Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi...

GRATUIT

NR. 1087 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Un ziar de bun-simţ

min. 190C max. 280C presiune atmosferică 748 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

PAG.

e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

Marți, 28 august 2012

Temperaturile sunt în scădere. În Capitală, o zi cu soare.

05

Cătălin Munteanu: „Vreau să dăm gol primii la Harkov“

Adina Buzatu, vacanţă sălbatică în Turcia

Senatorii şi deputaţii USL au asigurat, ieri, cvorumul pentru ca decizia Curţii Constituţionale privind referendumul să poată fi citită în parlament. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial şi, chiar din acel moment, Traian Băsescu va redeveni preşedinte cu drepturi depline. (pag. 3)

Victorie nesperată pentru Dinamo, duminică seară, în faţa Petrolului. Nesperată nu pentru că echipa „roş-albă“ nu ar fi fost favorită înaintea partidei, ci din cauza prestaţiei mai puţin reuşite din repriza secundă. Succesul îi face pe „câini“ să creadă că pot întoarce rezultatul şi la Harkov, după 0-2 la Bucureşti. (pag. 11)

Stilista specializată în vestimentaţie masculină s-a bucurat recent de o vacanţă pitorească în Turcia, unde s-a relaxat pentru câteva zile alături de fiica ei, Sara, şi de câţiva prieteni. Adina Buzatu a navigat cu un iaht pe Marea Egee, s-a plimbat cu caiacul şi a mâncat bunătăţi cu specific local. (pag. 8)

www.ziarulring.ro

SHOWBIZ

Băsescu revine la Cotroceni cu cvorum de la USL

SPORT

EVENIMENT

de cel mai frumos drum din lume


300

0 EVENIMENT 2 MARțI, 28 august 2012

de protestatari s-au adunat, ieri, în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului.

Revolta celor 7,4 milioane, strigată doar de câteva sute APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Buzeşti, în Piaţa Haralambie Botescu, pe Calea Griviţei, Făinari, Cenuşăresei, Calea Moşilor, Bdul Mihai Bravu.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Dumitru Tane, Nicolae Paraschiv, Petre Ispir, Gimalău, Ion Marin, Lopeţii, Brana, Olanelor, Gheorghe Zamfir, Folclorului, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Afirmării, Pălamidei, Beiu Constantin, Ferestrei, Neagota, Şipca, Paroşeni, Pietrişului, Petricani, Barbu Văcărescu, Lacul Tei.

n Peste 300 de persoane au protestat, ieri, în faţa Casei Poporului, odată cu desfăşurarea şedinţei parlamentului în care a fost citită decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. La Cotroceni, 20 de sindicalişti au înjghebat cel mai anemic protest din toate timpurile. Alina Nicu & Bogdan Cotigă eveniment@ziarulring.ro

DISTRIGAZ SUD. Pentru modernizarea reţelei de distribuţie, Distrigaz Sud Reţele anunţă sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici de pe Ceasornicului, Gliei, Parcul Herăstrău, Nicolae Caranfil, Gheţarilor, Şoseaua Nordului, Barajul Argeş, Gafencu, Nisipari, Ardeziei, Tocului, Năvodari, Tăbliţei, Cotruş Aron, Priporului, Gheorghe Ştefan, Plaiu Sarului, Dracea Marin, Plaiu Nucului, Industriilor, Măgura Mare, Cromului, Răsvani, Dealului, Magnetului, Cicoarei, Răcătău, Gazelei, Fabrica de Chibrituri, Arthur Verona, Pitar Moş.

Protestul din Parcul Izvor a fost demarat cu mult timp înainte de ora programată pentru înce-

perea şedinţei în parlament. Protestatarii au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu, precum şi a deciziei judecătorilor Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului din

Sindicaliştii, „pregătiţi“ de... lovitură de stat

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 190,87 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

4,45 lei USD GBP CHF CAD BGN MDL

3,56 5,63 3,71 3,60 2,28 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a declarat, în urmă cu aproximativ o săptămână, pentru „ring“, că va organiza proteste la Cotroceni până când va pleca Băsescu. Ieri, în faţa Palatului nu se strânseseră nici măcar 20 de sindicalişti care protestau faţă de revenirea lui Băsescu la Cotroceni. Reporterul nostru l-a întrebat dacă se va duce şi la Universitate: „Păi, acolo ce să fac? Doar nu vrem să îl dăm jos pe Mihai Viteazul“.

29 iulie. Mai mult, oamenii au venit la manifestaţiile împotriva revenirii lui Băsescu la Palatul Cotroceni cu pancarte pe care scria „Jos Băsescu“, „Ne vrem ţara înapoi“, „Băse e mort de frică“, „Curtea Constituţională ne-a furat voturile“ şi nu numai.

7,4

milioane de români au votat pentru demiterea lui Băsescu.

O fostă grefieră a protestat în parlament Mariana Schicht, o fostă grefieră şi, în prezent, vicepreşedintă a Federaţiei Revoluţionarilor, a protestat, ieri, pe holurile parlamentului. Aceasta l-a numit „judecător handicapat“ pe preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, iar pe Traian Băsescu „infractor“ care trebuie condamnat pentru că „şi-a bătut joc de Constituţia României“.


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

238

PAG.

de parlamentari PDL, UNPR, UDMR, PSD, PNL şi de la minorităţi au asigurat, ieri, cvorumul la citirea deciziei CCR.

0 3

Parlamentarii cu frică de UE

i-au urat bun venit lui Băsescu n Pretinzând că au dorit doar să respecte legea, o parte din senatorii şi deputaţii USL au asigurat, ieri, cvorumul necesar citirii deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul. Deşi, la începutul şedinţei, toată lumea credea că parlamentarii au găsit o ultimă soluţie pentru a respecta votul a 8,4 milioane de români, aceştia s-au răzgândit şi i-au dat undă verde lui Traian Băsescu pentru Cotroceni. Bogdan Cotigă & Alina Nicu eveniment@ziarulring.ro

Zi marcată de dezamăgire pentru milioanele de români care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Într-o şedinţă extraordinară, senatorii şi deputaţii PDL, UNPR, UDMR, ai partidelor minorităţilor, dar şi o parte din parlamentarii USL au luat pasiv la cunoştinţă decizia de invalidare a referendumului de către judecătorii CCR. Varianta lui Ghişe, ignorată La începutul şedinţei, niciun parlamentar USL nu era prezent în sală şi presa anunţa că s-a hotărât boicotarea deciziei CCR. Mulţi au crezut atunci că parlamentarii USL se vor apleca asupra proiectelor de hotărâre ale senatorului PNL Ioan Ghişe, care găsise o soluţie legală pentru ca votul românilor să fie totuşi respectat, iar Băsescu să nu se mai întoarcă la Cotroceni. După aproape jumătate de oră însă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că mai oferă o jumătate de oră pentru ca partide-

Judecătorul CCR Mircea Minea a dat citire hotărârii de invalidare a referendumului

le să îşi strângă reprezentanţii şi imediat au apărut câteva zeci de parlamentari USL. Cu aceştia, cvorumul şedinţei a fost îndeplinit. Ioan Ghişe a încercat să îi convingă pe parlamentari să amâne două zile şedinţa, însă a fost apostrofat chiar de colegul său de uniune, Valeriu Zgonea, iar propunerea sa a fost respinsă. Apoi, hotărârea CCR a fost citită de judecătorul Mircea Minea.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, explicând presei de ce reînscăunarea lui Băsescu este firească

Ce urmează? Noi am fost martori la căratul apei, am fost, ca parlamentari, într-o situaţie inedită.“ VALERIU ZGONEA, preşedintele Camerei Deputaţilor

Senatorul PNL Ioan Ghișe vorbind la pereți despre propunerea sa Pedeliștii Cezar Preda (foto sus) și Mircea Toader (foto jos), în vizite de mulțumire la judecătorii Curții Constituționale

La scurt timp după încheierea şedinţei, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că hotărârea a fost deja trimisă către Monitorul Oficial, urmând ca aceasta să fie publicată în cel mai scurt timp. După ultimul „act“, Traian Băsescu va fi liber să îşi reocupe scaunul prezidenţial de la Cotroceni. „Am luat act de o hotărâre a Curţii Constituţionale, nu am avut nici măcar o posibilitate să intervenim. Mi-aş fi dorit să intervenim, să avem o dezbatere, dar nu avem această competenţă. Nu avem competenţe să anulăm o decizie a Curţii Constituţionale“, a comentat Zgonea, încercând să justifice răzgândirea sa şi a colegilor săi din USL.

www.ziarulring.ro


15

0 EVENIMENT 4 MARțI, 28 august 2012

medalii de aur au obţinut elevii români la olimpiadele la care au participat în această vară.

40 de medalii internaţionale îl contrazic pe Băsescu

Şcoala românească

SCOATE OLIMPICI n Ministerul Educaţiei a anunţat, ieri, că elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Köln. Rezultatul se înscrie într-un lung şir de succese ale tinerilor care în această vară au obţinut zeci de distincţii.

