Page 1

Waarschuwing: Dit boekske bevat vooral zever, veel zever. 

Maar

deze keer zit er ook iets nuttigs bij

En om af te sluiten nog iets lekkers.

25 februari 2014 2e editie

Zever

Gezeverrr

NA EEN EERST E EDIT IE NU OO K EEN T WEEDE E DIT IE (J AWEL !)

1


INHOUD 

Den Opener

p. 3

Willen we da afspreken?

p. 4

Hiep hiep hoeraaaaa

p. 5

Once upon a time: de GRAPfuif

p. 6-7

Koken met Veys! De snoeptrein

p. 8-11

Knutselen met Charlotte! Memobordje

p. 12-13

Jeroen zevert (met veel speeksel)

p. 14

My little Facebookwall

p. 15

De hoofdmoni’s: Gotta catch’em all!

p. 16-17

Momma Tana’s horoscoop

p. 18-21

Niveau nihil

p. 22-23

Denk daar maar eens over na…

p. 24

Hartelijke groeten en natte lekjes van jullie redacteurs, Jeroen, Tana, Kaat, Charlotte en Lien

2


Den Opener

door Kaat Veys

Ahoi beste lezers! Jaja, de speelpleinzomer begint langzaam maar zeker te naderen en ik heb er alvast zin in! U toch ook? Indien je toch moest twijfelen: denk maar eens terug aan het stralende zomerweer, de schattige (of farse) kindjes, alle kinderachtige spelletjes die je weer kunt spelen zonder veroordeeld te worden, een fris duikje in het zwembad, het avondplein, de gezellige sfeer ‘s avonds of tijdens het eten, stroppen, en ga zo maar door. Helaas zijn we nog niet zo ver, maar ook tijdens het jaar blijft het speelplein dicht bij ons. Want speciaal voor jou zijn we weer present met een tweede editie van ons boekske: Zever Gezeverrr. Zoals u merkt, hebben we het toch langer dan één editie kunnen volhouden! En we zullen ons zeker nog niet gewonnen geven. Deze keer leren Lien en ik hoe je het perfecte verjaardagsdessert moet klaarmaken, en het is bovendien nog lekker ook (jawel!). Voor alle chocoladeliefhebbers is deze snoeptrein de zevende hemel! Proberen maar! Maar ook Charlotte heeft weer eens voor jou geknutseld. Vergeet je steeds wat er nog gedaan moet worden? Blader dan eens snel naar pagina 12 als je creatief wilt bezig zijn. Natuurlijk weerhouden we je niet van Jeroen zijn gezever. Met deze keer: extra gezever over een paraplu. Ook Tana heeft haar grapjas en lolbroek aangetrokken en vertelt je de flauwste (en minder flauwe) mopjes die zeker van pas zullen komen op: het speelplein! Maar dat is zeker nog niet alles, blader nog maar eens verder, want we hebben nog wat voor jou in petto. Veel leesplezier! Kaat

3


Willen we da afspreken? Ja ja, er komen weer enkele leuke speelpleinactiviteiten aan! Wanneer?

8 maart: Het rad van Don Bosco Om 19u op het speelplein! Voor iedereen die nog eens een supertof spel wil spelen met de speelpleinvriendjes, van harte welkom! Het belooft formidastisch te worden!

4


Hip hip hoeraaaaaa! Niet alle moni’s hebben het geluk om tijdens de mooiste tijd van het jaar te verjaren: op het speelplein! Maar, no worries! Ook tijdens het jaar wordt er aan jullie gedacht! Dus beste speelpleinamigo’s, als je je vriendjes hieronder terugvindt, twijfel dan zeker niet om hen van harte te feliciteren en liefst op een zo origineel mogelijke manier. Wij wensen alle watermannen, vissen, rammen en stieren onder ons een prachtig nieuw levensjaar toe! HOERA!

