Page 1

PAG.

1 6

Vremea azi...

GRATUIT

Marți, 11 septembrie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1097 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Vom avea parte de o zi însorită. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab.

min. 140C max. 270C presiune atmosferică 761 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Loredana şi Bănică jr, 10.000 de euro/concert!

Mafia căminelor studenţeşti revine:

200 €, cel mai

ieftin loc

PAG.

0 2

SHOWBIZ

v i s u e cl

Află tarifele pentru care prestează vedetele autohtone în acest sezon. (pag. 9)

PAG.

PRIMARUL TĂU

Faţă în faţă cu primarul tău!

Ne pasă de problemele voastre! „ring“ vă ajută să le prezentaţi primarului de sector sau primarului general al Capitalei. (pag. 4)

12

pentru a doua oară www.ziarulring.ro


350

0 EVENIMENT 2 MARțI, 11 septembrie 2012

de euro este preţul de vânzare, în acest an, a majorităţii locurilor din cămine.

Mafia căminelor studenţeşti revine.

CÂT COSTă UN LOC în complexurile din Capitală

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Petricani, Doamna Ghica, Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Nicolae Paraschiv, Gimălău, Lopeţii, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Ferestrei, Olanelor, Arhiereul Calist, Orzari, Manoliu Pompiliu.

DISTRIGAZ SUD. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Bogdan Vodă, Barierei, O. Goga, Al. Vlahuţă, Nerva Traian, Calea Griviţei, Valea Merilor, A. I. Cuza, N. Titulescu, Banul Manta, Costache Marinescu, E. Lovinescu, Povernei, Constantin Coandă, Vasile Alecsandri, Visarion.

Întrebarea zilei

Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

În ultimele săptămâni, aşa cum se întâmplă de ani buni, internetul a fost invadat de zeci de anunţuri ale studenţilor care-şi vând locurile din cămine. Comparativ cu anul trecut, preţul a rămas neschimbat, şi asta în ciuda faptului că oferta este mult mai mică decât cererea. Tinerii care nu au prins un loc în cămin la repartizare îşi pot cumpăra unul la preţuri ce pornesc de la 200 de euro şi ajung chiar şi la 600. Astfel, cel mai ieftin loc la ora actuală este în căminul

A3 din Agronomie. Acesta costă doar 200 de euro şi, deoarece studenta care îl vinde este fiica unui cadru didactic, viitorul locatar nu va plăti taxa de cămin lunară, ce se ridică la aproximativ 100 de lei. Ca şi în anii precedenţi, cele mai ridicate preţuri sunt însă la căminele din complexurile Moxa şi Belvedere (corpurile noi). În aceste cazuri, se ajunge chiar şi la 600 de euro. Preţul ridicat este explicat de faptul că, în ambele cazuri, camerele sunt renovate şi beneficiază de băi proprii. În plus, în cazul complexului Moxa,

proximitatea faţă de centrul oraşului este un alt motiv pentru preţul ridicat. Cum „fentezi“ controalele Alex este unul dintre „comercianţii“ din acest an şi îşi vinde locul obţinut în căminul A1 din complexul Belvedere. Preţul cerut de el este de 350 de euro şi, pentru că are mai mulţi potenţiali cumpărători, nu este dispus să negocieze. În plus, el ne-a explicat şi ce trebuie făcut pentru a nu fi prinşi în timpul unui control în cămin. „Dacă vine contro-

600 de euro este preţul maxim cu care se vinde în acest an un loc în cămin, în complexurile Moxa şi Belvedere.

O cameră, 800 de lei pe lună Deşi majoritatea studenţilor vând doar locuri, există şi studenţi care închiriază. Acesta este cazul lui Marian, un student care oferă pe internet o cameră în căminul P19 din Regie. Potrivit anunţului, aceasta este mobilată, are baie proprie şi este dotată cu frigider, televizor LCD şi aer condiţionat, iar chiria este de 800 de lei pe lună. Deşi mai este aproape o lună până la începerea anului universitar, el a găsit deja un chiriaş.

Silviu Prigoană a demisionat din PDL

Monitorizarea turiştilor, amânată

DECIZIE.

SCHIMBĂRI.

„ring” a dezvăluit, în luna august, că Silviu Prigoană şi fiul său, Honorius, părăsesc PDL. Ieri, deputatul Silviu Prigoană şi-a depus, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, demisia din grupul PDL, precizând că va activa ca parlamentar independent. Demisia lui Prigoană a fost prezentată în plen. Recent, Honorius Prigoană s-a înscris în Organizaţia Municipală a PNL Bucureşti. (A.N.)

www.ziarulring.ro

lul, zici că eşti un prieten de-al meu şi că eşti acolo în vizită. Ce, n-ai voie? E al doilea an când fac asta şi n-am auzit să fie probleme. Dacă nu faci scandal, nu ai probleme. Eu n-am auzit să fie controale“, ne-a explicat Alex.

Secretarul de stat în Ministerul Turismului Cristian Bărhălescu a precizat că implementarea sistemului electronic de evidenţă a turiştilor, programată pentru decembrie, se amână pentru la primăvară. Sistemul vizează înregistrarea în timp real a turiştilor cazaţi în ţară, pentru a justifica finanţarea unor proiecte de infrastructură turistică. Acesta ar putea suferi modificări la propunerea patronatelor. (A.N.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 195.14 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

4,47 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Războieni, Bd. Basarabia, N. Grigorescu, Vatra Dornei, Petalelor, Paltinilor, Imaşului, Livezilor, Bolboci, Vistea Gheorghe, Mihail Calinici, Drag Marin, Tunsu Petre, Ilie Dumitrescu, Iuliu Maniu, Drumul Taberei, Preciziei, Valea Cascadelor.

n A rămas mai puţin de o lună până la începerea facultăţii şi, ca în fiecare an, internetul este plin de oferte de vânzare sau de cumpărare pentru locurile din căminele studenţeşti. Cu toate că această practică este ilegală, iar cei prinşi pot fi exmatriculaţi, studenţii care îşi vând locurile garantează că nu vor fi pedepsiţi.

USD GBP CHF CAD BGN MDL

3,50 5, 61 3,70 3,58 2,29 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

15

Voicu îl contrazice pe Hollande cu privire la „alungarea“ romilor din România:

„O speculaţie fără valoare!“ n Preşedintele Franţei a lansat primul atac la adresa României când a afirmat, la postul TF1, că miile de romi aflaţi acum în ţara sa au fost alungaţi de români. Declaraţia revoltătoare a lui François Hollande a stârnit reacţii acide din partea politicienilor noştri.

mii de romi trăiesc în Franţa, potrivit preşedintelui Hollande.

0 3

PE SCURT Blejnar, trimis în judecată

JUSTIŢIE. Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar şi alte 22 de persoane au fost trimişi în judecată în dosarul „Motorina“, privind o evaziune fiscală de 15 milioane de euro. Prima înfăţişare la Judecătoria Brașov va avea loc pe 10 octombrie. Blejnar ar fi sprijinit un grup infracţional care a iniţiat un mecanism evazionist pentru sustragerea de la plata accizelor corespunzătoare a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea de produse petroliere inferioare. (A.N.)

Trenul Orient-Express, vandalizat în România

Vlad Manolache vlad.manolache@ziarulring.ro

François Hollande a declarat că este hotărât să rezolve problema romilor începând cu un atac la adresa României. El a afirmat că va trimite în ţara noastră doi miniştri, de interne, Manuel Valls, şi pe cel delegat al afacerilor europene, Bernard Cazeneuve, care să trateze problema la „sursă“, susţinând că romii sunt alungaţi din România şi se refugiază în Franţa. „Începând de miercuri, ministrul de inter-

PAG.

Să nu uităm că romii la care face referire François Hollande sunt cetăţeni europeni ca toţi ceilalţi.“ DAN ŞOVA, ministru pentru relaţia cu parlamentul ne şi cel al afacerilor europene vor merge în România pentru ca această problemă să fie tratată la sursă. Nu pu-

tem accepta ca această etnie să fie alungată din ţara sa şi să se refugieze aici, în condiţii care nu-i permit să aibă nicio activitate economică“, a declarat Hollande la TF1. „De la noi nu îi dă nimeni afară!“ Deputatul PSD Mădălin Voicu a reacţionat prompt la afirmaţiile lui François Hollande, susţinând că aceştia pleacă de bunăvoie. „Nu există aşa ceva! Ceea ce s-a spus este o speculaţie fără valoare şi consistenţă. Este

Nicolae Păun: „Sarkozy, mai mult gălăgios decât pus pe fapte“ Preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, susţine că, deşi nu a avut o atitudine adecvată, François Hollande a arătat mai mult interes pentru rezolvarea acestei probleme în comparaţie cu Nicolas Sarkozy. „Nu se pune problema că romii sunt goniţi din România. Opinia mea este că preşedintele Franţei intenţionează oarecum să se ocupe de problema romilor. Când discutăm despre romi, nu trebuie să îi băgăm pe toţi în aceeaşi oală şi, totodată, să ţinem cont de drepturile pe care toţi cetăţenii români le-au câştigat odată cu intrarea în UE: dreptul la circulaţie şi dreptul la muncă... printre altele. (...) Au existat idei şi programe pentru a rezolva problema romilor, însă au fost lăsate deoparte de Sarkozy, care era mai mult gălăgios decât pus pe fapte. Aştept cu interes să văd care va fi atitudinea autorităţilor franceze cu privire la această problemă“, a comentat Păun.

