Page 1

GRATUIT

Vineri, 5 octombrie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1.115 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab.

min. 140C max. 240C presiune atmosferică 763 mmHG

Mofturi la toaletă! SRI a cumpărat hârtie igienică

ROZ şi fără cute

INTERVIU

PAG.

Povestea artistei Mihaela Lupaşcu Vardala, care pictează, de 30 de ani, proteze oculare Absolventă de Drept şi de Medicină, Mihaela Lupaşcu Vardala este artistul care, în pofida studiilor absolvite, a ales să rămână pe loc pentru a le oferi o viaţă normală pacienţilor care au nevoie de proteze oculare. (pag. 4)

PRIMARUL TăU

Rareş Mănescu, primul contact cu cetăţenii în campania „Faţă în faţă cu primarul tău“ Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, a primit-o, ieri, în audienţă pe doamna Valeria, care a sunat la numărul de telefon pus la dispoziţie de redacţia „ring“. (pag. 5)

SPORT

Iuliu Mureşan: „Dacă pierdem cu Steaua, ne îndepărtăm de titlu“ Liga I vine cu încă un meci tare în acest weekend. Steaua şi CFR, echipe cotate ca având cele mai mari şanse la câştigarea titlului, se întâlnesc, duminică, pe Arena Naţională, într-un adevărat derby european. Meciul este pe cale să facă un nou record de audienţă pe cel mai mare stadion al ţării. (pag. 12)

PAG.

Vremea azi...

Există o şansă!

Carmen Brumă:

www.ziarulring.ro

02

08


18

0 EVENIMENT 2 VINERI, 5 octombrie 2012

luni de acum încolo nu vor duce lipsă de hârtie igienică angajaţii UM 0461 a Serviciului Român de Informaţii.

Mofturi la toaletă! SRI a cumpărat hârtie igienică ROZ şi fără cute

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Jandarmeriei, Metrologiei, Ştefan Holban, Paris, Londra, Belgrad, Varşovia şi Atena.

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Alexandru Şerbănescu, Anina, Gheorghe Călpan, Gheorghe Pripu, Gheorghe Buciumat, Avram Păcuraru, Constantin Boghiu, Ocheanului, Valea Morii, Balonului, Muşeteşti, Telescopului, Avionului, Siriului, Aviaţiei şi Nicolae Coculescu.

Întrebarea zilei

Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

„Serviciul Român de Informaţii este instituţia statului român cu atribuţii în domeniul culegerii şi valorificării informaţiilor relevante pentru securitatea naţională a României“, scrie pe site-ul instituţiei. Este posibil ca, din informaţiile culese, instituţia să fi aflat şi că este ameninţată de o criză serioasă a hârtiei igienice. Drept urmare, UM 0461 a SRI a luat măsuri pentru a evita eventualele probleme. În acest sens a semnat, în iulie, contracte de peste 291.000 de lei pentru hârtie igienică şi şerveţele care să le ajungă un an şi jumătate. Peste 3.000 de role, lunar Cel puţin 54.900 de role de hârtie igienică au fost achiziţionate de UM 0461. Astfel, în medie, angajaţii vor consuma, lunar, peste 3.000 de role. Interesant este faptul că reprezentanţii respectivei unităţi au dorit, potrivit documentelor oficiale, ca hârtia igienică luată pentru „igienă individuală“ să fie albă sau roz, fără diferenţe de nuanţă, dar şi „foarte fină şi cu un înalt grad de absorbţie“ şi fără cute. Mai mult, s-a cerut ca hârtia să aibă şi imprimeu, în relief, şi să nu se dezintegreze sau să facă aglomerări celulozice „la contactul cu mediul umed“. Pro-

3

angajaţi avea, în 2011, Varcom Business SRL, una dintre firmele care vor furniza hârtie igienică spionilor.

babil, angajaţii SRI au vrut să evite orice disconfort, atât vizual, alegând nuanţe liniştitoare şi imprimeuri vesele, cât şi fizic, produsele fiind foarte fine la atingere şi fără cute. Le-am solicitat reprezentanţilor SRL lămuriri privind aceste criterii serioase de alegere a hârtiei igienice ideale, însă, până la închiderea ediţiei, nu am primit niciun răspuns.

Achiziţii de la SRL-uri de apartament Licitaţia organizată de UM 0461 pentru furnizarea hârtiei igienice şi a şerveţelelor a fost câştigată de trei firme din Capitală. În acest sens, un contract în valoare de peste 226.000 de lei a fost atribuit firmei Varcom Business SRL, care, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, în 2011, avea doar trei angajaţi. Şi Pluridet Comexim SRL, care, anul trecut, avea doar patru salariaţi, a pus mâna pe un contract de aproximativ 50.600

64

de mii de euro au costat achiziţiile „foarte fine“ şi şerveţelele UM 0461. de lei pentru furnizarea de role de hârtie igienică şi de şerveţele către UM 0461. Cea de-a treia firmă care a bătut palma cu unitatea respectivă a SRI, pentru aproximativ 14.500 lei, este HBP Eko Distribution SRL. Aceasta avea, potrivit Ministerului Finanţelor, şase angajaţi în 2011. În plus, Fiscul a demarat procedura de executare silită în cazul acesteia pentru datorii la bugetul de stat.

Curs valutar

Schimb de focuri între Turcia şi Siria CONFLICT. Atacul cu obuze lansat de Siria împotriva Turciei în urmă cu două zile, ce a provocat moartea a cinci persoane şi rănirea altor nouă, nu a rămas nepedepsit. Drept răspuns, armata turcă a început, în aceeaşi zi, o serie de bombardamente împotriva poziţiilor siriene la frontiera dintre cele două ţări. Ieri, parlamentul turc a adoptat o moţiune depusă de guvernul islamo-conservator care autorizează armata să desfăşoare, „dacă este necesar“, operaţiuni în Siria. Vicepremierul turc a adăugat, după vot, că acesta nu înseamnă un mandat pentru un război cu Siria şi că ţara sa nu îşi doreşte un conflict armat între cele două state. El a mai adăugat că Siria a prezentat scuze Turciei după tirurile de obuze de miercuri. (A.M.)

www.ziarulring.ro

Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 201,68 lei

4,54 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte astăzi alimentarea cu apă pe Izbiceni, Mănăstirea Dealu, Niagara, Luptătorilor, Navigaţiei, Nataţiei, Şinca, Drumul Găzarului (între Argeşelu şi Dumbrăveni) şi Argeşelu.

n Când eşti agent secret, ai pretenţii şi la hârtia igienică. O unitate militară a Serviciului Român de Informaţii (SRI) a cumpărat, recent, câteva zeci de mii de role de hârtie igienică „roz, fără cute, cu imprimeu, foarte fină şi cu înalt grad de absorbţie“.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN MDL în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,51 5,65 3,74 3,55 2,32 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

14

www.ziarulring.ro

PAG.

procurori candidează pentru şefia Parchetului General şi a DNA. Doi dintre cei 14 vor fi aleşi... după 15 octombrie.

0 3

Cine candidează pentru PE SCURT „AL 10-LEA MANDAT“ de procuror general Treceri de pietoni roşii, la Buzău

SOLUŢIE. Numărul mare al accidentelor rutiere înregistrate pe trecerile de pietoni i-a determinat pe poliţiştii buzoieni de la Serviciul Rutier să solicite primăriei să le revopsească în roşu. Potrivit poliţiei, schimbarea va avea rolul de a face mai vizibile locurile prin care se poate traversa regulamentar. (A.M.)

Elev înjunghiat în clasă

Codruț Olaru

Codruța Kovesi

n Gata: lista s-a închis! Nu mai puţin de 14 procurori, unu şi unu, s-au înscris în cursa pentru ocuparea celor mai grele şi mai temute funcţii din piramida puterii procuraturii. Nume mari, nume noi, nume controversate. Cine va fi marele ales dintre cei 14... din cărţi? Christian Levant

Viorica Stoica ar fi „avut, în trecut, probleme disciplinare“. Generalul Voinea candidează... sigur! O altă candidatură interesantă este a lui Constantin Sima, preşedintele Asociaţiei Procurorilor. Şi, nu în ultimul rând, aşa cum aţi mai citit în „ring“, în exclusivitate, una dintre cele mai redutabile candidaturi este cea a generalul (r) conf. dr. Dan Voinea, fost şef al procurorilor militari pe ţară, omul care ar fi avut şansa ca, prin dosarele revoluţiei, să declanşeze un adevărat proces al comunismului în România. Dar a fost oprit de Codruţa Kovesi, care l-a îndepărtat din Parchetul General. Citiţi pe ziarulring.ro cum

Dan Voinea răspunde Dan Voinea la întrebarea fundamentală (la care ar trebui să răspundă toţi candidaţii): „De ce doriţi să ajungeţi procuror general al României?

revenirea ministrului justiţiei de la Bruxelles. Speculaţiile şi Până la alegerea finală, care informaţiile „pe surse“ sunt Povestea asta cu va avea loc după 15 octombrie, însă destul de multe. Doi dininterimatul care numeşte tensiunea pentru ocuparea ce- tre candidaţii „de top“ susţiun alt interimat, care după lor două înalte funcţii de la şe- nuţi puternic de site-ul Luaia desemnează un fia DNA şi a Procuraturii mea Justiţiei sunt procurorii interimat începe să Generale creşte de la o zi la Viorica Stoica şi Claudiu Dusemene cu Oltchimul. Aş alta. Marţi seara erau înregis- mitrescu. Alte două candidavrea şi sper ca doamna trate 10 candidaturi pentru ce- turi date ca sigure de mai ministru să trateze foarte le două funcţii, iar până mier- multe surse media: Emil Moserios această situaţie.“ curi, pe la prânz, erau 11. Pe ţa, de la Parchetul Gorj, şi VICTOR PONTA, ultima sută de metri, alţi trei Ioan Irimie, de la DNA Cluj, premier concurenți şi-au depus candi- dar ambii (potrivit Mediafax) daturile, printre care s-ar afla şi celebrii Codruţ (Olaru) şi „Rocada mică“: se bate Codruţa cu Codruţ pe şefia DNA? Codruţa (Kovesi). Amândoi cu grade pe umăr. Pe sub robă. Potrivit România TV, şi fostul procuror general lt.-col. (r) Laura Codruţa Kovesi (acum

christian.levant@ziarulring.ro

Candidaturi salutate, candidaturi controversate Lista oficială va fi publicată azi, pe site-ul MJ, după

procuror DIICOT Sibiu) ar candida pentru şefia DNA. Asta în ciuda detaşării/delegării sale, pe trei ani, la Bruxelles. Tot potrivit RTV, şi actualul şef direct al Codruţei Kovesi, col. (r) Codruţ Olaru, şeful DIICOT, ar fi unul dintre candidaţii înscrişi pe ultima sută de metri în lupta pentru şefia DNA. Dacă o astfel de „dublă candidatură“ se va produce, oricare ar fi rezultatul ei, am putea-o numi: „rocada mică“. A coloneilor, evident!

