Page 1

PUBLICITATE

GRATUIT

Joi, 26 aprilie 2012 NR. 1.002 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16 pagini

Depresia fiului lui Călinescu ar fi fost 0 accentuată de 7 un medicament

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Vremea azi... min. 110C / max. 210C presiune atmosferică 762 mmHG

PAG.

Cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Deputați cu datorii la stat, episodul 2...

EVENIMENT

SCENARIU BOMBă!

„ring“ vă prezintă, astăzi, trei aleşi care au „uitat“ să-şi plătească datoriile la stat în timp ce guvernanţii se plâng că nu au bani pentru pensionari. (pag. 3)

IPOTEZă șOC!

PAG.

0 2

EVENIMENT

Mircea Lucescu: „Messi a arătat că este om, nu robot“

S-a întâmplat minunea pe „Nou Camp“. Chelsea a reuşit să o elimine pe Barcelona din Liga Campionilor chiar dacă a jucat în 10 mai bine de o oră. „Il Luce“ a făcut o analiză pentru „ring“ a partidei care i-a trimis pe englezi în finala de pe „Allianz Arena“. (pag. 11)

Strategia PDL pentru SALVAREA LUI MRU: își „VOR SECHESTRA“

parlamentarii în ziua votului www.ziarulring.ro


5

0 EVENIMENT 2 JOI, 26 aprilie 2012

voturi îi lipsesc opoziţiei pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului MRU.

Strategia PDL la moţiune: PARLAMENTARII PUTERII, „arestaţi“ în sala de şedinţă DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Bogdan Ion, Tache D. Ionescu, Filioara, Grigore Cantilli, Urali, Crăciun, Grigore Alexandrescu, Dacia, Dorobanţilor, Nicolae Beldiceanu, Ion Slătineanu şi George Enescu.

n Puterii îi este frică de moţiunea de cenzură şi are un plan ce ar putea părea incredibil. Conducerea PDL vrea să-i atragă într-o capcană pe parlamentarii pe care i-ar bate vreun gând să voteze. „ring“ a aflat ce li se pregăteşte aleşilor. Constantin Valentin eveniment@ziarulring.ro

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte astăzi alimentarea cu apă pe Durău, Câineni, Bumbeşti, Gheorghe Vânceanu, Mihai Crăciun, Omului, Steluţei, Elocenţei, Garofiţei, Alunişului, Ispravei, Păltinişului şi Stejărişului.

Conform surselor din cadrul PDL, strategia pe care principalul partid de guvernământ o va adopta la această moţiune va fi diferită de ceea ce s-a practicat în trecut. Nu în sensul că vor vota, ci în sensul în care se doreşte absenţa totală de la şedinţa de plen de vineri. Doar că nu toţi parlamentarii PDL cunosc acest lucru. Astfel, PDL ar urma să îşi convoace senatorii şi deputaţii vineri dimineaţă la o şedinţă specială în parlament, pe tema moţiunii, a cărei durată va fi însă nedeterminată. Adică, sub acest pretext, conducerea PDL vrea să îşi ţină sub control total parlamentarii, vorbindu-se in-

clusiv despre încuierea ușilor sălii de şedinţe. Îl schimbă pe Boc? Conducerea PDL se teme foarte tare de faptul că, în ziua moţiunii, unii parlamentari ai partidului ar putea să își anunţe votul în favoarea moţiunii chiar

în plen. Liderii democratliberali speră că o ședinţă „în forţă“ va permite controlul asupra situaţiei și chiar îi va determina pe anumiţi parlamen-

Proiectul MRU, sortit eşecului ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Transilvaniei, Luigi Cazzavillan, Nicolae Dona, Popa Tatu (între str. Henri Berthelot şi str. Transilvaniei) şi Henri Berthelot (între str. Popa Tatu şi str. Spiru Haret).

Întrebarea zilei

116

Disperarea conducerii democrat-liberale este maximă, pentru că eventuala cădere a guvernului ar putea arunca în aer inclusiv planul privind o nouă construcţie în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Pentru public, demiterea guvernului ar arăta că premierul a fost incapabil să le insufle încredere peneliștilor, deci îi va fi cu atât mai greu să insufle încredere alegătorilor. Liderii PDL ar miza și pe faptul că USL nu va putea să îi acuze că boicotează moţiunea, pentru ca aceasta să nu fie votată vineri, întrucât prezenţa UDMR și a celorlalte minorităţi va asigura cvorumul de ședinţă.

parlamentari au semnat pentru proiectul inițiat de grupurile parlamentare ale opoziției.

Bărbatul rănit în timpul furtunii, în stare gravă

În adopţie, datele vor fi păstrate 50 de ani

ACCIDENT. Un bărbat

DECIZIE. Toate

a intrat în stop cardiorespirator după ce, ieri, în timpul furtunii, un panou a căzut peste el în cartierul Militari, fiind stabilizat de echipajul SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a suferit şi traumatisme grave de tip cranio-cerebral şi facial. Potrivit dr. Bogdan Opriţă, şeful SMURD Bucureşti, care a sosit la faţa locului şi a intervenit pentru resuscitarea bărbatului, prognosticul medicilor este rezervat. (D.A.)

www.ziarulring.ro

tari nemulţumiţi să își reconsidere poziţia. Sursele noastre spun că, la o adică, se va merge cu promisiuni la această ședinţă, inclusiv în sensul unei demisii a lui Boc de la șefia PDL după moţiune și instalarea lui Ungureanu la vârful partidului.

informaţiile despre copil, părinţii fireşti, familia extinsă şi familia adoptatoare, obţinute pe parcursul derulării procedurilor de adopţie, vor fi arhivate într-un dosar unic şi păstrate cel puţin 50 de ani, potrivit Hotărârii 350/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei. Adopţia poate fi stabilită ca finalitate a planului individualizat de protecţie numai dacă ambii părinţi fireşti ai copilului au minimum vârsta de 14 ani. (D.A.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 174,73 lei

4,37 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în scădere. MDL

Info

112 Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,31 5,33 3,64 3,35 2,23 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

2

www.ziarulring.ro

Rău-platnici: care sunt

deputaţii cu datorii la stat n Un deputat al puterii a reuşit să facă o gaură de câteva sute de mii de lei în bugetul statului. Firmele pe care le deţine împreună cu familia sa au de plată către Fisc aproape 988.500 de lei. Acesta nu este singurul politician aflat în vizorul ANAF. „ring“ vă prezintă, astăzi, trei aleşi care au „uitat“ să-şi plătească datoriile la stat în timp ce guvernanţii se plâng că nu au bani pentru pensionari. obligat să declare în acte doar ce câştigă el şi soţia lui, nu şi celelalte rude ale sale, iar din aceste afaceri se pare că nevasta s-a ales doar cu un salariu modest, iar el cu nimic.

Alina Nicu

alina.nicu@ziarulring.ro

Deputatul democratliberal Cristian Burlacu este campion la datorii către Fisc. Societăţile la care este asociată familia sa au de plată aproximativ 988.500 de lei, aflându-se în executare silită. Astfel, Darvex SRL, o firmă cu o cifră de afaceri de aproximativ 762.000 de lei, unde Burlacu deţine 50% din acţiuni, are datorii la Fisc de peste 312.500 de lei. De asemenea, Partener Group Invest SRL, deţinută de politicianul PDL împreună cu soţia, fratele şi cumnata sa, are de plătit Fiscului aproximativ 676.000 de lei. Nimic pe numele lui Cristian Burlacu nu deţine pe numele lui case, terenuri sau alte bunuri. Potrivit ultimei declaraţii de avere, în 2010, el a avut, împreună cu soţia sa, venituri de aproximativ 96.000 de lei şi este dator la bancă 50.000 de euro. Chiar şi aşa, a reuşit să împrumute cu aproximativ 320.000 de euro o persoană fizică, dar şi firma datoare, Partener Group Invest SRL, şi o alta, deţinută tot de el şi

familia sa, respectiv Romnic Investments SRL, aceasta din urmă având o cifră de afaceri de peste 2,2 milioane de lei. Chiar dacă nu are proprietăţi, politicianul mai deţine acţiuni şi la societăţile Marami Invest SRL, cu o cifră de afaceri de peste 1,7 milioane de lei, şi la Bros Construct SRL, cu o cifră de afaceri de peste 145.000 de lei. Probabil că deputatul este

Stelică Iacob Strugaru, executare silită pentru 36.000 de lei Un alt parlamentar dator la stat este democrat-liberalul Stelică Iacob Strugaru. ANAF a declanşat procedura de executare silită pentru firma lui, Iacobs Com SRL, ce are de plătit în jur de 36.000 de lei. Deputatul PDL deţine, în Botoşani, un teren de 644 mp şi o casă de 440 mp, iar soţia sa are un apartament în Iaşi. Stelică Iacob Strugaru are şi datorii la bancă.

,,ring“ va continua seria dezvăluirilor cu privire la datoriile pe care parlamentarii României le au către Fisc şi, implicit, către toţi cetăţenii acestei ţări.

PAG.

societăţi comerciale la care este asociat politicianul Cristian Burlacu se află în executare silită din cauza datoriilor uriaşe.

PE SCURT Peste 90 de angajaţi ai MAI, fără drept de a purta armă

VERIFICARE. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a afirmat, ieri, că, în urma verificărilor făcute în structurile teritoriale arme, explozivi şi substanţe periculoase din MAI, peste 90 de lucrători şi-au pierdut dreptul de a purta armă. În urma verificărilor, 38 de permise au fost anulate, 10 dintre ele pentru neîndeplinirea condiţiilor psihologice şi medicale. (V.M.)