adevărat că în România nu se trăieşte bine şi că neavând un venit nu poţi trăi civilizat, dar asta e valabil pentru toţi cetăţenii. De la noi nu îi dă nimeni afară! Ba, mai mult, pleacă ei în căutarea unui trai mai bun. Pe domeniul acesta, cred că ar fi cel mai corect ca toată Europa să-i întrebe pe nemţi cum au rezolvat problema romilor. Problema este că acum, indiferent de unde ar veni, dacă nu îşi asumă responsabilităţi civice, ocupându-se cu cerşitul, tâlhăria şi agresiunile, ei trebuie pedepsiţi. Or, dacă ei nu acceptă munca în condiţiile în care li se oferă, trebuie daţi afară din ţara respectivă. Dacă noi vom avea tot timpul în frunte un lider autointitulat rege pentru că şi-a pus «ţucalul» ăla în cap, tot timpul vom fi consideraţi ca fiind din Evul Mediu. Tot ce spun aceşti lideri nu denotă nici progres, nici democraţie sau modernizare.“

ŞOCANT. Şeful luxosului tren Orient-Express a anunţat, ieri, la numărul 112, la scurt timp după ieşirea din Sighişoara, că trei geamuri de la vagoanele 12, 13 şi 14 au fost sparte. Poliţia Transporturi Mureş a demarat în acest caz o anchetă. Compania OrientExpress a confirmat că geamurile au fost sparte în urma unui atac cu pietre ce a avut loc duminică seară, în apropiere de Sighișoara. (A.N.)

Mii de dosare privind alegerile, la Parchet ACTIVITATE. Ministerul Public informează că anul acesta au fost înregistrate la Parchete un număr de 2.052 de dosare privind desfăşurarea alegerilor locale şi 632 de dosare referitoare la desfăşurarea referendumului. În ceea ce priveşte alegerile din anii 2008-2009, au fost înregistrate 7.956 de cauze penale. Dintre acestea, în 6.531 de cauze s-au adoptat soluţii de netrimitere în judecată. (A.N.)

Ponta se autodenunţă la DNA

Chiar se potrivesc...

PREMIERUL VICTOR PONTA a declarat, ieri, că a semnat autodenunţul privind faptul că a îndemnat oamenii să vină la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Ponta a precizat că va trimite actul la DNA prin poştă, cu număr de înregistrare. „Dacă asta e o infracţiune (n.r. - îndemnarea oamenilor să meargă la referendum) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiţi. Dar cred că suntem foarte mulţi cei care am făcut lucrul ăsta“, a precizat Ponta. Potrivit acestuia, toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PSD au procedat la fel, urmând ca membrii Comitetului Executiv Naţional al partidului să semneze, la rândul lor, autodenunţuri. (A.N.)

www.ziarulring.ro


0 PRIMARUL T{U 4 MARțI, 11 septembrie 2012

0731.111.185

Sună sau scrie-ne la primarulmeu@ziarulring.ro pentru a intra în audienţă la primarul tău!

Faţă în faţă cu PRIMARUL TĂU! n Ziarul „ring“ este, de mai bine de patru ani, alături de bucureşteni. A venit însă vremea să vă cunoaştem mai bine pe voi, cei care ne citiţi în fiecare zi. Intenţia noastră este să aflăm problemele pe care le întâmpinaţi în fiecare zi şi pe care primarul care vă reprezintă interesele ar putea să le rezolve. Redacţia Eveniment primarulmeu@ziarulring.ro

Tot ce trebuie să faceţi este să sunaţi la numărul 0731.111.185 de luni până duminică, 24 de ore din 24, sau să ne scrieţi pe adresa primarulmeu@ziarulring.ro şi să ne spuneţi ce problemă aveţi. Noi

vom nota tot ceea ce ne veţi spune şi vom prezenta primarului de sector sau primarului general al Capitalei doleanţa dumneavoastră. Stabilim audienţa Pasul următor va fi întâlnirea cu primarul. Astfel, în fiecare zi, două persoane dintre cele care

ne-au telefonat sau ne-au scris vor avea ocazia să îşi expună problema direct primarului, care va încerca să găsească o rezolvare cât mai rapidă. De comun acord cu cetăţenii selectaţi şi cu primarul căruia i se adresează problemele, vom stabili o zi şi o oră în care această întâlnire să aibă loc.

Maşina „ring“ vine la tine acasă Pentru ca această întâlnire să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, o maşină a ziarului „ring“ va veni la dumneavoastră acasă şi vă va conduce la sediul primăriei unde vă veţi întâlni cu edilul. După terminarea audienţei, maşina vă va readuce la domiciliu.

Primarii vă invită în audienţă În urma comunicării intenţiilor „ring“ privitoare la această campanie, majoritatea primarilor Capitalei au fost mai mult decât bucuroşi să PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

participe. Aşadar, primarul municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, primarul sectorului 3,

Robert Negoiţă, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, şi primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, vă invită în audienţă. PUBLICITATE


SOCIAL MARțI, 11 septembrie 2012

15.000

de euro pe lună costă tratamentul pe care trebuie să-l urmeze Adela Rogojinaru.

PAG.

0 5

Studenţii Adelei Rogojinaru SUNT ALăTURI DE EA în lupta cu cancerul n Foşti şi actuali studenţi ai profesoarei Adela Rogojinaru, dar şi câteva colege de catedră s-au strâns, ieri, în una dintre sălile de curs ale Universităţii Bucureşti. Au vrut să-şi arate astfel sprijinul pentru profesoara care a fost diagnosticată cu cancer de piele, săptămâna trecută, şi are nevoie de 90.000 de euro pentru tratament. Radu Barbu

Colega Adelei şi coordonatoarea campaniei, Raluca Moise, spuAproximativ 50 de foşti şi actuali ne că tratamentul este atât de studenţi care au urmat cursurile scump pentru că este nou şi nu este Facultăţii de Litere s-au adunat, ieri, introdus pe lista compensatelor. la Universitatea Bucureşti, pentru „Acest medicament nu există pe a-şi arăta ataşamentul faţă de Adela lista medicamentelor compensate, Rogojinaru, profesoara diagnosticată, fapt care conduce la un cost total al săptămâna trecută, cu cancer de piele tratamentului şi al spitalizării de cu metastaze. Ea trebuie să urmeze 15.000 de euro pe lună. un tratament care durează cel puţin Tratamentul durează în jur de şase şase luni şi al cărui cost se ridică la luni, costul integral ajungând la 90.000 de euro. Colegii şi apropiaţii 90.000 de euro. Este evident că din Adelei Rogojinaru, conferenţiar salariul de profesor nu se poate doctor la Facultatea de Litere, au de- acoperi un asemenea tratament“, a marat, de săptămâna trecută, o cam- explicat coordonatoarea campaniei. panie umanitară prin care încearcă să strângă fonduri pentru tra- „Salvăm un profesor, salvăm tamentul care constă într-o inter- generaţii“ venţie agresivă cu citostatice Raluca Moise a mai spus că în Zelboraf. Tratamentul recomandat cadrul campaniei „Salvăm un proîn regim de urgenţă este de ultimă fesor, salvăm generaţii“ s-au adunat, oră şi acordă 80% şanse ca tumoarea până ieri, 19.300 de euro. Nu nusă se restrângă şi durerile să se di- mai prietenii Adelei au făcut apel minueze considerabil. către cei cu dare de mână. Penelista eveniment@ziarulring.ro

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Alina Gorghiu a publicat un articol prin care îi îndeamnă, metaforic, pe susţinătorii ei să o ajute cu „un buchet de flori“, lunar, pe Adela Rogojinaru, despre care are numai cuvinte de laudă, la fel ca şi studenţii care s-au adunat într-una dintre sălile de curs ale Universităţii Bucureşti. Cristina Viţălaru, una dintre tinerele care au venit să-şi arate ataşamentul faţă de Adela Rogojinaru, ţine legătura în continuare cu aceasta, deşi nu-i mai este dascăl de doi ani de zile. „Mi-a coordonat lucrarea de licenţă, dar şi pe cea de disertaţie. Este unul dintre cei mai buni şi implicaţi profesori pe care i-am avut şi, cu toate că este destul de exigentă şi severă, se bucură de simpatia tuturor studenţilor ei“, a spus tânăra. Toate mesajele de susţinere şi gândurile bune pot fi trimise la adresa de mail anamete2002@yahoo.com. „Vă mul-

ţumim pentru interes şi pentru sprijin şi vă asigurăm că toate mesajele dumneavoastră vor fi transmise doamnei profesor Adela Rogojinaru în aceste momente în care are nevoie în primul rând de suportul nostru moral“, este mesajul scris pe site-ul Universităţii Bucureşti.

Donaţiile se pot face prin: - internet banking, în conturile: CONT LEI: RO19INGB0000999903185855 CONT EURO: RO12INGB0000999903185496 CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814 - ordin de plată, aceleaşi conturi, dar adăugând următoarele informaţii:

Titular de cont: Lucia Astratinei CNP 2890314460024 COD SWIFT: INGBROBU Banca ING BANK N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, sector 1, 011745, Bucureşti, România. PUBLICITATE


1,9

0 SOCIAL 6

MARțI, 11 septembrie 2012

PE SCURT Plăteşte taxele fără penalităţi! CONTRIBUŢII. Primăria Sectorului 3 le reaminteşte contribuabililor că până pe 30 septembrie pot plăti dările la stat fără penalităţi. Depăşirea acestui termen atrage aplicarea unor majorări de 2% pe lună şi demararea procedurii de executare silită, conform legii. Impozitele se pot plăti la sediile din str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, Câmpia Libertăţii nr. 36 şi Sf. Vineri nr. 32, la oficiile poştale şi la agenţiile CEC din sector. (A.N.)