February 2014 Mon

Tue

Wed

Thu 6 Nina

Fri

Sat

Sun

7

1 8 Aline

2 9

3

4 Yannick

5 Urska

10

11

12 Charlotte & 13 Annelies

14

15

16

17

18

19 Vincent & Julia

20

21 Arne

22

23

24

25

26

27

28

March 2014 Mon

Tue

Wed

Thu

Fri

Sat 1 Ian

Sun 2

3

4

5

6 Toontje

7

8

9

10 Ans

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Maarten Vh

23

24

25

26

27

28

29

30

31

5


Once upon a time: de grapfuif Door Jens De Vos

Op 1 februari 2014 was het weer eens zo ver DE GRAPFUIF. Wat voor een beest is dat nu eigenlijk? De grapfuif is een reünie voor de moni's, Hoofdmoni's en al die andere zotte dozen die op een curcus van jeugddienst don bosco zijn geweest, zowel basis-, verdere vorming-, hoofdmoni– als instructorcursus. Samen keken we terug op die crazy cursus momenten en werden knalrood bij het zien van onszelf in de meest genante en hilarische situaties waar er toevallig een camera in de buurt was. Natuurlijk waren al de gekke vriendjes en vriendinnetjes die we op cursus leerde kennen daar ook. Met al het nodige getier en gelach werd er geknuffeld en belevenissen uitgewisseld. Maar de vraag die ik mes stelde was: zou het niet wat saai worden nadat alle verhalen verteld waren en alle foto's gezien waren? Die vraag bleek één duidelijke oplossing te hebben . . . NEE!: een badass party kwam er achteraan. Hier werden de zotste dansskills en meest foute dansmoves uit de onderste la gehaald. Cursusdansjes werden herhaald totdat het cd'tje grijs was gedraaid en er werd subtiel teruggeblikt op een sublieme editie van SJOEFOEMI met de enige echte SJOE-Dans. Karen als superwoman, Jens als superman, Bryan als Clark Kent, en de Q als Q

6


Buiten het trekken van deze knotsgekke foto's werd er ook een pintje gedronken en de heupen losgegooid. Uiteraard was er natuurlijk meer volk dan kersverse moni's en hoofdmoni's.

Ook zij waren hier, Robin als het hulpje van Batman, Aline als Catwoman, Wouter als buitenwipper, Jacky als Jan Merckx, Yonathan als Professor X, Diego als Comicman en natuurlijk Clark kent als Bryan.

7

Gert-jan als de Hulk ondercover en Maarten als een kindje betrapt op het stelen van een koekje


Koken met Veys: SNOEPTREIN Ahoi chefkokken, souscheffen, amateurkokken en anderen! Wij (Lien en Kaat) koken voor jullie onze favoriete gerechtjes in elke editie van Zever Gezeverrrrr! Na de overheerlijke carrotcake wilden we de volgende caloriebom uittesten: de snoeptrein. Voor alle liefhebbers van chocolade, koekjes en andere zoetigheden is dit het perfecte dessert! Moet je op je lijn letten? Geen probleem! Dan maak je dat toch gewoon voor ons! Zoals je merkt, geen reden om het niet uit te proberen. Laat het smaken! Benodigdheden (voor 1 trein): 10 snoeprepen (Mars of Milky Way) 18 petitbeurres 12 boudoirs

  

Werkwijze 1. Haal de snoeprepen uit de verpakking en snij ze in kleine stukjes.

2. Doe de stukjes samen met 6 lepels melk in een kookpot. Zet deze in een grotere pan met heet water op het hoogste vuur. (au bain-marie)

8

   

6 eetl. melk Chocopoeder Smarties of m&m’s Ronde koekjes voor de wielen (Petit Prince of zure hosties)


3. Bekleed ondertussen een schaal met zilverpapier en schik er 5 petitbeurrekoekjes op.

4. Roer in de kookpot tot de chocoladekaramelpasta helemaal gesmolten is.

5. Als dit gebeurd is, kan je de koekjes al een eerste laag van deze pasta geven.

6. Meng enkele lepels melk met wat chocopoeder.

9


7. Dompel elke boudoir in de chocomelk en schik op elk petit-beurrekoekje drie halve boudoirs naast elkaar.

8. Bestrijk nu alles opnieuw met de chocoladekaramelpasta en leg er een petit-beurrekoekje op dat je ook onderdompelt in de chocomelk.

