Page 1

Vremea azi...

GRATUIT

Joi, 16 august 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1079 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Vom avea parte de o zi caldă, cu un cer parţial înnorat.

min. 170C max. 310C presiune atmosferică 751 mmHG

DE CE A RATAT Marius Urzică şi postul de comentator

PAG.

1 2

PAG.

07

Lady Gaga, TRANSFORMATă ÎN MONSTRU de un paparazzo PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


88%

0 EVENIMENT 2 JOI, 16 august 2012

din electorii prezenţi la referendum au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Cine mai dezinformează despre România? Astăzi: agenţia Reuters

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică în comuna Dobroeşti, str. Doinei, între str. Meterezului şi str. Cireşului, oraşul Bragadiru, str. Alexandriei, zona Şoseaua de Centură.

Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

DISTRIGAZ SUD. Pentru modernizarea reţelei de distribuţie, Distrigaz Sud Reţele anunţă sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici, astfel: Florilor, Constantin Stere, Vânju Mare, Cisnădie, Rucăr, Caşin, Ion Mihalache, Lainici, Griviţei, Gloriei, Puţul lui Zamfir, Parângului, Dornei, Săcele.

Întrebarea zilei

„Ponta, care a venit la conducerea guvernului în luna mai, l-a suspendat pe Băsescu şi a organizat referendumul în căutarea sprijinului popular pentru acuzaţii de depăşire a atribuţiilor (n.r. - aduse lui Băsescu)“. Este una dintre informaţiile publicate în articolul care anunţa că „Băsescu a supravieţuit referendumului“, semnat de Luiza Ilie, cores-pondent român al Reuters. Ne este greu să credem că reporterul Reuters, despre care am aflat că îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti şi că mai de mult scria

Suspendarea președintelui, condamnată de Washington? Dintr-un articol al aceleiaşi jurnaliste, publicat săptămâna trecută, aflăm încă de la prima frază faptul că acţiunea „primuluiministru Victor Ponta de a-l îndepărta pe Băsescu a fost condamnată de Comisia Europeană şi de Washington“. Dacă în cazul Comisiei Europene ştim despre ce vorbeşte reporterul Reuters, despre condamnarea venită de la Washington aşteptăm detalii.

editoriale pentru HotNews.ro, nu ştie că Parlamentul României l-a suspendat pe Băsescu, şi nu individul ori premierul Victor Ponta.

Militar rănit de Ziua Marinei

Accident grav între două căruţe CIOCNIRE. Un tânăr în vârstă de 27 de ani,

ACCIDENT. Un militar a fost rănit, ieri, în timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din municipiul Constanţa. Întăritorul de recul al unei arme a explodat, iar militarul a fost lovit de o schijă la genunchiul stâng. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului. (A.M.)

www.ziarulring.ro

Pe cine ameninţă Ponta? Într-o altă ştire recentă, aceeaşi ziaristă repetă informaţia potrivit căreia premierul Victor Ponta l-a suspendat pe Traian Băsescu şi adaugă că premierul a ameninţat că va schimba judecătorii Curţii Constituţionale care nu vor fi de acord cu eliminarea pragului de 50% pentru referendum. „Ponta a încercat să reducă puterile Curţii Constituţionale, a ignorat regula cvorumului de peste 50% şi a ameninţat că-i înlocuieşte pe judecătorii care nu se conformează, toate acestea pâ-

nă la presiunea concertată din partea Comisiei Europene, a Statelor Unite şi a Germaniei, care l-au forţat să dea înapoi“. Nu ne amintim de vreo declaraţie a primului-ministru în care ameninţa că schimbă vreun judecător care nu e de acord cu el, dar se pare că jurnalista Reuters are aceste informaţii „şocante“.

din localitatea vasluiană Popeni, a ajuns în stare gravă la spital după ce două căruţe s-au ciocnit frontal pe un drum naţional din judeţul Vaslui. Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc noaptea, deoarece cei doi nu s-au văzut, neavând căruţele luminate. Totodată, autorităţile au constatat că amândoi căruţaşii consumaseră băuturi alcoolice. (A.M.)

7,4

milioane de români au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 189,67 lei

4,51 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Oastei, Nazarcea, Aeromodelului, Truseşti, Plaurului, Malu Mare, Betonierei, Galiceni, Leordina, Avântului, Balsamului, Grohotişului, Sf. Gheorghe, Doamna Stanca, Albişoarei, Obleţilor, Ştiucii, Linului, Bibanului, Roşioarei, Mrenei, Scoicilor, Ciortanului, Şos. Pantelimon, Avrig, Popa Lazăr, Bd. Ferdinanad.

n În ultima perioadă, publicul român a putut observa, stupefiat, cum publicaţiile din străinătate au relatat părtinitor situaţia politică din România. Revoltător este însă faptul că o opinie deformată asupra anumitor aspecte se poate regăsi şi în conţinutul ştirilor celebrei agenţii Reuters. Informaţii precum „Ponta l-a suspendat pe Băsescu“ sau „Ponta a ameninţat să schimbă judecătorii CCR dacă nu se conformează” sunt repetate obsesiv în ştirile obiectivei agenţii, fiind preluate de televiziuni şi ziare din întreaga lume.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN MDL în scădere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,65 5,73 3,76 3,68 2,31 0,29

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

514

persoane decedate au fost descoperite pe listele electorale permanente de la referendum în judeţele Brăila şi Iaşi.

PAG.

0 3

Procurorii DNA, la uşa PE SCURT românilor CARE AU VOTAT la referendum

Copil împuşcat de fratele său

UN COPIL de şapte ani a ajuns la Spitalul „Louis Ţurcanu“, din Timişoara, după ce a fost împuşcat cu arma de vânătoare a tatălui său. Agresorul a fost chiar fratele de 12 ani, care a luat arma dintr-un dulap metalic pentru a se juca cu ea. În urma manevrării greşite a armei, aceasta s-a descărcat accidental. (A.M.)

n Cercetările în dosarul referendumului continuă. După ce Parchetul instanţei supreme a audiat mai mulţi demnitari, procurorii anticorupţie au luat la puricat mai multe localităţi din ţară pentru a verifica listele electorale. Potrivit declaraţiilor unor primari, vrâncenii au fost scoşi din biserică pentru a fi audiaţi, iar localnicii din Olt au fost puşi să jure cu mâna pe Biblie. Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis, marţi, preschimbarea termenului pentru încheierea dezbaterilor privind validarea sau invalidarea referendumului, de la data de 31 august la data de 21 august, la solicitarea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. În plus, CCR a devansat pentru 21 august termenul pentru ca guvernul să trimită listele electorale permanente. Tot marţi, judecătorii Curţii au admis că erata trimisă spre „Monitorul Oficial“ în care se precizează că românii din diaspora trebuie contabilizaţi la vot este legală. Alegătorii, în vizorul autorităţilor Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) efectuează

cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie. În ultimele zile, procurorii anticorupţie au verificat listele electorale din două comune ale judeţului Gorj şi anchetează posibile fraude în localităţi din 15 judeţe ale ţării. Zeci de alegători au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie. Scoşi din biserică pentru audieri? Trei procurori DNA au efectuat, ieri, cercetări în comuna vrânceană Suraia. Primarul din Suraia, Vasile Grosu, a precizat că are informaţii că localnicii ar fi fost luaţi la audieri chiar de la biserică, fiind prezenţi la slujba de Sf. Maria. Edilul a subliniat că acţiunea procurorilor reprezintă un abuz şi

Maşină cu 19 români, oprită în Germania

un atentat la libertăţile şi drepturile omului. Puşi să jure pe Biblie Procurorii DNA au verificat peste 20 de localităţi din Olt după ce prezenţa la referendum a atins sau chiar a depăşit 100%. În unele zone însă, procurorii au fost huiduiţi de localnici. Primarul comunei Bărăşti, Virgil Gealapu, a afirmat că procurorii l-au audiat după ce l-au pus să jure cu mâna pe Biblie, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu membrii secţiilor de votare. În ceea ce priveşte numărul mare de votanţi, primarul din Piatra Olt a explicat că localitatea sa este

21

august este ziua în care CCR va decide dacă referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu este sau nu valid.

poziţionată la un nod de cale ferată, dar şi pe drumul naţional, iar cinci dintre cele şapte secţii de vot au fost poziţionate în gară şi chiar la şoseaua principală.