2

Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

Preşedintele suspendat Traian Băsescu spunea, în 2010, că „şcoala românească scoate tâmpiţi“. Ieri, în Germania, patru elevi români l-au contrazis. La Olimpiada Internaţională de Geografie de la Köln, ce a debutat pe 21 august şi s-a încheiat ieri, tinerii au obţinut patru medalii, două de aur, una de argint şi una de bronz, clasând astfel România pe locul al doilea pe naţiuni la această competiţie. Ştefania Ursică, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“, din Sfântu Gheorghe, şi Constantin Popa, de la

medalii de argint au obţinut elevii români la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Geografie. Colegiul Naţional „Nicu Gane“, din Fălticeni, au obţinut medalii de aur, în timp ce Miruna Andreea Găman, de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“, din Ploieşti, şi Traian Tomenco, de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“, din Bucureşti, au obţinut ar-

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

gintul şi, respectiv, bronzul. La ediţia din 2010, ce a avut loc la Taipei, tinerii au obţinut două medalii de aur şi una de bronz, clasând România pe ultima treaptă a podiumului. Opt participări, zeci de medalii Competiţia din Germania este cea de-a opta olimpiadă internaţională la

care au participat, în această vară, elevii români. Palmaresul este unul impresionant. Tinerii s-au întors în ţară cu 40 de medalii, dar şi

cu numeroase premii speciale. Din cele 40 de medalii, 15 au fost de aur, 18 - de argint şi şapte - de bronz.

Yakutsk, peste Londra Dintre cele opt competiţii la care au participat, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada a adus României cele mai multe medalii. Elevii au obţinut 11 distincţii, cu două mai mult decât au reuşit sportivii români la Olimpiada de la Londra. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 12-20 iulie la Yakutsk, în Federaţia Rusă, la patru discipline: informatică, matematică, fizică şi chimie. Din cele 11 medalii obţinute, patru au fost de aur, şase - de argint şi una - de bronz. PUBLICITATE


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

146

de milioane de lei a alocat guvernul săptămâna trecută pentru reabilitarea Transfăgărăşanului.

PAG.

0 5

MANAGEMENT DE DAI ÎN GROPI Cine şi-a bătut joc de cel mai frumos drum din lume n Şoseaua care traversează Munţii Făgăraş a revenit în atenţia presei internaţionale săptămâna trecută, după ce publicaţia americană „CarsRoute“ l-a plasat pe locul întâi în topul „celor 15 drumuri din lume care trebuie să fie parcurse de orice pământean“. Însă, deşi Transfăgărăşanul a înghiţit zeci de milioane de euro în ultimii ani ai guvernării „portocalii“, drumul are cel puţin şase „puncte critice“ şi, odată cu ploile de munte, riscă să cedeze, susţin salvamontiştii locali. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Renumita şosea din România care a încântat acum câţiva ani şi echipa de la „Top Gear“ este „cel mai frumos drum din lume“, potrivit clasamentului publicat de „CarsRoute“, surclasând astfel trecătoarea Stelvio, din Italia, şi şoseaua Lysebotn, din Norvegia. Însă Transfăgărăşanul, reabilitat şi întreţinut în ultimii ani de una dintre firmele de casă ale PDL - societatea Argecom, deţinută de omul de afaceri Gheorghe Axinte -, este într-o stare critică. „Acolo

De deasupra, Transfăgărăşanul arată ca şi cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecţiunii automobilistice.“ JEREMY CLARKSON, prezentator al emisiunii BBC „Top Gear“ unde s-au făcut anul trecut reparaţii, în zona kilometrului 61, sunt din nou pro-

Jeremy Clarkson, în timpul filmărilor pe Transfăgărășan

bleme. S-au turnat anul trecut doar vreo trei centimetri de asfalt care acum se ia pe roţile maşinilor“, a declarat luna trecută, pentru presa argeşeană, Cristi Toma, administratorul Serviciului Public de Salvamont Argeş. De altfel, anul trecut, din cauza problemelor de pe Transfăgărăşan, a fost anulat un raliu naţional, iar reparaţiile făcute ulterior au rezolvat doar temporar situaţia. În replică, directorul Drumuri Naţionale Argeş, Eduard Dima, a recunoscut problema, însă a adăugat că „nu există un pericol iminent pentru trafic“.

Duşa vrea restructurări la Jandarmerie INTENŢIE. Ministrul administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, a declarat, ieri, că a cerut restructurarea Departamentului de comunicare publică a Jandarmeriei, iar până miercuri a solicitat un audit pe comunicare la nivelul întregului minister. Demersul ministerial vine după ce Jandarmeria a informat mass-media cu privire la amenzile date în zilele de 21 şi 22 august protestatarilor din Piaţa Universităţii, nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului. Duşa a dispus identificarea autorilor comunicatului de presă referitor la măsurile contra protestarilor de la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii. (G.P.)

www.ziarulring.ro

Întreţinere dezastruoasă de 60 de milioane de euro Firma Argecom, cu sediul în Piteşti, este una dintre „campioanele“ locale la contracte cu Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR), cel puţin în perioada guvernării „portocalii“. În 2008, Argecom a câştigat un contract de întreţinere multianuală a Transfăgărăşanului în valoare de 60 de milioane de euro, încheiat cu Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Bucureşti. Modul dezastruos în care a executat lucrările i-a atras chiar o mustrare publică în 2011 din partea fostului ministru al

transporturilor, Anca Boagiu, însă fără alte urmări notabile. Guvernul a alocat 32 de milioane de euro în august La sfârşitul lunii iunie, anul curent, reprezentanţii CNADNR ridicau din umeri a neputinţă în faţa situaţiei în care se află cea mai spectaculoasă şosea din lume: „Bugetul actual nu permite lucrări de mare anvergură, context în care sunt executate doar lucrări de reparaţii prin plombare, în vederea asigurării unei viabilităţi minime a drumului DN7C“. Însă Guvernul

Sunt încă şase zone unde drumul se va rupe la prima ploaie, nu vom mai putea circula pe Transfăgărăşan! Iar noi, salvamontiştii, vom face schimbul de patrule cu vaporaşul pe lacul Vidraru!“ CRISTI TOMA, administratorul Serviciului Public de Salvamont Argeş USL a decis, pe 24 august, să aloce o importantă sumă de bani pentru Transfăgărăşan. Este vorba despre 146 de milioane de lei (circa 32 de milioane de euro) pentru consolidarea DN7C, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Banii vin de la la Banca Europeană de Investiţii.


0 BUCURE:TI 6

Cei doi aflau că victimele vor să ajungă la spital din discuţiile cu casierele din gară cărora le cereau indicaţii despre cum să ajungă la destinaţie şi îi abordau ulterior.“ SURSE DIN ANCHETĂ

MARțI, 28 august 2012

Arborii cu probleme din sectorul 3, cartografiaţi

Promiteau că obţin decizii de pensionare, dar dispăreau cu banii

100

n Doi tineri, unul din Bucureşti şi celălalt din Prahova, se dădeau drept medici şi le promiteau persoanelor vârstnice că le facilitează obţinerea deciziei de pensionare cerându-le diferite sume de bani. Imediat după ce luau „şpaga“, dispăreau fără urmă. Radu Barbu

eveniment@ziarulring.ro

GOSPODĂRIRE. Primarul Robert

Sorin Negoiţă cere sprijinul locuitorilor sectorului 3 pentru a sesiza zonele în care se află arbori cu vădite riscuri de prăbuşire. Acţiunea are loc în cadrul programului de salubrizare şi întreţinere a domeniului public. Astfel, Primăria Sectorului 3 va solicita Primăriei Capitalei şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti delegare pentru toaletarea arborilor viabili şi tăierea copacilor care din cauza îmbătrânirii sau a bolilor reprezintă un pericol iminent de prăbuşire. Primăria Sectorului 3 va efectua un studiu cu privire la starea de degradare a arborilor, iar cei care reprezintă un pericol vor fi tăiaţi, în locul lor fiind plantate specii de copaci adaptate mediului urban. (A.M.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Potrivit mai multor plângeri, sub pretextul că, în schimbul unei sume de bani, le pot facilita obţinerea deciziei de pensionare, indivizii obţineau diferite sume de bani, apoi dispăreau. Ei abordau doar persoanele în vârstă care aveau asupra lor bagaje şi se aflau în zona Gării de Nord. Prinşi exact când luau banii Bucureşteanul în vârstă de 33 de ani şi complicele său, de 34 de ani, ambii cu antecedente penale, au fost prinşi de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Sectorului 5 imediat după ce au reuşit să

obţină suma de 100 de lei de la un bărbat de 50 de ani care dorea să obţină decizia de pensionare mai uşor. El a fost racolat în faţa Gării de Nord de unul dintre cei doi escroci, care i-a propus să meargă împreună cu el la Spitalul Universitar. În parcul din faţa spitalului, individul s-a prezentat ca fiind medic şi i-a solicitat bărbatului credul suma de 100 de lei pentru a interveni în scopul de a-i obţine mai uşor decizia de pensionare. Suspectaţi că ar fi comis alte şase fapte asemănătoare Potrivit Poliţiei Capitalei, după puţin timp, în acelaşi loc a apărut şi cel de-al doilea bărbat care, la rândul său, era însoţit de un alt ce-

de lei cereau, în medie, pentru obţinerea deciziei de pensionare cei doi escroci.

tăţean cu bagaje. Ambii au fost ridicaţi de poliţişti şi urmează să fie anchetaţi amănunţit sub aspectul să-

vârşirii infracţiunii de înşelăciune pentru că, din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că cei doi

sunt suspectaţi de comiterea a şase fapte de acest gen, înregistrate în perioada iunie-august 2012.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

300

de mii de euro e valoarea cumulată a premiilor oferite de concursurile „Vocea României” (ProTV) şi „X Factor“ (Antena 1), în timp ce marele premiu al Festivalului Mamaia a fost, în acest an, de 5.000 de euro.

