Page 1

a a L

t s t

f e

e s a

A L LU R E Aan de Amstel Huis. Tuin. Ruimte. Centrum. Vrijheid.

37 woningen | Uithoorn

Bouwnr.: 91 & 92

Versie: 27 mei 2021

Linge


Inhoud

Een hagelnieuwe villa in een fraaie gemengde wijk, op een unieke locatie nabij de Amstel 2

4 5

Vogelvlucht

6 7

De situatie

8

Fris, stoer & eigen

Allure a/d Amstel Aan de rand van het gezellige centrum van Uithoorn wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd: Vinckebuurt. Met een kleine 300 woningen in diverse soorten en maten biedt dit gevarieerde plan voor elk wat wils!

Een overzicht van de situatie en alle woningen.

37 woningen Vinckebuurt is een gezamenlijke ontwikkeling van ZeemanVastgoed en BPD Ontwikkeling. Het bestaat uit verschillende deelplannen. Deze fase met 37 koopwoningen voltooit het plandeel Allure aan de Amstel.

De woningen zijn vormgegeven in een mooie mix van modern en jaren ’30-stijl.


10 12 26 28 30

Type Linge In het hart van het plan, uitkijkend over het park, staan deze geschakelde vrijstaande woningen.

Plattegronden, gevels, ... Plattegronden en geveltekeningen.

Sanitair & Tegelwerk Staat van ruimteafwerking Svedex Binnendeuren

34

Technische omschrijving

42 44 46 47 49

Hattelli Hattelli heeft een ruime collectie in diverse woonstijlen en kleuren. Kwalitatief hoogwaardige materialen en merken.

Verkoopprocedure Mocht u na het lezen hiervan nadere toelichting wensen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van de makelaars.

Duurzaam wonen Hoger wooncomfort, lager energieverbruik.

Woningborg Wat houdt de Woningborg Garantie- en waarborgregeling in?

Bewust Nieuwbouw

3


4


Vinckebuurt Uithoorn

Allure a/d Amstel Aan de rand van het gezellige centrum van Uithoorn wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd: Vinckebuurt. Met een kleine 300 woningen in diverse soorten en maten biedt dit gevarieerde plan voor elk wat wils!

Voor veel mensen biedt Vinckebuurt de perfecte woonkans. Een hagelnieuwe woning of appartement in een fraaie gemengde wijk, op een unieke locatie. Waar vindt u dat nog? Gevarieerd woningaanbod Aan diversiteit in deze wijk geen gebrek. Er komen parkvilla’s, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en beneden-bovenwoningen. In het hart van Vinckebuurt, grenzend aan het parkje, worden twee parkvilla’s gebouwd. Daarbij verrijst langs de oever van de Amstel en aan de Petrus Steenkampweg een complex met 45 appartementen in het luxere segment. Volop mogelijkheden dus, of u nu een gezin heeft of wilt samenwonen, of u alleenstaand bent of senior. Prachtige ligging Het plandeel Allure aan de Amstel ligt op een unieke plek. Ten eerste woont u vlakbij de rivier de Amstel, wat deze wijk een bijzondere sfeer geeft. Ten tweede ligt de wijk aan de rand van het centrum van Uithoorn, met zijn gezellige restaurants en terrassen aan de waterkant. Hierdoor heeft u alle voorzieningen binnen handbereik, terwijl u aan de andere kant kunt genieten van het weidse polderlandschap. 5


R

V

V

A L LU R E

R

R

Aan de Amstel

g

we

a

se

Th

A

Fa

r me

1

gem Bu r

2

90

0-

130

b

89

a

0-

0-

TACG

0-

100

84

a

850

83

-

ee r

ste tsc

-

aa n

82

TK

TK

a

0-

0-

35

k2

blo

k1

pa

ap

TG

ja c

blo

45

rt

n

te

en

em

TG

n

45

TK

TK

3

F

TK

TK

G

-C

TA

e as

ve

0-

70

G

-C

TA

69 g

TK

ha

52

71

68 a

TK TK

TG

blo

TK

b

72

b

TK

TK

1

67 a

k3

0-

0-

66 c

a

90

1

TK

45

GA

70

a

70

TK

TK

73

0

18

65

c.

0-

0-

0-

eg

64 b

64

80

85

pw m

an

ka

en

a

0

18

74

d

TK

ht

te

a sb

63

G

-C

TA

S.

0-

-

sS

15

d

81

b

75

0

62

Bt

82

a

700

rtl

he

20

tru

bu

f

V

a

76

61

150

Le a

0 19

0-

60 a

-

77 95

c

10

78

0 17

59

10

a

GA

58

150

a

a

E

Deze situatie is ontleend aan tekening; HB-Advies: "5220M2-WR-001-003 WOONRIJP MAKEN.dwg" dd. 20-11-2020 Deze tekening kan nog aan verandering onderhevig zijn; derhalve kunnen aan deze tekening geen rechten worden ontleend.

TG

em

1

0 18

85

a

trafo

rg -

a

70

10

Pe

2

terreinhoogteverschil (in mm) tpv erfgrens locatie ondergrondse containers doodlopende weg

80

-

-

00

b

TA

86

a

trafo

79

57

E

11

a

80

00

CG

e

se

C.

b

TA

TA

Fa

GA

entree woning / woongebouw entree parkeergarage parkeren eigen terrein gemeenschappelijk achterpad

-

56

beukenhaag (door aannemer) klimplant (door aannemer)

S.

13

optie mogelijke uitbreiding tuinafscheiding combinatie composiet-groen

bouwnummer speelplaats

70

B

TG

CG

TG

CG

ur

12

TK

m ge

Bs

91

92

TG

1

TG

ste

F

Bu

se

Fa

Renvooi

K

em

r rF

ee

al

y er

0-

30

ffla

6

m

og

el

ijk

to e

ko

m

st

ig e

TG

UHN00 B 8043

R

150

30 TG

R

87

a

0-

0 11

R

88

a

115

TG

an

V

V

s Fa

37 koopwoningen (fase 2)

V

V

t aa

150

e1

R

str len ete Me van

n tlaa her

G

C TA-

15 woningen type Donge (E) 2 woningen type Linge (F)

se Fa

etsc

10 woningen type Schinkel (Bt)

R R

er est me rge Bu

L ter

10 woningen type Alm (Bs)

TA-CG

V

ees

Legenda

R R

V

V


37 woningen Vinckebuurt is een gezamenlijke ontwikkeling van ZeemanVastgoed en BPD Ontwikkeling. Het bestaat uit verschillende deelplannen. Na fase 1 en 2 pakt ZeemanVastgoed zelfstandig door met 37 koopwoningen in haar plandeel Allure aan de Amstel. Deze fase bestaat uit 37 grondgebonden woningen (eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en geschakelde villa’s). Ondanks dat het plan vrij compact is, beschikt elke woning over een heerlijke tuin én kan iedereen genieten van de fraaie, parkachtige kern, uiteraard voorzien van speelplekken voor de kleinste bewoners. Centrale ligging De wijk is voorzien van voldoende parkeergelegenheid en groen in de straten. Langs de Wilhelminakade is het altijd fijn wandelen. Onder het viaduct door richting het centrum wemelt het van de gezellige terrasjes. Wilt u er snel op uit? Aan de overkant van de Petrus Steenkampweg vindt u nu de bushalte met verbindingen naar o.a. Amsterdam en Schiphol en vanaf de zomer van 2024 het tramstation van de Uithoornlijn. Kortom, een ideale ligging. 7


Architectuur woningen

Fris, stoer en eigentijds De woningen zijn vormgegeven in een fijne mix van modern en jaren ’30-stijl. Er is gekozen voor natuurlijke materialen, waaronder hoogwaardig baksteen in verschillende kleuraccenten en keramische pannen. Dit sluit perfect aan op de traditionele, sfeervolle uitstraling, die wordt onderstreept door overstekken en luifels. Hoewel de bouwstijl in veel variaties is toegepast, vormen alle woningen een frisse eenheid met een stoer karakter.

8

Toegevoegde waarde De verschillende typen woningen hebben elk hun eigen toegevoegde waarde. En natuurlijk heeft u aantrekkelijke extra opties, zoals een fraaie aanbouw. In deze brochure geven wij u een overzicht van de parkvilla’s en hun opties in dit mooie plan. Gasloos Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren te maken met de transitie van aardgas naar duurzame energie. De woningen in Allure aan de Amstel worden al gasloos gebouwd! U bent daarmee klaar voor de toekomst.


