Page 1

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1.116 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

min. 70C max. 190C presiune atmosferică 757 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

PAG.

GRATUIT

Luni, 8 octombrie 2012

Cerul va fi înnorat în prima parte a zilei, când va ploua slab.

ULTIMA FIţă PE BANI PUBLICI: prezervative cu arome pentru deţinuţi

03

04

PAG.

Vremea azi...

Bogdan Hossu:

„Udrea a vrut să ia

hotelurile din patrimoniul

sindical şi să le vândă Simona Amânar: „Cel mai frumos cadou de ziua mea este fetiţa“

Alexia a ajuns în „Pariu cu viaţa“ datorită bunicii

Incredibil, dar adevărat! Real Madrid îşi face şcoală de fotbal la Bucureşti. Celebra grupare spaniolă demarează un parteneriat cu Primăria Sectorului 3, cea care va suporta şi o parte din cheltuielile ambiţiosului proiect. (pag. 11)

În 2000 s-a retras din gimnastica de performanţă după ce a cucerit 17 medalii olimpice, mondiale şi europene. Simona Amânar şi-a sărbătorit împlinirea a 33 de ani alături de familie, în Timişoara, şi spune că darul cel mai de preţ este fetiţa care se va naşte în curând. (pag. 12)

Interpreta Monicăi din serialul „Pariu cu viaţa“, difuzat de Pro TV în fiecare luni, de la ora 20.30, a dezvăluit, pentru „ring“, cum a ajuns să joace în serial, dar şi cum i s-a schimbat viaţa. (pag. 9)

www.ziarulring.ro

SHOWBIZ

Academie de fotbal Real Madrid în sectorul 3

SPORT

SPORT

pe un euro“


80

0 EVENIMENT 2 LUNI, 8 octombrie 2012

de kilometri pe oră va atinge viteza vântului, la munte, în perioada pentru care meteorologii au emis avertizarea.

Antonescu: Kovesi, favorită la şefia DNA la presiuni europene NUMIRE. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că şansele ca noul procuror-şef al DNA să fie Codruţa Kovesi sunt foarte mari deşi ea "a acţionat în mod partizan politic" în perioada de după referendum. El a adăugat că premierul Victor Ponta şi ministrul justiţiei, Monica Pivniceru, se află sub "nişte presiuni din partea unor APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Timişului, Triumfului, Luptătorilor, Marginei, Înfrăţirii, Olteniei, Poetului, Gemeni, Nataţiei, Navigaţiei şi Niagara.

birocraţi de la Bruxelles care cam duc de râpă Europa în vreme ce urechează România". Fost procuror general al României, Codruţa Kovesi a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe pentru trei ani, urmând a ocupa o funcţie de înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie. (A.M.)

Atenţie! Vremea se răceşte brusc

n Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare potrivit căreia temperatura va scădea accentuat şi va ploua slab. Avertizarea este valabilă în toată ţara. Precipitaţii mixte la munte

7

grade Celsius va fi diferenţa medie de temperatură, în toată ţara, între maximele de ieri şi cele de azi. RATB. Ca urmare a creării condiţiilor de circulaţie de la intersecţia Str. Buzeşti/Str. Polizu/Str. Occidentului, începând de sâmbătă, liniile din zonă au revenit pe traseele de bază. Linia 65 funcţionează între Dridu şi Piaţa Sf. Voievozi, linia 79 funcţionează între Bd. Basarabia şi Gara de Nord, linia 86 funcţionează între Stadionul Naţional şi Dridu şi linia 97 funcţionează între Ştrand Străuleşti şi Piaţa Sf. Voievozi. Totodată, linia-navetă de autobuze 686 se desfiinţează.

Întrebarea zilei

Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

Avertizarea ANM a intrat în vigoare noaptea trecută, la ora 2.00, şi este valabilă până mâine dimineaţă, la ora 8.00. Meteorologii avertizează că, în toată ţara, temperatura aerului va scădea accentuat, vremea devenind rece pentru această perioadă din an. Astfel, dacă ieri mercurul din

termometre ajungea în majoritatea regiunilor la valori de peste 24 de grade Celsius, astăzi şi mâine, maximele nu vor depăşi 17ºC în nici o regiune. Totodată, vântul se va intensifica treptat, depăşind la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar în zona montană va ajunge la 80 de kilometri pe oră. Potrivit meteorologilor, vor fi şi ploi slabe în majoritatea regiunilor.

A primit amendă şi apoi a făcut accident

Şanse mari de ploaie în Muntenia În Bucureşti, maximele vor fi mai mici cu 10 grade Celsius comparativ cu ziua de ieri. Astăzi, mercurul din termometre nu va depăşi 17ºC şi va ploua slab, în special în prima parte a zilei. Mâine, temperatura maximă va creşte cu 2 grade Celsius, iar ploile vor înceta. Totodată,

potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de miercuri, vremea se va încălzi şi temperaturile vor ajunge la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, aproximativ 21 de grade Celsius ziua şi 9ºC noaptea. În toată Muntenia, posibilitatea apariţiei ploilor va rămâne ridicată până joi, dar nu vor fi importante cantitativ.

Fost candidat la Cotroceni, condamnat SENTINŢĂ.

TRAGEDIE. Două persoane au murit şi trei au fost grav rănite, în apropierea localităţii Bozovici, din Caraş-Severin, după ce două maşini s-au ciocnit. Accidentul a fost provocat de un şofer care fusese amendat pentru viteză cu puţin timp înaintea producerii incidentului mortal. (A.M.)

www.ziarulring.ro

Constantin Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţie, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit deciziei instanţei, el nu va mai avea voie să candideze sau să fie ales în vreo funcţie publică. În urmă cu o lună, el a dat de înţeles că ar intenţiona să candideze în 9 decembrie pentru un post de deputat. (A.M.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 202.08 lei

4,54 lei

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Lascăr Catargiu, Iancu de Hunedoara, Geneva, Clopotarii Vechi, Povernei, Grigore Alexandrescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Alecsandri, Macarie Cântăreţul, Pajura, Dridu, Hrisovului, Băiculeşti, Presei, Făurei, Pecetei, Pajurei şi Dridu.

Și la munte, vremea se va răci şi temperaturile maxime vor scădea de la 14ºC la 7-8ºC grade Celsius, în timp ce minimele se vor apropia de 1-2 grade Celsius, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vor cădea precipitaţii mixte. De miercuri, vremea se va încălzi uşor, cu maxime de aproximativ 10-11ºC şi medii ale temperaturilor minime de 4ºC. Totodată, până pe 15 octombrie, posibilitatea precipitaţiilor pe arii extinse va fi ridicată.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN MDL în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,51 5,68 3,77 3,58 2,33 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

100

www.ziarulring.ro

PAG.

de lei au costat prezervativele cu arome cumpărate de Penitenciarul Tulcea.

0 3

PE SCURT Zeci de arestări, într-o săptămână

Ultima fiţă în penitenciare:

prezervative cu arome pentru deţinuţi n Puţini români ştiu că statul are grijă de întâlnirile amoroase lunare ale deţinuţilor şi le cumpără prezervative. Şi mai puţini ştiu însă că acestea nu sunt obişnuite, ci au diferite arome, ceea ce ne duce cu gândul că şi sexul oral protejat a ajuns pe lista de priorităţi a penitenciarelor. Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

Închisorile din România au, fiecare, o cameră conjugală, unde deţinuţii pot să întreţină, o dată la trei luni sau mai des, relaţii intime cu partenerele de viaţă. Conducerea penitenciarului face periodic achiziţii de prezervative pentru ca aceste întâlniri amoroase să se desfăşoare în condiţii de protecţie şi igienă. Deşi este destul de curios că aceste obiecte de uz intim nu sunt plătite de cei care vin în vizită, ce ne frământă este o altă întrebare: de ce statul se preocupă să fie aromate?

din Ploieşti şi de cel de maximă siguranţă din Tulcea. Deţinuţii ploieşteni vor beneficia de 100 de „prezervative cu aro-

me diferite“, iar cei închişi la Tulcea, de 300 de astfel de prezervative. Ceea ce e îmbucurător pentru partenerii de sex

ai acestor deţinuţi este că plăcerea va fi dublată de arome speciale: de banane, mentă, căpşuni, ciocolată.

„Penitenciarul asigură protecţia deţinuţilor“ Am încercat să lămurim această chestiune cu purtătorul de cuvânt al Administrației Naţionale a Penitenciarelor, Ioana Luca. Aceasta ne-a explicat că este în obligaţia instituţiei să se asigure că deţinuţii fac sex protejat. „Este o măsură necesară, pentru că unii parteneri nu îşi permit să le cumpere şi să vină cu ele de acasă.“ Nu am reuşit să aflăm de ce trebuie să fie şi aromate, dar răspunsul a fost subînţeles.

EFICIENŢĂ. Aproape 90 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români. Totodată, 32 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite, în aceeaşi perioadă, de autorităţi. (A.M.)

Reţinere în cazul Bioterra ANCHETĂ. Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Piteşti. El este acuzat că a primit bani sau bunuri de la studenţi în schimbul cărora le-a dat subiectele la licenţă sau pe care i-a ajutat să obţină diplomele fără să susţină examene. (A.M.)

Omar Bakri a vrut să vină în România TENTATIVĂ. Şeicul Omar Bakri, cel care a declarat că România e o ţintă legitimă pentru atacuri teroriste şi a revendicat bombardamentul de la Burgas, a dorit să vină în România. Anunţul a fost făcut, ieri, de directorul Serviciului Român de Informaţii, în cadrul unui interviu. (A.M.)

