Page 1

PUBLICITATE

Luni, 7 mai 2012 NR. 1.007 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

GRATUIT

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

Vremea azi... min. 15 C / max. 31 C 0

0

presiune atmosferică 760 mmHG

16 pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab.

SHOWBIZ

PAG.

SECRETUL mentalistului Gog: a învăţat pe internet „citirea“ gândurilor

03

Printre finalişti şi cu şanse mari să câştige concursul „Românii au talent“ se află şi mentalistul Cristian Gog, care povesteşte despre cum a făcut primul număr de magie, dar şi despre cum în liceu, în timpul orelor de curs, făcea exerciţii de prestidigitaţie cu monede şi cărţi de joc. (pag. 8)

SHOWBIZ

Tatăl Mădălinei: „Am primit două scrisori de ameninţare“ S-a umplut paharul răbdării pentru Ion Manole? Probabil că da, din moment ce s-a hotărât să dea publicităţii două scrisori de intimidare care au cel puţin un lucru în comun: faptul că fiul Mădălinei n-ar trebui crescut sub nicio formă de... bunicii materni. (pag. 9)

PUBLICITATE

BOC I-A „JUMULIT“, BĂSESCU ÎI „FIERBE LA FOC MIC“! E mai sceptic decât FMI în privința 0 4 RESTITUIRII BANILOR PENSIONARILOR

PAG.

www.ziarulring.ro


90%

0 EVENIMENT 2 LUNI, 7 mai 2012

din repondenţi cred că Guvernul Ponta va restitui CAS-ul reţinut ilegal din pensii.

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Vasile Alecsandri, Povernei, Hatmanul Arbore, Ştefan cel Mare, Berzei, Temişana şi Transilvaniei.

USL a ajuns la 62% în sondaje Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Succesul moţiunii de cenzură şi, implicit, căderea Guvernului Ungureanu se văd în sondaje. 90% din repondenţi cred că Guvernul Ponta va restitui CAS-ul reţinut ilegal din pensii, iar 80% consideră

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ion Ţuculescu, Prieteniei, Rodul Pământului, Gh. Petraşcu, Alexandru Magatti, Cutezătorilor, Năzuinţei, Colentina (între str. Albatrosului şi str. Suceava), Maliuc, Gorgan Spătarul, Hispania, Zalău, Şiragului, Invalid Suliga, Cornişor, Andronache (între str. Cornişor şi str. Maliuc), Declamării şi Slovei.

Întrebarea zilei

www.ziarulring.ro

că desemnarea unor miniştri cu experienţă va fi eficientă. Peste 60% din românii chestionaţi au încredere în Victor Ponta şi consideră că acesta va fi un premier bun. Dovada cea mai clară că românii apreciază faptul că USL va ajunge la putere este diferenţa

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României şi ar candida următoarele partide, dumneavoastră cu candidaţii cărui partid aţi vota?

Pedofili braşoveni, anchetaţi în libertate DECIZIE. Doi dintre cei şase inculpaţi arestaţi în cazul de trafic de minori şi sex cu minori din două cluburi braşovene vor fi cercetaţi în libertate, în timp ce, pentru ceilalţi, tribunalul a menţinut măsura arestării. Aceştia nu pot părăsi municipiul Braşov fără încuviinţarea Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, pe o durată de 30 de zile, şi nu au voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii. (D.A.)

60%

foarte mare de cetăţeni care cred că ţara merge acum într-o direcţie bună: 40%, faţă de 20% câţi credeau acelaşi lucru înainte ca Guvernul Ungureanu să cadă.

Crin Antonescu, preşedinte din primul tur Uniunea Social Liberală merge ca unsă şi în ceea ce priveşte candidatul la preşedinţie. Sondajul l-a poziţionat pe Mihai Răzvan Ungureanu ca posibil contracandidat al lui Crin Antonescu la scrutinul pentru Cotroceni. Conform datelor CSCI, liderul PNL ar câştiga din primul tur cu 66%. MRU

din românii chestionaţi au încredere în Victor Ponta şi consideră că acesta va fi un premier bun. este cotat cu a doua şansă, la mare distanţă (18%), iar Dan Diaconescu ar completa podiumul cu 10%. Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor ar obține 1% din sufragii.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Preşedinţia României şi ar candida următoarele persoane, dumneavoastră cu cine aţi vota?

„Facebook ucide“, susţine un criminal TRAGEDIE. Iulian Colesniuc (37 ani), din Deva, şi-a ucis soţia în faţa copiilor, în vârstă de trei, respectiv, patru ani. Anchetatorii au descoperit pe corpul victimei un mesaj extrem de ciudat: „Facebook ucide“. Vecinii cuplului spun că bărbatul lucra în Suedia şi îşi bănuia soţia de infidelitate. Crima a avut loc sâmbătă noapte. După ce a omorât-o, bărbatul s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc de nouă etaje. (D.A.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 175,61 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Elocenţei, Garofiţei, Câineni, Durău, Robăneşti şi Crăciun Mihai.

n Concluziile celui mai recent sondaj al Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) sunt simple: premierul desemnat Victor Ponta este o locomotivă pentru Uniunea Social-Democrată, pe care ar vota-o 62% din români. PDL este pe locul 3, cu 12%, fiind depăşit de partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, cotat cu 14%.

4,40 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în scădere. MDL

Info

112 Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,35 5,42 3,66 3,38 2,25 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

8%

PAG.

este procentul de creştere a salariilor bugetarilor începând cu luna iunie.

0 3

Băsescu, mai sceptic decât FMI PE SCURT

în privinţa restituirii banilor pensionarilor n E oficial: salariile bugetarilor vor creşte, într-o primă tranşă, în iunie, cu 8%, iar pensionarii vor primi înapoi contribuţiile de sănătate încasate ilegal. Cele două măsuri reparatorii propuse de Guvernul Ponta au trecut cu bine de negocierile cu FMI şi Comisia Europeană, însă, ieri, la Cotroceni, s-au lovit de scepticismul lui Traian Băsescu. Practic, preşedintele a insinuat că ar putea bloca plăţile. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Primul lucru pe care l-a comunicat Traian Băsescu delegaţilor FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la întâlnirea de duminică dimineaţă de la Palatul Cotroceni, a fost că ar putea bloca scrisoarea de intenţie negociată sâmbătă de Guvernul Ponta cu instituţiile financiare. Documentul cuprinde, printre altele, măsurile de reîntregire a salariilor şi restituirea CAS-ului către pensionari, acceptate anterior de FMI. Preşedintele, iritat de hotărârea Curţii Constituţionale Băsescu a pus condiţii: scrisoarea trece doar dacă plăţile asumate în perioada imediat următoare nu vor afecta deficitele bugetelor de pensii şi asigurări de sănătate. „Este elementul esenţial, din punctul meu de vedere. Nu voi trimite scrisoarea parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat“, a declarat preşedintele. La ce plăţi s-a referit Băsescu? Într-o primă

fază, toată lumea a înţeles că este vorba despre plăţile către bugetari şi pensionari, care ar trebui să înceapă din iunie. Duminică după-amiază, preşedintele a revenit cu o declaraţie lămuritoare: nu are o problemă cu reîntregirea salariilor, cum greşit a înţeles presa. E o măsură bună pentru economie. Problema e cu decizia Curţii Constituţionale. Băsescu a evitat să spună clar că nu este de acord cu restituirea banilor încasaţi ilegal de la pensionari. „Discutăm cum să găsim soluţii legale şi financiare ca să rezolvăm obligaţia asumată politic (n.r. - de Cabinetul Ponta)“, a spus preşedintele. Voinea: „Plăţile nu vor afecta deficitele“ Însă această soluţie fusese

Supermarketul scumpeşte alimentele

MECANISM. Preţul alimentelor de la producător până la supermarket aproape se dublează, iar scumpirile apar pe lanţul de aprovizionare, a declarat, într-o emisiune TV, ministrul demis al agriculturii, Stelian Fuia. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Legume şi Fructe Matca a afirmat că supermarketul, şi nu producătorul, este cel care fixează preţul produsului alimentar. (D.A.)

Aterizare de urgenţă deja negociată şi acceptată de FMI: „S-a găsit o soluţie cuprinzătoare pentru soluţionarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie“, a declarat sâmbătă, după negocieri, ministrul desemnat al finanţelor, Florin Georgescu. Tot atunci, Georgescu a spus că acordul este negociat şi încheiat cu succes. Nu şi în opinia preşedintelui, care a insinuat, de fapt, că plăţile către pensionari sunt problematice pentru bugetele de pensii şi de sănătate. Economistul Liviu Voinea a explicat, pentru „ring“, că va fi o compensare: „Nu vor fi

De ce ne trebuie acordul FMI România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde de euro, completat de o înţelegere similară cu Comisia Europeană pentru fonduri disponibile de 1,4 miliarde de euro şi o linie de credit de 400 de milioane de euro de la Banca Mondială. Acordul cu instituţiile financiare internaţionale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 de miliarde de euro derulat în perioada 2009-2011.

afectate deficitele bugetelor de pensii şi asigurări de sănătate pentru că există o compensare între creşterea încasărilor la aceste bugete din reîntregirea salariilor şi scăderea încasărilor în urma renunţării la colectarea CAS din pensii şi a restituirilor“. Banii pentru salarii, din artificii de calcul bugetar Tot în discursul către naţiune de duminică dupăamiază, Băsescu a explicat prin ce magie este posibil ca banii pentru salarii să existe, deşi nu se află, de fapt, în puşculiţa statului: „Ei sunt în ce am convenit în ianuariefebruarie cu FMI, anume că din al doilea semestru putem majora deficitul bugetar (n.r. diferenţa dintre venituri şi încasări) de la 1,9% la 2,2%. În această marjă avem spaţiu fiscal pentru reîntregire“. În traducere, asta înseamnă că toate calculele guvernelor anterioare s-au bazat nu pe economie, ci pe datorie.

