Page 1


Beste zeescout, ouder, stammer, sympathisant,... Hier is de kluiver van maart en april al! De vorige maanden zijn voorbijgevlogen, laat ons even recapituleren. In januari doken merendeel van de leiding de boeken in, waardoor er niet altijd vergadering werd gegeven. Gelukkig stonden de loodsen en oudleiding paraat om zo toch enkele vergaderingen op te vullen, waarvoor dank! Na al het studeren stond de leiding klaar om er terug 100% tegenaan te gaan. De loodsen hadden hun streekbierenavond, we zijn met de hele groep gaan schaatsen en alsook het pastafestijn en de bijhorende optredens zijn al achter de rug. Het pastafestijn was ook dit jaar een groot succes, wij willen dan ook langs deze weg alle aanwezigen bedanken voor de aanwezigheid! En ook een dikke merci aan Elke en Martijn Vlaeminck, de fantastische koks! Maar genoeg teruggeblikt, maart en april zijn er al en staan weer vol toffe activiteiten! Al moeten we jammer genoeg melden dat er binnen twee weken geen vergadering is omdat de leiding en loodsen op congres gaan naar Brugge, dit is een vormingsweekend met alle zeescoutsleiding en loodsen van heel Vlaanderen. Hier worden de banden terug aangehaald om er terug een spetterende zeilweek van te maken in Brugge. Ook de e scheepsmakkers hebben dan in de paasvakantie hun roeiweek. Ten opzichte van de afgelopen jaren schuiven we het opening vaarseizoen een maandje naar achteren. Dit heeft alles te maken met het feestweekend ter eren van ons vijftig jarig bestaan die gepland is op 5-6 mei. Kortom, toffe vooruitzichten! Alvast veel leesplezier in onze kluiver en tot gauw! Een stevige scoutslinker Waakse Elephas en Ijverige Eekhoorn Wij zijn steeds te bereiken op groepsleiding@zeescoutsjanbart.be of via gsm op 0479/96 83 83 (Wiebe) of 0497/06 38 65 (Robbe)


24 februari 18 - Verassingsvergadering! Vandaag staat er een grote verassing gepland. We kunnen nog niet veel vertellen maar het enige dat je zeker mag weten is dat je vuil zal worden! Doe vooral je reservekledij mee voor het geval dat! We spreken af om 14u aan het arendscheem.

3 maart 18 – geen vergadering

Er is vandaag geen vergadering omdat we met de leiding volop aan het voorbereiden zijn voor het PASTAFESTIJN morgen! Jullie komen toch ook? Ben je nog niet ingeschreven? Kijk snel op www.zeescoutsjanbart.be om je in te schrijven en erbij te zijn.

10 maart 18 – legervergadering Zorg maar dat we jullie nauwelijks herkennen bij het aankomen. Je zal ons zelf ook moeten zoeken want wij zullen zelf helemaal in thema zijn! We spreken om 14u aan het arenscheem af!

17 maart 18 – geen vergadering

Vandaag geen vergadering omdat we met het voltallige leidingsteam op weekend zijn met leiding van andere zeescoutsen. Volgende week zijn we er terug. Tot dan!

24 maart 18 – verassingvergadering

Vuile kledij aandoen is de boodschap, het zou wel eens kunnen dat je met stof of 'slijm' zult besmeurd worden!

31 maart 18 – paasvergadering We hebben met de zeehondjesleiding eens gebeld naar de paashaas en hij heeft beloofd eens op bezoek te komen. Hopelijk laart hij iets achter? Kom je ook? Afspraak om 14u aan het arendscheem


7 april 18 – prikkel je zintuigen vergadering Vandaag zullen we al onze zintuigen nodig hebben om de vergadering tot een goed einde te brengen! Wat er allemaal gepland staat ontdek je vanaf 14u aan het arensdheem. Zoals gewoonlijk eindigen we hier om 17u.

14 april 18 – pleinspelen Woeeeehoeeew, wat is er toffer dan je eens goed te smijten in allerhande pleinspelen?? Niks toch! Trek je speeluniform aan en kom mee ravotten aan het arensdheem.

21 april 18 – verkenning gavers

We zullen vandaag de Gavers onveilig maken en duidelijk maken waarvoor de Zeescouts staat. Vergeet zeker en vast jullie zwembroek, bikini en handdoek mee te doen! We spreken af om 14u aan de molen aan de gavers. De vergadering duurt tot 17u.


3 maart: Geen vergadering Er is vandaag geen vergadering omdat we met de leiding volop aan het voorbereiden zijn voor het PASTAFESTIJN morgen! Jullie komen toch ook? Ben je nog niet ingeschreven? Kijk snel op www.zeescoutsjanbart.be om je in te schrijven en erbij te zijn.

