ZakelijkHelmond202047

Page 1

Helmond 2020 • 6de jaargang nummer 3 • Maart

Het Beginstation

Ladies night Helmond Sport 2020

Start van het aspergeseizoen

P 1,5-7

P 12-13

P 21-23

Ontslag op basis van de ‘combinatiegrond’, de eerste uitspraak P 32-33

Waskrachtversterkers gezocht

Helmondse Energie Community (HEC)

P 37-39

P 43

Dag van de 1000 voorbeelden bij Het Beginstation lees verder op pagina 5-7

Heel Helmond Sport zet zich maatschappelijk in P 26-27

Brainport Development voor het MKB P 44-45


2

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspeciямБcaties.

Kabel B.V.

F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL


3

NIEUW: ZAKELIJK BOODSCHAPPEN DOEN Betaal je boodschappen achteraf op rekening of direct per pin

AL JE BOODSCHAPPEN IN 1 KEER BESTELD

Jumbo, Helmond, Huiskensstraat 2 Azalealaan 64, Dorpsstraat 58D


4

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


5

Dag van de 1000 voorbeelden bij Het Beginstation Op 19 maart 2020 is het weer zover, de Dag van de 1000 Voorbeelden! Deze dag staat landelijk in het teken van werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het Beginstation in Helmond ben je als werkgever welkom om te praten over het in dienst hebben van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en kan je ook met hen in gesprek gaan. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van ‘Op naar de 100000 Banen’. Dit is een organisatie die zich inzet om de banenafspraak na te komen. In deze banenafspraak staat dat er in begin 2026 in totaal 125.000 banen moeten zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Van deze 125.000 banen moeten er 25.000 in de overheidssector worden gerealiseerd en 100.000 in de marktsector. Het Beginstation in Helmond is ontstaan om nieuwe producten te bedenken die de circulaire economie stimuleren. Inmiddels zijn ze alweer vier jaar verder, maar met een ander besef. Niet alleen op materieel vlak wordt er veel verspild, maar ook op mensengebied. Deze mensen staan aan de zijlijn van de arbeidsmarkt en kunnen zo hun talenten niet benutten. De organisatie zet niet zichzelf centraal maar het individu.


6

Dag van de 1000 voorbeelden eigenlijk dag van 1000 talenten

Bij het Beginstation krijgt iedereen de kans om hun 1000 talenten te (her)ontdekken en kunnen zij hier actief mee aan de slag gaan door te werken aan circulaire projecten. Zo werken ze niet alleen aan een betere toekomst voor zichzelf, maar ook aan een betere toekomst voor de maatschappij. Tijdens De dag van de Duizend Voorbeelden is er door het Beginstation een programma samengesteld. Zij nodigen werkgevers, managers en medewerkers personeelszaken uit die meer willen weten over inclusie op de arbeidsmarkt, of die zich hier al mee bezighouden. De dag begint met een presentatie over het Beginstation, over inclusie (meedoen) op de werkvloer en welke voordelen dit heeft voor een werkgever en voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna kan iedereen een kijkje nemen bij het Beginstation, zodat de werkgevers kunnen zien hoe er wordt gewerkt en waar ze zich zoal mee bezighouden. Ook vindt er een lunch plaats voor de eigen werknemers en gasten die meer willen leren over inclusie. Uiteraard is er tijd om onderling te netwerken. Zo kunnen de vertegenwoordigers van bedrijven de verhalen horen over hoe de werknemers vastliepen en hoe zij het bij

Doel: op informele wijze informeren over de voordelen van inclusief ondernemen Motto: Samen kom je verder.

Programma 19 maart bij Beginstation – Presentatie 11.00 uur tot 11.30uur – Kijkje nemen 11.30 uur tot 12.00 uur – Lunch 12.00 uur tot 13.00 uur – Netwerktijd 13.00 uur tot 14.00 uur

het Beginstation ervaren. Ook kunnen werkgevers met elkaar in contact komen om over dit onderwerp te praten. Deelname aan het evenement is geheel kosteloos.

Diversiteit

Er is veel diversiteit bij het Beginstation. Zo zijn er mensen uit veel verschillende doelgroepen; denk hierbij aan stagiairs, vrijwilligers, mensen in de dagbesteding en mensen die een re-integratietraject volgen. Iedereen heeft zijn/haar reden om bij het Beginstation aan de slag te gaan. Een vrijwilliger kan er bijvoorbeeld terechtkomen door een gat op zijn cv dat opgevuld moet worden voordat hij verder kan gaan met solliciteren, een ander wil


7

graag haar ritme rustig aan opbouwen voordat zij weer aan de slag gaat. De mensen die een re-integratietraject volgen kunnen NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) hebben door een ongeluk of door ziekte en moeten kijken wat ze nog kunnen, anderen hebben een burn-out en moeten hun eigen grenzen ondervinden. Er is bij de organisatie een grote diversiteit aan mensen op het gebied van leeftijd, geslacht, cultuur en kennis. Dankzij deze diversiteit krijgen medewerkers de kans om van elkaar te leren: jong leert van oud en oud leert weer van jong, geschoold leert van ongeschoold en andersom. Vandaar ook het motto: “Samen kom je verder”.

Award gewonnen

Voor deze diversiteit zijn het Beginstation en haar medewerkers onlangs ook geprezen; ze wonnen de “Diversiteit in Bedrijf Award 2019” in de categorie MKB. Deze prijs is, net als De Dag van de 1000 Voorbeelden, een initiatief van Diversiteit in Bedrijf.

Wat doen zij?

Zodra iemand zich aanmeldt om bij het Beginstation aan de slag te gaan, in welke vorm dan ook, wordt er eerst met de desbetreffende persoon gekeken naar zijn intrinsieke motivatie, kennis, vaardigheden en vooral wat hij graag zou willen leren. Dit wordt gedaan door middel van een persoonlijk gesprek en een tool die ingezet wordt om erachter te komen wat iemand wil en kan. Op deze manier kan er een inschatting gemaakt worden in welke functie iemand het beste tot zijn recht kan komen. In de eerste periode, welke afhankelijk is van het individu, krijgt iemand vooral de kans om te experimenteren binnen de verschillende functies. Er zijn verschillende functies binnen het Beginstation waarin mensen aan de slag kunnen om hun talent(en) te (her)ontdekken en/of te ontwikkelen, zoals: HRM, (financiële) administratie, ruimtelijke vormgeving, grafische vormgeving, audiovisuele vormgeving, fietsentechniek, applicatieontwikkeling, marketing, evenementenorganisatie en sociaal werk. Mocht iemand geen interesse en/of affiniteit tonen in een van deze functies, dan wordt er gekeken of er een nieuwe functie gerealiseerd of taken geleerd worden waar hij wél interesse in heeft en zijn vaardigheden in kan zetten en ontwikkelen.

