Page 1

RTG

VECKA 13 29 mars-2 april 2010

AKTUELLT

emailadress: ufteafo@tea.edu.stockholm.se OBS! Deadline för manusinlämning: tisdag kl. 18.00.

KALENDER MARSAPRIL ......

2010

Tisdag

30 mars

Onsdag 31 mars Torsdag 01 april Fredag 02 april

Ämneskonferens Sv, Ke, ID Skolkonferens IG-prövning Hörsalen 09.00-12.00 (föranmälda) Skärtorsdagen LOV Långfredagen

IG-PRÖVNING v. 13 Onsdag den 31 mars, 09.00 – 12.00, i hörsalen Du som har ett IG att åtgärda, antingen på avslutad kurs eller i ett moment som har genomförts, skall anmäla dig till ansvarig lärare senast Fredag 26 mars. Om du är osäker på vilken lärare du skall vända dig till, kolla med din nuvarande lärare i ämnet alt. be din mentor hjälpa dig. Det är viktigt att du söker upp ansvarig lärare snarast och dubbelkollar vad det är du måste kunna och förbereda inför prövningen. En uppmaning är att det är du som elev som skall kontakta läraren, inte tvärtom! Dessutom, kom ihåg att be din mentor föranmäla frånvaron för att undvika oanmäld frånvaro från ev. lektion som krockar med IG-prövningen. Kerstin Friborg

I-VALSBLANKETT Elever i åk 1 och 2 som valt individuellt val måste lämna in i-valsblanketen påskriven av elev och förälder (omyndig elev) till Ann Råsmar/ syv snarast.

Elevdel Sida 1 av 5


INFORMATION FRÅN TCC Kom ihåg att söka sommarjobb i din stadsdel! Alla ungdomar födda 92-94 får söka, men de som inte fyllt 18 år prioriteras! För att kunna söka sommarjobb i Stockholms stad ska du vara folkbokförd i kommunen. Mer info finns på www.stockholm.se , välj ditt område för mer info vad som gäller för just din stadsdel. Personalen på TCC kan hjälpa dig att söka! /Nenne TCC

—————————————————— TCC stängt under påsklovet Under påsklovet vecka 14 är TCC stängt eftersom vi åker på påsklovsäventyr under fyra dagar. Resan är fullbokad, 26 ungdomar och fem ledare kommer ha 4 intensiva dygn i skidbackar och mycket annat skoj! Vi ses igen efter lovet! /Personalen TCC

—————————————————Vill du delta i en teaterproduktion? TCC samarbetar med Tensta Träff och Kulturskolan med en teater/musikal som beräknas bli klar till sommaren. Den baseras på den 1500 år gamla arabiska berättelsen om Leyla & Majnun; en typisk Romeo och Julia-saga kring förbjuden kärlek. Vi söker nu ungdomar från Tensta som vill vara med och jobba fram ett manus, repa in föreställningen, sätta musik, dans, fixa scenkläder och sköta ljud/ljus under föreställningarna. Den färdiga produktionen kommer under juni att visas på flera olika platser i Stockholm. Du behöver inte kunna något särskilt för att söka, vi har pedagoger från Kulturskolan som hjälper till. Men du måste vara beredd att med hela ditt hjärta lägga några timmar per vecka för att repetera fram till sommaren, och i början av sommarlovet jobba nästan heltid med detta för slutrepetitioner och föreställningar. Eventuellt kommer vi kunna ge alla deltagare lön motsvarande stadsdelens sommarjobb. Är du nyfiken? Kom på öppen information/ intervju Onsdagen den 31/3 klockan 18.00 i Tensta Träff! /Nenne -TCC, Christer -Kulturskolan, Gregor -Tensta Träff

Sida 2 av 5


Studievägledarna Informerar Modersmål som individuellt val! Du som har valt modersmål som i-val måste skriva in språk och kurs för hand på din i-valsblankett. Har ni lämnat blanketten sök upp mig förr att fylla i språkval. I-valsblanketten lämnas till Ann Råsmar för vidare anmälan till Språkcentum.