Ancheta Parchetului, departe de a se sfârşi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendum, ridicând copii după documente de la mai multe instituţii publice. Până acum, în dosarul privind referendumul, au fost audiaţi fostul ministru al internelor, Ioan Rus, chestorul de poliţie Constantin Manoloiu şi Ioan Nicolae Căbulea, secretar de stat în Ministerul de Interne, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu şi pe fostul ministru delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, solicitând Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale.

PE AUTOSTRADA care face legătura între Salzburg (Austria) şi Munchen, poliţişti din Germania au oprit, ieri, un microbuz înmatriculat în Franţa deoarece nu părea a fi într-o stare tehnică adecvată. Deşi avea doar şase locuri, poliţiştii au constatat că la bord se aflau 19 persoane, având cetăţenie română, 10 adulţi şi nouă copii. (A.M.)

Judeţul Covasna, grav afectat de secetă FERMIERII din judeţul Covasna care nu vor putea să îşi onoreze contractele din cauza secetei au solicitat certificate de forţă majoră de la Camera de Comerţ şi Industrie care îi scutesc de plata penalităţilor. În judeţul Covasna, peste 30% din culturi au fost compromise din cauza secetei. (A.M.)

Băsescu, despre cazul Năstase: A fost decizia justiţiei PREşEDINTELE suspendat Traian Băsescu a respins, într-un interviu pentru Vocea Rusiei, afirmaţiile potrivit cărora ce s-a întâmplat în cazul Adrian Năstase a fost „o răfuială politică“, dând asigurări că un şef de stat nu s-ar compromite cerând judecătorilor soluţii. „Sunt convins că nici în Federaţia Rusă un politician important, fie el prim-ministru sau preşedinte, nu dă instrucţiuni justiţiei. Deci nu există nicio legătură cu execuţiile politice în justiţie în România“, a declarat Băsescu. (A.M.)

Peste 50.000 de credincioşi, la Mănăstirea Nicula

PESTE 50.000 de credincioşi au

Mama vedetelor...

asistat, ieri, la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, la slujba de liturghie oficiată cu ocazia

sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Pelerinii din toate colţurile ţării au ajuns la mănăstire încă de marţi seara şi şi-au petrecut noaptea rugându-se. Totodată, aceştia s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică după miezul nopţii întro procesiune în cadrul căreia s-a înconjurat de trei ori lăcaşul de cult, credincioşii făcând acest lucru pe coate şi pe genunchi, rugându-se pentru sănătate şi iertarea păcatelor. La slujbă au fost prezenţi prefectul de Cluj şi şeful consiliului judeţean, dar şi primari din alte oraşe şi comune din judeţ. (A.M.)

www.ziarulring.ro


7

0 INTERVIU 4 JOI, 16 august 2012

recorduri mondiale a stabilit Crina Coco Popescu, pentru cel mai tânăr alpinist care a ajuns pe cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente.

n La doar 17 ani, Crina Coco Popescu figurează de şapte ori în Cartea Recordurilor, fiind cea mai tânără alpinistă care a cucerit unele dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii. În prezent, ea coordonează un proiect prin care doreşte să-i iniţieze pe tineri şi pe copii în expediţiile montane. Gilda Popa gilda.popa@ziarulring.ro

Prezintă-ne, te rog, proiectul „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“? Am început circuitul „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“ cu lotul naţional de escaladă, în care sunt copii între nouă şi 13 ani. Le-a plăcut foarte mult şi am decis să continuăm să urcăm cele şapte vârfuri cu ei, dar şi cu alţi copii şi adulţi care doresc să se înscrie în circuit. Săptămâna aceasta mergem în Piatra Craiului, de exemplu. Mie mi-a plăcut dintotdeauna să le transmit altora ceea ce îmi place mie să fac. Munţii din România nu se opresc în Valea Prahovei şi la Gura Diham. Cum îi pregătiţi pe copii pentru expediţii? Facem un training cu ei înainte, iar ei primesc un certificat de start pentru circuitele „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“. După aceea urcăm cu ei pe munte, pe vârfurile din circuit. Pentru că nu poţi merge cu un copil care a fost doar în parc fără să ştie mai nimic despre expediţiile pe munte. Cât durează perioada pregătitoare? Depinde. Deocamdată am lucrat cu copii deja pregă-

Am zis că încerc să fac nişte proiecte care depind mai mult de mine decât de ceilalţi.”

tiţi, din lotul naţional de escaladă. Însă am făcut antrenamente preliminare pe trasee mai uşoare, nu ne-am bazat pe ce ştiau ei dinainte. Pregătirea a durat trei-patru zile. Pentru viitor, când vom avea în echipe şi copii care nu au o pregătire preliminară, vom face două trasee diferite, cu grade diferite de dificultate şi ne întâlnim sus pe vârf. Până acum am parcurs vârful de lansare: Postăvarul – Cheile Râşnoavei şi Poiana Braşov. Ulterior, la circuitul Vârful Omu, unde s-au înscris

Atunci când te pasionează ceva anume, nu e ceva ce trebuie făcut. E ceva ce vrei să faci.“

şi alţi copii, am făcut două echipe diferi-te cu trasee diferite şi ne-am întâlnit sus, unde am dat diplome. Au fost cu toţii foarte fericiţi că au făcut circuitul. Săptămâna aceasta urmează traseul de la Piatra Craiului, unde mergem în satul Peştera, iar sâmbătă urcăm pe la refugiul Grindu de Jos pe Vârful La Om, Piscul Baciului, apoi vedem urşi şi chestii specifice. „Visez să îi fac pe oameni să aibă mai multă grijă de munte“ Nu am să te întreb care sunt planurile de viitor. Însă ţin să te întreb care este visul tău, născut din toată experienţa asta. Cel mai mult îmi doresc să meargă proiectul „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“. Vrem să facem circuite de

vară, dar şi de iarnă. Da, miar plăcea, visez să văd mai multă lume pe munte, mai mulţi oameni care au grijă de munte şi sper să facă ceva ca să îl protejeze. S-ar putea să dureze foarte mult, dar am răbdare. Acesta e doar începutul. Ceea ce pot să fac este să le arăt ce înseamnă muntele pentru mine. Şi sper să îi fac să simtă la fel. Am înţeles că lipsa sponsorizării stă în calea unui nou record pe care îţi propui să îl atingi… Intenţia mea a fost să merg pe schiuri la Polul Sud în martie şi din cauza lipsei de finanţare nu am putut să mai plec. Voiam să fac Polul

Nord în martie şi Polul Sud în decembrie. Şi aş fi fost a şaptea femeie din lume care

ajunge la ambii poli în acelaşi an şi, din nou, cea mai tânără. Acum… asta e! Dacă nu plec anul acesta, nu va mai fi acelaşi record. Însă pentru mine, personal, nu contează foarte mult, dar am spus că poate contează pentru alţii. Era record de vârstă din nou. Dar… nu s-a putut, aşa că am zis că încerc să fac nişte proiecte care depind mai mult de mine decât de ceilalţi. Acum ne concentrăm pe proiectul cu şapte munţi.

Care sunt cei „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“ Echipa „7 Munţi din Grădina Carpaţilor“, în frunte cu Crina Coco Popescu, şi-a propus să îi însoţească pe copii şi adulţi deopotrivă în drumul spre cunoaşterea muntelui. Expediţiile au loc sub îndrumarea alpiniştilor profesionişti, iar circuitul cuprinde munţii Bucegi, Făgăraş, Retezat, Metaliferi, Rodnei, Ceahlău şi Piatra Craiului. Ascensiunile se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi profesionalism, sub îndrumarea echipei Clubului Sportiv Montan Altitudine afiliat Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, în colaborare cu membrii Asociaţiei Ghizilor Montani din România şi ai Asociaţiei Salvatorilor Montani din România.

www.ziarulring.ro


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Pentru a preveni complicaţiile ulterioare (inclusiv paralizia totală a membrelor inferioare şi agravarea stării de funcţionare a unor organe interne, în special colonul şi rinichii), mi s-a recomandat o operaţie pe coloană.“ DANIEL D. MARIN

PAG.

