Page 1

PUBLICITATE

GRATUIT

Vineri, 8 iunie 2012 NR. 1.031 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

Vremea azi... min. 160C / max. 290C presiune atmosferică 761 mmHG

24 pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. PAG.

INCREDIBIL!

0 2

Liviu Negoiță,

ADEVĂRATUL CORUPT, a fost

ÎN ATENȚIA DNA: Silvi Meriuță VăRUL DENUNȚăTOR

DENUNțAT de propriul văr în AFACEREA BĂNCUțELE! INTRĂ DNA PE FIR? PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

VE VID ZI ww EO w.z

INC

iar

EN

ulr

ing

DIA

.ro

R


62

0 EVENIMENT 2 VINERI, 8 iunie 2012

de lei, fără TVA, costă, potrivit vărului lui Liviu Negoiţă, cea mai ieftină băncuţă făcută în Oreavu.

Afacerea secretă cu băn vărul din provincie al prima

iar primăria le cumpără n Şmenurile pe bani publici ale primarului sectorului 3, democratliberalul Liviu Negoiţă, au fost date în vileag în cadrul emisiunii „Sinteza zilei“, difuzată, miercuri, de Antena 3. O amplă anchetă realizată de reporterii Antenei 3 a arătat că majoritatea băncuţelor, gardurilor şi coşurilor de gunoi stradale cumpărate pe bani grei de Liviu Negoiţă în ultimul său mandat au fost executate de o firmă din judeţul Buzău, patronată chiar de un văr al primarului sectorului 3. Alexandru Tudor

Toate înregistrările audio şi video prezentate, miercuri seară, de Antena 3 sunt disponibile şi pe site-ul www.ziarulring.ro. În plus, „ring“ vă prezintă stenogramele discuţiilor purtate între reporterii Antena 3 şi Silvi Meriuţă, precum şi cu localnicii satului Oreavu.

eveniment@ziarulring.ro

Firma Sien Prodexpo, care a executat băncuţele, gardurile şi coşurile de gunoi stradale montate în sectorul 3, îşi desfăşoară activitatea în satul Oreavu, pe DN 2, la intrarea în oraşul Râmnicu Sărat. Este vorba despre un atelier al cărui patron, pe numele său Silvi Meriuţă, este şi consilier local din partea PDL şi candidat la fotoliul de primar al comunei, evident susţinut tot de PDL. Reporterii Antenei 3 au aflat că în sat nu este niciun secret că între Silvi Meriuţă şi Liviu Negoiţă există o relaţie de rudenie, dar şi o puternică prie-

tenie şi un solid parteneriat de afaceri, cimentat cu banii locuitorilor din sectorul 3. Toţi consătenii lui Meriuţă ştiu că acesta este „omul lui Liviu Negoiţă de la 3“. De altfel, într-o convorbire telefonică pe care Silvi Meriuţă o poartă cu unul dintre reporterii Antenei 3, care se dădea drept un posibil

Discuţia dintre reporterul Antenei 3 şi şeful atelierului unde se confecţionează băncuţele, gardurile şi coşurile de gunoi din sectorul 3 REPORTER: Le cumpără primăriile (n.r. - băncile)? ŞEFUL ATELIERULUI: Păi, am avut comenzi în Bucureşti. REP.: Pentru ce aţi avut comenzi în Bucureşti? Unde vedem în Bucureşti? Ş. A.: În sectorul 3. În sectorul 3 am lucrat. REP.: Găsim în sectorul 3 bănci din acestea în parcuri, nu? Ş. A.: Am mai făcut şi un alt model în sectorul 3. Altele care erau mai late, mai groase. Alea-s mai scumpe, dar nu... REP.: Cu cât pleacă de aici? Ş. A.: Vreo patru sute. REP.: Parcă în Parcul Titan sau în IOR am văzut din astea... Ş. A.: Am dus pe la şcoli multe din astea, în sectorul 3.

www.ziarulring.ro

client, se poate observa că acesta nu face un secret din faptul că el şi Liviu Negoiţă sunt rude: „Primarul e văr de-al doilea cu mine. Da, da, Liviu Negoiţă“. Cum ajungeau băncuţele în Bucureşti, la suprapreţ Schema prin care băncuţele, gărduleţele şi coşurile de gunoi realizate la Oreavu ajungeau în sectorul 3 era următoarea: firma Sien Prodexpo făcea o bancă la un preţ de producţie de 400 de lei (n.r. - aceasta e preţul celei mai scumpe băncuţe). Ulterior, un ansamblu format din băncuţă, coş de gunoi şi scrumieră ajungea la o firmă intermediară, celebra AB Construct, care îl

vindea Primăriei Sectorului 3 cu sume cuprinse între 6.000 şi 8.000 de lei. Profitul a fost uriaş în condiţiile în care mii de astfel de băncuţe fabricate la Oreavu au fost montate în ultimii ani în sectorul lui Liviu Negoiţă, ca să nu mai vorbim despre banii rezultaţi din kilometrii de garduri cu care primarul pedelist a înconjurat totul în sectorul 3 şi care sufocă zona.

Presa a scris despre aceste achiziţii de băncuţe, coşulete de gunoi şi garduri la preţuri exorbitante, însă, în ciuda dezvăluirilor, primarul Liviu Negoiţă nu a vrut niciodată să facă publice respectivul contract şi, implicit, preţurile de achiziţie ale acestor elemente de mobilier urban, cu toate că, având în vedere că la mijloc este vorba despre bani publici, ar fi fost chiar obligat de lege.

Aproape consăteni... Relaţia de rudenie şi de prietenie dintre primarul Liviu Negoiţă şi Silvi Meriuţă este absolut naturală dacă ţinem cont de încă un element important. Satul natal al primarului sectorului 3, Livada Mare, este la o aruncătură de băţ de Oreavu, prin urmare, cei doi au avut timp berechet să capete încredere unul în celalălt încă din anii copilăriei.

Discuţia telefonică dintre reporterul Antenei REPORTER: Pe mine mă interesează, în primul rând, să fac un complex din ăsta acvatic, un parc de distracţie cu tobogane, cu piscină şi cu mobilier pentru parc. Nu ştiu cât de rentabil ar fi pentru început. Aţi mai dat (n.r.bănci) pentru parcuri acvatice, pentru locuri de agrement? SILVI MERIUţă: Am dat multe, foarte multe. În tot Bucureştiul am dat. REP.: Unde aţi dat în Bucureşti?

S. M. : În sectorul 3. REP.: În parcuri sau unde le găsesc? S. M. : Nu ştiu sigur unde le-au dus. Tot aşa ca dumneavoastră au venit, care se ocupă cu spaţii verzi, cu amenajări. REP.: A, cei de la primărie adică? S. M. : Da. REP.: Ele arată bine aşa, cea mai mică am înţeles că e trei sute. S. M. : Da. REP.: ăsta e preţul fără TVA?


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

8.000

de lei reprezintă suma maximă plătită de Primăria Sectorului 3 pentru ansamblul format din băncuţă, coş de gunoi stradal şi scrumieră.

PAG.

0 3

cuţe a lui Liviu Negoiţă: rului le vinde cu 400 de lei,

cu 1.900 de lei Discuţia dintre reporterul Antenei 3 şi un poliţist din Oreavu REPORTER: Ce se face la atelierul ăsta? POLIţIST: Înainte făcea şi canapele. La sectorul 3 numai el a făcut canapele. Negoiţă e de fel din partea asta. Din Livada, e o comună din Grebănu. Şi prin el... a făcut la tot sectorul acolo. REP. : A, sunt prieteni, să înţeleg? POL. : Da, sau cunoscuţi. Şi eu am fost în sectorul ăla şi chiar am văzut.

VEZ VID I EO

ww

w.z

iaru

INC A prosperat pe banii locuitorilor din sectorul 3 Silvi Meriuţă, prin intermediul firmei sale, a prosperat de pe urma relaţiei cu primarul Liviu Negoiţă. În plină campanie electorală, camionetele stau la coadă la poarta firmei Sien Prodexpo pentru a prelua băncuţele făcute la Oreavu. Dacă oamenii din sat nu s-au sfiit să recunoască le-

Prodexpo nu au negat faptul că au livrat bănci şi coşuri de gunoi pentru primăria lui Liviu Negoiţă. Silvi Meriuţă, patronul atelierului, nu ascunde faptul că cel mai bun client al micului său atelier este Pr i m ă r i a Sectorului 3, respectiv „jupânul“ Liviu Negoiţă.

EN

lrin

g.ro

DIA

Discuţia dintre reporterul Antenei 3 şi un localnic din Oreavu

R

gătura dintre Meriuţă şi primarul sectorului 3, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3 în cadrul emisiunii „Sinteza zilei“, de miercuri, nici muncitorii angajaţi la Sien

Gura păcătosului adevăr grăieşte Culmea culmilor s-a întâmplat însă ieri. După ce, seara, jurnaliştii de la Antena 3 au spus că băncuțele au fost cumpărate cu 1.600 de lei bucata de Primăria Sectorului 3, Liviu Negoiţă a scăpat porumbelul şi a recunoscut, în cadrul unei confe-

3 (aşa-zis client) şi Silvi Meriuţă S. M. : Dacă vreţi cu factură. Dacă vreţi fără factură, eu pot să vi le las la 340 de lei. Au mai fost inşi care au luat, cum s-a descurcat fiecare. REP.: Pe mine asta mă interesează, dacă rezistă în parcuri. Vă daţi seama, vin oameni cu câini. S. M. : De 15 de ani lucrăm în Bucureşti, în sectorul 3, la ADP, la Rosal, peste tot. Lucrăm şi coşuri de gunoi, din acelea cu scândurele şi în interior cu coş din tablă. REP.: Garduri daţi? S. M. : Garduri, sigur că da. REP.: Dar în Bucureşti aţi dat? Unde văd, de exemplu, gărduleţe pentru parcuri? S. M. : Gărduleţ pentru parc am dat în

rinţe, că, de fapt, el a cumpărat băncuţele cu… 1.900 de lei bucata. Asta înseamnă că de la producător - vărul primarului - şi până în sectorul 3 preţul a crescut de aproape CINCI ori. Detalii despre această declaraţie şi despre incredibilul fapt că, ieri, în Parcul Titan, angajaţii primăriei schimbau coşuri de gunoi scumpe cu alte coşuri de gunoi scumpe, puteţi citi în pagina 4.

sectorul 3. Acolo am eu pe jupânul. Primarul e văr de-al doilea cu mine. Liviu, Liviu! REP.: Negoiţă? S. M. : Da, da, Liviu Negoiţă. REP.: E văr cu dumneavoastră, nu? Silvi Meriuţă: Văr de-al doilea, da. REP.: Haideţi că vă sun într-o jumătate de oră. Dumneavoastră sunteţi în localitate, nu vă deranjează dacă ne vedem? S. M. : Sigur că da, dar nu mai târziu de 5.00 că vreau să plec în campania mea. Candidez ca primar pe acia şi... REP.: Candidaţi la primărie? Silvi Meriuţă: Da. REP.: Mult succes! Cine vă susţine? S. M. : PDL, PDL.

REPORTER: Pe cine să ştim? LOCALNIC: Pe Liviu Negoiţă. De la voi de la Bucureşti, de la sectorul 3, ală care este primar. E, ăsta-i (n.r. - Silvi Meriuţă) nepotul său, nepotul lui Liviu Negoiţă. Dar acuma a cam dat-o-n bară, candidează la PDL acuma, nu l-aţi văzut pe poză acolo?

REP. : Păi, staţi puţin, cine e nepotul? Cel care are atelierul? LOC. : Care are atelierul. REP. : Pe care îl cheamă cum? LOC. :Silvi! Şi e nepotul lui Liviu Negoiţă, ăla care e primar la sectorul 3. REP. : Aha, şi ăsta are atelierul ăsta de aici? LOC. :Atelierul cam cu ăla mergea, dar acum a dat-o-n bară şi cu el. Ăla nu mai are nevoie de el şi acuma candidează la primărie. REP. : Şi la atelierul ăsta ce se face? LOC. :Păi, garduri, are fel de fel de garduri, are şi tâmplărie, are şi doi tâmplari acolo, dar are mai mult sudori din ăştia, fac garduri, orice comezi fac. REP. : Adică, de exemplu, bănci, leagăne, garduri? LOC. :Da, da, da, tot, tot, tot şi coşuri din ăstea.

Am sesizat DNA şi ANI Având în vedere autodenunţul făcut de Silvi Meriuţă, care susţine că este vărul primarului Liviu Negoiţă, dar şi relaţiile dubioase de afaceri pe care primarul Liviu Negoiţă le derulează cu o rudă de-a lui, am sesizat atât DNA, cât şi Agenţia Naţională de Integritate. Aşteptăm să vedem verdictul instituţiilor statului în acest caz care miroase de la o poştă atât a corupţie, cât şi a incompatibilitate crasă. Vă vom ţine la curent.

www.ziarulring.ro


1.900

0 BUCURE:TI 4 VINERI, 8 iunie 2012

de lei cheltuieşte, din bugetul primăriei, Liviu Negoiţă pentru o băncuţă.