DEFECŢIUNE. O aeronavă militară americană având la bord şapte membri ai echipajului şi doi pasageri a declarat, ieri-dimineaţă, stare de urgenţă, solicitând să aterizeze pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“ din Constanţa. Aeronava KC 130, care face parte dintr-un exerciţiu Black Sea „Rotational Force“ 12, organizat de Corpul infanteriei marine al SUA, a avut probleme tehnice la motor, aterizarea făcându-se în condiţii de siguranţă. (D.A.)

Senatorul Viorel Badea părăseşte PDL DECIZIE. Senatorul de diaspora Viorel Badea a declarat că intenţionează să plece din PDL şi să se alăture PNL, precizând că va face acest anunţ cel mai probabil la şedinţa de astăzi a Camerelor reunite. Badea, care este şi preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, a susţinut că a luat decizia după ce s-a consultat cu reprezentanţi ai comunităţilor de români şi lideri ai organizaţiilor PDL din diaspora. (D.A.)

Franţa şi-a ales un nou preşedinte

Mihai Viteazul, repus în drepturi...

FRANÇOIS HOLLANDE a devenit noul preşedinte al Franţei după alegerile de duminică. Potrivit exit-pollurilor difuzate de mai multe publicaţii din Europa, socialistul a obţinut aproximativ 53% din sufragii, în timp ce actualul preşedinte, Nicolas Sarkozy, a fost votat de 47% din populaţie. Socialistul François Hollande îl devansează pe Nicolas Sarkozy în majoritatea departamentelor franceze de peste mări. În colectivitatea Saint-Pierre şi Miquelon, François Hollande a obţinut 65% din voturi, iar Nicolas Sarkozy, 35%. Socialistul a mai câştigat şi la Montreal (57,74%), Toronto (51%), în Peru (55%), în Argentina (51,7%), în Columbia (58,82%) şi în Honduras (56%). Sarkozy a câştigat în Mexic, Brazilia, Costa Rica şi Chile. Hollande l-a devansat pe Sarkozy şi în primul tur, de pe 22 aprilie, când a obţinut 28,63% din sufragii, în timp ce Sarkozy a primit 27,18% din voturi. (A.M.)

www.ziarulring.ro


PAG.

0 BUCURE:TI 4

Noi avem la Camera Deputaţilor un rastel pentru biciclete, cu trei locuri. De multe ori găsiţi acolo bicicleta mea, o mai dublează cea a lui Theodor Paleologu, însă al treilea loc e mereu gol.“ ALINA GORGHIU, parlamentar PNL

LUNI, 7 mai 2012

DISTRACţIE PE BICICLETE

alături de politicieni n Sute de bucureşteni au dat curs invitaţiei deputatei liberale Alina Gorghiu de a pedala, ieri, prin centrul Capitalei alături de numeroşi politicieni, jurnalişti şi bloggeri. Alina Nicu

alina.nicu@ziarulring.ro

Evenimentul „VeloParlamentari în tandem 2.0”, organizat de Alina Gorghiu, s-a bucurat de un real succes. Sute de biciclişti au pedalat, din Parcul Herăstrău până în Parcul Izvor,

alături de deputata Alina Gorghiu şi de numeroşi jurnalişti, bloggeri şi politicieni, printre care şi Ludovic Orban, Cristian Ţopescu, Ramona şi Rareş Mănescu, Theodor Paleologu, Mihai Voicu, Carmen Moldovan şi Bogdan Diaconu. „De la an la an,

Paleologu a donat... o pipă La sosire, bucureştenii au avut parte de un curs despre drepturile bicicliştilor şi despre o lecţie de prim ajutor. Ulterior, a avut loc şi o VeloTombolă, bicicliştii câştigând obiecte simbolice oferite de bloggeri şi politicieni. Printre acestea s-au numărat şi două seturi de wii oferite de Alina Gorghiu, palete de badminton oferite de parlamentarii Mihai Voicu şi Carmen Moldovan şi o pipă de la Theodor Paleologu. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

rândurile parlamentarilor care participă la aceste plimbări pe biciclete se îngroaşă. E un semnal bun. Sper că la anul vom avea un număr şi al parlamentarilor, şi al europarlamentarilor aşa cum trebuie, respectiv 100-200”, a spus Alina Gorghiu.

Noi, românii, suntem leneşi, în general, ne mişcăm foarte greu. Însă un copil poate fi încurajat să facă exerciţii fizice prin exemplul personal al părinţilor.“ CRISTIAN ŢOPESCU, senator PNL


BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

420

de locuri de parcare pentru autoturisme şi 20 pentru motociclete constituie capacitatea parcării subterane din Piaţa Universităţii.

PAG.

0 5

PARCAREA DE LA UNIVERSITATE,

gata în câteva săptămâni n Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, că parcarea subterană de la Piaţa Universităţii va fi funcţională în câteva săptămâni. Edilul-şef a mai vizitat şi lucrările la inelul median de circulaţie care face legătura între cartierele Colentina şi Pantelimon, ce vor fi încheiate în câteva luni. Alexandru Manea

alexandru.manea@ziarulring.ro

Statuile lui Mihai Viteazul, Gheorghe Lazăr, Spiru Haret şi Ion Heliade Rădulescu au revenit, sâmbătă, pe soclurile lor de la Universitate, după ce au fost mutate în Parcul Izvor odată cu începerea lucrărilor la parcarea subterană. Sorin Oprescu, prezent la şantierul parcării, a spus că revenirea statuilor în Piaţa Universităţii reprezintă pasul premergător fina-lizării lucrărilor. „Începând de astăzi (sâmbătă - n.r.), cele patru statui au revenit pe locul lor iniţial. De luni ne apucăm şi

amenajăm piaţa şi în câteva săptămâni o să vă invit pe toţi să vedem parcarea funcţională. De asemenea, după ce reamenajăm piaţa, începem să refacem şi trotuarele de vizavi,

După ce am terminat inelul principal, acum ne aflăm pe inelul median, apare şi autostrada suspendată, iar dacă unii nu cred şi nu vor, şi cu centura vom avea patru inele care vor elibera circulaţia în Capitală.“ SORIN OPRESCU

în baza unui plan integrat pentru reamenajarea acestei zone“, a spus Sorin Oprescu. Străpungerea Doamna Ghica-Bulevardul Chişinău, aproape de final Tot sâmbătă, edilul-şef a verificat şi şantierul de la inelul median de circulaţie care va face legătura între cartierele Colentina şi Pantelimon, inclusiv pasajul peste calea ferată. Lucrările vor fi încheiate în câteva luni, şantierul fiind demarat în 2006, însă, din cauza exproprierilor şi a modului defectuos în care firma contractantă şi-a îndeplinit sarcinile,

acestea au fost întrerupte. Lucrările s-au reluat abia în luna martie şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2012. Artera Doamna Ghica-Bulevardul Chişinău, inclusiv pasajul suprateran

peste calea ferată, completează inelul median de circulaţie şi are rolul de a reduce numărul maşinilor care tranzitează inelul principal de circulaţie şi Şoseaua Fundeni. Totodată, noua arteră va duce

la descongestionarea traficului între cartierele Balta Albă Pantelimon şi Colentina Doamna Ghica - Şoseaua Petricani şi va facilita accesul către viitoarea autostradă A3, după finalizarea acesteia. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

0 SOCIAL 6 LUNI, 7 mai 2012

Descoperirea in situ a acestui ansamblu coerent de artefacte de epocă romană este deosebit de importantă. Se conturează în acest fel un ansamblu unitar şi coerent de vestigii ce vor constitui o atracţie turistică deosebită în viitorul muzeu al mineritului pe care RMGC s-a angajat să îl amenajeze.“

DR. BEATRICE CAUUET, specialist în arheologie minieră

Un deceniu de descoperiri arheologice,

sărbătorit la Alba Iulia n Mai mult de 10 ani de cercetări arheologice la Roşia Montană au fost punctaţi, săptămâna trecută, printr-un eveniment de amploare desfăşurat la Alba Iulia. Profesori de la marile universităţi ale Europei au venit să ţină prelegeri despre importanţa descoperirilor din galeriile miniere şi au fost prezentate planuri ce vor transforma zona într-una dintre cele interesante din punct de vedere turistic şi cultural. Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

O sută de istorici și arheologi din țară și străinătate au participat la un simpozion organizat de Muzeul Național al Unirii și Universitatea „1 Decembrie 1918“, din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României. Programul a inclus prezentări și dezbateri, o expoziție

amenajată în clădirea rectoratului Universității și o vizită la galeria Cătălina-Monulești din Roșia Montană, aflată în curs de restaurare.

vechile galerii miniere. Pe baza datării cu radiocarbon, artefactele descoperite în mina Cătălina-Monulești, provenind de la scările de acces și de la o instalație hidraulică de Artefacte evacuare a apei, datează din de 2.000 de ani vechime epoca romană (secolul al IIArheologii care au lucrat lea d.Hr.). Galeria va face parla siturile de la Roşia Monta- te din viitorul muzeu al minenă au avut ocazia să le prezinte ritului pe care compania invitaţilor descoperirile din RMGC îl va dezvolta în

Am analizat cu mare atenţie întregul proiect minier, am schimbat opinii cu o serie de experţi şi ceea ce avem de făcut nu este să alegem între punerea în valoare a patrimoniului cultural şi dezvoltarea industrială, ci să găsim cea mai bună metodă prin care dezvoltarea industrială poate asigura protejarea patrimoniului.“

Academician RĂZVAN THEODORESCU

paralel cu proiectul minier. Datarea certă a artefactelor este cu atât mai importantă cu cât acestea se află într-o excelentă stare de conservare, fapt care va da o și mai mare relevanță viitorului traseu turistic. „Galerii similare există și la Brad, Bucium sau Almașu Mare, dar Cătălina-Monulești este prima galerie romană reabilitată pentru accesul publicului în siguranță și ea poate fi integrată, după finalizarea lucrărilor, în circuitul turistic“, a explicat Adrian Gligor, vicepreședinte patrimoniu și dezvoltare durabilă, RMGC.

