Page 1

RTG

VECKA 39 21-25 SEPTEMBER 2009

AKTUELLT

emailadress: ufteafo@tea.edu.stockholm.se OBS! Deadline för manusinlämning: tisdag kl. 18.00.

KALENDER september ......

2009

Måndag 21 sept Tisdag 22 sept Onsdag 23 sept

Idrottsdag Ämneskonferens ESV, Nk, Sh, Bi, Fy Studiedag. Alla lärare på Cirkus (informationsmöte).

SKOLKONFERENS Datum för Skolkonferens framöver är den 3 november och den 1 december.

SKÅPÖPPNING Vi gör ett försök med att kamratstödjarna kan öppna elevskåpen kl 9.00 – 11.00 och kl 13.00 – 16.00. Efter en månad utvärderas projektet.

UTSLÄPP Efter beslut i Skolkonferensen ändras studentavslutningen från den 4 juni till den 3 juni. Rektor

IDROTTSDAG MÅNDAG 21/9 Årskurs 1 - Tränar Hjärt och Lungräddning samt aktiverar sig genom fotboll, promenad, löpning eller gymmande. Årskurs 2 - Alla tvåor har en härlig friluftsdag ute i naturen med sina mentorer. Årskurs 3 - Alla treor gör en uppgift för att möta kursmålet ”kunskap om människa, och miljö ur ett nutidsperspektiv”.

Andreas Svensson

Elevdel Sida 1 av 4


LÄXHJÄLP PÅ TCC Måndagar kl 17-19 Mattecentrum (Ta med dina matteböcker) Tisdagar kl 16-19 Yonnas, övriga ämnen Onsdagar kl 17-19 Mattecentrum (Ta med dina matteböcker) Torsdagar kl 16-19 Yonnas, övriga ämnen I klassrummet på TCC Gratis för Ross Tensta Gymnasiums elever Ingen föranmälan! www.tenstacc.se Hälsningar Crew TCC

STREETDANCE Streetdance/ dancehall Ledare: Cherrie Onsdagar kl 16.00 Streetdance/ dancehall Ledare: Cherrie och Dounia Torsdagar kl 17.00 I Dansstudion på TCC Gratis, ingen föranmälan behövs! /Crew TCC

Sida 2 av 4


I n f o r m a t i o n frånb i b l i o t e k e t Sara Paretsky

Veckans bok. Att förstå Istanbul. Den här veckans bok är en tidskrift, som är så fullmatat med viktiga, bra och intressanta texter (120 sidor), om Istanbul och turkisk litteratur i dag och igår. Jag har aldrig varit i Istanbul, men det börjar med en text ur en ny resebok om Istanbul, så med den i huvudet, så vet jag var de är när jag läser de andra texterna som beskriver olika miljöer i Istanbul. Det är litterära texter, författar intervjuer ( bland andra en med Yaser Kemal) och ny översatta dikter. Tidskriften heter Karavan : litterär tidskrift på resa mellan kulturer, och det är vårens nummer (1/2009), som är fullmatad med texter för dig som kan något om turkisk litteratur och också för dig som inte vet något eller bara lite.

Veckans tidskrift: Medicinsk Vetenskap. Nu finns denna tidskrift också i skolans bibliotek från hela 2009. Det finns även sparat enstaka nummer från tidigare år, så kolla detta med undertecknad. Medicinsk vetenskap : vid Karolinska Institutet (KI). Är precis som titeln säger, medicinsk forskning vid KI, men det är inte skrivet för akademiker inom sakområdet, utan jag läser tidskriften med stor behållning. Min svärmor fick nu i helgen en kopia ur senaste numret, om forskning kring äldre och balans träning. Andra artiklar ur nr 2/2009 är, Stamceller vapen mot cancer, Små barn rör sig för lite, Hemlösas hälsa : skiljer mellan könen och Vitaminkick : men njut solen med måtta, för att nämna några. En utmärkt tidskrift för inte bara naturvetare och omvårdnads studeranden, utan också för andra vetgiriga.

Biblioteket har ändrade öppettider under vecka 39. Hela veckans schema för bibliotekets öppet hållande måndag – fredag (den 21:a till 25 september) är inte helt fastställt, för jag har inte alla klassbesök och lektioner i klassrum och annat helt klart. Därför måste du själv kontrollera mina öppettider på biblioteks dörren och intern TV:n här på skolan i nästa vecka. Eva Nordin, Bibliotekarie.

Sida 3 av 4


MATSEDEL 2009

VÄRLDENS RESTAURANG

Vecka 39 (21 - 25 september) ( MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA FÖRÄNDRINGAR )

FRUKOST MÅNDAG - FREDAG KLOCKAN 8.00-9.10 (lf gf) lgi lf fs lf

(lfgf)

f s lf (gf) Fiberrik

lf gf mgi gf lf lgi

MÅNDAG IDROTTSDAG Alt 1: Kyckling med tzatsiki och klyftpotatis. Alt 2: Terijakifisk i ingefära med pilaff-fullkornsris. Veg: Rostad sojagryta med klyftpotatis. TISDAG Alt 1: Ostgratinerad Powerkorv med ris. Alt 2: Gobetti Carbonara Piggelini. Veg: Gobetti Carbonara Broccolini. ONSDAG Alt 1: Nötfärsbiff med ratatouille och fullkornspasta. Alt 2: Laxrisotto. Veg: Hirskaka med ratatouille.

(lfgf)

lf

(lf gf) lgi lf gf lgi

TORSDAG Alt 1: Kycklingsoppa med bakat bröd och ost. Alt 2: Nötfärsfullkornspizza med oliver och paprika med Coleslaw. Veg: Broccolisoppa med rågkaka och veggipastej. FREDAG Alt 1: Ostpanerad flundrafilé med sås Verte och potatis. Alt 2: Spagetti med nöt- och ruccolasås. Veg: Linsbiffar med ajvar och spagetti.

Vi kan för samtliga rätter anpassa innehåll för laktosintoleranta och glutenallergiker. Om ni har särskilt behov - ta gärna kontakt med kökschefen. Vi serverar även frukost varje morgon.

fs lgi lf gf Fibrex Vegan

= fettsnål <17% (normal portion) = låg / mgi mellan GI INDEX (normal portion) = laktosfri = glutenfri = fiberrik

Fläsk Ägg Mjölk

(

) Parentes = gluten eller laktosfri maträtt

Välkomna! Smaklig måltid önskar restaurangpersonalen! Sida 4 av 4

RTG-aktuellt  
RTG-aktuellt  

Ross Tensta Aktuellt

Advertisement