Page 1

Huis-aan-huis nieuwsblad van Zeewolde. Verschijnt elke dinsdag.

De Jutter start seizoen PAGINA 3

Valentijnsdag op pagina 12 en 13 PAGINA 12

Door Voedingspraktijk Zeewolde PAGINA 17

500 euro voor Leer- en Ontdekcentrum Techniek

Mees Liefhebber winnaar PAGINA 21

Ploegschaar 52 A, 8256 SM Biddinghuizen

Zie onze rolluiken actie op f1zonwering.nl

catie Oriënt en RSG Slingerbos/Levant. Het wordt actief ondersteund door Gemeente Zeewolde en Technocentrum Flevoland. Vanuit die samenwerking wordt het bedrag van 500 euro verdrievoudigd tot 1500 euro. Twilt liet weten dat deelnemende bedrijven voor hun ondersteuning ook iets terug krijgen. Als ‘Vrienden van het LOC Zeewolde’ komt hun logo op een Wall of Fame en worden ze door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Als winnaar van de Ondernemersverkiezing 2014 ontving Van Arendonk in januari uit handen van de gemeente een cheque van 500 euro. Eigenaar Marian van Arendonk liet toen weten er niet lang over na te hoeven denken aan wie dat geld ten goede zou komen: het Leer- en Ontdekcentrum Techniek (LOCT). Van Arendonk Mechanisatie steunt dit initiatief om jongeren te laten ervaren hoe boeiend techniek kan zijn, wat de moderne techniek en

technologie inhoudt en ze hun eigen talenten laten ontdekken. “Het LOCT past bij de technische sector waar wij in zitten”, vertelt Marian. “Techniek is de basis waar het in de wereld om draait. Wij horen bij die basis.”

Iris Verhoek vrijdagavond wederom in The Voice Kids

Britt van der Meer voorleeskampioen Read2Me

Iris Verhoek treedt vrijdagavond 14 februari op in ‘The Battles’ van het programma The Voice Kids op RTL4 (aanvang 20.30 uur). Enkele weken geleden was te zien hoe zowel Marco Borsato, Nick & Simon als Angela Groothuizen zich bij de blind auditions vol enthousiasme omdraaiden voor het 12-jarige zangtalent uit Zeewolde. Iris zong bij die gelegenheid ‘How will I know who you are’ van Jessica. Ze koos voor Angela Groothuizen als ‘coach’. Vrijdagavond is te zien hoe Iris het er vanaf brengt in The Battles.

De cheque werd 6 februari jl. overhandigd op de VMBO school de Oriënt, waar het LOCT Zeewolde in januari op kleine schaal is gestart. Projectleider LOCT Jan Twilt nam

Brugklasser Britt van der Meer uit klas 1H van de Levant is vrijdag 7 februari in de bibliotheek voorleeskampioen Read2Me geworden. Zij wist met haar vijf minuten voordracht uit het boek YoungStars van het schrijversechtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten, de jury te overtuigen van haar voorleeskwaliteiten. Met name haar open houding naar het publiek, de rust waarmee zij voorlas en de goede intonatie waren haar sterke punten. Met haar overwinning gaat Britt door naar de provinciale ronde.

de cheque in ontvangst. “Een geweldig gebaar waar we heel erkentelijk voor zijn. Het biedt ons de mogelijkheid om meer middelen aan te schaffen om uitdagende opdrachten uit te kunnen voeren.”

Inmiddels hebben al 120 leerlingen bij het LOCT kennis mogen maken met diverse vormen van techniek. “En ze zijn razend enthousiast”, aldus techniekcoach Peter Cornelisse. Tijdens de lessen worden verschillende praktijkgerelateerde opdrachten uitgevoerd. Door de leerlingen onder meer te laten experimenteren, te onderzoeken en bedrijfsbezoeken af te leggen om te zien hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast en de beroepen die daar aan hangen zichtbaar te maken, hoopt men de leerlingen te enthousiasmeren voor techniek en bestaat de mogelijkheid dat er talenten boven komen drijven. Komende maanden zullen er nog zo’n 1000 leerlingen techniekles gaan volgen. Alle scholen doen mee. Plannen zijn er ook om in de vakantieperiode techniekles aan te bieden.

Het initiatief om een Leer- en Ontdekcentrum Techniek op te zetten is gestart in het voorjaar van 2013. Het betreft een gezamenlijk initiatief van de Bedrijfskring Zeewolde, het Christelijk vmbo Harderwijk – lo-

Deze vindt plaats op 25 maart in De Kubus in Lelystad. Een goede tweede plaats was er voor Jesper Pouw (1K) en Kyra Weggelaar (1T) eindigde op de derde plaats. De winnaar ontving een roos en een boekenbon. De nummers twee en drie gingen met een roos en chocola naar huis. In totaal deden er 8 leerlingen mee aan de voorleeswedstrijd. Als klassenkampioenen vertegenwoordigden zij ieder hun eigen klas. De jury die de uiteindelijke winnaar mocht aan-

wijzen werd gevormd door Lisenka Akse, jeugdbibliothecaris Flevoland, Ellen Meijer, teamleider FlevoMeer Bibliotheek en Annemarie Ansink, docent Nederlands op de Levant. Read2Me is een landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd in Zeewolde werd gehouden. Read2Me is een landelijk project dat mede georganiseerd wordt door de landelijke bibliotheken met als doel om lezen te bevorderen..

OOk vOOr kind En famiLiEfEEst Erkermederweg 79

3896 LB Zeewolde

tel.: 036-5306828

www.dejutterzeewolde.nl

GET IT ON

11 februari 2014 29e jaargang nummer 7

www.zeewolde-actueel.nl Fysiotherapeutisch Centrum J.W. Hage

FysioHage.nl

Zeewolde

T. 036 5 222 333

ook: Manuele therapie, Echografie, Shock-wave, TheraFiT i.s.m. KliniQ: Afvallen (Powerslim) 036 5 234 804

Aanleg en onderhoud Centrale verwarming Loodgieterswerkzaamheden

CV Onderhoudscontract € 50,- per jaar Tel. (036) 522 40 46

Politiebureau op zaterdag gesloten

Het Bureau Basiseenheid Politie Zeewolde aan de Strandweg gaat op zaterdag dicht voor bezoekers. Vorig jaar werd de middag openstelling al geschrapt. In overleg met de burgemeester en de politieleiding is besloten het politiebureau ook op de zaterdagmorgen te sluiten. Reden van de zaterdagsluiting is dat er op deze dag maar een enkeling het bureau bezoekt. “Maar deze sluiting gaat niet ten koste van de beschikbaarheid en ook niet van de capaciteit van de politie”, benadrukt politiechef Tim ten Klooster. Voor calamiteiten kan men altijd, eventueel op afspraak, bij het politiebureau terecht. Het bureau is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze uren is het bureau bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Voor spoedeisende hulp kan men 112 bellen.

Afvalbakken voor hondenpoep

Er komt op vijf strategische plaatsen een afvalbak voor ondermeer hondenpoep. Zo is besloten door wethouder Dijksterhuis (ChristenUnie) naar aanleiding van de discussie over afvalcontainers voor hondenpoep. In de commissievergadering Ruimte en Wonen werd een memo besproken die gemaakt was naar aanleiding van een motie van Leefbaar Zeewolde. De motie was een verzoek aan het college om te bekijken wat de kosten zouden zijn en wat de frequentie van leegmaken zou moeten zijn als er afvalcontainers voor hondenpoep geplaatst zouden worden op strategische plekken in de wijk. De conclusie van de memo was duidelijk: als er op alle aanlooproutes naar alle 45 uitlaatgebieden een container zou moeten komen is er sprake van zo’n 100 stuks, die elke week geleegd moeten worden. Kosten werden geraamd op een kleine € 40.000,- per jaar en dat is inclusief een paar nieuwe bakken die wegens vandalisme vervangen moeten worden. Daarbij rees de vraag of containers zouden helpen omdat er sprake is van te veranderen gedrag van hondeneigenaren. De commissieleden konden zich vinden in een ‘pilot’ van vijf afvalbakken op strategische plaatsen. Over een half jaar wordt er geëvalueerd hoe de containers in de praktijk werken.


Dinsdag 4 februari 2014

Familieberichten Maar de HEER zal uitkomst geven Psalm 42 – 5

Ivm vakantie zijn de praktijken Het Gildenhuis, Knies en Kroeze gesloten

van maandag 17 t/m vrijdag 21 februari.

Johan Kuipers John ✩ 08-06-1954 - 03-02-2014 ✝

Ivm vakantie zijn de praktijken Eustatius en Terra Nova gesloten

Zeist - Robert Kuipers Vriezenveen - Familie Kuipers Correspondentieadres: R.J. Kuipers De Clomp 2224 3704 KH Zeist De begrafenis heeft reeds plaatsgevonden op zaterdag 8 februari te Zeewolde.

Na een dappere strijd is toch nog onverwacht overleden, onze collega

John Kuipers

John heeft vanaf 1 januari 1985 bij de gemeente Zeewolde gewerkt, eerst binnen de financiële administratie, later bij het werkveld belastingen. Wij hebben grote waardering voor de betrokkenheid die John toonde voor het werk en de collega’s. Hij bleef zich ondanks zijn ziekte tot het uiterste toe inzetten om door te blijven te werken en contact te houden met zijn collega’s. Wij wensen zijn familie en nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

van maandag 24 t/m vrijdag 28 februari. Waarneming bij spoedgevallen A t/m C Dr. Kroeze 5222444 D t/m G Dr. Mulder 5224633 H t/m K Pr. Polderwijk 5211544 L t/m O Pr. Steijn 5222225 P t/m S Pr. Het Gildenhuis 5215334 T t/m Z Dr. Knies 5222278 Bij spoed tussen 16.00 en 17.00 uur: 5225661 of 5215335 Bij spoed ’s avonds en in het weekend: 0900-3410341

Spreekuur en Open vergadering AKZ

De AKZ (Arme Kant Zeewolde) houdt haar spreekuur op vrijdag 21 februari van 9.30-11.00 uur in de Meermin. De Open vergadering wordt op dinsdag 18 februari om 20.00 uur ook in de Meermin gehouden. Het is voor

een ieder die met vragen zit omtrent een uitkering en/of problemen heeft met instanties. Dit alles en ook de koffie is gratis. Tel. 522 1125 of 522 3100 en tijdens het spreekuur Tel. 522 4655 (Meermin, vragen naar de AKZ).

The Passion Kids Afscheid nemen met zorg en aandacht Ongeacht waar u verzekerd bent!

Bestuur en personeel gemeente Zeewolde

Het koor Choose Right wil de boodschap van de laatste uren van Jezus graag ook dichterbij brengen bij de kinderen. De eerste editie van “ The Passion Kids” wordt zaterdag 19 april opgevoerd in de Schuilhof aan de Elzenlaan. Zij geloven dat dit verhaal, van eenzaamheid en verbondenheid, van grote betekenis is voor ieder mens.

Februari 11 febr. Vrouwen van Nu 12 febr. Vrouwen van Nu 12 febr. Ipad-workshop 14 febr. Valentijn Zwemdisco 16 febr. Nestkastjes maken 19 febr. Voorleesfeest 19 febr. Vakantie Sport Spektakel 20 febr. Vakantie Sport Spektakel 20 febr. Natuurwandelen 21 febr. Vakantie Sport Spektakel 22 febr. World of Music 28 febr. Verrassende Koopavond 28 febr. Zwemdisco

Locatie Open Haven Open Haven Bibliotheek Het Baken Roode Schuur Bibliotheek Het Baken Het Baken De Roode Schuur Het Baken De Kluit Centrum Het Baken

Aanvang of vertrek 10.00 uur 20.00 uur 19.30 uur 19.00 uur 13.00-16.00 uur 14.30 uur 10.30-14.30 uur 10.30-14.30 uur 09.30-11.30 uur 10.30-14.30 uur 20.00 uur 18.00-21.00 uur 19.00 uur

Maart 1 mrt. Sisters in Action 11 mrt Vrouwen van Nu 15 mrt. Man ’t Age 25 mrt.. Vrouwen van Nu 29 mrt. Queen concert

Locatie De Kluit Open Haven De Kluit Open Haven De Kluit

Aanvang of vertrek 20.00 uur 20.00 uur 20.15 uur 10.00 uur 20.15 uur

April Locatie 15 apr.. Vrouwen van Nu

Aanvang of vertrek Open Haven

20.00 uur

KERKDIENSTEN Zondag 16 februari R.K. kerk 10.00 uur Pastor P. Leferink Protestantse Gemeente Zeewolde 09.30 uur Dhr. J. Klop 19.00 uur Taizéviering Chr.Ger. Kerk 10.00 uur Ds. J.W. Wüllschleger 16.45 uur Ds. J.W. Wüllschleger Ger. Kerk Vrijgem. “Schuilhof” 09.00 uur Ds. T.P. Nap 11.00 uur Ds. T.P. Nap 16.30 uur Ds. P Poortinga Ned.Geref. Kerk 09.30 uur Ds. K.T. de Jonge 18.30 uur Ds. C.T. de Groot Evangelische Gem. Zeewolde De Levant, Horsterweg 192 10.00 uur Dhr. A. Damstra Christengemeente OBS ‘t Kofschip 10.00 uur Dhr. D.J. Janssen Vrijz. Geloofsgemeenschap 10.00 uur Geen dienst Baptisten gemeente De Sypel 2, Harderwijk 10.00 uur br. D.J. Riphagen Leger des Heils Kennedylaan 10, Harderwijk 10.00 uur Dienst Internationale Kerk www.ndic.nl 10.30 uur Dienst

HUISARTSEN Kitty Edelman - de Keijzer

• HARDE

(06) 439 88 294

R JK • WI

• PUT T

Voor informatie: EN

bel 036 522 3690

M

E

LD

ER

EL

Betrokken, meelevend en ervaren Ongeacht waar u verzekerd bent O Rouwcentrum met 24-uurs familiekamer W Z E E Begrafenissen en crematies

O •

info@uitvaartzorgzeewolde.nl | www.uitvaartzorgzeewolde.nl

Elbert Sluijmer & Hendrik van Olst

Zeewolde 036 - 3030999 www.sluijmerenvanolst.nl Ons uitvaartcentrum “Elzenhof” Walstein 101, 3848 AP Harderwijk

info@puuruitvaartzorg.nl www.puuruitvaartzorg.nl Meldingsnummer

(0341) 701 007 dag en nacht bereikbaar

2

Wat is er te doen?

MEDEDELING HUISARTSEN

Waarneming bij spoedgevallen A t/m D Dr. Mulder 5224633 E t/m J Pr. Polderwijk 5211544 K t/m P Pr. Steijn 5222225 Bij spoed tussen 16.00 en 17.00 uur: 5225661 of 5215335 Q t/m Bij T spoed Pr.’s Terra Nova 5223224 avonds, op beide kerstdagen en in het weekend: 0900-3410341 U t/m Z Pr. Eustatius 5222266

Wij delen u mede dat na een langdurig gedragen ziekte de HEERE tot zich heeft genomen, mijn lieve en zorgzame vader, onze geliefde broer en zwager

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Avond en weekenddiensten ma t/m do 17.00-08.00 uur 0900-341 0341 Voor levensbedreigende Situaties: 112 Tandarts: Weekenddienstregeling via het antwoordapparaat. Buurtzorg Zeewolde 24 uur bereikbaar: 06-51423877 Verloskundigen Zeewolde: Tel. 036-522 1550 Allerzorg, thuiszorg 036-5234456 (7x24uur) zeewolde@allerzorg.nl BENU Apotheek Kerkplein 4, Tel 036-522 1444 ma t/m vrij 08.00-18.00 uur za en zon- en feestdagen vanaf 09.00-18.00 uur Poli-Apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis St. Jansdal, Harderwijk. Elke avond vanaf 18.00 uur is de HAPotheek, naast de huisartsenpost geopend voor spoedrecepten.

DIERENARTSEN Dierenartspraktijk Flevoland Gildenveld 76, Tel.522 1521 Gezelschapsdieren uitsluitend op afspraak. Openingstijden ma t/m do 8.00-12.00 uur / 13.15-16.15 / 18.15-19.30 uur. vrij 08.00-12.00 / 13.15-16.15. Bellen voor afspraak. Spoed 24 uur bereikbaar. Dierenartspraktijk Zeewolde Zwolse Diep 3, Tel 523 6446 Uitsluitend op afspraak ma t/m vrij 9.00-12.00 uur,

14.00-17.00, 19.30-20.30 uur Spoed 24 uur bereikbaar.

VARIA Bureau Slachtofferhulp Bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur via 0900-0101 (lokaal tarief) www.slachtofferhulp.nl Diabetes Informatiepost Voor vragen 522 0363 Cliëntenadviesraad WMO Zeewolde e-mail: Didyvanklaarbergen@xs4all.nl Tel. 522 0766 / 06-50 233 651. De seniorenraad e-mail:anwolt@yahoo.com Tel. 036-522 3340 Stichting “De Kostmand” e-mail:info@voedselbankzeewolde.nl www.voedselbankzeewolde.nl Toon Hermans Huis Zeewolde Inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en lotgenoten contact. Gildenveld 73 Di. wo. en do. 10.00-13.00 uur Tel. 036-744 0233. De Zonnebloem Tel. 036-522 8006 E: fam.van.veelen@hetnet.nl Homestart Ondersteuning voor gezinnen met jonge kinderen Tel. 06-13 417 721. VBOK (Ver.Bescherming van het Ongeboren Kind) 0800-0730 dag/nacht NPV (Ned.Patiënten Ver.) Chr. org, die belangen wil behartigen van gebruikers van gezondheids- en welzijnsvoorz. Info tel. 036-522 3028. MDF Maatschappelijk Werk: Stevinweg 2, spreekuur ma, di en do 13.30-14.30, wo en vrij 09.00-09.30 uur. Tel. 522 2272. MDF schuldhulpverlening CBI: Inloopspreekuur maandag van 09.00-10.00 uur, Stevinweg 2, en na tel.afspr. 0320-211 700. Steunpunt Zeewolde Ma t/m vrij van 14.00-16.00. Ravelijn 1 in de bibliotheek. Tel 036-523 4711. Ver. Ouders van een Overleden Kind Info: W. Keuter. Tel.0527-617 395. Vluchtelingenwerk Zeewolde Spreekuur wo 13.00-15.30 uur De Meermin, 1e etage. e-mail: bschut@vwgelderland.nl

AGENDA St. Welzijn Ouderen (SWOZ) Vr. 10.00-12.00 uur in de Sfinx. Info via SWOZ serv.tel.522 6084. www.deswoz.nl PCOB Di.14.00-16.00 uur in de Sfinx. Info 523 4775. KBO Do. 14.00-16.00 uur in de Sfinx. Info 523 6840 ANBO Wo 14.00-16.00 uur in de Sfinx. Info 522 3882 Huurdersbelangen Zeewolde www.huurdersbelangenzeewolde@

hotmail.com www.siteclub.nl/HBZ/ Roeiver. Amenophis Baardmeesweg 4c. Roeien: za&zo 9.15 uur/wo.9.00 uur Hondenvereniging Clubterrein Baardmeesweg za 09.00-12.30 uur en di. 19.00-21.00 uur. Tel. 522 0705 Muziekschool Zeewolde Voor info: tel 522 1101 Wieler Tourclub Zeewolde Ma en wo:19.00 uur, Zo. 09.00 uur vanaf het Baken. ATB’en op wo 19.00 uur vanaf Het Baken. Postzegel Ver. P.V.Z. 3e di v/d mnd in de Sfinx. Jeugd 19.00-20.00, senioren 20.00-22.30 uur. Jeu de Boules ver. Les Trois Etoiles. Zo/wo 13.00 uur di/do 19.30uur. Horsterweg 216. Info 522 5311. Klaverjassen Wo 20.00 uur Open Haven AMVZ Di 20.00-22.00 uur Open Haven. Tel. 522 2377 Vrouwenkoor Le Madre Cantano Info: tel. 036-523 6450. Kamerkoor Zeewolde Di 20.15 uur Open Haven Info tel. 523 6259. Interkerkelijk Mannenkoor Ma 20.00 De Schuilhof, Elzenlaan Info tel. 522 4250. Gospelkoor Joy Di. 19.30 uur Open Haven www.gospelkoorjoy.nl Musical- en Popkoor Splash! Ma 20.15 uur Open Haven. Info: www.music-all-splash.nl Tel. 06-47 590 311. Blue Seals Muziek-Showkorps Rep.Slagwerk en Harmonie, Showguard en Jeugdkorps do-avond. Info tel:522 7860.

COLOFON

Zeewolde Actueel

oplage: 9.000 exemplaren Redactie en advertenties: Henny Moerland Wederik 1, 3892 AH Zeewolde Tel. 036-522 2640 Fax 036-522 3473 E-mail: redactie@zeewolde-actueel.nl advertenties@zeewolde-actueel.nl www.zeewolde-actueel.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag gesloten. Inleveren advertenties: E-mail: redactie@zeewolde-actueel.nl advertenties@zeewolde-actueel.nl Post redactie: Zeewolde Actueel, Wederik 1, 3892 AH Zeewolde Sluiting advertenties: vrijdag 15.00 uur. Uitgever: Zeewolde Aktueel B.V. De redactie behoudt zich het recht voor, wat ingeleverde kopij betreft, deze te bewerken, in te korten of in het uiterste geval niet te plaatsen. Bezorging: Anneke 06-14817223


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

De Jutter start seizoen in fris nieuwe interieur Paviljoen De Jutter aan het Erkemederstrand start het komende seizoen in een fris nieuwe interieur! In de afgelopen maanden onderging het donkerbruine interieur een totale make-over. Bestaande meubels werden opgeschuurd en afgewerkt met diverse vrolijke kleuren. Wanden, balken en vloer zijn opgelicht en er is een hele nieuwe bar geplaatst, voorzien van leuke details en in dezelfde tinten als het vernieuwde meubilair. “Het resultaat is een kleurrijke, open en lichte strandtent, maar waar de sfeer wel is behouden”, verteld Fester van der Voorn. De herindeling bood tevens ruimte voor een invalidentoilet en het creëren van 20 extra zitplaatsen. Dat laatste komt onder meer door het plaatsen van twee lange banken, waarmee donkere hoekjes zijn omgetoverd tot sfeervolle, lichte zithoeken. Met deze laatste verbouwing heeft het Erkemederstrand een vijf jaren project afgerond. Eerder werd het strandpaviljoen al uitgebreid met ‘De Boeg’; een multifunctionele ruimte voor feesten en partijen, en een complete cafetaria. Verder kreeg de keuken er een grote opslagruimte bij, kwam er een kantine voor het personeel en werd de verkeersruimte

Samen met Vogelbescherming Nederland vraagt IVN Zeewolde deze weken speciaal aandacht voor de huisvesting van vogels. Dit wordt voor veel vogels steeds moelijker omdat daken beter geïsoleerd zijn, kieren worden gedicht en heggen ma-

3

Win een eigen zetel bij het Zeewolde Zetel Voorspel- Spel

Bij de verkiezingen van woensdag 19 maart hebben de lezers van Zeewolde Actueel de mogelijkheid een eigen zetel te winnen. Wie de uitslag het best voorspelt, wint een zetel die beschikbaar wordt gesteld door Van den Hoorn Meubelen. Ga daarvoor naar de site van Zeewolde Actueel: www. zeewolde-actueel.nl/poll2014 Ter indicatie: in 2010 bedroeg het opkomstpercentage net iets meer dan 61 procent.

De huidige zetelverdeling is: Leefbaar Zeewolde 7, VVD 3, CDA 2, ChristenUnie 2, PvdA/GroenLinks 2, D66 1, BurgerBelang 1, Zeewolde Liberaal 1. Totaal: 19 zetels.

Doe mee aan het Zeewolde Zetel Voorspel Spel! Ga daarvoor naar de site van Zeewolde Actueel: www. zeewolde-actueel.nl/poll2014. Het Zeewolde Zetel Voorspel Spel is bedacht door Erik Wallenburg.

Voorleesfeest in de Bibliotheek

om De Jutter heen opnieuw ingericht. “We kunnen voorlopig weer wat jaren vooruit!”, laat Fester weten. Het nieuwe seizoen gaat bij De Jutter op vrijdag 28 maart weer van start. Vanaf die datum is het strandpaviljoen tot 14 september weer dagelijks open voor een drankje en/of een lekker hapje van de uitgebreide menu kaart De Jutter is al jaren een geliefd plekje voor jong en oud. Een ideale locatie waar men even kan bijkomen van een fiets- of boottochtje, dagje strand of een wandeling. Honden zijn hierbij van harte

welkom. Zij mogen heerlijk los ravotten op het unieke hondenstrand om daarna even bij te komen aan de ‘hondenbar’. Zodra de zon schijnt is het bij De Jutter goed toeven op het riante terras, dat een wijds uitzicht biedt op het water, haven, strand en speeltuin. Maar ook als het weer zich van een minder goede kant laat zien is De Jutter, met haar overdekte veranda en vernieuwde interieur, een sfeervol toevluchtsoord! Voor meer info: www.dejutterzeewolde.nl, tel.036- 5306828

Kinderactiviteit ‘Nestkastjes timmeren’

Zondag 16 februari kun je in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 een nestkastje maken om thuis in de tuin op te hangen. Deze activiteit is bij uitstek gericht op kinderen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

ken plaats voor schuttingen. Veel vogels zijn al op zoek naar een geschikte nestgelegenheid maar ook zoeken ze naar beschutting om te schuilen en te slapen. Vogelbescherming Nederland en IVN Zeewolde adviseren iedereen de vogels te helpen door nu een vogelkastje in de tuin te plaatsen. Jij kunt ze helpen door een nestkastje te maken. IVN zorgt voor het hout, de spijkers en schroeven. Om goed te kunnen werken vragen we je een kruiskop-

schroevendraaier mee te nemen. De ouders kunnen meehelpen en ondertussen genieten van een kopje koffie/ thee. De kosten zijn € 5,00 per nestkastje. Je mag het nestkastje meenemen om dit thuis in de tuin op te hangen. Nestkastje timmeren, zondagmiddag 16 februari tussen 13.00 en 16.00 in de Roode Schuur. Voor meer informatie via Gerda Koornstra tel. 036 522 1144

Woensdagmiddag 19 februari is er in de bibliotheek Zeewolde een voorleesfeest waarbij het verhaal van ‘Peter en de wolf’ wordt verteld. Dit is een muzikaal sprookje van de Russische componist Serge Prokofjev over het jongetje Peter, zijn opa, de eend, het vogeltje, de wolf en de jagers, waarbij de dieren de orkestleden uitbeelden. Het sprookje wordt opge-

voerd door het voorleesteam van de bibliotheek. Na de voorstelling gaan we knutselen. Het voorleesfeest begint om 14.30 uur, de toegang is gratis en alle kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom. Neem gerust je vriendjes en vriendinnetjes mee, maar geef je wél van te voren op bij de Informatie-Servicebalie van de bibliotheek.

Cafézingen op Valentijnsdag ‘Love is in the air’ vrijdagavond in de Oude Bieb. Want ter ere van Valentijnsdag bezingen ze de ‘Liefde’. En de Supremes, Elvis , Barbra Streisand enz zullen meezingen. Zij zingen over verliefd zijn als in een ‘Woman in Love’ of over gekrenkte gevoelens zoals in ‘Baby Love’. En over een langdurige liefdesband : “ als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet het echte liefde zijn. “ Meezingen met een plaatje, dat kan

tijdens Cafézingen in De Oude Bieb aan de Kerkstraat vanaf 19.30 uur.

Van te voren aanmelden is niet nodig en deelname is gratis, een bijdrage in de printkosten is welkom. Tijdens het zingen circuleert een lijst, waarop verzoeknummers kunnen worden ingediend voor een volgende avond. Cafézingen wordt maandelijks elke 2e vrijdag van de maand in de Oude Bieb gehouden.

Voorstelling Theatergroep Dinges groot succes

Concert World of Music in Theater De Kluit

Zaterdag 22 februari vindt het concert World of Music plaats in Theater De Kluit. Het concert wordt gegeven door Olga Mikhaylova en zij wordt begeleid door haar dochter Katherine. Beiden komen uit Rusland waar Olga professioneel zangeres is.

Het is niet de eerste keer dat Olga optreedt in De Kluit. Twee jaar geleden was zij ook in de Kluit En tijdens dat concert wist zij vele mensen te beroeren met haar prachtige (sopraan) stem. Haar dochter Katherine is bijna afgestudeerd concertpianiste en zal haar

moeder begeleiden met haar pianospel. Er staan werken van o.a. Beethoven, Puccini en Rachmaninoff op het programma. Kaarten kosten € 5,00 en zijn te verkrijgen aan de balie van De Kluit, Gedempte Gracht 5 of te bestellen via de website: www.theaterdekluit.nl.

Insprekers pleiten voor snelle realisatie atletiekbaan Bij de behandeling van de geactualiseerde sportvisie waren er woensdagavond tijdens de commissievergadering Onderwijs en Welzijn twee insprekers. Ger Blom sprak namens de Sportraad, Sybrigje Westerhof namens de Atletiekvereniging Zeewolde. ,,Met begrip voor het politieke proces en besluitvorming is het onze overtuiging dat op korte termijn doorgepakt moet worden bij het vormgeven van sportbeleid en sportvoorzieningen,” stak eerstgenoemde van wal. Blom, die namens de voetbalvereniging lid is van de Sportraad, noemde het proces rond de aanvraag van een atletiekbaan een illustratie van de gewenste snelheid. Een grote rol zag hij weggelegd voor zowel het basis- als het voortge-

zet onderwijs. Om dat goed te kunnen doen zouden vakleerkrachten een must zijn. Daarnaast dienen er volgens Blom ‘sterke verenigingen’ te komen. ,,Zij moeten zowel bestuurlijk als technisch in staat zijn het stokje van het onderwijs over te nemen om alle kinderen met welk talent of beperking dan ook plezier te laten beleven aan sport en bewegen, zodat ze dat ook blijven doen.” Infrastructuur en accommodatie waren voor Blom eveneens een onmisbare pijler in de sportvisie. Daarom zou er bij de inrichting van de openbare ruimte rekening moeten worden gehouden met sport en bewegen. Voor de fysieke accommodaties zou verder een masterplan dienen te worden gemaakt, zodat gewenste faciliteiten in samen-

WEEKAANBIEDING

4 moorkoppen Pampaschijven 4 voor ........................€ Gegrilde kipvleugels 95 grote bak vol........ € ,

6,-

2

Slagerij Boshuizen

Torenstraat 22, 3891 BZ Zeewolde Tel. 036 - 522 75 35 www.slagerijboshuizen.nl

van 6,80 voor.....

