Page 1

RIETGEDEKTE OLDEBERKOOP WONING digitale brochure

Molenhoek 55

Ontwerp & Realisatie

Zethoven Bouwplan Groep Vrijstaande woning Oldeberkoop

Plaats

Oldeberkoop

Adres

Molenhoek 55

Gemeente Datum

Ooststellingwerf 01-05-2012


OLDEBERKOOPHETDORP Molenhoek 53, Oldeberkoop Oldeberkoop onthaalt haar gasten met een hartelijk welkom, getuige het bord bij de ingang van het dorp. Ook bij de andere toegangswegen vindt u borden met teksten die kenmerkend zijn voor de gastvrijheid en het karakter van dit Ooststellingwerfse dorp. De teksten op deze borden zijn van de hand van Lamkje Hof - de Boer. Oldeberkoop is een oud dorp dat voor het eerst genoemd wordt in 1228, als Friese strijders in "Brokope" bij elkaar komen om Drenthe in te trekken. Dit historische dorp is 900 jaar geleden ontstaan op de zandruggen tussen de riviertjes de Linde en de Tjonger. De naam Oldeberkoop is waarschijnlijk voortgekomen uit twee andere woorden. Namelijk "broek", dat "stuk grasland" betekent, en "ope", afgeleid van water. Aan beide zijden van de Linde en de Tjonger lagen vroeger landerijen die een groot deel van het jaar onder water stonden. Dankzij deze twee riviertjes ligt Oldeberkoop nog steeds in een prachtige omgeving, die zich uitstekend leent voor recreatie in verschillende vormen. Van 1812 tot 1855 was Oldeberkoop de hoofdplaats van de gemeente. In de tijd van de grootgrondbezitters heeft familie Willinge Prins veel invloed op de ontwikkelingen in het dorp gehad. Oldeberkoop heeft een zekere allure. Dat is mede te danken aan hetgeen familie Willinge Prins heeft nagelaten. Twee landhuizen, Lunia en Vredewoud, zijn markante gebouwen uit een bijzonder verleden. De oude dorpskom roept, mede dankzij de prachtige bomen, nostalgische gevoelens op. Door het authentieke karakter lijkt het verleden nog steeds aanwezig te zijn. De deels uit de 12e eeuw stammende Bonifatiuskerk, in de loop der eeuwen in verschillende bouwstijlen uitgebouwd, is beeldbepalend. Bij binnenkomst van het dorp ziet u een kanon. Dat is niet onvriendelijk bedoeld: het is een herinnering aan de Bekhofschans, een verdedigingswerk op de grens van Oldeberkoop en Noordwolde.


OLDEBERKOOPPLANOMSCHRIJVING Molenhoek 53, Oldeberkoop Met oog voor deze bijzondere locatie onder architectuur ontworpen nieuw te bouwen vrijstaande woning. Met vele typische '30 jaren details en een rieten kap met grote overstekken zal het markante ontwerp een zeer prominente en onderscheidende uitstraling krijgen in het straatbeeld. De plattegrond is ruim van opzet en naast de ruime woonkeuken en woonkamer voorzien van een erker. Tevens zijn er een inpandige bijkeuken en een aangebouwde garage. Op de verdieping vindt u 3 slaapkamers en een badkamer. De zolderberging is bereikbaar middels een vlizotrap. De kavel is gelegen aan de rand van de dorpskern en heeft een bijzonder unieke ligging aan de rand van het Molenbosch. In dit parkachtige bos vindt u wandelpaden en vijvers. De tuin is gelegen op het zuidwesten en heeft een kaveloppervlak van 364m2. De bouwaard is zeer duurzaam en ecologisch. Er wordt gekozen voor hoogwaardige materialen en zeer hoge isolatiewaarden. Een zeer energiezuinige woning dus! Individuele wensen zoals bijvoorbeeld levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op de begane grond, welke uitvoerbaar zijn binnen het ontwerp, zijn altijd mogelijk. Het authentiek en artistieke dorp Oldeberkoop heeft ongeveer 1.600 inwoners en een middeleeuwse historie. De monumentale dorpskern kent vele monumenten en heeft daarnaast alle belangrijke voorzieningen waaronder een supermarkt, bakker en slager. Naast de basisschool en diverse horecagelegenheden is er ook een actief (sport)verenigingsleven. De ontsluiting naar de A32 en de A7 zijn uitstekend. Heerenveen, Steenwijk en Drachten zijn in ongeveer 20 minuten te bereiken.


