Page 1

PAG.

1 6

Vremea azi...

GRATUIT

Miercuri, 12 septembrie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1098 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

min. 130C max. 270C presiune atmosferică 762 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Nicolae Forminte: „Nu cred că Leonida A BăTUT LA UşA bordelului“

BUCUREșTI

Conflict de interese: sectorul 2, păzit de bodyguarzii unui consilier local

PAG.

1 1

PAPARAZZI

Firma de pază a consilierului Ioan Crețoiu, aflată în executare silită, a câştigat un contract generos pentru paza sectorului administrat de Neculai Onţanu. (pag. 4)

PAG.

SOCIAL

Faţă în faţă cu primarul tău!

Ne pasă de problemele voastre! „ring“ vă ajută să le prezentaţi primarului de sector sau primarului general al Capitalei. (pag. 6)

05

Paleologu o înşală pe prinţesa Danemarcei? www.ziarulring.ro


0 EVENIMENT 2

De foarte multe ori, cei de la DNA nici nu se sinchisesc să ne răspundă, iar când o fac, de cele mai multe ori dau NUP cu motivaţii vagi.“ OANA FLOREA, director executiv FACIAS

MIERCURI, 12 septembrie 2012

FACIAS: DNA a refuzat să dea număr de înregistrare unei simple cereri ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Dumitru Ţane, Nicolae Paraschiv, Petre Ispir, Gimalău, Ion Marin, Lopeţii, Brâna, Olanelor, Nicolae Pârău, Gh. Zamfir, Folclorului, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Afirmării, Pălămidei, Beiu Constantin, Ferestrei, Neagota, Şipca, Paroşeni şi Pietrişului.

DISTRIGAZ SUD. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Deltei, Moş Ion Roată, Irisului, Sebeş, Chezăşiei, Darabani, Meiului, Industriilor, Roşu Nicolae, Cazangiilor, Cugir, Măgura Mare, Răsvani, 19 Noiembrie, Magnetului, Cromului, Idealului, Lupşanu, Cicoarei, Haşmaş, Pietroşelului, Lucieni, Valea Mieilor, Chimiei, Economiei, Păuneşti, Tarniţa şi Chilioara.

Întrebarea zilei

www.ziarulring.ro

Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

Directorul executiv al FACIAS, Oana Florea, ne-a spus că, nu de mult, organizaţia pe care o coordonează a mers la DNA pentru a depune o cerere prin care se solicitau informaţii referitoare la acţiunile întreprinse de această instituţie plătită din bani publici, în urma multiplelor sesizări despre presupuse fraude făcute în timpul alegerilor prezidenţiale din 2009. „Domnii de la DNA au refuzat, pur şi simplu, să ne dea un număr de înregistrare şi am rămas cu cererea în mână. Ulterior, am trimis solicitarea prin poştă pentru a evita un alt posibil refuz. Am primit un răspuns pe care noi l-am catalogat drept glumă. În conţinutul acestuia, cei de la DNA ne cereau CNP-urile celor pe care noi îi suspectăm de fraude la vot, de parcă noi am fi investigat acele fraude“, ne-a povestit, revoltată, şefa FACIAS.

Plângere penală împotriva Monicăi Macovei FACIAS a depus ieri la DNA o plângere penală împotriva europarlamentarului democratliberal Monica Macovei pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă. Potrivit reprezentanţilor FACIAS, în 2005, când aceasta era ministru al justiţiei, mama sa a obţinut un imobil naţionalizat după ce preşedintele Secţiei Civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a mutat, nejustificat, dosarul cauzei de la un complet la altul în momentul pronunţării deciziei. Astfel, părinţii Monicăi Macovei au păstrat, fără temei legal, imobilul din str. Ioanid nr. 3, abuzul judiciar fiind confirmat de Consiliul Superior al Magistraturii şi de ÎCCJ. FACIAS consideră: „«Este de neconceput» ca Monica Macovei să nu se fi implicat în trecerea ilegală a dosaru-

lui părinţilor săi de la un complet de judecată la altul în vederea obţinerii u-

nui verdict favorabil. Cu atât mai mult cu cât judecătorul Dănuţ Costinoiu,

care a mutat cazul, nu ar fi avut niciun interes personal în speţă“.

Mai grav decât cazul „Năstase” FACIAS consideră că raţionamentul logico-juridic din dosarul în care Adrian Năstase a fost condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani de închisoare cu executare este aplicabil şi în cazul Monicăi Macovei. Atunci, Înalta Curte de Casație şi Justiţie a apreciat că „este de neconceput ca mai multe persoane să acționeze concertat în beneficiul alteia, cu care nu se află în relații apropiate, intime sau de prietenie, fără știrea acesteia, persoană care nici nu va afla vreodată despre binele care i s-a făcut cu forța”.

PE cere o anchetă în cazul închisorilor CIA

Borbely a scăpat de acuzare

REZOLUŢIE. Parlamentul European a

Deputaţilor a respins, ieri, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre. La începutul lunii aprilie, DNA a cerut procurorului general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. (A.M.)

adoptat, ieri, o rezoluţie prin care cere României şi altor state membre să deschidă o investigaţie independentă privind existenţa, la începutul anilor 2000, a unor închisori secrete ale CIA. Totodată, rezoluţia face apel la autorităţile statelor vizate să desecretizeze toate informaţiile privind unele zboruri pe teritoriul lor naţional a unor avioane suspectate a fi ale CIA. (A.M.)

VOT. Camera

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 194.99 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în scădere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

4,48 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Izbiceni, Mănăstirea Dealu, Minervei, Navigaţiei, Nataţiei, Vârful Înalt, Ocna Mureş, Balsamului, Plaurului, Argeşelul, Reşiţa, Humuleşti, Şerbeşti, Pitpalacului, Valea Ialomiţei, Dealul Măcinului, Zvoriştea şi Valea Oltului.

n Oricât ar părea de incredibil, în România există instituţii publice care refuză să înregistreze o simplă cerere care vine din partea unor contribuabili. Mai precis, este vorba despre răspunsul incredibil pe care Fundația pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) l-a primit de la vestita Direcţie Naţională Anticorupţie (DNA) în urma unei solicitări perfect legale.

USD GBP CHF CAD BGN MDL

3,50 5,60 3,71 3,59 2,29 0,2

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


7.900

0 BUCURE:TI 4 MIERCURI, 12 septembrie 2012

de lei a câştigat Ioan Creţoiu de la firma sa de pază, în 2011, potrivit ultimei sale declaraţii de avere.

Conflict de interese: Sectorul 2, păzit de bodyguarzii unui consilier local n Firma de pază a unui consilier local al sectorului 2, aflată în executare silită din cauza datoriilor la Fisc, a câştigat un contract generos pentru paza sectorului administrat de primarul Neculai Onţanu. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consilierul, care a bătut palma cu autorităţile locale pe bani publici, s-ar putea afla în incompatibilitate sau chiar în conflict de interese. Alina Nicu

alina.nicu@ziarulring.ro

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 a atribuit, în aprilie, prin negociere, un contract de peste 257.000 de lei firmei Romvit General Security SRL pentru servicii de pază şi supraveghere. Întâmplător sau nu, societatea comercială care păzeşte obiectivele din sectorul păstorit de primarul Neculai Onţanu este deţinută de o persoană plătită din bani publici şi care are puterea de a hotărî, alături de colegii săi din Consiliul Local Sector 2, soarta proiectelor iniţiate de edil. Mai precis, Romvit General Security

SRL îl are ca asociat unic pe Ioan Creţoiu (foto medalion), consilier local ales din partea Partidului PoporuluiDan Diaconescu (PP-DD). De altfel, în perioada în care a fost semnat contractul în cauză, Creţoiu era tot consilier local al sectorului 2, însă din partea PNG. ANI: posibil caz de natură penală? Reprezentanţii ANI ne-au comunicat că dacă respectivul consilier local a participat la votarea bugetului primăriei, este cât se poate de clar vorba despre o incompatibilitate. În plus, dacă alesul local a participat mai aplicat la luarea deciziei, atunci este un

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

conflict de interese şi este de natură penală şi administrativă.

