__MAIN_TEXT__

Page 1

Helmond 2019 • 5de jaargang nummer 11 • December

4-5

PensioenVos nu voor later lees verder op pagina 4-5

PensioenVos

10-11

Peelland Advocaten

17-19

Dierenambulance Helmond

27-29

Bedrijventerreinen Helmond

36-37

Afdeling Online wint FD Gazellen Award

40-41

Opening nieuw pand Senzer en LIPS+

45

Terugblik Beurs Nieuwe Stijl


2

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


3

NIEUW: ZAKELIJK BOODSCHAPPEN DOEN Betaal je boodschappen achteraf op rekening of direct per pin

AL JE BOODSCHAPPEN IN 1 KEER BESTELD

Jumbo, Helmond, Huiskensstraat 2 Azalealaan 64, Dorpsstraat 58D


4

Gert-Jan Vos gelooft in een veranderde rol van adviseur

PensioenVos kijkt nu naar later Door Susan Verheij De tijd was rijp. Gert-Jan Vos zette na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben de stap om als ondernemer verder te gaan. De twijfel werd steeds kleiner en de wil steeds groter. Een kwestie van kennis, kunde en lef combineren. PensioenVos is sinds september 2019 een feit, een verwijzing naar zijn achternaam. Pensioenadvies voor het MKB, ondernemers en particulieren. De Helmonder is zich terdege bewust dat het beroep van pensioenadviseur niet sexy is. “Het imago is oubollig, nou dat ben ik niet. Ik ben geen man met een stropdas maar een jonge enthousiaste ondernemer. Een pensioen klinkt niet aantrekkelijk, men vraagt me daarom regelmatig wat er leuk aan is.” Nou Gert-Jan, wat is er leuk aan? Die vraag beantwoordt hij helder. “Een pensioen is een optelsom van cijfertjes, waar ik goed in ben, maar daarnaast gaat het mij er ook om te kunnen helpen. Feitelijk gaat het om een inkomen voor later en nu de werkplicht tot iemands 67e levensjaar is, wordt het steeds relevanter om daar goed over na te denken. Mensen die eerder willen stoppen met werken of minder willen gaan werken, willen wél weten of ze inkomen hebben én óf dat inkomen past bij hun wensen. Dat maakt het leuk. Ook het sparren met een ondernemer en het aandragen van oplossingen geeft mij een enorme kick”

Veranderde rol tekent Vos

“Ik geloof in een veranderende rol van een adviseur. Deze zou meer gericht moeten zijn op wat iemand wenst en droomt, dan op wat de markt biedt en wat dat kost. Dat tekent mij. Ik luister naar de mensen en breng hun doelen in kaart. En vooral door daar in heldere taal op te antwoorden, een zo persoonlijk mogelijk plan op te stellen, handvatten te geven en ondersteuning te bieden, alleen dan klopt het advies.”

Kwaliteit van leven voorop

Hij zit al 11 jaar in het vakgebied en weet waar hij het over heeft. “Ik houd mezelf goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.” Voor werkgevers is PensioenVos een advieskantoor voor goede invulling van hun arbeidsvoorwaarden op het vlak van pensioen. Pensioenregelingen worden veelal gezien als een ding dat erbij hoort, als een soort vanzelfsprekendheid.” Maar dat is het in de ogen van Gert-Jan helemaal niet. “Het


5

gaat om meer dan een formaliteit. Voor ondernemers is het van belang hoe hun medewerkers duurzaam inzetbaar blijven, zeker in bepaalde sectoren is het niet vanzelfsprekend dat werknemers tot hun 67e kunnen blijven werken. Dat weten zowel de werkgever als de werknemer. Werkgevers willen het over het algemeen goed regelen voor hun werknemers, en natuurlijk ook voor zichzelf. Dat kan centraal, collectief geregeld zijn in een CAO, maar het kan ook zijn dat een bedrijf de vrijheid heeft om zelf regelingen te treffen. Wat en hoe ze dat gaan doen is voor hen vaak een vraagstuk. Een goed pensioen is een soort employee benefit, een voordeel voor werknemers. Daar zijn legio mogelijkheden in, veel mensen hebben daar geen idee van. Zo is het zelfs mogelijk om bij een sollicitatiegesprek aan te geven dat de pensioenregeling die je als werkgever biedt geen eigen bijdrage van de werknemer kent. Dat kan een sollicitant net over de streep trekken.” Werkgevers én werknemers vinden het prettig om inzicht te krijgen in die mogelijkheden, zodat er goede keuzes gemaakt kunnen worden. “Ik help hen dat inzicht te geven.” Gert-Jan, wat is een goede keuze? “Dat is voor iedere werkgever, maar ook voor ieder persoonlijk anders. Ik denk dat bij veel mensen kwaliteit van leven voorop staat, juist daarom is een advies geen overbodige luxe. Plannen voor je pensionering is een andere mindset dan wachten op je pensioen.” Voor ondernemingen fungeert Vos als specialist. “Ik wil iemand zijn die zij kunnen bellen als er vragen zijn en die doorlopend zorg draagt voor invulling van deze arbeidsvoorwaarde. “Van ondernemers wordt vaak verwacht dat zij kennis hebben van alle personeelsaangelegenheden. Niets is minder waar. “Zijzelf of hun medewerkers personeelszaken -als ze die al hebben- hebben veel om handen en weten over deze materie vaak weinig, laat staan van de nieuwste ontwikkelingen. Als specialist op het vlak van pensioenen kan ik hen adviseren en ondersteunen. Gert-Jan Vos maakt ook gebruik van innovatieve methodes. Zo zijn er koppelingen te maken tussen systemen waardoor mutaties automatisch verstuurd worden. “Ook kan het prettig zijn om mij in te schakelen bij een gesprek met een werknemer, al is het maar omdat ik er objectief naar kan kijken.” Tja, klinkt logisch. Als je een stukadoor of arts nodig hebt, schakel je die ook in.

Moeilijker dan nodig

Hij legt ook uit: “Heel vaak wordt gedacht dat het moeilijke materie is, echter vaak wordt het moeilijker gemaakt dan nodig is. Niets regelen betekent ook dat er later niets extra’s is. Ik leg het eenvoudig uit en ik help inzicht te krijgen. Elke inwoner van Nederland weet heus wel dat een oudedagsvoorziening nodig is, maar heeft geen zin om het uit te zoeken. Men is huiverig. Toch is dat niet nodig. Het is aan mij om mensen vertrouwen te geven.” Gert-Jan Vos benadrukt dat hij de mensen voor wie hij werkt een aangenaam gevoel wil geven over hun pensioen. “De persoonlijke relatie is echt van belang. Eerst ziet men alleen wat het kost, maar men mag echt verwachten een eerlijk advies te krijgen. Ik wil niet in producten denken maar uitgaan van wat de beste oplossing is. Een duidelijk inzicht in hun persoonlijke situatie biedt ook rust.”