ZETHOVENBOUWPLANGROEP ZETHOVEN BOUWPLAN GROEP is een breed georiënteerd bouwkundig bedrijf. Onze bouwkundig ingenieurs verzorgen bouwkundig ontwerpen, uitwerkingen en adviezen voor professionele opdrachtgevers. Onze bouwmanagers begeleiden bouw- en vastgoedprocessen in binnen en buitenland en onze planontwikkelaars ontwikkelen bouwprojecten voor toonaangevende opdrachtgevers. De particulier met verbouwplannen vindt met ons ‘Bouwplan Balie’ concept maatwerk begeleiding bij het realiseren van hun plannen. Ons unieke ‘Bouwplan OpMaat’ concept realiseert aansprekende individuele woningbouw en verzorgt totaalbegeleiding gedurende het bouwproces. Naar wens realiseren wij bedrijfsgebouwen en woningen als risicodragende adviseur. Een unieke aanpak, met een zeer hoge prijskwaliteitverhouding, een hoge bouwsnelheid en een gegarandeerde prijs. ONZE VISIE richt zich op het totaal ontzorgen van onze opdrachtgever. Met alle disciplines onder één dak werken wij betaalbaar en efficiënt in de communicatie. U heeft één aanspreekpunt en één verantwoordelijke. Verwacht van ons een actieve en meedenkende houding. Geen algemene en vrijblijvende adviezen, maar concrete handvaten om tot een prachtig eindresultaat te komen. Het beste advies vooraf wordt gegeven als er verantwoordelijkheid is voor het eindresultaat. Meer verantwoordelijkheid verbinden aan een advies (Build & Design) heeft wat ons betreft dan ook de toekomst. Omdat wij regelmatig deze eindverantwoordelijkheid hebben in het bouwproces, maakt ons dat een betere adviseur. Als solvabele onderneming zijn wij een betrouwbare partner in deze risicodragende rol. ONS TEAM van 10 tot 15 mensen werkt vanuit ons kantoor in Groningen. De noordelijke provinciën vormt de kern van ons werkgebied, maar ook projecten elders in Nederland alsmede in het buitenland behoren tot onze mogelijkheden. SAMENVATTEND: Wij zetten ons er voor in een actieve en meedenkende partner te zijn in willekeurig welke bouwkundige (of ontwikkelings-) uitdaging die voor u staat. U mag van ons concrete en bruikbare adviezen verwachten, u zult zich ontzorgt voelen en uw project zal in goede handen zijn. Resultaatgericht werken tegen reële scherpe tarieven… Omdat wij bijna alle disciplines in eigen huis hebben zijn de lijnen kort en het tempo hoog.


IMPRESSIESEXTERIEUR


PLATTEGRONDINTERIEUR Begane grond


PLATTEGRONDINTERIEUR ste

1

Verdieping


IMPRESSIESINTERIEUR


PRIJSINFORMATIE Molenhoek 53, Oldeberkoop De aangeboden woning aan de Molenhoek 53 te Oldeberkoop wordt u voor onderstaande prijs aangeboden. Het uitvoeringsniveau van de woning is vastgelegd in de technische omschrijving, welke u terugvindt in de brochure. De woningprijs is als volgt opgebouwd:

Kavel

Oppervlakte circa in m

1

365

2

Prijs (€) v.o.n. € 295.000,-

De woning wordt opgeleverd inclusief:  grondkosten  schutting langs linkerzijde kavel, achterste deel (is reeds aangebracht)  overdrachtskosten notaris  kosten kadastraal recht  bouwlegeskosten vergunningen  aansluitkosten nutsbedrijven en riolering  architectkosten  ontwikkelings- en begeleidingskosten  fundering zoals plaatselijk noodzakelijk  extra isolerende HR++ beglazing  Een zéér energiezuinige EPN (Energie Prestatie Norm) van 0,6  buitenschilderwerk compleet  binnenwanden en plafonds uitgevlakt (behangklaar)  hoogrendementsketel (Nefit)  tuindeuren in achtergevel  aangebouwde garage  aangebouwde erker  woning wordt uitgevoerd in energiezuinige bouw  sanitair (stelpost van €1.850,- incl. BTW voor opgenomen) 2 2  wand- en vloertegelwerk (stelpost van €20,-/m resp. 25,-/m voor opgenomen)  19% BTW  grondrente tot 1 augustus 2012 De woning wordt opgeleverd exclusief de optioneel verkrijgbare:  schilderwerk binnenzijde woning  niet genoemde bestrating en/of erfafscheiding  keukeninrichting  behangwerk  tuinaanleg  hypotheekkosten LET OP! Voor de woning is een eerste fase bouwvergunning verleend. Start bouw kan daarom ongeveer 8 weken na definitieve contractering plaatsvinden. INDICATIE OPTIES (€) Maatwerk is mogelijk! Vraag naar de mogelijkheden… Woningprijs Vrij op naam