Ook websitebouw

Mocht iemand liever aan de slag gaan met het programmeren van websites, dan zijn daar mogelijkheden voor bij het Beginstation. Zij krijgen de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te leren hoe zij moeten programmeren. Vervolgens kunnen zij aan de slag met websites die ook echt online komen te staan. De websites waaraan gewerkt wordt kunnen zowel van een interne als externe opdrachtgever zijn. Door te werken aan deze projecten kunnen zij hun portfolio aanvullen en vergroten zij hun kans op een baan binnen de ICT. Ook biedt het Beginstation frisse huisstijlen aan. Dit gebeurt onder andere met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen leren werken met complexe software zoals Photoshop en InDesign onder professionele begeleiding. Uiteindelijk werken ook zij mee aan projecten die in opdracht worden uitgevoerd. Zo leren zij websites te ontwerpen, huisstijlen en logo’s te maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer projecten en werkzaamheden die er worden uitgevoerd, maar hier wordt tijdens de presentatie van De Dag van de 1000 Voorbeelden uitgebreid aandacht aan besteed.

Het Fietsenstation

Het grootste circulaire project van het Beginstation is Het Fietsenstation. Dit is een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een laagdrempelige manier enthousiast te maken voor de techniek. In de Brainportregio wordt erg veel om technische mensen gevraagd. Het Beginstation heeft hiervoor een samenwerking met de NS, die bij de stallingen of omgeving achtergelaten fietsen uit Nijmegen, Helmond en Eindhoven, Weert en Venlo levert. De werknemers kunnen vervolgens aan de slag met het repareren en opknappen van deze fietsen. Dit wordt zo duurzaam mogelijk gedaan door onderdelen van andere fietsen te hergebruiken en door niet-bruikbare onderdelen te verwerken in nieuwe producten. De opgeknapte fietsen worden verkocht in het pand zelf door werknemers die hun sociale vaardigheden willen verbeteren. De inkomsten hiervan komen ten goede aan de stichting. Menigeen stroomt door naar een reguliere functie. Bovendien ontwikkelen zij zo hun technisch inzicht, waar menig werkgever op zit te wachten.

Komt u ook? Als u graag langs wilt komen om over inclusie op de werkvloer te praten, neem dan een kijkje op de website van het Beginstation (www.beginstation.nl/nieuws). U kunt ook een mail sturen naar administratie@ beginstation.nl met als onderwerp ‘Aanmelding Dag Van de 1000 Voorbeelden’. Vermeld in de mail uw naam, achternaam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, emailadres en eventuele dieetwensen. Het Beginstation verwelkomt u graag op 19 maart!


8

logistic select Jouw pakket of pallet binnen een paar klikken opgehaald, en tegen 50% van de normale kosten.

NIEUWSGIERIG?

meld jouw bedrijf gratis aan!


9

Oprecht betrokken Peelland Advocaten Kanaaldijk Noord West 81 5707 LC Helmond T 0492-543093 Mob Erik 06 - 21 42 57 72 Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl

Nieuw

Occasions

Verhuur

Service

Aanhangerland Gehamie B.V. • Schootense Dreef 19a • 5708 HZ Helmond • 0492 - 52 52 53


10

4&5 NOVEMBER 2020 HELMOND KIJK OP WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL

MELD JE NU AAN! WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL/AANMELDEN-2020


11

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl

MET REGBAT BESPAART U GELD, HET IS GOED VOOR HET MILIEU!

Zie onze website www.regbathelmond.nl voor meer informatie of bel ons direct op 0492-330039 en mailen kan natuurlijk ook naar helmond@regbat.nl


12

Ladies night Helmond Sport 2020 De Business Club van Helmond Sport staat bol van de bedrijvigheid, zo vond rondom de thuiswedstrijd tegen Excelsior op 7 februari jl. de dit jaar volledig uitverkochte Ladies Night plaats. De 150 aanwezige dames werden voorafgaand aan de wedstrijd vermaakt met workshops, kraampjes en entertainment. Vijf lokale restaurants/cateraars zorgden de gehele avond voor lekkere hapjes en drankjes. Na afloop van het voetbal was het aan de Nederlandstalige zanger Ferry de Lits te danken dat er nog lang een perfecte sfeer hing.


13

www.helmondsport.nl


14


15

KOEL,- VRIESCELLEN, KOELTOONBANKEN MAAR OOK GEKOELDE PRODUCTIELIJNEN. VEKAH HEEFT MEER DAN 35 JAAR ERVARING OP DEZE KOELTECHNIEKEN. VEEL BEDRIJVEN WERKEN MET ONZE PRODUCTEN.

DE AARDE LEVERT ONS WARMTE, UIT DE GROND MAAR OOK UIT WATER EN LUCHT. WIJ LEVEREN DE TECHNIEK OM DEZE WARMTE TE GEBRUIKEN VOOR RUIMTE VERWARMING MAAR OOK VOOR WARMWATERSYSTEMEN.

DE OPWARMING VAN DE AARDE LEIDT TOT HOGERE TEMPERATUREN OOK IN NEDERLAND. WIJ HELPEN U OM HET KOEL TE HOUDEN IN DE ZOMER. MAAR WIST U DAT EEN AIRCO OOK ALS VERWARMING TE GEBRUIKEN IS? HET RENDEMENT IS ZELFS NOG HOGER DAN EEN GASVERWARMING. RAADPLEEG VEKAH.

N Light Direct • Noorddijk 5, 5705 CX Helmond • 0492 54 80 00 • info@nlight.nl • nlight.nl• nlightdirect.nl


16

POWERFUL Die maken het verschil! Logistic Force is een HR-dienstverlener met 20 vestigingen in Nederland. We helpen organisaties met het invullen van de flexibele schil. Soms voor een dag, vaak voor een langere periode tot vast. WE GELOVEN IN KRACHTIGE MENSEN.

LOGISTIC FORCE EINDHOVEN De Donge 2 5684 PX Best

T: 040 – 787 36 60 E: eindhoven@logisticforce.nl

LOGISTICFORCE.NL


17

Werkkleding voor alle weersomstandigheden

J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl

Van Dorp Helmond Rietbeemdweg 2 | 5705 BH Helmond | T: (0492) 504 444 | E: infohelmond@vandorp.eu

Diensten Van Dorp biedt een totaalpakket aan technische diensten. Met een team van ervaren en betrokken medewerkers wordt alle techniek in gebouwen zelfstandig ontworpen, gerealiseerd en beheerd. Bij alle diensten staan duurzaamheid en besparing op natuurlijke bronnen als elektriciteit, gas en water centraal. Naast alle gebouwgebonden disciplines zoals Technisch beheer, Energieconcepten, Brand- en inbraakbeveiliging, heeft Van Dorp ook nog een aantal specials zoals Grootkeukens, Railinfra en Zwembaden.