Produse tradiţionale la Muzeul Satului

EVENIMENT. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îi invită pe bucureşteni pe 15 şi 16 septembrie la târgul de „Ziua Crucii - Cârstovul viilor”. Vizitatorii vor putea cumpăra de aici produse tradiţionale, dar şi de artizanat şi se vor putea bucura de dansuri lipoveneşti şi greceşti, de muzică din folclor şi de ateliere ale meşterilor populari. În plus, vor putea descoperi datini şi obiceiuri din Ţara Vrancei. (A.N.)

Şah în pasajul din Piaţa Universităţii PARTIDĂ. Federaţia Română de Şah va organiza, pe 15 septembrie, în pasajul din Piaţa Universităţii, evenimentul „Copii mai inteligenţi”, pentru popularizarea sportului minţii. Astfel, între orele 11.00 şi 13.00, micuţii şahişti din clasele I-IV vor invita pasionaţii de şah, dar şi pe trecătorii care vor traversa pasajul la o partidă de blitz. Evenimentul este susţinut de Compania Naţională Loteria Română. (A.N.)

kg de ciocolată pe an consumă un român şi, din acest punct de vedere, potrivit unui studiu Euromonitor International, suntem codaşii Europei.

Novatini şi Poiana, primele în topul ciocolatelor cu cele mai multe E-uri n Faptul că simţim nevoia de ceva dulce este absolut normal. Doar că, potrivit nutriţioniştilor, ar fi ideal să înlocuim zahărul din alimentaţie cu miere neturală sau fructe. Trebuie să ţinem cont de sfatul lor şi pentru că, de exemplu, ciocolata este un „dulce“ plin de chimicale.

Aceste E-uri sunt periculoase. Eu le-aş recomanda părinţilor să scoată, pe cât posibil, dulciurile din alimentaţia copiilor şi să le înlocuiască, de exemplu, cu fructe.“ Prof. dr. GHEORGHE MENCINICOPSCHI

Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a citit etichetele diverselor mărci de ciocolată şi a întocmit un top, din punct de vedere al E-urilor din acestea. Potrivit studiului, pe primele locuri se situează No-

vatini şi Poiana (cu cremă de vişine), care conţin nu mai puţin de opt E-uri. Ele sunt urmate de Primola (cu cremă de vişine şi iaurt sau cremă de lămâie), care conţin şapte E-uri. Şi lista continuă: Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino şi Poiana (cu frişcă şi

căpşune) au în compoziţie câte şase E-uri, Schogeten şi Anidor (Croquant - lait and folie noisettes şi amer) au câte cinci, iar Heidi Gourmette şi Heidi Cherry, Carrefour - Chocolat noir fără zahăr au câte patru E-uri, iar 37 de mărci au doar un E.

Lipsite de aditivi La polul opus, total lipsite de aditivi (E-uri) s-au dovedit a fi ciocolata amăruie Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale), Lindt (ciocolată amăruie cu migdale) şi Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune). Cum ne afectează sănătatea Cine consumă frecvent, pe termen lung, ciocolată îşi poate prejudicia sănătatea din pricina E-urilor. De exemplu, în cantitate mare, E420 poate provoca probleme ale intestinelor, E476, la testele pe animale, s-a dovedit că are efecte hepato şi nefrotoxice, iar E200 poate genera probleme dermatologice şi alergii.

Muzică şi magie în Centrul Istoric DISTRACțIE. Bucureştenii sunt aşteptaţi mâine, de la ora 18.00, în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi, unde vor avea parte de un recital de poezie susţinut de maestrul Radu Beligan şi de un concert al trupei Bere Gratis. Primăria Capitalei va organiza, astfel, un eveniment pentru a-i sărbători pe pompieri, mai ales că pe 13 septembrie se împlinesc 164 de ani de la bătălia din Dealu Spirii. În plus, cei interesaţi vor avea parte de demonstraţii ale celor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), îl vor putea vedea în „acţiune” pe magicianul Andrei Teaşcă şi vor putea asculta melodii îndrăgite din folclorul românesc. În premieră, pompierii vor porni într-un Rond de Noapte, luminat de făclii, între Piaţa Sfântul Anton şi sediul Băncii Naţionale a României, unde vor fi întâmpinaţi de primarul general Sorin Oprescu, potrivit IGSU. (A.N.)

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

Dacă ştiam că soţia mea nu va dori să ne despărţim, apoi va introduce un divorţ din care va ieşi un mare circ, nu intram într-o relaţie cu Marina Almăşan.“ GEORGICĂ CORNU

www.ziarulring.ro

PAG.

0 7

Georgică Cornu mai ţine la Marina Almăşan: „Am o IMAGINE BUNĂ despre ea“ Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

„Nu are rost să mai vorbesc despre această relaţie... Eu nu m-am certat cu Marina Almăşan, o femeie de caracter şi o profesionistă în meseria pe care o face. Îmi pare rău că a avut şi ea de tras, pentru că s-au spus şi s-au scris multe lucruri aiurea. Da, am o imagine bună despre ea, nu mi-am schimbat cu nimic imaginea!“, a mărturisit, pentru „ring“, Georgică Cornu.

În viaţa mea n-am vorbit cu Socaciu aşa ceva! După cum îl ştiu, mi se pare o persoană sensibilă, nu o persoană gen interlop sau ameninţătoare.“ OANA CORNU, soţia omului de afaceri („Drept la ţintă“, KANAL D)

Ori cu soţia, ori... singur Întrebat dacă despărţirea de Marina a fost doar de ochii lumii, afaceristul a explicat: „Nu a fost niciun teatru în toată treaba asta... Având în vedere toată situaţia creată, m-am hotărât: fie mă împac cu Oana şi rămân copiii noştri cu părinţii naturali, chiar dacă, sigur, s-a produs o ruptură, fie voi rămâne singur şi voi avea grijă de creşterea şi educaţia copiilor. Au fost discuţii la început şi, sigur, mai eşti şi supărat, şi nervos... N-am stat să vorbesc prin presă pentru că am muncit, vorba proverbului «Cine-i harnic şi munceşte ori e prost, ori nu gândeşte». Am pornit de jos, nu mi-am luat niciodată nasul la purtare şi în locul meu au vorbit mereu rezultatele. Ceea ce fac eu nu se face stând şi umblând nici după mondenităţi, nici stând în birturi şi după alte activităţi, ci stând de dimineaţă până seara în afaceri“.

„Nu pot spune «Eu sunt vinovat de toate»“ În privinţa divorţului pe care, la termenul de mâine, soţia afaceristului l-ar putea retrage, Georgică Cornu recunoaşte lipsa oricărui pact: „Nu eu voi sista divorţul pentru că nu eu l-am început. N-am ajuns la nicio înţelegere cu soţia mea. Pentru a le oferi linişte copiilor – până la urmă, cei mai traumatizaţi în toată această situaţie -, într-adevăr, i-am propus acest lucru (sistarea procesului de divorţ în instanţă – n.r.). Fiecare avem un minim de decenţă şi de normalitate sub care nu putem coborî, iar dacă soţia mea nu vrea (sistarea divorţului n.r.), mergem mai departe, nu e nicio problemă. Eu, sincer, cred că acum e o situaţie foarte grea... Am avut 2.000 de angajaţi şi e destul de greu să te lupţi pe foarte multe planuri şi chiar n-am pentru ce să mă lupt... Dacă ea vrea să se lupte, să se lupte,

Foto: oradetimis.ro

n Omul de afaceri timişorean recunoaşte, pentru „ring“, că nu s-a certat cu prezentatoarea TVR şi păstrează aceeaşi imagine bună, chiar dacă acum încearcă să se împace cu soţia şi să pună capăt divorţului de la care a izbucnit tot scandalul.

ce pot să-i fac eu?! Pot face nişte sacrificii, pot abdica de la anumite principii, pot trece peste nişte lucruri anormale care s-au întâmplat, dar până la o limită. Nu pot spune «Eu sunt vinovat de toate şi mă pun şi în genunchi pentru că tu eşti aşa de frumoasă!»“. „Am intrat într-o cursă. Ce să fac, să mă împuşc?!“ De la ce a pornit însă tot

„N-am fost chemat la DNA, dar poate se pregăteşte ceva“ În primăvară auzea de ameninţările deputatului Victor Socaciu legate de DNA, acum lui Georgică Cornu îi vine greu să creadă că totul i se trage de la fostul soţ al Marinei Almăşan: „N-am fost chemat la DNA, de ce să fiu chemat la DNA?! Dar poate se pregăteşte ceva! Traversăm, într-adevăr, o perioadă proastă, dar aceasta e situaţia în care se află toată economia. Ce altă situaţie poate fi când participi la licitaţie, închei contracte, execuţi lucrările, ai de încasat bani şi nu-i primeşti? Am fost prins în lupta politică şi s-a profitat puţin şi de această relaţie a mea cu Marina Almăşan şi s-a exagerat. Da, au fost nişte afirmaţii ale mele, dar nu pot spune eu că ar fi cineva de vină, pentru că nu sunt singurul în această situaţie (firme aflate în insolvenţă şi reorganizare - n.r.). Am bănuieli asupra unor plângeri la DNA, dar nu din partea lui Victor Socaciu. Sigur, există nişte abuzuri în serviciu ale unor primari şi preşedinţi de consilii judeţene pe care le vom lămuri în instanţă. Problemele au pornit din mai multe părţi, dar eu nu sunt om politic şi nu le realizez foarte bine“.