0.1

0. Bouwsysteem Het uitvoeren van het gehele woningcasco in traditionele bouw i.p.v. houtskeletbouw: Het casco wordt uitgevoerd met kalkzandsteen binnenspouwmuren (uitgevlakt en behangklaar opgeleverd) en een betonnen kanaalplaatvloer voorzien van een 50mm dikke cementdekvloer. Het plafond wordt vlak uitgevoerd, met een subtiele zichtbare vellingkant op de plaatnaden. De spouwmuur wordt voorzien van spouwisolatie)

€ 299.500,-

Op aanvraag


1.1

1. Aanbouwmogelijkheden: Uitpandige erker in zijgevel. Geheel geïsoleerd en uitgevoerd met hardhouten kozijnen

Standaard

1.6

Aangebouwde garage voorzien van een vrijdragende betonvloervloer welke optioneel ook geïsoleerd uitgevoerd kan worden. De wanden worden voorzien van een gemetseld buitenspouwblad en een binnenspouwblad van houten regelwerk (89mm). Aan de spouwzijde is deze voorzien van een waterdicht plaatmateriaal. Van de binnenzijde is deze optioneel af te werken en te isoleren middels 90mm steenwol en wandbekleding naar keuze.

Standaard

1.7

Inrichting met extra slaapkamer en badkamer op de beganegrond. Badkamer voorzien van aansluitpunten t.b.v. wastafel, douche en toilet. Tegelwerk tot het plafond. Badkamer voorzien van douchehoek, toilet en wastafel. (garage wordt verlengd)

Op aanvraag

2.1

4.1

2. Indeling verdieping Slaapkamer 1 en 2 samenvoegen tot één riante slaapkamer. 3. Afwerking Binnenschilderwerk: Alle onbehandelde houten onderdelen die in een dekkend systeem worden afgelakt worden gestopt en geschuurd en vervolgens 2x behandeld met een dekkend systeem. Het betreft de gevelkozijnen, ramen en deuren aan de binnenzijde, alsmede binnendeurkozijnen, architraven en betimmeringen. De verdiepingstrap, leuningen en traphekken worden uitgestopt, licht geschuurd en 2x behandeld met een transparante lak. De c.v.- en waterleidingen worden geschuurd, gegrond en afgeschilderd.