Când trebuie să dea explicaţii,

LIVIU NEGOIţă JIGNEşTE Cu mâna ridicată, Liviu Negoiță zici că jură pe portocaliu că fură pentru el și pentru partid Dezvăluirile uluitoare de la emisiunea „Sinteza zilei“, de miercuri seară, în care a fost deconspirată afacerea cu băncuţe supraevaluate din sectorul 3, l-au pus în dificultate pe Liviu Negoiţă atunci

când jurnaliştii i-au cerut explicaţii la conferinţa sa de presă. Băncuţele supraevaluate achiziţionate de Liviu Negoiţă pentru sectorul 3 nu mai sunt o noutate pentru nimeni, însă niciodată democrat-li-

beralul nu s-a justificat în faţa oamenilor. Problema a luat însă amploare după ce la emisiunea „Sinteza zilei“, de la Antena 3, a fost prezentat „drumul“ băncuţelor: de la fabrică, de unde sunt achiziţionate cu 400 de lei/bucata, trecerea prin firma AB Construct, „prietenă“ a Primăriei Sectorului 3, şi achiziţonarea de către Liviu Negoiţă cu 1.900 de lei/bucata. În conferinţa de presă de ieri, Liviu Negoiţă nu s-a mai putut eschiva. Întrebat de băncuţe, răspunde cu jigniri la adresa televiziunii După ce şi-a ţinut pledoaria, democrat-liberalul a fost rugat de

un jurnalist să explice afacerea cu băncuţe deconspirată de Antena 3. Înainte însă ca reporterul să termine întrebarea, Liviu Negoiţă, vizibil încurcat, a evitat răspunsul, atacând televiziunea care a difuzat filmarea: „O mizerie tipică pentru Antena 3! Această televiziune m-a atacat şi mă atacă de când sunt primar la sectorul 3“. Insistenţa jurnaliştilor de a afla adevărul despre băncuţele supraevaluate l-a iritat şi mai mult pe Liviu Negoiţă, care a încercat, pe un ton ridicat, să inventeze o explicaţie. „Sunt bănci achiziţionate la 19 milioane de lei“, a declarat pedelistul. Întrebat dacă există un grad

de rudenie între el şi proprietarul fabricii de băncuţe, primarul s-a „lepădat“ de „parteneri“: „Nu cunosc astfel de mizerii! Întrebaţi-l pe Meriuţă şi pe cine vreţi dumneavoastră“. În momentul în care reporterii i-au spus că sunt colegi pe partid, Liviu Negoiţă a început din nou să se bâlbâie: „O fi... nu ştiu... poate că o fi în organizaţia de acolo!“. Văzând că primarul sectorului 3 se pierde în explicaţii, Vasile Blaga a intervenit şi i-a rugat pe jurnalişti să schimbe subiectul. „Vă rog să schimbaţi subiectul... că v-a răspuns“, a afirmat preşedintele Senatului. (A.T.)

Zeci de coşuri noi de gunoi, ÎNLOCUITE cu altele, ieri-dimineaţă

n Tupeu maxim la încă primarul Liviu Negoiţă! Mai cunoscut drept „Liviu-bordură“ sau „Liviu-panseluţă“, edilul sectorului 3 s-a gândit ca, pe ultima sută de metri, să-şi mai adauge o poreclă demnă de ţinut minte: „Liviu-coş-de-gunoi“. Alexandru Nicola eveniment@ziarulring.ro

Ieri, dis-de-dimineaţă, în Parcul „Cuza“ (mai cunoscut în zonă ca Parcul IOR), zeci de coşuri de gunoi nou-nouţe au fost plantate... cât ai zice „peşte“. Cum s-a procedat? Simplu: în gropi dinainte săpate de o armată de muncitori, o altă armată de muncitori a turnat beton şi a fixat coşurile nou-nouţe de care, cu siguranţă, parcul nu avea nevoie musai înaintea alegerilor de duminică. Operaţiunea „Noi coşuri de gunoi de la ruda primarului“... Este o nouă acţiune de „spoială edilitară“ marca „Liviu Negoiţă“, acţiune/operaţiune pe care reporterii „ring“ au surprins-o pas cu pas şi moment cu moment şi care a început ieri, la primele ore ale dimineţii. În jurul prânzului, totul era gata. Doar etichetele coşurilor

www.ziarulring.ro

de gunoi străluceau/râdeau în soare: ca pe vremuri... macaralele. Reţeta acestui „MasterChef“ de preparat şi plantat coşuri de gunoi în Parcul IOR a fost, după cum au constatat pe viu reporterii „ring“, una simplă: o maşină IVECO, nr. B 33 KCG, plină cu coşuri de gunoi nou-nouţe, un minibuldozer care aducea cimentul şi pietrişul pentru a fi preparate pe loc şi turnate în gropi de o armată de muncitori îmbrăcaţi în... albastru. În văzul lumii! Dar şi al presei, care a fost pe fază. „Ne-a minţit - o să dea socoteală până la urmă!“ Locuitorii din zonă care văzuseră deja dezvăluirile de la „Sinteza zilei“ s-au arătat indignaţi de această irosire a banului public. „Nu erau destule?! De ce pun atâtea coşuri de gunoi, să ne aruncăm noi în ele?“, glumeşte hâtru-

amar unul dintre bătrânii zonei. „N-aţi văzut, domnule, aseară la televizor, la «Sinteza zilei», spune altul, emisiunea cu Negoiţă Liviu, ăsta, cu primarul, n-aţi văzut de unde le aduc (n.r. – coşurile de gunoi), de la o rudă din provincie? N-aţi văzut ce scumpe sunt?“. Ce mai zic oamenii? „Pe noi ne-au minţit, că prima dată s-a lansat vorba că sunt aduse din străinătate - noi pe aici prin parc aşa auzeam anul trecut, când s-au adus prima dată -, şi aseară am aflat că aceste coşuri de gunoi sunt de la rudele primarului! Primarul ăsta, Liviu Negoiţă! O să vadă el duminică, la vot! Nu-l mai votează lumea... S-a procopsit până la Dumnezeu! O să dea socoteală până la urmă! Căutaţi-i şi daţi-i în vileag, faceţi anchete, domnilor de la presă! Numai dumneavoastră puteţi să faceţi lumină“, ne-au cerut ieri, într-un glas, mai mulţi pensionari.

Coșurile de gunoi le cumpără de la rude, magazinul Titan l-a vândut unui partener a familiei Elena Udrea/Cocoș


BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Aş putea să vă spun şi că aţi fost ales senator într-un Colegiu din sectorul 3 şi nu aţi acordat nici o audienţă cetăţenilor pe care teoretic îi reprezentaţi, că nu aţi venit niciodată în Colegiul dvs. să vedeţi ce spun oamenii, să-i întrebaţi dacă «trăiesc bine», aşa cum le-aţi promis.“

PAG.

0 5

Robert Negoiţă, scrisoare deschisă către Vasile Blaga: „V-am considerat întotdeauna altfel decât Elena Udrea, dar...“ n Candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, i-a adresat preşedintelui Senatului o scrisoare deschisă, ca reacţie la atacurile furibunde ale pedelistului la adresa candidatului USL. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Scrisoare deschisă domnului Vasile Blaga, politician pe care l-am respectat Domnule Vasile Blaga, Aş putea să încep să vă spun şi eu că presa a scris despre dvs. că sunteţi „adevărata regină a vămilor din România“, sau că sunteţi „un căprar“, sau că ginerele dumneavoastră s-a înfruptat din contracte enorme cu statul, sau că sunteţi protectorul unui

personaj precum Emil Sabo, cel cu piscinele de la sate şi mai multe dosare la DNA. Aş putea să vă spun şi că aţi fost ales senator într-un Colegiu din sectorul 3 şi nu aţi acordat nicio audienţă cetăţenilor pe care teoretic îi reprezentaţi, că nu aţi venit niciodată în Colegiul dvs. să vedeţi ce spun oamenii, să-i întrebaţi dacă „trăiesc bine“, aşa cum le-aţi promis. Dar oamenii nu vă interesează. Vă interesează doar puterea, prezervarea funcţiei de senator,

fără să faceţi nimic cu adevărat pentru oameni. Nu vreau să intru însă în nicio polemică cu dvs. V-am considerat întotdeauna altfel decât Elena Udrea, v-am considerat un om serios. Însă modul în care aţi împrumutat din limbajul agresiv, lipsit de nuanţe şi, mai ales, de un egoism fără margini al doamnei Elena Udrea mă face să vă scriu astăzi. Domnule Vasile Blaga, aşezându-vă pe acelaşi alinia-

ment politic cu Elena Udrea şi cu gruparea de zgomot şi intoxicare a acesteia, nu faceţi decât să vă asociaţi conceptului de politică lipsită de respect pentru oamenii pe care această doamnă îl întruchipează până la identitate.

Nu vă sugerez, în niciun caz, să aveţi un conflict cu doamna Udrea. Vă sugerez o delimitare minimală faţă de o formă de a face politică întoarsă total cu spatele la oameni. Este corect să vă apăraţi

Aş putea să încep să vă spun şi eu că presa a scris despre dvs. că sunteţi «adevărata regină a vămilor din România», sau că sunteţi «un căprar», sau că ginerele dumneavoastră s-a înfruptat din contracte enorme cu statul, sau că sunteţi protectorul unui personaj precum Emil Sabo, cel cu piscinele de la sate şi mai multe dosare la DNA.“

colegii, şi acest lucru îl pot aprecia. Dar, vă rog, nu o faceţi la fel cum încearcă doamna Udrea să-şi apere interesele legate de dl Liviu Negoiţă. Protejaţi-l cu respect pentru oameni, nu împotriva oamenilor şi, mai ales, nu împotriva adevărului şi a dreptăţii. Cu toate acestea, cu respect, Robert (nu scriu şi Negoiţă pentru a nu se crea confuzii)

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 BUCURE:TI 6 Mircea Albulescu îl susţine pe Robert Sorin Negoiţă:

Ştiu că are nişte proiecte care trebuie susţinute nu doar de mine, ci şi de locuitori. Şi dacă sectorul acesta o să fie foarte bun, şi ceilalţi trebuie să înveţe de la dânsul.“ ILIE NĂSTASE

VINERI, 8 iunie 2012

„Speranţa este o instituţie extraordinară care umblă cu mânecile suflecate“ n SUSȚINĂTOR. Iată calitatea şi rolul în care s-a poziţionat omul de cultură Mircea Albulescu alături de candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, pe care a ales să-l susţină din cel mai omenesc şi firesc motiv cu putinţă: speranţa. La rândul lui, candidatul USL a promis că va susţine concret, şi nu doar la nivel declarativ, în mandatul său, actul cultural. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Actorul Mircea Albulescu s-a alăturat oamenilor de cultură care şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. „În ultimul timp, numeroase personalităţi de talie naţională şi internaţională au venit în sprijinul USL Sector 3. Îmi face mare plăcere să fiu împreună, aici, cu domnul Albulescu“, a spus Robert Sorin Negoiţă. „Îmi dă foarte mult optimism prezenţa atâtor oameni de mare valoare, îmi dă curaj, mă onorează şi mă şi responsabilizează. E o responsabilitate enormă, vreau să-i asigur atât pe dumnealor, cât şi pe cetăţenii din sectorul 3 că nu o să-i dezamăgesc“, a completat candidatul USL la Primăria Sectorului 3. Robert Sorin Negoiţă: „O să dăm prioritate şi culturii“ „O să avem o administrare bună, o administraţie corectă, în folosul cetăţeanului în următorii patru ani şi, de ce nu, pentru că domnul Albulescu este o emblemă a culturii în România, o să dăm prioritate şi culturii

pentru că sunt convins că nu există bunăstare economică fără cultură, fără bunăstare culturală. Îl las pe Mircea Albulescu să vă vorbească, este un foarte bun vorbitor“, a continuat candidatul USL. Cu prezenţa sa copleşitoare, însoţită de acea specie de modestie pe care numai nobleţea o ciopleşte pe chip, Mircea Albulescu a replicat la aprecierea calităţii sale de foarte bun vorbitor: „Ca orice foarte, foarte bun vorbitor, vă rog să consideraţi că am să tac de acum încolo. E singura modalitate să mă fac cu adevărat înţeles în gândul meu cel mai bun. Ceva mai devreme mi s-a dat titulatura în virtutea căreia mă aflu la această masă: sunt însoţitor. Sunt un om care stă pe lângă prieteni, unii mai noi, alţii mai vechi, alţii foarte noi şi care speră, într-adevăr, ca visurile noastre – deci, iată, mă fac parte în visurile noastre – să se realizeze“. Marele actor a punctat motivul pentru care a decis să îl susţină pe Robert Sorin Negoiţă: „Sunt fără cravată dintr-un motiv foarte simplu, pe care aş vrea să-l păstraţi în minte: speranţa nu poartă cravată. Speranţa este o instituţie extraordinară

www.ziarulring.ro

care umblă cu mânecile suflecate, care uneori are chiar cizme de cauciuc în picioare, care abia-abia poate să şteargă transpiraţia de pe frunte din simplul motiv că nu e uşor, nu e la îndemână să ai cu adevărat speranţă în tine şi în ai tăi“. George Ivaşcu, Ilie Năstase, dr. Monica Pop, alături de candidatul USL În cadrul campaniei electorale, mai multe personalităţi din România şi-au declarat susţinerea faţă de candidatul USL la Primăria

Acum mulţi ani, când eram adolescent, citeam în revista «Cinema» cum un critic străin lăuda un actor român şi scria că e un «Anthony Quinn al Carpaţilor». Era vorba despre Mircea Albulescu, în filmul «Înghiţitorul de săbii». Şi atunci când am fost întrebat ce vrei să fii când o să fii mare, am răspuns: «Mircea Albulescu»“. GEORGE IVAŞCU

Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. George Ivaşcu, Ilie Năstase, academicianul Alexandru T. Bogdan sau prof. dr. Monica Pop sunt doar câţiva dintre cei care i s-au alăturat vicepreşedintelui PSD pentru a rezolva problemele din sectorul 3. Actorul George Ivaşcu şi, totodată, directorul Teatrului Metropolis a fost primul care şi-a declarat susţinerea faţă de Robert Sorin Negoiţă în lupta pentru Primăria Sectorului 3. Mai mult, renumitul actor s-a alăturat campaniei vicepreşedintelui PSD şi în calitate de purtător de cuvânt. Acesta a declarat că motivul acestei decizii nu a fost prietenia care îl leagă de Robert Sorin Negoiţă, ci faptul că deputatul social-democrat este singurul candidat la Primăria Sectorului 3 care vine cu un program de admi-

nistrare bine pus la punct. Campaniei vicepreşedintelui PSD i s-a mai alăturat, în calitate de susţinător, şi renumitul tenismen român Ilie Năstase. Marele campion a declarat, la jumătatea lunii mai, că este pentru prima oară când face acest lucru din 1996 încoace, an în care el însuşi a candidat pentru fotoliul de primar general.

mare nevoie a locuitorilor din această zonă administrativă. Totodată, Monica Pop a adăugat că este pregătită să îşi ofere sprijinul pentru realizarea unităţii medicale. Cu acelaşi scop s-a alăturat campaniei şi academicianul Alexandru T. Bogdan, care a declarat că, după alegeri, va oferi suport logistic pentru construirea spitalului.

