Page 1

film in cc hetbolwerk winter 2014 cultuurcentrum het bolwerk bolwerkstraat 17, 1800 vilvoorde, tickets en info: 02 | 255 46 90 cultuurcentrum@vilvoorde.be, www.hetbolwerk.be â‚Ź 6 / â‚Ź 5 kortingprijs voor senioren (65+), jongeren (-26), houders van een lerarenkaart en groepen vanaf 15 personen


Gravity

Prisoners

Captain Phillips

ma 06 januari 2014 - 20u30

ma 03 februari 2014 - 20u30

ma 17 februari 201

regie: Alfonso Cuarón drama/science fiction duur: 1u30 acteurs: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris Dr. Ryan Stone is een briljant medisch ingenieur die op haar eerste shuttlemissie vertrekt. Astronaut Matt Kowalsky heeft het commando over deze laatste vlucht voor hij op pensioen gaat. Een schijnbaar routineuze ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalsky vastgeketend aan elkaar, steeds verder zweven in het duister ... De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren zijn.

Inside Llewyn Davis ma 20 januari 2014 - 20u30

regie: Joel en Ethan Coen drama/muziek duur: 1u45 acteurs: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, John Goodman, Garrett Hedlund New York, begin jaren ‘60. Folkmuzikant Llewyn Davis staat op een kruispunt in zijn leven en wil het maken als muzikant, maar de weg naar roem is bezaaid met obstakels. Hij overleeft met de hulp van vrienden en vreemden, en neemt tijdelijke jobs aan terwijl hij droomt van een auditie bij de legendarische Bud Grossman. Met zijn gitaar in de hand, reist hij hartje winter naar Chicago in een ultieme poging om Grossmans aandacht te trekken ...

regie: Denis Villeneuve misdaad/drama duur: 2u30 acteurs: Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman, Maria Bello, Viola Davis Keller Dover is een toegewijde echtgenoot en vader. Wanneer zijn zesjarige dochter en haar vriendinnetje worden ontvoerd, leidt Rechercheur Loki het onderzoek. Een verdachte wordt opgepakt maar bij gebrek aan bewijsmateriaal weer vrijgelaten. Keller die zich in de steek gelaten voelt door de politie, besluit het recht in eigen handen te nemen en zijn dochter terug te vinden.

The Wolf of Wallstreet ma 10 februari 2014 - 20u30

regie: Martin Scorsese biografie/misdaad duur: 2u45 acteurs: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Durjardin Voor deze grootse verfilming van de biografische bestseller van Jordan Belfort, werkte Oscar-winnaar Martin Scorsese opnieuw samen met zijn golden boy Leonardo DiCaprio. In dit verhaal over de bizarre carrière van Belfort in en om Wall Street in de jaren ‘90, zien we diens spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privéleven.

regie: Paul Greengrass actie/avontuur acteurs: Tom Hanks, Ba Abdirahman, Faysal Ahm Mohamed Ali

De film is gebaseerd verhaal van Richard het cargoschip Maersk dit Amerikaans vrachts piraten wordt gekaapt, w en zijn bemanningslede Spannende ontwikkelin naar een omzichtige Amerikaanse marine.

Fruitvale statio

ma 03 maart 2014

regie: Ryan Coogler drama acteurs : Michael B. Jord Melonie Diaz

Dit is het waargebeur Grant, een 22-jarige Area in San Francisco. wordt hij wakker met belangrijks te gebeure kans om de fouten die te zetten en een betere vierjarige dochter. Zijn ten einde wanneer hij Nieuwjaarsdag 2009 in neergeschoten door d Fruitvale metrostation.


s

Planes

14 - 20u30

wo 05 maart 2014 - 15u00

ma 17 maart 2014 - 20u30

regie: Klay Hall animatie duur: 1u32 met de stemmen van o.a. Dieter Troubleyn, Marc Peeters, Hubert Damen, Charlotte Vandermeersch, Eline de Munk, Pieter Embrechts

regie: Hans Herbots drama duur: 2u00 Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan Van Assche, Laura Verlinden, Roel Swanenberg

s

duur: 2u15 arkhad Abdi, Barkhad med, Mahat M. Ali,

op het waargebeurde Phillips, kapitein van Alabama. Als in 2009 schip door Somalische worden kapitein Phillips en gevangen genomen. ngen leiden uiteindelijk reddingsactie door de

(5+)