10 maart: Schattenzoektocht Vandaag gaan we met z’n allen samen op schattenzoektocht. We spreken daarvoor af aan DOK27 (De keet) om 14u. Het zal daar ook eindigen om 17u.

17 maart: Geen vergadering De leiding is op congres met al de andere Zeescoutsen. Daarom zal er vandaag geen vergadering worden gegeven.

24 maart: Legervergadering Verkleed jullie alvast maar in een stoere legerman/vrouw. Kleur het gezicht maar in bruingroene kleuren want sluipen/verstoppen/onzichtbaar worden zal hier nodig zijn!! Afspraak om 14u aan het arendsheem. Het zal daar ook eindigen om 17u.

31 maart: VERJAARDAG FIEN!!! Vandaag is Fien jarig!!!! Hiep hiep hoeraaaaa!!! We zullen voor haar verjaardag iets lekkers bakken. Afspraak om 14u aan het arendsheem. Het is daar ook gedaan om 17u.

7 april: Quiz Wie zijn de slimste welpen? Dit komen we misschien vandaag te weten?!?! We spreken daarom af om 14u aan het arendsheem. Het eindigt daar ook om 17u.


14 april: stadsspel Doe alvast je wandelschoenen aan want vandaag spelen we een stadsspel in Harelbeke. We spreken daar daarom af om 14u aan DOK27. Daar zal het ook eindigen om 17u.

21 april : daguitstap Vandaag gaan we eens een tochtje met onze geliefde boot De Nikie doen. We spreken daarom af om 8u30. De plaats waar de boot zal liggen zal worden op de site gezet. Hou daarom goed de site in het oog!! Een picknick met allerlei lekkers is dus noodzakelijk. We zullen terug zijn rond 17u aan de opstapplaats.

28 april : fotozoektocht Vandaag gaan we op fotozoektocht. Afspraak om 14u aan het arendsheem waar het ook zal eindigen om 17u.


Ahoiiiii! Weer een nieuwe kluiver! Dat betekent weer 2 maanden boordevol fun en nieuwe activiteiten! Zeker met roeiweek erbij maken we er een spetterende tijd van! Lees snel mee om te ontdekken wat we allemaal in petto hebben!

Vele kusjes en knuffelsssss, De scheepsmakkersleiding


3 MAART: GEEN VERGADERING Vandaag is er geen vergadering omdat we met de leiding volop aan het voorbereiden zijn voor het PASTAFESTIJN morgen! Jullie komen toch ook? Ben je nog niet ingeschreven? Kijk snel op www.zeescoutsjanbart.be om je in te schrijven en erbij te zijn.

10 MAART: KOOKVERGADERING Lang geleden dat we nog eens met z’n allen gezellig hebben gekookt in ons lokaal! Kom naar de zeescouts en maak met ons een lekker gerechjeuuuuu! We spreken van 14u tot 17u af aan het arendsheem!

17 MAART: GEEN VERGADERING Vandaag geen vergadering omdat we met het voltallige leidingsteam op weekend zijn met leiding van andere zeescoutsen. Volgende week zijn we er terug. Tot dan!

24 MAART: QUIZ Ben jij de slimste van de scheepsmakkers? Dat komen we vandaag te weten! We gaan ons dik amuseren met een supertoffe quiz waar je zowel moet denken als doen! We spreken af aan ons lokaal van 14u tot 17u!

31 MAART: SJORVERGADERING Vandaag spreken we af aan de loods in Stasegem om te leren sjorren! Kom zeker allemaal af want dan gaat alles veeeel sneller op roeiweek wanneer we alle opbouwen! Van 14u tot 17u leren we je aan de loods de kneepjes van het vak!

7 APRIL: GEEN VERGADERING Omdat we maandag vertrekken op roeiweek aan de loods in Stasegem is het vandaag geen vergadering. Niet getreurd, overmorgen maken we er een spetterende week van!


14 APRIL: GEEN VERGADERING Roeiweek is nog maar net gedaan dus laten we jullie uitrusten zodat we er volgende week weer tegenaan kunnen vliegen! Tot dan!!!

21 APRIL: HARDE PLEINSPELEN Vandaag spreken we nog eens af aan het lokaal om eens goed vuil te worden. Prepare!!! We spreken af van 14u tot 17u aan het Arendsheem om ervoor te gaan!

28 APRIL: ROEIEN We spreken af aan de hoofdingang van de Gavers om 14u om jullie kunsten te tonen die jullie leerden op roeiweek! Ben je er klaar voor? Om 17u is het ook daar weer gedaan. Tot dannnnn!