9. Bestrijk opnieuw met een laagje pasta en eindig met een droge petitbeurre. Bij het meest uiterste wagonnetje doe je deze procedure twee keer, zodat hij de grootste van de trein wordt.

10


10. Bedek nu boven– en zijkanten van elk wagonnetje met de pasta.

11. Nu kan je beginnen aan het versieren. Voor de wielen gebruik je ronde koekjes zoals zure hosties of PetitPrinces. Voor de locomotief kan je een grote boudoir of een sigaarkoekje plaatsen als schouw. En giet er maar goed veel smarties over!

Tadaaa! Klaar! PS: Pas vooral op voor de grijpgrage handjes van snoepdozen zoals ons vader!

11


Knutselen met Charlotte: MEMOBORD Vergeet jij telkens weer wat er nog moest gebeuren en helpt die knoop in de zakdoek niet meer? Dan hebben wij met zever gezever weer de perfecte oplossing voor uw probleem. Een gepresonaliseerd memobordje!

Benodigdheden        

schaar alleslijm cutter kurken stuk karton stift passer Perforator

Zo ga je te werk 1) Snij een willekeurige vorm uit een stuk karton.

12


2) Snij de kurkjes op gewenste dikte bv 0,5 cm .

3) Leg de stukjes kurk op het stuk karton en lijm ze vast

4) Maak met de perforator of een schaar bovenaan een gaatje

Nooit meer vergeetachtig zijn!

13


Jeroen zevert!

(met veel speeksel)

Goedendag moni’s,

Erik de blauwe paraplu was op een gewone woensdagmiddag aan het rondhangen in Brussel. En, zoals paraplu’s nu eenmaal doen op eenzame woensdagmiddagen, was hij zijn leven aan het overdenken. ”Erik” zei de paraplu tot zichzelf ”Het wordt tijd dat we iets gaan doen met ons leven.” Hij werd enkele seconden stil en fronste lichtjes, zoals iedereen een paraplu wellicht al heeft zien fronsen. ”Ik heb gelijk.” sprak hij toen. ”Het is tijd voor verandering.” Hij stond op, pakte zijn rugzak en opende zijn regenscherm. Wachtend op de wind die hem naar nieuwe oorden zou brengen. Voor enkele minuten stond hij stil, in diezelfde zelfzekere pose, wachtend op die eerste wind die zou passeren. Die minuten werden al snel enkele uren. Het begon donker te worden, de straten begonnen leeg te lopen en de eerste dronken leeglopers passeerden al. Maar Erik stond nog steeds even paraat om op te stijgen en zijn leven een nieuwe wending te geven. De uren gingen voorbij en de eerste tekenen van een nieuwe ochtendzon staken al op. Op het einde van de straat klonk er lawaai. Er reed een grote vuilniswagen de straat in. De vuilniswagen leek niet van plan te stoppen. Erik werd dolgelukkig! Als de vuilniswagen passeerde zou de wind die hij maakte sterk genoeg zijn om Erik de lucht in te trekken, hoog genoeg om verder de wereld ingeblazen te worden! Misschien bracht de wind hem wel naar de zee? Of het zuiden van Frankrijk? Wie weet is de wind sterk genoeg om hem helemaal tot in Nepal te blazen? De vuilniswagen kwam als maar dichter en Erik werd als maar enthousiaster! Het kon niet op! Nog 3 seconden en Erik zou de lucht ingeblazen worden! 2… 1… VIIIEEEUUWWM! De vuilniswagen raasde voorbij. En waar was Erik? Erik lag op de grond. Gebroken en gescheurd op alle mogelijke manieren een paraplu kan breken en scheuren. Moraal? Stop met dromen. Blijf thuis. Safety first. Don’t do drugs.