Dan Cruceru şi-ar da viaţa doar pentru fiica lui SACRIFICIU. Prezentatorul emisiunii „PoveŞtiri Adevărate“ (Acasă TV) a declarat ieri, de Ziua Mondială de Prevenţie a Suicidului, că singurul motiv pentru care ar renunţa la viaţă e fiica lui. „La un prim gând, spui că sinuciderea e o tâmpenie imensă. Că cei care aleg să-şi ia viaţa sunt nişte dobitoci. Parţial sunt de acord cu asta. Mi-e greu să-i înţeleg pe cei care găsesc în suicid o soluţie pentru rezolvarea problemelor lor. Îi îndemn totuşi pe toţi cei care au gânduri fataliste să caute soluţii! Să iasă din casă, să-şi caute prieteni, să ceară ajutor. Sinuciderea nu e o soluţie! M-am gândit dacă aş face vreodată un asemenea gest. Teoretic, nu! Şi totuşi dacă, Doamne fereşte, Sophia ar avea nevoie de inima mea? Dacă inima mea ar fi singura soluţie ca ea să trăiască? N-aş renunţa la mine pentru a-i salva ei inocenţa?“, a scris Dan Cruceru pe blog. (T.A.)

Nu-i dau răspunsuri nevestei mele care a înnebunit. Niciodată nu l-am ameninţat pe domnul Cornu, dar nu discut despre asta.“ VICTOR SOCACIU scandalul? „Am avut o înţelegere cu soţia mea că ne vom despărţi la notar, aşa cum se face civilizat. Am întocmit nişte acte şi am zis că într-o lună ne despărţim. Când s-a pus problema să semnăm actele, soţia mea n-a mai vrut şi a venit cu avocaţi, iar avocaţii au vrut să garantez ipotecar nişte sume pe care n-am putut să le garantez, pentru că n-am avut

cu ce. Şi atunci lucrurile au luat cu totul altă întorsătură. Dacă aş fi ştiut că acest lucru (divorţul la notar – n.r.) nu se întâmplă, sigur nu ajungeam cu Marina Almăşan într-o relaţie aşa cum am fost, pentru că ar fi fost corect să ne rezolvăm problemele înainte. Trebuie să recunosc faptul că am fost naiv. Principalul meu defect e că am încredere în oameni şi de-a lungul vieţii am avut încredere în mulţi oameni. Se pare că sunt oameni cu care stai mulţi ani şi pe care nu-i cunoşti destul de bine. Şi atunci am intrat într-o cursă. Ce să fac, să mă împuşc?! Deocamdată nu doresc să-mi refac viaţa, mă gândesc cum să-mi rezolv problemele de afaceri. Dar n-am nimic de ascuns din viaţa mea sau de care să-mi fie ruşine.“

Ellie White, pe scenă la două săptămâni după naştere AMBIŢIE. Însărcinată în şase luni, Ellie White continuă să susţină concerte în ţară. Artista are agenda plină de spectacole şi spune că va cânta până în luna a noua de sarcină, mai exact până în noiembrie. Ellie a mărturisit, pentru revista „InStyle“, că nu va sta prea mult pe acasă după naştere. De Sărbători, la doar două săptămâni după ce va aduce pe lume un băieţel, ea va urca din nou pe scenă. „Sfârşitul de an mă prinde concertând în ţară. În octombrie am pregătite deja concerte, în noiembrie mă relaxez puţin, iar de revelion, după naştere, voi fi din nou pe scenă. În afara faptului că obosesc puţin mai repede, n-am renunţat să fac absolut nimic din ce făceam până acum. Merg în continuare la aerobic, fitness, repetiţii cu dansatorii, însă nu mai fac toate exerciţiile de dinainte“, a mărturisit artista. (T.A.)

www.ziarulring.ro


5

0 SHOWBIZ 8 MARțI, 11 septembrie 2012

ani au trecut de când Diana Munteanu şi Claudiu Niculescu au întemeiat o familie.

Diana Munteanu „dă“ din casă: „La Claudiu m-a atras TIMIDITATEA“ n Cu toate că au trecut cinci ani de când şi-au jurat iubire veşnică, vedeta Antenei 2 nu poate uita că atacantul „şepcilor roşii“ a fermecat-o din prima clipă cu timiditatea lui. Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

Prezentatoarea showului „Conferinţa de presă“, de la Antena 2, a recunoscut, pentru „ring“, că dacă, de obicei, fetele fug mâncând pământul de bărbaţii mai puţin îndrăzneţi, ei i s-au aprins imediat călcâiele după „timidul“ Claudiu Niculescu. „Îmi amintesc şi acum… A fost dragoste la prima vedere. La Claudiu m-au atras timiditatea şi sinceritatea. De atunci încercăm să petrecem cât mai mult timp împreună, suntem un cuplu normal, trăim fiecare moment din plin, cu bucurie şi relaxare“, a declarat Diana. „Ne dorim un frăţior sau o surioară pentru David“ Îi despart 426 de kilometri, distanţa dintre Bucureşti şi Cluj, dar Diana şi Claudiu au reuşit să-şi păstreze fericit mariajul. Ea petrece cea mai mare parte a timpului alături de fiul lor, David, în vârstă de trei ani şi trei luni, în timp ce el joacă la Universitatea Cluj. Mai mult, ei îşi doresc încă un copil. „În tot acest timp nu mi-a fost deloc uşor. Am fost

mai mult singură: Claudiu este de doi ani la Cluj, făcând naveta, iar bonă n-am avut. Am trecut peste tot greul fiindcă David îmi umple sufletul de bucurie. Mă gândesc de ceva vreme la încă un copil, mai ales că şi Claudiu îşi doreşte foarte mult un frăţior sau o surioară pentru David. Când o să vrea Dumnezeu, probabil că va veni“, mărturiseşte vedeta. „De când l-am dat la grădiniţă nu-mi găsesc locul“ Prezentatoarea Antenei 2 şi-a dus fiul la grădiniţă, dar, surpriză, tot nu se simte mai relaxată. „David merge de câteva zile la grădiniţă, unde s-a acomodat relativ bine, doar că eu mă acomodez mai greu cu situaţia asta. Am stat permanent cu el de când s-a născut, iar acum nu-mi găsesc locul în casă fără el. Nu ştiu ce să fac cu orele în care e acolo. Poate că sună aiurea pentru multă lume, dar chiar aşa e! Abia aştept să se facă ora 13.00, să merg să-l iau, fiindcă mi-e tare dor de el! Sigur că o să mă obişnuiesc, că David a crescut şi acum a trecut

într-o altă etapă, doar că se pare că-mi ia ceva mai mult“, recunoaşte Diana. „Am timp să citesc şi să merg la coafor“ Prezentatoarea „Conferinţei de presă“ se declară o femeie extrem de conştientă, care ştie să facă distincţia între familie,

Vacanţă împărţită între Grecia şi... România În această vară, familia prezentatoarei şi-a împărţit concediul între litoralul grecesc, cel românesc şi oraşul unde joacă fotbalistul. „În această vară am avut parte de un mic concediu în Grecia toţi trei, împreună cu prietenii noştri şi copiii lor. Am mers câteva zile pe litoralul nostru pentru aerosoli şi relaxare, apoi am fost la Cluj să ne răcorim puţin şi să stăm tot restul perioadei concediului meu alături de Claudiu“, mai spune Diana.

Florin de la Sistem „cântă“ la instrumente de... coafat INSPIRAŢIE. Joi seară, în pubul Old City din Centrul Vechi, a avut loc un show live de coafură. Stiliştii evenimentului au fost Florin Iordache şi Laura Iordache, ambii cu o experienţă de peste 16 ani în „arta părului“. Cei doi stilişti au colaborat cu cei mai cunoscuţi creatori de modă din România şi au realizat imaginea a numeroase persoane publice, printre care Delia Matache, Ştefan Iordache, Sistem şi Mihaela Rădulescu. Cu ocazia deschiderii Academiei Yoko, li s-a alăturat şi Florin, de la Sistem, care a susţinut un concert inedit... A „cântat“ la feon, placă de păr, foarfecă şi fixativ. „S-au mai organizat evenimente de acest fel, dar nu în România. A fost un show neconvenţional. Am făcut o demonstraţie live cu ustensilele lor, de la feon până la foarfecă. Am susţinut acest show deoarece Florin Iordache e prietenul meu şi am venit să fiu alături de el“, a mărturisit, pentru „ring“, membrul trupei Sistem. (I.V.)

www.ziarulring.ro

Aş renunţa la cariera mea în televiziune doar dacă oamenii ar considera că nu mai am ce căuta la televizor şi aş primi toate semnele în acest sens.“ DIANA MUNTEANUNICULESCU televiziune şi prieteni. „Sunt foarte bine ancorată în realitate, fac lucruri normale şi am timp destul şi pentru mine, dincolo de serviciu, copil, casă, cumpărături şi tot ce mai trebuie făcut. Am timp să citesc, să mă uit la un film, să merg la coafor, să mă întâlnesc cu o prietenă“, spune vedeta.