Allure aan de Amstel biedt veel mensen de gedroomde woonkans in deze regio

A L LU R E Aan de Amstel

Uithoorn en omgeving Uithoorn is in de middeleeuwen ontstaan als rivierdorp aan de oever van de Amstel. Inmiddels is het een middelgrote gemeente met circa 30.000 inwoners in de woonkernen Uithoorn en De Kwakel. Landelijk karakter en stedelijke voordelen komen hier samen. Uithoorn wordt omringd door groen en water. De gemeente kent een bloeiend verenigingsleven op zowel sportief, cultureel als recreatief gebied. In de verschillende winkelcentra’s, waaronder overdekte, vindt u een aantrekkelijke aanbod van bekende winkels en lokale speciaalzaakjes. Voor recreatie vormen twee nationale landschappen de ruggengraat: De Stelling van Amsterdam en het Groene Hart. Met vele buslijnen is het openbaar vervoer in Uithoorn goed geregeld. Via de Amsterdamseweg zit u in een oogwenk op de N201. Omliggende plaatsen als Mijdrecht, Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp zijn uitstekend bereikbaar. Daarnaast zal de Uithoornlijn vanaf zomer 2024 gaan rijden waardoor een snelle verbinding met Amsterdam en Amstelveen ontstaat. En dankzij de centrale ligging bent u ook snel in steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Uithoorn biedt álles wat u in een vitale woonplaats kunt wensen!

9


Type

Linge

In het hart van het plan, uitkijkend over het park, staan deze geschakelde vrijstaande woningen. Of moeten we zeggen parkvilla’s? Woonoppervlakte, schoonheid en vrijheid: type Linge heeft het allemaal.

2 villa’s Bouwnummer: 91 & 92

Dankzij hun prominente ligging en stijlvolle vormgeving zijn dit de eyecatchers van Allure aan de Amstel. De combinatie van lichte baksteen, zinken accenten en strakke vormen maakt het type Linge aan alle kanten modern en robuust. Waar de inpandige garage aan de voorzijde op straatniveau ligt, ligt de achterzijde van de woning zo’n tachtig centimeter hoger. Dit maakt de woning nog statiger en het biedt u fraai uitzicht op het aangrenzende parkje. Tel hier de vrijheid rondom huis bij op, en u kunt maar één conclusie trekken: dit is Allure aan de Amstel in optima forma. Begane grond Via de voordeur, onder de luifel die de hoek om gaat, komt u in de ruime hal. Hier bevinden zich het toilet, een deur naar de garage, de trap én enkele treden die u op het niveau van de rest van deze verdieping brengen. Loopt u richting de achterzijde, dan wordt uw oog meteen getrokken door maar liefst twee paar openslaande tuindeuren. Deze kant van de woonkamer is perfect in te richten als eetkamer en keuken... mét veranda! De voorzijde biedt ruimte voor een heerlijke zithoek bij de grote raampartijen. Wilt u liever hier de keuken en een tuingerichte woonkamer? Geen probleem. De keus is aan u, zonder meerwerkkosten, kunt u dit naar uw wens laten uitvoeren.

10

Tuin U heeft tuin voor, naast én achter de woning. De achtertuin is dus ook buitenom bereikbaar. Deze is gericht op het zonnige zuidoosten en ligt circa 80 cm hoger dan het aangrenzende park. Prachtig uitzicht dus, ook vanuit huis. Uw tuin wordt vanuit de bouw voorzien van een groene erfafscheiding. 1e verdieping Drie volwaardige slaapkamers, waarvan één grote masterbedroom. Hier kijkt u uit over het parkje, terwijl het zijraam in het erkerachtige element zorgt voor extra lichtinval. Daarnaast geniet u van de badkamer met een wastafel van 120 cm voorzien van een meubel, ligbad en een inloopdouche met een regendouche en voorzien van een glazen douchewand. Tevens een separaat 2e toilet én een extra badkamer met douche en wastafel. 2e verdieping Met aan drie zijden ramen is ook de vierde slaapkamer een plaatje. Rechte gevels tot het platte dak zorgen voor maximale gebruiksruimte. Vanaf de overloop heeft u ook toegang tot de technische ruimte. Hier bevinden zich tevens de aansluitingen voor uw wasmachine en droger. Meerwerkopties Onder andere een 3 meter woninguitbreiding aan de achterzijde • Dakterras op de uitbreiding • Dakterras op de 2e verdieping


TypeLinge

impressie voorzijde

11


Plattegronden Ingekleurde plattegronden kunnen afwijken van de daadwerkelijke situatie.

12

Begane grond Niet op schaal

Bouwnr.: 91 en 92 gespiegeld


1e & 2e verdieping Bouwnr.: 91 en 92 gespiegeld

Niet op schaal

Plattegronden Ingekleurde plattegronden kunnen afwijken van de daadwerkelijke situatie.

13 13


Gevels

Bouwnr. 91, 92

Schaal 1:100

Voorgevel

NO

GLT

VOORGEVEL

RECHTE DOORSN NO

740

GLT

NO

3000

veranda

B

B

360

360

360 2990

la

la

k.in

la

awt

RECHTER (TUSSEN) ZIJGEVEL DOORSNEDE GARAGE

3590

Bouwnr.: 92

keuken

la

veranda

3080

VOORGEVEL

eethoek

740

4690

23

3530

Bouwnr.: 91

14

keuken

360

360

360

garage

slaapkamer 2 lt

slaapka


Bouwnr. 92, 91

Schaal 1:100

Gevels Achtergevel

ACHTERGEVEL NO

GLT

NO

NO

B garage

keuken

RECHTER (TUSSEN) ZIJGEVEL DOORSNEDE GARAGE

veranda

ACHTERGEVEL Bouwnr.: 92

Bouwnr.: 91

LINKER ZIJGEVEL

15 15


Gevels

Schaal 1:100

Bouwnr. 91, 92

Rechter zijgevel

Linker zijgevel

NO

GLT

NO

NO

garage

keuken

veranda

RECHTER (TUSSEN) ZIJGEVEL DOORSNEDE GARAGE

LINKER ZIJGEVEL

ACHTERGEVEL

NO

GLT

NO

NO

NO

B veranda

garage

keuken

veranda

360

keuken

NO

B

3590

SSEN) ZIJGEVEL 16 GARAGE

slaapkamer 2 lt

Bouwnr.: 92 ACHTERGEVEL RECHTER (TUSSEN) ZIJGEVEL slaapkamer 3 DOORSNEDE GARAGE lt

ACHTERGEVEL

LINKER ZIJGEVEL Bouwnr.: 91

LINKER ZIJGEVEL


A L LU R E Aan de Amstel

impressie woonkamer

17


360

360

360

Doorsneden vl

360

mr

gard.