Bolnav de cancer, ucis de infirmier

Asigurările private ar crea probleme în Sănătate

Boureanu nu vrea să dea 3.000 de lei Şi parlamentarul PDL Cristian Boureanu are probleme cu ANAF. Firma Altipo Construct SRL, unde Boureanu deţine 81% din acţiuni, se află în executare silită pentru 3.000 de lei. Deputatul şi-a trecut, în ultima declaraţie de avere, 19 terenuri, un apartament la New York, bijuterii şi o colecţie de obiecte de uz casnic de argint de peste 400.000 de euro, dar şi datorii la bancă de câteva milioane de euro.

0 3

ACCIDENT. Un bărbat de 62 de ani din Sibiu a fost internat în spital, fiind bolnav de cancer, dar a murit din cauza unor cheaguri de sânge. Pacientul a fost scăpat pe scări de infirmierul care îl ducea la raze şi în urma accidentului a decedat. Familia pacientului spune că va depune o plângere. (D.A.)

ATENŢIONARE. Observatorul Român de Sănătate (ORS) a lansat, ieri, un raport potrivit căruia introducerea unui sistem privat de finanţare ar crea mai multe probleme decât ar rezolva. „În plus, este un proces complex şi costisitor, iar succesul lui este determinat, paradoxal, tot de capacitatea de guvernare a statului“, a declarat Nicolae Done, vicepreşedintele ORS. (D.A.)

Pacienţii români aşteaptă 1.800 de zile un medicament nou ÎN ROMÂNIA, pacienţii nu au mai avut acces în regim compensat la tratamente noi disponibile în Europa după anul 2007, ceea ce îi situează pe ultimul loc în clasamentul european din acest punct de vedere, aşa cum arată studiile de profil. „În prezent, au trecut deja mai mult de 1.800 de zile din momentul în care medicamentele noi au fost aprobate, fără ca acestea să fi ajuns încă la pacienţii români. Prin comparaţie, între momentul aprobării unui medicament de către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului) şi cel în care acesta poate fi prescris în regim compensat de medici, belgienii aşteapă 392 de zile, suedezii - 206 zile, iar austriecii - 88 de zile“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). În prezent, peste 140 de molecule şi indicaţii terapeutice noi aşteaptă să fie introduse pe lista medicamentelor compensate din România. Din acestea, majoritatea sunt destinate tratării cancerului, diabetului, afecţiunilor cardiologice, antibiotice şi antivirale, dar sunt şi medicamente pentru pacienţii care suferă de HIV/SIDA, cu afecţiuni psihice, boli rare sau posttransplant. (D.A.)

www.ziarulring.ro


18

PAG.

0 EVENIMENT 4 JOI, 26 aprilie 2012

criminali în serie sunt analizaţi în teza de doctorat a chestorului Vasile Viorel.

Marius Iacob, despre teza de doctorat a chestorului Vasile Viorel:

Pionierat în analiza criminalilor n Am promis şi ne ţinem de cuvânt: vă prezentăm azi, în exclusivitate, ce crede procurorul Marius Iacob despre tema tezei de doctorat a chestorului Vasile Viorel, un adevărat Manual al vânătorii crimelor şi criminalilor în serie... la români. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

Au vânat criminali în serie împreună: timp de peste 15 ani. Practic, în ultimul deceniu, nu există caz rezolvat cu criminali în serie care să nu poarte semnătura tandemului Marius IacobVasile Viorel. Unul, procuror criminalist de excepţie, celălalt, chestor de poliţie judiciarist... pursânge. Care, începând de marţi, 24 aprilie, este şi doctor. Doctor în crime şi criminali în serie. Procurorul Marius Iacob nu putea lipsi de la prezentarea tezei de doctorat a lui Vasile Viorel. Tocmai de aceea, l-am rugat pe magistratul criminalist de excepţie Marius Iacob, acum primadjunct al procurorului general al României, să spună ce crede despre această te-

ză, temă de pionierat în domeniul judiciar. „Teza de doctorat a domnului chestor Vasile Viorel este, din câte ştiu eu, o lucrare unică! Este o temă foarte bine aleasă, care nu a mai fost abordată şi a fost tratată cu maximum de profesionalism!“ Profilul psihologic al lui Rîmaru. Şi altele. „Tema tezei de doctorat a domnului chestor Vasile Viorel se numeşte «Investigarea crimelor în serie şi a criminalilor în serie». În lucrarea aceasta de pionierat, domnul chestor Vasile Viorel a abordat şi analizat psihologia criminalilor în serie, începând cu cazul Rîmaru: ca profil psihologic al criminalului, ca mod de cercetare şi investigare“, mai afirmă renumitul procuror.

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Marea noastră şansă, a mea şi a domnului chestor Vasile Viorel, a fost lucrul în echipă. Am rezolvat multe cazuri împreună, unele putând deveni chiar precedente judiciare. Vom rezolva şi cazul Elodia, veţi vedea.“ MARIUS IACOB

În lucrarea mea de doctorat am analizat un număr de criminali în serie autohtoni, vreo 18, şi am arătat de ce este fiecare criminal în serie, analizând dacă şi-a lăsat semnătura la locul faptei, cum spun americanii. Şi am tras şi o concluzie“ CHESTOR DR. VASILE VIOREL „A făcut o distincţie clară între crimele în serie şi crimele în masă“ „Domnul chestor Vasile Viorel a făcut o distincţie foarte clară între crimele în serie şi crimele care se comit în aceleaşi împrejurări, crimele în masă ca să zicem aşa (n.r.

- vezi recentul caz al criminalului-pistolar de la Perla, soldat cu două victime şi alte

opt tentative de asasinat, toate comise în câteva zeci de secunde). Deci, una peste alta,

teza de doctorat a domnului chestor Vasile Viorel abordează o temă de mare interes, iar dintre multele teze de doctorat la care am participat, aceasta este unică pentru că domnul Vasile Viorel şi-a ales o temă exact pe domeniul său de activitate. Eu cred că este o lucrare de pionierat, nu am cunoştinţă de alte lucrări pe aceeaşi temă la noi!“, spune, ca prieten şi colaborator al chestorului-doctor Vasile, magistratul criminalist Marius Iacob.


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


5.000

PAG.

0 SOCIAL 6 JOI, 26 aprilie 2012

UMANITAR

AJUTAţI-O PE ANDRA Să TRăIASCă

de lucrători MAI vor asigura ordinea pe Arena Naţională pe 9 mai.

Campanie de strângere de semnături

PENTRU ROŞIA MONTANă n Sindicatul Viitorul Mineritului a lansat, ieri, o campanie de strângere de semnături pentru minerit şi locuri de muncă la Roşia Montană. Lansarea a avut loc în cadrul unei conferinţe organizate de Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană. Alexandru Manea

alexandru.manea@ziarulring.ro

Andra Nicolae suferă de leucemie acută limfoblastică şi epilepsie. Din iunie 2008 până în septembrie 2009 a făcut chimioterapie în Italia şi, din cauza epilepsiei, nu a putut fi supusă transplantului. La sfârșitul lunii aprilie, fetiţa trebuie să meargă la control medical în Italia şi are nevoie de 1.200 de euro. Pentru a o ajuta pe Andra, puteţi face donaţii în contul

RON – RO31RNCB0128067186800001, deschis la BCR TÂRGOVIŞTE, titular Nicolae Mihai. UMANITAR

AJUTAţI-O PE DIANA Să POATă ÎNVINGE LEUCEMIA!

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Alba, la finele anului trecut, 76,1% din populaţia cu vârstă de muncă din zona Roşia Montană nu avea locuri de muncă. Din această cauză, dar şi pentru că proiectul de minerit nu a obţinut încă aprobările necesare de la autorităţi, Sindicatul Viitorul Mineritului a iniţiat, ieri, o campanie de strângere de semnături pentru minerit

2.500

de locuri de muncă ar fi create în zona Roşia Montană odată cu începerea proiectului minier.

şi, implicit, pentru demararea proiectului minier din regiune. Aceasta a fost făcută în cadrul conferinţei naţionale „O şansă pentru România: locuri de muncă prin relansarea mineritului“, organizată de Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană. „Fac un apel la solidaritatea românilor,

care întotdeauna au ştiut să se susţină unii pe alţii în vremuri dificile, în vremuri de criză. În ziua de azi, avem cu toţii nevoie de locuri de muncă mai mult decât de orice altceva. Noi, minerii din Apuseni, ştim că mineritul poate să aducă prosperitate şi locuri de muncă“, a declarat, ieri, Cristian Albu (foto stânga), liderul Sindicatului Viitorul Mineritului. Dezbatere cu experţi europeni Conferinţa de ieri a Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană a reunit la Bucureşti experţi în minerit din mai multe ţări. Invitaţii au dezbătut subiectul strategiilor pentru resurse mine-

Oamenii din Roşia Montană nu mai au răbdare. Vin zilnic la primărie şi ne întreabă dacă avem veşti, dacă ştim ce se întâmplă cu proiectul.“ EUGEN FURDUI, primar Roşia Montană rale din ţările UE, precum şi legătura dintre proiectele de investiţii în minerit modern şi numărul mare de locuri de muncă pe care acestea le generează la nivel european.