Plăceri cu gust de ciocolată Concret, vorbim despre achiziţiile de prezervative făcute în această vară de penitenciarul

Franţa şi Anglia aduc iarăşi în prim-plan problema imigranţilor români SOLUŢIE. Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin (foto stânga), a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu, că ajutoarele pentru repatriere, în valoare de 300 de euro, au mai curând un efect final invers. „Toate persoanele cu care sa întâlnit aici ministrul francez de interne i-au spus că acest ajutor de 300 de euro pentru repatrierea romilor are efecte extrem de perverse. E mai curând o incitare la a pleca din nou în Franţa, ceea ce nu ajută la rezolvarea problemei romilor între Franţa şi România“, a spus şeful

misiunii diplomatice franceze. Totodată, ambasadorul a mai declarat că problema comunităţilor de romi trebuie mutată de pe agenda bilaterală pe agenda europeană.

Britanicii ar putea impune restricţii Marea Britanie doreşte, de asemenea, să revizuiască politica privind imigraţia, potrivit declaraţiilor ministrului de interne Theresa May (foto dreapta). Oficialul britanic a declarat, în cadrul unui interviu, că Londra ar putea introduce

controlul la graniţe pentru a bloca afluxul de imigranţi din unele state membre UE, cel mai probabil România şi Bulgaria. Ea a mai declarat că directiva UE privind libertatea de mişcare, ce garantează dreptul celor 500 de milioane de cetăţeni europeni să călătorească liber în cadrul Uniunii, ar trebui revizuită. (A.M.)

www.ziarulring.ro


0 INTERVIU 4

Le-am spus celor de la BNS că noi avem o clauză în structura proprie potrivit căreia cei care au colaborat cu Securitatea nu pot accede la funcţii în confederaţie.“ BOGDAN HOSSU

LUNI, 8 octombrie 2012

Bogdan Hossu: „UDREA A VRUT Să IA HOTELURILE din patrimoniul sindical şi să le vândă pe un euro“ n Mişcarea sindicală din România a primit lovituri grele în ultimii ani. Grevele au fost aproape interzise, liderii marilor confederaţii - cercetaţi penal şi chiar condamnaţi, totul pentru a decredibiliza instituţia sindicală. Preşedintele Cartel Alfa susţine că acţiunile împotriva liderilor de sindicat au avut ca scop final exproprierea patrimoniului sindical, care ar fi trebuit să ajungă în curtea Ministerului Turismului. Claudia Marcu claudia.marcu@ziarulring.ro

Domnule Bogdan Hossu, a murit mişcarea sindicală din România? Sigur că nu. Mulţi percep mişcarea sindicală numai în momentul în care se întâmplă un incident, de genul blocarea unui drum, ameninţarea cu scandal şi cu bâte. Din păcate, filosofia clasei politice este că numai prin răspuns la violenţă se poate construi ceva, neînţelegând că atât politica europeană, cât şi politica mileniului III sunt pentru dialog. În Germania, un miting de 20.000 de persoane este considerat grav, pentru comunitate şi administraţie înseamnă că nu funcţionează ceva şi că trebuie pornite imediat discuţii pentru a clarifica, a găsi soluţii etc. La noi, un miting de 60.000 de oameni nu înseamnă nimic. Există şi acum replici legate de genul: „Când vor ieşi trei milioane de cetăţeni înseamnă că trebuie să schimbăm ceva“. Este mentalitatea tipic comunistă, care nu înţelege că semnalele sunt date tocmai pentru a intra în dialog şi a evita conflictele sociale deschise, cu explozie mai puţin controlabilă de orice structură.

Marius Petcu. Nu ştiu cât de vinovat a fost Petcu, dar cert este că s-a încercat timorarea liderilor de sindicat şi discreditarea mişcării sindicale. Faptul este legat de acţiunile DNA în care această procuroare, care şi-a depăşit atribuţiile, s-a pronunţat asupra unei chestiuni de patrimoniu sindical deşi nu era judecător. Am făcut sesizare la procurorul general al României, la ministrul justiţiei, sesizare la Asociaţia Procurorilor, acum am făcut sesizare la CSM, aştept în continuare răspuns, dar vreau să merg până în pânzele albe, pentru că trebuie sancţionat orice abuz. Toate aceste acţiuni împotriva liderilor de sindicat s-au făcut în contextul în care, în ianuarie, am aflat, cu surprindere, că doamna ministru Elena Udrea făcuse o comisie interministerială, legată de găsirea unei soluţii de expropriere a patrimoniului sindical de la mişcarea sindicală. Dar, în acelaşi timp, se dorea să se încerce o justificare a modalităţii de expropriere a patrimoniului sindical de la confederaţiile sindicale, care, de drept, ar trebui să aibă acces la struc-

Bătălia s-a dat pentru cele 41 de hoteluri CNSLR a fost decapitată prin urmăriri penale la nivelul conducerii, chiar şi Cartel Alfa are probleme cu ANI. S-a urmărit discreditarea mişcării sindicale? Procesul meu cu ANI continuă şi acum. Oamenii de acolo refuză să înţeleagă că funcţia de lider de confederaţie nu poate fi confundată cu aceea de demnitar. Mai grav decât intimidările ANI este ceea ce i s-a întâmplat liderului CNSLR-Frăţia,

www.ziarulring.ro

Toate aceste acţiuni împotriva liderilor de sindicat s-au făcut în contextul în care, în ianuarie, am aflat cu surprindere că doamna ministru Elena Udrea făcuse o comisie interministerială, legată de găsirea unei soluţii de expropriere a patrimoniului sindical de la mişcarea sindicală.“ tura respectivă. Practic, era un joc în care cele 41 de unităţi hoteliere care sunt în patrimoniul sindicatelor să fie luate la Ministerul Turismului şi după aia, evident, să fie privatizate pe un euro către persoane adecvate. Sindicaliştii nu mai au încredere în liderii lor. Spun că aceştia ori intră în politică, ori fac afaceri, ori sunt cumpăraţi de patroni… Este evident că lumea vorbeşte, şi de multe ori vorbeşte întemeiat, pentru că şi

în clasa politică, dar şi în instituţia sindicală s-au moştenit mentalităţi comuniste. Este imoral ca o persoană care are o funcţie într-o instituţie sindicală să devină membru al unui partid, pentru că de obicei nu devine numai membru, devine factor decizional. Evident că cetăţeanul de rând, indiferent dacă este membru de sindicat sau nu, nu mai ştie dacă acea persoană vorbeşte de sub pălăria sindicală sau de sub pălăria politică, ceea ce este anormal. Este adevărat, lucrul cu oamenii creează o facilitate pentru liderii de sindicat de a se integra relativ uşor în clasa politică. Numai că aici se face o greşeală pe care o repetăm de 20 de ani, în care se cumulează funcţia sindicală cu funcţia politică. Practic, chestiunea acestei duble poziţii creează ambiguităţi pe bună dreptate. Lumea percepe că a folosit sindicatul numai ca pe o trambulină în interesele lui personale. În legătură cu liderul plătit de patron, în terminologia sindicală se cheamă sindicat galben, ceea ce reprezintă sindicatul care este subordonat angajatorului. Noi am încercat realiza-

rea unei independenţe a liderilor de sindicat sub două aspecte. Unu ar fi ca liderul să nu mai fie plătit de angajator, ca să nu poată fi manipulat, un asemenea sistem este însă posibil numai când ai o structură sindicală mare, de la 3.000 de cotizanţi în sus. Viitorul mişcării sindicale este sindicatul judeţean, adică pe sectorul de activitate va fi un sindicat judeţean. Rezultatul va fi externalizarea liderului de sindicat şi secretizarea membrilor de sindicat. Fuziunea cu BNS, puţin probabilă Există, de mult timp, discuţii referitoare la fuziunea Cartel ALFA cu BNS. Aţi îngropat acest proiect? În mod normal, ar fi bine să fuzionăm. Suntem în discuţie de un an cu BNS în legătură cu acest lucru. BNS s-a axat pe ideea necesităţii unui institut sindical şi vrea să facă anumite studii pe structura banilor europeni. Un lucru bun, numai că institutul, neînsoţit de acţiunea sindicală şi de activităţi cotidiene sindicale, este insuficient. Ei au o decizie internă

30

de mii de lei încasează lunar unii lideri de federaţii sindicale. pentru unificare cu noi, am făcut paşi importanţi. O unificare nu înseamnă să declare numai fuziunea tehnic, ci ca noua organizaţie să fie mai mare şi mai puternică. În momentul în care se întâmplă fricţiuni între diferitele federaţii profesionale, trebuie făcut un calcul asupra pierderilor, asupra consecinţelor, să nu creăm o nouă structură care are certuri interne perpetue. Politicile sunt diferite şi trebuie armonizate. La anumite chestiuni, noi nu vom putea face rabat. Un aspect ar fi că sunt unii acolo care iau salarii şi de 300 milioane de lei vechi din diferite surse sindicale, cu care nu putem fi de acord. Noi sperăm că lucrurile se vor aranja pe cale naturală, în sensul în care mai ies oamenii la pensie, se mai schimbă, vom vedea.


EVENIMENT LUNI, 8 octombrie 2012

24

PAG.

de ani avea baschetbalistului american Chauncey Hardy, mort în 2011.

