Page 1

2012 2013

BONTE BLIK OPGCCULTUUR HOOGENDONCK WAASMUNSTER


VOOR WOORD BESTE CULTUURMINNAAR,

Een bonte blik op cultuur, dat is het motto van het nieuwe cultuurseizoen van GC Hoogendonck. De slagzin verwijst naar ons kleurrijk en veelzijdig aanbod voor 2012/2013. Na een succesvolle editie met de viering van het 15-jarig bestaan van onze unieke en intieme theaterzaal, bieden we een nieuw seizoen vol blikvangers en blikopeners. Want we nemen je mee op ontdekkingstocht… en dat opent en verruimt je blik! De eerste blikvanger van het nieuwe seizoen is de nieuwe voorstelling van De Schedelgeboorten. Keer na keer weten ze iedereen te bekoren met hun hilarische blik op het leven… ‘Veel is mogelijk’, de titel van hun nieuwe show, klinkt alvast veelbelovend. Lachen met de lokale politieke establish­ ment, dat durven we ook al eens te doen, maar liefst na de verkiezingen, met de

theatervoorstelling ‘Stemmen’, gebracht door het Vernieuwd Gents Volkstoneel. Nog een topper is Els De Schepper met haar nieuwste tragi-komische show ‘Niet geschikt als moeder’, gevolgd door Peter De Graef, die ons niet alleen meeneemt op ontdekkingstocht door de Afrikaanse jungle, maar ook doorheen de geschiedenis van onze psychologie… Van een blikopener gesproken! Hiermee is enkel nog maar het startschot van het seizoen gegeven. Het overige laten we je graag zelf ontdekken in deze kersverse brochure. Hoewel… toch nog even je aandacht voor de speciale happening FESTIVELó, een fietstocht met ‘kunstige snoepjes’ doorheen Waasmunster, Lokeren en Hamme. Een niet te missen evenement op het eind van het cultuurseizoen voor het ganse gezin!

In Hoogendonck zelf vieren we de apotheose van het seizoen met niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Met Memoires van een Balmuzikant werpt hij niet alleen een blik op zijn eigen ziel, maar wellicht opent hij ook die van jou… Wie niets wil missen van het nieuwe aanbod, is er best snel bij. Vanaf maandag 4 juni noteren we graag jouw keuze als abonnee. Losse tickets zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 12 juni. Tot dan! Namens de raad van bestuur van GC Hoogendonck

SOFIE D’HANIS Cultuurbeleidscoördinator DOMINIQUE ROELANDT Voorzitter en Schepen van Cultuur


INHOUDSTAFEL 6

zat 29.09.12

SURPLUZ  Openingsreceptie

7

zat 29.09.12

DE SCHEDELGEBOORTEN  Veel is mogelijk

8

vri 26.10.12

VERNIEUWD GENTS VOLKSTONEEL  Stemmen

9

zat 17.11.12

ELS DE SCHEPPER  Niet geschikt als moeder

24

don 29.11.12

CIE CECILIA/KVS  Giovanni

10

zat 01.12.12

PETER DE GRAEF  Stanley

25

zon 09.12.12

JOLENTE DE MAEYER & NIKOLAAS KENDE  Debussy, Poulenc en Prokofiev.

11

vri 14.12.12

ONGERICHT ENTHOUSIASME  Ongericht Enthousiasme

12

zat 19.01.13

NIGEL WILLIAMS  Working Class Hero

13

zat 09.02.13 ZAKI & BAND  History of a song for my Love

14

zat 09.03.13 EDDY & LES VEDETTES  Route Nationale 7

15

don 21.03.13

16

vri 22.03.13 HERBERT FLACK & KATRIEN DE BECKER  De dame met het hondje

17

zon 24.03.13

18

vri 29.03.13 BERT GABRIELS  Druk Druk Druk

22

vri 12.04.13 tem zo 21.04.13 THEATERGROEP PLANKVAST  Armandus de zoveelste

19

zat 27.04.13

20

zat 04.05.13 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD  Memoires van een Balmuzikant

26

zon 26.05.13

TRIDEE  Piazzolla, Vivaldi, Devreese e.a.