Patrimoniul este încă în pericol Specialiştii Grupului Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană (GIMPCRM) au readus în atenţia publicului necesitatea demarării proiectului minier pentru a motiva compania să continue investiţiile în patrimoniu: „Prelungirea stării de incertitudine, absenţa investiţiilor în patrimoniu, precum şi starea avansată de degradare în care se află acesta nu fac decât să ne apropie cu paşi repezi de momentul în care situaţia dezastruoasă a celor mai multe obiective de patrimoniu va căpăta o turnură ireversibilă. GIMPCRM atrage atenţia că absenţa unor politici naţionale coerente în domeniu, a mijloacelor de aplicare a prevederilor legilor existente face ca situaţia din Roşia Montană să fie ilustrativă pentru starea patrimoniului naţional“.

Specialişti de la Oxford şi Toulouse Printre invitații prezenți la simpozion s-au numărat şi specialiștii Beatrice Cauuet, de la Laboratoire Université Le Mirail, Toulouse, de 10 ani coordonatoarea lucrărilor de cercetare de la Roşia Montană, David Jenning de la Oxford Archaeology, academicienii Alexandru Vulpe, preşedintele Secţiei de Arheologie şi Ştiinţe Istorice a Academiei Române, şi Răzvan Theodorescu, membru al Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române. „Până acum, prin argumente emoţionale şi punerea în circulaţie a unor informaţii false, s-a încercat acreditarea ideii că principalul pericol la adresa patrimoniului vine din partea proiectului minier, ignorându-se atât preocupările companiei RMGC de a investi masiv în salvarea şi restaurarea acestuia, cât şi starea avansată de degradare în care se găsea deja la momentul în care RMGC şi-a anunţat intenţia de a desfăşura activităţi în zonă“, a apreciat academicianul Răzvan Theodorescu.

www.ziarulring.ro

Expoziţie pentru publicul larg Participanţii la simpozion au putut vedea şi expoziția „Mineritul, o istorie continuă la Roșia Montană“, deschisă publicului larg la subsolul Universităţii „1 Decembrie 1918“, care prezintă artefacte descoperite la Roșia Montană în cadrul Progra-

mului Național de Cercetare „Alburnus Maior“, inițiat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, cu finanțarea RMGC. Aici au fost prezentate diferite obiecte de cult romane descoperite în necropole, dar şi costume şi unelte de minerit de la începutul secolului trecut.


15 Jojo a venit cu soţul să admire SLIPURILE lui Bote

PAG.

SHOWBIZ

Află ştirile de ultimă oră citind

ani avea Cătălina Grama în anul 1996, când a primit de la primul ei agent numele de scenă Jojo.

www.ziarulring.ro

0 7

n Apariţie rară la evenimentele mondene după ce au devenit părinţi, actriţa Cătălina Grama, cunoscută publicului sub numele de scenă Jojo, şi soţul ei, Ionuţ, s-au aflat vineri seară pe terasa Sun Sensations Beach Club, unde au urmărit prezentarea colecţiei „Aviator“ a lui Cătălin Botezatu. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Celebrul creator de modă a adus pe podium, în postura de aviatori, respectiv, stewardese sexy, modele masculine şi feminine care au defilat în slip şi bikini. Petrecerea de redeschidere a clubului de vară amenajat în incinta complexului comercial Sun Plaza a continuat cu un concert al trupei Fly Project. A slăbit fără dietă La nici un an de când l-a adus pe lume pe fiul ei, Achim Ioan, Jojo a reuşit să revină la greutatea ideală fără nicio dietă. Vedeta ProTV a consumat în special carne slabă, salate, fructe şi multă apă. În plus, a apelat la masaje şi la tratamente corporale speciale pentru recăpătarea tonusului muscular şi al pielii. De asemenea, a început treptat să-şi reia orele de fitness şi de jogging. PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


15

0 SHOWBIZ 8 LUNI, 7 mai 2012

concurenţi se luptă, la ProTV, pentru marele premiu în valoare de 120.000 de euro la „Românii au talent“, în finala ce va avea loc în această săptămână.

SECRETUL lui Gog: a învăţat pe internet „citirea“ gândurilor n Printre finalişti şi cu şanse mari să câştige concursul „Românii au talent“ se află şi mentalistul Cristian Gog, care povesteşte despre cum a făcut primul număr de magie, dar şi despre cum în liceu, în timpul orelor de curs, făcea exerciţii de prestidigitaţie cu monede şi cărţi de joc. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

„Pasiunea pentru magie şi iluzii o am încă de mic. Tatăl meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu arătându-mi nişte mici trucuri cu monede, cărţi şi chibrituri. Erau exact acele trucuri ştiute de toată lumea, dar se pare că asupra mea au avut un impact puţin mai mare“, spune iluzionistul.

„A furat“ meserie de la Iosefini-tatăl „Ţinutul unui băţ de chibrit pe vârful degetului arătător în poziţie verticală a fost momentul maxim de stupefacţie pentru mine. Am încercat luni de zile până am reuşit, ca mai apoi tata să-mi arate că el, de fapt, apasă capătul de chibrit ceva mai tare pe deget pentru a-l face să stea fără probleme. Îmi

amintesc şi acum dezamăgirea trăită atunci - magia dispăruse! Prima carte de magie pe care am pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iosefini-tatăl). Am găsit-o când eram în clasa a X-a într-un anticariat din Cluj după vreo doi-trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază în ceea ce ţine de manipularea monedelor, cărţilor de joc şi a

„Finala campionilor“ reunește cântăreți, gimnaști, barmani și iluzioniști

ţigărilor“, a povestit Cristian Gog.

Vineri au fost ocupate ultimele trei locuri din finală: No Limit, Mihai Petraiche şi Cristian Leana au reuşit să impresioneze juriul şi publicul şi să se alăture celorlalţi 12 finalişti aleşi deja în celelalte patru semifinale. Cei trei alături de Radu Ionescu, Oana Lianu, Lil Motion, X-treme Brothers, Loredana şi Cristian Fieraru, Aset Crew, Alexe „Krem“ Răzvan, Vasile Godja, Gigel Frone, Cristian Gog, Trio Zamfirescu şi BarSession vor participa la „Finala campionilor“ din 11 mai, când autorul celui mai spectaculos moment va primi marele premiu şi titlul de cel mai talentat român.

În facultate a renunţat la cărţi de joc şi monede Mentalistul care speră să câştige marele premiu recunoaşte că internetul i-a deschis „o nouă lume“. „Am aflat că magia îmbracă diferite

PUBLICITATE

forme şi că se împarte în mai multe categorii. Prin anul doi de facultate, deşi nu înţelegeam încă exact despre ce era vorba, am văzut ceva înregistrări video cu mentalişti, tot iluzionişti, dar unii ale căror iluzii erau ceva mai neconvenţionale. Aceştia dădeau impresia că pot citi gânduri,

prezice viitorul sau demonstra aşa-numitele fenomene paranormale. Dintr-odată au dispărut cărţile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri, deoarece tot ce făceau oamenii respectivi părea real! Aşa a apărut pasiunea mea pentru mentalism!“, a mai dezvăluit Cristian. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


10

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

zile mai sunt până când Ion Manole, în varianta în care va obţine de la instanţă permisiunea pentru executarea silită cu pătrunderea în locuinţă, va merge să-şi vadă nepoţelul: cu executorul!

PAG.

0 9

Tatăl Mădălinei rupe tăcerea: „Am primit două scrisori de INTIMIDARE“ n S-a umplut paharul răbdării pentru Ion Manole? Probabil că da, din moment ce s-a hotărât să dea publicităţii două scrisori de intimidare care au cel puţin un lucru în comun: faptul că fiul Mădălinei n-ar trebui crescut sub nicio formă de... bunicii materni. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

Se simte Ion Manole ameninţat? Se pare că da, din moment ce s-a hotărât ca, prin intermediul „ring“, să dea publicităţii „intimidările“ scrise pe care până acum le-a ţinut ascunse ca pe un mare şi tulburător secret, deşi a încercat să facă investigaţii proprii pentru a afla autorul/autorii. „Copilul lor trebuie crescut de familia soţului“ Prima dintre scrisori e asumată de „un grup de ploieşteni“ şi are ca expeditor... „Primăria Ploieşti“. Printre altele, „indignaţii“ scriau, pe 25 noiembrie 2010, următoarele: „Aţi stors-o de bani toată viaţa, ea n-a avut o co-

pilărie fericită, fiindcă aţi umblat ca ţiganii cu cortul. Aşa cum au scris ziarele şi cartea despre Mădălina, ea a făcut primul pas cu puiucul ei. De ziua ei voiaţi ca tot neamul să fie prezent, ea nu v-a invitat? Copilul lor trebuie crescut şi educat de familia soţului, nu de Eugenia, care e analfabetă. Aţi fost o ruşine pentru Mădălina, care a luptat singură“. Poate părea un déjà vu? Poate. Dar să vedem şi ce spune a doua scrisoare. „Cum să creşteţi voi, doi nenorociţi, copilul?“ „Ion şi Eugenia, sunteţi cele mai mari jigodii de ţărani analfabeţi şi petrecăreţi. Mădălina era o valoare, a copilărit în sărăcie, fiindcă nu

v-a plăcut munca. La 18 ani şi-a cumpărat primii blugi şi

Se va plânge anchetatorilor Conţinutul integral al celor două scrisori poate fi citit pe ziarulring.ro. Ion Manole spune că va pune la dispoziţia anchetatorilor cele două înscrisuri pentru a se descoperi cine ar putea fi autorul/autorii (eventual comanditarii/iniţiatorii) acestor posibile demersuri de... intimidare.