DE WET

Een scheepsmakker is een eerlijk en blij kameraad. Hij doet mee en zet zich in. Hij wil winnen maar kan verliezen. Hij is een opmerkzaam ontdekker en leeft oprecht tegenover God. Hij is fijn in zijn optreden, draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt en helpt graag waar hij kan.


03/03 werkvergadering Nog wat werken zodat de boten op tijd klaar zijn

10/03 werkvergadering Nog wat werken zodat de boten op tijd klaar zijn. Van 14-17:30 aan de loods.

17/03 geen vergadering Jullie leiding is op congres dus is er geen werking.

24/03 werkvergadering Nog wat werken zodat de boten op tijd klaar zijn. Normaal zijn we bijna klaar dus nog even doorbijten. Van 14-17:30 aan de loods.

31/03 werkvergadering De laatste loodjes wegen zwaar, maar het einde is in zicht!. Normaal is dit de laatste werkvergadering. Van 14-17:30 aan de loods.

06/04- 13/04 zeilweek Het is zover, Weer voor een weekje naar Brugge om onze zeilvaardigheden te verbeteren. Meer info volgt.


21/04 Zeilen Eens zien of jullie nog alles weten wat je geleerd hebt op zeilweek. Van 14-17 uur in de gavers

g

28/04 Zeilen Nu alles al behoorlijk vlot moet gaan op de boot gaan we wat uitdagendere dingen doen. Van 14-17 uur in de gavers

DE WET Als verkenner willen wij oprecht tegenover onszelf, de anderen en God samen een weg zoeken in de wereld van de mensen. Alles naar juiste waarde leren schatten en dienstbereid een antwoord geven. Daarom zullen wij als vrienden samenleven, onze harden in de natuur, de wereld exploreren, en ons bekwamen om eerlijk, stijlvol en blij de aanvaarde taken te voltooien


LOODSEN


03 maart Vloamschken Pijl. Vandaag gaan we Carlo Daelman trots maken en al de nadars rond de finsch van de Vlaamse Pijl uitzetten als echter professionals en van den eerste keer wat dukaten rijker worden.

10 maart Maja we weten al heel lang dat er echte cocks in jullie verscholen zitten, vandaag mogen jullie dat nog eens bewijzen door jullie liefste leiding te verwennen met een lekker geregje. Afspraak om 12u met een lege maag aan DOK27.

17-18 maart Jullie eerste congres. In 1 woord: EPISCH. Verder info volgt via de sociale kanalen.

23 maart Opnieuw een hoogtdag in de wereld van de Oarelbeekse burgers. E3-prijs Harelbeke. Wint Sagan opnieuw in Harelbeke of trekt hij aan het kortste eind en wint Greg Van Aevermaet de Koers der Koersen op 23 maart in Harelbeke. Wij maken van de gelegenheid gebruik om een afterparty te organiseren in den DOK om onze vrienden van de VIP te ontvangen en nog een plaatje of 3 te draaien.

24 maart ’s morgens lekker brunchen in den DOK om dan in de namiddag onze beentjes in de lucht te smijten en de leiding te masseren. Afspraak rond 10u30 aan den DOK

31 maart Een vraag die op ieders lippen brandt: hoeveel café’s zijn er in Harelbeke? En in hoeveel daarvan verkopen ze fristi? Dat is onze queeste voor vandaag. Kom mee met ons op het pad in de zoektocht naar het antwoord en de heilige graal! Afspraak om 13u aan ons lokaal om direct naar Den Arend of ’t Wit Peird te gaan. Mit velo naturlich.


7 april Vandaag gaan we op zijn minst weg met de Nikie. Met een beetje chance met Justine hare congee gaan we zelfs een gans weekend weg met de Nikie. Dat om wat water- en bootgewenning te krijgen als voorbereiding van kamp.

14 april Leidster Justine is jammer genoeg op stamweekend maar Robbe zal jullie meenemen op avonturentocht! Jaja, afspraak om 14u aan den DOK met kleren die vuil mogen worden, schoenen die nat mogen worden en een douchepakketje.

21 april Jullie-maken-vergadering-voor-ons-vergadering. Niet meer info nodig zeker? Jullie steken voor ons een vergadering in elkaar. Laat ons tijdig start- en einduur weten en waar we moeten zijn! GRTZ

DE WET Het is fijn een loods te zijn.

Kluiver maart april '17 '18  

Hierbij de kluiver van maart en april. Veel leesplezier!

Kluiver maart april '17 '18  

Hierbij de kluiver van maart en april. Veel leesplezier!

Advertisement