0 5

De ce vrea mama lui Hardy daune

şi în SUA, şi în România?

n Federaţia Română de Baschet, un spital şi doi medici din România, plus Gipsy Gypsanu, din Giurgiu, daţi în judecată în SUA pentru a plăti daune de peste 210 milioane de dolari mamei lui Chauncey Hardy. Culmea este că Ola Hardy, mama sportivului ucis în bătaie în 2011, este parte vătămătă în procesul din România. D. Arnăutu, T. Racu & Ch. Levant eveniment@ziarulring.ro

„Când trupul lui Chauncey Hardy a fost adus din România, i-am promis mamei sportivului că voi obţine dreptate aici, în SUA“, a afirmat, zilele trecute, în presa din SUA, avocatul american

România poate fi acuzată de orice, dar de discriminare rasială în niciun caz.“ AV. MARIANA ŞTEFAN

Rick Altschuler, care, potrivit publicaţiei „New Haven Register“, a intentat un proces, miercurea trecută, la o instanţă din New Haven - U.S. District Court in Bridgeport. „Nu vedem care este vina Federaţiei Române de Baschet“ Reporterii „ring“ au cerut şi un punct de vedere oficial al Federaţiei Române de Baschet. „Am aflat şi noi această problemă din presă. Nu am primit nici o informare oficială. Sincer, nu vedem care este vina

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Federaţiei Române de Baschet în tot acest caz. Singura implicare pe care noi am avut-o a fost să cons t ituim acel fond de solidaritate în care unele echipe au donat mici sume de bani, iar noi, ca Federaţie, 5.000 de dolari pentru ajutorarea familiei victimei. Nu ştiu de ce am putea fi noi daţi în judecată“, ne-a declarat, în exclusivitate, domnul Horia Păun, manager general al FR Baschet. Prof. dr. Astărăstoae: „Nu văd cum se poate începe proces în SUA“ La rândul său, prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedin-

tele Colegiului Medicilor din România, ne-a declarat (despre acest caz din ce în ce mai controversat): „Nu m-am mai confruntat niciodată cu o astfel de situaţie. Nu înţeleg raţiunea pentru care familia lui Hardy solicită acum despăgubiri de la sistemul sanitar românesc câtă vreme ancheta administrativă a stabilit că nu există o legătură de cauzalitate între decesul sportivului şi îngrijirile medicale acordate. Nu văd cum se poate începe proces în SUA atâta vreme cât aici nu s-au încheiat cerectările şi nu este finalizată ancheta Colegiului Medicilor. În plus, o eventuală condamnare dată de un tribunal din SUA nu ştiu cum s-ar putea pune în aplicare în România“, ne-a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

În „România, justiţia este aceeaşi pentru toţi“

Am vrut să aflăm şi punctul de vedere al unui avocat cu experienţă. Cunoscuta avocată Mariana Ştefan, care ne-a declarat: „În niciun caz Federaţia nu poate fi învinovăţită pentru ce s-a întâmplat într-un bar cu acel sportiv. Ei au mers pe o acţiune constatându-se că în România este vorba de o discriminare. Or, lucrurile astea nu stau aşa. (...) România este un stat echitabil vizavi de persoane: inferent că sunt afroamericani, romi şi aşa mai departe, justiţia este aceeaşi pentru toţi“. PUBLICITATE


0 BUCURE:TI 6 LUNI, 8 octombrie 2012

PUBLICITATE

Cursuri de salsa pentru părinţi şi bebeluşi EVENIMENT. De astăzi şi până pe 14 octombrie se desfăşoară Săptămâna Internaţională a Purtării Bebeluşilor. Cu această ocazie, în Capitală vor avea loc ateliere de fotografie, concursuri şi cursuri de dans. Miercuri, de la ora 18.30, la sediul Asociaţiei „Naşte cum Simţi“, din str. Episcop Chesarie nr. 6, va avea loc atelierul foto „Cum fac cele mai reuşite fotografii copilului meu“. Joi, de la ora 11.00, în Parcul Ioanid, se va desfăşura un curs de salsa pentru părinţi şi bebeluşi, fie aflaţi în portbebe, în braţe

10

lei costă biletul de intrare pentru adulţi la festivalul ce promovează tradiţiile Indiei.

sau chiar nenăscuţi, anunţă organizatorii. Sâmbătă, de la ora 10.30, are loc, tot la sediul Asociaţiei „Naşte cum Simţi“, conferinţa „Utile pentru părinţi“, viitorii şi actualii părinţi putând afla mai multe informaţii despre îngrijirea pre şi postnatală, purtarea bebeluşilor, comunicarea nonviolentă în familie şi nu numai. Totodată, va fi organizată o tombolă, printre premii regăsindu-se sisteme ergonomice de purtat, haine pentru copii, scutece lavabile şi cosmetice naturale. (A.N.)

Muzică şi dansuri indiene la Muzeul Satului n Bucureştenii sunt aşteptaţi, de vineri şi până duminică, la Muzeul Naţional al Satului, unde se va desfăşura Festivalul „Namaste India“. Vizitatorii vor avea parte de spectacole de muzică şi dans, un târg de produse tradiţionale şi ateliere de creaţie.

Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

PUBLICITATE

Cea de-a patra ediţie a Festivalului „Namaste India“, organizat de Centrul Cultural „Rabindranath Tagore“ şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“, îşi va deschide porţile vineri. Astfel, până duminică, vizitatorii vor găsi un târg de produse tradiţionale, de unde vor putea achiziţiona fel de fel de specialităţi culinare, bijuterii şi

haine, obiecte decorative şi mirodenii. Mai mult, vineri, începând cu ora 18.00, vor avea loc spectacole de dans clasic Bharatanatyam şi semiclasic. Sâmbătă, de la ora 17.00, bucureştenii vor putea vedea un spectacol de dans Odissi, una dintre cele mai vechi forme ale dansului tradiţional indian, iar de la ora 18.00, spectacolul „Pasiunea şi Ritmul“, o incursiune coregrafică în tradiţiile Indiei. Şi duminică vor avea loc spectacole de dansuri de la

Bollywood (ora 12.00), dans clasic indian „Yaatra“ (ora 14.00) şi un concert de muzică etno-fusion (ora 16.00). Lansări de carte şi ateliere pentru adulţi Pe toată durata festivalului vor avea loc lansări de carte. Cu această ocazie, bucureştenii vor putea citi în premieră scrisorile lui Maitreyi despre Mircea Eliade, incluse în volumul „Maitreyi Devi-Mac Linscott Ricketts. Corespondenţă (1976-1988)“. De asemenea, în cadrul festivalului vor fi organizate expoziţii, dar şi ateliere creative atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Astfel, cei interesaţi se vor putea înscrie la ateliere de mehendi - arta decorării cu henna, de învățat limbile bengali şi hindi, de pictură pe obiecte din ceramică, despre arta îmbrăcării sariului, dar şi la un workshop de dans.

Cercetat pentru că a înşelat 21 de oameni cu electrocasnice ANCHETĂ. Administratorul unei firme din Capitală este cercetat de oamenii legii pentru că ar fi înşelat 21 de persoane, de la care ar fi luat 125.000 de lei avans pentru electrocasnice de bucătărie. Potrivit poliţiştilor, acesta ar fi vândut, în perioada aprilie 2011 - martie 2012, electrocasnice de bucătărie care nu corespundeau însă calitativ cu reclama făcută şi ar fi încasat plata în avans pentru livrarea unor produse fără a le mai livra. (A.N.)

www.ziarulring.ro

Tombolă cu premii Festivalul se va desfăşura, în cele trei zile, între orele 9.00 şi 19.00. Biletul de intrare pentru adulţi costă 10 lei, pentru pensionari - 5 lei, iar pentru elevi şi studenţi - 2,5 lei. În plus, toţi vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii.

Tone de legume, confiscate de poliţişti ACŢIUNE. Poliţiştii au confiscat, vineri, peste 25 de tone de legume şi fructe din Piaţa Pucheni din sectorul 5, ca urmare a controalelor efectuate pentru combaterea evaziunii fiscale şi a înşelăciunilor cu cântarul. Au fost verificaţi, astfel, patru agenţi operatori şi 25 de agenţi agricoli, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.500 de lei. În plus, oamenii legii au confiscat şi 17 cântare. (A.N.)


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

31

PAG.

de ani a împlinit Codin Maticiuc, alias „Poponeţ“, pe 4 octombrie.

0 7

EBa şi Syda, NEDESPĂRŢIŢI la aniversarea lui „Poponeţ“ n Fiica cea mică a lui Traian Băsescu şi soţul ei, Bogdan Ionescu, alias Syda, au ieşit pentru prima dată după nuntă la un eveniment monden, joi seară, şi au ales aniversarea omului de afaceri Codin Maticiuc, cel care a fost cavaler de onoare la nunta lor de luna trecută. Paparazzii „ring“ au fost acolo şi au surprins momentele-cheie ale petrecerii VIP.

PAPARAZZI

Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

EBa şi Syda s-au lăsat aşteptaţi o oră şi au ajuns la petrecere după ora 22.00. După ce l-au salutat pe „Poponeţ“, europarlamentarul s-a întreţinut minute bune cu deputatul coleg de partid Cristian Boureanu şi cu soţia acestuia, fotomodelul Valentina Pelinel.

Codin, mai cunoscut sub porecla „Poponeţ“, şi-a aşteptat invitaţii la o terasă-restaurant din Herăstrău, „accesorizat“ cu un trabuc ce până acum a impresionat admiratoarele.

Dacă EBa a fost reţinută în a consuma din licorile de la bar, Syda a savurat şampania în timp ce au făcut împreună turul de onoare şi i-au salutat pe cunoscuţi.

Ca să nu se interpreteze cumva că a flirtat cu EBa chiar sub ochii lui Syda, Boureanu şi-a luat un nou pahar de şampanie, a revenit la soţie şi a luat-o tandru de mijloc.

La un moment dat, EBa şi Syda s-au reîntâlnit cu Boureanu. De această dată, Boureanu a avut „succesuri“ şi a reuşit să o facă pe mezina preşedintelui să râdă.

Iulia Vântur, salariată de la 15 ani

Dan Negru caută blonde pentru un nou sezon

PRECOCE. Prezentatoarea este pisica pe acoperişul fierbinte într-un pictorial special din numărul de săptămâna aceasta al revistei „ProTV Magazin“. În interviul ce însoţeşte fotografiile, blonda îşi aminteşte cu drag de primul job: „Primii bani i-am câştigat pe la 15 ani, din prezentări de modă. La acea vreme, nu era un job foarte bine plătit, însă îmi plăcea să am banii mei de buzunar. Adoram, de asemenea, senzaţia pe care o aveam pe podium şi show-urile pentru care străbăteam kilometri pe tocuri, repetând coregrafiile“. Vedeta mărturiseşte că s-a pregătit intens pentru acest job încă de când era de-o şchioapă: „Toate jocurile mele din copilărie aveau iz artistic – organizam spectacole, pe care le şi prezentam, cântam, dansam, prezentam moda, eram DJ, interpretam scenete“. (C.A.)