TRAGEDIE. Un elev de 18 ani de la Liceul Teoretic din localitatea Olteni, Teleorman, a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost lovit cu un cuţit de un coleg de clasă. Potrivit anchetatorilor, atacatorul, 17 ani, care a fugit de la locul faptei, este cunoscut cu afecţiuni psihice. (A.M.)

Fostul ministru Botiş, în faţa instanţei PROCES. Ioan Nelu Botiş s-a prezentat, ieri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care ANI a solicitat cercetarea fostului ministru al muncii pentru conflict de interese, cauza fiind în faza actelor premergătoare. El a fost reclamat deoarece soţia sa era angajată în proiectul "Şansa la demnitate", finanţat prin POSDRU, Autoritatea de Management a acestuia fiind în subordinea Ministerului Muncii. (A.M.)

Trenuri suplimentare cu ocazia Sfintei Parascheva

România, ameninţată de terorişti

SĂRBĂTOARE. Trei trenuri suplimentare vor circula spre şi dinspre Iaşi, în perioada 1115 octombrie, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva, în timp ce altele vor avea vagoane suplimentare, în aceeaşi perioadă. Astfel, în nopţile de 11 spre 12, 12 spre 13 şi 14 spre 15 octombrie, va circula trenul InterRegio 10663, pe ruta Bucureşti-Nord - Tecuci - Iaşi, cu plecare din Bucureşti-Nord la ora 22.20 şi sosire în Iaşi la 5.22. În noaptea de 14 spre 15 octombrie, la dispoziţia călătorilor va fi trenul InterRegio 10662, pe ruta Iaşi

PERICOL. Liderul islamist Omar Bakri, cel care a revendicat atacul terorist de la Burgas, a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul bulgar "24 ceasa", că Bulgaria, România, dar şi alte state pot fi ţinte ale atentatelor teroriste. "Din moment ce islamul a pătruns într-un teritoriu, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt datori să-l elibereze într-o zi. Spania, de exemplu, este teritoriu musulman. Europa de Răsărit - de asemenea. România, Albania, Macedonia, Serbia şi Kosovo, Bosnia...”, a declarat Bakri în cadrul interviului. Liderul de origine

- Tecuci - Bucureşti-Nord, cu plecare din Iaşi la ora 21.25 şi sosire în Bucureşti-Nord la ora 4.50. De asemenea, în 13 octombrie, trenul InterRegio

1556, pe ruta Ploieşti-Sud Bucureşti-Nord, cu plecare din Ploieşti-Sud la 19.35 şi sosire în Bucureşti-Nord la 20.22. (A.M.)

islamică are puternice legături cu Al-Qaeda. În 2005, presa scria că zeci de membri ai grupului pe care el îl conducea la acea vreme, Al-Muhajiroun, au participat la atentate sinucigaşe sau au făcut parte din reţeaua de susţinere a Al-Qaeda. (A.M.)

www.ziarulring.ro


0 INTERVIU 4 VINERI, 5 octombrie 2012

4.500

de proteze oculare a pictat, până acum, Mihaela Lupaşcu Vardala.

De 30 de ani, artista Mihaela Lupaşcu Vardala

PICTEAZă PROTEZE OCULARE n Absolventă de Drept şi de Medicină, Mihaela Lupaşcu Vardala este artistul care, în ciuda studiilor absolvite, a ales să rămână pentru a le reda o viaţă normală pacienţilor care au nevoie de proteze oculare. S-a angajat ca asistentă medicală la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice imediat ce a absolvit Liceul Sanitar şi de atunci nu a încetat nicio clipă să pună suflet în pictarea irisului oamenilor care îşi pierduseră un glob ocular. O femeie micuţă, cu voce blândă, care te linişteşte şi îţi inspiră încredere şi cu mâini din care ies adevărate opere de artă. Aşa poate fi descrisă Mihaela Lupşacu Vardala. Nu doar cadru medical, ci şi artist în cel mai adevărat înţeles al cuvântului. Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Cum aţi îmbrăţişat această specialitate, aflată undeva la limita dintre medicină şi artă? Eram încă elevă la Liceul Sanitar când s-a organizat o selecţie. Un test simplu. Îmi amintesc şi acum: ne-au pus să desenăm o ureche şi un profil. Din 60 de concurente, doar 12 am luat acel examen şi, din păcate, în acest moment doar trei mai profesăm. Sunt actori, politicieni, vedete care au proteze Cum decurge procesul tehnologic? Practic, pacientul stă în faţa mea în timp ce eu pictez proteza. Ea înlocuieşte parţial sau total

500

de lei costă o proteză oculară.

Meseria mea este foarte grea. Dacă nu ai studiat pictura şi nu ai talent nativ, doar cunoştinţele de medicină şi mecanică fină nu sunt suficiente. Din păcate, nu se mai fac astfel de cursuri de calificare şi mă tem ca această profesie să nu dispară.“ ochiul compromis funcţional şi are un rol psihosocial deoarece asigură reintegrarea socială. Estetic, globul ocular pierdut este înlocuit perfect de proteză, iar purtătorul ei poate avea o viaţă normală atât fizic, cât şi profesional. Prin protezare au fost salvate căsnicii. Am pacienţi ai căror parteneri de viaţă nu ştiu că ei poartă proteze oculare. Sunt actori, politicieni, vedete care au proteze şi nu se observă. Măiestria mâinii chirurgului şi ceea ce fac eu au ca rezultat final faptul că proteza se mişcă în aceeaşi direcţie cu ochiul sănătos al pacientului. Practic, nu se poate observa diferenţa.

Există riscuri pentru pacient? Nu. Protezele sunt executate din răşini metacrilice cunoscute şi în practica stomatologică. Ele rezistă la menţinerea în soluţii alcaline cu o concentraţie similară lacrimilor timp de 150 de ore şi la temperaturi între -30 şi +45 de grade Celsius. În plus, nu irită ţesutul ocular. Proteza se scoate seara, la baie, se spală cu săpun antibacterial şi se pune la loc. Obligatoriu se poartă şi noaptea. După aplicare, le dau pacienţilor o reţetă cu picăturile pe care trebuie să le pună şi îi învăţ pas cu pas ce

au de făcut. Un an este perioada de garanţie pentru această proteză, iar distanţa de la care poate cădea o proteză, pe o suprafaţă dură, fără a-şi schimba caracteristicile iniţiale este de doi metri. Acceptarea psihologică este cea mai grea Cum reacţionează pacienţii când aud că vor purta proteză? Oamenii sunt traumatizaţi de această veste. Discut cu ei, le explic ce presupune protezarea şi cum va arăta ochiul la final, apoi iau mulaj şi fac un conformator – albul ochiului. Acceptarea psihologică este cea mai grea. În câteva ore, pictez irisul pe o hârtie specială. Trebuie să iasă identic cu ochiul natural. Apoi, în două zile, imprim desenul pe o plăcuţă de superacrilat pe care o decupez şi o aplic pe conformator. După aceea adaug un material special deasupra şi o fierb câteva ore. Trebuie să am

Este o satisfacţie enormă să ştii că ai redat unui om şansa la o viaţă normală, curajul de a ieşi din casă, de a trăi ca înainte de a avea nevoie de proteză. De sărbători primesc sute de telefoane de la pacienţi, iar unii trec, deseori, pe la spital doar ca să mă salute.”

www.ziarulring.ro

Situaţii frecvente care necesită protezare - traumatisme prin agresiuni diferite - lovituri cu obiecte tăioase sau corpuri dure - explozii - corpi străini intraoculari - leziuni oftalmologice produse prin muşcături de animale - glaucom - cataractă congenitală - boala Basedow - tumori intraoculare - dezlipire de retină - ulcer corneean

grijă să respect particularităţile fiecăruia, iar albul ochiului să fie la fel la proteză şi la ochiul sănătos. La final, proteza se modelează perfect după cavitatea oculară a pacientului. Controlul periodic, esenţial După protezare, pacientul trebuie să facă ceva în mod special? Utilizarea protezei nu necesită o instruire specială. Ea nu poate fi montată greşit după ce pacientul şi-o curăţă acasă. Practic, are rol pur estetic şi de protejare a cavităţii oculare care a rămas goală. La trei săptămâni după montare, pacienţii vin la primul control, apoi din trei în trei luni. Periodic, proteza trebuie şlefuită refăcându-i-se suprafeţele. Însă, în societate, sunt şanse maxime ca nimeni să nu ştie că eşti purtător de proteză oculară.


PRIMARUL T{U VINERI, 5 octombrie 2012

0731.111.185

este numărul de telefon la care bucureştenii pot să se înscrie în campania „Faţă în faţă cu primarul tău“.

PAG.

0 5

Rareş Mănescu, primul contact cu cetăţenii în campania „Faţă în faţă cu primarul tău“ n Edilul sectorului 6, Rareş Mănescu, a primit-o ieri în audienţă pe doamna Valeria, care a sunat la numărul de telefon pus la dispoziţie de redacţia „ring“. Radu Barbu

eveniment@ziarulring.ro

Femeia, care locuieşte pe strada Migdalului, din cartierul Giuleşti, i-a prezentat primarului sectorului 6 proble-

mele cu care se confruntă atât ea, cât şi vecinii săi. „Strada nu a mai fost asfaltată din 1995. Au mai pus nişte ciment, la un moment dat, nişte particulari, dar nu se poate numi asfaltare“, s-a plâns femeia.