şi-a dorit o bicicletă, dar nu i-aţi luat. Aţi jecmănit-o toată viaţa, mereu îi cereaţi bani, citiţi cartea Mădălina, unde spune tot ce a pătimit cu voi. Şi-a găsit fericirea cu Puiucu şi a făcut un copil frumos, nu ca voi, analfabeţilor. Petru Mircea e licenţiat,

e o valoare, cum să creşteţi voi 2 (sic!) nenorociţi copilul?“, se spune, printre altele, şi în a doua scrisoare, datată 25.XII.2010. Evident că, dincolo de multe asemănări de grafie, topică şi stil, ideile par în ambele scrisori... aceleaşi.

Voi pune scrisorile la dispoziţia procuraturii şi-i voi cere domnului procuror Moldovan să solicite o expertiză a scrisului, pentru a vedea cine e autorul, că ideile ştim ale cui sunt.“ ION MANOLE PUBLICITATE

Expertiza legiştilor la Mălina: 2.680 de lei! TAXE. Spre deosebire de necropsiile obişnuite care, chiar şi în cazul unor omoruri suspecte, costă între 500 şi 1.000 de lei (maximum 1.200 de lei), în cazul Mălina Olinescu, expertiza legiştilor a costat 2.680 de lei. Suma încă n-a fost achitată, deşi, aşa cum aţi citit în „ring“, expertiza e gata de vineri dimineaţă. Probabil că în următoarele zile va fi plătită şi va ajunge la procurorii care, coroborând cu celelalte probe, vor da verdictul: accident, sinucidere sau... altceva!? (Ch.L.)

Huidu, la un pas de trimiterea în instanţă? ANCHETĂ. În sfârşit, procurorii braşoveni au finalizat ancheta în cazul „Huidu – accident rutier soldat cu trei morţi“, tragedie petrecută la Timişul de Sus în noiembrie 2011. În zilele următoare vom afla, probabil, dacă celebrul „cârcotaş“ va fi achitat sau va fi trimis în judecată: prin rechizitoriu! (Ch.L.)

www.ziarulring.ro


1 SPECIAL 0

Am învăţat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful unui munte, fără să ştie că adevărata fericire este în felul în care urci pantele“.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ

LUNI, 7 mai 2012

CE TREBUIE Să şTII când pleci la drumeţie n Primăvara a venit, iar vremea ieşirilor în natură se apropie. Însă într-o drumeţie la munte pot apărea situaţii neprevăzute şi periculoase. Luaţi mereu aminte de următoarele sfaturi şi evitaţi ca momentele voastre de relaxare să devină dezastre. Mihai Ispas

mihai.ispas@ziarulring.ro

Siguranţa primează l Înainte de orice alte pregătiri, notaţi-vă în agendă numărul de telefon care v-ar putea salva într-o situaţie de urgenţă 0725.826.668 (0-SALVAMONT). l Anunţaţi pe cineva apropiat despre plecare şi amintiţi câteva repere temporale, chiar dacă e vorba de o drumeţie de o zi. Dacă se întâmplă să vă dezorientaţi într-o zonă fără semnal, persoana va şti să contacteze salvamontul şi să ofere destule informaţii care să vă faciliteze găsirea. l Evitaţi drumeţiile de unul singur; mergeţi pe munte numai în grupuri de minimum trei persoane, cel puţin una cu experienţă. l La intrarea într-un traseu, întrebaţi-l pe cabanier dacă în momentul respectiv drumul este sigur, iar dacă nu, renunţaţi la excursie. Nu vă ambiţionaţi să vă dovediţi priceperea sau rezistenţa; sacrificaţi drumeţia de dragul sănătăţii voastre, nu de dragul cabanierului. l Evitaţi, pe cât posibil, să vă îmbrăcaţi în excursii în blugi şi tricou. Hainele de bumbac se udă repede şi vă vor ţine rece. Tricourile şi alte articole de îmbrăcăminte pentru drumeţii din materiale sintetice se găsesc în orice magazin sportiv (tricouri la un preţ de aproximativ 40 de lei). l Luaţi haine în plus! Cu un polar uşor şi două-trei perechi de şosete puteţi evita situaţiile neplăcute întâlnite cel mai des. Ţineţi minte - dacă la poalele muntelui e soare şi cald, nu e sigur că la fel este şi pe creastă, iar o pereche de bocanci nu este întotdeauna impermeabilă.

Despre echipament l Fie că mergeţi la munte să vă odihniţi la cabană sau plecaţi să colindaţi, o pereche de bocanci e mult mai indicată decât o pereche de adidaşi. Iarba poate fi alunecoasă, pietrişul şi rădăcinile copacilor la fel, iar o pereche de încălţări cu susţinere a gleznei şi aderenţă sporită va face diferenţa între o excursie relaxantă şi un adevărat calvar.

www.ziarulring.ro

l Împachetaţi şi mâncare; ceva uşor şi hrănitor, precum ciocolată, alune, stafide sau batoane de cereale şi sub nicio formă nu uitaţi apa. Puteţi consuma pe anumite trasee chiar peste doi litri de apă, aşa că asiguraţi-vă acest minim! l În funcţie de lungimea traseului, numai căratul apei poate reprezenta un efort notabil. Aşadar, acordaţi mereu atenţie împărţirii optime a greutăţii în rucsac pentru a evita oboseala prematură. Jos aşezaţi lucruri uşoare (hainele de schimb), apoi vin lucrurile cu greutate medie, iar în dreptul omoplaţilor se vor pune cele mai grele (apă, conserve). Dacă aveţi posibilitatea, deasupra şi de-a lungul exteriorului rucsacului se vor aşeza din nou obiecte uşoare. l La munte se întunecă brusc şi uneori puteţi fi luat pe nepregătite pe traseu. Luaţi-vă măcar o lanternă cu baterii de rezervă, un briceag, o brichetă şi un fluier. Nu uitaţi, mai ales când se întunecă, faceţi-vă simţită prezenţa fluieraţi, cântaţi şi vorbiţi; şansa ca animalele sălbatice să vă ocolească va creşte. l Dacă nu planificaţi o excursie prelungită, nu vă obosiţi să căraţi băuturi alcoolice sau acidulate. Pentru o drumeţie scurtă veţi avea nevoie numai de apă, sucul şi alcoolul fiind doar cauze ale deshidratării accelerate şi confuziei.

Despre „ce şi cum“ l Nu faceţi pauze mai lungi de două minute, să nu vă ieşiţi din ritm. Pauze prelungite (20-30 de minute) se pot face însă din două în două ore. l La pornire, mergeţi într-un ritm mai lent, fără să vorbiţi, până când ajungeţi treptat la viteza normală de mers. Astfel, veţi putea observa mai bine schimbările drastice pe care corpul le suferă (schimbarea ritmului de respiraţie, creşterea pulsului). E important să monitorizaţi aceste schimbări, scopul fiind ca în primele 15 minute de traseu, dar nu mai devreme, să se ajungă la 120-150 de bătăi pe minut. Regula generală este de 180 de bătăi minus vârsta. l La urcare, călcaţi pe toată talpa, cu genunchii uşor îndoiţi, iar la coborâre împingeţi mai mult genunchii în faţă şi aplecaţi uşor bustul. l În zone stâncoase, urcarea se face pe bolovanii mari, iar coborârea, pe grohotişul mărunt. l Evitaţi abaterile de la traseu şi respectaţi marcajele. l Dacă întâlniţi o stână pe traseu, evitaţi să vă apropiaţi prea mult; câinii nu vor fi tocmai prietenoşi.


SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Moţi: Mai avem doar două meciuri: cu Steaua şi finala Cupei

50

Sezon ciudat

BOGDAN LOBONŢ, desemnat de presa italiană drept unul dintre cei mai buni jucători ai Romei contra Cataniei, scor 2-2, speră ca antrenorul Luis Enrique să rămână şi sezonul viitor. „Suntem supăraţi, am făcut totul pentru a învinge. A fost un sezon ciudat, cu suişuri şi coborâşuri. Sperăm că «Mister» va rămâne şi în sezonul viitor pentru a continua munca începută. Şi, oricum, nu putem să schimbăm antrenorul în fiecare an. Trebuie să îmbunătăţim lucrurile şi în apărare, şi în atac. Treaba mea este să apăr, să-mi ajut coechipierii“, a declarat Lobonţ. (C.S.)

