Page 1

Vremea azi...

GRATUIT

Vineri, 10 august 2012

16

NR. 1076 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Temperaturile sunt în uşoară scădere. Va fi o zi cu instabilitate atmosferică.

Gen. Voinea, ipoteză-şoc:

IACOB şi KOVESI

ar trebui cercetaţi... penal! 02 Adevărata miză a „ghiveciului“ gătit de CCR: Un ziar de bun-simţ

e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

min. 200C max. 290C presiune atmosferică 755 mmHG

PAG.

peste 2.000.000 de români cu reşedinţă în străinătate

PAG.

04

PAG.

1 0

Starul american nu a dorit în deschiderea concertului său de la Bucureşti nicio trupă autohtonă. În schimb, o va aduce pe Lady Starlight, o bună prietenă a ei, care îi copiază la perfecţie atât stilul vestimentar, cât şi cel muzical. (pag. 9)

BUCUREșTI

SHOWBIZ

Lady Gaga, în duet cu SOSIA pe scena din Piaţa Constituţiei

Bronzul artificial îngraşă! Vino la Water Park să stai la soare!

Patzaichin: „Sportul românesc de performanţă se prăbuşeşte“

Vrei să te umpli de energie, iar pielea ta să capete o nuanţă arămie, sănătoasă? Nu este nevoie să ajungi pe litoral pentru a-ţi împlini această dorinţă. Poţi face plajă la doi paşi de Capitală, la „marea bucureştenilor“, situată pe Calea Bucureştilor nr. 255 A, lângă RIN Airport Hotel. (pag. 10)

Nici la Londra nu am reuşit să luăm medalie la caiac-canoe. Ultima medalie de aur a fost cucerită la Sydney de dublul Florin Popescu şi Mitică Pricop. Micul dezastru de la Londra a fost taxat de cel mai medaliat canoist pe care l-a avut România, Ivan Patzaichin. (pag. 13)

www.ziarulring.ro

SPORT

PUBLICITATE


0 EVENIMENT 2

Domnul Ponta, ca ministrul interimar al justiţiei, ar trebui sesizat sau ar trebui să se autosesizeze.“ Gral. mag. (r) conf. univ. dr. DAN VOINEA

VINERI, 10 august 2012

Generalul Voinea, ipoteză-şoc:

Iacob şi Kovesi ar trebui cercetaţi... penal!

n Scandalul coloneilor „civili cu stele sub APA NOVA. Din cauza lucrărilor de robă“ din Parchetul modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte General este alimentarea cu apă pe Oastei, Mihai Viteazul, departe de a fi trecut Brânarul, Aeromodelului, Nazarcea, pe linie moartă. Harghita, Producţiei, Podului, Darza. Ipotetic vorbind, „tandemul KovesiIacob“ ar putea face obiectul unei cercetări penale. Cum ar fi posibil, aflaţi în continuare... în „ring“.

DISTRIGAZ SUD. Pentru modernizarea reţelei de distribuţie, Distrigaz Sud Reţele anunţă sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici pe Aron Cotruş, Murmurului, Solzilor, Condeiului, Lacul Razelm, Priporului, Ceasornicului, Gliei, Parcul Herăstrău, Nicolae Caramfil, Gheţarilor, Nordului, Barajul Argeş, Grigore Gafencu, Nisipari, Ardeziei, Undiţei, Epocii, Năvodari, Tocului, Hagiului, Remus, Fetiţelor, Moga Alexandru.

Întrebarea zilei

Christian Levant

christian.levant@ziarulring.ro

„Numirea noului procuror general, pentru că doamnei Kovesi îi expiră mandatul la sfârşitul lunii septembrie, se va face în baza unei proceduri transparente de selecţie a celor care vor să candideze“, spunea, ieri, la prima conferinţă, premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al justiţiei. Şi dacă am putea avea mult mai devreme un nou procuror general? Ar fi posibilă suspendarea şi chiar cercetarea penală a Codruţei Kovesi?

Numirea noului procuror general, pentru că doamnei Kovesi îi expiră mandatul la sfârşitul lunii septembrie, se va face în baza unei proceduri transparente de selecţie a celor care vor să candideze.“ VICTOR PONTA, premier şi ministru interimar al justiţiei

Generalul Voinea, fost şef al procurorilor militari pe ţară, ne-a sunat la redacţie pentru a ne pune la dispoziţie o... ipoteză-şoc. „Domnul Ponta ar trebui să se autosesizeze“ „Normal, ar trebui acum ca, după dezvăluirile făcute de ziarul «ring», doamna Kovesi, domnul Iacob şi ceilalţi magistraţi avansaţi la gradul de colonel în rezervă să fie cercetaţi penal într-un dosar privind infracţiunile de fals şi uz de fals. Domnul premier Ponta, ca ministrul interimar al justiţiei, ar trebui sesizat sau ar trebui să se autosesizeze“, ne-a declarat fostul şef al Parchetelor militare, gral. (r) mag. lt. univ. dr. Dan Voinea.

rit pe tavă acest prilej după ce aţi dezvăluit cum au fost avansaţi, unii cu câte două grade într-un an şi cum au ştiut şi au tăinuit“. De la ipoteza generalului Voinea până la fapte ar putea fi cale lungă. Chiar dacă, ipotetic vorbind, nimeni n-ar trebui să fie... deasupra legii!...

Coloneii Iacob și Kovesi ar putea ajunge pe mâna procurorilor militari... din DNA Dacă, prin absurd, acest lucru ar fi posibil, cine totuşi ar putea să-i cerceteze pe ditamai megaprocurorii - că doar nu procurorii din subordine? Experimentatul general-procuror expune un posibil scenariu de anchetă: „Ancheta ar trebui să se facă la DNA, având în vedere că vorbim despre demnitari şi despre magistraţi cu rang de demnitar“. Pentru că vorbim de MApN şi de posibile fapte comise de

ofiţeri activi şi în rezervă, atunci cercetarea ar putea fi făcută de... Secţia Militară a DNA. Probabil că incoruptibilul procuror anticorupţie Vasile Doană s-ar descurca, mai ştii? Deocamdată însă vorbim doar de o ipoteză de lucru lansată de generalul Voinea. Mai trebuie şi voinţă, dar, evident, şi o acoperire legală a unui astfel de demers care, dacă s-ar produce, ar arunca în aer lumea justiţiei din România.

Averea lui Blejnar, pusă sub sechestru de DNA DIRECŢIA NAŢIONALă ANTICORUPŢIE (DNA) a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă. Sechestrul a fost instituit la sfârşitul lunii iulie şi a vizat imobile, terenuri şi acţiuni, au declarat surse judiciare. În cazul lui Sorin Blejnar, măsura a vizat bunuri imobile în municipiul Arad, un imobil şi un teren situate în sectorul 1 din Bucureşti, alte acţiuni cotate pe piaţa bursieră la o valoare aproximativă de 253.158,90 de lei, după cum rezultă din declaraţia de avere a acestuia din 2011. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul şef al ANAF

www.ziarulring.ro

„Acum există motive să-i suspende“ Va putea premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al justiţiei, sau doamna judecător Mona Pivniceru, ca viitor ministru plin, să-i suspende şi să facă posibilă cercetarea penală a celor doi redutabili magistraţi, atâta vreme cât deja s-au făcut promisiuni la Bruxelles că nu se atinge nimeni de niciun fir din capul lui Kovesi? Generalul Voinea spune: „Sigur că da! Acum există motive să-i cerceteze şi să-i suspende din funcţie şi pe Kovesi, şi pe Iacob. Practic, dvs., în «ring», le-aţi ofe-

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 190,68 lei

4,53 lei

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Dimitrie Cantemir, Spineni, Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Dumitru Ţane, Nicolae Paraschiv, Petre Ispir, Gimalău, Ion Marin, Lopeţii, Brâna, Olanelor, Nicolae Pârău, Gheorghe Zamfir, Folclorului, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Afirmării, Pălămidei, Beiu Constantin, Ferestrei, Neagota, Şipca, Paroşeni, Pietrişului.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN MDL în creştere.

Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de peste... 15 milioane de euro! (Ch.L.)

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,67 5,75 3,77 3,69 2,31 0,29

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

12%

este procentul cu care ar putea scădea preţul alimentelor de bază după reducerea TVA de la 24% la 9%.

PAG.

0 3

Alimentele se vor ieftini după PE SCURT ce GUVERNUL VA REDUCE TVA

Rezervele de alimente scad din cauza secetei

n Reducerea TVA la alimente va duce la o scădere cu până la 15% a preţurilor la raft, susţine Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). Cel mai mult se vor ieftini produsele lactate şi carnea, a explicat, pentru „ring“, Dragoş Frumosu, lider sindical în industria alimentară.

Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Iniţiativa guvernului de a introduce în proiectul de buget pentru anul viitor o Taxă pe Valoarea Adăugată de 9% pentru produsele agroalimentare de bază va duce la reducerea evaziunii fiscale, la încurajarea producătorilor locali şi va stimula, cu siguranţă, şi consumul, susţine Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. „Este una dintre măsurile pe care autorităţile le vor lua pentru a controla creşterile de preţuri la alimente, în condiţiile în care se înregistrează secetă nu numai pe piaţa românească, ci şi pe cea internaţională“, a declarat, ieri, ministrul agriculturii, Daniel Constantin. El a ară-

COSTURI. Rezervele constituite din cele mai importante cereale vor înregistra al treilea an de declin din cauza secetei care afectează trei continente, majorând costurile importurilor de alimente. Grâul a urcat la maximumul din ultimii patru ani. Preţurile alimentelor la nivel mondial, măsurate de ONU, se află, încă, cu 10% sub nivelul-record înregistrat în februarie 2011. (C.A.)

tat că reducerea TVA va aduce la buget, numai din panificaţie, venituri suplimentare de 20-30%. „Este o măsură care va duce la eliminarea unei părţi importante din economia subterană prin întoarcerea procentului de 15% la cei care prezintă factură“, a declarat, pentru „ring“, Dra-

Ştiu că au existat discuţii între Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanţelor şi retaileri care au promis că, în condiţiile reducerii TVA, se vor alinia cu preţurile la raft.“ DRAGOŞ FRUMOSU, preşedintelele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară

Trupul Mihaelei Ursuleasa a fost depus la Ateneul Român goş Frumosu, preşedintelele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSIA). Marile lanţuri de magazine au promis alinierea preţurilor la raft Liderul sindical a adăugat că scăderea la raft va fi, în practică, de 10-12% în cazul în care nu va exista o creştere a preţului materiei prime. „Seceta duce la creşterea preţului la bursă al porum-

bului, grâului, seminţelor de floarea-soarelui. Toate au repercusiuni directe în creşterea preţului produselor de panificaţie, ulei, zahăr, dar şi indirecte, în creşterea preţului la hrana animalelor, deci la lapte şi la carne“, a adăugat Frumosu. În aceste condiţii, preţul produselor de panificaţie poate stagna, luând în calcul faptul că la bursă grâul este cotat cu 50% mai mult decât anul trecut.

