Page 1

Nikolina Prčan, Žana Manenica, Nikola Šakić

Slatke radosti SEMINARSKI RAD Sveučilište u Dubrovniku Odjel za Ekonomiju i poslovnu ekonomiju Akademska godina 2017./2018.

Kolegij: Elektroničko poslovanje

Dubrovnik, Svibanj 2018.


1 1.1

Uvod Predmet i cilj rada

Predmet ovog rada je izrada funkcionalne Web stranice Slatke radosti koja će omogućiti korisnicima uslugu online narudžbe cateringasvježih slastica. Korisnici će imati detaljan uvid u cjelokupnu ponudu na jednom mjestu i na jednostavan način će je moći prilagoditi svojim željama. Cilj projekta je omogućiti brzu i efikasnu pripremu raznih događaja te našu uslugu učiniti dostupnom u svakom trenutku.

1.2

Izvori podataka i metode prikupljanja

Kroz razgovor s mnogim pojedincima koji su imali loša iskustva s narudžbama slastica za razne događaje, došli smo do zaključka da je Dubrovniku potrebna inovativna usluga cateringa.

1.3

Sadržaj i struktura rada

U radu detaljno razrađujemo brz i jednostavan način poslovanja, online dostupnost i odnos s klijentima.

1.4

Kratki opis poslovnog modela

Slatka radost je web stranica koja sadrži ponudu online cateringa slastica uz mogućnost prilagodbe svakom pojedincu. Stranica je izrađena preko besplatnog website kreatora Wix.com i sadrži sve elemente potrebne za uspješno poslovanje. U ponudi nudimo raznovrsne suhe kolače i personalizirane torte, kao i tradicionalne dubrovačke slastice. Naše kvalitetno i ljubazno osoblje potrudit će se da događaj učini savršenim i nezaboravnim. Na ideju smo došli jer smo htjeli osnovati nešto novo i različito od postojećeg i tako se isticati među konkurencijom.


2 2.1

STRATEŠKA OSNOVA PROJEKTA Misija

Naša misija je puna slatkoće! Pružanjem svojih jedinstvenih usluga nastojimo proširiti ponudu na tržištu i zasladiti vaše životne događaje. 2.2

Vizija

Vizija poslovanja jest proširiti našu ponudu na ostale dijelove Hrvatske te postati broj jedan u svojoj djelatnosti.

2.3

Ciljevi projekta

Početni cilj nam je probiti se na tržištu, a zatim s vremenom ostvariti visoki profit kojim bi postali vodeći na području RH u našoj djelatnosti. Uspješnim poslovanjem želimo postići obostrano zadovoljstvo i stvoriti lojalne klijente.


3

POSLOVNI MODEL

3.1

Detaljan opis poslovnog modela

Slatke radosti su specijalizirana web stranica istoimene catering usluge koja će svojim posjetiteljima nudit informacije o ponudi, novitetima i uslugama. Korisnici će imati detaljan uvid u cjelokupnu ponudu na jednom mjestu i na jednostavan način će je moći prilagoditi svojim željama. Web stranica je namijenjenima stanovnicima grada Dubrovnika svih generacija koji žele učiniti svoj događaj ljepšim uz nas. Iz vlastitog doma bez komplikacija mogu dogovoriti meni po vlastitim željama i sve ostale pogodnosti.

3.2

Vrijednosti (ponuda) poslovnog modela

Vrijednost poslovnog modela očituje se u jednostavnoj i vrhunskoj usluzi. Stranica je praktična, sve informacije su lako dostupne i omogućuje uštedu vremena korisnicima.

3.3

Organizacija projekta

Web dizajn stranice je besplatan i izradili smo ga sami, također ćemo je održavati i ažurirati. Cjelokupna organizacija sastoji se od timova zaduženih za marketing, financije i organizaciju. Marketinške aktivnosti su usmjerene na promociju i oglašavanje naših usluga u ostalim medijima. Financijske aktivnosti usmjerene su na ostvarenje prihoda. Organizacijske aktivnosti su usmjerene na samu organizaciju poslovanja te komuniciranje sa svim suradnicima, dobavljačima i klijentima.