PAG.

0 7

Câştigătoarea Festivalului Mamaia vrea BANII de la „Vocea României” n Rodica Elena Tudor a obţinut, duminică seară, trofeul Festivalului Mamaia şi marele premiu, în valoare de 5.000 de euro, iar acum ţinteşte cei 300.000 de euro puşi în joc la cele mai importante concursuri muzicale desfăşurate la televiziunile comerciale: „Vocea României” (ProTV - 100.000 de euro) şi „X Factor” (Antena 1 - 200.000 de euro). Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Tânăra de 22 de ani a primit confirmarea calităţilor ei vocale de la juriul Festivalului Mamaia şi este convinsă că va fi aleasă la audiţiile pe nevăzute nu de unul, ci de toţi juraţii de la „Vocea României“. Rareori însă Loredana, Horia Brenciu, Marius Moga şi Smiley şi-au întors cu toţii scaunele la prestaţia vreunui concurent. La „X

Factor“, Rodica ar trebui să-i impresioneze pe Dan Bittman, Cheloo şi Delia Matache. A amânat cariera pentru a-şi termina studiile Cea care a pus mâna pe marele trofeu de la Mamaia are şi un motiv întemeiat pentru care nu a luat încă parte la preselecţiile pentru competiţiile TV. „Până acum am fost ocupată cu studiile şi recunosc

că n-am încercat să particip la show-uri precum «Vocea României» sau «X Factor», dar îmi voi încerca norocul şi acolo. Acum sunt interesată să găsesc un compozitor care să creadă în mine şi să-mi creeze piese care au potenţial să ajungă şlagăre“, a declarat, pentru „ring“, Rodica Elena Tudor, studentă la două facultăţi din Capitală.

Silvia Dumitrescu a ratat podiumul

Pe Facebook, Rodica susține că vorbește engleza, franceza, spaniola și romanes

Chiar dacă nu a câştigat niciun premiu, Silvia Dumitrescu îşi doreşte ca piesa „Să zbor“, cu care a participat la Creaţie, să se bucure de succes. „Sigur că mi-aş fi dorit ca melodia mea să fie mai apreciată de juriu şi să obţină un premiu, dar mă bucur că am participat şi că am contribuit la acest festival“, a declarat cântăreaţa pentru „ring“.

„I-am promis lui Şerban Georgescu...“ Ambiţia de a-şi construi o carieră este motivată şi de o promisiune pe care Rodica i-a făcut-o, cu ani în urmă, unuia dintre mentorii ei. Este vorba despre celebrul compozitor Şerban Georgescu, primul soţ al Mădălinei Manole şi cel care i-a scris şlagărele „Fetei cu părul de foc“. Cu toate că la Mamaia a câştigat interpre-

tând o piesă din repertoriul Paulei Seling, Rodica a dezvăluit că a fost descoperită de regretatul compozitor Şerban Georgescu şi tot el a rugat-o să-i promită că va continua să cânte şi îşi va construi o carieră artistică. „L-am cunoscut pe

Şerban Georgescu şi el mi-a dat încredere în mine prin promisiunea de a continua pe care i-am făcut-o. Îi mulţumesc, chiar dacă acum nu se mai află printre noi“, a mai spus câştigătoarea marelui premiu Mamaia 2012.

De ce TVR a refuzat Festivalul Mamaia

Marius Moga, Loredana, Smiley și Horia Brenciu au bifat deja în CV Festivalul Mamaia

Nici în acest an televiziunea publică nu a transmis Festivalul Mamaia, iar motivul, potrivit organizatorilor, ar fi un moft politic al fostului preşedinte-director general al TVR Alexandru Lăzescu. De la ediţia 39 a evenimentului, Lăzescu n-a mai vrut să preia festivalul, deşi costurile de difuzare s-ar fi redus la diurnele angajaţilor delegaţi pe litoral. Surse din rândul organizatorilor au declarat că fostul preşedinte TVR era deranjat de faptul că premiile festivalului sunt înmânate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, de altfel organizatorul şi finanţatorul festivalului.

42

de ediții ale Festivalului Mamaia s-au desfășurat până în prezent.

Andrea Bocelli, live în Piaţa Constituţiei de Ziua Monarhiei

Trupele AAAK şi Grimus, în deschiderea Red Hot Chili Peppers

Bocelli (54 de ani), interpretul hiturilor „Time to Say Goodbye“ şi „Vivo Per Lei“, va cânta pentru prima dată în România pe 10 mai 2013, în Piaţa Constituţiei. Negocierile pentru aducerea celebrului artist în Capitală au durat peste un an, susţin organizatorii concertului, Project Events şi European Events Service. Bocelli s-a născut cu glaucom grav şi şi-a pierdut complet vederea la 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. În anul 1994 a debutat câştigând Festivalul Sanremo, însă recunoaşterea internaţională a venit în 1996, odată cu melodia „Con te Partiro“, rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită „Time to Say Goodbye“. Biletele pentru concertul din 10 mai 2013, cu preţuri între 150 şi 1.400 de lei, s-au pus în vânzare la magazinele Biletoo, Flanco, Diverta, Muzica, Sala Palatului şi la staţia de metrou Unirii 1, precum şi on-line, pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro şi myticket.ro. (T.A.)

AAAK şi trupa clujeană Grimus (foto) vor încinge, vineri, atmosfera pe Arena Naţională pentru concertul Red Hot Chili Peppers. AAAK (As Able as Kane) îi însoţeşte pe rockerii americani într-o serie de concerte din turneul european „I’m With You“. Grimus s-a aflat printre finalistele competiţiei organizate de Rock FM prin intermediul căreia publicul român avea posibilitatea să propună şi să voteze trupa autohtonă care să cânte în deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers. Managerul trupei americane a optat pentru formaţia clujeană după ce a ascultat câteva piesa trimise ca demo. Ultimele bilete disponibile la concertul Red Hot Chili Peppers, în tribune şi la peluză, mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, Muzica, Librăria „Mihai Eminescu“ şi Sala Palatului, la preţuri începând de la 155 de lei. (I.V.)

PREMIERĂ. Tenorul italian Andrea

CONCERT. Formaţia britanică

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8

Succesul unui bărbat e direct proporţional cu încrederea pe care o are în sine, iar propria imagine e un ingredient important al acestei ecuaţii. Conceptul «Trends by Adina Buzatu» porneşte tocmai de la această premisă.“ ADINA BUZATU

MARȚI, 28 august 2012

Adina Buzatu, vacanţă SĂLBATICĂ în Turcia n Stilista specializată în vestimentaţie masculină s-a bucurat recent de o vacanţă pitorească în Turcia, unde s-a relaxat pentru câteva zile alături de fiica ei, Sara, şi de câţiva prieteni. Adina Buzatu a navigat cu un iaht pe Marea Egee, s-a plimbat cu caiacul şi a mâncat bunătăţi cu specific local. Cristina Andrei

cristina.andrei@ziarulring.ro

După un an foarte încărcat în care s-a trezit aproape în fiecare zi la ora 5.00, Adina Buzatu a ales să se relaxeze în cel mai potrivit loc posibil pentru ea, departe de agi-

6

dormitoare pentru oaspeţi are iahtul pe care a călătorit Adina Buzatu în vacanţă. PUBLICITATE

taţia urbană, de zgomotul insistent al telefoanelor şi al claxoanelor. „Am făcut tot ce mi-am dorit“ Timp de o săptămână, stilista a navigat pe un iaht de-a lungul coastei

Mării Egee şi s-a bucurat din plin de sentimentul de libertate oferit de albastrul clar al apei şi de peisajele sălbatice de pe ţărm. „Am făcut tot ce mi-am dorit. Am înotat de dimineaţă până seara, m-am relaxat citind, m-am plimbat cu caiacul, am stat puţin şi la soare şi m-am odihnit aşa cum am visat. Uneori, ancoram în dreptul unui sătuc şi mergeam să mâncăm

bunătăţi cu specific local la câte un restaurant pescăresc, singurul loc din zonă care era destinat turiştilor“, a declarat Adina.