OMAGIU. Trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa, care a fost găsită decedată, pe 2 august, în apartamentul său din Viena, a fost depus, ieri, în foaierul Ateneului Român din Bucureşti, unde admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu. Au fost trimise coroane de flori din partea Ministerului Culturii şi conducerii Radio România. Pianista va fi înmormântată azi în Cimitirului Bellu, într-un loc de veci care aparţine familiei sale. Crin Antonescu a decorat-o post-mortem pe pianista Mihaela Ursuleasa. (C.A.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 DEZV{LUIRI 4

Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi, nu este legal, o decizie se ia în cvorum - minimum şase prezenţi.“ Judecătorul ION PREDESCU

VINERI, 10 august 2012

ADEVăRATA MIZă A „GHI peste 2.000.000 de români n „ring“ a intrat în posesia documentelor oficiale ale guvernelor Italiei şi Spaniei în care sunt contorizaţi imigranţii cu reşedinţă în cele două ţări, principalele destinaţii de muncă ale românilor. Cu cei aproape două milioane de concetăţeni aflaţi în peninsule, Curtea Constituţională joacă alba-neagra, ba că ei trebuie să fie pe listele permanente, deci luaţi în calcul la cvorum, ba că au dreptul să voteze, dar doar pe listele suplimentare. Cosmin Dragomir cosmin.dragomir@ziarulring.ro

Ghidându-se după celebrul vers „Azi o vedem şi nu e“, Curtea Constituţională a reuşit să dea cu respectabilitatea de pământ după ce doi dintre cei nouă magistraţi au declarat că rectificarea trimisă de CC către Monitorul Oficial este ilegală, respectiv nu a fost aprobată de minimum șase judecători. Mai mult, unul dintre magistraţi spune că habar nu a avut de ultimele decizii ale forului din care face parte, iar actele semnate de locţiitorul lui Zegrean, preşedintele Curţii, au fost întocmite şi trimise pe „şest“. Descifrarea unei semnături Mămăliga a explodat acum câteva zile când de la Curtea Constituţională a venit un document în care s-a invocat o „eroare materială“ inclusă în decizia CCR publicată în data de 2 august în Monitorul Oficial. Acest document nu doar că face o rectificare, ci dă peste cap întreaga motivare a Curţii prin care, iniţial, în cvorumul pentru referendum, cetăţenii români cu reşedinţă în străinătate nu trebuiau incluşi. Actul CCR prin care se spune

că aceştia trebuie să fie pe listele permanente a fost semnat de locţiitorul preşedintelui Curţii, şi nu de Zegrean însuşi. „ring“ a dezvăluit în exclusivitate a cui este semnătura: a judecătorului Minea, coleg de facultate cu Emil Boc. Noua rectificare a consternat pe toată lumea, dat fiind faptul că întorcea cu 180 de grade prima decizie. Rectificarea a apărut în Monitorul Oficial, însă, acum două zile, doi dintre cei nouă judecători ai Curţii au dezvăluit vicii de procedură strigătoare la cer.

Preşedintele suspendat, jucător şi pe tuşă Duminică, 5 august, întro conferinţă de presă de la sediul de campanie, Traian Băsescu făcea o declaraţie, care a devenit cu adevărat importantă abia două zile mai târziu. „Dacă s-ar face corect cifra electorală pentru destituirea preşedintelui, ea îi include pe cei 18,3 milioane din listele permanente pentru alegerile locale plus cei 460.000 de cetăţeni români care au domiciliu în străinătate“, a argumentat Băsescu. De asemenea, preşedintele suspendat a arătat că cifra de 18,3 milioane de alegători folosită pentru lista electorală de la scrutinul de pe 29 iulie este aceeaşi de la alegerile locale din iunie, iar BEC a validat-o, însă în mod normal ar fi trebuit incluşi, potrivit Constitu-

www.ziarulring.ro

PDL a formulat plângere penală împotriva domnului Ioan Moraru, secretar general al guvernului, şi a doamnei Adriana Costestu, directorul general al Regiei Autonome Monitorul Oficial, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.“ SULFINA BARBU ţiei, Legii pentru alegerea preşedintelui şi Legii referendumului, şi cei 460.000 de cetăţeni români care au oficial, în baza datelor de la Evidenţa Populaţiei din România, domiciliul declarat în străinătate. „Cvorumul când vine vorba despre alegerea sau destituirea preşedintelui este format din toţi cetăţenii României, indiferent unde locuiesc. (...) Guvernul este într-o oareşicare belea dacă citeşte Legea preşedintelui şi Legea referendumului“, a afirmat, duminică, Băsescu. „Biscuiţi, biscuim, tovarăşe“ Un celebru banc din comunism sună aşa: „Aflat în vizită într-o fabrică de biscuiţi, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, uitându-se la banda rulantă cu produse, îl întreabă pe maistrul-şef: «Biscuiţi?». Mândru, reprezentantul clasei muncitoare îi răspunde prompt: «Biscuim, tovarăşe, biscuim!». Cam aşa poate fi interpretată şi de aproape, şi de la o poştă mobilizarea de a doua zi a salariaţilor Curţii Constituţionale. Luni, 6 august, CCR a trimis spre Monitorul Oficial un document prin care se cerea adăugarea unui pasaj la Hotărîrea CCR nr. 3 din 2 august 2012. Noul pasaj dă peste cap prima hotărâre şi coincide – total întâmplător (sic!) - cu doleanţele preşedintelui suspendat, declarate cu o zi în urmă. Prin urmare, rectificarea Curţii spune că românii din diaspora trebuie contabilizaţi

la vot. Documentul în cauză nu este semnat de Augustin Zegrean, ci de locţiitorul acestuia, magistratul Mircea Ştefan Minea. Însă orice decizie a Curţii trebuie luată în cvorum de minimum şase judecători. Decizia nu a fost susţinută de un vot în plenul CCR şi în urma unei şedinţe a forului constituţional. Ceea ce urmează sfidează integritatea morală a celor care ţin frâiele Curţii. Legalitatea, contestată din interior Ulterior, judecătorul Ion Predescu a spus răspicat că decizia privind publicarea eratei ar fi trebuit luată în plen, cu toţi cei nouă judecători de faţă. „Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi, nu este legal, o decizie se ia în cvorum - minimum cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii, pot aştepta plenul Curţii, nu

ce a trimis judecătorul de serviciu“, a declarat, miercuri, judecătorul Ion Predescu pentru gandul.info. Decizii-decizii, dar să ştim şi noi Tot miercuri seară, judecătorul constituţional Tudorel Toader a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Curţii

Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului, pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere şi faptul că nu a ştiut de sesizarea Comisiei de la Veneţia. Judecătorul Toader a expli-cat că el a părăsit Bucureştiul vineri, 3 august, în jurul orei 13.30, iar după „acea dată şi oră“ nu ştie ce s-a întâmplat,

le documente integrale pe ing.ro www.ziarulr


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Inadvertenţele actelor succesive emise de CCR, precum şi declaraţiile şocante ale unora dintre judecători creează o anumită ambiguitate. Noi considerăm că e nevoie de o acţiune rapidă din partea Parchetului pentru a clarifica această situaţie.“ VARUJAN VOSGANIAN

PAG.

0 5

VECIULUI“ GăTIT DE CCR: cu reşedinţă în străinătate 20 de dosare elector-penale... fierbinţi

Pe rolul diferitelor Parchete din ţară, dar în special la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se află cam 20 de cauze penale cu privire la posibile infracţiuni comise fie de demnitari sau magistraţi, fie de oameni simpli. Toate aceste cauze se referă la problema listelor electorale şi la posibila încălcare a Legii referendumului. Cele mai fierbinţi dosare sunt la Parchetul General. Cele mai avansate cercetări sunt cele în dosarul de care se ocupă personal tandemul coloneilor Kovesi-Iacob, dosar penal care se referă la defecţiunile de transmitere a numărului de votanţi dinspre şi către organele electorale centrale. În acest dosar, deja s-a început urmărirea penală împotriva chestorului Manoloiu şi a altor demnitari de la Interne. Un al doilea dosar se referă la o plângere adresată Parchetului General de lideri ai PDL care reclamă că guvernul ar fi obstrucţionat publicarea eratei în Monitorul Oficial, dosar rămas, probabil, în coadă de peşte întrucât nu prea s-a mai vorbit despre el. Cel de-al treilea dosar se referă la cercetarea declaşată miercuri împotriva Curţii Constituţionale în legătură cu „adresele contradictorii“ transmise de Curtea Constituţională către guvern. La fel de fierbinţi pot fi considerate şi cele 16 cauze aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aflate în faza de cercetare, unul dintre aceste dosare referindu-se la primarul Mazăre şi la celebrele manechine care au mers la vot... în bikini. Poate că nu ar trebui uitat nici cel mai greu dintre dosare, aflat la DIICOT, care are la bază o plângere împotriva lui Traian Băsescu, a Monicăi Macovei şi a altor 15 persoane acuzate de... subminarea economiei naţionale (în timpul referendumului de demitere a preşedintelui suspendat). (Ch.L.)

fiind plecat în concediu în comuna Vulturu din Vrancea, însă ceea ce s-a publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă „voinţa şi sensul deci- ziei luate“, în data de 2 august, cu privire la cauza referendumului. Tudorel Toader consideră că „într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate“, probabil, din-

tr-o „regretabilă eroare“, s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite în decizia CC dată în 2 august. „O mică diversiune, probabil“, a adăugat judecătorul Toader referindu-se la acuzaţiile apărute în „Evenimentul zilei“, în care este învinuit că împreună cu judecătorul Acsinte Gaspar ar fi modificat prima decizie a Curţii. A aflat de „eroarea materială“ din presă Despre erata solicitată luni, 6 august, de conducerea Curţii Constituţionale, în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţional a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia - sesizare trimisă tot luni şi soldată cu apelul Comisiei de la Veneţia către

1,9

milioane de români au drept de reședință în Italia și Spania.