3.3.1


4

INOVACIJE

4.1

Popis inovacija projekta

Prva djelatnost koja nudi catering slastica Prva djelatnost online narudžbe cateringa Logistički pristup – popis proizvoda

4.2

Opis inovacije koje projekt sadrži

4.2.1 Prva djelatnost koja nudi catering slastica Prva smo catering djelatnost koja umjesto običnog cateringa nudi samo catering slastica. 4.2.2 Prva djelatnost online narudžbe cateringa Prva smo djelatnost koja nudi mogućnost dogovaranja catering usluge online, u svakom trenutku. Time uvelike olakšavamo i ubrzavamo proces suradnje. 4.2.3 Logistički pristup - popis proizvoda Uz mogućnost online narudžbe, imamo popis svih slastica koje nudimo na našoj Web stranici kako bi usluga bila jednostavnija i pristupačnija.


5

MODELI STVARANJA PRIHODA

5.1

Popis modela stvaranja prihoda

Zarada od pripremanja slastica Zarada od pružanja usluga cateringa

5.2

Opis svakog pojedinog modela

5.2.1 Zarada od pripremanja slastica Klijenti mogu odabrati svoju kombinaciju slastica iz naše široke ponude, koju zatim vješto pripremamo samo za njih. 5.2.2 Zarada od pružanja usluga cateringa Klijenti odabiru što točno žele od naših slastica, kad i gdje, daju nam detaljne informacije o njihovom događaju. Na temelju informacija formiramo cijenu te nastojimo našu uslugu što bolje prilagoditi njihovim željama.


6

KLIJENTI

6.1

Glavni klijenti Glavni klijenti bi nam bili svi slatkoljupci kojima organizacija nekih događaja, bilo privatnih ili poslovnih, stvara dovoljan stres pa im je potrebna pomoć pri izradi ukusnih i atraktivnih slastica.

6.2

Opis glavnih klijenata

6.2.1 Privatni korisnici Privatni korisnici će biti većinom korisnici srednje životne dobi, kojima je nedostatak slobodnog vremena svakodnevnica.

6.2.2 Poslovni korisnici Razne poslovne organizacije koji se često susreću sa organizacijom raznih domjenaka postat će naši stalni i vjerni klijenti.

6.3

Tržišta i jezik Web stranica Za početak ćemo biti fokusirani na dubrovačko područje i uspostavljanje dobre komunikacije s lokalnim stanovništvom. S vremenom planiramo širiti naše poslovanje i na ostala tržišta.

6.4

Registracija klijenata Registracija klijenata neće biti potrebna, već će pri ispunjavanju upitnika za narudžbu morati ostaviti svoje osobne podatke i kontakt.


7

PARTNERI

7.1

Glavni dobavljači i suradnici Imamo nekoliko glavnih dobavljača koji nas svakodnevno opskrbljuju potrebnim namirnicama. Uz one osnovne sastojke koje su potrebne za izradu svih slastica, trudimo se pronaći najbolje dobavljače svježeg voća koje svakodnevno koristimo. Oni su svi zajedno ključni faktor za uspješno funkcioniranje cijelog projekta, stoga ćemo nastojati održati dobre poslovne odnose.

7.2

Opis dobavljača

7.2.1

KOLAK TRGOVINA

Kolak trgovina je lokalna dubrovačka trgovina svježeg voća i povrća koja nas svakodnevno opskrbljuje najsvježijim voćem. 7.2.2

Metro CC

Veleprodajni lanac Metro naš je glavni dobavljač osnovnih namirnica.

7.3

Opis suradnika

7.3.1

YES I DO – Agencija za vjenčanja

YES I DO je agencija koja organizira vjenčanja na području Dubrovnika, te ćemo zajedničkim naporima učiniti brojna vjenčanja nezaboravnima! 7.3.2 Sun Gardens Dubrovnik Atraktivan resort koji se nalazi u blizini Dubrovnika koristi naše usluge za uspješno organiziranje mnogih događaja kao što su kongresi, konferencije, proslave i ostalo. 7.3.3 Hotel Ivka Hotel Ivka koristi našu pomoć pri organiziranju vjenčanja i domjenaka.