5.1

4. Stelposten In verkoopprijs opgenomen stelpost t.b.v. toilet en sanitair

6.1

5. Maatwerk In overleg zijn individuele aanpassingen mogelijk…

Op aanvraag

Op aanvraag

€ 1.850,- incl. BTW


ALGEMENEBEPALINGEN Molenhoek 53, Oldeberkoop DE AANKOOP: Indien u besluit tot de aankoop van de woning over te gaan plaatst u uw handtekening onder de koopovereenkomst t.b.v. de bouwkavel, alsmede de aannemingsovereenkomst t.b.v. de te bouwen woning. Deze stukken worden dan doorgezonden naar de grondeigenaar en de bouwondernemer, welke de overeenkomsten eveneens ondertekenen en doorzenden naar de notaris. Is de notaris in het bezit van de overeenkomst en eventueel uw hypotheekstukken, dan zal hij u uitnodigen voor het notarieel transport. Bij het notariële transport worden de koopakte t.b.v. de bouwkavel en de eventuele hypotheekakte getekend en wordt u officieel eigenaar van de grond. Voorafgaande aan het tekenen krijgt u hiervan kopieën toegestuurd en een afrekening. Bij het notarieel transport moeten ook eventueel vervallen bouwtermijnen conform de aannemingsovereenkomst worden betaald, normaliter zal bij het aktepasseren nog moeten worden gestart met de bouw. Na het aktepasseren en de eventuele bouwvergunningstermijn zal de aannemer starten met de realisatie van de woning. De totale bouwduur zal ongeveer 120 werkbare werkdagen duren vanaf het moment dus dat de bouwvergunning is verleend en de grond uw eigendom is geworden. DE OPLEVERING: Wanneer uw woning gereed is voor oplevering zult u daartoe een uitnodiging ontvangen. Bij de oplevering zal de aannemer aanwezig zijn en worden eventuele klachten, tekortkomingen en of gebreken in een opleveringsrapport vastgelegd. De aannemer zal deze zo spoedig mogelijk verhelpen. De onderhoudstermijn, de termijn waar binnen klachten verholpen dienen te worden, is drie maanden. VOORBEHOUDEN: De in de brochure opgenomen artist impression en tekeningen van plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden zijn uitsluitend bedoeld als schematische voorstellingen en hieraan kunnen met betrekking tot de uitvoering, de kleurstelling en de detaillering etc. geen rechten worden ontleend. Van de tekeningen kan officieel niet worden afgemeten. Ondanks dat de documentatie met grote zorg is samengesteld uit de ons ter beschikking gestelde gegevens van de gemeente, het kadaster, de architect, etc. moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen naar aanleiding van veranderde regelgeving, eisen van gemeente en/of nutsbedrijven, drukfouten etc. Tevens behouden wij ons het recht voor om kleine technische wijzigingen door te voeren in afwijking op de gegevens in deze brochure, zonder dat deze afbreuk doen aan de uitstraling en het comfort van de woning. Deze woning wordt u verder aangeboden onder voorbehoud van de medewerking van de betrokken instanties t.a.v. het verlenen van de noodzakelijke vergunningen (bijvoorbeeld de bouwvergunning voor de gekozen opties etc.) e

e

De bouwvergunning 1 fase is afgegeven, de 2 fase (technische details) is nog niet aangevraagd. Het verlenen hiervan lijkt een formaliteit maar wordt nadrukkelijk als voorbehoud genoemd ONTBREKENDE GEGEVENS: Op de bestektekeningen in de brochure worden niet alle bouwdelen nauwkeurig afgebeeld. Een leidingkoker of bijvoorbeeld een rookgasafvoerpijp op het dak kunnen tijdens de bouw worden aangebracht, zonder dat deze op tekening zijn afgebeeld. BETALINGEN: De kosten van de bouwkavel en alle bijkomende projectkosten worden vóór de bouw bij de notaris voldaan (als koopsom van de grond). In de aannemingsovereenkomst zijn de verdere betalingstermijnen vastgelegd betreffende de koopsom van de woning, alsmede de overeengekomen wijzigingen en/of aanvullingen aan de woning. FISCALE ASPECTEN: De huurwaarde van uw woning dient u aan de fiscus op te geven als inkomen. Daar tegenover staan aftrekposten zoals de jaarlijks verschuldigde hypotheekrente, kadasterkosten, hypotheekkosten en afsluitprovisie. FINANCIERING: De koopsom van de woning is “vrij op naam”, hetgeen inhoud dat de prijs inclusief 6% overdrachtsbelasting, eventuele BTW en notariskosten van de koopakte is. Indien u voor de betaling van de woning een hypotheek afsluit dient u rekening te houden met de volgende bijkomende kosten: Renteverlies tijdens de bouw: dit betreft rente welke verschuldigd is over de uit een hypotheek betaalde termijnen aan de aannemer. Deze kosten zijn, voor zover zij betrekking hebben op de periode na het tekenen van de koopen de aannemingsovereenkomst, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Financieringskosten: dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Het gaat hier om de afsluitprovisie en de notariskosten voor de hypotheekakte. VERZEKERINGEN: Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risico's van brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering dient u zelf voor de benodigde verzekeringen zorg te dragen. Van toepassing zijnde bouwvoorschriften: De woning wordt gebouwd overeenkomstig de eisen van de gemeentelijke bouwverordening, het nieuwe bouwbesluit, de voorschriften van de plaatselijke nutsbedrijven voor


water en elektriciteit, centrale antennesysteem, riolering en telefoon. Voor de verschillende bouwonderdelen zijn de in Nederland geldende voorschriften en normbladen van toepassing.

Wijzigingen en/of meerwerk: Wijzigingen en/of meer- en minderwerk, ook in afwijking van de aangeboden basisopties zijn bespreekbaar in overleg met verkoper en aannemer.