Nu cred că are nevoie Curtea de listele nominale, pentru că acolo sunt 18,3 milioane de români cu numele scrise acolo, nu văd cine ar lua cele 18 milioane să le inventarieze cu creionul să vadă dacă atunci când le adună om cu om ies 18 milioane.“ TRAIAN BĂSESCU clasa politică din România ca aceasta să nu mai pună presiune pe judecătorii Curţii. Tudorel Toader a susţinut că l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea (foto sus), care asigură permanenţa la conducerea Curţii, întrebându-l despre erată. Tudorel Toader a precizat că nu a fost „întrebat, consultat despre eroarea materială“ sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. „Am convingerea că lucrurile se vor clarifica. Am avut în această seară o convorbire cu domnul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-am solicitat convocarea plenului Curţii, pentru lămurirea situaţiilor, fiind mai

mulţi judecători care susţin acest demers“, a afirmat Tudorel Toader.

Câţi români au reşedinţă în Italia şi Spania Vă prezentăm două documente oficiale ale guvernelor Italiei şi Spaniei care atestă numărul corect al românilor cu drept de reşedinţă în aceste două state. Conform celei mai recente numărători a autorităţilor din «Cizmă», în iunie anul trecut, în Italia aveau acte în regulă 968.576 de români, cu aproximativ 80.000 mai mulţi faţă de 2010. În Spania, ultimul recensământ al imigranţilor datează din 31.03.2012 şi autentifică faptul că 903.964 de români domiciliază pe teritorii ale re-

gatului iberic. Totalul este de aproximativ 1,9 milioane de români (sunt număraţi şi copiii sub 18 ani). Însă acestora li se adaugă conaţionalii cu drepturi depline din comunităţi importante precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada sau Israel. Dacă, din cei 18.300.000 de alegători aflaţi pe listele permanente, diaspora va fi scăzută, consecinţa devine certitudine: Traian Băsescu este demis prin votul a mai mult de 50% plus unu din cvorumul necesar, cele 8,4 milioane de voturi exprimate fiind suficiente pentru validarea referendumului.

Avem o situaţie extrem de neuzuală, sau, ca să spun aşa, fără precedent (...) Vor cere preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, domnia sa nu a semnat această adresă, să vedem cine a semnat-o şi să spună Monitorului Oficial ce anume să facă pentru că e o situaţie într-adevăr fără precedent.“ VICTOR PONTA

www.ziarulring.ro


0 CULINAR 6

Cumpătarea, nepoate, e bună la toate.“ ANTON PANN

VINERI, 10 august 2012

Crumble cu prune

DESERT. 1 kg prune coapte, 140 gr zahăr brun, 100 g fulgi de ovăz, o linguriţă de extract natural de vanilie, o linguriţă de extract de flori de portocal, sucul de la o portocală, coaja rasă de portocală, 250 g făină, 175 g unt rece, dar moale, un praf de sare. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin fructele) până compoziţia devine sfărâmicioasă. Apoi se spală prunele şi se taie bucăţele. Se vor pune în tavă şi se vor stropi cu sucul de portocală. Deasupra se pune aluatul sfărâmat. Adăugaţi vanilia, coaja de portocală şi daţi la cuptor până se rumeneşte. (I.P.)

Salată de fructe cu bourbon REȚETĂ. O bucată medie de pepene galben, 3 piersici, 3 pere, 1 ciorchine de struguri, 1 borcan de compot de cireşe, 2 plicuri de zahăr vanilinat, 100 ml de bourbon. Se spală fructele şi se curăţă de coajă, acolo unde este cazul, apoi se taie bucăţele. Se amestecă întrun bol împreună cu zahărul vanilinat şi bourbonul. Se va da apoi la rece pentru aproximativ două ore, până se combină gusturile. Salata de fructe se poate servi cu îngheţată, frişcă şi nuci. (I.P.)

Puţină savoare pentru... cartof PONT. O legumă pe cât de uzitată, pe atât de gustoasă, cartoful poate constitui principalul ingredient culinar într-o mulţime de reţete. Pentru a-i descoperi întreaga savoare, vă invit să faceţi un experiment: tăiaţi capace la câţiva cartofi şi puneţi deasupra 100 g de brânză Cedar rasă, 2 linguri de murături tăiate mărunt şi 2 cepe verzi tăiate felii. Efectul va fi deosebit. (I.P.)

ÎNCEARCă Blueberry Cheesecake n Canicula din această perioadă ne determină să ne ferim de orice sursă de căldură şi cu greu mai dăm prin bucătărie pentru a găti. Aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă şi răcoritoare.

Cum preparăm baza prăjiturii Pentru început, punem pe fundul unei tăvi hârtie de copt. Măcinaţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu untul topit. Turnaţi compoziţia în tavă şi presaţi bine biscuiţii cu ajutorul unui pahar sau borcan. Daţi apoi tava la frigider până când veţi termina de preparat şi restul compoziţiilor. Modul de preparare a umpluturii Se topeşte gelatina în câteva linguri de apă rece. Apoi amestecaţi, într-un blender, crema de brânză cu zahărul şi cu jumătate din cantitatea de iaurt până când compoziţia devine omogenă. Adăugaţi sarea şi mai amestecaţi încă un minut. Odată

UTILE

Salam de biscuiţi

IDEE. 2 ouă, 250 g zahăr, 1 pachet unt, o cană de lapte, 2/3 linguri cacao, 3 pliculeţe de zahăr vanilinat, 450 g biscuiţi şi stafide. Pentru început, mărunţiţi biscuiţii cu mâna, apoi, într-un vas separat, puneţi untul la topit, la foc mic. Pasul următor presupune amestecarea ouălor cu zahărul, vanilina, stafidele şi cantitatea necesară de cacao. La sfârşit adăugaţi şi laptele. Este foarte important ca ingredientele să fie amestecate foarte bine, până compoziţia

www.ziarulring.ro

devine omogenă. Aceasta va fi distribuită uniform peste untul topit şi se va mai lăsa puţin la foc, până se îngroaşă. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi biscuiţii zdrobiţi, amestecând continuu. Compoziţia se va împărţi în două părţi egale, fiecare urmând a fi rulate pe folii de celofan, sub forma unui salam. Pentru a nu se lipi compoziţia, foliile pot fi unse cu puţină margarină sau unt. La final, legaţi-le la capete, iar apoi puneţi minunăţiile la frigider pentru două ore. (I.P.)

finalizat acest proces, vă puteţi ocupa de restul ingredientelor. Spălaţi fructele şi scurgeţi-le de apă, apoi puneţi-le în blender, separat de amestecul de brânză. Se vor amesteca până vor deveni o pastă. În ceea ce priveşte restul iaurtului, se va pune într-un vas împreună cu gelatina şi se vor amesteca până compusul se va uniformi-za. Se lasă puţin la răcit, apoi se combină cu amestecul de brânză. Frişca Modul de preparare este destul de simplu. Cumpăraţi

INGREDIENTE: Baza: 200 g biscuiţi, 80 g unt Umplutura: 200 g afine, 400 g crema de brânză, 300 ml iaurt, 300 ml frişcă lichidă, 200 g zahăr, 1/2 linguriţă de sare, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, 1 linguriţă de zahăr vanilat, 15 g gelatină

din comerţ frişcă lichidă şi amestecaţi, la viteză medie, împreună cu zahăr vanilinat, după gust, până se întăreşte. Apoi încorporaţi-o în compoziţia pe bază de brânză şi iaurt. Produsul final se va împărţi în două părţi egale, în una dintre ele urmând să puneţi piureul de fructe. Se bagă totul la frigider.

Budincă de orez cu dulceaţă de vişine DELICIOS. Într-un vas de mărime medie, puneţi la fiert 700 ml de lapte împreună cu 3 linguri de zahăr şi un baton de scorţişoară. Odată ce laptele începe să fiarbă, adăugaţi treptat orezul, amestecând continuu. Lăsaţi compoziţia, la foc mic, timp de 15 minute, urmând ca la sfârşit să adăugaţi 1 linguriţă de amidon dizolvat în 100 ml de lapte. Se mai lasă la fiert pentru alte trei minute. Lăsaţi apoi compoziţia să se răcească puţin şi distribuţi uniform dulceaţa de vişine peste. (I.P.)

Mai mult decât o dulceaţă RECOMANDARE. Spălaţi bine piersicile sau nectarinele în mai multe ape şi curăţaţi-le de codiţe, frunze şi sâmburi. Lăsaţi-le să stea o zi în zahăr, pentru a face mai mult sirop. Adăugaţi câteva felii de lămâie şi frunze de mentă, pentru aromă. Dacă doriţi să adăugaţi la fierbere miez de nucă, aveţi grijă să îl îndepărtaţi când puneţi dulceaţa în borcane. Doar la magiunul de prune se poate păstra miezul de nucă. (I.P.)

Ce facem la final Tava tapetată cu biscuiţi se va scoate de la frigider şi turnăm peste compoziţia pe bază de brânză, apoi o punem la congelator pentru jumătate de oră. Odată întărite, se vor scoate din congelator şi se toarnă compoziţia cu afine. Se nivelează bine şi se dă iar la frigider pentru alte două ore.

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

PE SCURT


6

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

luni în care să aibă exclusiv el grijă de cei doi fii minori poate obţine Silviu Prigoană prin cererea ordinului de protecţie împotriva soţiei lui, Adriana.

PAG.

0 7

Silviu Prigoană caută SCANDAL, Adriana nu ştie DE CE n Conflictul din familia deputatului pedelist Prigoană ar putea fi doar o furtună într-un pahar cu apă, de dragul publicităţii, însă motivul lui Silviu rămâne deocamdată un mister pentru Adriana, care nu-şi mai găseşte liniştea: „Este o întrebare şi în capul meu: «De ce?»“. nicie mai sunt discuţii, dar asta nu înseamnă să facă ceea ce a făcut. Nu văd de ce ar trebui să vină aici poliţia cu Protecţia Copilului. Nu meritam lucrul acesta nici eu, nici copiii mei. Nu ştiu de ce a făcut asta. Este o întrebare şi în capul meu: «De ce?»“, a mărturisit doamna Prigoană pentru „PoveŞtiri Adevărate“ (Acasă TV).