Andere opties voor DGA dan voor ZZPér

Ook werkgevers zelf staan vaak te weinig stil bij hun financiële positie en hun pensioenopbouw. Het is immers nooit zeker

hoe een eventuele bedrijfsoverdracht gaat verlopen. Ook de vorm van uw onderneming vergt een andere aanpak. Zo hebt u als DGA andere opties dan wanneer u ZZP’er bent. “Ik kan met mijn kennis bijdragen aan betere keuzes.” Waar niet iedereen bij stil staat, is dat een goed inzicht in het pensioen er niet alleen is voor de persoon zelf. “Ook een mogelijke partner of het hele gezin kan baat hebben bij een goede regeling. En vice versa natuurlijk. De één werkt 30 jaar bij eenzelfde werkgever, de partner heeft bijvoorbeeld een conjunctuurgevoeliger vak en kent meerdere ex-werkgevers. Dat alleen al kan een reden zijn om inzicht te willen krijgen en te kunnen anticiperen op de toekomst. Dan komen secundair al snel vragen rondom financiële planning naar voren. “Zeker, als je gaat kijken naar de gewenste, toekomstige situatie is het logisch om ook de huidige situatie daarin mee te nemen.”

www.pensioenvos.nl Kennissessie Vrouw& Pensioen in januari PensioenVos kiest ervoor om zijn kennis te delen. In januari (datum nader te bepalen) is er een door hem georganiseerde workshop Vrouw& Pensioen. Samen met Jantine van den Boom, zij heeft in Gemert een coachingspraktijk. Waarom speciaal een bijeenkomst voor vrouwen? “Allereerst omdat zij ook op de hoogte willen zijn van hun eigen financiële situatie. Ten tweede verlangt hun situatie vaak een andere benadering van het pensioenvraagstuk. Ook vinden zij het soms prettiger om vragen te kunnen stellen onder elkaar. Ze worden steeds zelfstandiger en willen zichzelf beter informeren. Bovendien werken zij veelal niet fulltime, wat weer gevolgen heeft voor hun pensioen. Er wordt al volop interesse getoond.” Wie ook wil deelnemen, kan dat doorgeven aan info@pensioenvos.nl De bijeenkomst is kosteloos.


6

Merry Christmas & HAPPY NEW YEAR

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS! Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


7

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl

Light & Sound solutions T: 06 22 13 07 25 0217197.pdf 1

info@vglpro.nl

www.vglpro.nl 27-9-2018 15:14:32


8

TE KOOP Wethouder van Nunenstraat 10-12d, Helmond Het betreft een bedrijfsgebouw met kantoren in twee bouwlagen op een kleinschalig bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Helmond. Oppervlakte:

Kantoor (begane grond) Kantoor (verdieping) Showroom (verdieping ) Bedrijfshal

Circa 610 m² Circa 432 m² Circa 260 m² Circa 770 m²

Parkeerplaatsen: Op eigen terrein zijn er circa 30 parkeerplaatsen aan de achterzijde en diverse parkeerplaatsen rond om het gebouw. Aanvaarding:

Koopprijs nader overeen te komen

In overleg.

Bereikbaarheid: Het object is uitstekend bereikbaar. Zowel per openbaar vervoer als per auto. Op circa 10 minuten loopafstand bevinden zich het nieuwe Centraal Station en de bushaltes, deze zijn zeer nabij het centrum van Helmond gelegen.

TE KOOP Middendijk 28-30 Helmond Op goed ontsloten bedrijventerrein “Hoogeind” gelegen bedrijfsperceel met bedrijfshal en dienstwoningen type twee onder een kap. Kadastraal bekend Gemeente Helmond, sectie H, nummers 1008, 1009 en 1010. Het object is gebouwd in 1967 met huisnummer 28 en 30. Oppervlakte:

Perceel 1.416 m² Bedrijfsruimte achter Circa 500 m²

Parkeerplaatsen: Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Bereikbaarheid: Het object is gelegen nabij één van de uitvalswegen c.q. de hoofdtoegangsweg van het bedrijventerrein “Hoogeind”. Provinciale wegen N266 (Weert – Den Bosch) en N279 (Asten – Veghel) zijn binnen 10 autominuten bereikbaar. Vanuit deze locatie is er een ook goede verbinding met de A67 (Eindhoven - Venlo) en de A270 (Helmond – Eindhoven).

Koopprijs nader overeen te komen

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


9

TE HUUR Veestraat 23a, Helmond In het kernwinkelapparaat van Helmond gelegen winkelruimte. In de directe omgeving zijn onder andere gevestigd: We Fashion, Witteveen, van Dal Mode, Blokker, Jeans Center, Jola mode, Hema, van Oorschot Mode, Rituals, Casa, Holland + Barrett, Ziengs, Vodafone, Ici Paris XL, Didi mode, Bakker Bart, Wibra en Zeeman. Oppervlakte:

Circa 197 m²

Parkeerplaatsen: Voldoende parkeergelegenheid in het centrum: Parkeergarage Elzas, parkeerterrein achter de Hema en aan de Torenstraat (gratis) en parkeergarage City / Monkeytown

Huurprijs nader overeen te komen

Beschikbaar per: In overleg.

TE KOOP / TE HUUR Willemstraat 5-7 Beek en Donk Aan de Zuid-Willemsvaart gelegen bedrijvencomplex. In de omgeving zijn onder andere gevestigd; van Hout & Zo. meubels, Sportcentrum Coach, restaurant Uniek, Raswa Scooters, Emilio Cars, Zorgboog In Balans, AZ-glas, GGD Brabant ZO, Avia, Ultimate Dream e.a. Oppervlakte: Showroom circa 420 m²; Bedrijfsunits circa 100 m² tot 300 m²; Hal 1 circa 610 + 160 m²; Hal 2 circa 315 m²; Parkeerplaatsen: Voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Aanvaarding:

In overleg.

Bereikbaarheid: Via de Gemertseweg is de nabijgelegen Rijksweg N279 (’s-Hertogenbosch-Helmond) snel te bereiken, welke Beek en Donk direct verbindt met buurgemeenten en steden als Veghel en Helmond. De op- en afritten van autosnelwegen A50 (Eindhoven-Nijmegen) / A67 (Eindhoven-Venlo) / A2 (Eindhoven-Maastricht) zijn gelegen op ca. 15 autominuten.

Huur / koopprijs nader overeen te komen

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


10

Beëindigen in de proeftijd Zoals waarschijnlijk bij eenieder bekend, is het in beginsel niet mogelijk om een arbeidsovereenkomst zonder voorafgaande toestemming (tussentijds) te kunnen beëindigen, ongeacht of deze voor bepaalde of voor onbepaalde tijd is aangegaan. Dit is slechts in een aantal situaties anders. In dit artikel zal ik ingaan op de beëindiging in de proeftijd. Wanneer kan een proeftijd worden afgesproken en waaraan moet dan worden voldaan?

