Page 1

СОВРШЕНО ПОГОДНО ЗА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ Испробајте ја нашата алатка преку pioneer-car.eu/cip

PIONEER EUROPE N.V.

ЗАСТАПНИК ЗА МАКЕДОНИЈА

Haven 1087

ЗЕЦ Електроникс ДОО

Keetberglaan 1

ТЦ Капиштец 1/8

B-9120 Melsele Belgium Тел.: +32 (0)3 570 05 11

1000 Скопје Р. Македонија Тел. +389 (2) 3110 186 www.zec.mk

За преглед на нашите европски канцеларии, дистрибутери и за поддршка, проверете ја следнава интернет страница: www.pioneer-car.eu/contact-us. За детални информации во врска со еколошката политика на Pioneer, посетете ја следнава интернет страница: www.pioneer-car.eu/company/environment Twaron® е регистрирана трговска марка на Teijin Aramid BV. Facebook е трговска марка на Facebook, Inc. Twitter е регистрирана трговска марка на Twitter, Inc. YouTube е трговска марка на Google Inc. Името и логото Instagram се трговски марки на Instagram. Другите трговски марки и трговски имиња им припаѓаат на нивните соодветни сопственици. Pioneer и Pioneer логото се регистрирани трговски марки на Pioneer Corporation. Можностите и спецификациите на производите опишани или илустрирани во овој каталог се точни во моментот на печатењето, но може да бидат променети поради можни промени во производството. Овој каталог може да содржи печатни грешки и бојата на производите може да се разликува во нијанси од вистинската. Консултирајте се со Вашиот продавач за Pioneer за да бидете сигурни дека реалните карактеристики на производите одговараат на вашите потреби. Во овој каталог може да има карактеристики на производи кои не се или нема да бидат достапни во вашата држава.

WWW.PIONEER-CAR.EU

СЛЕДЕТЕ НÈ НА: FACEBOOK.COM/PIONEERCAR TWITTER.COM/PIONEEREUROPE PIONEER EUROPE @PIONEER_CAR

17-C-AUDIOLINE-MA– Отпечатено во Белгија. Како дел од заложбата на Pioneer за почиста животна средина и заштита на планетата, овој каталог е отпечатен на хартија што не содржи хлор.

АУДИО 2017

ч а з о в в о к а К ? е и в е ст

Откријте го совршениот аудио партнер за Вашиот автомобил.


Сакате да го подобрите Вашиот звук?

Сакате да го подобрите Вашиот звук?

Замена Подобрување

Во Pioneer, се стремиме кон создавање на најдоброто искуство при слушање музика за Вашиот автомобил. За да го постигнеме овој висок стандард, ги користиме најиновативните технологии при склопување на нашите звучници. уште од 1937 година, кога основачот на Pioneer, Nozomu Matsumoto, успеа да го направи динамичниот звучник A-8.

Ако сте возач кој бара повеќе, кој очекува навистина да ја осети разликата, како и да ја слушне разликата, тогаш Pioneer ви препорачува да ги смените Вашите звучници. Заменувањето на на Вашите звучници навистина ќе направи огромно подобрување на уживањето во Вашата музика во Вашиот автомобил. Ќе се каете зошто не сте го направиле тоа порано! Технологиите како што се материјалите на мембраната на звучникот, дизајнот на високотонците и специјално избрани аудио компоненти со висок квалитет навистина осигуруваат дека добивате висококвалитетен звук кој е направен да трае.

Подобрувањето на Вашиот звук може да биде полесно отколку што мислите. Pioneer го направи овој водич за да ги предложи нашите решенија, без разлика дали сакате да додадете кон она што веќе го имате, да го замените она што го имате или сакате нешто специфично дизајнирано за Вашиот автомобил, па дури и ако сакате целосна промена за да креирате оркестар во живо на врвот од вашата контролна табла. Pioneer го има совршеното решение кое ќе одговара на тоа каков возач сте вие.

За крај, за возачот кој бара чист квалитет и перформанси, Pioneer предлага не само надградба на Вашите звучници, туку и додавање на засилувач кој ќе одговара на нивните перформанси. Покрај ова, Pioneer препорачува наменски сабвуфер за вистинска репродукција на музичките ноти, на начин на кој се предвидени да се слушаат. Полни со детали и моќни во перформанси, ова е нивото каде нашата експертиза во звучниот инженеринг навистина ги надминува Вашите очекувања.

Најпрво, Pioneer препорачува да додадете активен сабвуфер кон Вашата постоечка опрема. Дизајниран да биде дискретен и целосно да се интегрира во Вашиот автомобил, тој може да ги произведе ниските фреквенции кои Вашите оригинални звучници едноставно не можат. Сè уште барате малку повеќе јачина? Како следно, размислете за поставување на нашиот засилувач што може да се сокрие. Овој компактен дигитален засилувач е одличен за вистинско засилување на сигналот, правејќи ги Вашите оригинални звучници подобри отколку што може да си замислите. Поради тоа што се дигитални, тие генерираат минимална топлина и работат со минимално напојување. Така, тие се лесни и безбедни за поставување преку “приклучи и пушти” и доколку е потребно, може да се сокријат зад Вашата контролна табла.

ч а з о в в о к Ка сте вие?

3

/ 2017

Монтирајте сами

Бас за секаков простор

Врвно совршенство

Курсот за “монтирај сам” е можност за самостојно подобрување на Вашиот звучен систем, најчесто поради одреден буџет. Одбирањето од производите на Pioneer е идеалното решение за опремување на Вашето возило со вистинската опрема за вистинската цена.