7.3.4


8

KONKURENCIJA

8.1

Glavni konkurenti Konkurenti su nam sve manje i veće slastičarnice na dubrovačkom području.

8.2

Sličnosti i različitosti s postojećim projektima na tržištu Kao i naši konkurenti, i mi nudimo izradu raznih slastica. Međutim, trudimo se ipak imati širi izbor, te uz uslugu pripreme slastica nudimo i usluge cateringa.

8.3

Konkurentska prednost projekta Online narudžba je svakako naša najveća prednost. S obzirom da je danas vrijeme novac, omogućavanjem korisnicima da svoju narudžbu naprave kada god i gdje god žele je velika prednost naspram konkurenta. Također, prvi na ovom području uz izradu slastica nudimo i pružanje usluge cateringa, tj. posluživanje tijekom raznih događaja što nas ističe od konkurencije.


9

WEB HOSTING I DOMENE

9.1

Web hosting projekta

U današnje vrijeme poslovanje bez web stranice gotovo je neuspješno. Izradu web stranica i predložaka zasjenile su ready-made stranice. U većini slučajeva postoji besplatna i premium verzija. Besplatne verzije uglavnom omogućuju korisniku da iskoristi neke predloške s besplatnim i limitiranim hosting paketom. Ukoliko želite, moguće je koristiti i premium verziju uz mjesečnu naknadu. Wix.com je najpopularniji besplatni provider za dizajn web stranica. Specijaliziran je za stranice koje koriste pretraživače i kompatibilne su s Flashom. Nudi opciju kreacije web shopa, mobilne web stranice ili Facebook stranice. Besplatne stranice koje nudi Wix sadrže sekundarne domene, oganičeni prostor za pohranu podataka od 500 MB i bandwidth, program za potporu kvalitete i Wix dodatke. Naš rad odlučili smo napraviti preko Wix-a zbog toga što je jednostavan, zanimljiv i besplatan za korištenje.

9.2

Web domene projekta

Domena našeg projekta je wix.com jer je stranica „Slatke radosti“ napravljena preko Wix-a. Adresa naše stranice je https://zanamanenica1.wixsite.com/slatkeradosti. 9.2.1


10

CMS SUSTAV

10.1 Popis mogućih CMS sustava za projekt CMS (Content Managament System) je sustav koji omogućuje upravljanje sadržajem. Odnosi se na svako rješenje koje omogućuje klasifikaciju, organizaciju, povezivanje i svaki drugi oblik uređivanja sadržaja. Korištenjem CSM tehnologije možemo mijenjati sadržaj po našoj želji i učiniti stranicu atraktivnijom. Razlikujemo komercijalne i besplatne CSM sustave, a neki od njih su: 

Joomla – jako pouzdano riješenje, besplatan CSM sustav

Wix – Komercijalni CSM

Wordpress – zamišljen za objavljivanje blogova, besplatan

Cold fusion – komercijalni CSM sustav

Accrisoft – komercijalni sustav za izradu modernih web stranica

10.2 Opis CMS sustava projekta (najboljeg) Odlučili smo se za Wix.com komercijalni CMS sustav. Kao najveću njegovu prednost ovog sustava treba istaknuti da je besplatan, iako postoje i verzije koje se naplaćuju. Ažuriranje je moguće napraviti uz osnovno znanje o radu na računalu. Također Wix.com nam nudi i opciju implementiranja vlastitog koda koja omogućuje jednostavno unapređivanje projekta. Wix. com može se pohvaliti brojem od preko 8 milijuna stranica napravljenih pomoću njihovog sustava.