5,50

6 krentenbollen halen van Bentum’s Bakkerij Torenstraat 18 4 Zeewolde betalen 150 gram

036 5221972

van Bentum’s Bentum Bakkerij To T renstraat 18 Zeewolde 036 5221972

hang vorm zouden kunnen krijgen. Volgens Blom hoefde dan ook niet alles aan geld te worden opgehangen. ,,Stap voor stap dienen slimme innovaties accommodaties gerealiseerd te worden. Daar kan dan multifunctioneel gebruik van worden gemaakt op tijden dat de burgers dat willen.” Een visie zonder norm kon volgens Blom niet. Daarbij had de Sportraad gebruik gemaakt van die van de Hartstichting. ,,Want sport en bewegen zijn leuk, maar nog gezond ook.” De gehanteerde norm houdt in dat kinderen een uur per dag aan sport en/of bewegen doen, volwassenen een half uur. Sybrigje Westerhof sprak namens de 315 leden tellende Atletiekvereniging Zeewolde. Ook zij zei blij te zijn met de sportvisie, maar ze was er toch in de eerste plaats om de realisatie van een atletiekbaan te bepleiten. ,,De baan is haalbaar en daarom moeten zaken niet worden geparkeerd voor een nieuw onderzoek. Een atletiekbaan past binnen de mogelijkheden en moet nu niet alsnog worden getraineerd. De sportvisie is een vergezicht, de atletiekbaan de katalysator. We moeten het voertuig nu laten rijden, de discussie in welke garage hij geparkeerd moet worden komt later wel.” Westerhof wenste de sportvisie ten slotte ‘een wijs en slagvaardig vervolg’.

Na maanden voorbereiden, schaven en het onvoorzien uitstellen van de voorstelling was het zaterdag 8 februari eindelijk zo ver. Zes vrouwen en een man stonden samen op het toneel van The Lux voor een uitverkochte zaal. Het voorprogramma, aanstormend jong zangtalent van Zeewolde, werd goed ontvangen. Cabaret, improvisatie en games wisselden elkaar voor de pauze in een rap tempo af. Dit alles op unieke wijze aan elkaar gepraat door de presenta-

trice en tevens een van de spelers van de groep. Het publiek deed gezellig mee, de improvisatie was hilarisch en de cabaretstukken grandioos. Na de pauze ging het programma onverminderd verder. Het publiek was lekker opgewarmd en er was heel veel ruimte voor de lach. Tijdens een persoonlijk lied werd het duidelijk dat deze groep niet alleen maar de lach kan pakken, maar ook heel fragiel de gevoelens weet te raken. Het publiek was enorm enthousiast, de spelers straalden.

TWILIGHT Bestel nu via

www.cafetariatwilight.nl

ook In 2014

Woensdagaanbieding*

3 friet + 3 frikandellen van € 9.75 voor 5 friet + 5 frikandellen van € 16.25 voor *Alleen om mee te nemen

Tel.nr. 5221173 - www.cafetariatwilight.nl

€ 6.00 € 10.00


Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

4

Dinsdag 11 februari t/m maandag 17 februari 2014

G e m e e nte p a g i n a Werk­in­uitvoering Kort nieuws Uitnodiging:

Bijeenkomst­zorg­&­ technologie­en­bezoek­ aan­modelwoningen Op­maandag­24­februari­2014­bent­u­van­ harte­welkom­­bij­een­inspiratiemiddag­ over­zorg­en­technologie,­met­een­rond-­ leiding­in­de­Domoticamodelwoningen,­ in Woerden. In Woerden zijn vier modelwoningen ingericht door ‘Technologie Thuis NU!’. Met behulp van technologie kan een woning zo ingericht worden dat zorgbehoevenden en ouderen op een comfortabele, vertrouwde en veilige manier zelfstandig kunnen wonen. De modelwoningen verschillen. Zo is er één gericht op dementerenden en een ander voor mensen met slecht zicht of een mobiliteitsbeperking. U kunt op maandag 24 februari, s' middags, de inspiratiebijeenkomst en de rondleiding bijwonen in Woerden. De gemeente regelt vervoer per bus. Als u zich al heeft aangemeld voor deze bijeenkomst op 20 november (tijdens de bijeenkomst over de transitie AWBZ/WMO in het gemeentehuis in Zeewolde), dan hoeft u dat nu niet opnieuw te doen. Heeft u zich nog niet aangemeld, maar heeft u wel interesse om de Domotica woningen in Woerden te bekijken en de inspiratiebijeenkomst bij te wonen? Meld u dan, vóór 15 februari, telefonisch aan bij mevr. I .Winthorst, (telefoon 522 9506, e-mail i.winthorst@zeewolde.nl). Wij verzoeken u vriendelijk bij opgave uw telefoonnummer en eventueel ook uw emailadres door te gegeven zodat wij de vertrektijd van de bus aan u door kunnen geven.

Plaats

Uitvoering

Werkzaamheden

Aanloophaven en Raadhuisplein

20 oktober tot midden april­ 2014

Herinrichting Aanloophaven. U kunt enige hinder van de werkzaamheden ondervinden. De omleiding naar het gemeentehuis wordt met borden aangegeven en kunt u vinden op www.zeewolde.nl.

Diverse straten in Zeewolde (binnen/buiten bebouwde kom)

12­november tot voorjaar­2014

Asfaltonderhoud. Ter plaatse worden de werkzaamheden vermeld en zo nodig wordt een omleiding aangegeven.

Westhove

27­januari t/m 14 februari 2014

Herstraten weg en voetpad.

Meer­informatie:­www.zeewolde.nl­

Openbare bekendmakingen

dinsdag 11 februari

AANVRAGEN­OMGEVINGSVERGUNNING­ Wij hebben de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning ontvangen: Locatie­

Omschrijving­

Activiteit­*­

Datum­ontvangst­

Dossiernummer

Oostergo 57

uitbreiding bestaande prieel carport faunatunnels (2)

1,3

29-01-2014

14Z0000892

1 1,2,3

30-01-2014 31-01-2014

14Z0000975 14Z0001018

snackwagen

3

02-02-2014

14Z0001034

Dalkruid 6 Slingerweg ongenummerd Strandweg 125

De stukken liggen vanaf 12 februari 2014 ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Als belanghebbende kunt u een schriftelijke reactie indienen. U kunt echter nog geen bezwaar indienen.

VERLEENDE­OMGEVINGSVERGUNNINGEN Wij hebben de volgende omgevingsvergunningen verleend: Locatie­

Omschrijving­

Activiteit­*­

Datum­besluit­

Dossiernummer

Eikenlaan 92 Sternweg 2A

paddlebaan vervangen toiletgeb. uitbreiden berging

1 1,3

31-01-2014 31-01-2014

14Z0000809 13Z0011998

De stukken liggen vanaf 12 februari 2014 ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Als u belanghebbende bent en u bent het niet eens met een hierboven genoemd besluit dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Deze termijn gaat in op de dag na de genoemde besluitdatum. U kunt dit doen bij burgemeester en wethouders. In het bezwaarschrift moet u motiveren waarom u het niet eens bent met het besluit en u moet het ondertekenen. U kunt naast het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U moet dan een kopie van het bezwaarschrift meesturen. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij deze rechtbank via http://loket.rechtspraak. nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de rechtbank informeert u over de hoogte van dit bedrag en over de manier van betalen.

Organisator workshop oudhollandse spelen Voor een club enthousiaste mensen. De workshop is voor een halve dag. U bent ook van harte welkom op het feestje in de avond. Interesse? Neem dan contact met het Steunpunt op! (onderdeel van St. Wolderwelzijn) Ravelijn 1 (in de bibliotheek) 3891 GN Zeewolde | 036 523 47 11 info@steunpuntzeewolde.nl www.steunpuntzeewolde.nl

Informatie

Meer informatie vindt u op onze website www.zeewolde.nl/bekendmakingen. * Activiteit 1 = bouwen, 2 = uitvoeren werk, 3 = afwijken bestemmingsplan, 4 = brandveilig gebruiken, 5 = milieu inrichting oprichten of veranderen, 6 = slopen, 7 = kappen, 8 = opslaan roerende zaken, 9 = uitweg maken

INGEKOMEN AANVRAGEN EVENEMENTENVERGUNNINGEN (cat.2­en­3) De burgemeester maakt bekend dat op het gebied van evenementen de volgende vergunningaanvragen zijn ingediend: Naam­evenement:­ Aanvrager: Datum: Locatie:

Beachfestival­2014 Beachclub Zeewolde B.V. 24 en 25 mei 2014 in en rondom KaapFlevo

Naam­evenement:­ 1/8e­en­1/4e­triathlon Aanvrager: Stichting Triathlon Huizen Datum: 15­juni­2014 Locatie: buitengebied Zeewolde In de te verlenen vergunningen zullen voorschriften worden opgenomen over de openbare orde, veiligheid en geluidsproductie. Ter inzage De vergunningaanvragen met de stukken die

Gewijzigde­ Bodemkwaliteitskaart­ Burgemeester en wethouders maken bekend dat­in­de­vergadering­van­4­februari­2014­de­ gewijzigde­Bodemkwaliteitskaart­in­ontwerp­ is­vastgesteld.­Actualisatie­van­de­bestaande­ Bodemkwaliteitskaart­is­noodzakelijk­ van­wege­de­herziene­regelgeving,­nieuwe­ in­zichten­en­aan­vullende­informatie­over­ de­milieuhygiënische­bodemkwaliteit­in­de­ gemeente­Zeewolde.­ In 2012 is de provinciale Nota Bodembeheer vastgesteld, waarin de gemaakte beleidskeuzes zijn uitgewerkt. De Bodemkwaliteitskaart geeft inzicht in de chemische kwaliteit van de bodem. In de Nota Bodembeheer staat aangeven welke grond in welke kwaliteitszone vrij dan wel met een partijkeuring mag worden toegepast. Niet alleen binnen Zeewolde, maar binnen heel Flevoland. De Bodemkwaliteitskaart maakt duidelijk dat in Zeewolde overwegend sprake is van schone grond. Ter inzage Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit ontwerp-besluit ter inzage gelegd. Het ontwerp-besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 11 februari 2014 tot en met 24 maart 2014 tijdens kantooruren ter inzage bij de Servicebalie, op het Gemeentehuis Zeewolde. Zienswijze Gedurende zes weken kan iedereen zijn of haar zienswijze over het ontwerp-besluit naar voren brengen. Ingediende zienswijzen worden met de stukken ter inzage gelegd. Schriftelijke zienswijzen richten aan de Gemeente Zeewolde, afdeling Samenleving, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. Voor mondelinge zienswijzen of verdere informatie, kunt u contact opnemen met de heer J. de Vries, telefoon: 036-5229503.

VERLOREN OF GEVONDEN VOORWERP? Meld het via www.verlorenofgevonden.nl of bel naar de receptie van het gemeentehuis (tel: 5229501).

daarbij horen liggen vanaf 11 februari 2014 twee weken ter inzage bij de Servicebalie. Tijdens deze termijn kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de burgemeester, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. Een mondelinge zienswijze kunt u tijdens openingstijden van de Servicebalie geven of telefonisch op telefoonnummer 036-5229522.

Gemeente Zeewolde, Postbus 1, 3890 AA, Telefoon (036) 5229522, Jaargang 20, week 07 11 februari. Openings­tijden­Servicebalie:­maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur, woensdagmiddag 13.30 - 16.30 uur, donderdagavond 18.00 - 21.00 uur, vrijdagmiddag 13.30 - 16.30 uur. Afspraken met collegeleden: via het bestuurssecretariaat (036) 5229445. Servicetelefoon: maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur, (036) 5229522. I: www.zeewolde.nl, E: info@zeewolde.nl, Twitter: @gemzeewolde


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Adam Voyages ‘Beste Reisorganisatie 2014’

De Zeewoldese reisorganisatie Adam Voyages heeft het Award ‘Beste Reisorganisatie’ door Burgemeester G.J. Gorter uitgereikt gekregen. De in januari toegekende prijs werd op het gemeentehuis in de vorm van een award, feestelijk in handen gegeven aan Wibe Sierksma, eigenaar van deze onderneming.

overall winnaar en mogen zich daarom de Beste Reisorganisatie 2014 noemen. Burgemeester Gorter zegt trots te zijn op het feit dat deze prijs al voor het derde jaar op rij is toegekend aan dit bedrijf in Zeewolde. “Driemaal is scheepsrecht! Dat betekent echter niet dat we nu op ons lauweren gaan rusten” zegt Wibe Sierksma. “De kwaliteit van onze zeilvakanties wordt gewaardeerd, daar zijn we dankbaar voor, maar we blijven, waar mogelijk, verbeteren.”

Over het afgelopen jaar was dit bedrijf de beste in de categorie cruises bij het onafhankelijke reizigersplatform Reisgraag.nl. Op deze site kunnen klanten hun waardering uitspreken over, en cijfers geven aan, touroperators. Aangezien Adam Voyages de hoogste score (ruim een 9) heeft gekregen, waren zij ook nog

Het bedrijf bestaat inmiddels ruim 20 jaar en is specialist in verzorgde zeilvakanties langs de Turkse zuidwestkust. De schepen zijn bemand, dus zeilervaring is geen vereiste. Een kapitein, een kok en twee matrozen vormen de bemanning. Zij zorgen er voor dat je kan genieten van een vakantie op een 25 meter lange tweemaster. Meer informatie bij www. reisgraag.nl en www.adamvoyages. nl

Atletiekbaan past binnen geactualiseerde sportvisie De raadscommissie Onderwijs en Welzijn was woensdagavond vol lof over de geactualiseerde sportvisie. Tevens kondigden enkele commissieleden aan dat hun fractie bij de raadsvergadering later deze maand met een motie komt de zo gewenste atletiekbaan te realiseren. Helmut Hermans (Leefbaar Zeewolde) herinnerde de raadscommissie eraan dat zijn partij zowel in het verkiezingsprogramma van 2006 als dat van 2010 gepleit had voor aanvullende sportvoorzieningen. ,,Een gecombineerde atletiek- en ijsbaan was technisch niet haalbaar en paste ook niet binnen de kaders, wij hebben het college in februari 2013 vervolgens opdracht gegeven met een geactualiseerde sportvisie te komen. De input kwam er en er werden deuren geopend voor verder onderzoek. De visie kan nu worden omgevormd tot beleid. Binnen de kaders is een atletiekbaan mogelijk.” Karin Thielen (BurgerBelang) herinnerde de commissie eraan dat er ook GGD-cijfers waren. ,,We zijn dan wel de duurzaamste gemeente van Nederland, maar we voeren de ranglijst eveneens aan als het gaat om overgewicht. Van onze senioren is 59 procent te zwaar. Wat gaat de gemeente, die de sportiefste van Ne-

derland wil worden, hieraan doen?” D66 was in februari 2013 heel teleurgesteld dat de gecombineerde atletiek- en ijsbaan niet doorging. Gerrit van der Meer toonde zich verheugd met de herkansing. ,,De atletiekbaan is een absolute must. Sportiefste gemeente van Nederland? Helemaal goed! We hebben een jonge gemeenschap en ook steeds meer ouderen doen aan sport.” Henk Parisius (Zeewolde Liberaal) concludeerde dat de sportvisie ‘eindelijk’ op tafel lag. ,,Er moet nog heel wat gebeuren, maar de geest van de visie spreekt ons aan en we hopen zo spoedig mogelijk op een vervolg,” aldus de rechterhand van Cees Steijger. Wim van der Es (VVD) zei blij te zijn met de sportvisie, maar niet blij met het trage tempo van het college op het gebied van sport en van ambities op dat terrein. ,,Kijk naar het lange proces rond de atletiekbaan, de combinatie van sportverenigingen en OZB, de zomersluiting van het zwembad en de parkeerproblematiek bij het sportpark.” Van der Es riep het college op met duidelijkheid te komen. ,,Meetbare doelen, dat is wat de VVD wil. Dan kan de visie worden omgezet in beleid.” Yvonne van Bruggen (PvdA/ GroenLinks) wees op de relatie tussen de gemeentelijke kerntaken en het financiële tij. ,,Er zijn kansen en

mogelijkheden en de lat ligt hoog. De gemeente moet daarbij vooral blijven regisseren en faciliteren. Zo is zij een verbindende factor binnen het sociale domein.” Piet Verschure (CDA) riep op ‘nu werkelijk tot stappen te komen’. ,,Vooral de combinatie sport en onderwijs spreekt ons aan. Van de atletiekbaan waren wij altijd al voorstander. Niet alleen Leefbaar Zeewolde was dat. Laten we gezamenlijk een motie indienen de baan te realiseren.” Betsy Adema (ChristenUnie) zei de sfeer van de sportvisie ‘van harte’ te kunnen onderschrijven. ,,De ambities zijn hoog, maar de middelen beperkt. Kunnen we de ambities waarmaken?” Wethouder Rein Zijlstra (Leefbaar Zeewolde, Sportzaken) bedankte voor de vele complimenten voor de sportvisie en voor alle input die daarvoor nodig was geweest. Heel veel had hij letterlijk kunnen overnemen van de Sportraad. ,,Grote delen konden we zo omarmen. Maar wij hebben meer verantwoordelijkheden, zoals voor de ongeorganiseerde sport. De norm van dertig en zestig minuten bewegen is mooi, maar we kunnen mensen niet verplichten te gaan bewegen. De sportvisie is een stip aan de horizon. We kunnen die nu uitwerken in beleid.”

BurgerBelang wil dynamiek terug in het dorp Als basis heeft Zeewolde een enorm potentieel, het is gelegen tussen bos en water en er is een bevolking die er wat van maakt en wil blijven maken. Maar helaas, zo constateerde lijsttrekker Jan de Wit woensdagavond bij de perspresentatie van het verkiezingsprogramma van BurgerBelang, heeft het college van B en W niet de intentie om die basis te behouden, laat staan sterker te maken. ,,Dat hebben we tenminste de afgelopen vier jaar niet gemerkt,” is zijn wrange vaststelling.

,,We werden weggehoond toen we in 2010 met de leuze ‘Groei is Toekomst’ kwamen,” kijkt De Wit terug. ,,Intussen lijken vrijwel alle partijen dit hardop te durven zeggen.” Die ommezwaai is volgens De Wit niet verbazingwekkend. ,,We zien de voorzieningen teruglopen en dat komt niet alleen door bezuinigingen. Basisscholen staan halfleeg, voortgezet onderwijs zou niet uitgebreid worden omdat er te weinig leerlingen zijn, het zwembad kan financieel niet rondkomen, uitgaansmogelijkheden komen niet van de grond, openbaar vervoer is niet kostendekkend, er zijn te weinig mensen voor een polikliniek enz.” Voor leeg-

staande winkelpanden spelen er ook andere factoren mee, vindt de voorman van BurgerBelang. ,,Maar een feit is dat een aantal winkels hierheen is gehaald met het vooruitzicht op 30 à 35 duizend inwoners. Inmiddels zijn er alweer winkels vertrokken, omdat het college zich niet in wil spannen om zich aan deze toezegging te houden.” Dat er naar verhouding steeds meer ouderen in Zeewolde wonen, komt niet alleen doordat ‘we plotseling zoveel ouder worden’. Volgens De Wit trekken jonge gezinnen weg. ,,En dat haalt de dynamiek uit het dorp. Juist die dynamiek hebben we de komende jaren met een participatiemaatschappij nodig, meer positieve dynamiek leidt ook tot meer sociale cohesie.” De huizencrisis is in feite een bankencrisis, zo stelt De Wit. ,,De mensen willen en kunnen wel, maar de banken weigeren een hypotheek. Daar kan en moet deze gemeente wat aan doen. Het grote voordeel van Zeewolde is dat de grond goedkoop is gekocht en in eigendom is. De grond in de Polderwijk is bijvoorbeeld voor 16 gulden per vierkante meter gekocht en wordt nu verkocht voor 200 tot 400 euro. Daarmee kan de gemeente burgers te-

gemoet komen. Dan maar wat minder winst!” Ook is het voor de criticaster te gek voor woorden dat er bij Woonpalet voor een huurwoning nog steeds een wachtlijst is van 2.500 mensen. ,,Maar ja, ook dat wordt door de coalitiepartijen ontkend. Zo worden de problemen weer niet aangepakt.” Volgens De Wit ging het de afgelopen vier jaar niet of nauwelijks om inhoud. Als de coalitie maar in stand bleef. BurgerBelang wil dat anders. ,,We willen jonge gezinnen in het dorp houden. Er moeten meer betaalbare woningen worden gebouwd. Verder zijn we voor een marktconforme OZB. Het woonzorgcentrum dient nu snel te worden gerealiseerd met een goede en degelijke partner. We kunnen onze zelfstandigheid behouden door groei en samenwerking met andere gemeenten. Toerisme moet worden gestimuleerd. Sociaal zwakkeren moeten, als dan kan, zelfstandig kunnen zijn. Sociale zekerheid is een mooi vangnet, maar dient ook een trampoline te zijn naar werk. Drie wethouders is meer dan voldoende. Ten slotte willen we van overbodige regelgeving af. Daarbij mag van ons de welstandscommissie worden afgeschaft.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

1 5

Aanplanting fruit- en notenbomen In de Polderwijk en op plekken in Zeewolde waar bomen worden vervangen, zal de gemeente onder bepaalde voorwaarden meer fruit- en notenbomen planten. In de aanplanting en het onderhoud zullen partners, zoals scholen, betrokken worden. Datzelfde geldt voor de oogst en verwerking van de vruchten en noten. In de afgelopen jaren zijn er veel bomen met grote of sappige vruchten uit de woongebieden verdwenen,

omdat ze overlast gaven zoals schade en vervuiling aan auto’s en rommel op straat. Om te voorkomen dat er opnieuw overlast ontstaat zullen de bomen geplant worden in parken, grote perken en op verkeersveilige plekken, zodat er ruimte is om te oogsten en auto’s niet vervuild raken. Bomen die geplant gaan worden zijn onder meer appelbomen, kersenbomen en tamme kastanjes, vruchten die bekend zijn bij het publiek en die daarom eerder zullen worden geplukt.

Egge Jan de Jonge lijsttrekker van het CDA Het CDA neemt in liefst 385 (van de 408) gemeenten in Nederland deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart a.s. Afgelopen zaterdag stond een groot deel van de plaatselijke lijsttrekkers op het podium van DeFabrique in Maarssen tijdens het landelijke partijcongres van de christendemocraten. Daarbij was ook lijsttrekker Egge Jan de Jonge uit Zeewolde. De 34-jarige De Jonge is een nieuweling in de plaatselijke politiek. Hij is niet de enige nieuwkomer op de Zeewolder lijst. Ook de nummer 2, Bouwe van der Weide, is voor het eerst kandidaat-raadslid. Op 3, 4 en 5 staan Wim Klink, Carla van Dongen-van de Wiel en Tom van den Brink. Op de lijst (met liefst 28 namen) staan veel Zeewoldenaren die een functie hebben in de plaatselijke samenleving: Douwe Monsma (6, biologisch

akkerbouwer, drijvende kracht achter het Prinses Alexia Windpark in de Zuidlob), Peter Bosma (8, advocaat), Ria van der Knaap-de Vos (12, voorzitter kerkenraad protestantse gemeente), Edwin Vels (14, voorzitter Bedrijfskring Zeewolde), Harm Gerssen (15, wethouder 1994-1998 en raadslid 1994-2002), Antoon van der Linden (15, voorzitter KBO), Nico Butterman (18, Zeewolder langeafstandswandelaar), Jan van der Perk (22, ex-projectleider IVVR) en Cees Maris (23, landschapsarchitect). De huidige raadsleden Koos Hopster en Piet Verschure sluiten de lijst. CDA-lijsttrekkers blijven niet altijd in Zeewolde. Zo werd Peter Drenth na de coalitieonderhandelingen van 2006 wethouder in Doetinchem en Hennie Boogaard vier jaar later in de Noordoostpolder.

Lezing Jack Molenaar geannuleerd Wegens ziekte kan de lezing van de thrillerschrijver van de debuutroman ‘Complot Sebastiaan’ op vrijdagavond 14 februari helaas niet door

gaan. In deze lezing zou Jack Molenaar vooral vertellen over crowdfunding en wat dat voor debuterende schrijvers betekent.

Winter en Spelen. Ze zijn begonnen: De Winterspelen! Irene en Sven halen goud en de anderen halen ook nog wat en dan is het over een kleine drie weken weer afgelopen. Sven wint goud als zijn tipgever langs de kant, Gerard, hem niet te enthousiast en doordringend de richting van de af te leggen schaatsroute aangeeft … Dat heeft al eens tot géén goud geleid. In een documentaire werd Irene gevolgd in haar dagelijks profschaatsleven. Wat moet een schaatser afzien voor hij/zij (het maakt Irene in voorkeur niets uit) zijn/haar olympisch eremetaal kan omhangen. Jarenlang dagelijks trainen, trainen, trainen om de snelste tijd ooit te schaatsen. En dan altijd rondjes linksom rijden … nooit eens voor de afwisseling rechtsom. Een zwaar, heel zwaar bestaan. Spelen in Sotsji, je spreekt het uit met een lange o: ‘soodsjè’. Sotsji, ‘soodsjè’ lijkt in klank opvallend veel op het Nederlandse zootje. En dat is het. Een geschatte corruptie bij de bouw die in de miljarden loopt. Mannetjesputtertje Poetin, voor wie het een ere kwestie is dat de Spelen slagen. Een Rus vertelt dat de keuze voor Sotsji wat betreft klimaat op zijn minst bijzonder is. In bijna geheel Rusland is de kans op winters weer met sneeuw en ijs groot, behalve in Sotsji. En uitgerekend daar worden de Winterse Spelen gehouden. Een ander vertelt dat je rondom het Olympisch dorp geen alternatieve route moet nemen, omdat het asfalt zomaar opeens kan ophouden met een weg te zijn. Een foto in

214

een krant, waarop een man gras groen staat te verven. Alles voor een beeld, een plaatje, een imago. “Wij”, het Lage Land aan de Zee, gaan met een eerbiedwaardige afvaardiging naar de Spelen. Daar is veel over gezegd en geschreven. Een paar uur voor de Opening van de Spelen heeft onze voorman Mark nog een onderhoud met Poetin. Het gaat over mensen- en homo-rechten met een opgeheven belerend vingertje. Vladimir zal van angst in zijn broek gescheten hebben toen Mark hem toesprak … Nee, écht niet. Voor Vladimir ligt ons Lage Land achter Duitsland aangeplakt als een kleine uitstulping, nog veel onbeduidender dan Rottumerplaat boven Nederland ligt. Maar Mark moet, dus hij doet. Met zijn grote, wat klamme pianohanden verlaat hij Poetin en spoedt zich naar het Pils-Pand (officieel het Heineken-Huis) om te zeggen dat Vladimir hem aangehoord heeft. En dat het constructief was. Met de groene verf aan de schoenzolen stapt Mark het Pand binnen en zet daar een paar grote schoenzoolafdrukken in de merkkleur van de Pils. Hij bloost een beetje en vindt voor de microfoon zijn standaardglimlach terug. Spelen in de Winter. Als het in een land echt een zootje is, dan moet je er geen sporters heenzenden. Dat is een duidelijke boodschap. Maar ik gun Irene, Gerard en Sven en alle anderen, net als iedere Nederlander, zo graag succes. Wim Sprick.


Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Leefbaar Zeewolde is de grootste politieke partij; de enige échte lokale partij die opkomt voor uw lokale belangen. Steeds meer mensen kiezen bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de lokale partij. Leefbaar Zeewolde is volstrekt onafhankelijk en is er al bijna 20 jaar voor de Zeewoldenaren! Wij hebben opnieuw uw steun nodig om op de ingeslagen weg door te gaan en onze gezamenlijke doelstellingen verder te bereiken: een mooi en leefbaar dorp waar mensen in een dorpse, prettige, groene en ruime omgeving veilig kunnen wonen, werken, recreëren en vooral met respect met elkaar en onze omgeving omgaan.

U heeft de sleutel in handen. Wij kiezen voor u! Kiest u voor Leefbaar Zeewolde? Stem lijst 1.

Zeewolde natuurlijk leefbaar Ik kies voor Leefbaar Zeewolde. Al meer dan 10 jaar woon ik samen met mijn vrouw Karin en onze twee kinderen in dit heerlijke dorp. Na eerder in de Randstad te hebben gewoond, besef en waardeer ik elke dag opnieuw de rustige en natuurlijke omgeving die Zeewolde ons biedt. De uitkomsten van de Leefbaarheidsmonitor laten duidelijk zien dat mensen heel bewust voor Zeewolde kiezen. Rust, ruimte, natuur, de beperkte omvang van Zeewolde en vooral het dorpse karakter zijn de belangrijkste redenen om hier te wonen. Ik ga mij inzetten om deze waarden voor u te behouden.

‘Mijn naam is Evert Ekker, nummer 6 op lijst 1’

‘Bouwen in het bos; dat doe je toch niet!’ ‘Een overgrote meerderheid van onze inwoners is het met Leefbaar Zeewolde eens dat er geen woningen mogen worden gebouwd in de bossen. Ik blijf mij inzetten om het bosgebied tegenover de sportvelden te behouden en te ontwikkelen tot een Ontmoetingsbos zodat iedereen optimaal kan profiteren van de natuurwaarden dicht bij huis. Alleen Leefbaar Zeewolde blijft zich steeds weer inzetten om de bossen om ons heen vooral te bewaren.’

‘Laat de jeugd zijn zegje doen’ ‘Er is weliswaar een Jeugdraad in ons dorp, maar nog geen platform voor de oudere jeugd. Dat moet er wel snel komen vind ik. Er zijn jongeren in diverse leeftijdsgroepen met ook weer diverse stromingen. Hun wensen moeten onder de aandacht van de politiek en hulpverlening komen. Ik wil mij inzetten om een Jongerenraad op te zetten met scholieren uit het voortgezet onderwijs. Daarmee kunnen we het jeugdbeleid beter invullen. Ook huisvesting voor jongeren is wat Leefbaar Zeewolde betreft prioriteit.’ U ziet dus, nog meer dan genoeg werk aan de winkel. Ik wil mij daar persoonlijk voor blijven inzetten. Kunt u zich vinden in deze ideeën? Stem dan op woensdag 19 maart op Leefbaar Zeewolde.

1 lijst

www.leefbaarzeewolde.nl

STAAT FLEVOPENNINGEN GALA OP 14 FEBRUARI AL IN UW AGENDA?

Bestel snel uw kaarten

OP=OP

Ook dit jaar maken onderscheidende bedrijven uit Flevoland kans om een Flevopenning te winnen. Op 14 februari zal het 2e lustrum van het Flevopenningen Gala 2014 plaatsvinden op de Creative Campus Almere, de creatieve hotspot van Almere en omgeving. Het Flevopenningen Gala is hét evenement waar het, naast de uitreiking van Flevopenningen, draait om ontmoeten, genieten van culinaire verrassingen en entertainment. De Creative Campus Almere zal worden omgetoverd tot een unieke feestlocatie. Tijdens het luxe 4-gangen diner, verzorgd door Cuisine Mondiale Catering, zal de Flevopenning voor de Toponderneming en voor de meest Innovatieve onderneming worden uitgereikt door gedeputeerde Jan Nico Appelman en minister Henk Kamp. Het geheel zal worden afgesloten met een groot feest met diverse bekende artiesten, waaronder Laura Fygi. Deze fantastische zangeres met internationale uitstraling zal met haar combo voor een geweldig jazzy, latin en swingende afterparty zorgen. De presentatie is in handen van Diana Matroos, bekend van RTL Z, BNR Nieuwsradio en RTL Nieuws. Kortom, het Flevopenningen Gala is een uniek feest waar de crème de la crème van politiek en ondernemend Flevoland samenkomt.