0 5

Poezie pentru sănătate n Daniel D. Marin este cercetător asistent la Institutul de Fizică de la Măgurele şi poet. Este şi bolnav, dar îşi strigă în van imposibilitatea de a se trata, pentru că nu are bani. Ca să strângă cei 50.000 de euro de care are nevoie, nedorind să rămână dator, încearcă să îşi valorifice cărţile pe care le-a publicat. Citiţi povestea lui, scrisă chiar de el, şi acţionaţi după cum vă dictează conştiinţa. Cosmin Dragomir cosmin.dragomir@ziarulring.ro

Am probleme de sănătate. Cea mai gravă dintre ele mi-a pricinuit deja câteva neajunsuri de-a lungul vieţii: o operaţie la piciorul stâng la numai 10 ani, o alta la 22, probleme

cu mersul, amorţirea membrelor inferioare, dureri de spate şi alte complicaţii în ultimii ani, mai ales în prezent. Pentru a preveni complicaţiile ulterioare (inclusiv paralizia totală a membrelor inferioare şi agravarea stării de funcţionare a unor organe interne, în special colonul şi rinichii), mi s-a recomandat consultarea unor medici din străinătate şi o operaţie pe coloană (leziuni malformative multiple), tot în străinătate. Costul acestei operaţii este de 50.000 de euro. Operaţia este foarte complicată. Îşi vinde cărţile pe internet Aşadar, m-am hotărât să strâng bani pentru sănătatea mea! Pentru a mă ajuta, vă rog să achiziţionaţi oricare din cărţile mele de poezie – ediţie PDF –, la preţurile de mai jos: „L-am luat deoparte şi i-am spus” (Ed. Brumar, 2009; cartea a câştigat Premiul „Marin Mincu” în 2010 şi nu se mai găseşte pe piaţă din 2011) – 15 lei; „Aşa cum a fost”

PUBLICITATE

(Ed. Vinea, 2008; cartea încă se mai găseşte în unele librării, precum şi la târgurile de carte – la standul editurii) – 15 lei; „Oră de vârf ” (Ed. Geea, 2003; cartea a câştigat Premiul pentru poezie la Festivalul Naţional „Duiliu Zamfirescu”, în 2003, şi a fost nominalizată la Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Prima, în 2004; nu se mai găseşte pe piaţă din 2004) – 25 lei.

Unde şi cum le puteţi procura/ajuta Puteţi comanda oricare dintre aceste cărţi şi o veţi primi în format PDF de îndată ce viraţi suma respectivă în contul RO 93 RNCB 0092058263020002 şi îmi cereţi cartea pe le_i_nad_arin@yahoo.com. Puteţi comanda, de asemenea, două dintre cărţile de mai sus sau chiar trei, adică tot ce am publicat până acum. Dacă doriţi să contribuiţi cu o sumă mai mare de 75 lei, pe lângă aceste trei cărţi veţi primi următoarea mea carte, cu autograf, de îndată ce va apărea (nu pot să promit o dată, pentru că încă nu am scris-o). Pentru cei care nu doresc să transfere bani prin bancă, se pot găsi alte modalităţi (mai ales dacă se află în Bucureşti). Din străinătate, probabil că cel mai simplu e prin Western Union. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 ISTORIC 6

Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lăsat mărturii de orice fel despre această perioadă.“ IOANA PÂRVULESCU

JOI, 16 august 2012

BUCUREşTIUL INTERBELIC văzut de sus n Instantaneele obişnuite oferă atât o imagine a locurilor, cât şi o perspectivă asupra istoriei unor vremuri trecute. Acestea surprind, într-un fel, viaţa în plenitudinea ei, viaţa acelor timpuri aşa cum a fost trăită. Dar o vedere aeriană? Unghiul se schimbă, iar ansamblul devine aproape pictural. „ring“ vă invită să vedeţi „de sus“ lumea interbelică a Bucureştilor.

Gelu Diaconu gheorghe.deaconu@ziarulring.ro

Halele Centrale văzute de sus, cu Hala de Peşte încă în picioare (aici este azi Magazinul Unirea). În poză se pot vedea atât Hanul lui Manuc, Biserica Domnească şi Dâmboviţa sistematizată, cât şi o latură a Spitalului Brâncovenesc (în stânga imaginii), clădire demolată în anii ’80.

O altă vedere în care apare Ateneul Român, cu frumoasa grădină de la intrare. În stânga este Hotelul Athénée Palace, iar în dreapta, clădirea în care se aflau Academia Comercială şi Jockey Club, dispărută azi. Undeva în dreapta Ateneului se poate vedea restaurantul „Cina“, care era flancat de Jockey Club.

Imagine în care se poate vedea Calea Victoriei dinspre Piaţa Senatului. Sunt de remarcat, printre altele, Palatul Poştelor, Palatul CEC, Blocul Prager, Biserica Zlătari, Hotelul Francez (cunoscut şi ca Hotelul Victoria – clădire afectată de seismul din 4 martie 1977 şi demolată ulterior), precum şi, în plan depărtat, ansamblul de la Biserica „Sf. Spiridon Vechi“.

Vedere generală a Pieţei Palatului, mult redusă ca întindere faţă de cum o ştim azi. Fundaţia Universitară „Carol I“ era încadrată de Banca Naţiunii şi de clădirea în care se aflau Academia Comercială şi Jockey Club, ambele demolate pentru a da o perspectivă mai largă zonei din faţa Palatului Regal. Undeva în dreapta se poate observa cupola Ateneului Român, iar în dreptul grădinii din faţa lui este Hotelul Athénée Palace.

Imagine luată de pe terasa Palatului Telefoanelor. Se poate vedea intrarea în Pasajul Victoria, deasupra căruia era redacţia ziarului „Cuvântul“. În stânga se afla un „institut de înfrumuseţare“, iar în dreapta, unde azi este sediul din Calea Victoriei al Teatrului „Ţăndărică“, sunt afişe care fac reclamă filmului „Fiorii tinereţii“, în care protagonistă era Constance Bennet.

Perspectivă a bulevardului Brătianu, în care se poate desluşi, în rondul de la Universitate, statuia marelui om politic. Hotelul Intercontinental şi Teatrul Naţional nu sunt construite încă, dar se pot vedea clădiri monumentale precum Universitatea, Institutul de Arhitectură „Ion Mincu“, Palatul Domeniilor (actualmente Ministerul Agriculturii).

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

17.00

este ora de la care astăzi va fi permis accesul publicului la concertul Lady Gaga din Piaţa Constituţiei pe la cele două intrări amenajate pe Bulevardul Libertăţii: dinspre Parcul Izvor şi dinspre Bulevardul Regina Maria.

PAG.

0 7

Lady Gaga şi-a scos GHEARELE la... paparazzi n Starul american a ajuns, ieri, pentru prima dată pe pământ românesc şi încă de la primii paşi a riscat ca imagini cu lenjeria ei intimă să facă înconjurul planetei. Îmbrăcată într-o rochie Versace foarte sexy, Lady Gaga i-a provocat pe paparazzi să obţină instantanee ceva mai neortodoxe. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Fotograful indiscret care şi-a dorit încă din primele secunde ceva senzaţional de la Lady Gaga a fost imediat reperat de cel mai corpolent membru al gărzii de corp a vedetei şi deposedat de aparat. Incidentul de câteva secunde s-a petrecut la intrarea în Athénée Palace Hilton din Capitală, iar vinovatul a ales să cedeze aparatul de fotografiat de bunăvoie decât să încerce o luptă inegală corp la corp. Artista a reacţionat imediat la asaltul paparazzilor, încordându-şi mâna asemenea monştrilor pe care îi interpretează cu succes în videoclipuri. După ce cadrele nepotrivite au fost şterse de stafful starului, fotograful şi-a recuperat aparatul.

Venită de la Sofia, Lady Gaga a coborât, la ora 14.36, dintr-un autocar care era parcat de mai multe ore în faţa hotelului.