Beëindiging in de proeftijd

In de wet is bepaald wanneer een proeftijd mag worden overeengekomen. Dit mag uitsluitend in de eerste arbeidsovereenkomst die tussen partijen wordt overeengekomen. De reden hiervoor is dat de proeftijd bedoeld is om te kunnen beoordelen of de werknemer wel geschikt is om de werkzaamheden te kunnen verrichten die bij zijn functie behoort en of hij binnen het team van werknemers past bij de werkgever. Een uitzondering hierop bestaat als de werknemer bij de werkgever een compleet andere functie gaat vervullen dan hij tot dat moment deed en waarvoor compleet andere vaardigheden of verantwoordelijkheden nodig zijn dan voor de oorspronkelijke functie. In dat geval kan er een reden zijn om een nieuwe proeftijd op te nemen in de arbeidsovereenkomst. De proeftijd mag bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd twee maanden bedragen. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hangt het af van de duur van de overeenkomst of een proeftijd mag worden overeengekomen en zo ja, hoe lang die is. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden of korter mag geen proeftijd worden afgesproken, bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van meer dan zes maanden, maar korter dan twee jaar mag een proeftijd worden afgesproken van één maand en bij een arbeidsovereenkomst van twee jaar of langer mag een proeftijd worden afgesproken van twee maanden. En bij een arbeidsovereenkomst voor be-

paalde tijd van meer dan zes maanden, maar korter dan twee jaar kan een proeftijd van twee maanden worden afgesproken als dit in een cao wordt geregeld. Een proeftijd geldt ook niet automatisch, maar moet expliciet worden afgesproken tussen werkgever en werknemer in de arbeidsovereenkomst. Wordt in de arbeidsovereenkomst niets afgesproken, dan geldt geen proeftijd. Als een proeftijd wordt afgesproken tussen partijen die niet voldoet aan de voorwaarden die de wet hiervoor stelt, dan is de hele proeftijd nietig. Dat betekent dat er geen proeftijd is overeengekomen. Dus als een proeftijd wordt afgesproken van twee maanden in een arbeidsovereenkomst van één jaar, is de hele proeftijd ongeldig. Zelfs als de werkgever binnen de eerste maand de arbeidsovereenkomst wil opzeggen in de proeftijd, dus binnen de periode die wel als proeftijd had mogen worden afgesproken, is dat dus niet mogelijk. Bij een ontslag in de proeftijd op basis van het proeftijdbeding hoeft door werkgever en werknemer ook niet perse een reden worden opgegeven voor het ontslag. Ook hoeft geen opzegtermijn in acht te worden genomen. De arbeidsovereenkomst kan per direct worden beëindigd. Wel is er een beperking voor wat betreft de reden voor beëindiging. De reden mag niet zijn gelegen in een opzegverbod, zo heeft de Hoge Raad (de


11

hoogste rechter in Nederland) al een paar keer bepaald. Volgens de Hoge Raad kan bij een proeftijdontslag sprake zijn van misbruik van bevoegdheid bij een discriminatoir ontslag. Een proeftijdontslag kan daarom in strijd zijn met de norm van goed werkgeverschap. Let dus op dat een proeftijdontslag bij ziekte van een werknemer toch goed wordt onderbouwd. Hiermee kan worden voorkomen dat de werknemer er een beroep op doet dat het ontslag weliswaar in de proeftijd is gedaan, maar dat sprake is geweest van een discriminatoir ontslag. Een voorbeeld hiervan is dat een medewerker in de proeftijd wordt ontslagen die blijkt chronisch ziek te zijn, terwijl vlak daarvoor door de werkgever nog was gemeld dat de werkgever zeer tevreden was over de werknemer. Als de werkgever in dat geval niet duidelijk kan maken wat er is veranderd, loopt hij het risico dat de werknemer zich erop beroept dat weliswaar sprake was van een ontslag in de proeftijd en dat het ontslag inderdaad in de proeftijd was gegeven, maar dat desondanks sprake is van een discriminatoir ontslag en dat dit ontslag kan worden ‘vernietigd’.

dus niet is afgesproken. Gelet op dit alles, zo stelt het Gerechtshof, moet artikel 1.1. van de arbeidsovereenkomst zo worden uitgelegd, dat partijen een duur van de arbeidsovereenkomst van zes maanden zijn overeengekomen. Dat heeft tot gevolg dat het in artikel 2 van de arbeidsovereenkomst opgenomen proeftijdbeding nietig is. Gevolg hiervan is dat het ontslag niet in stand kan blijven en het dienstverband in stand blijft, dan wel dat de werkgever aan werknemer een vergoeding moet betalen vanwege onregelmatige opzegging. Deze bedraagt het salaris voor de periode dat het dienstverband nog zou hebben geduurd. Een duur grapje dus voor de werkgever!

Daarnaast moet goed worden opgelet dat niet een proeftijd wordt aangegaan in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden, maar dat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor langer dan zes maanden. Over een dergelijke situatie is geoordeeld door het Gerechtshof in Den Bosch. In de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer staat onder meer het volgende vermeld: “Artikel 1. Functie, duur, arbeidstijd en arbeidsplaats 1.1 Werknemer treedt met ingang van 11 februari 2016 in dienst voor bepaalde tijd van 6 maanden bij werkgever in de functie van […..]. De arbeidsovereenkomst eindigt derhalve van rechtswege, zonder dat opzegging is vereist, op 11 augustus 2016. (…) Artikel 2. Proeftijd 2.1 De eerste maand na aanvang van deze overeenkomst geldt als proeftijd in de zin der wet. Het Gerechtshof oordeelt dat in de eerste zin wordt gesproken over een bepaalde tijd van zes maanden en dat in de tweede zin het woord “derhalve” wordt gebruikt. Op basis hiervan vindt het hof dat partijen een duur van de arbeidsovereenkomst van zes maanden zijn overeengekomen en niet van zes maanden plus één dag. Dat er in artikel 2 van de arbeidsovereenkomst een proeftijdbeding is opgenomen, is onvoldoende om te concluderen dat partijen een duur van zes maanden en één dag overeen wilden komen. Het Gerechtshof oordeelt tevens dat, als de werkgever een arbeidsovereenkomst voor de duur van zes maanden en één dag had willen afspreken, met het oogmerk om een proeftijd te kunnen afspreken, van haar verwacht had mogen worden dat zij dit voor of bij het sluiten van de arbeidsovereenkomst duidelijk met de werknemer zou hebben gecommuniceerd en (aansluitend) duidelijk in de arbeidsovereenkomst zou hebben vermeld.

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor advies over het opnemen van een proeftijdbeding en wanneer daarvan gebruik kan worden gemaakt, kunt u terecht bij Peelland Advocaten (www.peellandadvocaten.nl), gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst.

En omdat niet is gebleken dat duidelijk aan de werknemer is gecommuniceerd dat de duur van de arbeidsovereenkomst zes maanden en één dag betrof en waarom dit voor de werkgever van belang was, komt het Gerechtshof tot de conclusie dat dit

Erik Jansen Advocaat


12

VEILIGHEID IN HET VIZIER CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE ONDERHOUD

MELDKAMER

Churchilllaan 204, 5705 BK Helmond | Keizersveld 50, 5803 AN Venray a2bsecurity.nl | T: 0492 - 792494 | E: info@a2bsecurity.nl Gecertificeerd op het gebied van beveiliging | Gegarandeerd 24/7 service Professionele installatie | Materialen van hoge kwaliteit


13

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!