Försvarshögskolan ”öppet hus” Måndag 29 mars Kl 15-18.30 Mer info: www.fhs.se

Gymnastik- och idrottshögskolan ”öppet hus” Onsdag 31 mars Mer info: www.gih.se/oppethus

Sommarjobb i landstinget 2010 Landstinget erbjuder 2010 sommarjobb till ca 700 ungdomar. Skolungdomar, som vid jobbets början, har fyllt 16, 17 och 18 men ej 19 år kan söka sommarjobb inom Stockholms läns landsting. Ansökan görs via: www.sll.se/unga eller via www.arbetsformedlingen.se sommarplatsbank. Sökperiod: 23/3 – 11/4 2010

information från

biblioteket Veckans bok. Deckare i påsk. Snart är det påsk och du kan läsa en speciell typ av böcker. Många norrmän och danskar har som påsk tradition att läsa påskekrim. Det vill säga att de läser en eller flera deckare eller kriminalromaner. Inget dåligt val av påskekrim är boken, Sista andetaget av den skotskan Denise Mina. Handlingen utspelar sig i Glasgow och huvudpersonen är journalist. Hennes före detta pojkvän och kollega har hittats mördad. Han har utan hennes vetskap testamenterat allt han äger till henne. Paddy som hon heter, blir indragen i något som är både farligt för henne och flera i hennes omgivning.

Denise Mina

Eva Nordin, Ross Tensta gymnasiums bibliotekarie. Sida 3 av 5


Svennerstål & Partners har fått i uppdrag av ett antal organisationer att välja ut och förmedla sommarpraktikplatser i Sverige och Europa. Bakgrunden till detta arbete är vårt engagemang för ungdomar och vår syn att människor alltid vill lära, och lära mer. Svennerstål & Partners söker därför cirka 80 sommarpraktikanter för sommarpraktik 2010.

Hälften av sommarpraktikanterna ska komma från högskola/universitet och studera sista eller näst sista terminen till civilingenjör, civilekonom, psykolog eller beteendevetare. Andra hälften ska komma från gymnasiets samhällsvetenskapliga eller naturvetenskapliga program, avgångsklass 2010. Vi söker dig som är logisk, strukturerad och behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Sommarpraktiken börjar 14 juni 2010 och pågår fram till 2 juli då ett tre veckors uppehåll tar vid. Därefter fortsätter praktiken för att avslutas 20 augusti vilket ger totalt 7 veckors praktik.

Arbetsuppgifterna består i att delta i projekt hos en partnerorganisation. Exempel på tidigare sommarprojekt finns på vår hemsida: www.svennerstal.com. Arbetet kan medföra resor. Skicka din ansökan till: Svennerstål & Partners AB Grev Turegatan 9 114 46 Stockholm eller maila till: Sommarpraktikant2010@svennerstal.com senast den 26 mars 2010. Märk ansökan ”sommarpraktik”. För mer information ring 08-679 90 10.

SVERIGES FRAMTID ÄR UNGDOMAR I ARBETE – GE DEM EN CHANS I SOMMAR!

Sida 4 av 5


MATSEDEL

2010

VÄRLDENS RESTAURANG

Vecka 13 (29 mars - 2 april) ( MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA FÖRÄNDRINGAR )

FRUKOST MÅNDAG - FREDAG KLOCKAN 8.00-9.10 (lfgf)

lf gf

(lf gf)

(lf gf) Ägg

(lf gf) gf lf lgi

MÅNDAG Alt 1: Biff Stroganoff med Pilaffris. Alt 2: Nötkorv med pastagratäng och ost. Veg: Soja Stroganoff med Pilaffris.

TORSDAG Skärtorsdagen Alt 1: PÅskbuffé med lax, ägg, prinskorv och köttbullar. Alt 2: . Veg: Biff och korv.

TISDAG Alt 1: Havskatt på rotfruktsbädd med potatismos. Alt 2: Amerikansk nötfärspaj med Coleslaw. Veg: Quorn på rotfruktsbädd med potatismos.

FREDAG Långfredagen Alt 1: . Alt 2: . TREVLIG Veg: . PÅSK!

ONSDAG Alt 1: Kycklingschnitzel med paprikasås och ris. Alt 2: Fiskgratäng med ost, potatis. Veg: Sojaschnitzel med sötsur sås och ris.

Vi kan för samtliga rätter anpassa innehåll för laktosintoleranta och glutenallergiker. Om ni har särskilt behov - ta gärna kontakt med kökschefen. Vi serverar även frukost varje morgon.

fs lgi lf gf Fibrex Vegan

= fettsnål <17% (normal portion) = låg / mgi mellan GI INDEX (normal portion) = laktosfri = glutenfri = fiberrik

Fläsk Ägg Mjölk

(

) Parentes = gluten eller laktosfri maträtt

Välkomna! Smaklig måltid önskar restaurangpersonalen! Sida 5 av 5

RTG aktuellt v13  
RTG aktuellt v13  

RTG aktuellt v13 - elevdel

Advertisement