187

550 360

lt

Schaal 1:100

B

B 390

390

6300

390

3510

390

3530

70 1210 70 1420 150 240

3510

390

3530

70

3510

240

2700

6600

390

300 150

390

150

390

150

3900

3900

6600

330 240

240

3115 1970

100 3600

3115

70 2790 100

70

260

6600

21480 bouwnr. 91

bouwnr. 92

BEGANE GROND

1e VERDIEPING

9749+ 939

bk mw

8810+

8810+

2890

slaapkamer 4

bk ruwevloer

2890

bk ruwevloer

5920+

5920+

techn. ruimte

overloop

techn. ruimte

2960

2960+

2960+

2960

badkamer

2960

slaapkamer 1

bk dekvloer

woonkamer

hal

garage

18

badkamer

overloop

slaapkamer 3

bk dekvloer

Peil

Peil

800-

800-

1730-

1730-

ok fundering

DOORSNEDE A-A

bk dekvloer

2960

bk dekvloer

hal

ok fundering

DOORSNEDE B-B

woonkamer


A L LU R E Aan de Amstel

impressie keuken

19


schaal 1:100 meerwerkopties

Optieplattegronden

Begane grond Bouwnr. 91, 92

Niet op schaal

veranda

3000

optie uitbreiding begane grond met 3 m

optie: enkele wcd optie: grondkabel optie: gevelkraan

optie: werkkamer

optie: deur

alleen i.c.m. verplaatsen keuken

optie: werkkamer

alleen i.c.m. verplaatsen keuken

optie: vloerluik

optie: koudwaterkraan

optie: uitstortgootsteen

optie: wandje

optie: vloersifon optie: verplaatsen keuken

800-P optie: vloerluik

optie: gevelkraan

20

optie: kozijn met deur optie: openslaande deuren


schaal 1:100 meerwerkopties

Bouwnr. 91, 92

schaal 1:100 1e & 2e verdieping meerwerkopties Niet op schaal

Optieplattegronden

balustrade bij optie dakterras

optie dakterras op uitbreiding incl. deur

optie; samenvoegen slaapkamers

balustrade bij optie dakterras

wand en 1 deurkozijn vervallen 1 deurkozijn verplaatst

optie dakterras

deur bij optie dakterras

optie; extra slaapkamer optie; deur

optie toilet

extra wand, deurkozijn, luchttoevoer

optie; wandje

21 21


Voorgevel

Optiegevelbeelden

project nr. 5034 getek. HB

type F schaal 1:100 meerwerkopties

Achtergevel Bouwnr. 91, 92 Niet op schaal type F schaal 1:100 meerwerkopties

deur bij optie dakterras

optie; dakterras

optie: deur bij dakterras

optie; dakterras

optie: openslaande deuren

22

optie: kozijn met deur

optie uitbreiding begane grond met 3 m

project nr. 5034 getek. HB


Zijgevel

type F schaal 1:100 meerwerkopties

project nr. 5034 getek. HB

Bouwnr. 91, 92

Niet op schaal

Doorsnede

Optiegevelbeelden

project nr. 5034 getek. HB

type F schaal 1:100 meerwerkopties

NO

GLT

optie; dakterras

optie; dakterras

NO

optie; dakterras

optie; dakterras op uitbreiding

NO

optie; uitbreiding begane grond met 3 m optie; deur

optie; uitbreiding begane grond met 3 m

23


Renvooi Renvooi

Renvooi Plaatsing gecombineerde wandcontacten en schakelmateriaal in principe op 1050+ boven afgewerkte vloer. Wandcontacten in slaap-, hobby- en woonkamer en keuken m.u.v. plaats keukenopstelling op 300+. T.p.v. keukenopstelling 1250+ en achter mogelijke plaats koelkast op 100+, tenzij anders aangegeven. Installatiedozen in bouwmuur 300 mm verspringend aanbrengen. = enkelpolige schakelaar = wisselschakelaar = serieschakelaar (enkelpolig) = serieschakelaar (wissel)

2x

km

co

vw mv

24

= lichtpunt plafond = lichtpunt wand (2000+) = lichtpunt op tijdschakelaar = lichtpunt op schemerschakelaar

ts ss

= serieschakelaar (enkelpolig / wissel)

tel

= wandcontactdoos telefoon

= trek-wisselschakelaar

tv+r

= wandcontactdoos tv+radio

= kruisschakelaar

tv+r

= wandcontactdoos tv+radio (loos)

= wandcontactdoos (perilex) t.b.v. mechanische ventilatieunit

wk

= installatiedoos t.b.v. eventueel motorloze wasemkap 2000+ (loos)

= wandcontactdoos

al

= installatiedoos alarm 2200+ (loos)

= dubbele wandcontactdoos in 1 doos

b

= installatiedoos boiler 600+ (loos)

= dubbele wandcontactdoos in duodoos

k

= installatiedoos kooktoestel 100+ (bedraad)

= wandcontactdoos t.b.v. eventuele keukenmeubel 2000+ = wandcontactdoos t.b.v. eventuele combi-oven = wandcontactdoos t.b.v. eventuele vaatwasser = bediening MV 1500+

ad

= installatiedoos (loos) = cv thermostaat 1500+ (plaats i.o.m. install. en directie) = signaalgong 2450+ = beldrukker 1050+

tdi

= toegangsdeurinstallatie

= gevelsteen = isolatie wt/cd mvk mu nvk lt la mr vl k.in kk awt sr r

= = = = = = = = = = = = =

= kalkzandsteen = separatiewand

mogelijke plaats wasautomaat en condensdroger mechanisch ventilatiekanaal mechanische ventilatieunit pv natuurlijk ventilatiekanaal wp ventiel luchttoevoer wpu ventiel luchtafvoer wpb meterruimte vd vloerluik rm plaats keukeninrichting mogelijke plaats koelkast mogelijke plaats vaatwasmachine standleiding riool elektrische radiator

= = = = = = = = = =

separatiewand separatiewand zwaar beton prefab beton i.h.w. gestort

zonnepaneel warmtepomp binnenunit warmtepomp buitenunit warmtepompboiler verdeler vloerverwarming rookmelder


Type Linge

Sanitair & Tegelwerk Toiletruimte Wandclosetcombinatie • G eberit Smyle Square wandcloset diepspoel, kleur wit • Geberit Smyle Square softclose zitting • Inbouwreservoir Geberit Duofix • Frontbediening type Sigma 30 Fonteincombinatie • G eberit Renova Compact met kraangat rechts of links (400x250mm) kleur wit • Chroom bekersifon/muurbuis • Fonteinkraan Grohe Eurostyle Cosmopolitan XS Badkamer Wastafelcombinatie • G eberit Smyle Square met 2 kraangaten (1200x480mm) kleur wit • Chroom bekersifon/muurbuis • Wastafelmengkraan Grohe Eurosmart M-size (2x) • G eberit Smyle Square wastafelonderkast met 2 laden in kleur naar keuze

Douchecombinatie • Grohe New Tempesta Cosmopolitan regendouchesysteem • Easydrain Multi geborsteld RVS • Glazen douchewand (120 x 200 cm) Badcombinatie • A cryl ligbad Geberit Soana 1800x800 mm (afvoer in midden) • D ouchecombinatie Grohe Tempesta Cosmopolitan 100 met wandhouder • Badmengkraan Groththerm 800 (thermostatisch)

2e badkamer Wastafelcombinatie • Geberit Smyle Square 1 kraangat (600 x 480 mm) kleur wit • Chroom bekersifon/muurbuis • Wastafelmengkraan Grohe Eurosmart M-size Douchecombinatie • Glijstangcombinatie Grohe New Tempesta Cosmopolitan doucheset • D ouchemengkraan Grohtherm 1000 Performance • Easydrain Multi geborsteld RVS

Tegelwerkpakketten In badkamer tot plafondhoogte In toilet ca. 1.50 m hoog • A fmeting wandtegels ca. 30 x 60 cm kleur wit mat of glans, liggend verwerkt • A fmeting vloertegels ca. 60 x 60 cm kleur zwartgrijs of donkergrijs en in douchehoek 15 x 15 cm Meerprijzen: zie Woonwensenlijst 25


A L LU R E Aan de Amstel

Staat van ruimte-afwerking Bouwnummer 91 & 92 Ruimten Begane grond Hal Toilet Woonkamer Keuken Garage / berging

26

Vloerafwerking Wandafwerking

Plafondafwerking

dekvloer behangklaar

spuitwerk

tegels tegels hoog ca. 1.50 m + spuitwerk dekvloer behangklaar dekvloer behangklaar dekvloer pleisterwerk

spuitwerk spuitwerk spuitwerk spuitwerk

1e verdieping Overloop Slaapkamers Badkamer Doucheruimte Toilet

dekvloer behangklaar dekvloer behangklaar tegels tegels tot plafond tegels tegels tot plafond tegels tegels hoog ca. 1.50 m+ spuitwerk

spuitwerk spuitwerk spuitwerk spuitwerk spuitwerk

2e verdieping Overloop Technische ruimte/zolder Slaapkamer

dekvloer behangklaar dekvloer behangklaar dekvloer behangklaar

spuitwerk spuitwerk spuitwerk


Kleuren- en materialenlijst Bouwnummer 91 & 92 Onderdeel Materiaal Kleur gevel baksteen geel garage voorgevel en muurdam baksteen donker bruin voegwerk cement grijs/donker grijs stalen latei staal grijsbruin/ivoor kozijnen kunststof antraciet metallic voordeur kunststof antraciet metallic tuindeuren kunststof antraciet metallic ramen kunststof antraciet metallic paneel boven kozijn geperst steenwol zwartgrijs garage deur staal zwartgrijs waterslag aluminium zwartgrijs geveldelen nabij kozijn vezelcement licht grijsbruin gevelbekleding felssysteem zink grijs zonneluifel aluminium wit daktrim aluminium zwartgrijs kolom veranda staal grijsbruin boeiboord en plafond hout wit hwa aluminium ivoor platdak bitumineus grijs bloktreden naast de woning beton antraciet erfafscheiding delen composiet antraciet staanders aluminium antraciet gaaswerk staal verzinkt naturel

27


Toegevoegde waarde voor het interieur Er was een tijd dat elke binnendeur en elk kozijn hetzelfde was. Maar individualisme is ook doorgedrongen in het interieur. De consument weet heel goed wat hij wil. Svedex speelt daar op in, door van deuren en kozijnen interieurproducten te maken in plaats van bouwelementen. De innovaties en vooruitstrevende designs van Svedex zorgen er voor dat de binnendeur en het binnendeurkozijn tegenwoordig gezien mogen worden. 28


Eerlijk en betaalbaar Het Svedex programma is onderscheidend. Dat komt omdat we goed luisteren naar de wensen van onze klanten en onze producten daarop afstemmen. Ons aanbod is veelzijdig, creactief en nuchter. Het uitgangspunt van onze ontwerpers is dat zij eerlijke Hollandse producten maken. Stijlvol, vernieuwend en betaalbaar. Al jaren kernbegrippen bij Svedex.