TO U R S

* Zakelijk vervoer * Groepsreizen * Rolstoeltouringcar

B .V.

Bustripjes.nl Bus

* Business Taxi * Airport transfers * Zieken- en Zorgvervoer

WWW.BERGERHOF.NL | WWW.BUSTRIPJES.NL Wilhelminastraat 78 | 5731 ER Mierlo | T: 0492-662260 | info@bergerhof.nl


14

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhanke lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Brabant Autolease is onderdeel van Autodroom Helmond. uniek concept. Dit is namelijk de erg snel. Brabant Autolease gaat graag met uEen in gesprek en samen eerste locatie in Nederland waar u met al uw autowensen aan het juiste adres bent. Dus ook voor (private) lease. met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Alle bedrijven en medewerkerkers bij Autodroom Helmond gaan nét een stapje verder. Deze Want is méér. goed advies en hoogstaande bedrijven versterken elkaar. U kunt dusmobiliteit rekenen op persoonlijk,

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

service.

Kies voor gemak Brabant Autolease is hét adres voor leasing. Dat betekent dat wij alles van A tot Z regelen. Wij geloven in ontzorgen. U wilt niet uw winterbanden bij het ene bedrijf verwisselen en bij het andere bedrijf reparaties uit laten voeren. Gemák, daar draait het volgens ons om bij leasing.

Wij staan voor u klaar.

Volop mogelijkheden En gemak, dat bieden wij. Zo is de keus aan u! Wij hebben een uitgebreid Volkswagen Volvo Fiataanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s en zijn niet gebonden aan een merk. Onze leasecontracten bieden dat gemak ook. Er is een keuze uit een looptijd van 24 tot 48 maanden en daarnaast behoort shortlease (vanaf 3 maanden) tot de mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor medewerkers met een tijdelijk contract. De voordelen van Brabant Autolease op een rijtje: • • • • • •

Persoonlijk Type Lokaal Gedreven Maatwerk Bijtelling Klantgericht Volop mogelijkheden

• Full operationele Type lease en netto operationele lease • Zowel zakelijk als privé leasen • Grote voorraad gebruikte auto’s • Onderhoud Bijtelling en service op één adres • Scherpe tarieven

Contact Brabant Autolease Type Autoboulevard Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Lease

Tel: 0492 588 972 info@brabantautolease.nl

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21eonder 5705 DK Helmond Voor uw gemak alles een dak! Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


15

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


16

De beleving van de gasten… daar draait het om...

Ook voor al uw kerstborrels en nieuwjaarsreceptie!

eren

etings • Lunchen • Din

Feesten • Borrelen • Me

Asdonkseweg 6 • 5735 SP Aarle-Rixtel T: 0492 - 550 871 • E: info@landgoeddenheikant.nl

www.landgoeddenheikant.nl


17

Oproep tot ‘huren’ van een dierenverblijf

Uitbreiding werkgebied Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. Het verzorgingsgebied van Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. wordt groter. Vanaf 1 januari 2020 is de dierenambulance voor inwoners van de gemeenten Helmond, Laarbeek, Asten, Someren en Gemert-Bakel 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor noodgevallen. Na een melding rukt de ambulance zo snel mogelijk uit om het gewonde of gevonden dier op te halen. Gewonde dieren krijgen direct de benodigde eerste hulp en indien nodig verdere medische zorg door de dierenarts. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt het overgrote deel van de hulp gedaan door vrijwilligers. Zij zijn actief in het asiel aan de Grasbeemd 17 in Helmond, waar ook gevonden dieren (tijdelijk) verblijven. Zij zoeken huurders voor hun dierenverblijven en ‘tank’sponsoren.


18

De Dierenambulance Helmond e.o. is al ruim 30 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door onze vrijwillige medewerkers opgehaald of door een vinder naar hun locatie in Helmond gebracht.

Uitbreiding verzorgingsgebied: meer dierenambulances en meer vrijwilligers

Het verzorgingsgebied bestaat vanaf 1 januari 2020 uit de woonplaatsen: Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Elsendorp, Gemert, Handel, Helmond, Heusden, Lierop, Lieshout, Mariahout, Milheeze, De Mortel, Ommel, De Rips, Someren, Someren-Eind en Someren-Heide. Bedrijfsleider Twan Spierings zegt namens de Dierenambulance Helmond: “Dit grotere gebied maakt een uitbreiding van twee naar drie dierenambulances noodzakelijk. Deze zijn alle drie beschikbaar gesteld door Stichting Dierenlot. Onze derde ambulance gaat al vanaf 20 december 2019 rijden, dat vergt ook qua

organisatie nogal wat. De inwoners in het verzorgingsgebied zullen merken dat de responsetijd sterk versnelt ten opzichte van de huidige situatie.”

Dierenverblijf sponsoren

“Hoewel wij erg blij zijn met de derde wagen en de mooie bijdrage die we via Rabobank Clubkas Campagne ontvingen, maken we behoorlijk wat kosten. We zouden het zeer op prijs stellen als er bedrijven zijn die bereid zijn om bijvoorbeeld de kosten van een tankbeurt of onderhoudsbeurt op zich te nemen. Ook worden nog sponsoren gezocht die een kattenkooi of hondenverblijf willen adopteren, respectievelijk slechts 100 en 250 euro per jaar. Je huurt als het ware een verblijf en krijgt er naamsvermelding voor terug. Die bedragen kan menig bedrijf vast missen, dan kunnen wij investeren in de nodige medische kosten en voeding die de dierenverzorging met zich meebrengen.” Wellicht een goede invulling van de kerstgedachte?


19

Met het groter worden van het verzorgingsgebied en de uitbreiding van dierenambulances, wordt ook de vraag naar vrijwilligers groter. “We zijn dringend op zoek naar chauffeurs en bijrijders op onze ambulances, naar centralisten om meldingen aan te nemen en naar vrijwilligers bij onze dierenopvang.” Spierings vervolgt: “Helaas zijn veel van die dieren door hun eigenaren afgedankt, verwaarloosd, weggedaan of zelfs letterlijk als oud vuil weggegooid of uit de auto gezet. Ook worden dieren aangetroffen op bedrijventerreinen, wij vangen ze op en steriliseren ze. Andere dieren leven vrij in de natuur, zijn echte zwervers, zijn ziek of hebben een ongeluk gehad. In alle gevallen worden deze dieren met de beste zorg en liefde door onze vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald en vervoerd. Overleden dieren zonder eigenaar mogen wij alleen in de gemeente Helmond ophalen. Voor het ophalen van overleden dieren in de andere gemeenten moeten inwoners contact opnemen met de eigen gemeente.”