PRESELECŢIE. Cel mai longeviv show de cultură generală, „Te pui cu blondele?”, se pregăteşte să revină la Antena 1 cu un nou sezon, iar căutările pentru cea mai puternică armată de blonde sunt în toi. Cele mai isteţe blonde sunt aşteptate, aşadar, să dovedească încă o dată cât de sexy e inteligenţa şi să intre într-o confruntare strânsă cu cele mai mari staruri ale României. Pentru acest sezon, Dan Negru speră la cea mai puternică armată de blonde din câte au fost vreodată, o superechipă capabilă să obţină victorie după victorie într-o confruntare spectaculoasă. Castingul pentru noua echipă de blonde va avea loc miercuri, 10 octombrie, joi, 11 octombrie, şi vineri, 12 octombrie, între orele 15.30 şi 18.30, în clădirea Inav din Bdul Ficusului 44A. (C.A.)

www.ziarulring.ro


5

0 SHOWBIZ 8 LUNI, 8 octombrie 2012

Bombănelile Marinei Marina Almăşan marina@ziarulring.ro

Cerșetori de ieri, cerșetori de azi Debutul meu în televiziune s-a făcut, aş zice, „pe spinarea cerşetorilor”. Era imediat după revoluţie, aveam douăzecişiceva de ani, iar Mihai Tatulici mi-a anexat un cameraman şi m-a trimis pe teren, să-mi încerce talentul. „Ai să faci un material despre cerşetori!”, mi-a spus. Era o temă tabu, în vremea lui Ceauşescu, în fericita Românie „erau interzişi” oamenii nevoiţi să cerşească şi să se înfrupte din tomberoane... Am cunoscut atunci câteva destine uluitoare. Dincolo de trântorii pe care exclusiv lenea i-a înscris în această categorie, am descoperit poveşti cutremurătoare ale unor profesori universitari, medici, mari sportivi, cărora soarta le-a confiscat gloria de odinioară, condamnându-i la o veşnică mână întinsă către aproapele lor. Se pare că cei întâlniţi m-au emoţionat într-atât, încât i-am tras de limbă cu talent, mişcându-i profund pe privitorii reportajului meu. A doua zi după difuzare am început formele de angajare în TVR, destinul meu luând o întorsătură neaşteptată. Au trecut ceva ani de-atunci. Vremurile sunt altele. Pe bulevardele Capitalei au crescut clădiri îmbrăcate în sticlă, maşini bengoase colorează carosabilul, trecătorii umblă împachetaţi în branduri şi vorbesc de zor la telefoane mobile, vitrinele magazinelor au cu totul altă faţă. Cerşetorii însă şi-o păstrează pe a lor: tristă, disperată sau, mai nou, şmecheră. Sunt la fel de mulţi, ba poate chiar mai numeroşi. Nu se mai feresc, iar unii au devenit chiar agresivi. Dacă îi ignori, te poţi trezi cu un blestem în urma ta. Sau cu o privire deloc prietenoasă şi câteva bombăneli (diferenţa e că ale lor n-au devenit rubrică de ziar!). Nu stau toţi cu mâna-ntinsă. Unii se apucă să-ţi frece parbrizul, ignorându-ţi gesturile disperate de refuz. Alţii te ghidează spre locuri de parcare asupra cărora au pus o stranie stăpânire, tolerată de oamenii legii. Nu eşti obligat să-i plăteşti, dar te poti trezi cu un cauciuc dezumflat sau cu maşina zgâriată. Vremurile sunt grele, iar cei cu mâna-ntinsă sunt din ce în ce mai mulţi. Şi, din păcate, nu toţi o îndreaptă smeriţi către tine, ci mulţi ţi-o bagă direct în buzunar... Sincer, nu m-aş mai încumeta să fac un reportaj despre ei...

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

Lora şi actorul Dan Badea, cununie religioasă în natură n Cântăreaţa Lora Petrescu şi actorul Dan Badea şi-au jurat, ieri, iubire veşnică la un restaurant din Pipera, unde s-au adunat familiile şi cei mai apropiaţi prieteni ai celor doi. Ionela Vonu ionela.vonu@ziarulring.ro

„Sunt foarte emoţionată, am dorit să-mi întâlnesc jumătatea, n-am aşteptat neapărat nunta. Mi-e greu să-mi imaginez în acest moment cum arăt. Cred că arăt ca o stafie“, a declarat mireasa.

Mai multe pe www.ziarulring.ro Lora a fost adusă la altar într-o decapotabilă albastră, la volanul căreia se afla naşul cuplului.

Sorana a sosit împreună cu soţul, Paul Moga.

Julia l-a însoţit la eveniment pe soţul ei, Bogdan Jianu, cel care s-a ocupat de sonorizare.

Diana Bişinicu este însărcinată în două luni FAMILIE. Cântăreaţa şi soţul ei, Cătălin Andrieş, vor deveni părinţi. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a tânărului. „În martie vine barza cu un Super Mărţişor: cea mai frumoasă fetiţă din galaxie“, a scris Cătălin pe reţeaua de socializare. Cei doi sau căsătorit în urmă cu câteva luni pe malul Mării Negre. Naşi le-au fost Gabriela Cristea şi Marcel Toader, iar petrecerea a fost una care a respectat tradiţiile aromâne. Imediat după căsătorie, Diana mărturisea: „Atât eu, cât şi soţul meu adorăm copiii şi ne dorim foarte mult unul, însă va veni pe lume când va dori Dumnezeu“. Se pare că visul celor doi s-a împlinit, întrucât Diana e însărcinată în două luni. (C.A.)

www.ziarulring.ro

domnişoare de onoare a avut Lora la nunta ei, printre care şi Adina de la trupa Heaven.

Domnişoarele de onoare, printre care s-au aflat Adina şi Roxana de la Heaven, au impresionat prin rochiile de un roşu aprins.

Printre ultimii sosiţi la cununia religioasă au fost actorul Răzvan Fodor şi jumătatea lui, Irina.

Peste 30.000 de oameni la Media Music Awards SUCCES. Joi seară, la Sibiu a avut loc prima ediţie a Media Music Awards. Printre cei care şi-au făcut apariţia pe covorul roşu s-au numărat Antonia, Alex Velea, C.R.B.L., Vunk, Andreea Bănică, Laurenţiu Duţă, Corina, Mandinga şi Andra. Anda Adam a avut, poate, cea mai spectaculoasă apariţie vestimentară, optând pentru o rochie tip sirenă, având părţile laterale decupate şi îmbogăţite cu lame metalice aurii. La capitolul apariţii masculine, cea mai interesantă alegere vestimentară a avut-o Alex Velea, care a purtat pantofi sport galbeni fosforescent cu cap de urs. Acesta a primit Kiss Awards. Printre câştigători s-au mai numărat Connect-R, la secţiunea Best Song, cu „Vara nu dorm“, Antonia – Best Female şi Guess Who - Best Hip-Hop. (C.A.)


În timpul liber, ies în oraş la cafea, suc, la film sau la shopping. Îmi place să călătoresc şi, dacă am un weekend liber, dau o fugă până la mare sau la munte.“ ALEXIA TALAVUTIS

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Alexia a ajuns în „Pariu cu viaţa“ datorită BUNICII

PAG.

0 9

PUBLICITATE

n Interpreta Monicăi din serialul „Pariu cu viaţa“, difuzat de ProTV în fiecare luni, de la ora 20.30, a dezvăluit, pentru „ring“, cum a ajuns să joace în serial, dar şi cum i s-a schimbat viaţa. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

„De când eram mică am avut o singură dorinţă, aceea de a face actorie. Pe parcurs mi-a mai venit o idee, să devin avocată. Însă balanţa a înclinat către actorie. Iubesc mult această meserie complexă şi nu mă văd făcând altceva. Prin intermediul proiectului «Pariu cu viaţa» am cunoscut persoane deosebite de la care am multe de învăţat şi aici mă refer la colegii din trupă şi la echipa serialului“, a declarat, pentru „ring“, Alexia Talavutis. „M-am înscris on-line în ultima zi“ A fost atrasă de muzică încă din copilărie, când cânta prin casă orice auzea la radio şi la televizor. „Totul a început cam de la vârsta de doi ani, atunci cântam vrute şi nevrute. Am continuat cu ore de canto, pian şi chitară. De-a lungul timpului am obţinut numeroase distincţii şi trofee. Să joc în «Pariu cu viaţa» am ajuns datorită bunicii mele care a văzut promo-ul la TV şi m-a anunţat. M-am PUBLICITATE

Părinţii mei sunt cei mai mari susţinători, dar, totodată, cei mai mari critici. Sunt singurul lor copil şi cea mai alintată nepoată. Mama e grecoaică şi de aici vine şi numele de familie.“ ALEXIA TALAVUTIS înscris on-line, în ultima zi, fără să-mi pun mari speranţe, deşi îmi doream foarte mult să mă reîntorc în studiourile MediaPro. Spun să le revăd pentru că m-au fascinat prima dată la vârsta de opt ani, când am participat la filmări pentru emisiunea «Abracadabra». Răspunsul pozitiv al primei etape de casting a fost chiar de ziua bunicii mele, făcându-i un mare cadou prin asta. A doua etapă s-a desfăşurat la Buftea şi timp de o săptămână am fost ca pe jar, negăsindu-mă pe lista eliminaţilor. Am ţipat de fericire când producătorul serialului, doamna Ruxandra Ion, m-a distribuit în rolul Monicăi“, a mai spus Alexia Talavutis. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1 LIFESTYLE 0