27

zon 02.06.13

FESTIVELó  Fietstocht met kunstige snoepjes

28

PRAKTISCHE INFO

29

RESERVATIEFORMULIER

WENDY VAN WANTEN  Wendy Intiem COMPAGNIE KOEN VAN BIESEN  Mama Lucinda - een beetje vampier

STENZEL & KIVITS & HARMONIE WAASMUNSTER  The Perfect Combination


EIGEN

VOORSTELLINGEN


6 ZAT

29/09/2012 19u

SURPLUZ OPENINGSRECEPTIE MUZIEK Opgericht in 2007 valt de folkgroep Surpluz meteen in de prijzen: met haar dans­ bare composities stoot Surpluz na am­ per één repetitie door naar de finale van de Folkrally 2007 en wordt die zomer finalist op het Lindeboomfestival in Noord-Frankrijk. Surpluz, wat verwijst naar folk met een ietsje meer, combineert traditie en vernieuwing op een boeiende manier. Het kwartet maakt stevige, dansbare, in het eigen rijke cul­ tuurverleden gewortelde feel good-folk, zij het wel resoluut op de wereld gericht. met: Elke De Meester (chromatische accordeon, zang), Bart Knapen (klarinet, zang), Jeroen Knapen (Dadgad-gitaar, zang) en Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak, saxofoons, zang)

gratis / Foyer Hoogendonck


7 MUZIKALE HUMOR Met hun cabareteske popmuziek staan De Schedelgeboorten al bijna 20 jaar aan de top van Nederlandstalige muzikale humor. Over Feestje! Het beste uit 15 jaar schreef Gazet Van Antwerpen: “Het viertal bezingt de absurditeit van het leven op zo’n hilarische wijze, dat het wel superlatieven moét regenen. Geniaal en uniek om er maar twee te noemen.”

ZAT

29/09/2012 20u

Ook Gelukkig, de opvolger van Feestje! werd een unieke belevenis en onvergetelijke show, gecoacht door niemand minder dan Raf & Mich Walschaerts (Kommil Foo).

DE SCHEDELGEBOORTEN VEEL IS MOGELIJK

Ook in Veel is mogelijk werken de grappige wendingen in hun liedjes, de verrassende clous en muzikale spitsvondigheden als de perfecte remedie tegen een geestelijke dip.

met: Wouter Van Lierde, Rik Tans, Danny Van Rietvelde en Francis Wildemeersch – regie: Frans Van der Aa

tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© Andy De Decker

www.deschedelgeboorten.be


8

THEATER

In Stemmen vertelt Jo Van Damme de weder­waardigheden van een lokaal politicus die alles veil heeft voor een grote carrière in de lokale politiek, met de hem eigen flair en een grote dosis humor. Filip Onghena is pas aangesteld als plaatsvervangend Schepen, op het speciaal voor hem gecreëerde Kabinet van Toegevoegde Zaken. Eindelijk krijgt hij de kans om zijn lang gekoesterde politieke ambities te realiseren.

Zijn pogingen om zich in de gunst van het volk te werken worden echter voortdurend ge­ dwars­ boomd: door het politieke establishment, door zijn echtgenote en voornamelijk door het volk zelf. Bovendien bezorgt een jonge, bepaald niet onaantrekkelijke buurvrouw hem slapeloze nachten. En dat kan de Schepen zo net voor de verkiezingen eigenlijk niet hebben…

VRI

26/10/2012 20u

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be met: Mieke Bouve, Heidi De Grauwe, Bob De Moor, Daan Hugaert en Peter Marichael - tekst: Jo Van Damme - regie: Jaak Van de Velde

tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© Luk Monsaert

VERNIEUWD GENTS VOLKSTONEEL STEMMEN


9 CABARET In haar elfde avondvullende onewomanshow timmert Els de Schepper vrolijk verder aan de unieke weg die ze ruim twintig jaar geleden is ingeslagen. Nu eens met een vette knipoog, dan weer zonder omwegen vertelt ze over de kantelmomenten waarmee ieder van ons wordt geconfronteerd op de kruispunten van het leven. In deze show toont ze zich van haar meest persoonlijke kant. Nooit eerder zat je haar als toeschouwer zo dicht op de huid. Els begraaft haar kinderwens en plant haar eigen uitvaart, ze vertelt over die keer dat ze voor het altaar stond en droomt luidop van de ware liefde, ze neemt ons mee achter de schermen van haar leven en werk, tot in haar persoonlijke hemel en hel toe. Voor wie op zoek is naar een avond met hilarisch en ontroerend topentertainment, is de keuze snel gemaakt.