Topproducent in Europa Svedex is een toonaangevende producent van binnendeuren en binnendeurkozijnen. Aan die positie is vanaf de oprichting in 1954 continu gewerkt. Tot vandaag de dag doet Svedex er alles aan om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en eisen van zowel zakelijke partners als particuliere eindgebruikers. Het familiebedrijf Svedex komt oorspronkelijk uit Nederland, maar heeft inmiddels meerdere productielocaties in Nederland en Duitsland en eigen verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België. In de andere Europese landen heeft Svedex agentschappen zoals je mag verwachten van een koploper in de Europese markt met zo’n 220 medewerkers. 29


TBE-ZA architecten & ingenieurs, Volendam

Architect Karel Maessen Plan- en ontwerpvisie Middenin plan Allure aan de Amstel kijken 2 stadsvilla’s over de centrale groene ruimte uit. Deze riante woningen, iets verhoogd gesitueerd ten opzichte van de omgeving, staan samen rondom vrij en zijn het visuele middelpunt van het plan door de moderne look & feel. Karel vertelt: “De woningen moesten een unieke uitstraling krijgen, maar toch ook passen bij de andere gebouwen in de omgeving. Vandaar ook de connectie met de appartementen langs de Amstel qua luxe materialisering.”

Stadsvilla’s aan het groen De stadsvilla’s hebben een herkenbare vormentaal met een sterk verticaal gevelaccent in donker zink uitgevoerd en verbindende lamellen boven de ramen. De entree met een extra hoog plafond draagt bij aan het gevoel van ‘allure’ van en in de woning.

30

Eigenheid De beide stadsvilla’s zijn zo ontworpen, dat er diverse uitbreidingen mogelijk zijn. Karel: “De uitdaging was om de woningen zo te ontwerpen, dat er veel mogelijkheden zijn om de woning naar je eigen wens samen te stellen. Tegelijk moeten de stadsvilla’s samen wel als een totaalensemble blijven aanvoelen.” De woningen sluiten aan de achterzijde aan op de centrale groenzone van de wijk. Ook hier is voor een levendig en gevarieerd gevelbeeld gekozen. “Het ensemble kent geen duidelijke achterkant. De gevel aan de groenzone is qua beeld eveneens divers en aantrekkelijk. En de mee ontworpen veranda zorgt hier voor een fijne plek om van de zon te genieten.” Karel: “Ik kijk enorm uit naar het eindresultaat. Deze woningen zijn het sluitstuk van het plan en door het uitgesproken ontwerp en de toepassing van kwalitatief hoogwaardige materialen een natuurlijke eyecatcher.”


A L LU R E Aan de Amstel

31


A L LU R E Aan de Amstel

Technische omschrijving

KAVELINRICHTING

het gemeenteriool. De hemelwaterafvoeren van de woning worden eveneens uitgevoerd in kunststof

Peil

en aangesloten op een grondleiding. Er wordt een

Als peil (aangeduid als P) wordt aangehouden de

gescheiden rioleringssysteem toegepast. Ter plaatse

bovenkant van de afgewerkte begane grond. Vanuit

van de woningblokken wordt een drainagestreng

het peil worden alle hoogtematen gemeten. De

aangebracht, deze zal worden aangesloten op een

hoogte van het peil t.o.v. N.A.P. zal door de gemeente

drainageput. De HWA en drainage van de woningen

worden aangegeven. Indien de maatvoering wordt

en de aangebouwde berging worden aangesloten op

aangegeven, is daarbij nog geen rekening gehouden

het gemeentelijk riool.

met maattoleranties en/of een afwerking zoals bijvoorbeeld tegelwerk. Tenzij anders aangegeven,

Bestratingen

zijn de afmetingen in millimeters.

Het pad naar de voordeur en de inrit van de inpandige berging worden bestraat met 2 rijen beton-

Grondwerk

tegels 400x600mm en zo mogelijk is dit tevens het

Er wordt een bed van 10 cm schoonzand aangebracht

pad naar de voordeur. De direct daarvoor gelegen

in de kruipruimte onder de vloer van de woning.

parkeerplaatsen (2 per woning) worden door de

De bodem is tot ca. 1 m diepte vanaf maaiveld

civiele aannemer geheel bestraat aangelegd. Ter

gesaneerd. Tussen de vervuilde grond en de leeflaag

plaatse van de zijgevel wordt een prefab beton-

van 1m zand en teelaarde is een signaleringsdoek

trap geplaatst om het terreinhoogteverschil te

aangebracht. Het niet bestrate deel van de tuin

overbruggen.

wordt binnen de eigendomsgrenzen vrij van afval

32

en bouwmaterialen opgeleverd. De tuin wordt met

Terreininrichting

uitgekomen grond aangevuld en geëgaliseerd. Op

Het omliggende terrein buiten de eigendomsgrenzen

maaiveldniveau, daar waar aangegeven op tekening,

wordt door derden in opdracht van de gemeente

zijn hoogteverschillen aanwezig.

ingericht.

Riolering

Erfscheidingen

De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele

Waar op de tekening aangegeven, wordt op erfgrens

kosten van ingebruikstelling met betrekking tot de

tussen de woningen voorzien van een erfafscheiding

riolering zijn in de koop/aanneemsom begrepen.

met een hoogte van ca. 1,80 m (aangegeven met TA-

Zowel de buitenriolering als de binnenriolering

CG op de situatietekening). Rondom de woning wordt

worden in kunststof uitgevoerd en aangesloten op

een haag van 0,80m hoog geplaatst (aangegeven


Vloeren De begane grondvloer van de woning bestaat uit een ribcassette betonvloer met isolatie van voldoende dikte conform de omgevingsvergunning. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in betonnen prefabvloeren. In verband met het hoogteverschil in de hal wordt een naaldhouten trap van 4 treden aangebracht.

Wanden De bouwmuren tussen de woningen onderling, de dragende stabiliteitswanden en de dragende binnenspouwwanden van de voor- en achtergevel bestaan uit gelijmde kalkzandsteen elementen. De woningscheidende wanden zijn ankerloze spouwmuren. De niet-dragende scheidingswanden bestaan uit gipsblokken. In de kalkzandsteen stabiliteitswanden, zoals op tekening aangegeven, mogen geen sparingen worden gemaakt. met TG op de situatietekening). De hoekpunten van de erfgrenzen worden gemarkeerd met een

Gevels

rondhouten paal.

Het buitengevelmetselwerk wordt uitgevoerd in een waalformaat baksteen. Waar op tekening

RUWBOUW

aangegeven, krijgt de gevel een zinken gevelbekleding. De gevels worden voorzien van isolatie van voldoende dikte conform de

Fundering

omgevingsvergunning.

De fundering van de woning bestaat uit een betonnen balkfundering op betonpalen. De kruipruimte van de

Daken

woning wordt geventileerd door middel van roosters

De platte daken worden uitgevoerd in betonnen

in de voor- en achtergevel.

breedplaatvloeren, die zijn voorzien van isolatie van voldoende dikte conform de omgevingsvergunning.

33


A L LU R E Aan de Amstel

Het platte dak wordt voorzien van een kunststof of bitumineuze dakbedekking. Voor de ventilatie-installatie en de rioolontluchting zullen de benodigde dakdoorvoeren worden aangebracht.

Kozijnen en ramen Buitenkozijnen en ramen

Kunststof kozijnen en ramen met KOMO SKH garantie

Beglazing Isolerend HR++ glas Voordeur

Kunststof voordeur voorzien van geïsoleerd glasdeel

Overige buitendeuren  Kunststof deuren. Deur inpandige berging/hal

Houten kozijn met een geïsoleerde deur.

Binnendeuren en kozijnen Houten kozijnen zonder bovenlicht met fabrieksmatig afgelakte stompe binnendeuren 2315 mm hoog. Deur tussen hal en woonkamer voorzien van glasopening in blank glas. Meterkast en deur

Gelijk aan de binnendeuren en kozijnen.