Le-am spus celor de la BNS că noi avem o clauză în structura proprie potrivit căreia cei care au colaborat cu Securitatea nu pot accede la funcţii în confederaţie.“ BOGDAN HOSSU

LUNI, 8 octombrie 2012

Stilista Adina Buzatu

Flower power! Reloaded Din când în când, îmi vine şi mie rândul să întreb: de ce oare nu putem trece peste anumite idei preconcepute? Când, acum câţiva ani, încercam să le explic bărbaţilor că roz e o culoare potrivită şi lor, nu numai doamnelor, mă loveam de un mare refuz. Au trecut sezoane, gloria cămăşilor roz a mai apus şi mulţi bărbaţi au descoperit că îşi doresc să poarte acest obiect vestimentar. Niciodată nu e prea târziu! Sau, poate în unele cazuri, este! Acelaşi „tratament“ îl au acum cămăşile înflorate sau cu imprimeuri tradiţionale persane (paisley). S-au purtat în vară şi revin în forţă şi în sezonul rece. Evident, în tonuri adaptate toamnei, dar care totuşi păstrează o doză de căldură şi de energie specifică zilelor însorite. Nu îţi trebuie neapărat curaj, ci doar creativitate pentru a putea înţelege şi a începe să porţi acum astfel de cămăşi. Lasă deoparte ideile preconcepute şi numără-te printre cei mai moderni bărbaţi. Începe prin a purta o cămaşă înflorată la o ţinută smart casual, cu un sacou din tweed sau unul din catifea şi o pereche de jeanşi. Astfel, combinând piese clasice cu acest gen de cămaşă mai „neobişnuit“, efectul vizual va fi mai puţin „şocant“ pentru cei din jur. Îţi trebuie atitudine şi convingerea că alegerea făcută e una bună, şi atunci şuşotelile răutăcioase te vor lăsa indiferent. Îţi va veni şi ţie rândul peste câteva sezoane, când aceia care te priveau cu suspiciune vor lua cu asalt cămăşile înflorate. Aşa e la noi, creaţiile propuse de marile case de modă, deşi acum sunt disponibile şi la noi, ajung cu mare întârziere în viaţa noastră de zi cu zi. Dacă ai trecut de prima etapă, alege o cămaşă înflorată în nuanţe neutre (pentru început), poart-o la costum şi asortează o cravată uni. Dacă nu ai obligativitatea costumului la birou, înlocuieşte sacoul cu un cardigan, iar cravata - cu un papion din lână fină. Efectul obţinut e maximum, iar privirile celor din jur vor fi admirative sau pline de invidie. O pereche de jeanşi rupţi, o cămaşă înflorată şi nişte sneakerşi fac outfitul ideal pentru o seară în club. E greu ca în fiecare sezon să-ţi schimbi garderoba în funcţie de tendinţe, însă prin mici „trucuri“ poţi revitaliza piesele existente. În această categorie intră şi „curajoasa“ cămaşă înflorată. Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu înseamnă că vor rămâne aşa. Întreabă-mă pe paginile de Facebook „Adina Buzatu“ sau „TRENDS by Adina Buzatu“ şi pe site-ul adinabuzatu.ro, la secţiunea Contact, şi vei găsi răspunsurile săptămânal, în ediţia de luni a ziarului „ring“. Cu prietenie,

www.ziarulring.ro

AFLă CARE SUNT „vedetele“ toamnei 2012

în materie de haine

n Dorin Negrău, singurul designer român prezent anul acesta la Săptămâna Modei de la New York, recomandă pentru sezonul de toamnă-iarnă 2012 câteva elemente care nu ar trebui să lipsească din garderoba doamnelor şi domnişoarelor. Iris Păun magazin@ziarulring.ro

Căciulile de astrahan, tricotajele şi bluzele dantelate sunt doar câteva dintre articolele „hot“ ale acestei toamne. „În acest sezon de toamnă-iarnă sunt în vogă căciulile de astrahan şi le recomand doamnelor să poarte suprapuneri de bluze dantelate cu tricotaje, fuste cu lungimi până deasupra gleznei, să sublinieze talia la ţinutele XXL“, spune designerul. Iile, un „must have“ Din gama articolelor vestimentare nu trebuie să lipsească nici „straiele“ inspirate din tradiţiile româneşti, iile revenind în

atenţia creatorilor de modă. „Doamnele trebuie să poarte bluzele tradiţionale româneşti şi vestele de blană viu colorate şi neuniforme. La ţinute se pot asorta lejer botinele cu şiret!“, spune Dorin. Spirit rusesc În ceea ce priveşte aşa-zisul „must have“ al sezonului toamnă-iarnă, designerul a precizat că se „revine la stilul baroc şi al materialelor din brocart alături de ţesături mai tradiţionale în ţinutele casual“. Aşa că, dacă doreşti să fii în trend, este musai să ai în garderobă măcar un

Ce tip de jeanşi sunt în trend?

articol vestimentar realizat din brocart. Într-adevăr, este un material pretenţios, dar poate fi purtat cu succes pe sacouri. Revin piesele vestimentare din blană Elementele ce au atras atenţia designerilor în acest sezon au fost piesele vestimentare din blană sau cu inserţii din blană. Secretul acestora - alegerea culorilor cât mai tari, excentrice, şi a croielilor, bineînţeles, la fel de inedite. Dorin a folosit în colecţia sa de toamnă-iarnă, „VISIONS“, blană de vulpe colorată din tehnologia 3D.

Mănuşile, „fiţa“ acestui sezon DIVERSITATE. Un accesoriu prezent parcă mai mult ca niciodată în colecţiile marilor creatori de modă sunt mănuşile. Fie că optezi pentru cele din piele, dantelă, foarte lungi sau extrem de scurte, modele simple sau cu aplicaţii, cert este că mănuşile nu trebuie să-ți lipsească. (I.P.)

UTILE

ADEV{R sau PROVOCARE

COLORAT..Uşor de purtat şi de asortat la orice, jeanşii par să-şi păstreze locul în topul preferinţelor caselor de modă. În acest sezon, pe podiumuri s-au putut găsi modele care mai de care mai interesante, cu detalii originale, imprimeuri şi culori intense. Un model ce face deja ravagii în rândul împătimitelor de modă sunt jeanşii în culori metalizate. Indiferent de croială, achiziţionarea unei

astfel de perechi de pantaloni este un „must“. Se pot asorta cu încălţări simple, aceeaşi regulă putând fi aplicată şi în cazul bluzelor sau cămăşilor. Nu lipsesc jeanşii cu imprimeuri florale, geometrice sau animal print, fiind doar câteva dintre modelele pe care le veţi găsi prin magazine. Pot fi purtaţi în combinaţie cu articole vestimentare simple şi cât mai puţine accesorii. (I.P.)

Manta cu atitudine INEDIT. Chiar dacă plouă, nu trebuie să te „asortezi“ la vremea mohorâtă. Poţi alege o manta cu un model psihedelic sau cu o culoare mai puţin obişnuită, cu diferite fermoare şi buzunare aplicate. Modelele sunt nenumărate, aşa că nu ai de ce să-ţi faci griji că nu vei găsi ceva şi pe gustul tău. (I.P.)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Academie de fotbal Real Madrid în sectorul 3

491

n Incredibil, dar adevărat! Real Madrid îşi face şcoală de fotbal la Bucureşti. Celebra grupare spaniolă demarează un parteneriat cu Primăria Sectorului 3, cea care va suporta şi o parte din cheltuielile ambiţiosului proiect. Cătălin Sandu

1. Steaua 2. Pandurii 3. Astra 4. Vaslui 5. Dinamo 6. Rapid 7. CFR 8. Petrolul 9. Concordia 10. „U“ Cluj 11. Braşov 12. Gaz Metan 13. Viitorul 14. Ceahlăul 15. Oţelul 16. Gloria 17. Iaşi 18. Severin

M

V

E

I

G

10 10 11 11 10 10 10 11 10 11 10 11 11 11 10 10 10 11

8 7 6 5 5 5 4 4 4 4 3 3 2 3 1 1 1 0

1 1 3 4 3 3 4 4 2 2 4 4 5 2 5 3 2 4

1 2 2 2 2 2 2 3 4 5 3 4 4 6 4 6 7 7

23-10 19-13 25-15 20-12 18-11 13-10 21-14 20-14 12-15 14-21 15-14 12-18 11-13 12-23 11-14 7-19 8-18 7-15

Pct. 25 22 21 19 18 18 16 16 14 14 13 13 11 11 6 6 5 4

Etapa a XI-a/Rezultate

catalin.sandu@ziarulring.ro

Copiii din sectorul 3, şi nu numai, care iubesc fotbalul au de ce să fie bucuroşi. Real Madrid îşi va deschide o academie de fotbal ce va funcţiona în cadrul şcolilor 67 şi 55, la care se adaugă pentru sezonul rece şi Şcoala nr. 195 şi baza Complexului Sportiv „Elie Radu“. Proiectul este dezvoltat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sector 3 în parteneriat cu Fundaţia „Real Madrid“ aparţinând celebrului club Real Madrid. În cadrul şcolii de fotbal se pot înscrie 80 de copii provenind din familii defavorizate din sectorul 3, vârsta posibililor selecţionabili fiind cuprinsă între 7 şi 15 ani. „Prin sport, ne propunem să le oferim noi oportunităţi copiilor defavorizaţi, motivându-i să meargă la şcoală şi întărindu-şi angajamentul faţă de aceasta pentru obţinerea unor rezultate mai bune“, a

1 1

PE SCURT

Clasament Liga I

SPORT

PAG.

de meciuri în Liga I are Ionel Dănciulescu, fiind lider în topul prezenţelor după ce a reuşit să îl întreacă pe Costică Ştefănescu.