Lucian Viziru, despre fiul lui, Mihai: „Poate să devină şi strungar“ PRETENŢII. De când a devenit tătic, Lucian Viziru a dat uitării cariera şi şi-a luat în serios rolul de tată şi de soţ. „Nu mă mai trezesc în miezul zilei, acum mă trezesc odată cu piticul, dis-de-dimineaţă, la 6.00. Ieşim la plimbare în parc, toţi trei, de două ori pe zi. Ne jucăm, facem băiţă şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că viaţa mea a căpătat un sens real datorită lor. Din partea mea, Mihai poate să se facă şi strungar, atât timp cât el va fi fericit, eu îl voi ajuta să-şi îndeplinească visurile. Pe primul loc în viaţa mea sunt Ema şi Mihai, aşadar, aş spune că 80% din timp îl petrec cu Mihai, restul timpului mă ocup de muzică şi de actorie“, a mărturisit solistul pentru „ring“. În prezent, Lucian cochetează doar cu muzica şi îşi va face apariţia într-un nou serial „când va avea bani să-l producă“. (I.V.)


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

111

euro pe minut (500 de lei pe minut) e tariful muzical practicat de Loredana şi Ştefan Bănică jr pentru a cânta 90 de minute în cadrul evenimentelor publice şi private.

PAG.

0 9

Loredana şi Bănică jr, cei mai SCUMPI:

10.000 DE EURO/CONCERT! n Vacanţa a luat sfârşit, iar pentru vedete începe „maratonul“ evenimentelor fie că vorbim despre petreceri în aer liber, private, fie despre nunţi şi botezuri. „ring“ vă dezvăluie care sunt tarifele pentru care prestează vedetele autohtone în acest sezon.

Anna Lesko, show pe 2.200 de euro Pe lângă artiştii cu tarife de top, mai există şi cate-

Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

goria medie, unde doritorii pot obţine un program complet pentru onorarii cuprinse între 1.000 şi 3.500

Andra, care oferă pentru această sumă două programe de câte 40 de minute fiecare.

Printre cele mai bine plătite vedete se numără Loredana, Ştefan Bănică jr, Horia Brenciu cu bandul său, care ajung să încaseze 10.000 de euro pentru un concert de o oră şi jumătate. Ei sunt urmaţi de Holograf, cu 8.000 de euro, Smiley – 6.000 de euro, Iris şi Mandinga – 5.000 de euro. Acelaşi tarif îl percepe şi

Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, concert pe 2.500 de euro Dacă la muzica pop, dance şi rock tarifele variază destul de mult, altfel stau lucrurile când vine vorba de folclor. Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, Nicolae Furdui-Iancu, Aurel Tămaş cântă pentru 2.500 de euro, în timp ce alţi interpreţi cum sunt Nicoleta Voica, Daniela Condurache şi Laura Lavric încasează între 1.000 şi 1.500 de euro în funcţie de eveniment.

de euro. În partea superioară a grilei, la 3.500 de euro, îi regăsim pe cei de la trupa VH2, în a cărei componenţă intră şi Gabriel Cotabiţă, iar pentru 2.200 de euro o puteţi angaja pe Anna Lesko. Autorul refrenului „Vara nu dorm“, Connect-R, vine să vă cânte hitul anului pentru 2.000 de euro, iar „colindătorul“ Fuego vă „împodobeşte bradul“ pentru 2.500 de euro. În unele situaţii, în funcţie de distanţă, impresarii artiştilor mai solicită cheltuieli pentru transport şi cazare.

Ce poţi alege la un buget între 4.500 şi 15.750 de lei VH2 – 3.500 de euro Fuego 2.500 de euro Anna Lesko – 2.200 de euro Connect-R – 2.000 de euro Keo – 1.800 de euro Andreea Bălan – 1.700 de euro Nico – 1.500 de euro Alexandra Ungureanu & Crush – 1.500 de euro Matteo – 1.200 de euro Like Chocholate – 1.000 de euro

PUBLICITATE

Muzica folk ia cu asalt Centrul Vechi GALĂ. Cea de-a doua gală „Folk You! Florian Pittiş“ va avea loc în acest weekend în Centrul Vechi al Capitalei. ArCuB şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă organizează pe 14 şi 15 septembrie, începând cu ora 18.00, o nouă ediţie „Folk You!“. „După o vară toridă, încheiată triumfal, în luna lui Cuptor, la Vama Veche, Festivalul «Folk You! Florian Pittiş» se mută pentru două zile pe strada Franceză, din Centrul Vechi al Capitalei, pentru a marca decisiv prestigiul unei iniţiative devenite tradiţie. Iniţial, festivalul a fost considerat o ficţiune. Şi iată-l, acum, desfăşurându-se, în haine de gală, în cadrul Zilelor Bucureştiului“, spun organizatorii. În cadrul evenimentului vor urca pe scenă, printre alţii, Zoia Alecu, Ada Milea, Viţa de Vie, Florin Chilian, Taxi şi Vama. (D.N.)

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


16

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Bilete la preţ redus pentru fanii dinamovişti la meciul cu CFR Pe zi ce trece, aerul pare tot mai proaspăt la Dinamo. Pentru ca performanţele actualei echipe să le egaleze sau chiar să le depăşească pe cele din trecut, clubul a hotărât să-şi fidelizeze suporterii şi să-i readucă în tribune. „Echipa are nevoie de suporterii ei. Fără ei, performanţa este imposibilă. Ne respectăm suporterii şi le-am pregătit numeroase surprize. Una dintre ele vine de la partenerul de imagine al clubului, RIN Hotels, înainte de meciul cu CFR Cluj. Astfel, doar astăzi şi mâine, primii 1.500 de

milioane de euro este salariul pe care i l-a pregătit Real lui Cristiano Ronaldo, cu şase milioane mai mult decât până acum, după ce portughezul a declarat că e nefericit la Madrid.

Face diferenţa ADRIAN MUTU este

n România ar putea avea probleme cu Andorra! Acesta este avertismentul rostit de Victor Piţurcă înaintea partidei de diseară. Selecţionerul a povestit, ieri, cât de greu a câştigat Ungaria, cu 5-0, în partida de vinerea trecută disputată contra Andorrei. tilimon. „Am purtat o discuţie doar cu el. Era bucuros că a revenit în angrenajul echipei naţionale. El are nevoie să apere şi Mancini i-a promis că îi va acorda mai multe şanse, mai ales că Manchester City luptă pe mai multe fronturi“, a declarat selecţionerul.

catalin.sandu@ziarulring.ro

Victor Piţurcă a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre meciul României cu Andorra. „Comentariile sunt de prisos, îmi doresc trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol, dar mă interesează mai mult să câştigăm. Pentru mine e acelaşi lucru dacă vom câştiga cu 1-0 sau cu 4-0. Se ţine cont de meciurile directe, e mai puţin probabil să conteze golaverajul. Un profesionist trebuie să se gândească

Apără Pantilimon Chiar dacă nu va face mari schimbări în echipa care a evoluat în jocul cu Estonia, Piţurcă ar putea miza în această seară pe Costel Pan-

CLASAMENT

A fost montat noul gazon Înaintea partidei de diseară, Naţional Arena, unde se va juca meciul, a primit un gazon nou. „Gazonul l-a văzut Florin Marin, e în condiţii foarte bune. Sper ca până mâine (n.n. - astăzi) să se aşeze şi mai bine brazdele de iarbă. Dar am înţeles că este de o calitate foarte bună, iar până la ora meciului terenul va fi foarte bun. În niciun

la tot ce se poate întâmpla într-un joc. Orice echipă mare poate să piardă dacă nu e conectată la joc. Şi Real Madrid a pierdut cu o echipă de liga a treia. Noi vom juca exact aşa cum trebuie. Tot timpul vrem să fim ofensivi, dar trebuie să ne permită şi adversarul“, a spus Victor Piţurcă.

1. Ungaria 2-3. România Olanda 4-5. Turcia Estonia 6. Andorra

1 1

PE SCURT

spectatori care se vor prezenta la casa special amenajată la stadionul Dinamo, din Ştefan cel Mare, cu ziarul „ring“, cel care promovează această ofertă, vor primi discount de 50% la achiziţionarea unui bilet de intrare. Aşadar, vor plăti doar 10 lei în loc de 20. Este doar un început, surprizele pentru fani vor continua. Acum sperăm doar să avem cât mai mulţi dinamovişti în tribune, care să ne ajute să învingem campioana entitre“, a declarat, pentru „ring“, Ionel Culina, ofiţerul de presă al clubului Dinamo. (T.R.)

Ce facem, Piţi, ne temem de Andorra?!

Cătălin Sandu

PAG.

Andorra nu este o echipă foarte slabă, cum credeți voi. Ungurii le-au dat cinci, dar foarte greu, cu mult noroc!“ VICTOR PIȚURCĂ caz nu va fi o situaţie precum cea de la meciul cu Franţa pentru că deja avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat atunci“, a spus Victor Piţurcă. Gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat a treia oară de la inaugurare, pe 6 septembrie 2011, lucrările la montarea noului covor de iarbă încheindu-se la sfârşitul săptămânii trecute.

