Page 1

2.3.5 Čebelarstvo in kmetija Lielvaicēni

Splošni podatki Opis kmetije Začetki/Izziv

Kmetija/podjetje

Ime: Kmetija »Lielvaicēni«, Artūrs Grudovskis Spletni naslov: www.lielvaiceni.lv E–pošta: lielvaiceni@inbox.lv

Kraj

Država: Latvija Regija: okrožje Auce Mesto: Vītiņi Parish

Vrsta izdelka

Čebelarstvo in rastlinska proizvodnja

Referenčno leto

2010

Elementi uspeha Rezultati/Učinki

Ključne besede Zakaj bi želeli izvedeti več o kmetiji Lielvaicēni?

čebelarstvo — gojenje čebel — proizvodnja, pakiranje in označevanje čebeljih izdelkov — rastlinska proizvodnja — inovativni izdelki

Novi in inovativni izdelki. Diverzificirana kmetijska dejavnost. Socialno dejavna kmetija (članica latvijske čebelarske zveze in kmečkega parlamenta). Vodja čebelarskega usposabljanja/predavatelj poučuje mlade, osebe s posebnimi potrebami in odrasle. Sodelovanje na strokovnih mednarodnih in državnih konferencah ter razstavah.

Opis kmetije

Čebelji izdelki

Kmetija Lielvaicēni deluje kot diverzificirana kmetija od leta 1992, ko so imeli zgolj nekaj čebeljih panjev in 10 ha obdelovalne zemlje. Trenutno se 300 ha zemljišča uporablja za gojenje žit, oljne repice in medovitih rastlin za proizvodnjo medu in pridobivanje cvetnega prahu. Kmetija ponuja tudi inovativne izdelke, kot so čebelji kruh in med za savno. Profil specializacije: satnice, čebelji kruh ter prodaja čebeljih matic in čebeljih izdelkov, kar omogoča raznoliko ponudbo za druge čebelarje. Podjetje zaposluje enega čebelarja in čebelarja pomočnika. Na kmetiji delajo tudi štirje drugi delavci.

Kmet: Artūrs Grudovskis

· · · · · ·

300 ha obdelovalne zemlje 250 čebeljih družin proizvodnja 12—20 ton medu letno izdelava satnic in okvirjev prodaja čebelarske opreme prodaja čebeljih matic


2.3.5 Čebelarstvo in kmetija Lielvaicēni Začetki

Opis kmetije Začetki/Izziv Elementi uspeha Rezultati/Učinki

Kmetija je začela delovati z razmeroma majhnim številom panjev, nato pa je postopoma rasla in leta 2009 dosegla številko 250 panjev. Kmetija je vzpostavila lasten trg medu v Latviji in Estoniji. Na začetku so izdelke promovirali na različnih razstavah in sejmih, zdaj pa čebelje izdelke prodajajo trgovinam, verigam supermarketov, lekarnam in trgovcem. Trenutno iščejo možnosti za vstop na ruski trg. Cilj podjetja je sodelovanje z večjimi trgovci na debelo, ne trgovci na drobno, zaradi specifičnosti trženja medu. Od leta 1992 je med in čebelje izdelke mogoče kupiti na 20 prodajnih mestih. Lastnik Artūrs Grudovskis je družbeno dejaven, saj opravlja funkcijo namestnika predsednika uprave latvijske čebelarske zveze in je zvest član kmečkega parlamenta in kmetijske zadruge Latraps.

Dosežki kmetije

Široko razvita lokalna in mednarodna trgovina. Proizvodnja in prodaja satovnic.

Izziv

Blagovna znamka »Latvijski med« /Latvijas medus/

Že decembra 2000 so čebelarjem razdelili prve oznake blagovnih znamk. Glede na arhivske dokumente je bil prvi kmet, ki je prejel Proizvodnja sveč iz blagovno znamko »Proizvedeno v Latviji« (Ievākts Latvijā), čebelar čebeljega voska. Artūrs Grudovskis. Zanimanje za novo razvito blagovno znamko je bilo veliko, odzivnost pa hitra. Blagovna znamka je registrirana pri Patentnem uradu Republike Latvije. Med iz vresnic ter mešani cvetlični in gozdni med nosijo oznako blagovne znamke »Zelena žlica« — naziv, ki ga dodelijo kakovostnim kmetijskim izdelkom.