Hoog boven de wereld van Cars vliegt Planes, met in de hoofdrol Dusty: een razendsnel sproeivliegtuigje dat ervan droomt om mee te doen aan de aller-spannendste luchtrace rond de wereld. Maar Dusty is niet gebouwd om te racen en heeft ook nog eens hoogtevrees. Ondanks zijn angst en met een beetje aanmoediging van zijn mentor, weet hij zich voor de grote race te kwalificeren.

on

4 - 20u30

De Behandeling

Rechercheur Nick Cafmeyer heeft de looks, is slim en maakt carrière, maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Hij worstelt sinds zijn negende met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick werd toen zijn buurman, een zedendelinquent, verhoord maar weer vrijgelaten. Dit blijft op Nick wegen. Bij een nieuwe onrustwekkende zaak waarbij een koppel drie dagen werd vastgehouden en van hun negenjarig zoontje elk spoor ontbreekt, neemt Nick de leiding in een adembenemende klopjacht.

What Maisie knew ma 10 maart 2014 - 20u30

12 Years a Slave ma 31 maart 2014 - 20u30

duur: 1u25 dan, Octavia Spencer,

rde verhaal van Oscar inwoner van de Bay Op 31 december 2008 het gevoel dat er iets en staat. Hij grijpt zijn hij gemaakt heeft recht e vader te zijn voor zijn plannen komen abrupt in de vroege uren van n koelen bloede wordt de metropolitie in het

regie: Scott McGhee, David Siegel drama duur: 1u40 acteurs : Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgard, Joanna Vanderham Een bewerking van de gelijknamige avantgarde roman van Henry James, waarin het Londen van 1897 vervangen wordt door upstate New York anno nu. De zevenjarige Maisie is de speelbal in een voogdijzaak tussen haar moeder Susanna, een oude rockster, en haar vader Beale, een belangrijke kunsthandelaar.

regie: Steve McQueen drama duur: 2u14 acteurs: Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender, Brad Pitt 12 Years of a Slave is gebaseerd op de memoires van de zwarte Solomon Northrup (1841), een vrij man die met zijn gezin in New York woont. Wanneer zijn gezin de stad uit is, wordt hij ontvoerd en vastgebonden naar het Zuiden gestuurd. Daar wordt hij verkocht als slaaf en jarenlang afschuwelijk behandeld. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.


Kampioen zijn blijft plezant

Lego Movie

ma 07 april 2014 - 15u00 en 20u30

wo 16 april 2014 - 15u00

regie: Eric Wirix komedie duur: 2u acteurs: Jaak van Assche, An Swartenbroecx, Lien Van Den Heuvel, Ann Tuts, Ben Rottiers

regie: Phil Lord, Chris Miller animatie Emmet, een doodgewoon en braaf LEGO-figuurtje wordt per vergissing aanzien als de meest uitzonderlijke persoon op aarde en de sleutel tot het redden van de wereld. Samen met een groep grappige en vreemde personages moet hij op avontuur om een boosaardige tiran een halt toe te roepen. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch onvoorbereid op wat hem te wachten staat!

FC De Kampioenen doen hun lang verwachte intrede op het witte doek. Voor de ‘grande finale’ van deze successerie, worden alle registers opengetrokken en trekt de ploeg naar Zuid-Frankrijk voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saint Tin-Tin. Wat een leuke reis moest worden, loopt volledig verkeerd met Fernand Costermans als reisleider ... Een hoop misverstanden volgen elkaar op en zorgen voor hilarische taferelen!

Turbo

(6+)

(6+) Om steeds zo recent mogelijke films te kunnen aanbieden, selecteren wij onze films per semester. De volledige programmatie voor april en mei 2014 zullen we dan ook in het voorjaar communiceren. Houd zeker onze website in het oog of volg ons op Facebook voor meer nieuws over onze activiteiten en films.

regie: David Soren animatie duur: 1u35 met de stemmen van o.a. Filip Peeters, Michaël Pas, Tom Van Dyck Deze nieuwe film van de makers van Madagascar en Kung Fu Panda gaat over een doodnormale tuinslak met de absurde droom om de snelste slak ter wereld te worden. Hij krijgt op een wonderbaarlijke wijze de gave van supersnelheid en verhoogt zo zijn kansen. Wanneer Turbo bevriend wordt met een crew strakke en uitgebalanceerde superslakken, leert hij dat niemand op zijn eentje kan slagen.

vu: Andrea Fabre, CC Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde, grafiek: zap.be

wo 09 april 2014 - 15u00

Filmflyer CC Het Bolwerk voorjaar2014  

filmprogrammatie voor CC Het Bolwerk in Vilvoorde voorjaar 2014