11

MARKETINŠKI PLAN

11.1 Marketinški plan projekta Slatka radost je specijalizirana web stranica, odnosno mjesto gdje korisnici stranice mogu dobiti detaljan uvid u cjelokupnu ponudu i usluge, i samim time odabrati ono nešto što će uljepšati njihove događaje. Na jednostavan način će moći vršiti narudžbu iz topline svoga doma bez bilo kakvih komplikacija, što navodimo kao našu veliku prednost.

11.2 Ključne riječi projekta 

Slatkoća

Čokolada

Dubrovnik

Radost

Torta

Kolač

Catering

Slastica

11.2.1


12

MOBILNE TEHNOLOGIJE

12.1 Način mobilnog elektroničkog poslovanja projekta Web stranica Slatke radosti prilagođena je i mobilnom načinu poslovanja. Korisnici će na svojim pametnim telefonima imati mogućnost vidjeti našu ponudu ukoliko imaju pristup Internetu.

12.2

Mogućnost mobilnog oglašavanja

Ukoliko korisnici budu zainteresirani, uvesti ćemo opciju slanja sms poruka o novitetima, popustima i ostalim informacijama. 12.2.1


13 WEB 2.0 TEHNOLOGIJE 13.1 Facebook profil projekta

13.2 Instagram profil projekta


14 SWOT ANALIZA PROJEKTA 14.1 Snage (Strengths)    

Suvremeni izgled stranice Dostupnost u svakom trenutku Mogućnost prilagodbe Brzina odgovora i dogovora oko usluge

14.2 Slabosti (Weaknesses)   

Početno nepoznavanje sadržaja Nema početnog osobnog kontakta s klijentima Određen dio usluge sličan je kao i kod konkurencije

14.3 Prilike (Opportunities)  

Porast ukupnog broja korisnika interneta Popularnost među agencijama koje organiziraju razne događaje

14.4 Prijetnje (Threats)   

14.4.1

Konkurencija Lažni komentari i feedbackovi Informatička nepismenost korisnika


15 TROŠKOVI POKRETANJA PROJEKTA Troškovi samog pokretanja projekta dani su u sljedećoj tablici.

Komponenta Osnivanje tvrtke Domena Promocija Oprema Poslovni prostor 15.1.1

Trošak 500 kn 1000 kn 1500 kn/mj 25000 kn 7000kn/mj


16

WEB STRANICE PROJEKTA

16.1 Struktura Web stranice projekta Web stranica nosi ime „Slatke radosti“. Omogućava pregled naše ponude, usluga i infomacija o samom poslovanju.

16.2 Opis strukture Web stranica projekta Na početnoj strani nalaze se ključne informacije o našem poslovanju. Izbornik se sastoji od 5 kategorija. To su Home, O nama, Meni, Kontakt&narudžba i Suradnici. U izborniku „O nama“ nalaze se informacije o samom početku naše priče. U „Meniju“ se nalazi naša ponuda. Preko „Kontakt&narudžba“ korisnici stupaju s nama u kontakt i iznose svoje želje. Informacije o uspješnim poslovnim pričama nalaze se u kategoriji „Suradnici“. 16.2.1


17

ZAKLJUČAK

U današnje vrijeme poslovanje putem Interneta je neizbježno. Upravo zbog toga, htjeli smo korisnicima olakšati i uljepšati događaje uz našu uslugu i slastice. Ovim putem dostupni smo u svako doba dana i gotovo svakom korisniku Interneta. Web stranica je jednostavna i pregledna za korištenje što je vrlo bitno za uspješno poslovanje. Kroz e-knjigu opisali smo kako naš poslovni model izgleda. Cilj nam je zadovoljstvo klijenata i uspješnost, a uz to i širenje poslovanja. Nastojat ćemo konstantno ulagati u svaki segment ove priče kako bismo pridobili što više lojalnih korisnika i suradnika.