De volgende organisaties dragen de Flevopenningen een warm hart toe:

Heeft u al kaarten besteld voor deze avond? Dit gala is bij uitstek geschikt om als ondernemer aanwezig te zijn. Een prima gelegenheid om zakelijke contacten te leggen of te verstevigen. Nodig uw zakenrelaties uit voor deze sfeervolle en gezellige avond en bestel uw kaarten voor de complete avond inclusief culinair 4-gangen diner en afterparty voor maar € 125,00 excl. BTW per stuk. De prijs voor een entreekaart voor alleen de afterparty bedraagt € 75,00 excl. BTW. Kaarten voor het galadiner en het aansluitende feest kunnen besteld worden via: www.flevopenningen.nl/gala/kaarten-bestellen/ Eigen tafel voor 8 of 12 personen? Wilt u een ‘eigen’ ronde tafel voor 8 of 12 personen? Samen met vrienden, relaties of collega’s? Dat kost u € 900,00 excl. BTW. En voor een 12-persoonstafel is dat slechts € 1.200,00 excl. BTW. Neem hiervoor contact op met het Projectbureau: info@flevopenningen.nl.

ZeewoldeActueel

Alle genomineerden 2014 bekend: De zes genomineerden in de categorie Toponderneming zijn: Grundfos Nederland B.V. (Almere), Van Arendonk Mechanisatie (Zeewolde), Witlofkwekerij LOF (Espel), VCU (Urk), Hajé Restaurants (Lelystad), Gavi Wijninkopers (Dronten). In de categorie Flevopenning Innovatief 2014 zijn de volgende 3 bedrijven genomineerd: Schothorst Feed Research uit Lelystad, Wagenaar Wegbebakening uit Biddinghuizen en AlgaSpring uit Almere-Buiten. Nieuw toegevoegd aan Flevopenningen 2014 is de verkiezing van de beste Comakership. De 3 genomineerden worden door de vakjury, samengesteld door Windesheim Flevoland, eind januari bekend gemaakt. Op de website www.flevopenningen.nl kunt u uw stem uitbrengen op de 3 genomineerde Comakerships.

Lansink B.V. Okkerse & Schop Advocaten Fair Bewaking Witlofkwekerij LOF BV/De Vries Witlof BV.

6


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

7

Evaluatie College van B&W: ‘Gewoon gedaan’ Na vier jaar het college van burgemeester Gorter met de wethouders De Vries (PvdA/GroenLinks), Dijksterhuis (ChristenUnie) , Zijlstra en Prins (Leefbaar Zeewolde), was het tijd voor een evaluatie van het collegeprogramma ‘Gewoon doen’. Wat is er terecht gekomen van alle doelen die het college zich vier jaar geleden stelde? In een beraad voorafgaande aan de reguliere commissie Bestuur en Middelen kregen alle partijen de gelegenheid om te reageren op deze evaluatie. Zoals te verwachten benadrukten de coalitiepartijen de positieve resultaten en de oppositie kwam vooral met niet behaalde doelen, waarbij aangetekend moet worden dat het CDA, bij monde van de aftredende fractievoorzitter Piet Verschure, opvallend mild was in haar beoordeling. Sonneveld van Leefbaar Zeewolde gaf de aftrap: “Het college heeft veel beloftes waargemaakt en de beloftes die niet zijn waargemaakt hadden allen te maken met invloeden van buitenaf. Het dorp verkeert in een stabiele situatie, zeker op financieel gebied”. Van der Meer (D’66) ver-

KEUZE UIT RUIME KEUZE UIT RUIME KEUZE UIT RUIME KEUZE UIT RUIME COLLECTIE weet het college dat er voor de opGroenLinks) wees op de ommezwaai COLLECTIE KEUZE UIT RUIME COLLECTIE TRAPGESCHIKTE positie zo goed als niets te halen viel. in het denken over zaken als duurCOLLECTIE TRAPGESCHIKTE Als bewijs nam hij het aantal ingezaamheid en armoedebestrijding. Hij COLLECTIE TRAPGESCHIKTE TRAPGESCHIKTE TAPIJTEN. diende moties door met de aanwezistelde zichzelf de vraag bij de evaluTRAPGESCHIKTE TAPIJTEN. VOOR gen: “Er zijn door de collegepartijen atie: “KanWONEN iedereen nog steeds EN mee- SLAPEN TAPIJTEN. TAPIJTEN. Woondecor Martens | Dr. Holtropstraat 68a in de afgelopen vier jaar 44 moties doen, ook de armen, de gehandicapTAPIJTEN. ingediend waarvan er 32 zijn aangenomen. De oppositiepartijen dienden 89 moties in waarvan er 8 zijn aangenomen. De oppositie partijen staan voor 42% van de bevolking. Het is ondemocratisch deze 42% niet serieus te nemen”. Dat het PDV terrein toch door is gegaan ondanks bezwaren in de raad werd het college ook nog ingewreven door Van der Meer. De heer Visser van Burgerbelang heeft nooit begrepen waarom Zeewolde plotseling vier wethouders nodig had. Hij verweet het college gebrek aan ambitie en daadkracht en hij heeft nooit een afdoende argumentatie gehoord betreffende de keuze van wethouder Prins voor Seawald om de zorgwoningen te bouwen. Van mevrouw Van Es (VVD) had het college meer ambities mogen hebben. “Ze waren na drie jaar eigenlijk al klaar”. Maar “al met al hebben wij het als raad goed gedaan. ’t is maar net hoe je het bekijkt”. Klop (PvdA/

LAMINAATwww.woondecormartens.nl AANBIEDING LAMINAAT GRATIS LEGGEN AANBIEDING GRATIS ONDERVLOER • GRATIS LEGGEN GRATIS PLINTEN • GRATIS ONDERVLOER

L 29,95

• GRATIS PLINTEN

P/M2

29,

355 nieuwe en 82 bestaande parkeerplaatsen. Leefbaar Zeewolde was het eens met het voorstel omdat de parkeerbehoefte was berekend op een 100% bezetting van alle winkel- en kantoorpanden in het centrum. “en de kans dat dat het geval is, is de komende jaren niet zo groot”. Dekker van D’66 zette vraagtekens bij de democratische gang van zaken, zo ook de VVD. Van Es: “Het lijkt of de gemeente is gezwicht voor de grote winkelketens”. De VVD wilde het hele bestemmingsplan nu niet vaststellen omdat “… je nu geen onomkeerbare beslissing moet nemen zolang nog niet duidelijk is wat de plannen voor het woon-zorg gebied zijn”. Klop (PvdA/ GL) ging akkoord met het voorstel maar wilde wel kwijt dat, wat Zeewolde ‘gratis parkeren’ noemt, niet gratis is; de Ravelijn parkeergarage waar altijd plaats is, kost de gemeenschap €70.000,- per jaar en daar betalen dus ook de niet-

TRAPPEN

GRATIS

autobezitters aan. Zeewolde Liberaal en BurgerBelang wilden allebei een ondergrondse parkeergarage met groen bovenop, om voor de toekomst klaar te zijn: “Nu kan het nog, straks als er gebouwd is niet meer”. Zij stelden ook dat de gemeente niet naar de eigen ondernemers zou hebben geluisterd. Tenslotte gaf Hopster (CDA) te kennen in te stemmen met het huidige voorstel om “maar zo snel mogelijk te kunnen beginnen met het bouwen van de ouderenwoningen”. Wethouder Prins pareerde de opmerking van Zeewolde Liberaal en BurgerBelang over de eigen ondernemers met de opmerking dat er geen reactie van de ondernemersvereniging is geweest op de gemeentelijke reactie op de zienswijze van deze vereniging.

GELEGD!

project voor kinderen van groep 7 van de basisscholen. De lessen worden gegeven door de GGD. Een aantal scholen kreeg de lessen vorig najaar reeds. Dankzij de hernieuwde subsidie komen nu de andere aan de beurt. Het project is genoemd naar Marietje Kessels (1889-1900). Het

moest komen op dit markante stukje Zeewolde, een landmark of hotel, worden het dus vijf woningen en een havengebouw. In dit havengebouw is een horecavestiging ingetekend,

TRAPPEN

GRATIS

GELEGD!

w w w. w O O N D E c O R m A RT E N S . N L

Woondecor Martens | Dr. Holtropstraat 68a Woondecor Martens | Dr. Holtropstraat 68a 3851 JK Ermelo | Tel. 0341-551404 3851 JK Ermelo | Tel. 0341-551404

www.woondecormartens.nl www.woondecormartens.nl

KEUZE UIT RUIME Grondaankoop voor In de raadsvergadering van 27COLLECTIE februari waterwoningen en Tulp a.s. wordt dit bestemmingsplan in stemTRAPGESCHIKTE ming gebracht. De laatste stukken grond worden de Blauwe Diamant komt plek voor binnenkort van het rijk (RVOB) 21 waterwoningen verdeeld over TAPIJTEN. en van het waterschap aangekocht. zes clusters. Volgens het ambtelijk meisje uit Tilburg werd op 22 augusenerzijds de bouw van het Tulp ei| Tel. 0341-551404 tus3851 1900 JK doodErmelo aangetroffen in een land aan de Kustzone en anderzijds kerk in haar woonplaats. Ze bleek te voor de realisatie van plekken voor waterwoningen. zijn misbruikt en vervolgens om het leven gebracht. Hoewel er verschillende verdachten waren, leidde het Ruimte voor wonen op het water is onderzoek niet naar een dader en straks mogelijk aan het Fortenveld, bleef de moord officieel onopgelost. aan de Blauwe Diamant langs de Ossenkampweg, en in de noordoosthoek van de Waterlinie. In dit laatste water is een 12-tal watervilmet sanitaire voorzieningen ten bela’s ingetekend. Op de plek van 8,5 ha waar eerst een bedrijventerrein hoeve van de passanten in de Aanzou komen, het Fortenveld, worloophaven. Voor de ontwikkeling den nu ligplaatsen ingetekend voor van het gebied is €250.000,- uitgetrokken, dit is inclusief geld voor het woonboten, woonarken of watervilte realiseren trekpontje. la’s. En aan de landelijke kant van

www.woondecormartens.nl

eestdagen en een Vrije kavels op gelukkig, kop Noordereiland nd en voordelig nieuwjaar! Wanneer ze uitgegeven worden is hoogte van de bebouwing en wat er nog onduidelijk maar volgens wethouder Zijlstra zijn er al gegadigden voor vijf vrije-sector woonkavels op de kop van het Noordereiland. Na een jarenlange discussie over de

P/M

KEUZE UIT RUIME COLLECTIE TRAPGESCHIKTE TAPIJTEN

Dan heeft de gemeente alle onderOok in 2014 Marietje Kesselsproject gronden in bezit die nodig zijn voor Woondecor Martens | Dr. Holtropstraat 68a Er was nog wat onzekerheid over, maar woensdagavond bij de commissievergadering Onderwijs en Welzijn vertelde wethouder Winnie Prins dat het Marietje Kesselsproject ook in 2014 gesubsidieerd wordt door de gemeente Zeewolde. Het Marietje Kesselsproject is een weerbaarheids-

95

DE GOEDkOOPSTE DE GOEDKOOPSTE!

Gesteggel over parkeerplaatsen In de commissievergadering Ruimte en Wonen waren de meningen over het aantal parkeerplaatsen in het centrum flink verdeeld en dat werd gezegd ook.Het onderwerp was het Bestemmingsplan Centrumgebied. Van alle belangrijke zaken als de ontwikkeling van zorgwoningen en bouwen richting het Groene Hart leek alleen het aantal parkeerplaatsen nu nog van belang. In het voorliggende bestemmingsplan was een 33-tal parkeerplaatsen extra bijgetekend; een compromis dat de gemeente sloot met de grote winkelketens (Lidl,AH, Scapino, Boni en Action) die van mening waren dat er te weinig parkeerplaatsen waren ingetekend. Het compromis kwam tot stand na (grote) druk van genoemde partijen en de kans op een proces bij de Raad van State hetgeen een vertraging zou betekenen van de ontwikkeling van de woon-zorg zone. Kosten voor deze extra parkeerplaatsen €450.000,- . Totaal komen er

ten, de werklozen, de zwakkeren? Martens | Dr. Holtropstraat 68a 3851Martens JK Ermelo | Tel. 0341-551404 Woondecor MartensWoondecor | Dr.Woondecor Holtropstraat 68a | Dr. Holtropstraat 68a Het antwoord hierop is ‘ja’! Deze inWoondecor Martens | Dr. Holtropstraat 68a 3851 JK Ermelo | Tel. 0341-551404 3851 JK Ermelo | Tel. 0341-551404 3851 JK Ermelo | Tel. 0341-551404 www.woondecormartens.nl woners zijn in Zeewolde 3851 niet aanJK hun Ermelo | Tel. 0341-551404 www.woondecormartens.nl www.woondecormartens.nl lot overgelaten. Het college krijgt VOOR WONEN MET SLAPEN www.woondecormartens.nl van ons een voldoende!”. Verschure van het CDA noemde onder(veel) meer zijn hoogte – en dieptepunt. “Het hoogtepunt is voor mij de komst van Scouting Nederland naar Zeewolde en het dieptepunt is de onduidelijkheid betreffende de komst van een zorgafdeling bij de Sfinx”. Ook wilde hij nog kwijt dat de gemeente zich profileert als duurzaamste gemeente maar dat dat wel te danken is aan actieve ondernemers (in het buitengebied). Ten slotte mocht Bron (ChristenUnie) als laatste zijn reactie MADE BY op de evaluatie geven. Hij roemde de banengroei en de stabiele financiële 2 situatie. “Dat de kas goed gevuld is leidt bij sommige partijen tot absurde voorstellen om met geld te strooien. Hier gaat de ChristenUnie niet aan meedoen”.

advies “wordt er gestreefd naar een rustig beeld waarbij de vorm en beleving van de hoofdwatergang bepalend is. De waterwoningen liggen buiten de watergang in aparte aanleghavens. De positie van de aanleghavens is zo gekozen dat zicht op de polder beleefbaar blijft. Door de verdeling van de ligplaatsen is variatie tussen woonboten en woonarken of watervilla’s geen bezwaar. De rietzones langs de oevers zijn beeldbepalend en moeten in stand gehouden worden”.

Kosten voor het perceel aan de Ossenkamptocht zijn €76.000 en voor de grond in het Wolderwijd zo’n €125.000,-.

DE JURIST BEANT WOORDT: BORST VOEDING ONDER WERK TIJD?

Wolderwijd j u r i s t e n a d v i s e r e n

&

pas bevallen werkneemster vrijaf te geven om borstvoeding te geven? Wat betekent dit dan voor het loon?

*

p r o c e d e r e n

Een van mijn personeelsleden is

Een zwangere werkneemster zorgt

op de werkvloer. Tijdens het eten van de beschuit met muisjes vroeg de werkneemster mij terloops of ze tijdens het werk af en toe weg mocht om haar kind borstvoeding te geven. Misschien naïef maar ik had hier eigenlijk geen moment over nagedacht. Ze was juist net weer terug! Mijn –wellicht wat vreemde- vraag is dan ook of ik als werkgever verplicht ben om mijn

op de werkvloer. Zowel voor als na de zwangerschap verandert er namelijk veel voor zowel werkgever als werkneemster. Allereerst is er natuurlijk sprake van langdurige afwezigheid van de werkneemster vanwege haar zwangerschapverlof. Vaak wordt dit intern goed opgelost. Ook nadat het verlof voorbij is en de werkneemster weer ‘gewoon’ aan

ede rechtshulp niet zijn! bevallen en is inmiddels weerduur terug hoeft altijdte voor een hoop verandering

het werk gaat zijn er echter nog een aantal rechten waar de pas bevallen werkneemster aanspraak op kan maken. Dit geldt bijvoorbeeld met betrekking tot het voeden van haar pasgeborene middels borstvoeding of bijvoorbeeld kolven. In de Arbeidstijdenwet zijn hiervoor enkele bijzondere regels opgenomen. Een daarvan is dat de werkneemster haar werk mag onderbreken voor het voeden van haar baby, ook wel lactatieverlof genoemd. Gedurende de eerste negen maanden na de geboorte van het kind mag de werkneemster haar werk onderbreken

voor borstvoeding of om te kolven. Dit mag zij zo vaak en zo lang doen als nodig is maar maximaal voor een kwart van de arbeidstijd van die dag of oproep. De werkgever is verplicht om het loon gedurende dit lactatieverlof door te betalen. Het gaat zelfs verder dan dat; de werkgever is verplicht om een geschikte en afsluitbare ruimte hiervoor aan de werkneemster ter beschikking te stellen. Daarnaast heeft de werkneemster het recht om de arbeid af te wisselen met één of meer extra pauzes dan de normale pauzes. Verder kan de

werkneemster niet worden verplicht tot overwerk of het verrichten van de arbeid tijdens een nachtdienst. Deze rechten heeft zij gedurende de eerste zes maanden na de bevalling. Via deze vaste column in de Zeewolde Actueel geven de juristen van Wolderwijd Juristen antwoord op allerhande juridische vragen van lezers. Mocht u ook een juridische vraag hebben voor onze juristen? Stuur uw vraag op naar vraag@wolderwijd-juristen.nl en wij helpen u graag een (juridisch) handje op weg.

Jupiterweg 19 Zeewolde | T: 036 522 7007  | E-mail: info@wjuristen.nl  | Gratis inloopspreekuur elke dinsdag 13:30 - 16:00


24 uur per dag voor u bereikbaar.

Dinsdag 11 februari 2014

Stel, je komt uit Zeewolde en omgeving. EnKlachten je hebt naast je dagelijkse over Tegen inlevering van de bezorging? bezigheden tijd over. Ga dan lekker aan de slag bij PostNL! Als postbezorger. Laat het ons deze advertentie krijgt u Dé parttime baan die naadloos bij je leven. weten.Want de werktijden zijn vooraansluit al uw reclame 10,korting op uw online reserveren: www.bowlingharderwijk.nl flexibel en het is dicht bij huis. Je houdt dus ruim tijd€over voor dat andere producten Mail naar: op maat eerste deel van je leven, zoals je kinderen of kleinkinderen, je studie,opdracht. bedrijfje of bezorging@ zeewolde Kolbaanweg 1 Noordereiland 112 Ideaal zo’n baan als buurtbewoner/postbezorger. W NIEUsport. actueel.nl Zeewolde

12 whitelanes met led show

Harderwijk 0342 42 07 88

T. 036 523 59 96 info@eeneart.nl www.eeneart.nl

of bel: 036-522 2640

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Onderzoek en behandeling bij:

8

M24 Dag& & Nacht Service STUC STIJL Maakt T (030) 2 88 77 66 u www.M24service.nl zich 06-52805826 /zorgen 06-54207583 over uw kind?

De rijdende stomerij

Voor het reinigen van o.a. dekbedden, • Dyslexie www.giralisopdidakt.nl • Dyscalculie ANBO-leden klussen goedkoper! gordijnen, kostuums, tapijten etc. • Leerproblemen Huis verven of keuken verbouwen? Zelf een boekenkast • Concentratieproblemen Bel voor een kosteloos De spijker op z’n kop bij uw verbouwing • Geheugenproblemen maken? Kost allemaal veel geld en moeite. Maar gelukkig: intakegesprek: • nieuwbouw • Hoogbegaafdheid zij hebben maar • Faalangst ANBO-leden zijn nu goedkoper uit. Want • verbouw 036-82 00 391 A. Karssen. Tel: 06-50670434 • Psychosomatische klachten • renovatie liefst 10% korting bij de Formido. Mooi meegenomen in telefonisch spreekuur: • Angst en stemmingsproblemen klussenbedrijf • onderhoud de emotieregulatie Piet Kruizinga,• Problemen in deze moeilijke tijden. dinsdag en donderdag Zeewolde secretaris • Problemen met sociale vaardigheden ANBO Zeewolde 036 - 5224206 06-54990856 • Opvoedingsvragen van 12:00 tot 13:00 uur ELEKTROTECHNIEK & BEVEILIGING BV.

Beveilig wat je dierbaar is...

ER G R O EN EZ V B E T L S E PO N J A V L DEE

Gratis halen + brengen

OPRUIMING IS GESTART Lian Acupunctuur JeJin vindt jouw parttime baan op werkenbijpostnl.nl50% KORTING • Beveiliging • elektrotechniek • verlichting Acupunctuur • Domotica Kruiden • telefonie/Data • 24-uurs service Tuina • Particulier en zakelijk NAET • Prettig geprijsd • Altijd vertrouwd

beveiliging • elektrotechniek • verlichting 036 - 522 90 01 domotica • telefonie/data • 24-uurs service w w w. h a s s i n g va n h e z e l . n l 06-50511204 www.jinlianacupunctuur.nl Wie slim rekent wordt lid van de ANBO. Tel uit je winst! Meer weten? Zie www2.anbo.nl/zeewolde. Of bel met Mijndert Dirkzwager: 5223068. Mailen kan ook: mijndert.dirkzwager@gmail.com. •

Tel:

Als lid van ANBO afdeling Zeewolde kunt u bij een aantal winkeliers in Zeewolde op vertoon van uw ANBO-pas korting krijgen op uw aankopen. Wat dacht U: bij de Formido dus 10% net als bij de Kaasspecialist. En dan de 10% korting bij Uw bril van Zeezicht Optiek! Een rollator nodig? Koop hem bij BNR Comfort in Dronten en incasseer 10% korting. Wat dacht U van een elektrische fiets? 10% Goedkoper bij Het Stalen Ros. En 10% goedkoper uit eten met de kleinkinderen bij het Wok-restaurant. Zo zijn er nog meer voordeeltjes te behalen. Lid zijn van de ANBO is dus niet alleen meedoen met de grootste en meest invloedrijke organisatie van ouderen, maar ook concreet voordeel pakken in ons eigen Zeewolde.

Goudsmederij Juwelier

TE HUUR

op beveiligd garagepark

aan de Oogstweg. Garage/ bedrijfsruimte van 18m2

ZEEWOLDE Tijdelijke opslag Bel voor al mogelijk uw wensen en mogelijkheden: tel.: 06-114 96 248 036-5235944

• Badkamers • Keukens • Verbouwingen • Renovatie

Niels Christoffels

Dalkruid 4, Zeewolde • 036 522AKTIE 6949 www.juwelier-christoffels.nl Kwaliteit voor een scherpe prijs Bel ons voor alle voorkomende schilder, behang, OPEN HUIS sauswerkzaamheden, glasvezel plakken. a.s. zaterdag 23 juniTimmerwerkzaamheden. van 13.00 tot 16.00 uur bij Centrum Dierenarts Zeewolde

Voor Nieuwbouw, Verbouw & Onderhoud

Vakantie Sport Spektakel

Wees welkom om eens een kijkje te nemen achter de schermen of om kennis te Zomer aanbieding Aannemersbedrijf Kalter BV maken. Laat nu uw huis schilderen aan de binnen of buitenzijde, Schepenveld 6 3891 ZK Zeewolde Tel. (036) 522 11 93 e-mail: zeewolde@kalter.nl

verf gratis. Tijdens deze dag is er: d u krijgt de erelen de w(U wo 19 + do 20 + vr 21 m o s betaald alleen het arbeidsloon). Re i * Een gedragsdeskundige aanwezig, waar u uw vragenfebruari aan kunt stellen. Tel.: 06-10737135 - www.gfhschilders.com * De dierenambulance, deze kunt u dan van binnen bekijken. * Een kleurwedstrijd voor de kinderen 3 dagen spelen, zwemmen en sporten van 10.30 - 14.30 uur

(Inleveren tot uiterlijk een week na het open huis. De winnaar wordt voor de reis omAltijd de hoogte van het laatste nieuws? zomervakantie Een telefonisch op deop hoogte gebracht) de wereld in

Kijk op: www.zeewolde-actueel.nl 11, tel.: 036-522 6066

Sportcomplex Havikskruid Het Baken

“Voor mij is elke er.” uitvaart heel bijzond Mijn naam is Arie Bosman, ik ben een van de uitvaartverzorgers voor Yarden in Zeewolde en omstreken. Bij een overlijden sta ik graag voor u klaar met zorg en advies. Wilt u meer weten over mijn persoonlijke manier van werken, bel dan: 088 927 3680.

Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst Oostranddreef 1, 8212 AZ Lelystad Voor een melding van overlijden belt u 0800 8192 (24 uur per dag). www.yarden.nl

(voor kids van 6-12 jaar)

€ 4,50 per dag

Voorverkoop: v.a. 10 februari (receptie van Het Baken) Zwemdiploma is verplicht: 6 jr A en B | 7-12 jr minimaal A

Reis om de wereld op woensdag • Paaltjes voetbal in Brazilië • Baguette vangen in Frankrijk • Bowlen met kokosnoten in Zuid-Afrika

Genieten van een hapje en drankje!

op donderdag • Spijkerbroek hangen in Nederland • Bomlopen in Rusland • Pizza knutselen in Italië

op vrijdag • Lasso werpen in Amerika • Tempel voorkant maken in Griekenland • Lopen over de Chinese muur in China En nog veel meer ...!

Voor meer informatie: www.sportzeewolde.nl

Georganiseerd door: Combinatiefunctionarissen Sport Gym Vereniging De Zeesterren GVZ Sportcomplex Het Baken

Sportcomplex Het Baken Horsterweg 25 3891 EV Zeewolde tel.: 036 - 5223979 info@sportzeewolde.nl www.sportzeewolde.nl


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Handen in één voor Regioplan Windenergie De gemeentes Dronten, Lelystad, Zeewolde, de provincie Flevoland en de Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF) gaan in februari over tot ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst aangaande windenergie. In de overeenkomst zijn de ambities, taken en verantwoordelijkheden voor de betrokken partijen

vastgelegd. De samenwerkingsovereenkomst is één van de stappen in het toewerken naar provinciaal windenergiebeleid. De provincie wil meer energie opwekken met minder windturbines en de windturbines in parken bij elkaar zetten. Ook willen zij de opwekkingscapaciteit vergroten en de regionale economie aanzwen-

gelen. De FWF bestaat uit grondeigenaren, eigenaren van windmolens en bewoners van het landelijk gebied in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. De samenwerking tussen de FWF en de genoemde overheidsinstellingen moet een regioplan opleveren waarin staat beschreven hoe de gestelde doelen behaald moeten worden.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

9

advertorial

Waarom kies ik VVD Zeewolde

Zeventien Zeewoldenaren voor de ChristenUnie verkiesbaar

V.l.n.r.: Klaas de Jonge, Gerard den Bakker, Annerieke Berg-de Boer, Peter Horsman, Gerreke Petersen-Verhoek, Hans Dankers, Ernst Bron, Ilona Bakker, Rob Birsak, Gert Roseboom, Betsy Adema, Ewout Suithoff, Tamara Strating, Harry Hübbers, Theo Kalsbeek, Johan Kingma en Gerben Dijksterhuis.

De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met zeventien mannen en vrouwen in alle leeftijden en met diverse achtergronden. Zij willen er samen voor gaan om in Zeewolde ‘geloof een stem te geven’. Bekenden op de lijst zijn lijsttrekker Gerben Dijksterhuis, op dit moment wethouder, de huidige raadsleden

Ernst Bron, Betsy Adema en commissieleden, Harry Hübbers en Peter Horsman. De afgelopen jaren hebben echter diverse mensen zich bij de fractie aangesloten of steunen de ChristenUnie actief door op de kieslijst te staan: Gerreke Petersen, Tamara Strating, Rob Birsak, Ilona Bakker, Annerieke Berg, Hans

Dankers, Theo Kalsbeek, Ewout Suithoff, Gert Roseboom, Klaas de Jonge, Gerard den Bakker en Johan Kingma. Ilona Bakker (24 jaar): “De ChristenUnie heeft mijn stem, omdat de partij oog heeft voor iedereen. Ik vind dat Zeewolde een plek moet zijn waar iedereen zich thuis voelt, of je nu gelovig bent of niet.” Harry Hübbers (49 jaar): “Wat ik vooral bijzonder vind aan de ChristenUnie is, dat mensen van diverse geloofsrichtingen, soms gescheiden door dikke kerkmuren, elkaar zo makkelijk vinden als het gaat om het opkomen voor mensen en verantwoording nemen voor ons dorp.” Elke kandidaat heeft zijn eigen motivatie om zich actief in te zetten voor de ChristenUnie en op die manier bij te dragen aan de gemeentelijke politiek, aldus ChristenUnie Zeewolde.

Quilts gezocht voor expositie bibliotheek In de maanden maart en april is er een quiltexpositie in de bibliotheek. Dan laten quilters uit Zeewolde hun mooiste werkstukken zien. Quilters weten als geen ander dat het maken van een quilt zowel ontspannend als inspannend is maar altijd iets prachtigs oplevert omdat de meest schit-

terende stoffen worden gebruikt. Om een zo breed mogelijke expositie tot stand te kunnen brengen, nodigt de bibliotheek Zeewolder quilters uit hun mooiste werkstuk aan te bieden bij de bibliotheek, zodat het deel kan uit maken van de expositie. Als er veel stukken worden aangeboden,

maakt de bibliotheek uiteraard een keuze qua kleur en diversiteit. Wilt u meedoen aan deze expositie en anderen ook van uw kunstwerk laten genieten dan kunt u de werkstuk(ken) tijdens openingsuren aanbieden bij de Informatie-Servicebalie in de bibliotheek.

Prins en De Vries geven nog geen duidelijkheid over intramurale zorg De laatste officiële informatie dateerde alweer van mei 2013. Joke van Es (VVD) wilde woensdagavond 5 februari daarom van de wethouders Winnie Prins en Hendrik de Vries wel eens weten hoe het intussen stond met de komst van de zorgwoningen van Seaewald. Veel duidelijkheid kwam er echter nog niet bij het laatste agendapunt van de commissievergadering Onderwijs en Welzijn. ,,Zorgverzekeraars zijn sinds een jaar of vier zeer terug-

houdend als het gaat om intramurale voorzieningen,” aldus Prins (Leefbaar Zeewolde). ,,We zijn al anderhalf jaar in gesprek met Achmea. Eerst zag men ons als toehoorder. We hebben heel hard gewerkt en intussen zijn we gesprekspartner. Binnenkort krijgen we antwoord.” Geen financiering betekent volgens Prins geen realisering. ,,Natuurlijk is ook het vaststellen van het bestemmingsplan heel belangrijk. Als ook aan die voorwaarde is voldaan,

Sieraden gestolen via babbeltruc Door middel van een babbeltruc, waarbij de dader zich voordeed als thuiszorgmedewerkster, zijn bij een bewoonster van het seniorencomplex aan de Flevoweg diverse sieraden gestolen. Voor de ‘behandeling’ had de bejaarde vrouw haar sieraden af moeten doen, die vervolgens, toen de vrouw even naar de badkamer ging, werden meegenomen. De dader is van allochtone afkomst. “Een trieste zaak”, aldus politiechef Tim ten Klooster. Babbeltrucs zijn smoesjes

waarmee criminelen, die ogenschijnlijk betrouwbaar ogen, proberen mensen te bestelen of op te lichten. Met name (hoog)bejaarden vormen een steeds gemakkelijker doelwit. “Helaas doet maar één op de drie aangifte bij de politie. Zes op de tien slachtoffers neemt zelfs helemaal geen contact op met de politie. Dat komt veelal voort uit schaamte”, vertelt Tim ten Klooster. “8% geeft aan de pincode van de bank in huis te hebben en 3% heeft die zelfs met de bankpas in de porte-

Realisatie foodwalk Kuierbaan In juni 2014 wordt er een foodwalk geopend op de Kuierbaan in de Polderwijk. Startpunt is de MMM-boerderij en vanaf daar voert de foodwalk langs vruchtbomen en vruchtdragende struiken. Een foodwalk is een wandel- of fietstocht waarbij onderweg het eetbare van de natuur geplukt wordt om vervolgens te bereiden tot een lekker gerecht. Op de

route zijn ook speeltuinen aanwezig die voor het nodige vertier zorgen. Elk seizoen is er een vrucht, kruid of noot te plukken. Ook wordt er elk jaargetijde een centrale activiteit georganiseerd zoals een streekmarkt of proeverij. Naast het plukken en eten, biedt de foodwalk educatieve mogelijkheden. In de aanplanting van de bomen en struiken zoekt de gemeen-

kan de eerste paal voor de woonzorgzone direct de grond in.” Wethouder De Vries (PvdA/GroenLinks) zei niet zo blij te zijn met de volgorde verzekeraar – zorgaanbieder. ,,Daar heb ik al jaren kritiek op, maar we hebben er mee te maken. Wij willen intramurale voorzieningen en die komen er ook. Wij staan klaar, wij willen wel.” Op de vraag waar Stichting Seaewald in het geheel staat, kwam een enigszins vaag antwoord. ,,Daar waar ze stonden.”

feuille.” Uit politieonderzoek is gebleken dat met 70% de vrouwen tot de grootste groep slachtoffers behoort. In 20% is de man slachtoffer en in 10% betreft het een echtpaar. Van de daders is bekend dat 1/3 van NoordEuropese afkomst is. Minder dan 1/3 is van Noord-Afrikaanse en Turkse afkomst. 16% van de daders is van autochtone afkomst. Tip van de politie: “Laat nooit onbekenden binnen als je het niet helemaal vertrouwd. Hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen.”

te samen met Stichting Wolderwelzijn aansluiting bij activiteiten van partners zoals de MMM-boerderij, scholen en de Philahof. Ook trachten zij de buurtbewoners te betrekken bij de aanplanting. De foodwalk, met als thema ‘heerlijkheden bij de thee’, is het resultaat van de motie ‘Smaakvol Zeewolde’ die de VVD in juni 2013 indiende.

