Page 1

ПРОНАЈДЕТЕ ПОВЕЌЕ НА WWW.MK.PIONEER.EU

macedonia: ZEC Electronics D.O.O. Vasil Gorgov str. B.B., T.C. Kapistec, 1 floor, loc. 8 1000 Skopje Republic of Macedonia Tel.: +389 23 20 98 60 www.mk.pioneer.eu e-mail: info@zecelectronics.com

Издадено од: Pioneer Europe N.V., Haven 1087, Keetberglaan 1, B-9120 MELSELE - Tel.: +32 (0)3 570 05 11 КОПИРАЈТ 2013 ОД PIONEER EUROPE N.V. - СИТЕ ПРАВА СЕ ЗАДРЖАНИ Проверете го совпаѓањето на вашиот iPod, iPhone, iPad и iOS верзија на веб страницата pioneer.jp/homeav/support/ios/eu Проверете ја можноста за поврзување на iPod, iPhone, iPad на www.pioneer.eu

Карактеристиките и спецификациите за производите што се опишани или илустрирани во овој каталог се точни при неговото печатење, но може да се изменат како што можат да настанат измени при производството. Во овој каталог може да има печатни грешки и боите на прикажаните производи може малку да се разликуваат од реалните. Pioneer не е одговорен за какви било грешки од таков тип и/или за разликите во прикажаните бои. Консултирајте се со Вашиот дилер на Pioneer за да бидете сигурни дека карактеристиките и спецификациите одговараат на Вашите барања. Овој каталог може да има референци за производи што може да не се достапни во Вашата земја.

Вашиот локален продавач :

www.pioneer.eu

Водич за домашна забава 2013-2014. Печатено во Белгија.

Зборот и логото Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци кои се поседувани од Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на истите од Pioneer е лиценцирано. Wi-Fi® и сертифицираното лого Wi-Fi се регистрирани заштитни знаци на Wi-Fi Alliance. Wi-Fi CERTIFIED™, Wi-Fi Direct™ и Miracast™ се заштитни знаци на Wi-Fi асоцијацијата. MHL™ и логото MHL се регистрирани заштитни знаци на MHL, LLC во САД или другите држави. vTuner е регистриран заштитен знак на Nothing Else Matters Software, Ltd. Super Audio CD е регистриран заштитен знак на Sony Corporation. Dolby и симболот двојно-D се заштитни знаци на Dolby Laboratories. DTS-HD Master Audio е заштитен знак на DTS, Inc. Qdeo е зачтитен знак на Marvell или неговите соработници. Spotify и Spotify Connect ce регистрирани заштитни знаци на Spotify Ltd. Сите заштитни знаци и имиња се на нивните правни сопственици.

13-A-HOME-CAT-MA

Имињата “Android”, “Picasa”, логото “Picasa”, “YouTube”, логото “YouTube”, “Google Play” и логото “Google Play” се заштитни знаци на Google, Inc. “Blu-ray Disc”, “Blu-ray” и “Blu-ray 3D” и нивните логоа се заштитни знаци на Blu-ray Disc Association. DLNA™ и DLNA CERTIFIED™ се заштитни знаци и/или сервисни знаци на Digital Living Network Alliance. “HDMI”, HDMI логото и High-Definition Multimedia Interface се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на HDMI Licensing LLC во САД или во други земји. Apple, Apple Lossless, AirPlay, логото AirPlay, Mac, iTunes, iPad, iPad mini, iPhone, iPod и iPod touch ce заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и во други земји. “Made for iPod, iPhone и iPad” означува дека електронскиот уред е направен за да се поврзе со iPod, iPhone или iPad, и затоа, и е сертифициран од производителот за да ги задоволи стандардите на функционирање на Apple. Apple нема да да сноси одговорност за работењето на уредите и неговите усогласувања со стандардите за безбедност или карактеристики. Pioneer не продава iPod, iPhone или iPad уреди. DivX®, DivX Certified®, DivX Plus® HD и нивните логоа се заштитни знаци на Rovi Corporation и нивните фирми и се користат со лиценца. Microsoft, Windows, Windows Media и логото на Windows се заштитни трговски марки на Корпорацијата Microsoft во САД и/или во други земји. AIR Studios и AIR Studios логото се регистрирани заштитни знаци на AIR Studios, Inc. Заштитени се сите авторски права. Овој производ е лиценциран според патентот U.S. Patent No. 8.452.028. Логото “DVD” е заштитен знак на DVD Format/Logo Licensing Corporation. Заштитени се сите авторски права.

ДОМАШНА ЗАБАВА ВОДИЧ


НИЕ СИТЕ СМЕ ПИОНЕРИ ВО НАШИОТ ЖИВОТ Отворете го речникот и ќе видите дека дека пионер е “личност која оди во непознати места за да пронајде нови патишта”, но нели е ова вистина и за

AV Р Е С И В Е Р И И С Е ТО В И 4  

AV Р Е С И В Е Р И

С Е ТО В И

6 13

B LU - R AY Д И С К П Л Е Е Р И И Д О М А Ш Н О К И Н О  14 

B LU - R AY Д И С К П Л Е Е Р И

16

сите нас? Животот прави пионер од секој од нас кога се зафаќаме со нови

DVD ПЛЕЕРИ  18

предизвици, искуства и одлуки. Ние го одкриваме нашиот личен пат и визија.

СИС ТЕМИ ДОМАШНО КИНО  20

Со споделувањето на оваа визија Pioneer секогаш се стремеше да донесе

С Т Е Р Е О К О М П О Н Е Н Т И И З ВУ Ч Н И Ц И  24

иновации и континуиран развој на водечка технологија за да го испорача само најдоброто во домашната аудио видео забава. Технологија која дозволува да го искусите задоволството на домашното кино и аудиото на најверен начин.С ТЕРЕО КОМПОНЕНТИЗВУЧНИЦИ

26 28

Технологија која донесува јачина и слика како на оригиналната изведба и тоа во вашиот дом. Технологија која ви овозможува да ја слушате вашата омилена

АУД И О С И С Т Е М И  32

музика без да е проблем дали е мрежен уред,компјутер, мини плеер, стрминигМИКРО СИСТЕМИ

34

сервис или на добрите старовремски ЦД дискови.ТЕНКИ МИКРО АВ СИСТЕМИ

36БЕЗЖИЧНИ ЗВУЧНИЦИ

38

Кој и да извор, која и да е содржина, седнете, опуштете се и уживајте во изведбата на вистинските Пионери.


AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

Ништо не направив случајно, сите мои иновации произлегоа со работа. Thomas A. Edison

4


AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

ПИОНЕРСКО СОВРШЕНСТВО Целата гама на Pioneer снажни засилувачи, ефикасни АВ ресивери кои се дизајнирани за најпребирливите ентузијастите со најголеми барање од домашното кино и луѓе кои што бараат студиски квалитет и карактеристики на аудио видео опремата без разлика што уред користат. Во серијата 2013 се содржани модели кои подржуваат музички фајлови со висока резолуција, преслушување без празнини во звукот, 4K Ultra HD video и multi-zone функции, како и едноставна контрола на засилувачот преку iControlAV2013 апликацијата или пак Pioneer ControlApp. Компатибилност со iOS и Android мобилни уреди која овозможува лесен пристап до музичкото стримирање и целосна контрола на можностите и функциите. Пионерска технологија која работи во хармонија за да имате највисоко ниво на забава.

AIR СТУДИЈА Откријте ја моќта на штелувањето на звукот со AIR Studios – пример за одличен звук. Заедно со вештите инжењери од AIR Studios, Pioneer направи избор на производи кои испорачуваат аудио со чистина која е блиска до оригиналната изведба на уметниците.

АСИНХРОН USB-DAC 192 kHz/32 BIT DSD 2,8 MHz Асинхрон USB-DAC интегриран во најдобриот ресивер SC-LX87-K/S кој дозволува да го прем остите внатрешниот DAC (дигиталниот аналоген конвентор) и фрекфенцијата на вашиот компјутер со цел да го искористите висококвалитетниот DAC во ресиверот за висока верност.