Impresionată de zecile de fani care au întâmpinat-o cu strigăte de bucurie şi lacrimi, cântăreaţa a acordat câteva autografe înainte să meargă în camera de cinci stele. Iritată de îndrăzneala paparazzilor, vedeta şi-a încordat mâna dreaptă, semn la care bodyguardul a reacţionat şi l-a deposedat de aparat pe fotograful indiscret.

Din priviri, Lady Gaga le-a transmis gărzilor de corp că vrea să se retragă în siguranţă, chiar dacă va trece pe lângă un „perete“ de obiective. Fanii artistei s-au mândrit cu autografele primite pe posterele cu Lady Gaga.

Răzvan Fodor, ispită în relaţia Adelei Popescu cu Radu Vâlcan

Dan Bittman, fapte condamnabile pentru Holograf

TENTAŢIE. Din 17 septembrie, când va

SECRETE. Juratul „X Factor“ le dă sfaturi din

debuta sezonul trei al serialului „Pariu cu viaţa“ la ProTV, Răzvan Fodor va face parte din distribuţie şi va interpreta rolul lui Robert, directorul şcolii. El va pune beţe-n roate relaţiei dintre Raluca (Adela Popescu) şi Tudor (Radu Vâlcan). Răzvan Fodor s-a întors pe platourile de filmare după o escapadă pe litoralul românesc, unde a fost cu soţia lui, Irina, şi cu fiica de un an şi cinci luni, Diana. „Vama Veche e singurul loc pe care îl aleg când vine vorba de turismul românesc. Ne-am relaxat, iar acum am venit cu forţe proaspete“, a declarat Răzvan Fodor, care pe platourile de filmare va interacţiona şi cu membrii trupei vedetă, LaLa Band. (D.N.)

propria experienţă concurenţilor, având peste 30 de ani de carieră. „Muzica cere sacrificii, iar, uneori, să mergi până în pânzele albe pentru visul tău se dovedeşte a fi cel mai bun lucru pe care îl poţi face. În anii ’80, colegii mei de trupă, unii dintre ei, de mulţi ani ingineri, şi-au zis într-o zi: dacă vrem să facem treabă, trebuie să ne lăsăm de joburile noastre şi să ne apucăm serios de muzică. Şi-au dat demisiile şi pe vremea lui Ceauşescu era nasol să-ţi dai demisia, te băga direct în puşcărie. Dar aşa a ajuns Holograf de astăzi“, i-a povestit Dan Bittman unui concurent. Cei care vor urma sfatul vocalistului de la Holograf au mari şanse să ajungă cât mai departe în lupta pentru marele premiu în valoare de 200.000 de euro. (D.N.)

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8

Mi-am pus probleme serioase dacă Silviu Prigoană era destul de lucid când vorbea cu mine, pentru că potopul de invective, acuzaţii şi afirmaţii halucinante a fost unul incredibil.“ BOGDAN DRĂGHICI, preşedinte Asociaţia T.A.T.A.

JOI, 16 august 2012

Silviu Prigoană l-a ÎNJURAT pe mediatorul-şef de la T.A.T.A. n Deputatul pedelist a respins categoric medierea conflictului cu soţia lui de către preşedintele Asociaţiei T.A.T.A. şi l-a acuzat pe acesta că vrea să-şi facă reclamă în baza unei discuţii private.

Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

În replică, şeful Asociaţiei T.A.T.A., Bogdan Drăghici, susţine că Adriana Prigoană e cea care i-a solicitat sprijinul, iar reacţia deputatului pedelist l-a dezamăgit: „Nu doar că a respins

în mod categoric medierea, dar a spus că, în general, nu dă doi bani pe mediere, deşi mi-a mărturisit că e calificat ca mediator. Dacă nu pune preţ pe mediere, nu înţeleg de ce s-a mai calificat ca mediator. S-a prezentat ca un atotcunoscător în ale dreptului şi ale medierii, spunându-mi că e avocat penalist şi mediator. Se pare că e multicalificat şi multispecializat, aşa încât aroganţa lui a făcut imposibilă orice soluţionare pe cale amiabilă“. „Mi-a vorbit foarte dispreţuitor, arogant, jignind deliberat“ Despre discuţia cu Silviu Prigoană, şeful T.A.T.A. a declarat: „Mi-a afirmat răs-

picat că doreşte ca autorităţile competente să se pronunţe, inclusiv justiţia română. Adică apelează la judecători, deşi ar fi fost cel mai normal ca părţile, cei doi soţi şi părinţi, să fie judecătorii propriei dispute şi să ajungă la o soluţie reciproc avantajoasă şi îmbrăţişată de ambele părţi. Mi-a vorbit foarte dispreţuitor, arogant, chiar jignind deliberat. Demersul doamnei Adriana a fost unul cât se poate de elegant şi de înţelept. Faptul că îşi dorea să se restabilească comunicarea în cuplu şi să se ajungă pe cale amiabilă la o soluţie benefică pentru copii mi s-a părut de salutat, nicidecum de respins cu o asemenea imaturitate cum a făcut-o

deputatul Prigoană. N-am mai întâlnit un parlamentar care să afirme că nu dă doi bani pe legile pe care le-a adoptat. Atunci de ce mai pierde timpul prin parlament dacă nu pune preţ pe lege?!“.

„Feriţi-vă de anumiţi aşa-zişi mediatori!“ Silviu Prigoană a comentat comunicatul Asociaţiei T.A.T.A. despre medierea conflictului din familia sa: „Incredibil. Asociaţia T.A.T.A. încearcă să-şi facă reclamă în baza unei discuţii private, fără obiect! Sincer, sunt consternat că un mediator calificat face publică o discuţie privată! Deontologia profesională impune secretul discuţiilor private avute cu potenţiali clienţi sau pacienţi! Morala: Feriţi-vă de anumiţi aşa-zişi mediatori! Cu consideraţie, Silviu Prigoană (cetăţean)“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Îşi va impune voinţa... „cu biciul legii“ „Punctul de vedere al lui Silviu Prigoană în această dispută e unul straniu, nociv pentru copii atât timp cât mi-a reiterat că i-a dat ultimatum Adrianei să-i aducă înapoi la domiciliul tatălui, că nu negociază cu teroriştii, n-am înţeles dacă eram şi eu inclus în această categorie. În plus, a afirmat, cu subiect şi predicat, că nu e niciun con-

flict între cei doi soţi. Or, ceea ce dânsul mi-a spus în 30 de minute a fost tocmai dovada contrariului. A susţinut că e demnitar al statului român şi, ca atare, va folosi biciul legii şi al autorităţii ca să-şi impună voinţa. Că nu se sperie nici de Obama... Abordarea mi s-a părut imatură, infantilă şi total nepotrivită pentru un parlamentar“, a mai spus şeful T.A.T.A.


4

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

luni se vor împlini, în aceste zile, de la oficializarea relaţiei dintre Raluca Pastramă şi Pepe. Ei s-au cununat pe 18 aprilie, iar naşi le-au fost Andra şi Cătălin Măruţă.

PAG.