Hang- en sluitwerk Buitenramen en -deuren zijn door de fabrikant voorzien van deugdelijk hangen sluitwerk. Binnendeuren voorzien van benodigde vrij- en bezet, kast- en loopsloten. Garagedeur Geïsoleerde sectionaaldeur. In het meer- en minderwerk kunnen verschillende deurmodellen en garnituren gekozen worden.

AFBOUW

Trappen en hekwerken begane grond en 1e verdiepingstrap Naaldhouten trap uitgevoerd als dichte trap met stootborden en van een witte grondlaag voorzien. De dichte trap wordt exclusief de treden en stootborden afgeschilderd. Aan de muurzijde voorzien van blank afgelakte houten leuningen op aluminium leuningdragers en wordt geheel afgeschilderd. 2e verdiepingstrap Naaldhouten trap open uitgevoerd en wordt geheel afgeschilderd. Aan de muurzijde voorzien van blank afgelakte houten leuningen op aluminium leuningdragers. Traphek Langs de open zijde van de trapboom en het trapgat op de verschillende verdiepingen wordt een houten traphek van ca. 1 meter hoog gemonteerd en afgeschilderd.

34

Aftimmerwerk


Vensterbank Kozijnen worden voorzien van een kunststenen vensterbank met uitzondering van de betegelde wanden, daar wordt het tegelwerk tot de kozijnen doorgezet. Dorpels  Deurkozijnen van toilet en de badkamer worden ter plaatse van de overgang

A L LU R E Aan de Amstel

van de tegelvloer naar de dekvloer voorzien van een kunststeen dorpel.

Vloerafwerking De ruwe betonvloeren worden voorzien van vlakke dekvloeren. T.p.v. de begane grond en verdiepingen, dikte ca. 70 mm, m.u.v. de vloeren in de meterkast, de badkamer en de toiletruimtes. De vloer in badkamer en toilet wordt betegeld en t.p.v. de douchehoek verdiept aangelegd.

Binnenwanden en wandafwerking In de woningen worden de wanden van de badkamer tot plafondhoogte betegeld. De toiletruimtes worden betegeld tot circa 1,50 m. boven de vloer. Ter plaatse van raamopeningen in betegelde wanden, wordt het wandtegelwerk doorgezet als vensterbank. Waar nodig zullen in het tegelwerk kitvoegen worden toegepast. In de keuken wordt geen tegelwerk toegepast. Voor de wandtegels in het toilet en badkamer is een keuze mogelijk. De wanden in de woning worden behangklaar afgewerkt, met uitzondering van de betegelde wanden en wanden van de meterkast. De wanden boven het tegelwerk in het toilet worden voorzien van structuur spuitwerk en de wanden in de meterkast krijgen geen afwerking. De woningen worden niet voorzien van vloerplinten. De dilatatievoegen worden in het stucwerk afgewerkt met een strook glasweefsel. Het is mogelijk dat de dilataties ook na afwerking zichtbaar blijven en er ter plaatse een (krimp)scheur ontstaat. (Krimp)scheuren zijn uitgesloten van garantie. * Behangklaar Dit wil zeggen dat de wanden bij oplevering een glad oppervlak kennen dat geschikt is om naderhand te worden voorzien van een afwerklaag zoals dikker behang, sierpleister en dergelijke met een korreldikte van 2,5 mm. Kleurverschillen zijn toegestaan. De wanden zijn dus vlak genoeg om ze te behangen. Er wordt geen (bouw) behang aangebracht. Let op! Op de wanden kan niet altijd direct sauswerk, spuitwerk, fijne spachtelputz of iets dergelijks worden aangebracht. Verdere behandeling en/of een voorbehandeling is dan noodzakelijk.

Plafondafwerking De betonnen plafonds in de woning worden, met uitzondering van de meterkast, voorzien van spuitpleister. De v-groeven in het plafond worden niet nader afgewerkt.

Sanitair De woning wordt standaard opgeleverd met sanitair van het merk Geberit in de kleur wit. Tegen een meerprijs is het mogelijk om afwijkend sanitair te kiezen. De douche wordt uitgevoerd met glijstangcombinatie. De kranen

35


A L LU R E Aan de Amstel

zijn van het merk Grohe. Pakketsamenstelling: zie

waterleiding is afsluit- en aftapbaar en in voldoende

hiervoor pagina sanitair en tegelwerk.

mate beschermd tegen bevriezing. De leidingen worden zoveel mogelijk weggewerkt in vloeren en

Keukeninrichting

wanden, uitgezonderd in de technische ruimte.

De keukenopstelling, zoals in deze brochure weergegeven, is ter indicatie. De benodigde

Op de koudwaterinstallatie zijn de volgende koud

aansluitpunten worden aangebracht op basis van

watertappunten aangesloten:

deze indicatieve opstelling. In de koop-/aanneemsom

- toiletcombinaties

is geen keukeninrichting opgenomen.

- fonteinkraan - wastafelkraan

Schilderwerk

- douchekraan

In het zicht blijvend binnen- en buitentimmerwerk

- badkraan

wordt geschilderd. De afwerking van de trappen en

- wasmachinekraan

hekwerken is hiervoor (zie trappen) omschreven.

- luchtwarmtepomp/boiler

Het timmerwerk in de technische ruimte wordt niet geschilderd.

Het warme water voor huishoudelijk gebruik wordt geleverd door de boiler die onderdeel is

INSTALLATIES

van het luchtwarmtepompsysteem. Deze boiler heeft standaard een capaciteit van 300 liter, en wordt verwarmd door de warmtepomp. Op de

Water-/verwarmingsinstallatie

warmwaterinstallatie zijn aangesloten:

De woning wordt voorzien van een lucht/water

- wastafelkraan

warmtepompsysteem bestaande uit een buiten-

- douchekraan

en een binnenunit en is voorzien van een extern

- badkraan

boilervat van 300 liter. Deze kan optioneel nog

- boiler

vergroot worden. De buitenunit onttrekt warmte aan

36

de buitenlucht die de binnenunit vervolgens gebruikt

Op alle verdiepingen zal lage temperatuur

om de woning en het tapwater te verwarmen.

vloerverwarming worden aangebracht. De begane

Hierdoor is er geen grondbron nodig. Dit systeem

grond wordt geregeld vanuit de woonkamer via een

blijft zelfs werken bij een buitentemperatuur van

kamerthermostaat en de slaapkamers en worden

-20°C. In de zomer kan de warmtepomp optioneel

geregeld via een thermostaat per ruimte. In de

beperkt koelen. Conform opgave van de leverancier.

badkamer wordt tevens een elektrische radiator met

De buitenunit wordt op het hoogste dak geplaatst.

thermostaatknop geplaatst.

De leidingen voor een keukenkraan en vaatwas-

De verwarmingselementen zijn op de tekeningen

machine worden afgedopt opgeleverd.

aangegeven. Het leidingstelsel van de vloer-

De koudwaterleiding wordt aangelegd vanaf de

verwarming en radiatoren worden uitgevoerd in een

watermeter, die is geplaatst in de meterkast. De

kunststof leidingsysteem en voor zover mogelijk in


de afwerkvloer van de woning aangebracht. Derhalve

de toegevoerde lucht. In de zomersituatie kan deze

is het niet aan te bevelen zonder vooronderzoek in

overdracht via de bypass worden uitgeschakeld.

de dekvloeren te spijkeren, boren en/of te nieten. De radiatoren worden in een standaard witte kleur

De kanalen van de mechanische ventilatie zijn

gemoffeld.

van verzinkt plaatstaal en zijn deels weggewerkt

A L LU R E Aan de Amstel

in de verdiepingsvloeren en leidingkokers. De De verwarmingsinstallatie voldoet bij gelijktijdig

positioneringen van de toevoer- en afzuigroosters

functioneren van alle zones – met gesloten ramen

in de wand of het plafond zijn indicatief op tekening

en deuren en in gebruik zijn van de minimaal

aangegeven maar zullen nader door de installateur

vereiste ventilatievoorzieningen – aan de navolgende

bepaald worden.

voorwaarde: Het is bij mechanische luchtafvoer niet toegestaan Voor de volgende ruimten, voor zover een

om afzuigkappen met motor aan te sluiten op

verwarmingselement is aangebracht, wordt de te

het systeem. Er wordt dringend afgeraden om

behalen en te handhaven temperatuur, tot een

afzuigsystemen zonder motor aan te sluiten, omdat

buitentemperatuur, tot een buitentemperatuur van

dat het systeem onnodig vervuild. Voor een goede

-10 graden, tenminste gegarandeerd:

werking van het ventilatiesysteem wordt geadviseerd

Ruimte Temp.

om de keuken te voorzien van een “recirculatie”

Woonkamer 22°C

afzuigkap met koolstoffilter.