Împreună pentru un nou spital O altă personalitate care i s-a alăturat campaniei lui Robert Sorin Negoiţă a fost prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti. Potrivit spuselor sale, s-a decis să îl sprijne pe candidatul USL deoarece el a fost singurul care s-a angajat să construiască un spital în sectorul 3, aceasta fiind cea mai

Sprijin de pe scenă Cu toate că s-au ţinut departe de politică, actorii Horaţiu Mălăele şi Rodica Popescu Bitănescu au susţinut nenumărate spectacole de teatru pentru cetăţenii din sectorul 3 organizate de Fundaţia „Robert Negoiţă“. Prezentă la unul dintre acestea, actriţa Carmen Tănase a lăudat iniţiativa vicepreşedintelui PSD de a le oferi oamenilor posibilitatea de a participa la astfel de evenimente. „Am auzit şi mă bucur că Robert Negoiţă este pasionat de teatru şi că le oferă oamenilor şansa de a participa la astfel de evenimente culturale. Lumea e dornică să vadă spectacole. Este o nevoie ancestrală“, a declarat artista. Totodată, Fundaţia „Robert Negoiţă“ s-a angajat, recent, să îi ofere o pensie actorului Iurie Darie, care trece printr-o perioadă extrem de dificilă.


30

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

de zile de vacanţă alături de fiica ei, Irina, a pierdut Monica Gabor prin apel, plus dreptul de a ieşi cu fetiţa din ţară fără acordul lui Irinel Columbeanu.

PAG.

0 7

Moni, ŞANSE MINIME la recursul pentru Irina Columbeanu n Fosta soţie a lui Irinel Columbeanu a pierdut teren în faza de apel a procesului pentru custodia deplină a fiicei sale, Irina, iar la recursul pe care îl va face, şansele ca tot dosarul să se reia sunt mai mici de 20 de procente, însă ar putea suferi noi „ajustări“, susţine specialistul consultat de „ring“. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, ca Irina să rămână în custodia tatălui, Irinel Columbeanu, iar Monica Gabor să ceară acordul fostului soţ de fiecare dată când vrea să plece din ţară însoţită de fetiţă. Instanţa a respins astfel contestaţia Monicăi în dosarul de divorţ, care viza şi încredinţarea fetiţei, şi a admis în parte apelul făcut de Irinel Columbeanu. Contactat de „ring“, avocatul Monicăi, Ionuţ Dojană, a precizat că va face recurs. I-au tăiat jumătate din drepturi Potrivit deciziei instanţei, Irina Columbeanu rămâne la tatăl ei. Totodată,

instanţa a decis că Monica Gabor îşi poate vizita fetiţa de două ori pe lună, de vineri seară până duminică seară. Instanţa a redus perioada în care Monica Gabor o poate lua pe Irina la ea de la 60 la 30 de zile pe timpul verii şi a stabilit ca aceasta să-i ceară acordul lui Irinel Columbeanu de fiecare dată când vrea să plece cu fetiţa din ţară. În decizia iniţială din dosarul de divorţ, instanţa a stabilit că Monica Gabor poate să-şi vadă copilul „a doua şi a patra săptămână în fiecare lună, de vineri, orele 16.00, până duminică, orele 18.00 - cu/la reclamanta pârâtă“ şi „prima jumătate a vacanţei şcolare, de la 20 iunie până la 20 august – cu/la reclamanta pârâtă, în ţară/străinătate“.

Hotărârea a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti. Ultima şansă: „o ilegalitate flagrantă“ Avocatul Cristian Gheorghiţă a explicat, pentru „ring“, de ce şansele Monicăi de a obţine custodia Irinei au scăzut şi ar putea suferi noi pierderi la recurs: „Există trei stadii ale unui proces: fond, apel şi recurs. Când ai trecut de două instanţe care păstrează o sentinţă, şansele în recurs de a întoarce soluţia în favoarea ta scad exponenţial, adică sunt, după părerea mea, sub 20 la sută ca instanţa superioară să caseze soluţia cu retrimitere spre judecare la fond. Monica a pierdut mai mult decât a câştigat prin acest apel. La recurs, Monica ar trebui

Când ajungi cu un proces în instanţele superioare – la apel şi la recurs – , şansele de a modifica o hotărâre dată în fond scad exponenţial: prima şansă e la fond, mai ai o şansă la apel, dar dacă în fond şi în apel este menţinută aceeaşi soluţie sunt şanse reduse de a obţine o altă soluţie.“ AVOCAT CRISTIAN GHEORGHIŢĂ să invoce o chestiune legată de procedură, o ilegalitate flagrantă, pentru a mai putea avea vreo speranţă că poate întoarce hotărârea în favoarea ei“. Întrebat dacă instanţa i-ar putea diminua şi mai mult timpul petrecut cu fiica ei, avocatul a precizat: „Orice se poate ajusta în plus şi în minus, însă Monicăi nu-i pot tăia accesul complet la fiica ei“.

PUBLICITATE

Susţinătorii proiectului Roşia Montană i-au scris premierului Ponta GRUPUL de Susţinere a Proiectului Roşia Montană a trimis, ieri, o scrisoare deschisă lui Victor Ponta. Premierului i se transmite faptul că poziţia Coaliţiei pentru Mediu, prin care a fost cerută demiterea ministrului economiei în urma unor declaraţii de susţinere a activităţilor miniere în Munţii Apuseni, ar trebui ignorată. „Proiectul minier de la Roşia Montană este una dintre investiţiile certe care vor genera creştere economică. Mineritul, în sprijinul căruia şi-a exprimat în mod legitim o poziţie favorabilă ministrul economiei, poate constitui un motor al economiei româneşti, cu precădere în perioade de recesiune economică. De asemenea, reamintim acestor 70 de aşa-zise ONG-uri, multe dintre ele fictive sau doar ştampile în apartamente goale, că în ultimii ani nu au făcut absolut nimic pentru a rezolva problemele de mediu de astăzi din Roşia Montană“, se arată în scrisoare. (B.C.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8

După terminarea concursului, colegii mei de la firmă m-au scos în oraş, am mers la un bistro şi am mâncat nişte fructe de mare fenomenale.“ PETRU BUIUCA

VINERI, 8 iunie 2012

MasterChef-ul Petru Buiuca îşi SCAPĂ mama de DATORII n Cu premiul de 50.000 de euro, marele câştigător al emisiunii de la ProTV „MasterChef“ îşi va ajuta mama să-şi achite datoriile şi se gândeşte serios să-şi deschidă propria afacere culinară. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

La scurt timp după ce a fost anunţat învingător, Petru Buiuca a declarat că o parte din banii câştigaţi va merge către familie, mai precis, îşi va ajuta mama să-şi achite un credit mai vechi la bancă. Ofertat de Chef Scărlătescu Cât despre ce va face în continuare, dacă se va angaja într-un restaurant sau îşi va deschide propria afacere, câştigătorul „MasterChef“ a spus, ieri-dimineaţă, la ProFM, că, la 23 de ani, lucrează deja ca manager la o firmă şi consideră că mai are multă experienţă de acumulat pentru a conduce un local deşi prima opţiune aceasta ar fi: să-şi deschidă ceva pe cont propriu. Evident, nu exclude nici propunerile interesante, dacă le va primi. Prin telefon, juratul Chef Cătălin Scărlatescu, întrebat ce părere are despre Petru, a declarat că el l-a ales şi, mai mult, şi-a reluat invitaţia

pentru acesta de a veni să lucreze cu el. „Îmi place invitaţia, mă voi gândi la ea, oricum, în vizită voi merge, are dreptate Chef Cătălin, restaurantul acela la care lucrează el e o bijuterie, am fost acolo şi am văzut cum merge treaba“, a spus Petru.

Pentru a-i impresiona pe Chefi, Petru a gătit, în finală, calcan tras în ulei de măsline, cu orez și sos mediteraneean

Noaptea visează că scrie... reţete Pentru câştigătorul „MasterChef“, gătitul reprezintă o mare pasiune. A început încă din copilărie, când îşi ajuta tatăl în gospo-

dărie. Pe când avea doar nouă ani, într-o zi, mamei i-a fost rău, iar el a intrat în bucătărie ca să-i încălzească laptele. A pus scorţişoară în el şi astfel a devenit eroul casei. Susţine că a învăţat singur să gătească şi că îşi doreşte să simtă ce gust au şarpele, homarul gigant şi tarantulele. Găteşte orice, pentru că „simte“ reţetele după ce vede ingredientele. Chiar a susţinut că iubeşte atât de tare gătitul încât şi noaptea visează că scrie reţete.

23

de ani are constănţeanul câştigător al primei ediţii „MasterChef“. Petru este stabilit în Bucureşti şi lucrează ca office manager într-un birou de arhitectură.

Andra, 11 ani de carieră, sărbătoriţi alături de fani

Linkin Park, show la Bucureşti

ANIVERSARE. Miercuri seară, ProFM Live

SUCCES. Peste 13.000 de oameni au participat la primul concert al trupei Linkin Park în România, iar în mulţime s-au aflat persoane care fluturau steaguri ale Bulgariei şi Albaniei. Mii de oameni se aflau deja la complexul Romexpo la scurt timp după deschiderea porţilor, când pe scenă au urcat PhenomenOn, Coma şi Zdob şi Zdub. Membrii Linkin Park nu s-au lăsat aşteptaţi, urcând pe scenă în jurul orei 20.20, şi au făcut un concert ca la carte, cu o energie constantă, timp de aproximativ o oră şi jumătate. Aplauze şi urale însoţeau fiecare piesă, chiar dacă au fost şi dintre cele mai noi, trupa prezentându-şi şi albumul care va fi lansat pe 26 iunie. N-au lipsit piese cunoscute din istoria trupei. „Cea mai mare greşeală pe care o fac unii e de a spune că suntem doar o trupă de rock. Considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi şase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, «Hybrid Theory», este, de fapt, numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă“, a spus chitaristul Brad Delson. (D.N.)

Session i-a adus pe scena de la AFI Palace Cotroceni pe Andra şi trupa Zero, care au performat într-un show live. Din concert n-au lipsit piese celebre ale Andrei, de la debut şi până în prezent. „E o reală plăcere să mă aflu aici ca între prieteni, alături de ProFM. Consider că acest concert e ca o aniversare a mea pentru că în acest an împlinesc 11 ani de carieră“, a spus Andra. Alături de numeroşii fani, ca spectator a fost prezent şi prezentatorul „Happy Hour“, Cătălin Măruţă, care s-a bucurat de concertul oferit la ProFM Live Session de soţia lui şi colegii de emisiune. Realizatorul ProTV le-a mărturisit DJ-ilor că îl însoţesc deseori în drumurile lui cu programele pe care le realizează. Mai mult, Măruţă le-a povestit despre pasiunea lui pentru radio, unde a activat şi el o perioadă de timp. (D.N.)

www.ziarulring.ro


3

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

PAG.

ani şi jumătate de emisie are TVR Info, canal lansat de SRTV pe 31 decembrie 2008.

0 9

TVR Info, pe lista

DESFIINŢĂRILOR planificate

n Cel mai nou canal al televiziunii publice, TVR Info, e primul care s-ar putea închide în cazul aplicării unor măsuri urgente pentru reechilibrarea situaţiei financiare a instituţiei, susţine Anne Jugănaru, reprezentanta PSD în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTV. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

„E absolut necesară reorganizarea canalelor SRTV. TVR Info ar trebui desfiinţat pentru că nu are succes şi a demonstrat că nu se poate bate cot la cot cu celelalte televiziuni de ştiri, nu performează şi nu aduce venituri, ci numai cheltuieşte. Audienţa TVR Info nu e măsurată, dar se vede cu ochiul liber eşecul acestui proiect“, a declarat, pentru „ring“, Anne Jugănaru. PUBLICITATE

TVR 2, un „cimitir al elefanţilor“ Întrebată despre soarta celorlalte canale, membra CA al SRTV propune: „TVR 2 a fost, iniţial, dedicat tinerilor şi aşa trebuie să rămână, nu un «cimitir al elefanţilor», cum e acum. TVR 3 e obligatoriu să rămână, acesta înseamnă studiourile regionale, care trebuie dezvoltate în viitor. Ar trebui deschis un studio regional şi în Dobrogea, o zonă cu potenţial foarte mare, iar TVR şi-ar putea reduce semnificativ cheltuielile în perioada estivală. TVR Cultural satisface nevoia de informare, de educare şi de divertisment, parte din misiunea de educare a televiziunii publice.

TVR Internaţional e o entitate cu potenţial imens de care România are nevoie. Românii de dincolo de graniţă trebuie să rămână în contact cu ceea ce se întâmplă în ţară şi să li se ofere emisiuni de calitate. TVR Interactiv, proiectul pentru platforma on-line a TVR, e un alt eşec“.

Suspendaţi în timpul campaniei electorale, Ioana Lupea şi Mircea Marian, realizatori ai talk-show-ului „Foc încrucişat“, ar putea părăsi televiziunea publică odată cu închiderea TVR Info.

Servitorii lui Băsescu Ioana Lupea şi Mircea Marian au contracte de prestări servicii: ea are 9.200 de lei pe lună, iar el, 6.100 de lei. Amândoi trebuie să plece de la TVR.“ LUCIA HOSSU-LONGIN, membră CA al SRTV

Lăzescu, sfidare până în ultima secundă În loc să explice de ce românii nu vor putea vedea în direct la TVR toate meciurile din Campionatul European de fotbal, Alexandru Lăzescu se arată deranjat de efortul autorităţilor de a găsi o variantă pentru „gaura“ de peste 120 de milioane de euro din bugetul TVR. Omul numit la şefia SRTV de Traian Băsescu a refuzat fără niciun motiv o nouă şedinţă extraordinară a CA, dar şi-a găsit timp pentru a reacţiona, ieri, printr-un comunicat, la anunţul premierului Victor Ponta că a trimis la TVR Corpul de Control. Lăzescu ţine să precizeze că „guvernul nu are nicio atribuţie de control asupra TVR“. Pe 12 iunie, când parlamentul va dezbate Raportul de activitate al SRTV pentru anul 2011, demiterea lui Alexandru Lăzescu este iminentă.