Blagovna znamka »Kakovosten latvijski izdelek« ali t. i. »Zelena žlica«.

Blagovno znamko »Kakovosten latvijski izdelek« (neuradno imenovana Prodaja čebeljih matic. »Zelena žlica«) so razvili leta 2001, da bi povečali prepoznavnost kmetijskih proizvodov, vzgojenih in proizvedenih v Latviji, ter da bi povečali prodajo. Oznako dodelijo živilom, ki vsebujejo vsaj 75 % v Latviji proizvedenih sestavin in izpolnjujejo zahteve glede kakovosti. Ne glede na finančno in gospodarsko krizo v Latviji leta 2009 je kmetiji Lielvaicēni uspelo povečati dobiček od prodaje lastnih izdelkov.

POMNITE! Nagrajene blagovne znamke in kakovost čebeljih izdelkov Lielvaicēni.

Kmetija aktivno razmišlja o razvoju in trženju novih čebeljih izdelkov. Prodaja čebelarske opreme in čebeljih izdelkov.


2.3.5 Čebelarstvo in kmetija Lielvaicēni Elementi uspeha Opis kmetije Začetki/Izziv Elementi uspeha Rezultati/Učinki

Čebelji kruh — nov inovativen izdelek Čebele ga proizvajajo iz cvetnega prahu in nektarja, s katerima polnijo satje in tako delajo nov proizvod, ki je bolj koncentriran od cvetnega prahu in je zato učinkovitejši za človeški organizem, saj mlečna kislina v celici fermentira, pri čemer se delno razdelijo perikarpi cvetnega prahu. Čebelji kruh ima visoko vsebnost aminokislin, vitaminov (B1, B2, B6, C, PP, A, E), encimov, hormonalnih substanc in mineralnih snovi — kalija, magnezija, železa, joda itd., zaradi česar je tako koristen kot melisa in visoko cenjeni ginseng. Pomagal naj bi pri slabokrvnosti, nevrozi, izgubi teka, zaprtju in krepitvi imunskega sistema. Čebelji kruh je priporočljivo uživati pri razjedi dvanajstnika, boleznih srca in ožilja, kolitisu, hepatitisu, atrofični cirozi, enterokolitisu in boleznih prostate. Zaradi fermentacije mlečne kisline čebelji kruh ne deluje kot alergen, kar je sicer značilno za cvetni prah. Odrasli naj bi zaužili eno žličko trikrat dnevno, vendar ne po 19. uri, saj lahko čebelji kruh povzroča težave s spanjem. Priporočeni rok uporabe čebeljega kruha je 20 dni. Med za savno — inovativen, priljubljen izdelek Zaradi vsebnosti fitoncidov ima izdelek antibakterijski učinek. Med vsebuje naravne antibakterijske snovi, kar pojasnjuje njegovo izjemno učinkovitost v boju proti povzročiteljem bolezni. Savna ugodno vpliva na nego kože. Takoj po obisku savne je priporočljivo globinsko čiščenje (piling) kože. Med za savno odlično ustreza temu namenu. Zdravilni učinki eteričnih olj na človeški organizem so dobro znani. Vsako olje ima drugačen učinek in značilnosti.

PREDNOSTI Prepoznavnost izdelka je rasla na osnovi osemnajstletnega trdega dela. Izdelava lesenih okvirjev za čebelnjake. Proizvodnja satovnic iz voska, ki jih je mogoče vrniti. Vodja kmetije je družbeno dejaven — sodeluje z družbenimi organizacijami in jim zagotavlja podporo pri organizaciji dogodkov za otroke in mlade. Podpira izobraževanje in dejavnosti za usposabljanje otrok, mladih in odraslih; obiskujejo ga skupine oseb s posebnimi potrebami. Ukvarja se z dobrodelno dejavnostjo.