Alături de fiica ei, Sara

A ocolit staţiunile şi a dat peste capre, vaci şi oi În locul aglomeraţiei şi al agitaţiei din staţiunile pline ochi cu turişti, Adina a preferat să viziteze satele turceşti. „Am evitat staţiunile tocmai pentru că nu voiam să dau piept cu aglomeraţia. În satele astea, viaţa este ca în orice alt sat obişnuit, oamenii cresc capre, vaci, oi, merg la muncă, nu trăiesc de pe urma turiştilor“, a declarat Adina Buzatu. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


13

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

ani avea Ovidiu Lipan Ţăndărică pe vremea când cânta în formaţia Roşu şi Negru şi era alintat de presă „copilul teribil al tobelor şi al rockului românesc“.

0 9

Lipan Ţăndărică şi Radu de la Bosquito,

masă FESTIVĂ la malul mării n Aflaţi în promovare cu melodia „Întuneric în culori“, celebrul toboşar Ovidiu Lipan Ţăndărică (59 de ani) şi Radu Almăşan (31 de ani), vocalist al formaţiei Bosquito, au profitat de cele câteva zile petrecute în staţiunea Mamaia pentru a ciocni un pahar cu şampanie rece în cinstea colaborării muzicale. „ring“ a fost alături de artişti şi a aflat de ce au vizitat Insula Ovidiu după festin. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

v i s u l c e

În Mamaia, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Radu Almăşan s-au întâlnit cu un alt artist, cântăreţul de muzică aromână Stelu Enache, un mai vechi colaborator al toboşarului. După masă, artiştii s-au urcat într-o şalupă şi s-au îndreptat spre Insula Ovidiu, unde au continuat relaxarea şi au degustat un pahar cu vin la singurul restaurant de acolo.

Invitaţi de Stelu la restaurantul Harlerquin, artiştii au udat cu şampanie colaborările artistice trecute şi prezente.

Alături de Radu a stat Oana Păduraru, iubita cântăreţului.

Cătălin Botezatu: „Nu sunt bisexual, este o prostie!“

REACȚIE. Celebrul creator de

modă a dezminţit, pentru „ring“, faptul că Bianca Drăguşanu, una dintre fostele lui iubite, ar fi afirmat că este bisexual. Designerul a explicat că Bianca a vorbit, într-adevăr, despre el în cadrul unei emisiuni TV, însă declaraţiile ei au fost preluate eronat. „Este o prostie tot ce s-a speculat. Bianca a declarat că a auzit că aş fi bisexual, ceea ce este cu totul altceva. Lumea ar trebui să ştie că eu vorbesc zilnic la telefon cu ea, că am rămas prieteni, iar ea doar a povestit cum ne-am cunoscut şi ce auzise, iniţial, despre mine. Repet, este o prostie ce s-a scris!“, a declarat Cătălin Botezatu. Creatorul de modă a fost împreună cu Drăguşanu în anii 2009-2010, perioadă în care a Bianca fost alintată de presă „Blonda lui Bote“. (D.N.)

Ellie White a aflat sexul copilului: va avea un băieţel

BUCURIE. Cântăreaţa şi logodnicul ei, Doru Tinca, radiază de fericire. După o ecografie realizată la un cabinet din Braşov, Ellie White a aflat că va fi mama unui băieţel. „Doru a spus dintotdeauna că îşi doreşte un băieţel. Am aşteptat până acum ca să aflăm sigur sexul copilului şi iată că dorinţa i s-a împlinit. Eu credeam că voi avea fetiţă. Important este să fie un copil sănătos“, a declarat artista pentru „ProTV Magazin“. La începutul lunii septembrie, cântăreaţa împlineşte şase luni de sarcină, dar acest lucru nu o împiedică să-şi continue concertele în acelaşi ritm alert. Recent, a filmat în Malta videoclipul piesei „Ziua mea“, iar în curând va pleca într-un turneu în Italia. Ellie şi-a propus să fie activă până în ultima lună de sarcină, urmând să nască în decembrie şi să revină pe scenă de revelion. (I.V.)

www.ziarulring.ro


10.000

PAG.

1 SPECIAL 0 MARȚI, 28 august 2012

de români devin, anual, purtători de stome cutanate, ca urmare a unor boli autoimune şi a diferite forme de cancer.

Stefano Piazza a ÎNVăţAT Să LUPTE CU CANCERUL şi îi ajută pe românii purtători de stome cutanate n În 2003, medicii i-au dat o veste pe care ar fi preferat să nu o primească niciodată: cancer. După operaţie, italianul Stefano Piazza a devenit purtător de stomă cutanată. Stefano nu s-a plâns, a învăţat să lupte cu boala şi să trăiască la fel ca înainte. A înfiinţat o asociaţie pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi el şi în 2011 a venit cu donaţii în România. În toamna acestui an, vrea să le mai întindă o mână de ajutor românilor purtători de stomă (n.r. - anus contra naturii). Daniela Arnăutu

Stefano Piazza și voluntarii Sorin Țepșanu și Iulian Burlacu, în România, în noiembrie 2011

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Nu s-a temut nicio clipă. Sau nu a lăsat să se vadă. Stefano nu numai că şi-a acceptat soarta, dar a continuat să trăiască o viaţă normală şi, în plus, a refuzat să se pensioneze. Aşa cum ne-a mărturisit, a avut noroc de medici buni la Spitalul Civil „Sf. Augustin“, din Modena, dar şi-a găsit şi resurse interioare pentru a se reechilibra psihic. „Psihicul joacă un rol decisiv“ „Am mai avut probleme, am fost reoperat, dar continui să trăiesc. Mă duc la serviciu, îmi duc copilul la şcoală, merg în vacanţă cu soţia. Şi pentru că am aflat, din păcate, pe propria piele cum este să trăieşti cu o stomă, cât de mare este şocul când afli vestea că vei purta toată viaţa punguţa aceea, am decis să înfiinţez o asociaţie - AMIS - Asociaţia Modeneză de Incontinenţi şi Stomizaţi. Psihicul joacă un rol decisiv în lupta cu boala şi acceptarea situaţiei. De aceea, asociaţia noastră oferă

Nu vreau să mă privez de nicio bucurie a vieţii. Am făcut şi scufundări, deşi port colostomă.“ STEFANO PIAZZA

Când afli că ai cancer, nu trebuie să simţi că viaţa s-a sfârşit. Trebuie să trăieşti perfect normal chiar dacă nu ştii cât va mai dura.“ STEFANO PIAZZA

Noiembrie 2011 - plecarea ambulanței cu donații din Modena

consiliere psihologică. La fel ca şi în mastectomie, de exemplu, un stomizat se poate confrunta cu temerea că va fi respins de societate. În plus, apar tot felul de temeri legate şi de viaţa sexuală. Sub aceste aspecte, şi nu numai, oferă ajutor AMIS“, ne-a mărturisit Stefano. Prima donaţie, în noiembrie 2011 Este zâmbitor, dinamic şi, dacă nu ţi-ar mărturisi

Cum le obţineţi de la stat Bolnavii purtători de stome cutanate (colostome - anus contra naturii sau anus iliac, realizate pe intestinul gros, ileostome - realizate pe intestinul subţire şi urostome, ureterostome - realizate prin diversia urinei) au dreptul la proteze în mod gratuit, prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) de care aparţin. Astfel, în funcţie de recomandarea medicului specialist, bolnavul poate obţine de la CAS, lunar, un set de pungi. Pentru a le primi gratuit, trebuie depuse recomandarea medicului specialist în care să se specifice tipul de pungi (saci de colostomie tip sistem unic sau tip sistem stomic cu două componente) şi o cerere-tip. După ce se obţine aprobarea, bolnavii pot ridica sacii colectori de la firmele acreditate de Casă.