Prinţul Charles, vacanţă în Transilvania Duţă, nostalgic după perioada 3SE

SEJUR. Miercuri după-amiază,

AMINTIRI. Cântăreţul va urca în această

moştenitorul coroanei britanice a aterizat cu un charter pe aeroportul din Târgu Mureş, iar seara a fost găzduit de familia contelui Kalnoky Tibor, la Micloşoara, în judeţul Covasna. Potrivit unor surse neoficiale, el ar intenţiona să facă mai multe vizite în judeţele Mureş, Covasna şi Braşov, dar să se şi plimbe în aer liber. „Ceea ce e minunat în Transilvania e această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor“, declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de „Daily Mail“. (D.N.)

seară pe scena Romanian Music Awards din Craiova alături de foştii lui colegi de trupă, Viorel şi Mihai, pentru a cânta din nou ca în vremurile bune ale 3SE. Cei trei au pregătit un colaj din melodiile care făceau senzaţie cu ani în urmă. „Mă gândesc cu nostalgie la perioada 3SE. Bănuiesc că diseară pe scenă voi simţi din nou fiorii. Am vorbit cu băieţii şi am stabilit să fim cât mai relaxaţi. Nu avem de ce să fim încordaţi, ne vom distra, n-am emoţii“, a spus Laurenţiu pentru „ring“. Întrebat dacă se gândeşte la o „împăcare“, artistul a declarat: „Nu e cazul acum să mă gândesc la o revenire în formula 3SE. N-am de unde să ştiu pe viitor. Au fost nişte ani frumoşi din viaţa mea. Primii ani am făcut pionierat, deoarece cântam pe sume foarte mici. Câştigam bine şi atunci, dar mi-e bine şi azi cu ce fac, fiind implicat, pe lângă cântat, şi în management şi producţie“. (C.A.)

www.ziarulring.ro


40

1 BUCURE:TI 0 VINERI, 8 iunie 2012

de mii de euro costă limuzina pe care o conduce Liviu Negoiță, dar care nu apare în declarția lui de avere.

Mita electorală, ultima armă a lui Liviu Negoiţă n Disperat că va pierde sectorul 3, pedelistul Liviu Negoiţă a trecut la metode „neortodoxe“ în speranţa că va păcăli cetăţenii să-l voteze. La corturile primarului din sectorul 3 s-au împărţit daruri la drumul mare. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Nu a aflat peste noapte că nu va mai fi primar la sectorul 3. Liviu Negoiţă simţea de ceva vreme că a pierdut încrederea cetăţenilor, că le-a înşelat aşteptările şi că nu mai poate spera la susţinerea lor. Aşa că a recurs la ultima armă: mita electorală. Zilele trecute, la corturile pedelistului Liviu Negoiţă s-au împărţit sacoşe cu „daruri otrăvite“, plătite probabil din taxa de gunoi pe care o achită fiecare locuitor şi care este cea mai mare din Bucureşti. Mizează pe sărăcia cetăţenilor Primarul sectorului 3 a recurs la tehnici de... amăgire. Mizează pe sărăcia oamenilor şi le oferă locuitorilor din sectorul care l-a îmbogăţit

vreme de opt ani daruri electorale. Pedelistul speră ca aceştia să închidă ochii în faţa gestionării frauduloase a fondurilor primăriei şi, acolo, în cabina de vot, să mai pună încă o dată ştampila pe numele lui. Nu mai poate păcăli Din fericire, cetăţenii sectorului 3 nu sunt nici pe departe atât de proşti cum îi consideră actualul lor primar. Dacă e gratuit, nu refuză. Au primit darurile oferite de actualul edil, dar sunt conştienţi că banii pentru anveloparea blocurilor s-au dus pe bănci, panseluţe, borduri şi coşuri de gunoi. Oamenii ştiu că toate firmele care au câştigat licitaţii în sectorul 3 sunt ale unor apropiaţi ai lui Liviu Negoiţă. Oamenii nu uită că acesta a băgat în buzunarul lui şi al Partidului Democrat Liberal

fondurile primăriei şi a omis nevoile vitale ale cetăţenilor din sector. Gest de Codul Penal: 200 de lei/vot Se pare că PDL a decis să le ofere câte 200 de lei tinerilor din sectorul 3 pentru votul lor. Plata va fi făcută în ziua alegerilor, iar fraudarea se va face prin metoda fotografierii buletinului de vot ştampilat. Din dorinţa de a nu pierde primăria şi, implicit, şansa de a toca banii publici în interes personal, PDL ignoră faptul că asemenea gesturi se încadrează în Codul Penal şi se pedepsesc cu

închisoarea atât pentru cei care oferă, cât şi pentru cei care primesc mita electorală. A folosit Crucea Roşie în scop politic Democrat-liberalul Liviu Negoiţă a mai încălcat legea şi când a utilizat în broşura cu „realizările“

sale pe care o împarte în scopuri electorale locuitorilor sectorului 3 o fotografie în care apar voluntari ai Crucii Roşii în timp ce acordă primul ajutor deşi este interzisă, prin lege, folosirea emblemei Crucii Roşii în scopuri politice. Şi-a făcut „rezerve“ de votanţi Tot în categoria „gesturi disperate“ intră şi faptul că Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei Sector 3, a permis ca la unele adrese să figureze mii de persoane. De exemplu, pe strada Moş Ion Roată nr. 5 „locuiesc“ 1.225 de votanţi, iar pe strada Vâlsăneşti nr. 21 - 1.260. În această situaţie, în tot sectorul 3 se află aproximativ 16.000 de persoane.

DNA şi ANI dorm liniştite cât Liviu Negoiţă lucrează pe banii dumneavoastră

Milionarul de bani publici Liviu Negoiţă defilează cu limuzina asociaţilor din AA Marketing and Management n Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, conduce de ani buni un autoturism de peste 40.000 de euro, marca Volkswagen Touareg, cu numărul de înmatriculare CT-08-WNL, ce le aparţine asociaţilor din firma care a câştigat lucrările la parcuri şi zone verzi, AA Marketing & Management. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Liviu Negoiţă nu a pomenit niciodată în declaraţia de avere despre acest autoturism. Maşina de teren cu care se afişează primarul Liviu Negoiţă este înmatriculată pe Societatea Civilă Profesională Frangeti, Popescu & Grigore, din Constanţa. Aceasta aparţine avocaţilor Dan Frangeti, Alexandra Popescu (acum căsătorită Frangeti) şi lui Gabriel Grigore. Înainte de a-şi desăvârşi cariera în avocatură, Alexandra Popescu a fost afaceristă de bani publici şi parteneră de nădejde în mai multe firme alături de Florina Gruia (fostă Boştină) ambele beneficiind de contracte de zeci de milioane de euro de la Liviu Negoiţă. Pe lista de firme în care s-a evidenţiat se află

AA Marketing and Management, Urban Promotion, Beluga Farm Grup, Comercial Consulting şi Florica`95 SA. Alexandra Popescu s-a retras din societatea AA Marketing and Management pe 26.01.2007. Cel mai elocvent este faptul că, în anul 2006, când Alexandra Popescu era acţionar la AA Marketing and Management, Primăria Sectorului 3 i-a acordat un contract-cadru cu valabilitate pe patru ani în valoare de 70 de milioane de lei pentru furnizare, montare şi instalare în teren a următoarelor produse: „Echipamente, subansambluri pentru locuri joacă, terenuri sport, skate, mobilier urban şi patinoar sintetic“. S-au mutat la CNVM să gestioneze banii FNI Alexandra Popescu a dispărut

www.ziarulring.ro

subit din AA Marketing and Management, dar nu a abandonat relaţia cu Liviu Negoiţă. S-a instalat confortabil într-un contract cu Comisia Naţională a Valorilor Imobiliare, unde SCP Frangeti, Popescu & Grigore este reprezentanta CNVM în litigiile cu păgubiţii de la FNI. De remarcat este că soţia lui Liviu Negoiţă, Carmen, este chiar preşedinta CNVM, funcţie remunerată cu peste 130.000 de euro anual.


14

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

iulie este data la care se va disputa Supercupa României la fotbal dintre Dinamo şi CFR, meciul fiind programat pe Arena Naţională, de la ora 21.00.

Fie în Anglia, fie în Franţa, e clusiv

Bănel va avea conturile pline din toamnă n A plecat de la Steaua după mulţi ani în care a avut ghinion la un transfer în străinătate. Acum, după ce a impresionat în campionatul Franţei, Bănel Nicoliţă este curtat de o formaţie din Premier League, ceea ce le forţează mâna celor de la Saint-Etienne să-i mărească salariul dacă îl mai vor în „curtea“ lor din următorul sezon. Emilian Tancău

emilian.tancau@ziarulring.ro

Transferat, anul trecut, de la Steaua la Saint-Etienne, Bănel Nicoliţă s-a impus în Franţa, ba chiar a atras atenţia unor formaţii din Premier League. Fundaşul dreapta al naţionalei este curtat de o grupare din Anglia care nu a terminat acest sezon în primele opt, ne-a dezvăluit impresarul fotbalistului, Traian Gherghişan. „Bănel se simte foarte bine la Saint-Etienne, este adorat de toată lumea, numai că, în momentul în care vine o ofertă mai bună, trebuie să o iei în calcul. Şi cum tendinţa în Franţa este, în general, spre Anglia, acolo este

Acum, Bănel se află într-o vacanţă binemeritată. Nu contează dacă e în ţară sau în străinătate, important e să se odihnească şi să revină cu forţe proaspete în următorul sezon.“ TRAIAN GHERGHIŞAN, impresarul lui Bănel Nicoliţă

foarte probabil să ajungă şi Nicoliţă. Formaţia interesată de serviciile lui nu a terminat în primele opt anul acesta în Premier League. Doar atât vă pot spune legat de formaţia engleză. Campionatul englez este mult mai puternic decât cel francez, iar Nicoliţă cred că se pliază foarte bine pe Premier League şi va face performanţă acolo. Dar să vedem ce se va întâmpla. Săptămâna viitoare o să mă întâlnesc cu preşedintele celor de la St.Etienne şi cu reprezentanţi ai clubului englez şi vom discuta. Referitor la suma de transfer, pot să vă spun că Nicoliţă nu are trecută nicio clauză prin care clubul să solicite o anumită sumă, deci totul este negociabil“, a declarat, pentru „ring“, Traian Gherghişan. În Anglia ar avea un salariu de peste 600.000 de euro De altfel, antrenorul francezilor, Christophe Galtier, le-a transmis şefilor clubului că ar vrea să-l aibă pe fostul stelist în lotul său şi în următorul sezon. Această „bătaie“ pe fundaşul

400 de mii de euro este salariul anual al lui Bănel Nicoliţă la SaintEtienne; fotbalistul român mai are doi ani de contract.

dreapta nu poate fi decât benefică pentru Nicoliţă. El ar putea profita de această conjunctură favorabilă pentru a obţine o mărire salarială de la francezi. „Din punct de vedere financiar, Nicoliţă poate câştiga în Anglia cu 50-70% mai mult faţă de salariul pe care îl are în Franţa. Antrenorul Christophe Galtier mi-a transmis că se bazează pe Bănel pentru următorul sezon. Acest lucru nu

Pleacă în Germania?

INTENţIE. CFR Cluj este una dintre cele mai active echipe din Liga I pe piaţa transferurilor. După ce i-au adus pe Felgueiras, Deac, Valente şi Sepsi, clujenii se gândesc şi la plecări. Chiar dacă este unul dintre preferaţii tehnicianului Ioan Andone, Ionuţ Rada, revenit la Cluj după împrumutul de la Karlsruher, ar putea pleca la VfL Bochum pentru 600.000 de euro. „VfL are două opţiuni pentru a-şi întări apărarea. Prima variantă este Ionuţ Rada, jucătorul lui CFR, care a fost remarcat de Andreas Bergmann la Karlsruher…“, notează site-ul reviersport.de. (C.S.)

poate să fie decât benefic pentru fotbalist din punct de vedere financiar. Dacă vor să-l ţină, cei de la St.-Etienne trebuie să pluseze la salariu. Nicoliţă câştigă acum în jur de 400.000 de euro pe an, dar cu siguranţă următorul sezon va fi mult mai bun la acest capitol. Ori în Franţa, ori în Anglia, Nicoliţă va câştiga mai mulţi bani din toamnă“, ne-a spus, în încheiere, impresarul fotbalistului.

Gata şi la Oltchim! FINAL. Antrenorul Radu Voina a anunţat că Oltchim nu-i mai prelungeşte contractul. „A fost o linişte prea mare în ultima perioadă faţă de anii anteriori, când discutam despre componenţa echipei. Asta-i situaţia, mergem mai departe, fiecare pe drumul lui. Din păcate, una se spune, alta se face, s-au schimbat şi unele planuri şi jucătoare între timp, faţă de ce discutasem anterior... Nu sunt prea multe de spus. În mod sigur nu mă gândesc acum la o altă echipă, ci la o vacanţă, la odihnă“, a spus tehnicianul. (C.S.)

PAG.