18 POPIS WEB LINKOVA https://hr.wikipedia.org/wiki/CMS


19 ŽIVOTOPIS ŽANA MANENICA Obuljenska 4 20000 Dubrovnik Mob.: +38591272383 e-mail: zanamanenica1@gmail.com

OSOBNI PODACI: Ime i prezime: Žana Manenica Datum i mjesto rođenja: 02. prosinca 1997., Dubrovnik Adresa prebivališta: Obuljenska Adresa boravišta: Obuljenska Telefon: +38591272383 e-mail: zanamanenica1@gmail.com OBRAZOVANJE:  

Poslovni tajnik, Ekonomska i trgovačka škola, Dubrovnik (2012. – 2016.) Sveučilište u Dubrovniku, Poslovna ekonomija smjer Turizam (2016. do danas)

RADNO ISKUSTVO:  

Plivački klub Jug – pomoćni trener u školi plivanja (2015.) Plivački klub Jug – administrativni poslovi (2016., 2017., 2018.)

POSEBNA ZNANJA I VJEŠTINE:     

Engleski jezik Poznavanje španjolskog jezika Poznavanje talijanskog jezika Poznavanje rada na računalu: Word, Excell, Access, Powerpoint Vozački ispit – A2, B kategorija


HOBI I INTERESI:    

Motori Fitness Slušanje glazbe Interesi na području struke

PREPORUKE: 

Dostupne na upit Žana Manenica


NIKOLINA PRČAN Nikše Ljubičića 1 20000 Dubrovnik Mob.: +38598987538 e-mail: nprcan20@gmail.com

OSOBNI PODACI: Ime i prezime: Nikolina Prčan Datum i mjesto rođenja: 20. svibnja 1998., Dubrovnik Adresa prebivališta: Nikše Ljubičića 1 Adresa boravišta: Nikše Ljubičića 1 Telefon: +38598987538 e-mail: nprcan20@gmail.com OBRAZOVANJE:  

Hotelijersko – turistički tehničar, Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik (2012. – 2016.) Sveučilište u Dubrovniku, Poslovna ekonomija smjer IT menadžment (2016. do danas)

RADNO ISKUSTVO:    

Smoothie bar Mr. Fresh – poslužitelj hrane i pića (2015., 2016. 2017.) Restoran Tutto Bene - hostesa (2017., 2018.) Turistička agencija Dominium travel – referent prodaje (2017., 2018.) Odrađena stručka praksa tijekom srednjoškolskog obrazovanja u hotelima Dubrovnik President, Lero, Park, te sudjelovanje na kongresima

POSEBNA ZNANJA I VJEŠTINE:    

Engleski jezik Španjolski jezik Poznavanje talijanskog jezika Poznavanje rada na računalu: Word, Excell, Access, Powerpoint


Vozački ispit –B kategorija

HOBI I INTERESI:   

Jezici Putovanja Interesi na području struke

PREPORUKE: 

Dostupne na upit

Nikolina Prčan


NIKOLA ŠAKIĆ Put radovine 10 20207 Mlini Mob.: +385989231158 e-mail: nikolasakic97@gmail.com

OSOBNI PODACI: Ime i prezime: Nikola Šakić Datum i mjesto rođenja: 20. srpnja 1997., Dubrovnik Adresa prebivališta: Put radovine 10 Telefon: +385989231158 e-mail: nikolasakic97@gmail.com OBRAZOVANJE:  

Komercijalist, Ekonomska i trgovačka škola, Dubrovnik (2012. – 2016.) Sveučilište u Dubrovniku, Poslovna ekonomija smjer Marketing (2016. do danas)

RADNO ISKUSTVO: Razni studentski poslovi: rad u kuhinji, redar na bazenu, rad u prodaji, rad u šanku POSEBNA ZNANJA I VJEŠTINE:     

Engleski jezik Poznavanje španjolskog jezika Poznavanje njemačkog jezika Poznavanje rada na računalu: Word, Excell, Access, Powerpoint Vozački ispit –B kategorija

HOBI I INTERESI:    

Nogomet Teretana Playstation Poduzetništvo i marketinške aktivnosti

PREPORUKE:


Dostupne na upit Nikola Šakić

Slatke radosti  
Slatke radosti  
Advertisement