Bomba a fost detonată de Ionel Dănciulescu şi Srgian Luchin, care i-au reproşat lui Dario Bonetti că nu are încredere în ei. Şi totuşi, un alt fotbalist cu greutate în vestiarul „alb-roşu“, Cosmin Moţi, crede că vina este colectivă pentru dezastrul în care se află echipa. „Nu este nicio răzmeriţă în vestiar împotriva antrenorului. Eu am spus-o în mai multe rânduri, şi pe vremea lui Ciobi, că nu e normal ca doar antrenorul să plătească atunci când nu sunt rezultate. Nu cred că se pune problema ca

La meciul cu Universitatea Cluj, Bonetti mi-a spus că nu-mi poate reproşa cartonaşul galben luat pentru că a fost fault de joc, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre cartonaşul roşu luat cu Ceahlăul.“ COSMIN MOŢI

Dario Bonetti să-şi piardă postul, deşi situaţia noastră în campionat este total compromisă“, a declarat, pentru „ring“, Moţi. Chiar dacă mai sunt patru etape în campionat, Moţi spune că doar meciul cu rivalii de la Steaua este important, celelalte neavând vreo miză. „Pentru noi, campionatul este încheiat. Mai avem doar două meciuri, cu Steaua şi finala Cupei, pentru că restul nu mai contează în situaţia în care suntem. Cred că, dacă am câştiga în Ghencea, suporterii ne-ar ierta, iar câştigarea Cupei ar fi totuşi un trofeu care ar veni după mult timp în vitrina lui Dinamo“, este de părere fundaşul dinamovist. Nu au explicaţii Seria neagră pe care o are Dinamo este inexplicabilă

Acuze către Bonetti După meciul cu CFR, Srgian Luchin a spus că s-a simţit umilit la pauză când „cineva“ i-a acuzat pe el şi pe colegii săi de blat. „E foarte greu să jucăm când suntem suspectaţi de blat. La pauză a intrat cineva în vestiar şi ne-a acuzat că suntem blat. M-am simţit umilit!“, a spus Luchin. Ionel Dănciulescu l-a completat pe Luchin. „Cu cine stăm noi înăuntru, în vestiar?! Luchin are dreptate. Este cea mai neagră zi din viaţa mea de fotbalist. Bonetti a zis în vestiar că ori nu vrem să jucăm, ori suntem «blat». Am avut şi ieri o discuţie cu el pe tema asta. N-a pomenit numele lui nea Ando, dar trebuia să-l mai pomenească? N-am făcut aşa ceva în viaţa mea“, a spus şi Dănciulescu.

din punctul de vedere al lui Cosmin Moţi. „Nu înţelegem nici unul dintre noi ce se întâmplă, de ce jucăm atât de prost, nu avem explicaţii, cred că este vorba despre un blocaj. Dacă am reuşi să

găsim răspuns acestor rezultate penibile, cred că am putea redresa corabia, dar, oricum, şanse la titlu nu mai avem. Noi ne putem spăla păcatele în finala Cupei“, a spus Moţi.

Clasament Liga I

catalin.sandu@ziarulring.ro

1 1

PE SCURT

n Nimic nu merge la Dinamo! Echipa nu mai bate pe nimeni, iar scandalurile se ţin lanţ! După ultima „ispravă“ a „câinilor“, 0-1 cu CFR, s-a iscat răzmeriţa în vestiarul „alb-roşu“, jucătorii acuzându-l pe antrenorul Bonetti că i-a bănuit de blat. Cătălin Sandu

PAG.

de goluri a marcat Lionel Messi în La Liga, cifră atinsă după ce a înscris toate golurile în Barcelona-Espanyol, scor 4-0, depăşindu-l pe Dudu Georgescu, care avea 47 de reuşite în sezonul 1976-1977.

1. CFR 2. Rapid 3. Vaslui 4. Dinamo 5. Steaua 6. Oţelul 7. Pandurii 8. „U“ Cluj 9. Astra 10. Gaz Metan 11. Braşov 12. Ceahlăul 13. Concordia 14. Tg. Mureş 15. Petrolul 16. Voinţa 17. Sportul 18. Mioveni

M

V

E

I

G

Pct.

30 29 29 30 29 29 29 30 29 29 30 29 29 29 29 30 30 29

18 16 17 15 15 12 11 10 10 10 10 9 10 7 7 7 5 2

7 7 4 8 8 7 10 14 8 7 6 9 6 10 9 8 12 6

5 6 8 7 6 10 8 6 11 12 14 11 13 12 13 15 13 21

52-27 46-24 47-28 47-28 38-22 27-25 41-31 41-30 32-30 36-42 31-30 28-39 33-47 26-35 33-39 19-38 30-50 18-62

61 55 55 53 53 43 43 44 38 37 36 36 36 31 30 29 27 12

Etapa 30

Badea îl apără pe antrenor După toate evenimentele de la meciul cu CFR, preşedintele Nicolae Badea a spus că nu se gândeşte să schimbe antrenorul. „Nu se pune problema demiterii lui Dario Bonetti! În loc să comenteze la TV, unii dintre băieţii noştri ar trebui să se întrebe dacă şi cât şi-au făcut datoria faţă de club! Într-adevăr, Dario Bonetti le-a reproşat în pauza meciului cu CFR că au pregătit una şi joacă altceva, context în care i-a bănuit că sunt drogaţi ori blătuiţi! Poate că s-a pripit, dar alţi antrenori au greşit mult mai grav. Pe moment, Dario Bonetti continuă la Dinamo“, a spus Nicolae Badea pentru „Gazeta sporturilor“.

Aseară Braşov - Voinţa 3-0 „U“ Cluj - Sportul 1-1 Dinamo - CFR 0-1

Ceahlăul - Mioveni Oţelul - Pandurii Petrolul - Astra Rapid - Tg.Mureş

Azi Concordia - Steaua, 19.00, Dolce Vaslui - Gaz Metan, 21.30, Digi 1

Municipalitatea a intrat în febra finalei ORGANIZARE. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că pregătirile pentru finala UEFA Europa League sunt gata şi că autorităţile au luat toate măsurile. „Suntem gata, suntem în poziţie de start, (...) nu am nicio emoţie, sunt oameni serioşi care îşi fac de-o viaţă meseria, mai ales în cadrul unor evenimente internaţionale de genul acesta. Eu sper din tot sufletul să existe spectacol fotbalistic, să existe distracţie şi să se simtă bine toţi cei care vin, inclusiv bucureştenii“, a precizat Sorin Oprescu. Edilul-şef al Capitalei a precizat că suporterii vor fi preluaţi de la aeroport şi conduşi către zonele de distracţie, iar de aici către stadion pe trasee separate pentru fanii fiecărei echipe. Suporterii spanioli vor primi pliante cu harta Bucureştiului şi cu numerele de urgenţă la care pot apela, iar la stadion vor exista mai multe intrări, în funcţie de bilete. Edilul Capitalei a solicitat iluminarea suplimentară a Bulevardului Basarabia,

unde este una dintre intrările la stadion, precizând că, deoarece au înfrunzit copacii, lumina în zonă este foarte slabă. Totodată, a cerut să se verifice dacă şi străzile din zonă sunt iluminate corespunzător. „Să se mărească puterea iluminatului, să vedem şi noi ceva, să nu mergem în patru labe, această măsură poate să se facă şi temporar“, a spus primarul general. Sorin Oprescu a precizat că toate spaţiile de cazare şi cele de alimentaţie publică sunt verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică şi de cei ai Primăriei Capitalei pentru a nu avea „surprize neplăcute“ privind alimentaţia. Autorităţile Capitalei vor organiza pentru suporterii echipei Atletico Madrid o zonă în Piaţa „George Enescu“ şi alta în Piaţa Constituţiei, pentru suporterii echipei Athletic Bilbao. În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion. (C.S.)

www.ziarulring.ro


43

1 SPORT 2 LUNI, 7 mai 2012

de meciuri fără înfrângere este recordul stabilit de pugilistul american Floyd Mayweather, care l-a învins pe portoricanul Miguel Cotto, câştigând titlul WBA la categoria supermijlocie.

Duckadam: „Nu cred că o echipă românească

VA MAI CUCERI CUPA CAMPIONILOR“ n Au trecut 26 de ani de când Steaua aducea în ţară cel mai preţios trofeu european: Cupa Campionilor. „Eroul de la Sevilla“, Helmuth Duckadam, a rememorat, pentru „ring“, întâlnirea cu Nicolae Ceauşescu de după finală. Emilian Tancău

emilian.tancau@ziarulring.ro

Astăzi se împlinesc 26 de ani de când o echipă românească a reuşit să cucerească cel mai preţios trofeu european, Cupa Campionilor. Era echipa de vis a Stelei care reuşea să învingă Barcelona chiar pe un stadion iberic: „Ramon Sanchez Pizjuan“, din Sevilla. Eroul acelei partide, Helmuth Duckadam, care a parat patru lovituri de pedeapsă, nu crede că o formaţie românească va mai putea câştiga trofeul suprem al fotbalului intercluburi de pe continent. „Sincer, eu nu cred că, vreodată, o echipă românească va mai cuceri acest trofeu. Se joacă la un alt nivel, sunt sume prea mari băgate în fotbalul european pentru a ne putea bate cu ei

pentru Champions League. Steaua va rămâne unică în fotbalul românesc cu această cupă“, a declarat, pentru „ring“, Helmuth Duckadam. Întâlnirea cu Ceauşescu a fost scurtă Actualul preşedinte de imagine al Stelei a rememorat întâlnirea care a avut loc între jucători şi preşedintele României, Nicolae Ceauşescu. „A

26

de ani se împlinesc astăzi de la finala de vis de pe Ramon Sanchez Pizjuan

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

fost o întâlnire scurtă. Ne-a dat câte o diplomă, o insignă şi cam atât. Ce, crezi că stătea Ceauşescu la taclale cu noi?! Nu stă domnul Băsescu, darămite Ceauşescu în vremurile alea când totul era dictat şi executat până la ultimul cuvinţel.“, a continuat eroul de la Sevilla. Petrecere pe banii patronului de la Cheile Grădiştei Chiar dacă clubul din Ghencea nu a organizat nicio petrecere pentru marcarea celor 26 de ani de când Steaua a câştigat CCE, patronul complexului turistic Cheile Grădiştei le-a sărit în ajutor foştilor jucători care au făcut parte din echipa Stelei şi organizează astăzi o petrecere pe cheltuiala sa. „Vom juca un meci cu naţionala artiştilor,

VICTORIA LA CHIAJNA, VITALă

apoi va fi o petrecere în restaurant. Totul este la inţiativa patronului complexului, care este un stelist adevărat. El a suportat toate cheltuielile“, ne-a spus Duckadam.