DIRECT ENERGY HD: АУДИОФИЛСКИ СТЕПЕН КЛАСА D ЗАСИЛУВАЊЕ ХД засилувачите се вградени во сите СЦ АВ ресивери за да го испорачаат вистинскиот аудио потенцијал на некомпресираните извори како блу реј дискови како и друга содржина со висока резолуција. Краткиот пат на сигналот обезбедува безгрешен звучен квалитет додека ниската температура на засилувачите и значително помалата потрошувачкаа на енергија (споредено со аналогните засилувачи) додаваат дополнители вредности.

SC-LX87-K/S

AV РЕСИВЕРИ

Од почеток до крај н ашите АВ засилувачи се стилски направени. За да ги откриете сите можнисти на нашите ремек дела на на нашата домашна забава посетет ја страницата на Pioneer каде можете да ја видите задните панели на нашите ресивери во детали. www.pioneer.eu/receiver

6

9.2-канален АВ засилувачисо 9 HDMI влезови/3 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through, multi-zone возможност (HDMI HDzone излез), 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless преку USB и мрежа. Безпрекинато преслушување на AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подршка за 5,6 MHz и 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. ESS SABRE 32 bit Ultra DAC, асинхроно USB-DAC 192 kHz/32 bit, порджшка од 4-16 Ohm звучни кутиии и 260 W (4 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и Windows 8 компатибилност. MHL влезен конектор за Android уреди, безжичен LAN и PQLS (bit-stream) повеќеканален сарануд за најдобро поврзуавње. AIR Studios Monitor & THX Ultra2 Plus сертифицирано. Audiophilegrade Класа Д засилување. Подесување за заштеда на енергија. Можноста за контролирање со помош на iControlAV2013.

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

SC-LX87-K/S

7


SC-LX77-K/S

SC-2023-K/S

9.2-каналните AV засилувачи со 9 HDMI влезови/ 3 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through, возможност за повеќе зони (HDMI HDzone излез), 4-16 оми подршка за звучниците со сила од 250 W (на 4 Ω оптоварување) по канал. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless audio фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подржува за 5,6 MHz и 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. ESS SABRE 32 bit Ultra DAC, MHL конектор за Android уреди, безжичен LAN и PQLS (bit-stream) повеќеканален сараунд и најдоброто во конекцијата. AIR Studios Monitor и THX Ultra2 Plus сертифицирано. Audiophile-grade Класа Д засилувач. Подесување за заштеда на енергија. Можноста за контролирање со помош на iControlAV2013.

7.2-каналните AV засилувачи со 8 HDMI влезови/ 2 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through, возможност за повеќе зони (HDMI HDzone излез), MHL конектор за Android уреди, 240 W (на 4 Ω оптоварување) по канал. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless audio фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подржува за 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. Спремно за Bluetooth (со помош на опцискиот уред AS-BT200) и спремно за безжичен LAN (со момош на опцискиот уред AS-WL300). Audiophile-grade Класа Д засилувач. Подесување за заштеда на енергија. Можноста за контролирање со помош на iControlAV2013.

SC-LX57-K/S

SC-1223-K/S

9.2-каналните AV засилувачи со 9 HDMI влезови/3 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through, возможност за повеќе зони (HDMI HDzone излез), 4-16 оми подршка за звучниците, 11 x speaker terminals со сила од 240 W (на 4 Ω оптоварување) по канал. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless audio фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подржува за 5,6 MHz и 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. ESS SABRE 32 bit Ultra DAC, MHL конектор за Android уреди, безжичен LAN и PQLS (bit-stream) повеќеканален сараунд. THX Select2 Plus сертифицирано. Audiophile-grade Класа Д засилувач. Подесување за заштеда на енергија. Можноста за контролирање со помош на iControlAV2013.

7.2-каналните AV засилувачи со 8 HDMI влезови/2 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through, возможност за повеќе зони (HDMI HDzone излез), MHL конектор за Android уреди, 200 W (на 4 Ω оптоварување) по канал. AirPlay, DLNA Certified (1.5), 240 W (на 4 Ω оптоварување) по канал. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless audio фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подржува за 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. Спремно за Bluetooth (со помош на опцискиот уред AS-BT200) и спремно за безжичен LAN (со момош на опцискиот уред AS-WL300). Audiophile-grade Класа Д засилувач. Подесување за заштеда на енергија. Можноста за контролирање со помош на iControlAV2013.

SPOTIFY CONNECT*

ANDROID AUDIO/VIDEO ПРЕГЛЕДУВАЊЕ ПРЕКУ MHL

Spotify Connect е премиум функција која ви дозволува да ја стримата вашата музика на вашиот ресивер и да ја слушнете на вашите звучници. Одберете музика на еден уред и слушајте ја на друг. Стиснете плеј на вашиот мобилен уред, започнете да стримате и слушате сигнал со високиквалитет преку вашиот аудио систем. Исто такаможете да го конролирате звукот преку вашиот мобилен уред. Овозможено е каде што ќе го видите логото на Spotify Connect.

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

АУДИО ПОДОБРУВАЧ

За да слушате музика со невидена чистина, најдобрите 3 модели на засилувачи користат интегрирана SABRE 32 bit Ultra DAC за секој канал. Тоа е границата во индустријата за аудио коверзија од дигитален на аналоген сигнал.

Трите најдобри модели поседуваат напреден 192 kHz/176,4 kHz 32 bit Audio Scaler за дигиталната музика на дво канални преку кои и обичната ЦД квалитетна содржина може да се подигне до 176,4 kHz/32 bit за да се добие искуство со висока резолуција.

СНАГА

HDMI BЛЕЗ/ИЗЛЕЗ

4K ПРЕНОС И ПОДОБРУВАЊЕ

ESS-DAC SABRE 32 BIT

4-16 OHM ЗВУЧНИЦИ

MHL (ANDROID)

ВИСОКО-БИТЕН

СЕРТИФИКАТИ

ASYNC. USB-DAC

MULTI-ZONE ПРЕСЛУШУВАЊЕ

SPOTIFY CONNECT

АУДИО СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

GAPLESS ПРЕСЛУШУВАЊЕ

SC-LX87-K/S

9.2-канален - 260 W

9/3

32 bit (192 kHz)

THX Ultra2 Plus AIR Studios Monitor

4 зони

WAV, FLAC, AIFF се до 192 kHz/24 bit / Apple Lossless се до 96 kHz/24 bit / DSD фајлови се до 5,6 MHz

AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови

SC-LX77-K/S

9.2-канален - 250 W

9/3

32 bit (192 kHz)

THX Ultra2 Plus AIR Studios Monitor

4 зони

WAV, FLAC, AIFF се до 192 kHz/24 bit / Apple Lossless се до 96 kHz/24 bit / DSD фајлови се до 5,6 MHz

AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови

SC-LX57-K/S

9.2-канален - 240 W

9/3

32 bit (192 kHz)

THX Select2 Plus

4 зони (аудио само на ZONE 3)

WAV, FLAC, AIFF се до 192 kHz/24 bit / Apple Lossless се до 96 kHz/24 bit / DSD фајлови се до 5,6 MHz

AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови

SC-2023-K/S

7.2-канален - 240 W

8/2

48 kHz/24-бита

4 зони (аудио само на ZONE 3)

WAV, FLAC, AIFF се до 192 kHz/24 bit / Apple Lossless се до 96 kHz/24 bit / DSD фајлови се до 2,8 MHz

AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови

SC-1223-K/S

7.2-канален - 200 W

8/2

48 kHz/24-бита

3 зони

WAV, FLAC, AIFF се до 192 kHz/24 bit / Apple Lossless се до 96 kHz/24 bit / DSD фајлови се до 2,8 MHz

AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови

AV РЕСИВЕРИ

8

Пренесете високо квалитетна слика (вклучувајќи високо квалитетна 3д содржина) и аудио од вачиот андроид уред употребувајчки еден кабел благодарејчи на МХЛ компатибилна ХДМИ конекција на предната плоча. Дури е овозможено да ги полните батериите на вашите уреди што се компатибилни со вашиор ресивер.