Adriana era programată, la începutul săptămânii viitoare, la o intervenţie printr-o metodă neinvazivă pentru înlăturarea unui fibrom uterin. Acum, soţia lui Prigoană şi-a anulat operaţia, aşteaptă citaţia şi se pregăteşte de... proces. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Altădată adepta înfruntărilor televizate cu Silviu, Adriana refuză acum să se mai lase provocată. „M-am săturat să-mi spăl rufele în public. Pe mine, lumea mă ştie certându-mă cu Prigoană şi făcând tot felul de conversaţii spumoase pe la

televizor. Nu mai vreau să fac lucrul acesta! În fiecare căs-

„Vreau să-mi cresc copiii aşa cum trebuie“ De când a aflat despre plângerile soţului la Protecţia Copilului, poliţie şi Judecătoria Sectorului 3, Adriana a încercat să-şi păstreze calmul şi a preferat să rămână în continuare în resortul de la Călugăreni, în judeţul Giurgiu, împreună cu fiii minori ai familiei, Mihai Maximus (cinci ani) şi Eduard Gabriel (doi ani), şi mama ei. „Dacă soţul meu doreşte cu tot dinadinsul să ne despărţim, n-am nicio problemă, ne despărţim! Dragoste cu de-a sila nu se poate! Nu sunt o mamă denaturată, nu sunt vreo nebună, am grijă de copiii mei, îi iubesc foarte

Silviu Prigoană crede că nu se va ajunge din nou la divorț mult şi vreau să-i cresc aşa cum trebuie. Dacă soţul meu vrea asta, eu nu pot să-l oblig să stea cu forţa într-o relaţie pe care el nu şi-o mai doreşte. Probabil este puţin imatur... are nişte reacţii mai colerice şi după aceea regretă că le-a avut. Nu cred că meritam asta. Mai ales acum. O să vedem în instanţă cât de rău mi-am ţinut eu copiii aici. Să hotărască judecătorul. Trebuie să mergem mai departe. Veţi

„Am depus sesizările pentru că au dispărut copiii“ Contactat pentru a lămuri lucrurile, Silviu Prigoană şi-a nuanţat poziţia şi a explicat că nu este vorba despre un divorţ. Deputatul pedelist, aflat într-o călătorie de afaceri la Belgrad, susţine că acţiunile sale au apărut după ce copiii lui minori au lipsit de acasă mai mult de două zile. „Nu eram acasă şi am depus sesizările pentru că au dispărut copiii din casă şi nu s-au mai întors în 48 de ore“, a spus Prigoană. Aşadar, împăcarea părţilor nu este exclusă şi ar anula acţiunea în justiţie formulată de Prigoană.

Teo: „Sunt o nebună care se reinventează la 45 de ani“ REVELAŢIE. Rolul poliţistei Zâna Crăciun din serialul ProTV „Pariu cu viaţa“ a venit ca o adevărată provocare pentru Teo Trandafir. Vedeta de televiziune s-a adaptat cu uşurinţă ritmului intens de la filmări şi s-a ataşat rapid de noii ei colegi, astfel că Teo a aşteptat cu nerăbdare momentul întoarcerii pe platourile din Buftea: „Nu-mi prea plac vacanţele. Soţul meu şi cu mine am trăit în ultimele câteva luni cât alţii în 10 ani. Am fi avut mare nevoie de o vacanţă, dar, cum nu toate lucrurile «pică» în viaţă aşa cum ne-am dori, anul acesta nu e unul în care programele noastre să coincidă. Încă n-am plecat în voiaj de nuntă, dar avem atâtea de făcut încât nu ni se pare o prioritate acum. La filmări mă fascinează copiii ăştia de liceu care cântă, dansează şi învaţă în acelaşi timp. Mă uit şi mă văd pe mine, o nebună care se reinventează la 45 de ani, cu ajutorul acestor oameni... La vârsta mea, să începi o meserie nouă, trebuie să ai ceva curaj şi inconştienţă“. (T.A.)

vedea unde şi ce planuri am la tribunal, pe 5 septembrie“, a adăugat Adriana Bahmuţeanu. S-au certat pe telecomanda de la... aerul condiţionat Cel mai recent conflict din familia Prigoană s-a consumat recent, în timpul vacanţei petrecute în Germania. Motivul a fost unul aparent banal: temperatura fixată pentru instalaţia de climatizare din camera de hotel. „În concediu am avut o problemă medicală şi am stat trei zile în spital. După care copilul a avut diaree infecţioasă şi am alergat cu el pe la spitale pentru că m-am speriat foarte rău şi n-am

avut linişte în concediu. Nu e o ceartă discuţia pornită de la aerul condiţionat... Au fost mici probleme. El voia mai puţine grade Celsius, eu voiam mai multe. El voia mai frig, eu voiam mai cald... Mă rog, astea se mai întâmplă“, susţine Adriana. Ce a înregistrat Prigoană pe discul depus la dosar? Surse apropiate familiei Prigoană au declarat, pentru „ring“, că Silviu Prigoană ar fi depus la dosar un disc care conţine o înregistrare pe post de probă. Totodată, potrivit aceloraşi surse, Adriana era încă, ieri cel puţin, director la Etno TV, cu toate că presa susţinea că a fost deja concediată.

Sharon Stone, victima unui incident la Snagov ÎNŢEPĂTURĂ. Starul de la Hollywood a început cu stângul filmările în România pentru lungmetrajul „What About Love“ după ce miercuri, chiar în prima zi de lucru, a avut parte de o experienţă dureroasă. Sosită la Snagov cu noaptea-n cap, la ora 6.00, Sharon Stone a intrat la probele de costume şi de machiaj, apoi a luat micul dejun pe malul lacului alături de colegul de distribuţie Andy Garcia. Pe masa celor doi s-au aflat biscuiţi, cafea, ananas şi banane, potrivit ştirileprotv.ro. La 10.00 s-a dat startul filmărilor şi trei ore actorii au repetat o serie de scene. În pauză, Andy s-a plimbat pe ponton fumând trabuc, iar Sharon a rămas la aceeaşi masă, unde echipa îi refăcea machiajul. O albină a „poftit“ la fructele vedetei şi din întâmplare a şi înţepat-o. Membrii echipei de producţie s-au panicat atât de tare, încât au chemat imediat un medic la faţa locului, pentru primul ajutor. (T.A.)

www.ziarulring.ro


10

0 SHOWBIZ 8 VINERI, 10 august 2012

ani este vârsta la care Emil Bîzgă a început să cânte la trompetă, după ce a renunţat la alte două instrumente.

Emil Bîzgă, jazzmanul român care l-a IMPRESIONAT pe Tony Bennett n Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti din România, Emil Bîzgă a avut parte de un drum la care mulţi artişti speră. El a studiat alături de renumiţi muzicieni şi a cântat cu nume mari ale jazzului, precum Ray Charles, Tony Bennett, Wynton Marsalis sau Paquito D'Rivera. Alexandru Manea

alexandru.manea@ziarulring.ro

Cariera muzicală a lui Emil a început la Iaşi, unde, la vârsta de 10 ani, s-a apucat de cântat la trompetă, fiind imediat remarcat de profesori. A continuat la Conservator (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), fiind cooptat ulterior în Big Bandul Radiodifuziunii Române şi Orchestra Operei Române. Dar acest lucru nu a fost de ajuns. A urmat două mastere, la Malmo şi Hanovra, în muzică clasică şi jazz, care l-au ajutat să-şi îndeplinească visul de a cânta în „Capitala jazzului“, New York. Ajuns în SUA, Emil a avut şansa de a-l întâlni pe celebrul Tony Bennett, unul dintre cei mai

populari cântăreţi de jazz, laureat a 17 premii Grammy. Din acel moment, cei doi au păstrat legătura şi chiar au colaborat în repetate rânduri. Mai mult, Tony Bennett i-a pus la dispoziţie studioul lui, unde trompetistul român a înregistrat primul album, ce va apărea pe piaţă în această toamnă. A studiat cu artişti de top De-a lungul carierei, Emil Bîzgă a avut şansa de a studia muzica clasică şi jazzul cu unii dintre cei mai buni profesori. La Malmo, a fost elevul lui Hakan Hardenberger, supranumit de publicaţia „The Times“ „Cel mai bun trompetist din lume“, alături de care a studiat muzica clasică. Totodată, în SUA, a studiat ală-

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Satisfacţia mea la New York a fost să cânt cu artişti foarte cunoscuţi în lume, precum Tony Bennett, Wynton Marsalis, Criss Sullivan, Paquito D'Rivera şi mulţi alţii, nume mai puţin cunoscute în Europa, dar foarte apreciate în SUA.“ EMIL BÎZGĂ

turi de Wynton Marsalis, un renumit artist laureat a nouă premii Grammy, dar şi al Pulitzerului pentru muzică. De asemenea, el l-a mai avut ca profesor pe William Fielder, primul trompetist de culoare care a cântat pentru Orchestra Simfonică din Chicago. Întreaga poveste a lui Emil Bîzgă o puteţi citi în noul număr din „Centrul Vechi“, ce apare azi.

La 23 de ani, pe scenă cu Ray Charles Înainte de a pleca prima dată din România, Emil a avut şansa de a cânta cu celebrul Ray Charles la Braşov, la „Cerbul de Aur“. „E o poveste foarte frumoasă. Eram angajat la Big Bandul Radiodifuziunii Române, el venise cu elicopterul la Braşov şi cu o oră înainte de concert primisem un fax de la managerul lui că are nevoie de un solo de trompetă la nu ştiu ce piesă. Eu eram solistul angajat şi nu ştiam ce solo vrea. Am avut noroc, a fost un blues. În timpul concertului s-a întors spre mine şi mi-a făcut cu mâna semnul OK. Nici nu mă vedea, nu ştia cine cântă. Aceea a fost prima mea experienţă cu un american şi mi-a dat foarte mare încredere“, îşi aminteşte Emil.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

16

august este mult aşteptata zi în care Lady Gaga va concerta la Bucureşti, într-un palat gotic care este cea mai mare scenă de turneu din lume.

PAG.

0 9

Lady Gaga, în duet cu SOSIA pe scena din Piaţa Constituţiei n Starul american nu a dorit în deschiderea concertului său de la Bucureşti nicio trupă autohtonă. În schimb, o va aduce pe Lady Starlight, o bună prietenă a ei, care îi copiază la perfecţie atât stilul vestimentar, cât şi cel muzical. monden@ziarulring.ro

Apariţie surprinzătoare şi la fel de şocantă pentru public, Lady Starlight se recomandă ca multitalent: cântăreaţă, DJ rock clasic şi metal, trendsetter şi scriitoare. Tocmai de aceea, în afara recitalului pe care îl va avea în deschidere, nu este exclus un duet între cele două Lady chiar pe scena din Piaţa Constituţiei. Din cluburi, direct pe scenele mondiale Iniţial, Lady Starlight a mixat în cluburi şi şi-a asumat postura de artist underground începând cu anul 2000. Întâlnirea cu Lady Gaga a avut loc şapte ani mai târziu, când artistele au colaborat în spectacolul „Lady Gaga and the Starlight Revue“. Succesul lor a fost atât de mare, încât cele două au continuat să apară împreună pe scenă şi s-au PUBLICITATE

împrietenit la cataramă. De altfel, dincolo de Ocean, sunt de notorietate apariţiile celor două Lady la petrecerile mondene. „Sper să le deschid minţile oamenilor şi să-i inspir“ „Turneul «The Born This Way Ball» e dovada că visele devin realitate, visul nu a fost niciodată să devenim faimoase şi să facem bani. Visul meu a fost să am abilitatea de a mă exprima în orice fel doresc. Gaga a dobândit asta şi nu a avut linişte până când nu mi-a dat aceeaşi şansă. Ea este cea mai bună prietenă. Am fost suficient de norocoasă să fac Monster Ball în 2010, iar acum revin! Sper să le deschid minţile oamenilor şi să-i inspir să-şi urmeze viziunile creative indiferent cât de neobişnuite sau de imposibile ar părea. «The Born This Way Ball» este cel mai bun loc să transmit acest mesaj.