Revenind la Liga 1, unde lupta pentru primele două locuri este acerbă, Helmuth Duckadam consideră că partida de astăzi, de la Chiajna, cu Concordia este vitală, iar victoria necesară pentru a mai avea cât de cât şanse pentru ca Steaua să prindă un loc pentru preliminariile Champions League. „Este obligatoriu să învingem la Chiajna. Orice pas greşit în aceste ultime cinci meciuri ne poate costa foarte scump. Oricum, nu mai depindem doar de rezultatele noastre, chiar dacă vom câştiga tot şi contracandidatele fac la fel, atunci terminăm unde ne aflăm: pe locul cinci“, a încheiat Helmuth Duckadam.


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

ROCHIILE nu trebuie să lipsească din garderobă

n O piesă de bază din garderoba oricărei femei este rochia. Indiferent de trend sau de sezon, există modele care vor fi întotdeauna la modă. Vă prezentăm câteva dintre rochiile must have. Mirela Pipirig

mirela.pipirig@ziarulring.ro

Rochia elegantă de seară Lungi sau scurte, rochiile de seară se impun la evenimentele care „cer“ ţinută pretenţioasă. Această piesă vestimentară vă poate salva în situaţia în care sunteţi nevoite să participaţi la nunţi, botezuri, recepţii sau alte evenimente de acest gen. Şi dacă v-aţi hotărât să achiziţionaţi un astfel de articol vestimentar, ţineţi cont de faptul că a arăta elegant şi

graţios presupune şi să vă simţiţi confortabil în rochia aleasă. Rochiile maxi Una dintre acele piese vestimentare care avantajează pe oricine şi poate fi adaptată oricărei ocazii este rochia maxi. Constituie alegerea perfectă pentru un look boem, uşor şi elegant. Fie că este simplă, cu imprimeuri florale sau animalprint, această alegere vestimentară este ideală pentru

zilele toride de vară şi, în plus, nu va ieşi niciodată din trend.

indiferent de natura evenimentelor.

„Little black dress“ Rochia neagră creată, în 1920, de celebra Coco Chanel a stârnit o adevărată revoluţie în industria de modă. De ce? Ei bine, poate fi uşor adaptată oricărei siluete şi nu se va demoda niciodată. „Little black dress“ este simbol al bunului-gust şi al simplităţii. Accesorizată potrivit, ea vă poate salva din multe situaţii,

Rochia albă Cu toate că este o alegere vestimentară pretenţioasă, rochia albă poate fi ideală fie pentru o petrecere obişnuită, fie pentru un eveniment important, dacă este accesorizată potrivit. O eşarfă colorată în jurul gâtului sau accesorii cu accente metalice sunt piesele ce ar trebui să se afle în combinaţie cu „little white dress“.

UTILE

Vara aceasta se poartă... silueta armonioasă SFAT. Sezonul cald a venit şi unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le avem în vedere este corpul nostru. Cu toate că multe dintre noi ne gândim la diete drastice menite să ne scape de kilogramele acumulate pe durata sezonului rece, există şi metode prin care putem slăbi armonios şi fără a ne prejudicia sănătatea. Un prim pas este schimbarea modului în care gândiţi ideea de a slăbi. Nu disperaţi şi nu încercaţi toate „reţele-minune“ care apar pe piaţă doar pentru că sunt mediatizate sau vi le-a recomandat o prietenă. În primul rând, dieta ar trebui gândită ca un stil de viaţă care, încetul cu încetul, îşi poate face loc în programul nostru. În ceea ce priveşte exerciţiile fizice, priviţi-le ca pe o formă de relaxare, nicidecum ca pe un stres. Aici este capcana în care cad multe dintre noi şi ajungem să renunţăm la unul dintre cele mai importante puncte dintr-o dietă. (I.P.)

COOL. Sunt încă în trend şi, cel mai probabil, vor rămâne multă vreme aşa. Pe lângă faptul că sunt practice şi foarte confortabile, sandalele romane pot fi purtate aproape la orice ţinută. În plus, au apărut pe piaţă modele pentru toate gusturile. Ţinuta ideală la care pot fi purtate este compusă dintr-o rochie lungă, vaporoasă, ce vă oferă un look relaxat şi, totodată, sofisticat. (I.P.)

1 3

ADEV{R sau PROVOCARE Stilista Adina Buzatu

Suit & Go Dragii mei, fără doar şi poate, căldura vă va influenţa în alegerile vestimentare şi cred că veţi face mici compromisuri „stilistice“ în favoarea celor practice. Recomandarea mea e să alegeţi un costum din bumbac şi astfel veţi avea parte atât de lejeritate, cât şi de o apariţie elegantă. Ştiu, prin apariţia unei noi piese vestimentare în dressingul vostru credeţi că este obligatoriu să achiziţionaţi şi altele care să se potrivească noului costum. Fals! Toate piesele purtate la celelalte ţinute funcţionează perfect şi în cazul costumului din bumbac. Nuanţele deschise de gri sau bej vă oferă un aer sofisticat şi pot fi purtate în multe situaţii: la birou, seara la cină şi chiar în cazul căsătoriei - la primărie sau chiar la ceremonie, dacă aceasta se desfăşoară la malul mării. Foarte practice, pentru birou mai ales, sunt costumele în nuanţe mai închise: maro tutun, gri antracit sau navy. La acestea, vă recomand să aduceţi cât mai multă culoare prin accesorizare şi să le purtaţi cu pantofi cu modele şi culori cât mai îndrăzneţe. Astfel veţi avea un aspect actual, cool. Nu în ultimul rând, costumul din bumbac are şi marea calitate că piesele pot fi purtate şi separat. Jacheta va arăta bine în combinaţie cu jeanşi, tricou sau cămaşă, iar pantalonii, cu o cămaşă înflorată sau uni, vestă subţire şi cravată. Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu înseamnă că vor rămâne aşa. Întrebaţi-mă pe paginile de Facebook „Adina Buzatu“ sau „TRENDS by Adina Buzatu“ şi pe site-ul adinabuzatu.ro, la secţiunea Contact, şi veţi găsi răspunsurile săptămânal, în ediţia de luni a ziarului „ring“.

Cât de importante sunt cămăşile

Sandalele romane, un must have

PAG.

POTRIVIT. Clasice, cambrate, cu butoni sau cu nasturi la manşete, uni sau cu imprimeu, cămăşile sunt un element esenţial în garderoba oricărei femei. Pentru a nu întâmpina probleme, optaţi pentru culori neutre. Aşa, cămăşile pot fi asortate cu orice tip de pantaloni sau fustă. Ele se potrivesc oricărei ocazii, atâta vreme cât sunt accesorizate corect şi în combinaţie cu articolele vestimentare potrivite. (I.P.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig

Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

LIFESTYLE

Rochia trebuie să urmărească trupul unei femei, şi nu corpul acesteia forma unei rochii.“ HUBERT DE GIVENCHY, designer francez


27

PAG.

1 AGEND{ 4 LUNI, 7 mai 2012

O nouă carte a albanezului de Nobel

TEATRU

Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize. O meditaţie melancolică asupra capriciilor istoriei şi a ravagiilor timpului, care destramă familii şi năruie

„Take, Ianke şi Cadâr“ Regizor: Lucian Sabados Actori: Niculae Urs, Mirel Maneru, Mihai Coadă, Ilie Gâlea, Marian Despina, Constantin Cojocaru, Ionuţ Vişan, Florentina Năstase, Lucia Ştefănescu Niculescu Eroii piesei sunt un evreu, un român şi un turc, toţi negustori, care îşi împart clientela. Când fata evreului şi băiatul românului se îndrăgostesc unul de celălalt, Cadâr, mereu pus pe şotii, va face tot posibilul ca povestea lor să aibă un final fericit, în ciuda împotrivirii părinţilor celor doi. Piesa poate fi urmărită la Teatrul „Nottara“, de la ora 19.30.

FILM „Te mai măriţi cu mine?“ Regizor: Nicholas Stoller Actori: Jason Segel, Emily Blunt Cinema City Cotroceni, orele 15.10, 17.40, 20.10, 22.40 La un an după ce s-au cunoscut, Tom Solomon o cere de nevastă pe Violet Barnes şi îşi planifică nunta perfectă. Din cauza lipsei de timp a partenerilor şi a obstacolelor profesionale care intervin, cei doi tot amână marele moment timp de cinci ani, până când sunt presaţi de familie să se căsătorească.