ZAT

17/11/2012 20u

ELS DE SCHEPPER NIET GESCHIKT ALS MOEDER

www.elsdeschepper.be tickets: 19 – 18 (55+) – 16 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


10 THEATER In deze nieuwe tekst gaat Peter De Graef aan de slag met de historische figuur van Stanley, de beroemde ontdekkingsreiziger die in 1877, na een jarenlange tocht door de Afrikaanse jungle, de monding van de Congo­stroom bereikte.

01/12/2012 20u

Maar evengoed is het een ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van onze psychologie en ons mens-zijn: Trekken we wel in de goeie richting? Komt er verlichting aan het einde van onze wildernis?

PETER DE GRAEF, DE KOLONIEMT, EN HET HERMESENSEMBLE STANLEY

Na de geslaagde samenwerking met Bo Spaenc voor de innemende creatie Zoals de dingen gaan, diept Peter De Graef deze vorm van muziek­ theater verder uit. Zijn ijzersterke monoloog versmelt met livemuziek van Bo Spaenc en het HERMESensemble: soms ingetogen en intiem, soms hilarisch en uit volle borst. “Geef Peter De Graef een podium en hij laat je twee uur lang niet meer los.” (De Standaard)

www.dwama.be - www.dekoloniemt.be www.hermesensemble.be tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© Koen Broos

ZAT


11 VRI

14/12/2012 20u

ONGERICHT ENTHOUSIASME ONGERICHT ENTHOUSIASME CABARET Dit nieuw cabarettrio en winnaar van de juryprijs van de caba­ ret­wedstrijd Cameretten 2011 brengt verfrissend, flitsend en absurd zapcabaret. Getalenteerd met een absoluut onvermogen tot concentratie laat Ongericht Enthousiasme zich zo goed als nooit verleiden tot een samenhangende show. Ze proberen elk causaal verband uit de weg te gaan en hopen het publiek geen enkel dieper inzicht bij te brengen. Ze beloven bij deze dan ook plechtig zeer ongericht te zijn. Zij het op enthousiaste wijze… De eerste avondvullende voorstelling van Ongericht Enthousiasme heet dan ook toepasselijk Ongericht Enthousiasme.

www.ongerichtenthousiasme.be met: Michel Verkinderen, Philippe Verkinderen en Kevin Bellemans - coaching/regie: Frans Van der Aa

tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


12

ZAT

19/01/2013 20u

NIGEL WILLIAMS WORKING CLASS HERO HUMOR

Strijden voor een betere wereld of zachtjes inslapen in een zee van onzin? De keuze is aan ons. Met de zeis van de humor kortwiekt Nigel verkopers van nieuwe idealen, gebakken lucht, vlaggen en hypocrisie. Working Class Hero is niet vrijblijvend. Het is een keiharde stand-up comedyvoorstel-

ling waarin Nigel, trouw aan zijn ‘working class roots’, zijn nek uitsteekt, de vijand op­zoekt en ontmaskert en waarin hij ook zijn eigen idealen in het vizier neemt en fileert. Radicale eerlijkheid is de nieuwe vlag waarachter hij zich schaart, stand-up comedy is zijn wapen.

www.nigelwilliams.be tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR/ Zaal Hoogendonck

© Benny de Grove

Vanuit zijn verleden als fabrieksarbeider, politiek activist, vakbondsafgevaardigde en cafébaas, geeft Nigel zijn ongezouten mening over ‘The State of the Nation’.


13 ZAT

09/02/2013 20u MUZIEK

ZAKI & BAND

HISTORY OF A SONG FOR MY LOVE

Muzen in de muziek, verhalen achter hart­ verscheurende nummers over de liefdevan-hun-leven... er zijn er door de jaren véél geschreven. Zaki kent ze nog en is graag je gids voor deze avond! Na de succesvolle voorstellingen in de reeks Histrylogie met o.a. One Hit Wonders maakt Zaki samen met Ron Reuman graag een vervolg op deze reeks met History of a song for my love. Een amusante avond vol weetjes en anek­ dotes gebracht door dé man die Vlaanderen naar plaatjes leerde luisteren en met muzikale acts door de top van de Vlaamse muziekscène.