Datorii de peste 3,8 milioane de lei

Sărac în acte Ioan Creţoiu nu deţine pe numele lui case, terenuri sau alte bunuri. Potrivit ultimei declaraţii de avere, el a câştigat, în 2011, de la Consiliul Local Sector 2, 6.600 de lei, iar firma Romvit General Security SRL, cu o cifră de afaceri de 100.000 de euro, i-a mai adus venituri de 7.900 de lei. Se poate spune că, în medie, Creţoiu a reuşit să trăiască, lunar, cu... 1.208 lei. Însă deţine acţiuni la şase firme, fiind partener de afaceri şi cu finul lui Gigi Becali, Viorel Virgil Tudorache.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început procedura de executare silită a Romvit General Security SRL, a lui Ioan Creţoiu, pentru suma de 95.382 de lei. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, firma care a pus mâna, anul acesta, pe un contract de pază a obiectivelor din sectorul 2, înregistrase, în 2011, pierderi de aproximativ 474.000 de lei, iar datoriile totale se ridicau la peste 3,8 milioane de lei. PUBLICITATE


39

SOCIAL MIERCURI, 12 septembrie 2012

de ani este vârsta eseistului, diplomatului şi omului politic Theodor Paleologu.

Paleologu o înşală pe prinţesa Danemarcei?

Privirile plimbăreților păreau că cercetează împrejurimile...

PAG.

0 5

În faţa galeriei de artă de pe strada Arhitecturii, Paleologu a schimbat câteva cuvinte cu un bătrân. Discuţia se pare că o acaparase şi pe tânăra domnişoară

PAPARAZZI

Theodor Paleologu a fost surprins, la ora 21.00, în faţa Facultăţii de Arhitectură “Ion Mincu” plimbându-se de mână cu o brunetă. Apropierea dintre cei doi nu părea nicidecum una amicală Fostul ministru al culturii Theodor Paleologu nu duce lipsă de afecţiune. Relaţia cu prinţesa Danemarcei, Eleonore-Christine, se pare că nu este suficientă pentru sufletul mare al tânărului democrat-liberal. Paparazii „ring“ l-au surprins pe Paleologu, luni, la ceas de seară, plimbându-se la braţ cu o frumoasă brunetă chiar în centrul Capitalei. Dacă la început părea a fi doar o întâlnire plănuită din nevoia de conversaţie, pe parcurs, lucrurile s-au complicat, cei doi petrecând mai bine de două ore într-un hotel de lux.

La fel de relaxaţi, au intrat într-un hotel de patru stele din centrul Capitalei, nu departe de galerie

În cele două ore petrecute acolo, Paleologu şi bruneta au fost văzuţi pe o terasă a hotelului

A existat și un moment de intimitate, plin de romantism, iar Paleologu şi bruneta s-au apropiat periculos de mult PUBLICITATE

Mandat de arestare prelungit pentru criminalul japonezei DECIZIE. Procurorii Parchetului instanţei supreme au înaintat, ieri, o cerere de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele lui Nicolae Vlad pentru alte 30 de zile. Bărbatul este acuzat de uciderea studentei japoneze, a unei alte persoane, precum şi violarea altor femei. Procurorii au cerut prelungirea termenului pentru a putea finaliza expertiza dispusă în cauză, dar şi pentru reaudierea unor părţi vătămate şi martori. Vlad Nicolae a fost arestat pentru 29 de zile, începând din 19 august, fiind cercetat pentru omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal. Tribunalul Bucureşti va judeca astăzi cererea procurorilor. (A.M.)

www.ziarulring.ro


0 SOCIAL 6

MIERCURI, 12 septembrie 2012

5.000

de pacienţi diagnosticaţi cu bolile Crohn şi rectocolită ulcero-hemoragică există în România, dintre care 1.000 figurează în Registrele Naţionale.

PE SCURT Doi români au învins boala şi Cauzele decesului protestatarului din sectorul 5

VERDICT. Legiştii au stabilit că protestatarul căruia i s-a făcut rău în faţa sediului Primăriei Sector 5 a decedat din cauza unei tulburări de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni mai vechi. După ce i s-a făcut rău în faţa instituţiei publice, bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost dus la Spitalul Colţea, unde a decedat. (A.M.)

Bacalaureatul profesional, amânat de Senat DECIZIE. Senatul a amânat, ieri, votul pentru proiectul de lege care introduce bacalaureatul profesional după dezbateri ce au durat mai bine de o oră şi jumătate. Prezentă la şedinţă, Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei, a arătat că introducerea acestuia reprezintă o soluţie pentru elevii care nu doresc să dea admitere în învăţământul superior. (A.M.)

Creşă nouă în sectorul 1 DESCHIDERE. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, va inaugura, astăzi, cea de-a treia creşă din această zonă administrativă, cu sediul pe str. Vrancei nr. 9. Odată cu deschiderea acesteia, capacitatea de îngrijire a copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani va creşte la peste 500 de locuri. (A.M.)

au urcat pe vârful Moldoveanu

2.544

n În cadrul campaniei „Făgăraşul Speranţei“, doi români care suferă de boli inflamatorii intestinale au arătat că unele afecţiuni, chiar dacă, teoretic, ne schimbă viaţa, pot fi învinse. Ei s-au întors, duminică, dintr-o expediţie de patru zile în Masivul Făgăraş, pe vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România.

de metri este înălţimea vârfului Moldoveanu.

Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Expediţia „Făgăraşul Speranţei“, inţiată de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, s-a încheiat, iar cei doi pacienţi care au participat Ana Maria şi Raul - pot fi declaraţi învingători în lupta cu muntele, dar şi în cea cu boala. Ei au fost însoţiţi de prof. dr. Mircea Diculescu, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, şi de un echipaj medical. Ana Maria, fericită că boala nu îi mai conduce viaţa Expediţia, care a durat patru zile, a fost o provocare şi pentru echipa însoţitoare, formată din oameni perfect sănătoşi. Pentru Ana Maria, o tânără de 29 de ani din Bucureşti, şi pentru Raul, 39 de ani, din Braşov, a fost o adevărată victorie. O victorie asupra bolii care până nu de mult le conducea viaţa. ,,Cu câţiva ani în urmă, cea mai lungă «expediţie» era din cameră până la magazinul din colţ. Puseele bolii, internările în spital, mersul la medic, oboseala generată de anemie, imunitatea scăzută şi durerile abdominale cumplite îmi conduceau viaţa. În timp, cu un tratament corect pentru mine, cu sprijin şi

Medicul din mine a primit o nouă confirmare, dacă mai era nevoie, că tratamentul adecvat poate face minuni.“ Prof. dr. MIRCEA DICULESCU înţelegere din partea medicilor, a familiei şi a prietenilor, am ajuns să fiu stăpână pe viaţa mea. Expediţia pe vârful Moldoveanu este un mesaj transmis tuturor celor care suferă de boli inflamatorii intestinale: eu am reuşit să înving boala, deci puteţi şi voi! Mergeţi la medic, nu vă ascundeţi suferinţele acasă şi nu ignoraţi semnele bolii! Boala nu trece de la sine“, a declarat Ana Maria.

Prof. dr. Diculescu: „A fost o lecţie de viaţă“ La rândul său, prof. dr. Mircea Diculescu a declarat la întoarcerea din expediţie: „Am urcat alături de pacienţi

Simptome îngrijorătoare Boala Crohn şi rectocolita ulcero-hemoragică sunt caracterizate prin apariţia inflamaţiilor şi a ulceraţiilor la nivel intestinal. Simptomele sunt similare pentru ambele afecţiuni - scaune diareice (minimum cinci-şase/zi), sângerări, dureri abdominale, lipsa poftei de mâncare, oboseală cronică, leziuni la nivelul pielii - şi comune pentru multe alte boli, ceea ce face ca perioada de diagnostic să fie îndelungată, uneori ajungându-se chiar şi până la cinci ani. Fiind boli cronice, se întind pe durata întregii vieţi. Cauzele nu sunt cunoscute, dar tratamentul adecvat ajută la ţinerea acestora sub control.