Situatie, bouw- en huisnummers: De situering van de woning is op de situatietekening aangegeven conform de ons ter hand gestelde gegevens van de gemeente. Aan de eventueel op de situatie aangegeven groen- en algemene voorzieningen kunnen geen rechten worden ontleend. Eventueel aangegeven kaveloppervlakten moeten als indicatief worden beschouwd. Aan afwijkende maatvoering kunnen geen rechten worden ontleend.


BESTEKTECHNISCHE OMSCHRIJVING Conform Bouwbesluit 2012

TECHNISCHE OMSCHRIJVING INLEIDENDE BEPALINGEN. 1.0 ALGEMEEN. Deze technische omschrijving omschrijft de vrijstaande woning, gebouwd (of nog te bouwen) op de inbreidingslokatie aan “de Molenhoek 53” te Oldeberkoop. Het betreft de basiswoning, eventueel gevolgd door een omschrijving van de mogelijke bouwkundige opties (cursief afgedrukt). Kleurenschema: Gevels Gevel accenten Dakbedekking Windveren / boeidelen Bekleding overstek Gevel achter lamellen Lamellen op gevel Goten Kozijnen Draaiende delen Raamdorpelstenen

Metselwerk Metselwerk Riet Watervast garantieplex o.g. Watervast garantieplex o.g. Stucwerk Red Ceder o.g. n.v.t. Meranti o.g. Meranti o.g. Keramisch

Rood genuanceerd Donker rood genuanceerd Naturel Wit RAL 9010 Wit RAL 9010 Antraciet Naturel Wit RAL 9010 Wit RAL 9010 Zwart

1.1 REGELGEVING & VOORSCHRIFTEN. De woning wordt gebouwd overeenkomstig het vigerende bouwbesluit voor bouwwerken met een woonfunctie en de voorschriften van de plaatselijke nutsbedrijven voor warmtetoelevering, water, elektriciteit, riolering, centrale antenne systeem en telefoon. Als contractstuk is deze technische omschrijving niet van toepassing voor wat betreft die onderdelen welke n.a.v. het verzoek van de opdrachtgever om meer- en/of minderwerk, in de bij de overeenkomst behorende definitieve offerte, optielijst, prijzenoverzicht, bestektekeningen of eventueel aanvullende technische omschrijving gewijzigd, dan wel uitgesloten zijn. De woning zal voldoen aan een EPC-waarde (energie prestatie coëfficiënt) van 0,8. 1.2 PEIL. Het peil -P- waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten, komt overeen met de bovenkant van de begane grondvloer; dit peil wordt aangegeven door of vanwege de gemeente en zal waarschijnlijk ongeveer 300mm boven de kruin van de voorliggende weg liggen.

TECHNISCHE AFSPRAKEN. 2.1 GRONDWERK. De benodigde ontgravingen worden verricht voor de bouwput-, funderings- en rioleringssleuven. Uitgangspunt is een bereikbare kruipruimte te realiseren. De ontgraven grond wordt op het terrein verspreid, aflopend vanaf de woning tot aan de erfgrens. Eventueel overtollige grond wordt afgevoerd, een tekort dient door de koper zelf aangevuld te worden. Voorzieningen ten behoeve van een oprit (zandbed) kunnen tegen meerprijs worden uitgevoerd. De huidige grondslag is de kwaliteit van de kavel bij oplevering. Eventuele grondverbetering (afvoer grond en aanvoer gezeefde tuinaarde) is voor kosten van koper. 2.2 BUITENRIOLERING. Er wordt een gescheiden rioleringssysteem toegepast. De aanleg van de vuilwaterriolering geschiedt vanaf de woning tot aan de centrale hoofdriolering van het gemeenteriool. De hemelwaterafvoer zal worden aangesloten op een door de dienst Bouw- en Woningtoezicht aangewezen afvoerleiding (Mits aanwezig). De aansluitkosten van de riolering zijn in de verkoopprijs opgenomen. 2.3 TERREININRICHTING. Op de kavel heeft zich een schuur/berging bevonden. Deze opstal is reeds verwijderd. 2.4 FUNDERING. Het definitieve funderingstype is nog niet bekend. De fundering wordt uitgevoerd volgens de door Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente goedgekeurde tekeningen en berekeningen van de constructeur. Na het uitvoeren van een sondering wordt de definitieve funderingswijze bepaald (palen of op staal met eventuele grondverbetering). De kosten van de fundering, ongeacht welk type, zijn in de koopsom opgenomen. Uitgangspunt is een fundering op staal, diepte 800mm minus peil.