ESS SABRE 32 BIT ULTRA DAC

K = црно, S = silver *Spotify App, iPhone/iPod touch/iPad, and subscription required. Check www.spotify.com for service availability in your country. Firmware update may be necessary: see www.pioneer.eu

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

9


AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

VSX-828-K/S 7.1-каналeн AV засилувачи со 6 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through и MHL приклучок за Android уреди. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. vTuner интернет радио и Spotify Connect. 130 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подршка за 192 kHz/ 24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Спремно за Bluetooth (со помош на опцискиот уред AS-BT200). Подесување за заштеда на енергија. Можност за контролирање со помош на Pioneer ControlApp.

VSX-923-K/S VSX-528-K/S

7.2-канален AV засилувачи со 8 HDMI влезови/2 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through и MHL приклучок за Android уреди. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. vTuner интернет радио и Spotify Connect. 150 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подршка за 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Спремно за Bluetooth (со помош на опцискиот уред AS-BT200) и спремно за безжичен LAN (со момош на опцискиот уред AS-WL300). Подесување за заштеда на енергија. Можност за контролирање со помош на iControlAV2013.

5.1-канален AV засилувач со 6 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through и MHL приклучок за Android уреди. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. vTuner интернет радио и Spotify Connect. 130 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подршка за 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Спремно за Bluetooth (со помош на опцискиот уред AS-BT200). Подесување за заштеда на енергија. Можност за контролирање со помош на Pioneer ControlApp.

VSX-1123-K

СЛУШАЊЕ НА ДАТОТЕКИ СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

iControlAV2013 ви дава контрола на главните функции на засилувачот преку удобностите на вашиот паметен уред. Корисничката апликација PUSH PLAYER содржи нова музичка стриминг конторла на Pioneer која ви дава пристап до музичките библиотеки на вашиот уред. Со користење на апликацијата можете да направите листа која може да биде безжично пренесена кон засилувачот. Истотака може да ја контролирате на засилувачот функцијата за еко штедење преку функцијата на апликацијата.

Безжичното пренесување ма високо квалитетните аудио формати преку USB или LAN со 96 или дури 192 kHz фреквенција на преклопување за супериорна звучна изведба. Подржани аудио формати вклучувајќи 192 kHz/24 bit high-resolution WAV, FLAC, AIFF како и на 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Најдобрите 3 модели подржуваат и DSD 2,8224/5,6448 MHz преку USB.

Двете апликации се достапни бесплатно на App Store за iPad, iPhone и iPod touch изберете itunes.apple.com. Избраните апликации за Андроид корисниците се овозможени на Google Play на play.google.com.

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

VSX-323-K 5.1-канален AV засилувач со 4 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through, преден USB конектор, MP3, WMA и AAC playback, 100 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал). Подесување за заштеда на енергија.

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ НА ИДНИНАТА

Pioneer ControlApp, кое е овозможено да се употребува на VSX-828 и VSX-528која дава лесна контрола на влезовите, стиловите на звук и безжично пренесената содржина.

10

VSX-423-K/S 5.1-канален AV засилувач со 4 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through, преден USB конектор, MP3, WMA и AAC playback, MCACC автоматска калибрација на собата и 130 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал). Подесување за заштеда на енергија.

GAPLESS ПРЕСЛУШУВАЊЕ

ECO ФУНКЦИЈА

Новите AV засилувачи со мрежна способност, содржат беспрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови за непрекинато аудио искуство. Функцијата е идеална за слушање музика за континуирано слушање како класична музика, прогресивен рок, албуми или снимки во живо.

Новиот ECO Mode за штедење е вграден во сите Pioneer АВ засилувачи кој ја намалува потрошувачката на електрична енергија без притоа да го наруши аудио квалитетот.

4K ULTRA HD ПОМИНУВАЊЕ ИЗ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РЕЗОЛУЦИЈА Pioneer засилувачите за 2013 се дизајнирани за следната генерација на 4K Ultra HD резолуција стандард, со возможност да помине 4K видео сигнал до компатибилните екрани, понудувајќи највисоко ниво на видео слика која е возможна. Додатно, напредните модели можат да го надоградат аналогниот и HDMI видео сигналот до 4K Ultra HD резолуција кога се употребува со најновите 4K екрани.

AirPlay БЕЗЖИЧНО АУДИО

MULTI-ZONE ВОЗМОЖНОСТ

Сакате да слушате музика од вашиот iPad, iPhone или iPod touch? AirPlay ви дозволува да пренесете содржина од вашиот Apple уред до вашиот AV засилувач. Ознаката AirPlay ќе се појави автоматски кога вашиот уред и засилувач се закачени на иста мрежа. Слушањето музика од вашиот компјутер, или Mac со помош на iTunes е многу едноставно.

Започнувајќи од VSX-828, сите нови засилувачи нудат истовремена забава во повеќе зони, вклучувајќи и HDzone со зададен HDMI излез кон другата просторија. Дури до четири iOS уреди може да го работат на апликацијата на Pioneer’s iControlAV2013 и истовремено за да ја добиете предноста на засилувачите со повеќе зони можност.

AS-WL300 Додајте си и безжичен мрежен приклучок на вашиот засилувач. Употребувајќи го адаптерот AS-WL300, вие може да направите безжична LAN врска со приклучување на Ethernet port и на USB портата на задната страна на засилувачот. Двата начини, и WPS, и чекор по чекор се возможни. На овој начин може да уживате на мрежното аудио безжицично.

AS-BT200 AS-BT200 Bluetooth адаптер кој е едноставно решение за да се приклучат портабл изворите кон вашето домашно кино. Конектирајте го преку предвидената порта на задната стррана на засилувачот и впарете гопрофилот A2DP со уред кој има можност за Bluetooth пренос и бидете спремни да уживате како никогаш досега.

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

7.2-канален AV засилувачи со 8 HDMI влезови/2 излези, 4K Ultra HD Upscaling и Pass Through и MHL приклучок за Android уреди. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. vTuner интернет радио и Spotify Connect. 150 W (6 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подршка за 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Подршка и за 2,8 MHz DSD фајлови преку USB. Подесување за заштеда на енергија. Можност за контролирање со помош на iControlAV2013.

11


AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

ПАКЕТ ПОНУДИ HTP-203 VSX-528-K 5.1-канален со 130 W моќ по канал и мрежен AV засилувач со 5 компактни сараунд звучници и активен субвуфер S-21W.

HTP-103 VSX-S510-K/S 6.2-канален AV засилувачи со 6 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through, предеи USB конектор и MHL приклучок за Android уреди. Класа Д засилување. AirPlay, DLNA Certified (1.5) и компатибилно со Windows 8. vTuner интернет радио и Spotify Connect. Подршка за 192 kHz/24 bit WAV, FLAC, AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. 110 W (4 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подесување за заштеда на енергија. Можност за контролирање со помош на Pioneer ControlApp.

VSX-S310-K/S

HTP-072/HTP-073

5.2-канален AV засилувач со 4 HDMI влезови/1 излез, 4K Ultra HD Pass Through, преден USB конектор, Класа Д засилување и 110 W (4 Ω оптоварување) излезна моќ по канал. Подесување за заштеда на енергија.

VSX-324-K-P AV засилувач со 5 компактни сараунд звучници S-11-P и активен субвуфер S-22W-P.