Bucureştenii au devenit parte a campaniei „Faţă în faţă cu primarul tău!“ Zeci de bucureşteni au contactat echipa „ring“ în prima zi a campaniei “Faţă în faţă cu primarul tău!“. Oamenii ne-au spus problemele lor şi au înţeles că, începând de ieri, au în ziarul nostru un aliat în rezolvarea problemelor lor. Fie că vorbim despre cele privitoare la iluminatul public, la lipsa coşurilor de gunoi şi până la chestiuni ce ţin de reabilitarea termică a blocurilor, cei care ne-au sunat sau ne-au scris pe adresa de e-mail pot fi siguri că doleanțele lor vor ajunge la urechile primarilor. Mai mult, începând de săptămâna viitoare, ziarul „ring“ va stabili şi audienţele în ordinea în care dumneavoastră v-aţi adresat ziarului nostru. Vă reamintim că tot ceea ce trebuie să faceţi este să sunaţi la numărul 0731.111.185, de luni până duminică, 24 de ore din 24, sau să ne scrieţi pe adresa primarulmeu@ziarulring.ro şi să ne spuneţi ce problemă aveţi. Noi vom nota tot şi vom aduce la cunoştinţa primarului de sector sau a primarului general al Capitalei doleanţa dumneavoastră. (B.C.)

www.ziarulring.ro

până la 2.544 de metri. Pentru mine, ca om, a fost o lecţie de viaţă. Mi-am amintit încă o dată că dacă ne propunem un ţel îl putem atinge. Medicamentele din noua generaţie, biologice, oferă şansa la o viaţă normală pentru cei care suferă de boala Crohn sau de rectocolită ulcero-hemoragică. Mesajul meu pentru toţi pacienţii este: «Aveţi încredere în medici, mergeţi la control, nu ignoraţi simptomele, care pot fi uşor confundate cu ale altor boli! Dacă aveţi un diagnostic corect şi un tratament bun, veţi putea duce o viaţă normală!»“.


120

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

de mii de euro a cheltuit Pepe pe renovarea apartamentului în care a locuit împreună cu Oana Zăvoranu: 60.000 de euro înainte de a se muta cu ea şi 60.000 de euro după ce actriţa l-a lăsat cu casa goală.

PAG.

0 7

Pepe, despre casa în care a investit anul trecut 60.000 de euro:

„Nu e potrivită pentru o familie CU COPIL“ n Artistul a dezvăluit, pentru „ring“, motivul surprinzător care l-a determinat să abandoneze casa unde a trăit ani de zile alături de Oana Zăvoranu şi să ridice împreună cu actuala soţie, Raluca, o nouă locuinţă. Nu energiile negative sunt „vinovate“, ci faptul că... „nu e potrivită pentru o familie cu copil“. Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

Înainte de a o întâlni pe Raluca, Pepe a investit în apartamentul lui aproximativ 60.000 de euro. Acum, după ce a devenit tată, recunoaşte că locuinţa de lux în care a investit atâţia bani e bună doar pentru un burlac sau pentru un cuplu fără copii. Şi dacă Pepe de-abia acum începe să-şi intre în rolul de părinte, în cel de realizator TV se simte deja ca peştele în apă... Concertele l-au ţinut departe de studio Ai avut o pauză de patru ani în care nu ai mai lansat nici o melodie nouă. De ce o perioadă atât de lungă între albume? Divorţul a fost principalul motiv sau au fost şi alte probleme? Aşa a fost să fie. Pe plan muzical aveam suficient de multe concerte. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în viaţa de artist, există perioade mai bune şi mai puţin bune. Albumul „Aruncă-mi o privire“ e un adevărat succes, dar abordezi acelaşi stil. Te-ai gândit să te reorientezi spre un alt

gen muzical? Nu poţi face carieră dacă îţi schimbi stilul de la an la an. În plus, nu aş putea să cânt altceva cu aceeaşi plăcere. Ai în vedere un nou album dacă televiziunea îţi va ocupa mai mult timp? Da, am în vedere un nou album. Chiar în curând voi începe să înregistrez piese noi. De curând ai semnat contractul cu Prima TV, unde vei avea o emisiune de divertisment. Ce teme vei aborda? La „Naţiune, te cunosc“ vom aborda subiecte fierbinţi din politică, economie, sport sau showbiz şi vom încerca să aflăm, cu ajutorul unor sondaje, părerea românilor despre aceste subiecte. Va fi o emisiune cu multă bună dispoziţie şi sunt convins că toată lumea se va distra când se va uita la „Naţiune, te cunosc“. S-au răcit relaţiile cu naşul Măruţă? Având în vedere ora la care va fi difuzată emisiunea ta, te aştepti la un feedback pozitiv? Da, şi spun asta pentru că

am primit deja foarte multe telefoane încă din primele zile de promo pe post. Cum s-au aflat o parte din întrebările pe care le punem invitaţilor, cum toată lumea a început să ardă de nerăbdare să afle părerea invitaţilor, dar şi răspunsurile românilor. Emisiunea se va difuza, din 17 septembrie, în fiecare luni, de la ora 20.30. Ce sfaturi ţi-a dat naşul Măruţă pentru noua ta emisiune? Obişnuiţi să vă sfătuiţi când vine vorba de showbiz? N-am apucat să vorbesc cu naşul Măruţă pentru că a fost plecat în vacanţă. Nu ne-am mai văzut de când s-a născut Maria. Vei lucra cu Oana… dar nu Zăvoranu, ci Paraschiv. Ce părere are Raluca? Nu va fi geloasă pe blonda care îţi va sta alături în emisiune? Raluca nu este geloasă pentru că mă ştie, ştie cum sunt. În plus, cu Oana nu ar avea nici cel mai mic motiv de gelozie, nu e nimic deocheat în ceea ce facem noi. Suntem colegi, formăm o echipă, este o colaborare strict profesională.

Botezul va avea loc cel mai probabil la sfârşitul anului, dar n-am stabilit încă nimic concret. Cât despre luna de miere, vom vedea... Acum avem un program foarte aglomerat şi timpul nu ne permite.“ PEPE În televiziune, nici un compromis nu este prea mare pentru rating. Crezi că ai putea stabili un record de audienţă pentru Prima TV invitând-o pe Oana Zăvoranu în emisiunea ta? Nu comentez. „Soacra ne ajută foarte mult cu creşterea fetiţei“ Cum te înţelegi cu socrii? Cum este Victoria Pastramă în comparaţie cu Mariana Zăvoranu? Mă înţeleg foarte bine cu socrii, fac parte din familia mea şi mama Ralucăi chiar ne ajută foarte mult în creşterea micuţei Maria. Te declari cel mai fericit tătic. Care a fost primul

gând când ţi-ai ţinut fetiţa în braţe? Îţi doreşti şi un băieţel? Mă gândeam să nu o strâng prea tare în braţe, să o ţin corect, să nu o rănesc, o vedeam foarte micuţă şi fragilă. Sigur că ne dorim şi un băieţel, dar trebuie să treacă cel puţin un an.

Ai o casă nouă în care ai investit. Cine a avut ideea de a ridica o nouă locuinţă, tu sau Raluca? Eu am fost cu ideea. Imediat cum a rămas Raluca însărcinată, ne-am pus în plan să schimbăm locuinţa. Apartamentul pe care îl am nu e potrivit pentru o familie cu copil. PUBLICITATE

Trupa Sistem, „vacanţă pe termen nelimitat“ RETRAGERE. După 12 ani de carieră, trupa Sistem a decis să ia o „vacanţă pe termen nelimitat“, iar ultimul concert va avea loc pe 15 septembrie, la Pro Istoria Fest de la Sighişoara, anunţă Zoli Toth, liderul formaţiei, pe site-ul personal. Zoli, Cici, Phlo, Robi şi Nashu au pus la cale „vacanţa“ la începutul anului: „Principalul motiv e lipsa de pauză în cei 12 ani de activitate. Am tot expirat şi am uitat să inspirăm. De asemenea, lipsa de motivaţie din punct de vedere profesional, numărul limitat de locuri în care show-urile Sistem se pot desfăşura în condiţii optime şi muzica difuzată în acest moment la radiourile comerciale ne fac să credem că o pauză e bine-venită“. (T.A.)

www.ziarulring.ro


4

0 SHOWBIZ 8

MIERCURI, 12 septembrie 2012

zile au trecut de când Alexandru Salaman, alias „Şopârlă“, a lansat prima piesă din cariera solo, „Losing My Mind“.

