Page 38

CASE KONE TEKSTI Timo Sormunen | KUVA Sini Pennanen

Motivoiva haaste

Hisseistä ja liukuportaistaan tunnettu KONE ulkoisti lounasravintolansa Sodexolle jo 1990-luvun puolivälissä. Sodexon ammattilaisille alati kansainvälistyvä asiakas on puolestaan motivoiva palveluhaaste, jossa on tarjottava joka päivä alan parasta osaamista.

V

ilkas puheensorina ja astioiden kilinä täyttävät KONEen People Flow Centerin henkilöstöravintolan, kun kello lähestyy puoltapäivää. Jonotus sujuu leppoisasti Hyvinkään uudessa, marrasjoulukuun vaihteessa avatussa Deli-ravintolassa. Yksi lounastajista on Hyvinkään yksikköä luotsaavan KONE Industrial Oy:n toimitusjohtaja Pentti Puhakka. ”Täytyy tunnustaa, että uuden ravintolan avauduttua on tullut pyhitettyä itselleen lounastauko selvästi aiempaa useammin”, hän naurahtaa odotellessaan grillissä valmistuvaa annostaan. Modernisti sisustetun, viihtyvyydestään ja toimivuudestaan kosolti kävijöiden kehuja keränneen Delin lounaslistalta löytyi talvisena tiistaina muun muassa broileria ja currykastiketta, makkaraa meksikolaisittain, välimeren soija-pastavuokaa, pastaa cajun-äyriäiskastikkeella sekä grillattua lohta. 38 | SERVIISI N˚ 1 > 2013

Toimitusjohtajan mukaan toimiva henkilöstöravintola ja sen monipuolinen lounaslista ovat erittäin tärkeitä työviihtyvyyttä ja -hyvinvointia edistäviä tekijöitä. Lisäksi tarjonnassa on huomioitava entistä enemmän se, että yhtiön henkilökunta koostuu lukuisista eri kansallisuuksista. ”Myös meidän suomalaisten omat ruokailutottumukset ovat muuttuneet ja itsekin olen innostunut muun muassa wokeista. Toki hernekeittopäivä tulee yhä noteeratuksi, jos vain olen talossa ja kalenteri antaa myöten”, Puhakka lisää. PITKÄT PERINTEET. KONE ulkoisti omat ravintolapalvelunsa alan ammattilaisille jo vuonna 1995 osana isompaa liiketoimintastrategian uudistusta. Sen mukaisesti yhtiö päätti keskittyä entistä selkeämmin ydinliiketoimintoihin eli hissien ja liukuportaiden valmistukseen, huoltoon ja kunnossapitoon.

Serviisi 1/2013  

Sodexon asiakaslehti Serviisi 1/2013

Serviisi 1/2013  

Sodexon asiakaslehti Serviisi 1/2013