www.ziarulring.ro

personal, nu ai bănui nicio clipă că este un purtător de stomă cutanată, un om în al cărui organism se dă o luptă continuă între dorinţa de viaţă şi cancer. „Pe lângă aspecte delicate, precum cele psihologice sau sexuale, am descoperit că, în timp, am adunat în garajul casei numeroase produse pentru îngrijirea stomelor. Mi-au oferit în spital diverse modele pentru a-l alege pe cel care mi se potrivea cel mai

bine. În plus, am cunoscut o mulţime de alţi pacienţi sau cadre medicale care, la rândul lor, aveau saci de colostomă depozitaţi pe cine ştie unde. Am făcut un proiect pentru a le oferi ajutor pacienţilor care se confruntă cu lipsa produselor pentru îngrijirea stomelor. Aşa am strâns o mulţime. Când am aflat că în România pacienţii stomizaţi se confruntă cu ceva problemele în a-şi procura sacii, am contactat Asociaţia Purtătorilor de Stomă Cutanată din România, unde am întâlnit oameni la fel de inimoşi ca şi mine. Am colaborat foarte bine în special cu vicepreşedinta acestei asociaţii, Isabella Grosu, şi în

noiembrie 2011 am făcut prima donaţie. În parteneriat cu Crucea Roşie Italiană, am trimis o ambulanţă cu stome la Bucureşti. La plecarea transportului au participat primarul din Modena şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Italia. Doi români voluntari, Sorin Ţepşanu şi Iulian Burlacu, au acceptat să fie şoferii acelui transport. Au făcut un popas la Arad, iar Letiţia Atanasiu, şefa Hotelului Arad, impresionată de faptul că era vorba despre un transport umanitar, le-a oferit cazare gratuită“, ne-a mărtu- risit Stefano. A ajuns consilierul altor pacienţi Plin de entuziasm, după ce a înfiinţat AMIS şi a devenit şi vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Incontinenţi şi Stomizaţi din Italia, Stefano este invitat la conferinţe, unde le explică pacienţilor, care trec prin aceeaşi experienţă traumatizantă ca şi el în 2003, că „un purtător de stomă nu este un handicapat“. „Odată am fost

sunat noaptea să merg la un spital să discut cu o tânără domnişoară ce făcuse o cădere psihică atunci când medicii i-au spus că trebuie să-i monteze o colostomă şi că va trăi cu ea toată viaţa. Altă dată am convins un pacient care, de când fusese stomizat, nu mai ieşise din casă şi stătea doar în pat că nu este handicapat şi că îşi poate desfăşura toate activităţile la fel ca înainte“, povesteşte Stefano. În toamnă, un alt transport de ajutoare Stefano a pus şi bazele publicaţiei „Ritrovarci“ („Regăsirea“), iar Tribunalul Bolnavilor şi Crucea Roşie din Italia i-au propus o colaborare pentru a le arăta celorlalţi stomizaţi că nu este nicio diferenţă între ei şi ceilalţi oameni. A fost premiat şi de americani pentru proiectele sale. „În noiembrie, vom aduce în România un alt transport de produse pentru îngrijirea stomelor. Ştim că aici uneori nu sunt suficiente şi, cel mai adesea, pacienţii nu-şi permit să le cumpere“, explică Stefano.

Orice donaţie este bine-venită Puteţi face donaţii pentru Asociaţia Purtătorilor de Stomă Cutanată din România (APSCR) în contul IBAN: RO35CARP041200016640R001 Banca Comercială Carpatica - Sucursala Brezoianu, Bucureşti, CIF: 17811368. Pentru Asociaţia Modeneză de Incontinenţi şi Stomizaţi (AMIS) puteţi face donaţii în contul IT04V0538712900000002021615 deschis la Banca Popolare dell’Emilia Romagna.


PAG.

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

1 1

Vom încerca să facem o partidă mare, deşi calificarea am compromis-o în mare parte, dar în fotbal e bine să nu spui niciodată niciodată.“ DARIO BONETTI

www.ziarulring.ro

dăm gol primii la Harkov“ n Victorie nesperată pentru Dinamo, duminică seară, în faţa Petrolului. Nesperată nu pentru că echipa „roş-albă“ nu ar fi fost favorită înaintea partidei, ci din cauza prestaţiei mai puţin reuşite din repriza secundă. Succesul îi face pe „câini“ să creadă că pot întoarce rezultatul şi la Harkov, după 0-2 la Bucureşti. Cătălin Sandu

catalin.sandu@ziarulring.ro

Cătă, v-aţi cam chinuit cu Petrolul. A fost chiar atât de greu? Am început foarte bine, am şi deschis scorul foarte repede şi totul părea că va fi bine pentru noi. Poate am suferit puţin şi din cauza oboselii acumulate, având în vedere că am avut puţine zile de pauză, cred că am cedat iniţiativa şi din cauza căldurii, dar, una peste alta, am reuşit să câştigăm şi ăsta este lucrul cel mai important. Mai credeaţi că veţi obţine toate punctele pe acel final de joc, în condiţiile în care evoluţia voastră nu era una care să vă dea speranţe? E adevărat că ne-am cam chinuit pe toată durata celei de-a doua reprize, dar am făcut un joc bun de apărare, am fost organizați şi mă gândeam că putem da lovitura pe un contraatac ori la o fază fixă. Eu, unul, am crezut până în ultima clipă că putem marca golul victoriei. La ce te gândeai în acel minut 93 când ai primit mingea şi ai centrat la golul lui Ţucudean? Păi, am vrut să centrez cât mai bine şi mi-a ieşit. Am

primit o minge foarte bună de la Curtean şi l-am simţit pe „Ţucu“ în careu. Am trimis covrig în careu, a fost şi noroc, recunosc, să câştigăm la ultima fază a meciului, dar aceste victorii sunt cu atât mai frumoase.

Te gândeşti şi la meciul de la Harkov, de joi? Sigur că da. Suntem con şti enţi că avem şansa a doua, pentru că, după 0-2

1. Pandurii 2. Steaua 3. Dinamo 4. Astra 5. CFR 6. Rapid 7. Gaz Metan 8. Vaslui 9. Petrolul 10. Concordia 11. „U“ Cluj 12. Braşov 13. Ceahlăul 14. Oţelul 15. Viitorul 16. Severin 17. Iaşi 18. Gloria

M

V

E

I

G

6 5 5 6 6 5 6 5 6 6 5 5 5 6 5 6 6 6

5 4 3 3 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 0 0 0 0

1 1 4 2 3 3 3 2 2 2 1 2 1 2 3 2 2 2

0 0 0 1 1 0 1 1 2 2 2 2 3 3 2 4 4 4

15-5 14-5 11-6 14-10 12-9 7-5 6-5 8-5 10-8 7-9 7-13 8-9 5-13 8-10 4-6 4-9 7-13 3-10

Pct. 16 13 11 11 9 9 9 8 8 8 7 5 4 3 3 2 2 2

Etapa a VI-a / Rezultate Aseară

Gaz Metan - Severin 2-0 „U“ Cluj - Braşov 1-1 Oţelul - Gloria 6-3 Rapid - CFR 3-2 Iaşi - Pandurii 0-1 Dinamo - Petrolul 2-1

Multă lume spune că victoria a fost pur întâmplătoare... Asta e! Eu spun că nu e deloc întâmplătoare. Am spus, poate am avut şi puţin noroc, dar noi asta ne-am dorit. Am vrut să câştigăm, iar dacă golul a venit în ultimele secunde asta e cu atât mai bine. Am avut şi noi o dată noroc, pentru că nu am mai avut de mult timp. În campionatul trecut am fost urmăriţi de ghinion. Vrea un miracol Aţi avut o perioadă mai puţin reuşită în ultimele săptămâni, fără să mai câştigaţi de cinci meciuri... Aşa e, cu atât mai importantă este această victorie pentru noi. Sper că am spart gheaţa acum şi ne va merge mai bine de acum încolo. Tuturor!

Clasament Liga I

Cătălin Munteanu: „Vreau să PE SCURT

Astra - Concordia Ceahlăul - Viitorul Vaslui - Steaua

Liga Campionilor (21.45) Azi

Mâine

Panathinaïkos - Malaga, Digi 1 (0-2) Udinese - Sp. Braga, Digi 2 (1-1) Anderlecht - AEL Limassol, Digi 3 (1-2) H. Kiryat Shmona BATE (0-2) NK Maribor - D. Zagreb (1-2)

CFR - Basel, Digi 1, (2-1) Fenerbahce Sp. Moscova, Digi 3, (1-2) Celtic - Helsingborg (2-0) D. Kiev B. Monchengladbach (3-1) Lille - Copenhaga (0-1)

Fluieraş italian pentru CFR GIANLUCA ROCCHI (Italia) este

la Bu cu reşti, doar o mi nu ne ar face să răs turnăm aceste calcule, dar în fotbal au mai fost astfel de mi nuni. Chiar Dinamo, cu Da rio Bonetti, a reuşit să răs toarne rezultatul cu Slo van Liberec şi noi vom în cer ca şi de data asta să facem sur priza.

Şi-a luat numărul 12 CONCURS. Adrian Mutu, care va fi prezentat oficial astăzi la Ajaccio, a anunţat pe Twitter că la noua echipă va purta tricoul cu numărul 12. Românul a organizat un concurs pentru fanii săi pe contul de Twitter: „Cine ghiceşte numărul meu de pe tricou o să-i fac cadou un tricou autografat. Nu e 10, vă spun de la început...“, a scris Mutu pe Twitter. Mutu a ajuns, ieri, în Corsica, şi a anunţat într-o combinaţie de engleză şi italiană: „Just arrived! Arrivatoooo in Corsica!!! Che bella Corsica!! Mamma mia...“, a mai scris Mutu. (C.S.)

arbitrul care va conduce la centru meciul CFR - Basel, programat mâine-seară. Rocchi va fi ajutat de conaţionalii Elenito Di Liberatore şi Lorenzo Manganelli, în timp ce rezervă va fi Riccardo Di Fiore. Asistenţi suplimentari vor fi Mauro Bergonzi şi Andrea De Marco. (C.S.)