„Şopârlă“ (ex-Animal X) recunoaşte: „Nici un artist NU E ÎNTREG la minte!“ n Alexandru Salaman, alias „Şopârlă“, a cunoscut celebritatea alături de trupa Animal X, iar după o pauză de doi ani revine în lumea muzicală cu o declaraţie-şoc: toţi artiştii au nevoie de un psiholog sau, în unele cazuri, chiar de un psihiatru. „Am stat mai mult cu Animal X decât cu iubitele“ Sunt şanse ca „Şopârlă“ să revină în Animal X? „M-aş întoarce în trupă doar dacă eu aş face freestyle şi ei rock. Băieţii chiar m-au susţinut şi mi-au oferit ajutor. Am rămas prieteni, n-ai cum după o perioadă de 13 ani. Relaţia noastră e mai lungă decât relaţiile cu iubitele. Neam iubit mult!“, mărturiseşte artistul. Mai mult, fostul „animal“ suspină şi acum după avantajele vedetismului: „Mi-a fost dor să mă întorc, să cânt, să dansez, să simt energia pozitivă a publicului. Acum că am revenit, retrăiesc emoţia ca la început“.

Fiind un om cunoscut, am avut multe favoruri… de la instituţiile publice până la orice problemă pe care o ai de rezolvat. Am profitat de acest aspect, cine nu ar profita?!“ ALEXANDRU SALAMAN Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

„În această pauză chiar mi-am pierdut minţile… în

proiecte culturale şi mulţi artişti. Oricum, nici un artist nu e întreg la minte! Ca persoană publică, nu regret nimic, fiecare etapă a fost

PUBLICITATE

frumoasă. Ca individ în societate, pot spune că am câteva regrete pe care încerc să le repar“, a declarat, pentru „ring“, fostul component Animal X. „În showbiz se promovează alcoolul, sexul şi drogurile“ Exact ca o şopârlă care şi-a lăsat coada în urmă şi urmează să-i crească alta la

loc, Alexandru şi-a făcut apariţia cu un nou single, „Losing My Mind“, despre care spune că îl reprezintă. „Am evoluat cu tehnologia, dar în showbizul din România se promovează alcoolul, sexul şi drogurile. Am putea să promovăm şi alţi artişti. Avem atâtea talente... Păcat că nu sunt apreciate la adevărata lor valoare. Am cochetat cu fiecare ramură a

artei şi mi s-a părut ceva extraordinar, am avut parte de un refugiu total“, spune solistul. Referitor la un viitor album, el dezvăluie mici secrete: „Albumele mele vor

conţine influenţe din fiecare stil muzical, de la jazz classic la D&B, inclusiv căluşar electro. Încerc de ceva timp noi mişcări de căluşari pe electro freestyle“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

500

de euro pe lună plăteşte Daniela Gyorfi pentru fiica ei, Maria, în vârstă de un an şi jumătate, la creşa privată unde micuţa petrece, zilnic, până la 10 ore.

PAG.

0 9

Daniela Gyorfi îşi educă fetiţa la creşă: „Maria ştie să spună MULŢUMESC»“ n Artista este foarte încântată de creşa unde a dus-o pe Maria pentru că, de când este înscrisă acolo, fetiţa a început să „rupă“ cuvinte şi este mult mai receptivă cu persoanele din jurul ei. Cristina Andrei cristina.andrei@ziarulring.ro

Prinsă cu spectacole în toată ţara, Daniela Gyorfi a fost nevoită, vara aceasta, să o înscrie pe Maria la o creşă privată din Capitală, de care se declară extrem de mulţumită. „Nici eu şi nici George sau mama mea n-am fi putut să o învăţăm pe Maria atâtea lucruri într-un timp atât de scurt. Sunt foarte încântată de educatoarele pe care le are. Se ocupă de ea foarte bine şi mă uimeşte pe zi ce trece cu ceea ce învaţă acolo“, a

declarat, pentru „ring“, Daniela Gyorfi. „Poate să ţină biberonul singură“ Cântăreaţa mărturiseşte că, deşi fetiţa ei merge de puţin timp la creşă, Maria a început să vorbească mult mai mult şi se descurcă singură în a face multe lucruri. „Chiar dacă are doar un an şi jumătate, Maria mea deja o cunoaşte pe bunica de la Bacău, mama lui George. Poate să-şi ţină singură biberonul, fără ajutor, spune «Mulţumesc!»... A învăţat cuvinte noi şi reuşeşte să ne surprindă zilnic. Am un

Mamă după mai multe încercări Daniela a devenit mamă pe 16 februarie 2011, după mai multe sarcini pierdute. Artista a născut atunci prin cezariană, iar George Tal, iubitul ei şi tatăl fetiţei, a asistat-o la naştere. Chiar dacă la primele ecografii mămica a aflat că va avea un băieţel, după câteva luni medicii au stabilit că este vorba despre o fetiţă.

44

de ani va împlini Daniela Gyorfi pe 12 octombrie. copil deştept“, a mai spus Daniela. Prea ocupată să o serbeze de onomastică Chiar dacă sâmbătă a fost ziua de nume a Mariei, Daniela Gyorfi mărturiseşte că nu a avut timp să o sărbătorească, fiind plecată prin ţară la spectacole. „Am foarte multe concerte în perioada aceasta şi sunt mai tot timpul plecată. Îmi pare rău că n-am reuşit să-mi petrec timpul cu ea, mi-ar fi plăcut să fac ceva deosebit cu această ocazie“, a declarat Daniela. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 AGEND{ 0

MIERCURI, 12 septembrie 2012

ANDRIEş cântă, scrie şi filmează În mod sigur o să vă regăsiţi într-un cântec sau altul, garantez.“ ALEXANDRU ANDRIEŞ

n La 18 ani de la primul disc lansat, Alexandru Andrieş pregăteşte o dublă lansare la Ceainăria Cărtureşti Verona. Răzvan Ţupa

răzvan.tupa@ziarulring.ro

Editura Vellant şi casa de discuri A&A Records organizează, mâine, de la ora 16.30, lansarea albumului de călătorie „Cu mătuşa prin România“ şi a discului JT. „Încă de când am intrat în studio la Vali Sterian să imprimăm albumul «Alb/Negru 17 cântece de Bob Dylan în variantă proprie» era pe listă şi proiectul unui disc de acelaşi tip, cu cântece din repertoriul lui James Taylor (unul dintre preferaţii mei, aproape necunoscut publicului din România, dar cu statut de mare vedetă în USA - şi lansat de casa de discuri Apple a celor patru Beatles). Iată că după ceva timp am reuşit să duc la capăt şi acest proiect, iar rezultatul este un album intitulat JT (de PUBLICITATE

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

la iniţialele lui James Taylor), cu 18 cântece alese din discografia acestui artist unic în peisajul muzicii americane, pe care vi-l ofer acum“, explică Andrieş. O carte şi un DVD În ce priveşte cartea, este vorba despre al treilea album Alexandru Andrieș apărut la Editura Vellant. „Cu mătuşa prin România“ documentează o călătorie prin România, cu aparatul foto în mână, după locuri, mâncăruri, oameni şi întâmplări din două perspective: a lui Alexandru Andrieş şi a mătuşii sale venite din Key Biscayne să revadă ţara în care a crescut. Artistul, scriitorul şi muzicianul Alexandru Andrieş îşi notează impresiile în album, iar mătuşa sa este vedeta DVD-ului bonus care însoţeşte cartea.

Foto: Florin Chelaru

Basarabia, în „show“ artistic Mâine, de la ora 19.00, este programată deschiderea expoziţiei „Extensions of the Overlooked Kingdom“, un solo show de Marc Verlan la Zorzini Gallery (Str. Thomas Masaryk nr. 31). Titlul expoziţiei se referă la problema Basarabiei ca fost pământ românesc, ce continuă să evolueze într-o stare de incertitudine cultural-socială, scrie criticul Adina Zorzini. Născut în 1963 la Cocieri, dintr-o mamă ucraineană şi un tată basarabean, Marc Verlan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai controversaţi artişti din Moldova, pe care de altfel a şi reprezentat-o la ediţia de anul trecut a Bienalei de la Veneţia. (M.E.)

1987

este anul în care Alexandru Andrieş a debutat discografic, lansând „Interioare“.

PUBLICITATE


PAG.