18

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

BMW 2 Serie Coupé M2 DCT Performance package, NIEUWSTAAT, Eibach Pro, 450 PK Deze liefhebber auto is van 1e eigenaar. Auto verkeerd in een uitmuntende staat en heeft een aantal specifieke opties zoals: Eibach Pro verlaagd. BMW Performance CS velgen. BMW Performance Carbon achterspoiler. Motorvermogen 450 pk. Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 65.450,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 2 Automaat Blauw metallic

Kilometerstand: 23.682 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1: 13-11-2017 BTW/Marge regeling: BTW is niet aftrekbaar

Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-Line PlusLine Automaat Dit betreft een nieuwe auto direct uit voorraad leverbaar. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Wit mica

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

1 km 2019 BTW is aftrekbaar

€ 49.499,-

incl.btw

Mercedes-Benz GLC-Klasse 250 4-MATIC AMG Unieke volle GLC-Klasse 250 Benzine SUV AMG op voorraad met AMG-Line en nog meerdere extra‘s o.a. AMG Styling, Panoramadak, COMAND Navigatie, Night Pakket, Distronic, 360°-Camera, LED Intelligent Light System, Dodehoek detectie, Stoelcomfortpakket, 19” AMG Velgen in 5 dubbelspaak-Design, Electrische Achterklep, PRE-SAFE® Systeem. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 54.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat 197 Obsidiaan Zwart metallic

Kilometerstand: 21.752 km Bouwjaar: 2019 Datum deel 1a: 25-03-2019 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


19

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Mercedes-Benz GLS 350 d 4-Matic AMG Deze volle GLS 350d AMG 4-Matic 7-Persoons Automaat met vele opties o.a. COMAND®, ILS LED, Panoramadak, 360°-camera, AMG Pakket, Airmatic Luchtvering, Stoel ventilatie, Distronic, Trekhaak, Night pakket en nog veel meer in de kleur Obsidiaan zwart in combinatie met Leder zwart heeft nog resterende fabrieksgarantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 99.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 49.544 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1: 09-02-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost FULL OPTIONS FULL OPTIONS!!!! Deze mooie sportieve coupe is recent binnen gekomen vanuit USA California. Auto is met zorg door ons geselecteerd in de USA. Deze auto beschikt over de juiste uitvoering en opties die je kunt verwachten bij een echte muscle car. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 2 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 60.333 km Bouwjaar: 2016 BTW/Marge regeling: BTW is niet aftrekbaar

€ 43.950,-

incl.btw

Kia Stinger 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT De nieuw KIA Stinger GT, exclusief verkrijgbaar bij VDNS Helmond. deze prachtige Gran Turismo beschikt over een 3.3 liter sterke Twinturbo motor met maar liefst 370 PK. en is full option uitgevoerd met o.a. een 360-Graden camera, automatische achterklep, Drive mode select, elektronisch instelbaar onderstel, Stoelverwarming en ventilatie en natuurlijk 7 jaar garantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 69.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 22.766 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1a: 28-11-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


20

MEER DAN 300 OCCASIONS OP VOORRAAD

Al meer dan 50 jaar het beste adres in de regio voor nieuwe en gebruikte bedrijfsauto’s. uitstekende service website: www.vdhurk.nl

scherpe prijzen

telefoon: 0492 536 652

persoonlijk contact

adres: Kanaaldijk Zuid West 7b, HELMOND


21

Kijkt u ook reikhalzend uit naar de start van het aspergeseizoen? U krijgt wederom een unieke kans om uw smaakpapillen te kietelen met verse asperges. Een buitenkans wel te verstaan, want u luncht of dineert met uitzicht op de aspergevelden van de Raaijmakers Hoeve in Nuenen. In samenwerking met Martin en Bernie Raaijmakers organiseert Gewald Baremans van Baremans Wynkopery het culinaire evenement ‘Asperges aan het Veld’. Van 20 mei tot en met 1 juni heten zij u van harte welkom om te genieten van de combinatie asperges en wijn.

20 mei i t/m 1 jun

2020


22

Genieten van asperges en Bourgondisch Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Bij veel liefhebbers van het witte goud loopt het water in de mond als ze denken aan de combinatie asperges en wijn’, steekt Gewald Baremans lachend van wal. ‘Voor het zesde jaar op rij is de Raaijmakers Hoeve de thuishaven van een beproefd, culinair evenement. Ook dit jaar gaan we er weer een prachtig evenement van maken.’

Chefs Table

Deze editie staan de chefs van Chefstable voor jullie klaar. Afgewisseld door diverse gastkoks vormen zij het basisteam en koken dus de meeste dagen de voortreffelijkste aspergegerechten onder leiding van Abubakhr Bakhtari. Met zijn ervaring in nationale en internationale top restaurants is er alle vertrouwen in het team van Chefstable. Met passie voor eten en drinken is dit prachtige bedrijf tot leven komen. Met duurzaamheid hoog in het vaandel proberen zij mensen ervan bewust te maken dat gezond eten ook lekker kan zijn. Door bij iedere schakel aanwezig te zijn, staan zij dicht bij het product en door de zelf kwaliteitscontroles uit te voeren, houden zij de kwaliteit van de producten hoog.

Pop-up restaurant

Aan de rand van de aspergevelden van de Raaijmakers Hoeve herrijst in mei/juni een pop-up restaurant. ‘Op deze bijzondere locatie kunt u ’s middags en ’s avonds met volle teugen genieten van heerlijke asperge- menu’s’, vervolgt Gewald Baremans zijn verhaal. ‘Ook dit jaar komen topkoks uit de regio

op locatie gerechten met asperges bereiden. En vanzelfsprekend serveer ik als huissommelier een bijpassende aspergewijn bij de lunch of het menu.’

Raaijmakers Hoeve

De plek waar het allemaal gebeurt, de Brabantse asperges op zijn lekkerst. Als familiebedrijf bij uitstek heeft de Raaijmakers Hoeve de afgelopen veertig jaar een uitstekende


23

naam opgebouwd betreft het telen van overheerlijke asperges. De eigenaars Martin en Bernie Raaijmakers hebben als aspergekwekers hart voor een puur, eerlijk en ambachtelijk product.

Lunchen en dineren

Vers gestoken asperges lenen zich uitstekend als hoofdingrediënt van een smaakvolle lunch of diner. Organisator Baremans verwacht veel gasten, dus reserveer op tijd uw tafeltje. Voor €38,50 per persoon geniet u alle dagen van een heerlijke 3-gangenluch met asperges. Voor €52,50 staat er een voortreffelijk 4-gangendiner op het menu. De ervaring zelf – met partner, vrienden of familieleden – is onbetaalbaar.’

Dit jaar voor het eerst de Ladies Lunch

Omdat wij vinden dat de hardwerkende vrouw best eens in het zonnetje gezet mag worden, organiseert Asperges aan het veld een Ladies Lunch op 22 mei 2020, exclusief voor dames en bereid door de koks van Chefstable. Een echte verwennerrij door middel van een sprankelend aperitief, een overheerlijke amuse, een voortreffelijke 3-gangenluch en koffie/thee met friandises. Dit alles gepaard met de beste ambiance die je je maar kunt voorstellen.