Chiar crezi că puteţi câştiga acolo? Orice e posibil, deşi Metalist Harkov este o echipă extrem de puternică şi asta am simţit-o pe pielea noastră. Vrei să-ţi spun ceva? Eu nu vreau decât să dăm primii gol la Harkov, apoi nu se ştie ce va fi în continuare.

A recunoscut

Îl vrea tot pe „Neamţ“

FAIRPLAY. Petre Grigoraş, tehnicianul Pandurilor, a spus că elevii săi au obţinut o victorie nemeritată la Iaşi, scor 1-0. „Am obţinut o victorie nemeritată, m-aş fi mulţumit şi cu un egal după cum a decurs jocul. Elevii mei au intrat pe teren cu aere de lider şi, în momentul în care s-au văzut dominaţi, cu greu au reuşit să-şi mai revină. Dacă Iaşiul ar fi concretizat una dintre ocaziile avute în prima repriză, nu ştiu dacă obţineam măcar un egal azi. După cum a decurs jocul, mai degrabă Iaşiul a părut a fi lider“, a declarat Grigoraş. (C.S.)

CONTINUITATE. Preşedintele de onoare al Oţelului Galaţi nu este de acord ca Dorinel Munteanu să plece de pe banca tehnică a echipei. „Am văzut ce a declarat domnul Dorinel Munteanu şi pot să spun că, indiferent de domeniu, demisia este un act de mare onoare. În afara faptului că echipa nu a mai câştigat de multă vreme un meci, nu înţeleg ce alte nemulţumiri ar putea avea, deoarece este cel mai bine plătit antrenor din Liga I. Salariile şi primele sunt achitate, însă, paradoxal, ne aflăm pe o poziţie în clasament care nu ne face cinste“, a declarat Marius Stan. (C.S.)

www.ziarulring.ro


1

1 SPORT 2

MARțI, 28 august 2012

PE SCURT Dan Petrescu, apreciat la Moscova VALOARE. Presa rusă are

numai cuvinte de laudă la adresa lui Dan Petrescu, principalul responsabil pentru schimbarea jocului echipei moscovite. „Schimbarea de antrenor a ajutat-o pe Dinamo să câştige primul meci“, a scris cotidianul „Izvestia“, care l-a şi criticat pe tehnicianul român: „Nu a adus încă schimbarea de mentalitate pe care a promis-o“. Dinamo Moscova întâlneşte mâine, în play-offul Europa League, formaţia germană Stuttgart, care a câştigat în meciul tur cu 2-0. (T.Ş.)

Horia Tecău, din nou în echipa de Cupa Davis REVENIRE. Căpitanul

nejucător al echipei României de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat că a primit confirmarea din partea lui Horia Tecău că va participa la confruntarea cu Finlanda alături de jucătorii Victor Crivoi, Florin Mergea, Alex Luncanu şi Andrei Dăescu. La începutul acestui an, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil, Victor Crivoi şi Horia Tecău au anunţat că refuză să mai răspundă convocărilor dacă Andrei Pavel nu este reinstalat căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis. România va întâlni Finlanda la Cluj-Napoca, între 14 şi 16 septembrie, în cadrul Grupei I a Zonei Euroafricane. (T.Ş.)

milion de euro este suma încasată, duminică, la licitaţia organizată de Casa Artmark.

Bolidul lui Schumi, vândut la Mamaia

n Vedeta licitaţiei de maşini de colecţie, organizată de Artmark la Mamaia, a fost monopostul Ferrari F399 condus de Michael Schumacher, cu care a învins în 72 de curse de Formula 1. Bolidul a obţinut cel mai mare preţ de vânzare - 177.000 de euro -, totalul vânzărilor fiind de 1.066.240 de euro, informează casa de licitaţii. Tudor Ştefan

tudor.stefan@ziarulring.ro

La categoria Sport Memorabilia, în topul preţurilor se regăsesc, în continuare, o pereche de patine datând din ultimii ani ai secolului al XIX-lea - 600 de euro, o minge de handbal ce i-a aparţinut lui Ştefan Birtalan, primită în 1971 - 600 de euro, un set de şase monede aniversare de la Olimpiada de la Moscova 1980, în cutia originală - 600 de euro, un tricou al lui Cristian Chivu cu autograf, fundaş al echipei Internazionale Milano - 500 de euro, o torţă din timpul

Olimpiadei din 1972 - 450 de euro, steagul României cu autografele Naţionalei României la Campionatul European din Anglia 1996 - 450 de euro, o pereche de mănuşi de kick-boxing, cu autograf, aparţinând pugilistului Ionuţ Iftimoaie -

400 de euro, o minge de fotbal, cu autografele echipei Steaua Bucureşti (1986) şi ale echipei naţionale (1994) - 400 de euro, un set 12 medalii şi plachete ale sportului românesc, perioada interbelică - 300 de euro, un tricou aparţinând lui

Ghiţă Mureşan, purtat în meciul Romanian All Stars organizat la Cluj în 1993 200 de euro şi diploma pentru locul I la sol, acordată de Federaţia Română de Gimnastică, în 1971, Nadiei Comăneci - 200 de euro.

Primele reviste cu Nadia pe copertă, 650 de euro Şi Nadia Comăneci a fost cotată la mare preţ. Setul de două reviste „Time“ şi „Sport Illustrated“, din 2 august 1976, înfăţişând-o pe Nadia după obţinerea primei note de 10.00 din istoria gimnasticii sportive la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, a fost adjudecat cu 650 de euro. Pe 18 iulie s-au împlinit 36 de ani de la ziua în care a obţinut, la paralele, prima notă de 10 din istorie. Surpriza a fost atât de mare încât tabela a arătat 1.00 din cauză că situaţia a fost fără precent, iar tabela dispunea doar de trei cifre.

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Croat la Real!

Owen îşi caută echipă

CONFUZIE. Gruparea Real Madrid a anunţat transferul mijlocaşului croat al formaţiei Tottenham Hotspur, Luka Modrici, care va semna un contract pe cinci sezoane. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani juca la Tottenham din 2008, disputând 160 de meciuri, în care a marcat 17 goluri. Potrivit presei spaniole, Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro pentru Modrici. Reputatul cotidian „Marca“ a făcut o gafă de proporţii anunţând “transferul mijlocaşului sârb Luka Modrici”, cunoscută fiind rivalitatea dintre popoarele croat şi sârb. (C.S.)

INTENŢIE. Fostul atacant al lui Manchester United, Michael Owen, speră să-şi poată găsi o nouă echipă în Premier League înainte ca perioada de transferuri să se încheie. Owen, 32 de ani, a părăsit echipa antrenată de Sir Alex Ferguson după trei sezoane dezamăgitoare pe „Old Trafford“, dar este încrezător în capacitatea sa de a reveni în elita fotbalului englez. „Aşa cum se întâmplă des, multe evenimente se produc spre finalul perioadei de transferuri. Am fost în legătură cu mai multe cluburi şi mă aştept să joc în curând“, a declarat câştigătorul Balonului de Aur din 2001. (C.S.)


5

TERAPII Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

SOMNUL PROFUND, secretul siluetei perfecte n Majoritatea oamenilor luptă cu kilogramele în plus apelând la diete, sport şi chiar la unele medicamente. Vestea bună vine de la cercetătorii americani: putem slăbi în timp ce dormim.

24

trebuie să fie ora de mers la culcare dacă cea de trezire este 7.30.

PAG.

1 3

cicluri de câte 90 de minute de somn profund, adică 450 de minute pe noapte, este durata medie de somn recomandată.

PE SCURT

Coaja de banană te scapă de... aşchii

IDEE. Dacă ţi-a intrat o aşchie sub piele, este recomandat să foloseşti coajă de banană ca bandaj, deoarece produce o enzimă care scoate aşchia la suprafaţă. Dr. Oz avertizează că, dacă aşchia este înfiptă mai adânc sub piele, trebuie să aplici coaja de banană în mai multe rânduri pentru a obţine efectul dorit. (D.A.)