EXPO

Vizitatorii vor putea admira creaţiile lui Emil Ciocoiu, unul dintre cei mai buni pictori ai generaţiei sale. O mare parte din opere sunt expuse pentru prima oară în ţară, picturile sale regăsindu-se în colecţii internaţionale celebre.

www.ziarulring.ro

războiului, a poveştilor din oraşul Gjirokaster. Acest epilog nu marchează întoarcerea la normalitate, ci consfinţeşte schimbarea iremediabilă pe care au suferit-o oamenii, locurile şi vremurile. Volumul a apărut la Editura Humanitas şi costă 32 de lei. (M.E.)

n Seria de autor pe care Editura Humanitas Fiction o dedică scriitorului irlandez James Joyce (1882–1941) se deschide cu celebrul volum de povestiri din 1914 “Oameni din Dublin“. Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

Proza scurtă a lui Joyce te prinde de la primele rânduri. Din Drumcondra la Canal Bridge şi de pe Henry Street în Temple Bar, ploaia şi soarele spală obrajii ridaţi ai Dublinului. Oamenii de aici trăiesc în ritmul propriilor obsesii, spaime şi năzuinţe. Unul vrea să-şi regăsească iubirea exilată într-un pliu al memoriei, altul se visează pilot de raliu. Unul simte iminenţa sfârşitului, altul cere următorul pahar. Sunt oameni obişnuiţi, prinşi dezordonat în insectarul vieţii. Portretul Dublinului se compune din bucuriile, deznădejdile, renunţările şi elanurile celor care-l populează: reverendul Flynn, rămas amintire în mintea unui copil, necunoscutul care

vorbeşte ciudat, fata care nu ştie să scape de acasă, tinerii burlaci Corley şi Lenehan, locatarii din Pensiunea Mooney, ratatul Farrington, Gabriel Conroy şi, în final, ninsoarea „peste toţi cei vii şi cei morţi“. Moştenire pentru trei secole Întrebat de un scriitor american de ce a ales un stil dificil, Joyce îi răspun-

PRO TV

RECOMANDARI TV

str. Izvor nr. 2-4

realităţi aparent imuabile, „Cronică în piatră“ urmăreşte destinul unui oraş din munţii Albaniei, ale cărui ziduri sunt zguduite de invaziile succesive pe care le aduce al Doilea Război Mondial. Microromanul „Vremea nebuniei“ este continuarea, la câţiva ani după sfârşitul

Oameni din Dublin, cititori din România

„Elogiu Creaţiunii“ Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi“, Palatul Parlamentului

de lei costă „Oameni din Dublin“, apărută la Editura Humanitas.

de: „Ca să le dau de lucru criticilor pe următorii trei sute de ani“. Între timp însă, stilul lui Joyce a devenit, în bună măsură, cel literaturii secolului XX. James Augustine Aloysius Joyce s-a născut la Dublin, pe 2 februarie 1882. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, scriitorul se refugiază la Zürich, unde moare pe 13 ianuarie 1941.

ANTENA 1

HBO

20.30 „Pariu cu viaţa“

22.00 „Urzeala tronurilor“

Ioana (Alina Eremia) şi Andrei (Dorian Popa) sunt elevi în ultimul an la Colegiul Naţional de Arte din Bucureşti. Sunt îndrăgostiţi şi fericiţi, sau cel puţin aşa crede Ioana până în momentul în care descoperă că a fost subiectul unui pariu.

Serialul spune povestea regilor şi reginelor, a cavalerilor şi renegaţilor, a mincinoşilor şi a nobililor, cu toţii prinşi în lupta pentru câştigarea tronului de fier. „Urzeala tronurilor“ a fost filmat la Paint Hall Studio din Belfast şi în Malta.

23.00 „Un Show Păcătos“ Muzică, personaje controversate, ştiri mondene şi momente păcătoase, acestea sunt câteva dintre ingredientele cu care gazda emisiunii, Dan Capatos, va face un show incendiar.

PRIMA TV

20.30 „Mondenii“ Este o parodie ce îşi propune să urmărească poveştile „mondene“ ale persoanelor publice din politica şi showbizzul româneşti, prezente aproape în fiecare număr al revistelor de scandal din România.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCĂ CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERM AT O - C O S M E T I C E PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTARE DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 17-19, cam. 207 sau 304, tel: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. VIDEOCHAT legal, 600 euro bonus angajare, posibilitate cazare, câştig garantat 1.000 – 3.000 euro. w w w. b e s t o f v i d e o c h a t . r o , 0786.238.785. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 www.enjoystudio.ro. CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermatocosmetice pentru importante branduri din Europa, căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau solar), doreşti să câştigi o extra-

www.ziarulring.ro

remuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat, te rugăm să ne suni la: 0720.789.940/ 0737.394.050. A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro.

OFERT{

ANGAJEZ croitoreasă cu experienţă pentru reparaţii- retuşuri în zona Pipera, program flexibil. 0722.224.032.

FETE îndrăzneţe, cu ambiţie şi seriozitate pentru videochat; suport tehnic şi training asigurat. Cazare gratuită. Te potriveşti? Sună acum! 0766.788.840.

ANGAJĂM fete cu/fără experienţă pentru studio videochat legal. Program flexibil (5-7 ore/zi). Câştiguri garantate 100%. Salariu 1.000$/lună. Avans 600$ din prima zi. 0760.950.085, 0725.629.208.

WWW.StudioVideoChat.Com angajează modele pentru videochat. Locaţii centrale, legalitate, lux, câştiguri, 1.2003.500 euro lunar. 0720.818.129, 0767.818.129. LABORATOR COFETĂRIE angajează tineri NECALIFICAŢI, calificare la locul de muncă. 0723.564.103. COFETĂRIE angajează ABSOLVENŢI ARTE PLASTICE, creativitate, talent pentru modelaj marţipan. 0723.564.103. OFER loc de muncă - damă de companie în Elveţia, Zurich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 18-35 ani. Câştiguri între 200 -1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

NOR SECURITY angajează agenţi pază, experienţă, calificare, Bucureşti, 850 lei. 021.318.99.67. BARMAN, ospătar(iţă), ajutor bucătar(easă), program zi, zona Gara Nord, 0760.072.107. COMPANIE PRESTĂRI SERVICII ANGAJEAZĂ PERSONAL CURĂŢENIE, LUCRĂTORI NECALIFICAŢI ŞI STIVUITORIŞTI. PROGRAM FLEXIBIL, TURE DE Z I / N O A P T E . 021.231.97.74. TOP SHOP angajează manipulant pentru depozitul din Dragomireşti Deal. Oferim salariu fix+bonus. Detalii: 0733.460.284. PRESTĂRI SERVICII

PERSONAL feminin pentru activitate videochat în zone centrale, training gratuit, program flexibil, camere individuale de lucru, procent 50-70%, bonus 300$. Câştiguri garantate 800-3.000$. 0761.457.829, 0721.162.945.

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271.

13 STUDIOURI în toate zonele bucureştene angajează fete cu/fără experienţă pentru videochat. Procent 50-70%, program la alegere, bonus 300$. 0720.709.422, 0768.001.345.

CURSURI acreditate naţional: Specialist/Inspector SSM, Inspector resurse umane, Manager resurse umane, Contabil Ciel, Designer pagini Web, Asistent manager, Secretariat informatizat, Utilizare calculator. Vizitaţi program_cursuri din www.totalschool.ro, contact: 021.222.81.07, 031.805.34.12, 0766.275.848, 0720.879.847.

ANGAJĂM fete cu/fără experienţă pentru videochat. Avans 500$, bonus 100$, salariu fix garantat, venituri sigure 2.000-4.000$. 0767.611.865, 0727.067.729.

PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133.

FIRMA Certo IA Security angajează agenţi pază cu atestat şi certificat de calificare pentru posturi fixe sau intervenţie. Relaţii suplimentare la tel. 021.310.34.99 sau 0743.152.970.

MAŞINI spălat, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuită, garanţie piese, 0768.735.555; 0736.537.831.

SELECTĂM persoane până în 65 de ani pentru figuraţie în reclame, promoteri emisiuni regizate. 0729.213.799, 0768.512.184. AI PESTE 18 ani şi vrei să uiţi de grijile financiare? Te așteptăm într-un studio modern unde poţi câştiga cu uşurinţă bani. Contactează-ne! ID: boomxangajari, 0761.705.741.

REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. ADMINISTRATOR imobile ţine evidenţa contabilă asociaţii de proprietari, experienţă. 0740.306.317. CALIFICARE acreditată, fără curs, ASIM Floreasca, 300 lei. Telefoane: 0755.043.361, 0725.434.655. CALIFICARE, 700 lei, electronist, instalator, mecanic auto, tehnician cadastru, machior. 0755.043.361.

VREI SĂ TE DISTREZI ŞI SĂ CÂŞTIGI ŞI BANI? INTRĂ ÎN ECHIPA WATER PARK!! DACĂ EŞTI TÂNĂR, AI PESTE 18 ANI ŞI VREI SĂ LUCREZI CA: l SALVAMAR - asigură că sunt respectate regulile de utilizare a toboganelor, menţine plaja echipată cu şezlonguri, umbrele şi colaci; l PICOL - debarasează şi menţine curăţenia în zona de lucru: terase şi cafenea; l CASIER - încasează contravaloarea bunurilor/serviciilor comandate de către clienţi; l ENTERTAINER – asigură şi menţine buna-dispoziţie a clienţilor prin programe de divertisment prestabilite; l AGENT DE PAZĂ – asigură paza şi ordinea în incinta Water Park, precum şi în perimetrul aferent; l PERSONAL PENTRU CURĂŢENIE – asigură curăţenia în complex conform standardelor impuse.