0 9

Pepe, ATENŢIONAT: „Maria nu va fi uşor de crescut“ n Cântăreţul a devenit, ieri, pentru prima dată, tăticul unei fetiţe, iar astrologul Radu Ştefănescu se grăbeşte să-l avertizeze pe artist să aibă grijă de educaţia micuţei Maria. Delia Niculae & Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

De aici înainte, Pepe ar trebui să acorde o mai mare importanţă familiei, întrucât micuţa Maria va demonstra o personalitate puternică. „Născută într-o conjunctură complexă, Marte în conjuncţie cu Saturn în Balanţă, în cuadratură cu Luna, Venus în opoziţie cu Pluton, Uranus în cuadratură cu Pluton

şi Venus, dar în trină (trigon) cu Mercur, Maria va fi o persoană veselă, expansivă, dar autoritară. Este o conducătoare a grupului în care, de altfel, va străluci“, a declarat, pentru „ring“, astrologul Radu Ştefănescu. „Dacă nu va fi bine condusă, Maria va eşua“ Fiica lui Pepe va avea nevoie să fie îndrumată cu dragoste şi preţuire pentru că

altfel ar putea eşua în viaţă. „Râsul ei va fi puternic şi modulat şi, fiind o Leoaică solară, va puncta cu hohotele ei de râs orice moment plăcut sau succes. Nu va fi uşor de crescut, pentru că stilul ei de viaţă, imperial, expansiv, generos, strălucitor în general, nu admite detaliile triviale, meschinăria, egoismul sau banalitatea, cum ar fi ordinea, disciplina sau spălatul pe dinţişori! Energia ei va

„Subiectul Pascu nu mai există pentru mine“ Fericirea lui Pepe pare să nu o mai impresioneze pe fosta lui soţie, Oana Zăvoranu. Până nu demult, actriţa susţinea că, după ce i se va naşte fetiţa, Pepe se va despărţi de Raluca. „Subiectul Pascu nu mai există şi nu mai prezintă nici cea mai mică importanţă pentru mine. Orice ar păţi, bun sau rău, e inexistent în existenţa mea. A reuşit cu brio să se reducă la zero. De acum, e pe cont propriu. L-am «cărat» destul în spate, a mâncat suficient şi el, şi familia lui pe spatele meu. Acum, dacă mai apare, să o facă pentru ce e el (dacă o fi ceva), adică: fostul soţ al Oanei Zăvoranu, fostul ginere al Marianei Zăvoranu, ginerele lui Pastramă din clanul Pastramă, membru al etniei romilor etc.“, a declarat, pentru „ring“, Oana Zăvoranu.

mătura totul în cale şi, dacă nu va fi foarte bine condusă, cu dragoste şi preţuire, va eşua pe căi nebătute“, a adăugat astrologul. Născută în aceeaşi zi cu Napoleon Devenită universul părinţilor, dar şi al bunicilor şi al naşilor, Andra şi Cătălin

Măruţă, care s-au grăbit să meargă să o viziteze încă de la primele ore de la naştere, Maria va avea nevoie să fie adorată de-a lungul vieţii. „Ea trebuie adorată! Punct. Să ne amintim că şi Napoleon Bonaparte s-a născut în această zi. Un horoscop complet se poate întocmi doar după un an de la naş-

10

este nota primită la naştere de fiica lui Pepe, venită pe lume ieri, la ora 8.55, cu o greutate de 3,36 kg. tere, spune tradiţia iniţiatică“, a mai punctat astrologul Radu Ştefănescu. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

milion de euro încasează FRF din drepturile TV.

1 1

Calificarea la CM 2014, şase milioane de euro pentru FRF n Calificarea echipei naţionale la un turneu final de Campionat Mondial este o afacere ce alimentează cu bani industria publicitară, mass-media, agenţiile de turism, impresarii, dar şi FRF. Ultimul test al tricolorilor înaintea preliminariilor CM 2014 s-a disputat aseară, la Ljubljana, în compania Sloveniei. Tudor Ştefan tudor.stefan@ziarulring.ro

Chiar dacă FIFA nu a anunţat, până în acest moment, suma care va fi oferită participantelor calificate la reuniunea fotbalistică mondială din Brazilia, FRF face deja împărţeala. Instituţia condusă de Mircea Sandu

socoteşte că va încasa cel puţin şase milioane de euro dacă echipa antrenată de Victor Piţurcă va îngropa contraperformanţele din ultimii 14 ani şi va ajunge, printr-o minune, la Rio. De unde această sumă? „Estimăm că neparticiparea la Cupa Mondială din Africa de Sud

Sub Mali sau Zambia

FIFA a indexat periodic, în ultimii 12 ani, sumele destinate participantelor la un turneu final al CM. Astfel, dacă în 2002 federaţiile echipelor calificate încasau patru milioane de euro, în 2006 au primit 4,5 milioane, pentru ca, în Africa de Sud 2010, prima de calificare să ajungă la şase milioane de euro. În urmă cu patru ani, bugetul alocat echipelor participante la turneul final a crescut, faţă de Germania 2006, cu 60%. Nu mai puţin de 335 de milioane de euro s-au împărţit, în 2010, celor 32 de echipe care au prins un bilet pentru CM din Africa de Sud. România are toate şansele să rateze cel de-al patrulea Mondial consecutiv. Dacă, în 1998, tricolorii au fost capi de serie, astăzi naţionala ţării noastre a căzut pe un dezonorant loc 54 în clasamentul FIFA Coca-Cola, fiind cotată în urma unor ţări precum Algeria, Mali, Gabon sau Zambia.

va priva FRF de un câştig de aproximativ şase milioane de euro“, declara, în 2010, directorul general al FRF de la acea vreme, Ionuţ Lupescu. Tricolorii au disputat, aseară, ultimul meci de verificare înaintea campaniei de calificare pentru CM 2014, cu 25 de zile înaintea debutului oficial al preliminariilor - 7 septembrie, Estonia-România. Ultima noastră participare la un turneu final al Campionatului Mondial a avut loc în 1998. De atunci, FRF a pierdut aproape 15 milioane de euro, sumă ce reprezintă indemnizaţia de calificare oferită federaţiilor naţionale de către FIFA. 120.000 de euro pentru fotbalişti Fiecare debut de campanie a fost privit cu foarte mult optimism, mai ales din 1998 încoace, de când echipa naţională a României urmăreşte numai la televizor turneele finale ale Campionatului Mondial. Excepţie nu fac nici preliminariile CM 2014. Din nou speranţe, din nou calcule, alte promisiuni… Pe culoarele FRF se împart deja primele. 120.000 de euro va încasa fotbalistul care va contribui cel mai

mult (după minutele jucate de-a lungul preliminariilor) la calificarea mult aşteptată. A fost „stimulat“ şi stafful tehnic, astfel că s-a găsit imediat întrebuinţarea pentru jumătate din cele şase milioane de euro care ar veni

de la FIFA. De asemenea, şi sponsorii FRF, care s-au cam săturat tot aşteptând calificarea mult visată, au promis un bonus de performanţă cifrat la un milion de euro. Federaţia mai încasează un milion de euro şi de la Antena 1, din

drepturile de televizare a meciurilor pe care echipa naţională le va susţine în această campanie pe teren propriu. Intact a fost singurul trust de presă care a depus o ofertă de participare în acest sens. PUBLICITATE

Nu a semnat cu nimeni DEZMINŢIRE. Adrian Mutu a afirmat că nu a discutat cu nimeni de la Ajaccio şi nici cu reprezentanţi ai vreunei alte grupări, precizând că doreşte să rămână la Cesena, iar o eventuală posibilitate de transfer va fi analizată de impresarii săi. „N-am semnat cu nimeni, n-am vorbit cu nicio echipă, am impresari. Mă antrenez la Cesena cu alţi băieţi care aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Eu am un contract pe care doresc să-l respect. Nu sunt fără echipă cum se spune, mai am doi ani de contract. În două săptămâni vom şti mai multe pentru că se termină perioada de transferuri. Probabil că dacă nu o să fiu transferat, o să fiu reintegrat în echipă la Cesena. Nu au altă şansă“, a declarat fotbalistul, la Sport.ro. (O.A.)

Dan Petrescu, dispus să revină în Liga 1 ANTRENORUL Dan Petrescu, care a demisionat din motive necunoscute de la Kuban Krasnodar, a declarat, ieri, că nu are nicio ofertă concretă, subliniind că ar fi onorat dacă ar fi contactat de ŢSKA sau Dinamo Moscova. „Sunt un antrenor liber şi aştept oferte. Nu am plecat premeditat de la Kuban. Aştept oferte de la orice club, din orice colţ al planetei. Sincer, nu îmi doresc o pauză în acest moment, vreau să reîncep să lucrez. Aşa sunt eu, surprinzător. Dacă nu aş fi aşa, nu aş mai fi fost antrenor. Ar fi o onoare pentru mine dacă m-ar contacta ŢSKA sau Dinamo Moscova. Nu pot să spun nu unei oferte din România, orice e posibil în meseria asta. Aştept să fiu sunat“, a spus Dan Petrescu. (T.Ş.)