СНАГА

HDMI BЛЕЗ/ИЗЛЕЗ

4K ПРЕНОС

4K ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РЕЗОЛУЦИЈА

VSX-1123-K

7.2-канален - 150 W

8/2

iControlAV2013

Напреден

DSD фајлови, FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-923-K/S

7.2-канален - 150 W

8/2

iControlAV2013

Напреден

FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-828-K/S

7.1-канален - 130 W

6/1

Pioneer ControlApp

MCACC

FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-528-K/S

5.1-канален - 130 W

6/1

Pioneer ControlApp

MCACC

FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-423-K/S

5.1-канален - 130 W

4/1

MCACC

FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-323-K

5.1-канален - 100 W

4/1

VSX-S510-K/S

6.2-канален - 110 W

6/1

Pioneer ControlApp

MCACC

FLAC, WAV, AIFF преку 192 kHz/24 bit / Apple Lossless

VSX-S310-K/S

5.2-канален - 110 W

4/1

MCACC

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

AV РЕСИВЕРИ

12

K = црно, S = silver

GAPLESS РЕСЛУШУВАЊЕ

MHL (ANDROID)

ECO ФУНКЦИЈА

DLNA 1.5 & INTERNET RADIO

REMOTE APP

SPOTIFY CONNECT

MADE FOR iPod/ iPhone/iPad

AirPlay

BLUETOOTH-READY

MCACC

АУДИО СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

(не и за iPad)

✔ (не и за iPad)

(не и за iPad)

AV РЕСИВЕРИ И СЕТОВИ

VSX-423-K 5.1-канален со 130 W моќ по канал AV засилувач со 5 компактни сараунд звучници S-11 и активен субвуфер S-21W. Звучниците се продаваат и посебно како S-HS100.

13


BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

Реалноста има свои граници. Имагинацијата е бесконечна. Jean-Jacques Rousseau

14


BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

BLU-RAY ДИСК И DVD ПЛЕЕРИ

SOUND RETRIEVER LINK И STREAM SMOOTHER LINK

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА БЕСКОНЕЧНА ИМАГИНАЦИЈА Почастете се себеси со совршен, инспиративен звук и слика, како што режисерот предвидел. Уживајте во спектакуларна 1080p слика со висок квалитет и подршка за било кој формат. Нашата последна генерација на Blu-ray диск плеери се перфектно решение за да додате преносни и мрежни сервиси на вашиот постоечки систем за домашно кино. Дали го поседувате најновиот iPhone или последната генерација на Android телефон, нашите Blu-ray диск плеери се спремни да се поврзат со секој уред. Освен дискови, нашите DVD плеери подржуваат и многу дигитални формати како и и подобрување на сликата до 1080p HD за супериорно искуство.

BDP-160 овозможува поврзување на Sound Retriever Link и Stream Smoother Link за високо квалитетен звуки слика преку интеграцијата на компатибилните Pioneer AV засилувачи.

ПРЕНЕСЕТЕ СО DLNA Музика, слики и видеата се наменети да се споделат, не да сечуваат. Поради тоа Pioneer Blu-ray диск плеерите се DLNA Certified (1.5) со што вие може да пренесете музика, слики или ведео содржина која се наоѓа на вашиот Mac, PC или мобилен уред кон вашиот Blu-ray диск плеер преку домашната мрежа. Идеално решение за до пристапите кон вашата колекција на големи содржини.

WI-FI DIRECT

YOUTUBE LOGO SPECS

PRINT

on light backgrounds standard

main red

PMS 1795C

standard

PMS 1815C C13 M96 Y81 K54

white

black

C0 M0 Y0 K0

on dark backgrounds

gradient bottom

C0 M96 Y90 K2

WHITE

Со Wi-Fi Direct вие може да уживате безжично во музика, слики,и видео материјал без притоа да се приклучите на вашата безжична вифи мрежа. Wi-Fi Direct ви дозволува директна врска помегу вашиот паметен телефон и вашиот Blu-ray Disc плеер без употреба на вифи рутер. Одлично решение за поврзување бе постоечка мрежа или за ненадејно поврзување на уреди од вашите пријатели кои споделуваат содржина без притоа да треба да се приклучат на вашата домашна мрежа.

BLACK

no gradients

C100 M100 Y100 K100

watermark

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

no gradients

YOUTUBE ИСПРАТЕТЕ НА TV Опцијата за YouTube “Send to TV” која е вградена во апликацијата YouTube app ви дозволува да го поврзете мобилниот уред со компатибилниот Blu-ray диск плеер и да управувате со видеата на вашиот голем екран. Одбирајќи видео содржина од вашиот телефон кон телевизорот е едноставно : одберете ја само моќта на апликацијата YouTube app на вашиот мобилен уред, одберете видео содржина, и после само допрете ја ознаката на на горниот дел на екранот за пренос на интернет адресата кон вашиот Blu-ray Disc player.Видео содржината автоматски ќе стартува на вашиот телевизор преку вашиот Blu-ray Disc player. За паузирање и продолжување ги користите функциите директно на вашиот телефон или таблет, дури и прелистување на напред или назад низ досадните делови. watermark

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

YOUTUBE LOGO SPECS

PRINT PMS 1795C

C13 M96 Y81 K54

white

black

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

C0 M0 Y0 K0

16

BDP-160-K/S Blu-ray 3D плеерите со подршка за 3D имаат вградено и Wi-Fi и Wi-Fi Direct за безжично преземање на музика, слики и видео материјал директно од вашиот паметен телефон, и може да се контролира со апликацијиите на Pioneer – ControlApp и iControlAV2013, Stream Smoother Link и Super Audio CD преслушување. Мрежната подршка за аудио и видео пренесување преку YouTube (со OSD и преку YouTube “Send to TV” низ апликацијата YouTube app) и да пристапите кон Picasa фото албумите. Возможност да управува со многу видови на фајлови како 3GP, DivX Plus HD, MKV, WMA, MP3 и FLAC (FLAC не е возможно низ мрежа).

on dark backgrounds standard

no gradients

no gradients

watermark

watermark

play lozenge

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

stacked logo (for sharing only)

PMS 1815C

C0 M96 Y90 K2

WHITE

on light backgrounds standard

gradient bottom

BLACK

C100 M100 Y100 K100

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ

main red

17


BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

YOUTUBE LOGO SPECS

PRINT PMS 1795C

C13 M96 Y81 K54

white

black

C0 M0 Y0 K0

on dark backgrounds standard

no gradients

no gradients

watermark

watermark

play lozenge

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

stacked logo (for sharing only)

PMS 1815C

C0 M96 Y90 K2

WHITE

on light backgrounds standard

gradient bottom

main red

BLACK

C100 M100 Y100 K100

BDP-450 Blu-ray диск плеерите нудат супериорен квалитет благодарејќи на најновиот систем PQLS (пренос на информации) повеќе канална сараунд технологија, Stream Smoother Link, IP Control, Qdeo видео процесор со 2 HDMI излези, Super Audio CD и DVD-Audio. Плеерот е спремен и за безжично поврзување на LAN (со додавање на опцискиот уред AS-WL300) и доаѓа со низа од опции кои се возможни кога е мрежно поврзан. Можност да се контролира со апикацијата на Pioneer ControlApp и iControlAV2013.

BDP-LX55

18

SMARTPHONE ВИДЕО ПРЕСЛУШУВАЊЕ

SUPER AUDIO CD

DVD-АУДИО

ВГРАДЕНО WI-FI

WI-FI DIRECT

iControlAV2013/ Pioneer ControlApp

2

iControlAV2013/ Pioneer ControlApp

1

iControlAV2013/ Pioneer ControlApp

QDEO

ВИСОКА КЛАСА АУДИО

HDMI

BDP-LX55

2*

BDP-450

BDP-160-K/S

ДАЛЕЧИНСКИ АПЛИКАЦИИ

YOUTUBE

✔ YouTube Send to TV

✔ YouTube Send to TV

✔ YouTube Send to TV

K = црно, S = silver

*2от терминал е оставен за аудио излез

DVD ПЛЕЕРИ

DVD ПЛЕЕРИ

DV-2242 DVD плеер со DivX, MP3, WMA, JPEG playback, Advanced Sound Retriever и преден USB приклучок.

DV-2240 DVD плеер со DivX, MP3, WMA, JPEG playback и Advanced Sound Retriever.