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

Curelea este 99 la sută jucătorul nostru. Aveam nevoie de un vârf ca el, va fi un om de bază al echipei.“ GHEORGHE MULŢESCU, antrenor Astra

www.ziarulring.ro

Nicolae Forminte:

„Nu cred că Leonida a bătut la uşa bordelului” n De ce a ales fosta gimnastă Floarea Leonida să devină prostituată de lux? Este o întrebare la care doar ea poate răspunde. Fostul antrenor coordonator al lotului naţional de gimnastică Nicolae Forminte a avut-o elevă timp de doi ani. El a descris-o, pentru „ring“, pe fosta sportivă şi nea spus ce crede el că a împins-o spre acest job.

se retrag, puţine continuă până la o vârstă înaintată. Iar când ies în lume după atâţia ani de sport şi cantonamente, unde se simt protejate, au un şoc atunci când înfruntă realitatea. Probabil acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu ea. Nu cred că Leonida s-a dus la uşa bordelului pentru a căuta de

probleme majore cu ea atât timp cât eu am antrenat-o. Aveam psiholog la lot, dar în cazul ei niciodată nu am apelat la consiliere. Nu trebuie să o asociem pe gimnasta Floarea Leonida cu femeia Floarea Leonida. După ce ieşi din lumea sportului de performanţă, este alegerea ta ce faci

A fost alegerea Leonidei, prostituate din România sunt în orice colţ de lume. Nu trebuie să o blamăm pentru ce a hotărât ea. Ştie cel mai bine ceea ce a împins-o să facă asta.“ NICOLAE FORMINTE muncă, altceva cred că s-a întâmplat. Ea ştie cel mai bine care a fost parcursul, noi ne dăm doar cu părerea“, ne-a declarat Nicolae Forminte.

Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Dacă în timp ce practica gimnastica nu a avut rezultate remarcabile, de câteva zile, numele Floarei Leonida se regăseşte în mass-media din cauza modalităţii ei de a face bani. Faptul că a ajuns o prostituată de lux în Germania a uimit lumea gimnasticii. Unul dintre oamenii care au cunoscut-o şi antrenat-o, Nicolae Forminte, ne-a spus câteva lucruri despre fosta sa elevă

de la lotul naţional. „Eu am antrenat-o pe Leonida la lotul mare cam doi ani de zile. Din tot ceea ce făcea ea în acea perioadă, nu dădea de bănuit că va apuca această cale în viaţă. Ce îmi vine acum în minte este faptul că era una dintre cele mai ordonate gimnaste. Când intrai în camera ei, totul era aşezat la linie şi foarte curat. Era o gimnastă muncitoare, avea calităţile ei, era o sportivă de echipă, acolo mă puteam baza pe ea. De obicei, la 18-19 ani, cam toate gimnastele

S-a retras pentru a termina facultatea Floarea Leonida a avut, ca mai toate gimnastele, tentative de a se retrage, apoi a revenit. În 2007, când s-a retras definitiv, motivul invocat în faţa lui Nicolae Forminte, care-i era antrenor, a fost legat de şcoală. Dorea să termine Facultatea de Sport la care se înscrisese, iar drumul de la Deva la Bucureşti era un impediment pentru ea. „Îmi aduc aminte că în momentul când s-a retras mi-a spus că ea vrea să îşi termine facultatea la Bucureşti. Deşi mai era un an până la Olimpiada de la Beijing, ea s-a autoevaluat şi a tras concluzia că nu poate să prindă echipa pentru această competiţie. Nu am avut

cu propria viaţă. Nu o condamn, dar, repet, nu cred că ea s-a dus la bordel să se ofere, probabil au îndrumat-o alţii, i s-a propus, poate, această variantă“, a comentat fostul antrenor al lotului naţional de gimnastică feminină. I-a spus că antrenează în Germania Ultima întâlnire între Floarea Leonida şi Nicolae Forminte a avut loc în 2010, la Internaţionalele de gimnastică ale României. „Ultima dată ne-am văzut în 2010, când eram la lot şi aveam un concurs. Nu am discutat mult, ne-am salutat şi am întrebat-o ce mai face. Mi-a spus că antrenează la un club din Germania. Atât. De fitness sau de gimnastică, nu i-am cerut detalii. A fost o discuţie scurtă ca între un antrenor şi o fostă elevă. Mia trimis mesaje de felicitare cu ocazia sărbătorilor“, ne-a mai spus Nicolae Forminte.

Nu este recuperat

Ratarea calificării, o problemă

ABSENŢă. Fundaşul Cristian Chivu nu este complet recuperat după o accidentare la picior, astfel că prezenţa sa la meciul de duminică, din Serie A, cu AC Torino, este incertă, informează „Gazzetta dello Sport“. Chivu s-a antrenat la începutul acestei săptămâni separat de restul lotului. Sursa citată menţionează că va reveni, cel mai probabil, la partida cu Siena, programată pe 23 septembrie. Cristi Chivu a suferit o luxaţie la un deget de la piciorul drept la începutul lunii august, la partida cu Hajduk Split, din play-offul Ligii Europa. (C.S.)

SANCŢIUNE. Acţionar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă este de părere că ratarea calificării în grupele Ligii Europa este o problemă mai gravă decât suspendarea de către UEFA a primei de participare în această competiţie. „Faptul că nu ne-am calificat mai departe în Liga Europa e o problemă mai mare decât îngheţarea primelor de către UEFA. Nici nu ştiu cât aveam de primit şi nici nu ştiu dacă ne afectează în vreun fel. S-a vorbit atât de mult în ultima vreme despre datoriile pe care le are clubul încât am decis să nu mai comentăm”, a declarat Negoiţă. UEFA a anunţat suspendarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi care au datorii către terţi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid (C.S.)

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Din nou între prieteni SăPTăMÂNA JOCURILOR NAŢIONALE le-a oferit prim-divizionarelor răgazul unor amicale. Mă opresc doar la două, în care a fost angrenată echipa lui Mircea Lucescu, pe care le-am urmărit la faţa locului. În prima, disputată vineri pe arena „OZN“, din Ploieşti, am văzut „samba pe viu“. Şahtior, deşi a venit fără 12 titulari plecaţi la echipele naţionale, a beneficiat de ceata braziliană (Ilsinho, Fernandinho, Teixeira, Costa William, Dentinho, Adriano, Patrick, Renan), care a rămas pe loc (Brazilia nu are jocuri de calificare, fiind organizatoarea turneului final). Jocul a fost o încântare şi a evidenţiat câteva lucruri care ne bucură şi pe noi, românii. În primul rând, la Ploieşti, arena „Ilie Oană“ este admirabilă pentru fotbal. Suporterii locali au făcut dovada „culturii despre fotbal“ şi s-au bucurat de ceea ce au văzut în modul cel mai sportiv cu putinţă. Cinste lor! Au fost suficient de mulţi (circa 8.000 de persoane) pentru un joc în „zi de muncă“. Brazilienii lui Mircea, deşi mulţi sunt rezerve de nivelul unu sau doi la club, au arătat cam tot ceea ce ştiu despre acest frumos sport. Adriano, Ilsinho, Fernandinho sau William au demonstrat de ce pe „capul“ lor stau multe milioane de euro… Am mai constatat că Mircea a folosit cele două întâlniri pentru jucătorii folosiţi mai puţin sau titularii au fost puşi pe alte posturi. Aşa, de pildă, Fernandinho, Ilsinho au jucat în zona apărării. De ce?, m-am întrebat. Mi-a răspuns Mircea: „Pentru că ei joacă în faţă şi nu au, de regulă, un travaliu deosebit. Puteam să fac cu ei pregătire fizică suplimentară, dar sunt brazilieni. Aşa că i-am folosit în denfensivă, pentru că altfel vor ajunge la finalizare, vor face curse destul de multe şi suficient de lungi. Iată pregătirea fizică prin joc“. A mai fost şi jocul cu Rapid, mai prietenos, cu un rezultat nedecis, dar cu aceleaşi observaţii. Păcat că în Giuleşti au fost, la o oră şi pe o vreme deosebite pentru fotbal, numai 1.000 de iubitori. Am văzut şi pe Giuleşti un joc foarte antrenant în care elevii lui Mircea s-au dumirit mai greu în legătură cu golul marcat de Herea. A fost, într-adevăr, unul fabulos, fiind greu de ghicit ce s-a văzut - şut sau centrare. Oricum, a fost o execuţie prietenă cu a brazilienilor. Am văzut şi la Rapid câţiva jucători de talie, cu gândul la joc şi preocuparea spre spectacol. Până la urmă, rezultatul nu reflectă frumuseţea jocului. Aşa se întâmplă întotdeauna. Arena nu arată bine. Am înţeles că aşa este şi ProRapid. Mare păcat pentru această trupă de suporteri care respiră pentru fotbal. În rest, m-am îndeletnicit cu discuţii prieteneşti cu Mircea Lucescu, am depănat câteva gânduri şi am consfinţit cum ajung la jocurile cu Copenhaga şi Chelsea din Champions League. M-am întreţinut prieteneşte şi cu Mircea Rednic, şi cu Neluţu Sabău, ambii fiindu-ne, lui Lucescu şi mie, elevi în anii lor de glorie şi ai noştri de bucurie. În octombrie sper ca Şahtior să revină pe Arena Naţională pentru un amical cu Dinamo. De vineri ne întoarcem la Liga Naţională.