Programma 20 mei (wo) Diner Chefstable 21 mei (do) Chefstable, Familiedag Hemelvaart: 11:00 -14:00 Brunch 15:00-18:00 High Wine buffet 19:00- 23:00 Asperge BBQ 22 mei (vr) LADY’S LUNCH Chefstable 22 mei (vr) Diner Chefstable 23 mei (za) Chefstable 24 mei (zo) Restaurant The Backyard 25 mei (ma) Chefstable 26 mei (di) Restaurant Galerie De Kunstkeuken 27 mei (wo) Restaurant Galerie De Kunstkeuken 28 mei (do) Chefstable 29 mei (vr) Special Chefstable day 30 mei (za) Chefstable 31 mei (zo) 1e pinksterdag Restaurant The Backyard 1 juni (ma) 2e pinksterdag Restaurant Quatre Bras

Hoe hebben anderen het ervaren?

Asperges aan het veld was in 2019 een groot succes en dit succes willen wij natuurlijk voortzetten in 2020. Nu kunnen wij zelf vertellen hoe gezellig, uniek en sfeervol het was, maar dit laten wij liever over aan de echte experts: de gasten van Asperges aan het veld 2019. “De eerste keer gegeten in een pop-up restaurant aan het aspergeveld. Wat een topavond hebben we gehad en we hebben genoten van de perfecte ambiance met heerlijk eten! Bedankt en tot volgend jaar!” “Wat een mooi event, het was een geweldige ervaring aan het aspergeveld in Nuenen. De mensen in de bediening zijn super aardig en attent, ze maakten er echt een feest van. En bovenal: er wordt gewoon heel goed gekookt. We hebben prachtige gerechten gekregen. Kortom: een top-initiatief!”

Raaijmakers Hoeve van 20 mei t/m 1 juni. Boord 25 • 5674 NB Nuenen Voor reserveringen en/of meer informatie: 040 200 10 42 • info@aspergesaanhetveld.nl www.aspergesaanhetveld.nl


24

www.black-colors.nl

BETROUWBAAR, SNEL EN PROFESSIONEEL

VOOR AL UW XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING • FLYERS STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN • PENNEN CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN • PLASTIFICEREN ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN ETC. ETC. ETC. ETC. ETC.

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


25

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


26

Heel Helmond Sport zet zich maatschappelijk in Spelers lezen voor

Helmond Sport laat steeds vaker zien dat zij zich naast de zakelijke connecties ook op Helmondse (en de gehele Peelregio) samenleving richten. Van jong tot oud. Telkens is er een link met sportiviteit. Eén van de vele manieren waarop Helmond Sport haar maatschappelijke betrokkenheid toont, is de participatie in de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. De bedoeling hiervan is het stimuleren van lezen aan jonge kinderen. Als zij goed kunnen lezen, ontwikkelen ze zich op meerdere vlakken beter. Er is hiervoor een nauwe samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel. De spelers van Helmond Sport hebben hier hun rol in. Zo verrichten 22 januari Jeff

Stans en Jordy Thomassen de ‘aftrap’ van deze Voorleesdagen. Dit deden zij op basisschool D’n Bogerd in Deurne. Een paar dagen later werden Stijn van Gassel en Ferry de Regt met open armen ontvangen op SBO de Toermalijn, waar speciaal basisonderwijs gegeven wordt. De leerlingen reageerden erg enthousiast op de spelers en hun verhalen. Verder werden ook De Vuurvogel in het centrum en de Antoon van Dijkschool in Helmond bezocht. In het kader van het Heel Helmond Sport wordt bij laatstgenoemde school, waar speciaal onderwijs wordt gegeven, ook regelmatig een bezoek gebracht. Spelers en staf geven zelf opgezette clinics en assisteren bij de reguliere gymlessen. Een mooie wisselwerking. Zo stimuleren zij de jeugd te sporten én te lezen.


27

Oudere inwoners op bezoek

Naast deze activiteiten voor ‘jong’ is er ook aandacht voor ‘oud’. Al bijna een half jaar gaat er elke dinsdagmiddag een afvaardiging van Helmond Sport naar het Woonzorgcentrum Savant Alphonsus in Mierlo-Hout, waar bewegingsaanbieder Jibb+ dat tal van sportieve activiteiten in Helmond opzet, het Samen Fit programma organiseert. Menige bewoner wilde ook wel eens het stadion bezoeken. Dat werd geregeld. Deze bewoners brachten een ‘tegenbezoek’ aan het SolarUnie Stadion. Zij kregen een rondleiding en mochten op het kunstgrasveld sporten. Het is een van de vele voorbeelden van Heel Helmond Sport. Samen willen we Helmond en de regio sportiever en vitaler maken”.

www.helmondsport.nl


28

KAN HET ANDERS? WIJ DENKEN VAN WEL... Met een creatieve en bekwame blik gaan wij uw bedrijfskundige en financiële uitdagingen te lijf. Juist door ANDERE PADEN TE BEWANDELEN dan gebruikelijk. Zo behaalt ons enthousiaste team het grootste voordeel voor u! Gebruik maken van onze 26464/10

ideeën? Bel 0492 50 53 00 voor uw NH Adviseur.

BEDRIJFSKUNDIG BANCAIR BELASTINGADVIES


29

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl

Voor vrijblijvende informatie kunt u altijd contact met ons opnemen Dennis Birjmohun mobiel: 06 54 38 18 31

Bouwopleveringen

Vloeronderhoud

Hogedrukreiniging

Vastgoedonderhoud

Glasbewassing

Reiniging zonnepanelen

Schoonmaakonderhoud

ECHTE SCHOONHEID ZIT VAN BINNEN ÉN BUITEN

Barrierlaan 3, 5706 CW Helmond, Telefoon: 0492 55 25 84 info@furoreschoonmaakservice.nl, www.furoreschoonmaakservice.nl


30

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

rcoaten

Poedercoating

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

RENEE Wij staan altijdVAN voor uVEGHEL klaar! Wij zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in de finishing touch van INKOOP /het ADMINISTRATIE staalproducten: afwerken door middel van duurzame methodieken 0493 691837 en materialen. Wij leveren onder andere aan de foodindustrie, gevelbouw, renee@astrastramon.nl interieurbouw en metaalindustrie. 25 jaar ervaring: uitstekende vakkennis en een soepel proces We voorzien uw staalproducten van een duurzame, beschermende laag op het hoogste kwaliteitsniveau. Ons full service dienstenpakket kenmerkt zich RVS Bouwschadeherstel door de flexibiliteit enFinishing korte lijnen. Onze mensen samengevat: jarenlange ervaring gecombineerd met passie en enthousiasme. Deze combinatie maakt ons tot een prettige en betrouwbare partner om mee samen te werken.