„Dacă nu se mai sapă, îl asfaltăm“ Rareş Mănescu i-a spus că va lua legătura cu directorul Administraţiei Domeniului Public din sectorul 6 şi împreună vor încerca să

găsească o soluţie. „Vom vedea dacă e totul pus la punct, adică dacă sunt trase toate utilităţile şi nu e nevoie să se mai facă săpături în viitorul apropiat, iar dacă totul este aranjat, vom încerca să rezolvăm problema în cel mai scurt timp“, a promis edilul sectorului 6. Probleme cu deşeurile Primarul a întrebat-o pe doamna Valeria dacă mai există şi alte probleme în zona în care locuieşte, iar aceasta i-a spus că ar fi nevoie de tomberoane de tip clopot pentru colectare selectivă. „O să ne gândim bine la acest aspect pentru că este o situaţie destul de complicată cu aceste tomberoane. Am observat că oamenii nu sunt încă obişnuiţi să selec-

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Dacă totul este aranjat, vom încerca să rezolvăm problema în cel mai scurt timp.“ RAREŞ MĂNESCU, primarul sectorului 6 teze deşeurile şi că aruncă gunoiul amestecat. În plus, mai sunt cei care adună sticle. Aceştia ard tomberoa-

nele sau le sparg pentru a lua sticlele din ele. Este un aspect la care lucrăm şi un serviciu pe care încercăm să-l îmbunătăţim“, a explicat primarul. Cu toate acestea, el a menţionat că, dacă este cazul, va discuta cu cei responsabili pentru a amplasa tomberoanele în zona respectivă. PUBLICITATE


0 CULINAR 6

Băutura este un fel de hârtie de turnesol a sincerităţii: trebuie utilizată cu măsură!“ COSTEL ZĂGAN

VINERI, 5 octombrie 2012

PE SCURT Răcoreşte-te cu Honey Green Apple

FII PROPRIUL BARMAN! Încearcă cinci reţete de cocktailuri n Vrei să dai o mică petrecere acasă şi nu ştii cum să-i impresionezi pe musafiri? Atunci încearcă aceste reţete de cocktail, numai bune pentru un party de pomină.

SIMPLU. O băutură numai bună pentru tine şi prietenii tăi. Pentru prepararea unei porţii ai nevoie de două linguriţe de zahăr brun, miere de albine (după gust), suc de mere şi sucul unei jumătăţi de lime. Lasă sucurile la rece pentru 12 ore, apoi, într-un pahar amestecă bine sucurile cu zahărul şi mierea. (I.P.)

Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

frut, 20 ml de suc de rodii şi trei, patru cuburi de gheaţă. Mod de preparare: amestecă într-un blender votca, sucul de grepfrut şi gheaţa. Toarnă băutura într-un pahar şi adaugă uşor sucul de rodii, astfel încât să nu se combine cu restul băuturii. Tot ce-ţi mai rămâne este să te relaxezi şi să savurezi delicioasa băutură.

se agită lent. Se toarnă în pahare ţinute la congelator timp de o jumătate de oră înainte de folosire şi se ornează cu cireşe.

Sweet Kiss, combinaţia perfectă de citrice DELICIOS. Pentru această reţetă ai nevoie de 300 ml suc de portocale roşii, 200 ml suc de portocale, 100 g gheaţă pisată, două bucăţi de ananas şi frunzuliţe de mentă. Într-un pahar se pun gheaţa pisată şi sucurile de portocale. Se ornează cu ananas şi frunzuliţe de mentă. (I.P.)

O fi bun Caruso? ALCOOLIC. Un cocktail pentru care ai nevoie de 30 ml gin, 30 ml vermut dry şi 30 ml cremă de mentă. Modul de preparare este clasic: se amestecă ingredientele cu gheaţă şi băutura se serveşte într-un pahar de tip martini. (I.P.)

Margarita Pentru prepararea acestei licori ai nevoie de 30 ml tequila, 10 ml triplu sec, 60 g gheaţă pisată, sare sau zahăr, suc şi o felie lămâie. În ce priveşte prepararea, vei constata că este destul de simplu de realizat, iar gustul poate fi chiar mai bun decât al Margaritei pe care o savurezi la bar. Primul pas: pune toate ingredientele (mai puţin sarea sau zahărul şi lămâia) într-un shaker cu gheaţă. Se agită bine. Se tapetează marginea unui pahar cu zahăr sau sare. Conţinutul shakerului se va turna uşor în pahar. Pentru decor, adaugă felia de lămâie pe marginea paharului. Firefly Băutura este o combinaţie încântătoare de suc de rodii, grepfrut şi votcă. Cantităţile necesare: 60 ml de votcă, 110 ml suc de grep-

Cosmopolitan Doamnele vor fi cu siguranţă mulţumite de această băutură, aşa că trebuie neapărat încercată. Ingredientele necesare sunt: 25 ml de votcă, 25 ml de triplu sec, 5 ml suc de rodii şi sucul de la o jumătate de lime. Mod de preparare: Pune toate ingredintele într-un shaker şi agită bine. Toarnă apoi băutura într-un pahar tapetat pe margine cu zahăr.

Manhattan Este una dintre cele mai vechi băuturi combinate, originea acestei reţete fiind încă incertă. Există însă o legendă care spune că această licoare ar fi fost inventată de însuşi Winston Churchill. Pentru Manhattan ai nevoie de 75 ml whisky, 20-30 ml vermut roşu, câteva picături de bitter (opţional) şi cireşe pentru decor. Mod de preparare: Se pun ingredientele în shaker cu bucăţi de gheaţă şi

Cum au apărut cocktailurile

Drumul Margaritei

ŞTIAŢI că unul dintre motivele pentru care au apărut cocktailurile a fost gustul neplăcut al unor băuturi alcoolice? Ei bine, aşa este, cel puţin în SUA. Odată cu apariţia Actului Naţional de Prohibiţie (16 ianuarie 1920) prin care se interzicea producerea, vânzarea, importul sau transportul oricărei „băuturi care ducea la starea de ebrietate a consumatorului”, oamenii au fost nevoiţi să găsească alte căi de a gusta licorile. Aşa a luat amploare procesul băuturilor contrafăcute, de pe urma căruia gangsterii s-au îmbogăţit cu milioane de dolari. Problema era, bineînţeles, gustul îngrozitor. Însă americanii au găsit o soluţie şi pentru această problemă. Pentru a „îndulci“ într-un fel sau altul situaţia, au recurs la diferite combinaţii între alcoolul contrafăcut şi sucuri sau siropuri. (I.P.)

SE SPUNE Că acest

www.ziarulring.ro

cocktail a luat naştere în 1948, în casa unei petrecăreţe din Dallas, Margarita Sames. Organizând petrecerea de Crăciun la reşedinţa ei, femeia a combinat diferite băuturi, cerând părerea invitaţilor. După nenumărate încercări, ea le-a servit musafirilor şi ceea ce numim astăzi Margarita. Băutura a avut un asemenea succes, că s-a răspândit, în scurt timp, din Texas până în California. (I.P.)

French `75 Această băutură a fost descoperită în perioada imediat următoare a Primului Război Mondial. Se spune că Raoul Lufbery, pilot al armatei franceze şi un mare fan al şampaniei, ar fi descoperit această combinaţie amestecând coniac cu şampanie, bineînţeles. Reţeta a suferit însă unele modificări de-a lungul vremii. În prezent, French `75 se prepară amestecând 50 ml de şampanie, 30 ml gin şi 20 ml sirop de zahăr.

Secretul unor combinaţii reuşite CA Să FII SIGUR că vei prepara cele mai bune cocktailuri, încearcă să cumperi băuturi alcoolice de calitate. În ceea ce priveşte sucurile sau siropurile, ar trebui preparate în casă. Cele din comerţ strică adesea gustul unui cocktail, plus că nu poţi fii sigur de calitatea lor. (I.P.)


17 ADINA BUZATU DEZMINTE: „În magazinele mele ofer doar marfă ORIGINALĂ“

PAG.

SHOWBIZ

Află ştirile de ultimă oră citind

mii de clienţi, printre care şi numeroase VIP-uri masculine, s-au îmbrăcat, din anul 2006 şi până acum, din magazinele renumitei stiliste Adina Buzatu.

www.ziarulring.ro

0 7

n Renumita stilistă infirmă categoric zvonurile că ar comercializa haine chinezeşti în locul celor de marcă şi precizează că în magazinele „TRENDS by Adina Buzatu“ pot fi achiziţionate doar produse originale provenind de la peste 30 de branduri renumite pe care le reprezintă exclusiv în România. Cristina Andrei, Ionela Vonu & Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

„În viaţa mea n-am importat marfă din China, se poate verifica! Nu aduc din Turcia decât renumitul brand Vakko, pe care îl ador, îl iubesc şi îl promovez încă de când am deschis primul meu magazin, în anul 2006. Toţi clienţii care au cumpărat un produs Vakko au ştiut că e turcesc, n-am ascuns asta niciodată. Pantofii din magazinele mele sunt toţi de manufactură şi provin de la

Dincolo de faptul că este o adevărată profesionistă, e rafinată şi pedantă. Nu am dat niciodată greş cu hainele pe care le-am luat de la ea. Şi nu doar eu. Adina e renumită pentru asta. Toate hainele pe care le recomandă îţi vin perfect. Dacă trebuie să taie jumătate de centimetru din pantalon, taie şi îţi vine perfect. Hainele se mulează şi pe personalitatea omului şi îţi dau încredere în tine. Până la urmă, e vorba de atitudine.“ ALEX VELEA

Noi avem hainele de la Adina atât pentru emisiune, cât şi cumpărate. Suntem mulţumiţi de calitatea şi de aspectul lor şi niciodată n-am stat să căutăm de unde provin. Oricum, mi s-a întâmplat să iau un tricou din Franţa care era făcut în România. Dacă îmi place ceva, nu mă interesează unde e făcut. Nu suntem snobi.“ MIHAI GĂINUŞĂ companii renumite din Spania şi Italia. În general, marfa pe care o ofer este din Italia, Spania, Anglia, Suedia, Germania şi SUA. În toţi anii de activitate, n-am avut niciun control pe probleme de pro-

Dacă i-aş da în judecată pe cei care au publicat un zvon fără să-l verifice, cred că aş acorda importanţă unui subiect prea de «carton». Nu a adus nimeni vreo dovadă. Înainte să scrie acel articol, nimeni de la ziarul respectiv nu m-a sunat să mă întrebe dacă e ceva adevărat sau nu.“ ADINA BUZATU

Dacă opiniile exprimate public în „ring“ sunt sau nu motivul acestui atac, rămâne de văzut. „Nu pot să-mi închipui cum a apărut acest zvon şi, mai ales, cum de a ajuns să fie publicat cu atâta

Sunt prieten cu Adina şi ştiu că n-ar fi capabilă niciodată să vândă haine «fake». Costumele disponibile în magazinele ei sunt de foarte bună calitate şi mulţi bărbaţi din România cu o situaţie materială bună se îmbracă de la ea. Mi se par o prostie acuzele care i se aduc.“ ANDREI (ALB NEGRU) venienţă a mărfurilor sau de mărfuri contrafăcute“, a declarat, pentru „ring“, stilista Adina Buzatu. Eroare sau... răzbunare de la Cotroceni? Recent, Adina Buzatu a fost unica voce din modă care a criticat ţinutele purtate de mirii Elena Băsescu şi Syda la ceremonia de pe 1 septembrie.