14


My little Facebookwall

15


De Hoofdmoni’s: Gotta catch’em all! Misschien vraag je je soms af: de hoofdmoni’s, wie zijn dat weer? En daarvoor zijn wij er: elke editie van ons boekske Zever Gezeverrrrr stellen we je enkele hoofdmoni’s voor met hun voornaamste weetjes. Zo weet je tegen de zomer perfect wie je hoofdmoni’s zijn en bij wie je terecht kan met al je vragen of verhaaltjes!

16


17


Momma Tana’s horoscoop Vissen School Het sterrenbeeld Orion apprecieert het als je van zijn bestaan afweet en steunt je daarom volledig met je harde werk! Wel handig, vrienden hebben met zoveel macht.

Liefde Valentijn is misschien al voorbij, maar dat betekent niet dat je nu niets liefs meer kan doen voor die ene speciale persoon! Single visje: het is niet omdat Amor slecht kan mikken, dat je zelf niet achter die knappe jongen of hete griet kan aangaan, waag je kans!

Tip van de maand Als het regent op 23 februari blijf je maar beter thuis!

Ram School De komende maanden worden superdruk voor jou. Zorg dat je je vriendschappen niet vergeet te onderhouden, want je zou nog wel eens steun nodig kunnen hebben!

Liefde Er zit een romantische date aan te komen! Als ik jou was zou ik toch voor het rode kleedje gaan, maar het zwarte is ook nog mooi als je er die nieuwe schoenen bij aandoet.

Tip van de maand Je geluksmoment is 7 maart om 14u36. Spannend!

Stier School Een slechte toets is geen ramp, maar zorg wel dat je de schade zo snel mogelijk inhaalt. Studeren is de boodschap!

Liefde Een lief woordje kan wonderen doen. Schrijf een lekker ouderwetse liefdesbrief naar je crush en de rest zal vanzelf gaan.

Tip van de maand Ga niet naar de kapper als het mistig is, daar komen ongelukken van.

18


Tweelingen School Maandag gaat je boekentas van je schouder vallen en moet je al je blaadjes van de grond rapen. Wat vervelend.

Liefde Neem die speciale persoon eens mee naar de cinema, niets romantischer dan elkaar popcorn voeren.

Tip van de maand Neem eens opnieuw contact op met een oude vriend(in).

Kreeft School Een van de volgende dagen gaat de leerkracht het doorhebben als je ligt te slapen in de les en er heel boos om worden. Van de schaamte zul je echt een kreeftje worden.

Liefde Naar het schijnt gaat de liefde door de maag, dus misschien wordt het eens tijd om je kookkunsten te delen! (Als je iemand nodig hebt om je geweldige gerechtjes voor te proeven, je weet me wel te vinden)

Tip van de maand Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, draag een muts of je bevriest van de kou.

Leeuw School Zet je 100% in voor dat project op school en het zal zijn vruchten afwerpen! Geen zorgen, je kunt rekenen op de hulp van mars en mercurius, die hebben momenteel toch niets te doen.

Liefde Blauwtje gelopen? Geen zorgen, er zijn nog genoeg vissen in de zee.

Tip van de maand Een leeuw is niet meer dan een grote kat met manen.

19


Momma Tana’s horoscoop Maagd School Al die feestjes zijn heel leuk, maar vergeet niet dat je ook moet studeren! Je zou toch geen speelpleinweken willen missen deze zomer door je herexamens?

Liefde Een liefje? Niets voor jou! Jij amuseert je meer dan genoeg met je vrienden en hebt daar geen dates voor nodig.