Poedercoaten

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

Graandijk 5 | 5704 RB HELMOND 0493 691 837 | info@astrastramon.nl | www.astrastramon.nl

www.astrastramon.nl


31

Light & Sound solutions T: 06 22 13 07 25

info@vglpro.nl

www.vglpro.nl

0217197.pdf 1

27-9-2018 15:14:32

HERKENT U ALS WERKGEVER DE SIGNALEN? • Is iemand frequent kortdurend ziek? • Wordt er regelmatig om een voorschot gevraagd? • Is er al loonbeslag gelegd? Eén fulltime medewerker met schulden kost de werkgever gemiddeld zo’n € 13.000,- per jaar. Quitte kan er voor zorgen dat de medewerker weer zicht heeft op een financieel gezonde toekomst. 06-15467087 • a.vandeursen@quitte.nu • www.quitte.nu


32

Ontslag op basis van de ‘combinatiegrond’, de eerste uitspraak Zoals ik in een eerdere bijdrage al heb aangegeven, is het sinds 1 januari 2020 (weer) mogelijk om een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter op meerdere ontslaggronden te baseren. En dan is het voor ons arbeidsrechtadvocaten altijd met smart wachten op de eerste uitspraak van de rechter in een zaak waar op meerdere ontslaggronden wordt verzocht om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Die eerste uitspraak is heel recent gekomen en geeft een goed inzicht in wat er wordt verwacht door de rechtbank als een verzoek op meerdere gronden wordt gedaan.

De casus

Werknemer is sinds 30 augustus 2004 in dienst bij Werkgever in de functie van teamleider. Werknemer werkt in ploegendienst en is in zijn functie eindverantwoordelijk en aanspreekpunt voor de productielijnen van Werkgever (waarop (spuit)bussen worden geproduceerd). Werkgever verzoekt de arbeidsovereenkomst te ontbinden op de d-, e-, g- en i-grond (respectievelijk disfunctioneren, verwijtbaar handelen, verstoorde arbeidsverhouding en de nieuwe combinatiegrond). Werkgever heeft dit in het verzoekschrift met de volgende feiten onderbouwd. In 2009 en 2010 is werknemer aangesproken op zijn negatieve en onacceptabele gedrag. Dit is genoteerd in zijn personeelsdossier. In 2018 en 2019 is werknemer nogmaals officieel gewaarschuwd naar aanleiding van onaanvaardbaar gedrag en zijn houding op de werkvloer. In beide brieven is werknemer erop gewezen dat bij herhaling van dergelijk onacceptabel gedrag een beëindiging van de arbeidsovereenkomst een consequentie zal kunnen zijn. In oktober 2019 heeft werknemer zich opnieuw schuldig gemaakt aan onacceptabel gedrag. In een dienst van werknemer zijn elf pallets met lekke bussen afgekeurd, bestemd voor de belangrijkste klant van Werkgever. Werkgever had hierdoor deze klant kunnen verliezen, als deze bussen waren geleverd aan die

klant. Werknemer heeft hiervan geen melding gemaakt in het dagrapport. Hierover heeft op een paar dagen later een gesprek plaatsgevonden en Werkgever heeft werknemer vervolgens geschorst in afwachting van een nader onderzoek. Tijdens dit onderzoek heeft een andere medewerker zich gemeld bij Werkgever die vertelde dat sprake was van bewuste sabotage door Werknemer. Eerder, in januari 2019, had een andere medewerker dit ook al gemeld bij Werkgever. Werkgever heeft toen een Bedrijfsrecherchebureau ingeschakeld om een verkennend onderzoek te doen en een offerte te aten uitbrengen. Werkgever heeft uiteindelijk besloten af te zien van een onderzoek door het bureau. Voor Werkgever as dit alles reden om de arbeidsovereenkomst met Werknemer te willen laten ontbinden.

Oordeel van de kantonrechter

De kantonrechter heeft op basis van de aan hem voorgelegde feiten en omstandigheden alle ontslaggronden afzonderlijk beoordeeld.

Geen sprake van verwijtbaar handelen: onvoldoende controleerbaar bewijs

Het verwijt dat werknemer zich schuldig heeft gemaakt aan sa-


33

botage vormt een zeer ernstige beschuldiging. In een dergelijke situatie moet je als werkgever een uiterst zorgvuldig onderzoek (laten) uitvoeren, met inachtneming van wederhoor, zeker in de situatie dat een werknemer hiertegen verweer voert op basis van deugdelijke argumenten, zoals hier het geval was, maar dat is niet gebeurd. De beschuldigingen van Werkgever waren algemeen gesteld en concrete informatie over de bewuste storingen, de oorzaak daarvan en het verband met werknemer ontbreekt. De anonieme getuigenverklaringen worden niet door enige controleerbare bewijsstukken ondersteund.

Onvoldoende aangevoerd voor disfunctioneren

Ook deze ontslaggrond is door Werkgever onvoldoende aangetoond. De kantonrechter stelt voorop dat er slechts twee waarschuwingsbrieven zijn waaruit kan worden afgeleid dat sprake is van disfunctioneren van werknemer. Van kritiek op de wijze van communiceren en de bejegening door werknemer is onvoldoende gebleken. Werkgever had door middel van dossiervorming aan werknemer concreet kenbaar moeten maken wat hem werd verweten en had hem in de gelegenheid moeten stellen om zijn gedrag te verbeteren. Dat heeft Werkgever niet gedaan. Er heeft geen enkele dossiervorming plaatsgevonden en ook functioneringsgesprekken hebben nooit plaatsgevonden.

Daar komt nog bij dat de kantonrechter bij de afzonderlijke gronden heeft geoordeeld dat geen van de afzonderlijke ontslaggronden zelfs maar bijna ‘voldragen’ was. Om die reden is er dan ook geen grond voor het oordeel dat niet meer van Werkgever kan worden gevergd de arbeidsovereenkomst voort te zetten. Deze (eerste) uitspraak over de combinatiegrond maakt dus duidelijk dat het niet voldoende is dat wordt verwezen naar de ‘afzonderlijke’ ontslaggronden, maar dat ook bij de onderbouwing van deze grond wordt uiteengezet waarom dat moet leiden tot toewijzing van die combinatiegrond.

Verstoorde arbeidsverhouding onvoldoende aangetoond

De kantonrechter is van mening dat Werkgever onvoldoende heeft aangetoond dat de arbeidsovereenkomst moest eindigen omdat de arbeidsverhouding te ernstig verstoord was geraakt. De door Werkgever genoemde feiten en omstandigheden die in dit verband worden aangevoerd om de arbeidsovereenkomst te ontbinden hangen bovendien direct en onlosmakelijk samen met de door Werkgever gestelde verwijtbare gedragingen en het gestelde disfunctioneren van werknemer. Deze feiten en omstandigheden hebben ertoe geleid dat hij het vertrouwen in werknemer heeft verloren. De kantonrechter heeft geoordeeld dat geen sprake is van enig verwijtbaar gedrag of disfunctioneren dat ontbinding van de arbeidsovereenkomst kan rechtvaardigen. Dat betekent dat op basis van deze feiten en omstandigheden geen sprake kan zijn van een zodanig verstoorde arbeidsverhouding die kan leiden tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Combinatiegrond afgewezen want niet zelfstandig onderbouwd

Tot slot heeft de kantonrechter zich uitgelaten over de combinatiegrond. De kantonrechter overweegt dat deze combinatiegrond is bedoeld voor die gevallen waarin de noodzaak tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst niet kan worden gebaseerd op omstandigheden uit één enkelvoudige ontslaggrond, maar wel op omstandigheden uit meerdere ontslaggronden samen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om verwijtbaar handelen van de werknemer gecombineerd met onvoldoende functioneren en/of een verstoorde arbeidsverhouding. Werkgever heeft echter nagelaten deze ontslaggrond afzonderlijk toe te lichten. De kantonrechter stelt dat het niet zo kan zijn dat hij de omstandigheden die zijn aangevoerd in het kader van de afzonderlijke ontslaggronden, in het kader van deze combinatiegrond moet verzamelen en dan zelfstandig moet beoordelen of dat voldoende is voor een voldragen combinatiegrond.