2.5 METSELWERK. Het gevelmetselwerk wordt vanaf 250mm minus peil uitgevoerd in de gevelklinker in de kleur zoals op het kleurenschema aangegeven. De accenten (op tekening aangegeven) worden uitgevoerd in een accentkleur (tevens aangegeven in het kleurenschema). Het voegwerk van al het gevelmetselwerk wordt uitgevoerd in het voegtype platvol geborsteld. In het metselwerk worden de benodigde dilataties opgenomen. Onder de buitenkozijnen, welke niet tot peil doorlopen, worden keramische raamdorpelstenen aangebracht. 2.6 BEGANEGRONDVLOER. De begane grondvloer van de woning is een vrijdragende beton systeemvloer. De Rc-waarde van de vloer is minimaal 3,0 m2K/W. Met een 50mm dikke cementdekvloer wordt de vloer vlak uitgevoerd, geschikt voor tapijt, parket en vloertegels. 2.7 OPGAAND WERK; MUREN & WANDEN. De aansluitingen tussen gevels, vloeren en daken worden afdoende afgedicht. De buitenwanden van de woning zijn als volgt samengesteld: gevelmetselwerk; luchtspouw; Waterdichte spouwafdichting middels folie of plaat, houten regelwerk (140mm) volledig voorzien van isolatie materiaal (hoge isolatiewaarde!), 12mm plaatmateriaal, 12,5mm gipsplaat (volledig uitgevlakt en behangklaar opgeleverd) 2.8 VERDIEPINGSVLOEREN. De 1e verdiepingsvloer van de woning is een houten systeemvloer als volgt opgebouwd: een 50mm dikke (op isolatiemateriaal zwevende) cementdekvloer, waarmee de vloer vlak wordt uitgevoerd (optimale geluidsisolatie), houten underlaymentplaat, houten balklaag (conform constructeur), 100mm steenwol tussen de balklaag aangebracht, regelwerk, gipsbeplating. De vloer is geschikt voor tapijt, parket en vloertegels. De zoldervloer (bereikbaar via vlizotrap) is een houten vloer als volgt uitgevoerd: Constructieplaat met balklaag, rachels van vurenhout, gipsplaat. 2.9 DAKCONSTRUCTIE. De schuine dakconstructie is een sporenkap en is als volgt opgebouwd: geĂŻsoleerdeconstructieve dakplaat met een Rc-waarde van minimaal 3,5 m2K/W (geschikt voor rietbedekking), afwerking binnenzijde middels vlak plaatmateriaal v.v. naadafwerking. 3.0 KOZIJNEN. In de woning worden de op tekening aangegeven buitenkozijnen, ramen en deuren aangebracht. De buitenkozijnen zijn samengesteld van meranti. Het voordeurkozijn is voorzien van een verlaagde onderdorpel. De buitenkozijnen worden vooraf (fabrieksmatig) gegrond met een witte grondverf. Ramen: De beweegbare houten ramen van meranti Buitendeuren: De buitendeuren zijn van merbau. De buitendeuren zijn vooraf gegrond met een grijze grondverf. Hang- en sluitwerk: Tegen inbraak worden op de achterdeur en de ramen anti-inbraakscharnieren toegepast. De deuren worden voorzien van krukken, schilden en gelijksluitende cilinders. Het hang en sluitwerk op de begane grond voldoet aan inbraakwerendheidsklasse 2 volgens de NEN 5096. Binnenkozijnen: De binnendeurkozijnen zijn houten inbouwkozijnen. Onder de binnendeurkozijnen van een toilet- en badruimte wordt een stofdorpel toegepast. Binnendeuren: Fabrieksmatig afgelakte witte opdekdeuren (hoog 231,5cm). afgehangen in de binnendeurkozijnen. De binnendeuren worden afgehangen in paumelles en voorzien van een loopslot. De deuren van het toilet en de badruimte worden voorzien van een vrij- en bezetslot. De binnendeurkozijnen worden vooraf behandeld met een grondverf. 3.1 TRAPPEN. De op tekening aangegeven trap is een dichte vurenhouten trap met grenen stokleuning. Langs de open zijden van het trapgat wordt een vurenhouten traphekje geplaatst. Een andere houtsoort is tegen meerprijs bestelbaar. De zolder is bereikbaar middels een vlizotrap op de overloop. 3.2 DAKBEDEKKING. Het dak wordt voorzien van een rieten kap (natuurlijk riet) inclusief alle aan- en toebehoren. 3.3 GOTEN EN HEMELWATERAFVOEREN. De hemelwaterafvoerleidingen van de woning zijn van ďƒ† 80 mm zink. 3.4 TEGELWERK. De wanden van het toilet en de badkamer worden tot het plafond voorzien van tegelwerk. In 2 de prijslijst is een stelpost van 25,- euro/m (incl. BTW) opgenomen t.b.v. het leveren van vloertegels en 20,2 euro/m (incl. BTW) t.b.v. wandtegels. Tevens wordt in de bijkeuken de vloer en de wand voorzien van wandtegels tot 1,2m hoogte. 3.5 VLOERBEDEKKINGEN. De vloeren van de toilet, de bijkeuken en de badruimte op de 1e verdieping worden voorzien van tegels (zie 3.4) 3.6 METAALWERKEN. N.v.t. 3.7 PLAFONDS. De plafonds van de beganegrond en de verdieping bestaan uit uitgevakte gips beplating. Alle schroefgaten en naden worden weggewerkt. De geheel vlakke plafonds worden voorzien van spackwerk. T.p.v. de traphal op de begane grond en de overloop op de verdieping worden eventueel verlaagde plafonds toegepast. Deze bestaan eveneens uit uitgevlakte gipsplaten op regelwerk.