ДИМЕНЗИИ (Ш x Д x В)

COMPOSITE VIDEO ИЗЛЕЗ

USB

HDMI

DV-2242

271 x 208 x 42 mm

DV-2240

271 x 208 x 42 mm

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕР И СИС ТЕМ ЗА ДОМАШНО КИНО

Нечуено висок звучен квалите од Blu-ray диск плеер со PQLS (пренос на податоци) повеќеканален сараунд, Qdeo видео процесор. 2 HDMI излези, од кој едниот е направен за аудио излез. Аудио компоненти од висока класа, и RS-232C IP Control. Можност да се контролира со апикацијата на Pioneer ControlApp и iControlAV2013. Плеерот е спремен и за безжично поврзување на LAN (со додавање на опцискиот уред AS-WL300) и доаѓа со низа од опции кои се возможни кога е мрежно поврзан

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ

19


BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

СИСТЕМИ ЗА ДОМАШНО КИНО

СРЦЕТО НА СЛИКАТА И ЗВУКОТ Нашите Media Centre одат и многу понапред од домашните кина : тие ја интегриараат целата ваша дигитална забава. Од малите 2.1 системи, па се до целосен 5.1 систем, стевете се себеси во центарот на акцијата за вистинско искуство. Пучтете си Blu-ray 3D дискови, DVD, CD и Super Audio CD… Поврзете се со целата ваша музика, видеа и слики снимени на на дворешен тврд диск, iPod, iPhone или iPad, преку конекторот на предниот панел за USB (или низ Wi-Fi подршка за понапредни модели). Искористете го вграденото USB Rec за снимање на вашата музика во MP3 формат за да преснимите дискови или директно од FM радио. Со ова ќе се предефинира значењето на доамшната забава со Pioneer.

MCS-434 5.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 4 мали звучници, 1 централен звучник и тенок сабвуфер. Вкупна моќ од 1.000 W.

20

MCS-838 5.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 4 високи звучници, 1 централен звучник и тенок сабвуфер. Вкупна моќ од 1.000 W.

Сретенете се со нашите најдобри Media Centre системи кои имаат и 2 х USB влезови со двојна USB функција, вгреден сертифициран Wi-Fi Direct, интернет радио, нашиот оригинален патент Virtual 3D Sound технологија со Front Surround mode, 4 HDMI влезови, HD аудио, Sound Retriever технологија, караоке функција, Bass Boost функција и YouTube прегледување. Сите модели се сертифицирани со DLNA (1.5) и подржуваат iPod, iPhone, iPad, Blu-ray 3D дискови, DVD, CD и Super Audio CD како и нудат читање на голем избор на формати, вклучувајќи и DivX Plus HD, MKV, WMA, MP3 и FLAC фајлови преку дискови, USB и мрежа (FLAC не е возможно преку мрежа). Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

MCS-FS232 2.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 2 мали звучници и тенок сабвуфер. Вкупна моќ од 510 W.

YOUTUBE LOGO SPECS

PRINT main red

PMS 1795C

white

black

C0 M0 Y0 K0

on dark backgrounds standard

no gradients

no gradients

watermark

watermark

play lozenge

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

stacked logo (for sharing only)

PMS 1815C C13 M96 Y81 K54

WHITE

on light backgrounds standard

gradient bottom

C0 M96 Y90 K2

BLACK

C100 M100 Y100 K100

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

ADVANCED СЕРИЈА

21


BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

ESSENTIALS SERIES

SPEAKER BAR SYSTEMS – ТВ ЗВУЧНИК

Нашите ненадминливи серии на Media Centre системи кои имаат и 2 х USB влезови со двојна USB функција, нашиот оригинален патент Virtual 3D Sound технологија со Front Surround mode, 4 HDMI влезови, HD аудио, интернет радио, Sound Retriever технологија, караоке функција, Bass Boost функција. Сите модели се сертифицирани со DLNA (1.5) и подржуваат Blu-ray 3D дискови, DVD, CD и Super Audio CD како и нудат читање на голем избор на формати, вклучувајќи и DivX Plus HD, MKV, WMA, MP3 и FLAC фајлови преку дискови, USB и мрежа. (FLAC не е возможно преку мрежа.) Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

Уживајте со моќна музика од bar-style звучничкиот систем. И засилете го звукот на вашиот ТВ без да да ви зафати место. Тенки звучници на Pioneer со можност за Bluetoothи вграден дупли сабвуфер кој испорачува длабоки и богати ниски фреквенции. Тие ви дозволуваат безжично да пренесете музика од вашиот телефон, таблет или друг уред со Bluetooth опција. Само зкачете го by вашиот ТВ на вашиот сид и уживајте во вистинскиот моќен звук. Мрежниот AV звучнички бар додава ново ниво на АВ забавата, со можности како Wi-Fi Direct, Miracast, YouTube “Send to TV” и DLNA. Видеото еиспратено со дигитален формат до вашиот ТВ преку HDMI конекција која може да се искористи повратно за да се добие и повратно звукот од ТВ (ARC). YOUTUBE LOGO SPECS

PRINT main red

gradient bottom

PMS 1795C

PMS 1815C

white

black

C0 M96 Y90 K2

WHITE

C0 M0 Y0 K0

MCS-737 5.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 4 високи звучници, 1 централен звучник и голем сабвуфер. Вкупна моќ од 1.000 W.

on light backgrounds

on dark backgrounds

standard

standard

no gradients

no gradients

watermark

watermark

play lozenge

play lozenge

stacked logo (for sharing only)

stacked logo (for sharing only)

C13 M96 Y81 K54

BLACK

C100 M100 Y100 K100

SBX-N700 Мрежниот АВ звучнички бар со вградени два субвуфери и вкупна снага од 140 W и посебен безжичен субвуфер со излезна моч од 220 W, вклучувајќи и вграден Bluetooth и Wi-Fi. Сертифицирано од DLNA (1.5) како и безжично видео. Конекција за смартфон низ Wi-Fi Direct, Miracast и YouTube “Send to TV”. Конекции за : ethernet, USB, стерео мала банана и 2 х оптички влез, и излези: HDMI со ARC. Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

MCS-333 5.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 4 мали звучници, 1 централен звучник и голем сабвуфер. Вкупна моќ од 1.000 W.

SBX-N500 Мрежниот АВ звучнички бар со вградени два субвуфери и вкупна снага од 140 W, вклучувајќи и вграден Bluetooth и Wi-Fi. Cертифицирано од DLNA (1.5) како и безжично видео. Конекција за смартфон низ Wi-Fi Direct, Miracast и YouTube “Send to TV”. Конекции за : ethernet, USB, стерео мала банана и 2 х оптички влез, и излези: HDMI со ARC. Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

22

DVD

SBX-300

Стилски и моќен DVD сараунд систем во комплет со 1080p подобрувач, USB pлеер и преснумување од CD на USB (во MP3), караоке пеење и снимање и 5 моде за погласен звук. Сите модели вклучуваат и подршка за DVDs и CDs, и компатибилност со DivX, JPEG, MP3 и WMA фајлови од диск или USB.

Звучнички бар со вградени два субвуфери и вкупна снага од 130 W, вклучувајќи и вграден Bluetooth. Конекции за : стерео мала банана и 2 х оптички влез и коксијален.

DCS-222K 5.1-канален DVD систем за домашно кино со 5 мали звучници и голем сабвуфер. Вкупна моќ од 300 W.

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

BLU-RAY ДИСК ПЛЕЕРИ И ДОМАШНО КИНО

MCS-FS131 2.1-канален Blu-ray 3D систем за домашно кино со 2 мали звучници и голем сабвуфер. Вкупна моќ од 510 W.

23


СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

Ние не можеме ништо да промениме се додека не почнеме да ги гледаме работите од друг агол. James Hillman

24


СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ

ЗАСИЛУВАЧИ

ПИОНЕРСКА ЧИСТИНА Еднаш кога ќе го доживеете врвното искуство, вие ќе посакате и повеќе. Начите стерео компоненти се дизајнирани и направени да си одговараат мегусебно, за да може да си направите систем каков што вие посакувате. Очекувајте ненадминливиот звучен квалитет, супериорна изведба, широк и отворен звук, брзи операции, солидна снага и цврстина и издржливост. Совршено за ентузијастите со големи побарувања со тесен простор, нашите нови Compact Component системи се опремени со импресивни перформанси за да одговорат на секој музички вкус. Кој и да е изворот на звукот, вие ќе го имате најдоброто место за слушање за секоја изведба.