Tocmai acum probez un costum în magazinul «TRENDS by Adina Buzatu». M-aş amuza dacă aş fi în locul Adinei şi, din contră, le-aş mulţumi celor care au aruncat asemenea aberaţii, pentru că îmi fac publicitate gratuit. Concurenţa îşi face bine treaba! Nu ţin cu Adina, dar am lucrat foarte bine cu ea şi sunt foarte liniştit în ceea ce priveşte calitatea produselor. Este o profesionistă şi o sufletistă. Am purtat şi port haine pe care n-aş putea să le contest.“ AURELIAN TEMIŞAN

uşurinţă într-un cotidian central fără ca faptele de care sunt acuzată să fie probate în vreun fel. Nu ştiu dacă în spatele acestei poveşti se află cineva care îmi doreşte răul sau tot ceea ce se întâmplă este rezultatul unor erori în lanţ, cert e că în acest moment trăiesc, fără să am vreo vină, cel mai neplăcut moment din cariera mea“, susţine stilista. Cunoscând-o de atâta timp, sunt convins că n-ar fi în stare de lucruri rele. Am fost foarte mulţumit de hainele de la ea. Am prezentat pentru Adina o dată şi ţin minte că am apărut într-o revistă la rubrica «Bine îmbrăcaţi». Ea e un nume în modă şi n-ar da greş cu o prostie din asta. Cu siguranţă cineva vrea să-i facă rău.“ MIHAI TRĂISTARIU

Colaborez cu Adina de aproape doi ani şi am mare încredere în ea pentru apariţiile mele publice. Ea mă cunoaşte foarte bine, îmi ştie stilul şi ideile ei de styling mi se potrivesc.“ ZOLI (SISTEM)

www.ziarulring.ro


13

0 SHOWBIZ 8 VINERI, 5 octombrie 2012

Bombănelile Marinei Marina Almăşan marina@ziarulring.ro

SĂ VISAŢI... BINE! Vaaai! Ce oraş curat am! Nici n-am băgat de seamă în goana mea nebună de la o zi spre cealaltă! Uite, drumurile sunt impecabile! Când le-or fi reparat? S-au pus pe treabă, vin alegerile! Ia să găsesc eu un loc de parcare... A! Uite câteva chiar aici! Parcă mă aşteptau pe mine! De obicei mă costă câteva ture bune să găsesc un loc. Ce bine că am oprit chiar lângă o farmacie, tot trebuia să-i iau mamei reţeta compensată! (...) Azi se pare că e ziua mea norocoasă! Am găsit tot ce era pe reţetă, nu m-au trimis la plimbare, ca de obicei! Şi pentru că e frumos afară, am s-o iau pe jos, să mai respir şi eu aerul Bucureştilor. Uite, până şi oamenii sunt, parcă, mai zâmbitori! Şi nu mai văd niciun cerşetor, parcă au intrat în pământ. O fi vreun Congres Internaţional al celor cu mâna-ntinsă şi i-a adunat pe toţi?... Până una-alta, hai să intru în supermarketul ăsta, să cumpăr... „o pâine şi-un corn“, cum zicea, mai deunăzi, un tabloid! (...) Ce surpriză plăcută, s-au ieftinit cam toate mărfurile! Şi ce drăguţ bodyguardul, m-a ajutat să-mi car sacoşele până la maşină!... Cum? Nu trebuie să plătesc parcarea?!? O decizie a primăriei?... Drăguţ! Trebuie dat la ziar! Apropo! Să iau şi nişte ziare, să văd cum am ieşit în poze! (...) Ce ciudat... Nici un scandal, nici un cancan, nici o veste proastă de la guvern, nici o crimă, nici un jaf! Nici nu ai ce citi. Numai articole pozitive. O fi vreo sărbătoare religioasă şi nu ştiu eu. (...) Uf! Am ajuns acasă. Nicio factură în cutia de scrisori... L-or fi disponibilizat pe poştaş... Dar... ce se aude? Victoraş dă cu aspiratorul? Nu pot să cred! Ce băiat bun am! Cred că-i voi lua iPhoneul la care visează!... Ia să văd ce mailuri am primit azi... Ia te uită! Funcţionează internetul din prima! Nu mai trebuie să-i scutur pe cei de la Romtelecom!... Da’ cine mă scutură pe mine?!? E cutremur cumva? Ce e?... Deschid ochii şi mă ciocnesc de chipul ciufulit al fiului meu: „Mama, trezeşte-te! Calcă-mi, te rog, cămaşa, că trebuie să plec la şcoală!“...

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

Există o șansă! Brumă: „Nu m-am gândit să pozez într-o revistă pentru bărbaţi“ n Cu toate că este într-o condiţie fizică excelentă şi este considerată de mulţi ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din România, Carmen Brumă mărturiseşte că nu s-a gândit până acum să pozeze într-o revistă dedicată bărbaţilor. Cristina Andrei

cristina.andrei@ziarulring.ro

Iubita lui Mircea Badea este una dintre femeile despre care poţi spune cu uşurinţă că arată mai bine la 35 de ani decât la 18. Prezentatoarea ştirilor sportive de la Realitatea TV are grijă ce mănâncă şi face zilnic foarte multe exerciţii fizice pentru a se menţine în forma de acum. Cum să slăbeşti 2,5 kg/lună Ea a învins lupta cu kilogramele în urmă cu câţiva ani, când a reuşit să slăbească aproximativ 30 kilograme (de la 86 la 56 de kilograme) în doar un an. Carmen le recomandă celor care vor să renunţe la kilogramele în plus să cumpere programul său de slăbire „3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă“, lansat în luna mai a acestui an. „Le recomand femeilor care vor să slăbească să cumpere programul meu pe care l-am lansat în urmă cu câteva luni. Cred că e posibil ca experienţa mea să le inspire şi să le motiveze pentru că deja s-a întâmplat lucrul acesta cu multe femei şi îmi sunt foarte recunoscătoare şi,

probabil, va funcţiona şi în cazul altora“, a declarat, pentru „ring“, specialista în fitness şi aerobic. „Mănânc cu zahăr, nu încerc să mă păcălesc“ Iubita lui Mircea Badea mărturiseşte că, în ciuda faptului că se abţine de la multe lu-

Alina Crişan: „Nu sunt destul de îndrăzneaţă“ DEFECT. Solista care s-a relansat în muzică sub numele de Alinka mărturiseşte, pentru „ring“, că nu e suficient de curajoasă pentru a face schimbări majore în viaţa ei. „Nu m-am gândit niciodată la o modificare de look, cred că nu sunt destul de îndrăzneaţă pentru a face o schimbare majoră. Mici ajustări au existat, dar, momentan, nu simt nevoia unui look complet altfel“. Fosta componentă a trupei A.S.I.A. e jurat la reality-show-ul „Mi-s băiatul de la ţară“, difuzat la Prima TV în fiecare vineri de la ora 20.30, şi susţine că feciorii din inima Ardealului n-au impresionat-o cu nimic. „Ardelenii m-au primit foarte bine, unii au reacţionat pozitiv, alţii au fost prea timizi şi n-au răspuns invitaţiei mele. Au fost mai mulţi concurenţi care mi-au atras atenţia, dar nici unul nu m-a convins din prima analiză. Într-un final, cel mai bun din punctul meu de vedere a câştigat“, spune Alina Crişan. (I.V.)

www.ziarulring.ro

ani de carieră în televiziune are Carmen Brumă, alintată „topmodela“ de iubitul ei, Mircea Badea.

cruri, plăcerea ei „vinovată“ este dulcele. „Îmi plac foarte mult dulciurile şi dacă mănânc, mănânc cu zahăr, nu încerc să mă păcălesc. La fast-food, în schimb, n-am mai fost de câţiva ani buni“, a mai spus, pentru „ring“, specialista în fitness şi aerobic. Chiar dacă este una

dintre cele mai sexy femei din showbiz, Carmen Brumă mărturiseşte că nu s-a gândit până acum să pozeze într-o revistă pentru bărbaţi: „Nu-mi place să vorbesc despre colaborările mele. Nu m-am gândit până acum dacă aş vrea să pozez într-o revistă pentru bărbaţi“.

Sylvia: „Este exclusă o nouă căsătorie prea curând“ PLANURI. Parteneră de scenă a lui DJ Rynno, cântăreaţa Sylvia Sârbu trece printr-o perioadă benefică din toate punctele de vedere… este gazda emisiunii „Povestea unui tatuaj“, de la Euforia TV, şi se bucură de fiecare moment alături de Dragoş, noul ei iubit. Cu toate acestea, Sylvia mărturiseşte, pentru „ring“, că nu se gândeşte la o viitoare familie: „Momentan, mă axez pe partea profesională, nu se pune problema de copii sau de o nouă căsătorie prea curând. Moderez show-ul «Povestea unui tatuaj», chiar eu am cinci tatuaje, fiecare tatuaj al meu reprezintă ceva şi marchează un moment anume sau o etapă din viaţa mea. Mă pasionează tot ce ţine de tatuaje şi le consider o artă. În afară de asta, pregătim clipul piesei «Chiar dacă ai plecat» şi multe concerte“. Show-ul moderat de Sylvia se difuzează în fiecare joi de la ora 20.00, la Euforia TV. (I.V.)


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

1.000

PAG.

de euro încasează Nick pentru un show marca No RuleS.