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Vacanță cu agitație în creștere! S-A ÎNCHEIAT COMPETIţIA INTERNă competiţia internă la aproape toate eşaloanele (mai trebuie să aşteptăm jocurile de baraj pentru promovare în Liga a III-a). Pe 18 iunie, dacă nu se vor produce unele amânări, ar trebui să aibă loc şedinţa Comitetului Executiv în care se vor omologa rezultatele din toate competiţiile interne. Un asemenea punct pe ordinea de zi ar trebui să fie o formalitate şi nu cred că situaţia va sta altfel. Şedinţa menţionată mai are şi alte puncte care stârnesc interes major. Prima ar fi cea în legătură cu situaţia locului oferit, cu generozitate, comunităţii craiovene, căreia i s-a atribuit un loc în Liga a II-a. Adunarea generală a decis, dar Craiova trebuie să se conformeze şi, aş crede, că trebuie să prezinte FRF decizia, adică „construcţia echipei“, cu acte juridice în regulă, fie şi în proces de definitivare. Al doilea aspect se referă la conducerea CCA. Din câte cunoaştem, rezultă că la penultima şedinţă a Comitetului Executiv a existat „problema“, dar aceasta a fost amânată pentru o altă şedinţă. Ar fi cazul să avem o decizie la prima reuniune a executivului fotbalului. Tot din surse, pe care nu le pot considera suficient de precise, rezultă că „27 de asociaţii judeţene de fotbal, 10 cluburi din prima ligă şi multe din ligile inferioare şi-ar fi reînnoit solicitarea schimbării...“. Vom constata ce se va întâmpla la şedinţele următoare... Venind cu gândul la ultimul joc al echipei naţionale (Austria –România 0-0), aş crede că a fost, din nou, un test reuşit, mai ales prin aceea că au fost verificaţi jucători tineri care au dat ceva speranţe pentru viitor. Tactic discutând, a fost un joc cu valenţe defensive şi cu încercări de surprindere a adversarului pe contraatac (două astfel de faze puteau să fie chiar fructificate). Pozitiv a fost angajamentul şi dezinvoltura cu care jucătorii utilizaţi s-au exprimat. A surprins totuşi o declaraţie a selecţionerului care a precizat că „au lipsit opt jucători“, aş zice aproape întreaga echipă. Am aici un punct sensibil, atunci pe ce ne vom baza în campania oficială ce se declanşează în toamnă? Spun asta pentru că nu mai există decât o partidă amicală în luna august. În fine, să aşteptăm, apoi să descifrăm în „termeni reali“ ceea ce s-a spus. Echipa de tineret sub 21 ani a obţinut 6 puncte din două partide oficiale, a urcat pe locul doi şi aşteaptă jocul rezultatelor din grupă. Chiar de va fi să nu promoveze la turneul final, este pozitiv că, dintr-o selecţie foarte limitată, s-a încropit o echipă cu jucători ce pot fi avuţi în vedere. Afirm aceasta deoarece şi în loturile verificate de prima echipă se găsesc o serie de jucători ce au trecut pe la tineret, unii putând şi acum evolua, ca vârstă, în această selecţionată. Pe plan intern, deja începe pregătirea la liga naţională (FC Braşov este cea mai grăbită) şi se agită lumea ligii cu completarea băncilor tehnice şi a loturilor. Până la data prezentului editorial, puţine „fapte“ s-au concretizat. Reţinem că stilul nostru nu a fost abandonat. Când apare un nume de jucător mai „dotat“ se dezvoltă şi competiţia celor patru-cinci cluburi cu potenţial, ducând la „creşterea valorii implicatului“ şi, de cele mai multe ori, la abandonul pistei. În altă ordine de idei, astăzi se deschide turneul final al campionatului european cu partida Polonia-Grecia. Va urma o serie de jocuri, multe de mare interes, în urma cărora vom cunoaşte laureata 2012. Cum noi nu suntem calificaţi, vom sta pe margine şi de la distanţă vom analiza şi ne vom da cu părerea... Până una-alta, să constatăm că în fotbal, chiar dacă este „vacanţă“, agitaţia creşte!

www.ziarulring.ro


14

1 SPORT 2 VINERI, 8 iunie 2012

este numărul ediţiei din acest an a Campionatului European, o competiţie care a debutat în 1960.

EURO 2012, LA n Astăzi, la Varşovia, debutează Campionatul European de fotbal, o competiţie considerată de mai toţi specialiştii drept mult mai puternică decât un campionat mondial. 16 echipe încep lupta pentru trofeul care va fi decernat, pe 1 iulie, la Kiev. Seara de astăzi programează două meciuri din Grupa A, Polonia - Grecia şi Rusia - Cehia. Traian Racu

traian.racu@ziarulring.ro

Grupa A

Grupa B

Grupa C

POLONIA

OLANDA

SPANIA

UCRAINA

GRECIA

GERMANIA

IRLANDA

FRANȚA

RUSIA

DANEMARCA

ITALIA

SUEDIA

CEHIA

PORTUGALIA

CROAȚIA

ANGLIA

Cine opreşte Rusia? La prima vedere, Grupa A pare cea mai slabă şi mai puţin echilibrată dintre toate cele patru. Asta şi fiindcă din aceasta fac parte ţări din jumătatea estică a Europei. Polonia are avantajul de a fi una dintre ţările-gazdă, însă nu se ştie dacă acest aspect îi este suficient pentru o calificare în faza sferturilor de finală. Grecia şi Cehia trăiesc din amintirea turneelor finale din 2004, respectiv 1976, atunci când câştigau titlul european, dar şi din 1996, când Cehia reuşea să ajungă în finala pe care aveau să o cedeze cu 1-2 în faţa Germaniei. În fine, Rusia pare cea mai solidă formaţie din grupă. Echipa lui Dick Advocaat a avut evoluţii excelente în ultimele meciuri, atât în preliminarii, cât şi în amicale, şi este de aşteptat să aibă un cuvânt important de spus la acest turneu final.

Bun venit în „Grupa Morţii“!

Klaas-Jan Huntelaar şi Wesley Snejder, doi dintre cei mai valoroşi jucători ai Olandei, în pregătirile dinaintea meciului cu Danemarca

Andrei Arşavin (Arsenal) este căpitanul naţionalei Rusiei

www.ziarulring.ro

Nimic nu pare mai greu decât a pronostica echipele care se vor califica mai departe din Grupa B, acolo unde evoluează patru valori certe ale fotbalului continental. Dacă Danemarca poate fi considerată, oarecum, outsider, oricare dintre celelalte trei reprezentative poate fi câştigătoarea trofeului, pe 1 iulie. Olanda este vicecampioana mondială, Germania este o naţională întinerită, care a uimit prin jocul excelent de la Mondialul sud-african şi îşi poate găsi la acest turneu final confirmarea absolută a valorii. În fine, Portugalia este reprezentanta fotbalului latin în această grupă, o echipă „pliată“ în jurul lui Cristiano Ronaldo. Acesta nu este înconjurat însă de necunoscuţi. Nani, Pepe, Moutinho şi alţii îl pot ajuta pe CR7 să califice Portugalia. În opinia „ring“, cea mai solidă echipă pare a fi Olanda care, cu fotbalişti precum Snejder, Robben, Kuyt, Van Persie sau Huntelaar, poate termina pe primul loc al grupei.

Campioana en-titre, favorită şi fără Puyol sau Villa Primul loc al Grupei C pare să fie „arvunit“ de reprezentativa iberică, deţinătoarea trofeului, dar şi a Cupei Mondiale, chiar dacă în apărare nu va fi creţul Carles Puyol, iar din atac va lipsi fantezia lui David Villa, ambii nerecuperaţi după accidentări grave. Spaniolii au mai trecut prin ceva emoţii după ce şi Fabregas şi Jesus Navas s-au accidentat în cantonament, însă şi-au revenit şi continuă în lotul lui Del Bosque. Pentru celălalt loc care asigură calificarea în sferturi se luptă „squadra azzura“, o formaţie atât de dezamăgitoare la Mondial, dar şi în ultimele meciuri de pregătire, dar şi Croaţia, şi Irlanda, două echipe din planul secund al fotbalului european, însă extrem de solide şi bine organizate. Singurul dezavantaj al croaţilor este că l-au pierdut pe Ivica Olic (se va transfera de la Bayern la Wolfsburg), care s-a accidentat chiar înaintea turneului final. În fine, Irlanda are atuul de a fi antrenată de Giovanni Trapattoni, un tehnician care cunoaşte la perfecţie jocul Italiei, una dintre contracandidatele la calificare.

Tehnicianul Vicente Del Bosque, în mijlocul jucătorilor lui, în cantonamentul din Polonia

Grupa D

Dueluri cu iz medieval

Danny Welbeck (21 de ani), tânăra speranţă a lui Manchester United şi a naţionalei engleze Când enumerăm ţările care se confruntă în Grupa D am putea face un exerciţiu de imaginaţie: să ne aducem aminte despre confruntări din istorie dintre cnejii ucraineni, vikingii suedezi şi eternele regate rivale, Anglia şi Franţa. În fotbalul din 2012, cele patru naţionale formează o grupă interesantă şi echilibrată. Ucraina pare a avea cele mai puţine şanse, deşi este ţară-gazdă. În rest, trei nume importante, care însă nu au mai confirmat de mult la un turneu final. Franţa a tot fost măcinată de scandaluri interne, iar Blanc trebuie să repare ce a provocat Domenech, Suedia şi-a dovedit puterea în preliminarii, acolo unde a terminat la o „lungime“ de Olanda şi, încurajată de Ibrahimovic, are dreptul să creadă în calificare, în vreme ce Anglia aşteaptă să dovedească întregii Europe valoarea demonstrată şi în Liga Campionilor, la nivelul echipelor de club. Din păcate pentru ei, englezii au şi ei un jucător important accidentat, Frank Lampard, în vreme ce, pentru primele şi cele mai importante jocuri, cele cu Franţa şi Suedia, nu pot conta pe Wayne Rooney, suspendat pentru cartonaşul roşu încasat la jocul din preliminarii cu Muntenegru.


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

START!

30

PAG.

de miliarde de euro au investit, împreună, Polonia şi Ucraina, pentru organizarea Euro 2012.

1 3

Cele opt „bijuterii“ de la Euro „National Stadium“ (Varşovia) Are 58.145 de locuri - seamănă cu un coş de baschet, iar în jurul acestuia se vede steagul Poloniei pixelat.

„Olympic Stadium“ (Kiev) 70.050 de locuri - cel mai mare de la Euro. Are acoperiş transparent. Este stadionul pe care se va juca finala.

„PGE Arena“ (Gdansk) 44.636 de locuri - supranumit şi „Baltic Arena“ deoarece se află pe ţărmul Mării Baltice. E acoperit cu chihlimbar. Valorează 200 de milioane de euro. A fost special conceput ca un omagiu sau reclamă gigantică pentru industria de prelucrare a răşinii fosilizate.

PROGRAMUL JOCURILOR 8 iunie 8 iunie 9 iunie 9 iunie 10 iunie 10 iunie 11 iunie 11 iunie 12 iunie 12 iunie 13 iunie 13 iunie 14 iunie 14 iunie 15 iunie 15 iunie 16 iunie 16 iunie 17 iunie 17 iunie 18 iunie 18 iunie 19 iunie 19 iunie 21 iunie 22 iunie 23 iunie 24 iunie 27 iunie 28 iunie 1 iulie

Varşovia Wroclaw Harkov Lvov Gdansk Poznan Kiev Doneţk Wroclaw Varşovia Lvov Harkov Poznan Gdansk Doneţk Kiev Varşovia Wroclaw Harkov Lvov Gdansk Poznan Kiev Doneţk Varşovia Gdansk Kiev Doneţk Doneţk Varşovia Kiev

19.00 21.45 19.00 21.45 19.00 21.45 19.00 21.45 19.00 21.45 19.00 21.45 19.00 21.45 19-00 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45 21.45

POLONIA - GRECIA RUSIA - CEHIA OLANDA - DANEMARCA GERMANIA - PORTUGALIA SPANIA - ITALIA IRLANDA - CROAŢIA UCRAINA - SUEDIA FRANŢA - ANGLIA GRECIA - CEHIA POLONIA - RUSIA DANEMARCA - PORTUGALIA OLANDA - GERMANIA ITALIA - CROAŢIA SPANIA - IRLANDA UCRAINA - FRANŢA SUEDIA - ANGLIA GRECIA - RUSIA CEHIA - POLONIA PORTUGALIA - OLANDA DANEMARCA - GERMANIA CROAŢIA - SPANIA ITALIA - IRLANDA SUEDIA - FRANŢA ANGLIA - UCRAINA Sferturi de finală 1A - 2B Sferturi de finală 1B - 2A Sferturi de finală 1C - 2D Sferturi de finală 1D - 2C Semifinala 1 Semifinala 2 Finala

„Donbass Arena“ (Doneţk) TVR DOLCE TVR DOLCE TVR DOLCE TVR DOLCE DOLCE TVR DOLCE TVR DOLCE TVR DOLCE TVR TVR DOLCE DOLCE TVR DOLCE TVR DOLCE DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE TVR/DOLCE

51.504 de locuri - arena a fost construită de aceeaşi firmă care a făcut şi „Allianz Arena“ a lui Bayern. Este stadionul pe care joacă Şahtiorul lui Raţ şi al lui Lucescu.

„Municipal Stadium“ (Wroclaw) Are 44.416 de locuri - după turneu va deveni stadionul lui Slask Wroclaw; are forma unei lanterne chinezeşti.

„Municipal Stadium“ (Poznan) 43.090 de locuri – este acoperit de o membrană vopsită în culoarea naturală a mătăsii. Este structurat pe două niveluri.

„Lvov Arrena“ (Lvov) Are 34.915 de locuri cel mai mic stadion de la CE.

„Metalist Stadium“ (Harkov) 38.863 de locuri - poreclit „Spider Arena“, are un magazin de trei etaje, pe care suporterii îl pot accesa şi în timpul meciurilor.

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


EVENIMENT VINERI, 8 iunie 2012

6

PAG.

1 5

luni a durat ancheta, fără cusur, făcută, în cazul „Mălina“, cu mult profesionalism de procurorul criminalist Edi Borjog, sub mandatul de prim-procuror al magistratului (şcolit la FBI) Remus Budăi. Urmează.. verdictul!