Trimite CV-ul până la data de 15 mai la adresa de e-mail hr@waterpark.ro Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la 0720. 777. 957.

la 2 apariții plătite, în luna mai a 3-a este GRATUITĂ

REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. TRANSPORT marfă cu dubă 100 lei cursa. 0720.037.407, 0763.280.466. CURSURI intensive masaj o lună/450 lei, diplomă recunoscută UE (Centrul Vechi). 0722.454.994, 0747.604.077. ACOPERIŞURI, tablă zincată, Lindab, parazăpezi, jgheaburi, burlane, mici reparaţii, Slt. Zaharia 8, 0728. 376. 624, 0374.073.0740. TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc 50 lei/cursă. 0728.680.350. ACOPERIŞURI, tinichigerie, Lindab, tablă zincată, dulgherie, orice reparaţii. Şi în afara Bucureştiului. 0724.716.882, 0753.709.391. AMENAJARE finisaje deosebite: mobilier rigips personalizat, travertin, tapet floral, design, parchet baie-bucătărie, lavabile profesionale caparol-akzonobel, 0722.488.158. ACOPERIŞURI, tâmplărie, reparaţii tablă zincată, Lindab. Preţ promoţional. 0740.410.857, 0722.722.743. VÂNZĂRI APARTAMENTE 2 CAMERE VÂND apartament două camere, Fundeni. Telefon: 0721.636.636. VÂNZĂRI APARTAMENTE 3 CAMERE PARTICULAR, vând 3 camere, Militari, 70 mp, etaj 2/4, 60.000€. 0766.268.036. VÂNZĂRI CASE VÂND casă curte 3 camere, baie (27 km până la Călăraşi, A2), teren, viţă-de-vie, pomi fructiferi, fosă septică, apa curentă la poartă, St=2.000 mp. 0766.832.337, 0733.068.222. CASĂ modestă, Ciorogârla, 1.400 mp teren 40.000 E. 0740.001.703. VÂNZĂRI TERENURI VÂND teren 800 mp, comuna Telefon: Berceni, Ilfov. 0721.241.913.

PAG.

1 5

PARTICULAR, vând teren 1.600 mp situat între 2 case, la 100 m de pădurea Ordoreanu şi 500 m de lacul Mihăileşti, 16 m deschidere pe 2 străzi, posibilitate 2 parcele de 800 mp. Facilităţi: fundaţie beton 10x10 m cu pivniţă 6x4 m, puţ cu apă, curent 220 V-380 V - stâlp în curte, cabină cu tablou electric, conducte gaze la intrare, 0723.668.722. VÂND teren intravilan, Şoseaua Giurgiului, DEDEMAN, 1.820 mp; 220€, negociabil. 0722.510.444. CUMPĂRĂRI IMOBILE DIVERSE PARTICULAR cumpăr urgent direct de la proprietari apartament (confort 1) în bloc cu 4 etaje sau în vilă; eventual casă solidă sau teren în Bucureşti sau apropiere. 0722.797.759. ÎNCHIRIERI CERERI APARTAMENT 2 CAMERE CAUT apartament 2 camere de închiriat în Popeşti-Leordeni. 0721.534.294. VÂNZĂRI AUTO VÂND Skoda Octavia Tour, 2007, 63.000 km, dotare completă, întreţinere impecabilă, 30.800 lei, 0726.171.008. OCAZIE, Mitsubishi Outlander, 2008, 12.500 euro, negociabil, 100.000 km. Telefon: 0737.442.414. CUMPĂRĂRI AUTO

ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. VÂNZĂRI DIVERSE

SUPORT de uscat rufe cu scripeţi şi fixare în tavan. Ideal pentru balcoane închise în termopan, băi etc. Detalii pe: www.uscatorrufe.ro. CUMPĂRĂRI DIVERSE

ACHIZIŢIONĂM acum electronice fabricaţie după 2005: Laptop; TV-LCD; Iphone; Aparat foto digital; Diverse. Preţuri maxime - deranj minim. 0785.699.822.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l POMPIER - verifică instalaţiile şi utilajele de stingere: supraveghează permanent funcţionarea sistemelor de alarmare, semnalizare şi stingere a incendiilor. Condiţie obligatorie: atestat de servant pompier. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Spune adevărul şi atunci nu va trebui să ţii minte nimic.“ MARK TWAIN

LUNI, 7 mai 2012

PRINţUL HARRY s-a întors la fosta iubită

n Mezinul Familiei Regale a Marii Britanii s-a împăcat, recent, cu fosta sa iubită Chelsy Davy. Cei doi se cunosc de mai bine de şapte ani şi până acum s-au despărţit de trei ori.

HOROSCOP BERBEC Săptămâna se anunţă plină de evenimente în plan profesional, care nu sunt întotdeauna dintre cele mai plăcute: conflictele sunt foarte probabile. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Riscul de a se isca din senin conflicte majore, certuri, reproşuri este foarte mare în această perioadă. Indicat este să fiţi atent la tonul pe care îl folosiţi în discuţii. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

GEMENI O dificultate legată de bani vă va întuneca buna-dispoziţie la începutul acestei perioade. E ceva ce nu mai poate fi amânat sau trecut cu vederea. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC

No Doubt, primul album după 11 ani SOLISTA No Doubt, Gwen Stefani, a declarat că trupa va lansa, anul acesta, un nou album, primul după 11 ani, anunţul fiind făcut într-un mesaj video postat pe YouTube. Materialul discografic, ce va apărea pe piaţă pe 26 septembrie, este cel de-al şaselea din istoria grupului, iar primul single extras de pe album va putea fi ascultat începând cu luna iulie. Ultima lansare discografică datează din 2001, când trupa a scos pe piaţă albumul „Rock Steady“, trei ani mai târziu fiind înregistrat şi ultimul concert al formaţiei. Trupa No Doubt s-a înfiinţat în 1986, iar până în prezent a vândut 35 de milioane de albume în toată lumea. Totodată, formaţia a fost nominalizată de nouă ori la premiile Grammy. (I.P.)

BANCUL ZILEI Un pictor vestit, aflat prin munţi, întâlneşte o turmă de oi şi se adresează ciobanului: - Bade, îmi dai voie să-ţi pictez oile? - Eşti nebun, omule? Lasă-le aşa albe cum sunt…

Pe fondul unor situaţii care se precipită şi vă subminează stabilitatea socială, este posibil să faceţi nişte mişcări absolut spectaculoase astăzi. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU Se anunţă a fi o zi bună pentru dialoguri cu prietenii, întâlniri, glume, dans, schimburi de idei şi, din când în când, o mică şansă de a învăţa câte ceva. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

La mai bine de un an de la ultima despărţire, mezinul Familiei Regale a Marii Britanii, prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, s-a împăcat cu fosta iubită Chelsy Davy. Potrivit unei apropiate a cuplului, citată de cotidianul „Daily Mail“, cei doi sunt împreună de aproape o lună. „Se tot întâlnesc, la petreceri private sau acasă la prieteni. Se văd de mai bine de trei săptămâni, dar nu doresc să vorbească despre acest lucru“, a declarat apropiata

Calendar

cuplului pentru cotidianul britanic. Harry şi Chelsy Davy s-au cunoscut în urmă cu mai bine de şapte ani şi au devenit un cuplu la scurt timp. Relaţia lor a fost una tumultuoasă, Harry şi Chelsy despărţindu-se de trei ori. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată anul trecut, la scurt timp după nunta prinţului William şi Catherine Middleton. La acea vreme, Chelsy a recunoscut în faţa presei că nu se va căsători niciodată cu Harry deoarece nu este atrasă de stilul de viaţă regal.

Sudoku

7 mai 2012 Soarele răsare la 5.58 şi apune la 19.29

1986: Echipa de fotbal Steaua București cucerește, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni. 1995: Jacques Chirac învinge la alegerile prezidențiale din Franța.

www.ziarulring.ro

Pune-ţi mintea la contribuţie 5

3

2

6

9

BALANŢĂ Ar trebui să vă abţineţi de la orice comentariu ori să vă implicaţi într-o chestiune care se poate lăsa nu cu ceartă, ci cu un conflict major. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION Componenta afectivă va fi cea avariată în cazul dumneavoastră. Fie că e vorba de o despărţire, fie de o dezamăgire din partea prietenilor, cert este că acest lucru va avea un impact destul de mare asupra dvs. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

SĂGETĂTOR În plan profesional există unele nemulţumiri, dar se vor rezolva mai repede dacă veţi lăsa lucrurile să-şi urmeze cursul firesc. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

CAPRICORN 9

1924: Se naşte Matty Aslan, regizor, scenarist al unor filme de animație românești. 1938: Moare Octavian Goga (foto), poet, dramaturg şi om politic român.

A petrecut Paştele în România În urmă cu mai puţin de o lună, prinţul Harry a efectuat o scurtă vizită în România, unde a petrecut câteva zile alături de prieteni. El a sosit cu o cursă low-cost la Târgu Mureş, de unde a plecat la domeniul contelui Kalnoky, prieten bun al tatălui său. În timpul şederii sale în România, a făcut mai multe plimbări pe Valea Zălanului, atât pe jos, cât şi cu motocicleta, dar a vizitat şi alte zone, unde tatăl său deţine mai multe proprietăţi.

Atenţie mare la riscurile care provin de la drumuri, deplasări. Există pericolul unor accidente minore sau al unor disfuncţii. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

5 1

Rezolvarea din nr. trecut 4 9 5 3 7 8 2 6 1

6

7 3 8 2 9 5 6 1 4

9 6 2 7 5 3 1 4 8 1 8 3 9 6 4 5 7 2 5 4 7 1 8 2 3 9 6

6

VĂRSĂTOR În anturajul apropiat vor exista unele animozităţi, dar nu este cazul să interveniți. Indicat ar fi să staţi deoparte. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

8

4

3 7 1 6 2 9 4 8 5

6 5 9 4 1 7 8 2 3

4

6

8 2 6 5 4 1 7 3 9

2 1 4 8 3 6 9 5 7

9

1

3

4

2

7

5

5 2

9

PEŞTI 4

5

Energia fizică şi mentală atinge cote maxime, de aceea vă veţi ocupa de orice vă va face plăcere astăzi. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

1

Puteţi avea norocul unui chilipir fantastic şi sunteţi înclinati spre acest gen de tranzacţii. Relaţiile cu familia vor deveni excelente. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

1007  

SECRETUL mentalistului Gog: a învăţat pe internet „citirea“ gândurilor GRATUIT www.ziarulring.ro Tatăl Mădălinei: „Am primit două scrisori d...

Advertisement