0 9

No RuleS, despre succesul în muzică: „Nu vreau să fac parte din TURMĂ“ n Pentru că „în muzică nu există reguli“, iar muzica de acum 10 ani nu se mai ascultă la radio, controversatul No RuleS, cunoscut publicului ca Nick, membru fondator al trupei N&D, revine pe piaţa muzicală cu un nou proiect şi, în exclusivitate pentru „ring“, prezintă noul studio, dar şi proiectele în care este implicat. Ionela Vonu

„Nu critic muzica românească. Au ieşit afară foarte multe proiecte şi asta e un lucru bun, trist e că toate sunt la fel. Vreau să fac ceva calitativ; acum, în România, toate piesele sună la fel, dacă aş merge şi eu pe acelaşi stil, aş fi la fel ca restul, or, eu vreau să fiu diferit. Nu vreau să fac parte din turmă“, susţine artistul.

de seturi live. Am investit în pupitru 10.000 euro, vreau să fac ceva calitativ, iar pentru a avea calitate nu poţi să lucrezi cu o tastatură şi un soft. Proiectul acesta nu va fi blocat pe o singură artistă, cum am făcut altădată, voi investi în noi talente, dar voi lucra şi cu nume cunoscute. Programul va conţine şi hiturile N&D în variantă originală, dar cu altă solistă“, a povestit Nick.

Hiturile N&D, cu altă solistă Cu toate că nimeni nu a ştiut nimic de el timp de 10 ani, Nick nu a stat degeaba… Şi-a deschis un nou studio şi sa apucat de mixat. „Mă lansez atât ca producător, cât şi ca DJ. M-am apucat de mixat de un an şi jumătate şi am peste 200

„În România nu se mixează… se pune muzică“ Dacă acum doi ani a avut un succes răsunător cu piesa „Funk You All“, la 35 de ani, Nick e mai hotărât ca niciodată să intre în sufletele oamenilor de peste hotare. „În toamnă, voi lansa un nou single, iar în două luni va apărea şi clipul. Am semnat

ionela.vonu@ziarulring.ro

PUBLICITATE

Am o vârstă la care nu-mi mai permit să pierd timpul.“ NICK afară cu câteva case de discuri în Rusia, Austria, Polonia, Ucraina şi Lituania. N-am uitat nici de publicul românesc şi în curând voi face şi o piesă în limba română. În România, un DJ nu e apreciat la adevărata lui valoare, am simţit-o pe pielea mea: într-un fel te apreciază ca interpret şi în alt fel când eşti la platane, când, de fapt, scopul e acelaşi: buna dispoziţie. DJ pentru mulţi înseamnă să nu fie pauză între melodii… Eu prin DJ înţeleg altceva, un DJ face mult mai mult decât a lega două piese. În România nu se mixează… se pune muzică”, apreciază artistul. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


50.787

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

de spectatori au fost pe Naţional Arena, la meciul dintre Steaua şi FC Copenhaga.

Reghe a riscat totul în repriza a doua şi i-a ieşit

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Absent la strigarea catalogului

Au avut steaua lor! n Cum s-a anticipat, a fost un meci greu pentru Steaua în faţa vicecampioanei Danemarcei, FC Copenhaga. Apărarea supraaglomerată a danezilor a clacat în cele din urmă, iar „roş-albaştrii“ au câştigat cele trei puncte după un gol norocos. Primăvara europeană este mai aproape de echipa condusă de Laurenţiu Reghecampf. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Clasament Liga I

Steaua a jucat cel de-al doilea meci al grupei în faţa danezilor de la FC Copenhaga, denumiţi şi „Barcelona Nordului“. Un meci la care nu s-a depăşit audienţa-record de pe Naţional Arena, stabilită la finala Europa League. „Doar“ 50.787 de stelişti au fost pe stadion, încurajându-şi echipa de suflet într-o partidă în care prima repriză a fost anostă, cu puţin fotbal. Danezii au închis foarte bine jocul la centrul terenului, rupând din faşă orice încercare de construcţie a „roşalbaştrilor“. „Rezervele“ Pârvulescu, Prepeliţă sau Adi Rocha au fost un minus pentru echipa lui „Reghe“. Faptul că nu sunt titulari de drept s-a văzut cu ochiul liber în primele 45 de

1. Steaua 2. Pandurii 3. Astra 4. Vaslui 5. Dinamo 6. CFR 7. Rapid 8. Concordia 9. Petrolul 10. Braşov 11. Gaz Metan 12. Viitorul 13. “U“ Cluj 14. Ceahlăul 15. Oţelul 16. Gloria 17. Iaşi 18. Severin

minute. Poate şi forţa fizică a danezilor a fost un impediment pentru stelişti de a arăta ceva în primul mitan. Danezii nu au avut nici un şut pe spaţiul porţii apărate de Tătăruşanu, dar nici ai noştri nu au excelat, doar Tănase făcând excepţie la mijlocul mitanului.

me, în minutul 64, riscând totul pe cartea atacului: Rusescu intră în locul fundaşului Gabi Matei. Pentru Steaua, cu toate că a avut o posesie covârşitoare, au cam lipsit ocaziile clare de gol. Şi totuşi, la prima bâlbâială a danezilor în propriul careu, o centrare a lui Tănase deviată de Nikolici într-un adversar care a înscris în propria poartă a adus fericire tuturor suporterilor. Un gol cu noroc, dar meritat ţinând cont că aproape toată partida „Barcelona Nordului“ s-a apărat supraaglomerat şi a dat senzaţia că a venit la Bucureşti pentru a scoate un egal care nu le-a ieşit. În celălalt meci al grupei, norvegienii de la Molde au reuşit surpriza, învingând-o cu 2-0 pe VfB Stuttgart. După două etape, Steaua este pe primul loc în grupa E, cu patru puncte.

Nikolici, eroul Stelei A doua repriză a venit cu schimbările de rigoare pentru Steaua. Nikolici şi Chipciu au intrat în locul lui Prepeliţă şi Adi Rocha, iar jocul „roş-albaştrilor“ s-a schimbat substanţial. Atacantul muntenegrean a dat un alt imbold în faţa porţii danezilor, câştigând multe dintre duelurile cu fundaşii vicecampioanei Danemarcei. Şi cum golul nu apărea, Reghecampf face şi a treia schimbare devre-

M

V

E

I

G

10 10 10 10 9 10 9 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

8 7 6 5 5 4 4 4 3 3 3 2 3 3 1 1 1 0

1 1 2 3 2 4 3 2 4 4 3 5 2 2 5 3 2 4

1 2 2 2 2 2 2 4 3 3 4 3 5 5 4 6 7 6

23-10 19-13 24-14 19-11 16-9 21-14 12-10 12-15 18-13 15-14 10-16 12-11 13-21 12-22 11-14 7-19 8-18 7-14

Steaua Bucureşti

Pct. 25 22 20 18 17 16 15 14 13 13 12 11 11 11 6 6 5 4

Etapa a XI-a Vineri Braşov - Iaşi, 18.00, Digi Astra - Vaslui, 20.30, Antena 1/Dolce Sâmbătă Viitorul - Petrolul, 17.00, Digi Severin - Rapid, 19.00, Digi Gaz Metan - Dinamo, 21.30, Digi Duminică Gloria - Pandurii, 18.00, Digi Steaua - CFR, 20.30, Dolce Luni “U“ Cluj - Ceahlăul, 19.00, Digi Concordia - Oţelul, 21.30, Digi

Tătăruşanu - G. Matei (Rusescu '64), Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Prepeliţă (Chipciu '46), Cr. Tănase - Rocha (Nikolici '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

FC Copenhaga Wiland - Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson (Santin '85) Gislason (Vingaard '72), Claudemir, Kristensen, Delaney - Jorgensen, Cornelius. Antrenor: Ariel Jacobs Cartonaşe galbene: Ad. Popa '51/ Delaney '27, Wiland '73. Arbitri: Luca Banti (central) Riccardo di Fiore, Luca Maggiani (asistenţi) - Andrea Gervasoni, Domenico Celi (asistenţi suplimentari) - Giorgio Niccolai (rezervă) - toţi Italia.

Vor să ne bată AVERTISMENT. Yildirim Demiroren, preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal, a declarat că naţionala ţării sale trebuie să obţină cel puţin patru puncte în meciurile pe care le va disputa în preliminariile CM. „Dacă ne pare rău şi spunem că nu am reuşit să învingem Olanda după un meci în care am jucat bine, înseamnă că fotbalul nostru a început să progreseze. Am învins Estonia. Trebuie să obţinem cel puţin patru puncte în meciurile cu România şi Ungaria, însă lotul nostru şi calitatea jucătorilor pot aduce şi şase puncte. Fiecare partidă este importantă“, a spus Demiroren. România întâlneşte Turcia la Istanbul, pe 12 octombrie. (C.S.)