© Mous Lamrabat

www.histrylogie.be met: Guy Swinnen (zang, gitaar), Spencer The Rover (zang, gitaar), Axl Peleman (bas, zang), Jan Hautekiet (keyboards), Ron Reuman (drums, bandleiding), Fleur Hendriks (zang) en Roeland Vandemoortele (gitaar, zang)

tickets: 14 – 13 (55+) – 11 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


14 ZAT

09/03/2013 20u MUZIEK Eddy & les Vedettes nemen je mee langs de Route Nationale 7 om bekende en minder bekende parels van o.a. Charles Trénet, Bourvil, Charles Aznavour en Edith Piaf te presenteren. Frontman Frank Mercelis creëert met de bijhorende pasjes, moves en flair de sfeer van de gloriedagen van de Parijse concertzaal l’Olympia, toen menig Franse zanger, strak in het pak, de brug sloeg tussen chanson en pop of rock. Samen met zijn ijzersterke live-band haalt Frank Mercelis het Franse chanson op een unieke en verrassende manier uit het collectieve geheugen om het opnieuw tot je verbeelding te laten spreken.

EDDY & LES VEDETTES ROUTE NATIONALE 7

www.eddyetlesvedettes.be tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


15 MATINEE Wendy Van Wanten trakteert op een puur, stijlvol en intiem theaterconcert met haar favoriete songs en gekruid met enkele verrassende anekdotes... Ze is misschien wel een veel besproken Vlaams mediafiguur, maar bovenal schuilt in de ondeugende verschijning een klasse­ zangeres wiens uitgebreide repertoire en opmerkelijke performance reeds vele mensen diep raakte.

DON

21/03/2013 14.30u

WENDY VAN WANTEN WENDY INTIEM

Opmerkelijk was de vertolking van haar favoriete Barbra Streisandsongs in het Antwerpse Sportpaleis, begeleid door het symfonische orkest ‘Il Novecento’, haar optredens in verschillende musicals en in ‘Wendy Goes Classic’. En nu is er Wendy Intiem, een uniek theater­concert waarmee ze, begeleid door een uitstekend pianist, zonder twijfel de gevoelige snaar zal weten te raken…

i.s.m. Seniorenraad Waasmunster tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


16 HERBERT FLACK & KATRIEN DE BECKER DE DAME MET HET HONDJE

VRI

22/03/2013 20u

THEATER “Er werd verteld dat er op de boulevard een nieuw gezicht was opgedoken: een dame met een hondje.” Dit is de openingszin van de ontroerende novelle van Anton Tsjechov. Een oudere bankier uit Moskou en een jonge, onervaren vrouw ontmoeten elkaar in de mondaine badplaats Jalta. Ze zijn beiden ongelukkig in hun huwelijk en al snel ontstaat er een romance. Wat als een zomerse flirt begint, eindigt in een hartverscheurend liefdesverhaal.

“Prikkelend puur theater over ‘de pijn onder het vel’ zoals Herbert Flack het zelf noemt en fel toegejuicht door de vele collega’s uit de theaterwereld.” (Knack)

tickets: 13 – 12 (55+) – 10 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© Luk Monsaert

De subtiele theaterbewerking van Claude Merle sluit naadloos aan op het verhaal van Tsjechov en opent een waaier aan gevoelens en emoties, die niemand onberoerd zal laten.


17 ZON

24/03/2013 15u THEATER (FAMILIE 6+)

COMPAGNIE KOEN VAN BIESEN MAMA LUCINDA, EEN BEETJE VAMPIER

Wat doe je wanneer je ontdekt dat je mama niet is zoals andere mama’s? Wanneer je merkt dat ze bloed drinkt in plaats van wijn en dat haar hoektanden wel heel erg lang zijn? Mama Lucinda, een beetje vampier is een verhaal over bijtende meisjes en hapklare jongetjes, over gewone mama’s en één mama die net wat anders is. Bloedstollend grappig. Lachwekkend griezelig.

© Dominique Hellinckx

Tijdens deze muzikale voorstelling krijg je een inkijkje in het vreemde huishouden van een vampierenmama, maak je kennis met twee zingende butlers en andere gekke bewoners van het huis… Gebaseerd op het kijk-en luisterboek van Koen Van Biesen. met: Koen Van Biesen (piano, mond­ harmonica), Mariusz Radwanski (gitaar, viool) en Mireille Vaessen (zang, vertelling)