3.8 BINNENTIMMERWERK. Er worden meranti vloerplinten toegepast langs alle wanden m.u.v. het toilet, de badruimte, de meterkast en de bijkeuken. Vensterbanken Onder de buitenkozijnen, m.u.v. het voordeurkozijn, worden natuursteen vensterbanken aangebracht. De dagkanten zijn van gegrond vuren (zonder architraaf). Waar nodig worden de leidingkokers omtimmerd met regels en beplating. Alle niet met name genoemde, doch naar de eis van goed en deugdelijk werk noodzakelijke betimmeringen worden aangebracht. 3.9 BEGLAZING. De buitenkozijnen, ramen en deuren worden voorzien van HR++ isolerend glas met een Uwaarde van 1,1 tot 1,3 W/m2K. 4.0 SCHILDERWERK. Buitenschilderwerk Alle buitenonderdelen zijn gegrond en worden op de bouwplaats afgelakt conform het kleurenschema Binnenschilderwerk De plafonds en wanden zijn uitgevlakt (op langsnaden plafond na), alle plafonds worden gespacked. De meeste onderdelen worden gegrond aangebracht, verder binnen afschilderwerk is optioneel 4.1 WANDAFWERKING. Alle wanden worden uitgevlakt en behangklaar opgeleverd. De hoeken, aansluitnaden en schroefkoppen bij eventuele gipsplaten worden uitgevlakt en behangklaar opgeleverd. De meterkast en de wandgedeelten achter tegelwerk worden niet afgewerkt. 4.2 BINNENRIOLERING. De binnenriolering wordt voorzien van de noodzakelijke ontstoppingsstukken en wordt aangebracht naar de plaats van onderstaande toestellen: Gootsteenafvoer in de keuken, Closet en toiletfontein op de begane grond, Wasmachineafvoer op de beganegrond met syphon, Wastafel in de badkamer, Douchehoek in de badkamer, Bad in de badkamer en CV ketel condensafvoer op de verdieping, met syphon. De ontluchting van de leidingen wordt met behulp van een dakdoorvoer naar buiten gebracht. 4.3 WATERINSTALLATIE. De aansluitkosten zijn in de koopsom opgenomen. Het leidingwerk wordt uitgevoerd in kunststof. Koud water: Vanaf de watermeter wordt er een koud waterleidingnet aangelegd naar onderstaande tappunten en sanitaire toestellen: de gootsteenmengkraan in de keuken, het closetreservoir, het fonteintje in het toilet, de wasautomaat in de bijkeuken, de douchemengkraan in de badkamer, de badmengkraan in de badkamer en de vulkraan voor de verwarmingsvoorziening Warm water: Vanaf de CV combiketel wordt een warmwaterleidingnet aangelegd naar onderstaande tappunten en plaats van sanitaire toestellen: de gootsteenmengkraan in de keuken, de douchemengkraan in de badkamer, de badmengkraan in de badkamer De woning wordt voorzien van een zgn. combiketel. Dit betekent dat de c.v.-ketel zorg draagt voor de verwarming van de woning alsmede voor de warmwatervoorziening. 4.4 GASINSTALLATIE. De aansluitkosten zijn in de koopsom opgenomen. Vanaf de gasmeter wordt er een gasleiding van voldoende diameter aangelegd naar onderstaande toestellen: het fornuis in de keuken en de CV ketel met gaskraan 4.5 VERWARMING. De woning is voor de verwarming voorzien van een HR CV Combiketel (Nefit). De woning wordt voorzien van wandradiatoren met een voldoende capaciteit. De volgende ontwerptemperaturen kunnen worden bereikt en gehandhaafd: verblijfsruimtes (woonkamer, keuken en slaapkamers) 20째C, verkeersruimte (hal en overloop) 18째C, toiletruimte 15째C, badruimte 22째C De temperatuurregeling vindt plaats d.m.v. een kamerthermostaat in de woonkamer. 4.6 MECHANISCHE VENTILATIE. Het toilet, de bijkeuken en de badruimte op de verdieping worden mechanisch afgezogen. De ventilatie-unit wordt op de 1e verdieping geplaatst. De installatie wordt voorzien van een Warmte terugwinning (WTW-unit) 4.7 ELEKTRISCHE INSTALLATIE. De aansluitkosten zijn in de koopsom opgenomen. De elektrische installatie wordt aangebracht conform de aansluitvoorwaarden van het stroomleverend bedrijf: netstroom 230Vac, Installatievermogen 7,5kVA, belasting 4kW. De leidingen worden, waar mogelijk uit het zicht aangebracht. Het schakelmateriaal wordt, zoveel mogelijk als inbouw vlakmontage uitgevoerd. Standaard wordt het schakelmateriaal op een hoogte van 105 cm boven de vloer gemonteerd, tenzij anders aangegeven. Wandcontactdozen worden op 20cm boven de vloer aangebracht. Daar waar wordt gesproken over een loze leiding wordt bedoeld een onbedrade buisleiding. De tekening is maatgevend voor de toe te passen onderdelen van de technische installatie. 4.8 TELECOMMUNICATIE-INSTALLATIE. Voorzieningen t.b.v. telefoonleidingen. Vanaf de meterkast wordt, naar de op tekening aangegeven KPN-dozen een loze leiding aangebracht. De aansluitkosten (tot in de meterkast) zijn in de koopsom opgenomen. Voorzieningen t.b.v. kabeltelevisie (CAI): Vanaf de meterkast wordt, naar de op tekening aangegeven CAI doos een loze leiding aangebracht. De aansluitkosten zijn niet in de koopsom opgenomen.