Nieuwe exposities fotoclub in St Jansdal De komende maanden houdt fotoclub De Iris een nieuwe expositie in ziekenhuis St Jansdal Harderwijk. De in totaal 43 foto’s van leden van de fotoclub zijn te zien op de eerste verdieping in de gang van de polikliniek

Longgeneeskunde. Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen betreffende kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen

met Eline van den Berg, coördinator kunst, telefoonnummer 0341-435173. Of per e-mail ea.vanden.Berg@stjansdal.nl. Kijk voor meer informatie over kunst(werken) in het ziekenhuis op de website: www.stjansdal.nl/kunst.

Naam: Angela Huckriede Sinds 2001 woon ik met echtgenoot en onze 4 kinderen in ons sportieve dorp Zeewolde. U komt mij tegen bij sportschool, tennisbaan, hockeyveld of basketbalhal als toeschouwer van de wedstrijden van mijn kinderen. Het lijkt me een uitdaging en eer om voor ons dorp gemeenteraadslid te zijn. Zeewolde is een jong en spannend dorp met volop ruimte voor ambities, visies en ...tradities. Een dorp, niet alleen om in te wonen, maar een dorp waar we ook trots op mogen zijn. Functie: Zelfstandig Ondernemer Ik werk als pensioendeskundige, verzuim- en casemanager in mijn eigen bedrijf. Ik merk het, de financiële dienstverlening is een levendige, veranderende sector. Een terugtredende overheid zorgt voor grote verschuivingen in het sociale bestel. De kennis en ervaring uit mijn dagelijkse werk, zal ik inzetten bij de komende overdracht van zorgtaken aan de gemeente. Ook bij ’t Kofschip ben ik actief in de medezeggenschapsraad. Jammer dat de schoolkinderen op web-tv de raadsvergaderingen niet kunnen volgen. Het was toch een aangenomen motie van de VVD om

Politieberichten

In de afgelopen twee weken heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Zilverschoon. Bij een seniorencomplex aan de Flevoweg zijn door middel van een babbeltruc sieraden gestolen. Bij de RCN werd ingebroken in de caravan. In het buitengebied zijn bij een woning hortensia’s afgeknipt. Verwerkt in een sigaret zou dit geestverruimend werken. Politie waarschuwt voor het risico dat daar aan vast zit. “Het kan dodelijk zijn.” Bij een bedrijf aan de Landbouwweg bleef het bij een poging tot inbraak en is niets meegenomen. In een bedrijfsschuur aan het Schillinkpad lukte dat tot twee keer toe wel, alsook in een schuur aan de Schillinkweg. In alle gevallen werd voor een groot bedrag aan kostbaar gereedschap gestolen. De Golfclub is wederom bezocht door koperdieven. De politie meldde verder vier vernielingen aan voertuigen en diefstal van twee fietsen (Gouwzee/Grote Beer). Jongeren die voor overlast zorgden in parkeergarage De Ravelijn en die na een waarschuwing niet wilden luisteren, zijn op de bon geslingerd. Bij mishandeling in de relationele sfeer is een 54-jarige Zeewoldenaar aangehouden. Politiecontroles leidde tot diverse bekeuringen. Op de Horsterweg/

Taizéviering

Op zondagavond 16 februari a.s. is er om 19.00 uur een Taizé-viering in Open Haven. Taizé-vieringen zijn geënt op de vieringen zoals die plaatsvinden in de oecumenische geloofsgemeenschap in het Franse dorpje Taizé. Er worden Taizé liederen gezongen, gebeden uitgesproken, bijbel teksten gelezen zoals uit psalm 119 en

dit in te voeren. Als bestuurslid van Bedrijfskring Zeewolde weet ik wat onze ondernemers beweegt en wat er bij de werkgevers van ons dorp leeft. Wij willen niet alleen leefbaar, maar vooral levendigheid in ons dorp. Bereikbaar in Zeewolde Bij bereikbaar denk je o.a. aan goede wegen, openbaar vervoer. Ook snel internet voor de agrarische ondernemers en een goede busverbinding voor woonwerkverkeer op het Trekkersveld 1, 2 en 3 maakt Zeewolde beter bereikbaar. De VVD werkt daarom aan die betere bereikbaarheid van en naar ons dorp. Zo houdt ons dorp de bedrijventerreinen aantrekkelijk voor bestaande en nieuwe ondernemers en bedrijven. Ook binnen Zeewolde is er ruimte voor verbetering van de bereikbaarheid. De VVD wil voldoende parkeerplaatsen in het centrum, zodat de klanten bij de winkels kunnen (blijven) komen. Dit is goed voor de omzet en werkgelegenheid van lokale ondernemers. Daarnaast waarborgt een verbreding van de buitenwegen de veiligheid van ons buitengebied!

Gelderseweg werden 48 overtredingen gemeld. Onder meer 24x voor te snel rijden, 13x voor het niet dragen van een gordel. Tweemaal werd een rijbewijs ingevorderd. Eenmaal voor een snelheidsovertreding op de Vogelweg waarbij 162 km per uur werd gereden, en één voor een 39-jarige vrouw uit Zeewolde wegens rijden onder invloed (795 Ugl). Voor een 25-jarige vrouw met 525 Ugl bleef het bij een bekeuring. Bij het stoplicht bij de afslag van de A27 richting Zeewolde zijn 28 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood licht, met een bijna aanrijding tot gevolg. In totaal zijn er 10 aanrijdingen gemeld zonder letsel, waarvan er 8 plaatsvonden op de Gooiseweg. “Waarschijnlijk heeft dat te maken met de werkzaamheden die daar uitgevoerd worden voor de baanverdubbeling en de bouw van de fietsbrug. Het geeft aan dat je daar scherp moet blijven en je je aan de snelheidsbeperkingen moet houden”, aldus Ten Klooster, die liet weten dat de politie er 3x per week controleert. Verder werden er twee keer doorrijden na een aanrijding gemeld. Bij verlichtingscontroles kregen 10 fietsers een bon voor het rijden zonder licht. “In tegenstelling tot andere plaatsen doet Zeewolde het heel goed”, aldus de politiechef.

Deuteronomium en er is ruimte voor stilte. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting, koffie/thee en bij te praten. Taizé vieringen zijn op elke 3de zondag van de maand (met uitzondering van december, april, juni, juli en augustus) Kijk ook eens op de website: www.taize.fr.


Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

10

Lokaal opwekken en lokaal gebruiken: meedoen loont!

Profiteer van lagere energiekosten en een schoner milieu LEON Zeewolde is een volwaardige plaatselijke energieleverancier. Bij LEON Zeewolde kunt u ook terecht voor koop of huur van zonnepanelen. Informatiebijeenkomst: 25 februari 2014 | 20.00 uur Meld u aan op onze website!

Wat kan een gewoon gezin

www.leonzeewolde.nl

in een gewone straat

in een gewoon huis een pleegkind

Cursus Keramiek De prijs voor de cursus is €150,00 inclusief alle materialen en koffie of thee. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@delokatie.eu

Wil je 2 uurtjes per week ontspanning voor jezelf en lekker met je handen bezig zijn. Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Annemiek is na haar middelbare school als activiteitenbegeleidster in een psychogeriatrisch verpleeghuis gaan werken. Na een werk periode van 6 jaar heeft ze de leraren opleiding aan de d’Witte Leli te Amsterdam gevolgd. In 1990 studeerde zij daar af in de richting Keramiek en Textiele Werkvormen. Na een aantal omzwervingen is zij met haar gezin terecht gekomen in Zeewolde. Daar heeft zij in 1993 zich gevestigd als zelfstandig keramist. Vanaf 2003 t/m 2009 heeft zij de opleiding van Edelsmid gevolgd, bij de Academie voor Edelsmeden onder leiding van Ben van Helden te Utrecht.

Gewoon geluk.

Naast haar werk als keramist, geeft Annemiek les aan de FlevoAcademie te Zeewolde en op de Volks-Universiteit te Ermelo.

Data voor de dinsdagen zijn : 25 februari, 4, 11,18 en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april, 6 mei. Voor de woensdagen zijn de data : 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 7 mei.

Hoe snel bent u op de hoogte van het nieuws?

Ontdek de Pleegouder in jezelf

www.zeewolde-actueel.nl

volg ons op

of download onze App GET IT ON

Alles-in-1 Glasvezel Standaard boordevol gratis extra’s eerste 6 maanden

68.-

58./mnd*

Interactieve HD TV, Internet, Bellen met o.a.:

AD-10998/01-14

ü 2 HD tv-ontvangers ü Gratis Opnemen Pakket ü Gratis Spotify Premium

kpn.com/glasvezel | kpn winkel | 0800 0115

Vraag vrijblijvend informatie aan of kom naar een informatieavond. www.vitree.nl/pleegzorg 0800-022 34 32 (gratis)

*Actieprijs geldt voor Alles-in-1 Glasvezel Standaard en Alles-in-1 Glasvezel Premium i.c.m. een jaarcontract. Na 6 maanden betaal je voor Alles-in-1 Glasvezel Standaard € 68,-/ mnd en voor Alles-in-1 Glasvezel Premium € 88,-/ mnd. De prijs van Alles-in-1 Glasvezel Instap is € 58,-/ mnd. Kijk voor de beschikbaarheid en voorwaarden op kpn.com/glasvezel

De cursus wordt gegeven door Annemiek Eradus, in het atelier van Delokatie in Zeewolde en bestaat uit de volgende onderdelen: werken met verscihillende soorten klei, leren handvormen, opbouwen met ringen, platen en uit 1 stuk werken. Alle gemaakte werkstukken worden uiteraard gebakken en geglazuurd.

Het getoonde kind in deze advertentie is een model

nou helemaal bieden?

Op 25 en 26 februari 2014 start onze keramiekcursus bestaande uit 10 lessen van 2 uur, verdeeld over 10 dinsdag-avonden, van half acht tot haf tien of 10 woensdag-ochtenden, van half tien tot half twaalf.


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Actueeltjes

Stikkers nodig? Ga naar

BELETTERING

Mast 33 Zeewolde Tel: 036-5225813

Ma. t/m Za. geopend, ook koopavond! Raadhuisstraat 15 - tel.: 5229020 www.zeewolde.wereldwinkels.nl

www.bvreklame.nl Woensdagochtend 29 januari heb ik mijn armband (Ti Sento) in sporthal Zeewolderhoek laten hangen. Wie heeft hem gezien en meegenomen? Ik wil hem graag terug. Annelies. hoogsteen@hotmail.com

Voor al  uw  Christelijke  boeken,  CD’s,   DVD’s  en  cadeau  artikelen.   Dalkruid  3,  Zeewolde   www.Book-­Inn.nl  

11

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Hebt u iets aan te bieden of te melden, plaats dan een Actueeltje voor € 1,70 per 4 regels. (Achter ieder Woord een hokje vrijlaten). Iedere regel meer kost € 0,50! Brieven onder nummer kost € 1,- extra. Alleen voor particulieren. Voor zakelijke advertenties prijs op aanvraag. Anonieme Actueeltjes worden niet geplaatst. Inleveren als volgt: u vult de onderstaande bon in en doet die samen met gepast geld in een enveloppe (dichtgeplakt) in de brievenbus op ons advertentie adres Wederik 1, of bij CIGO Monique (voorheen Totaalgemak), Kerkplein 5, ook met gepast geld in een enveloppe afgeven. Sluiting donderdag 15.00 uur. Naam:.................................................................................................................................................................. Adres:.................................................................................................................................................................. Tel.:.....................................................................................................................................................................

Per direct aangeboden voor huishoudelijk werk. Bel voor kennismaking tussen 17.00 en 20.00 uur op 062631 8201. Een goede hulp is een schoon huis!

Strijkservice Jolanda www.strijkservicejolanda.nl

Tel. 06-22837341

Zen-meditatie: Iets voor u? Voor meer informatie: Els Knaapen, 065323 4993 of p.knaapen@hotmail.nl.

Te koop: Grijze roodstaart papagaai met kooi € 450,=. Wegens gezondheidsredenen moet ik hem weg doen. Meer info Tel. 036-522 5578.

-------------------------------------------Te huur garageboxen vanaf 12 m2. Huren mogelijk vanaf 1 maand. Tevens caravanstalling. Info 06-2427 3533

Gaat het op school niet zo goed? * Schilderwerk * Sauswerk * Spachtelputz * Timmerwerk

* Beglazing * Glasvezelbehang * Houtrotreperatie

Tel.: 06-300 88 132 www.houthijzenschilderwerken.nl

Dyslexie, beelddenken, concentratie, leerproblemen? Telefoon 036-522 3212 www.beeldfijn.nl

REPARATIE ALLE MERKEN HUISHOUDELIJKE APPARATEN 036 - 532 58 08 Hebt u tijdelijk een woning nodig? Onze zeer ruime (5 sl.k, garage + werkkamer) vrijstaande woning is per direct gestoffeerd te huur voor € 1030,= p.m. excl. gebruikslasten. Mooie ligging in Noord. Tel 061088 6395.

Nu ook Snuffelmarkt voor particulieren € 25,- per kraam.

MB

Beeldfijn anders leren helpt!

www.develuwsebazaar.nl

MB

Snel wasautomaat, droger, koelkast of vriezer nodig? Meer dan 400 stuks uit voorraad leverbaar. Nw., lichtbesch. of verpak. schade enz. www.janlagemaat.nl Tel.: 033-245 11 92

Zaterdag 22 februari Kraamhuur € 25,= Horsterweg 25 Donevents.nl | 0294-237320

MB

Gevraagd: Overtollig gereedschap, Machines & Materialen. Tel.: 06-53 219 346.

&O MB MBSchilder

Schilder & Onderhoudswerken

Schilder & Onderhoudswerken

Schilder & Onderhoudswerken -------------------------------------------Mike Bokhorst Mike Bokhorst

Mike Bokhorst

Hulp nodig bij: tuinonderhoud, beDasseburcht 26 3892 WD Zeewolde Dasseburcht Prive: 036 525 26 42 49 hang verwijderen, muren sauzen, Mike Bokhorst Mobiel: 06 386 40 994 3892 WD Zeewolde mike.bokhorst@hotmail.com verhuizen, schuur opruimen, terras Dasseburcht 26 Prive: 036 525 42 49 3892 WD Zeewolde met hoge druk reinigen of andere Mobiel: 06 386 40 42 994 Prive: 036 525 49 Mobiel: 06 386 40 994 klusjes in en rond uw woning? Bel mike.bokhorst@hotmail.com mike.bokhorst@hotmail.com dan: 06-1790 1374.

Meisjongspektakel Friese vereniging Sékrite Zaterdag 15 februari vanaf 20.00 uur precies organiseert de Friese vereniging “Sékrite” van Lelystad en omgeving in Atol Plaza een meisjongspek-

VLOOIENMARKT ZEEWOLDE

30 jaar FIXERR.NL

mi

Schilder & Onderhoudswerken

takel (meezingspektakel). Friezen, die buiten Friesland zijn gaan wonen, maar ook mensen die geen Friese achtergrond hebben, maar veel van

zingen houden, kunnen hier hun hart ophalen! Met begeleiding van pianiste Sylvia Joustra en het Friese zangkoor van de “Sékrite” kunnen de bezoe-

kers de Friese liedjes meezingen. De meeste liedjes komen uit het zangboek “Fryslân sjongt” en zijn dus vbheel bekend. Aanmelden via email: se-

krite@janbijkerk.nl . Kosten voor niet leden bedragen 5 euro. Meisjongspektakel zaterdag 15 februari inAtolPlaza, Schor 1-9, Lelystad.

Mike Bokhorst JONGERENWERK

Officiële opening jongerencentrum Het jongerencentrum heeft eind oktober 2013 de deuren al geopend. In de maanden die volgden is er van alles gebeurd. Naast de dagelijkse inloop, zijn er door jongeren ook verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Maar dat we open zijn.. dat hebben we nog niet gevierd! Daarom zal op zaterdag 1 maart a.s. de officiële opening zijn van het jongerencentrum. Op die dag is er van alles te doen en wordt onder andere de nieuwe naam bekend gemaakt! Meer informatie volgt nog, maar zet het vast in je agenda. Vind je het ook leuk om die dag te mee helpen, neem dan contact op met het jongerenwerk. m.jongetjes@wolderwelzijn.nl

Gezocht: Vrijwilligers voor Nl doet in Zeewolde Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart is het weekend van NL DOET, dé grote landelijke vrijwilligersactie. In Zeewolde zijn er deze dagen 14 klussen die uitgevoerd worden. Voor 12 ervan is nog hulp nodig. Doet u mee? Blij met iedereen! Steunpunt Zeewolde (onderdeel van St. WolderWelzijn) hoopt dat ook dit jaar weer veel enthousiaste vrijwilligers zich voor de NL DOET-klussen aanmelden. Het Steunpunt werkt daarvoor nauw samen Stichting Present Zeewolde. Erica Schagen van de St. Present: “We zijn blij met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, al is het voor een paar uurtjes. U kunt individueel meedoen of met uw gezin, de buren of een groep vrienden. Ook bedrijven zijn van harte welkom.” NL DOET biedt namelijk de mogelijkheid voor een leuke teambuildingsactiviteit die past bij maatschappelijk betrokken ondernemen. Zonder extra kosten en met veel publiciteit.

Jongerenwerk, Kluunpad 2 Tel.: 06 144 928 77 www.facebook.com/JWZeewolde

Dasseburcht 26 3892 WD Zeewolde Instelling voor welzijnswerk Zeewolde - www.wolderwelzijn.nl Prive: 036 525 42 49 Mobiel: 06 386 40 994 mike.bokhorst@hotmail.com

KlusseN ZeewOlde

Marieke de Vries, namens Steunpunt Zeewolde: “De eerste twee klussen zijn inmiddels ‘geadopteerd’ en worden volledig ingevuld door twee bedrijven en hun vrijwilligers. Geweldig! Het gaat om een boottocht voor Ouderen van Zorgsteunpunt De Sfinx en de Super Opkikkerdag van de Stichting Opkikker.” Hulp gezocht voor… De volgende klussen hebben nog wel vrijwilligers nodig. Helpt u mee, zodat ze door kunnen gaan?! • Een breed tegelpad aanleggen of aardbeien planten in hoge bakken (St. Sternzorg voor de Voedselbank). • Speeltoestellen en schuur opknappen, belijning aanbrengen (OBS de Kiekendief). • Planken verven en monteren, logo aanbrengen op speelgoed en ramen, dozen en spelregels lamineren (Speel-o-theek Ketelbinkie). • Vloeren schoonmaken van alle kerkzalen en de overige ruimtes (Open Haven). • Onderhoud bosschuur en buitenterrein: (Scouting Jan Wandelaar Zeewolde). • Voorjaarsbeurt voor park en kantine en verouderde verlichting clubhuis vervangen. (Tennisvereniging De Punt). • Hapjes maken, zaal versieren, bedienen, bezoekers helpen voor een high tea voor 100 eenzame senioren in Zeewolde (Wolderwelzijn). • Vuil zand onder speeltoestellen vervangen door rubberen tegels (OBS ’t Kofschip). • Veel diverse klussen: van regenpijp aansluiten en interactief rolblok maken tot routepalen verven en repareren van vleermuiskasten (IVN afdeling Zeewolde). • Voorjaarsschoonmaak in het bos (Staatsbosbeheer). • Muur aanleggen met eetbare planten in de Heemtuin in Polderwijk (Landschapsbeheer Flevoland). • Terras verwijderen en zand kruien op zaterdagochtend bij Philahof in Polderwijk. Meld u aan Een actueel overzicht vindt u op www.nldoet.nl (ga naar ‘Klus zoeken’). Marieke: “Aanmelden voor een klus kan via www.nldoet.nl of door contact op te nemen met het Steunpunt Zeewolde via info@steunpuntzeewolde.nl of 06-13220844. Aarzel niet. We zijn blij met u!”

Steunpunt Zeewolde, Ravelijn 1, tel. 06-13220844 - www.steunpuntzeewolde.nl info@steunpuntzeewolde.nl

OPeN TAFel: Nu ook voor echtparen Al jaren wordt er door teams van vrijwilligers bij de SWOZ voor alleenstaande ouderen op de dinsdag- en donderdagmiddag gekookt. We realiseren ons heel goed dat er ook oudere echtparen zijn, die hiervan graag gebruik zouden willen maken. Het samen met leeftijdgenoten de maaltijd gebruiken is niet alleen goed voor de inwendige mens, maar is minstens zo belangrijk voor de sociale contacten. Besloten is nu als proef tot aan de komende zomer ook echtparen de gelegenheid te bieden op de dinsdag deel te nemen aan de Open Tafel. U kunt zich hiervoor op de vrijdag, voorafgaande aan de dinsdag-Open Tafel, aanmelden bij mw. Hetty Petersen op ons kantoor aan de Flevoweg 69. Dat kunt u persoonlijk doen, maar ook telefonisch op nummer 036 522 6084. De kosten voor de maaltijd, die altijd uit verse ingrediënten wordt bereid, bedragen € 4,50. Hiervoor krijgt u een hoofdgerecht met toetje, alsmede een kopje koffie of thee. We zien u heel graag komen!

VOORelkaarJAARsVAKANTIe!

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie lekker aan de slag voor zich zelf maar ook voor elkaar. Ga mee op zoek naar je talenten op het gebied van kunst en cultuur, op het gebied van zang dans en theater en op het gebied van kokkerellen en verwennen! Maandag 17 februari van 14.00-16.00 uur kunst en cultuur Met beeldhouwen, mozaïeken, schilderen op linnen, je eigen drol pimpen en nog veel meer gekke kunstzinnige dingen ! dinsdag 18 februari van 14.00-16.00 uur de talentenjacht Met workshopjes Zumba en streetdance en Karaoke en allerlei gekke theater en toneel activiteiten En dan...

MeeR BeweGeN VOOR OudeReN Dat bewegen tot op hoge leeftijd goed voor lijf en leden is, hoeven we u niet meer te vertellen. Echter, waar kan ik daarvoor terecht en hoe meld ik mij aan, zijn veel voorkomende vragen. Om u daarin op weg te helpen, biedt de SWOZ al sinds jaar en dag op de dinsdagochtend bewegingscursussen aan onder leiding van een fysiotherapeute. Met name voor de cursus van 10.00 tot 10.45 uur (groep 2) hebben wij nog plaatsen beschikbaar. De kosten op jaarbasis bedragen € 80,-. Dit bedrag kan, indien gewenst, in twee termijnen worden betaald. Voor meer info verwijzen wij u naar onze medewerksters op kantoor.

woensdag 19 februari de grande finale! Van 14.00-16.00 uur aan de slag met kokkerellen voor de opa’s & oma’s Je gaat aan de slag om allerlei hapjes te maken voor je eigen opa& oma maar ook voor andere opa & oma’s, want we maken er een groot voorelkaarjaarsvakantiefeest van ! Alles wat we hebben gedaan staat tentoongesteld en laten we zien na 16.00 uur en om 17.00 uur is het lekker eten en genieten van de hapjes die we voor ELKAAR hebben gemaakt. Doe jij mee?? Dan moet je je van tevoren wel even aanmelden via kvw@eclipszeewolde.nl De kosten voor deelname aan alle drie dagen zijn € 12,50 diGid: hoe kom ik eraan en wat kan ik ermee? Per dag kun je ook meedoen , dan kost het per dag € 5,00 Op donderdag 27 februari a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur (dat is inclusief materialen, drinken en een hapje) zal in ons dienstencentrum uitgebreid informatie worden O ja en als je opa en oma op woensdag willen komen verstrekt over alle zaken, die betrekking hebben op aanvraag eten en genieten dan mag dat maar ze moeten dan wel € en gebruik van uw DíGíD. Niet alleen bij uw belastingaangifte, 2,00 pp betalen voor het eten. We nodigen ook mensen maar ook in relatie tot de politie, zorginstellingen en zorgveruit die in het centrum voor wonen zorg en welzijn wonen om mee te eten en vooral te genieten. Het wordt een zekeraars kunt u uw DíGíD gebruiken. Ook het waarborgen mooie voorelkaarJaarsvakantie ! Wel even aanmelden via van veiligheid daarbij komt aan de orde. U bent van harte kvw@eclipszeewolde.nl ! welkom om deze informatieochtend bij te wonen voor € 2,-.

De SWOZ, Flevoweg 69, tel. 522 6084 www.deswoz.nl info@deswoz.nl

Eclips, Pioniersweg 22, tel. 530 9166 www.wolderwelzijn.nl info@eclipszeewolde.nl


Varia

Dinsdag 10 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Lieve Mamasan Valentijnsgroeten voor iemand die mij zeer dierbaar is! Liefs Danielle

Proosten op de liefde met prosecco, dan samen genieten van een tapasplate

TIP

Bestel iets lekkers vooraf en/of na.

PAST ALTIJD! DÉ MODELIN CADEAUBON

Reserveringen@kaapflevo.nl T:036-5236075

RaadhuisstRaat 3 • Zeewolde (036) - 522 02 02 www.lingeRiemodelin.nl

€ 12,50 p.p! Tip: Geniet!

Love is in the Hair @ kapsalon Restylers kennismaking Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari

knippen voor € 12,50.

Veel Valentijns cadeautjes en boeketten

Reserveren is verstandig!

Schepenveld 33 - Zeewolde Tel. 036-841 7291 www.deoosteinde.nl

Stevinhof 6 | 036-841 8290 www kapsalonrestylers.nl

€ Veel Valentijnskaarten en cadeautjes

VOORDELIGE MEENEEMTIP

Lieve pop!!!! Vorig jaar januari gebeurde er iets tussen jou en mij, en dat maakte mij zo blij! Ik en jij dat is wij! Samen verder in het leven pop ik wil alles met jou beleven! Ik en jij dat is wij! Liefde voor het leven en dat ga ik nooit weggeven, hou van jou de rest van me leven! Dikke kus ikke!

Lieverd, we zijn dit jaar voor het laatst met z’n 2en. Heel spannend en leuk allemaal. Samen gaan we van 2014 een bijzonder jaar maken. Ga je mee uit eten? XXX Monique

INTEGRAL USB-STICK 8GB

Kerkplein 5 • 3891 ED Zeewolde Tel. 036-522 6409

Horsterweg 10-12

Info@bloomfields.nl Info@bloomfields.nl www.bloomfields.nl Info@bloomfields.nl www.bloomfields.nl

www.bloomfields.nl

Lieve Pieter, Ook dit jaar wil ik je op deze manier laten weten hoeveel ik van je houd. Jij bent de allerliefste man en vader! Ben er trots op dat jij mijn man bent J Fijne Valentijnsdag!

Winnaar romantisch Diner bij Kaap Flevo

2014 is ons jaar schat!! In 2014 zijn we 14 jaar bij elkaar,in 2014 geven wij elkaar het jawoord. Schat ik hou van je, liefs Dennis

Valentijnsdag dit jaar: Linda Stroeven 14 jaar, feliciteer haar! (taartjes staan vanaf 16.00 uur klaar) PALMBOSWEG 20-B ERMELO TEL. 0341-559 604

Valentijnsbeeldjes

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Allerliefste Lichtkringkinderen van groep 4. Met jullie hebben we altijd mega veel plezier! Omdat jullie de liefste kinderen zijn van het land. Staan jullie nu in deze valentijnskrant :-) Liefs juf Henriette en juf Annalies

Zoekt u een orgineel Valentijnscadeau? Ellen Buchwaldt verkoopt handgemaakt origineel beeldjes van Cupido. De beelden zijn gemaakt van Powertex en lijken op brons. Ellen heeft meerdere modellen ontworpen voor de komende Valentijn; Cupido die een hartje vast houdt bijvoorbeeld of een hart met handjes, dit beeld heet: Ik houd zó veel van je. De prijs is leuk, want de beelden lijken wel op brons, maar zijn dit natuurlijk niet echt en dus zeer goed betaalbaar en je hebt een origineel handgemaakt beeldje. De beeldjes worden geleverd met een cadeaukaartje en in een cadeautasje.

‘Ontdek de pleegouder in jezelf’ Vitree is in Flevoland op zoek naar pleegouders die voor een korte of langere tijd de opvoeding en verzorging op zich willen nemen van een kind dat niet meer thuis kan wonen. Voor kinderen van alle leeftijden (0 tot 18 jaar) zijn pleegouders nodig. Om zo te zorgen dat bijvoorbeeld een 12-jarige ook nog in een pleeggezin kan wonen. Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatieavond op woensdag 5 maart in Lelystad. Tijdens deze avond krijgen de deelnemers informatie over diverse vormen van pleegzorg, zoals

langdurige pleegzorg en crisis pleegzorg. Een ervaren pleegouder vertelt over zijn/haar praktijkervaringen. Tevens wordt uitleg gegeven over het traject om pleegouder te worden. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond start om 20.00 uur en is geheel vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avond eindigt om uiterlijk 22.00 uur. Aanmelden kan via de website www.vitree. nl/pleegzorg of per e-mail aan pleegzorgflevoland@vitree.nl. Wilt u liever (eerst) informatie per post ontvangen, dan kunt u dat aangeven.

Door Voedingspraktijk Zeewolde lekkerder in je vel Lieve Jouke, in regen of zonneschijn, elke minuut samen met jou is fijn! Liefs, B

Lieve Grosminet, al 18 jaar ben ik stapelgek op jou! Dikke kus van Tweety

Ik heb je lief, mijn hele leven... het is veel meer dan houden van

Liefs van jouw Tessa Hé maatje, mijn Valentijnsdag is elke dag, maar vandaag iets. Ik hou van je, Flodder

13

Ellen geeft ook een workshop op zaterdag 15 februari waar je je eigen beeldje kunt maken. Voor meer informatie en of aanmelden via tel.: 06- 44858270, email: Info@ellenbuchwaldt.nl of www.ellenbuchwaldt.nl

Lieve Dennis, je bent al 15 jaar de grote liefde van mijn leven. Zullen we met elkaar proosten op de volgende 15 jaar vol liefde, warmte, geluk?