ÎNAINTE DE A PREFAţA jocurile din runda cu numărul 11, nu pot să nu mă opresc, fie şi secvenţial, asupra frumuseţii jocurilor etapei cu numărul doi din grupele Champions League. Am văzut, graţie Digi Sport şi a altor posturi de televiziune, ce s-a jucat. Partide ca Manchester City - Dortmund, Schalke - Montpellier sau Ajax - Real Madrid au arătat ceea ce este sublim în jocul cu balonul rotund. Dar nu la acest aspect vreau să mă refer, ci la meciul Juventus Torino - Şahtior Doneţk. Încă de la partidele jucate de echipa lui „Il Luce“ în România (amicale cu Petrolul şi Rapid), convenisem să mă duc la meciurile care vor urma. Cele mai tentante, pline de neprevăzut şi de speranţe se arătau întâlnirile ucrainenilor cu Juventus şi Chelsea.Totul era aranjat şi trebuia să plec la Torino împreună cu Ionuţ Negoiţă, numai că s-au suprapus câteva neprevăzute. Orarul de zbor identificat a fi cel mai bun era prea lung ţinând seama de alte obligaţii profesionale ale noastre, cei doi pasageri-suporteri ai lui Mircea şi, pe cale de consecință, ai „produsului“ său, Şahtior. Primul pe care l-a „înfundat“ programul cotidian a fost Ionuţ. Hotărâsem să plec singur, numai că, pe 1 octombrie, se deschidea noul an universitar, care îmi programase prea multe activităţi (examene de admitere la şcoala doctorală, participarea la ceremonia de deschidere la o altă instituţie de învăţământ superior de prestigiu din Bucureşti, avizarea în senatul universitar a unor materiale necesare anului de învăţământ şi altele). Am făcut toate eforturile să găsesc calea de a pleca la Torino, să ajung fie şi la începutul jocului, să văd partida şi să revin imediat la Bucureşti. A fost imposibil şi, după o noapte zbuciumată (luni spre marţi), bazat şi pe prezumţia că am mai fost acum doi ani la Milano pentru meciul cu AC Milan, când nu a ieşit tocmai bine, am decis să deblochez rezervarea. Aşa că, la apelul lui Mircea înainte de partida cu „Bătrâna Doamnă“, nu am putut răspunde „prezent“. Am fost totuşi prezent în faţa micului ecran şi am constatat elemente interesante. Primul este acela că Lucescu ştie de fiecare dată cu cine joacă şi pregăteşte partida perfect. Ceea ce a titrat mass-media italiană nu este de complezenţă, ci reprezintă concluzii reale. A spus: „Şahtior are un antrenor care visează noaptea fotbalul italian“; „Şahtiorul lui Lucescu a făcut legea în casa lui Juventus şi a avut ocaziile cele mai mari“; „Mister mai are un pic şi are grijă şi de prognoza meteo“; „Lucescu este un maestru al fotbalului. Echipa lui a fost un exemplu de fotbal frumos, organizare şi eficacitate. Şahtior a spulberat «Bătrâna Doamnă». Este cea mai bună din grupă!“; „Ca şi multe alte echipe, Juve a sfârşit neputincioasă în labirintul creat de acest diavol care este Lucescu“; „Posesia organizată de Lucescu… este hipnotizantă ca undele produse de o piatră aruncată în lac. Un recuperator ca Hubschman nu vezi nici măcar în filmele lui Tarantino“; „A existat ceva stupefiant, în sensul de drogat, în uşurinţa jocului portocaliilor, iar drogul i-a ameţit pe juventini“. Sunt numai câteva spicuiri din ceea ce s-a comentat în Peninsulă. Dar aceste reale elogii se găsesc în „La Stampa“, „La Repubblica“, „Gazzetta dello Sport“, „Corriere dello Sport“ şi altele sau au aparţinut unor mari şi fini cunoscători din lumea fotbalului cum sunt Paolo Rossi, Vialli, Di Paola sau Maurizio Pistocchi. Ar mai fi de subliniat faptul că de la Juve a impresionat „Turnul Pirlo“, adică jucătorul adus în fotbalul mare italian de Mircea Lucescu pe când antrena Brescia. Este simbolic şi real titlul decretat la unison de italieni: „Il Mago Mircea“. Să ne bucurăm că acela căruia i se aduc atâtea laude şi aprecieri este un conaţional de-al nostru. Acum să revenim la runda care se „declanşează“ astăzi. Două partide sunt cap de afiş, intrând în categoria „derby-uri“. Mă gândesc la Astra - Vaslui şi Steaua - CFR. Rezultatele din aceste partide pot da semnale privind lupta pentru supremaţie. Jocurile Gaz Metan - Dinamo, Gloria - Pandurii şi chiar Severin Rapid par a fi la îndemâna oaspeţilor care, în urma unor eventuale victorii, se relansează în lupta pentru cei „de sus“. Interesant apare jocul de la Constanţa, unde Viitorul se va duela cu Petrolul pentru punctele puse în joc. „U“ Cluj - Ceahlăul, Braşov - CSMS Iaşi şi Chiajna - Oţelul sunt jocuri ale suferinţei, în care lupta acerbă va domina exprimările tehnice. În aceste cazuri, fiecare punct are o mare semnificaţie pentru viitor. Este etapa dinaintea întreruperii pentru jocurile naţionalei cu Turcia şi Olanda. Sper ca selecţionaţii să se autodepăşească în jocurile din Liga Naţională pentru a convinge să fie chemaţi la lot.

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

VINERI, 5 octombrie 2012

20.50

este ora la care este programat, duminică, cel mai tare meci de pe planetă, Barcelona - Real Madrid, El Clasico fiind transmis în direct de Digi Sport 1.

Iuliu Mureşan: „Dacă pierdem cu Steaua, ne îndepărtăm de titlu“ n Liga I vine cu încă un meci tare în acest weekend. Steaua şi CFR, echipe cotate cu cele mai mari şanse la câştigarea titlului, se întâlnesc, duminică, pe Arena Naţională, într-un adevărat derby european. Meciul este pe cale să facă un nou record de audienţă pe cel mai mare stadion al ţării pentru Liga I. Cătălin Sandu catalin.sandu@ziarulring.ro

Steaua o poate elimina definitiv, în acest weekend, pe una dintre contracandidatele sale în cursa pentru titlu. Aflată la 9 puncte de primul loc deţinut de „roş-albaştri“, CFR-ul vine la Bucureşti cu gândul micşorării diferenţei. Conjunctura în care se află clujenii este însă potrivnică având în vedere cum se prezintă lotul lui Ioan Andone, unul decimat de acci-

dentări. „Urmează meciul cu Steaua, care e foarte greu, în primul rând, pentru că avem mulţi jucători accidentaţi, Aguirregaray e suspendat şi suntem cu o echipă de titulari care va sta pe tuşă. Asta e marea problemă! Nici Sougou nu e sigur sută la sută că va putea juca, deci va fi greu. Din cauza absenţilor, mi-e teamă de meciul cu Steaua, altfel nu mi-ar fi teamă. Dacă vă spun numele celor care nu vor putea juca, şi toţi sunt titulari...“, a declarat, pentru

Se mai gândesc la meciul cu United La două zile de la înfrângerea de acasă cu Manchester United, Iuliu Mureşan încă se mai gândeşte la faptul că CFR-ul putea scoate măcar un egal cu englezii. „Să-ţi propui să baţi Manchester United e nerealist, teoretic, dar, practic, puteam face un egal sau chiar puteam să şi câştigăm după cum a decurs meciul şi cum am intrat în joc. Sunt supărat că n-am bătut Iaşiul acasă, dar nu pentru că nu am bătut-o pe Manchester United“, a mai spus preşedintele clujenilor. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

„ring“, preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. O echipă pe tuşă Stafful medical al CFRului face eforturi pentru a-i recupera pe Moudou Sougou şi pe Pantelis Kapetanos, ambii cu probleme după meciul din Liga Campionilor cu Manchester United. Senegalezul acuză o lovitură la cap şi o contractură la coapsă, iar grecul are probleme la gleznă şi la spate. CFR ar putea aborda derby-ul fără nu mai puţin de nouă jucători: Liviu Ganea, Bakary Sare, Adam Vass, Jorge Martinez, Ciprian Deac, Ronny, Pantelis Kapetanos, Moudou Sougou - toţi accidentaţi, cărora li se adaugă şi suspendatul Matias Aguirregaray. În aceste condiţii, clujenii aşteaptă cu teamă întâlnirea şi se gândesc că obiectivul ar putea fi

compromis. „Dacă nu reuşim să învingem Steaua, în mod cert ne îndepărtăm de obiectivul nostru de a câştiga titlul, pentru că ajungem la 12 puncte diferenţă. Nu că nu mai avem nicio şansă, pentru că niciodată nu poţi spune că nu mai ai nicio şansă. Cât trăieşti, ai şansă la orice“, este de părere Mureşan.

Război psihologic

Duminică, 20.30

Steaua - CFR, Dolce Înaintea disputei directe dintre Steaua şi CFR, oficialii celor două formaţii au declanşat războiul psihologic. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că a fost informat de soţia tehnicianului „roş-albaştrilor“, Anamaria Prodan, că patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, vrea să cumpere Universitatea Cluj pentru ca apoi să o desfiinţeze. „E o prostie! Astea sunt aberaţii!“, a comentat Iuliu Mureşan. PUBLICITATE


S{N{TATE www.ziarulring.ro

380

Cum să ne tratăm cu

ULEI DE MăSLINE n Se obţine din fructele arborelui de măslin, recoltate începând din noiembrie până în decembrie. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne dezvăluie nebănuitele proprietăţi terapeutice miraculoase ale acestui ulei. daniela.arnautu@ziarulring.ro

Atât datorită excepţionalei sale valori alimentare, cât şi a preţului, uleiul de măsline este cel mai frecvent falsificat ulei. „Calitatea uleiului de măsline este puternic influenţată de natura terenului pe care cresc arborii, de tipul de livadă, gradul de maturare a fructelor, de modalitatea de recoltare a acestora şi me-

PE SCURT Mâncarea gătită, benefică

SFAT. Gătiţi în casă şi consumaţi cât mai des alimente gătite. Nutriţioniştii susţin că alimentele la cutie şi mâncărurile gata preparate ar trebui consumate numai în caz de urgenţă. Dacă nu aveţi timp să gătiţi, o puteţi face săptămânal, iar mâncarea, porţionată, poate fi păstrată în congelator. (D.A.)

Glucide cu moderaţie

toda de extracţie utilizată“, explică prof. dr. Mencinicopschi. Previne depresia „Cu o înaltă digestibilitate, uleiul de măsline extravirgin este uşor laxativ. Consumat cu moderaţie, previne depunerea colesterolului pe artere şi înfundarea lor, scade riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi efectele acestora, normalizează valorile tensiunii arteriale, disfuncţiile

Românii ocolesc dentiştii erectile generate de diabet şi ajută la tratarea Alzheimerului şi a depresiei. De asemenea, este benefic pentru copii având efect vermifug“, afirmă prof. dr. Mencinicopschi. Grecii considerau că uleiul de măsline extravirgin este cheia longevităţii şi a sănătăţii mintale.“ PROF. DR. GHEORGHE MENCINICOPSCHI

Întăreşte imunitatea Persoanele care au imunitatea scăzută trebuie să consume ulei de măsline extravirgin. În plus, acesta drenează vezica biliară, ameliorează ulcerul gastric şi ajută la detoxifierea organismului. Ne ajută să trăim mai mult „Cu proprietatea de a stopa evoluția maladiilor cronice (diabet, cardiovascula-

re, neurologice, neurodegenerative, cancere), uleiul de măsline extravigin are şi proprietatea de a ne prelungi viaţa. De asemenea, cine consumă frecvent acest tip de ulei va arăta mai tânăr pentru că acesta ajută la încetinirea procesului de formare a ridurilor. În plus, inhibă şi nişte gene considerate responsabile de apariţia cancerului la sân“, susţine specialistul.