Бас кој може да го слушнете, а и да го почувствувате. Моќен сабвуфер кој испорачува совршена рамнотежа помеѓу моќноста и перформансите, кој ќе придонесе длабочина на Вашата музика постигнувајќи поголемо уживување во звукот.

Вие се стремите кон ненадминливо музичко доживување. Звучници, сабвуфери и засилувачи кои заедно испорачуваат беспрекорно репродуцирање на Вашата музика со супериорни детали, низ широк опсег на фреквенции. Креирањето навистина извонредно доживување при слушањето музика е овозможно со вистинските технологии од Pioneer.

4

/ 2017


Монтирајте сами ЗВУЧНИЦИ: CUSTOM FIT (СПРЕМА ОРИГИНАЛНИ ОТВОРИ)

ЗВУЧНИЦИ: TS-G Плитко дизајнираните звучници TS-G може лесно да се инсталираат во кој било автомобил, за брзо трансформирање на звукот во висок квалитет. Одликувајќи се со силна и лесна MICA композитна мембрана на вуферот од Pioneer, тие репродуцираат природен звук и импресивен бас. Со сеопфатна постава, овие звучници не може да се победат.

TS-G173CI

TS-G1733I

TS-G1732I

17 cm 2-компонентен систем со звучници 280 W макс. / 45 W син

17 cm 3-системски звучници 250 W макс. / 40 W син.

17 cm 2-системски звучници 240 W макс. / 40 W син.

TS-G1731I

TS-G133CI

TS-G1333I

17 cm звучници со двоен конус 230 W макс. / 40 W син.

13 cm 2-компонентен систем со звучници 250 W макс. / 40 W син.

13 cm 3-системски звучници 250 W макс. / 35 W син.

TS-G1332I

TS-G1331I

TS-G1033I

13 cm 2-системски звучници 240 W макс. / 35 W син.

13 cm звучници со двоен конус 230 W макс. / 35 W син.

10 cm 3-системски звучници 210 W макс. / 30 W син.

TS-G1032I

TS-G1031I

TS-G6932I

10 cm 2-системски звучници 200 W макс. / 30 W син.

10 cm звучници со двоен конус 190 W макс. / 30 W син

6” x 9” 2-системски звучници 300 W макс. / 40 W син.

ЗВУЧНИЦИ: CUSTOM FIT (СПРЕМА ОРИГИНАЛНИ ОТВОРИ) Приспособените звучници од Pioneer по ваша мерка, се синоним за лесна инсталација и квалитетен звук. Дизајнирани за одредени модели автомобили, тие нудат импресивен звук со целосен опсег. Приспособени звучници со приклучоци Easy Connectors даваат одлично подобрување на Вашиот систем – солиден звук со ненадминлива вредност.

TS-170CI

TS-1702I

TS-1701I

17 cm 2-компонентен систем со звучници 170 W макс. / 35 W син.

17 cm 2-системски звучници 170 W макс. / 35 W син.

17 cm звучници со двоен конус 170 W макс. / 35 W син.

TS-130CI

TS-1302I

TS-1301I

13 cm 2-компонентен систем со звучници 130 W макс. / 25 W син.

13 cm 2-системски звучници 130 W макс. / 25 W син.

13 cm звучници со двоен конус 130 W макс. / 25 W син.

TS-876

TS-875

TS-44

8,7 cm 2-системски звучници 50 W макс. / 10 W син.

8,7 cm 2-системски звучници 50 W макс. / 10 W син.

10 cm двоен конус за површинско монтирање 40 W макс. / 10 W син.

ЗВУЧНИЦИ: TS-H Овие системи - направени од избрани посебни басови и високотонци - нудат навистина извонредни перформанси. Вуферите се дизајнирани за вклопување во постоечките отвори за звучниците, а високотонците може да се вклопат во отворите за звучниците или во кое било практично место за оптимизација на целокупниот звук во предниот дел од автомобилот. Easy Connector ја прави инсталацијата едноставна, овозможувајќи да ги прикачите звучниците со конекторите за звучник на автомобилот.

PLUG & PLAY (ПРИКЛУЧИ И ПУШТИ)

TS-H1703

TS-H1303

17 cm 2-системски звучници Cusotm-fit 180 W макс. / 50 W ном.

13 cm 2-системски звучници Cusotm-fit 130 W макс. / 35 W син.

САБВУФЕРИ: ACTIVE SPACE SAVING (АКТИВНА ЗАШТЕДА НА ПРОСТОРОТ) Дизајнирани за дискретно поставување под седиштето, Pioneer TS-WX120A може да се поврза директно со Вашето оригинално радио. Се иепорачува со жичен далечински управувач, за да може да се прилагоди кон секоја кола и систем.

Дизајнирано за за љубители на висококвалитетен звук, кои не сакаат да изгубат премногу време за инсталација. Тие може да се постават во било кој модел на автомобил и совршено ќе одговараат.

ЗАСИЛУВАЧИ Дизајниран да биде поставен и сокриен, Pioneer GM-D1004 е мал, но моќен стерео засилувач со 4 канали од класа ФД. Со дизајнот Plug & Play (Приклучи и пушти), откако ќе се инсталира уредот ќе можете конечно да го добиете звукот што го посакувате.

TS-WX120A

GM-D1004

150 W макс. / 50 W син.

Ултра компактна Plug & Play единица што може да се крие 4-канали, 400 W макс. / 45 W x 4 (4 Ω/2 Ω) син.

EASY CONNECTOR Easy Connectors се приклучуваат директно на постоечките конектори за звучници. 5

/ 2017

TS-1002I

TS-1001I

10 cm 2-системски звучници 120 W макс. / 25 W син.

10 cm звучници со двоен конус 110 W макс. / 20 W син. 6

/ 2017


ЗВУЧНИЦИ: TS-A

Бас за секој простор

Врвниот изглед на TS-А звучниците ги надополнува нивните перформанси – висока моќност и длабок бас. Тие се доволно јаки за да ги издржат најекстремните оптоварувања, благодарение на ригидната повеќеслојна Мика мембрана и ново дизајнираниот високотонец со кои е подобрен квалитетот и динамиката спрема најновите трендови во музиката.

TS-A173CI

TS-A1733I

TS-A6934I

17 cm 2-компонентен систем со звучници 350 W макс. / 60 W син.

17 cm 3-системски звучници 300 W макс. / 50 W син.

6” x 9” 4-системски звучници 600 W макс. / 100 W син.

TS-A133CI

TS-A1333I

TS-A6933IS

13 cm 2-компонентен систем со звучници 300 W макс. / 50 W син.

13 cm 3-системски звучници 300 W макс. / 50 W син.

6” x 9” 3-системски звучници 550 W макс. / 90 W син.

TS-A2013I

TS-A2503I

TS-A6933I

20 cm 3-системски звучници 500 W макс. / 80 W син.

25 cm 3-системски звучници 420 W макс. / 80 W син.

6” x 9” 3-системски звучници 420 W макс. / 60 W син.

TS-A4633I

TS-A6834I

4” x 6” 3-системски звучници 200 W макс. / 30 W син.

6” x 8” 4-системски звучници 350 W макс. / 60 W син.

КОНУС MMM

ВИСОК ДИНАМИЧЕН ОПСЕГ

Материјалот на конусот Multilayer Mica Matrix (MMM - повеќеслојна матрица Мика) дава врвно аудио доживување и одличен бас, дури и при високи излезни нивоа.

Засилувачите од Pioneer со висок динамичен опсег може да го репродуцираат секој детал од вашите омилени песни, од најмирнитее, најсуптилни звуци па сè до најмоќните преодни звучни врвови.

ЗВУЧНИЦИ: СЕРИЈА TS-R Прекрасните на изглед TS-R звучници ќе ви дадат гласен и чист звук за секој вид музика. Нивниот квалитет на звукот произлегува од повеќеслојната Мика матрица на мембраната на вуферот, со подобрени средни фреквенции, осигурувајќи попрецизен звук со неверојатен бас.

ВИСОКА ОСЕТЛИВОСТ

TS-R1750S 17 cm 3-системски звучници 250 W макс. / 40 W син.

TS-R1350S

TS-R6951S

13 cm 3-системски звучници 250 W макс. / 35 Wсин.

6” x 9” 3-системски звучници 400 W макс. / 50 W син.

Обичните звучници имаат дисторзија кога премногу го зголемувате гласот. Но звучниците од Pioneer лесно се побудуваат и произведуваат повисокиазвучна гласност без никаква дисторзија.

САБВУФЕРИ: CHAMPION SERIES Изградени на основа на светски најдобрите сабвуфери Pioneer SPL, сабвуферите Pioneer Champion Series го продолжуваат духот и технологијата на Pioneer кон нови хоризонти. Нивната истрајност, моќност и способност да произведат силен, чист звук без дисторзија ги прави едноставно неспоредливи во нивната класа.

САБВУФЕРИ: КОМПРЕСИОНИ Високата моќност и гласниот звук се постигнуваат преку користење подолги намотки и поголеми магнети

VOICE COIL COOLING SYSTEM (СИСТЕМ ЗА ЛАДЕЊЕ НА НАМОТКАТА ЗА ЗВУК)

TS-WX306T

TS-WX306B

30 cm туба за бас-рефлекс 1.300 W макс. / 350 W син.

30 cm компресиона затворена кутија 1.300 W макс. / 350 W син.

Технологијата VCCS врши брзо распределување на топлината од намотката на сабвуферот за да се подобри истрајноста и моќноста.

САБВУФЕРИ: ACTIVE SPACE SAVING (АКТИВНА ЗАШТЕДА НА ПРОСТОРОТ)

ПАКУВАЊЕ САБВУФЕР / ЗАСИЛУВАЧ

Доколку барате сабвуфер со вграден засилувач, но не сакате да се откажете од слободниот простор, разгледајте ги овие решенија “сè во едно” зазаштеда на просторот. Лесно се поставуваат и овозможуваат моќен и динамичен бас.

TS-WX610A

TS-WX210A

200 W макс. / 100 W син.

150 W макс. / 50 W син.

ЗАСИЛУВАЧИ: КЛАСА Д Pioneer GM-D9601 е совршен избор за секој возач кој сака да додаде моќен сабвуфер во својот автомобил. Методите за сестрано поврзување и технологијата од класа D овозможува висока ефикасност и обилна моќност кои доставуваат доста јак бас.

Надградете го Вашиот звучен систем преку додавање на овој пакет “сè во едно” со сабвуфер и засилувач, којшто исто така го вклучува пакетот кабли за лесна инсталација.

GXT-3706B-SET 30 cm, 1.300 W макс. / 350 W ном. Вклучени инсталациски кабли

ЗАСИЛУВАЧИ: ВЛЕЗНО НИВО Засилувачите Pioneer GM-A се за оние , кои сакаат да поврзат звучници и/или сабвуфери , но по достапна цена. Атрактивни во својот дизајн, излезната моќност на засилувачите одвлезното ниво на Pioneer ќе одговара на Вашиот буџет и ќе ги надминат Вашите очекувања.

GM-D9601

GM-A6704

GM-A4704

1-канал, 2.400 W макс. / 1.200 W x 1 (1 Ω) син.

4-канали, 1.000 W макс. / 95 W x 4 (2 Ω) син.

4-канали, 520 W макс. / 65 W x 4 (2 Ω) син.

GM-A5702

GM-A3702

2-канали, 1.000 W Max. / 240 W x 2 (2 Ω) син.

2-канали, 500 W Max. / 95 W x 2 (2 Ω)син.

TS-W311 30 cm, 1.000 W макс. / 300 W син.

7

/ 2017

TS-W3003D4

TS-W311D4/S4

30 cm, 2.000 W макс. / 600 W син. Ниво Pro Competition

30 cm, 1.400 W макс. / 400 W син.

TS-W261D4/S4 25 cm, 1.200 W макс. / 350 W син. 8

/ 2017


САБВУФЕРИ: PRS Овој сабвуфер е дел од Pioneer Reference Series (PRS) кој нуди брз и прецизен бас со висок квалитет.

Врвно совршенство ЗВУЧНИЦИ: PRS Звучниците Pioneer Reference Series (PRS) доставуваат извонреден звук со висока дефиниција, со конкурентна моќност. Звучниците се дизајнирани со прецизно внимание кон деталите и високо квалитетни материјали со цел да се осигури неверојатна репродукција на деталите од музичката изведба.

TS-C172PRS

TS-C132PRS

TS-S062PRS

17 cm 2-компонентни Систем со звучници 200 W макс. / 50 W син.

13 cm 2-компонентни Систем со звучници 150 W макс. / 30 W син.

6,6 cm среднотонски звучник 60 W макс. / 15 W син.

САБВУФЕРИ: CHAMPION SERIES Изградени на основа на светски најдобрите сабвуфери Pioneer SPL, сабвуферите Pioneer Champion Series го продолжуваат духот и технологијата на Pioneer кон нови хоризонти. Нивната истрајност, моќност и способност да произведат силен, чист звук без дисторзија ги прави едноставно неспоредливи во нивната класа.

TS-W252PRS

TS-W3003D4

TS-W306R

25 cm, 800 W макс./ 400 W син.

30 cm, 2.000 W макс. / 600 W син. Ниво Pro Competition

30 cm, 1.300 W макс. / 350 W син.

САБВУФЕРИ: SHALLOW-TYPE (ПЛИТКИ УРЕДИ) Подобрувањето на аудиото во Вашиот автомобил со сабвуфер од добар квалитет може да заземе доста простор. Плитките сабвуфери на Pioneer нудат корисни решенија благодарение на нивниот иновативен дизајн, кои користат поголеми мембрани за доставување повисок SPL без да ја зголемуваат големината на корпата. Плитките компоненти на Pioneer произведуваат висококвалитетен, прецизен бас што претставува совршено решение за оние кои сакаат најдобри перформанси, а истовремено и да го заштедат просторот.

TS-SW3002S4

30 cm, 1.500 W макс. / 400 W син.

TS-SW2502S4

TS-SW2002D2

25 cm, 1.200 W макс. / 300 W син.

20 cm, 600 W макс. / 150 W син.

ЗВУЧНИЦИ: TS-E TS-E звучниците се сон на аудифилите. Twaron® Aramid fibre cone (мембрана од арамидни влакна) е една од клучните состојки за нивниот извонреден звук. Конусот дава сила и издржливост за репродукција на длабок бас и јаки вокали, со чист и прецизен израз на најситните детали.

TS-E171CI

TS-E1702IS

17 cm 2-компонентен систем со звучници 220 W макс. / 50 W син.

17 cm 2-компонентен систем со звучници 200 W макс. / 40 W син.

TS-E131CI

TS-E1302I

17 cm 2-компонентен систем со звучници 220 W макс. / 50 W син.

17 cm 2-компонентен систем со звучници 200 W макс. / 40 W син.

TS-E1002I 13 cm 2-компонентен систем со звучници 180 W макс. / 35 W син.

TS-E1702I

TS-E6902I

13 cm 2-компонентен систем со звучници 180 W макс. / 35 W син.

6” x 9” 2-системски звучници 360 W макс. / 80 W син.

САБВУФЕРИ: ACTIVE SPACE SAVING (АКТИВНО ЗАШТЕДУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ) Сè уште ви е потребно решение за заштеда на просторот, но сакате уредот да биде лесен за инсталација, па дури и да може да се вади? Тогаш, високвалитетните со засилувач, но мали димензии уреди од Pioneer е она што Ви е потребно. Користејќи ги водечките технологии, како што се Digital Bass Control (дигитална контрола на басот) или Horizontal Vertical Transforming (HVT (хоризонтално-вертикално трансформирање)), тие се компактни во големина, но може да работат како обичен сабвуфер. Може да ги поврзете со кој било систем и може лесно да го прилагодувате нивниот излезен звук според акустиката на Вашиот автомобил, благодарение на вклучената жичена далечинска контрола.

ДИГИТАЛНА КОНТРОЛА НА БАСОТ TWARON® КОНУС ОД АРАМИДНИ ВЛАКНА Мембраните од арамидни влакна се прават од Twaron® ткаено платно. Тоа е зајакнато и обликувано со цел да се произведе ригидна и истрајна мембрана. Вуферот дава поцврсто потиснување за побрз одзив и може да репродуцира длабок и силен бас, како и придружни вокали. *Twaron® е регистрирана трговска марка на Teijin Aramid BV.

ЗВУК PIONEER OPEN & SMOOTHTM Open & Smooth звучници за прецизно репродуцирање на широкиот звучен спектар и енергија како настап во живо – благодарение на измазнет одговор кон фреквенцијата надвор од оските, целокупно ниска дисторзија и ниско преминување на фреквенцијата.

TS-WX70DA

TS-WH500DA

Задно приклучена структура во вид на рог Компактно напојувана 200 W макс. / 100 W син.

Хоризонтално-вертикално трансформирање Двоен конус 150W макс. / 50 W син.

ЗАСИЛУВАЧИ: КЛАСА D Без разлика дали возите оригинален фабрички систем (OEM) или дополнуван преку постпродажба, овој опсег на засилувачи од Pioneer може да се поврзе со речиси сè, компактни се во големина и ги имаат најдобрите висококвалитетни перформанси кои може да ги понуди Pioneer.

КЛАСА D

ЗВУЧНИЦИ: TS-Q Pioneer нуди лесно решение во еден чекор за надградување на фабрички инсталираните системи со звучници во автомобилите на Renault, Peugeot, Citroën или Opel/Vauxhall. Системите со одделени звучници од 2-компоненти од серијата Q-Level се комбинација од KEVLAR® влакна на басот и Soft Dome високотонец за постигнување на ниска дисторзија и висока резолуција со мазен звук.

9

/ 2017

TS-Q172C

TS-Q171C

TS-Q131C

17 cm 2-компонентен систем со звучници 220 W макс. / 50 W син.

17 cm 2-компонентен систем со звучници 200 W макс. / 40 W син.

13 cm 2-компонентен систем со звучници 180 W макс. / 35 W син.

Сабвуферите од Pioneer произведуваат јак, богат длабок бас кој може да го почувствувате. Со DIGITAL BASS CONTROL (дигитална контрола на басот), може лесно да го контролирате и приспособувате излезниот бас преку доставената жичена контрола.

PRS-D800

GM-D8604

Competition-Level – компактни 2-канали, 600 W макс. / 150 W x 2 (2 Ω) син.

4-канали, 1.200 W макс. / 150 W x 4 (2 Ω) син.

GM-D9601

GM-D8601

1-канал, 2.400 W макс. / 1.200 W x 1 (1 Ω) син.

1-канал, 1.600 W Max. / 800 W x 1 (1 Ω) син.

Засилувачите од класа D имаат многу поголема моќност во споредба со еднакво големите традиционални засилувачи, а генерираат многу помалку топлина. Покрај тоа, тие се и многу разновидни во поглед на нивното поставување.

10

/ 2017


Спецификации ЗВУЧНИЦИ

ЗВУЧНИЦИ: MARINE Вода. Сол. Сончева светлина. Топлина. Овие се најчестите бродски услови кои ги уништуваат обичните звучници, но звучниците со назнака marine (морски) од Pioneer се специјално дизајнирани за ваквите временски услови. Нивната цврста конструкција ги прави отпорни на ваквите непријатни услови, доставувајќи богата, прекрасна музика при попладневно крстарење или укотвено уживање.

TS-MR1600 16 cm звучници со двоен конус 100 W макс. / 25 W син.

TS-MR2040

TS-MR1640

20 cm 2-компонентни звучници 200 W макс. / 40 W син.

16 cm 2-компонентни звучници 160 W макс. / 30 W син.

ШЕМА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ЗАСИЛУВАЧ И САБВУФЕР

ПОВРЗУВАЊЕ SINGLE VOICE COIL (ЕДИНИЧНА НАМОТКА ЗА ЗВУК)

ПОВРЗУВАЊЕ DUAL VOICE COIL (ДВОЈНА НАМОТКА ЗА ЗВУК)

1 САБВУФЕР КАКО 4 Ω МОНО

2 САБВУФЕРИ КАКО 4 Ω МОНО TS-W311D4 X 2

TS-W311S4 X 1 ПАРАЛЕЛНО

GM-A3702 4Ω

СЕРИСКИ

GM-A5702

8Ω 4Ω 8Ω

2 САБВУФЕРИ КАКО 2 Ω МОНО

1 САБВУФЕР КАКО 2 Ω МОНО

TS-W311S4 X 2 ПАРАЛЕЛНО

GM-D9601

ПАРАЛЕЛНО

ПАРАЛЕЛНО

TS-SW3002S4 X 4

4Ω 1Ω

TS-W311D4 X 2 ПАРАЛЕЛНО

GM-D8601

ПАРАЛЕЛНО

4Ω 4Ω

/ 2017

2 САБВУФЕРИ КАКО 1 Ω МОНО TS-W3003D4 X 2

TS-W311S4 X 4

11

ПАРАЛЕЛНО

GM-D9601

ПАРАЛЕЛНО

4 САБВУФЕРИ КАКО 1 Ω МОНО

150 W

30 W

30 – 35 kHz

86 dB

среднотонски звучник

6,6 cm

200 W*2 / 60 W*3

50 W*2 / 15 W*3

48 – 40 kHz

84 dB

2-системски Комп.

17 cm

260 W

60 W

27 – 44 kHz

88 dB

2-системски Комп.

TS-S062PRS TS-E171CI

Длабочина на монтирањето (високотонец) 67 mm (14 mm)

Димензија за отсекување ø (високотонец) 140 mm (48 mm)

58 mm (14 mm)

121 mm (48 mm)

32 mm / 43 mm*4

64 mm / 69 mm*4

65 mm (13 mm)

144 mm (42 mm)

Импенданца 4Ω

TS-E1702IS

2-компонентен

17 cm

280 W

60 W

30 – 32 kHz

88 dB

65 mm

139mm

TS-E1702I

2-компонентен

17 cm

180 W

35 W

30 – 40 kHz

88 dB

55 mm

144 mm

TS-E131CI

2-системски Комп.

13 cm

180 W

35 W

37 – 44 kHz

88 dB

58 mm (13 mm)

121 mm (42 mm)

TS-E1302I

2-компонентен

13 cm

180 W

35 W

35 – 40 kHz

88 dB

58 mm

121 mm

TS-E1002I

2-компонентен

10 cm

110 W

25 W

40 – 40 kHz

86 dB

47 mm

102 mm

TS-E6902I

2-компонентен

6" x 9"

360 W

80 W

28 – 30 kHz

90 dB

89 mm

151 x 220 mm

TS-A173CI

2-системски Комп.

17 cm

350 W

60 W

32 – 43 kHz

91 dB

54 mm

144 mm

TS-A1733I

3-компонентен

17 cm

300 W

50 W

28 – 41 kHz

90 dB

53 mm

144 mm

TS-A133CI

2-системски Комп.

13 cm

300 W

50 W

42 – 42 kHz

90 dB

52 mm

121 mm

TS-A1333I

3-компонентен

13 cm

300 W

50 W

40 – 39 kHz

89 dB

53 mm

121 mm

TS-A6934I

4-компонентен

6" x 9"

600 W

100 W

27 – 37 kHz

92 dB

84 mm

153 x 222 mm

TS-A6933IS

3-компонентен

6" x 9"

550 W

90 W

27 – 24 kHz

92 dB

84 mm

153 x 222 mm

TS-A6933I

3-компонентен

6" x 9"

420 W

60 W

28 – 36 kHz

92 dB

71 mm

153 x 222 mm

TS-A6834I

4-компонентен

6" x 8"

350 W

60 W

28 – 39 kHz

91 dB

61 mm

133 x 191 mm

TS-A4633I

3-компонентен

4" x 6"

200 W

30 W

35 – 42 kHz

88 dB

46 mm

95 x 153 mm

TS-A2503I

3-компонентен

25 cm

420 W

80 W

20 – 31 kHz

92 dB

115 mm

236 mm

TS-A2013I

3-компонентен

20 cm

500 W

80 W

25 – 28 kHz

91 dB

89 mm

186 mm

TS-R1750S

3-компонентен

17 cm

250 W

40 W

36 – 31 kHz

90 dB

47 mm

137 mm

TS-R1350S

3-компонентен

13 cm

250 W

35 W

44 – 31 kHz

89 dB

47 mm

121 mm

TS-R6951S

3-компонентен

6" x 9"

400 W

50 W

31 – 35 kHz

92 dB

68 mm

153 x 222 mm

TS-G173CI

2-системски Комп.

17 cm

280 W

45 W

30 – 28 kHz

91 dB

46 mm

144 mm

TS-G1733I

3-компонентен

17 cm

250 W

40 W

26 – 28 kHz

89 dB

46 mm

144 mm

TS-G1732I

2-компонентен

17 cm

240 W

40 W

26 – 28 kHz

89 dB

46 mm

144 mm

TS-G1731I

Двоен конус

17 cm

230 W

40 W

30 – 23 kHz

89 dB

46 mm

144 mm

TS-G133CI

2-системски Комп.

13 cm

250 W

40 W

37 – 37 kHz

87 dB

44 mm

121 mm

TS-G1333I

3-компонентен

13 cm

250 W

35 W

34 – 25 kHz

86 dB

44 mm

121 mm

TS-G1332I

2-компонентен

13 cm

240 W

35 W

34 – 25 kHz

86 dB

44 mm

121 mm

TS-G1331I

Двоен конус

13 cm

230 W

35 W

33 – 24 kHz

88 dB

44 mm

121 mm

TS-G1033I

3-компонентен

10 cm

210 W

30 W

38 – 29 kHz

84 dB

43 mm

106 mm

TS-G1032I

2-компонентен

10 cm

200 W

30 W

38 – 29 kHz

84 dB

43 mm

106 mm

TS-G1031I

Двоен конус

10 cm

190 W

30 W

38 – 26 kHz

86 dB

43 mm

106 mm

TS-G6932I

2-компонентен

6" x 9"

300 W

40 W

27 – 40 kHz

90 dB

68 mm

153 x 222 mm

46 mm (24 mm)

TS-Q172C

2-системски Комп. CF

17 cm

220 W

50 W

35 – 28 kHz

89 dB

TS-Q171C

2-системски Комп. CF

17 cm

200 W

40 W

35 – 28 kHz

89 dB

51 mm (20 mm)

TS-Q131C

2-системски Комп. CF

13 cm

180 W

35 W

40 – 28 kHz

89 dB

46 mm (29 mm)

119 mm

TS-170CI

2-системски Комп. CF

17 cm

170 W

35 W

25 – 28 kHz

89 dB

46 mm (15 mm)

147 mm (37 mm)

TS-1702I

2-компонентен CF

17 cm

170 W

35 W

32 – 26 kHz

90 dB

46 mm

147 mm

TS-1701I

Двоен конус CF

17 cm

170 W

35 W

32 – 19 kHz

90 dB

46 mm

147 mm

TS-130CI

2-системски Комп. CF

13 cm

130 W

25 W

47 – 28 kHz

89 dB

45 mm (15 mm)

121 mm (37 mm)

TS-1302I

2-компонентен CF

13 cm

130 W

25 W

50 – 27 kHz

90 dB

45 mm

121mm

TS-1301I

Двоен конус CF

13 cm

130 W

25 W

48 – 25 kHz

90 dB

45 mm

121mm

TS-1002I

2-компонентен CF

10 cm

120 W

25 W

38 – 29 kHz

87 dB

43 mm

102 mm 102 mm

140 mm

Двоен конус CF

10 cm

110 W

20 W

38 – 25 kHz

88 dB

43 mm

TS-876

2-компонентен CF

10 cm

40 W

10 W

90 – 20 kHz

90 dB

38 mm

87 mm

TS-875

2-компонентен CF

10 cm

50 W

10 W

75 – 30 kHz

89 dB

30 mm

87 mm

TS-44

Двоен конус за површинско монтирање

10 cm

40 W

10 W

180 – 20 kHz

88 dB

Површинско монтирање

Површинско монтирање

2-компонентен CF

13 cm

130 W

35 W

40 – 30 kHz

90 dB

52 mm

116 mm

TS-MR1600

Двоен конус

16 cm

100 W

25 W

30 – 30 kHz

90 dB

56 mm

127 mm

TS-MR1640

2-компонентен

16 cm

160 W

30 W

30 – 30 kHz

91 dB

56 mm

127 mm

TS-MR2040

2-компонентен

20 cm

200 W

40 W

25 – 30 kHz

92 dB

75 mm

183 mm

Тип на сабвуфер

големина (cm) (W x D x H)

Максимална излезна моќ

Синусна излезна моќ

Фреквенциски опсег

Осетливост (Во автомобил /1 W)

Импенданца

Длабочина на монтирањето

Димензија на отсекување ø

TS-SW3002S4

Тенок за монтирање

30 cm

1.500 W

400 W

20 – 125 Hz

93 dB

86 mm

298 mm

TS-SW2502S4

Тенок за монтирање

25 cm

1.200 W

300 W

20 – 125 Hz

91 dB

78 mm

TS-SW2002D2

Тенок за монтирање

20 cm

600 W

150 W

20 – 200 Hz

86 dB

TS-W252PRS

PRS – Референтна Серија на Pioneer

Со двојна 2 ома намотка

25 cm

800 W

400 W

20 – 2.400 Hz

84 dB

TS-W3003D4

Серија Champion Pro

30 cm

2.000 W

600 W

20 – 80 Hz

96 dB

TS-W311D4

GM-D9601

ПАРАЛЕЛНО

2Ω 1Ω 2Ω

Серија Champion

30 cm

1.400 W

400 W

20 – 125 Hz

95 dB

TS-W311S4

Серија Champion

30 cm

1.400 W

400 W

20 – 125 Hz

95 dB

TS-W311

Серија Champion

30 cm

1.000 W

300 W

20 – 125 Hz

95 dB

Со двојна 4 ома намотка Со двојна 4 ома намотка 4Ω

249 mm

67 mm

179 mm

14,2 (4,2 – 14,2)

178 mm

238 mm

28,8 –

176 mm

283 mm

35,4 (24,1 – 49,5)

283 mm

35,4 (24,1 – 49,5)

– –

151 mm 151 mm

283 mm

148 mm

278 mm 235 mm

22,6 (18,4 – 35,4)

22,6 (18,4 – 35,4) 35,4 (24,1 – 49,5)

Серија Champion

25 cm

1.200 W

350 W

20 – 125 Hz

93 dB

139 mm

235 mm

TS-W306R

Редовни серии

30 cm

1.300 W

350 W

20 – 125 Hz

96 dB

135 mm

281 mm

Тип бас рефлекс туба Компреионен тип Активен / HVT затворен Активен / Ултра-тенок Активен / резервно тркало Активен / Компресионен Активен / под седиште

30 cm 30 cm 34 x 25 x 6 cm 85 x 32 x 9 cm 33,8 x 14,5 cm 25 x 118 x 26,5 cm 28 x 20 x 7 cm

1.300 W 1.300 W 150 W 200 W 200 W 150 W 150 W

350 W 350 W 50 W 100 W 100 W 50 W 50 W

20 – 125 Hz 20 – 125 Hz 20 – 200 Hz 20 – 180 Hz 25 – 180 Hz 37 – 200 Hz 30 – 160 Hz

97 dB 95 dB 98 dB 104 dB 101 dB 102 dB 98 dB

4Ω 4Ω 4Ω – – – –

– – – – – – –

– – – – – – –

TS-WX305T TS-WX305B TS-WH500A TS-WX70DA TS-WX610A TS-WX210A TS-WX120A

25 cm

1.200 W

350 W

20 – 125 Hz

93 dB

139 mm

ЗАСИЛУВАЧИ PRS-D800

2/1

250 W x 2 (4 Ω), 600 W x 1 (4 Ω во мостна врска)

2 x 125 W (4 Ω)/2 x 150 W (2 Ω)/ 1 x 300 W (4 Ω во мостна врска)

10 – 30 kHz

Дисторзија (1 kHz, 4 Ω) < 0,004 %

GM-D9601

Моно

1.000 W x 1 (4 Ω), 1.600 W x 1 (2 Ω), 2.400 W x 1 (1 Ω) 200 W x 4 (4 Ω), 300 W x 4 (2 Ω), 250 W x 4 (1 Ω), 600 W x 2 (4 Ω во мостна врска) 600 W x 1 (4 Ω), 1.000 W x 1 (2 Ω), 1.600 W x 1 (1 Ω)

500 W x 1 (4 Ω), 800 W x 1 (2 Ω), 1.200 W x 1 (1 Ω) 100 W x 4 (4 Ω), 150 W x 4 (2 Ω), 125 W x 4 (1 Ω), 300 W x 2 (4 Ω во мостна врска) 300 W x 1 (4 Ω), 500 W x 1 (2 Ω), 800 W x 1 (1 Ω)

10 – 240 Hz

< 0,5 % (100 Hz)

Број на канали

GM-D8604

4/3/2

GM-D8601

Моно

Максимална излезна моќ

Синусна излезна моќ

35,4 (24,1 – 49,5) 35,4 (24,1 – 49,5)

TS-W261S4

Серија Champion

Препорачана празнина Со вклучен жичен (литри) (МИН./МАКС.) далечински управувач 22,7 (14,2 – 28,3) 17 (9,9 – 19,8)

4Ω Со двојна 4 ома намотка 4Ω

TS-W261D4

13 cm

2-системски Комп.

TS-C132PRS

САБВУФЕРИ

2 САБВУФЕРИ КАКО 1 Ω МОНО

GM-D8601

Осетливост (1 W/1 m) 89 dB

*1 Комп.=Компонента, CF=Приспособено вградување *2 Со заднинска комора (800 Hz, -12 dB/окт. HPF) *3 Без задна комора (400 Hz, -12 dB/oct. HPF) *4 Со задна комора

4 САБВУФЕРИ КАКО 1 Ω МОНО

Фреквенциски опсег 25 – 35 kHz

TS-C172PRS

TS-H1303

GM-D8601

Синусна излезна моќ 50 W

Големина

TS-1001I

TS-W3003D4 X 1

17 cm

Максимална излезна моќ 200 W

Тип*1

Фреквенциски опсег

– – – – – – –

– – • • • • •

> 105 dB

Димензии (mm) (W x H x D) 255 x 50 x 104 mm

> 100 dB

315 x 60 x 200 mm

S/N сооднос

10 – 50 kHz

< 0,05 %

> 95 dB

265 x 60 x 200 mm

10 – 240 Hz

< 0,5 % (100 Hz)

> 100 dB

265 x 60 x 200 mm

GM-D1004

4

100 W x 4 (4 Ω), 100 W x 4 (2 Ω)

45 W x 4 (4 Ω), 45 W x 4 (2 Ω)

10 – 40 kHz

< 0,05 %

> 90 dB

181 x 38 x 64 mm

GM-A6704

4/3/2

170 W x 4 (4 Ω), 250 W x 4 (2 Ω), 500 W x 2 (4 Ω во мостна врска)

60 W x 4 (4 Ω), 95 W x 4 (2 Ω), 190 W x 2 (4 Ω во мостна врска)

10 – 70 kHz

< 0,05 %

> 95 dB

356 x 60 x 215 mm

GM-A4704

4/3/2

80 W x 4 (4 Ω), 130 W x 4 (2 Ω), 260 W x 2 (4 Ω во мостна врска)

40 W x 4 (4 Ω), 65 W x 4 (2 Ω), 130 W x 2 (4 Ω во мостна врска)

10 – 70 kHz

< 0,05 %

> 94 dB

326 x 60 x 215 mm

GM-A5702

2/1

300 W x 2 (4 Ω), 500 W x 2 (2 Ω), 1.000 W x 1 (4 Ω во мостна врска)

150 W x 2 (4 Ω), 240 W x 2 (2 Ω), 480 W x 1 (4 Ω во мостна врска)

10 – 70 kHz

< 0,05 %

> 96 dB

356 x 60 x 215 mm

GM-A3702

2/1

170 W x 2 (4 Ω), 250 W x 2 (2 Ω), 500 W x 1 (4 Ω во мостна врска)

60 W x 2 (4 Ω), 95 W x 2 (2 Ω), 190 W x 1 (4 Ω во мостна врска)

10 – 70 kHz

< 0,05 %

> 95 dB

246 x 60 x 180 mm

12

/ 2017

2017/18 - 01 ПИОНЕР МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК МАКЕДОНИЈА  

МАКЕДОНСКИ КАТАЛОГ ЗА АВТООПРЕМА НА ПИОНИР ЗА 2017/2018 - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , ЗАСТАПНИК ЕДИНСТВЕН И ОФИЦИЈАЛЕН “ЗЕЦ ЕЛЕКТРОНИКС БАЛКАНС...

2017/18 - 01 ПИОНЕР МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК МАКЕДОНИЈА  

МАКЕДОНСКИ КАТАЛОГ ЗА АВТООПРЕМА НА ПИОНИР ЗА 2017/2018 - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , ЗАСТАПНИК ЕДИНСТВЕН И ОФИЦИЈАЛЕН “ЗЕЦ ЕЛЕКТРОНИКС БАЛКАНС...

Advertisement