Keuken 22°C Slaapkamers 22°C

De garage/berging wordt standaard voorzien van

Verkeersruimte en zolder

18°C

een mechanisch ventilatiesysteem. Het systeem

Bad- en doucheruimte

22°C

zuigt continu gebruikte en vochtige binnenlucht

Toiletruimte 18°C

naar buiten. De bediening van dit systeem wordt in de garage/berging geplaatst. Het systeem

In de ruimte waar niet is voorzien van vloerver-

werkt automatisch op een voorgeprogrammeerd

warming of een laag-temperatuur radiator is de

ventilatieprogramma en kan ook handmatig worden

temperatuurgarantie niet van toepassing.

aangepast. De positioneringen van de toevoer- en afzuigroosters

Ventilatiesysteem

in de wand of het plafond zijn indicatief op tekening

De woning wordt standaard voorzien van een balans

aangegeven maar zullen nader door de installateur

ventilatiesysteem met warmte terugwinning en

bepaald worden.

een bypass. Dit wil zeggen dat door middel van een ventilatie-unit de lucht mechanisch wordt

Elektrische installatie

toegevoerd in de woonkamer en slaapkamers

De woning wordt standaard voorzien van zwarte

en wordt afgezogen in de keuken, de badkamer,

PV panelen op het dak, aantal conform tekeningen.

opstelplaats wasmachine en het toilet. De warmte

Deze voorzien voor een gedeelte in de benodigde

van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan

elektracapaciteit van de woning. De elektrische

37


A L LU R E Aan de Amstel

installatie wordt aangelegd vanaf de meterkast,

eventuele aansluiting voor kabelnet in de woonkamer

verdeeld over een voldoende aantal groepen naar de

één bedrade buisleiding met een inbouw contactdoos

diverse aansluitpunten, e.e.a. conform de hiervoor

aangebracht en in slaapkamer 1 één onbedrade

geldende voorschriften ten tijde van het afgeven van

buisleiding met een inbouwdoos. De aanvraag- en

de omgevingsvergunning. In de meterkast bevindt

aansluitkosten zijn voor rekening van de koper.

zich een hoofdschakelaar.

Belinstallatie De elektraleidingen worden weggewerkt in

De belinstallatie bestaat uit een draadloze deurbel

steenachtige wanden en/of vloeren

met verplaatsbare gong.

m.u.v. de leidingen in de technische ruimte en aangebouwde berging. De lichtpunten, schakelaars en wandcontactdozen zijn per ruimte bij benadering aangegeven op de tekening, de exacte plaats wordt in het werk bepaald. Schakelaars en wandcontactdozen worden in de kleur wit uitgevoerd.

Overige elektrische voorzieningen

ALGEMEEN

Schoonmaken en opleveren De gehele woning wordt “bezemschoon” opgeleverd.

Bij de voordeur en op de achtergevel wordt voorzien in een aansluitpunt voor een buitenarmatuur. In

Voorbehoud

de keuken worden loze leidingen opgenomen ten

Ongeacht hetgeen overigens in deze technische

behoeve een boiler en (recirculatie-) wasemkap.

omschrijving is bepaald, gelden onverkort de

De vaatwasser en oven zijn op een aparte groep

regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden,

aangebracht.

gehanteerd en voorgeschreven door Woningborg. Ingeval enige bepaling in deze technische

Hoogte schakelaars 1050 mm.+ t.o.v. de vloer.

omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn

Hoogte wandcontactdozen 300 mm.+ t.o.v. de vloer

ofwel nadeliger mocht zijn voor de verkrijger,

in woon- en slaapkamers. Optische rookmelders

prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen

worden aangebracht conform tekening volgens

van Woningborg.

de geldende eisen en aangesloten op het lichtnet. Tevens zijn de rookmelders voorzien van een

Deze brochure is met grote zorg en nauwkeurigheid

noodbatterij.

samengesteld. De gegevens en tekeningen van de architect zijn erin verwerkt. Alle getoonde woningen

38

Telecom- en kabelnetdistributiesysteem

voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit dat gold

Vanuit de meterkast wordt t.b.v. een eventuele

alle betrokken partijen hebben de inhoud van deze

aansluiting voor telecom in de woonkamer één

brochure meerdere malen grondig gecontroleerd.

onbedrade buisleiding met een inbouwdoos

Toch moeten we een voorbehoud maken ten aanzien

aangebracht. Vanuit de meterkast wordt t.b.v. een

van eventuele wijzigingen.

toen de Omgevingsvergunning werd verkregen. En


Materialisatie

Openbaar gebied

Wijzigingen kunnen bijvoorbeeld voortvloeien uit

Op de situatietekeningen is het openbaar

veranderende eisen van overheden en nutsbedrijven.

gebied al ingericht. Zo krijgt u een beeld van de

Daarnaast behoudt de aannemer zich het recht voor

bestrating, groenvoorziening, openbare verlichting,

om aanpassingen door te voeren in de materialisatie

parkeerplaatsen, et cetera. Deze invulling is

en de afwerking van de woningen. Soms blijkt pas

nauwkeurig gebaseerd op de laatst bekende

tijdens de uitvoering dat deze noodzakelijk zijn.

gegevens, maar ook hiervoor zijn wijzigingen

Dergelijke veranderingen zullen echter niets afdoen

voorbehouden. Het openbaar gebied wordt

aan de kwaliteit van de woning.

aangelegd door de gemeente.

A L LU R E Aan de Amstel

Sfeerimpressies De opgenomen perspectieftekeningen zijn zogeheten artist impressions. Het kan voorkomen dat er verschillen ontstaan tussen deze impressies en de daadwerkelijke uitvoering, bijvoorbeeld in kleur. Daarom kunt u aan deze tekeningen geen rechten ontlenen. Dat geldt ook voor artist impressions van het interieur. Deze hebben slechts als doel u een algemene indruk van de sfeer te geven. En voor alle duidelijkheid: eventueel ingetekende meubelen, apparaten, verlichting en/of keukeninrichting worden niet meegeleverd. De gebruikte interieursfeerbeelden zijn afkomstig van De Eekhoorn.

Maatvoeringen De tekeningen en (technische) omschrijvingen in deze brochure zijn in principe maatgevend voor hetgeen wat u geleverd krijgt. De aangegeven maten zijn echter wel circa-maten. Er is bijvoorbeeld geen rekening gehouden met enige wandafwerking. Kleine afwijkingen zijn dus mogelijk. Ook kunt u geen rechten ontlenen aan de perceeloppervlakte die in de koopovereenkomst staat. Pas bij de kadastrale meting ná oplevering van de woning wordt namelijk de daadwerkelijke, exacte perceeloppervlakte bekend. Eventuele verschillen ten opzichte van de oppervlakte uit de koopovereenkomst worden niet verrekend.

39


Thuiskomen met Hattelli Is het als toekomstige bewoner van Allure aan de Amstel niet een fijn idee om, na het kopen van uw droomwoning, de volledige inrichting en uitvoering daarvan uit handen te kunnen geven? En uw appartement direct na de oplevering naar eigen smaak af te laten werken? Maak kennis met uw persoonlijke interieuradviseur van Hattelli. Die begeleid u graag bij het maken van keuzes om uw nieuwe woning direct als thuis te laten voelen. De wanden mooi afgewerkt in de gewenste kleur. Duurzame vloeren door het hele appartement, raamdecoratie en gordijnen voor de ramen die het licht filteren. De inbouwkasten klaar om ingeruimd te worden, verlichting die een fijne sfeer geeft en/of stoere zwart stalen of aluminium deuren op bijzondere plekken in uw appartement. 40

Kortom, u hoeft alleen nog te verhuizen!


Stijlen Hattelli heeft een ruime collectie in diverse woonstijlen en kleuren. De collectie bevat mooie kwalitatief hoogwaardige materialen en merken. Er is dus voor elk budget en voor elke actuele woonstijl een oplossing.

Onze aanpak

advies, kwaliteit & gemak Fase 1 -  Inventariseren woonwensen, moodboard en budget Fase 2 - Ontwerp Fase 3 - Prijs- en contractvorming Fase 4 - Begeleiden montageproces en planning Fase 5 - Realisatie en afwerking van het appartement Fase 6 - Klaar om te verhuizen

Collectie Onze collectie bestaat uit diverse soorten vloeren zoals gietvloeren, laminaat, PVC of hout. Decoratief behang in verschillende motieven en stijlen. Op maat gemaakte inbouwkasten voor in het gehele appartement zoals een inloopkast in de slaapkamer, een garderobekast in de entree of een kastafwerking voor de wasmachine en droger. Moderne sanitairaccessoires voor toilet en badkamer, een lampencollectie bestaande uit zowel moderne spots als hang- en wandlampen. Diverse soorten raamdecoratie, waaronder rolgordijnen, (houten) jaloezieën, etc., alsmede stijlvolle gordijnen, vitrage en shutters.