MAI se „antrenează“ pentru

finala Europa League n Au început pregătirile „în forţă“ pentru marea finală care va avea loc pe 9 mai în Capitală. Jandarmii, pompierii şi poliţiştii au făcut, ieri, primele pregătiri pe Arena Naţională, sub ochii ministrului de interne Gabriel Berca şi ai şefilor de direcţii. Vlad Manolache

vlad.manolache@ziarulring.ro

Are doar patru ani şi şapte luni, dar viaţa a pus-o la grea încercare. Diana Lupu, o fetiţă din Ogrezeni, judeţul Giurgiu, are nevoie de ajutorul nostru pentru a reuşi să învingă leucemia acută limfoblastică. Pentru că nu reacţionează bine la citostatice, medicii i-au recomandat Oncaspar. Un flacon costă 5.000 de lei, iar ea are nevoie de două pe lună. Tratamentul fetiţei va dura aproximativ 12 luni. Toţi cei care doresc să îi dea Dianei o şansă la viaţă pot dona în conturile:

RO19BRDE190SV13171141900 - ÎN EURO RO16BRDE190SV13609641900 - ÎN LEI BRD, agenţia Bolintin Vale, titular Lupu Dănuţ Cristian

www.ziarulring.ro

Pentru ca finala UEFA Europa League 2012 să se desfăşoare în condiţii bune, structurile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor au făcut, ieri, simulări atât pe platoul de la intrarea în stadion, cât şi în interior. „Activitatea a avut loc în cadrul pregătirilor pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia finalei Europa League. S-au simulat câteva situaţii ipotetice: un incendiu la o maşină, intervenţie pentru restabilirea ordinii publice şi activităţi de dirijare a circulaţiei rutiere“, a

Fan-zone vor fi organizate în pieţele «George Enescu» şi Constituţiei, unde vor exista ecrane mari pentru toţi cei care nu au bilet la meci.“ GEORGIAN ENACHE, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti Ministrul Gabriel Berca (dreapta), alături de secretarul general adjunct Petre Toma afirmat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Suporterii, în vizorul autorităţilor Pentru a-i supraveghea pe suporteri pe întreg stadionul, ministerul va avea comandanţi în punctele-cheie, care vor transmite orice neregulă. „Pe timpul partidei, vor fi reprezentanţi ai tuturor structurilor, comandanţi ai jandarmeriei, pompierilor, poliţiei şi un şef al societăţii private de securitate“, a afirmat Enache. Pregătirile nu se opresc însă la

poarta Arenei Naţionale. Zilnic vor fi parcurse pentru recunoaştere traseele suporterilor. De la Otopeni se stabilesc rute fixe de deplasare şi zone în care suporterii să poată viziona meciul în Capitală.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

De fiul meu cel mare au vorbit oameni valoroși (Paul McCartney - n.r.). Sper să reușească și ăsta mic, Luca.“

FLORIN CĂLINESCU

www.ziarulring.ro

PAG.

0 7

IPOTEZĂ-ŞOC: A făcut Călinescu jr

depresie de la un medicament antiacneic?

n Tulburătoarea moarte a fiului marelui actor Florin Călinescu ar putea declanşa un adevărat cutremur în lumea medicală dacă se va dovedi că Luca F. Călinescu s-a sinucis la începutul acestei săptămâni, la Praga, după ce ar fi făcut depresie din cauza unui medicament pentru tratarea acneei. Christian Levant & Daniela Arnăutu eveniment@ziarulring.ro

O incredibilă ipoteză a fost lansată, ieri, pe diverse site-uri şi în diverse medii (inclusiv medicale) referitoare la faptul că Luca, fiul lui Florin Călinescu, decedat în condiţii atât de tragice la Praga, ar fi avut probleme cu acneea şi ar fi

putut apela la un medicament antiacneic care creează o puternică depresie şi... dorinţa de sinucidere. De aceea, înainte de a fi prescris, medicul dermatolog te trimite la psiholog sau psihiatru pentru a obţine o evaluare şi un aviz. A făcut Călinescu jr tratament cu Roaccutane? A avut avizul medicului psihiatru să urmeze acest tratament? A fă-

cut el, cu sau fără avizul medicului psihiatru, în urma unui astfel de posibil tratament, depresie şi, în cele din urmă, s-a sinucis? Va duce în mormânt Luca Călinescu acest mister sau, dimpotrivă, dezvăluirea ar putea declanşa dezbateri aprinse? „Este una dintre substanţele cu efecte adverse, uneori depresie“ „Am aflat de la cei care m-au sunat că s-ar fi descoperit că fiul lui Florin Călinescu făcea tratament cu Roaccutane. Comentariul meu este unul singur: că Roaccutane este una dintre substanţele care au efecte adverse, uneori depresie şi alte tulburări ale sistemului nervos central“, spune prof. dr. Florin Tudose, renumit psihiatru. Specialistul mai adaugă: „Cu ceva timp în urmă am aflat că Monica, fosta soţie a lui Irinel Columbeanu, a făcut tratament cu Roaccutane, iar jurnaliştii mi-au cerut să comentez atunci acest lucru după ce s-a scris că Monica Columbeanu ar fi

Luca, la ceremonia de bătut-o pe fiica sa, Irinuca. (...) Ştiu că, la un moment dat, am spus că acest medicament, Roaccutane, poate avea efecte adverse asupra sistemului nervos central, poate să dea nervozitate, agresivitate, dar şi depresie“. Reamintim că profesorul Tudose ne-a declarat, în exclusivitate, că fiul lui Călinescu era „un bolnav grav depresiv“, că bolnavii suferinzi de depresii grave care se sinucid au liberul-arbitru blocat şi că, în consecinţă, „Luca, fiul lui Florin Călinescu, trebuie să se bucure de

absolvire lui Petru, fratele lui mai mare asistenţă religioasă la înmormântare“. O adevărată provocare nu numai pentru lumea medicală, ci, mai ales, pentru Biserica Ortodoxă Acest medicament (...) Română. poate avea efecte adverse asupra sistemului nervos Creşte riscul de sinucidere central, poate să dea Persoanele care urmează nervozitate, agresivitate, un tratament pentru acneea dar şi depresie.“ severă pot prezenta un risc PROF. UNIV. DR. mai mare de sinucidere, însă FLORIN TUDOSE, este posibil ca acest risc să psihiatru fie cauzat şi de depresia care este legată, în general, de această afecţiune a pielii, Decutan şi altele, pentru relevă un studiu al cercetă- tratamentul acneei. Experţii torilor suedezi de la Insti- au descoperit că riscul de tutul Karolinska. Aceştia au suicid cel mai ridicat se evaluat informaţii provenind întâlneşte la şase luni de la Cazul Angela. Şi biletul de adio. de la aproape 6.000 de per- începerea tratamentului. Se Roaccutane se comercializează în perfectă legalitate nu doar în Marea Britanie, unde s-a deschis o anchetă după ce soane, urmărite în perioada vorbeşte mult, mai ales pe 1980-1989, potrivit Asso- internet, despre faptul că o tânără de 28 de ani care îl folosea s-a sinucis, ci şi în România. Scandalul a izbucnit în Regat după ce Angela Lee, ciated Press. Substanţa iso- numeroși adolescenţi sau care lua Roaccutane, s-a aruncat în faţa unui tren. Deşi nu este primul caz de suicid în care apare, acest medicament tretinoin este vândută, din tineri s-ar fi sinucis din se comercializează încă, iar medicii spun că este foarte sigur, conform „The Sun“. La trei luni de când lua anii 1980, sub mai multe de- cauza acestui medicament. medicamentul, Angela s-a sinucis, însă dermatologul ei nu crede că medicamentul a generat acest impuls. Însă în numiri, printre care Accu- Pot fi doar nişte simple... biletul de adio, chiar victima vorbeşte despre Roaccutane, spunând că acesta i-a „îmbătrânit prematur trupul şi că tane, Roaccutane, Clarus, „legende urbane“!?... niciodată nu se va mai face bine, aşa că nu există altă cale de ieşire“.

Andra, despre relaţia cu Măruţă: „La noi nu există divorţ!“ LEGĂMÂNT. Cântăreaţa şi realizatorul emisiunii „Happy Hour“ de la ProTV sunt hotărâţi să rămână soţ şi soţie pentru tot restul vieţii. Întrebată, la „PoveŞtiri adevărate“ (Acasă TV), ce părere are despre despărţirile neaşteptate în cuplurile din showbiz, Andra a declarat: „Nu vreau să vorbesc despre divorţuri, la noi nu există aşa ceva, nu avem probleme!“. Artista susţine că de când are familie se grăbeşte mereu acasă: „De fiecare dată fug la copilul meu; el are nevoie de noi, de mamă, de tată, oricâtă lume ar fi în jurul lui. Am un copil foarte cuminte şi cea mai mare satisfacţie este când vine şi mă pupă“. În privinţa lookului, se pare că naşterea i-a priit Andrei: „Sunt mai slabă decât înainte de a rămâne însărcinată. Am 53 de kilograme, iar înainte aveam 55-56“. (T.A.)