Cazul Mălina, la final. Verdictul procurorilor se va referi

şi la sinucidere, şi la accident! DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Matei Corvin, Mezeş, Neamului, Plopului, Sălcuţei, Matei Basarab, Valeriu Branişte, Puţul cu Roată, Traian, Docenţilor, Tuberozelor, Gării, Libertăţii, Ogorului, Câmpului, Şcolii, Cimitirului şi Uzinei.

e clusiv

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Izbiceni, Epureşti, Aurel Băeşu, Bărgăului, Acumulatorului, Turnul Roşu, Eugen Lovinescu, Căiuţi, Marşa, Napoca, Ireşti, Neatârnării şi Ciacova.

n Ar putea da procurorii un verdict fără precedent în cazul „Mălina - moarte suspectă prin cădere de la balcon“? Mai mult decât posibil, întrucât răspunsul legiştilor i-a pus pe gânduri pe criminalişti. Christian Levant

christian.levant@ziarulring.ro

La începutul săptămânii viitoare - luni, cel târziu marţi -, se va da verdictul în cazul „Mălina - moarte suspectă prin cădere de la balcon“. Reporterii „ring“ au aflat deja că „soluţia va fi NUP“ şi că „va fi comunicată doar familiei“. Motivarea şi referirile la cele două variante de lucru - sinucidere/accident - vor face diferenţa în înţelegerea acestui caz în care prea mulţi, inclusiv apropiaţi ai artistei, reprezentanţi ai bisericii ortodoxe, s-au grăbit să o considere SI-NU-CI-GA-ŞĂ pe cea numită de maestrul Petre Geambaşu... „Fata-cu-glas-de-privighetoare“. Se pare că accidentul, argumentat de legişti, nu este exclus nici de procurorii criminalişti. Cum vor repara greşeala preoţii, rămâne de văzut. „Soluţia rămâne NUP“ „Rămâne soluţia de neîncepere a urmăririi penale/NUP pentru că în acest caz nu există niciun fel de agresiune“, au declarat, în exclusivitate pentru „ring“, surse din anchetă. De altfel, trebuie bine înţeles că

această moarte suspectă a fost anchetată de Parchetul Capitalei (împreună cu Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei) nu neapărat pentru că erau un caz larg mediatizat, fiind vorba despre încă o personalitate a muzicii uşoare româneşti care, la fel ca şi în cazul Mădălinei Manole, dispărea în condiţii controversate, ci, mai ales, pentru că aşa se procedează (în mod profesionist) în toate cazurile de moarte suspectă în care se iau în calcul toate cele trei variantele: crimă, sinucidere şi... accident. Omorul a fost repede eliminat după ce s-a stabilit (traseologic şi criminalistic, din probe/amprente şi mărturii) că Mălina era singură în apartament şi că uşa era încuiată pe dinăutru înaintea momentului fatal. Presupusele urme de violenţă de la gât sau din alte zone au fost eliminate total de raportul medico-legal. Două rapoarte medico-legale au sugerat... accidentul Acelaşi raport medico-legal i-a pus însă pe gânduri pe procurori din alte puncte de vedere. Şi i-au făcut să ceară un

supliment de raport ca răspuns la o întrebare precisă: în ce măsură “combinaţia dintre alcool etilic şi medicamentul midazolam“, cocktail depistat în corpul victimei în proporţii bine determinate de analiza toxicologică, şi “având în vedere contextul patologiei preexistente a victimei“, avea posibilitatea “de a influenţa capacităţile psihofizice“ ale Mălinei Olinescu. Aşa cum aţi aflat în exclusivitate din „ring“ (vezi ziarulring.ro), legiştii, în ambele rapoarte, nu au lăsat sub nicio formă să se înţeleagă că ar fi vorba despre sinucidere, ba, din contră, au sugerat că accidentul ar fi mult mai posibil, date fiind efectele psihomotorii ale cocktailului (alcool plus midazolam). „Sunt argumente pentru ambele ipoteze“ Dacă la începutul anchetei, în urmă cu jumătate de an (din ziua de 16 decembrie 2011, când Mălina Olinescu a murit căzând de la balcon), cele mai multe indicii conduceau spre sinucidere, acum, după răspunsul primit de la medicii legişti, anchetatorii cumpănesc bine ambele variante:

Sunt mai multe argumente pentru sinucidere, dar se va lua în calcul şi varianta accidentului.“ SURSĂ JUDICIARĂ şi sinuciderea, dar şi accidentul. Şi, probabil, într-un verdict fără precedent, în care se va spune foarte clar, cu subiect şi predicat, de ce se dă NUP, tot cu subiect şi predicat se vor face referiri atât la sinucidere, cât şi la accident. Ce zic anumite surse din anchetă, evident sub protecţia anonimatului, înainte de „verdictul final“? „Sunt mai multe argumente pentru sinucidere, dar se va lua în calcul şi varianta accidentului. Sunt argumente şi în favoarea unei teorii, şi în favoarea celeilalte. Pe noi însă ne-a interesat, în primul rând, dacă a fost o agresiune sau nu“. Şi nu a fost. Totuşi, dacă a fost accident, iar Mălina era o fată cu probleme de sănătate, chiar nimeni nu se simte vinovat măcar moral pentru acest accident? Rămâne de văzut.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ştefan Nicolau, Întrecerii, Năzuinţei, Câmpia Libertăţii şi Sabiţei.

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

4,46 lei

1 gram de aur 184,88 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în scădere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

USD GBP CHF CAD BGN MDL

3,54 5,49 3,71 3,45 2,28 0,29

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro


36,5

1 EVENIMENT 6 VINERI, 8 iunie 2012

milioane de euro, reprezentând 20% din bugetul anual total, a cheltuit Primăria Sectorului 3 pentru întreţinerea spaţiului verde.

Ce legătură există între Elena Udrea, parc de jumătate de hectar în compl n În ediţia de ieri aţi putut citi o serie de dezvăluiri despre interesele care stau în spatele afacerii imobiliare care ar putea lăsa peste 1.000 de bucureşteni din sectorul 3 fără jumătate de hectar de spaţiu verde. Astăzi vă vom spune ce legătură există între dezvoltatorii imobiliari care vor să sacrifice acel părculeţ şi fostul ministru al dezvoltării Elena Udrea. În plus, vom arăta ce s-a întâmplat în ultimii opt ani cu zeci de hectare de spaţiu verde din sectorul 3 şi cine a stat întotdeauna în spatele acestui jaf organizat. prin simpla închiriere a birourilor.

Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

De mai mulţi ani, membrii mai multor asociaţii de proprietari de pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 3 trăiesc o dramă. Un spaţiu verde, care reprezintă chiar grădina de joacă a copiilor lor, a fost cumpărat de nişte investitori imobiliari americani, iar aceştia vor să ridice aici cinci blocuri de câte 12 etaje fiecare. Terenul de aproximativ 6.000 de metri pătraţi a fost amenajat şi are un loc de joacă şi un umbrar cu băncuţe. Construirea acestor blocuri ar însemna defrişarea unei minipăduri de sute de pomi, iar acest lucru i-a determinat pe cetăţeni să lupte în instanţă ca acest lucru să nu se întâmple. Investitorii, ajutaţi cu bani publici europeni Firma care deja a împrejmuit locul cu un gard de trei

metri înălţime se numeşte Dristor Park Residence şi a beneficiat de întregul sprijin al Primăriei Sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţă, mai ales că acesta a viabilizat terenul fix înainte să fie vândut către americani. Mai mult, se pare că firma a avut relaţii foarte bune şi cu Ministerul Dezvoltării şi Turismului pe vremea când era condus de colega de partid a primarului sectorului 3, Elena Udrea. Astfel, RPF Development a primit, prin Programul Operaţional Regional, o finanţare de 6.621.136 lei reprezentând jumătate din banii necesari pentru construirea unui centru de afaceri, coincidenţă, aflat tot în sectorul condus de Liviu Negoiţă. Nu suntem în măsură să evaluăm necesitatea publică a unui astfel de proiect, însă pentru RPF Development este, cu siguranţă, o sursă de profit

www.ziarulring.ro

Spaţiile verzi de pe Rebreanu, distruse de asocierea Băsescu-Negoiţă După cum aminteam şi în numărul trecut, atât terenul de la numărul 3, cât şi cel de vizavi, al fostei baze sportive Spartac, au fost retrocedate de Băsescu în baza unui act vechi de proprietate lui Dan Romalo, în vârstă de aproape 90 de ani, care a cerut o mare parte din terenurile ce aparţineau unchiului său şi a cedat drepturile litigioase în proporţie de 95% către o altă pensionară, Maria Cocoru. Cei doi au reuşit apoi să obţină şi să vândă anumite suprafeţe de teren speculatorilor imobiliari. Vorbim despre aproximativ 20 de hectare din Parcul „Alexandru Ioan Cuza“, terenul de la numărul 3, câteva hectare pe strada Ilioara şi alte două în zona Parcului Pantelimon, pe strada Vişeul de Sus.

site-ul proiectului că vor deschide mallul, cu o suprafaţă închiriabilă de 67 de hectare, în anul 2013. Proiect avizat de Liviu Negoiţă Cum s-a ajuns la autorizarea unor asemenea construcţii ne spun chiar documentele. Potrivit ziariştilor de la „Jurnalul Naţional“, în 2007, Liviu Negoiţă acordă avizul de urbanism nr. D/LR/22/11.09.2007 cu titlul PUD-Centru Cartier-str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, aprobat de consilierii PDL prin Hotărârea 89/13.09.2007. Un an mai târziu, mai exact pe 21.04.2008, SC Caelum Development SRL, în calitate de titular, prin SC Alpha Studio SRL, în calitate de proiectant, depune la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti

Afacerea inspectorului lui Liviu Negoiţă Mallul a fost proiectat în birourile lui Liviu Ne goi ţă de Societatea Alpha Studio SRL ce le aparţine,

Judeţean Ilfov de Liviu Negoiţă pentru a se ocupa de implementarea ma llu lui şi a ansamblului re zi denţial Park Lake din Parcul IOR.

documentaţia cu nr. 3.969/21.04.2008, prin care se solicită eliberarea acordului de mediu pentru proiectul „Centru Comercial şi Ansamblu Rezidenţial Park Lake Plaza“ în str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3.

în procente egale, lui Vlad Cavarnali şi Mariei Pi trescu. Vlad Cavarnali este, în pa ralel, şi ins pec tor-şef la Di rec ţia Ur ba nism din Pri măria Sec torului 3. Ace sta a fost adus special de la Consiliul

Cavarnali, asociat cu soţul subalternei lui Liviu Negoiţă Tot prin Alpha Studio SRL, Cavarnali şi Pitrescu au realizat un proiect imobiliar în strada Gheorghe Şontu pentru fostul ministru

Park Lake Plaza, mallul din IOR Amânat probabil din cauza crizei, proiectul mallului Park Lake Plaza a fost conceput pentru a se încadra fix pe terenul retrocedat bătrânului Romalo. Acesta a vândut opt hectare de teren, de la marginea Parcului „Alexandru Ioan Cuza“, unor investitori spanioli. Aceştia anunţă însă pe


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

1/2

PAG.

de hectar de spațiu verde va fi transformat în șantier.

1 7

Liviu Negoiţă şi transformarea unui ex rezidenţial

al finanţelor Bogdan Drăgoi. Potrivit declaraţiei de avere pe 2010, Cavarnali este acţionar, în paralel, şi la alte societăţi comerciale din domeniul arhitecturii: Urban

Arhitectural Management SRL, East Wind Arhitect SRL, Alpha Effect, East Industrial Arhitect, Iul Pro Con Ser, Quartz Arhitect Studio. De remarcat este că toate aceste afaceri fac parte din universul lui Liviu Negoiţă. Vlad Cavarnali este asociat şi la Cubic Regard alături de Eduard Ursescu Nicolae, a cărui soţie, Diana Vucicovici, inspector la Primăria Sectorului 3, a fost surprinsă în dese rânduri în timp ce făcea vizite cu Liviu Negoiţă la imobilul din strada Al. Philippide 14A.

Vila de pe strada Medeleni, în grădina blocului Luna trecută, „ring“ a mai semnalat un caz revoltător din sectorul 3: pe strada Medeleni, un om de afaceri se pregăteşte să ridice o vilă chiar în grădina unui bloc. Totul începe în anul 2003, când Andrei Căpraru, patronul unei săli de fitness din Vitan, a cumpărat acest teren între două blocuri. În 2008 a obţinut autorizaţia de construcţie de la primarul Liviu Negoiţă, însă începerea construcţiei s-a amânat pentru că cel puţin trei firme au refuzat să se angajeze într-o lucrare cu astfel de complicaţii. Între timp, autorizaţia a expirat şi a necesitat prelungirea. Acum, documentaţia a fost depusă, însă

16,27 metri pătraţi de spaţiu verde există în sectorul 3 pentru fiecare locuitor, cu o treime mai puţin decât minimumul acceptat în Uniunea Europeană. proprietarul terenului nu a aşteptat aprobarea, ci a început deja să împrejmuiască grădina. La numai o zi după ce am făcut public acest aspect, în loc să existe o reacţie a autorităţilor locale, lucrurile s-au înrăutăţit. Firma care se ocupă de construcție a început să taie copacii de pe teren şi a adus şi un excavator care va săpa pentru fundaţia vilei. La faţa locului

90

au venit şi pompierii, pentru că lucrarea a afectat şi o ţeavă ce alimentează blocul cu gaze. Vile în Parcul Prisaca Dornei Un alt spaţiu verde distrus în colaborare cu primăria condusă de Liviu Negoiţă este fostul parc al Câinilor de pe strada Codrii Neamţului. Pe vremea când era primar al Capitalei, actualul preşedinte Traian Băsescu a retrocedat, în 2002, acest teren de aproximativ 44 de hectare fraţilor Stănciulescu. Ulterior, printre copaci au apărut vile şi doar o parte mică din parc a mai rămas accesibilă locuitorilor din zonă. Supermarket în locul a 100 de copaci Încă din 2010, „ring“ a semnalat că în cartierul Titan aproape un hectar de spaţiu

120 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor are Viena, capitala Austriei.

verde de pe strada Barajul Dunării era ameninţat cu defrişarea de unii investitori care vor să construiască un supermarket. În pofida faptului că mulţi locatari i-au semnalat primarului Liviu Negoiţă cazul înainte să înceapă tăierea pomilor, nu s-a mişcat nimic. Din nefericire, semnalul lansat de „ring“ şi sutele de bucureşteni din zonă au fost egale cu zero pentru că, în prezent, la acea adresă, terenul a fost betonat, iar supermarketul a fost deja construit.

de euro a cotizat anul acesta fiecare locuitor al sectorului 3 la bugetul primăriei pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

www.ziarulring.ro


1 BUCURE:TI 8 VINERI, 8 iunie 2012

420

este numărul de locuri pentru autoturismele pe care le poate găzdui parcarea de la Universitate.

SORIN OPRESCU: Parcarea de la Universitate va fi gata până pe 20 iulie n Lucrările la parcarea subterană de la Universitate sunt pe ultima sută de metri. În acest moment, constructorul mai are de finalizat rampele de acces şi de izolaţie, după care va trece la finisajele interioare. Sorin Oprescu a anunţat că parcarea va fi inaugurată pe 20 iulie. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii constructorului şi cu directori din primărie, cu care a discutat atât despre stadiul lucrărilor, cât şi despre data finalizării acestora. „Sunt mulţumit de termenul în care s-au executat lucrările începute în august 2011. Sper ca în 20 iulie să o putem da în folosinţă şi tot atunci să se poată circula şi la suprafaţă, unde piaţa va fi amenajată ca spaţiu pietonal“, a spus Sorin Oprescu, după vizita în parcarea subterană din Piaţa Universităţii. Una dintre problemele discutate la faţa locului a fost cea a amplasării unui singur lift, cu o capacitate de şase-opt persoane, care să facă legătura între parcare şi PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

spaţiul suprateran. Sorin Oprescu s-a arătat surprins când a aflat că, în loc de două lifturi, parcarea va avea unul singur, deoarece arhitecţii nu au aprobat şi amplasarea celui de-al doilea. „Am vorbit cu constructorul ca în cazul în care acesta nu o să funcţioneze, să lase un spaţiu tehnic pentru eventualitatea de a mai aşeza încă un lift“, a mai spus primarul general. 420 de locuri pentru maşini şi 21, pentru motociclete Parcarea va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare „interschimbabilă“ în dreptul

străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează. Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, în funcţie de necesităţi, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieşirea sau pentru intrarea în parcare. Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă opt milioane

de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de Municipalitate. Primarul a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate şi maşinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente. Tariful unui loc de parcare va fi stabilit de consilierii generali. PUBLICITATE


BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

10

PAG.

zile va dura festivalul organizat, în Piaţa „George Enescu“, de ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Capitalei.