ÎNGRIJORARE. În 2012, românii care au mers la dentist au fost cu 20% mai puţini decât în 2011. Plafonul CNAS pentru aceste servicii este foarte redus, nici măcar copiii neavând gratuitate absolută, a declarat dr. Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS). Alocaţia pe cap de locuitor este de 70 bani/an. UNAS solicită CNAS încheierea unui contract de asigurări direct cu pacienţii, nu cu medicii. (D.A.)

În 10 ani rămânem fără specialişti PERICOL. Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Parlamentului României adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ ce vizează deblocarea posturilor din sistemul sanitar. ,,Zilnic, şase tineri medici ajung în faţa ghişeelor de şomaj sau a celor care eliberează paşapoarte. În acest ritm, în 10 ani, rămânem fără specialişti“, susţine Ciuhodaru. (D.A.)

Vaccinul HPV nu dăunează

UTILE

Daniela Arnăutu

1 3

CERCETARE. Studii recente confirmă că vaccinul împotriva virusului papiloma - HPV (Silgard) nu este dăunător. Acestea arată că vaccinul poate fi asociat cu stări de leşin în ziua administrării sau cu infecţii de piele la 14 zile de la administrare, dar nu s-au găsit dovezi că generează probleme majore de sănătate. (D.A.)

PONT. Un gram de glucide conţine 4 kilocalorii. Prin urmare, consumaţi cu moderaţie caise şi smochine uscate, dar şi cartofi fierţi. De asemenea, pâinea, produsele de patiserie, biscuiţii şi chipsurile sunt alimente ce trebuie consumate rar şi în cantităţi mici pentru că au indice glicemic ridicat şi multe calorii. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig

Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

PAG.

de grade Celsius este temperatura maximă admisă pentru procesele fizice şi mecanice de producere a uleiului de măsline virgin pentru a nu-i fi alterată calitatea.


2006

PAG.

1 AGEND{ 4 VINERI, 5 octombrie 2012

S-a deschis un nou anticariat UNU pe strada Academiei

CARTE

„Patru milenii de poezie“, în tălmăcirea lui Lucian Blaga

Începând de ieri, iubitorii cărţilor şi ai obiectelor vechi se pot delecta în noul Anticariat UNU, deschis pe strada Academiei, la doi paşi de vechiul sediu, de la nr. 4-6. „Am deschis acest al doilea anticariat din nevoia de spaţiu. Vechiul spaţiu era insuficient deoarece ritmul de acumulare de carte şi de obiecte vechi

Editura Humanitas

„Traducând – mi-am domolit o aprigă sete. Traducând – m-am îmbogăţit cu o experienţă. Doream să văd în ce măsură poezia poate fi trecută dintr-un grai într-altul. Traducând - m-am simţit crescând. Căci m-am ostenit numai cu poezii ce mi-au stârnit încântarea şi care, prin tălmăcire, puteau să devină într-un fel ale mele, ale noastre, ale românilor“, scria Lucian Blaga.

ATELIER Muzeul „Grigore Antipa“

este anul în care Matthias Meyer lansa primul său album, „Reichenbach“, un mix de influenţe Detroit style cu izul experimental al scenei electronice germane de la acea vreme, sub labelul Liebe*Detail.

este net superior celui de vânzare, aşa că, la cererea clienţilor, am ales să facem cumva să ne extindem. Ne-am gândit, în primă fază, că e puţin nepotrivită alegerea prin faptul că se află în imediata apropiere a celuilalt magazin. E ca şi cum ne-am face concurenţă singuri. Am creat însă un cadru şi un

alt gen de ofertă prin introducerea de noi exponate – este vorba despre mobila stil –, precum şi printr-o ofertă mai bogată de pictură românească. Sunt expuse pentru a putea fi vizionate în condiţii optime de cei interesaţi“, a declarat unul dintre patronii anticariatului, Marin Văduva. (G.D.)

Premieră în La Scena n Teatrul InDArt anunţă începerea stagiunii de toamnă odată cu premiera piesei „Extrem“, o coproducţie Teatrul InDArt şi Teatrul Arca. Premiera este programată mâine, de la ora 20,00, în La Scena.

Şoseaua Kiseleff 1

Marian Eana

Sâmbătă, 6 octombrie 11.00

„Extrem“ foloseşte un text semnat de William Mastrosimone în anii ’80. Este vorba despre o femeie atacată în propria sa casă de un violator. Ea reuşeşte să facă faţă atacului şi să răstoarne situaţia în favoarea sa. După ce preia controlul asupra posibilului ei violator, ea încearcă să decidă asupra sorţii acestuia. „Am pariat pe umanitatea care se ascunde în spatele oricărui individ şi intenţionez să prezint publicului duplicitatea fiinţei umane. Psihologia personajelor conduce spectatorul într-un joc al alegerii şi al determinării, al riscului şi al deciziilor umane sau animalice, instinctive“, a declarat Bogdan Gagu, regizorul piesei.

showbiz@ziarulring.ro

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ continuă seria întâlnirilor „La Antipa, în spatele uşilor închise!“. Programul se va desfăşura săptămânal, în fiecare sâmbătă. Specialiştii instituţiei vor destăinui publicului câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică. Atelierul „în stil“ Antipa de sâmbătă le are ca protagoniste pe Diana Ion şi pe Maria Bezede (muzeografi).

EXPO „Fragmentele de rocă lunară (aduse de misiunea Apollo 11, după prima aselenizare)“ Muzeul Naţional de Istorie Calea Victoriei 12 10.00 – 18.00.

Acesta este ultimul weekend în care mai poate fi vizitată expoziţia prin care Muzeul de Istorie a României a considerat necesar să-l omagieze pe Neil Armstrong, dar şi pe ceilalţi astronauţi care au făcut întreaga lume să viseze.

www.ziarulring.ro

Originalitate şi autenticitate Din distribuţie fac parte Cătălin Stelian, Alecsandra Timofte, Silvia Gagu şi Beatrice Peter, iar scenografia îi aparţine lui Răzvan Plăiaşu. Potrivit celor de la InDArt, „Extrem“, în regia lui Bogdan Gagu, aduce o

viziune nouă asupra piesei lui Mastrosimone prin modificarea naturii psihologice a personajelor centrale. Aranjamentul muzical realizat de Dan Simion şi costumele gândite de Cătălina Tăbăcaru completează atmosfera piesei şi îi dau o notă de autenticitate, în timp ce Roxana Lazăr şi Raluca Crăciun contribuie la conturarea personajelor prin machiaj, dând posibilitatea fotografului oficial al teatrului, Ştefan Cociorvei, să surprindă ipostaze

uluitoare, se arată într-un comunicat. Tineri şi maeştri Teatrul InDArt s-a înfiinţat în anul 2010, personificând activitatea principală a Asociaţiei Culturale InDArt. Este format dintr-o trupă de tineri actori profesionişti, majoritatea terminându-şi studiile la profesori cu renume: Gelu Colceag, Damian Crâşmaru, Adela Mărculescu, Virgil Ogăşanu, Ruxandra Sireteanu, Cornel Todea, Eusebiu Ştefănescu, Maia Mor-

genstern, Mircea Anca. Alături de actori se află o echipă tânără profesionistă formată din regizor, scenograf, designer, compozitor, make-up artist, coregraf, PR, fotograf, webdesigner, webmaster. Teatrul Arca este o companie de teatru independentă, care îşi are sediul în mansarda restaurantului La Scena, într-o superbă casă boierească, înălţată la începutul secolului trecut. Biletele se pot rezerva pe www.lascena.ro sau se pot achiziţiona în La Scena, din Calea Călăraşilor nr 55.

Se deschide sezonul de petreceri şi la Madame Pogany Mâine, DJ-ul Matthias Meyer (Germania) revine la Madame Pogany (strada Banul Antonache 40) pentru a sărbători, alături de Victor Stancov, deschiderea unui nou sezon de petreceri. Matthias Meyer (foto) este DJ, producător şi artist de renume al casei de producţie Liebe*Detail. El a reuşit să capteze admiraţia

publicului printr-o abordare plină de pasiune şi energie a muzicii house şi techno, dar s-a remarcat şi prin colaborarea cu Sfunkt DJ collective şi Patlac. Inspirat de sound-ul hi-tech din Detroit şi Chicago, Matthias s-a lansat pe scena de clubbing din jurul Hamburgului, introducand vibe-ul electronic în acea zonă, alături de Sfunkt DJ collective.

Victor Stancov a mixat, în mai toate cluburile de profil din Bucureşti şi la multe evenimente din ţară, alături de DJ renumiţi din scena electro autohtonă, dar şi de nume cu rezonanţă internaţională ca Jimpster, PATLAC, Markus Homm, Alexander Robotnik, Charles Webster, Roberto Rodriguez sau Rob Swift. (M.E.)


OFERT{

MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCĂ CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTE ÎNTRE 18-60 ANI PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATOCOSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate MINISTERUL MUNCII (ANC): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, zidar, zugrav, instalator. Toate cursurile au o reducere de 30% până la data de 30 noiembrie. Pentru persoanele angajate, cursurile în domeniul construcţiilor sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei nr. 17-19, cam. 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. A&N VIDEOCHAT ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ. OFERIM 600 $ BONUS, AVANS 300 $ IMEDIAT, SALARIU FIX 1.200 $ ŞI PROCENTE 50%-84%. ANUNŢ REAL 100%. 0731.080.888.

www.ziarulring.ro

ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/0760.179.243; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/0735.674.012, www.enjoystudio.ro. COMPANIE multinaţională, angajează operatoare curăţenie full-time şi part-time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Pentru detalii sunaţi 021.252.47.85/031.805.82.81. VREI să lucrezi câteva ore pe zi într-un salon de masaj serios, exclus sex, salariu 1.000 euro, discreţie maximă! Detalii la 0741.127.655. WWW.LIVESTUDIO.RO ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALARIU 500-4.000 EURO+ BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129. ACTIVITATE videochat pentru fete cu/fără experienţă. SALARIU FIX GARANTAT! Comision 50-70%+bonus angajare 200 $. 0730.872.297, 0763.089.972. FIRMĂ PAZĂ angajează agenţi securitate pentru interior hipermarket, zona Policolor şi Băneasa. Relaţii luni-vineri, 9.00-15.00, telefon 021.224.29.69, 0755.128.964, 0755.128.956.

FIRMA CURĂŢENIE angajează menajere, salariu atractiv. 0730.073.147, 8.00-16.00.

TRANSPORT marfă cu dubă 100 RON cursa. 0720.037.407, 0768.480.695.