Adelina Pestriţu slăbeşte cu saună şi masaj REŢETĂ. Prezentatoarea emisiunii „D-Paparazzi“, de la Kanal D, se pregăteşte pentru ţinutele de vară cu un regim de viaţă care include mult sport şi cât mai puţine calorii. „Am programul încărcat cu îngrijirea corporală, care include sală, saună, Kangoo Jumps şi, într-un final, un moment de relaxare – masajul“, şi-a anunţat Adelina Pestriţu admiratorii pe reţeaua de socializare. Şi la capitolul culinar, vedeta Kanal D şi-a impus anumite restricţii... Realizatoarea TV a dezvăluit una dintre dietele care o ajută să arate atât de bine şi să slăbească în timp record: „Fructe, piept de pui cu salată verde şi nelipsita apă plată cu lămâie sau ceai verde“. La o înălţime de 1,70 m, greutatea dorită de Adelina, la cei 25 de ani împliniţi, este de 50 kg. (T.A.)

www.ziarulring.ro


122

0 SHOWBIZ 8 JOI, 26 aprilie 2012

de zile de 1 Mai au fost sărbătorite în România, începând din anul 1890.

Corina Chiriac: „De 1 Mai, artiştii erau OBLIGAŢI să defileze“

PUBLICITATE

n Ziua Muncii nu a fost întotdeauna liberă la distracţii în România... Corina Chiriac şi Mihai Constantinescu, doi dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică uşoară, îşi amintesc cum, înainte de 1989, toţi artiştii erau convocaţi de regimul comunist pentru a defila împreună cu „oamenii muncii“. Cristian Gagu cristian.gagu@ziarulring.ro

„După tradiţionala defilare de 1 Mai eram obosiţi şi ne dureau picioarele atât de tare încât nu ne mai ardea de nicio petrecere“, a declarat, pentru „ring“, Corina Chiriac. Obligată să-şi înfrângă fobia pentru insecte În ciuda fobiei pe care o are pentru insecte, Corina Chiriac era obligată, de 1 Mai, să se încoloneze şi să defileze alături de colegii ei. „Noi, artiştii, eram obligaţi să mergem la defilări în echipa artiştilor. Eu nu prea ies la iarbă verde pentru că îmi este frică de insecte, dar atunci nu aveam încotro“. Şi când lua parte la vreo petrecere din Epoca de Aur, Corina nu era prea

entuziasmată: „Nu prea erau petreceri înainte de 1989, dar, când aveau loc, toate erau la fel în acea perioadă, nu pot să-mi amintesc vreuna memorabilă de atunci“. „Am tremurat pentru că nu aveam căldură“ Cele mai puternice amintiri ale lui Mihai Constantinescu despre 1 Mai se leagă de foarte puţinele grade Celsius... „De 1 Mai nu prea ne făceam planuri. Era o zi normală în care avea loc şi o defilare. Obligatorie. Nu era nimic din ce este acum. Nu erau petreceri cum sunt acum. Ţin minte că în anul 1975, de 1 Mai, am plecat la mare cu colegii. Am stat la un hotel din staţiunea Mamaia şi, în loc să ne bucurăm, să petrecem sau să ne plimbăm pe faleză, am îngheţat de frig.

66

de ani are Mihai Constantinescu şi 62, Corina Chiriac. Problema era că hotelul nu avea caldură şi am fost nevoit să dorm îmbrăcat cu toate hainele din valiză. N-am uitat niciodată ziua

aceea. A fost foarte ciudată vremea. Mai ţin minte şi că, într-o primăvară, pe 17 aprilie, eu făceam baie în Lacul Herăstrău“. PUBLICITATE

Ana Maria Prodan: „Reality-show-ul meu e 100% real!“ ORIGINAL. Spre deosebire de emisiunea realizată cândva de Monica Columbeanu, „Prodanca & Reghe: Dragoste în prelungiri“, reality-show-ul despre viaţa familiei Prodan – Reghecampf difuzat la Euforia TV, este neregizat, a dezvăluit, pentru „ring“, Ana Maria Prodan. „În viaţa noastră nu s-a schimbat nimic de când facem acest show. Suntem o familie normală şi ne petrecem viaţa şi în continuare exact la fel ca înainte. Cel mai comic moment surprins de echipa de filmare a fost când i-am pregătit o cină romantică specială soţului meu... Nu vreau să divulg acest moment, îl veţi putea vedea într-o săptămână în «Prodanca & Reghe: Dragoste în prelungiri», la Euforia TV. Eu sunt la fel şi când se filmează, şi când nu se filmează. Îmi pup piticii şi soţul când simt. În schimb, ei... sunt puţin stresaţi din cauza camerelor. Mi-a fost teamă când mi-au propus acest reality, dar mi-a plăcut ideea. Sincer, nu mi-a plăcut cel al familiei Columbeanu. Mi-am dorit, dacă intru în aşa ceva, să fie real şi să am ce arăta nepoţilor mei. Să o vadă pe bunica lor cât de nebună era şi câte lucruri putea să facă... Totul este real, nu accept să fac scenarii! Nu accept să mi se dicteze ceva. Asta sunt eu. Reală sută la sută!“, a declarat Ana Maria Prodan. (T.A.)

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

Pe mine nu mă ameninţă nimeni, că n-are curaj. Mama însă mai primeşte adesea telefoane ordinare.“

OANA ZĂVORANU

www.ziarulring.ro

PAG.

0 9

Oana Zăvoranu: „I-au băgat SÂRMĂ în BUZE fostului iubit al Ralucăi“ n Actriţa descrie cu lux de amănunte tortura la care a fost supus fostul iubit al Ralucăi Pastramă, actuala soţie a lui Pepe, nimeni altul decât fratele unui cunoscut personaj din televiziune. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

Pepe „n-ar fi străin“ de mutilarea fostului iubit al Ralucăi, susţine Oana Zăvoranu. Bărbatul ar fi încercat, prin alte persoane, să obţină bani de la Oana Zăvoranu pentru ca, prin intermediul ei, să dea publicităţii înregistrări compromiţătoare cu femeia care urma să-i devină soţie lui Pepe. „Voia 1.500 de euro pentru poze“ „De mai multe zile, toată lumea vorbeşte la modul «Ai auzit ce a păţit fostul iubit al Ralucăi Pastramă, cum l-a mutilat Pepe?». Aşa spune lumea, «mutilat de Pepe»... Acum, că l-a mutilat Pepe, că a asistat, că el a pus, că Pepe a fost cu ăştia din clan... nu ştiu. Am înţeles că i-au băgat

sârme în gură, în buze... Cu vreo două săptămâni înainte de cununia lui Pepe cu Raluca, am fost contactată de un tip care mi-a spus că e prieten cu fostul iubit al Ralucăi. El mi-a zis: «Oana, Raluca l-a prostit pe Pepe, nu crezi că a venit momentul să-i răspunzi lui Pepe cu aceeaşi monedă? Doar ştii, la vremea respectivă, ce ţi-a făcut cu Tudy! Am şapte-opt poze compromiţătoare cu Raluca goală în oglindă». I-am spus că nu mă interesează subiectul, dar am trimis pe cineva să vadă despre ce poze este vorba. Persoana respectivă s-a întâlnit cu tipul respectiv, omul avea aceste poze şi i-a spus că vrea 1.500 de euro pe ele. I-am transmis că nu dau atâţia bani. Atunci mi-a zis că există şi un filmuleţ în care asta face sex oral, dar că prietenul

lui nu e foarte sigur dacă vrea să dea această înregistrare, pentru că îi este frică să nu fie omorât. Nu m-am arătat interesată să dau mii de euro şi i-am explicat că nu mai am nicio legătură cu Pepe. Aici s-a încheiat discuţia mea cu acest om care m-a sunat“, a declarat, pentru „ring“, Oana Zăvoranu. „Tăcerea celor din televiziuni spune multe“ Ce explicaţie găseşte Oana pentru agresarea fostului iubit al Ralucăi? „Pepe cred că a văzut acel filmuleţ şi de asta l-a bătut pe fostul iubit al Ralucăi cu o zi înainte de a veni cu pozele la televizor. Celui bătut îi e frică să depună plângere penală. Mama (Mariana Zăvoranu – n.r.) s-a oferit să-i acorde asistenţă juridică prin avocaţii familiei noastre. Nu

Pepe e istorie pentru mine şi asta mai ales de când a decis să aibă un copil cu altă femeie. Merit şi eu un bărbat care să mă iubească cu adevărat, să îl iubesc, să ne respectăm şi să fie la nivelul meu.“ OANA ZĂVORANU ştiu dacă el va avea curajul... Am auzit şi că Tudy a avut multe neplăceri de pe urma lui Pepe, nu ştiu dacă de la Pepe, personal. Pepe nu e nici străin de situaţie, nici uşă de biserică. El pozează în băiatul drăguţ, dar eu ştiu cât e de diabolic. Pentru orgoliul lui e capabil de multe lucruri şi are în jurul lui multe gorile care, pentru câţiva bani, sunt în stare de multe, că nu se murdăreşte el. Tăcerea celor din televiziuni spune multe, dar eu nu sunt proastă şi nici laşă!“, afirmă celebra actriţă. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1-0

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

este scorul cu care naţionala Under-16 a României a învins, la Buftea, într-un amical, naţionala similară a Elveţiei.