A-50-K/S 2 x 90 W високо ефикасен моќен засилувач со MOS FET Класа Д и грамофонски MM влез. Оптимизран за најчиста звучна репродукција.

A-20-K/S 2 x 50 W Direct Energy Класа AБ засилувач со грамофонски MM влез. Нуди најдобар во класата звучен квалитет.

A-70-K/S 2 x 90 W високо ефикасен моќен засилувач со MOS FET Класа Д USB-DAC и MM/MC грамофонски влез. Направен со аудиофилска класа на делови како и ESS 192 kHz/32 bit SABRE32 DACs и дупли црно заштитен трансформатор за засилувачот и за предзасилувачот. Звукот е дизајниран во соработка со AIR Studios.

A-10-K/S 2 x 50 W Direct Energy Класа AБ засилувач со грамофонски MM влез.

МРЕЖНИ АУДИО ПЛЕЕРИ N-50-K/S

PD-50-K/S

Аудиофислки стандард на мрежен аудио плеер со асинхронен USB-DAC, AirPlay, Hi-bit 32 Audio Signal Processing, преден USB, Auto Level Control и Sound Retriever технологија. Cертифицирано од DLNA (1.5). Опциски безжичен LAN уред со помош на AS-WL300 безжичен уред за LAN конверзија. Содржи одбрани аудиофилски компоненти и е конструиран со двојна шасија, исолирано напојување помегу дигиталниот и аналогниот дел со дупли трансформатор и позлатени терминали. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV и FLAC ако и AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB и мрежа. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

Аудиофислка класа на Super Audio CD плеер со Hi-bit 32 процесирање на аудио сигналот, двојни трансформатори, 192 kHz/32 bit дупли DAC конвертори, дигитални влезови (оптички и коаксијален) и транспортен механизам од нерѓосувачки челик. Компатибилно со iPod/ iPhone/iPad.

A-30-K/S

PD-10-K/S

2 x 70 W Direct Energy Класа AБ засилувач со грамофонски MM влез. Нуди најдобар во класата звучен квалитет.

Super Audio CD плеер со преден USB.

СТЕРЕО РЕСИВЕРИ

N-30-K/S Високо квалитетен мрежен аудио плеер со AirPlay и преден USB. DLNA сертифициран (1.5). Опциски безжичен LAN со помош на опцискиот AS-WL300 безжичен LAN конвертор. Подржува до 192 kHz/24 bit WAV и FLAC ако и AIFF и 96 kHz/24 bit Apple Lossless аудио фајлови преку USB. Безпрекорно преслушување за AIFF, Apple Lossless, WAV и FLAC фајлови. Можност да се контролира со апликацијата на Pioneer ControlApp.

SX-20-K/S 2 x 100 W излез со голема снага, стерео засилувачсо вграден радио приемник за AM/FM подрачја и RDS, MM квалитетно грамофонско претпојачало, излез за звучници А и Б со големи конектори за дебел кабел и предна алуминиумска маска.

26

Super Audio CD плеер со алуминиумски преден панел и преден конектор за USB. Компатибилен со iPod/iPhone/iPad.

P1-K/S Компактен компонентен систем со вграден плеер за CD и стерео засилувач од Класа Д со директна енергија и со вграден радио приемник, како и траен алуминиумски панел, 192 kHz/32 bit DAC и функција за директно премостување за задоволство на чист непроцесиран звук. Компатибилен со iPod/iPhone/iPad mini преку преден конектор USB. Звучници со пиано финиш. Може да се испорача и без звучници : XC-P01-K/S. Возможно да се ипорача и со дигитален тјунер DAB : P1DAB-K/S и XC-P01DAB-K/S. Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

PD-30-K/S

27


СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

S-ESR2TB

ЗВУЧНИЦИ

СОНИЧНА СИЛА, ПИОНЕРСКА ПРЕЦИЗНОСТ

5.0 звучнички сет. Широкопојасни 3 системски тенки и високи звучници сос страниче бас. Широкопојасни сараунд задни кутии и широкопојаен центар звучник.

S-LM2 СЕРИЈА Тенки, високи 5.1 сет звучници за домашно кино.

За бескрајна музика и кино истуство надоплнете го вашиот систем со супериорен квалитет, снага и прецизност на звучниците. Од класичен стерео звук, до целосно повеќенално искуство, нашиот опсег на софистицирани звучници го покриваат целиот спектрум.

S-ES3TB 5.0 звучнички сет. 3-системски стоечки звучнициц со голем бас, пасивен радиатор и акустична контрола на фазата. Широкопојасни сараунд звучници и широкопојасен центар звучник.

S-ES21-LR-T/K

28

S-71C-K

S-71B-LR-K

S-71-K

2-системски центар звучник (130 W) со насочен дом титаниумски високотонец и бас звучници со мебрана од арамидни влакна, и со голема линеарност на басот, со дизајза стоење и предни заштитни маски кои се одкачуваат.

2-системски сараунд задни звучници (130 W) со насочен дом титаниумски високотонец и бас звучници со мебрана од арамидни влакна, и со голема линеарност на басот, со дизајза стоење и предни заштитни маски кои се одкачуваат. CP-71B звучнички сталки може дополнително да се нарачаат.

3-системски стоечки звучник (130 W) со насочен дом титаниумски високотонец, насочен среднотонец со мембрана од арамидни влакна и бас звучници со мебрана од арамидни влакна, бас рефлекс подно насочена порта и голема линеарност на басот, со дизајза стоење и предни заштитни маски кои се одкачуваат.

S-51W Активен субвуфер со 20 см бас звучник и бас рефлекс кутија. Снага на вградениот засилувач 150 W синусна.

S-ES21CR-T/K 1-системски центар и сараунд звучници (2 парчиња). Да се комбинира со S-ES21-LR за 5.0 звучнички сет.

S-71W Активен субвуфер со 25 см бас звучник и бас рефлекс кутија. Снага на вградениот засилувач 160 W синусна.

T = кафено, K = црно

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

2-системски басрефлекс стоечки звучници со голем бас и пасивен радиатор. Да се комбинира со S-ES21CR за 5.0 звучнички сет.

29


СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

S-2EX

S-CN301-LR

S-A4SPT-PM/VP

2-системски компактен звучнички сет со висока дефиниција и линеарен звук (100 W) направени со аудиофисли компонети, високотонец со мека мембрана, и фајбер глас мембрана на басот. Финишот на звучната кутија е направена со еко френдли дрвен ламинат.

‘Чисто Виски‘ 2-системски звучници (100 W) направени од 100 години стари буриња од виски од бела бука и бас звучник со 10 cm мембрана и 2 см дом високотонец.

CS-7070

CS-5070

CS-3070

Сет 3-системски стерео звучни кутии 190 W.

Сет 3-системски стерео звучни кутии 140 W.

Сет 3-системски стерео звучни кутии 120 W.

3-системска референтна класа мала звучна кутија (200 W) со насочен берилиумов високотонец, среднотонец со мамбрана од магнезиум и воко линеарен бас звучник. Сите компоненти користат јаки неодмиумски магнети. CP-2EX звучнички сталки може дополнително да се нарачаат.

S-3EX

S-1EX

3-системска референтна стоечка звучна кутија (160 W) со насочен берилиумов високотонец, среднотонец со мамбрана од магнезиум и воко линеарен бас звучник. Сите компоненти користат јаки неодмиумски магнети.

3-системска референтна стоечка звучна кутија (200 W) со насочен берилиумов високотонец, среднотонец со мамбрана од магнезиум и воко линеарен бас звучник. Сите компоненти користат јаки неодмиумски магнети.