Totul este despre inspiraţie, acceptare şi libertate“, le-a transmis Lady Starchild admiratorilor săi.

Formula de concert Lady Gaga cu Lady Starlight şi The Darkness în deschidere este păstrată în toată Europa, au precizat oficialii Emagic.

Foto: Facebook

Tudor Andrei

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


4

1 BUCURE:TI 0 VINERI, 10 august 2012

mii de şezlonguri şi umbrele şi şapte piscine te aşteaptă la Water Park.

BRONZUL ARTIFICIAL ÎNGRAşă! Vino la Water Park să stai la soare! n Vrei să te umpli de energie, iar pielea ta să capete o nuanţă arămie, sănătoasă? Nu este nevoie să ajungi pe litoral pentru a-ţi împlini această dorinţă. Poţi face plajă la doi paşi de Capitală, la „marea bucureştenilor“, situată pe Calea Bucureştilor nr. 255 A, lângă RIN Airport Hotel. Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Lumina naturală a soarelui influenţează variaţiile de temperatură ale corpului, metabolismul, somnul şi secreţia de hormoni. În funcţie de cantitatea de lumină primită, ceasul nostru biologic stabileşte ritmul funcţionării corpului. „Bronzul natural aduce numeroase beneficii organismului. Expunerea la soare ne ridică moralul şi ne dă energie“, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Dacă v-aţi uitat acasă loţiunea de plajă, puteţi cumpăra alta din

Lumina solară creşte libidoul.“ DR. LAURENŢIU LUCA, directorul Clinicii PULS

magazinul aflat în incinta Water ţe chimice numite ftalaţi este Park. De asemenea, după o zi de asociată cu diabetul de tip 2. plajă sau după ce aţi consumat Astfel că, odată ce substanţa chiadrenalină pe tobogane, vă puteţi mică a fost metabolizată în orgarelaxa la restaurantul sau terasele nism, aceasta poate creşte riscul aflate la doi paşi de piscine. Par- de diabet, afectând modul în care cul de distracţii este deschis de insulina este procesată. luni până vineri, între orele 9.30 şi 20.00, iar sâmbăta şi duminica, Cât costă intrarea ADULŢI între orele 9.00 şi 20.00. Risc de diabet Bronzul natural este cel mai sănătos. O substanţă chimică găsită în produsele autobronzante poate cauza diabetul, conform unui studiu apărut în jurnalul medical „Diabetes Care“ şi, ulterior, publicat în România de către MediHelp International. Presa din Marea Britanie a raportat, de asemenea, că această substanţă poate provoca obezitate, dar şi alte tulburări de sănătate. Cercetătorii sugerează că expunerea la un grup de substan-

De luni până vineri=30 lei Sâmbăta şi duminica=50 de lei COPII cu înălţimea sub 1,40 m De luni până vineri=15 lei Sâmbăta şi duminica=25 lei

Reduceri la sfârşitul săptămânii În fiecare weekend poţi lua parte alături de familia ta la marea distracţie de la Water Park Otopeni. În zilele de sâmbătă şi duminică, te aşteaptă o surpriză: reduceri la biletul de intrare aplicate astfel: - 2 adulţi cu 1 copil (cu înălţimea sub 1,40 m) - 15% - 2 adulţi cu 2 copii (cu înălţimea sub 1,40 m) - 20% - 2 adulţi cu 3 copii (cu înălţimea sub 1,40 m) - 30% PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


15.000

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Steaua, în play-offul Europa League

REALITY SHOW LA TRNAVA n Steaua s-a calificat, aseară, în play-offul Ligii Europa, după ce a învins, cu scorul general de 3-1, formaţia slovacă Spartak Trnava în turul III preliminar al competiţiei. Militarii îşi vor afla astăzi adversarul, la ora 14.30, când la Nyon va avea loc tragerea la sorţi a play-offului celei de-a doua competiţii europene intercluburi. Tudor Ştefan

tudor.stefan@ziarulring.ro

Steliştii dovedesc încă o dată că se simt foarte bine în Europa. Fără punctele adunate de ei ca furnicuţele de-a lungul ultimilor ani, echipele din România n-ar fi intonat vreodată pe viu imnul Ligii Campionilor. Elevii lui Reghecampf s-au impus fără drept de apel, cu scorul de 3-0 (1-0), prin golurile reuşite de Adi Rocha, în minutul 8, Rusescu, în minutul 76, şi Nikolici, în minutul 84. Şi fiindcă a venit vorba de Reghecampf, trebuie să recunoaştem că are stofă de mare antrenor. Nu doar pentru că i-a spus-o patronul Gigi de câteva ori, ca să-i intre bine-n cap. A demonstrat aseară, în returul de la Trnava, cum se poate întoarce un rezultat în stil de mare echipă.

Cu lavaliera prinsă de cămaşa slim à la Mourinho, jumătatea masculină a reality-show-ului „Reghe şi Prodanca“ a metamorfozat înfrângerea de la Bucureşti într-o victorie ca la „masa verde“, deşi meciul chiar s-a disputat pe bune. Victorie „afară“ după 19 ani Steaua a deschis scorul în minutul 8, când Raul Rusescu a centrat în faţa porţii, iar Adi Rocha a reluat cu latul din trei metri în poarta apărată de Filipko. Era semnalul că băieţii din Ghencea n-au venit să se plimbe prin Slovacia. Au declarat toată săptămâna că vor câştiga la Trnava, că nu sunt probleme. Şi n-au fost vorbe goale. Pentru că plasa nefericitului Filipko a tresărit din nou, cu 14 minute înainte de fluierul final, trezindu-i pe slovaci din visul că meciul ar

putea ajunge în prelungiri. Nici gând! Reghecampf îl avea în teren şi pe Nikolici, introdus în minutul 60 parcă pentru a stabili scorul final. 3-0 şi Steaua resimte gustul victoriei în deplasare după trei ani de la meciul cu St. Patrick’s , scor 1-2, din play-offul Europa League. Iar soarta calificării după un eşec pe teren propriu n-a mai întors-o din 1993,

Echipele Spartak: Filipko - Stozicky, Janecka, Cvirik (Tomacek ’25), Hanzel - Gross, Karhan Sabo, Carnota (Mikinici ’82), Bicak (Koubsky ’88) - Mikovici Antrenor: Pavel Hoftych Steaua: Stanca - Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu (T. Bălan ’89), Fl.

când a pierdut acasă, 1-2 cu Croaţia Zagreb, pentru a câştiga apoi în deplasare cu 3-2. Mai trebuie spus că managerul general al Stelei, Mihai Stoica, s-a dat iar în stambă, fiind trimis în tribună în minutul 80 pentru proteste, unde l-a urmat apoi şi antrenorul slovac Pavel Hoftych, care nu a terminat nici el meciul pe banca tehnică.

Costea (Latovlevici ’80) - Adi Rocha (Nikolici ’60). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf Cartonaşe galbene: Hanzel ’45+2, Tomacek ’55, Mikovici ’79, Sabo ’89/Georgievski ’45+2, Fl. Costea ’61, Bourceanu ’74 Arbitru: Evgheni Aranovski Asistenți: Evgheni Halamendik şi Oleg Plujnik

de euro este prima promisă de Gigi Becali dacă steliştii ajung în grupele Europa League.

PAG.

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

O săptămână cu încărcătură frumoasă! DE AZI ÎNCEPE runda cu numărul patru. Până atunci, câteva evenimente ne rețin, cu mare interes, atenția. În primul rând, miercuri, 8 august, la Dinamo s-a oficializat o veste bună. Cristi Borcea, este clar, a plecat și mai rămâne poate doar cu inima de „câine“ alături de cei din groapă. Dinamo are nevoie de reconstrucție și de revigorare. Trebuie să meargă numai înainte, dar după un proiect concret și bine fundamentat. Am constatat că locul lui Borcea nu a rămas gol. Dimpotrivă, un dinamovist pursânge, cel care, în mod voluntar, mai mult cu inima, a fost sponsor semnificativ al „câinilor“ ani de-a rândul. Cred că în acest timp și-a apropiat mintea de inimă sau invers și s-a decis să devină al treilea, mă refer la ordinea în timp, acționar al „câinilor roșii“. Din câte mi-am dat seama în alte împrejurări, sunt convins că vine lângă „albroșii“ cu gândul de a face mai mult, mai bine și astfel să triumfe frumosul. Nefiind omul care crede în povești și datorită rigurozităţii sale, a experienței de viață, îmi spune că va reuși. Este frumos că după această „înscăunare“ urmează evenimentul anului fotbalistic la români. Pe 11 august, adică sâmbătă, pe o Arenă Națională plină, va face un gest de „paradă“ tiki-taka barceloneză. Vom respira împreună cu una dintre cele mai titrate echipe de pe glob. Sunt sigur că vom admira frumuseţea jocului, a fenomenului şi nu ne va frapa rezultatul. „Câinii“, în plină creştere, sunt sigur că vor face tot ceea ce depinde de ei pentru a fi „actori“ în spectacolul anului. Apoi, la data apariţiei editorialului (când scriu aceste rânduri sunt departe de casă, trebăluind, nu tăind frunză câinilor, prin Statele Unite ale Americii), în ţară se cunosc rezultatele echipelor noastre în turul preliminar din Champions League şi Europa League. Sper să fie şi ele frumoase şi dătătoare de cât mai multe speranţe. Şi acum, etapa ce începe azi. Va avea câteva partide ce intră în categoria derby-urilor (Oţelul CFR, Vaslui-Pandurii sau Gaz MetanSteaua), dar lipseşte cel autentic, DinamoRapid!

Finanțatorul Vasluiului a dat de pământ cu toţi NERVI. Adrian Porumboiu a fost de neoprit imediat după meciul pierdut de Vaslui cu Fenerbahce, scor 1-4. Finanţatorul vasluian a spus că echipa sa a fost „îngropată“ de portarul Dănuţ Coman şi de mijlocaşul Ousmane N'Doye. „Am fost nişte proşti. După ce am avut penalty, practic, ne-am prăbuşit. Nu l-am înţeles pe N'Doye. S-a dus, s-a oprit, nu l-am înţeles. Sunt supărat pe jucătorii cu experienţă, Dani Coman a fost penibil în seara asta, m-a dezamăgit cel mai mult. Nu e de vină el, de vină e N'Doye, dacă te bagi la 11 metri... S-a oprit, s-a dus, s-a câcâit... Coman şi N'Doye, practic, ne-au îngropat amândoi, la experienţa lor, ai pretenţii. Trebuia să îl lase pe Sânmărtean, s-a băgat el (n.r. - N'Doye)... Eram în altă situaţie. La asemenea meciuri, dai gol, de-aia era bun Wesley, că dădea gol din penalty şi ne calificam.