„U“ Cluj - Ceahlăul 1-0 Astra - Vaslui 1-1 Viitorul - Petrolul 1-2 Severin - Rapid 0-1 Gaz Metan - Dinamo 2-2

Aseară Gloria - Pandurii Steaua - CFR Azi Braşov - Iaşi, 19.00, Digi Concordia - Oţelul, 21.30, Digi

Șeful „galacticilor“, Florentino Perez, investește în fotbalul juvenil din România declarat, pentru „ring“, Florin Ştefan Vasile, director general al DGASPC Sector 3. Florentino Perez va semna parteneriatul Fundaţia „Real Madrid“ va asigura formarea antrenorilor şi asistenţa tehnică în pregătirea jucătorilor, în timp ce Primăria Sectorului 3, prin Direcţia de Învăţământ, Cultură va pune la dispoziţie logistica necesară. Valoarea totală a proiectului este de 38.350 de euro, din care DGASPC Sector 3 va suporta aproape 20.000 de euro pentru derularea activităţii sportive. Înţelegerea dintre Real Madrid şi Primăria

Sectorului 3 va fi semnată chiar de preşedintele „galacticilor“, Florentino Perez. Evenimentul se va consuma cât mai curând posibil în loja prezidenţială a Stadionului „Santiago Bernabeu“ din Madrid, eveniment la care

vor fi prezente şi vedete de la Real, printre care Cristiano Ronaldo, Luca Modrici sau Mesut Ozil. „Proiectul are durata unui an şcolar, dar va fi prelungit la începutul fiecărui an“, a mai declarat Florin Ştefan Vasile.

„Galacticii“ merg şi la Jucu Și comuna clujeană Jucu, cunoscută publicului pentru fabrica de telefoane mobile Nokia, va intra în fotbalul mare. Real Madrid va iniţia şi aici un proiect asemănător celui pus la punct împreună cu Primăria Sectorului 3. Primăria Jucu şi celebra grupare Real Madrid vor deschide în comună o academie de fotbal. Şcoala este implementată prin Fundaţia „Real Madrid“ şi Fundaţia „Dezvoltarea Popoarelor" din România. Aceasta se va adresa unui număr de 100 de copii din comuna Jucu, provenind din familii nevoiaşe sau în situaţii de risc social sau abandon şcolar.

În război cu fanii MIRCEA REDNIC, tehnicianul Petrolului, nu se mai are bine cu galeria „găzarilor“. Fanii i-au cerut demisia în timpul meciului câştigat cu 2-1 de ploieşteni, la Constanţa, cu Viitorul. „A fost o victorie meritată, băieţii au dat dovadă de caracter şi au înţeles tot ce am vorbit la pauză. Dacă eşti suporter adevărat, trebuie să încurajezi echipa chiar dacă ai ceva cu antrenorul. Au strigat demisia de cum au venit la stadion. Când îmi voi da seama că lucrurile nu merg bine din cauza mea, îmi voi da demisia. 16 puncte sunt puţine, dar să nu uităm că am pierdut trei meciuri în prelungiri. Din 1995 nu s-a mai făcut nicio performanţă la Ploieşti“, a spus Rednic. (C.S.)

A anunţat jumătate de lot

Chivu, absent motivat

„Bursucul“ pierde în Rusia

CONVOCĂRI. Victor Piţurcă a chemat cinci jucători din Liga I pentru meciurile cu Turcia şi Olanda, din preliminariile CM. Aceştia sunt Mircea Bornescu, Gheorghe Grozav (ambii Petrolul), Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo) şi Marius Valerică Găman (Astra). Piţurcă a anunţat acum câteva zile şi stranierii: Costel Pantilimon (Man. City), Gabi Tamaş (WBA), Dorin Goian (Spezia), Răzvan Raţ (Şahtior), Răzvan Cociş (Rostov), Costin Lazăr (PAOK), Adrian Mutu (Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor) şi Ciprian Marica (Schalke). Lotul de 23 de jucători a fost definitivat azi-noapte, după disputarea celor două jocuri programate în Liga I. Reunirea oficială este stabilită pentru astăzi, la ora 12.00, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia. Tot azi, Victor Piţurcă şi un jucător desemnat ulterior vor susţine o conferinţă de presă. (C.S.)

OPERAŢIE. Tehnicianul lui Inter Milano, Andrea Stramaccioni, a declarat că Cristi Chivu a fost operat şi nu va reveni pe teren mai devreme de o lună. „A avut loc o mică intervenţie chirurgicală. Chivu va începe recuperarea, dar nu cred că se va putea întoarce mai devreme de o lună. Vreau ca jucătorii să revină pe teren la 101 la sută capacitate, pentru că trebuie să se simtă în siguranţă“, a spus Stramaccioni. Românul a suferit o luxaţie la deget la începutul lunii august, la partida cu Hajduk Split, din playofful Ligii Europa. (O.A.)

ÎNFRÂNGERE. Echipa Dinamo Moscova, antrenată de Dan Petrescu, a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), de formaţia Anji Mahacikala, liderul la zi în campionatul Rusiei. Golurile au fost marcate de Jirkov '76 şi Eto'o '87. Deşi au jucat cu un om în plus o repriză, elevii lui Dan Petrescu nu au reuşit să marcheze, echipa bogaţilor de la Anji impunându-se după ce echilibrul numeric a fost restabilit în minutul 52, când Schildenfeld, jucătorul lui Dinamo Moscova, a fost eliminat. La Dinamo Moscova, Adrian Ropotan a fost doar rezervă. (O.A.)

www.ziarulring.ro


15

1 SPORT 2

LUNI, 8 octombrie 2012

este etapa Campionatului Mondial de Formula 1 desfăşurată ieri pe circuitul de la Suzuka şi câştigat de Sebastian Vettel.

Simona Amânar: „Cel mai frumos cadou de ziua mea este fetiţa“

7

n În 2000 s-a retras din gimnastica de performanţă după ce a cucerit 17 medalii olimpice, mondiale şi europene. Simona Amânar şi-a sărbătorit împlinirea a 33 de ani alături de familie, în Timişoara.

Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Triplă campioană olimpică, Simona Amânar a împlinit ieri 33 de ani. Motiv de bucurie pentru fosta gimnastă de a puncta evenimentul în familie, un obicei înrădăcinat de Simona de când este căsătorită cu Cosmin. Şi au trecut 10 ani. Ea a preferat liniştea căminului şi datorită faptului că peste două luni va aduce pe lume al doilea copil al familiei, o fetiţă, iar acest lucru îl consideră cel mai preţios cadou. „Nu am făcut nimic special, am sărbătorit cu familia, care este cea mai importantă pentru mine. Cadoul cel mai frumos pe care l-am primit este faptul că sunt însărcina-

PUBLICITATE

medalii olimpice a cucerit Simona Amânar la Atlanta şi la Sydney.

tă şi că voi avea o fetiţă. Nimic nu poate fi mai frumos decât faptul că mi se împlineşte un vis pe care îl am de şapte-opt ani. Am primit multe mesaje şi telefoane de felicitare de la apropiaţi, nu vreau să dau nume, ca să nu uit pe cineva, şi toţi sunt importanţi pentru mine“, a declarat, pentru „ring“, Simona Amânar. Fiul, Alexandru, i-a dăruit un buchet de trandafiri Cosmin şi Simona au un fiu în vârstă de 10 ani, Alexandru Iosif, care i-a făcut o surpriză mamei sale. Ştiind că îi plac foarte mult trandafirii, el l-a rugat pe tatăl său să-i cumpere un buchet imens cu aceste flori, iar ieri de dimineaţă, Alexandru s-a

www.ziarulring.ro

dus la mama lui şi i l-a dăruit. „Ei, Alexandru îmi face mereu surprize când are

ocazia. Acum a venit dis-dedimineaţă la mine cu un buchet mare de trandafiri, ştia cât de mult îmi plac. Cosmin cred că i-a fost complice, dar nu contează, gestul este important. Nu poţi decât să fii fericită atunci când eşti alături de cei pe care îi iubeşti“, a continuat sărbătorita.

Nu are probleme cu sarcina Pentru Simona, acum, prioritatea o reprezintă sarcina; a fost luna trecută la un control medical, iar pe 16 octombrie urmează un altul. Cum ea va aduce pe lume fetiţa prin cezariană, încă nu ştie cu exactitate data, dar va fi stabilită la următoarea vizită la medic. „E important că totul decurge bine în ceea ce priveşte sarcina. Chiar nu am avut nicio problemă, iar medicul pe care îl am mi-a spus că va fi totul bine şi în curând vom hotărî şi când voi naşte exact, pentru că va fi prin cezariană şi se poate face asta“, a încheiat discuţia cu „ring“ Simona Amânar. PUBLICITATE


10

S{N{TATE www.ziarulring.ro

Ce să mănânci CA Să EVIţI GRIPA n A venit toamna şi, odată cu ea, începe sezonul răcelilor şi al gripei. Pentru a ne feri de aceste boli, avem la îndemână fie vaccinarea antigripală, fie, aşa cum susţin specialiştii, o dietă menită să ne crească imunitatea. daniela.arnautu@ ziarulring.ro

Ciupercile menţin sănătatea sângelui Studiile arată că ciupercile sporesc producţia globulelor albe din sânge, globule ce luptă cu infecţiile. În plus, cine consumă frecvent ciuperci va avea un organism mai rezistent în faţa bolilor.

Chefirul, sănătate din interior Un aliment ce menţine sănătatea tractului digestiv este chefirul. Acesta aduce în organism bacterii bune ce ne cresc imunitatea şi ce pot fi distruse de infecţii sau de un tratament cu antibiotice. Acest lapte fermentat – chefir – este bogat în bacterii bune ce repopulează intestinul şi ne sporesc imunitatea. Ceaiul verde distruge toxinele Cu proprietăţi antioxidante, ceaiul verde distruge radicalii liberi şi, implicit, germenii ce ne atacă organismul. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire şi ne fereşte de boli grave.