СЕРИЈА ЗВУЧНИЦИ EX

ИМПЕДАНСА

ФРЕКВЕНТЕН ОПСЕГ

МАКСИМАЛНА МОЌ

S-1EX

6Ω

28 - 100.000 Hz

200 W

S-2EX

6Ω

34 - 100.000 Hz

200 W

S-3EX

6Ω

30 - 100.000 Hz

160 W

S-71-K

6Ω

33 - 50.000 Hz

130 W

S-71B-LR-K

6Ω

43 - 50.000 Hz

130 W

S-71C-K

6Ω

43 - 50.000 Hz

130 W

S-31-LR-K

6Ω

38 - 40.000 Hz

120 W

S-31B-LR-K

6Ω

45 - 40.000 Hz

120 W

S-31C-K

8Ω

45 - 40.000 Hz

120 W

S-ES3TB

6Ω

40 - 30.000 Hz (Напред) 50 - 20.000 Hz (Центар/Сараунд)

150 W (Напред) 120 W (Центар/Сараунд)

S-ESR2-LR + S-ESR2-CR

6Ω

40 - 30.000 Hz (Напред) 50 - 20.000 Hz (Центар/Сараунд)

150 W (Напред) 120 W (Центар/Сараунд)

S-ES21-LR-T/K

8Ω

40 - 20.000 Hz

150 W

S-ES21CR-T/K

8Ω

52 - 19.000 Hz (Центар) 62 - 19.000 Hz (Сараунд)

120 W

S-LM2-LR-K

6Ω

45 - 40.000 Hz

150 W

S-LM2B-LR-K

6Ω

50 - 40.000 Hz

100 W

S-LM2C-K

6Ω

50 - 40.000 Hz

150 W

S-CN301-LR

6Ω

45 - 40.000 Hz

100 W

ЗВУЧНИЦИ ЧИСТО ВИСКИ S-A4SPT-PM/VP

6Ω

60 - 40.000 Hz

100 W

СЕРИЈА 7 ЗВУЧНИЦИ

S-31-LR-K 2-системски стоечки звучни кутии (120 W) со фибер глас мембрана на басот и доме високотонец, бас рефлекс подно насочена порта и голема линеарност на басот, со дизајн за стоење и предни заштитни маски кои се одкачуваат.

СЕРИЈА 3 ЗВУЧНИЦИ

30

СЕРИЈА S-LM2

S-31B-LR-K

S-31C-K

2-системски сараунд задни кутии (120 W) со фибер глас мембрана на басот и доме високотонец, со дизај за стоење и предни заштитни маски кои се одкачуваат. CP-31B звучнички сталки може дополнително да се нарачаат.

2-системски центар звучник (120 W) со фибер глас мембрана на басот и доме високотонец, со дизај за стоење и предна заштитна маска која се одкачува.

КОМПЛЕТ ДВО СИСТЕМСКИ СТЕРЕО ЗВУЧНИК

K = финиш од црно дрво, W = лешник ламинат, W* = бело, T = кафено

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

СТЕРЕО КОМПОНЕНТИ И ЗВУЧНИЦИ

ЗВУЧНИЧКИ СЕТ

31


АУДИО СИС ТЕМИ

Изведбата на музичарот е да испрати светлина во човечкото срце. George Sand

32


АУДИО СИС ТЕМИ

МИКРО СИСТЕМИ

ПИОНЕРСКИ НОВИ ХОРИЗОНТИ Поголемото не значи секогаш и подобро. Одберете мали компоненти од нашите микро системи. Нивниот компактен, рафиниран дизајн ги скриваат овие системи кои се толку моќни и спакувани со многу опции кои можат да ги понудат. Pioneer микро системите се комбинирани со високо квалитетна аудио репродукција со сите можни конекции. Сите системи се сотавени од една централна единица и пар двосистемски бас рефлекс звучни кутии.

X-HM51-K/S/W 2 x 50 W микро системи со пиано црна* или пиано бела* изведба 2-ситесмки звучници, и iPod, iPhone (исто и iPhone 5), iPad (исто и iPad mini) сталка, Bluetooth, CD, FM/AM радио и USB. iPod/iPhone/iPad компатибилност преку USB. Возможно е да се купи и без звучници: XC-HM51-K/S. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-HM51DAB-K.**

X-HM81-K/S

X-HM71-K/S

2 x 50 W микро систем со iPod, iPhone дек, (iPad преку USB), DLNA, AirPlay, Wi-Fi, vTuner интернет радио, CD, FM/AM радио, 2,4 инчи колор LCD екран, дупла шасија и пиано црна боја високо квалитетни 2-системски звучници. Опциски може да се нарача адаптер за Bluetooth. Возможно е да се купи и без звучници: XC-HM81-K/S.

2 x 50 W микро систем со iPod, iPhone дек, (iPad преку USB), DLNA, AirPlay, Wi-Fi, vTuner интернет радио, CD, FM/AM радио и 2,4 инчи колор LCD екран.

X-HM31V-K/S

X-HM21-K/S

2 x 30 W микро систем со iPod, iPhone (исто и iPhone 5), iPad (исто и iPad mini) сталка, DVD, CD, FM радио, HDMI излез преку USB. iPod/ iPhone/iPad компатибилност преку USB. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-HM31DAB-K.**

2 x 15 W микро систем со iPod, iPhone (исто и iPhone 5), iPad (исто и iPad mini) сталка, DVD, CD, FM радио, USB. iPod/iPhone/iPad компатибилност преку USB. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-HM21DAB-K.**

X-HM11-K/S 2 x 15 W микро систем со CD, FM радио, USB. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-HM11DAB-K.**

X-EM21 2 x 10 W микро систем со вграден 30 пински приклучок за iPod/iPhone, CD, USB и FM РДС радио.

X-EM21V

X-EM11

2 x 10 W микро систем со вграден 30 пински приклучок за iPod/iPhone, DVD/CD, USB и FM РДС радио.

2 x 10 W микро систем со CD, USB и FM радио.

34

2 x 15 W микро систем со iPod, iPhone (исто и iPhone 5), iPad (исто и iPad mini) компатибилност преку USB, вграден 30 пински приклучок за iPod/iPhone, CD, USB и FM радио.

*Пиано црна боја 2-системски звучник на X-HM51-S/K, пиано бела боја 2-системски звучник на X-HM51-W. **Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја.

K = црно, W = бело, R = црвено, T = кафено, J = карбон гравура црна, N = зелен лимон

АУДИО СИСТЕМИ

АУДИО СИСТЕМИ

X-CM31-K/W/R/T/J/N

**Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја. 35


АУДИО СИС ТЕМИ

ТЕНКИ АВ МИКРО СИСТЕМИ

ТЕНКИ И СОФИСТИЦИРАНИ Направени од високо квалитетни материјали, со елегантен и привлечен дизајн, нашата нова линија на тенки микро системи ви нуди да ја слушате вашата омилена музика со стил. Репродуцирајте од многу извори и уживајте во импресивниот звук за кој е познат Pioneer.

X-SMC00(-W) 2 x 10 W тенок систем со iPod, iPhone, iPad mini компатибилност преку USB, вграден 30-пински приклучок за iPod/iPhone, CD и FM радио. Во сетот е испорачан и сталак кој нуди приклучок преку USB за iPhone 5. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-SMC00DAB или X-SMC00DAB-W*. Овој производ се испорачува со променлив преден панел: X-SMC00, црна, сива и бела, вклучени во сетот; X-SMC00-W, бела боја преден панел вклучен во сетот.

X-SMC00BT(-W) 2 x 10 W тенок систем со Bluetooth, iPod, iPhone, iPad mini компатибилност преку USB, вграден 30-пински приклучок за iPod/iPhone, CD и FM радио. Овој производ се испорачува со променлив преден панел: X-SMC00, црн, сребрен и бел предел панел е вклучен; X-SMC00-W, само бел преден панел е вклучен, и сталак кој ќе го држи телефонот iPhone 5 додека е поврзан со USB.