1 1

Mircea Lucescu: „Messi a arătat PE SCURT

că este om, nu robot“

n S-a întâmplat minunea pe „Nou Camp“. Chelsea a reuşit să o elimine pe Barcelona din Liga Campionilor chiar dacă a jucat în 10 mai bine de o oră. „Il Luce“ a făcut o analiză pertinentă, pentru „ring“, a partidei care i-a trimis pe englezi în finala de pe „Allianz Arena“. execute penalty-ul, se vedea pe faţa lui că este încordat, că este apăsat de miza meciului şi a faptului că el este omulcheie. L-a responsabilizat mai mult decât trebuia, drept dovadă că a greşit execuţia, ceea ce i se întâmplă foarte rar. Barcelona a jucat la disperare în ultimele 10 minute, nu e posibil să nu laşi un fundaş lângă Torres, să fie singur în propria jumătate. Probabil după acest eşec Barcelona îşi va reevalua jocul care a început să fie descifrat de cât mai multe echipe“, a continuat „Il Luce“.

Emilian Tancău

emilian.tancau@ziarulring.ro

Mircea Lucescu a urmărit duelul de pe „Nou Camp“ dintre Barcelona şi Chelsea. Chiar dacă au învins cu 1-0 în partida tur, englezii porneau cu şansa a doua. Calculele de pe hârtie au fost date peste cap de o apărare ca la carte a lui Chelsea, lucru ce l-a surprins şi pe „Il Luce“, care înaintea meciului miza pe o calificare în finală fără probleme pentru „extratereştri“. „A fost o surpriză şi pentru mine eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor. Eu cred că meciul de pe «Nou Camp» nu a făcut propagandă fotbalului, nu se poate juca în felul acesta. Chelsea a avut o organizare foarte bună în defensivă, iar Barcelona a greşit că nu a găsit soluţii de o altă natură. Ei au continuat să joace ceea ce ştiu, deşi jocul după eliminarea lui John Terry cerea altceva, iar ei au avut timp destul la dispoziţie pentru a schimba tactica de joc care o aveau pentru 11 contra 11. Dar şi în fotbal apare uzura la un moment dat, este un ciclu care se termină şi trebuie început altul. Era clar încă din meciul tur că Chelsea a citit bine jocul Barcelonei, însă spaniolii s-au bazat probabil pe faptul că joacă acasă, au spectatorii în spate şi calificarea va veni automat. Uite că de data aceasta nu a mai ţinut şi apărarea formidabilă a lui Chelsea a dat

roade dând peste cap orice pronostic“, a declarat, pentru „ring“, Mircea Lucescu. „Extratereştrii“ au jucat la disperare Jocul argentinianului Lionel Messi a scârţâit, şi astfel tot angrenajul Barcelonei a fost dat peste cap. Atacantul a

resimţit presiunea ce apăsa pe umerii săi, iar Guardiola i-a forţat mâna argentianului la executarea loviturii de pedeapsă, ratată de câştigătorul „Balonului de aur“. Tehnicianul lui Şahtior ne-a spus că antrenorul Barcelonei a greşit în momentul în care l-a desemnat pe Messi să execute penalty-ul. „Messi nu a mai fost cel pe care îl ştiam. A arătat că este şi el om, că are limitele lui, că nu este robot. A fost o presiune prea mare pentru el. Probabil a şi conştientizat faptul că a greşit pe «Stamford Bridge» la golul lui Chelsea, iar în retur a ţinut cu orice preţ să şi-o răscumpere. Cred că Guardiola nu trebuia să îl desemneze pe el să

Doar victorie OBIECTIV. Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, spune că „roşalbaştrii“ nu-şi permit să mai piardă vreun punct până la finalul sezonului, pentru a mai putea spera la titlu. „E un moment-cheie pentru noi, poate şi pentru Rapid. Trebuie să nu mai pierdem puncte. Rapid e într-o formă bună, are şi avantajul terenului propriu. Dar noi am dovedit că putem câştiga pe orice teren“, a spus Răducan. Oficialul stelist a mai menţionat că Gabi Matei este refăcut: „El şi-a terminat recuperarea şi ar fi un câştig pentru noi“. (C.S.)

Arbitrii să nu decidă campioana Când l-am întrebat despre derby-ul din Liga I de duminică, în care Rapidul va juca împotriva Stelei, Mircea Lucescu s-a abţinut de a face vreun comentariu, spunândune că nu poate fi obiectiv şi îi lasă pe alţii să îşi expună părerile. Totuşi, tehnicianul vede o luptă strânsă la titlu, unde cinci echipe au şanse egale, iar speranţa lui este ca aceea care va câştiga să se remarce pe teren chiar dacă vor exista şi greşeli de arbitraj. „Este o luptă frumoasă în cinci pentru titlu. Despre meciul RapidSteaua chiar nu vreau să vorbesc pentru că nu aş putea să fiu obiectiv. Câştigătoarea titlului sper ca să fie decisă prin joc, şi nu prin greşelile de arbitraj“, ne-a spus, în încheiere, Mircea Lucescu.

Nu crede în medalii

CONSTANTINA DIţă, campioană olimpică la maraton, a declarat că este foarte greu să obţină o medalie la ediţia din acest an a JO. „E foarte greu ca lumea să-şi pună speranţe în mine într-o medalie având în vedere cum se aleargă. Sunt mulţumită că m-am calificat, că mi-am făcut baremul. Acum rămâne de văzut ce va fi. Sper să fac un rezultat cât mai bun având în vedere vârsta pe care o am. La ora actuală sunt peste 20 de atlete care aleargă maratonul sub două ore şi 20 de minute“, a spus Diţă. (C.S.)

Borcea ştie: Rapid vrea titlul

Mai mulţi la Londra? OCTAVIAN MORARIU, preşedintele COSR, a declarat că, în cazul în care echipa de handbal a României ar obţine calificarea la JO de la Londra, delegaţia ar fi mai mare ca la Beijing, când au participat 102 sportivi. „Suntem foarte aproape să avem un număr de sportivi echivalent cu cel de la Beijing. Dacă s-ar califica şi fetele de la handbal, am fi peste, dar avem meciuri foarte grele cu Franţa, Muntenegru şi Japonia. În urmă cu un an ne temeam că o să avem doar 50 sau 60 de sportivi în delegaţie“, a spus Morariu. (C.S.)

CRISTI BORCEA a dezvăluit o discuţie pe care a avut-o cu George Copos, în care patronul rapidist l-a anunţat că va lua măsuri în cazul în care giuleştenii nu vor câştiga campionatul. „Nu-i mai credeţi când spun că nu vor titlul. Copos îmi spunea şi când echipa era pe trei sau patru că vrea neapărat titlul, că altfel se scufundă planeta. Fix aşa mi-a spus: «Dacă nu luăm titlul, îi dau afară pe toţi!»“, a povestit Borcea. (C.S.)

Hagi inspiră generaţia următoare

Și l-ar dori pe Mutu

REPORTAJ. UEFA a realizat un videoreportaj la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, acesta fiind publicat pe site-ul oficial al forului continental sub titlul „Hagi inspiră generaţia următoare“. Hagi a explicat că modelul său a fost Academia La Masia, de la Barcelona. „Tatăl meu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României, de fapt cel mai bun. Este un model pentru mine, aşa cum Academia «Gheorghe Hagi» este un vis pentru orice jucător de fotbal din România“, a declarat Ianis, fiul lui Gică Hagi, echipei de filmare. (C.S.)

DORINŢĂ. Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, recunoaşte calităţile lui Adrian Mutu şi nu ascunde că şi l-ar dori la Dinamo. „Interesul meu este să antrenez jucătorii pe care îi am în acest moment la dispoziţie. Nu se ştie niciodată ce jucători vor mai veni. Toată lumea cunoaşte calităţile lui Mutu, sperăm însă că va mai avea puterea să mai joace“, a afirmat italianul. Bonetti a mai spus că nu-l interesează derby-ul dintre Rapid şi Steaua, ci doar meciul elevilor săi de la Braşov de mâine. (C.S.)

www.ziarulring.ro


13

1 SPORT 2 JOI, 26 aprilie 2012

zile ne mai despart de finala Europa League de la Bucureşti.

n „Cursa“ Europa League a intrat în „linie dreaptă“ către finala de la Bucureşti. În fiecare etapă a competiţiei europene, „ring“ vă va prezenta cele mai interesante informaţii legate de formaţiile care luptă pentru cele două poziţii de finaliste, pe 9 mai, pe Naţional Arena.

Portughezul Diego Capel străpunge apărarea bască şi înscrie pentru victoria din meciul tur

Traian Racu

Câştigător Europa League 2012 (cote pariuri) Atletico Madrid Athletic Bilbao Sporting Valencia

1,4 2,2 4,8 6

traian.racu@ziarulring.ro

„BATMEN“ VOR O MINUNE VALENCIA - ATLETICO MADRID (în tur 2-4)

CONTINUă VISUL BASC? ATHLETIC BILBAO - SPORTING LISABONA (în tur 1-2) ora 22.05, Sport.ro

Doar portughezii lui Sa Pinto mai pot face ca finala de la Bucureşti să nu fie una exclusiv spaniolă. Meciul de la Lisabona se constituie în cea mai interesantă dintre cele două semifinale, cu atât mai mult cu cât se întâlnesc grupările care au eliminat în optimi principalele favorite la trofeu, concitadinele din Manchester, City, respectiv, United. Ca un făcut, ambele echipe au aceeaşi poreclă, „Leii“, aşadar, dubla manşă se anunţă a fi cu adevărat pe viaţă şi pe moarte. Sporting are avantajul meciului tur, unde a învins cu 2-1, Insua şi Capel întorcând meciul după ce Aurtenetxe de la Athletic deschisese scorul. Cu siguranţă însă, „nebunul“ Bielsa a şi uitat meciul tur. Echipa lui e pe val, iar Llorente

vor fi, cu siguranţă, pericolele iminente pentru poarta madrilenilor. Reeditarea sfertului de finală din 2010 Cele două echipe s-au întâlnit în primăvara lui 2010, în antepenultimul act al Ligii Europa. Atunci a fost 0-0 la Valencia şi 0-0 pe „Vicente Calderon“, iar Atletico se califica, trecea apoi de Liverpool în semifinale şi se impunea în finala de la Hamburg în faţa unei alte grupări engleze, Fulham, scor 2-1, după prelungiri.