tickets: 7 – 6 (55+) – 5 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


18 BERT GABRIËLS DRUK DRUK DRUK HUMOR Bert Gabriëls heeft een druk jaar achter de rug. De presentatie van Comedy Casino, een drukke tournee met zijn avondvoorstelling PECH, het programma Mag Ik U Kussen?, waarin hij Annemie Turtelboom mocht verleiden, het derde seizoen van Zonde van Zendtijd… Al deze drukte hield hem echter niet tegen om aan een nieuwe show te schrijven. DRUK DRUK DRUK is een opeenstapeling van herkenbare situatie-comedy, grappige kritische bedenkingen bij onze kleine onhebbelijkheden, rake klappen aan de verzuurde samenleving en natuurlijk een flinke dosis absurde humor. “Weinig comedians hebben betere grappen in huis dan Bert Gabriëls.” (De Standaard) “Gabriëls is een van de meest veelzijdige Vlaamse komieken en slaagt er in met brio lekker grof te zijn.” (De Morgen)

www.bertgabriels.be tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© memymom

VRI

29/03/2013 20u


19 STENZEL & KIVITS I.S.M. HARMONIE WAASMUNSTER THE PERFECT COMBINATION ZAT

27/04/2013 20u

MUZIKALE HUMOR Stenzel & Kivits staan voor een originele mix van muzikale hoogstandjes en visuele humor. In hun nieuwste show The Perfect Combi­ nation vullen de twee virtuozen de avond in samen met de Harmonie van Waasmunster, een buitengewone aangelegenheid!

© Willie Meulendijks

Tijdens het optreden is er afwisselend plaats voor de harmonie, voor het duo en voor gezamenlijke nummers. Stenzel & Kivits brengen een unieke combi­ natie van klassieke opera, humor, theater en improvisatie. De omhooggevallen, statige tenor laat zich begeleiden door zijn klassieke, ietwat stuntelige maar hooggeschoolde pianist. Maar die verhoudingen tussen de twee muzikale persoonlijkheden veranderen tijdens de show regelmatig. Niets staat vast, zeker de vleugel niet!

i.s.m. Harmonie Waasmunster in het kader van de Week van de Amateurkunsten tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck


20 MUZIEK Na feesten en verjaren, komt er soms een kater. Maar niet voor Raymond van het Groenewoud. Zijn liedbundel en -honger is zo groot dat hij weer op tournee gaat. Samen met zijn drie straffe muzikanten serveert hij een intiem theaterconcert.

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD MEMOIRES VAN EEN BALMUZIKANT

www.raymondvanhetgroenewoud.be met: Raymond van het Groenewoud (zang, piano, gitaar, mondhar­mo­ nica), Cesar Janssens (drums), Gwen Cresens (accordeon, bandoneon) en Ben Faes (akoestische bas)

tickets: 19 – 18 (55+) – 16 (-26/abo/ waccobon) EUR / Zaal Hoogendonck

© Joke Schor

ZAT

04/05/2013 20u

Als zanger, muzikant, tekstdichter, filosoof en clown is hij niet te evenaren. Uniek in zijn soort. In Memoires van een Bal­muzikant brengt hij nummers over weemoed, de blues, liefde en leed, songs met een krop in de keel, afgewisseld met vrolijke en filoso­ fische muzikale parels. Onder het motto ‘het leven is één groot feest’ wordt het een trefzeker en beklijvend concert.


TE GAST


22 VRI

12/04/2013 20u

ZAT

13/04/2013 20u

DON

18/04/2013 20u

VRI

19/04/2013 20u

ZAT

20/04/2013 20u

THEATERGROEP PLANKVAST ARMANDUS DE ZOVEELSTE

ZON

21/04/2013 15u

“De koningin slaapt al een hele tijd en is niet meer wakker te krijgen. De koning is ten einde raad. Zijn eerste minister blijkt de boosdoener te zijn, maar niemand aan het hof weet dat… Zij geloven dat de eerste minister het beste voor heeft met het land. De koning, de prins en de prinses gaan op zoek naar een remedie om de koningin wakker te maken en ze komen in een wereld terecht waar zelfs “Alice in wonderland” van zou staan kijken. Het wordt een reis tegen de tijd, tegen zichzelf en tegen het kwaad.” Armandus de Zoveelste is een sprookje met alle elementen van een sprookje. Veel personages, veel verschillende werelden en fantastische figuren. Met dubbele bodems die zo dubbel niet zijn. Een lach en een traan. tekst: Dimitri Leue - regie: Sebastien Dewaele – spel: de Waasmunsterse toneelvereniging Plankvast.

tickets: 9 – 8 (-20/60+/groepen vanaf 10p) EUR - verkrijgbaar via de website www.plankvast.be of tel.: 0497-60.72.33 (Evelien) / Zaal Hoogendonck


OP

LOCATIE


24 CIE CECILIA/KVS GIOVANNI THEATER Sabine wordt in 1951 geboren en groeit op in het wielermilieu. Ze wordt zotverliefd (van heel ver) op Jempi Monseré, de meest beloftevolle renner die België ooit heeft gekend. Als Jempi trouwt, is Sabine er het hart van in en trouwt dan maar met Guido, die ook fietst, maar dan vooral naar zijn meerdere liefjes.

