Page 1

Katalog programov 2013/14


Na Zavodu iskreni.net s svojimi programi podpiramo zakonce in starše, da bodo v polnosti zaživeli Božji načrt za zakon ter uresničili svoje poslanstvo pri podarjanju novega življenja in vzgoji otrok. Programi iskreni.net v letu 2013/14 prinašajo kakovostne preverjene programe, katerih se je do sedaj udeležilo že več kot 2000 posameznikov, hkrati pa smo za vas pripravili nekaj novosti, s katerimi želimo še okrepiti vaš zakon in družinsko življenje. Prijave na programe potekajo preko spletne strani www.iskreni.net/ programi, za vse informacije pa smo vam na voljo na info@iskreni.net ali na 05 90 20 000. Vsi programi so sofinancirani s sredstvi decembrske donacijske akcije. Brez teh sredstev in osebnih vlaganj predavateljev, izvajanje programov po teh cenah ne bi bilo mogoče. Zavedamo se, da se je mnogo družin zaradi zaostrenih finančnih razmer oz. izgube službe znašlo v socialni stiski. Želimo si, da bi si lahko vsi privoščil kvalitetne formacijske programe. Zato smo oblikovali socialni sklad, iz katerega krijemo določeno višino kotizacije. Več o tem na www.iskreni.net/socialni-sklad. V upanju na snidenje na naših programih vas lepo pozdravljam, Igor Vovk, direktor Zavoda iskreni.net

1


zazrita si v ocˇ i Podarita si vikend ...

Vabimo vaju na edinstven vikend iskreni.net, na katerem vama zakonci, ki sodelujemo z iskreni.net, želimo pokazati, kako živimo svoj zakon in starševstvo. Vajin zakon je pomemben, a zahteva nego za svojo rast in razvoj, zato pojdita z nami na globoko – a v duhu romantike in sproščenosti: • prisluhnita parom, ki bodo pričevali o tem, kako se trudijo živeti zakon ter • ob b slovesni sveti maši obnovita poročno zaobljubo ter podoživita pomen in globino izrečenih obljub pred Bogom. Vikend vama bo omogočil oddih (tudi z možnostjo sproščanja v bazenu) in čas samo za vaju, poleg teh nepozabnih trenutkov pa bosta deležna tudi bogatega duhovnega impulza, ki vama bo dal novega zagona v vajinem odnosu. Več na spletni strani www.iskreni.net/romanticni-vikend.

Klavdija in Janez Kralj Klavdija in Janez, srečno poročena 7 let. Mati in oče dveh hčera, ki zapolnita vse trenutke dneva, ki ga preživimo skupaj. Odnose drugega z drugim pijemo v polnosti. Poleg uresničevanja kot mati in oče se tudi poklicno udejstvujeva. V nama je vedno hrepenenje, da bi si posvetila več časa. Samo za naju. Seveda se ga trudiva najti tudi v vsakodnevnem tempu, a to sploh ni lahko. Tokrat imava idealno priložnost, da si podariva en vikend in ga preživiva drug z drugim ter s pari, ki čutijo tako kot midva.

2


Kdaj? 14. do 16. februar 2014 Kje? Hotel Šport, Otočec Cena: 110 eur/osebo

Zakaj je cena tako nizka kljub taki lokaciji? V želji, da ga doživi čim več zakoncev in da bi postal prepoznaven vikend iskreni.net, smo se odločili za edino izjemo, kjer so v ceni le stroški namestitve (bivanje, polni penzion, uporaba savne in bazenov v Termah Šmarješke Toplice).

Prijava www.iskreni.net/romanticni-vikend

Barbara in Matej Baticˇ Ob dojenčku in osnovnošolki pogrešava čas samo zase in upava, da nama bo vikend pomagal ponovno spoznati drug drugega kot osebo in ne samo kot starša – obljubila sva si, da se na vikendu ne bova pogovarjala o pleničkah, dudah, učiteljih v šoli in dramah, ki jih doživljajo drugošolke; temveč predvsem o nama. Prav tako se veseliva priložnosti za druženje z ostalimi zakonci, ki, kot midva, želijo rasti v svojem odnosu.

Vesna in Gorazd Lapanja Kot mlada zakonca z majhnimi otroki si v hitrem tempu življenja težko vzameva čas samo za naju. Čutiva, da potrebujeva trenutke, ko sva lahko sama in se tako ustaviva najprej vsak pri sebi, nato pa želje in potrebe uglasiva v skupno melodijo. Zelo se že veseliva, da bova lahko skupaj z ostalimi zakonci s svojimi močmi in talenti ta vikend pomagala narediti nepozaben. 3


Družinske pustolovšcˇ ine

Sprošcˇeno popoldne za vso družino! Zabavna dogodivščina, na kateri boste »razmigali« svoje noge, glavo in smejalne mišice! Preko igre, raziskovanja okolice in zanimivih nalog se boste srečali z vrednotami in vsebinami, pomembnimi za družino in vzgojo. Več informacij na www.iskreni.net/pustolovscine.