Opvang in het dierenasiel

Ons dierenasiel biedt opvang aan honden, katten en andere huisdieren die geen onderdak meer hebben. Bij zwerfkatten, zwerfhonden en andere huisdieren zonder eigenaar die bij ons binnen komen, wordt in eerste instantie op allerlei manieren (via Stichting Amivedi, onze eigen website en Facebook) geprobeerd om de rechtmatige eigenaar te vinden. Mocht dat na 14 dagen niet gelukt zijn dan zoeken we op een verantwoorde

wijze naar een nieuw baasje. Ook dieren die door hun eigenaar om diverse redenen (ziekte, verhuizing, enz.) aan ons asiel worden afgestaan, worden liefdevol opgenomen. In het wild levende dieren worden na verzorging teruggeplaatst in de natuur. Indien dat niet mogelijk is, worden deze dieren naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht.

Bezoeken en adopteren

Inwoners van de genoemde gemeenten kunnen katten en kittens tijdens openingstijden bezoeken in het dierenasiel. Het bezoeken van de honden kan alleen op afspraak. Als mensen zelf geen vervoer hebben, dan kunnen zij tegen betaling de dierenambulance ook inschakelen om bijvoorbeeld met het huisdier naar de dierenarts te gaan, of om het overleden huisdier op te laten halen. Indien gewenst verzorgt de Dierenambulance tegen meerprijs ook de crematie of begrafenis van huisdieren.

Bereikbaarheid Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Voor noodgevallen is de dierenambulance 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op telefoonnummer 0492513971. Voor overige vragen of voor contact met het dierenasiel zijn de medewerkers via hetzelfde telefoonnummer te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. Het dierenasiel is open op maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen is het asiel gesloten.

Het bezoekadres is: Grasbeemd 17, 5705 DE Helmond. info@dierenambulancehelmond.nl. www.dierenambulancehelmond.nl. Facebook: www.facebook.com/ dierenambulancehelmond.


20

KAN HET ANDERS? WIJ DENKEN VAN WEL... Met een creatieve en bekwame blik gaan wij uw bedrijfskundige en financiële uitdagingen te lijf. Juist door ANDERE PADEN TE BEWANDELEN dan gebruikelijk. Zo behaalt ons enthousiaste team het grootste voordeel voor u! Gebruik maken van onze 26464/10

ideeën? Bel 0492 50 53 00 voor uw NH Adviseur.

BEDRIJFSKUNDIG BANCAIR BELASTINGADVIES


21

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediënten en een ongeëvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie.

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85

info@coffeesystems.nl www. coffeesystems.nl

Wenst u fijne feestdagen! J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl


22

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

coaten

Poedercoating

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

Wij staan altijd VAN voor u klaar! RENEE VEGHEL Wij zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in de INKOOP / ADMINISTRATIE finishing touch van staalproducten: het afwerken door 0493 - 691837 middel van duurzame methodieken en materialen. Wij leveren onder andere aan de foodindustrie, renee@astrastramon.nl gevelbouw, interieurbouw en metaalindustrie.

Heb jij de gouden tip voor ons? Wij groeien hard en hebben versterking nodig. Voor onze vestiging in Helmond (gericht op RVS Finish25 jaar ervaring: uitstekende vakkennis en een ing) zijn we op zoek soepel proces naar een Glasparelstraler We voorzien uw staalproducten van een duurzame, (32 tot 40 uur). Ben of beschermende laag op het hoogste kwaliteitsniveau. RVS Finishing Bouwschadeherstel ken jij iemand die deze Ons full service dienstenpakket kenmerkt zich door de baa n zoekt? flexibiliteit en korte lijnen. Onze mensen samengevat: ma il dan naar: jarenlange ervaring gecombineerd met passie en info@astrastramon.nl enthousiasme. Deze combinatie maakt ons tot een prettige en betrouwbare partner om mee samen te werken.

Poedercoaten

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

Graandijk 5 | 5704 RB HELMOND 0493 691 837 | info@astrastramon.nl | www.astrastramon.nl

www.astrastramon.nl


23

Kerstkaarten voor het bedrijfsleven Met trots presenteren wij u de grootste collectie kerstkaarten, waarbij veelzijdigheid en uitstraling de boventoon voeren. Ook dit jaar weer een breed assortiment kerstkaarten met keuze uit vele Goede Doelen.

Heeft u interesse? Bel even naar 0492-527250 of u kunt de boeken via de mail aanvragen: winkel@black-colors.nl Black & Colors zal er voor zorgen dat alles op tijd geregeld is.


24


25

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl

HAL 500 m 2 4m hoog, roldeur 3,7m. Te huur op jaarbasis. Huurprijs is nader overeen te komen.


26

LOGISTIC FORCE IS GESPECIALISEERD IN HET SAMENBRENGEN VAN WERKGEVERS EN WERKNEMERS EN OPLEIDINGEN BINNEN TRANSPORT EN LOGISTIEK

UITZENDEN RECRUITMENT OPLEIDEN PAYROLL LOGISTIC FORCE EINDHOVEN DE DONGE 2 5684 PX BEST T: 040 - 787 36 60 eindhoven@logisticforce.nl

WWW.LOGISTICFORCE.NL


27

Bijeenkomsten voor ondernemers

De jaarlijkse bijeenkomsten voor ondernemers die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen in Helmond zijn weer gepland. Als ondernemer word je geïnformeerd over lopende projecten op het bedrijventerrein waar je bedrijf gevestigd is. Er is gekozen om een thema centraal te stellen. In 2020 zal dat Beheer en Onderhoud zijn, heel relevant voor elk bedrijf. Een goed onderhouden pand zorgt ook voor een goede uitstraling. Tijdens de bijeenkomsten, die niet voor niets in de januarimaand gehouden worden, bestaat uiteraard de mogelijkheid om elkaar goed, gezond nieuwjaar te wensen en om te netwerken met elkaar. Wie weet volgen daar nog mooie opdrachten uit voor 2020. Kom ook, laat je informeren en ontmoet andere Helmondse ondernemers. • BZOB Maandag 20 januari 12.00 -14.00 – bij Kemie • Hoogeind-De Weijer Dinsdag 21 januari 12.00 - 14.00 uur – bij Sligro • Groot Schooten Maandag 27 januari 12.00 - 14.00 uur – bij Place for Bizz • Helmond West Dinsdag 28 januari 12.00 - 14.00 – bij BCT

Ben je ondernemer op een van de bedrijventerreinen? Meld je snel aan via de website van Stichting Bedrijventerreinen Helmond. Save the Date en zorg dat je erbij bent!


28

Samen circulair met InduSym Sinds de lancering van het InduSym platform heeft het parkmanagement van bedrijventerreinen diverse matches gerealiseerd o.a. met Franke, Kuijpers, Du PrĂŠ, Sherart en bedrijven uit Laarbeek. Het tot stand brengen van langdurige samenwerkingen blijft een uitdaging, dus de komende tijd gaan zij meer de diepte in om matches in de praktijk te brengen.