O să-l întreb pe Şumudică care era primul să bată. Putea să bată Marius Niculae, putea Sânmărtean. E umilitor să vezi aşa ceva. Nu-i de vină el, eu sunt de vină. Fundaşii centrali mi-au plăcut. Milanov a jucat bine, Sânmărtean, Marius Niculae... Ei (n.r. - Fenerbahce) au avut un portar foarte bun, la noi, Coman a dormit, avea

program de somn“, a spus Porumboiu. Patronul l-a criticat apoi şi pe Daniel Stanciu. „La finalul meciului a venit la mine observatorul şi mi-a spus ce trăsnaie a făcut şi Stanciu, care i-a băgat degetele în ochi antrenorului secund sau unuia de pe banca lui Fener. Cred că Stanciu, când a căzut peste acel pod, a căzut în cap şi poate s-a tâmpit, cum să te dai în stambă şi să rişti să fim suspendaţi, pentru că observatorul mi-a zis că a scris totul în raport. După ce că am pierdut cum am pierdut, ne mai facem şi de rahat cu astfel de gesturi ca ale lui Stanciu“, a mai spus Porumboiu. (C.S.)

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

VINERI, 10 august 2012

Clasament Liga I

PE SCURT 1. Pandurii 2. Steaua 3. Dinamo 4. Petrolul 5. CFR 6. Braşov 7-8. Vaslui Astra 9. Oţelul 10. Concordia 11. Viitorul 12. „U“ Cluj 13. Rapid 14. Gaz Metan 16. Gloria 15. Ceahlăul 17. Severin 18. Iaşi

M

V

E

I

G

Pct.

3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3

3 3 2 2 1 1 1 1 1 1 0 1 1 0 0 0 0 0

0 0 1 0 2 2 1 1 1 1 3 0 2 2 1 1 0 0

0 0 0 1 0 0 1 1 1 1 0 2 0 1 2 2 3 3

11-3 10-4 9-5 7-4 6-3 6-5 5-5 5-5 4-4 2-2 3-3 4-11 4-3 2-4 2-4 3-10 2-5 3-8

9 9 7 6 5 5 4 4 4 4 3 3 5 2 1 1 0 0

Etapa viitoare Azi

Gaz Metan-Steaua, 21.30, Digi

Astra-Severin, 19.00, Digi Iaşi-Petrolul, 21.30, Digi

500 Să fie tiki-taka! de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la meciul amical dintre Dinamo şi FC Barcelona, evenimentul fiind catalogat cu grad de risc maxim.

Luni

Ceahlăul-Gloria, 19.00, Digi Duminică Oţelul-CFR, 19.00, Dolce Concordia-Braşov, 19.00, Digi „U“ Cluj-Viitorul, 21.30, Digi Vaslui-Pandurii, 19.30, Dolce Dinamo-Rapid (amânat)

I-am bătut pe albanezi SUCCES. Echipa naţională Under 17 a României, antrenată de Nicolae Ungureanu (foto) şi Daniel Gherasim, a învins cu 3-0 naţionala similară a Albaniei, într-un meci din cadrul turneului internaţional amical Romania Trophy, care se desfăşoară la Centrul de Fotbal de la Buftea. Golurile au fost înscrise de Răzvan Marin '23 şi George Puşcaş '70, '71. În celălalt joc al zilei, Belgia a remizat cu Turcia, scor 3-3. Astăzi sunt programate ultimele două jocuri ale turneului, TurciaAlbania şi România-Belgia. (C.S.)

n Gata, avem meciul anului în România! Cea mai puternică echipă de fotbal din toate timpurile, FC Barcelona, vine la Bucureşti. Mâine-seară, Dinamo întâlneşte reputata formaţie catalană într-un meci considerat de autorităţi de risc maxim. Cătălin Sandu

va mai juca pe partea mea“, a declarat Pulhac.

Messi, Xavi, Iniesta, Puyol sau Pique contra Cătălin Munteanu, Issa Ba, Ţucudean, Pulhac sau Grigore. Dueluri extrem de dezechilibrate. Poate doar un singur jucător dinamovist ar putea fi integrat în maşina de pase a Barcelonei, şi acesta este Cătălin Munteanu, fotbalistul considerat cel mai bun pasator din Liga I. „Cătă este un jucător de mare valoare. El a şi jucat în Spania, şi asta nu întâmplător. Eu cred că ar putea intra, dacă ar fi să ne gândim la cum evoluează de obicei, în jocul Barcelonei“, a spus Cristi Pulhac pentru „ring“. Cunoscător al fotbalului spaniol, unde a şi evoluat, Pulhac nu este la prima întâlnire „face to face“ cu Lionel Messi, starul catalanilor. „Este un fotbalist formidabil, dar trebuie să ţinem cont şi de faptul că toată echipa, cu Xavi şi cu Iniesta în frunte, se subordonează jocului lui Messi. Când am jucat împotriva lor, Messi a evoluat pe partea mea. E greu de ţinut, este imprevizibil, are o viteză de reacţie uluitoare. Nu ştiu dacă şi de data asta ne vom întâlni pentru că au antrenor nou şi poate Messi nu

Vrea un tricou catalan Conştient de faptul că sosirea Barcelonei la Bucureşti este unul dintre marile evenimente ale anului în România, Pulhac speră într-o comportare impecabilă a lui şi a coechipierilor săi. „Este poate cea mai mare echipă din toate timpurile. Pentru noi nu este un simplu amical, mai ales că nu jucăm în etapa asta. Sper să nu ne facem de râs. Suntem conştienţi de forţa Barcelonei şi nu cred că ar fi o ruşine dacă am lua bătaie“, este de părere fundaşul dinamovist. Întrebat dacă îşi doreşte la final tricoul unuia dintre jucătorii „blau grana“, Pulhac a răspuns: „Nu este nimic anormal să faci schimb de tricouri la finalul jocului, dar nu acesta este obiectivul nostru. Dacă stau să mă gândesc, nici nu ştiu tricoul cui mi l-aş dori pentru că toate mi se par la fel de valoroase. Important este să nu ne milogim de ei aşa cum ştiu că s-a mai întâmplat la meciurile Barcelonei cu alţi adversari“.

catalin.sandu@ziarulring.ro

Hagi, la prânzul oficial Fost căpitan al echipei naţionale a României şi fost

component al formaţiei catalane, Gheorghe Hagi este invitat special la prânzul oficial organizat înaintea partidei amicale dintre Dinamo şi Barcelona. Prânzul este programat sâmbătă, la ora 14.00, şi vor participa 15 persoane, dintre care cinci din partea catalanilor.

Echipe probabile Dinamo: Naumovski - Nica, Scutaru, D. Grigore, Pulhac - C. Munteanu L. Rus, Muşat, Issa Ba, Curtean - Ţucudean Antrenor: Dario Bonetti

Plimbare prin Bucureşti Delegaţia grupării „azul grana“ care va sosi la Bucureşti mâine-seară este compusă din 100 de persoane. „Extratereştrii“ au un program în care sunt incluse vizite la mai multe obiective din Bucureşti, printre care şi Casa Poporului. Dinamo - Barcelona, 20.15, Digi 1 Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Jordi Alba Iniesta, Xavi, Busquets, Fabregas - Sanchez, Messi, Pedro Antrenor: Tito Vilanova

PUBLICITATE

Aşteaptă tragerea la sorţi BUCURIE. Tehnicianul Ioan Andone este extrem de bucuros pentru calificarea echipei sale după victoria CFR-ului şi în deplasarea de la Trnava, scor 2-1, şi este încrezător pentru tragerea la sorţi programată astăzi. „Sunt fericit, au vrut să înscrie repede, iar noi am înscris în cele mai bune momente, dar am suferit. Aici, adversarii ne-au ştiut potenţialul şi ne-au blocat mult. Meciul a trecut, sperăm să ajungem în grupele Ligii Campionilor, mai avem mult de muncă. După două meciuri excepţionale, cu Slovan acasă şi FC Vaslui, unii jucători au fost obosiţi. Aş fi vrut mai multă posesie şi mai multă exactitate în apărare. Felgueiras este un portar excepţional, are un an în care a apărat foarte bine, avem trei portari, dar el s-a impus. Deşi nu suntem cap de serie la tragerea la sorţi, cu toate echipele avem şanse, depinde ce facem în primul meci, trebuie să ne batem până la capăt şi să jucăm mult mai bine“, a declarat Andone după victoria cu Spartak. Şi preşedintele Iuliu Mureşan a afirmat că se bucură pentru calificarea în play-off. „Felgueiras a fost în mare formă. Am obţinut o victorie, ne-am calificat, suntem în

www.ziarulring.ro

grupele Ligii Europa deja, iar dacă trecem ajungem în grupele Ligii Campionilor. Sunt foarte mulţumit, Andone a mutat perfect, a mutat câştigător. Este o calificare foarte frumoasă“, a subliniat şi Mureşan. Tragerea la sorţi pentru play-offul Ligii Campionilor are loc astăzi. (C.S.)


7

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

medalii olimpice a cucerit în decursul a cinci Olimpiade Ivan Patzaichin.