Petra in Domen Poročena sva 4 leta in imava dva otroka. Pred poroko sva bila aktivna kot skavta in animatorja. Trudiva se živeti čim bolj polno družinsko in zakonsko življenje, hkrati pa si želiva ostati še naprej aktivna tudi v družbi. Družinske pustolovščine nama zato predstavljajo zanimiv izziv in priložnost za naju, nas in vas!

4


Poživite si nedeljsko popoldne! Kdaj in kje? 23. marec, od 15h do 19h Obvezna oprema: dobra volja in dobra

Cena: 20 eur/družino.

obutev

Prijava www.iskreni.net/pustolovscine

Preživeti dan z družino, se srečati s prijatelji, biti v naravi … in biti zraven postavljen pred izzive, ki aktivirajo možganske celice in narišejo nasmeh na obraz. Vse to bo zajeto v družinski pustolovščini – v ekipi se tega že sedaj veselimo! Iztok

Družinska pustolovščina nam bo omogočila kvalitetno preživet dan z družino, hkrati pa spoznavanje drugih in pogovor o pomembnih življenjskih zadevah. Vse v enem paketu! Lucija

5


Teologija telesa I: vikend seminar pot v srce Spoznajta bogastvo teologije telesa Janeza Pavla II.

Teologija telesa na svež in prepričljiv način spregovori o pomenu spolnosti, ki je pot do uresničitve naših najglobljih hrepenenj. Za zakonce pomeni tudi iti k izviru – v globino poročne obljube, po kateri drug za drugega postajava čisti dar. Pot v srce je temeljni, 20-urni tečaj spoznavanja teologije telesa Janeza Pavla II. Namenjen je tako zakoncem kot parom v pripravi na poroko. Več informacij na www.iskreni.net/teologija-telesa.

Štefan Kržišnik z ženo Ivanko ter hčerkami Barbaro, Katarino in Klaro živi v Poljanah nad Škofjo Loko. Na iskreni.net vodi program Pot v srce za zakonce ter izobraževanja o teologiji telesa za mladinske voditelje, vzgojitelje, duhovnike, redovnice. Za podajanje teologije telesa se izobražuje na Theology of The Body Institute v ZDA.

6


20. oktober (začetek v petek ob 14h) ter dva sobotna dopoldneva: 16. in 30. november (od 9h do 13h)

ok oviti l aciji! d u ač

Semi

Kdaj? vikend 18. do

na rn

Pot v srce na otoku Košljun

Kje? vikend: otok Košljun,

soboti: Dom matere Margarete (Repnje)

Cena: 160 eur na osebo

Otok Košljun, ki leži v neposredni bližini otoka Krk, se ponaša s čudovito neokrnjeno naravo. Na otoku se nahaja frančiškanski samostan, prepredene sprehajalne poti pa ponujajo neomejene možnosti za odkrivanje lepot narave in iskanje notranjega miru. Otok Košljun je od Ljubljane oddaljen 2,5 uri vožnje.

(ob prijavi obeh zakoncev je cena na osebo 140 eur) Cena vključuje program, bivanje in polni penzion.

Prijava www.iskreni.net/teologija-telesa

Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Natalija in Matej Za prvo »petletko« zakona sva si privoščila seminar Pot v srce . Ko sva se hranila s papeževimi in svetopisemskimi besedami o izvirni Božji zamisli za moža in žene, se nama je začelo na novo odpirati obzorje smisla življenja, zakramenta zakona in poročnega pomena telesa. Predvsem nama je ostala v spominu misel o »dobri negi«, kar pomeni, da žena od notranje lepote in zadovoljstva žari tudi navzven, ker jo mož ljubi kot Kristus Cerkev. Sedaj imava manj prižgano televizijo, se bolj pogovarjava in v spolni podaritvi drug drugega močneje doživljava kot dar. 7


Teologija telesa I in II: seminarji in skupine Teologija telesa I: Pot v srce Kdaj? 6 sobot: 12. in 26. oktober, 9. in 23. november, 7. december in 4. januar 2014 (od 15h do 19h)

Kje? uršulinski samostan (Ljubljana) Cena: 110 eur na osebo (ob prijavi obeh zakoncev je cena na osebo 90 eur)

Teologija telesa I: Pot v srce Kdaj? 6 sobot: 25. januar, 8. in 22. februar, 8. in 22. marec, 5. april (od 15h do 19h)

Kje? Antonov dom na Viču (Ljubljana) Cena: 110 eur na osebo (ob prijavi obeh zakoncev je cena na osebo 90 eur)

Teologija telesa II: Visoka pesem in Tobitova knjiga Skupina je namenjena zakoncem in parom v pripravi na poroko, ki ste se že udeležili seminarja Teologija telesa I: Pot v srce.