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu băieţii acolo pe podium. Atât timp cât nu am fost alături de ei, nu pot comenta aceste rezultate.“ MARIUS URZICĂ

JOI, 16 august 2012

Urzică a ratat şi poziţia de comentator la Olimpiadă n După ce a fost lăsat în afara lotului de gimnastică din poziţia de antrenor, la Londra, Marius Urzică a mai avut o surpriză neplăcută: nu a fost comentator sportiv deoarece nu avea acreditare. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Marius Urzică a fost la Londra în calitate de spectator, nu ca antrenor al lotului masculin de gimnastică. S-a făcut tam-tam pe această decizie a antrenorului coordonator Ioan Suciu. Fostul campion olimpic găsise între timp o alternativă de a-şi pu-

ne în practică cunoştinţele sportive: comentator pentru televiziunea publică pe timpul competiţiilor de gimnastică. Din păcate pentru Marius, şi această variantă a căzut „la locul faptei“. Motivul: nu avea acreditare, drept care nu a putut intra în zona mass-mediei. „Trebuia să comentez evoluţia băieţilor la Olimpiadă, însă la Londra

Evoluţia gimnaştilor la Olimpiadă a fost dezamăgitoare. Dacă la plecarea la Londra, federaţia de specialitate stabilise ca obiectiv cel puţin o medalie şi intrarea echipei în primele opt, în cele din urmă, doar Flavius Koczi a prins două finale pe aparate cu aceeaşi clasare: locul şapte. „Nu am vorbit cu gimnaştii, acum sunt într-o mică vacanţă. Probabil va avea loc o şedinţă curând în care se vor analiza rezultatele de la Olimpiadă“, a încheiat singurul campion olimpic al gimnasticii româneşti.

m-am trezit că nici acest lucru nu se poate face. Regulile au fost foarte stricte, fără acreditare nu puteai intra în zona presei sau la mesele celor care comentau. Cum eu am avut doar bilete ca spectator, m-am rezumat doar să fiu în sală. A fost prea din scurt ca reprezentanţii TVR 1 să obţină o acreditare, şi cum nici în lotul lărgit al României nu am fost prins, am rămas ca la plecare, spectator“, a declarat, pentru „ring“, Marius Urzică. Juniorul familiei Urzică, prima călătorie cu avionul Fostul campion olimpic a stat la fratele său, Gabriel Paul, care locuieşte în localitatea Pull, la 400 de kilometri distanţă de Londra. Gabriel antrenează la un club de gimnastică din Regat de mai bine de 12 ani. Soţia lui Marius, Elena, împreună cu juniorul familiei, Alexandru Marius, un an şi cinci luni,

PUBLICITATE

Se va analiza prestaţia de la Olimpiadă

au stat în Ţara Galilor, la rude din partea Elenei. „Cel mic, deşi a fost pentru prima

dată cu avionul, a fost cuminte, nu ne-a făcut probleme. Doar trei zile am stat

împreună, deoarece eu am locuit la fratele meu pentru că era mai aproape de Londra, iar soţia mea a fost la nişte rude în Ţara Galilor. După ce s-a terminat concursul de gimnastică, am mers la ei şi am mai petrecut împreună câteva zile“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

CUM DISCUţI CU ADOLESCENTUL despre relaţiile sale n Perioada adolescenţei este pe cât de frumoasă, pe atât de complicată şi mulţi dintre părinţi s-au confruntat cu probleme atunci când au fost nevoiţi să explice care sunt principiile sănătoase ce guvernează viaţa. Iată câteva sugestii care v-ar putea face viaţa mai uşoară în preajma adolescentului. Iris Păun magazin@ziarulring.ro

Un prim pas ar fi acela de a vă schimba gândirea. Este necesar să înţelegeţi că fiul sau fiica dvs. trebuie să înveţe uşor, dar sigur, cum să trăiască pe propriile picioare. Cu alte cuvinte‚ nu mai are nevoie de aceeaşi dădăceală şi, uneori, este bine să-l lăsaţi să greşească. Aşa că încercaţi să vă vedeţi de propriile activităţi şi să lăsaţi adolescentul să respire. Atunci când va fi cazul, cu siguranţă vă va cere ajutorul şi, în plus, veţi observa că va comunica mult mai bine cu dvs.

importanţa acestui eveniment. În caz contrar, adolescentul va fi pus într-o situaţie stânjenitoare şi, cel mai probabil, va evita, pe viitor, să discute despre persoana respectivă. Şi dacă tot sunteţi curioşi în legătură cu „intrusul“/„intrusa“, încercaţi să-l studiaţi subtil.

Tratați problemele cu tact În cazul în care simţiţi că este ceva în neregulă cu relaţia sau cu prieten i i lui,

Cum vă comportați faţă de aleasul/aleasa inimii sale Una dintre cele mai problematice situaţii este momentul în care fiul sau fiica dvs. vine acasă cu alesul/aleasa inimii. Pe cât posibil, abţineţi-vă de la comentarii, fie ele pozitive sau negative. Cel mai indicat ar fi să vă purtaţi natural şi să nu exageraţi

UTILE

Ce să evitaţi în discuţiile cu micuţul dvs

GREŞEALĂ. Fiecare părinte îşi doreşte pentru copilul său să crească armonios, să ajungă un adult responsabil şi echilibrat din toate punctele de vedere. Dar până acolo este un drum lung şi deseori problematic, mai ales în situaţiile în care nu acordăm atenţie anumitor aspecte. Printre acestea se numără limbajul şi expresiile folosite în dialogul cu un copil. Ca părinte, trebuie să înţelegem că unele expresii pe care le folosim frecvent în relaţia cu micuţul pot avea efecte în timp mai puternice decât par. Printre acestea se numără şi binecunoscuta replică „Pentru că aşa vreau eu“, care îi dezvoltă un complex copilului, făcându-l să creadă că ceea ce vrea el nu contează. Aici intervine, totodată, şi prima problemă de comunicare între dvs. şi copil. Acesta se va închide în sine şi există riscul să devină un adult introvertit. (I.P.)

www.ziarulring.ro

1 3

încercaţi să nu vă criticaţi copilul, ci mai degrabă dezbateţi împreună subiectul. O introducere potrivită a părerii dvs. ca părinte ar putea fi următoarea: „Ar mai exista şi varianta aceasta. Acum depinde de tine cum vezi lucrurile...“. Procedând astfel, discernământul nu îi va fi afectat şi nici încrederea în sine. În plus, veţi vedea că va fi dispus la mai multe confesiuni. Prima decepţie în dragoste Despărţirile pot da multe bătăi de cap părinţilor în relaţia cu tinerii. De cele mai multe ori, tindem să ne implicăm prea mult, iar situaţia poate deveni cu mult mai dificilă decât ne-am fi imaginat. Analizaţi de departe şi în niciun caz nu vă lăsaţi mai afectat decât este cazul. Chiar dacă este greu, trebuie să lăsaţi copilul să depăşească momentul în felul şi în ritmul lui. Fiţi alături de el, dezbateţi problema, dar nu faceţi un capăt de lume din asta.

PE SCURT Exerciţiu de concentrare

SFAT. Un exerciţiu eficient de concentrare poate fi dezlegarea cuvintelor încrucişate. Alegeţi cărticelele sau revistele potrivite vârstei copilului dvs. şi rezervaţi-vă câteva ore pentru a le rezolva împreună cu el. Poate că nu i se vor părea interesante la început, dar, dacă veţi face acest lucru constant, veţi reuşi să stârniţi interesul celui mic. (I.P.)

Jocurile video pot stimula memoria DISTRACTIV. Cu toate că mulţi părinţi evită, pe cât posibil, să introducă în programul prichindelului jocurile video, acestea pot avea şi efecte benefice asupra lui. Utilizate echilibrat, acestea pot stimula memoria, atenţia, precum şi logica. Însă trebuie să fiţi foarte atenţi la jocurile pe care le alegeţi, precum şi la timpul pe care îl acordaţi acestei activităţi. (I.P.)