1 9

Începe BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL!

n Bucureştenii sunt aşteptaţi, de astăzi, la cea de-a VII-a ediţie a Bucharest Music Film Festival ce va avea loc până pe 17 iunie în Piaţa „George Enescu“. Evenimentul este organizat de ArCuB Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Capitalei. Alina Nicu

Pentru al şaptelea an consecutiv, ArCuB îi invită pe locuitorii Capitalei la Bucharest Music Film Festival, eveniment ce, timp de 10 zile, va transforma Piaţa „George Enescu“ într-o „oază“ de linişte şi rafinament în mijlocul oraşului. Evenimentul ce-şi deschide porţile astăzi este dedicat iubitorilor muzicii clasice. Publicul de toate vârstele este aşteptat să se bucure de oferta culturală valoroasă, de atmosfera plăcută şi de locul de joacă pentru copii. De altfel, spaţiul va fi deschis publicului între orele 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, accesul fiind gratuit. Recitaluri ale artiştilor de renume internaţional De astăzi şi până pe 17 iunie, între orele 19.30 şi 21.00, aici vor

FOTO: DOROIFTIME.BLOGSPOT.COM

alina.nicu@ziarulring.ro

avea loc recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional. Apoi, până la ora 23.00, vor fi prezentate proiecţii de filme ale unor importante concerte şi opere filmate pe marile scene lirice ale lu-

mii. De altfel, având în vedere că anul 2012 a fost declarat de UNESCO drept Anul Celibidache, marcând 100 de ani de la naşterea marelui dirijor și compozitor român, între 10 şi 12 iunie vor rula, în Piaţa „George Enescu“, filmele „Sergiu Celibidache – Român născut să dirijeze o lume“ şi „Grădina lui Celibidache“. În plus, spectatorii vor avea parte, în weekend, de la 18.30, de demonstraţii ale dansatorilor profesionişti, în cadrul

Orei de dans. De asemenea, va fi organizată o tombolă, câştigătorii fiind premiaţi cu o excursie la Viena pentru două persoane. Carnavalul animalelor, pe 17 iunie Astăzi, de la 18.30, va avea loc o demonstraţie de dans, apoi, de la 19.30, spectatorii se vor bucura de recitalul Orchestrei Simfonia Bucureşti, dirijată de Florin Totan. Concertul va fi urmat de proiecţia

Concertului de Anul Nou de la Viena 2012. „Ultima zi a evenimentului va prilejui publicului o întâlnire cu ineditul «Carnaval al animalelor», de Camille Saint-Saëns, şi cu actorul Silviu Biriş (în calitate de povestitor). Interpretează: Cvartetul Imperioso, Toma Popovici (pian), Raluca Ouatu (pian), Matei Ioachimescu (flaut), Adrian Duminică (clarinet), Alexandru Anastasiu (percuţie), Răzvan Popescu (contrabas)“, potrivit oficialilor ArCuB. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


30

PAG.

2 CULINAR 0 VINERI, 8 iunie 2012

de minute este timpul necesar pentru a prepara pui cu sos vindaloo.

PIEPT DE PUI cu sos vindaloo n „Vindaloo“ denumeşte, în general, un preparat de bază pregătit cu trei ingrediente-cheie: carne (în general de pui sau de miel/oaie), vin sau oţet de vin roşu şi usturoi în cantitate destul de mare. Iată, pas cu pas, cum puteţi prepara această reţetă.

4,5

lei este costul unei porţii de piept de pui cu sos vindaloo.

pranzuldincaserola.ro

INGREDIENTE. Pentru 4 porţii: piept de pui dezosat - 2 bucăţi întregi; cartofi - 400 g; ceapă - 2 bucăţi; usturoi - 8 căţei mari; roşii în

l-am zdrobit sub lama cuţitului. Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cuburi

SE CăLESC CEAPA şI USTUROIUL Am curăţat ceapa şi am tăiat-o potrivit. Am curăţat usturoiul şi

Ca să stimulez aromele, am zdrobit puţin mirodeniile în mojarul de piatră, le-am amestecat, le-am pus zahăr şi cele cinci linguri de oţet de vin şi le-am lăsat să stea cuminţi, într-un castron, până am avut nevoie de ele.“ VIOREL COPOLOVICI

UTILE

www.ziarulring.ro

SE ADAUGă PUIUL şI CARTOFII Am adăugat în tigaie cuburile din piept de pui şi le-am prăjit, amestecând aproximativ cinci minute până şi-au schimbat culoarea. Am pus apoi cartofii, roşiile în bulion, pasta de tomate, ardeii iuţi şi am amestecat bine. Am adăugat, la

Secretul sendvişului perfect

Brânză de vaci cu mărar PONT. Pentru un mic dejun sănătos sau un aperitiv plin de substanţe nutritive, puteţi opta pentru brânză de vaci cu mărar. Aveţi nevoie de 500 g brânză de vaci, trei linguri de ulei de măsline, o ceapă şi o legătură de mărar, sare, piper şi, în funcţie de gust, chimen sau rozmarin. Tocaţi mărunt ceapa şi lăsaţi-o 10 minute într-un bol cu apă rece pentru a mai pierde din tărie. În bolul mixerului puneţi brânza de vaci, cele trei linguri de ulei de măsline, sare, piper şi ce alte condimente mai doriţi şi ceapa scursă şi omogenizaţi foarte bine. Preparatul poate fi servit ca atare sau puteţi tăia, pe jumătate, roşii şi ardei graşi pe care îi umpleţi cu această compoziţie. La final, fiecare jumătate de roşie sau ardei poate fi ornată cu frunze de pătrunjel sau jumătăţi de măsline. (D.A.)

nu prea mari. Am curăţat ardeii iuţi de seminţe şi i-am tăiat mărunt. Am spălat pieptul de pui şi l-am tăiat cubuleţe. Am încins aproximativ 100 ml de ulei în tigaie şi am călit ceapa şi usturoiul vreo cinci minute, cât să se înmoaie puţin.

Totul despre drojdie SFAT. Drojdia, inclusă, de obicei, în reţeta de cozonac a bunicii, se spune că se pune „cât o nucă“. Această cantitate înseamnă 50 g, adică un cubuleţ de drojdie proaspătă. 50 g de drojdie uscată - la pliculeţ - este suficientă pentru 1 kg de făină. Un pliculeţ de drojdie uscată are 7 g, cantitate suficientă pentru 500 g de făină. 50 g de drojdie proaspătă echivalează cu două pliculeţe de drojdie uscată. (D.A.)

SAVOARE. Pentru a prepara la toaster un sendviş perfect trebuie să respectaţi câteva reguli. Feliile de pâine să nu fie groase şi să le ungeţi, pe ambele părţi, cu unt sau ulei de măsline. Indiferent de umplutura aleasă, nu trebuie să lipsească şi o felie de brânză de calitate pentru a-i da savoare. (D.A.)

final, amestecul de condimente, zahărul şi oţetul şi am adus toată compoziţia la fierbere. Am dat focul mic, am acoperit tigaia cu un capac şi am lăsat totul să fiarbă aproximativ o oră, amestecând din când în când, până când cartofii au fost pătrunşi.

Cine este Copolovici Viorel Copolovici a vrut să fie actor, dar a studiat Jurnalismul. S-a plictisit de presă încă din facultate, aşa că vreme de 12 ani a practicat comunicarea sub mai multe forme: relaţii publice, consiliere electorală, evenimente de marketing, marketing de servicii şi producţii de televiziune etc. După toate acestea, s-a apucat de gătit şi a făcut-o cu suficient de multă pasiune ca să deschidă şi un restaurant în Bucureşti.

ring

Redactor-şef

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Alexandru David

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig

Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Viorel Copolovici

bulion (decojite, eventual tocate) - o cutie; pastă de tomate - o lingură. Pentru amestecul de mirodenii: chimen - o linguriţă; scorţişoară măcinată - o linguriţă; seminţe de muştar alb -2 linguriţe; seminţe de coriandru - o linguriţă; piper cayenne (sau piper roşu dacă nu aveţi cayenne) o linguriţă; oţet de vin roşu - 5 linguri; zahăr (de preferat brun) - o linguriţă; ulei de măsline; ardei iute; sare; orez pentru garnitură.


SPECIAL Află ştirile de ultimă oră citind

Dacă, într-adevăr, avem ceva vandabil, europeneşte vorbind, aceasta este cultura, în speţă teatrul.“ MIRCEA DIACONU

www.ziarulring.ro

PAG.

2 1

„Nenea Iancu“, VEDETă a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“ n Ieri, la Teatrul Metropolis, a avut loc o conferinţă de presă în cursul căreia a fost anunţată lansarea Festivalului „Bucureştii lui Caragiale“, ediţia I, care va avea loc în perioada 9 iunie – 20 septembrie, în Centrul Istoric şi în zona Hala Traian. Manifestarea este organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român. Gelu Diaconu

gheorghe.deaconu@ziarulring.ro

Mâine se împlinesc 100 de ani de când marele dramaturg I.L. Caragiale a intrat în eternitate. Centenarul Caragiale reunește sub egida sa diverse manifestări culturale, dintre acestea desprinzându-se Festivalul „Bucureştii lui Caragiale“, aflat la prima ediţie. Evenimentul, care se va desfăşura sub patronajul Ministerului Culturii şi al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, a strâns laolaltă nu mai puţin de 12 importante instituţii de cultură, printre acestea aflân-

Caragiale ne-a scos din anonimat, ne-a urcat pe scenă, ne-a făcut personaje, iar eu, ca om de teatru, îi mulţumesc pentru toate aceste lucruri.“ ALICE BARB, director de imagine al festivalului du-se Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul „Nottara“, Opera Naţională Bucureşti, Circul Globus şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

„Cultura va ocupa locul pe care-l merită“ Prezent la conferinţa de presă organizată la Teatrul Metropolis, ministrul culturii, Mircea Diaconu, a promis că va face tot posibilul ca arta teatrală şi cultura să ocupe poziţia pe care o merită. „Este absolut meritoriu că Primăria Capitalei şi toţi factorii culturali din Bucureşti vor să facă acest festival. Este o încântare pentru noi, oamenii de teatru. Faptul că factorii de răspundere, finanţatorii noştri principali, creează evenimente şi au grijă să creeze evenimente înseamnă că munca noastră se vinde şi mai bine, se arată şi se vede şi mai bine, ceea ce îmi doresc şi mai departe. Cât ţine de Ministerul Culturii şi câtă vreme am să fiu şi eu acolo,

am să fac tot ce este cu putinţă ca arta teatrală şi cultura, în general, să se aşeze pe locul meritat, adică în vârful de interes şi de strategie naţională“, a spus dl Mircea Diaconu. Promisiuni pentru o „frumoasă vară fierbinte“ Directorul executiv al Direcţiei Cultură, Învăţământ şi Turism din Primăria Municipiului Bucureşti, Emanuel Papagheorghiu, speră că le va oferi bucureştenilor o „lungă vară fierbinte“. „Vreau să transmit mulţumirile mele şi ale dlui primar general, Sorin Oprescu, tuturor celor implicaţi în această acţiune. Dl primar mi-a spus: «Fii atent acolo, că vine ministrul! Vezi ce vorbeşti, pentru că ai o poziţie

UNATC va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a vorbit despre manifestările care vor avea loc în cadrul festivalului. „Vor fi trei luni de prezenţă a 100 de personalităţi artistice în 100 de spectacole. Totul va debuta pe 9 iunie, când se va sărbători Centenarul Caragiale. La ora 12.00, şcoala românească de teatru numită UNATC va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. Apoi, seara, la Opera Naţională, va avea loc gala de deschidere a festivalului. Cu siguranţă, artiştii vor bucura publicul trei luni de zile, aceştia putând fi găsiţi în Centrul Istoric, la Hala Traian şi întotdeauna în sufletul publicului“, a adăugat dl Ivaşcu. Accesul publicului la cele 100 de manifestări culturale care vor reînvia operele lui Caragiale va fi liber.

ingrată!». Şi atunci am să-i reamintesc dlui ministru Mircea Diaconu că, atât timp cât se va putea, «după buget, coane Fănică», Primăria Capitalei va susţine întotdea-

una orice activitate culturală care poate aduce bucurie publicului. Sperăm să le asigurăm bucureştenilor o frumoasă vară fierbinte“, a declarat dl Papagheorghiu.

„Laboratorul de noapte“ de la Teatrul „Bulandra“ În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, la Teatrul „Bulandra“, directorul instituţiei, regizorul Alexandru Darie, a prezentat un proiect inedit, care constă în darea în folosinţă a unei săli noi, numită „Laboratorul de noapte“. Aici va fi prezentată, pe 12 iunie, de la ora 20.00, premiera spectacolului „Arlechino moare?“, de Nikolai Evreinov. „La Teatrul «Bulandra» se deschide un

spaţiu care poate fi umplut cu proiectele noastre, dar, evident, şi cu proiecte care pot fi oferite. E un spaţiu care va fi deschis proiectelor independente importante. Acest «laborator», cum l-am numit noi, a fost ideea noastră de a deschide un spaţiu alternativ cu 60 de locuri. De ce laborator? Pentru a le da ocazia actorilor de la noi din teatru sau altor echipe actoriceşti care prezintă un proiect să lucreze asupra

unor elemente de teatralitate, asupra unor texte interesante care şi-ar face mai greu loc pe o scenă convenţională. Locul acesta este interesant pentru că le oferă, într-un fel, celor care vor, profesioniştilor într-ale teatrului, o sală unde să joace, ca să nu mai fie obligaţi să se ducă prin cafenele, prin baruri, prin ganguri sau prin alte părţi“, a declarat Alexandru Darie. (G.D.)

www.ziarulring.ro


PAG.