Hattelli staat voor Interieuradvies op maat van concept tot realisatie De interieuradviseurs maken graag een vrijblijvende afspraak om uw dromen en wensen te bespreken. Of het nu alleen om een vloer gaat of de totale inrichting. De contactgegevens zijn: interieuradviseur@hattelli.com of +31 (0)23 3 556 31 16.

www.hattelli.com

41


Algemene verkoopinformatie

Om te beginnen: mocht u na het lezen hiervan nadere toelichting wensen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van de adviseurs van EKZ | Makelaars en Koop Lenstra Makelaars. Zij beantwoorden uw vragen graag en vakkundig!

Vrij op naam

De op de prijslijst vermelde woningprijzen zijn vrij op naam (V.O.N.), tenzij anders is vermeld. ‘Vrij op naam’ wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die komen kijken bij de totstandkoming van een woning, in de prijs van de woning zijn begrepen: • Grondkosten • Bouwkosten • V erwarming en warmwaterapparatuur • A rchitecten- en constructeurshonorarium en overige adviseurs •N  otarishonorarium t.b.v. leveringsakte • B TW (thans 21%; eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend) • K adastrale uitmeting en inmeting en inschrijving •O  mgevingsvergunning/gemeenteleges • A ansluitkosten water, riool en elektriciteit • Kosten garantieregeling • Verkoop- en bemiddelingskosten

De kosten voor de financiering van uw woning zijn niet in de prijs van de woning opgenomen: •N  otariskosten inzake de hypotheekakte • Advieskosten hypotheek • R enteverlies tijdens de bouw (rente over vervallen maar nog niet betaalde termijnen)

Overige kosten die buiten de prijs van de woning vallen zijn: • K osten voor aansluiting op centraal antennesys42

teem en of kabelnet • A ansluitkosten op het telefoon • K eukeninrichting • A anvraagkosten energielevering

Verkoopprocedure Prijsstijgingen

De overeengekomen prijs van de woning staat vast, met uitzondering van het BTW-tarief. Wijzigingen in het BTW-tarief worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend. Loon- en materiaalkostenstijgingen tijdens de bouw worden niet doorberekend.

Gescheiden koop en aanneming

Bij aankoop van een woning worden er twee overeenkomsten ter ondertekening aan u voorgelegd. De eerste is de koopovereenkomst en betreft de aankoop van de grond. Deze komt tot stand tussen u en ZeemanVastgoed. De tweede is de aannemingsovereenkomst en betreft de bouw van de woning. Deze komt tot stand tussen u en de aannemer.   U dient zich derhalve te realiseren, dat ZeemanVastgoed geen partij is bij de aannemingsovereenkomst en dus niet aansprakelijk kan worden gehouden voor de verplichtingen van de aannemer uit hoofde van de aannemingsovereenkomst. De overeenkomsten als hiervoor bedoeld krijgt u na het eerste gesprek digitaal toegestuurd van de makelaar, zodat u deze thuis rustig door kunt lezen alvorens u overgaat tot aankoop.

Het tekenen van de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst

Met het ondertekenen van de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst verplicht u zich tot het betalen van de koopprijs. Met de mede-ondertekening verplichten ZeemanVastgoed respectievelijk de aannemer zich tot levering van de grond respectievelijk de bouw van de woning, behoudens de in de beide overeenkomsten vermelde ontbindende resp. opschortende voorwaarden. Nadat de beide overeenkomsten door de betreffende partijen zijn onderte-


A L LU R E Aan de Amstel kend, ontvangt u daarvan een kopie. De originele exemplaren worden naar de notaris gestuurd, die vervolgens de notariële akte van eigendomsoverdracht opmaakt. De ondertekening van de overeenkomsten geschiedt digitaal. Deze manier van ondertekenen is betrouwbaar, veilig en snel.

Wat betaalt u wanneer?

De koopprijs is verdeeld in een koopsom voor de grond en in een aanneemsom voor de te bouwen woning. Als u naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht terwijl de bouw nog niet is begonnen, betaalt u als dan alleen de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen. Als na de start van de bouw een bepaald vooraf overeengekomen punt wordt bereikt, ontvangt u een factuur per mail, die binnen twee weken overgemaakt dient te worden. U kunt de betaling regelen door de originele factuur te ondertekenen en door te sturen naar uw financier. Indien de eigendomsoverdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de financier zorg dragen voor betaling. Als u een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst heeft getekend en na de start van de bouw naar de notaris gaat, betaalt u bij eigendomsoverdracht de koopsom van de grond en de reeds verschuldigde termijnen van de aanneemsom. Zodra de grond en de daarop in aanbouw zijnde opstallen aan u zijn geleverd, worden de termijnen aan u gefactureerd zoals hierboven beschreven. Na ondertekening van de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst krijgt u een factuur voor de reeds verschuldigde termijnen. Indien u over ‘eigen geld’ beschikt, betaalt u de factuur zelf. Heeft u geen ‘eigen geld’ en is de hypotheekakte nog niet gepasseerd, dan krijgt u automatisch uitstel van betaling, zoals ook in de overeenkomsten staat. Over de vervallen maar

nog niet betaalde termijnen wordt dan de overeengekomen bouwrente berekend, die later bij de notariële eigendomsoverdracht met u wordt verrekend. Over de verschuldigde rente wordt BTW gerekend. Vanaf de transportdatum betaalt u hypotheekrente tijdens de bouw. De rente wordt berekend over uw netto hypotheekbedrag: dat is de hoofdsom van uw hypotheek minus het nog beschikbare bedrag van uw (bouw)depot. De aannemer heeft de termijnbetalingen overgedragen aan ZeemanVastgoed, dat betekent dat u voor de termijnen een factuur ontvangt van ZeemanVastgoed (dit heet ‘bevrijdend betalen’).

Eigendomsoverdracht bij de notaris De eigendomsoverdracht geschiedt door middel van een zogenaamde ‘akte van juridische levering’ bij de notaris. In de koopovereenkomst wordt de uiterste transportdatum vermeld. Vóór de datum van notarieel transport zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, op die datum verschuldigde, bedrag is aangegeven.   Dat bedrag is inclusief bijkomende kosten zoals: • (Bouw)rente over de vervallen, maar niet betaalde termijnen tot de transportdatum •N  otariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte • Afsluitkosten van de hypotheek

Het hypotheekbedrag dat in depot blijft moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Als dat niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag moeten worden aangevuld uit eigen middelen of moeten worden zeker gesteld door bijvoorbeeld een overbruggingskrediet. In het algemeen worden op de transportdatum twee akten ondertekend: de akte van eigendomsoverdracht en de hypotheekakte.

Toelichting woonwensen

Voor de start van de bouw wordt tijdens een kopersvergadering of in een individueel gesprek de gewenste woonwensen doorgenomen. Tijdens een kopersvergadering ontmoet u o.a. de andere kopers, de uitvoerder van de aannemer en de coördinator voor de woonwensen. Ook wordt het te gebruiken materiaal aangegeven, het bouwproces uitgelegd, de procedure voor de woonwensen verwoord. Ook de tekeningen, de bouw en de bouwplanning komen aan bod. Tenslotte worden uw persoonlijke woonwensen doorgenomen en aan de hand van de eerder aan u verstrekte woonwensenlijst. Bij een individueel gesprek wordt e.e.a. mondeling toegelicht over het bouwproces en worden natuurlijk uw wensen aan de hand van de eerder aan u woonwensenlijst bepaald.

gedragen, mits door u aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Bij oplevering wordt aan u, nadat de woning is opgenomen, een opnamestaat (eventueel voorzien van de nodige opmerkingen) ter ondertekening aangeboden. De eventuele gebreken worden zo spoedig mogelijk hersteld.

Onderhoudstermijn

Uiterlijk elf weken na de oplevering kunt u uw herstelpunten vanuit de onderhoudstermijn via een formulier insturen naar de aannemer.