VAJE — NEPOSREDNA PRODAJA 1. Zakaj kmet ne prodaja neposredno na kmetiji? – Izguba časa zaradi posvečanja vsakemu trgovcu na drobno posebej – Kmet potrebuje čas za čebelarsko delo in kmetovanje – Izdelki so že zelo prepoznavni – Kmet ima redne prihodke od prodaje na debelo/sodelovanja z večjimi trgovci – Kmet sam ponuja storitve supermarketom, lekarnam in drugim organizacijam – Zaradi drugih razlogov Pojasnite jih. ...................................................................................... 2. Kdo skrbi za neposredno prodajo v vašem podjetju? – Predvsem kmet – lastnik – Predvsem njegov/–a ali njen/–a soprog/–a – Oba enako 3. Je kmetu uspelo povečati prodajo? Kako? – Odprtje nove trgovine – Učinkovito oglaševanje – Obveščanje kupcev o izvoru izdelkov/sestavin – Ustanovitev baze potrošnikov – Zaradi drugih razlogov Pojasnite jih. ......................................................................................

O O O O O O O O O O O O O O


2.3.5 Čebelarstvo in kmetija Lielvaicēni Rezultati/Učinki Opis kmetije Začetki/Izziv Elementi uspeha Rezultati/Učinki

Čebelar Artūrs Grudovskis ponuja vodene oglede za skupine po proizvodni enoti, degustacijo medu in priložnost za nakup čebeljih proizvodov neposredno od proizvajalca. Pri njem so dobrodošle zlasti skupine mladih in oseb s posebnimi potrebami. Je aktiven član več združenj in skupin. Je izkušen predavatelj — priznan čebelarski strokovnjak, o katerem je bilo objavljenih veliko člankov in intervjujev. Svoje osemnajstletne izkušnje deli s študenti/udeleženci usposabljanj in drugimi kmeti, ki jih to zanima. Njegovi izdelki so priznani na latvijskem in baltskem trgu, pot pa si utira tudi na druge evropske trge in ruski trg. KONEC ŠTUDIJE PRIMERA ...

... konec vedno pomeni nov začetek ...

Vprašanja/opombe za razpravo 1. Kakšna je povezava med družbeno angažiranostjo ter razvojem lastne dejavnosti in tržne strategije? 2. Katere gospodarske okoliščine so pomembne za razvoj kmetijske dejavnosti? 3. Katera strategija tržnih raziskav bi bila najboljša za vstop na tuje trge? Dodatne informacije http://www.medus.lv/biskopis.php?agrudovskis http://www.zemgaletourism.lv/dobele_lv?id=283 http://www2.la.lv/lat/latvijas_avize/jaunakaja_numura/saimnieciba/?doc=79592 http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/industry/biskopji-gatavi-versties-tiesa-pret-danu-uznemumukas-miglojot-laukus-parkapis-noteikumus http://www.liepajniekiem.lv/lat/zinas/novados/2009/04/04/dravas-krizi-ieksa-nelaidis/ http://www.apollo.lv/portal/sieviete/2571/articles/90327

Zaključki 1. Vodja kmetije je začel izvajati dejavnost leta 1992 z zgolj nekaj čebelami in 10 ha obdelovalne zemlje za pridelavo žit. 2. Kmetija se je dinamično razvijala, zato leta 2010 njen lastnik skrbi že za 300 panjev in 300 ha zemljišč. 3. Na trg je stopal postopoma, a vztrajno, z udeleževanjem kmetijskih razstav in sejmov ter ponudbo prodaje na drobno. 4. Vodja kmetije in njegovi proizvodi so dobro prepoznavni, kupci (trgovci na debelo) pa si želijo osebnega stika z njim. 5. Vodja kmetije je razvil dobro strukturirano tržno verigo, ki jo uspešno upravlja z namenom osebnega zagotavljanja storitev strankam. 6. Lastnik ima zanimive zamisli za razvoj inovativnih izdelkov.

SL_2.3.5._Case study_Lielvaiceni.pdf  

SL_2.3.5._Case study_Lielvaiceni.pdf