2 COCKTAIL 2

Tragedia vieţii este că îmbătrânim prea devreme şi devenim înţelepţi prea târziu.“ BENJAMIN FRANKLIN

VINERI, 8 iunie 2012

HOROSCOP

Shakira, însărcinată în două luni

Elvis Presley va „reînvia“ sub forma unei holograme

ARTISTUL va reveni pe scenă într-o formă

virtuală, graţie unei companii americane de efecte speciale, după modelul rapperului Tupak Shakur, a cărui hologramă a electrizat publicul prezent la ediţia din acest an a Festivalului Coachella din California. „Este o metodă nouă şi pasionantă de a face să reînvie magia şi muzica lui Elvis Presley“, a spus Jack Soden, proprietarul companiei Elvis Presley Enterprises. Regele rock’n’rollului a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme. Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în statul Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot. (C.G.)

BANCUL ZILEI Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: – Mă duc la bar, ia-ţi geaca pe tine! Soţia, nespus de fericită că e băgată în seamă: – Asta înseamnă că mă iei cu tine, iubitule? – Nu, opresc căldura!

n Celebra cântăreaţă columbiană va deveni, în câteva luni, mămică pentru prima oară. Tatăl copilului, fotbalistul Gerard Pique, este împreună cu Shakira de peste doi ani.

GEMENI Ideile dumneavoastră vor fi sclipitoare, mai ales la începutul zilei. Totuşi, veţi fi cam împrăştiat şi n-ar fi rău să cereţi ajutorul celor apropiaţi. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC Încercaţi să-i oferiţi partenerului mai multă înţelegere. Acţiunile pe care le veţi demara în această perioadă se vor finaliza mai greu decât vă imaginaţi. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Potrivit revistei mexicane „TV Notas“, artista columbiană, în vârstă de 35 de ani, este însărcinată în două luni. Tatăl copilului, fotbalistul spaniol Gerard Pique, a aflat vestea chiar în această săptămână, cu doar câteva zile înainte de primul meci al naţionalei ţării sale la Campionatul European de fotbal 2012. Momentan, cei doi nu au făcut niciun anunţ oficial în acest sens, însă jurnaliştii mexicani susţin că vestea ar putea fi făcută publică în aproximativ o lună, când artistei i se va vedea burtica. Shakira şi Pique, care sunt împreună de mai bine de doi ani, au făcut deja un prim pas către întemeierea unei familii. În urmă cu câteva luni, cei doi şi-au cumpărat o casă în Barcelona, unde fotbalistul evoluează pentru echipa locală.

Calendar

LEU Dacă aveţi unele nemulţumiri, nu este momentul să le exprimaţi. Fiţi atent la conflictele cu persoanele din jur de care, într-un fel sau altul, depindeţi. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Un răspuns la o cerere mai veche ar putea veni pe neaşteptate. Apar probleme cu persoanele apropiate. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Astăzi, nu veţi putea miza într-o măsură prea mare pe sprijinul colegilor. Mai secretoase ca niciodată, femeile din această zodie se închid în cochilia lor. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SCORPION kira s-a întâlnit cu mai mulţi producători şi a înregistrat mai multe piese. Deşi lucrează la album de mai mult timp, artista nu a anunţat încă data lansării. Ultimul material al artistei, „Sale el sol“, datează

Sudoku

2 1 2

1838: Este deschisă, la Colegiul „Sf. Sava“ din Bucureşti, prima bibliotecă publică.

1995: Este lansată naveta „Discovery“, misiunea marcând al 100-lea zbor spaţial american cu echipaj uman la bord. 2007: Moare Adrian Pintea (foto), actor român (n. 1954).

www.ziarulring.ro

din octombrie 2010 şi s-a vândut, la nivel mondial, în peste patru milioane de exemplare. Materialul discografic i-a adus artistei şi un premiu „Latin Grammy“ pentru „cel mai bun album pop feminin“.

Pune-ţi mintea la contribuţie

8 iunie Soarele răsare la 5.31 şi apune la 20.59.

1930: Parlamentul îl proclamă pe prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen rege al României, sub numele de Carol al II-lea.

TAUR Dacă aveţi de semnat un document oficial, şansa va fi de partea dumneavoastră. Un prieten v-ar putea fi de un real folos. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Iris Păun

Pregăteşte un nou album În această perioadă, artista munceşte din greu pentru a înregistra cel de-al optulea album al său. De la începutul anului şi până în prezent, Sha-

BERBEC Pe cât posibil, evitaţi manifestările de gelozie, care pot determina o adevărată furtună în viaţa sentimentală. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

8 4

9 Rezolvarea din nr. trecut

2

4

6

3

1

5

3

9 2 5 6 7 8 1 4 3

8

8 7 3 4 9 1 6 5 2 4 3 2 1 8 6 7 9 5 7 5 8 9 2 4 3 1 6

9

6 1 9 7 3 5 2 8 4 2 6 4 5 1 7 8 3 9 5 8 7 3 6 9 4 2 1

3

5

7 8

2 4 2

5

SĂGETĂTOR N-ar fi exclus ca partenerul de suflet să se confrunte cu o problemă în plan profesional. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

CAPRICORN

6

5

1 4 6 2 5 3 9 7 8

3 9 1 8 4 2 5 6 7

1

Încercaţi să fiţi mai înţelegător şi să-i acordaţi partenerului sprijinul de care are nevoie. Cu talentul dumneavoastră imbatabil veţi ieşi învingător. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Capacitatea de concentrare va fi sub nivelul obişnuit, aşa că nu veţi reuşi să aveţi un randament prea bun. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR Fiţi prudent dacă doriţi să vă implicaţi în proiecte de colaborare. Păstraţi-vă ceva timp pentru activităţi recreative. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI Cu ocazia unui drum scurt aţi putea cunoaşte o persoană asupra căreia veţi produce o impresie puternică. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCĂ

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermatocosmetice pentru importante branduri din Europa, căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau

www.ziarulring.ro

solar), doreşti să câştigi o extraremuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat, te rugăm să ne suni la 0720.789.940 / 0737.394.050. A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog.

OFERT{

sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 18-35 ani. Câştiguri între 200-1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. WWW.StudioVideoChat.Com angajează modele pentru videochat. Locaţii centrale, legalitate, lux, 1.200-1.300 Euro lunar. 0720.818.129, 0767.818.129. FIRMĂ în domeniul producţiei industriale din Bucureşti angajează frezor CNC pe maşină cu comandă numerică tip AF. Informaţii suplimentare la tel: 021.425.67.70; 0723.323.168. STUDIO Moderna angajează Consultant Vânzări prin telefon. Oferim salariu fix+bonus+program flexibil. Se cer cunoştinţe minime operare calculator. Detalii: 0733.460.284. OFER loc de muncă - damă de companie în Elveţia, Zurich, club

FĂRĂ limită de vârstă, public emisiuni divertisment, roluri reality, prezentări, 100-300 lei/zi. Plata imediat! Direct filmare. 0784.704.928, 0720.608.154. NU contează vârsta. Câştigă bani în domeniul TV. Public spectator, roluri episodice, seriale. Câştiguri până la 1.500 lei/3 zile. Plata pe loc! 0765.975.303; 0720.465.168. SERVICE Auto Multimarca angajează vopsitor cu experienţă minimum 3 ani. 0760.664.238.

FABRICĂ de încălţăminte angajează: cusătoare, sonist (maşină tras-vârf ), aplicator talpă, caltierist. Tel.: 0744.527.723. VREI să câştigi mai mult? Vrei să ai timp liber mai mult? Alătură-te echipei Kyani în distribuirea triunghiului de sănătate! www.kyani.net, 0721.963.460. DISTRIBUITORI cu/fără experienţă pentru Roossa Books Cişmigiu. Salariu 1.000 lei+ bonusuri. 021.315.16.90. Editura Roossa angajează agenţi vânzări. Salariu 1.200 lei+comision. Urgent! 0755.352.689. FIRMĂ producţie tubulatură ventilaţie angajează tinichigiu confecţii metalice. 0751.022.773, 0764.017.728.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l OSPĂTAR - răspunde de buna desfăşurare a activităţii de servire; cunoaşte conţinutul listelor de preparate şi băuturi, efectuează mise en place; Experienţă minimum 2 ani în domeniu. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l BARMAN - prepară băuturile conform reţetarului restaurantului; răspunde de păstrarea şi gestionarea stocului de băuturi; Condiţii obligatorii: calificare barman şi experienţă pe un post similar. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL l AJUTOR BUCĂTAR - prepară produsele în conformitate cu reţetele stabilite şi cu normele igienico-sanitare; debarasează şi asigură curăţenia în bucătărie. Cerinţe: experienţă pe un post similar, pasiune pentru arta culinară, persoană energică. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l AGENT SECURITATE - asigură ordinea şi paza în cadrul hotelului; supraveghează staţionarea maşinilor în faţa hotelului şi în parcare; monitorizează accesul în clădire; este atent la nevoile clienţilor şi răspunde la solicitările acestora. Constituie avantaj deţinerea atestatului de agent pază şi cunoaşterea limbii engleze – nivel conversaţional. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL.

ANGAJEZ muncitori pentru sortare deşeuri materiale plastice, zona Republica. 0722.804.270. ANGAJĂM agenţi pază. Salariu 800-1.200 lei. Telefon: 021.318.44.67. ANGAJĂM doamne şi domnişoare cu vârsta minimă 18 ani şi cunoştinţe de limba engleză pentru activitate de videochat. Program flexibil, bonusuri atractive. ID: boomxangajari, tel: 0761.705.741. SALON Masaj Lux angajează maseuze. Minim 1.000 euro. 0748.111.333, 0756.89.89.89. ANGAJĂM fete, www.abcvideochat.ro, câştigi minim 3.000$. Sună acum: 0727.587.999, 0784.666.766. PRESTĂRI SERVICII

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. CENTRU îngrijire vârstnici ofertă promoţională - 50 lei/zi. Piteşti-Argeş. 0765.306.382, www.azildebatraniromania.ro. AMENAJARE finisaje deosebite: mobilier rigips personalizat, travertin, tapet floral, design, parchet baie-bucătarie, lavabile profesionale caparol-akzonobel, 0722.488.158. REPARAŢII CALCULATOARE, laptopuri, INSTALARE windows, DEVIRUSARE, inclusiv weekend, IEFTIN. 0767.679.593.

PAG.

2 3

la 2 apariții plătite, în luna iunie a 3-a este GRATUITĂ

TRANSPORT marfă cu dubă, 100 lei cursa. 0720.037.407, 0763.280.466.

AUTOPARC autoturisme româneşti şi străine rugăm seriozitate, oferim seriozitate 0768.312.387.

TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc 50 lei/cursă. 0728.680.350.

AUTOTURISME pentru Rabla + dezmembrare. Asigur radiere + transport. (Bucureşti+Ilfov). 0767.903.318.

TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/ cursă, 0764.943.357. VÂNZĂRI CASE

CASĂ Titu, cărămidă, 4 camere, toate utilităţile, central. Accept credit. 0741.208.119. VÂND casă curte 3 camere, baie (100 km din Bucureşti, A2), fosă septică, apă curentă la poartă, St=2.000 mp, 19.000 euro, 0766.832.337, 0733.068.222. Vând casă la curte, teren 288 mp, cu 2 apartamente de 3 camere + anexe (fiecare a 65 mp), situată în zona metrou Crângași - Pod Grant, 0728 .233.132 VÂNZĂRI TERENURI

PARTICULAR, vând teren 1.600 mp situat între 2 case, la 100 m de pădurea Ordoreanu şi 500 m de lacul Mihăileşti, 16 m deschidere pe 2 străzi, posibilitate 2 parcele de 800 mp. Facilităţi: fundaţie beton 10x10 m cu pivniţă 6x4 m, puţ cu apă, curent 220 V-380 V- stâlp în curte, cabină cu tablou electric, conducte gaze la intrare, preţ 1.600 mp=30 euro/mp sau 800 mp=35 euro/mp, 0723.668.722.

CUMPĂRĂRI DIVERSE

CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE 100-150. 021.332.85.99; 0722.417.915. ACHIZIŢIONĂM ACUM electronice fabricaţie după 2005: Laptop; Aparat foto digital; TVLCD; iPhone; BICICLETE; Diverse. 0785.699.822. ARAGAZ, maşină spălat, FRIGIDER, combină frigorifică, plasmă, mobilă, butelii, congelatoare, Alba Lux, DIVERSE. 0723.169.306; 0761.800.221. SC cumpără maşini de cusut, preţ maxim. Telefon: 0749.354.941. VÂNZĂRI DIVERSE

FRIGIDER, aragaz, MAŞINĂ SPĂLAT automată/neautomată, combină frigorifică, TV, mobilă, butelii, DIVERSE. 0723.169.306; 0761.800.221. LOC VECI Cimitirul Sf. Vineri 3 mp. Tel. 0722.936.274. MEDITAŢII

ÎNCHIRIERI OFERTE DIVERSE

OFER 2 camere în apartament 3 camere, Dristor, 2 fete/băieţi/cuplu. 450 lei. 0735.648.969, 0766.654.348. CUMPĂRĂRI AUTO

ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR mașini Remat. Asigur transport și radiere. Seriozitate. 0757.224.238 /0785.945.740.

MEDITAŢII engleză. Pregătire completă. Orice nivel. La domiciliul elevului. 40 lei/şedinţa. Tel. 0755.505.813. PROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978 / 0784.821.320 / 0734.473.190 DECESE

COLECTIVUL Secţiei de Radiologie-Spitalul „M.S. Curie“ este alături de dr. Coman Mariana în greaua pierdere suferită prin decesul tatălui. PUBLICITATE

l POMPIER - verifică instalaţiile şi utilajele de stingere: supraveghează permanent funcţionarea sistemelor de alarmare, semnalizare şi stingere a incendiilor. Condiţie obligatorie: atestat de servant pompier. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

PE 10 IUNIE,

cel mai important este ca fiecare dintre noi să voteze.

NUMAI VOTÂND FOARTE MULţI, victoria va fi hotărâtă doar prin vot.

www.ziarulring.ro

1031  

0 2 24 GRATUIT www.ziarulring.ro Un ziar de bun-simţ Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. www.ziarulring.ro PAG....

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you