Ook in de breedte levert het verzamelen van informatie over reststromen resultaat op. Met de materialen in de InduSym database starten zij collectieve projecten zoals afvalinzameling via een Bedrijvenmijn op Groot Schooten, het lokaal recyclen van water via de proceswaterfabriek op BZOB en het zoeken naar een nieuwe bestemming voor oud papier.

Staan uw reststromen nog niet op InduSym, maar wilt u ook resultaat uit uw afval? Wij komen graag bij u op locatie om een materialenscan uit te voeren. Neem contact op via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl


29

Extra subsidie voor zonnepanelen in 2020 Voor ondernemers zijn er ook het komend jaar nog volop mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen met een aantrekkelijke subsidie. 1. Duidelijke luchtfoto van het dak inclusief de afmetingen, waarop de zonnepanelen ingetekend zijn; 2. Netaansluiting groter dan 3 x 80 ampère; 3. Inventarisatie van de kwaliteit van de dakbedekking, liefst conform NEN 2767 waaruit blijkt dat de restlevensduur van de dakbedekking ten minste 10 jaar bedraagt; 4. Controle van de constructiesterkte, die aangeeft dat er tot 15 kg per m2 aan aanvullende daklast geplaatst kan worden, dit hoeft nog geen volledige berekening te zijn, een voorlopige indicatie is voldoende;

Minister Wiebes kondigt aan dat er in het voorjaar van 2020 (maart) een extra ronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) wordt opengesteld. Hiertoe wordt budget gebruikt dat in 2019 overblijft. Budget dat niet uitgekeerd is als gevolg van de stikstofproblematiek en de transportschaarste voor elektriciteit. Ondernemers die zich goed voorbereiden maken de grootste kans op subsidie. Een goede subsidieaanvraag is in elk geval onderbouwd met de volgende zaken:

5. Een positieve transportindicatie moet worden aangevraagd via de website https://www.enexis.nl/zakelijk/duurzaam/ transportindicatie, zodat u aan kunt tonen dat de opgewekte elektriciteit ook teruggevoerd kan worden in het net. Met deze zaken en een goed haalbaarheidsonderzoek is het aanvragen van een SDE+ subsidie eenvoudig en in 98% van de gevallen succesvol. Wij helpen u graag op weg. Neem contact op via parkmanager@bedrijventerreinhelmond.nl

KVO certificaat goed voor 15 % korting op verzekering Stichting Bedrijventerrein Helmond heeft een raamovereenkomst gesloten waarin tot 15% korting wordt gegeven op de brandverzekering aan ondernemers op de bedrijventerreinen. Het geldende KVO certificaat en dekkend cameratoezicht systeem zijn voldoende borging om deze korting aan ondernemers te verlenen. Voor met name het MKB is dit interessant. De raamovereenkomst geldt per 1 januari 2020 en is getekend met Rabobank/Interpolis, maar ook bij uw eigen verzekeraar kunt u vragen om korting. U kunt het Keurmerk Veilig Ondernemen certificaat opvragen via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl. Tevens kunt op de website van Stichting Bedrijventerreinen Helmond terecht voor tips op het gebied van veiligheid en bijvoorbeeld ook een digitale calamiteitenkaart downloaden.

www.bedrijventerreinenhelmond.nl


30

ONDERSCHAT DE IMPACT VAN BEDRIJFSBRAND NIET! Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar bij veel ondernemers is de preventie niet goed op orde. De gevolgen kunnen groot zijn voor uw onderneming. Uiteraard kunt u schade hebben aan uw gebouw of inventaris, maar de bedrijfsschade is vaak veel groter. In meer dan de helft van de gevallen gaat het bedrijf failliet. Ook bij een kleine brand, is er een kans dat uw bedrijf een tijd stil komt te liggen. Uw omzet daalt, maar uw bedrijfskosten lopen gewoon door. Wij adviseren u over brandrisico’s, brandpreventie en kijken samen naar verzekeringsoplossingen, zoals een bedrijfsschadeverzekering. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neemt u dan contact met ons op.

Europaweg 158 5707 CL Helmond

088-8000900

WWW.RIVEZ.NL

info@rivez.nl


31

KOEL,- VRIESCELLEN, KOELTOONBANKEN MAAR OOK GEKOELDE PRODUCTIELIJNEN. VEKAH HEEFT MEER DAN 35 JAAR ERVARING OP DEZE KOELTECHNIEKEN. VEEL BEDRIJVEN WERKEN MET ONZE PRODUCTEN.

DE AARDE LEVERT ONS WARMTE, UIT DE GROND MAAR OOK UIT WATER EN LUCHT. WIJ LEVEREN DE TECHNIEK OM DEZE WARMTE TE GEBRUIKEN VOOR RUIMTE VERWARMING MAAR OOK VOOR WARMWATERSYSTEMEN.

DE OPWARMING VAN DE AARDE LEIDT TOT HOGERE TEMPERATUREN OOK IN NEDERLAND. WIJ HELPEN U OM HET KOEL TE HOUDEN IN DE ZOMER. MAAR WIST U DAT EEN AIRCO OOK ALS VERWARMING TE GEBRUIKEN IS? HET RENDEMENT IS ZELFS NOG HOGER DAN EEN GASVERWARMING. RAADPLEEG VEKAH.

MET REGBAT BESPAART U GELD, HET IS GOED VOOR HET MILIEU!

Zie onze website www.regbathelmond.nl voor meer informatie of bel ons direct op 0492-330039 en mailen kan natuurlijk ook naar helmond@regbat.nl


32

catering op maat Wij verzorgen catering op maat voor elke groot- en kleinschalige gelegenheid. Ons gekwaliďŹ ceerd en representatieve personeel is in staat om van uw unieke evenement een succes te maken. We leveren alle materialen van servies tot statafels van stoelen tot bestek, van tafels naar een gezellige bar en glaswerk, eventueel een spectaculair ingerichte feesttent in alle maten uitgebreid met eventuele sfeerverlichting, tapijt etc etc. VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

culinair Of het gaat om buffetten, walking diner, bittergarnituren, diversiteit amuses, dranken etc. etc. we geven een smaakvolle invulling aan uw culinaire wensen. We realiseren het feest dat u voor ogen heeft binnen het door u gesteld budget. Niks is standaard en wij zullen dan ook eerst naar uw persoonlijke wensen luisteren Besteed de catering uit aan een specialist; Het team van de Steenoven!

Tevens werken wij samen met een correct verhuurbedrijf wat ook top kwaliteit heeft, schoon materiaal en enorm exibel is.

Automotivecampus 30 - 5708 JZ Helmond - Tel.: 0492-507507 info@steenoven.nl - www.steenoven.nl

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week


33

www.black-colors.nl

BETROUWBAAR, SNEL EN PROFESSIONEEL

VOOR AL UW XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING • FLYERS STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN • PENNEN CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN • PLASTIFICEREN ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN ETC. ETC. ETC. ETC. ETC.