RAADHUISSTRAAT 30, ZEEWOLDE TEL.: 036-870 0036

OOR DE ROZEN, VOOR DE MOOISTE MOOISTE ROZEN, VOOR DE MOOISTE ROZEN, BOEKETTEN EN CADEAU’S OEKETTEN EN CADEAU’S BOEKETTEN EN CADEAU’S

Horsterweg 10-12 3891 EV 10-12 ZEEWOLDE terweg 3891 EV ZEEWOLDE 036-5224923 1 EV ZEEWOLDE 036-5224923

5,-

Dinsdag 10 februari 2014

Lieve Romy, ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou. Liefs van je zusje Nena.

Echte Vrienden! R&N, P&E, R&L, Ch&M, E&A. Fijn, dat ik jullie vriendin mag zijn! Ing

9,95

Varia

Liefste Niels, ik wil je even laten weten dat ik ontzettend veel van je hou! En eindelijk sinds kort ons eigen plekje om lekker samen te genieten! Alweer 5 jaar samen, en krijg echt geen genoeg van jou! I LOVEYOU xxxxx dikke dikke zoenen je meisje!

Lieve Peet, dit jaar voor het eerst sinds de kids er zijn weer eens een Valentijnsdag met zijn tweetjes! Als dat geen romantische topavond wordt weet ik het ook niet meer!! Ik hou van jou....zóóóóvéééél! <3 Xx Agneta

14 februari

12

Manjeska Boersma is voedingsdeskundige en leefstijlcoach. In januari 2014 is zij gestart met Voedingspraktijk Zeewolde, gevestigd aan het Gildenveld 30d. Met het geven van deskundige voedings- en bewegingsadviezen op maat, begeleidt zij mensen naar een gezond gewicht en een duurzame, gezonde levensstijl. “Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn”, licht Manjeska toe. “Een gezonde levensstijl is voor iedereen haalbaar. Daarna komt een gezond gewicht vanzelf. Het gaat erom dat je lekker in je vel zit. Dat is het allerbelangrijkste!” Problemen als overgewicht, verminderde weerstand of gebrek aan energie komen vaak voort uit een verkeerd voedings- en/of leefpatroon. Uit ervaring weet Manjeska, die als voedingsdeskundige gericht is op de inhoudstoffen van voedingsmiddelen, dat voeding je ook letterlijk ziek kan maken. “Door gezonder te eten kun je ervoor zorgen dat je je vitaler en energieker gaat voelen. Daarbij verbetert een gezond lichaam het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor eventuele klachten sneller verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.” Om mensen te leren bewust over voeding na te denken, heeft Manjeska het ‘8 je fit plan’ gelanceerd. “Dit is 8 weken durend programma waarin mensen inzicht krijgen in hun eetpatroon; onder meer waar hun valkuilen liggen. Ik geef ze handvatten om verstandige en gezonde keuzes te

maken, met afvallen als resultaat.” Om dat te bereiken krijgen cliënten de basis voor een afwisselend en uitgebalanceerd weekmenu mee naar huis. Deze is afgestemd op de persoonlijke eetgewoontes en het leefpatroon. “Het is dus geen dieet”, benadrukt Manjeska. “Ik let natuurlijk wel op de calorieën, maar richt me meer op de inhoudstoffen. Voordeel is dat het hele gezin mee kan eten. Je hoeft dus niet apart inkopen te doen. Ook eventuele allergieën kunnen in het menu worden ingepast. Ik wil mensen hiermee bewust maken van de verschillen in voeding, bijvoorbeeld waarom een appel een gezondere keuze is dan een banaan, waarom je beter volkorenbrood kan eten dan witbrood en hoe het komt dat er bijvoorbeeld op een bakje halvarine zoveel ingrediënten vermeld staan en wat deze doen in je lichaam.” Bewegen is ook een onderdeel van het programma. “Ook hierin geef ik advies op maat, zodat het voor iedereen haalbaar is.”

Het eerste adviesgesprek bij Voedingsprakijk Zeewolde is gratis. “Mensen kunnen hun vragen stellen, ik leg mijn werkwijze uit en kijk wat ik voor ze kan betekenen. Waar de één genoeg heeft aan twee consulten, gaat de ander een heel traject in. In principe probeer ik met zo weinig mogelijk consulten een goede basis te bieden. Uiteindelijk moeten de mensen het toch zelf doen.” Voor meer informatie: tel. 06- 34046988 of kijk op de website www.voedingspraktijkzeewolde. nl.


Varia

Dinsdag 10 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Lieve Mamasan Valentijnsgroeten voor iemand die mij zeer dierbaar is! Liefs Danielle

Proosten op de liefde met prosecco, dan samen genieten van een tapasplate

TIP

Bestel iets lekkers vooraf en/of na.

PAST ALTIJD! DÉ MODELIN CADEAUBON

Reserveringen@kaapflevo.nl T:036-5236075

RaadhuisstRaat 3 • Zeewolde (036) - 522 02 02 www.lingeRiemodelin.nl

€ 12,50 p.p! Tip: Geniet!

Love is in the Hair @ kapsalon Restylers kennismaking Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari

knippen voor € 12,50.

Veel Valentijns cadeautjes en boeketten

Reserveren is verstandig!

Schepenveld 33 - Zeewolde Tel. 036-841 7291 www.deoosteinde.nl

Stevinhof 6 | 036-841 8290 www kapsalonrestylers.nl

€ Veel Valentijnskaarten en cadeautjes

VOORDELIGE MEENEEMTIP

Lieve pop!!!! Vorig jaar januari gebeurde er iets tussen jou en mij, en dat maakte mij zo blij! Ik en jij dat is wij! Samen verder in het leven pop ik wil alles met jou beleven! Ik en jij dat is wij! Liefde voor het leven en dat ga ik nooit weggeven, hou van jou de rest van me leven! Dikke kus ikke!

Lieverd, we zijn dit jaar voor het laatst met z’n 2en. Heel spannend en leuk allemaal. Samen gaan we van 2014 een bijzonder jaar maken. Ga je mee uit eten? XXX Monique

INTEGRAL USB-STICK 8GB

Kerkplein 5 • 3891 ED Zeewolde Tel. 036-522 6409

Horsterweg 10-12

Info@bloomfields.nl Info@bloomfields.nl www.bloomfields.nl Info@bloomfields.nl www.bloomfields.nl

www.bloomfields.nl

Lieve Pieter, Ook dit jaar wil ik je op deze manier laten weten hoeveel ik van je houd. Jij bent de allerliefste man en vader! Ben er trots op dat jij mijn man bent J Fijne Valentijnsdag!

Winnaar romantisch Diner bij Kaap Flevo

2014 is ons jaar schat!! In 2014 zijn we 14 jaar bij elkaar,in 2014 geven wij elkaar het jawoord. Schat ik hou van je, liefs Dennis

Valentijnsdag dit jaar: Linda Stroeven 14 jaar, feliciteer haar! (taartjes staan vanaf 16.00 uur klaar) PALMBOSWEG 20-B ERMELO TEL. 0341-559 604

Valentijnsbeeldjes

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Allerliefste Lichtkringkinderen van groep 4. Met jullie hebben we altijd mega veel plezier! Omdat jullie de liefste kinderen zijn van het land. Staan jullie nu in deze valentijnskrant :-) Liefs juf Henriette en juf Annalies

Zoekt u een orgineel Valentijnscadeau? Ellen Buchwaldt verkoopt handgemaakt origineel beeldjes van Cupido. De beelden zijn gemaakt van Powertex en lijken op brons. Ellen heeft meerdere modellen ontworpen voor de komende Valentijn; Cupido die een hartje vast houdt bijvoorbeeld of een hart met handjes, dit beeld heet: Ik houd zó veel van je. De prijs is leuk, want de beelden lijken wel op brons, maar zijn dit natuurlijk niet echt en dus zeer goed betaalbaar en je hebt een origineel handgemaakt beeldje. De beeldjes worden geleverd met een cadeaukaartje en in een cadeautasje.

‘Ontdek de pleegouder in jezelf’ Vitree is in Flevoland op zoek naar pleegouders die voor een korte of langere tijd de opvoeding en verzorging op zich willen nemen van een kind dat niet meer thuis kan wonen. Voor kinderen van alle leeftijden (0 tot 18 jaar) zijn pleegouders nodig. Om zo te zorgen dat bijvoorbeeld een 12-jarige ook nog in een pleeggezin kan wonen. Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatieavond op woensdag 5 maart in Lelystad. Tijdens deze avond krijgen de deelnemers informatie over diverse vormen van pleegzorg, zoals

langdurige pleegzorg en crisis pleegzorg. Een ervaren pleegouder vertelt over zijn/haar praktijkervaringen. Tevens wordt uitleg gegeven over het traject om pleegouder te worden. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond start om 20.00 uur en is geheel vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avond eindigt om uiterlijk 22.00 uur. Aanmelden kan via de website www.vitree. nl/pleegzorg of per e-mail aan pleegzorgflevoland@vitree.nl. Wilt u liever (eerst) informatie per post ontvangen, dan kunt u dat aangeven.

Door Voedingspraktijk Zeewolde lekkerder in je vel Lieve Jouke, in regen of zonneschijn, elke minuut samen met jou is fijn! Liefs, B

Lieve Grosminet, al 18 jaar ben ik stapelgek op jou! Dikke kus van Tweety

Ik heb je lief, mijn hele leven... het is veel meer dan houden van

Liefs van jouw Tessa Hé maatje, mijn Valentijnsdag is elke dag, maar vandaag iets. Ik hou van je, Flodder

13

Ellen geeft ook een workshop op zaterdag 15 februari waar je je eigen beeldje kunt maken. Voor meer informatie en of aanmelden via tel.: 06- 44858270, email: Info@ellenbuchwaldt.nl of www.ellenbuchwaldt.nl

Lieve Dennis, je bent al 15 jaar de grote liefde van mijn leven. Zullen we met elkaar proosten op de volgende 15 jaar vol liefde, warmte, geluk?

RAADHUISSTRAAT 30, ZEEWOLDE TEL.: 036-870 0036

OOR DE ROZEN, VOOR DE MOOISTE MOOISTE ROZEN, VOOR DE MOOISTE ROZEN, BOEKETTEN EN CADEAU’S OEKETTEN EN CADEAU’S BOEKETTEN EN CADEAU’S

Horsterweg 10-12 3891 EV 10-12 ZEEWOLDE terweg 3891 EV ZEEWOLDE 036-5224923 1 EV ZEEWOLDE 036-5224923

5,-

Dinsdag 10 februari 2014

Lieve Romy, ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou. Liefs van je zusje Nena.

Echte Vrienden! R&N, P&E, R&L, Ch&M, E&A. Fijn, dat ik jullie vriendin mag zijn! Ing

9,95

Varia

Liefste Niels, ik wil je even laten weten dat ik ontzettend veel van je hou! En eindelijk sinds kort ons eigen plekje om lekker samen te genieten! Alweer 5 jaar samen, en krijg echt geen genoeg van jou! I LOVEYOU xxxxx dikke dikke zoenen je meisje!

Lieve Peet, dit jaar voor het eerst sinds de kids er zijn weer eens een Valentijnsdag met zijn tweetjes! Als dat geen romantische topavond wordt weet ik het ook niet meer!! Ik hou van jou....zóóóóvéééél! <3 Xx Agneta

14 februari

12

Manjeska Boersma is voedingsdeskundige en leefstijlcoach. In januari 2014 is zij gestart met Voedingspraktijk Zeewolde, gevestigd aan het Gildenveld 30d. Met het geven van deskundige voedings- en bewegingsadviezen op maat, begeleidt zij mensen naar een gezond gewicht en een duurzame, gezonde levensstijl. “Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn”, licht Manjeska toe. “Een gezonde levensstijl is voor iedereen haalbaar. Daarna komt een gezond gewicht vanzelf. Het gaat erom dat je lekker in je vel zit. Dat is het allerbelangrijkste!” Problemen als overgewicht, verminderde weerstand of gebrek aan energie komen vaak voort uit een verkeerd voedings- en/of leefpatroon. Uit ervaring weet Manjeska, die als voedingsdeskundige gericht is op de inhoudstoffen van voedingsmiddelen, dat voeding je ook letterlijk ziek kan maken. “Door gezonder te eten kun je ervoor zorgen dat je je vitaler en energieker gaat voelen. Daarbij verbetert een gezond lichaam het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor eventuele klachten sneller verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.” Om mensen te leren bewust over voeding na te denken, heeft Manjeska het ‘8 je fit plan’ gelanceerd. “Dit is 8 weken durend programma waarin mensen inzicht krijgen in hun eetpatroon; onder meer waar hun valkuilen liggen. Ik geef ze handvatten om verstandige en gezonde keuzes te

maken, met afvallen als resultaat.” Om dat te bereiken krijgen cliënten de basis voor een afwisselend en uitgebalanceerd weekmenu mee naar huis. Deze is afgestemd op de persoonlijke eetgewoontes en het leefpatroon. “Het is dus geen dieet”, benadrukt Manjeska. “Ik let natuurlijk wel op de calorieën, maar richt me meer op de inhoudstoffen. Voordeel is dat het hele gezin mee kan eten. Je hoeft dus niet apart inkopen te doen. Ook eventuele allergieën kunnen in het menu worden ingepast. Ik wil mensen hiermee bewust maken van de verschillen in voeding, bijvoorbeeld waarom een appel een gezondere keuze is dan een banaan, waarom je beter volkorenbrood kan eten dan witbrood en hoe het komt dat er bijvoorbeeld op een bakje halvarine zoveel ingrediënten vermeld staan en wat deze doen in je lichaam.” Bewegen is ook een onderdeel van het programma. “Ook hierin geef ik advies op maat, zodat het voor iedereen haalbaar is.”

Het eerste adviesgesprek bij Voedingsprakijk Zeewolde is gratis. “Mensen kunnen hun vragen stellen, ik leg mijn werkwijze uit en kijk wat ik voor ze kan betekenen. Waar de één genoeg heeft aan twee consulten, gaat de ander een heel traject in. In principe probeer ik met zo weinig mogelijk consulten een goede basis te bieden. Uiteindelijk moeten de mensen het toch zelf doen.” Voor meer informatie: tel. 06- 34046988 of kijk op de website www.voedingspraktijkzeewolde. nl.


Dinsdag 11 februari 2014

Informatieavond over Runningtherapie Bij Runningtherapie is bij aanvang van het traject een inspanningstest en een rustmeting om conditieniveau en herstelvermogen te bepalen. Deelnemers aan Runningtherapie hebben uitstekende resultaten behaald. Bij 85% van de deelnemers is er verbetering in de score opgetreden! Ook is het lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling (vetmassa en spiermassa) gemeten. Deze scores zijn bij 95% van de deelnemers in positieve zin veranderd. Naast deze motiverende ‘lichamelijke’ resultaten wordt door deelnemers ook positieve effecten op het algehele welbevinden genoemd: meer rust in het hoofd, meer energie en vertrouwen in het eigen lichaam. Kortom aan het

eind van de cursus Runningtherapie ervaren de deelnemers meer ontspanning en herstellen ze sneller na inspanning. Runningtherapie kan worden ingezet bij een breed scala van psychische klachten. De voornaamste klachten waar Runningtherapie een positieve invloed op heeft zijn depressieve klachten, stress-, burn-out en angst-klachten. In maart start er weer een nieuwe cursus runningtherapie. Dit beweegprogramma wat Henjo de Looper van LOOP coaching & advies in samenwerking met Ingrid van der Vlist, van Altius Fysiotherapeutisch Test- & Trainingscentrum aanbiedt, duurt gemiddeld 12 weken.

Vacatures

Voor ons recyclecenter in Harderwijk zijn wij per direkt op zoek naar een

Allround medewerk(st)er

Funktieomschrijving Voor onze afdeling magazijn en recycle-center zijn wij op zoek naar een enthousiaste allround medewerker voor onze recycling afdeling. Als teamspeler weet je wat er van je verwacht wordt en je bent een echte aanpakker. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de sortering van de binnengekomen lasertoner cartridges en dit dagelijks te verwerken en bijhouden in de computer. Dit is licht administratief werk. Tevens komen er regelmatig goederen binnen die moeten verwerkt en verstuurd en verder alle voorkomende werkzaamheden in de hal. Je zorgt dat de werkplek netjes verzorgd en onderhouden wordt.

In de twee bijeenkomsten van ongeveer een uur per week gaan ze met de deelnemers wandelen of hardlopen met als einddoel een uur aaneengesloten te kunnen wandelen of 30 minuten kunnen hardlopen. Ze starten het traject met een uitgebreide intake en testen. Deelnemers lopen aan de hand van persoonlijke doelstellingen en loopschema’s. Voor meer informatie op woensdag 19 februari om 19.30 uur bij Altius, Mast 28. Deelname is gratis, maar vol = vol (max. 20 pers.). Graag van tevoren aanmelden via email: info@altiuszeewolde.nl of info@loopcoaching.nl of tel.: 036-8489226. Meer informatie op www.runningtherapiezeewolde.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en download onze app via bijgaande

QR-code

of ga naar www.zeewoldeactueel.nl

Funktie-eisen · Gewend te werken binnen een team · Je beschikt over goede contactuele eigenschappen · Certificaat voor heftruck is een pre · Kunnen werken met een computer is een pre · Kennis van Excell is een pre · Accuraat, verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendig Indien u ons team wil komen versterken stuur dan je motivatie en CV naar Oded Yakobowitz per email odedy@mse-europe.com

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Verduurzamen verlichting ineens is te duur Of het college wilde uitzoeken wat het zou kosten om de openbare verlichting volledig te verduurzamen en wat de terugverdientijd zou zijn van deze investering? Zo luidde een motie, ingediend door de PvdA/GroenLinks, die in juni 2013 is aangenomen door de raad. Het college kwam met het antwoord in de commissievergadering van Ruimte en Wonen vorige week. Een onderzoek door Infraengineering wees uit dat volledig verduurzamen van de armaturen ongeveer 3,6 miljoen gaat kosten en dat is exclusief de kapitaalsvernietiging. De vermin-

dering van energiekosten komt op zo’n €30.000,per jaar en vermindering van het onderhoud zou zo’n €60.000,- opleveren. Daarmee kwam de terugverdientijd op ongeveer 20 jaar. Voor alle commissieleden was het duidelijk dat dit geen oplossing is, maar wat was dan wel mogelijk? Dijksterhuis (ChristenUnie); “We hebben een beheerplan waarin bepaald wordt dat we elk jaar de oudste armaturen vervangen. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. Mochten er nieuwe mogelijkheden zijn zullen we direct met een voorstel bij u komen”.

Voor de aankleding van het zwembad roept Het Baken iedereen op om z’n mooiste lentefoto in te zenden. De winnende inzending zal drie maanden per jaar als onderdeel van een frame, de achterwand van het zwembad opsieren. Daarnaast wint de winnaar een 12-badenkaart naar keuze. Waar nu nog een prachtige winterfoto hangt, krijgt straks de winnende lentefoto een plekje.

lentegevoel in relatie tot Zeewolde en water zichtbaar is. Om op het juiste formaat afgedrukt te worden is het belangrijk dat de foto minimaal 60 x 40 cm op 200 dpi is. De foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden. Via e-mail info@sportzeewolde.nl of bij het zwembad zelf. Inzenden kan t/m 28 februari.

Stuur jouw mooiste lentefoto naar Het Baken

Waar moet de foto aan voldoen? Het gaat om een ultieme lentefoto, waarbij het

VOORNEMEN TOT HET OPSTELLEN VAN EEN PLANOLOGISCH-JURIDISCH KADER EN EEN MILIEUEFFECTRAPPORT (MER) VOOR DE ONTWIKKELING VAN HAVEN EN INDUSTRIETERREIN FLEVOKUST TE LELYSTAD De provincie Flevoland is gestart met de voorbereiding van een planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van haven- en industrieterrein Flevokust te Lelystad. De gemeente Lelystad was al ver gevorderd met de voorbereiding van de ontwikkeling van Flevokust en heeft daarvoor ook een milieueffectrapport opgesteld. De behandeling in de raad van december 2013 waarin zorgen over de ontwikkeling zijn geuit, geeft aanleiding om te onderzoeken of de plannen kunnen worden geoptimaliseerd. Deze optimalisatie wordt gezocht in drie richtingen: planning en omvang van het gebied waarvoor het geldende bestemmingsplan wordt aangepast, het al dan niet gebruiken van secundaire bouwstoffen en de vormgeving en locatie van de haven. Gelet op het belang van de ontwikkeling van een haven- en industrieterrein trekken de betrokken overheden zoveel mogelijk gezamenlijk op. In dat licht wordt het volgende bekend gemaakt: Met een planologisch-juridisch kader wordt het geldende bestemmingsplan voor het gebied herzien. Welk overheidsorgaan de herziening uiteindelijk vaststelt wordt op een later tijdstip als volgt bepaald: wat kan juridisch, wat is handig in de praktijk en welke overheid staat het dichtst bij de burger.

14

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en inspiratie op www.sportzeewolde.nl. Ook kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de receptie via 036-522 3979.

Warme truiendag

Hierover worden de wettelijk adviseurs om advies gevraagd. De Commissie voor de milieueffectrapportage wordt in deze fase niet om advies gevraagd. Deze commissie zal wel om advies worden gevraagd in de ontwerpfase. Het waterschap heeft voor ontwikkeling van Flevokust al een projectplan voor de verlegging van de primaire waterkering (dijk) in procedure gebracht. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek naar optimalisatie wordt bezien op welke wijze de procedure voor de primaire waterkering kan worden vormgegeven. Terinzagelegging Vanaf 14 februari tot en met 13 maart 2014 kunt u de uitgangspuntennotitie, de notitie reikwijdte en detailniveau Flevokust en een inventarisatie van de zorgen en aandachtspunten rond Flevokust uit de omgeving inzien op de volgende locaties: • Provinciehuis van de provincie Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad. • Gemeentehuis van de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad. • Waterschapshuis van Waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20 te Lelystad. • Smedinghuis van Rijkswaterstaat, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad.

De ontwikkeling van een haven- en industrieterrein is voorzien aan de noordzijde van Lelystad, ter hoogte van het noordelijke gedeelte van het gebied dat lokaal bekend is als het voormalige visvijvergebied. De locatie wordt in het oosten begrensd door de A6 en in het noorden door de energiecentrale. Voor het opstellen van het planologisch-juridisch kader is een Uitgangspuntennotitie opgesteld. Hierin is een kaart opgenomen waarin het bedoelde gebied is aangegeven. Over deze Uitgangspuntennotitie wordt inspraak gehouden, zoals bedoeld in de inspraakverordening van de provincie.

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de internetsite van de provincie Flevoland: http://www.flevoland.nl/digitaal-loket/inzien.

De ontwikkeling van Flevokust voorziet mede in de ontwikkeling van diverse mogelijke m.e.r.- en m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteiten. Dit zijn de aanleg van een binnenhaven, de aanleg van faciliteiten voor de overslag van goederen tussen verschillende vervoerswijzen, de aanleg van een industrieterrein, buitendijks ontgronden en de verlegging van een primaire waterkering (dijk). Voor de ontwikkeling van Flevokust wordt een onderzoeksrapport naar de milieueffecten (MER) opgesteld. Hiervoor wordt de uitgebreide m.e.r.-procedure doorlopen. Op dit moment is een ‘Notitie reikwijdte en detailniveau MER Flevokust’ opgesteld.

U kunt uw zienswijze ook per e-mail zenden aan provincie@flevoland.nl onder vermelding van “Zienswijze Flevokust” en voorzien van datum, naam, postadres en woonplaats.

Reactie Op de stukken die ter inzage liggen, kan worden gereageerd met een zienswijze, door uw schriftelijke reactie onder vermelding van “Zienswijze Flevokust”, te zenden aan: Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

Informatiebijeenkomst Op maandag 17 februari 2014 is er een informatiebijeenkomst over Flevokust. Locatie: Provinciehuis, Visarenddreef 1, Lelystad. Tijd: inloop vanaf 19.30 uur; start programma om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Één dag in het jaar is Nederland extra bewust bezig met het milieu, energie en duurzaamheid. Dan vindt er een landelijke actie over deze onderwerpen plaats. Ook obs De Kiekendief stond vrijdag 7 februari stil bij dit thema. Tijdens de leerlingenraad met voorzitter (directeur) Bas de Vente is er opnieuw gesproken over de ‘warme truiendag’ van vorig jaar. Ook dit jaar wilde de leerlingenraad dit doen; om op die manier iets terug te doen voor het milieu. De kachels worden wat lager gezet, zodat er minder schadelijke stoffen in de lucht komen en er wat minder energie verbruikt wordt. Iedereen had deze dag daarom een warme trui aan. Wethouder Gerben Dijksterhuis van ‘Duurzaamheid’ en John de ‘Vries’, beleidsmedewerker milieu van gemeente Zeewolde, vinden dat een zeer goed initiatief en kwamen een

kijkje nemen op deze school en om te voelen hoe ‘koud’ het was. Voor deze gelegenheid had John een speciale ‘warme truienquiz’ gemaakt, met daarop interessante vragen over energie, verwarming, CO2 en windmolens. Wethouder Dijksterhuis nam de quiz af in groep acht. De kinderen wisten er al veel van. Enthousiast vertelt de wethouder: ‘Heel goed om de kinderen meer bewust te maken over het milieu en het gebruik van energie.’ Juf Marion Treffers had met de kinderen diverse activiteiten bedacht waaraan ook Gerben Dijksterhuis en John de Vries enthousiast meededen samen met de kinderen, zoals proefjes over temperatuurbeleving, ijsklontjes en zout, vingerhaken en een ‘Loesje kreet’ verzinnen. Het werd al snel duidelijk dat iedereen zeer gemotiveerd bezig was met dit belangrijke thema.


Varia Sport

Dinsdag 11 februari 2014

Ingezonden Parkeren en bestemmingsplan Zeewolde Zeewolde heeft een vreemd beleid wat betreft parkeren. Als er een voetbaltoernooi is mag men niet in het gras langs de weg parkeren, ondanks dat de parkeerplaatsen vol zijn (te weinig plek dus) worden er bonnen uitgeschreven. Als er een loop is die start bij de MMM boerderij en de auto’s overal langs de kant in het gras staan zeurt niemand erover en geen bonnen. Op de Koolzaadlaan, waar volop parkeerplaatsen zijn, parkeren mensen de auto langs de weg, vaak zelfs vlak voor zijstraat, maar dat mag/kan kennelijk allemaal. Op de Tarwelaan zijn parkeerplaatsen aan één kant van de straat, de andere kant heel breed stuk gras en dan

de Distel aan de andere kant, auto’s op de Tarwelaan staan langs de weg, naast de erg brede strook gras, zelfs in de bocht vaak grote auto’s, waardoor er slecht zicht is en men elkaar niet van twee kanten kan passeren. Waarom geen parkeerverbod op de Koolzaadlaan? Waarom grasstrook Tarwelaan/Distel niet versmallen en daarvoor in de plaats parkeerplekken maken? Ook is er een vreemd gedrag wat betreft bestemmingsplan winkels. Op het Schepenveld bijvoorbeeld. mag de fietsenmaker geen fietsen verkopen omdat het niet in het bestemmingsplan past. Maar als men in zijn tuin een verbou-

wing doet, om er een schoenenwinkel te beginnen, mag dat wel, terwijl er zo veel (winkel)panden leeg staan. Vervolgens wordt dat pand verhuurt en komt er een kapsalon in, dit alles is op zijn minst toch wel erg vreemd te noemen. De gemeente Zeewolde meet wel erg met twee maten. Panden in het centrum zijn belachelijk duur, maar als elke ondernemer in eigen huis/tuin iets kan beginnen, dan kunnen we het centrum wel sluiten. Wat zou het fijn zijn als de gemeente eens na gaat denken over deze situaties. M. Verbruggen

Parkeren en bestemmingsplan Zeewolde Zeewolde Actueel deed verslag van een leuk architectuurdebat in de Verbeelding. En van het rondje politici aldaar. Duidelijk in wat ze wilden waren de meesten inderdaad niet. “U was toch van Groen Links, u gaf tenminste antwoord uit die hoek”, zei gespreksleider Bert van Meggelen tegen VVD-er Plate tijdens het

architectuurdebat in de Verbeelding. Aldus Actueel. Die opmerking klopt. Maar een aantal mensen vroeg mij de afgelopen dagen wàt ik dan zei. Dat staat niet in het artikel. Mijn antwoord was: Zeewolde moet kiezen voor mooi. Alleen door onderscheidend te zijn heeft ons dorp een kans. Getuige het applaus stond ik niet alleen. Het

Verkeersschool United breidt uit

Verkeersschool United, die een jaar geleden zijn werkgebied vergrootte met de regio Zeewolde en Harderwijk, kijkt terug op een succesvol jaar. Reden voor eigenaar/instructeur Gerard-Jan van Bart om zijn BOVAG erkende verkeersschool in de regio Zeewolde uit te breiden met een nieuwe partner; erkend instructeur, Dave Nijveldt. De Zeewoldenaar heeft net als Gerard-Jan een jarenlange ervaring als rij-instructeur. “We hebben elkaar als oud-collega’s weer gevonden en willen samen op een positieve manier 2014 in gaan!” Om de cursisten goede en zelfstandige bestuurders te laten worden, biedt Verkeersschool United een vak-

Aflevering 92

John Jager (aangewezen door Nicole Westerkamp).

kundige en structurele aanpak van de lesvormen, met een positieve feedback naar de cursist. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer, waarbij plezier in het rijden voorop staat. “Iedere leerling vraagt om een eigen aanpak. Daar spelen wij zo goed mogelijk op in”, licht Gerard-Jan toe. “En dat heeft geleid tot een goed resultaat, want in het afgelopen jaar hebben wij 80% slagingspercentage gescoord!” Belangstellenden krijgen bij Verkeerschool United altijd een gratis proefles. “Op die manier kunnen ze op ongedwongen wijze en zonder verplichtingen kennis met ons maken”, aldus Gerard-Jan. “Na de proefles kan de instructeur een gericht advies geven over welke opleiding bij de curNaam: John Jager. Leeftijd: 48. Geboorteplaats: Woldendorp, gemeente Termunten, 10 km onder Delfzijl. Beroep: Rayonmanager Unilever Food Solutions (horeca grootverbruik). Ook bekend van: Roemenië-groep en Kamerkoor. Burgerlijke staat: Gehuwd met Ester, al twintig jaar. Kinderen: Twee, Josh (18) en Luke (16). Sport: Voetbal kijken en komende weken Olympische Spelen op tv volgen. Hobby’s: Zingen en humanitair werk. Levensovertuiging/geloof: Christelijk, protestant. Levensmotto: Leef, geniet en pluk de dag. Favoriete muziek: Heerlijke rustgevende muziek van Secret Garden en All Angels, maar ik kan

is me eerlijk gezegd niet duidelijk wat daar nu Groen Links aan is. Maar een paar conclusies kun je misschien wel trekken: 1) Architecten hebben meer verstand van stenen dan van mensen, 2) Wellicht heeft de VVD een imago probleem bij architecten.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Boekentip

Kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren Hariku Murakami Tsukuru Tazaki is opeens helemaal alleen. Zijn jeugdvrienden, die zijn achtergebleven in zijn geboortestad toen hij in Tokyo ging studeren, willen hem van de ene op de andere dag niet meer kennen. En hij heeft geen idee waarom. Verlangen - naar vriendschap, liefde, een verloren jeugd: het is ondertussen een klassiek thema in het universum van Haruki Murakami, nu weer voortreffelijk verbeeld in zijn melancholieke, kleurloze hoofdpersoon. Het boek is verkrijgbaar bij Bruna

De lijsttrekker Woensdag 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Zeewolde Actueel stelt wekelijks een lijsttrekker voor.