© Archief Roland Desmet-Rodeden

DON

29/11/2012 20u

In 1971 sterft Jempi Monseré door tijdens een wedstrijd tegen een geparkeerde auto te rijden. Drie jaar later wordt Sabines zoontje geboren. Ze noemt hem Giovanni, net als het zoontje van Jempi… Decennia later, Sabine is nu 52. In de plaats van Guido zijn Brigitte en Collette binnen­ gewaaid. Drie vrouwen. Zonder venten.

met: Joke Devynck, Mieke Dobbels en Anouk David - tekst en regie: Johan Heldenbergh

Johan Heldenbergh schrijft en regisseert Giovanni, een stuk van 1 vent voor 3 vrouwen, een ouderwetse tragikomedie in een feeste­ lijk kleedje over gezinspatronen, angst, whiskey, genetica, culturele bekrompenheid en verloren altruïsme.

Aanbod GC Hoogendonck i.s.m. Wacco tickets: 15 – 14 (55+) – 12 (-26/abo/ waccobon) EUR / Bauhuis (Sint-Niklaas)


25 ZON

09/12/2012 11u

KLASSIEK

JOLENTE DE MAEYER & NIKOLAAS KENDE DEBUSSY, POULENC EN PROKOFIEV

Sinds 2003 vormen Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende een vast duo. Beiden vatten hun studie aan in België en zetten deze voort in het buitenland. Zo studeerde Jolente in Londen (Yehudi Menuhin School en Royal College of Music), Berlijn (Hochschule für Musik Hanns Eisler) en Waterloo (Muziekkapel Koningin Elisabeth) en Nikolaas in Amsterdam (Conservatorium) en München (Hochschule für Musik). Na talloze prijzen op wedstrijden te hebben behaald, volgden concerten in binnenen buitenland o.a. te Madrid, in Frankrijk (festival van Menton en Montpellier) en op de Nederlandse Antillen. Samen richtten ze ook in 2007 het Rubensensemble op. In Kasteel Blauwendael spelen ze viool­ sonates van Debussy, Poulenc en Prokofiev.

tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/waccobon) EUR/ Kasteel Blauwendael


26 ZON

26/05/2013 11u

TRIDEE PIAZZOLLA, VIVALDI,

DEVREESE E.A.

© Elke De Meester

KLASSIEK Linde Devos (viool/piano), Rik De Geyter (klarinet/basklarinet) en Elke De Meester op accordeon vormen samen Tridee, een muzikaal ensemble met een originele bezetting. De leden ontdekten elkaar op het Lemmensinstituut te Leuven waar ze voor het eerst met elkaar musiceerden, en dit met een werk speciaal voor hen gecomponeerd: ’Concertsuite’ van E. Flecijn. Na de studies was de drang groot om een vast trio te vormen. Veel muziek voor deze bezetting is er niet, dus besloten ze zelf arrangementen te schrijven. Op zoek naar bruikbare muziek visten ze uit vele vijvers. De kracht van het ensemble schuilt vooral in hun bewuste keuze voor een afwisselend programma waarbij een waaier van stijlen aan bod komt, zowel in originele composities als eigen arrangementen.

tickets: 12 – 11 (55+) – 9 (-26/abo/waccobon) EUR / Kasteel Blauwendael


27 ZON

02/06/2013 10.30u tot 18u

FESTIVELó FIETSTOCHT MET KUNSTIGE SNOEPJES

MUZIKALE HAPPENING Onder een lekker zonnetje – dat wij al voor u reserveerden! – fietsen door het prachtige Durmelandschap,… Met gezin en vrienden ge­ nieten van een ruime handvol artistieke ontdekkingen, een hartige hap en een heerlijke verfrissing,… Dat zijn toch deugddoende dingen voor een mens? Wij legden onze ervaring samen en bieden je een dag met sprankelende muziek, prikkelende poëtische gekte, pittoreske plekjes en paadjes,… Een tocht van zo’n goede 25 km door Waasmunster, Lokeren en Hamme, langs pareltjes van groen en water, verborgen schatten, kastelen, parken, kerkjes, boerderijen, dijken en polderland,… Een project van de Cultuur- en Gemeen­ schaps­centra van Lokeren, Waasmunster en Hamme Start: Kasteel Blauwendael (Waasmunster) tussen 10.30u en 12u.

tickets: 11 – 11 (55+/abo/waccobon) – 3 (-13j.) EUR – gratis (-3j.) Deelnameprijs inclusief alle optredens, programmakrant, fietsplan & verrassing.