Kdaj? 9 srečanj, od tega 5 skupnih, ob sobotah od 9h

do 13h (5. oktober, 7. december, 8. februar, 5. april, 7. junij) in 4 v mali skupini (po dogovoru)

Kje? Dom matere Margarete (Repnje) Cena: prosto, povabilo k donaciji

Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Priložnost za skupine Če ste stalna skupina in si želite, da bi se skupaj poglobili v bogastvo teologije telesa, lahko program izvedemo posebej za vas. Program izvedemo za najmanj 6 parov. Cena: 110 eur na osebo, ob prijavi obeh zakoncev je cena na osebo 90 eur (za manj kot 6 parov v skupini je cena za izvedbo 1080 eur). Posebej primerno za zakonske skupine! 8


Teologija telesa za duhovnike, redovnice in pastoralne delavce Srečanje s katehezami Janeza Pavla II., delo s Svetim pismom, pogovor in delitev izkušenj.

Kdaj? štiri srede (od 9h do 13h): 20. november, 18. december, 15. januar in 19. februar. KJE? Ignacijev dom (Ljubljana) Cena: 100 eur

ŠTUDIJSKA SKUPINA Poglabljanje vsebin TT ter celostno osebno in poklicno oblikovanje.

TEMA 2013/14: Z nova odkriti veličastvo duhovništva. Skupina je namenjena vsem, ki so že opravili osnovni tečaj Pot v srce.

Kdaj? šest srečanj: prvo 25. septembra od 9h do 13h, ostalih pet po dogovoru Kje? Hiša kruha (Sveti duh pri Škofji Loki) Cena: prosto, povabilo k donaciji

s. Judita Mihelcˇ icˇ Tečaj Pot v srce mi je še bolj odprl celosten pogled na človeka, ki me je navdušil! Nisem samo to, kar živim in doživljam v tem trenutku – Janez Pavel II. me vabi na pot odkrivanja izvirnega človeka in me vabi, da se, še posebej kot redovnica, zazrem v vstajenjskega človeka. Po tečaju Pot v srce sem se odločila še za študijsko skupino, kjer poglabljamo TT in se celostno oblikujemo. Všeč mi je, ker smo zbrani ljudje, ki se soočamo s pastoralnimi vprašanji v želji, da bi srečali človeka in njegovo hrepenenje po odnosih in Bogu sredi njegovega vsakdanjika. Veseli me, da bomo leto poglabljali temo duhovništva in upam, da se skupini pridruži še kdo.

9


Teologija telesa za mlade

10


Teologija telesa: seminar cˇ udež plodnosti

Je v današnjem svetu sploh mogocˇe živeti tako? V spolnosti se naša podaritev ljubljeni osebi neločljivo prepleta s klicem po podaritvi novega življenja. Mnogim parom je kontracepcija danes dala možnost, da plodnost enostavno »odrežejo«. Toda če želiva živeti resnično osrečujoče in izpolnjujoče spolno življenje, je edina pot, da plodnost »objameva« in dovoliva, da sva vsak trenutek najinega spolnega življenja v dialogu z njo. Več informacij na www.iskreni.net/teologija-telesa.

Kdaj? 31. januar do 2. februar 2014 Kje? Hiša kruha (Sveti Duh pri Škofji Loki) Cena:  110 eur na osebo (ob prijavi obeh zakoncev

Prijava www.iskreni.net/teologija-telesa

90 eur/osebo). Cena vključuje program, bivanje in polni penzion.

Vodita Ivanka in Štefan Kržišnik. V najinem zakonskem odnosu in pri poklicnem delu (Ivanka ob svetovanjih FertilityCare, Štefan ob vodenju tečajev teologije telesa) se vedno znova srečujeva z zahtevnimi izzivi, kako v današnjem svetu sprejeti in živeti plodnost. V čem je problem, če s kontracepcijo poseževa v najino spolno podaritev drugemu? Kako živeti naravno načrtovanje družine in obenem osrečujočo spolnost – ali je to sploh mogoče? Kako živeti čas vzdržnosti? Kako lahko osebno in duhovno rasteva, če v najini spolnosti zares sprejmeva plodnost? Veseliva se, da bova lahko na prvem seminarju »Objeti čudež najine plodnosti« skupaj s pari iskala pot, kako v polnosti živeti našo plodnost. 11


Seminar socˇ utnega starševstva Ponotranjite temeljne starševske drže.