Meer informatie:Dave Nijveldt, tel. 06-26650851. Gerard-Jan van Bart, tel. 06-21887090, www.verkeersschoolunited.nl of volg ze op Facebook!

Lijst: 5. Partij: PvdA/GroenLinks. Lijsttrekker: Jan Klop. Leeftijd: 65. Burgerlijke staat: Gehuwd met Aukje. Drie kinderen: Gerrit Jan, Tjomme en Nelleke. Beroep: Gepensioneerd directeur RCN. Zeewoldenaar naar sinds: 1 januari 2004. Politieke ervaring: Acht jaar fractievoorzitter. Vier jaar commissie Bestuur en Middelen (2006-2010) en vier jaar commissie Ruimte en Wonen (20102014). Acht jaar commissievoorzitter. Het mooie van Zeewolde: De centrale ligging en het goede woonklimaat. Ongelooflijke rijkdom aan natuur en water. Ruimte is ons grootste kapitaal, dat is al een schaars goed in WestNederland. We hebben geen last van eeuwenoude machtsverhoudingen. Dat betekent dat er veel kan en er genoeg mogelijkheden zijn om verder te ontwikkelen. Wat beter kan: Men is in Zeewolde vrij snel tevreden en richt zich nog te veel op het kleine en direct persoonlijke belang. Het sterke van het huidige college Leefbaar Zeewolde-ChristenUniePvdA/GroenLinks: Dit stabiele bestuur was een zegen voor Zeewolde. Vier jaar geen ruzie of gedoe. Onze gemeente is financieel sterker geworden in een moeilijke tijd met behoud van kwaliteit van de sociale zorg en lage lasten. We zijn de duurzaamste gemeente van Nederland. Vliegroutes komen niet boven het dorp. Verder lage werkloosheid en groeiende werkgelegenheid. Het middelbaar onderwijs werd voorts uitgebreid met Oriënt. Zeewolde is uitstekend voorbereid op de nieuwe sociale taken als jeugdzorg,

soms ook los gaan als ik goede trancemuziek hoor. Die tijd zou ik graag over willen doen: De Koninklijke Marine en drie jaar Curaçao. Daar blijf ik voor thuis: Lekker eten. Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Een rugzak vol bagage om te kunnen zijn zoals ik nu ben. Zeewoldenaar sinds: 1996. Zeewolde omdat: Lekker centraal in Nederland. Inwoners uit alle windstreken, daardoor veel diversiteit. Het sterke van Zeewolde: Blijven innoveren en uitbreiden op het gebied van wonen en industrie. Veel wat is gebouwd in Zeewolde is ruimtelijk opgezet. Mooiste plek van Zeewolde: Mijn eigen huis. Zeewolde mist: Een tropisch zwemparadijs in het dorp. Alle winkels open op zondag in Zeewolde: Niet doen! Mogen wij het gevoel houden van een zondag en

weekend!? Aantal keren goud Nederland in Sotsji: Negen. Rutte ook naar Sotsji: Als het de economie kan stimuleren heb ik er geen problemen mee. Nieuws dat me onlangs raakte: Dat er twee Oostenrijkse olympiërs zijn bedreigd met de dood. Carnavalsplannen: Helemaal niet. Ik ben geen Brabander of Limburger. Vakantieplannen 2014: Werkvakantie in Roemenië en samen met mijn gezin naar Kroatië. Ik weet al waar ik op ga stemmen in maart (gemeenteraad): Ik stem op Bouwe van der Weide (CDA). Het feit dat Nicole mij aanwees: Leuk om iets meer prijs te geven van mijzelf, wat nog niet iedereen weet. Jij doet onder meer veel voor de Roemenië-groep uit Zeewolde. Wat is je het meest bijgebleven van deze reizen en wanneer mag ik mee om dit vast te leggen? (vraag Nicole):

Eduard Plate

sist past om tot een goed resultaat te komen.” Er wordt bij Verkeersschool United gelest in rookvrije auto’s en altijd met een vaste instructeur. Leerlingen kunnen per direct met hun rijopleiding starten. Of het u om een spoedopleiding gaat of om een opleiding verspreid over weken of maanden; Verkeersschool United kan altijd een passende opleiding aanbieden. Voor de rijopleiding biedt Verkeersschool United een actiepakket aan met daarin een gratis tussentijdse toets bij het CBR t.w.v. 189 euro. “De cursist kan bij zo’n toets het examengevoel ervaren en hoe hij/zij onder druk presteert met een vreemd persoon naast zich”, vertelt Dave. “Onze ervaring is dat de slagingskans hoger is na een tussentijdse toets. Cursisten zien het als extra overwinning als zij de toets goed hebben doorstaan. Met diegene die het er minder goed vanaf brengen bekijken we samen waar nog extra aan gewerkt moet worden om zo positief naar het examen toe te werken.” Bij het actiepakket wordt ook een gratis online theoriecursus verstrekt.

15 1

participatiewet, maatschappelijke ondersteuning en zorg voor passend onderwijs. We kunnen de toekomst met gepast vertrouwen tegemoet zien. Wat beter had gemoeten: De ontwikkeling van de woonzorgzone en de uitbreiding van De Sfinx. Er zijn door Seaewald hoge verwachtingen gewekt en het lijkt alsof er niets is gebeurd. Het college heeft op dat vlak heel veel werk verzet, maar ik vind dat men de bevolking daarover vaker en beter had moeten informeren. Ook over de rol van investeerders en zorgverzekeringen. Met name ouderen willen nu weten waar ze aan toe zijn. Dat scouting aan aan het Nulderpad komt, is niet de schuld van het college, maar van sommige partijen in de raad. We moeten meer openstaan voor vernieuwing en verandering, nog meer durf hebben om op de lange termijn te denken. Ook in tijden van crisis. Anders gaat het goed mis met onze zelfstandige gemeente. Motto PvdA/GroenLinks: Sociaal Actief Duurzaam. Wij maken verschil in Zeewolde. Speerpunten: Werkgelegenheid, onderwijs, duurzaamheid en goede zorg. Aantal zetels PvdA/GroenLinks: Vier. Website: www.pvdagroenlinkszeewolde.nl en Facebook PvdA GroenLinks Zeewolde. In Haranglab wonen zo’n 220 Roma zigeuners. Volwassen mensen hebben het verstand van een kind, normen en waarden kennen ze niet. Er is veel inteelt en moeders van 12 en 13 jaar oud. Als vader van 18 heb je al vijf kinderen die je niet kunt onderhouden. Ongeveer twee maal per week krijgen ze soep en brood, verzorgd door een kerklid vanuit een ander dorp. Daarvoor zijn giften nodig. Ik zou het leuk vinden dat Nicole een keer mee zou gaan, al is dat in verband met allerlei regels niet zomaar mogelijk. Wat ik nog kwijt wil: Wees blij met wat je hebt! Ik hoop dat er over tien jaar toch wat is veranderd in Haranglab. Dat de kinderen van nu bijgebrachte normen en waarden uit kunnen dragen naar hun kinderen. Volgende keer in the picture: Irma Kooij. Mijn vraag aan haar: Kun je mij vertellen waarom jij altijd zo gezellig druk bent?


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

16

Auto Actueel!

Pechhulp bij uw Vakgarage Bij de Vakgarage bent u verzekerd dat uw auto in de beste handen is voor onderhoud en reparatie. Toch kan het gebeuren dat uw auto niet meer start, een mankement vertoont een lekke band krijgt of u uw sleutels erin heeft laten liggen. De Vakgarage heeft in dit soort situaties dé oplossing voor u: Pechhulp.

Vakgarage biedt een volledige pechhulp service: • In heel Nederland, inclusief uw woonplaats • In heel Europa • Inclusief Vervangend Vervoer • Pechhulp aan uw caravan/aanhangwagen • Pechhulp voor iedereen die in uw auto rijdt • Vanaf slechts € 49,95 per jaar!

De Vakgarage Pechhulp is voor u verkrijgbaar als u uw auto laat onderhouden door de Vakgarage. Wij onderhouden uw auto volgens de fabrieksspecificaties en met behoud van de fabrieksgarantie. Koopt u een Vakgarant Premium occasion bij de Vakgarage? Dan zit de pechhulp automatisch inbegrepen in de prijs van uw nieuwe auto.

Van Steijn auto’s

Wat zijn de voordelen? Naast de complete pechhulp service geniet u bij Vakgarage Pechhulp van de volgende voordelen: 24/7 recht op pechhulp; Zeer voordelige premie

vanaf € 49,95; Nederlandstalige alarmcentrale; 1 telefoonnummer bij pech waar u ook bent; Gemiddeld binnen 35 minuten hulp ter plaatse in Nederland Geen automatische verlenging.

Vakgarage JWS • Schepenveld 15 • Zeewolde Tel. 036-522 1738 • www.vakgaragejws.nl

Auto Brouwer BV

• Klein onderhoud vanaf € 79,00 APK voor maar • Airco-Service compleet, incl. vullen € 19,95* van olie en koudemiddel € 85,00 • Gratis vervangend vervoer tijdens reparatie of onderhoud van uw auto (auto of fiets) • Mogen wij uw auto onderhouden, dan is de zomer/winterbanden opslag GRATIS!!! • Gratis RUITENVLOEISTOF bij onderhoud * incl. afmeldkosten en excl. roetmeting

A/C onderhoud

gratis ruitenvloeistof

opslag banden

aircoservice compleet

Hét betaalbare en betrouwbare alternatief voor de merkdealer….. Marconiweg 21A, 3899 BR ZEEWOLDE tel: 036-5227013

www.vansteijnautos.nl info@vansteijnautos.nl

JWS

SUZUKI SWIFT 1.3 EXCLUSIVE 5 DEURS elek. 150.982 km, benzine, 92 PK, airco, ale centr n, velge n ramen voor, lichtmetale chbekra stuur EBD, & ABS ., deurvergr tiging, airbag rondom, radio-CD/MP3 speler, mistlampen voor, etc. Wegenbelasting € 33 p/m

Gaffel 10 Zeewolde T. 036 522 4060 info@autobrouwerzeewolde.nl

www.autobrouwerzeewolde.nl

BIG EVENT GEMIST? AUT O MAA T

AU TO M AAT

Car Service

CITROEN C2 VT R 1.4I LIGNE AMBIANCE Benzine, 119.06 7 km, 73 PK, bo ordcomputer, crui se control, star tblokkering, regensen sor, stuurbekra chtiging, automatische airco, airbag(s ), ABS & EBD, CD-speler , warmtew. vo orruit, etc. Wegenbe lasting € 31 p/ m

€ 7.925

€ 3.550

Schepenveld 15, Zeewolde werkplaats (036) 522 17 38 showroom (036) 522 47 10 www.vakgaragejws.nl

Openingstijden: maandag t/m donderdag 8 – 18 uur, vrijdag 8 – 21 uur, zaterdag 8 – 17 uur

Onderhoud en reparatie Verkoop, verhuur & leasing Schadeherstel Alle merken! Schepenveld 49 | 3891 ZK Zeewolde | telefoon 036-522 13 30 | www.jedi.nl

Harderwijk +

2.000,EXTRA HarderwijkINRUILWAARDE

KOM NAAR BROEKHUIS ZEEWOLDE EN PROFITEER NOG VAN:

GRATIS BIFUEL UPGRADE

Harderwijk Broekhuis Opel Zeewolde

Mast 19 • (T) 036 - 522 35 66

broekhuisgroep.nl

Auto Palace Harderwijk Uw Fiat & Peugeot dealer voor Auto Palace Harderwijk HarderwijkUwen Fiatomgeving. & Peugeot dealer voor Auto Palace Harderwijk Harderwijk en omgeving. Uw Fiat & Peugeot dealer voor Harderwijk en omgeving. @autopalacegroep AUTO PALACE GroepGroep AUTO PALACE Groep @autopalacegroep AUTO PALACE Groep AUTO PALACE Tel: 088-0035615 | info@autopalacegroep.nl | www.autopalacegroep.nl Tel: 088-0035615 | info@autopalacegroep.nl | www.autopalacegroep.nl

+


Sport

Dinsdag 4 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

17

Reis om de wereld tijdens vakantiesportspektakel OCCASIONS - ONDERHOUD - REPARATIE - APK Landbouwweg 100, 3899 BG Zeewolde T. 06 215 854 65 M. info@autobedrijfvanderknaap.nl I. www.autobedrijfvanderknaap.nl

AUTOBEDRIJF

VAN DER KNAAP

Door Voedingspraktijk Zeewolde lekkerder in je vel

Manjeska Boersma is voedingsdeskundige en leefstijlcoach. In januari 2014 is zij gestart met Voedingspraktijk Zeewolde, gevestigd aan het Gildenveld 30d. Met het geven van deskundige voedings- en bewegingsadviezen op maat, begeleidt zij mensen naar een gezond gewicht en een duurzame, gezonde levensstijl. “Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn”, licht Manjeska toe. “Een gezonde levensstijl is voor iedereen haalbaar. Daarna komt een gezond gewicht vanzelf. Het gaat erom dat je lekker in je vel zit. Dat is het allerbelangrijkste!” Problemen als overgewicht, verminderde weerstand of gebrek aan energie komen vaak voort uit een verkeerd voedings- en/of leefpatroon. Uit ervaring weet Manjeska, die als voedingsdeskundige gericht is op de inhoudstoffen van voedingsmiddelen, dat voeding je ook letterlijk ziek kan maken. “Door gezonder te eten kun je ervoor zorgen dat je je vitaler en energieker gaat voelen. Daarbij verbetert een gezond lichaam het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor eventuele klachten sneller verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.” Om mensen te leren bewust over voeding na te denken, heeft Manjeska het ‘8 je fit plan’ gelanceerd. “Dit is 8 weken durend programma waarin mensen inzicht krijgen in hun eetpatroon; onder meer waar hun valkuilen liggen. Ik geef ze handvatten om verstandige en gezonde keuzes

Het Vakantie Sport Spektakel vindt in de voorjaarsvakantie 15 tot en met 23 februari plaats op woensdag tot en met vrijdag van 10:30 tot 14:30. Tijdens dit evenement kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar voor €4,50 onbeperkt sporten, zwemmen, knutselen en spelen. Deze keer staat het festijn in het teken van ‘Reis om de wereld’. De hele wereld in één sportzaal ontdekken door middel van verschillende sporten spelactiviteiten. Wat dacht je van lopen over de Chinese muur, bowlen met kokosnoten of paaltjesvoetbal in

Brazilië? Onbeperkt zwemmen kan natuurlijk ook. Kinderen, die mee willen doen, moeten in het bezit zijn van een Adiploma. Voor kinderen van 6 jaar geldt zelfs dat zij in het bezit moeten zijn van een A en B diploma. Dit alles om ervoor te zorgen dat de veiligheid ten allen tijde gewaarborgd is. Om tegemoet te komen aan wensen van kinderen, die hier niet aan voldoen, wordt toegestaan dat een kind vanaf 6 jaar zonder de vereiste diploma’s wel kan komen, mits hij of zij begeleidt wordt door een betalende volwas-

‘Ontdek de pleegouder in jezelf’

Vitree is in Flevoland op zoek naar pleegouders die voor een korte of langere tijd de opvoeding en verzorging op zich willen nemen van een kind dat niet meer thuis kan wonen. Voor kinderen van alle leeftijden (0 tot 18 jaar) zijn pleegouders nodig. Om zo te zorgen dat bijvoorbeeld een 12-jarige ook nog in een pleeggezin kan wonen. Belangstellenden zijn van harte wel-

kom op de informatieavond op woensdag 5 maart in Lelystad. Tijdens deze avond krijgen de deelnemers informatie over diverse vormen van pleegzorg, zoals langdurige pleegzorg en crisis pleegzorg. Een ervaren pleegouder vertelt over zijn/haar praktijkervaringen. Tevens wordt uitleg gegeven over het traject om pleegouder te worden. Uiteraard is er ook ruim

Randmeerconcert piano en cello

te maken, met afvallen als resultaat.” Om dat te bereiken krijgen cliënten de basis voor een afwisselend en uitgebalanceerd weekmenu mee naar huis. Deze is afgestemd op de persoonlijke eetgewoontes en het leefpatroon. “Het is dus geen dieet”, benadrukt Manjeska. “Ik let natuurlijk wel op de calorieën, maar richt me meer op de inhoudstoffen. Voordeel is dat het hele gezin mee kan eten. Je hoeft dus niet apart inkopen te doen. Ook eventuele allergieën kunnen in het menu worden ingepast. Ik wil mensen hiermee bewust maken van de verschillen in voeding, bijvoorbeeld waarom een appel een gezondere keuze is dan een banaan, waarom je beter volkorenbrood kan eten dan witbrood en hoe het komt dat er bijvoorbeeld op een bakje halvarine zoveel ingrediënten vermeld staan en wat deze doen in je lichaam.” Bewegen is ook een onderdeel van het programma. “Ook hierin geef ik advies op maat, zodat het voor iedereen haalbaar is.” Het eerste adviesgesprek bij Voedingsprakijk Zeewolde is gratis. “Mensen kunnen hun vragen stellen, ik leg mijn werkwijze uit en kijk wat ik voor ze kan betekenen. Waar de één genoeg heeft aan twee consulten, gaat de ander een heel traject in. In principe probeer ik met zo weinig mogelijk consulten een goede basis te bieden. Uiteindelijk moeten de mensen het toch zelf doen.” Voor meer informatie: tel. 0634046988 of kijk op de website www.voedingspraktijkzeewolde.nl.

Zondag 16 februari is er twee keer een Randmeerconcert in de Catharinakapel in Harderwijk, door het duo Larissa Groeneveld (cello) en Frank van der Laar (piano). U kunt kiezen uit het koffieconcert om 11.00 uur of het middagconcert om 14.00 uur. Het programma is van klassieke componisten, zoals F. Mendelssohn, F. Chopin en L. Van Beethoven, naast composities van B. Martinu en E. von Dohnányi.

Het duo Larissa Groeneveld en Frank van der Laar heeft al zes keer eerder met veel succes opgetreden bij de Randmeerconcerten. Beiden zijn met de hoogste onderscheidingen voor hun instrument afgestudeerd en hebben hun studie internationaal voorgezet. Ze hebben ieder veel muziekprijzen gewonnen. Als solist hebben ze opgetreden bij grote orkesten over de hele wereld. Ook zijn ze te horen geweest op radio en TV. Ze hebben

sene. Hierbij geldt in verband met het toezicht één volwassene per twee kinderen. De organisatie is in handen van de combinatiefunctionarissen Sport Zeewolde, Gymnastiekvereniging de Zeesterren en Sportcomplex Het Baken. Kaarten zijn in de voorverkoop bij de receptie af te halen tijdens reguliere openingstijden van sportcomplex Het Baken. Dagkaarten zijn op bovengenoemde dagen af te halen vanaf 10:00 bij de receptie in sportcomplex Het Baken. Wees er snel bij, want vol is vol.

de gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond start om 20.00 uur en is geheel vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avond eindigt om uiterlijk 22.00 uur. Aanmelden kan via de website www. vitree.nl/pleegzorg of per e-mail aan pleegzorgflevoland@vitree.nl. Wilt u liever (eerst) informatie per post ontvangen, dan kunt u dat aangeven.

prachtige CD’s op hun naam staan. Dit gepassioneerde en virtuoze duo brengt elk muziekstuk stralend tot leven.

Het concert begint om 11.00 uur en om 14.00 uur in de Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk. Losse kaarten zijn voorafgaand aan het concert verkrijgbaar aan de zaal, zolang de voorraad strekt. Zie verder www. randmeerconcerten.nl

Veel belangstelling voor TV- cursus bridge Uit kijkcijferonderzoek blijkt dat meer dan 100.000 huiskamers live naar de afleveringen van de TVcursus “Iedereen kan Bridgen” is gekeken. Ook op internet is via Uitzending gemist inmiddels door duizenden naar de uitzending gekeken. De TV cursus is op elke woensdag vanaf 14.30 te volgen bij omroep TV Max. op Ned. 2, Woensdag 12 februari wordt les 10 uitgezonden. Deze cursus is niet volledig maar geeft een aanzet om verder te gaan met bridgen.

Samen met de Bridge Bond organiseert de Bridge vereniging Zeewolde een speciale “opvangavond” Tijdens deze avond zal nader worden ingegaan op de afleveringen van de TV cursus en zal door docent Nico van der Zwet vragen worden beantwoord, die bij u zijn opgekomen tijdens het volgen van de TV cursus. Tevens zullen op deze avond spellen worden gespeeld, onder leiding van Nico, met onder andere nieuwe leden en met ondersteuning van leden van de Bridge vereniging Zeewolde.

Deze speciale avond zal gehouden worden op woensdag 27 februari in Open Haven aan het Kerkplein. Ontvangst (met koffie) is om 19.30 uur en aanvang 19.45 uur. via www.bridge.nl/tv-cursus kunt u meer informatie vinden, bv. alle uitzendingen gemist, internet Bridge, enz. Voor deelneming op 27 februari kunt u zich opgeven via email: tc@bczeewolde.nl of pr@bczeewolde.nl, of telefonisch Johan Scheen, 06-27 522 471.

Leerlingen geven eigen kijk op Flevoland

Onder leiding van kunstenaars Gonny Geurts en Femke Wubbels en architect René van Zuuk, die onder meer De Verbeelding heeft ontworpen, zijn ruim 300 leerlingen, de 6e klassers van basisschool De Delta en alle 2e klassers van De Levant en de Oriënt, de afgelopen tijd hard aan het werk geweest met het beeldende project ‘Hoe groot is jouw wereld?, maar dan gericht op Flevoland. Daarin mochten de leerlingen een plek in Flevoland die voor hun bijzonder is, in 2D of 3D in beeld brengen. Gonny Geurts liet ze zien hoe Google Earth ze daarbij kan helpen. In totaal zijn er zo’n 18 maquettes gebouwd. Leerlingen van De Delta werden geïnspireerd door het plekje tegenover hun school: de muur Sea Level van Richard Serra. Zij maak-

ten gebruik van een oude maquette van de muur om daar een mooie en lelijke stad op te bouwen. Levant leerlingen hebben onder meer hun lievelingsplek weergegeven in col-

lages. Leerlingen van de Oriënt hebben, gebruik makend van de techniekklas op het LOCT, een compleet nieuw vrije tijdhart voor Zeewolde gerealiseerd.

Valentijnsverwenochtend voor (ex)borstkankerpatiënten

De afdeling Harderwijk van De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) organiseert samen met ziekenhuis St Jansdal voor de negende keer een Valentijnsverwenochtend. Dit keer op vrijdag 14 februari. De bijeenkomst vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis (1.03). (Ex)borstkankerpatiënten zijn van harte welkom. De verwenochtend begint om 9.30 uur. Er is voldoende gelegenheid om

even na te praten met elkaar. De BVN bestaat 35 jaar. De afdeling Harderwijk organiseert twee keer per jaar een themaochtend. Daarnaast geeft zij regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, samen met andere kankerpatiëntenverenigingen. Ook is de afdeling ruim vertegenwoordigd bij de zwemgroep in Calluna en de Sypel, speciaal voor kankerpatiënten. Dit wordt mede georganiseerd door

de Maretak. Deze keer organiseert de BVN een themaochtend. Nadere informatie is verkrijgbaar via Gerda Kroon, coördinerend oncologie verpleegkundige van ziekenhuis St Jansdal: 0341-463851. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.stjansdal.nl/voorlichting, documentatie@ stjansdal.nl of telefonisch via: 0341463420.


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

FLEVOKUST M A AKT DOORSTART In februari 2014 start het vervolg van de planologisch-juridische procedure voor de realisatie van Flevokust, een overslaghaven met containerterminal en industrieterrein ten noorden van Lelystad. Belangstellenden kunnen zienswijzen indienen. Maandag 17 februari 2014 zijn belangstellenden welkom op een informatiebijeenkomst. Op 17 december 2013 stemde de gemeenteraad van Lelystad tegen de plannen voor Flevokust, een nieuwe overslaghaven met containerterminal en industrieterrein ten noorden van Lelystad. Op 18 december 2013 is over Flevokust gesproken in Provinciale Staten van Flevoland. De Statenleden vinden de realisatie van de overslaghaven en containerterminal zo belangrijk voor de economie van Lelystad en de regio dat zij Gedeputeerde Staten in een motie hebben gevraagd om er alles aan te doen om Flevokust alsnog te realiseren.

Wat zijn de volgende stappen? Als eerste stap wordt op 11, 12 en 13 februari 2014 in de huis-aan-huis-bladen in Flevoland en in de Staatscourant een zogenoemde “Kennisgeving” gepubliceerd. Hierin geeft de provincie aan dat zij een planologisch-juridisch kader voor de aanpassing van het bestemmingsplan en een Milieueffectrapport (MER) wil opstellen voor Flevokust. De kennisgeving geeft aan, hoe de planologisch-juridische procedure die nu volgt in elkaar zit en hoe en wanneer belangstellenden daarop kunnen reageren.

Er was toch al een MER? De gemeente Lelystad was eind december 2013 al ver gevorderd Waarom gaat Flevokust toch verder? met de voorbereiding van de ontwikkeling van Flevokust en Flevokust zorgt voor nieuwe banen. Dat is belangrijk voor de heeft daarvoor ook een (concept) milieueffectrapport en een werkgelegenheid, juist in Flevoland waar de werkloosheid het (concept) bestemmingsplan opgesteld, maar nog niet vastgesteld. hoogst is van heel Nederland. De economie kan dus wel een Deze documenten moeten worden aangepast aan de optimalisatie duwtje in de rug gebruiken. Bovendien is er vraag naar Flevokust: van het plan. het bedrijfsleven vraagt om een overslaghaven met containerterminal juist op deze plek, de enige locatie in Inspraakprocedure korte termijn Flevoland vlak langs de A6 en aan de hoofdvaarroute Amsterdam- Voor de inspraak zijn een ‘Uitgangspuntennotitie’, een ‘Notitie Lemmer. Andere voordelen zijn de nabije ligging van de (Hanze) reikwijdte en detailniveau MER Flevokust’ en een Samenvatting spoorlijn en de aanwezigheid van een groeiende luchthaven. van de zorgen en aandachtspunten van de omgeving opgesteld. Transporteurs willen hun producten via Flevokust over het water Deze stukken zijn vanaf 14 februari 2014 gedurende 4 weken in gaan vervoeren in plaats van over de weg. Om niet het risico te te zien bij de provincie, gemeente, waterschap en Rijkswaterlopen dat we de subsidies van het Rijk en Europa verliezen, staat in Lelystad. Op de stukken is schriftelijke reactie mogelijk is dit het moment om Flevokust te realiseren. via een zgn. zienswijze. Provincie en gemeente nodigen belangstellenden van harte uit hier gebruik van te maken. Een nieuw ontwerp De ter inzage liggende stukken zijn ook in te zien op de website Vanaf begin 2014 werkt de provincie Flevoland, samen met van provincie Flevoland (www.flevoland.nl/digitaal-loket/inzien). de gemeente Lelystad, het waterschap Zuiderzeeland en het Rijk aan het optimaliseren van de plannen van december 2013. Daarbij houden zij zoveel mogelijk rekening met de Informatiebijeenkomst kritiekpunten van raadsleden en insprekers. Mocht u meer willen weten, of vragen hebben over In de optimalisatie wordt onderzocht of een financieel haalbaar de doorstart van Flevokust, dan bent u welkom op de ontwerp mogelijk is dat tegemoet komt aan de belangrijkste informatiebijeenkomst Flevokust van provincie en bezwaren uit de omgeving. Want de uitslag van de gemeenteraad gemeente op maandag 17 februari 2014 om 20.00 uur van Lelystad was duidelijk: het ontwerp voor Flevokust moet op (inloop vanaf 19.30 uur). onderdelen anders. Locatie: Provinciehuis, Visarenddreef 1, Lelystad.

www.flevoland.nl/digitaal-loket/inzien

18


Varia

Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Ds. Pieter van Winden interim-predikant bij PGZ Lagere energierekening in de winter wel snel als diepgaand bepalen wat

Sinds begin dit jaar is Pieter van Winden interim-predikant bij de Protestantse Gemeente Zeewolde. Totdat er een nieuwe predikant is vult hij de vacature in die ontstond na het vertrek van Jan en Els van der Wolf naar Voorburg september vorig jaar. Ds. Pieter van Winden (51) was aanvankelijk predikant in DiemenWatergraafsmeer (1989), Duivendrecht (1992), Soest (1995) en Utrecht (2006). In Utrecht was hij parttime predikant en begon hij zijn werk als interimmer in gemeenten in Amersfoort, Utrecht en Leusden. Vorig jaar beriep de synode van de PKN hem als interim-predikant in volledige dienst. Van Winden vindt het een eer dominee te zijn, in welke hoedanigheid dan ook. ,,Het is bijzonder om te merken hoe sterk en getalenteerd een lokale geloofsgemeenschap is. Zeker ook hier in Zeewolde. Er wordt soms

wat meewarig over kerken gedaan. En ook binnen kerken heeft niet iedereen altijd evenveel vertrouwen in de gaven, talenten en mogelijkheden die er zijn. Maar tot op heden heb ik iedere gemeente waarbij ik betrokken was iets van een wonder ervaren. Heel veel mensen zien de kerk als een zegen voor hun woonplaats.” Van Winden ging vorig jaar april als interim-predikant aan de slag in Ermelo. Hij rondt daar dit voorjaar zijn werkzaamheden af. Enkele maanden zal er sprake zijn van een soort overlap. De Soestenaar heeft zin in de ontmoeting met Zeewolde. ,,Met de gemeente van Zeewolde gaat het goed. Ik heb bewondering voor deze gemeente, voor de vele mensen die er zich met hart en ziel inzetten. Wat gebeurt hier veel goeds! Ik ben gevraagd om de gemeente tijdelijk te helpen. Men wil niet zomaar ergens gauw een nieuwe predikant vandaan plukken, maar zo-

de gemeente te bieden heeft, waar de gemeente heen wil en wat voor soort predikant daar bij past.” Van Winden vindt het een mooie eigenschap van ‘Zeewolde’ dat het eigen initiatief veel ruimte krijgt. ,,Ik heb haast de indruk dat ieder gemeentelid die iets wil beginnen, dat ook doet en kan doen. Er zijn dus heel veel betrokken mensen.” Onder die betrokken mensen zijn ook veel jongeren, zo heeft de tijdelijke predikant reeds gemerkt. ,,Het is de vraag hoe men hier met de weelde van de grote hoeveelheid jongeren omgaat. Maar men ziet die weelde. ‘Hart voor jongeren’ is gekozen als een pijler van de aanpak. Het is tijd om die pijler verder in praktijk te brengen, op zo’n manier dat het voor Zeewolde in het algemeen een positieve uitstraling heeft. Jongeren hebben veel mogelijkheden, zijn vaak snel en ook bijzonder betrokken op elkaar en de samenleving. Jongeren hebben ook specifieke mogelijkheden. Het is een dure, harde en onzekere tijd voor velen van hen. De kerk is bezig om daar wat mee te doen. Om met jongeren het verschil te maken in Zeewolde. Positief verschil.”