Radamel Falcao (stânga), principalul marcator al lui Atletico

şi Muniain par a fi în poftă nestăvilită de gol. Or, pe teren propriu, Athletic are nevoie doar de un 1-0 pentru a ajunge la Bucureşti. Cine se califică este „în deplasare“ pe Naţional Arena UEFA a stabilit că echipa care se va califica va fi trecută pe a doua poziţie a foii de joc din finala de pe 9 mai. Bucureştiul este un oraş aproape necunoscut pentru cele două combatante. Sporting a evoluat aici o singură dată, în octombrie 1991, pierzând cu 0-2 în Ştefan cel Mare cu Dinamo, în vreme ce Bilbao nu a jucat niciodată vreun meci în capitala României.

A fost suspendată doi ani

DECIZIE. Federaţia Rusă de Atletism a anunţat suspendarea pentru doi ani pentru dopaj a sportivei Irina Meleshina, de la săritura în lungime, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. Meleshina, în vârstă de 29 de ani, a fost depistată pozitiv cu testosteron în 7 februarie şi este suspendată începând de la 21 februarie. (T.R.)

www.ziarulring.ro

Pentru capitala Spaniei ar fi un vis frumos ca ambele mari echipe să reprezinte oraşul în finalele cupelor europene. Dacă Realul – cel puţin la ora scrierii acestor rânduri – are de trecut de Bayern în Champions League, Atletico pleacă în avantaj în manşa secundă, după ce pe „Calderon“ s-a impus cu 4-2. Mai mult, are în componenţă un „puncheur“ veritabil, Radamel Falcao, capabil oricând să decidă o partidă. De partea cealaltă, „liliecii“ Valenciei sunt capabili oricând de minuni pe „Mestalla“, iar Adel Rami şi Mehmet Topal

I-a făcut “găozari“ pe contestatarii lui Messi

Înotul, pasiunea ei

SUSŢINERE. Diego

26 de ani din tată afro-american şi mamă portoricană, americanca Gia LaShay a impresionat şi a înfierbântat minţile multor bărbaţi prin frumuseţea ei. Recent, Gia a declarat că unul dintre secretele formei ei fizice de invidiat este înotul, pe care îl practică de mai multe ori pe săptămână. (T.R.)

Maradona a răbufnit la adresa conaţionalilor care s-au grăbit să-l conteste pe Messi după eşecul din semifinala Champions League cu Chelsea. “Eu nu îi înţeleg pe găozarii argentinieni care îi doresc răul lui Messi. Pentru că n-a dat gol sau că a ratat un penalty, asta nu îl face mai puţin bun, ce mama dracului!“, a scris Maradona pe contul lui de Twitter. (T.R.)

SEXY. Născută acum


PAG.

COPILUL T{U Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Copilul fericit n Orice părinte îşi doreşte ca micuţul lui să fie fericit. Din păcate, lucrurile nu sunt întotdeauna roz, însă există câteva metode care vă pot ajuta să-l feriţi pe copil de situaţiile neplăcute.

PE SCURT Învinge fobiile

TRUC. De cele mai multe ori, cei mici se confruntă, la vârste foarte fragede, cu tot felul de fobii de care cu greu reuşesc să scape. O metodă foarte bună de a-i ajuta este de a le cere să deseneze obiectul fobiei lor, apoi să îi puneţi să rupă desenul. Acest gest simbolic poate ajuta la minimalizarea fricii. (I.P.)

Cănuţă pentru bebeluşi

Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Distracţia, pe primul plan Încercaţi să comunicaţi cu piticul şi să aflaţi ce i-ar plăcea să facă. Jucându-vă cu cel mic ori de câte ori aveţi ocazia, veţi reuşi să vă întăriţi relaţia cu el. Pe tot parcursul interacţiunii cu micuţul, adoptaţi o atitudine pozitivă şi încercaţi să vă bucuraţi de fiecare minut petrecut alături de el. Păstrându-vă într-o notă optimistă, copilul va lua ca exemplu această atitudine

şi va acţiona la fel atât în relaţia cu dumneavoastră, cât şi cu ceilalţi. Talentele trebuie descoperite şi încurajate Când vine vorba de talente, nu ezitaţi să le încurajaţi. Poate că nu întotdeauna sunteţi de acord cu ele, însă este important ca micuţul să ştie, să simtă sprijinul venit din partea părinţilor. Astfel, îi veţi stimula partea creativă şi, nu în ultimul rând, veţi reuşi să aveţi o relaţie mai apropiată cu el. Copilul va căpăta încredere în dumneavoastră şi îi va fi mult mai uşor să vorbească despre reuşitele,

bucuriile şi, de ce nu, despre problemele pe care le va întâmpina. În cazul în care nu şi-a descoperit încă talentul, încercaţi să-l ajutaţi în această privinţă, înscriindu-l la tot felul de cursuri care îl pot ajuta. Nu omiteţi acest pas, pentru că este foarte important în dezvoltarea emoţională a celui mic.

Încercaţi să nu fiţi supraprotectori Atunci când copilul dumneavoastră întâmpină o problemă, este bine să nu săriţi imediat în ajutorul lui încercând să o rezolvaţi dumneavoastră. Bineînţeles că depinde şi de situaţie. Spre exemplu, în cazul în care are o dispută cu un alt copil sau o altă problemă minoră, lăsaţi-l să-şi pună mintea la contribuţie în găsirea unei soluţii. Îl puteţi ajuta ascultându-l, însă nu-i impuneţi ce să facă. Şi ţineţi cont de un lucru: uneori este recomandat să vă lăsaţi copilul să greşească.

UTILE

Cum reacţionăm în faţa acceselor de furie ale copilului SFAT. Odată cu trecerea anilor, copilul începe să-şi expună personalitatea şi să se impună în faţa celor din jur printr-un comportament uneori nu tocmai agreabil. Puteţi da piept cu accese de furie, crize de nervozitate specifice vârstei, având drept cauze nevoia de atenţie, manifestarea autonomiei, starea de rău, iritabilitatea, plictiseala şi nu numai. În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de mult tact şi răbdare în soluţionarea lor. Un prim pas este să aflaţi cauzele acestui comportament (ţipete, lovituri etc.) şi apoi să luaţi o decizie în acest sens. Nu reacţionaţi ţipând, pentru că nu veţi rezolva nimic. Cu diplomaţie şi calm veţi vedea că aceste probleme vor dispărea, poate că nu pe moment, dar nu trebuie să disperaţi şi în niciun caz să apelaţi la violenţă fizică sau verbală. (I.P.)

PONT. Trecerea de la biberon la cana normală îl ajută pe pitic să bea mult mai uşor lăpticul, ceaiul sau apa. Mai mult, obiectul îmbunătăţește coordonarea mână-ochi a bebeluşului, ajutându-l şi la dezvoltarea abilităţilor motorii. (I.P.)

Citeşte-i copilului IDEE. Chiar dacă este la o vârstă fragedă, citirea poveştilor îl ajută pe bebeluş să pronunţe mai repede primele cuvinte. În plus, ajută la dezvoltarea limbajului copilului şi poate fi tehnica ideală pentru îmbunătăţirea abilităţilor verbale ale acestuia. (I.P.)

Înlocuiţi televizorul cu benzi desenate

Mofturile la mâncare EFECT. Dacă micuţul se arată năzuros atunci când vine vorba de mâncare, nu este cazul să disperaţi. Încercaţi să nu schimbaţi meniul doar ca să-i faceţi pe plac, ci modul în care îi serviţi mâncarea. Efectul este garantat. Încercaţi să aranjaţi mâncarea, farfuria, tacâmurile într-un mod cât mai distractiv şi veţi vedea că cel mic nu va mai face mofturi, ba chiar se va bucura. (I.P.)

RECOMANDARE. Pentru a-l dezvăţa pe cel mic de televizor este important să găsiţi tot felul de activităţi distractive. Spre exemplu, eroii din desenele animate pot fi înlocuiţi cu cei din cărticelele frumos ilustrate sau din benzile desenate. Citiţi-i cu interes cât mai multe poveşti şi, în acelaşi timp, arătaţi-i micuţului ilustrate cu aceste personaje. (I.P.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Un prim pas de care ar trebui să ţineţi cont este acela că micuţii pot fi educaţi printr-o metodă distractivă. Aşa că nu vă feriţi să găsiţi soluţii care să implice jocul şi, în acelaşi timp, absorbirea informaţiilor.

1 3

Copilăria este inima tuturor vârstelor.“ LUCIAN BLAGA


20

PAG.

1 AGEND{ 4 JOI, 26 aprilie 2012

TEATRU

„Domnişoara Iulia“ Regizor: Liviu Lucaci Actori: Delia Nartea, Ioan Cortea, Şerban Gomoi, Andreea Bîrsan, Sorina Ştefănescu

aprilie este data la care a avut loc premiera a filmului „Undeva la Palilula“.