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor advies over ontbinding van de arbeidsovereenkomst en het voeren van ontbindingsprocedures bij de rechter, kunt u terecht bij Peelland Advocaten, gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst. Erik Jansen Advocaat


34

TE HUUR Veestraat 23a, Helmond In het kernwinkelapparaat van Helmond gelegen winkelruimte. In de directe omgeving zijn onder andere gevestigd: We Fashion, Witteveen, van Dal Mode, Blokker, Jeans Center, Jola mode, Hema, van Oorschot Mode, Rituals, Casa, Holland + Barrett, Ziengs, Vodafone, Ici Paris XL, Didi mode, Bakker Bart, Wibra en Zeeman. Oppervlakte:

Circa 197 m²

Parkeerplaatsen: Voldoende parkeergelegenheid in het centrum: Parkeergarage Elzas, parkeerterrein achter de Hema en aan de Torenstraat (gratis) en parkeergarage City / Monkeytown

Huurprijs nader overeen te komen

Beschikbaar per: In overleg.

TE KOOP Middendijk 28-30 Helmond Op goed ontsloten bedrijventerrein “Hoogeind” gelegen bedrijfsperceel met bedrijfshal en dienstwoningen type twee onder een kap. Kadastraal bekend Gemeente Helmond, sectie H, nummers 1008, 1009 en 1010. Het object is gebouwd in 1967 met huisnummer 28 en 30. Oppervlakte:

Perceel 1.416 m² Bedrijfsruimte achter Circa 500 m²

Parkeerplaatsen: Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Bereikbaarheid: Het object is gelegen nabij één van de uitvalswegen c.q. de hoofdtoegangsweg van het bedrijventerrein “Hoogeind”. Provinciale wegen N266 (Weert – Den Bosch) en N279 (Asten – Veghel) zijn binnen 10 autominuten bereikbaar. Vanuit deze locatie is er een ook goede verbinding met de A67 (Eindhoven - Venlo) en de A270 (Helmond – Eindhoven).

Koopprijs nader overeen te komen

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


35

TE KOOP Veestraat 49 te Helmond In het kernwinkelapparaat van Helmond gelegen winkelruimte met uitbreidings-mogelijkheden. En een bovenwoning (type maisonnette), in verhuurde staat, kadastraal bekend als gemeente Helmond, sectie I, nummer 476. Perceelgrootte 213 m². Entree bovenwoning via de Parkweg. Oppervlakte: Winkelruimte Circa 100 m² Bovenwoning Circa 100 m² Perceel Circa 213 m² Parkeerplaatsen: Eén parkeerplaats op eigen terrein. Voldoende parkeergelegenheid in het centrum: Parkeergarage Elzas, parkeerterrein achter de Hema en aan de Torenstraat (gratis) en parkeergarage City / Monkeytown. Aanvaarding:

In overleg.

Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed. Het object is gelegen nabij de N270, dit is de doorgaande weg van Helmond naar Eindhoven. Op korte afstand zijn een bus-/treinstation gelegen.

Koopprijs nader overeen te komen

TE HUUR Winkelcentrum Brandevoort Helmond Er zijn diverse objecten beschikbaar voor verhuur, variërend in oppervlakte. In Brandevoort zijn onder andere gevestigd: Albert Heijn, Jumbo, Zeeman, Kruitvat, Gal & Gall, Primera, Keurslagerij Vogels, Freestyle Kappers, Bakkerij ’t Bakkertje en Hema. Oppervlakte:

De Plaetse 56 Circa 105 m² De Plaetse 75 Circa 229 m² (ex Zeeman) Herselsestraat 23 Circa 51 m² Laan door de Veste 116 Circa 160 m² De Plaetse 89a circa 101 m²

Parkeerplaatsen: Het station Brandevoort beschikt over ruim voldoende parkeermogelijkheden onder andere in de ondergelegen parkeergarages Aanvaarding:

In overleg.

Huurprijs nader overeen te komen

Locatie: De wijk Brandevoort is gelegen tussen Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen. Momenteel wonen er circa 9.200 mensen in Brandevoort en op termijn zullen dit er circa 16.000 worden.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


36

regio Helmond

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS!

Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


37

regio Helmond

Waskrachtversterkers gezocht

MVO op zijn Helmonds Zoals de wasvrouw vroeger rondging om de was op te halen, zo trekt dit jaar het theaterproject Waskracht door de Helmondse wijken. Een veelomvattend project. Met (improvisatie)theater en activiteiten daaromheen laat het project zien wie wij als Helmonders zijn en hoe we vanuit de verschillende wijken met elkaar verbonden zijn. Het doel: mensen samenbrengen en elkaar beter leren kennen. Welke rol kiest u? De kans is groot dat Waskracht ondernemers, bestuurders en medewerkers tegelijk raakt. Want zo’n 19.000 mensen die in Helmond wonen, werken hier ook. Misschien wel bij uw bedrijf of organisatie. Met Waskracht zet je die waardevolle verbondenheid mooi in de schijnwerpers. Via de voorstellingen, (communicatie)activiteiten daaromheen en via Ouwe Sok, de wereldrecordpoging ‘Langste waslijn met sokken’. Daarmee gaat Waskracht dit voorjaar officieel van start.

Met wie heeft u te maken?

Waskracht bouwt voort op een beproefd concept van theatermakers en initiatiefnemers Wim Peters (o.a. Genesius) en Anneke Schröder (o.a. regisseur Knippenberg Musical). Eerder werkten zij samen aan het project Xperiment: een voorstelling over diversiteit door en voor Helmondse middelbare scholieren. Waskracht gaat over dezelfde menselijke verbondenheid, nu tussen wijken. Anneke en Wim brachten in korte


38

Kick off Waskracht met v.l.n.r. Leon van der Zanden, Wil Peters en Robert van de Broek


39

tijd een team van acht mensen bij elkaar waarvan zij wisten; met hun talenten, netwerk en passie voor Helmond kunnen we onze ambities waarmaken (zie kader). Ook Helmonder en professioneel theatermaker Leon van der Zanden zet zijn talent in om de voorstellingen tot leven te brengen.