Het stookseizoen is in volle gang en dat betekent een hoger energiegebruik. Om het gebruik te verlagen, wordt vaak minder goed geventileerd. En dat is juist volledig met elkaar in tegenspraak. In veel woningen zijn de stookkosten hoog omdat er teveel vocht in huis aanwezig is. Vocht van het koken, vocht van opgehangen wasgoed, vocht vanuit de doucheruimte. Het aanwezige vocht zorgt er voor dat extra energie in de woning gestopt moet worden om het warm te krijgen. Blijft er vocht op de kozijnen staan, dan is er niet goed geventileerd. De kitlagen van de kozijnen worden zwart en dat betekent schimmel in huis.

Van Winden vindt het van ‘wijsheid en vertrouwen’ getuigen om de huidige vacaturetijd aan te grijpen voor bezinning. ,,Ik kon me goed indenken dat men moeite had met hoe je het invullen van de vacature moet aanpakken. Het is jaren geleden dat men dit bij de hand had. Zeewolde heeft een jonge gemeente (…).” Het gehele interview met ds. Pieter van Winden is te vinden op www.zeewolde-actueel.nl.

Projectkoor zoekt deelnemers requiem Allerzielen

Goed ventileren: Laat altijd de roosters open. Deze lucht zal via de mechanische ventilatie afgevoerd worden. Door de ventilatie wordt de lucht gedroogd en deze droge lucht kan sneller opgewarmd worden. Overdag de slaapkamers luchten is uitstekend. Meer dan een half uur is echter niet nodig. Zet bij het douchen en het drogen van de was de ventilatie een stand hoger.

19 1

Daarbij wordt er van uit gegaan dat het filter van de mechanische ventilatie jaarlijks is verschoond. In de handleiding bij de mechanische ventilatie staat aangegeven hoe dit uit te voeren, maar gebruik maken van een installateur ligt meer voor de hand. Tijdens het koken zal de afzuigkap in de meeste gevallen aangezet worden. Zorg dat deze voldoende krachtig staat, zodat het kookvocht wordt afgevoerd.

Zorg dat de radiatoren vrije ruimte hebben om hun warmte aan de omgeving af te geven. Liever geen omtimmeringen of meubels voor de radiatoren. Lange gordijnen, die over de radiatoren heen hangen, zijn ook niet effectief. Wat wel effectief is, is het aanbrengen van radiatorfolie aan de achterzijde. Tegenwoordig is bij de bouwmarkten plakfolie beschikbaar, die vrij simpel aan de achterzijde is aan te brengen. Zo voorkomt u dat warmte wordt afgegeven aan de koude buitenmuur.

Met deze tips kunt u een warme en aangename winter tegemoet zien tegen zo laag mogelijke energiekosten.

Architect Koen van Velsen wist niet dat bibliotheek zes jaar leegstond

Het eerste grote werk van Koen van Velsen (1952) was de in 1989 gerealiseerde bibliotheek aan de Kerkstraat in Zeewolde. Het was destijds een cadeau van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders aan de jonge gemeente Zeewolde, net zoals dat bijvoorbeeld het geval was bij sporthal/zwembad Het Baken en gemeenschapscentrum Arcade (thans The Lux). De laatste jaren heeft Van Velsen zijn ‘kindje’ niet meer gezien. Donderdagavond 30 januari

was hij echter bij het architectuurdebat in De Verbeelding en had hij naar eigen zeggen ’s middags stiekem even naar binnen gekeken bij de Oude Bieb. ,,Ik wist helemaal niet dat het gebouw zes jaar leeg heeft gestaan,” liet de architect desgevraagd aan Zeewolde Actueel weten. ,,De gemeente heeft in het begin één keer contact met mij gehad. We hebben toen enige afspraken gemaakt, maar

ik heb niet de indruk dat men zich daaraan heeft gehouden. Ik ben nooit van de verdere ontwikkelingen op de hoogte gehouden.” Van Velsen snapt niet waarom ‘zijn’ gebouw niet meer als bibliotheek kon dienen. ,,Te klein? Al bij de bouw is er rekening gehouden met mogelijke uitbreiding. Weet iemand nog dat het steegje naast het gebouw daarbij van dienst kon zijn? Ook over andere problemen had men met mij kunnen overleggen, dan waren we er samen uitgekomen. Ik schrik echt als ik hoor dat het gebouw stond te verloederen. Dan kan het best crisis zijn, ik mis bij de gemeente het stukje trots op wat er in haar gemeente tot stand is gebracht.” Wat de gelauwerde architect evenmin bij het gemeentebestuur kan ontdekken, is visie. ,,Anticiperen, een vooruitziende blik. De bibliotheek was heel geschikt geweest om op nieuwe ontwikkelingen in te spelen, ook in het digitale tijdperk.” De middag voor het debat zag Van Velsen voor het eerst sinds jaren zijn markante werk, dat inmiddels door het leven gaat als ‘Oude Bieb’, terug. ,,Ik had vaag wel iets van een andere bestemming gehoord, maar was er nog niet geweest. Ja, ik heb even door een van de raampjes naar binnen gekeken. Het zag er wel gezellig uit, het gebouw wordt nu in ieder geval weer gebruikt.”

Sfeervol Peanuttoernooi De Snipers groot succes Het Baken was zaterdag 8 februari het toneel van het eerste Peanut basketbaltoernooi. Peanutbasketball is door de Nederlands Basketball Bond ontwikkelt voor spelers jonger dan 8 jaar. Op een half veld spelen zij drie tegen drie met aangepaste regels (o.a. kleinere bal en lagere baskets) Spelplezier staat voorop op deze leeftijd. Teams van o.a. Ceres, Landstede en

Vuas namen het op tegen de Snipers. Het toernooi startte met een gezamelijke warming up op muziek door Djon Janssens en Kees Bostelaar. Voor de Snipers was dit een belangrijke stap, bestuurslid Ingrid van Donkersgoed: we zijn al een tijd bezig voor het U8 team dat al diverse toernooien in de regio heeft gespeeld. In Zeewolde hadden we tot nu toe

niet de mogelijkheid om dit te organiseren maar met hulp van de gemeente is het toch gelukt. Het toernooi verliep prima, naast de wedstrijden werden er andere activiteiten georganiseerd en voor alle teams waren er op het einde prijzen die gesponsord waren door Tante Kim voor o.a. het mooiste spandoek en het sportiefste team.

De repetities van het projectkoor Open Haven starten woensdag voor het nieuwe seizoen. Een seizoen dat in het teken van Allerzielen staat. Allerzielen is een hoogtijdag uit de katholieke traditie, die zich de laatste jaren op een toenemende populariteit van buiten de kerken mag verheugen. Op Allerzielen worden de overledenen herdacht. Het koor gaat dan ook een nieuw Nederlandstalig requiem instuderen dat wordt uitgevoerd op zondag Allerzielen bij de katholieke parochie en op de laatste zondag van het kerkelijk jaar bij de protestantse gemeente. Verder gaat het koor zingen op een feest van Allerzielen elders, maar dit staat nog niet definitief vast. Het requiem is geschreven voor meerstemmig koor, soliste en orgel. Het geheel (8 koorliederen en 2 solo’s) duurt ongeveer 35 minuten. Bram Stellingwerf was vorig seizoen voor de eerste maal dirigent bij het projectkoor en dat is prima bevallen, zodat hij opnieuw is gevraagd het koor te begeleiden. Naast zijn werk als docent muziek op een middelbare school was Bram vele jaren dirigent van het kleinkoor Caprice uit Harderwijk. Momenteel is hij muzikaal leider van de Cantatediensten in Harderwijk. De muziek van dit requiem is van Jelle Stellingwerf (geen familie van de dirigent). Momenteel is hij actief op het terrein van arrangeren, componeren, het schrijven van muziekrecensies en het begeleiden van cd-producties. Margryt Poortstra

schreef de teksten voor dit requiem. Ze heeft inmiddels vele lieden oratoriumteksten op haar naam staan, waarmee ze ook landelijk bekendheid verwierf. Ook voor het projectkoor was zij al eerder actief.

Om mee te kunnen doen, hoeft men geen ervaren koorzanger te zijn. Wel verwacht het koor inzet en enthousiasme en vanzelfsprekend zingt men niet vals. Het projectkoor Open Haven is oecumenisch en open, het staat nadrukkelijk ook naar buiten toe open. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een kerk: iedereen is welkom. Protestant, katholiek, vrijzinnig, ietsist of humanist: bij het projectkoor loopt alles door elkaar. De deelnemers hebben dan ook zeer verschillende achtergronden, zowel op muzikaal als op religieus gebied. Er is geen vast ledenbestand, voor ieder project gaat men weer op zoek naar voldoende deelnemers. Sommige mensen doen bij elk project mee, sommigen maar één keer. Het koor hoopt ook dit keer weer een aantal nieuwe deelnemers te kunnen begroeten.

Er wordt geoefend vanaf 19 maart wekelijks op woensdagavond in Open Haven. Half juni begint de zomerstop en vanaf 3 september worden de repetities hervat voor de uitvoeringen in november. Meer informatie is te vinden op de website www.projectkooropenhaven. nl. Aanmelden kan per mail: eseinhorst@chello.nl.


Sport

Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Ondanks druilerig weer grote opkomst competitie Lokoloop FLORA- EN FAUNAWET; ONTHEFFING Gedeputeerde Staten van Flevoland maken het volgende bekend: Aanvraag Gedeputeerde Staten van Flevoland delen mee dat zij op grond van artikel 68 van de Flora- en faunawet op 5 februari 2014 (tevens verzenddatum) een ontheffing hebben verleend aan Stichting Faunabeheereenheid Flevoland te Bant voor het doden van enkele knobbelzwanen als ondersteunende maatregel bij verjagingsacties ter voorkoming van belangrijke schade aan grasland en granen in de gehele provincie. Ter inzage De aanvraag, ontheffing en de bijbehorende stukken liggen vanaf 10 februari 2014 tot en met 20 maart 2014 ter inzage: • in het provinciehuis, Visarenddreef 1, Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren. Om de stukken buiten deze uren in te zien, kan telefonisch (0320-265622) een afspraak worden gemaakt. Tevens zal de ontheffing en de bijbehorende stukken voor een ieder toegankelijk zijn via de website http://www.flevoland.nl/digitaal-loket/inzien/. Bezwaar Gedurende een termijn van zes weken, welke is ingegaan de dag na verzending van de ontheffing aan de aanvrager, kunnen belanghebbenden op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, bij ons schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en voorzien te zijn van: • uw naam en adres; • de datum; • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; • de gronden van het bezwaar. Bezwaren dienen uiterlijk op 20 maart 2014 te worden ingediend en gericht te zijn aan het College van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB te Lelystad. Verzoek om voorlopige voorziening Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de president van de arrondissementsrechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening dient u griffierecht te betalen. Voor de betaling daarvan ontvangt u bericht van de Rechtbank. Nadere inlichtingen Voor inlichtingen over de procedure kunt u zich wenden tot de provincie Flevoland (0320-265488).

20 1

Bij de vijfde Lokoloop zondag 9 februari zorgde het druilerige weer voor wat minder opkomst dan de vorige succesvolle keer, maar met 96 finishers mag toch gesproken worden van een goede wedstrijd. Op de 5 km kwam Jeroen Verboom (M16) als eerste over de finish in een tijd van 17.26 minuten. Jarick Stoop(M16) volgde niet snel daarna met 17.42 minuten. Derde werd Frank Scheffer(M40) met een tijd van 18.21 minuten. In de categorie M50 kwam Ed Jacobsen als eerste over de finish (20.03 minuten). Wim Oudejans was bij de M60 de snelste in een tijd van 24.26 minuten.

Saskia Roest(V35) finishte als eerste vrouw met 21.57 minuten. Bij de V16 kwam Fiona Mirea als snelste over de finishlijn (24.44 minuten). In de categorie V45 was Marga Lesterhuis de eerste in een tijd van 23.07 minuten.Koen Henkes(M16) kwam met een ongelofelijke tijd van 34.59 minuten als snelste over de finish bij de 10 km. Meer dan anderhalve minuut daarna kwam Michel Besseling(M16) als tweede in een tijd van 36.43 minuten. Derde werd Menno van de Meer(M40) met 36.57 minuten. Bij de M50 werd Bas Pieterse de eerste finisher in 39.42 minuten. Jack Weerd-

meester kwam in categorie M60 als snelste over de finishlijn met een tijd van 44.35 minuten. Henrieke Prins was de eerste dame die binnen categorie V16 en totaal over de streep kwam (40.23 minuten. Bij de categorie V35 kwam Yvon van de Berg als snelste met een tijd van 47.57 minuten. Deze Lokoloop werd mede mogelijk gemaakt door Run2Day Almere, Telstar Fashion & Sports Harderwijk, Luxor Paramedisch centrum, Loko IT-specialisten en alle vrijwilligers. Voor de volledige uitslag: www.tvzzeewolde.nl of www.uitslagen.nl

De eerste minuten van de Snipers U14-2 tegen VUAS waren echt voor de Drontenaren. Snipers kwamen niet aan bod tot de 5e minuut tot de peningsscore door Arno, met 2 ingeteepte vingers. De stand was inmiddels 18 - 8 en de stand bij aanvang van het tweede kwart was 21 - 8. Tweede kwart verliep hetzelfde als het eerste. De Snipers kwamen langzaam op gang. Pas na 7 minuten werd

er gescoord door Tijs. De rebounds werden nu gepakt en ook meteen afgewerkt op het doel door de drie lange mannen Koen, Sven B en Sven P. De eerste helft werd er een stand op het scoresheet gezet van 45 - 17. De begon U14 met een openingsscore en VUAS kwam moeizaam opgang. Het klem zetten van de tegenstander lukte soms wel. De bal kwam niet eens over de middenlijn en werd hij al onderschept door de jongens van U14

en bleven strijden. Iedereen zat goed in de wedstrijd en dat bleek ook wel. Met nog 19 punten te gaan en 4 minuten zou het toch mogelijk moeten zijn om langszij te komen bij VUAS. Snipers U14 bleven lekker in de wedstrijd en sloten deze kwart af met een eindstand van 60 - 43.Een prachtige polderderby tegen de nummer 1. Zaterdag 15 februari spelen Opmerkelijk Installatietechniek U14 in Het Baken om 16.15 uur.

De dames van Sportique D1 speelden vrijdagavond 7 februari de wedstrijd tegen SV Dynamo D4 uit Apeldoorn. De dames konden rekenen op de versterking van Ineke Meijer en Jolien Thoenvan Exel uit D2. In de 1e set gingen de dames van D1 voortvarend van start. De servicepass kwam aan en spelverdeelster Renate Harms kon prima haar aanvalsters bedienen. SV Dynamo had moeite om het spel van D1 te lezen. De dames konden hun voorsprong gedurende de gehele set volhouden maar Dynamo kwam aan het einde van de set terug. D1 kon nu laten zien dat zij op spannende momenten wel kunnen blijven volleyballen en kon zo de 1e set op hun conto schrijven met 25-23.In de 2e

set kreeg Dynamo meer vat op de wedstrijd en bleef aardig in de buurt van de thuisspelende ploeg. De gehele set bleef het spannend maar ook in deze set trok D1 aan het langste eind en kon de set ook winnend afsluiten met 25-22.Met enige aanpassingen in hun team ging Dynamo in de 3e set goed van start. D1 had moeite om haar eigen taken netjes te blijven verzorgen. Dit resulteerde in een voorsprong voor het team uit Apeldoorn en gingen met de set van door 20-25.De 4e set kwam Jolien Thoen-van Exel en Ineke Meijer terug in het team. D1 bleef hard werken maar werd niet beloond en ook de 4e set werd met 17-25 gewonnen door Dynamo. In de 5e set kwam Sportique D1 goed uit de startblokken.

Geconcentreerd speelde het team in het eerste gedeelte van deze set. Met 8-2 werd er gewisseld van kant. Maar Dynamo veroverde de side-out en kwam punt voor punt dichterbij. Met een goede service werden de dames flink onder druk gezet. Ondanks dat de pass redelijk verzorgt werd, waren het nu de aanvallers die verzuimden te scoren. Zo zag D1 Dynamo echt dichterbij komen. Dynamo nam de leiding over in de set en kwam op 11-14 op matchpoint. Helaas kon Sportique D1 niet voorkomen dat ook de 5e set gewonnen werd met 11-15 door Dynamo. Vrijdag 14 februari speelt Sportique D1 tegen het eerste team van VVH uit Harderwijk om 19.30 uur in Het Baken.

Prestatie U14-2 in polderderby tegen VUAS

Verlies voor Volleybal Sportique dames 1

BELEID BUITENDIJKSE BESCHERMDE GEBIEDEN Keur

Beleid

onderhoudsplichtig is. De wijzigingen van de leggers zijn

Op 28 januari 2014 heeft de Algemene Vergadering de

Op 28 januari 2014 heeft de Algemene Vergadering het Beleid

nodig om te voldoen aan de Waterwet en om de leggers aan

aanpassingen in de keur ten behoeve van de buitendijkse

buitendijkse regionale waterkeringen vastgesteld. Het beleid

te passen aan gewijzigde situaties.

beschermde gebieden en de buitendijkse regionale water-

is een nadere uitwerking van de in de Keur vastgestelde ge-

keringen vastgesteld.

en verboden.

De Keur regelt voornamelijk onderhoudsplichten, gedoog-

Leggers

de buitendijkse regionale waterkeringen Vastgesteld.

plichten en verbodsbepalingen. Deze bepalingen hebben

Op 12 december 2013 zijn de Leggers voor 9 van de 10

De beleidsregels geven een verduidelijking op de wijze

betrekking op waterstaatswerken (waterkeringen en wateren),

beschermde buitendijkse gebieden de buitendijkse regionale

waarop het waterschap de keur en het beleid toepast.

beschermingszones langs waterstaatswerken en beschermd

waterkeringen vastgesteld, namelijk: Urk; Schokkerhaven;

buitendijks gebied. Voor een groot aantal handelingen

Maxima Centrale; Parkhaven; Muiderzand; Almere Haven;

De nieuwe Keur, het beleid, de leggers en de beleidsregels

bestaan verbodsbepalingen ter bescherming van waterkering

Haven Zeewolde; Harderhaven; Zuiderzee op Zuid. water-

treden op 14 februari 2014 in werking.

en wateren. Via een vergunning kan het waterschap

keringen vastgesteld.

Beleidsregels Op 12 december 2013 zijn de beleidsregels aangaande

De Keur, het beleid, de leggers en de beleidsregels zijn in

ontheffing van een verbod verlenen. De leggers zijn de registers waarin de vorm, afmeting

te zien op het hoofdkantoor van het waterschap. Ook is het

De Keur is op een aantal punten verbeterd, verduidelijkt en

en constructie van waterstaatswerken is bepaald, waarin de

mogelijk de deze stukken te bekijken op de website van het

vereenvoudigd. De in 2012 vastgestelde Keur is ingetrokken.

onderhoudsplicht is geregeld en waarin is bepaald wie

waterschap www.wonenaanwater.zuiderzeeland.nl.

BEKENDMAKINGEN DIGITAAL Kijk voor de afgegeven vergunningen en goedkeuringen of meldingen op onze site: www.zuiderzeeland.nl.Beschikt u niet over internet, dan kunt u de tekst ook opvragen: tel (0320) 274911. In Flevoland wonen, werken en recreëren elke dag vele duizenden mensen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Als Waterschap Zuiderzeeland zijn werk niet goed zou doen, dan stonden de polders in korte tijd enkele meters onder water, of was het water vervuild. Iedereen heeft belang bij het werk van het waterschap: zorgen voor veiligheid, voldoende water en schoon water.


Sport

Dinsdag 11 februari 2014

Mees Liefhebber winnaar vrijdag 4x4 De winnaar van de ronde 4x4 wedstrijd heeft lang op zich laten wachten. Ze waren al begonnen in december, maar door de kerstvakantie en winterstop hebben we niet volledig gespeeld. Daarom hebben ze januari er aan vastgeplakt en hebben de F-pupillen van vvZeewolde in totaal 5 vrijdagen gestreden voor de bovenste plek. Een spannende strijd was het zeker. Ondanks het soms slechte weer was er vaak een grote opkomst. Dit leverde dan weer mooie en spannende partijtjes op. Per partij kun-

nen punten verdiend worden voor gewonnen partijen en gescoorde doelpunten. Uiteindelijk ging de strijd tussen drie jongens, waarbij Meiwand Alkozai derde geworden is. De strijd om 1e plek ging tussen Mees Liefhebber en Loran Dekker. Mees Liefhebber heeft de eerste plek opgeëist en mocht vrijdag 7 februari voor deze mooie prestaties de beker in ontvangst nemen. Het voorjaarseizoen is inmiddels al weer van start gegaan, en alle Fpupillen zijn uitgenodigd om mee te doen.

Jeugdcompetitie Lokoloop Zondag 9 februari was de vijfde Lokoloop van dit seizoen. Het miezerige weer zorgde ervoor dat er weinig opkomst was bij de kinderen, toch werden er fantastische tijden neergezet. Senna Kampinga(J8) kwam als eerste over de finish bij de 1 km met een tijd van 3.43 minuten. Tweede werd Rick van der Meer (3.47 minuten), eveneens in categorie J8. Selina Franken(J8V) kwam als derde in totaal en als eerste meisje over de finish

in 3.54 minuten. Bij de J6 kwam Siebe Westerhof als eerste over de finish met een tijd van 4.36 minuten. Floor Smelt(J6V) kwam als snelste binnen in een tijd van 4.44 minuten voor haar categorie. Him de Looper(J13) kwam bij de 2,5 km als eerste over de finish in 9.59 minuten. Jelle Bos kwam binnen dezelfde categorie als tweede in totaal binnen met een tijd van 10.05 minuten. Derde werd Luc Besseling(J10)

in 10.24 minuten. Elisa Mul(J10V) kwam als eerste meisje binnen in een tijd van 10.28 minuten. Bij de J13V kwam Marlina Peters als snelste over de finish (12.02 minuten). Deze Lokoloop werd mede mogelijk gemaakt door Run2Day Almere, Telstar Fashion & Sports Harderwijk, Luxor Paramedisch centrum, Loko IT-specialisten en alle vrijwilligers. Voor de volledige uitslag: www.tvzzeewolde.nl of www.uitslagen.nl

Jazzdansgroep danst regionale wedstrijd De Jazzdansgroep van gymnastiekvereniging de Zeesterren, meisjes van 6-9 jaar, is haar wedstrijdseizoen op zaterdag 1 februari gestart in sporthal de Sypel te Harderwijk. Samen met nog 40 andere groepen in diverse categorieën namen zij deel aan deze jaarlijks terugkerende regionale wedstrijd. De meisjes trainen sinds 1 december voor wedstrijden onder leiding van Desiree van der Veen. Jammer was dat de muziek haperde waardoor de meiden opnieuw moesten beginnen,

zij wisten zich goed te herstellen en eindigden uiteindelijk als 5e met 14,10 punten.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

KV Wolderwijd pakt eerste punten in 2014

21 1

Nadat de korfballers van Wolderwijd de koppositie in de afgelopen drie wedstrijden al vakkundig hebben verspeeld, rest nu de taak om het seizoen eervol af te sluiten. Er werd dit jaar nog niet gewonnen, maar met een wedstrijd tegen hekkensluiter d’Ommerdieck op het programma moest het mogelijk zijn om daar verandering in te brengen. Het begin was goed; in de eerste minuut rondde Karin Kettenis al een vrije bal af. De aanval kreeg echter geen kans om op deze goede start voort te bouwen want van afstand tekende d’Ommerdieck voor de 1-1. Er volgden een aantal doelpuntloze minuten, waarna Susanne van Ravenswaaij en Maarten Maris met twee droge knallen van grote afstand voor de 3-1 zorgden. Wederom antwoordde d’Ommerdieck meteen, maar Haroen Jaafar zette Wolderwijd vanaf de strafworpstip op 4-2. De vorige week zo statische aanval draaide nu prima, met een 6-2 voorsprong na twaalf minuten. Daarna ging het mis. Aanvallend werd er 17 minuten lang niet gescoord en d’Ommerdieck nam zowaar de leiding over. In de laatste minuut voor rust zorgde Mark Bak-

ker voor de gelijkmaker: 7-7 De tweede helft gaf een constanter spelbeeld. Het ene aanvalsvak kon meer beweging gebruiken, want na het goede begin was het swingende er wel weer uit. Het andere vak daarentegen moest veel meer de rust bewaren, want het hoge tempo leidde tot veel onnodige fouten. Dit werd in de tweede helft goed opgepakt. Yvonne Meetsma en Maarten Maris zorgden met twee korte kansen voor een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Daarna benutte Susanne van Ravenswaaij een strafworp en scoorde Haroen Jaafar twee loepzuivere afstandsschoten. Beide teams scoorden om en om tot de eindstand van 15-13 was bereikt. Wolderwijd pakt zo voor het eerst in 2014 een overwinning, en kan dus met vertrouwen doorbouwen naar het veldseizoen. De volgende test is zaterdag 1 maart, als Rood-Wit uit Wezep op bezoek komt in sporthal de Horst. Wolderwijd 1 – d’Ommerdieck 1 1513 (7-7) Scores Wolderwijd: Susanne van Ravenswaaij 3 (1 strafworp), Haroen Jaafar 3 (1), Maarten Maris 3, Bas Kettenis 2, Mark Bakker 2, Karin Kettenis 1, Yvonne Meetsma 1

Zaterdagavond 1 februari was er voor de derdee keer de inmiddels traditionele winterBBQ voor alle Businessclub leden van VVZ. Karla Reinhart van Arke had de eer om tijdens deze bijeenkomst de nieuwe naam te onthullen van de

Businesslounge: ‘Lentink & de Jonge Lounge’.

Gezellige WinterBBQ Businessclub VV Zeewolde

De regionale wedstrijd was een goede oefening voor de voorrondes NK Jazzdans 15 maart in Hellendoorn. G.V. de Zeesterren biedt danslessen aan op recreatief en wedstrijd niveau voor de leeftijden 6-9 en 9-13 jaar. Ook is er een groep peuterdans. Bij voldoende animo is uitbreiding van groepen een mogelijkheid. Voor meer informatie www.zeesterren.nl

Ruurd Ochse en Jan Albert Bosscha weer in Zandvoort Het Shortrallykampioenschap 2013 vormde een belangrijke doorbraak voor het Honda Rallyteam. Na een spannend seizoen werd in Hengelo de definitieve eindoverwinning behaald en kon het team de kampioensbeker ophalen. Uiteraard willen Ruurd Ochse en Jan Albert Bosscha

weer op de hoogste plaats eindigen in het Shortrally kampioenschap 2014. Ruurd: “We zijn er weer helemaal klaar voor en gaan weer maximaal voor het kampioenschap.” De afgelopen maanden heeft de door JAS motorsport gebouwde Honda Civic FN2 R3 weer een complete rebuild onder-

gaan en staat hij klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Het team hoopt weer de eerste belangrijke punten binnen te halen voor het kampioenschap. De eerste wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 22 februari op het circuit in Zandvoort.

Snipers meiden zetten top prestatie neer Deze meiden MU14 van basketbalvereniging De snipers hebben top prestatie neergezet. Zaterdag 1 februari j.l. de wedstrijd gespeeld tegen Ceres gespeeld in het Baken. De meiden waren goed bezig en namen gelijk de leiding. Ceres kwam er gewoon niet aan te pas. De meiden konden de score dan ook eenvoudig opvoeren. De wedstrijd werd gewonnen door de meiden MU14 met een eindscore van 40-23.

De WinterBBQ was een zeer gezellige en geslaagde avond voor de ondernemers die VV Zeewolde een warm hart toedragen. www.bcvvz.nl

Menners van ‘De Zeewolder Ruiters’ in de prijzen

Tafeltennissers Zeta winnen ook 2e wedstrijd Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde afgelopen vrijdagavond de tweede wedstrijd van het seizoen in de 3e klasse. In deze uitwedstrijd was Hilversum de tegenstander. Zeta, spelend in de opstelling met Roel Bakker, Harry Sijm, Sander Schenk en Gert-Jan Moerland die alleen in het dubbelspel zou uitkomen. Roel startte de avond wat stroef en verloor de 1e game met 13-11. In de 2e game draaide de partij ten gunste van de Zetaan, want game 2 pakte Roel met 11-5 om vervolgens game 3 en 4 ook binnen te slepen. Na Roel kon Harry zijn kunsten vertonen. Het was direct een echte wedstrijd waarbij beide spelers elkaar niets cadeau gaven en er over en weer mooie rally’s werden gespeeld. Helaas voor Harry kon hij alleen de 3e game naar zich toetrekken en verloor deze partij eervol. Na deze 1-1 tussenstand kon Sander aan de bak. Ook deze partij bleek een waar schouwspel. San-

der zat prima in de wedstrijd. Het ging gelijk op en bij een 2-2 stand in games moest een 5e game de beslissing brengen. Jammer genoeg redde Sander het niet om deze 5e game naar zich toe te trekken, maar ook hij kon tevreden zijn over zijn vertoonde goede spel. Traditiegetrouw volgt na de 3e partij het dubbelspel. Voor Zeta gespeeld door GertJan en Roel. Daar Gert-Jan alleen in het dubbelspel zou meespelen lag hier ook meteen een risico op de loer, want was hij voldoende warm gespeeld na drie partijen te hebben moeten wachten. Het dubbelspel liep van geen kant en bleek een kansloze missie. Roel kon hierna direct door met zijn tweede single-partij. Hij speelde tegen de kopman van het Hilversumse team en gunde hem geen enkele game. Een mooie 3-0 overwinning was zijn deel. De tussenstand was nu een 3-2 achterstand voor de mannen van Zeta. Sander bracht de stand

weer in evenwicht. Hij begon goed in zijn tweede partij en pakte winst in de 1e game. De tweede game ging gelijk op tot 13-13 waarna Sander de game naar zich toe trok met twee topspinballen. Met een tussenstand van 3-3, won Harry zijn 2e partij. Vervolgens verloor Sander zijn derde single-partij en Roel won zijn derde partij. De laatste partij was voor Harry welke een ware thriller werd en waar alles in zat. Het was elke game close een 5e game moest uitkomst bieden. De game ging aanvankelijk ook gelijk op, maar uiteindelijk won Harry, waardoor Zeta een knappe en verdiende uitoverwinning van 4-6 behaalde tegen Hilversum. Door dit resultaat bezet Zeta voorlopig de 1e plaats in de 3e klasse. Volgende week speelt Zeta1 een uitwedstrijd tegen Shot uit Soest. Tafeltennisvereniging ZETA - Gedempte Gracht 19, 3894 BA, Zeewolde. Vrijdags vanaf 19.00 uur. Info: www.ttv-zeta.nl

Sabine Pannekoek met haar tweespan poy’s op weg naar de tweede plaats in impuls klasse.