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


34

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost Premium Deze mooie sportieve coupe is recent binnen gekomen vanuit USA California. Auto is met zorg door ons geselecteerd in de USA. Deze auto beschikt over de juiste uitvoering en opties die je kunt verwachten bij een echte muscle car. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 44.495,-

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 2 Automaat Blauw metallic

Kilometerstand: 24.217 km Bouwjaar: 2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-Line PlusLine Automaat Dit betreft een nieuwe auto direct uit voorraad leverbaar. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Wit mica

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

€ 49.499,-

1 km 2019 BTW is aftrekbaar

Audi Q7 3.0 TDI e-tron quattro Sport Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 64.950,-

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 5 Automaat Grijs

Kilometerstand: 132.160 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 15-08-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


35

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Kia Stinger 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT De nieuw KIA Stinger GT, exclusief verkrijgbaar bij VDNS Helmond. deze prachtige Gran Turismo beschikt over een 3.3 liter sterke Twinturbo motor met maar liefst 370 PK. en is full option uitgevoerd met o.a. een 360-Graden camera, automatische achterklep, Drive mode select, elektronisch instelbaar onderstel, Stoelverwarming en ventilatie en natuurlijk 7 jaar garantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 74.500,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 17.443 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1a: 28-11-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé 250 4MATIC AMG Chique GLC-Klasse 250 Benzine Coupe met AMG met nog meerdere fabrieksextra‘s o.a. AMG Styling,Night, Schuifdak, Navigatie, Treeplanken, LED, Privacy Glas, Stoelcomfortpakket, Achteruitrijcamera, Spiegelpakket, Verwarmde ruitensproeier, Stoelverwarming en 20 Inch AMG Meerspaak in de fraaie kleur Selenietgrijs metallic. Prijs is incl.BTW . Btw is verekenbaar. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat 992 Seleniet grijs metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: Datum deel 1: BTW Aftrekbaar:

23.310 km 2017 25-04-2017 BTW is aftrekbaar

€ 58.945,-

Mercedes-Benz GLS 350 d 4-Matic AMG Deze volle GLS 350d AMG 4-Matic 7-Persoons Automaat met vele opties o.a. COMAND®, ILS LED, Panoramadak, 360°-camera, AMG Pakket, Airmatic Luchtvering, Stoel ventilatie, Distronic, Trekhaak, Night pakket en nog veel meer in de kleur Obsidiaan zwart in combinatie met Leder zwart heeft nog resterende fabrieksgarantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 99.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 49.544 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1: 09-02-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


36

Lokale bedrijven gezocht voor stagiaires online marketing

Helmonds marketingbureau Afdeling Online wint FD Gazellen Award Afdeling Online heeft een FD Gazellen Award in de wacht gesleept. Hiermee behoort dit online marketingbureau uit Helmond tot één van de 100 snelst groeiende bedrijven van Nederland. De award werd begin november officieel uitgereikt door het Financieele Dagblad. Die prijs krijg je niet zomaar. Aan de hand van een aantal criteria beoordeelt het FD of een onderneming in de prijzen valt. Zo moet je als bedrijf in ieder geval drie jaar ononderbroken een omzetgroei van tenminste 20% per jaar behalen, financieel gezond zijn en een positief netto resultaat hebben.

Gevestigd Helmonds marketingbureau

Online marketingbureau Afdeling Online is in 2013 opgericht door Jaap en Sanne Schepers. Niet voor niets kozen zij de naam, zo fungeren zij als een afdeling op afstand voor bedrijven die geen online marketing team in eigen huis hebben. Velen anderen ondernemen vanuit huis, zij kozen er al snel voor om met een klein team van 3 personen in De Cacaofabriek in Helmond te vestigen. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een bureau van 18 collega’s en sinds vorig jaar zijn zij gevestigd in ‘t Patronaat in Helmond. In dit gebouw in Helmond West was jarenlang een wijkhuis gevestigd, maar nu is het een modern bedrijvencentrum waarin onder andere ook ambachtelijke bedrijven gevestigd zijn. Afdeling Online levert als Google Certified Partner een volledige pakket aan online marketing diensten, van strategie tot uitvoering en optimalisatie. Denk bijvoorbeeld aan adverteren in de zoekmachine (SEA), zoekmachine optimalisatie (SEO), social media marketing, Google Analytics en e-mail-

marketing. Het team bestaat dan ook uit verschillende bevlogen specialisten op deze disciplines. “De afgelopen jaren hebben we keihard gewerkt aan het opbouwen van ons bedrijf. Er zijn collega’s verhuisd naar Helmond voor hun werk: dat is toch gaaf? Het is een fantastische reis met een nog fantastischer team en daar ben ik ontzettend trots op,” klinkt uit de mond van Sanne Schepers, directeur. Wat Afdeling Online uniek maakt, is naar eigen zeggen dat ze zowel voor de commerciële als de non-profit sector werken. En ondanks hun Brabantse roots, heeft Afdeling Online klanten in heel Nederland. Dit alles heeft bijgedragen aan de ontzettende snelle groei van het bedrijf. Afdeling Online behoort nu zelfs tot de 100 snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

De online afdeling die je zelf niet in huis hebt

Afdeling Online profileert zich als de online marketing afdeling zie je zelf niet in huis hebt. Daarmee nemen zij werk voor bedrijven uit handen. Niet geheel toevallig denken ze ook mee over de juiste online strategie. Sanne Schepers vervolgt: “Je kunt met je website of webshop echt flink bijdragen aan je bedrijfsdoelstellingen. Dat weten wij zeker. Dat is waar onze klanten warm voor lopen. Maar hoe pak je dat aan? Waar liggen de kansen? In welke gaten kun je springen?


37

Jaap en Sanne Schepers (eigenaars Afdeling Online) Foto door: Margot de Heide Wat doen je concurrenten? Welke doelen wil je behalen? En hoe maak je die concreet in de vorm van meer bezoekers, downloads of inschrijvingen voor je nieuwsbrief? Onze groei en ons klantportfolio – denk aan opdrachtgevers als Brabant Water, De Rooi Pannen, de Provincie Noord-Brabant, H&M en ICI Paris XL - toont aan dat we dat op een goede, maar ook prettige manier doen.”

Werk jij bij een organisatie in de regio Helmond en Eindhoven en wil jij gekoppeld worden aan een online marketeer? Kijk dan op www.afdelingonline.nl/stagebedrijf voor meer informatie en de voorwaarden.

Liever leren

Sinds 2019 heeft Afdeling Online een eigen opleidingstak waarmee ze inspelen op de groeiende wens van klanten om online marketing in huis te halen. Daarom bieden ze workshops, trainingen en ook een 10-daagse online marketing-opleiding aan vanuit hun kantoren in Helmond en Rotterdam maar ook in huis bij hun klanten. Alle lessen zijn gericht op de praktijk zodat klanten na zo’n les ook zelf aan de slag kunnen met de materie. Jaap Schepers, directeur en online strateeg ziet kansen voor het lokale bedrijfsleven. “Als ik kijk naar de toekomst van ons bedrijf, dan zou ik graag samenwerken met meer bedrijven uit Helmond en omstreken. Wij werken nu vooral voor landelijke partijen, maar ook in deze regio is er nog veel te winnen op online marketinggebied.”