1 3

PE SCURT Azi, la JO

11.00 Sărituri în apă, înregistrare Dolce Sport 1 11.30 Canotaj, TVR 1, TVR HD 13.00 Handbal F, semifinala 2, înregistrare Dolce Sport 1 14.30 Polo F, finala mică, înregistrare Dolce Sport 2 16.00 Volei F, semifinala 2, înregistrare Dolce Sport 2 16.30 Polo, TVR 1 17.00 Volei F, TVR 2 17.00 Volei M, semifinala 1, TVR 3, Dolce Sport 1 17.40 Polo M, semifinala 1, Dolce Sport 2 19.00 Handbal M, semifinala 1, TVR 2, TVR HD, Dolce Sport 2 19.00 Baschet M, semifinala 1, TVR 3, Dolce Sport 1 20.30 Polo, TVR 1, TVR HD 21.30 Atletism TVR 1, TVR HD 21.30 Volei M, semifinala 2, TVR 2, Dolce Sport 1 21.45 Fotbal M, finala mică, Dolce Sport 2 21.50 Polo M, semifinala 2, Dolce Sport 2 22.30 Handbal M, semifinala 2 TVR 2, Dolce Sport 2 23.00 Baschet M, semifinala 2, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 1

Patzaichin:

„SPORTUL ROMÂNESC de performanţă se prăbuşeşte“

Mâine, la JO

n Nici la Londra nu am reuşit să luăm medalie la caiac-canoe. Ultima medalie de aur a fost cucerită la Sydney de dublul Florin Popescu şi Mitică Pricop. Micul dezastru de la Londra a fost taxat de cel mai medaliat canoist pe care l-a avut România, Ivan Patzaichin. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

O nouă Olimpiadă fără medalie pentru caiacul românesc. Ieri, şi ultimele speranţe pentru un loc pe podium au fost spulberate prin clasarea pe locul şapte a caiacului de dublu format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi. Cvadruplu campion olimpic, Ivan Patzaichin a comentat, pentru „ring“, prestaţia caiaciştilor români de la Londra. „De la Sydney nu am mai luat medalie olimpică. Toţi se întreabă de ce. Păi, de 20 de ani nu s-a mai investit cu adevărat în sportul românesc de performanţă. Pur şi simplu, ne prăbuşim. Nu ştiu care a fost tactica lui Dumitrescu şi a lui Mihalachi, poate au vrut să pornească în finală de pe primul culoar. Şi mie mi s-a

întâmplat atunci când eram antrenor să calculez calificările pentru a fi în finală pe culoarul numărul 1, pentru că vremea ne-ar fi favorizat, iar în ziua cursei realizam că timpul ne-a jucat feste. Poate aşa au gândit şi băieţii. Nu sunt de condamnat, oricum, cei mai în măsură să judece sunt cei care au fost acolo, cei care conduc caiacul românesc, eu acum sunt liber“, a declarat, pentru „ring“, Ivan Patzaichin. O staţie de metrou din Londra îi poartă numele Ieri, cel mai titrat canoist al României a plecat spre Londra. Însă nu pentru a fi prezent la închiderea Jocurilor Olimpice. Motivul: una dintre staţiile din metropola britanică îi poartă numele,

iar Patzaichin va susţine acolo o conferinţă de presă şi le va împărţi trecătorilor noua sa carte de animaţie. El este personajul principal dintr-un volum de benzi desenate numit „MILA 23“, numele localităţii unde s-a născut. Multiplul campion olimpic şi mondial a acceptat oferta cunoscutului ilustrator român Alex Talamba doar pentru a reprezenta un model pentru copii. „Acum plec

La cât se investeşte în sportul românesc, să ne mulţumim cu medaliile pe care le-am cucerit la Londra.“ IVAN PATZAICHIN spre Londra, voi face ceva special în staţia de metrou ce-mi poartă numele pe timpul Olimpiadei. Voi susţine o conferinţă de presă şi voi împărţi o carte de animaţie care poartă numele localităţii în care m-am născut“, ne-a spus în încheiere cel mai medaliat canoist al României, Ivan Patzaichin.

11.30 Canotaj, TVR 1, TVR HD 12.00 Sărituri în apă, Dolce Sport 2 13.30 Volei F, finala mică, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 1 15.00 Lupte, TVR 2 15.30 Gimnastică ritmică, Dolce Sport 2 17.00 Fotbal M, finala mare, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 2 19.00 Handbal F, finala mică, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 1 19.00 Baschet F, finala mică, TVR 2, Dolce Sport 2 20.30 Volei F, finala mare, Dolce Sport 1 20.45 Atletism, TVR 1, TVR HD 22.30 Handbal F, finala mare, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 2 22.30 Box, TVR 3 23.00 Baschet F, finala mare, TVR 2, TVR HD, Dolce Sport 1

Duminică, la JO

11.30 Volei M, finala mică, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 2 12.00 Sărituri în apă, înregistrare Dolce Sport 1 12.00 Polo, TVR 2 13.00 Handbal M, finala mică, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 2 13.00 Baschet M, finala mică, TVR 2, Dolce Sport 1 15.00 Volei M, finala mare, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 1 15.30 Box, TVR 3 Un loc ce nu-i onorează 16.00 Polo, finala mică, TVR 2 Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, multipli campioni 17.00 Handbal M, finala mare, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 2 europeni şi mondiali ai probei de C-2, au luat startul în finala 17.00 Baschet M, finala mare, TVR 2, Dolce Sport 1 de la Eton Dorney pe primul culoar, având adversari din Cehia, Rusia, Azerbaidjan, Germania, China, Belarus şi Cuba. 17.50 Polo, finala mare, TVR 3 Echipajul tricolor a încheiat cursa de 1.000 de metri cu timpul 18.30 Gimnastică ritmică, înregistrare Dolce Sport 2 19.00 Polo, finala mică, înregistrare Dolce Sport 1 de 3:43.005 minute, cu următoarele clasări intermediare: 19.00 Polo, TVR 2, TVR HD locul 7 (250 metri), 7 (500) şi 6 (750). Medalia de aur a probei 20.30 Polo M, finala mare, înregistrare Dolce Sport 2 a revenit echipajului Germaniei (3:33.804 minute), urmat pe 23.00 Festivitatea de închidere, TVR 1, TVR HD, Dolce Sport 1 podium de Belarus (3:35.206) şi de Rusia (3:36.414).

Merge la Londra

N-a putut concura

PREMII. Premierul Victor Ponta se va afla, de astăzi, la Londra, pentru a asista la mai multe competiţii şi la festivitatea de închidere a Olimpiadei, urmând să aibă întâlniri cu sportivii din delegaţia României şi să revină în ţară cel mai probabil luni, în acelaşi avion cu aceştia, au declarat surse guvernamentale. Acestea au precizat că sportivii români medaliaţi la Londra vor fi premiaţi, marţi, de guvern, premierul Ponta cerând ministrului finanţelor să găsească resurse pentru dublarea premiilor anunţate iniţial. (C.S.)

OSCAR PISTORIUS, primul sportiv cu picioarele amputate

Au tras obloanele NEPLATĂ. Satul Africii, „vitrina“ continentului african la JO de la Londra, a fost închis deoarece unii furnizori nu au fost plătiţi. „Satul Africii, instalat în grădinile Kensington şi unde au standuri 20 de ţări, este închis din cauza neplătirii unor furnizori de către firma franceză Pixcom. Furnizorii structurilor şi serviciilor de securitate nu şi-au primit banii. Nefiind plătiţi, furnizorii au venit în această dimineaţă să îşi recupereze materialele. Deocamdată, aceasta este situaţia şi există discuţii“, a declarat unul dintre organizatori. (C.S.)

participant la JO, nu a mai putut concura, ieri, în proba de ştafetă 4x400 metri de la Londra, din cauza abandonului colegului său. Pistorius era al treilea în ştafeta Africii de Sud, dar colegul său Ofentse Mogawane a căzut şi nu a mai putut termina turul de pistă. „Este dezamăgitor, mai ales după un loc doi la Mondialele de anul trecut. Nu m-am uitat pe ecran atunci când m-am poziţionat, aşa că nu ştiu ce s-a întâmplat. Aşteptam ştafeta. Îmi pare rău pentru colegii mei, este greu mai ales pentru că publicul era incredibil şi noi eram susţinuţi atât de mult în ţară“, a declarat Oscar Pistorius. (C.S.)

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 4

Orice om poate înfrunta nespus de multe atâta vreme cât se poate înfrunta pe el însuşi.“ AXEL MUNTHE

VINERI, 10 august 2012

Vicepremierul Rusiei: Madonna, o fostă târfă JIGNIRI. Cântăreaţa americană a fost făcută albie de porci de vicepremierul Rusiei după ce vedeta a solicitat, în timpul unui concert susţinut la Moscova, să fie eliberate membrele trupei Pussy Riot. „Odată cu înaintarea în vârstă, orice fostă târfă vrea să dea lecţii de morală lumii întregi. În special cu ocazia turneelor sale în străinătate“, a scris Dmitri Rogozin într-un mesaj postat pe contul său de pe platforma Twitter. Mai mult, politicianul a ţinut să continue seria de jigniri postând şi alte mesaje gen: „Dă-ţi jos crucea sau măcar pune-ţi o pereche de chiloţi!“. (I.P.)

S-A CăSăTORIT de 22 de ori

cu aceeaşi femeie n Pentru unii, nunta reprezintă cel mai important şi mai fericit moment din viaţă. Nu este însă şi cazul unui cuplu din Marea Britanie, care reuşeşte să păstreze nealterat sentimentul de împlinire zi de zi.

TAUR Cu toate că nu ai bani, metroul s-a scumpit, preţurile cresc, visurile tale de îmbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, eşti norocos! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

La serviciu poţi să primeşti o lecţie de viaţă de la o persoană care îţi este superioară spiritual. Strânge din dinţi şi ascultă! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC

EXCESE. Blake

BANCUL ZILEI

Stelele te sfătuiesc să ai răbdare, mai multă răbdare, pentru că lucrurile se vor aşterne favorabil aproape fără intervenţia ta. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

GEMENI

Fostul soţ al lui Amy Winehouse, în comă Fielder-Civil a fost internat de urgenţă la o clinică din comitatul britanic Yorkshire din pricina consumului excesiv de droguri şi alcool. El a fost conectat la un aparat de susţinere a funcţiilor vitale, după ce mai multe organe interne au cedat. „Medicii nu ştiu cum vor evolua lucrurile şi l-au plasat într-o comă indusă pentru a-l ajuta. Mă rog pentru ca el să supravieţuiască, dar trebuie să mă pregătesc şi pentru situaţia în care nu se va mai trezi niciodată“, a declarat o prietenă apropiată a lui Blake pentru tabloidul „The Sun“. (I.P.)

BERBEC

Propunerea pe care o primeşti astăzi seamănă cu fabula în care tu, Racul, erai asociat cam nepotrivit. Nu spune nici da, nici nu! 5Sănătate 6Bani 6Sentimente Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Alex Pelling şi Lisa Grant pot spune că au un program zilnic aparte, din care nu lipseşte... ceremonia de căsătorie. De ce spunem acest lucru? Ei bine, cei doi au decis să celebreze dragostea care-i uneşte în cât mai multe culturi şi tradiţii posibile. Până în pre-

zent, Alex şi Lisa au la activ 22 de ceremonii, oficiate în 22 de ţări, iar drumul lor nu pare să se fi oprit. Mai au încă opt culturi şi tradiţii de experimentat şi nici unul nu pare a da înapoi de la această aventură. „Am început cu o mică ceremonie în Marea Britanie, dar nu a ieşit cum am vrut. Aşa că, după câteva pahare de vin, am decis

să plecăm în jurul lumii pentru a găsi locul perfect menit acestui eveniment. Şi dacă tot am pornit în călătorie, am hotărât să ne căsătorim în fiecare ţară pe care o vizităm, după cultura şi tradiţiile acesteia. La sfârşitul aventurii, care durează de mai bine de trei ani, cred vom găsi locul potrivit pentru a ne uni destinele“, a declarat Lisa.