Introducere în lumea instrumentelor muzicale SUGESTIE. O sursă de relaxare şi, totodată, de distracţie pentru cel mic este studierea unui instrument muzical. Această activitate aduce o serie de beneficii în dezvoltarea emoţională a copilului şi, în plus, poate fi introdusă în programul acestuia de la vârste fragede. Spre exemplu, puteţi începe cu câteva lecţii de fluier. Este cel mai simplu de studiat şi cel mai potrivit pentru copiii sub cinci ani. (I.P.)

Cum scăpaţi de plictiseală

IDEE. Un copil plictisit poate deveni cu adevărat enervant, iar reacţiile părinţilor în faţa acestui comportament pot fi violente. Data viitoare când micuţul dă semne de plictiseală încercaţi să vă jucaţi cu el sau, de ce nu, să-i citiţi o poveste, pentru a-i atrage atenţia. Este foarte important ca plictiseala să lipsească total din programul copilului. (I.P.)

Pericol pentru auzul copiilor ATENȚIE. Căştile au devenit un accesoriu indispensabil printre copii şi adolescenţi, dar puţini realizează că acestea pot duce la pierderea auzului. Asta nu înseamnă că nu trebuie folosite deloc, dar este necesar să ţinem cont şi de modelul căştilor şi, bineînţeles, de volumul la care ascultăm muzica. Atât tinerii, cât şi adulţii ar trebui să evite căştile intraauriculare, acestea fiind cele mai periculoase pentru auz. (I.P.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

COPILUL T{U

Un tânăr devine adult cu trei ani mai devreme decât cred părinţii lui şi cu doi ani după ce crede el că a devenit adult.“ LEWIS B. HERSHEY, general american


PAG.

1 COCKTAIL 4

Femeile nu sunt făcute pentru a fugi; când fug înseamnă că vor să fie ajunse.“ JEAN-JACQUES ROUSSEAU

JOI, 16 august 2012

A pierdut rolul din „Albă-caZăpada“ 2 ZVONURI. Se pare că scandalul amoros în care a fost implicată îi cam pune beţe-n roate lui Kristen Stewart. Artista a pierdut, recent, rolul din continuarea peliculei „Albă-ca-Zăpada şi Războinicul Vânător“. Nu se cunosc încă motivele, dar există zvonuri potrivit cărora fosta iubită a lui Robert Pattinson ar fi fost lăsată pe dinafară din pricina aventurii pe care a avut-o cu regizorul filmului, Rupert Sanders. Producătorii, în schimb, au declarat că vor să se concentreze pe personajul vânătorului, interpretat de Chris Hemsworth. (I.P.)

Şi-au transformat casa într-un paradis n Pasiunea pentru flori i-a determinat pe soţii Strange să-şi transforme locuinţa într-un veritabil templu dedicat acestora. De mai bine de 20 de ani, cei doi achiziţionează sute de specii, care mai de care mai frumoase. Iris Păun

O simplă plimbare prin North Yorkshire, din Marea Britanie, se poate transforma într-o adevărată delectare a simţurilor dacă aveţi norocul de a trece pe lângă casa cuplului Anne şi Robin Strange. O exploShakira, şantajată de angajaţi zie de miresme şi culori PANICĂ. întâmpină trecătorii daCântăreaţa torită sutelor de flori ce înfrumuseţează fiecare columbiană colţişor al locuinţei. a trăit Plantele sunt îngrijite cu momente de atenţie de proprietari, iar panică după rezultatul este uimitor. ce doi dintre „Ne plimbam, într-o zi, angajaţii ei prin oraş şi am observat au florile agăţate de balcoaameninţat-o nele caselor. Ne-au plăcă vor cut foarte mult şi ne-am publica în gândit să ne creăm propresă câteva priul paradis al florilor. poze comAşa am început să strânpromiţătoare cu ea şi iubitul ei, fotbalist la Barcelona, gem câte un soi din fiecare, până am acoperit Gerard Pique. Din câte se pare, artista toată casa. Am investit ar fi plătit deja 250.000 de euro în schimbul fotografiilor, însă foştii angajaţi mult în asta, dar merită fiecare bănuţ“, au declanu au încetat cu şantajul. În cele din rat soţii Strange pentru urmă, Shakira a decis să apeleze la publicaţia „Daily Mail“. ajutorul poliţiei. (I.P.)

Stelele spun să te duci la cumpărături. Trebuie să îţi cumperi ceva de in, care este ţesătura indicată în zilele calde de vară. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC E o zi bună, îţi şoptesc stelele. Încă e cald, dar plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte! Dacă eşti la birou, gândeşte-te la vacanţă. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU Din scenariul pe care-l construieşti astăzi lipsesc amănunte, dar, fiind vorba de afaceri şi bani, nu trebuie să uiţi niciun detaliu. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ Adevărul este că acele câteva kilograme în plus pe care le ai nu sunt nici sănătoase şi nici graţioase. Trebuie să iei măsuri! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Problemele personale şi adversitatea faţă de locul de muncă şi şefi te fac să cauţi o nouă poziţie sau măcar nişte figuri noi. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

SCORPION

Profesorul: – Corectează următoarea propoziţie: „Un taur şi o vacă paşte pe câmp“. Bulă: – O vacă şi un taur paşte pe câmp. Profesorul: – Poftim!? Bulă: – Doamnele au întâietate.

Astăzi, norocul îţi este prietenul cel mai bun şi te ajută să ieşi din câteva încurcături. Nu încerca să abuzezi, pentru că nu câştigi nimic! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

Sudoku

16 august 2012 Soarele răsare la 6.05 şi apune la 20.55

1958: Se naşte Madonna (foto), interpretă americană, de origine italiană, de muzică pop.

www.ziarulring.ro

Dacă trebuie să pleci într-o călătorie, fă-o cu plăcere, deoarece este o zi fastă, dar evită să te prindă noaptea pe drum. Veşti de departe. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie 2 5

1570: Prin Tratatul de la Speyer, Ioan Sigismund Zapolya, principele Transilvaniei, îl recunoaşte pe Maximilian al II-lea drept rege al Ungariei.

1956: Moare Theodor Pallady, pictor român (n. 1871).

TAUR

GEMENI

BANCUL ZILEI

1925: Are loc premiera peliculei „Goana după aur“, al 72-lea film al lui Charlie Chaplin.

În curând începe sezonul nunţilor şi al petrecerilor. Bucură-te de viaţă şi iartă greşelile şi nedreptăţile. Iartă, dar nu uita! 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Este momentul să-ţi iei adio de la unele planuri de vacanţă legate de un drum lung. Ori banii nu-ţi ajung, ori nu mai ai chef. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Calendar

BERBEC

9 6

9 1

4

CAPRICORN

6

Apare o posibilă noutate în viaţa ta – poate o veste bună, poate un nou şef, o nouă prietenie, poate o nouă pereche de încălţări. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

3 8

Rezolvarea din nr. trecut 2 7 8 4 1 6 3 9 5 4 1 5 3 9 2 7 8 6 3 9 6 7 8 5 2 1 4 1 3 7 2 6 9 4 5 8

9 6 4

2 5

2

5

9 5 1 6 4 7 8 3 2

7

7

9

Nu schimba astăzi programul, în special orele meselor. Respectă un regim sănătos, cu alimente naturale şi nu mânca mult! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

PEŞTI

5

5 6 9 8 7 4 1 2 3 7 4 3 5 2 8 9 6 1

9

6

7

8 2 4 1 5 3 6 7 9 6 8 2 9 3 1 5 4 7

VĂRSĂTOR

1 4

Posesiunile (bunurile şi banii) sunt bine aspectate azi, aşa că poţi avea o veste despre o afacere, nişte bani sau o moştenire! 5Sănătate5Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCĂ

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 17-19, cam. 207 sau 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro.

www.ziarulring.ro

ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0735.674.012, www.enjoystudio.ro. OFER loc de muncă pentru damă de companie în Elveţia, Zürich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 18-35 ani. Câştiguri între 200-1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

OFERT{

FIRMĂ pază angajează agenţi securitate şi operatori dispeceri pentru interior hipermarket, zona Policolor. Relaţii luni-vineri, 9.0015.00. Telefon: 021.224.29.69, 0755.128.964. AGENŢI vânzări cu/fără experienţă Editura Roossa–Cişmigiu angajează. Salariu 1.200 RON+ comision zilnic. 021.315.16.90. FIRMĂ pază angajează pentru Departamentul Intervenţie, agenţi cu permis conducere şi curs calificare, domiciliaţi în Bucureşti. Relaţii luni-vineri, între 8.3015.00. Telefon 0752.238.262. DISTRIBUITORI şi curieri pentru Bucureşti Editura Roossa angajează. Salariu 1.000 RON+ bonusuri. 0730.566.776.

WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM angajează modele videochat. Locaţii centrale, legalitate, lux, câştiguri 1.200-3.500 euro lunar. 0720.818.129, 0767.818.129. COMPANIE multinaţională angajează operatori curăţenie full time şi part time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Pentru detalii sunaţi la: 021.252.47.85/ 031.805.82.81. SOCIETATE producţie angajează: operator freză CNC şi clasic; CTC-normator. 021.350.01.41/ 021.350.01.40.

PRESTĂRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. REPARAŢII CALCULATOARE, laptopuri, INSTALARE Windows LA DOMICILIU, devirusare, inclusiv weekend. 0767.679.593; 0724.848.242. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. EXECUTĂM acoperişuri, mansardări, dulgherie, tinichigerie, ţiglă metalică, diferite culori, reparaţii orice tip, 0725.794.025, 0740.756.103.

ANGAJEZ infirmiere pentru cămin de bătrâni. Telefon: 0762.204.916.

REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti +Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902.

FIRMĂ PAZĂ angajează tineri domiciliaţi în Bucureşti pentru obiectiv deosebit . Obligatoriu curs calificare agent pază. Relaţii între orele 9-16. Telefon 0741.333.928.

CURSURI franceză, emigrare Canada, diverse alte state; engleză adolescenţi. 0728.096.496.

SELECTĂM persoane pentru proiecte TV, figuraţii, promoţii, alcrismodels@yahoo.com. Detalii la 0729.213.799, 0768.512.184, 0746.808.871. CERERI DE MUNCĂ

DOMN serios, 45 ani, solicit să lucrez cu ziua sau cu ora în Bucureşti. Exclus munca grea în construcţii, agricultură etc. Rog oferte serioase. 0756.270.272.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile:

ACOPERIŞURI, tinichigerie, lindab, tablă zincată, reparaţii, vopsit acoperişuri, şi în afara Bucureştiului. 0724.716.882, 0753.709.391. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. CĂMIN de bătrâni oferă îngrijire şi cazare. 0762/.204.916. www.casabuniciimaria.ro. ACOPERIŞURI, vopsit, tinichigerie, tablă zincată, sediu: Slt. Zaharia 8. 0728.376.624, 0374.073.595, 0740.019.171.

l DECORATOR FLORAL - realizează şi îngrijeşte aranjamente florale; efectuează elemente de decor; îngrijeşte şi întreţine florile tăiate; valorifică florile şi aranjamentele florale; asigură aprovizionarea cu materii prime şi se informează permanent privind noutăţile în domeniu şi tendinţele. Permisul de conducere şi cunoştinţele de limba engleză constituie un avantaj. Condiţie obligatorie – experienţă de minimum un an în domeniu, flexibilitate, disponibilitate şi creativitate.

CONSTRUIESC grătare cu afumătoare, cuptor, plită, sobe teracotă. 0762.732.328, 0720.624.004.

l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL.

VÂNZĂRI 4 CAMERE

l ANTRENOR TENIS DE CÂMP - iniţierea şi perfecţionarea copiilor şi adulţilor în tenisul de câmp. Cerinţe: atitudine profesională orientată către client – politeţe, abilităţi bune de comunicare; seriozitate şi răbdare; cunoştinţe în acordarea de prim-ajutor; cunoştinţe medii de limba engleză – cerinţă obligatorie; atestat instructor de tenis de câmp – cerinţă obligatorie. Postul disponibil este pentru RIN AIRPORT HOTEL.

ACOPERIŞURI, reparaţii tablă zincată, lindab, preţ promoţional. 0740.410.857, 0722.722.743.

VÂND 4 camere Gorjului, reabilitat. 89 mp, 87.000 €. 0727.217.712. VÂNZĂRI CASE

VÂND casă şi teren, Pârscov-Buzău, apă, gaze. Tel.: 0767.302.944. VÂNZĂRI TERENURI

la 2 apariții plătite, în luna august a 3-a este GRATUITĂ

ÎNCHIRIERI OFERTE 2 CAMERE

BRÂNCOVEANU, Lamoteşti, particular, apartament 2 camere, 5/10, termopan, AC, 850 lei, 0769.523.501.

dite pentru proiecte europene câşti-gate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190. ALEGE să fii partener cu cea mai puternică firmă din punct de vedere financiar. 0767.565.525. ÎNTÂLNIRI FIERBINŢI

CALEA MOŞILOR, 120 mp, deschidere 11 m, preţ 2.500 euro, uşor discutabil, 0767.380.107.

BRUNETE focoase, blonde irezistibile, atmosferă incendiară, locaţie lux! Free bar. Bucureşti. 0721.700.655; 0769.129.129.

VÂNZĂRI AUTO

BMW 525, 177 CP, AN 2005, GERMANIA, BREAK, NEGRU, EXTRA FULL, 9.750 EURO NEGOCIABIL, 0751.029.687. CUMPĂRĂRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.397.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME pentru Rabla. Asigur radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. CUMPĂR maşini remat, transport, radiere, plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740. VÂNZĂRI DIVERSE

VÂND două locuri de veci cu lucrare interior şi exterior 5 suprapus, loc central, Cimitirul “Iancu Nou-Bălăneanu”. 0744.350.098.

DORNICE de plăceri interzise, te aşteptăm în locaţia noastră selectă. NONSTOP! 100 RON. 0720.294.444; 0769.983.333.

VÂND instalaţie GPL pentru autoturism. Preţ avantajos. 0745.478.783, 0728.643.862, 0768.162.172. VÂND loc de veci Pantelimon 2, lângă capelă, 0763.883.328. VÂND centrală pe lemne marca Ramson, putere 25 KW cu gazificare, două pompe, două vase expansiune, instalaţie coturi, încălzeşte apa, 0763.388.328. CUMPĂRĂRI DIVERSE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 18, 290 (Basarabia). 0743.589.934. CUMPĂR maculatură, deşeuri de hârtie tipografică, ziare, cărţi, reviste, fier, arhivă, 0730.201.227, 0764.258.873.

l FRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele şi agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate de aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum trei ani în domeniu.

CUMPĂRĂM electronice fabricaţie după 2007: TV-LCD; laptop; aparat foto digital; Play-Station; XBOX; PSP; iPhone; GPS; diverse. 0785.699.822.

l ELECTRICIAN - asigură buna funcţionare a instalaţiilor electrice şi execută lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare; verifică buna funcţionare a grupului de pompare, a centralei termice din punct de vedere electric; deţine controlul asupra tablourilor de distribuţie din toate zonele hotelului, se asigură de existenţa schemelor electrice, de curăţenia şi securizarea lor.

ADUNAŢII-COPĂCENI 300 mp intravilan, utilităţi (apă, curent). 6.500 E negociabil. 0726.397.722.

TEHNICIAN maseur fac masaj la domiciliul clienţilor, 021.684.24.90, 0723.252.682.

VÂND loc de casă în comună, cu baltă de peşte, Valea Argovei, jud. Călăraşi, lângă pescărie, 2.000 mp, cu stâlp de lumină, 0763.388.328.

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Cre-

Trimite CV-ul la e-mail: resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

1 5

ÎNCHIRIERI OFERTE SPAŢII COMERCIALE

VÂND teren 5.000 mp, şoseaua Dorohoi-Şendriceni, în faţa SMA, deschidere şosea. Preţ negociabil. Tel. 0728.547.114.

l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL.

PAG.

ŞOAPTE fierbinţi, atingeri provocatoare, mângâieri incitante în compania celor mai focoase brunete şi blonde irezistibile. 0769.129.129; 0721.700.655.

DIVERSE

PROPUNERI AFACERI

PUBLICITATE

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

1079  

ziar,ring,1079

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you