www.ziarulring.ro


3

1 SPORT 2

MIERCURI, 12 septembrie 2012

Revine la pregătiri CORINA CĂPRIORIU,

vicecampioană olimpică la judo, va relua pregătirile în 4 octombrie. „Corina va reveni la Cluj în 4 octombrie şi de atunci va începe antrenamentele. Andreea Chiţu, care a fost şi ea prezentă la JO de la Londra, se află în recuperare, iar despre Alina Dumitru nu pot spune nimic. O cunosc şi ştiu că e prea devreme să abordăm ce doreşte să facă în viitor. Competiţii mari nu sunt în această perioadă, cu excepţia Cupei Mondiale de la Roma, la care vor participa fetele de la Under 23, adică Diana Kovacs şi Loredana Ohâi, însoţite de antrenoarea Simona Richter“, a declarat antrenorul Florin Bercean. (C.S.)

S-a decis: rejudecare INSTANŢA SUPREMĂ a decis definitiv

ca dosarul lui Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy (foto), să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind desfiinţată. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis atât recursul formulat de Ionuţ Tănăsoaia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare la cinci ani de închisoare cu executare, cât şi contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare. (C.S.)

Atenţie guvern! EDUARD CAROL NOVAK, singurul campion paralimpic din istoria României, a declarat că va fi foarte greu să se obţină performanţe dacă guvernul nu va începe imediat un program pentru ediţia următoare, de la Rio de Janeiro. „Încă nu realizez ce am obţinut. Am mai avut performanţe, iar secretul pentru a creşte este să rămâi cu picioarele pe pământ. Guvernul trebuie să se gândească că dacă de mâine nu începe un program pentru Rio, atunci va fi foarte greu să se obţină performanţe“, a spus Eduard Novak. (C.S.)

Segărceanu: „Strategia federaţiei pentru Cupa Davis a fost proastă“ PROGRAM

PE SCURT

medici sunt anchetaţi pentru omor prin neglijenţă în cazul decesului lui Piermario Morosini, fost fotbalist al lui Livorno.

n România joacă, în weekend, în Cupa Davis contra Finlandei, dar nu avem prea mari speranţe. Fostul tenismen Florin Segărceanu crede că federaţia condusă de Ruxandra Dragomir a ales o strategie proastă pentru acest duel. Cătălin Sandu catalin.sandu@ziarulring.ro

Unul dintre foştii mari tenismeni ai României, Florin Segărceanu rămâne atent la tot ce se întâmplă în sportul care l-a consacrat. El a comentat, pentru „ring“, apropiatul duel româno-finlandez din Cupa Davis, tricolorii luptând pentru rămânerea în Grupa I a zonei euro-africane. „Eu cred că şansele sunt 50 50% de ambele părţi, dar procentul ar fi putut fi mai mare pentru noi. Din păcate, strategia federaţiei este foarte proastă pentru că a fost aleasă sala în locul zgurii, unde noi eram mai buni. Iar pe zgură l-am fi avut şi pe Hănescu, foarte bun pe o astfel de suprafaţă. Treaba e că nu prea avem jucător de simplu… Oricum, am încredere în

Joi, ora 13.00 tragere la sorţi Vineri, ora 13.00 - primele două meciuri de simplu Sâmbătă, ora 15.00 - meciul de dublu Duminică, ora 13.00 - ultimele două meciuri de simplu

luăm decizia în echipă şi să fim toţi de acord cu asta. Dar meciul de dublu aduce doar un punct, iar cele de simplu, patru. Oricum, va fi mai bine pentru noi decât pentru finlandezi pe această suprafaţă“, a adăugat Tecău. Mergea şi Tecău şi sper să învingem“, a comentat Florin Segărceanu. Şi Tecău critică Horia Tecău va face pereche, sâmbătă, cu Florin Mergea, dar s-a arătat deranjat de suprafaţa de joc, una lentă pentru astfel de partide. „Sună bine la dublu cu Florin Mergea. Am început antrenamentele astăzi, vrem să fim în formă pentru turneu. Mă întorc la Cluj-Napoca după câţiva ani şi sper să îmi poarte noroc. Suprafaţa de joc este mult mai lentă decât mă aş-

Avem o echipă tânără, e adevărat, dar cu jucători care pot ataca orice nivel. Va fi un meci greu, jocul va decide totul pe teren. Ne dorim să evităm barajul cu Danemarca.“ FLORIN MERGEA teptam, este bună pentru meciurile de simplu, dar pentru dublu nu este la fel. Aş fi preferat să fim întrebaţi toţi, să

Apel la suporteri După ce a refuzat să participe la ultima întâlnire de Cupa Davis, Tecău recunoaşte că a decis să revină în echipa de Cupa Davis pentru ţară şi pentru suporteri. „Cupa Davis a fost întotdeauna ceva deosebit pentru mine. M-am întors pentru România şi pentru fani şi vreau să le spun să ne fie alături la meciurile de la Cluj-Napoca, să ne susţină de la un capăt la altul, să-i facă pe finlandezi să le tremure rachetele în mână. Avem nevoie de ei în sală“, a spus Tecău.

Finlandezii spun că e meci greu Căpitanul nejucător al Finlandei, Kim Tiilikainen, se aşteaptă la dueluri dificile. „Va fi o confruntare foarte grea şi mă aştept la cinci meciuri. Este greu de prezis cine va câştiga, dar aşa cum dorim noi, şi România vrea. Nu avem preferinţe pentru tragerea la sorţi. Îi cunosc pe jucătorii români şi cred că dublul Mergea-Tecău va fi redutabil. Este prima dată când mă aflu la Cluj, iar în România am mai fost o singură dată, la un turneu la Braşov. Atunci nu am avut timp să vizitez nimic, sper să reuşesc acum“, a menţionat Tiilikainen.

PUBLICITATE

I s-a împlinit visul FINALĂ. Scoţianul Andy Murray a declarat, după ce a reuşit să se impună la US Open, că nu voia să fie primul jucător care pierde cinci finale de Grand Slam. „De mult timp, lumea aştepta să câştig şi mai ales acum, după medalia de aur de la JO. Am reuşit. Şi sper că toţi copiii din Marea Britanie vor dori să facă tenis. Am plâns puţin pe teren pentru că am fost de mai multe ori în situaţia de a câştiga un Grand Slam, iar când reuşeşti e un amestec de bucurie şi uşurare“, a declarat Murray. (C.S.)

Vrea la BOA CANDIDATURĂ. Preşedintele Comitetului de Organizare pentru JO de la Londra, Sebastian Coe, va candida pentru şefia Comitetului Olimpic Britanic (BOA). „BOA mi-a cerut să fac asta, de ce nu aş fi acceptat?“, a declarat Coe, cu ocazia paradei celor 700 de sportivi britanici de la JO şi de la Jocurile Paralimpice, aclamaţi de mii de persoane la Londra. Conform mai multor surse din BOA, nici o altă persoană nu şi-a depus candidatura pentru a-i succede actualului preşedinte Colin Moynihan, care îşi va părăsi postul în octombrie. (C.S.)

www.ziarulring.ro


4

S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

1 3

săptămâni trăiește o celulă a pielii.

DEPISTAREA PRECOCE PE SCURT a cancerului de piele n Apărut deseori ca rezultat al expunerii îndelungate la ultraviolete, cancerul de piele are drept cauză şi un teren genetic favorizant. Specialiştii ne dezvăluie simptomele care trebuie să ne trimită la un control medical.

Cum învingem migrena

LEAC. În terapiile naturiste, pentru calmarea nevralgiilor se foloseşte infuzia de trandafiri. Cea din petale uscate vindecă migrena, dar este eficientă şi împotriva crampelor cauzate de menstruaţie. În apa clocotită puneţi o mână de petale de trandafiri, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l aşa cinci minute. După ce se răceşte, o puteţi bea îndulcită sau nu. (D.A.)