Băuturile dietetice, periculoase

Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Ardeiul iute, ingredientul de bază Conform unui studiu realizat în Australia, la Universitatea din Tasmania, mâncarea condimentată poate să te ajute să dormi mai bine şi să îţi aducă un plus de energie pentru a doua zi. Cercetătorii australieni au

descoperit că poţi adormi mult mai uşor atunci când consumi mâncare condimentată cu chilli. Rezultatele unui studiu au arătat că persoanele care au participat la studiu şi au mâncat condimentat au obţinut cu aproximativ 30% mai multă energie în timpul zilei, chiar dacă durata somnului le era redusă cu 20 de minute. Capsaicina, secretul reuşitei „Atunci când consumi chilli, capsaicina, substanţa responsabilă de iuţimea ar-

UTILE

Otita „de piscină“ afectează copiii cu polipi ATENŢIONARE. Înotul în apa unei piscine este benefic întreţinerii formei fizice a organismului. Însă, odată intrată în ureche, apa din piscină poate declanşa sau agrava afecţiuni ale urechii - în special cele inflamatorii, cum este otita. „Boala se instalează frecvent şi uşor mai ales la copiii care au vegetaţii adenoidiene - polipi mari - cu obstrucţie importantă nazală şi modificarea permeabilităţii canalului care face legătura nasului cu urechea. Astfel, se deteriorează echilibrul presiunii dinăuntru şi al celei din afara urechii, favorizând apariţia de inflamaţii şi chiar infecţii. Ca urmare, copiii «adenoidieni» trebuie să evite înotul în piscine până la rezolvarea problemelor cu vegetaţiile adenoide de către medicul specialist ORL. În plus, cine înoată frecvent trebuie să folosească dopuri sau căşti speciale pentru urechi“, recomandă conf. dr. Maria Beuran, medic primar ORL la Centrul Medical Mediclass; programari@mediclass.ro; Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti, tel. 021.410.27.27, 021.412.01.28, 021.412.01.29; www.mediclass.ro. (D.A.)

Mersul pe bicicletă, sănătate curată Combinând efectele capsaicinei cu o dietă echilibrată, exerciţiu fizic şi un somn profund de opt ore ,vei accelera procesul de slăbire.“ DR. EDUARD BOLOHAN deilor, are efecte benefice asupra somnului. Aceasta acţionează asupra senzorilor din creierul tău şi îţi controlează ciclurile de somn“, afirmă dr. Eduard Bolohan, reprezentant al produselor Chilliburner şi Chillishape.

PREVENȚIE. Indiferent de vârstă, mersul pe jos sau pe bicicletă ne menţine sănătoşi. Cel mai atractiv beneficiu este că previne creşterea în greutate la femeile aflate înainte de menopauză. Pentru femeile supraponderale, două sau trei ore de mers pe bicicletă pe săptămână sunt benefice, pentru că sunt şanse mai mici să crească în greutate. Este nevoie de minimum 30 de minute de mişcare pe zi. (D.A.)

Albeşte-ţi dinţii cu bicarbonat SFAT. Una dintre soluţiile la care apelează Dr. Oz pentru albirea dinţilor este aplicarea unei soluţii din bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie. După ce te-ai spălat pe dinţi cu pastă, şterge dantura de excesul de salivă cu ajutorul unei dischete din bumbac, aplică soluţia pe dinţi şi las-o să acţioneze un minut înainte de a o îndepărta cu ajutoul periuţei de dinţi. (D.A.)

Anghinarea scade colesterolul TERAPIE. Pentru normalizarea valorilor colesterolului poţi folosi tinctura sau ceaiul de anghinare. Statisticile arată că o treime din români au colesterolul mărit. De aceea, este esenţial să îţi faci analize la sânge măcar o dată pe an şi să respecţi indicaţiile medicului. În plus, poţi lua, zilnic, câteva picături de tinctură de anghinare diluate într-un pahar cu apă. (D.A.)

EFECT. Cine ţine la siluetă şi consumă băuturi dietetice trebuie să nu facă excese. Un studiu efectuat de specialiştii americani a arătat că femeile care consumă zilnic cel puţin două băuturi acidulate dietetice prezintă un risc mai mare de a suferi de insuficienţă renală. Potrivit cercetătorilor, băuturile care conţin zahăr nu au acelaşi efect asupra rinichilor. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Somnul scurt creşte secreţia grelinei - un hormon care declanşează foamea şi favorizează depunerea grăsimilor. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago arată că o persoană care doarme şapte ore pe noapte şi arde 2.500 de calorii în timpul zilei poate scăpa de încă 147 de calorii pe zi doar dacă mai doarme o oră în plus. De asemenea, trebuie ţinut seamă de faptul că un somn scurt şi de proastă calitate contribuie la apariţia bolilor cronice şi relaţionează cu luarea în greutate, cu diabetul şi mortalitatea prematură.


PAG.

1 COCKTAIL 4

Niciodată în viaţă n-am învăţat ceva de la o persoană care a fost de acord cu mine.“ DUDLEY FIELD MALONE

MARțI, 28 august 2012

Robert Pattinson, consolat de Katy Perry

Să SALVăM TOGO

prin… „greva sexului“

BERBEC O zi bună. Şeful este binedispus sau încă în concediu, la serviciu nu este mult de lucru, iar pe seară poţi ieşi la o terasă. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR

Se pare că burlăcia îi prinde de minune protagonistului seriei „Twilight“, acesta intrând în vizorul mai multor femei de când s-a despărţit de Kristen Stewart. Katy Perry (foto medalion) este una dintre nenumăratele doamne care îi dau târcoale actorului şi, din câte se pare, are toate şansele de a forma un cuplu cu celebrul... vampir. Cei doi au fost surprinşi recent de paparazzi luând o cină romantică. Martorii susţin că Perry a flirtat toată seara cu proaspătul burlac fără să mai ţină cont de privirile curioşilor. „Au râs toată seara şi se sorbeau din priviri. În plus, Robert nu-şi putea lua ochii de la decolteul ei, chiar dacă a încercat să facă acest lucru cât mai delicat. Şi dacă mai punem la socoteală şi atingerile, atunci putem spune că se înfiripă ceva între ei“, a declarat o sursă pentru publicaţia „The Sun“. (I.P.)

BANCUL ZILEI Proaspăt căsătorită, tânăra soţie se plânge soţului: - M-am săturat! Eu fac mâncare, eu spăl, eu calc, eu fac curat în casă! De parcă aş fi o cenuşăreasă! Soţul: - Ei, vezi, draga mea?! Nu ţi-am zis eu că o să îţi ofer o viaţă ca în poveşti?!

Cu mult calm şi un zâmbet afişat mereu poţi evita discuţiile mai aprinse şi în acelaşi timp să-ţi maschezi starea de nervozitate. 6Sănătate 6Bani 5Sentimente

GEMENI Ai vrea încă o mică vacanţă în care să zaci şi să dormi mult. Nu dispera şi nu ai teamă, vine weekendul! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC n Reprezentante ale femeilor din Togo au recurs la măsuri neobişnuite pentru a obţine demiterea preşedintelui Faure Gnassingbé. Grupul le-a cerut tuturor femeilor să intre în „greva sexului“. Iris Păun

magazine@ziarulring.ro

Planul pus la cale de mişcarea „Să salvăm Togo“ invită togolezele să se abţină de la plăcerile carnale, timp de o săptămână, cu scopul de a-şi convinge soţii să ia deciziile necesare care să conducă la înlăturarea de la putere a lui Gnassingbé. „Femeile togoleze se vor declara într-o grevă a sexului începând de

Calendar

luni… Avem multe modalităţi prin care îi putem face pe bărbaţi să înţeleagă ce vor femeile din Togo“, a declarat o activistă a mişcării „Să salvăm Togo“, Isabelle Ameganvi. După cum era de aşteptat, ideea nu pare a fi îmbrăţişată de bărbaţi, aceştia luând peste picior apelul făcut de Ameganvi. „Pentru ea este uşor să vorbească pentru că nu este căsătorită şi nu are un

La Kiev, protestele se fac... topless Dacă „greva sexului“ vi se pare ciudată, ei bine, trebuie să menţionăm şi protestele puse la cale de FEMEN, organizaţie ce militează pentru drepturile femeilor. Recent, câteva reprezentante ale organizaţiei au decis să protesteze pe cea mai mare catedrală din Ucraina. Pentru ca iniţiativa să se facă auzită sau, mai bine spus, văzută, femeile şi-au manifestat nemulţumirea cu sânii dezgoliţi. Acţiunea a avut ca scop respectarea dreptului femeilor la avort.

Sudoku

28 august Soarele răsare la 6.19 şi apune la 20.41.