4.9 INRICHTING KEUKEN & SANITAIR. In de prijslijst is een stelpost opgenomen t.b.v. het leveren en aanbrengen van het sanitair. De keukeninrichting is exclusief. 5.0 AANBOUW (standaard). Er wordt een aangebouwde garage aangebracht. Deze wordt voorzien van een vrijdragende betonvloervloer welke optioneel ge誰soleerd uitgevoerd kan worden. De wanden worden voorzien van een gemetseld buitenspouwblad en een binnenspouwblad van houten regelwerk (89mm). Aan de spouwzijde is deze voorzien van een waterdicht plaatmateriaal. Van de binnenzijde is deze optioneel af te werken en te isoleren middels 90mm steenwol en wandbekleding naar keuze. In deze aanbouw is de mogelijkheid van het situeren van een slaapkamer met badkamer op de beganegrond 6.0 ALGEMEEN. Het gehele werk wordt uitgevoerd naar de eis van goed en deugdelijk werk. Hoewel de uiterste zorg besteedt aan een tot in details correcte uitvoering van de in deze technische omschrijving genoemde specificaties, behouden wij ons het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving kleine veranderingen door te voeren. De hele woning wordt 'bezemschoon' opgeleverd. Het bij de woning behorende terrein wordt ontdaan van bouwvuil en puinresten. De kosten voor de bouwaansluitingen (water en elektrisch) zijn in de koopprijs opgenomen.

Nieuwbouw Molenhoek Oldeberkoop  
Nieuwbouw Molenhoek Oldeberkoop  

Nieuwbouw rietgedekte woning Molenhoek 53 Oldeberkoop

Advertisement