Seminar sočutnega starševstva je oblikovan z namenom, da starši začutijo sebe in prepoznajo svoje željene drže v odnosu do svojih otrok. Edinstven vikend, ki bo nabit z vsebino, bo na drugi strani omogočal tudi medstarševsko učenje. Sočutno starševstvo je naravno starševstvo in temelji na odnosu in sočutju ter nima nobene povezave s permisivno ali avtoritativno vzgojo. V sočutnem starševstvu otroku postavimo meje, otrok prepozna avtoriteto starša, vendar ta zraste iz spoštovanja in ne iz strahu. Seminar vodita Maja in Igor Vovk skupaj s p.dr. Christianom Gostečnikom ter njegovimi sodelavci. Seminar vključuje v enem vikendu vse bistvene elemente, ki pomagajo mamicam in očetom pri vzgoji. Lanska uspešna izvedba, hitra zapolnitev prostih mest ter navdušenost udeležencev pričajo, da smo zadeli ustrezno kombinacijo. Več informacij na www.iskreni.net/sola-za-starse.

Maja in Igor Vovk Zakonca in starša ter ustanovitelja iskreni.net sta svojo poklicno pot posvetila zakoncem in družinam. Še posebej ju zanima raziskovanje sočutnega starševstva, svoje drže pa utrjujeta ob svojih treh nadebudnežih.

Prof. dr. Christian Gostecˇnik, OFM, je razvil inovativni psihoterapevtski pristop imenovan relacijska družinska terapija. Je tudi dekan Teološke fakultete Univerze v Ljubljani in redni profesor za psihologijo religije, pastoralno psihologijo ter zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti v Ljubljani in Mariboru. Iz klinične psihologije je doktoriral leta 1995 na Argosy University in Chicago, kasneje pa v Sloveniji še iz teologije in psihologije. 12


Ponovna izvedba zelo uspešnega seminarja! Kdaj? 22. do 24. november 2013 Kje? Hiša Kruha (Sveti duh pri Škofji Loki) Cena: 150 eur na osebo (ob prijavi

obeh zakoncev je cena na osebo 130 eur)

Cena vključuje program, bivanje in polni penzion ter CD 6 poti do sproščenega starševstva.

Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Prijava www.iskreni.net/sola-za-starse

Ted Z ženo sva bila tik pred seminarjem sočutnega starševstva zelo zasedena. Spraševal sem se, ali si lahko sploh privoščiva cel vikend stran od doma, saj imam še toliko za narediti čez vikend. A takoj po prihodu na vikend me je vzdušje povsem prevzelo. Navdušen sem nad vsemi udeleženci - ko vidiš, koliko staršev ima podobne dileme kot midva, in kakšni dobri ljudje pridejo sem. Prišel sem med neznane obraze, odhajam z vsemi udeleženci v srcu. Hvala iskreni.net.

Mateja Zelo sem vesela, da sva se z možem udeležila seminarja. Najbolj so me nagovorile igre primerov in interpretacije kaj vsak izmed vpletenih doživlja. Na preprost način sem se vživela v domače situacije. dr. Christian Gostečnik je imel tudi odlično poslušljiva in razumljiva predavanja.

13


Celostna priprava na starševstvo

Novorojencˇek prihaja Seminar je namenjen vsem staršem, ki se želijo zares kakovostno pripraviti na prihod novega družinskega člana. Na štirih predavanjih boste dobili znanja, ki vam bodo v pomoč pri najpomembnejših temah, povezanih z rojstvom (porod, dojenje, kako biti starš, plodnost po porodu). Več informacij na www.iskreni.net/priprava-na-starsevstvo.

Irena Rupar je žena ter mama petim otrokom: štirim najstnikom in dojenčku. Je tudi svetovalka za dojenje pri La Leche League International. Na predavanjih bo z nami delila svoje bogate izkušnje ter strokovna znanja. Sama pravi: »Nosečnost, porod in dojenje so zame najbolj vznemirljiva obdobja življenja. Ta poseben čas oba z možem zelo rada podoživljava. Menim, da je neprecenljivo, da starši drug v drugem krepimo sposobnosti, ki so nam dane. Prav zato se že zelo veselim, da bomo s pari, ki pričakujejo novega družinskega člana, skupaj odkrivali skrivnosti in radosti najzgodnejšega starševstva.«

14


Kdaj in kaj? 5. oktober: Dojenje – neprecenljiva vez 19. oktober: Zmorem roditi 16. november: Zdaj sem mami, zdaj sem ati 30. november: Plodnost in spolnost po porodu Vsakič od od 15h do 19h.

Kje? dom matere Margarete (Repnje) CENA: 90 eur/osebo (ob prijavi

obeh zakoncev je cena 70 eur/osebo) (vključen CD 6 poti do sočutnega starševstva)

Prijava www.iskreni.net/priprava-na-starsevstvo

Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Janja Grilc

je diplomirana pedagoginja in profesorica teologije ter zakonska in družinska terapevtka. Izvaja delavnice in predavanja s podrocja partnerstva, starševstva in odnosov z otroki ter vodi skupino za mamice z dojencki. Je srecno porocena in mamica štirih otrok. Kot gostja nam bo spregovorila 16. novembra.