Zaterdag 8 februari reden enkele menners van ‘De Zeewolder Ruiters’ mee in de kegelcompetitie bij Manege Luxool te Nijkerk. In de selectieklasse behaalden in de klasse Z/ZZ enkelspan paard, Wim Veldboom de 2e plaats en Jeannette Veldboom de 3e plaats. In de

categorie tweespan pony klasse L behaalde Hendrik-Jan Beekhuiszen de 2e plaats en Harm Hollander de 3e plaats. In de categorie enkelspan pony klasse M behaalde Daisy Kempenaar de 2e plaats. Bij de impuls klasse haalde Sabine Pannekoek met haar tweespan pony’s de tweede plaats.

HCZ JA2 ongeslagen zaalkampioen Het JA2 team van HC Zeewolde is zondag 9 februari ongeslagen kampioen zaalhockey geworden. Ook de laatste twee wedstrijden tegen de nummers 3 en 4 (Lelystad JA1 en Baarn JA2) werden gewonnen, waardoor Zeewolde de maximaal te halen score van 36 punten uit 12 wedstrijden kon realiseren.

Dit ging niet makkelijk, beide tegenstanders van afgelopen weekeinde waren er zeer op gebrand om toch punten van HCZ af te snoepen, waardoor in beide wedstrijden een achterstand moest worden weggewerkt, wat steeds in de laatste 5 minuten pas lukte. Lelystad werd uiteindelijk met 4-2 verslagen, en Baarn met 2-1.


Varia

BUSINESSCLUB

Zaterdag 15 februari vv Zeewolde 1 Teuge aanvang: 15.00 uur Deze wedstrijd wordt u aangeboden door

De enige echte huis-aan-huis krant in Zeewolde Het voordeel & gemak van al uw geldzaken onder één dak Welk voordeel kiest u?

RegioBank

Ga naar regiobank.nl en maak kans op mooie prijzen!

Dinsdag 11 februari 2014

Zeewolde vervolgt de race met de wedstrijd tegen Teuge Zaterdag 15 februari neemt Zeewolde het thuis op tegen Teuge. De bezoekers uit Teuge zijn gewend om op een relatief klein veld met gewoon gras te spelen. Een veld dat bij regenachtig weer al snel moeilijk te bespelen is. Zeewolde leed in de uitwedstrijd de eerste verliespunten van het seizoen en wist weer hoe lastig het is om te spelen tegen elftallen die het moeten hebben van karakter, strijd en een snel doelpunt. Op het kunstgras van de Horst heeft Zeewolde het over het algemeen een stuk makkelijker tegen ploegen zoals Teuge. Recent werd ruim gewonnen van Oene, maar de uit-overwinning op DSV ‘61 sprak misschien nog wel meer tot de verbeelding. Overigens bleek Zeewolde nog in 2006 bij DSV’61 gewonnen te hebben. Het was dus niet de 1e maar de 2e keer dat Zeewolde de winst binnen haalde en wel met dezelfde cijfers 1-3. Terwijl Zeewolde de wedstrijd in Doornspijk omzette in winst zaten de spelers van Teuge noodgedwongen aan de kant. De grasmat was niet geschikt om op te spelen en het ontbeert Teuge aan kunstgras om naar uit te wijken. De eerder gestaakte wedstrijd tegen Hatto Heim was gepland voor 8 februari, maar ging

wederom door de weersomstandigheden niet door. Hierdoor heeft Teuge twee weken geen wedstrijd gespeeld terwijl Zeewolde op de inhaal-middag oefende tegen 2e klasser BAS uit Biddinghuizen. De 2 wedstrijden die Teuge achterligt is vooral van Teuge van belang in de strijd om lijfsbehoud. Het maakt de stand in de 2e periode er niet overzichtelijker op. Hatto Heim heeft 1 punt meer dan Zeewolde, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Dat is de nog uit te spelen wedstrijd tegen Teuge waar Hatto Heim met 1-0 achter staat en nog 60 minuten heeft om dat goed te maken. Zeewolde heeft het dus niet in eigen hand. Het enige dat het kan doen is winnen van Teuge en afwachten wat Hatto Heim doet in de uitwed-

Heb jij dringend wat extra beweging nodig? Wil jij lekker sporten in de buitenlucht zonder verplichtingen? De extra kilootjes van de feestdagen nog niet kwijt? Tot enkele jaren geleden altijd gevoetbald en het blijft trekken?

Sinds enkele jaren trapt een groep “oudere jongeren” van boven de 40 iedere vrijdagavond een balletje bij de VVZ. Het initiatief is destijds genomen door enkele vrijwilligers binnen de vereniging. Zij wilden gewoon één keer per week onderling lekker voetballen. En dan wel doordeweeks, zodat er geen weekendverplichting ontstaat. Naast het vrijwilligerswerk voor de club gewoon lekker een avondje ballen. Het idee sloeg aan: na enkele maanden liepen er iedere vrijdagavond zo’n 20 man rond. De groep is gemêleerd en dat maakt het juist

zo leuk: kerels die altijd of nooit gevoetbald hebben, afgetrainde lijven of een buikje, kilometervreters en technische voetballers. Kortom, van alles wat. En dat willen we graag zo houden! Na verloop van tijd kwam er ook interesse van mannen die geen vrijwilligerswerk verrichten voor de VVZ. Ook zij kunnen inmiddels lekker voetballen, maar betalen wel 5 Euro per maand of gaan alsnog vrijwilligerswerk doen voor de club. Vanaf de start hebben we ook altijd oog gehad voor de gezelligheid rondom het voetballen. Dit begon al direct met de mogelijkheid om aan de derde helft mee te doen. Erg gezellig. Daarnaast wordt op vrijwillige basis jaarlijks meegedaan aan één of twee toernooien en wordt af en toe een wedstrijdje tegen een ander team gespeeld. Ook hebben we net voor de kerst een borrel en in de zomer een barbecue voor de liefhebbers. Ook de inmiddels voetballende damesgroep verhoogt de sfeer! Na enkele jaren staat inmiddels het 40 plus

Tweet gezien?

Bedankt Vrienden

Sponsor in The Spotlight:

Expert Zeewolde

Iedere woensdagavond: A’dams klaverjassen. Kerkstraat 26

strijd bij Terschuurse Boys. Wint Hatto Heim dan is de 2e periode voor de mannen van Edwin Kwakkel. Verlies of een gelijkspel en winst van Zeewolde levert nog een theoretische kans voor Zeewolde op. Wint Hatto Heim van Teuge dan is de 2e periodetitel voor hen. Spelen ze gelijk of verliezen de mannen uit Hattem, dan sleept de ploeg van Gert Visscher als nog de 2e periode in de wacht. Dat zou een opsteker zijn voor een ploeg die bijna een traditie heeft van het behalen van slechte resultaten na de winterstop. Uiteindelijk gaat het om promotie naar de 2e klasse. De route daarnaar toe is het kortst via een kampioenschap. Hoevelaken is weer in beeld. Om dat zo te houden moet Zeewolde winnen. Op basis van de stand en recente resultaten moet winnen een haalbare opdracht zijn. Het laatste resultaat van Teuge is wel het vermelden waard. Bij Terschuurse Boys werd gelijkgespeeld en dat is meer dan een aardige prestatie. Dus ook in uitwedstrijden kan Teuge punten pakken. Zaterdag vanaf 15.00 uur Zeewolde - Teuge. Kom het 1e elftal aanmoedigen bij de volgende stap op weg naar de 2e klasse.

voetbal in Zeewolde. De groep van vrijwilligers is inmiddels aanzienlijk gegroeid, ook met andere liefhebbers en betrokkenen bij de club. De groep maakt daarbij ook gebruik van de faciliteiten van de vereniging. Het bestuur van de vereniging heeft besloten om deze groep voetballers tot lid van de vereniging toe te laten, inclusief de aanmelding bij de KNVB. Het lid is dan ook verzekerd vanuit een collectieve regeling. De groep neemt geen deel aan competitiewedstrijden. Vanuit de KNVB is inmiddels wel een competitie gestart (7 x 7 op een half veld). Hier doet de Zeewolder groep (nog) niet aan mee. De deelname beperkt zich tot wekelijks een onderlinge wedstrijd op de vrijdagavond. Heb je interesse? Kom dan vrijdagavond om 20.00 uur naar de VVZ (veld 1) of ga naar www.vvz.nl en kijk onder “leden-info” naar “vrijdagavond VVZDOUWERS presentee VVZDOUWERS presenteert: voetbal”. Je kunt ook bellen naar Jan Brink via 5227512.

VVZDOUWERS presenteert: VVZDOUWERS presenteert: VVZDOUWERS presenteert:

Prachtige banken, aangeboden door onze Vrienden van VV Zeewolde!

Ook voor een heerlijke borrel!

22

40-plus en lekker recreatief willen voetballen?

Kom dan eens op een vrijdagavond om 20.00 uur naar veld 1 bij de Voetbalvereniging Zeewolde (VVZ)!

Lunchroom/Café BB

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

Zaterdag 1 maa Zaterdag 1 maart VVZDOUWERS presenteert: Seniorenavond Seniorenavond (18+) ( Zaterdag 11maart Thema: CARNAV Zaterdag Thema: CARNAVAL Zaterdag 1maart maart

Seniorenavond (18+) Seniorenavond (18+) Seniorenavond (18+) Thema: CARNAVAL Thema: CARNAVAL Thema: CARNAVAL * Aanvang 20:30 uur, voor1de vroeg-koZaterdag maart

* Aanvang 20:30 voor de vroegkomers is er * Aanvang 20:30 uur, voor de uur, vroegkomers is er een leuke vee * Kom in carnavalskleding, en 2jeconsumpties ontvangt 2 cons * Kom in carnavalskleding, en je ontvangt grat * Hapjes, drankjes, muziek en gezelligheid! * Hapjes, drankjes, muziek en gezelligheid! *van Introducés van harte welkom. * Introducés harte welkom. * Aanvang 20:30 uur, voor de vroegkomers is er een leuke verrassing * Gratis entree! * Gratis * Komentree! in carnavalskleding, en je ontvangt 2 consumpties gratis!

Van Experts kun je meer verwachten: zij zorgen voor de perfecte, persoonlijke service * Hapjes, drankjes, muziek en gezelligheid! is er een leuke ve rondom de vooraanstaande merken. “Uw wens staat voorop, aan ons de uitdaging om* Aanvang 20:30 uur, voor dede vroegkomers * Aanvang 20:30 uur, voor vroegkomers is er een leuke ve mers is er een leuke verrassing. * Introducés van harte welkom. dat te vertalen in een beleving.” * Kom in *carnavalskleding, enenjejeontvangt Seniorenavond * Kom inGratis ontvangt2en 2consumpties consumpties gra entree! *carnavalskleding, Kom in carnavalskleding, je(18+) gra Uniek is het feit dat deze vak speciaalzaak alles in eigen beheer heeft. De wens wordt vertaald in het juiste product. Om welk product het dan ook gaat, het team zorgt voor service van A-Z en meet alles zelf op, bestelt en plaatst het product. Expert Zeewolde is onderdeel van de landelijke Expert keten met 150 vestigingen. De zelfstandigheid van de ondernemers is één van de beste wapens in de huidige concurrentiestrijd. Er is een zeer ruime keuze van alle vooraanstaande

* Hapjes, drankjes, muziek enengezelligheid! * Hapjes, drankjes, muziek gezelligheid! ontvangt 2 consumpti es gratis!

Thema: CARNAVAL merken en iedere klant krijgt deskundig * Introducés vanvan harte welkom. * Introducés harte welkom. de vroegkomers * Hapjes, drankjes, enis ergezellig* Aanvang 20:30 uur, voor muziek een leuke verrassing * Gratis entree! advies, een perfecte service en * Kom in carnavalskleding, en je ontvangt 2 consumpties gratis! * Gratis entree! heid! * Introducés van harte welkom. * Hapjes, drankjes, muziek en gezelligheid! uitstekende garanties. Want van Experts * Grati s entree! * Introducés van harte welkom. * Gratis entree! kun je meer verwachten…

RAADHUISSTRAAT 30, ZEEWOLDE 036 870 0036

In de kantine van VV Zeewolde

In de kantine van VV Zeewol In de kantine van VV Zeewolde


Sport

Dinsdag 11 februari 2014

Antoon van Beek 7de in het eindklassement nationaal Lotto Crosscircuit Antoon van Beek is na vier zware wedstrijden in de het lotto crosscircuit van de korte cross als 7de geëindigd in het eindklassement bij de senioren. Na vier cross wedstrijden het: Nk cross Tilburg, Sylvestercross, de Abdijcross in Kerkrade en de Mastboscross in Breda werd het klassement opgemaakt over de drie beste resultaten van de vier wedstrijden waar de beste lopers van Nederland aan mee deden. Als eerste jaars senior was dat gelijk een mooie 7de plaats in het eind klassement voor Antoon van Beek. De cross wedstrijden gebruikt An-

toon om sterker te worden voor het outdoor seizoen op de baan waar hij weer op de 800 en 1500 meter zal uitkomen.

Antoon heeft zijn eerste indoor wedstrijd al gelopen in Apeldoorn die in januari georganiseerd werd door atletiekvereniging Av pec Zwolle. Hij zette daar gelijk een pr neer met 1.57,12 op de 800 meter. Antoon van Beek doet nog mee aan een indoor wedstrijd in Dortmund waar hij de 1500 meter zal lopen als voorbereiding op het NK indoor voor senioren op 22 en 23 februari in Apeldoorn.

turnen bij Turning Spirit in Almere. Om 08.30 uur stonden 72 jongetjes te trappelen om een plekje te veroveren bij de laatste 54 om zich zo te plaatsen voor de kwartfinale op 8

maart. Bryan begon op het onderdeel rek, waar hij een keurige score behaalde van 17.85, voldoende voor een mooie tweede plek op dat onderdeel. Op vloer behaalde hij, met een val, een score van 17.30. Op het voltige mislukte een aantal oefeningen, waardoor hij punten heeft laten liggen, 13.50. Op de ringen turnde Bryan een keurige oefening, maar helaas viel hij bij de afsprong, goed voor een score van 16.20, vervolgens op sprong 17,25 en hij sloot met een keurige score van 15.95 af op onderdeel brug. In de eindscore is Bryan negende geworden, waardoor hij zich met gemak heeft geplaatst voor de kwartfinale op 8 maart in Breda.

moet aan de 3e set. H1 had het gevoel dat er gewonnen kon worden en dat straalden zij positief uit in het veld. In de 3e set werd weer overtuigend gespeeld en wist H1 met een constante voorsprong van 3 á 4 punten het einde van de set te halen en uiteindelijk opnieuw met 25-20 te winnen. Aan het begin van de 4e set ging het bij beide teams gelijk op. Bij een stand van 13-13 wisselde Peter de Hoogh voor de service. Met een ace en een direct punt met de service wist Nick Veldhuyzen een klein gaatje te slaan en pakte H1 voorsprong. Op

hebben hun diploma C behaald: Ali Abdallah, Indy Juffermans, Thijs Menno Kersten, Rosalie Kriek,

dat moment begonnen er lichte irritaties te ontstaan aan de kant van SDS en ging H1 juist sterker spelen. Zo liep H1 aan het einde van de 4e set uit en werd de set opnieuw overtuigend gewonnen; 25-19. Door de 3-1 overwinning pakte H1 4 belangrijke punten om de aansluiting met de top 3 te houden. Nog altijd heeft Heren 1 een wedstrijd minder gespeeld en bezet het nu de 3e plaats. Zaterdag 15 februari staat de uitwedstrijd tegen Hellas 1 op het programma en vrijdag 21 februari wil Heren 1 thuis de revanche op Nijkerk nemen.

Arne Luijendijk, David Nell, , Tjade Smelt, Job van de Steeg, Maggie Verhoog, Hawaikiroakahukura Wuijster.

Eén of acht moties voor komst atletiekbaan? Eén of acht moties voor komst atletiekbaan? Gaat het nu om de komst van een atletiekbaan of om zoveel mogelijk in the picture te komen voor de verkiezingen van woensdag 19 maart? Die vraag kon woensdagavond met recht worden gesteld tijdens de commissievergadering Onderwijs en Welzijn. Het gezamenlijke onderwerp was dan wel de atletiekbaan (en hoe die ingepast kon worden in de geactualiseerde sportvisie), daarna scheidden de wegen zich onmiddellijk. ,,Wij hebben het initiatief genomen voor een atletiekbaan,” aldus het ene commissielid. ,,Maar jullie

V.U.A.S. 1 - De Snipers 1 V.U.A.S. 2 - De Snipers 2 BV Orca’s 1 - De Snipers 1 Be Quick ‘28 1 - De Snipers 1 De Snipers 2 - Landstede 3 De Snipers 2 - V.U.A.S. 1 De Snipers 1 - Lay Back 1 De Snipers 3 - G.S. Stars 2 De Snipers 1 - B.A.S. 1 116-31

58-81 60-43 20-38 43-22 38-38 17-63 63-37 58-50 123-31

KV Wolderwijd Programma 15 februari Uitwedstrijden: EKVA A3 – Wolderwijd A1 Unitas D2 – Wolderwijd D1 Uitslagen Wolderwijd 1 – d’Ommerdieck 1 Wolderwijd 2 – Unitas 6 Wolderwijd 3 – Antilopen 6 Huizen A3 – Wolderwijd A1 Wolderwijd B1 – EKCA B1 Regio ’72 C2 – Wolderwijd C1 Dindoa D2 – Wolderwijd D1 Wolderwijd D2 – SKF D6 HKC E2 – Wolderwijd E1 Wolderwijd F1 – Unitas F2

16:55 13:00 15 – 13 11 – 13 8–9 7 – 11 10 – 11 0 – 16 2–8 12 – 1 9 – 14 1–2

Volleybalvereniging Zeewolde

Uitslagen Sportique Zeewolde DS 1 SV Dynamo Apeldoorn DS 4 2-3 Flevo Finance Zeewolde HS 1 - SDS HS 2 3 - 1 Zeewolde DS 5 - SDS DS 3 0-4 Zeewolde DS 3 - Blauw Wit DS 2 1-3 Asian Paradise Zeewolde DS 2 - VVH DS 3 3 - 1 Zeewolde HS 3 - HVV HS 2 3-2 Libero’99 JC 1 - Zeewolde JC 2 Niet bekend Libero’99 MC 1 - Zeewolde MC 3 3-2

Programma

Diplomazwemmen in Het Baken In zwembad Het Baken werd zaterdag 8 februari diplomazwemmen gehouden. De volgende kinderen

14 febr. 19.00 u U16-1 BV Orca’s 1 - De Snipers 1 14 febr. 19.00 u U16-2 BV Orca’s 2 - De Snipers 2 15 febr. 16.15 u U14-2 De Snipers 2 - Rebound ‘73 3 15 febr. 16.15 u MU14 De Snipers 1 - BV Orca’s 1 15 febr. 17.30 u HS3 BV Orca’s 4 - De Snipers 3 15 febr. 18.00 u U14-1 De Snipers 1 - Rebound ‘73 1 15 febr. 18.00 u U18-1 De Snipers 1 - WSV 1 15 febr. 20.00 u HS1 De Snipers 1 - WSV 2 15 febr. 20.00 u MU18 De Snipers 1 - Red Giants 1 15 febr. 20.30 u HS2 Flevo Musk. 1 - De Snipers 2

U14-1 U14-2 MU18 MU14 U12-2 U16-2 U16-1 HS3 U18-1

Flevo Finance Heren 1 te sterk voor SDS In een goed gevulde sporthal moest Heren1 het op nemen tegen de heren van SDS 2. H1 stond voor aanvang van de wedstrijd 2 punten achter de Voorthuizenaren. Naast de tactische aanwijzingen van coach Peter de Hoogh werd er met een goede service druk al snel in de 1e set een voorsprong opgebouwd. Al hoewel het team hard werkte voor elk punt liep SDS gedurende de 1e set langzaam in op Zeewolde en werd de voorsprong van Heren 1 Zeewolde beperkt tot 2 á 3 punten, maar de 1e set werd overtuigend gewonnen met 25-20. Tijdens de 2e wist SDS nu de ruime voorsprong te pakken. Een time-out was nodig om de concentratie van de 1e set te hervinden, zodat H1 kon beginnen aan de inhaal race. H1 wist de achterstand snel in te halen. Hierna vielen de punten aan weerszijde van het net en ging het tot in de 20 gelijk op. Uiteindelijk werd de set gewonnen door SDS met 2527. Na het verlies van de 2e set, begonnen de jongens van H1 vol goede

Programma de Snipers

Uitslagen De Snipers

Bryan Vis plaatst zich voor kwartfinale NK turnen

Afgelopen zondag turnde de 7 jarige Bryan Vis zijn een plaatsingswedstrijd voor het NK in Tilburg. Het was zijn allereerste wedstrijd, sinds hij in januari 2013 begonnen is met

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

waren tegen de gecombineerde atletiek- en ijsbaan en die had gemakkelijk gekund,” schudde een tweede commissielid zijn hoofd. ,,Wij kwamen met een motie de baan alsnog mogelijk te maken, maar jullie steunden die niet,” bracht een derde in. ,,Nee, want wij hadden een verstrekkender motie en daar moesten de anderen weer moeilijk over doen,” was het antwoord van nummer vier. Geen enkele inspreker vergat tijdens het inbrengen van de eigen roem richting pers te kijken. Het werd toch allemaal wel opgeschreven? Vertegenwoordigers van de coalitie prezen het college ondertussen met de snelheid waarmee de sportvisie tot stand was gekomen,

terwijl de oppositie het juist had over het trage tempo waarop een en ander werd gepresenteerd. Het succes kent vele vaders, zeker in verkiezingstijd. Fouten worden alleen door de anderen gemaakt. Toch was er woensdagavond één uitzondering. Piet Verschure (CDA) zocht niet naar de verschillen, hij probeerde voor de atletiekbaan juist met iets gezamenlijks te komen. Hoe vaak hadden Verschure en Leefbaar Zeewolde de afgelopen jaren niet de degens gekruist? En niet alleen in deze raadsperiode, maar ook in die daarvoor? Ditmaal liet de Brabander dit achterwege en hij liet zich op zijn beurt ook niet uit

12 feb 19:30 Asian Paradise Zeewolde DS 2 - Pauwervoll DS 2 13 feb 19:30 E.S.V. DS 2 - Zeewolde DS 4 14 feb 19:30 Sportique Zeewolde DS 1 - VVH DS 1 19:30 Zeewolde JA 1 - WSV JA 1 19:30 Zeewolde DS 5 - Libero’99 DS 4 21:15 Zeewolde DS 3 - E.V.V. DS 3 21:15 Fat Alice Zeewolde HS 4 - VZK HS 3 21:15 Zeewolde HS 5 - VZK HS 2 15 feb 12:15 Zeewolde MB 2 - E.S.V. MB 1 12:15 Zeewolde MC 1 - Langhenkel/HEC MC 1 12:15 Zeewolde MB 1 - Volta MB 1 13:00 Hevo JB 1 - Zeewolde JB 1 13:00 Hellas HS 1 - Flevo Finance Zeewolde HS 1 14:00 E.S.V. MC 1 - Zeewolde MC 2 14:00 Zeewolde MA 2 - SDS MA 1 14:30 Nuovo MA 1 - EB Grootkarzijn Zeewolde MA 1 18:30 Blauw Wit HS 2 - Zeewolde HS 2

Programma VV Zeewolde

Zaterdag 15 februari Senioren 15:00 Zeewolde 1 – Teuge SP 1 Wedstrijdsponsor – Perspectief Coach 12:30 Zeewolde 2 – Nunspeet 2 15:00 Zeewolde 3 – Sparta Nijkerk 7 12:30 DVS ‘33 Ermelo 8 – Zeewolde 4 15:00 Zeewolde 5 – Hoevelaken 6 15:00 Sparta Nijkerk 11 – Zeewolde 6 12:30 Hulshorst 3 – Zeewolde 7 Junioren 14:30 JVC Dedemsvaart A1 – Zeewolde A1 10:45 Zeewolde A2 – Lelystad ‘67 A2 9:45 Hoevelaken A3 – Zeewolde A3 14:30 Rohda R. B1 – Zeewolde B1 10:30 VVOG B2 – Zeewolde B2 10:45 Zeewolde B3 – NSC B1D 13:15 Zeewolde B4 – Hierden B2 10:30 DVS ‘33 Ermelo B5 – Zeewolde B5 11:15 Hoevelaken C1 – Zeewolde C1 13:15 Zeewolde C2 – Horst FC C1 13:15 Zeewolde C3 – Harde ‘t C1 11:15 Zeewolde C4 – Veluwse Boys C1 11:15 Zeewolde C6 – Rood-Wit ‘58 C2 9:00 DVS ‘33 Ermelo C5 – Zeewolde C7 D-Pupillen 10:30 Zeewolde D1 – Nieuwleusen SV D1G 8:30 WHC D2 – Zeewolde D3 8:45 Fortissimo D2 – Zeewolde D4 10:15 VVOG D3D – Zeewolde D5 9:45 Zeewolde D6 – WVF D6 10:30 Sparta Nijkerk D5 – Zeewolde D7 10:15 VVOG D5G – Zeewolde D8 11:15 Zeewolde D9 – Zeewolde D11G 9:45 Zeewolde D10 – DVS ‘33 Ermelo D3 E-Pupillen 9:45 Hoevelaken E1 – Zeewolde E1 9:00 Nunspeet E2 – Zeewolde E2 9:45 Zeewolde E3 – VSCO ‘61 E2G 9:45 Zeewolde E4 – VVOP E2 8:45 Hoevelaken E3 – Zeewolde E5 10:00 Lelystad ‘67 E8 – Zeewolde E6 8:30 Zeewolde E7 – Unicum E6 8:30 Zeewolde E8 – VVOG E6 8:30 Zeewolde E9 – SDC Putten E7 9:30 Sparta Nijkerk E13 – Zeewolde E10 8:30 Zeewolde E11 – DVS ‘33 Ermelo E5 9:00 DVS ‘33 Ermelo E7 – Zeewolde E12 8:30 Zeewolde E13 – Hulshorst E2 10:00 Reaal Dronten E3 – Zeewolde E14 F-Pupillen 9:45 Zeewolde F2 – Unicum F4 8:45 Hoevelaken F3 – Zeewolde F3 10:15 Horst FC F3 – Zeewolde F4 8:30 Zeewolde F5 – VVOP F4 8:30 Zeewolde F6 – Unicum F7 8:30 Zeewolde F7 – Sparta Nijkerk F7 8:30-10:00 Covebo – 8:30-10:00 Mini – Meisjes 13:15 Hercules MA2 – Zeewolde MA1 11:00 Zeewolde MC1D – Lelystad ´67 MC1D G-Team 13:00 Zeewolde G1 – VVOG G1 Voetbalprogramma Woensdag 19 februari 14:45 PEC Zwolle F 2e jaars – Zeewolde E1

Uislagen VV Zeewolde Zaterdag 8 februari VVOP 8 - Zeewolde 5 Wijhe ‘92 G1 - Zeewolde G1 Zeewolde A1 – Go Ahead K. A1 asv Dronten A2 – Zeewolde A2 Zeewolde B1 – Be Quick’28 B1 Zeewolde C1 – Sparta Nijkerk C1 EFC ‘58 C1 – Zeewolde C2 Zeewolde C5 – VVOG C5G Veensche Boys C3 – Zeewolde C6 Lelystad ‘67 D2 – Zeewolde D2 VVOG D7 – Zeewolde D9 VVOG D6 – Zeewolde D10 Zeewolde E1 – Hierden E1 Zeewolde E2 – Lelystad ‘67 E2 VVOG E3G – Zeewolde E3 DVS ‘33 Ermelo E3 – Zeewolde E4 Zeewolde E5 – Unicum E3 Zwart Wit ‘63 E6 – Zeewolde E8 asv Dronten E4 – Zeewolde E11 Zeewolde E12 – Lelystad ‘67 E13 Sparta Nijkerk E12 – Zeewolde E13 Zeewolde F1 – Lelystad ‘67 F1 Zeewolde F3 – Sparta Nijkerk F4 Zeewolde F4 – Unicum F10

Schoppen troef

de tent lokken. Verschure riep de commissieleden op ‘aan het einde van deze vier jaar voor één keer’ met een raadsbrede motie te komen ten faveure van de realisering van de zo hartstochtelijk gewenste atletiekbaan. Waar de anderen opzichtig de verschillen zochten, zag je christendemocraat juist bezig overeenkomsten op te sporen. Misschien kwam dat ook wel doordat de besnorde veehouder niet de last van de verkiezingen met zich meetorste. Verschure houdt er straks mee op. Ook zijn fractiegenoot Hopster zien we na de verkiezingen niet meer terug. ‘Koos’ is de verleden tijd van ‘kies’. De beide heren staan hooguit nog als lijstduwer op de

23

6–0 1–0 0–0 1–6 0–6 3–5 2–1 2–2 9–1 2–1 3–4 0–0 8–1 2 –0 2–6 5–1 1–8 9–3 3–2 3–0 2–2 3–3 3–1 1–3

kandidatenlijst van het CDA, ze zijn nummer 27 en 28. Daarbij is Verschure niet op zoek naar voorkeurstemmen en hij komt dus alleen terug als het CDA 28 zetels gaat behalen bij de verkiezingen van 19 maart. Zoveel zetels zijn er niet eens. Onmogelijk dus. Verschure wilde nog één keer een daad stellen. Of de oproep van de vertrekkende politicus echt sámen te gaan praten over de atletiekbaan succes heeft, zullen we later deze maand zien. Of komen er acht moties? Met de vertegenwoordigers van de Atletiekvereniging Zeewolde zijn we benieuwd. Wordt het bij de aangekondigde moties ‘zoek de tien verschillen’ of ‘zoek de tien overeenkomsten’?


Dinsdag 11 februari 2014

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Kijk op www.zeewolde-actueel.nl

24

OUTLET ZEEWOLDE is weer open met de voorjaarscollectie!

! Stuntprheijtzheelenge zin!

Topmerken voor

Dames-/meisjesbroeken €10,Herenshirts vanaf €5,Zomerjassen vanaf €10,jongens korte broeken vanaf €7,Kom kijken, er is nog veel meer!!

Raadhuisstraat 28

HYPOTHEKEN NIEUW IN VERKOOP

Robijn 29

VERZEKERINGEN NIEUW IN VERKOOP

Takeling 30c

Vraagprijs € 250.500,- K.K.

Vraagprijs € 294.500,- K.K.

NIEUW IN VERKOOP

VeRKocHT ONdER VOORbEhOUd:

Groenling 13

Vraagprijs € 239.000,- K.K.

Winde 108 Kobalt 17 Project Spaarhuis Slokker bouwnummer 3,4, 8 en 9

FINAL SALE Grijp je laatste kans!! Alle wintersportjacks dames - heren Nú 50% korting

STAPEL

KORTING!

DAMES EN HEREN MODE COLLECTIES S P O R T

Havikskruid 15, 3892 AA Zeewolde • Tel. 036-5234977 www.henfmakelaardij.nl info@ henfmakelaardij.nl

&

1 stuks 50% KORTING 2 stuks 60% KORTING 3 stuks 70% KORTING

M O D E

Raadhuisstraat 12 - Zeewolde - Tel. 036-5222667

www.sportique-online.nl

Zeewolde Actueel week 07 2014  

Zeewolde Actueel week 07 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you