Oplevering

Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, ofwel de datum waarop uw woning naar verwachting klaar zal zijn voor bewoning. In de door u getekende aannemingsovereenkomst zijn bepalingen opgenomen over hoe lang de bouw van uw woning mag duren, de zogenaamde werkbare werkdagen. Werkdagen worden als onwerkbaar beschouwd wanneer (daarop) door omstandigheden buiten de aansprakelijkheid van de aannemer om niet kan worden gewerkt gedurende ten minste vijf uren door het grootste deel van de werknemers of machines. De algemeen erkende, door de overheid of collectieve arbeidsovereenkomst in de bouw voorgeschreven rust- en feestdagen, vakantiedagen en andere vrije dagen worden niet beschouwd als werkdagen. De opleveringsprognose is derhalve mede-afhankelijk van overmacht-situaties en kan dus vertraging oplopen. Als de woning gereed is, wordt deze aan u over-

43


A L LU R E Aan de Amstel

Duurzaam wonen Hoger wooncomfort, lager energieverbruik Als koper van een nieuwe woning stelt u eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Alle woningen van ZeemanVastgoed voldoen daarom aan het Bouwbesluit. En meer dan dat. Al in het ontwerpstadium besteden wij veel aandacht aan de isolerende werking van de woning, waarbij de minimumeisen van het Bouwbesluit worden overtroffen. Zo ontstaat een hoger wooncomfort en een lager energieverbruik. En dus ook een lagere energierekening! In de praktijk bereiken we dit door toepassing van een warmtepomp, zonnepanelen, hoogrendements¬beglazing en zware isolatie van daken, gevels en vloeren. Daarnaast is een gezonde leefomgeving gegarandeerd door het uitgekiende ventilatiesysteem.

44


Woningborg Garantie- en waarborgregeling Wat houdt de Woningborg Garantie- en waarborgregeling in? De Woningborg Garantie- en waarborgregeling beschermt kopers van nieuwe woningen tegen de risico’s van een eventueel faillissement van de bouwonderneming tijdens de bouw en bouwkundige gebreken na oplevering. Het certificaat wordt uitgegeven door Woningborg N.V. onder de naam Woningborgcertificaat. Woningborg: geeft u meer zekerheid Voordat een bouwonderneming zich kan inschrijven bij Woningborg, toetst Woningborg de bouwonderneming op financieel gebied, technische vakbekwaamheid en deskundigheid. Bij ieder bouwplan worden de tekeningen en technische omschrijving getoetst aan het Bouwbesluit. Ook wordt de concept (koop-/)aannemingsovereenkomst beoordeeld op een goede balans in de rechtsverhouding tussen koper en bouwonderneming.

• de bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de woning tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering. Bij bepaalde ernstige gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden. Woningborg waarborgt de garantieverplichting van de bouwonderneming, anders gezegd als de bouwonderneming niet meer kan of wil herstellen dan draagt Woningborg hier zorg voor. • bouwondernemingen, die bij Woningborg zijn ingeschreven, zijn verplicht om een model (koop-/)aannemingsovereenkomst met bijbehorende algemene voorwaarden en toelichting te gebruiken. Het modelcontract vormt de contractuele basis voor de rechtsverhouding tussen u als koper en de bouwonderneming. In dit modelcontract zijn de rechten en plichten van de koper en de bouwonderneming evenwichtig vastgelegd. • wanneer er na oplevering van de woning geschillen tussen de koper en de bouwonderneming ontstaan over de kwaliteit van de woning dan kan Woningborg hierin bemiddelen.

Wat betekent de Woningborg Garantie- en waarborgregeling voor u? Als u een huis met Woningborg-garantie koopt, betekent dit voor u o.a. het volgende: • gaat uw bouwonderneming tijdens de bouw failliet, dan zorgt Woningborg voor afbouw van uw woning. Is afbouw om wat voor reden dan ook onmogelijk, dan verstrekt Woningborg u een financiële schadeloosstelling.

Wat valt niet onder de Woningborg-garantie? Onderdelen die niet door of via de bouwonderneming worden uitgevoerd (zoals bijvoorbeeld minderwerk), vallen niet onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Daarnaast worden in uw (koop-/)aannemingsovereenkomst en in de Woningborg Garantie- en waarborgregeling een aantal aspecten genoemd die van de garantie zijn uitgesloten.

Voorrang Woningborg-bepalingen Ongeacht wat in de technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de door Woningborg gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden. In het geval enige bepaling in de technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn c.q. nadeliger mocht zijn voor de verkrijgers, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van Woningborg. Onderhoudsadvies Voor het gebruik en onderhoud van uw woning ontvangt u een door Woningborg opgesteld advies. Hierin staan een aantal belangrijke bouwtechnische aspecten en aandachtspunten met betrekking tot aankoop, oplevering, gebruik en onderhoud van de woning. Let op: het Woningborg-certificaat moet u in uw bezit hebben voordat u naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht! Woningborg Kwaliteitsborging Instrument Uw woning wordt onder het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI) gebouwd. Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. borgt door onafhankelijke toetsing en toezicht de kwaliteit van uw woning.

45


Bewust Nieuwbouw

Hoe werkt het precies, als u een nieuwbouwhuis wilt kopen? Waar moet u op letten? En waarom zou u eigenlijk voor nieuwbouw kiezen? Op deze en talrijke andere vragen geeft de website Bewust Nieuwbouw antwoord. Op Bewust Nieuwbouw vindt u de voordelen van een nieuwbouw huis en een stappenplan om u door het proces te loodsen van oriënteren tot en met wonen. Ook biedt de site antwoorden op allerlei vragen over bijvoorbeeld wie doet wat, garantie, financiering, nieuws over nieuwe wetgeving en technieken in nieuwe huizen. En u kunt er verhalen lezen van mensen zoals u. Wat zijn hun ervaringen met het kopen van een nieuwbouwhuis? Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op www.bewustnieuwbouw.nl. Bewust Nieuwbouw is een initiatief van projectontwikkelaars, beleggers, bouwers en woning-corporaties, verenigd in de NEPROM. Zij ontwikkelen en bouwen huizen, gebouwen en buurten waar mensen graag wonen, werken, winkelen en elkaar ontmoeten. Zij werken, kortom, aan een prettige leefomgeving. Kijk voor meer informatie op www.bewustnieuwbouw.nl.

Onderhoudsarm

46

Duurzaam

Comfortabel

Energiezuinig

Op maat

Veilig


A L LU R E Aan de Amstel

impressie achterzijde

47


A L LU R E Aan de Amstel Informatie en verkoop

EKZ | Makelaars 0297 - 56 78 63 nieuwbouw@ekz.nl Wiegerbruinlaan 39 1422 CB Uithoorn

Koop Lenstra Makelaars 0297 - 52 41 24 uithoorn@kooplenstra.nl Amstelplein 6 - 12 1423 CN Uithoorn

Ontwikkelaar Architect

Grafisch ontwerp: www.picadia.com

www.zeemanvastgoed.nl

www.tbe-za.nl

Aannemer

www.oomsbouw.nl

Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door de architect van dit plan. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van de wijzigingen, voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. Eveneens behouden wij ons het recht voor wijzigingen aan te brengen in de materialen en afwerkingen, zonder dat het iets afdoet aan de kwaliteit. De opgenomen perspectieftekeningen geven een ‘artist impression’ weer. Het kan voorkomen, dat er verschillen zijn tussen deze impressie en de daadwerkelijke uitvoering (bijvoorbeeld de kleuren). Derhalve kunnen aan de ‘artist impressions’ geen rechten worden ontleend. De interieur artist impressions hebben slechts tot doel een algemene sfeerimpressie te geven en hebben niet altijd een directe relatie met één der woningtypes. De indeling op de situatietekening van het openbaar gebied (bestrating, groenvoorzieningen, openbare verlichting e.d.) is gebaseerd op de laatst bekende gegevens. Wijzigingen kunnen zich voordoen. De op tekening aangeven maten zijn circamaten, waarbij geen rekening is gehouden met enige wandafwerking. De op tekening ingeschreven maten en ingetekende situatie en dergelijke zijn circamaten en hebben geen bewijskracht. De technische verkooptekeningen en omschrijvingen zijn maatgevend voor hetgeen u geleverd krijgt. De koper kan geen rechten ontlenen aan de in de koopovereenkomst genoemde perceeloppervlakte. Na de kadastrale inmeting is de daadwerkelijke perceeloppervlakte bekend. Bij verschil ten opzichte van de oppervlakte genoemd in de koopovereenkomst zal géén verrekening plaatsvinden.

Profile for ZeemanVastgoed

20210520_brochure_villa_Linge  

Brochure van woningtype Linge.

20210520_brochure_villa_Linge  

Brochure van woningtype Linge.

Profile for zeeman7

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded