Page 1

Zazine

Zazou magazine, kids fashion with a twist

Is geel jouw kleur? 11 gele kleding tips 20 Eier weetjes

PAAS special


Inhoudsopgave Paas Musthaves Lekkere Paas snack Kleurplaat Geel, de kleur van‌ Wist je dat ?

Het team van Zazou wenst jullie fijne paasdagen!


Op je paasbest ! Shop nu de mooiste paas musthaves met zonnige kortingen!

Van € 34,95 Voor € 27,95 Van € 18,95 Voor € 9,95 Van € 27,95 Voor € 22,95 Van € 39,95 Voor € 32,95


IngrediĂŤnten: 6 eieren 8 ronde plakjes ontbijtspek Peper en zout 2 bosuitjes Boter om in te vetten. 50 gr geraspte kaas

Materialen; Muffinbakblik

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook al vet). Leg de plakjes bacon in de muffinvormpjes. Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes. Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen. Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand. Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn. Je kunt dit met een sateprikker controleren. Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.


Het hele magazine is te downloaden als je lid bent van Issuu, de kleurplaat kan je als losse pagina dan printen


Wat weet jij over

Geel

De kleur geel wordt vaak geassocieerd met de zon en de zon wordt dan op haar beurt weer geassocieerd met licht en leven. Geel doet ons ook aan de lente denken, denk maar aan de meeste lentebloemen die een gele kleur hebben of aan de schattige kuikens die in de lente uit hun ei komen. Vandaar dat de paaskleur bij uitstek ook geel is.

In de Middeleeuwen werd geel in verband gebracht met haat en vijandschap. In AziĂŤ wordt geel nog steeds beschouwd als een heilige kleur. Het is ook de spirituele kleur van het Boeddhisme.

In Griekenland en ItaliĂŤ (vooral in Rome) was het dan zeer populair om geel-blond haar te hebben. Nadat het haar met een speciaal middel was gewassen, gingen zowel mannen als vrouwen er uren in de zon zitten, om hun haar te bleken. Ze gebruikten ook speciale haarverven of blonde pruiken afkomstig van verslagen Germanen. Ook nu nog zijn blondines vaak populairder dan donkere types.


Geel is ook de kleur van wijsheid, groot denkvermogen en hoge intelligentie. Ze activeert de hersenen, zet aan tot werkzaamheid. Geel is de kleur van creativiteit en fantasie en is ook een goed middel tegen neerslachtigheid.

Wie geel als favoriete kleur heeft, streeft naar veelzijdigheid, tracht voortdurend zijn of haar kennis uit te breiden, is geestelijk levendig en reist graag.

In China geloofde men dat de leden van de keizerlijke familie rechtstreekse afstammelingen waren van de zon en zij alleen mochten dus de gele kleur dragen. Als gewone burgers geel droegen wachtte hen de doodstraf.


Van € 28,95 Voor € 13,95 Van € 30,95 Voor € 15,95

Van € 37,95 Voor € 20,95 Van € 26,95 Voor € 12,95


Van € 34,95 Voor € 15,95

Van € 44,95 Voor € 20,95

Van € 27,95 Voor € 19,95

Van € 22,95 Voor € 18,95


Wist je dat‌ - alle Nederlanders samen met Pasen wel 32 miljoen eieren eten? - een Nederlander ongeveer 180 eieren per jaar eet? - Nederlandse kippen wel 10 miljard eieren per jaar leggen? - een ei dat drijft in water waarschijnlijk over de houdbaarheidsdatum is?

- een kip bijna elke dag een ei kan leggen? Ze leggen er meer dan 300 per jaar! - je van het voedingscentrum ongeveer 3 eieren per week mag eten? - een ei normaal tussen de 45 en 75 gram weegt? - we al vanaf 320 voor Christus eieren verstoppen? - het paasei oorspronkelijk een symbool was voor vruchtbaarheid?

- dat je aan de oorlel van een kip kan zien welke kleur ei ze legt? Een witte oorlel geeft witte eieren en een rode oorlel geeft bruine eieren! -d e Kiwi vogel naar verhouding het grootste ei legt? Het vrouwtje weegt maar anderhalve kilo, maar legt een ei van een halve kilo. - het ei van een struisvogel zo sterk is, dat hij het gewicht van een volwassen mens kan dragen?

Zazine, zazou kidsspecial pasen  

De kindermodespecial van Zazou, met tips om er op je paasbest uit te zien, een lekkere paassnack, leuke weetjes en een kleurplaat!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you