M

V

E

I

G

1 1 1 1 1 1

1 1 1 0 0 0

0 0 0 0 0 0

0 0 0 1 1 1

5-0 2-0 2-0 0-2 0-2 0-5

Pct. 3 3 3 0 0 0

Echipe probabile: România: Pantilimon - Luchin, Găman, Chiricheş, Raţ Torje, Bourceanu, Rusescu, Tănase - Marica, M. Niculae Selecţioner: Victor Piţurcă România - Andorra, 20.30, Antena 1 Stadion: „Naţional“ Arbitru: Pavle Radovanovic (Muntenegru) Andorra: Jose Gomes - Gomez, Garcia, Lima, Pujol Vieira, Silva, Clemente, Garcia - Moreno, Rodrigues Antrenor: Jesus Alvarez

unul dintre cei mai lăudaţi fotbalişti ai noii sale echipe, Ajaccio. Coechipierul lui Mutu JeanBaptiste Pierazzi a declarat că românul este capabil să facă diferenţa. „Mutu poate să ne aducă mult din experienţa şi calităţile sale individuale. Ştim că este capabil să facă diferenţa în orice moment. Ne oferă sfaturi tehnice, are o viziune a fotbalului internaţional care nu există în echipa noastră şi este important pentru noi“, a spus Pierazzi. (C.S.)

Brigadă românească în preliminarii OVIDIU HAŢEGAN va conduce

la centru partida dintre echipa naţională a Elveţiei şi reprezentativa Albaniei, din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Zoltan Szekely şi Octavian Şovre, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Istvan Kovacs. Partida Elveţia - Albania, din Grupa E a preliminariilor CM, se dispută azi, de la 21.30, la Lucerna. (C.S.)

Vrea să unească Brăila şi Galaţiul MARIUS STAN, primarul

Galațiului, a dat detalii despre noul stadion pe care îl va construi. „Va fi un stadion pentru Galați și pentru Brăila. Cele două orașe trebuie să aibă înțelepciunea să își dea mâna și să creeze cea mai mare aglomerare urbană, după București. Salvăm două orașe care pot muri separat. Pe stadion vor juca Oțelul, Dunărea şi Brăila. Proiectul este gata, iar finanțarea este 80% externă. Partenerii vin alături de noi. Stadionul va avea 40.000 de locuri, toate acoperite. Va fi pe actualul «Dunărea» și va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor“, a spus Marius Stan. (C.S.) Azi, Preliminarii CM Grupa A: Serbia - Ţara Galilor, 21.30 Belgia - Croaţia, 21.45 Scoţia - Macedonia, 22.00 Grupa B: Bulgaria - Armenia, 21.00 Italia - Malta, 21.4 Grupa C: Suedia - Kazahstan, 21.30 Austria - Germania, 21.35, Sport.ro Grupa D: România - Andorra, 20.30, Antena 1 Turcia - Estonia, 21.00 Ungaria - Olanda, 22.30, Dolce 2 Grupa E: Cipru - Islanda, 20.00

Norvegia - Slovenia, 21.00 Elveţia - Albania, 21.30 Grupa F: Israel - Rusia, 20.00 Irlanda de Nord - Luxemburg, 21.45 Portugalia - Azerbaidjan, 22.15 Grupa G: Bosnia - Letonia, 21.00 Slovacia - Liechtenstein, 21.15 Grecia - Lituania, 21.45 Grupa H: San Marino - Muntenegru, 21.30 Polonia - Republica Moldova, 21.45 Anglia - Ucraina, 22.00, Sport.ro Grupa I: Georgia - Spania, 20.30 Franţa - Belarus, 22.00

www.ziarulring.ro


32

1 SPORT 2

MARțI, 11 septembrie 2012

este locul ocupat de tenismena Sorana Cârstea în clasamentul WTA, după ce a urcat şase poziţii, fiind cea mai bine clasată sportivă din România.

Simona Amânar va fi mamă pentru a doua oară n Una dintre cele mai titrate gimnaste este din nou în culmea fericirii. Simona Amânar, căci despre ea este vorba, îşi mai îndeplineşte un vis: va fi din nou mamă. Acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie. Fosta gimnastă a dezvăluit, pentru „ring”, câteva lucruri legate de sarcină... şi nu numai. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Tripla campioană olimpică Simona Amânar este căsătorită de 10 ani cu Cosmin Tabără, fiul fostului ministru al agriculturii Valeriu Tabără. Cei doi au un băiat, Alexandru Iosif, în vârstă de 10 ani, iar peste aproximativ două luni familia fostei gimnaste se va mări. Simona, care va împlini pe 7 octombrie 33 de ani, şi-a dorit foarte mult ca Alexandru să aibă un frate sau o soră, iar acum această dorinţă i se va împlini: este însărcinată în luna a şaptea şi va aduce pe lume o fetiţă. „Sunt însărcinată cam în luna a

Va preda până în ultima clipă

Fosta gimnastă este asistent universitar la Facultatea de Sport din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, unde va preda până aproape de momentul naşterii. „Voi merge la universitate să predau până când voi putea. Pe 1 octombrie vor începe cursurile şi probabil până pe la mijlocul lui noiembrie îmi voi putea face treaba. Nu ştiu cât îmi voi lua concediu de maternitate, câteva luni sau un an. Voi vedea după, acum nu pot hotărî nimic în acest sens“, ne-a mai spus Simona.

Simona crede în superstiţii Superstiţioasă din fire, Simona nu a pregătit camera pentru fetiţă, lăsând toate după ce va veni pe lume Ştefania. „Nu am pregătit nimic înainte, aşa am procedat şi când am fost însărcinată cu Alex. Camera şi celelalte lucruri de care este nevoie le vom cumpăra după ce voi naşte. Deja au făcut amândoi planuri în acest sens. Probabil fiul şi cu soţul meu vor fi cei care vor lua tot ceea ce este nevoie pentru fetiţă, merg pe mâna lor”, ne-a dezvăluit Simona.

şasea, a şaptea. Sunt fericită că mi s-a îndeplinit această dorinţă. Încă de când l-am născut pe Alex mi-am spus că o să mai avem un copil. Acum a fost să fie, la 10 ani distanţă. Atunci când nu ne aşteptam. În luna a patra am fost la ecograf şi am aflat că o să fie fetiţă. Atât eu, cât și Cosmin ne

Alexandru - dorinţă împlinită Fiul Simonei şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a avea un frate sau o soră, însă acest moment a venit exact când nu se aştepta. „Alex şi-a dorit foarte mult o soră sau un frate. Este în culmea fericirii acum. O dată, de Sărbători, mi-a spus că şi-a pus dorinţa aceasta şi tot spera să se împlinească. Mă tot întreba când venea de la şcoală dacă i s-a îndeplinit dorinţa. Când i-am spus, la un moment dat, a sărit în sus de bucurie. Este bine ca să fie cel puţin doi fraţi, iar acum acest lucru se va întâmpla şi în familia noastră“, a comentat multipla campioană olimpică.

putem considera nişte părinţi împliniţi. Este o sarcină mult mai uşoară faţă de prima. Nu am mai avut greţuri, chiar îmi este bine, nici pofte nu am”, a declarat, pentru „ring”, Simona Amânar. Au hotărât numele fetiţei de acum 10 ani Simona l-a adus pe lume pe Alexandru Iosif prin cezariană, iar acum, pentru fetiţă, va apela la aceeaşi metodă. Părinţii au hotărât şi numele micuţei, iar naşii vor fi aceiaşi ca şi la primul copil, o familie din Timişoara. „O să nasc prin cezariană, aşa cum a fost şi cu Alex. O să fie la un spital din Timişoara, încă nu am progamat ni-

mic în acest sens, iar numele fetiţei va fi Ştefania Teodora. Acest nume este ales de când am fost însărcinată prima dată. Nu ştiam că va fi băiat şi alesesem nume pentru ambele variante. Aşa că acum vom folosi ceea ce hotărâsem în urmă cu 10 ani. Îmi doresc să fie sănătoasă,

nu mă gândesc de pe acum dacă o să fie gimnastă. Ea va alege, aşa cum am făcut şi cu Alex, care joacă fotbal, însă ştie şi să schieze, să patineze, să joace tenis de câmp. Cum l-am lăsat pe el să aleagă, aşa se va întâmpla şi cu fetiţa noastră”, ne-a spus fosta gimnastă.

Ne-am dorit foarte mult acest copil. A venit când ne-am aşteptat mai puţin, suntem fericiţi. Vrem doar să fie sănătoasă, dacă o să aibă înclinaţii spre sport, noi o vom lăsa.“ SIMONA AMÂNAR

PUBLICITATE

Pleacă la rivală? „TRăDARE“. Polonezul Robert Lewandowski este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti ai campioanei din Bundesliga, Borrussia Dortmund. Ultima grupare înscrisă pe listă este Bayern Munchen, echipă care l-ar vrea începând din iarnă. „Ştiu de interesul celor de la Bayern şi sunt onorat să aud că sunt dorit la Munchen. Nu ştiu exact ce se va întâmpla în următorul an, orice este posibil“, a declarat atacantul în vârstă de 24 de ani, care mai are contract cu Borussia până la finele anului 2014. (C.S.)