1965: Se naşte Shania Twain (foto), interpretă americană de muzică pop.

www.ziarulring.ro

7

4

6

3

Rezolvarea din nr. trecut

7 9 8 4 3 2 5 1 6

4

9

6 8 2 9 7 4 1 5 3

9 5

8

BALANŢĂ Amână pentru altă zi toate întâlnirile importante sau deciziile majore, mai ales dacă privesc relaţiile de dragoste sau de familie. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION Astăzi stai cam prost la multe capitole, dar atâta vreme cât cei pe care-i iubeşti sunt de partea ta, poţi muta şi munţii din loc! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

VĂRSĂTOR În locul tău aş lua astăzi nişte hotărâri. Să mai slăbesc puţin, să fac economii, să mă apuc de sport şi să am o viaţă ordonată! 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

PEŞTI 3

1 2 3 6 9 5 8 4 7 3 5 9 2 1 8 7 6 4

6

2

5 6 4 1 8 7 3 2 9 4 7 1 3 5 6 2 9 8

7

9

1

9 3 6 8 2 1 4 7 5 8 1 5 7 4 9 6 3 2

8

FECIOARĂ Veşti bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care sperai în secret. Mici favoruri din partea colegilor de serviciu. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Cel mai greu lucru în ziua de azi este să-ţi găseşti jumătatea, omul-pereche care să-ţi împlinească aşteptările. Azi ai o ocazie! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

5

2

LEU În sfârşit, ai timp pentru tine şi pentru cei dragi. De mult nu te-ai mai simţit atât de bine cu ei. Ar trebui să le iei ceva bun! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

CAPRICORN

8 7

2 4 7 5 6 3 9 8 1

1917: Moare Calistrat Hogaș, prozator român (n. 1847).

1

Astăzi îţi place să le povesteşti colegilor de la serviciu amintiri vesele şi bancuri. Asta înseamnă că ai mare nevoie de certitudini. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

De astăzi, cu o configuraţie favorabilă, începi să te simţi mai bine şi să te frămânţi mai puţin. Fii mai atent la forma fizică! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

5

1619: Ferdinand al II-lea este ales împărat al Imperiului Romano-german. 1804: La 28 august/9 septembrie 1804, un puternic incendiu a distrus o parte a Bucureștiului.

bărbat acasă... Ea chiar crede că femeile care sunt căsătorite şi trăiesc în aceeaşi casă cu soţii lor vor reuşi să facă acest lucru? Mai mult, cine poate controla ceea ce fac cuplurile în spatele uşilor închise?“, afirmă unul dintre cei nemulţumiţi. Acelaşi procedeu a fost aplicat şi în Liberia cu scopul de opri războiul civil ce a marcat această ţară până în anul 2003.

4

2

Deşi eşti plictisit şi ai foarte multă treabă, azi ai şansa să întâlneşti un vechi prieten care îţi deschide un sipet cu amintiri. 5Sănătate5Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM ANGAJEAZĂ MODELE VIDEOCHAT. LOCAŢII CENTRALE, LEGALITATE, LUX, CÂŞTIGURI 1.200-3.500 EURO LUNAR. 0720.818.129, 0767.818.129.

www.ziarulring.ro

OFER loc de muncă pentru damă de companie în Elveţia, Zürich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 1835 ani. Câştiguri între 200-1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

OFERT{

ANGAJĂM agenţi pază Bucureşti+zonele limitrofe, salariu 800-1200. 021.318.99.67, orele 9-16.

CONSTRUIESC grătare cu afumătoare, cuptor, plită, sobe teracotă. 0762.732.328, 0720.624.004.

CELPI (Drumul Bercenarului nr. 1, sector 4) urgent LĂCĂTUŞI construcţii metalice, lăcătuş mecanic, MACARAGIU macarale turn, SUDOR oxigaz, plasmă. 021.450.20.11/163, celpisa@gmail.com.

FIRMĂ pază angajează agenţi securitate şi operatori dispeceri pentru interior hipermarket, zona Policolor. Relaţii luni-vineri, 9.0015.00. Telefon: 021.224.29.69, 0755.128.964. COMPANIE multinaţională angajează operatori curăţenie full time şi part time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Pentru detalii sunaţi la: 021.252.47.85/ 031.805.82.81. CONSTRUCTOR TIPARE cunoscător Gemini angajează Euphoria Fashion, pentru fabrică de confecţii de damă, Electromagnetica, sector 5. 0731.700.251. CASTING apariţii în spoturi publicitare, filme. Înscriere gratuită. Contact 0755.060.607.

CERERI SERVICIU

DOAMNĂ serioasă supraveghez copii şcolari, Drumul Taberei sau Militari. 0746.080.866.

REPAR maşini de spălat automate. GARANŢIE, deplasare gratuită, urgenţe. 0729.374.669; 0761.290.233.

TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursă, 0764.943.357. ACOPERIŞURI, vopsit, tinichigerie, tablă zincată, sediu: Slt. Zaharia 8. 0728.376.624, 0374.073.595, 0740.019.171.

PRESTăRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, reparaţii orice model, deplasare-constatare gratuite, garanţie piese. 0768.735.555, 0736.537.831.

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271.

ACOPERIŞURI, reparaţii tablă zincată, lindab, preţ promoţional. 0740.410.857, 0722.722.743.

REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483.

REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902.

ACOPERIŞURI, tinichigerie, lindab, tablă zincată, reparaţii, vopsit acoperişuri, şi în afara Bucureştiului. 0724.716.882, 0753.709.391.

CENTRU de evaluare G4S pentru agent de securitate Legea 333, Bucureşti-Metrou Pipera, preţ 300 lei. 0722.335.108. LICEUL “ARSIS” înscrie elevi la zi şi fără frecvenţă. 0722.299.283.

ACTIVITATE inteligentă, excelent plătită, persoane active, pensionari, cadre medicale, farmacişti, profesori, funcţionari, 0724.009.749, 021.270.58.78. EDITURA Roossa Books angajează agenţi vânzări, distribuitori, curieri cu/fără experienţă pentru Bucureşti. Salariu 1.000 RON+comision zilnic. 0730.566.776; 021.315.16.90; 0756.641.813.

la 2 apariții plătite, în luna august a 3-a este GRATUITĂ

ACOPERIŞURI, mansardări, dulgherie, sisteme pluviale, orice fel de reparaţii. 0725.794.085, 0732.605.911.

PAG.

1 5

CUMPăRăRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR maşini Remat, transport, radiere, plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740. VÂNZăRI DIVERSE

REPARAŢII CALCULATOARE, laptopuri, instalare Windows la domiciliu, DEVIRUSARE. 0767.093.713; 0724.848.242.

SUPORT uscare rufe cu scripeţi şi prindere în tavan. Detalii şi comenzi pe: www.uscatorrufe.ro.

VÂNZăRI CASE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 18, 290 (Basarabia). 0743.589.934.

CASĂ/TEREN, Mihai Viteazul/Călăraşi, 35.000 euro; schimb – 2 camere/garsonieră, Bucureşti. 0737.030.931, 0242.346.889. CASĂ Titu, cărămidă, 4 camere, utilităţi, central. Accept credit. 0741.208.119. VÂNZăRI SPAţII COMERCIALE

VÂND clădire birouri Bucureşti – zona Herăstrău-Nordului, s+p+5+6 retras, suprafaţa totală – 1.078 mp, teren – 259 mp, 4 locuri parcare. Preţ 850.000 E+TVA. 0756.512.300.

CUMPăRăRI DIVERSE

CUMPĂRĂM electronice fabricaţie după 2007: TV-LCD; laptop; aparat foto digital; PlayStation; XBOX; PSP; iPhone; GPS; Diverse. 0785.699.822. COLECŢIONAR, cumpăr insigne sportive, plachete, torţe olimpice. Tel.: 0722.274.911. FRIGIDERE, CONGELATOR aragaz, maşină spălat, combină frigorifică. Funcţionale 100-150, FRIGIDER DEFECT 50. 021.332.85.99; 0722.417.915; 0766.986.674. PROPUNERI AFACERI

VÂNZăRI TERENURI

VÂND teren intravilan situat în Moara Vlăsiei, la 5 minute de A3, 2.580 mp,40 E/mp negociabil! 0762.277.335, 0762.639.996.

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile:

ŞCOALA SANITARĂ POSTLICEALĂ „ANA“ BUCUREŞTI

l SPĂLĂTOR VASE - spală vasele, tacâmurile, paharele astfel încât să fie asigurat în permanenţă necesarul veselei; curăţă maşinile şi aparatele de lucru din bucătărie; efectuează curăţenia în bucătării.

Calificări profesionale cu durata de trei ani: – Asistent medical generalist – Asistent medical de farmacie – Asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare

l DECORATOR FLORAL - Realizează şi îngrijeşte aranjamente florale; efectuează elemente de decor; îngrijeşte şi întreţine florile tăiate; valorifică florile şi aranjamentele florale; asigură aprovizionarea cu materii prime şi se informează permanent despre noutăţile în domeniu şi tendinţe. Permisul de conducere şi cunoştinţele de limba engleză constituie un avantaj. Condiţie obligatorie – experienţă de minim un an în domeniu, flexibilitate, disponibilitate şi creativitate. l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l FRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele frigorifice, agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minim trei ani în domeniu. l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. PUBLICITATE

Autorizată MECTS – Ordin 4759/24.08.2010

OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ

Se pot înscrie absolvenţi de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat Relaţii la tel.: 021.311.61.16; 0762.248.488

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36 MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

1087  

ziar,ring,1087

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you