Hoe zien de voorstellingen eruit?

Helmond telt twaalf wijken. Waskracht geeft in juni en september 2020 daarom maar liefst twee maal zes voorstellingen op zes verschillende podia, midden in of zo dicht mogelijk bij de wijken waarover het in die voorstellingen gaat. Iedere wijk krijgt zijn eigen unieke optreden omdat het publiek op de avond zelf mee bepaalt in welke richting de voorstelling zich ontwikkelt. Anything can happen! Kiest u voor pakket In de hoofdrol, dan is het zelfs nog mogelijk uw onderneming in de voorstelling te verwerken. Wel zo bijzonder, ook voor uw eigen medewerkers.

Team Waskracht bestaat uit: Anneke Schröder, Wim Peters, Robert van de Broek, Tahné Klein, Bart Cox, Cissy van Hoof, Greetje van Beers en Aldi van Lierop. Waskracht Helmond is een project van Stichting ‘Cultuur verbindt Helmond’. Deze stichting heeft als doel om Helmond en de Helmonders te verbinden binnen wijken en wijk overschrijdend door middel van culturele projecten. Het onbezoldigde bestuur bestaat uit Jan van den Heuvel (voorzitter), Ad Marneffe

Theatermaker Anneke Schröder bouwt met cast en team aan twaalf bijzondere voorstellingen

(penningmeester) en Lilianne de Kroon (secretaris).

ambitieus. Gelukkig werkt ons enthousiasme aanstekelijk, reageren fondsen goed op onze gedegen aanpak en is Waskracht direct omarmd door familiebedrijf Lavans. Dankzij hen maken we een vliegende start. De voorwas draait. Op naar de hoofdwas!

Hoe zit dat met die Ouwe sok?

Waskracht-teamlid en Helmonds stadskunstenaar Tahné Klein werkt aan een wereldrecord voor Helmond. Eind mei moet de langste waslijn met sokken ter wereld door de stad hangen. Dat doet ze om geld in te zamelen voor kinderen onder de armoedegrens in Helmond. Van alle sponsorgelden die Waskracht ontvangt, gaat 10% naar dit lokale goede doel. Inmiddels is er in De Passage in het centrum van Helmond een winkelruimte ingericht die dienst doet als ‘glazen sokkenhuis’, met brievenbus voor de donatie van sokken, met of zonder spaargeld erin. Want zeg nou zelf... geld in ‘n Ouwe sok levert inmiddels meer op dan op de bank!

Wie hebben al JA! gezegd?

Waskracht biedt een vrolijke kans uw maatschappelijke betrokkenheid bij uw mensen en hun/uw stad te laten zien. En eerlijk is eerlijk, we kunnen uw hulp goed gebruiken, in geld, goed en menselijke betrokkenheid. Onze plannen zijn

Kies uw rol op onze website waskrachthelmond.nl/ waskrachtversterkers of neem contact op met Cissy van Hoof via communicatie@waskrachthelmond.nl of tel. 06 31 98 99 29


40

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhanke lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Brabant Autolease is onderdeel van Autodroom Helmond. uniek concept. Dit is namelijk de erg snel. Brabant Autolease gaat graag met uEen in gesprek en samen eerste locatie in Nederland waar u met al uw autowensen aan het juiste adres bent. Dus ook voor (private) lease. met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Alle bedrijven en medewerkerkers bij Autodroom Helmond gaan nét een stapje verder. Deze Want is méér. goed advies en hoogstaande bedrijven versterken elkaar. U kunt dusmobiliteit rekenen op persoonlijk,

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

service.

Kies voor gemak Brabant Autolease is hét adres voor leasing. Dat betekent dat wij alles van A tot Z regelen. Wij geloven in ontzorgen. U wilt niet uw winterbanden bij het ene bedrijf verwisselen en bij het andere bedrijf reparaties uit laten voeren. Gemák, daar draait het volgens ons om bij leasing.

Wij staan voor u klaar.

Volop mogelijkheden En gemak, dat bieden wij. Zo is de keus aan u! Wij hebben een uitgebreid Volkswagen Volvo Fiataanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s en zijn niet gebonden aan een merk. Onze leasecontracten bieden dat gemak ook. Er is een keuze uit een looptijd van 24 tot 48 maanden en daarnaast behoort shortlease (vanaf 3 maanden) tot de mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor medewerkers met een tijdelijk contract. De voordelen van Brabant Autolease op een rijtje: • • • • • •

Persoonlijk Type Lokaal Gedreven Maatwerk Bijtelling Klantgericht Volop mogelijkheden

• Full operationele Type lease en netto operationele lease • Zowel zakelijk als privé leasen • Grote voorraad gebruikte auto’s • Onderhoud Bijtelling en service op één adres • Scherpe tarieven

Contact Brabant Autolease Type Autoboulevard Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Lease

Tel: 0492 588 972 info@brabantautolease.nl

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21eonder 5705 DK Helmond Voor uw gemak alles een dak! Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


41

WORD LID VAN DE CLUB VAN 1000 U krijgt 6 vouchers waarmee u een thuiswedstrijd kunt bezoeken in onze Business Club, in combinatie met een 4-gangendiner incl. drank voorafgaand aan de wedstrijd. Uw logo komt in het SolarUnie Restaurant diverse keren voorbij op een groot scherm. U wordt vier keer per seizoen uitgenodigd voor het Helmond Sport SponsorcafĂŠ en u ontvangt een Heel Helmond Sport hoodie. Graag tot ziens!

Voor een bedrag van â‚Ź1000,- (excl. BTW) bent u lid van Onze Club van 1000! Wilt u lid worden of wilt u vrijblijvend meer informatie? Neem contact op met Helmond Sport via het telefoonnummer 0492-524721 of via het mailadres sales@helmondsport.nl


42

Tapperij - Restaurant

chevelingen Een Helmonds Tapperij – Restaurant, landelijk gelegen

Aarle-Rixtelseweg 107 - 5707 GK Helmond - Tel.: 0492-792444 info@schevelingen.nl - www.schevelingen.nl Openingstijden 7 dagen per week geopend Maandag tot en met Zaterdag vanaf 16.00 uur en Zondag vanaf 12.00 uur.


43

Lunchbijeenkomst maandag 23 maart van 12:00 - 14:00 uur

Helmondse Energie Community (HEC) Locatie: Lavans, Vossenbeemd 104a

Deelnemen = delen! Interessant programma met onder andere: • Gastbedijf Lavans

• Wethouder Antoinette Maas over Energietransitie en Klimaatadaptatie

• Stichting InduSym over circulaire economie

• Energiehuis Helmond over mogelijkheden voor MKB

• Tiny Restaurant over voedingseducatie en circulaire toepassingen

Deelnemen aan activiteiten en bijeenkomsten van de HEC is gratis voor alle Helmondse bedrijven; groot en klein en van elke branche. In het verleden moesten bedrijven zich formeel aanmelden om te kunnen deelnemen aan de HEC. Dat is niet meer nodig. We willen immers zoveel mogelijk Helmondse bedrijven bereiken. Het enige wat we vragen wanneer u als bedrijf deelneemt aan bijeenkomsten of andere activiteiten, is de bereidheid om kennis en ervaring over duurzaam ondernemen te delen met anderen. Bent u benieuwd welke bedrijven al actief zijn binnen de HEC, kijk dan hier voor de lijst met deelnemers.