Ivanka Kržišnik

je žena in mamica trem hčerkam. Kot dipl. medicinska sestra, svetovalka za FertilityCare in predavateljica se vsakodnevno srečuje z vprašanji o bioloških osnovah, značilnostih ženskega ciklusa in ženskem doživljanju plodnosti. Bogate življenjske in delovne izkušnje tako povezuje s strokovnimi spoznanji. Kot gostja nam bo spregovorila 30. novembra.

15


Skupine za starše

Skupina = podpora in mocˇ. Skupina za mamice ponuja možnost, da se mamice v prvih mesecih življenja z dojenčkom srečajo z drugimi, ki so v podobni situaciji in se soočajo s podobnimi stiskami. Skupina zagotavlja varno okolje za srečevanje in nudi strokovno spremljanje. Skupina za očete je namenjena izmenjavi izkušenj očetov in krepitvi očetovske vloge. Očetom pomaga vzpostaviti pristen in sočuten odnos z otrokom ter vzbuditi občutek, da so za otroka izjemno pomembni in nezamenljivi. Skupina za nosečnice omogoča, da se mamice srečajo s svojimi čutenji, povezanimi z nosečnostjo; da se preprosto slišijo in delijo izkušnje z ostalimi – delitev izkušenj je namreč izjemno močan in dobrodošel proces, ki ga prepogosto podcenjujemo. Več informacij na www.iskreni.net/skupine-za-starse.

Janja Grilc

je pedagoginja in profesorica teologije ter zakonska in družinska terapevtka. Izvaja delavnice in predavanja s področja partnerstva, starševstva in odnosov z otroki. Je srečno poročena in mamica štirih otrok.

Petra Pucelj Lukan, mamica dveh otrok, uni. dipl. socialna pedagoginja ter vodja programov na Zavodu iskreni.net. 16

Polona Greif

, uni. dipl. socialna pedagoginja, je zaključila študij zakonske in družinske terapije, zaposlena pa je na Slovenski fundaciji za UNICEF, kjer sodeluje v Nacionalnem odboru za spodbujanje dojenja.

Igor Vovk

je direktor in ustanovitelj Zavoda iskreni.net. Vodi skupine in seminarje za starše. Je mož in oče treh otrok.

Miha Rutar

je mož in oče. Končal je študij psihologije ter družinske in zakonske terapije.


Skupina za mamice Kdaj? 8 srečanj: 23. oktober do 11. december (srede), od 9h do 11h Kje? Dom matere Margarete (Repnje) Vodi: Janja Grilc Cena: 90 eur

Skupina za nosecˇnice Kdaj? 6 srečanj: 7. januar do 11. februar (torki), od 17h do 19h

Kje? prostori Zavoda iskreni.net (Repnje) Vodita: Polona Greif in Petra Pucelj Lukan Cena: 70 eur

Skupina za ocˇete

Kdaj? 8 srečanj: 14. november do 16. januar (četrtki), od 17h do 19h

Kje? prostori Zavoda iskreni.net (Repnje) Vodita: Miha Rutar in Igor Vovk Cena: 90 eur Pri vseh skupinah vključen CD 6 poti do sočutnega starševstva.

Prijava www.iskreni.net/skupine-za-starse

Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Ana in Domen, skupini za starše Skupinama za mamice in očete sva se pridružila v času, ko sva oba čutila močno željo po druženju z drugimi starši in pogovorih o spremembi odnosa med nama, vzgoji, odnosu do otroka. Skupini sta bili dobra priložnost za navezovanje stikov in pogovore; izkušnje in pogledih drugih pa so naju močno nagovarjali ter naju vodili do pogostejših in globljih pogovorov.

Mateja, skupina za nosecˇnice Velikokrat, ko prebiram razne informacije po spletu, si želim, da bi se česa udeležila tudi sama. Vesela sem, da sem svojo željo tokrat tudi uresničila. Prav skozi srečanja v skupini sem svojo tretjo nosečnost tudi bolje uzavestila, si vzela čas tudi za razmišljanje o njej in hkrati sem si začela dovoljevati, da prisluhnem sebi, svoji duši in svojemu telesu. 17


Vecˇ eri za starše Starševstvo kot izziv današnjega cˇasa.

Biti oče, biti mati nikoli v zgodovini ni bila lahka naloga. Še posebej pa je zahtevna danes, ko so naši otroci pod močnimi kulturnimi vplivi, ki so pogosto nasprotni vrednotam, ki jih živimo starši. Drugačni pa smo tudi starši: iščemo nove poti vzgoje in gradimo temeljne drže predvsem v smeri sočutnega in naravnega starševstva. Ta pot pa je velikokrat bolj zahtevna od vzgojnih receptov generacij pred nami. Pripravili smo vam dva ciklusa treh predavanj, ki vam bosta pomagala predvsem postaviti temelje in odpirati nova obzorja in izzive. Več informacij na www.iskreni.net/veceri-za-starse.