Dincolo de imaginaţie şi dincoace de Palilula n Una dintre cele mai aşteptate producţii cinematografice autohtone împarte publicul românesc în tabere opuse. Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

Spectacolul spune o poveste incredibil de actuală despre primele manifestări ale emancipării femeii, despre înstrăinare, pasiune şi dorinţa de a fi iubit. Piesa poate fi văzută la Teatrul de Comedie, astăzi, de la ora 19.30.

EXPO „De primăvară“ Teatrul Naţional „I. L. Caragiale“ Adresă: Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 2

Cea de-a doua expoziţie a pictorului Gabriel Ciobanu se încadrează în programul TNB PARATEATRAL-VIZUAL şi cuprinde o bogată colecţie de lucrări. Tablourile artistului au o anecdotică bogată, inspirată din lumea magică a satului, adevărată bucurie a ochiului, şi sunt expuse în Amfiteatrul Teatrului Naţional din Bucureşti.

CARTE

La mai bine de doi ani de la încheierea filmărilor, prima producţie cinematografică semnată de Silviu Purcărete a intrat acum pe ecrane şi reacţiile au fost imediate. Nici nu este de mirare din moment ce noul limbaj de lemn al unei bune părţi a poporului cinefil român se desparte cu greu de verosimil, realism şi diferite lecturi idolatre ale anilor cinematografici ’60-’70. Imoralitate şi melancolie Regizorul şi-a definit intenţiile de a filma o poveste despre imoralitate şi melancolie. „Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat“, explica Silviu Purcărete spaţiul mitic al Palilulei. Aglomeraţia sau stridenţele, violenţa kitsch şi logica mai degrabă muzicală din pelicula lui Purcărete s-au dovedit mană cerească pentru oricine a vrut să dea o mică lecţie despre ce şi-ar dori fiecare să vadă într-un film. Ba, mai mult, pentru ca imaginea prejudecăţii popularizante să fie completă, a apărut şi opoziţia mai mult decât forţată între ironia şi detaşarea cu care a fost tratată perioada comunistă în reuşitele filmului româ-

„Viitorul puterii“

Editura: Polirom

Nye propune, în cel mai recent volum al său, un nou concept, acela de „putere inteligentă“. Singura formă viabilă de putere, susţine autorul, este puterea „inteligentă“, care îmbină constrângerea cu persuasiunea, în condiţiile în care principala provocare a liderilor politici nu mai este neapărat exercitarea puterii asupra altora, ci organizarea de coaliţii şi rezolvarea unor probleme colective.

www.ziarulring.ro

Povestea naţională „Moştenirea, singura moştenire pe care pot să o las eu ca român – sau burkina-fassiot, sau algerian, sau bosniac, sau columbian, adică unul ieşit dintr-o cultură minoră – nu poate fi decât povestea însăşi“, nota Silviu Purcărete pe marginea filmului său. Dintre toate lucrurile pe care şi le poate închipui un eventual spectator despre film, „Undeva la Palilula“ un singur lucru nu este: „o

PRO TV

RECOMANDARI TV

Autor: Joseph S. Nye Jr

nesc din ultimii ani şi demersul lui Purcărete.

producţie curăţică“. Şi asta pentru că elanul creativ manifestat în cele 145 de minute de film aruncă în toate direcţiile personaje şi poveşti. Pe care cu greu le poţi da uitării. Călătorie la marginea fanteziei Istoria comunităţii rătăcite la marginea unei realităţi totalitare fascinează şi respinge, deopotrivă. Înfăşurate în muzica lui Vasile Șirli, personajele lui Purcărete îşi nasc propria lor lume dincolo de ceea ce imaginaţia îndrăzneşte să recunoască. Cu o distribuţie din care fac parte

ANTENA 1

actori ca Răzvan Vasilescu, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Marius Manole, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii şi Dimeny Aron, „Undeva la Palilula“ redeschide frontul mocnit al esteticii cinematografice autohtone. Dacă, în urmă cu câţiva ani, „Nunta mută“ a lui Mălăele părea un demers rătăcit între filmele româneşti actuale, odată cu realizarea lui Purcărete, imaginarul contemporan îşi adaugă o dimensiune în plus. Şi acest lucru poate să fie insuportabil. Dar fascinaţia nu este o simplă plimbare prin parc.

HBO

17.45 „Happy Hour“

21.50 „Divorţuri“

Emisiunea revine cu lume nouă, vedete pe care aşteptaţi să le revedeţi de 20 de ani îşi vor spune povestea vieţii: veţi afla ce înseamnă să fii cu adevărat la pământ şi cum poţi să o iei de la capăt când nu mai ai decât amintiri şi datorii.

Soţii Valentine şi Alex sunt specializaţi în divorţuri şi încearcă să rezolve despărţirile pe cale amiabilă. Relaţia lor pare a fi foarte solidă, asta până în ziua când intervine infidelitatea şi totul se duce de râpă.

20.20 „Acces Direct“ O emisiune axată pe actualitatea de zi cu zi, în care „vedetele“ sunt oameni obişnuiţi, cu problemele, bucuriile, grijile şi întâmplările lor ieşite din comun. Reporterii speciali aduc în atenţia telespectatorilor, precum şi a publicului din platou cazuri impresionante de viaţă, subiecte sociale, dar şi ştiri mondene.

PRIMA TV

23.45 „CSI: Investigaţii“ În Las Vegas, oraşul în care nu mulţi sunt cei care pot visa frumos, căci fărădelegea e prea des întâlnită, o echipă de criminalişti devotaţi rezolvă orice caz, oricât ar fi de greu.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCĂ CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. VIDEOCHAT legal, 600 euro bonus angajare, posibilitate cazare, câştig garantat 1.000 – 3.000 euro. www.bestofvideochat.ro, 0786.238.785. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice pentru importante branduri din Europa, căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau

www.ziarulring.ro

solar), doreşti să câştigi o extraremuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat, te rugăm să ne suni la: 0720.789.940/ 0737.394.050. A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ANGAJĂM ŞOFERI TAXI cu atestat. Dispecerate Speed şi Pelicanul 12/24. 0765.999.449. ANGAJĂM FETE CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ PENTRU VIDEOCHAT. PROGRAM 5- 7h/ZI. SALARIUL FIX 1200 $, PROCENTE 50-90%, BONUS 300 $, AVANS 500 $ DIN PRIMA ZI. STUDIOURI ÎN ZONELE: UNIRII, UNIVERSITATE, CRÂNGAŞI, OBOR, VICTORIEI, IANCULUI. 0732.656.366, 0763.380.077. CASTING general - public spectator, seriale TV, reality. Fără limită de vârstă. Numeroase proiecte în desfăşurare. Câştiguri mari 100- 300 lei/zi. 0765.975.303; 0720.465.168. ANGAJEZ persoane toate vârstele pentru public spectator, reality, figuraţie simplă/specială. Câştiguri mari 50-1.500 lei. 0784.704.928; 0720.608.154.

OFERT{

ANGAJĂM fete cu/fără experienţă pentru studio videochat legal. Program flexibil (5-7 ore/zi). Câştiguri garantate 100%. Salariu 1000 $/lună. Avans 600 $ din prima zi. 0760.950.085, 0725.629.208. 500 $ DIN PRIMA ZI, PERSONAL STRICT FEMININ PENTRU VIDEOCHAT, SALARIU 1.000 $, NECONDIŢIONAT DE TARGET. 0731.214.102, 0760.357.692. STRUNGAR şi frezor CNC sowft Simmens, zona VIILOR. 0722.355.240 WWW.StudioVideoChat.C om angajează modele pentru videochat. Locaţii centrale, legalitate, lux, câştiguri, 1.200-3.500 euro lunar. 0720.818.129, 0767.818.129. AGENŢI vânzări Bucureşti Editura Roossa, posibilitate carieră, 1.200+comision. 021.315.16.90. EDITURĂ rusească angajează distribuitor cărţi. Salariu 1.000 lei+comision. 0730.566.776. PARTICULAR, angajez femeie serioasă, în regim intern, care să ştie să calce şi să spele bine. Locaţia: Snagov. Tel: 0372.206.701. FIRMA SC Certo IA Security angajează agenţi pază cu atestat şi calificare pentru posturile fixe şi intervenţie. Post vacant urgent centura Glina – Popeşti-Leordeni. Relaţii suplimentare la tel. 021.210.34.99, 0743.152.970.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. l AJUTOR BUCĂTAR - prepară produsele în conformitate cu reţetele stabilite şi cu normele igienico-sanitare; debarasează şi asigură curăţenia în bucătărie. Cerinţe: experienţă pe un post similar, pasiune pentru arta culinară, persoană energică. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL.

