Page 1


Quan els peixos volaven i els ocells nedaven, en un petit poblet anomenat la Vall d’Aran, hi vivia una petita papallona molt bonica, les seves ales tenien el color de l’arc de sant Martí, ella es deia Raimunda.


El seu pare el cuc de seda Josep, era l’alcalde d’aquell poble, ell quan es despertava, sempre es posava un abric de vellut, de color negre, amb uns botons de plata, que li havia regalat la seva filla Raimunda, per a poder fer la funció d’alcalde. Ella era molt tocada i posada sempre estava una hora i mitja per vestir-se, dutxar-se, i maquillar-se. Un dia a l’alcalde li van dir que el convidaven a una festa que feia l’ajuntament per celebrar que aquell dia feia 20 anys que l’ajuntament estava amb funcionament.


A la festa hi van anar ella i el seu pare, en arribar-hi

van

trucar

al

timbre

TOC!!!TOC!!! els va obrir una petitona marieta que es deia Antonia i van entrar a dins i l’alcalde va anar a saludar els seus empresaris: En

Joan,Roger,Gerard,Genís i l’increible, (així li deien) i el millor el Tinent alcalde l’Aleix.(Era l’enemic d’en Josep li volia prendre el lloc de l’alcaldia.)


La filla va veure un cuc, alt, i ros, que la mirava amb un ulls blaus i molt clars. S’hi va apropar i van començar a xerrar i xerrar i quan sonaven les 12 hores ell li va demanar que es casessin i ella li va contestar: -Li preguntaré al meu pare... Però el seu pare li va dir que no (perquè era el fill de l’Aleix el seu enemic.) Aquell mateix dia ella li va dir que sí,sense comptar el que li havia dit el pare, el cuc li va regalar una anell de plata pel dia de la boda. Al dia següent l’alcalde va descobrir que la


manera de no estar enfadat amb l’Aleix,era que,1 any fes ell d’alcalde i el següent l’Aleix: Així la seva filla es va poder casar amb el cuc, i conte contat ja s’ha acabat i qui no s’aixequi li queda el cul empegat!!!!


Preguntes 1.Digues el nom dels personatges i quants n’hi ha? 2.Quants anys feia que l’ajuntament estava amb funcionament? 3.Què els hi passa a la Raimunda i al cuc? 4.Van trobar un document inportant? 5. L’Aleix era amic de l’alcalde?


6.Que faries tu en el lloc del protagonista siel teu pare no et deixés casar? 7.T’agrada l’actiutd de l’alcalde? Perquè? 8. I la de l’Aleix? Perquè?

9.Inventa’t una altra manera de no estar enfadat amb l’Aleix. 10.Ara inventa’t un altre final.

La papallona raimunda  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you