HEC-bijeenkomsten

De HEC organiseert tenminste twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten delen we informatie over nieuwe ontwikkelingen en vertellen Helmondse ondernemers hoe zij in hun bedrijf omgaan met energie en duurzaamheid.

Wat is de Helmondse Energie Community

In 2013 ondertekenden 18 Helmondse bedrijven het Helmondse Energie Convenant (HEC). Het doel was om in drie jaar tijd gezamenlijk 10% energie te besparen en te verduurzamen, onder andere door te leren van elkaar. Inmiddels is het samenwerkingsplatform uitgegroeid tot de Helmondse Energie Community, een netwerk van bedrijven die kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van duurzaam en energiebewust ondernemen. Dit gebeurt o.a. tijdens periodieke netwerkbijeenkomsten.

Zorg dat je erbij bent en meld je aan via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl


44

Brainport Development voor het MKB Onlangs startte Nicole Zwetsloot als Projectcoördinator MKB bij Brainport Development. Haar voornaamste focus in haar functie ligt op het versterken van het regionale MKB op het onderwerp aantrekken en behoud van internationaal talent. Meer weten over Nicole en waarvoor u een beroep op haar en haar collega’s kunt doen? Ze stelt zich hieronder graag aan u voor: Nicole: Sinds mijn afstuderen is arbeidsbemiddeling de rode draad in mijn carrière. Daarbij lag mijn focus met name op sociale en maatschappelijke thema’s. Zo werkte ik bij een re-integratiebureau waar ik cliënten vanuit de bijstand, zw, WIA, wajong en spoor 2 en outplacement trajecten begeleidde (van werk) naar werk. Daarna richtte ik me op het bemiddelen van professionals binnen het Sociaal Domein van gemeenten en (jeugd)zorg-/welzijnsorganisaties. Vanuit deze rol heb ik de stap naar Brainport Development gemaakt om een grotere maatschappelijke bijdrage te leveren aan de regio waar ik zelf woonachtig ben. rijke technische en IT-sector. Ondertussen neemt het aantal openstaande technische vacatures toe. Daar komt bij dat veranderde technologieën banen veranderen. Daardoor stijgt de vraag naar technische en digitale vaardigheden bij medewerkers in alle sectoren. Het gevolg: alleen nog maar groter wordende kwantitatieve en kwalitatieve tekorten aan technisch personeel. Om hierop in te spelen is er vanuit Brainport Development het programma ‘Onderwijs en Arbeidsmarkt’ ontwikkeld. Binnen dit programma, waar we ons richten op de hightech en maakindustrie, staat het opleiden, aantrekken, behouden en leven lang ontwikkelen van talent centraal, omdat innovatie voortkomt uit het beschikbaar zijn van deze talenten. Binnen het programma ‘Onderwijs en Arbeidsmarkt’ focussen wij ons op 3 thema’s:

1 Onderwijsinnovatie:

Naar verwachting is er tenminste nog drie jaar sprake van aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt plus een achterblijvende instroom in de juist voor de Brainport regio zo belang-

we werken in diverse projecten samen met partners aan techniekpromotie in het onderwijs op alle niveaus, verbinden onderwijs en ondernemers en nemen initiatieven gericht op hybride docenten en internationalisering in het onderwijs. We doen dit samen met plaatselijke initiatieven zoals o.a. Stichting Hightech Helmond De Peel en de Stuurgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt Laarbeek.

Working together on a strong Brainport Eindhoven Brainport Development is de economische ontwikkelingsmaatschappij van Brainport Eindhoven. Als onafhankelijke en publieke partij werken we samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden aan een sterke en duurzame economische regio.


45

2 Leven lang ontwikkelen:

via bewustwording en advies stimuleren we werkgevers om actief de ontwikkeling van hun personeel op te pakken zodat zij vitale werknemers blijven, beter inzetbaar zijn en dat competenties van mensen aansluiten op wat een bedrijf nodig heeft. Kijk bijvoorbeeld op samenklaarvoordetoekomst. nl voor een overzicht van regionale initiatieven en aanbieders rondom dit thema.

3 Balans op de arbeidsmarkt:

we promoten technische richtingen in het onderwijs zodat er meer mensen uitstromen met een relevante kwalificatie voor de arbeidsmarkt en helpen ondernemers bij HR en recruitmentinnovatie. Tevens zetten we ons in op het aantrekken en behouden van internationale studenten en aantrekken van internationale kenniswerkers, onder andere middels onze website en jobportal. Bent u op zoek naar potentiÍle (internationale) tech en IT werknemers? Wilt u op de hoogte gehouden worden van en bijdragen aan onderwijsinnovatie? Er zijn vele mogelijkheden om deel te nemen aan en baat te hebben bij bovengenoemde 3 thema’s van het programma.

Neem voor meer informatie contact op via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl.


46

Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

Hét blad voor Ondernemingen in Helmond

Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 140,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, redactie@zakelijkhelmond.nl


47

VEILIGHEID IN HET VIZIER CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE ONDERHOUD

MELDKAMER

Churchilllaan 204, 5705 BK Helmond | Keizersveld 50, 5803 AN Venray a2bsecurity.nl | T: 0492 - 792494 | E: info@a2bsecurity.nl Gecertificeerd op het gebied van beveiliging | Gegarandeerd 24/7 service Professionele installatie | Materialen van hoge kwaliteit


catering op maat Wij verzorgen catering op maat voor elke groot- en kleinschalige gelegenheid. Ons gekwaliďŹ ceerd en representatieve personeel is in staat om van uw unieke evenement een succes te maken. We leveren alle materialen van servies tot statafels van stoelen tot bestek, van tafels naar een gezellige bar en glaswerk, eventueel een spectaculair ingerichte feesttent in alle maten uitgebreid met eventuele sfeerverlichting, tapijt etc etc. VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

culinair Of het gaat om buffetten, walking diner, bittergarnituren, diversiteit amuses, dranken etc. etc. we geven een smaakvolle invulling aan uw culinaire wensen. We realiseren het feest dat u voor ogen heeft binnen het door u gesteld budget. Niks is standaard en wij zullen dan ook eerst naar uw persoonlijke wensen luisteren Besteed de catering uit aan een specialist; Het team van de Steenoven!

Tevens werken wij samen met een correct verhuurbedrijf wat ook top kwaliteit heeft, schoon materiaal en enorm exibel is.

Automotivecampus 30 - 5708 JZ Helmond - Tel.: 0492-507507 info@steenoven.nl - www.steenoven.nl

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week