28 PRAKTISCHE INFO

SEIZOEN 2012-2013 ABONNEMENTEN Start abonnementenverkoop: vanaf maandag 4 juni 2012.

LOSSE TICKETS Start verkoop losse tickets: vanaf dinsdag 12 juni 2012.

KAARTVERKOOP & BETALING Na de reservatie (aan de balie, tel.: 052-46.34.24, fax 052-40.99.62 of mail naar cultuur@waasmunster.be) kan u • cash betalen via het secretariaat of

Indien je ten minste vijf voorstellingen (tege­ lijkertijd) reserveert, kan je de voorstellingen bijwonen tegen het allerlaagste tarief, het abonnementstarief. Je kan je abonnement samen­stellen met om het even welke voor­ stelling uit ons Hoogendonck-aanbod. Een abonnement is steeds uitbreidbaar.

• per overschrijving - nà ontvangst van de reservatiebevestiging - op rekening­nummer BE 85 7805 8731 4906 (ten laatste tien dagen na ontvangst van de reservatie­be­ vesti­ ging). Gelieve bij iedere betaling het nummer van de reservatiebevestiging te vermelden.

Bovendien krijgen onze abonnees per vijf voor­stellingen een gratis ticket voor een voor­ stelling uit onze keuzelijst (voor elke voor­ stelling zijn max. 30 plaatsen beschikbaar).

Kaarten worden niet toegestuurd maar blijven tot een kwartier voor aanvang van de betreffende voorstelling beschikbaar.

ZAT 01/12/12

PETER DE GRAEF - Stanley - theater VRI 14/12/12

ONGERICHT ENTHOUSIASME - Ongericht Enthousiasme - humor VRI 22/03/13

HERBERT FLACK EN KATRIEN DE BECKER – De dame met het hondje – theater Als extra krijg je vijf waccobonnen waarmee je aan het laagste tarief een voorstelling kan bijwonen in de andere wacco-cultuurcentra.

Verkochte tickets worden niet terugbetaald. Bij niet-tijdige betaling wordt de reservatie geannuleerd.

BEHANDELING TICKETS De aanvragen worden (intern) als volgt be­han­deld: • Elke reservatie krijgt volgens het binnen­ komen een volgnummer. De verkoop van de tickets verloopt in volgorde van het volgnummer van de reservaties. • Op de startdag van de verkoop krijgt

de balieverkoop voorrang. Reservaties via telefoon krijgen pas daarna een volgnummer. • Aanvragen per mail, die binnen komen vóór de startdag van de gewone ticketverkoop krijgen pas een volgnummer na de 1ste dag van de losse ticketverkoop. • Aanvragen per mail na de startdag krijgen telkens een volgnummer na de openingsuren van het loket.

TARIEVEN Jongeren (-26 jaar) Al wie jonger is dan 26 kan aan het allerlaagste tarief een voorstelling bijwonen. Dit is dus gelijk aan het abonnementstarief. Reducties De iets ouderen (55+) genieten het reductie­ tarief. Voor groepen van minimum 10 personen is het abonnementstarief van toepassing.

ORIGINEEL: CADEAUBON! Zin om je vriend of vriendin, pa of ma eens te verrassen met een niet-alledaags geschenk voor een verjaardag, kerst, eindejaar, Valentijn of moederdag of gewoon… zo­maar? Geef hem of haar een leuk concert of op­treden cadeau. U kan bij ons het hele jaar door terecht voor cadeaubons in een leuke verpakking!