Ciocolata neagră, terapie în ciroză

Daniela Arnăutu

În special persoanele blonde sau roşcate, cu pielea deschisă la culoare şi ochi albaştri sau verzi sunt predispuse la cancer de piele. „Orice formaţiune

Melanomul, cea mai de temut formă de cancer cutanat, cu frecvenţă în creştere în special în rândul populaţiei tinere, este curabil când este depistat în stadiu precoce. În stadii avansate, încă este considerat incurabil.“ DR. NAZILA SAKI

pigmentară preexistentă sau chiar nou apărută care şi-a modificat forma, culoarea sau dimensiunile sau orice nouă leziune cutanată apărută oriunde pe corp trebuie să ridice suspiciuni şi să reprezinte motivul unui consult medical dermatologic de specialitate“, explică dr. Nazila Saki, medic specialist dermato-venerologie, cu competenţă în cosmetologie. Testări eficiente Examinate cu ochiul liber, leziunile cutanate pot fi mascate de reflexia şi difracţia luminii. De aceea se reco-

mandă dermatoscopia. „Această metodă este neinvazivă şi permite o bună vizualizare a detaliilor structurale ce ţin de suprafaţa pielii, dar şi de structurile sale mai profunde şi care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile examenului clinic. Tehnica este folosită pentru diferenţierea leziunilor pigmentare (nevi/aluniţe) de cele nepigmentare, pentru diferenţierea leziunilor maligne de cele benigne, dar,

Dermatoscopia depistează şi alte boli În afara cancerului de piele, dermatoscopia poate depista şi boli inflamatorii ale pielii: parazitoze cutanate, afecţiuni ale părului şi unghiilor etc. Poate face şi un prognostic al bolii, dar este de ajutor şi în urmărirea răspunsului la tratament.

Centrul Medical Mediclass; www.mediclass.ro; tel: 021.412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27; programari@mediclass.ro; str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti.

De ce boli ne feresc vinetele

UTILE

mai ales, pentru depistarea precoce a melanomului“, susţine medicul.

Guma de mestecat ajută la slăbit ALIAT. Se ştie deja că ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor şi a cavităţii bucale. Dar guma de mestecat are şi proprietatea de a ne amăgi senzaţia de foame. În plus, ne scapă şi de respiraţia urât mirositoare. Sortimentele fără zahăr au efect carioprotector, însă specialiştii susţin că există totuşi un mare semn de întrebare cu privire la efectele nocive ale coloranţilor artificiali. (D.A.)

Caravana Alcohelp continuă

RECOMANDARE.

CONSILIERE. Organizată de

Legume care previn boli precum cele hepatice, cancer, anemie, osteoporoză, afecţiuni cardiace, degenerative sau Alzheimer, vinetele conţin 90% apă, dar şi multe vitamine şi minerale. Datorită potasiului conţinut, vinetele stimulează activitatea inimii, iar magneziul combate stresul. În plus, calciul şi vitaminele A şi C cresc imunitatea şi ne întăresc oasele. Gama vitaminelor B din vinete ne creşte rezistenţa la stres şi ne îmbunătăţesc starea psihică. De aceea, persoanele care mănâncă des salată de vinete scapă de insomnii şi înving mai uşor stările de nervozitate. Specialiştii susţin că vitaminele şi mineralele din legume sunt mai eficiente decât cele din fructe în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a multor forme de cancer, a obezităţii şi a îmbătrânirii precoce. Fibrele alimentare din vinete scad nivelul colesterolului din sânge, acţionează în prevenirea cancerului şi au efecte diuretice şi antiinflamatoare. (D.A.)

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi a Toxicomaniilor, Caravana Alcohelp continuă demersul de informare şi prevenire cu privire la efectele negative ale consumului abuziv de alcool şi în această toamnă în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Specialiştii vor realiza sesiuni de informare şi se estimează că vor fi testate 1.500 de persoane, comparativ cu 1.000 în sesiunea din 2011. (D.A.)

Banana, bună pentru stomac BENEFICIU. Bogată în proteine, vitamine, minerale, calorii şi zahăr, banana aduce numeroase beneficii sănătăţii. Este recomandată în dereglările stomacale şi în ulcer, pentru că are proprietatea de a neutraliza aciditatea sucului gastric şi de a reduce iritaţiile stomacului. Practic, banana funcţionează ca un pansament gastric. (D.A.)

AJUTOR. Bolnavii de ciroză se pot trata cu... ciocolată neagră. Aceasta ţine sub control presiunea sangvină în cavitatea abdominală, un fenomen care se produce, de regulă, după fiecare masă. În cazul bolnavilor de ciroză, acest fenomen poate produce spargerea vaselor sangvine. Ciocolata neagră, care conţine 85% cacao, poate preveni aceste probleme. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

daniela.arnautu@ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 4

Când dezbaterea este pierdută, calomnia devine unealta ratatului.“ SOCRATE

MIERCURI,12 septembrie 2012

Shakira, în proces cu fostul iubit Cântăreaţa columbiană a fost dată în judecată de fostul său partener de viaţă, Antonio de la Rua, pentru o serie de contracte pierdute din cauza desfiinţării societăţii comerciale create de ei, pe vremea când formau un cuplu. Fiul fostului preşedinte argentinian Fernando de la Rua a cerut ca artista să-i plătească despăgubiri în valoare de 250 de milioane de dolari, revendicând, totodată, mai multe imobile deţinute de aceasta. (I.P.)

BERBEC Azi eşti interesant, vesel şi inteligent convinge-i de aceasta şi pe cei din jur, pentru că eşti făcut din pulbere de stele! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Steaua fixă benefică Vega te ajută să reuşeşti în ceea ce ţi-ai propus astăzi. Norocul îi ajută pe cei îndrăzneţi, spuneau romanii! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

GEMENI Eşti mai receptiv şi mai tolerant în ceea ce priveşte ideile, mod de gândire diferit de al tău. Ca urmare, obţii confort spiritual. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC

James Franco, noua cucerire a lui Kristen Stewart? La festivalul de film de la Toronto, actriţa americană a fost surprinsă în compania starului. Potrivit martorilor, cei doi au flirtat fără să se ferească de cei din jur. „I-am văzut vorbind cam 20 de minute. James i-a făcut tot felul de complimente, ba, mai mult, a invitat-o la cină“, a declarat o sursă citată de tabloidele internaţionale. (I.P.)

BANCUL ZILEI - Nu mai pot să-mi iau ochii de la noua mea vecină. - Aşa de bună e? - Nu, doar că am aflat că a fost condamnată de patru ori pentru furt din locuinţe.

Polonezii au revistă dedicată exclusiv

LEU

EXORCISMULUI n Eşti posedat de diavol sau cunoşti astfel de cazuri? Revista poloneză „Egzorcysta“ te poate ajuta să scapi de problemă oferind sfaturi şi trucuri menite să alunge demonii. Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Nu, nu este o glumă, ci o publicaţie cât se poate de serioasă din Polonia, consacrată exclusiv „alungării spiritelor rele“. Preoţii catolici polonezi, care au venit cu ideea publicării unei astfel de reviste, susţin că populaţia se confruntă cu o creştere dramatică a numărului de cazuri de posedare demo-

Calendar

12 septembrie 2012 Soarele răsare la 6.45 şi apune la 20.11

nică, iar oamenii ar trebui să fie informaţi cu privire la acest lucru. „Creşterea numărului de exorcişti în Polonia, care a ajuns de la patru la peste 120 în 15 ani, este elocventă... Această creştere a fost cauzată, indirect, de schimbarea sistemului: capitalismul creează mai multe oportunităţi pentru a face afaceri în domeniul ocultismului“, a declarat părintele Aleksander Posacki, expert

Sudoku

1944: La Moscova se semnează armistiţiul între guvernele român şi al Naţiunilor Unite, în urma căruia România întoarce armele împotriva Germaniei.

în demonologie şi exorcism. Alţi preoţi polonezi au relatat că apariţia acestei publicaţii este mai mult decât bine-venită pentru că le va uşura munca, numărul solicitărilor pe lista de exorcizări fiind mult prea mare pentru a le mai face faţă. Revista lunară, care are 62 de pagini, poate fi cumpărată cu doar 2,34 euro, calitatea sfaturilor şi trucurilor fiind garantată de editori.