Štefan Kržišnik

, mož, oče, voditelj programov teologije telesa za zakonce in starše. 18

Polonca Sokol,

žena, mama, voditeljica programov teologije telesa za mlade.

Miha Rutar

, mož, oče, psiholog in družinski terapevt.


Radosti in pasti starševstva KDAJ? Vsakič od 17h do 19h.

30. januar: Izviri mojega očetovstva, materinstva 27. februar: Vzgoja za življenje 20. marec: Čas za naju in čas za nas KJE? Dom matere Margarete (Repnje) KDO? Predava Miha Rutar CENA sklopa je 50 eur/osebo; ob prijavi obeh zakoncev pa 40 eur/osebo (cena enega predavanja je 20 eur, vendar je zaželjeno, da se udeležite vseh treh predavanj, saj bodo vsebinsko povezana).

Spolna vzgoja v lucˇi teologije telesa KDAJ? Vsakič od 17h do 19h.

3. april: Vzgoja za zdravo in sveto spolnost 24. april: Postavitev temeljev: od rojstva do zrelega otroštva 8. maj: Najstnik in spolnost KJE? Dom matere Margarete (Repnje) KDO? Predavata Štefan Kržišnik in Polonca Sokol CENA sklopa je 50 eur/osebo; ob prijavi obeh zakoncev pa 40 eur/ osebo (cena enega predavanja je 20 eur, vendar je zaželjeno, da se udeležite vseh treh predavanj, saj bodo vsebinsko povezana).

Prijava www.iskreni.net/veceri-za-starse

Anja Večeri za starše so bogatili mojo letošnjo pomlad. Zaradi njih je Slovenija postala še manjša in pot iz Štajerske ni bila noben problem. Trije meseci, trije večeri in vsakič dovolj časa do naslednjega, da je v meni odzvanjalo, klilo in rastlo nekaj novega. Kako biti čuteč, kako sprejemati svoje delo kot poslanstvo, kako najti pravo ravnovesje… Ljubezen je odgovor in otroci so zrcalo, da postanemo bolj odgovorni, in da si prizadevamo slikati že tukaj, danes in zdaj to Božjo harmonijo.

19


FertilityCare

Vaša plodnost je velik dar. FertilityCare je napredna, naravna in zanesljiva metoda za uravnavanje vaše plodnosti in tudi edina naravna metoda, ki omogoča vpogled v žensko zdravje in se lahko uporabi tudi za zdravljenje ginekoloških motenj in neplodnosti. Učenje FertilityCare sistema obsega uvodno predstavitveno srečanje ter 8 individualnih srečanj v roku 1 leta. Več na www.fertilitycare.si.

Maja Vovk je vodja FertilityCare Slovenija. Je žena in mama treh otrok, po

poklicu farmacevtka. V želji živeti v stiku z naravo in na enak način skrbeti tudi za zdravje, se je odločila, da v celoti posveti svojo poklicno pot poučevanju in spremljanju žensk o plodnosti. Za FertilityCare metodo se je izobraževala pod okriljem Pope Paul VI. inštituta iz ZDA (certifikat AAFCP).

Ivanka Kržišnik je žena in mamica trem hčerkam. Kot dipl. medicinska sestra, svetovalka za FertilityCare (certifikat AAFCP) in predavateljica se vsakodnevno srečuje z vprašanji o bioloških osnovah, značilnostih ženskega ciklusa in ženskem doživljanju plodnosti.

20


Kdaj? Predstavitvena srečanja FertilityCare: •  17. september 2013, •  15. januar 2014, •  9. april 2014. Vsakič od 17.00 do 20.00.

Kje? Dom matere Margarete

(Repnje) in prostori Zavoda iskreni.net

Cena Uvodno predstavitveno srečanje je brezplačno, individualna srečanja pa 45 eur na posamezno srečanje (oz. 340 eur pri enkratnem plačilu vseh 8 srečanj).

Prijava www.fertilitycare.si Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Agata in Gašper Za FertilityCare sva se odločila, ker si želiva tudi na področju spolnosti živeti naravno. S FertilityCare sva se o svoji plodnosti naučila ogromno in tako sedaj prepoznava, kdaj sva plodna in kdaj ne. Zato lahko metodo uporabljava za preprečevanje zanositve ali pa za zanositev, ker natančno vsak dan vsakega cikla veva, kaj se dogaja. Všeč nama je tudi, ker je metoda osnovana tako, da morata sodelovati oba in tako celotna odgovornost ne pade le na enega, kar prispeva k poglobljenemu medsebojnemu sodelovanju in krepitvi odnosa.