SALON Piaţa Romană angajează coafeze cu experienţă (eventual frizerie). Relaţii la 0760.360.916.

TRANSPORT MARFĂ, mobilă, marfă cu dubă, 100 RON/cursă. Dacia papuc 50 RON/cursă, 0728.680.350.

CĂUTĂM fete/doamne, 300 $ salariu fix+comision, activitate videochat, câştiguri foarte bune, pe bune! Cerem/oferim discreţie/seriozitate. 0767.589.321; 0736.438.121.

CURĂŢENIE generală în case, apartamente, vile, birouri: preţuri mici. 0784.545.414.

19 STUDIOURI Inovatoare videochat angajează fete cu/fără experienţă. Limbile străine nu sunt necesare. Oferim 600 $ bonus+procente 50%-84%+500 lei cadou la interviu. 0768.839.893. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti, zonele limitrofe, 8001.200 RON. 021.318.99.67, ora 9-16. EURO Personal organizează în premieră la Bucureşti cursuri de WinMentor acreditate de producător. 40 ore - 850 de lei. Locuri limitate la 10 persoane. Detalii la 0729.215.938.

ELECTRICIAN AUTORIZAT P.R.A.M. execut lucrări şi intervenţii urgente. 0734.717.120; 0741.468.856. TRANSPORT Dacia Papuc 50 lei. 0764.943.357. VÂNZĂRI 2 CAMERE APARTAMENT 2 camere SECUILOR, 2/4, liber, multiple îmbunătăţiri, 55.000 E. 0758.888.569. VÂNZĂRI CASE VÂND casă, Găeşti, utilităţi, încălzire centrală cu lemne. 32.000 E. 0721.243.983. ÎNCHIRIERI OFERTE 2 CAMERE

PRESTĂRI SERVICII MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. PSIHOLOG (Bucureşti) - lucrăm împreună pentru confortul dvs. psihic. 0722.657.659. REEMAILEZ, recondiţionez căzi de baie, chiuvete. 021.324.86.68, 0722.463.385.

ÎNCHIRIEZ, termen lung, apartament semidecomandat, mobilat. Colentina, 0769.658.280, după 13.00. CUMPĂRĂRI AUTO LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

la 2 apariții plătite, în luna octombrie a 3-a este GRATUITĂ

PAG.

1 5

PUBLICITATE

VÂNZĂRI DIVERSE SUFRAGERIE RUXANDRA, dormitor tineret SANDINA, ambele stare IMPECABILĂ, negociabil. 0723.713.349. FOTOLIU - pat, 400 lei, 021.223.34.45. VÂND tratament pentru vitiligo cu rezultate de peste 50%. 0766.358.626. CUMPĂRĂRI DIVERSE CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE 100-150. Frigider DEFECT 50. 021.332.85.99; 0722.417.915. CUMPĂRĂM Garantat: Aparat foto digital; Tabletă; Laptop; TV-LCD (eventual defect); Boxe; Calculator P4; iPhone; GSM; Play-Station; Xbox; Magnetofon; Ramă foto; Orgă muzicală; Maşină de cusut electrică; Ceas original; Trenuleţ electric; Icoane; Obiective foto; Binoclu; Bicicletă; Diverse obiecte unice preţioase. 0785.699.822. DOAMNĂ, cumpăr pictură românească şi străină, porţelanuri, argintărie, obiecte din bronz şi antimoniu, mic mobilier etc. 021.411.30.48; 0721.491.271. PROPUNERI AFACERI CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190. PUBLICITATE

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: lFRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele frigorifice, agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum 3 ani în domeniu. l EDUCATOARE - Planifică şi proiectează activităţile instructiv-educative; organizează şi amenajează mediul educaţional; asigură mijloacele de învăţământ, materialele şi auxiliarele didactice. Cerinţe obligatorii: experienţă de 5 ani în învăţământ şi pregătire pedagogică în învăţământul preşcolar, cunoştinţe avansate de limba engleză.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZĂ-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45

CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36

STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01

BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92

AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96

TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Lucrul cel mai grav care i se poate întâmpla unui om tânăr este să fie lipsit de capacitatea de a admira.“

VINERI, 5 octombrie 2012

Avril Lavigne, însărcinată? SUSPICIUNE. Potrivit presei de peste Ocean, artista americană este însărcinată. Ea a fost surprinsă în câteva fotografii realizate de paparazzii unor tabloide americane îmbrăcată în haine foarte largi, încercând să-şi ascundă formele. Un alt detaliu care a atras atenţia jurnaliştilor a fost şi încercarea disperată a acesteia de a-şi ascunde burta cu ajutorul genţii. Zvonul nu a fost însă confirmat de artistă, dar nici infirmat. (I.P.)

ANDREI PLEşU

La 12 ani este MAI INTELIGENTă DECÂT EINSTEIN

n O elevă din Marea Britanie, în vârstă de 12 ani, a reuşit să intre în rândul celor mai deştepţi oameni în viaţă după ce a obţinut un coeficient de inteligenţă mai mare decât cel deţinut de Einstein şi Stephen Hawking.

BERBEC Se pare că stelele îţi sortesc o zi bună, nu mai ai griji, iar colegii de serviciu sunt drăguţi şi serviabili. Şi... o veste bună. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Ţi-ai planificat destul de bine treburile. Cineva apropiat îţi vine în ajutor într-o problemă urgentă, pentru care ai ceva emoţii. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

GEMENI De azi trebuie să iei măsuri – planifică-ţi programul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber pentru sport şi pentru spectacole. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC Scade Luna, dar creşte norocul tău. O configuraţie favorabilă te face să speri în rezolvarea unor probleme. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

LEU Chiar dacă puterea toamnei te trage către nostalgii, tu ai astăzi o zi veselă şi optimistă, luminată de soarele tău interior. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Jessica Simpson, înşelată de logodnic

DEZVĂLUIRE. Potrivit ediţiei americane a revistei „Star“, artista ar fi fost înşelată de partenerul ei de viaţă, Eric Johnson, cu fosta soţie. Informaţia a fost dezvăluită chiar de un prieten al acestuia: „Eric joacă pe două fronturi. El întreţinea încă relaţii sexuale cu fosta sa soţie când a cunoscut-o pe Jessica şi nu are de gând să se oprească. Ea ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-l lua de soţ“. (I.P.)

BANCUL ZILEI Discuţie între tată şi fiu: - De ce majoritatea femeilor consumă multă apă? - Pentru că 99% din probleme le rezolvă plângând.

Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Olivia Manning, din Liverpool, are un IQ de 162 şi a intrat în topul celor mai inteligenţi 10 oameni ai planetei. Fetiţa dispune de capacitatea de a memora şi de a înţelege foarte repede noile informaţii pe care le primeşte. Bineînţeles că acest lucru nu a rămas fără urmări. Olivia a devenit o mică vedetă în şcoala în care a învăţat până în prezent reuşind să rezolve probleme cu un grad mare de dificultate. De asemenea, fetiţa a memorat în doar 24 de ore toate replicile din piesa „Macbeth“, de William Shakes-

Calendar

5 octombrie 2012 Soarele răsare la 6.09 şi apune la 19.51

610: Heraclius este încoronat în Constantinopol ca împărat bizantin, detronându-l pe Focas. 1895: Lângă Londra are loc prima cursă de ciclism contracronometru pe şosea. 1972: La Paris se fondează Frontul Naţional Francez, iar Jean-Marie Le Pen este ales preşedinte. 2000: Moare Cătălin Hîldan (foto), fotbalist român (n. 1976).

www.ziarulring.ro

peare. „O mulţime de tineri vin la mine pentru a-mi cere ajutorul la temele lor. Îmi plac aceste provocări“, declară eleva. Ea a fost primită în organizaţia Mensa, care reuneşte persoanele cu un IQ ridicat. Potrivit unui sondaj publicat de „The Huffington Post“, 50% din populaţia planetei are un IQ cuprins între 90 şi 110, 2,5% din oameni au sub 70, 2,5% au depăşit 130 şi doar 0,5% au peste 140. A efectuat prima operaţie la şapte ani Un alt copil-minune al planetei este şi Akrit Jaswal, cel mai inteligent tânăr din

Sudoku

FECIOARĂ Fără frică şi fără complexe, poţi rezolva astăzi, la serviciu, unele situaţii considerate delicate. Cum ar fi o nouă poziţie. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

BALANŢĂ India, care a reuşit să intre în Top 10 Mensa după ce, în anul 2000, a efectuat prima sa operaţie. Puştiul, care are un IQ de 146, a reuşit să desprindă degetele lipite ale unei fetiţe de doar opt ani care suferise arsuri grave la ambele mâini. După intervenţia chirurgicală, mâinile fetei s-au vindecat complet.

Pune-ţi mintea la contribuţie 8

5

1

1 4

9 2

5 8 9 7 1 6 3 2 4

6

3

3

2

4 1 2 3 9 5 8 6 7

5

3 6 7 4 2 8 1 9 5 9 7 3 2 6 4 5 1 8 8 5 6 1 7 3 2 4 9 2 4 1 5 8 9 6 7 3 6 9 5 8 4 1 7 3 2 1 2 8 9 3 7 4 5 6 7 3 4 6 5 2 9 8 1

4 2

Dacă ai luat o hotărâre, atunci ţine-te de ea! Astăzi ai tendinţa să te laşi cuprins de comoditate şi să renunţi la un proiect. 6Sănătate 6Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR La cumpărături! Stelele spun să te plimbi prin oraş în căutarea unui obiect drăguţ, util, poate chiar şi ieftin. Şi călduros! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

6

7

1

8

VĂRSĂTOR Chiar te duc toţi de nas? Informaţiile de la serviciu te descurajeză, dar ai abilitatea să eviţi minciunile şi s-o scoţi la capăt. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

1 9

SCORPION

Astăzi trebuie să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Trei mere pe zi şi la doctor niciodată - spune proverbul. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

7

5

2 2

6Sănătate 6Bani 6Sentimente

CAPRICORN

6

Rezolvarea din nr. trecut

Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează tot ce este important şi întâlnirile decisive pentru o altă zi.

4

PEŞTI Nu trebuie să te abaţi de la drumul tău, în general, iar astăzi în special. Nu schimba nimic, noul, deseori, nu înseamnă mai bine. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

1115  

Ziarul Ring 1115

1115  

Ziarul Ring 1115