Tip van de maand Die T-shirt met die broek? Aiaiai‌

Weegschaal School Groepswerk met mensen die je niet zo leuk vindt? Geen zorgen! Je kan wel eens verrast worden over de nieuwe vrienden die je maakt.

Liefde Ben je nu alweer zijn/haar verjaardag vergeten? Koop eindelijk een agenda en zorg dat het niet meer gebeurt! Je kan het trouwens nog goedmaken door iets groots te plannen en je te verontschuldigen.

Tip van de maand Je sleutels liggen op je bureau, onder die zwarte map.

Schorpioen School Tijd om je eens aan die goede voornemens te beginnen houden, want zonder hard werk ga je er niet komen!

Liefde Liefdesliedjes zijn heel schattig, maar zouden wel eens een averechts effect kunnen hebben als je stem klinkt als een geit die gemarteld wordt...

Tip van de maand Drink geen cola op een zondag.

20


Boogschutter School Competitief zijn over je punten is niet zo slecht, zo ben je heel gemotiveerd om je best te doen. Ga ervoor en laat zien dat jij de nummer 1 van de klas bent!

Liefde Misschien moet je iets minder tijd met je vriend(innet)je doorbrengen, je vrienden beginnen je te missen.

Tip van de maand Bezint eer ge begint.

Steenbok School Treinvertraging als excuus gebruiken gaat niet lukken als iedereen weet dat jij met de fiets komt...

Liefde Waag je kans en doe iets superromantisch om die jongen of dat meisje van je dromen voor je te doen vallen, maar doe het niet op een dinsdag.

Tip van de maand Het leven is als een otter.

Waterman School Jupiter zal je helpen om weg te blijven van Jupiler, dat zou weleens kunnen helpen voor je punten.

Liefde Verras je liefje, hij/zij zal het heel erg apprecieren.

Tip van de maand Het is niet wat het is. Denk daar maar eens over na.

BELANGRIJK! Als je geen onheil en miserie wenst, lees dan aandachtig je horoscoop. Enkel zo kan je bespaard worden van de DOOOOOD en hou je het uit tot in de volgende speelpleinzomer!!

21


NIVEAU NIHIL! Een vrouw tegen haar man: "Ik zie dat je altijd mijn foto meeneemt naar kantoor. Waarom doe je dat?" Haar man zegt: "Als er een probleem is op het werk, hoe onoverkomelijk het ook mag lijken, ik kijk naar je foto en het probleem verdwijnt." De vrouw is dolgelukkig: "Ha, zo zie je maar wat een krachtige invloed ik op je heb!" Waarop de man zucht: "Ja, als ik naar je foto kijk denk ik bij mezelf: 'Welk probleem kan groter zijn dan dit?'" ***

*** Een vrouw vertelde tegen haar vriendin, "Weet je dat ik het ben die mijn man miljonair heb gemaakt?" Verwonderd vraagt haar vriendin: "En wat was hij dan voor je met hem trouwde?" De vrouw zegt: "Miljardair..." ***

22


Jantje zegt tegen zijn vriend: "Ik heb vannacht zes muggen doodgeslagen. Drie mannetjes en drie vrouwtjes." Jantjes vriend vraagt: "Hoe weet je dat het drie mannetjes en drie vrouwtjes waren?" Omdat er drie aan de tv hingen en drie aan de spiegel." ***

***

23


Denk daar maar eens over na... Knowledge is power, the power to make other people feel stupid

Een bange hond krijgt ook slaag

24

Zever Gezeverrr Editie 2 - Februari 2014  

Tweede editie van het prachtblad Zever Gezeverrr van Speelplein Don Bosco Halle. Altijd prrrrrijjjjs altijd prrrriiiijjjjs!!

Zever Gezeverrr Editie 2 - Februari 2014  

Tweede editie van het prachtblad Zever Gezeverrr van Speelplein Don Bosco Halle. Altijd prrrrrijjjjs altijd prrrriiiijjjjs!!

Advertisement