21


Zakonska in družinska terapija

Za vse, ki ste v odnosih naleteli na oviro, ki je sami ne morete premagati. Odnos ustvarja prostor naše ranljivosti. V odnosu se lahko počutimo neslišani, nerazumljeni, razočarani. Lahko doživljamo, da smo izgubili stik s seboj (ne vemo kaj si v odnosu želimo in potrebujemo) ali z zakoncem (ne vemo kaj se z njim dogaja, kaj čuti, o čem razmišlja). V odnosu lahko pogrešamo intimnost (občutek, da zakonec želi vedeti, kaj se z nami dogaja obratno). Z zakonsko terapijo bosta ponovno vzpostavila stik in dobila prostor za neizgovorjene besede, čutenja. Hkrati zakonska terapija pomaga sprejeti vajine razlike, odkriva vajina najgloblja hrepenenja, izboljša vajino komunikacijo in vaju močneje poveže. Družinska terapija ponuja možnost za razumevanje stiske, ki jo v družinskih odnosih doživljajo tako otroci kot tudi starši. Več informacij na www.iskreni.net/terapije.

Janja Grilc

je diplomirana pedagoginja in profesorica teologije ter zakonska in družinska terapevtka. Dve leti je delala kot terapevtka na Družinskem inštitutu Bližina v Celju, v okviru Zavoda iskreni.net pa je opravila tudi tečaja Teologije telesa Pot v srce ter se udeležila študijske skupine teologije telesa. Izvaja delavnice in predavanja s področja partnerstva, starševstva in odnosov z otroki ter vodi skupino za mamice z dojenčki. Je srečno poročena in mamica štirih otrok.

22


Kdaj? Program obsega uvodno srečanje in nato

12 srečanj po 50 minut. Datum in ura po dogovoru.

Kje? Svetovanja potekajo v svetovalnici

na sedežu Zavoda iskreni.net.

Cena: Uvodno srečanje 20 eur ter nato 45 eur na

srečanje (oz. 520 eur pri enkratnem plačilu vseh srečanj).

Prijava www.iskreni.net/terapije Prejmete tudi vrečko in stekleničko!

Zakonska in družinska terapija temelji na relacijskem zakonskem in družinskem modelu ter je namenjena zakoncem, družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski ali želijo izboljšati kvaliteto svojega življenja. Gre za celosten pogled na človeka, ki se od spočetja dalje razvija preko odnosov z drugimi. Ne glede na to ali smo starši, partnerji, otroci, dedki in babice, redovni bratje in sestre in tako dalje, vsi iščemo nekoga, ki bi nas imel rad in tudi sami želimo ljubezen vračati. Ker pa v tem iskanju in dajanju za nas zadovoljujočih odnosov ni vedno vse tako, kot bi si želeli, je terapija ena izmed možnosti, kjer spoznavamo in skupaj iščemo rešitve za nastale težave. Terapevt pomaga posamezniku, da prepozna svoje potrebe in želje ter jih zmore uskladiti s potrebami svojih bližnjih. 

23


E-priprava na zakon

Postavita trdne temelje svojemu zakonu. E-priprava na zakon je kakovosten 3-mesečni program, s pomočjo katerega se pari preko spletnih forumskih skupin in skupnega vikenda temeljito pripravijo na poroko. Pari tekom e-priprave poglobijo svoj odnos, spoznajo pomen in globino zakonske obljube, spolnosti, zakonske duhovnosti ... Voditelji so zakonski pari, ki si v vsakdanjem življenju prizadevajo živeti kakovostne odnose in si želijo pričevati o pomenu zakona. Vsaka skupina ima tudi duhovnega voditelja. Največji prednosti, kot ju izpostavljajo udeleženci, sta »razkošje« časa za pogovor, pa tudi odprtost drugih udeležencev in voditeljev, katerih izkušnje mnoge nagovorijo. E-pripravo na zakon vodijo zakonci, ki si v svojem življenju prizadevajo živeti kakovostne odnose in pričujejo za lepoto poročenosti, ter duhovni voditelji. Več informacij na www.iskreni.net/e-priprava.

Petra in Domen 24

Slavko

Mica in Nejc

s. Polonca

Andreja in Slavko

p. Tomaž

Neža in Miha


Kdaj? 18. oktober (do 26. januarja; vikend 3. do 5. januar. 2014) 17. januar (do 27. aprila, vikend 4. do 6. april)

Cena: študentje 100 eur, zaposleni 120 eur

Cena vključuje program, bivanje in polni penzion.