LEU Astăzi ai o configuraţie bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te împaci cu o persoană pe care ai evitat-o multă vreme. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Dai prea multă atenţie amănuntelor, după obiceiul tău, aşa că poţi rata chiar miezul problemelor, esenţialul. Nu te repezi! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Domeniul sentimental este avantajat, dar pe plan profesional poţi să întâlneşti situaţii dificile. Concentrează-te şi vei reuşi!

– Alo, doctore, veniţi repede! Gigel al meu a înghiţit două siguranţe, o rezistenţă, o diodă şi nu mai ştiu ce alte mici drăcovenii de la un televizor mai vechi de-al nostru. Ce să fac cu el?

5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SCORPION Evident, o zi de care te-ai lipsi. Intri greu în ritm şi ţi-e somn toată ziua. Te dezmeticeşti abia spre seară. Ai uitat ceva? 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

– Aţi încercat să-i puneţi o antenă?

SĂGETĂTOR

Calendar

Te pregăteşti de vacanţă şi cauţi o plecare undeva departe, în ţări exotice. Simţi că ai nevoie neapărat de o evadare din cotidian. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Sudoku

Pune-ţi mintea la contribuţie 7

10 august 2012 Soarele răsare la 5.59 şi apune la 21.01

1875: Este pusă piatra de temelie a Castelului Peleş din Sinaia. 1960: Se naşte Antonio Banderas (foto), actor spaniol. 1974: Este inaugurată Sala Polivalentă din Bucureşti. 1984: Moare Virgil Mazilescu, poet şi traducător român (n. 1942).

www.ziarulring.ro

3 1

5

4

2

2 6 8 4 9 5 7 1 3

8

3 2 7 6 4 9 5 8 1

6 5

1

3

9

1

După muncă, îţi doreşti o salată cu un munte de cartofi prăjiţi şi clătite cu dulceaţă de caise şi îngheţată! Atenţie, îngraşă! 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Ceva te scoate de pe cărările bătătorite, unde te simţeai bine şi în siguranţă. Ca să reuşeşti în viaţă, trebuie să mai şi rişti! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

5

PEŞTI

7

Stelele îţi protejează azi sănătatea şi domeniul prietenilor, dar nu exagera cu mâncarea, în general, şi cu dulciurile, în special. 5Sănătate5Bani 5Sentimente

9

4 9 3 1 7 6 8 5 2 6 5 9 2 8 1 3 7 4

1

8

5 7 1 3 2 8 4 6 9 8 1 4 5 3 7 2 9 6

CAPRICORN

9

5

6

1 4 5 8 6 2 9 3 7 7 8 2 9 1 3 6 4 5

6

7

Rezolvarea din nr. trecut 9 3 6 7 5 4 1 2 8

1


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCĂ

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERM AT O - C O S M E T I C E PENTRU LABORATOARE RENUMITE, CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse

www.ziarulring.ro

umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 17-19, cam. 207 sau 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro.

OFERT{

OFER loc de muncă pentru damă de companie în Elveţia, Zürich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 18-35 ani. Câştiguri între 2001.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0735.674.012, www.enjoystudio.ro.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l ANTRENOR TENIS DE CÂMP - Iniţierea şi perfecţionarea copiilor şi adulţilor în tenisul de câmp; Cerinţe: Atitudine profesională orientată către client - politeţe, abilităţi bune de comunicare; Seriozitate şi răbdare; Cunoştinţe în acordarea de prim-ajutor; Cunoştinţe medii de limba engleză - cerinţă obligatorie; Atestat - instructor de tenis de câmp - cerinţă obligatorie. Postul disponibil este pentru RIN AIRPORT HOTEL. l FRIGOTEHNIST - Montează, repară şi întreţine aparatele și agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum 3 ani în domeniu. l ELECTRICIAN - Asigură buna funcţionare a instalaţiilor electrice şi execută lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare; verifică buna funcţionare a grupului de pompare, centralei termice din punct de vedere electric; deţine controlul asupra tablourilor de distribuţie din toate zonele hotelului, se asigură de existenţa schemelor electrice, curăţenia şi securizarea lor. l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail: resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. PUBLICITATE

1 5

LATOR, Alba Lux, DIVERSE. 0723.169.306; 0761.800.221.

STUDIO videochat angajează, în condiţii excepţionale, tinere domnişoare. Oferim cazare gratuită, www.kharma.ro, 0768.391.998.

ŞCOALA postliceală sanitară „Dr. Constantin Angelescu“ face înscrieri în anul şcolar 2012-2013, specializarea asistent medical generalist. Relaţii: 0727.271.946, 0767.975.332, 0752.152.758/99.

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 18, 290 (Basarabia). 0743.589.934.

FIRMĂ pază angajează agenţi securitate cu atestat pentru obiectiv în Chitila. Relaţii luni-vineri, 9.00-16.00, telefon 021.224.29.69, 0741.333.918.

TRANSPORT marfă cu dubă, 100 RON cursa. 0720.037.407, 0763.280.466.

COMPANIE multinaţională, angajează operatori curăţenie full time şi part time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Pentru detalii, sunaţi la: 021.252.47.85/ 031.805.82.81. PERSONAL tânăr, dinamic, pentru distribuţie articole editoriale în Bucureşti. Salariu 1.000 RON+bonusuri. 021.315.16.90.

TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei cursa, 0764.943.357. EXECUTĂM acoperişuri, mansardări, dulgherie, tinichigerie, ţiglă metalică, diferite culori, reparaţii orice tip, 0725.794.025, 0740.756.103. VIOREL POP, bioterapeut atestat în terapii complementare de către ANATECOR, se află în Bucureşti în perioada 13-18 august 2012. Programări la telefon: 0720.135.946.

AGENŢI vânzări cu/fără experienţă Editura Roossa Cişmigiu angajează. Salariu lunar+comision zilnic. 0756.641.813.

VÂND casă şi teren, Pârscov-Buzău, apă, gaze. Tel.: 0767.302.944.

SC PROFS SOLUTION SERVICE SRL angajează tinichigii şi vopsitori, experienţă minimum 3 ani. Contact: 0760.664.238.

ANGAJĂM fete cu sau fără experienţă pentru salon de masaj, posturile de recepţioneră, masaj erotic, companie intimă şi escort. 0769.889.889. FIRMĂ pază angajează agenţi securitate şi operatori dispeceri pentru interior hipermarket, zona Policolor. Relaţii luni-vineri, 9.0015.00. Telefon: 021.224.29.69, 0755.128.964. FIRMĂ pază angajează, pentru Departamentul Intervenţie, agenţi cu permis de conducere şi curs calificare, domiciliaţi în Bucureşti. Relaţii luni-vineri, între 8.3015.00. Telefon 0752.238.262. PRESTĂRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. LICEUL teoretic „Dr.Constantin Angelescu“ face înscrieri în anul şcolar 2012-2013 în clasele 9-13

PROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190. ÎNTÂLNIRI FIERBINŢI

BRUNETE focoase, blonde irezistibile, atmosferă incendiară, locaţie lux! Free bar. Bucureşti. 0721.700.655; 0769.129.129

VÂNZĂRI 2 CAMERE

APARTAMENT 2 camere, Dristor, stradal, modernizat. 58.000 euro. Parcare. 0722.834.520.

GRĂDINIŢĂ privată angajează asistente educatoare pentru creşă (1-2 ani) şi grupa mică (2-3 ani). Limba engleză constituie avantaj. CV la: office@oravner.ro.

CUMPĂR maculatură, deşeuri de hârtie tipografică, ziare, cărţi, reviste, fier, arhivă, 0730.201.227, 0764.258.873.

CURSURI franceză, emigrare Canada, diverse alte state; engleză adolescenţi. 0728.096.496.

FIRMĂ PAZĂ angajează tineri pentru obiectiv deosebit. Obligatoriu curs calificare agent pază şi pompier. Relaţii între orele 9-16, telefon 021.224.29.69, 0743.332.902.

ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti+zonele limitrofe. Salariu: 800-1.200 RON. 021.318.99.67, orele 9-16.

PUBLICITATE

PAG.

zi/fără frecvenţă. 0727.271.946, 0767.975.332, 0752.152.758/99.

CÂŞTIGURI 1.200-3.500 EURO LUNAR. 0720.818.129, 0767.818.129.

ANGAJĂM FETE cu fără experienţă pentru videochat. Oferim avans 500 $. Câştiguri garantate 500 $-4.000 $. Contactaţi-ne cu încredere. 0786.426.257, 0723.729.632. WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM ANGAJEAZĂ MODELE VIDEOCHAT. LOCAŢII CENTRALE, LEGALITATE, LUX,

la 2 apariții plătite, în luna august a 3-a este GRATUITĂ

VÂNZĂRI CASE

VÂND casă la curte, teren 288 mp, cu 2 apartamente de 3 camere+anexe (fiecare a 65 mp), situat în zona metrou Crângaşi-Pod Grant. Tel. 0728.233.132. ADUNAŢII COPĂCENI, casă P+M, la roşu, 3 camere, living, bucătărie. 0766.693.222.

DORNICE de plăceri interzise, te aşteptăm în locaţia noastră selectă. NONSTOP! 100 RON. 0720.294.444; 0769.983.333

VÂNZĂRI TERENURI

TEREN intravilan, 1.000 mp, Călugăreni, Giurgiu, livadă, puţ, vedere pădure. 0763.624.330. TEREN intravilan, Parcul Naţional Comana, utilităţi, 1,5 km de comună. 0763.624.330. VÂNZĂRI AUTO

VÂND Mercedes-Cobra stare bună, ITP 2013, preţ 4.000 RON. 0723.294.506. BMW 525, 177 CP, AN 2005, GERMANIA, BREAK, NEGRU, EXTRA FULL, 9.750 EURO NEGOCIABIL, 0751.029.687.

ŞOAPTE fierbinţi, atingeri provocatoare, mângâieri incitante în compania celor mai focoase brunete şi blonde irezistibile. 0769.129.129; 0721.700.655.

CUMPĂRĂRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.397.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME pentru Rabla. Asigur radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. CUMPĂRĂRI DIVERSE

ARAGAZ, maşină spălat, FRIGIDER, combină frigorifică, plasmă, mobilă, butelii, CONGE-

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

1076  

ziar,ring,1076

1076  

ziar,ring,1076

Advertisement