5 6

2 1 Rezolvarea din nr. trecut 3 2 5 8 9 4 1 7 6 8 4 6 7 2 1 5 9 3 1 7 9 3 6 5 2 4 8 2 1 7 4 3 8 6 5 9

1958: Americanul Jack Kilby prezintă primul circuit integrat din lume.

6 3 4 1 5 9 8 2 7

2003: Moare Johnny Cash (foto), cântăreţ de muzică country (n. 1932).

4 5 1 6 8 7 9 3 2

3

7 8 3 9 1 2 4 6 5

8 5

9

8 9

8

3

4

4

BALANŢĂ Aspecte benefice planetare fac ca ziua să înceapă bine, iar tu te simţi optimist. Creezi armonie în jurul tău şi eşti admirat! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SCORPION Bănuielile şi îndoielile tale se risipesc, lucrurile îţi apar clare şi precise, ceea ce este ca un balsam pentru sufletul tău. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

6

Dacă nu eşti, astăzi ai dori să fii avocat. În jurul tău s-au deschis conflicte şi discuţii, iar tu eşti luat drept mediator. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Astăzi poţi să întâlneşti o veche iubire care te-a făcut să suferi mult acum ceva timp. Rănile s-au cicatrizat, dar tot dor. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

PEŞTI 5

5 9 8 2 7 6 3 1 4 9 6 2 5 4 3 7 8 1

3

FECIOARĂ Ai de luat o decizie importantă, chiar radicală, pe care ai amânat-o mereu şi mereu. Stelele spun că ziua de azi este favorabilă. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

CAPRICORN

4 1

Eşti într-o stare de pândă jucăuşă şi capricioasă, specifică marilor feline. În curând, râsul tău puternic va puncta un nou succes! 5Sănătate 5Bani 4Sentimente

Azi eşti mai destins, mai calm şi ai mai multă încredere în forţele proprii. Acest lucru se vede şi atrage bunăvoinţa anturajului. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

8

490 î.Hr.: Are loc victoria grecilor asupra perşilor în Bătălia de la Marathon.

www.ziarulring.ro

O veste sau o informaţie din presă îţi confirmă decizia. Eşti pe drumul cel bun, nu te lăsa abătut de la el, dă dovadă de voinţă! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

8

9

3 2

Nu te grăbi, rezolvă până la capăt problemele personale. Astăzi trebuie să te ocupi un pic de sănătatea ta neglijată. 6Sănătate5Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTE ÎNTRE 18-60 ANI PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt

www.ziarulring.ro

GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 1719, cam. 207 sau 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/0735.674.012 www.enjoystudio.ro. WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM

ANGAJEAZĂ MODELE. LOCAŢII CENTRALE, LEGALITATE, LUX, CÂŞTIGURI 1.200-3.000E/LUNAR. 0720.818.129, 0767.818.129. VREI să lucrezi câteva ore pe zi într-un salon de masaj serios, exclus sex, salariu 1.000 euro, discreţie maximă? Detalii la 0741.127.655. FABRICĂ confecţii angajează

CONFECŢIONERI cu experienţă maşină simplă, triplock şi MODELIER. Şoseaua Viilor. 0744.433.373; 021.316.12.42. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti+zonele limitrofe, salariu 8001.200. 021.318.99.67, orele 9 -16. BONĂ, experienţă+recomandări, bebeluş, 8-10 ore, 35-50 ani, 1.500 RON. 0742.360.223. BONĂ, experienţă şi recomandări, Bucureşti, bebeluş, intern, 1.700 RON. 0742.360.223. BONĂ, recomandări, maximum 45 ani, program prelungit/intern, disponibilitate weekend, plecări vacanţe, 2.000 RON. 0726.637.102. MENAJERĂ maximum 55 ani, Piaţa Victoriei, salariu atractiv. 0726.637.102. BONĂ-menajeră, Olanda, experienţă, salariu atractiv. 0726.637.102. MENAJERĂ, intern, experienţă, recomandări, Bucureşti, salariu atractiv. 0742.360.223.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l SPĂLĂTOR VASE - spală vasele, tacâmurile, paharele astfel încât să fie asigurat în permanenţă necesarul veselei; curăţă maşinile şi aparatele de lucru din bucătărie; efectuează curăţenia în bucătării. l FRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele şi agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate de aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum 3 ani în domeniu. l PERSONAL CURĂŢENIE - efectuează şi mentine curăţenia în spaţiile comune hotelului (restaurante, săli conferinţe, grupuri sanitare, zona recepţiei, casa scărilor, vestiare, birouri etc); verifică inventarul şi informează supervizorul de eventualele lipsuri sau deteriorări; completează cu responsabilitate şi corectitudine rapoartele de consum şi cele de efectuare a curăţeniei. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. PUBLICITATE

OFERT{ FIRMĂ PAZĂ angajează tinere cu domiciliul în Bucureşti pentru dispecerat. Avantaj curs calificare agent pază. Relaţii între orele 916. Telefon 0741.333.928. COMPANIA editorială ROOSSA angajează agenţi vânzări, distribuitori curieri cu/fără experienţă pentru Bucureşti. Salariu fix+comision zilnic. 0730.566.776; 021.315.16.90. CURSURI Calificare 3-30 zile, Certificat UE: Tehnician Maseur, Cosmetician, Lucrător Comerţ, Îngrijitor Bătrâni, Cursuri Bioterapeut: Presopunctură; Cabinet Terapeutic. 0724.395.645, www.TerapiiAlternative.Ro. SALON Piaţa Romană, angajează personal pentru cosmetică şi manipedi. Relaţii la 0762.272.091. AGENT VÂNZARE şi PROMOVARE. Companie multinaţională recrutează personal. Informaţii 0744.392.216. PRESTăRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. ACOPERIŞURI, mansardări, dulgherie, sisteme pluviale, orice

la 2 apariții plătite, în luna septembrie a 3-a este GRATUITĂ

fel de reparaţii. 0725.794.085, 0732.605.911. MAŞINI spălat automate reparăm orice model, deplasareconstatare gratuite, garanţie piese. 0768.735.555, 0736.537.831, 0740.529.260. EXECUT confecţii metalice porţi, garduri, balustrade etc. 0727.253.133. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursă, 0764.943.357. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902.

PAG.

1 5

MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR maşini Remat, transport, radiere, plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740. AUTOTURISME pentru Rabla. Asigur radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. VÂNZăRI DIVERSE

VÂND bass cu staţie auto Blaupunct, 380W putere, 350 RON. 0767.332.285. VÂND loc de veci Berceni 2. Avantajos. Telefon: 031.412.21.78.

VÂNZăRI CASE

CUMPăRăRI DIVERSE

VÂND/schimb casă vacanţă, Predeal cu apartament/casă/spaţiu comercial. 0744.917.259.

COLECŢIONAR, cumpăr insigne sportive, plachete, torţe olimpice. Tel.: 0722.274.911.

ÎNCHIRIERI OFERTE 2 CAMERE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea Legea 247, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786.

ZONA Dristor, garsonieră, conf.I, parter, gresie, faianţă, termopan. 200 E negociabil. 021.630.61.20. CUMPăRăRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet,

PROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190.

ŞCOALA SANITARĂ POSTLICEALĂ „ANA“ BUCUREŞTI Autorizată MECTS – Ordin 4759/24.08.2010

OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ Calificări profesionale cu durata de trei ani: – Asistent medical generalist – Asistent medical de farmacie – Asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare

Se pot înscrie absolvenţi de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat Relaţii la tel.: 021.311.61.16; 0762.248.488

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44

MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


Dinamo-CFR Cluj Liga I, etapa 8, vineri, 14 septembrie, la ora 21.30, Naţional Arena Vino cu ziarul „ring“ de astăzi şi vei fi unul dintre primii 1.500 de spectatori care vor beneficia de o reducere de 50% la preţul unui bilet la Tribuna a II-a! Campania se desfăşoară pe 11 şi 12 septembrie 2012, între orele 10.00-18.00. Biletele pot fi ridicate numai în aceste zile de la o casă special amenajată în cadrul Complexului Sportiv Dinamo, Şos. Ştefan cel Mare 7-9, sector 2, Bucureşti.

www.ziarulring.ro

1098  

Ziarul ring 1098