Prijava www.iskreni.net/e-priprava

Polona in Gašper Za e pripravo sva se odločila, ker bi sicer časovno težko usklajevala kakšne druge priprave in vsekakor zaradi priporočil prijateljev. Poleg tega sva bila v največji »gužvi« (adaptacija stanovanja, priprava poroke) in s to pripravo nama je uspelo odnos postavit v sredino vsega dogajanja. Bila sva zelo zadovoljna, saj je (bil) program zastavljen zelo pestro in intenzivno. Všeč nama je bilo,da sva si vsak teden vzela čas drug za drugega, se pogovarjala in nato reflektirala s pisanjem na forumu. Pika na i je bil vikend, na katerem smo se spoznali in uživali 3 dni na polno! Nama je bil to pravi balzam za dušo! To je bil odklop od vsakdanjih skrbi in čas samo za naju! 25


Donatorji o  mogocˇajo obstoj programov iskreni.net

Neprofitni Zavod iskreni.net je najmočnejša družinska organizacija v Sloveniji. Nastal je kot odgovor na potrebo mladih parov, ki so pri vstopanju v zakonsko zvezo in ustvarjanju družine začutili velik manjko na tem področju. Zavod iskreni.net zato podpira družino na poti k njeni uresničitvi in si prizadeva za družbeno okolje, ki bo družini prijazno. Donacije predstavljajo največji delež financiranja celotne organizacije - brez njih naše delo ne bi bilo mogoče. V rednih donacijskih akcijah zbiramo namenska sredstva; decembrska donacijska akcija je tako namenjena neposredno sofinanciranju programov. Naše cene programov lahko večinoma pokrivajo neposredne stroške izvajanja, z donacijami pa omogočamo razvoj programov in potrebno organizacijsko podporo Zavoda iskreni.net. Donacije namenjemo tudi v solidarnostni sklad, s katerim pomagamo pri udeležbi socialno ogroženim (več na www. iskreni.net/socialni-sklad).

Kako lahko donirate? •  kliknite na www.iskreni.net/doniraj •  s pomočjo spodnjih podatkov preko TRR: Zavod iskreni.net, Stožice 56, 1000 Ljubljana Številka TRR: SI 56 0700 0000 1409 694 Namen: donacija Sklicna številka: 00 2013-1330 •  preko položnice (pišite na info@iskreni.net)

Kdo je redni donator? To je donator, ki nam nameni vsaj 120 € na leto. Znesek nam lahko podari v enkratni obliki ali pa z nami sklene zavezo, da nam bo na mesec doniral vsaj 10 € oz. v obrokih po lastni želji. Pri nas lahko odprete tudi trajnik. Redni donatorji imajo brezplačen dostop do portala iskreniPlus in prejemajo interno glasilo Iskrenko. Sponzorska sredstva in prodaja podjetjem 22 % Prodaja izobraževanj 23 %

Donacije države 18 %

Donacije fizičnih in pravnih oseb 37 %

Marija in Aleš Iskreni.net podpirava zato, ker v tem mladem timu občutiva predanost in strast, pa tudi profesionalni odnos do vrednot, ki nama veliko pomenijo. Opaziva, kako se ekipa bori za življenje od spočetja do naravne smrti, kako se pogumno sooča s »poleni pod nogami«, ko gre za vrednoto družine, ko sistematično delujejo za odličnost odnosov med fantom in dekletom, možem in ženo, med otroci in starši. 26


Kjer je namrecˇ tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce. (Mt 6, 21)

Koliko na mesec porabiš za …

15 € 20 € 150 €

telefon

€ 0 8 1 o n t le €

kavice, sladice ...

240 1800 €

bencin

Koliko pa porabiš za …

? ?

svojo osebno in duhovno rast prosti čas z družino kvalitetna izobraževanja

Vlagaj vase, da boš lahko vlagal tudi drugam!

27


... za poročno darilo, obletnico poroke, rojstni dan, ob rojstvu otroka, darilo ob zaroki ali druge priložnosti. Podarite tisto, kar za vedno ostane! Podarite bon za programe Zavoda iskreni.net. Pišite nam na info@iskreni.net ali nas pokličite na 0590 20 000.

Prihaja aplikacija e-ciklus! Od slej boste svojo plodnost beležili s tablico, telefonom ali računalnikom. Pišite nam na info@iskreni.net ali nas pokličite na 0590 20 000.


Kazalo   Zazrita si v oči   Družinske pustolovšcˇine   Teologija telesa I: vikend seminar Pot v srce   Teologija telesa I in II: seminarji in skupine   Teologija telesa za mlade   Teologija telesa: seminar Čudež plodnosti   Seminar socˇutnega starševstva   Celostna priprava na starševstvo   Skupine za starše   Vecˇeri za starše  FertilityCare   Zakonska in družinska terapija

2 4 6 8 10 11 12 14 16 18 20 22

  E-priprava na zakon  Donacije

24 26


Katalog programov iskreni.net  

Družinska organizacija iskreni.net pripravlja za vas kvalitetne preventivne programe: starševstvo, zakon, romantika... PREVERI