X-SMC55-S 2 x 20 W тенок микро систем со CD, Wi-Fi, USB, FM радио, AirPlay, vTuner интернет радио и Spotify Connect, DLNA сертифициран (1.5) и светлечки конектор за iPhone 5, iPod touch (5ма ген.) и iPod nano (7ма ген.). Возможно дасе управува преку Pioneer ControlApp. Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-SMC55DAB-S. Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја.

**

*Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја. **Проверете на страницата на Pioneer за повеќе информации за користењето на Spotify на www.mk.pioneer.eu.

СВЕТЛЕЧКИ КОНЕКТОР

36

X-SMC22-S

X-SMC11-S

2 x 20 W тенок микро систем со iPod, iPhone, iPad компатибилност преку USB, CD, Bluetooth, FM радио и светлечки конектор за iPhone 5, iPod touch (5ма ген.) и iPod nano (7ма ген.).

2 x 20 W тенок микро систем со iPod, iPhone, iPad компатибилност преку USB, CD, FM радио и светлечки конектор за iPhone 5, iPod touch (5ма ген.) и iPod nano (7ма ген.). Исто е овозможен и моделот со DAB дигитално радио: X-SMC11DAB-S. Проверете на страницата на Pioneer за достапноста во вашата земја.

ТЕНКИ AV МИКРО СИСТЕМИ

НАПРАВЕНО ЗА iPod И iPhone

USB

FM РАДИО

BLUETOOTH

AirPlay

DLNA

ИНТЕРНЕТ RADIO

CD

iPod СТАЛКА

SPOTIFY CONNECT

PIONEER CONTROLAPP

X-SMC55-S

Светлечки конектор

X-SMC22-S

Светлечки конектор

X-SMC11-S

Светлечки конектор

X-SMC00(-W)

30-пински конектор

X-SMC00BT(-W)

30-пински конектор

K = црно, S = silver

АУДИО СИСТЕМИ

АУДИО СИСТЕМИ

Со новит осветлен конектор, 3те најдобри модели на нашата серија тенки микро системи, ви дозвулуваат да уживате во музиката од вашиот iPad mini, iPhone 5, iPod touch (5та ген.) или iPod nano (7ма ген.) без кабли и адаптери.

37


АУДИО СИС ТЕМИ

БЕЗЖИЧНИ ЗВУЧНИЦИ

МУЗИКА НАСЕКАДЕ Нашите паметни безжични звучни системи ви нудат вистинско без-кабли искуство – заборавете на звучничките кабли, заборавете на нередот. SMA безжичните звучнициц испорачуваат застрашувачки квалитет на звукот пренеснено од вашиот мобилен уред, мрежен компјутер или Mac до секој ќош од вашата куќа. Може да го изнесете моделот XW-SMA3-K/W и надвор, бидејќи во истиот има вградено батерии. Користете го AirPlay или DLNA преку Wi-Fi за целосно да се поврзете. Или едноставно поврзете го вашиот iPhone, iPod или iPad преку USB и може да ја дополните батеријата истовремено. Ново во нашата палета на безжични звучници се и нашите нови мали Bluetooth звучници кои ви даваат слобода да ја споделите музиката со било кој уред кој поседува Bluetooth – кога и да е, каде и да вие посакате.

XW-BTS5-K/W

XW-BTSA1-K/W/N

Bluetooth базжичен звучник со AUX-in, снага од 50 W со целосен опсег и бас рефлекс дрвена кутија.

Bluetooth безжичен звучник со AUX-in, NFC и USB. 2 x 8 W звучници со целосен опсег.

XW-BTS3-K/W

XW-BTS1-K/W

Bluetooth безжичен звучник со 30-пински iPod/iPhone приклучок, видео излез, AUX-in, 30 W снага бас рефлекс кутија со цел опсег направена од дрво.

Bluetooth безжичен звучник со AUX-in, 10 W снага бас рефлекс кутија со цел опсег направена од дрво.

XW-SMA3-K/W Водотпорниот* 2-системски безжичен звучнички систем. Уредот XW-SMA3-K/W се испорачува со надополнувачка батерија, вграден Wi-Fi, AirPlay, vTuner интернет радио, Spotify Connect, Push Player и USB за директно слушање и струјно полнење** на iPad, iPod touch и iPhone. Сертифицирано од DLNA (1.5). Можност да се контролила со Pioneer ControlApp.

ЛЕСНО НАПРАВЕН ПРЕНОС НА ЗВУК Вие ја има моќта во вашите раце! Може да се конектирате директно на SMA на било кој iOS уред преку стандарден AirPlay кориснички приклучок, или да пренесете музика директно од вашата музичка листа на iTunes на вашиот Mac или PC. Или пак може да се конектирате со уред кој подржува DNLA, вклуќувајќи ги и мобилните уреди со Android. сите системи го подржуваат и Wireless Direct со што може да ја пренесете вашата музика без употреба на безжичен рутер. Но што чекате, почнете да пренесувате со SMA!

vTuner INTERNET RADIO SERVICE И SPOTIFY CONNECT vTuner интернет радио сервисот овозможува достапност до илјадници интернет станици низ светот, покривајќи широк избор на жанрови. Со помош на Pioneer ControlApp на вашиот мобилен уред, може лесно да ја пронјдете вашата омилена станица. Благодарејќи на Spotify Connect може да контролирате и слушате вашата Spotify музика на вашиот уред.стснете плеј на вашиот мобилен уред и да слуѓате звук со висока верност преку SMA звучниците. Може и да ја контролирате музикате преку мобилниот уред.

38

XW-SMA4-K

XW-SMA1-K/W

3- системски безжичен звучнички систем со 2 високотонци, 2 бас звучници и 1 субвуфер. Уредот XW-SMA4-K се испорачува со вграден Wi-Fi, AirPlay, vTuner интернет радио, Spotify Connect, Push Player и USB за директно слушање и струјно полнење** на iPad, iPod touch и iPhone. Сертифицирано од DLNA (1.5). Можност да се контролила со Pioneer ControlApp.

2- системски безжичен звучнички систем. Уредот XW-SMA1-K/W се испорачува со вграден Wi-Fi, AirPlay, vTuner интернет радио, Spotify Connect, Push Player и USB за директно слушање и струјно полнење** на iPad, iPod touch и iPhone. Сертифицирано од DLNA (1.5). Можност да се контролила со Pioneer ControlApp. *IP X2: Ип стандард – уредот е водотпорен од капки вода кои пагаат на него вертикално кога уредот е поставен под агол о 0 до 15 степени. Овој уред и дизајниран да го задоволи стандардот за IPX2 водотпорност дефинирана од International Electrotechnical Commission (IEC). **Потребно е да се поврзе со атрујниот адаптер во сетот.

Функцијата Push Player на Pioneer ControlApp дозволува iOS и Android корисниците да влезат до музичките библиотеки а да креираат листа на нивните мобилни уреди, и да креираат листа на слушање која може безжично да се пренесе до SMA, се преку само едена апликација.

БЕЗЖИЧЕН ЗВУК

НАПРАВЕНО ЗА iPod/ iPhone/iPad

USB

XW-SMA4-K

XW-SMA3-K/W

XW-SMA1-K/W

K = црно, w = бело

WI-FI

✔ (b/g)

✔ (b/g)

✔ (b/g)

БЕЧЖИЧНО БАТЕРИЈА ЗА НАДОПОЛНУВАЊЕ DIRECT

ВГРАДЕН СУБВУФЕР

ИНТЕРНЕТ РАДИО СО vTuner

SPOTIFY CONNECT

PUSH PLAYER

AirPlay

DLNA

АУДИО СИСТЕМИ

АУДИО СИСТЕМИ

PUSH PLAYER

39

2014 PIONEER ауди видео опрема каталог на Македоснки Јазик ZEC ELECTRONICS WWW.ZEC.MK  

Македонски каталог на Македонски јазик за Република Македонија на ПИОНЕР домашна електроника

2014 PIONEER ауди видео опрема каталог на Македоснки Јазик ZEC ELECTRONICS WWW.ZEC.MK  

Македонски каталог на Македонски јазик за Република Македонија на ПИОНЕР домашна електроника

Advertisement