FIRMĂ în domeniul producţiei confecţii metalice, din Bucureşti, angajează inginer mecanic tehnolog programare maşini cu comandă numerică, cu experienţă minim 5 ani în domeniu. Informaţii suplimentare la tel: 0723.551.430; 0722.241.103. FIRMĂ în domeniul producţiei industriale, din Bucureşti, angajează vopsitor în câmp electrostatic. Informaţii suplimentare la tel: 021.425.67.70; 0726.743.533. PRESTĂRI SERVICII MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. MAŞINI spălat, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuită, garanţie piese, 0768.735.555; 0736.537.831. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc 50 lei/cursă. 0728.680.350. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 lei cursa. 0720.037.407, 0763.280.466.

la 2 apariții plătite, în luna aprilie a 3-a este GRATUITĂ

TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. VÂNZĂRI CASE VÂND casă curte 3 camere, baie (27 km până la Călăraşi, A2), teren, viţă-de-vie, pomi fructiferi, fosă septică, apă curentă la poartă, St=2.000 mp. 0766.832.337, 0733.068.222. VÂNZĂRI TERENURI AD UNAŢ I I-COPĂCENI 1.350 mp, intravilan, utilităţi. 10 euro/mp. 0761.486.547. PARTICULAR, vând teren 1.600 mp situat între 2 case, la 100 m de pădurea Ordoreanu şi 500 m de lacul Mihăileşti, 16 m deschidere pe 2 străzi, posibilitate 2 parcele de 800 mp. Facilităţi: fundaţie beton 10x10 m cu pivniţă 6x4 m, puţ cu apă, curent 220 V-380 V - stâlp în curte, cabină cu tablou electric, conducte gaze la intrare, 0723.668.722.

PAG.

1 5

CUMPĂRĂRI DIVERSE ANTICARIAT Aurora: cumpărăm cărţi vechi şi noi, pictură şi grafică românească, icoane vechi, mic mobilier. 021.313.51.58; 0726.527.097. CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină, ladă, vitrină frigorifică, aragaz, maşină spălat FUNCŢIONALE 100-150. 021.332.85.99; 0722.417.915. CUMPĂR deşeuri hârtie tipografică, de birou, maculatură, arhivă, cărţi, ziare, reviste, 0764.258.873, 0730.201.227. ACHIZIŢIONĂM acum electronice fabricaţie după 2005: Laptop; TV-LCD; IPhone; Aparat foto digital; Diverse. Preţuri maxime - deranj minim. 0785.699.822. VÂNZĂRI DIVERSE

GIURGIU, teren 1.000 mp, în vatra satului Vărăşti, 9 €/mp. Negociabil. 0765.238.139.

VÂND foarte convenabil cărucior rotile handicap, robot bucătărie. Telefon: 0749.098.867.

CUMPĂRĂRI IMOBILE DIVERSE PARTICULAR cumpăr urgent direct de la proprietari apartament (confort 1) în bloc cu 4 etaje sau în vilă; eventual casă solidă sau teren în Bucureşti sau apropiere. 0722.797.759.

VÂND urgent loc veci, criptă, mozaic, 2 locuri, Berceni 2. 0727.397.903.

CUMPĂRĂRI AUTO ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

REEMAILEZ, recondiţionez căzi de baie, chiuvete. Telefon: 0213.248.668, 0722.463.385.

CUMPĂR maşini Remat, asigur transport şi radiere gratis. Plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740.

MAŞINI SPĂLAT, reparaţii urgente, garanţie, domiciliu, deplasare gratuită, 0761.290.233; 0729.374.669.

AUTOTURISME pentru Rabla+dezmembrare. Asigur radiere+transport. (Bucureşti+Ilfov). 0767.903.318.

MEDITAŢII MEDITEZ limba engleză la domiciliul elevului. Telefon: 0749.098.867. MATRIMONIALE IOANA MONICA DANIELA, născută în ROMÂNIA, PIATRA NEAMŢ, 26 ani, necăsătorită, profesie medic, cu locuinţă în Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 29, bl. 3, ap 152, Bucureşti, şi GILBERTO RAFAEL OLAYA SANCHEZ, născut în LA LIBERTADTRUJILLO, 48 ani, divorţat, profesie administrator, locuinţă Manuel Guirior 896, Pueblo Libre - Lima, anunţă căsătoria lor în luna mai 2012 la starea civilă din Pueblo Libre. PUBLICITATE

l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l BARMAN - prepară băuturile conform reţetarului restaurantului; răspunde de păstrarea şi gestionarea stocului de băuturi; Condiţii obligatorii: calificare barman şi experienţă pe un post similar. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Florile ajung să parfumeze însăşi mâna care le striveşte.“ VLADIMIR GHIKA

JOI, 26 aprilie 2012

HOROSCOP

PARADIS

la zeci de metri sub pământ n Un om de afaceri din China a reuşit să pună bazele unui proiect inedit. Bărbatul va construi un hotel de lux ecologic într-o carieră dezafectată, parţial inundată.

BERBEC Din punct de vedere sentimental, vă veţi simţi mai bine decât până acum. Veţi reuşi să faceţi o cucerire care vă va entuziasma. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

TAUR Nu reuşiţi să depăşiţi starea de agitaţie care vă caracterizează în ultimul timp. Sunteţi chiar mai pesimist, aşa că n-ar strica să faceţi ceva care să vă relaxeze. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

GEMENI La serviciu vor fi multe de făcut şi va trebui să depuneţi un efort deosebit pentru a realiza tot ce v-aţi propus. Colegii nu se vor arăta prea cooperanţi. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

John Cusack, o stea pe Walk of Fame

RAC

ACTORUL AMERICAN a primit o stea pe celebrul bulevard din Hollywood. Ceremonia a avut loc marţi, alături de artist aflându-se trei buni prieteni, actorii Billy Bob Thornton, Jack Black şi Dan Aykroyd, dar şi sora sa, actriţa Joan Cusack. Steaua primită de John Cusack este cea de-a 2.469-a de pe Walk of Fame. Evenimentul a avut loc cu trei zile înainte de lansarea celui mai recent film în care joacă actorul, „The Raven“, care va debuta în cinematografele nordamericane pe 27 aprilie. John Cusack, în vârstă de 45 de ani, este cunoscut pentru rolurile sale din filme ca „Umbre şi ceaţă“, „Împuşcături pe Broadway“, „Miezul nopţii în grădina binelui şi răului“, „Con Air – Avionul Condamnaţilor“, „La hotarul dintre viaţă şi moarte“, „În pielea lui John Malkovich“ şi „High Fidelity“, rol pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur. (I.P.)

BANCUL ZILEI

Veţi avea unele controverse cu şefii dumneavoastră, dar ar fi bine să nu insistaţi să vă impuneţi punctele de vedere. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

LEU Astăzi este posibil să vă alăturaţi unor persoane care au aceleaşi preocupări ca şi dumneavoastră. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Construcţia din Shanghai se află în plină desfăşurare, primele machete dezvăluite publicului larg uimindu-i până şi pe cei mai inovatori arhitecţi. De ce? Ei bine, pe lângă locul inedit ales pentru

o astfel de clădire, constructorul a dezvăluit că totul este ecologic, hotelul, care va avea 19 etaje, urmând să pună la dispoziţia viitorilor clienţi şi o staţiune pentru iubitorii sporturilor extreme. Însă finalizarea acestui proiect nu este deloc ieftină. Până în prezent

s-au cheltuit 555 de milioane de dolari, iar investiţiile nu se opresc aici. Dar în ceea ce priveşte preţurile, acestea nu vor fi chiar atât de piperate cum vă aşteptaţi. Cei care vor dori să se cazeze aici ar urma să scoată din buzunar 320 de dolari pe noapte.

SCORPION Energia fizică nu vă lipseşte, dar vă este greu să o canalizaţi spre un scop concret. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

– O vezi pe tipa aia? Vezi ce „properties“ are?

SĂGETĂTOR

– Da. Am testat-o aseară... E „read-only“...

Sudoku

9

1933: Se înfiinţează Gestapoul, poliţia secretă a Germaniei naziste. 1945: Este adoptată Carta Naţiunilor Unite, care a intrat în vigoare la 24 octombrie. 1956: Se naşte Adriana Trandafir (foto), actriţă română.

www.ziarulring.ro

7 5

7 4

1

4

9

1

6 2 7 4 8 3 1 9 5

7

1

4

7 9 2 8 5 6 3 4 1 5 4 6 3 1 2 7 8 9 1 3 8 9 7 4 6 5 2

8

9

9 7 1 2 4 8 5 3 6

9

6

4

7

5

8

7

CAPRICORN Ofertele de distracţii se pare că nu vor lipsi şi vor veni mai ales din partea prietenilor. Activităţile intelectuale vă avantajează. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR

3

4 5 3 6 9 1 2 7 8

2 6 4 5 3 9 8 1 7

8

9

8 1 9 7 2 5 4 6 3

3 8 5 1 6 7 9 2 4

5

8

1 Rezolvarea din nr. trecut

N-ar strica să faceţi unele reevaluări în plan sentimental. Dacă veţi reuşi să vă autodepăşiţi, lăsaţi să triumfe înţelepciunea. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

26 aprilie 2012 Soarele răsare la 5.57 şi apune la 19.23

1925: Paul von Hindenburg este ales preşedinte al Germaniei în urma celui de-al doilea tur de scrutin. Învinsul său a fost Wilhelm Marx.

BALANŢĂ Va trebui să acordaţi ceva mai multă atenţie situaţiei materiale şi, mai ales, investiţiilor pe termen lung pe care intenţionaţi să le faceţi. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Doi programatori, într-un bar:

Calendar

Fiţi prudent în a vă implica în activităţi de colaborare. Partenerul de viaţă ar putea avea unele neplăceri; încercaţi să-i fiţi alături. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Din punct de vedere sentimental, situaţia va fi fluctuantă. Veţi fi cam irascibil, ceea ce v-ar putea pune în situaţia de a avea unele discuţii cu partenerul. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI 6

Starea psihică nu este nici pe departe fericită. Dacă vă implicaţi în activităţi practice, vă veţi simţi ceva mai bine. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

RING - 26 Aprilie  

Ziarul Ring, nr.1002

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you