Socoteşte şi titlurile retrase

MULţUMIT. Rutierul spaniol Alberto Contador, care a câştigat, duminică, pentru a doua oară în carieră Turul Spaniei, a declarat că „din punct de vedere mental“ are şapte mari tururi în palmares, în ciuda a două titluri retrase în februarie pentru un test antidoping pozitiv. Întrebat de ce a arătat numărul 7 pe podiumul Vuelta, Contador a răspuns: „Din punct de vedere mental, este imaginea celor şapte mari tururi pe care le-am câştigat. Că o altă cifră apare pe o hârtie este o chestiune secundară. Ceea ce contează sunt propria mea senzaţie şi impresiile rămase în ochii spectatorilor“, a declarat spaniolul. (C.S.)

www.ziarulring.ro


250

S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

1 3

de chibrituri ar putea fi create cu fosforul existent în corpul uman.

Cum să-ţi pregăteşti copilul PE SCURT PENTRU PRIMA ZI DE şCOALă Uleiul de susan, bun pentru inimă

n Începutul şcolii este o experienţă nouă pentru cei mici şi o adevărată încercare pentru părinţi, care trebuie să se asigure că totul este perfect. Medicii ne învaţă şi ce controale medicale trebuie făcute copilului. daniela.arnautu@ziarulring.ro

Faptul că începe şcoala înseamnă, pentru copil, o schimbare pe toate planurile. „Medicul poate evalua dacă acesta este apt pentru orele de sport, dacă funcţia vizuală este în parametri normali, tensiunea arterială este normală şi dacă este pregătit fizic pentru a face faţă schimbărilor aduse de noul stil de viaţă. Consultaţia trebuie efectuată cu câteva luni înainte de înce-

perea şcolii şi reluată în septembrie pentru un bilanţ exact“, explică dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria“, din Iaşi. „Medicamentele nu sunt bomboane“ „În cazul în care copilul are o afecţiune ce necesită tratament, părinţii trebuie să respecte indicaţiile medicului privind administrarea acestora. Medicamentele nu sunt bomboane şi trebuie tratate cu seriozitate“, a declarat dr. Moraru.

Colectivitatea are un puternic rol de influenţare. Un elev alergic la alune poate fi tentat de grup să mănânce şi, în acel moment, va avea un episod alergic, iar profesorul şi cadrele medicale din şcoală este bine să ştie despre problema celui mic ca să reacţioneze în consecinţă.“ DR. EVELINA MORARU

Grâul, antiinflamator

Antigripal, doar la recomandarea medicului Vaccinul contra răcelii este probabil printre cele mai dezbătute probleme. Doar pediatrul hotărăşte dacă este necesară vaccinarea. „Conform unui studiu recent efectuat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, majoritatea părinţilor dau medicamente copiilor fără recomandarea medicului pentru a trata simptomele răcelii, unii dintre ei le dau chiar antibiotice fără a şti că acestea nu au niciun efect în cazul infecţiilor virale“, a adăugat dr. Moraru.

Imunizarea, o necesitate? În situaţii epidemiologice speciale este nevoie să ştim precis dacă cel mic este re-

UTILE

Când apelăm la ortodonţie CORECŢIE. Sănătatea este cel mai de preţ cadou pe care ni-l putem oferi. „Printre semnalele transmise de necesitatea unui tratament ortodontic se numără probleme cu ocluzia şi masticaţia, dureri în regiunea articulaţiei temporo-mandibulare, muşcarea repetată a obrajilor sau a limbii, disproporţionalitatea dinţilor sau a maxilarului faţă de mandibulă sau faţă de mărimea întregii feţe. Progresele tehnologice în ortodonţie au făcut ca aparatele dentare să fie mai uşor de acceptat de adulţi, deoarece sunt mai puţin deranjante, mai uşoare, unele fiind foarte puţin vizibile. Conform studiilor, în urma unui tratament ortodontic, dinţii rămân cu până la 20 de ani mai mult pe arcadă. Prin tratamentul ortodontic se urmăreşte corectarea defectelor apărute la nivelul danturii, mai exact a dinţilor malpoziţionaţi, înghesuiţi, care sunt dificil de curăţat şi menţinut într-o stare perfectă de sănătate. De asemenea, tratamentul ortodontic poate fi aplicat şi în cazul existenţei unei ocluzii dentare defectuoase“, explică dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist în ortodonţie, Clinica Multident. (D.A.)

ceptiv sau este imunizat, vaccinat, adică protejat de boală. „Copiii sunt vaccinaţi conform schemei naţionale de vaccinare

împotriva bolilor grave precum poliomielita, tuberculoza, hepatita B, difteria, tetanosul, rujeola etc.“, explică dr. Moraru.

Leucemia, ameliorată cu ceai verde

LEAC. Grâul are efect laxativ, vindecă bolile aparatului respirator şi are efect antiinflamator. Grâul încolţit este remineralizant şi vindecă afecţiunile prostatei şi bolile de piele, iar tărâţele de grâu ajută şi la slăbit. De asemenea, constipaţia poate fi prevenită prin consumul de tărâţe de grâu fierte. (D.A.)

TERAPIE. Un extras de ceai verde ar putea reduce numărul de celule canceroase din sângele bolnavilor de leucemie. De asemenea, ceaiul verde are şi un puternic efect antioxidant şi ajută atât la eliminarea toxinelor din organism, cât şi la pierderea în greutate, îmbunătăţeşte digestia şi previne apariţia bolilor cardiovasculare. (D.A.)

Cerealele integrale, săţioase SFAT. Dacă vrei să ai energie, apelează la carbohidraţi din făină albă, cum ar fi cerealele integrale. Aceste alimente sunt săţioase şi menţin această stare mult timp după ce aţi luat masa. Alături de cerealele integrale, orezul brun sau sălbatic oferă aceleaşi calităţi calorice recomandate de nutriţionişti pentru menţinerea sau reducerea greutăţii. (D.A.)

Migdalele ajută la menţinerea greutăţii PONT. O porţie de 30 g de migdale conţine 170 de calorii şi aduce organismului 6 g de proteine şi 3 g de fibre naturale. Un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică“ a demonstrat că femeile care mănâncă migdale de cel puţin două ori pe săptămână au şanse mai mari de a-şi menţine greutatea. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Daniela Arnăutu

RECOMANDARE. Uleiul de susan scade tensiunea arterială şi are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii inimii. Este bogat în acizi mono şi polinesaturaţi, ceea ce preîntâmpină creşterea colesterolului. Mai mult, conţine două chimicale unice, şi anume sesamol şi sesamin, care au un puternic efect antioxidant. (D.A.)


PAG.

1 COCKTAIL 4

Uitându-mă în istorie, descopăr că, pe măsură ce eşti mai lăudat când trăieşti, cu atât eşti mai uitat după moarte.“ NEAGU DJUVARA

MARțI, 11 septembrie 2012

Surpriză! Blake Lively şi Reynolds sunt soţ şi soţie

PRINţUL HARRY, în pericol de moarte

n „Căpitanul de Wales“ a devenit ţinta numărul 1 a talibanilor din Afganistan. Rebelii au afirmat că, de data aceasta, prinţul nu va mai scăpa cu viaţă de pe acest teritoriu. Cei doi actori şi-au unit destinele în cadrul unei ceremonii restrânse într-un orăşel american din statul Carolina de Sud. La eveniment au participat membrii familiei celor doi artişti şi prieteni apropiaţi ca Florence Welsh, solista grupului Florence and the Machine. Blake Lively, în vârstă de 25 de ani, şi Ryan Reynolds, în vârstă de 35 de ani, au o relaţie de aproape un an de zile. (I.P.)

Celine Dion s-a pozat cu un criminal Momente de coşmar pentru starul canadian. Celine Dion a stat, fără să ştie, în compania unui criminal, acuzat că ar fi deschis focul în timpul unei conferinţe de presă susţinute de omul politic Pauline Morois. Artista se afla în Las Vegas pentru un concert când ucigaşul Richard Henry Bain i-a cerut să se pozeze cu ea. Ulterior, artista şi-a dat seama cine era, de fapt, personajul. (I.P.)

BANCUL ZILEI La şcoală: - Doamna profesoară, m-aţi pedepsi dacă v-aş spune că nu mi-am făcut tema? - Bineînţeles! - Atunci… nu vă spun!

Iris Păun

Aflat la cea de-a doua misiune militară în acest stat, fiul cel mic al prinţului Charles se confruntă cu noi ameninţări din partea teroriştilor. „Vom face tot posibilul pentru a-l ucide pe prinţul Harry şi pe alţi membri ai forţelor britanice staţionate la Helmand“, a declarat pentru AFP Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al insurgenţilor. Oficialul a menţionat, totodată, că talibanii au pus la cale un plan complex pentru a-l extermina pe prinţ. Membru al Forţelor Armate Aeriene, el va acţiona de la bordul unui elicopter militar Apache, acordând sprijin aerian trupelor aflate la sol. Chiar dacă nu este în focul luptei, Harry este totuşi în pericol. În cazul în care talibanii ar doborî elicopterul, prinţul va fi nevoit să se descurce singur pe teritoriul inamic până la apariţia unei brigăzi de salvare.