NAAM & VOORNAAM ADRES

TELEFOON GSM E-MAILADRES

2012 2013

RESERVATIE FORMULIER

GEBOORTEDATUM  wenst een ABONNEMENT te bestellen voor de aangeduide voorstellingen en neemt als extra (gratis) keuzevoorstelling (aankruisen a.u.b.):  zat 01/12/12 Peter De Graef - Stanley (theater)  vri 14/12/12

Ongericht Enthousiasme - Ongericht Enthousiasme (humor)

 vri 22/03/13 Herbert Flack en Katrien De Becker – De dame met het hondje (theater)  wenst (losse) TICKETS te bestellen voor de aangeduide voorstellingen Ik betaal bovenstaand bedrag na ontvangst van reservatiebevestiging:  via overschrijving op rek. BE 85 7805 8731 4906

 contant bij afhaling van de tickets of het abonnement Dit formulier kan worden afgegeven, opgestuurd, gefaxt of gemaild aan: GC Hoogendonck, Nijverheidslaan 48, 9250 Waasmunster, Tel.: 052-46.34.24, Fax: 052- 40.99.62, Mail: cultuur@waasmunster.be


DATUM genre GEZELSCHAP  Titel AANTAL AANTAL AANTAL TOTAAL BASIS-PRIJS +55 -26/ ABO/ WACCO ZAT 29.09.12 muzikale humor DE SCHEDELGEBOORTEN  Veel is mogelijk

x 12

x 11

x 9

VRI 26.10.12 theater

VERNIEUWD GENTS VOLKSTONEEL  Stemmen

x 12

x 11

x 9

ZAT 17.11.12 cabaret

ELS DE SCHEPPER  Niet geschikt als moeder

x 19

x 18

x 16

DON 29.11.12 theater

CIE CECILIA/KVS  Giovanni

x 15

x 14

x 12

ZAT 01.12.12 theater

PETER DE GRAEF  Stanley

x 12

x 11

x 9

ZON 09.12.12 klassiek

JOLENTE DE MAEYER & NIKOLAAS KENDE  Debussy, Poulenc e.a.

x 12

x 11

x 9

VRI 14.12.12 cabaret

ONGERICHT ENTHOUSIASME  Ongericht Enthousiasme

x 12

x 11

x 9

ZAT 19.01.13 humor

NIGEL WILLIAMS  Working Class Hero

x 12

x 11

x 9

ZAT 09.02.13 muziek

ZAKI & BAND  History of a song for my Love

x 14

x 13

x 11

ZAT 09.03.13 muziek

EDDY & LES VEDETTES  Route Nationale 7

x 12

x 11

x 9

DON 21.03.13 muziekmatinee

WENDY VAN WANTEN  Wendy Intiem

x 12

x 11

x 9

VRI 22.03.13 theater

HERBERT FLACK & KATRIEN DE BECKER  De dame met het hondje

x 13

x 12

x 10

ZON 24.03.13 theater (familie) COMPAGNIE KOEN VAN BIESEN  Mama Lucinda - een beetje vampier

x 7

x 6

x 5

VRI 29.03.13 humor

BERT GABRIELS  Druk Druk Druk

ZAT 27.04.13 muzikale humor STENZEL & KIVITS & HARM. WAASMUNSTER  The Perfect Combination

x 12

x 11

x 9

x 12

x 11

x 9

x 18

x 16

ZAT 04.05.13 muziek

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD  Memoires van een Balmuzikant

x 19

ZON 26.05.13 klassiek

TRIDEE  Piazzolla, Vivaldi, Devreese e.a.

x 12

x 11

x 9

ZON 02.06.13 Happening

FESTIVELó  Fietstocht met kunstige snoepjes

x 11

x 11

x 11

X 3 (-13J.)

TOTAAL €


GC HOOGENDONCK Nijverheidslaan 48 - 9250 Waasmunster Tel.: 052-46.34.24 - Fax: 052- 40.99.62 cultuur@waasmunster.be - www.waasmunster.be Open elke werkdag van 9u tot 12u. Op donderdag ook van 14u tot 18u. DE RAAD VAN BESTUUR VAN GC HOOGENDONCK

Dominique Roelandt (voorzitter), Erwin Verdurmen, Linda Quintelier, Riekelt Verbeecke, Georgette Keppens en Serge D’hanis DE PLOEG VAN GC HOOGENDONCK

Sofie D’hanis (programmatie), Patricia Aubroeck, Carine Heirbaut en Annick Van Bossche (onthaal en administratie), Alain Du Tré (techniek) vu: Dominique Roelandt, Kapelwijk 77, 9250 Waasmunster - Oplage: 5500 ex. grafiek: zap all people - zap.be

gc hoogendonck seizoensbrochure  

cultuurseizoen in gc hoogendonck

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you