PE SCURT Cartoful, în sine, nu îngraşă

MIT. Legumă blamată a fi responsabilă pentru depunerea kilogramelor în plus, cartoful este, de fapt, sărac în calorii şi grăsimi. În plus, este bogat în fibre, stimulează digestia şi dă senzaţia de saţietate. Dacă mâncăm cartofi fierţi sau copţi, ne ajută la slăbit. Îngraşă doar dacă îi prăjim sau îi consumăm ca garnitură la fripturi grase. (D.A.)

La ce ajută coenzima Q10 Fripturi care ne feresc de boli „Carnea de vită are proprietatea de a asigura organismului un procent important de zinc. O singură friptură aduce 30% din necesarul zilnic. De asemenea, cerealele integrale, iaurtul, laptele şi carnea de porc şi pui sunt şi ele bogate în zinc”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Propolisul creşte imunitatea Un remediu bun pentru creşterea imunităţii organismului este propolisul. Ideal este ca persoanele care suferă de boli cronice respiratorii să îl consume zilnic. Lăptişorul de matcă este la fel de eficient. De trei ori pe zi, cu 50 de minute înainte de masă, ţineţi sub limbă puţină miere sau un cub de zahăr pe care aţi pus 10 picături

de lăptişor de matcă. O cură trebuie să dureze 10 zile, se face o pauză de 10 zile şi apoi se reia. Pentru imunizare sunt necesare trei cure.

20

de minute trebuie mestecată o bucăţică de propolis înainte de a fi înghiţită.

B6, bună pentru diabetici În timpul epidemiilor de gripă ar trebui să nu ieşim pe stradă fără a avea în gură o bucăţică de propolis. Persoanele care nu sforăie pot adormi cu o bucăţică de propolis lipită de dinţi.“ DR. LAURENŢIU LUCA, directorul Clinicii PULS

SFAT. Pacienţii cu diabet prezintă şi un nivel scăzut al vitaminei B6 în organism. De aceea, ei trebuie să ia suplimente de B6 pentru a-şi îmbunătăţi toleranţa la glucoză. În plus, B6 este recomandată şi femeilor care iau pilule contraceptive pentru că acest tip de pastile le generează şi o intoleranţă la glucoză. (D.A.)

Citricele alungă oboseala TERAPIE. Portocalele, lămâile şi mandarinele sunt fructe foarte bogate în vitamina C. Această vitamină este esenţială bunei funcţionări a organismului şi ne scoate din impas atunci când ne simţim foarte obosiţi. Vitamina C favorizează absorbţia fierului, iar citricele conţin polifenoli ce previn bolile de inimă şi cancerul. (D.A.)

Iaurtul distruge bacteriile

UTILE

Daniela Arnăutu

1 3

g de propolis trebuie consumate de trei ori pe zi, înainte de masă, pentru a ne feri de răceli.

BENEFICIU. Un aliat în lupta cu viruşii şi bacteriile îl constituie iaurtul. Bacteriile lactice pe care le conţine sporesc imunitatea organismului şi ne fac mai rezistenţi în faţa răcelii, gripei, dar şi a altor microbi ce ne-ar putea îmbolnăvi. Prin urmare, este ideal să consumaţi zilnic iaurt, însă acum, toamna, cu precădere, pentru a ne feri de viroze. (D.A.)

PONT. Coenzima Q10 are efect antioxidant şi dă energie organismului la nivel celular. Aceasta ajută corpul să metabolizeze carbohidraţii şi, astfel, generează glucoză, principalul „combustibil” care ne dă energie. Coenzima Q10 ne fereşte de bolile de inimă, hipertensiune şi ţine în frâu colesterolul. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

PAG.


PAG.

1 AGEND{ 4

Doream să văd în ce măsură poezia poate fi trecută dintr-un grai într-altul. Traducând – m-am simţit crescând. Căci m-am ostenit numai cu poezii ce mi-au stârnit încântarea şi care, prin tălmăcire, puteau să devină într-un fel ale mele, ale noastre, ale românilor.“ LUCIAN BLAGA

LUNI, 8 octombrie 2012

CULTURAL

Unu’ şi unu’ fresh literar de club cu Elena Vlădăreanu

Poezie universală tradusă în „blagiană“ n Un clasic al poeziei moderne româneşti a lăsat posterităţii o consistentă culegere de poeme traduse. Volumul „Patru milenii de poezie în tălmăcirea lui Lucian Blaga“ este acum publicat de Editura Humanitas.

Club A Strada Blănari 14, 18.00

Răzvan Ţupa

Elena Vlădăreanu a activat succesiv în diferite cenacluri literare precum cel de la Litere, cel al Uniunii Scriitorilor, coordonat de Nora Iuga, apoi, din 2002, cenaclul Euridice, condus de Marin Mincu.

TEATRU

„Fermoare, nasturi şi capse“ de Mihai Ignat Regia: Claudiu Puscau Cu: Amelia Ursu, Ionuţ Maierean, George Macrea În Culise Strada Ştefan Mihăileanu 53, ora 20.00 Patru prieteni, o sinucidere, o brichetă, multe întrebări şi dileme… într-o piesă despre prietenie, despre greşelile pe care le facem, despre fragilitatea vieţii, despre moarte şi despre dorinţa de a merge mai departe… PUBLICITATE

razvan.tupa@ziarulring.ro

Poetul „Gorunului“ a tradus, de-a lungul anilor ’40, poeme ce acoperă secole întregi de poezie, de la cele mai vechi texte (sec XXI î.Hr.) până la contemporanii săi din alte literaturi. „Citind şi recitind stihuri cântate în vechiul Egipt, în Antichitatea greacă sau chineză, în pădurile din străfundurile Africii, sub cerul italic sau galic, s-a ivit în mine dorinţa arzătoare de a anexa şi de a asimila graiului nostru o seamă de poezii, dintre cele mai frumoase ale literaturii universale. Nu m-a interesat numărul. M-au interesat doar caratele“, mărturisea Blaga. Şi pasiunea lui se simte în

fiecare traducere, dar mai ales încântarea care l-a determinat să aleagă un poem sau altul pentru a-i oferi varianta românească este perceptibilă în sintaxa aleasă pentru fiecare poem. Un cititor pasionat de Blaga ar putea să considere acest volum un adevărat regal, stilul poetului fiind recunoscut la fiecare vers. „Sporesc a lumii taină“ Cu ceva timp în urmă, americanul Sean Cotter observa că atunci „când citim traducerile pe care le face el, îl studiem pe Blaga, şi nu învăţam despre original, ceea ce înseamnă că nici nu învăţăm despre ţara străină din care provine“. Blaga însuşi este citat explicând: „Un

poet care traduce din alt poet nu are în nici un fel posibilitatea de a se transforma în oglinda pură o obiectului său. Asemenea posibilităţi sunt date în lumea mecanică şi fizică, dar nu în lumea complexă a fenomenelor spirituale“. Cotter oferă chiar un exemplu legat de una dintre traducerile reţinute şi în acest volum pentru un poem de T. S. Eliot. El compară varianta originală a unei strofe, „The host with someone indistinct/Converses at the door apart,/The nightingales are singing near/The Convent of the Sacred Heart“ şi traducerea lui Blaga, „Gazda c-o făptură de nedesluşit/stă de vorbă.

Cade pe uşă o umbră macră./Privighetorile cântă pe aproape,/în preajma mănăstirii Inima Sacră“. Americanul observă că poetul român a schimbat raporturile din scena ce se petrece într-un bordel: „Făptura începe să se desluşească mai mult prin umbra sa macră. Aceasta nu apare în versiunea lui Eliot şi alterează strofa. În original există o legătură între mănăstire şi uşa bor-

delului, o rimă care ironizează ideea de sacru, în timp ce traducerea compară inima sacră a mănăstirii cu umbra macră a unui client nou. «macră» devine un reproş, macrositatea umbrei arătând slăbiciunile clientului. Acest reproş răzbate prin poem ca un ton nou, el se armonizează cu sunetele deja existente. Avem de-a face cu un sens în plus, în exces“, notează americanul. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


OFERT{

MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCĂ CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTE ÎNTRE 18-60 ANI PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de MINISTERUL MUNCII (ANC): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, zidar, zugrav, instalator. Toate cursurile au o reducere de 30% până la data de 30 noiembrie. Pentru persoanele angajate, cursurile în domeniul construcţiilor sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei nr. 17-19, cam. 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. A&N VIDEOCHAT ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ. OFERIM 600 $ BONUS, AVANS 300 $ IMEDIAT, SALARIU FIX 1.200 $ ŞI PROCENTE 50% -84%. ANUNŢ REAL 100%. 0731.080.888.

www.ziarulring.ro

ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0760.179.243; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/0735.674.0 12, www.enjoystudio.ro. VREI să lucrezi câteva ore pe zi într-un salon de masaj serios, exclus sex, salariu 1.000 euro, discreţie maximă! Detalii la 0741.127.655. WWW.LIVESTUDIO.RO ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALARIU 500-4.000 EURO+BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129. ACTIVITATE videochat pentru fete cu/fără experienţă. SALARIU FIX GARANTAT! Comision 50-70%+bonus angajare 200 $. 0730.872.297, 0763.089.972. FIRMĂ PAZĂ angajează agenţi securitate pentru interior hipermarket, zona Policolor şi Băneasa. Relaţii luni-vineri, 9.00-15.00, telefon 021.224.29.69, 0755.128.964, 0755.128.956. 19 STUDIOURI Inovatoare videochat angajează fete cu/fără experienţă. Limbile străine nu sunt necesare. Oferim 600 $ bonus+procente 50%-84% +500 lei cadou la interviu. 0768.839.893.

ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti, zonele limitrofe, 800-1.200 RON. 021.318.99.67, ora 9-16. EURO Personal organizează în premieră la Bucureşti cursuri de WinMentor acreditate de producător. 40 ore - 850 de lei. Locuri limitate la 10 persoane. Detalii la 0729.215.938. FIRMĂ pază angajează agenţi securitate pentru obiectiv în zona Militari. Relaţii luni-vineri, 9.00-16.00, telefon 021.224.29.69, 0741.051.650. PRESTĂRI SERVICII MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. PSIHOLOG (Bucureşti) - lucrăm împreună pentru confortul dvs. psihic. 0722.657.659. TRANSPORT marfă cu dubă 100 RON cursa. 0720.037.407, 0768.480.695. TRANSPORT MARFĂ, mobilă, marfa cu dubă, 100 RON/cursă. Dacia papuc 50 RON/cursă 0728.680.350. MEDITEZ matematică IVVIII cu multă răbdare, rezultate deosebite. 021.310.94.97. CURĂŢENIE generală în case, apartamente, vile, birouri: preţuri mici. 0784.545.414. TRANSPORT Dacia Papuc 50 lei. 0764.943.357. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucu-

reşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902.

1.000 mp 0786.070.754.

CHAKRA DOUCE SALON propune modelaj corporal prin masaj reflexoterapeutic relaxant ,,CHAKRA”, epilări. Rezervări: 0735.349.810.

VÂND voucher programul RABLA, preţ 2500 RON. Telefon: 0742.575.306.

REEMAILEZ, recondiţionez căzi de baie, chiuvete. 021.324.86.68, 0722.463.385.

CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE 100-150. Frigider DEFECT 50. 021.332.85.99; 0722.417.915.

VÂNZĂRI 2 CAMERE APARTAMENT 2 camere SECUILOR, 2/4, liber, multiple îmbunătăţiri, 55.000 E. 0758.888.569. VÂNZĂRI CASE VÂND casă, Găeşti, utilităţi, încălzire centrală cu lemne. 32.000E. 0721.243.983. VÂNZĂRI TERENURI VÂND terenuri 1.500 mp, 1.200 mp intravilane şi 4 ha extravilan, Grădiştea. 0786.070.754. CUMPĂRĂRI AUTO LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

cultură

1 5

PUBLICITATE

CUMPĂRĂRI DIVERSE

CUMPĂRĂM Garantat: Aparat foto digital; Tabletă; Laptop; TV-LCD (eventual defect); Boxe; Calculator P4; iPhone; GSM; Play-Station; Xbox; Magnetofon; Ramă foto; Orgă muzicală; Maşină de cusut electrică; Ceas original; Trenuleţ electric; Icoane; Obiective foto; Binoclu; Bicicletă; Diverse obiecte unice preţioase. 0785.699.822. ACHIZIŢIONĂM cărţi, lichidăm biblioteci, cantităţi mari, fără selecţie. Plata pe loc, 0736.413.377. CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea Legea 247, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786. DIVERSE

FAMILIE îngrijim bătrână fără moştenitori pentru rămânere în spaţiu. 0786.070.754.

VÂND tratament pentru vitiligo cu rezultate de peste 50%. 0766.358.626.

PROPUNERI AFACERI

VÂND vin roşu 150 L. Vând

PAG.

vie.

VÂNZĂRI DIVERSE

DOUĂ locuri de veci la Mogoşoaia 0785.289.976.

la 2 apariții plătite, în luna octombrie a 3-a este GRATUITĂ

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190. PUBLICITATE

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: lRECEPŢIONER(Ă) HOTEL - Efectuează serviciul de cazare, înregistrează clienţii utilizând programul de gestiune hotelieră. Informează corect oaspeţii cu privire la serviciile oferite de hotel. Condiţie obligatorie: limba engleză - nivel mediu/avansat; experienţă de mininum 2 ani pe un post similar; experienţa în utilizarea programului de gestiune hotelieră Opera reprezintă un avantaj. l EDUCATOARE - Planifică şi proiectează activităţile instructiv-educative; organizează şi amenajează mediul educaţional; asigură mijloacele de învăţământ, materialele şi auxiliarele didactice. Cerinţe obligatorii: experienţă de 5 ani în învăţământ şi pregătire pedagogică în învăţământul preşcolar, cunoştinţe avansate de limba engleză.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZĂ-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45

CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36

STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01

BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92

AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96

TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Mai bine să fii urât pentru ceea ce eşti decât să fii iubit pentru ceea ce nu eşti.“

LUNI, 8 octombrie 2012

CV-ul care a făcut senzaţie pe net Un bărbat care a aplicat pentru un simplu post de tehnician a devenit celebru printre internauţi datorită fişei sale. La capitolul experienţă şi abilităţi în câmpul muncii, tânărul a declarat că se pricepe de minune la „partea economică a cererii şi a ofertei“, menţionând, totodată, că a fost un „dealer de marijuana şi un tip abject între anii 1999-2004“. După cum era de aşteptat, bărbatul nu a obţinut jobul. (I.P.)

Sarah Brightman, turistă în... spaţiu Cântăreaţa britanică va fi următorul turist la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în 2014 sau 2015. Ea va ajunge pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, voiajul urmând să dureze între 10 şi 14 zile. Sarah Brightman va deveni astfel a doua femeie care ajunge în spaţiu în interes turistic. (I.P.)

BANCUL ZILEI Două blonde, la supermarket: - Ia uite, pe cutia de lapte scrie „Deschide aici“ şi eu o deschid mereu acasă…

ANATOL FRANCE

Dilemă! Chris Brown, între două foste iubiri n Ceea ce părea până acum a fi doar un zvon s-a confirmat. Chris Brown este încă îndrăgostit de Rihanna, dar... şi de fosta sa iubită. magazin@ziarulr ing.ro

Nu fi original cu orice preţ. De obicei, modul acesta sperie, nu atrage. Trebuie să inspiri încredere, lumea să se bazeze pe tine. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Artistul în vârstă de 23 de ani s-a despărţit recent de iubita lui Karrueche Tran pentru că, aşa cum aceasta a declarat unei publicaţii britanice, el nu a putut să o uite pe Rihanna. Potrivit lui Brown, a avut în continuare o relaţie „de prietenie“ cu frumoasa cântăreaţă din Barbados, în ciuda incidentului din 2009, când a snopit-o în bătaie. „Trece printr-o perioadă foarte proastă acum şi încearcă să facă lucrurile să meargă alături de Rihanna. S-au întâlnit de câteva ori, s-au mai şi îmbătat prin câte un club, dar, să fim serioşi, sunt tineri“, a declarat un apropiat al artistului pentru accesshollywood.com. Ceea ce a stârnit însă indignarea fanilor, dar şi a fostei sale iubite, Karrueche, a fost postarea pe internet a unui filmuleţ în care artistul declară că este îndrăgostit de ambele. „Este oare posibil să iubeşti două persoane în acelaşi timp? Nu ştiu dacă este posibil, dar eu simt că, în ceea ce mă priveşte, se poate“, spune rapperul în respectivul videoclip. În ciuda criticilor, controversatul cuplu pare a fi susţinut de colegii de breaslă. Printre cei care au declarat că vor fi alături de Rihanna şi Chris se numără şi Oprah.

Sudoku

GEMENI Dacă eşti destul de diplomat şi mult mai tăcut decât de obicei, poţi evita o discuţie neplăcută. Seara este favorizată de stele. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC O persoană din anturaj îţi solicită astăzi ajutorul. Fă tot posibilul, pentru că stelele spun că ajutorul dat se întoarce înzecit. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU Ca Leu generos, îţi faci mereu curtea ta imperială. Atenţie la lichele, să nu-ţi prindă slăbiciunea şi să se folosească de tine. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ Din nou ai de ales şi, ca întotdeauna, te pierzi în amănunte. Pierzi timpul cu graţie. Cere un sfat de la Leu, Scorpion sau Balanţă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Astăzi, după o zi obositoare la serviciu, poţi să găseşti o relaxare plăcută într-un hobby. Fă-ţi timp pentru tine! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SCORPION Stelele te avantajează astăzi în relaţiile cu semnele de aer şi foc. Este bine să eviţi nativii născuţi sub semne de pământ şi apă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

1967: Che Guevara şi oamenii lui sunt capturaţi în Bolivia. 1970: Se naşte Matt Damon (foto), actor american. 2009: Herta Müller, scriitoare şi traducătoare germană, originară din România, primeşte Premiul Nobel pentru Literatură.

7

www.ziarulring.ro

9

2

5

6

8

4

4

1

1 3 6

8 9 5 1 6 7 4 3 2

7 1 8 2 4 5 6 9 3 2 3 4 6 1 9 5 8 7

8

6 5 9 7 3 8 2 4 1 4 8 3 5 2 6 7 1 9 5 7 2 3 9 1 8 6 4

8 9

3 4 6 9 5 2 1 7 8

4

Amână formularea unei concluzii sau a unei decizii, mai ales profesionale, pentru că astăzi sistemul tău dă erori. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Până la urmă, nu ai ce să-ţi reproşezi prea tare. Oferă-ţi, ca încurajare, cea mai bună cafea şi cea mai scumpă prăjitură. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI

4 1

5 1

2

1 2 7 4 8 3 9 5 6

CAPRICORN 3

4 9

Rezolvarea din nr. trecut

9 6 1 8 7 4 3 2 5

Aspectele benefice ale planetelor din horoscop te îndreptăţesc să începi săptămâna cu optimism, pentru că orice are o soluţie. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

8 octombrie 2012 Soarele răsare la 6.10 şi apune la 19.50

1914: Moare Dimitrie A. SturdzaMiclăuşanu, istoric şi politician român (n. 1833).

Domeniile prietenilor şi ale relaţiilor de familie sunt astăzi bine aspectate. Planul profesional trebuie abordat cu prudenţă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

TAUR

Iris Păun

Calendar

BERBEC

7

Dacă ai avea suficienţi bani, ai considera ziua excelentă. Aşa că fii mulţumit cu o zi foarte bună, plăcută, în care te simţi bine. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

1116  

ziarul ring 1116

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you