11 septembrie 2012 Soarele răsare la 6.44 şi apune la 20.12

Aspecte bune. La serviciu este o perioadă calmă, fără prea mult de lucru. Pe seară, o veste despre o călătorie şi ceva petreceri. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC Aspecte favorabile, dar ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale sentimentale. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU Zi cam amestecată, dar trece repede şi devine doar o amintire. Eşti avantajat dacă îţi cauţi un nou loc de muncă, veşti interesante. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ O oportunitate de făcut bani, aşa că fă bine şi nu-i da cu piciorul. Stăpâneşte-ţi remarcile ironice şi criticile la persoană. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

BALANŢĂ În cursul dimineţii trebuie să clarifici o serie de probleme urgente, pentru că în a doua parte a zilei ai o întâlnire importantă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SCORPION O zi banală pe care o poţi colora cu ceva muzică bună, la căşti, numai pentru tine. Trebuie să te izolezi puţin de haosul din jur. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

5

1649: Sub conducerea lui Oliver Cromwell încep incursiunile puritanilor englezi împotriva rebelilor irlandezi. 1853: Se utilizează pentru prima dată telegraful electric. 2001: Peste 3.000 de oameni îşi pierd viaţa în atacurile teroriste din 11 septembrie din SUA. 2011: Moare Andy Whitfield (foto), actor şi model galez (n. 1972).

www.ziarulring.ro

Şezi şi cugetă, spune o vorbă ardelenească, dar azi ţi se potriveşte. Se pare că iei o hotărâre pripită şi trebuie să te opreşti. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie 9

8

CAPRICORN

1

O zi bună în care nu te mai doare capul nici la propriu, nici la figurat. Necazurile au trecut, de azi, norocul îţi surâde din nou! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

1 7

6

5

VĂRSĂTOR

8 Rezolvarea din nr. trecut 1 3 9 4 7 8 5 6 2

3

3 1 4 7 2 6 8 5 9

9 2 1 3 4 7 6 8 5 6 7 3 8 5 1 2 9 4 5 4 8 6 9 2 3 1 7

9

8

4 7

7 8

3

7 4

2 6

4 6 2 5 1 3 9 7 8

2 5 6 9 8 4 7 3 1

1

5

7 8 5 2 6 9 1 4 3

8 9 7 1 3 5 4 2 6

TAUR

GEMENI

Urmărit din 2007 Nu este pentru prima oară când moştenitorul Coroanei Britanice se confruntă cu astfel de ameninţări. Începând din 2007, mai exact de la prima sa misiune pe teritoriul Afganistanului, a devenit ţinta mai multor susţinători ai reţelei teroriste Al-Qaida.

Sudoku

O zi mai obositoare decât de obicei. La serviciu, ceva s-a încurcat şi lumea aşteaptă să rezolvi tu. Totuşi, o seară plăcută. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Ai prilejul de excepţie să întâlneşti o persoană deosebită. Priveşte în jur cu atenţie, oamenii de calitate nu sar în ochi. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Calendar

BERBEC

1

PEŞTI

5

În sfârşit, puţină linişte pentru tine. Profită cu entuziasm şi fă-ţi, pe seară, un program plăcut şi relaxant, să te simţi bine. 5Sănătate5Bani 5Sentimente

9 4

Intenţiile tale sunt bune şi onorabile. Trebuie să îl convingi de aceasta şi pe şeful tău. Limitează-te la problemele profesionale. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERM AT O - C O S M E T I C E PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt

www.ziarulring.ro

GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 17-19, cam. 207 sau 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0734.959.924/0760.179.24; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM ANGAJEAZĂ MODELE. LOCAŢII CENTRALE, LEGALITATE, LUX, CÂŞTIGURI 1.200-3.000 E/LUNAR. 0720.818.129, 0767.818.129. FIRMĂ de curăţenie angajează personal pentru activităţi de curăţenie în spaţii comerciale. 0751.049.869, 0751.049.473.

FABRICĂ confecţii angajează CONFECŢIONERI cu experienţă maşină simplă, triplock şi MODELIER. Şoseaua Viilor. 0744.433.373; 021.316.12.42. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti+zonele limitrofe, salariu 8001.200. 021.318.99.67, orele 9-16. MECANIZATOR agricol, cu experienţă pe tractor CASSE U650 sau Volla, salariu 1.500 lei+bonuri masă, Ciorogârla, jud. Ilfov. 0723.285.894. FIRMĂ PAZĂ angajează tinere cu domiciliul în Bucureşti pentru dispecerat. Avantaj curs calificare agent pază. Relaţii între orele 916. Telefon 0741.333.928. COMPANIA editorială ROOSSA angajează agenţi vânzări, distribuitori curieri cu/fără experienţă pentru Bucureşti. Salariu fix+comision zilnic. 0730.566.776; 021.315.16.90. CURSURI calificare 3-30 zile, certificat UE: tehnician maseur, cosmetician, lucrător comerţ, îngrijitor bătrâni, cursuri bioterapeut: presopunctură; cabinet

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l SPĂLĂTOR VASE - spală vasele, tacâmurile, paharele astfel încât să fie asigurat în permanenţă necesarul veselei; curăţă maşinile şi aparatele de lucru din bucătărie; efectuează curăţenia în bucătării. l FRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele şi agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate de aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum 3 ani în domeniu. l PERSONAL CURĂŢENIE - efectuează şi mentine curăţenia în spaţiile comune hotelului (restaurante, săli conferinţe, grupuri sanitare, zona recepţiei, casa scărilor, vestiare, birouri etc); verifică inventarul şi informează supervizorul de eventualele lipsuri sau deteriorări; completează cu responsabilitate şi corectitudine rapoartele de consum şi cele de efectuare a curăţeniei. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. PUBLICITATE

OFERT{ terapeutic. 0724.395.645, www.TerapiiAlternative.Ro. PRESTăRI SERVICII

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. ACOPERIŞURI, mansardări, dulgherie, sisteme pluviale, orice fel de reparaţii. 0725.794.085, 0732.605.911. MAŞINI SPĂLAT automate reparăm orice model, deplasareconstatare gratuite, garanţie piese. 0768.735.555, 0736.537.831, 0740.529.260. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursă, 0764.943.357. LICEUL PARTICULAR "ONICESCU MIHOC" face înscrieri pentru şcoala postliceală specializarea ASISTENT de gestiune (contabil). Se primesc candidaţi care nu au promovat examenul de bacalaureat pe timpul şcolarizării. Cursurile se vor desfăşura sâmbăta şi duminica. Li se oferă candidaţilor gratuit ore de pregătire pentru susţinerea bacalaureatului. Taxă de şcolarizare minimă, Calea Griviţei nr. 56, sector 1. 031.425.27.94; 0732.460.994; 0732.434.523; 0732.457.486.

la 2 apariții plătite, în luna septembrie a 3-a este GRATUITĂ

REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. REPARAŢII calculatoare, laptopuri, instalare Windows, la domiciliu, devirusare. 0767.093.713; 0724.848.242. CURSURI COAFOR, manichiură, pedichiură, cosmetică. 0 7 8 6 . 5 0 9 . 8 1 4 , www.ghidul.ro/cursuridecalificare. VÂNZăRI 2 CAMERE

ŞOS. BERCENI, metrou, 2 camere, etaj 1, decomandat, toate utilităţile, toate finisajele, centrală proprie, 51 mp utili, 42.500 euro. 0761.532.117. VÂNZăRI 4 CAMERE

ŞOS. BERCENI, metrou, apartament 4 camere, scară interioară, parter+etaj 1, 114 mp utili, parcare inclusă, grădină, toate utilităţile, finisaje la alegere, centrală termică, 69.000 euro, TVA 5% inclus. 0734.317.672. VÂNZăRI CASE

VÂND/SCHIMB casă vacanţă, Predeal cu apartament/casă/spaţiu comercial. 0744.917.259. CUMPăRăRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKO-

PAG.

1 5

DA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR maşini Remat, transport, radiere, plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740. AUTOTURISME pentru Rabla. Asigur radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. VÂNZăRI DIVERSE

VÂND bass cu staţie auto Blaupunkt, 380W putere, 350 lei. 0767.332.285. CUMPăRăRI DIVERSE

COLECŢIONAR, cumpăr insigne sportive, plachete, torţe olimpice. Tel.: 0722.274.911 CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 247, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786. PROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190. VĂ deranjează MIROSUL de la hazna sau fosa septică? DIAVOLINA ESTE SOLUŢIA! Nu veţi mai avea nevoie de vidanjă. 021.450.62.90; 0723.346.776, www.diavolina.ro.

ŞCOALA SANITARĂ POSTLICEALĂ „ANA“ BUCUREŞTI Autorizată MECTS – Ordin 4759/24.08.2010

OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ Calificări profesionale cu durata de trei ani: – Asistent medical generalist – Asistent medical de farmacie – Asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare

Se pot înscrie absolvenţi de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat Relaţii la tel.: 021.311.61.16; 0762.248.488

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44

MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


Dinamo-CFR Cluj Liga I, etapa 8, vineri, 14 septembrie, la ora 21.30, Naţional Arena Vino cu ziarul „ring“ de astăzi sau de mâine şi vei fi unul dintre primii 1.500 de spectatori care vor beneficia de o reducere de 50% la preţul unui bilet la Tribuna a II-a! Campania se desfăşoară pe 11 şi 12 septembrie 2012, între orele 10.00-18.00. Biletele pot fi ridicate numai în aceste zile de la o casă special amenajată în cadrul Complexului Sportiv Dinamo, Şos. Ştefan cel Mare 7-9, sector 2, Bucureşti.

www.ziarulring.ro

1097  
1097  

Ziarul ring 1097

Advertisement