Stageplaats gezocht! Voor enthousiaste online marketeers in opleiding

De behoefte aan goede online marketeers met praktische kennis en vaardigheden groeit. Daarom heeft Afdeling Online in samenwerking met UWV en Servicepunt Leren en Werken een 6-weekse opleiding opgezet om uitkeringsgerechtigden om te scholen. Tijdens de opleiding leren studenten, die dus uit deze arbeidsmarktregio komen, de basis van online marketing. Vervolgens gaan zij dit in de praktijk brengen tijdens een stage van drie tot vijf maanden. Dit project gaat van start in het voorjaar van 2020 en zoekt nog stagebedrijven. Wil je je als onderneming je online bereik en zichtbaarheid naar een hoger niveau tillen, maar je komt wat handjes te kort? Heb jij moeite met een goede online marketeer werven en wil je wel eens een frisse blik naar jouw online marketing? Dan is het interessant om je aan te melden als stagebedrijf.

www.afdelingonline.nl 2e Haagstraat 40 Helmond Je kunt Afdeling Online ook volgen via Linkedin en Instagram.


38

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


39

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645 F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspecificaties.

Kabel B.V.

HERKENT U ALS WERKGEVER DE SIGNALEN? • Is iemand frequent kortdurend ziek? • Wordt er regelmatig om een voorschot gevraagd? • Is er al loonbeslag gelegd? Eén fulltime medewerker met schulden kost de werkgever gemiddeld zo’n € 13.000,- per jaar. Quitte kan er voor zorgen dat de medewerker weer zicht heeft op een financieel gezonde toekomst. 06-15467087 • a.vandeursen@quitte.nu • www.quitte.nu


40

Modern logistiek centrum op Smartpark Gemert

Opening nieuw pand Senzer en LIPS+ Senzer en LIPS+ nemen hun intrek in een hagelnieuw bedrijfsgebouw aan het Wolfswater in Gemert. Het Logistiek Centrum Gemert van Lips+ verhuist naar deze plek. Hier vindt het inpakken van het huurlinnen en dekbedden plaats, dat vervolgens samen met de persoonswas klaargezet wordt voor transport naar zorginstellingen in het hele land. Dit logistieke werk wordt uitgevoerd samen met Senzer, waar mensen met een afstand op de arbeidsmarkt werkzaam zijn. Daarnaast biedt de locatie ruimte aan werkzaamheden voor overige opdrachtgevers van Senzer, waaronder Eurofast.


41

Het gebouw heeft een laadperron voor 8 vrachtwagens met een ruim opgezette expeditieruimte. Daarnaast is er een productiehal voor de inpakwerkzaamheden en een kantoordeel. ‘Bij Lips+ staat maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren hoog in het vaandel’, aldus Arno Senders (bedrijfsmanager Lips+). ‘Vanuit de gedachte dat people, planet & profit elkaar niet hoeven te bijten, maar juist hand in hand kunnen gaan. De vestiging in Gemert staat op trede 3 van de PSO-prestatieladder; de hoogst haalbare erkenning als het gaat om de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lips+ heeft een jarenlang partnerschap met werkbedrijf Senzer. Deze nieuwe bedrijfslocatie ligt op het Smartpark.

nisaties en gemeenten intensief samen te werken. Senzer voert als werkbedrijf de Participatiewet uit voor zeven Peelgemeentes (Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren). Daarmee bedient het een arbeidsmarktregio van 250.000 inwoners. In totaal zijn er bij en via Senzer 3.250 mensen aan het werk.

Lips+

LIPS+ is in Nederland dé landelijke dienstverlener als het om textielverzorging gaat. Zij hebben meerdere grote wasserijen en wascentra verspreid over heel Nederland.

130 personeelsleden

Paul Verbakel (directeur bij Senzer) is ook blij met het nieuwe pand en de samenwerking met Lips+ en Eurofast: ‘Senzer biedt als werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel totaaloplossingen voor bedrijven op het gebied van personeel en productie. Denk aan individuele detacheringen, groepsdetacheringen en uitbesteden van werk aan Senzer. Zo werken er in dit nieuwe pand 65 personen via Senzer, waarvan er 45 werken voor Lips+ en 20 voor Eurofast (dak& wand systemen). Ook zijn er leerwerkplekken voor uitkeringsgerechtigden en is er een actieve samenwerking met GGZ en ORO voor arbeidsmatige dagbesteding. Senzer biedt zo toekomst in werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zorgt voor ondernemers voor duurzame oplossingen, financieel en maatschappelijk verantwoord.’

Over Senzer

Senzer heeft de ambitie om de arbeidsmarkt in de regio verder te versterken en zo uitvoering te geven aan de Participatiewet. Senzer brengt deze partijen bij elkaar door in een uitgebreid netwerk aan werkgevers, maatschappelijke orga-

Montgomeryplein 6, Helmond Postbus 272, 5700 AG Helmond T 0492 58 24 10 www.senzer.nl


42


43

N Light Direct • Noorddijk 5, 5705 CX Helmond • 0492 54 80 00 • info@nlight.nl • nlight.nl• nlightdirect.nl

Helmond

feestdagen

Wij wensen u fijne


44

Nieuw

Occasions

Verhuur

Service

Aanhangerland Gehamie B.V. • Schootense Dreef 19a • 5708 HZ Helmond • 0492 - 52 52 53

Oprecht betrokken Peelland Advocaten Kanaaldijk Noord West 81 5707 LC Helmond T 0492-543093 Mob Erik 06 - 21 42 57 72 Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl


45

Noteer Beurs Nieuwe Stijl 2020 alvast Op 4 en 5 november was de editie 2019 van Beurs Nieuwe Stijl. Ook Lucie Croonen-Bekx van Bizz&Bloom Advies en Begeleiding ziet er positief op terug. “

Het waren weer 2 goed verzorgde informele netwerkavonden bij Beurs Nieuwe Stijl. Vooral de korte bedrijfspresentaties en speeddates in kleine wisselende samenstellingen, zorgden ervoor dat je in korte tijd veel nieuwe contacten kon leggen. Afhankelijk van je behoefte en interesse kon je daar in een persoonlijk gesprek op aanhaken. Een mooie kans voor bedrijven in de regio Helmond om zich te profileren, elkaar te leren kennen en contacten te verstevigen. En dat onder het genot van een goed verzorgd walking dinner. Ik ben benieuwd wie ik volgend jaar (weer) ga treffen!�

Noteert u de data voor 2020 alvast?

4 & 5 November


Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

Hét blad voor Ondernemingen in Helmond

Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 125,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, redactie@zakelijkhelmond.nl


47

Uw specialist voor dagelijks en of periodiek schoonmaakwerk in kantoren en gebouwen. Uw specialist voor de reiniging van ramen gevels en zonweringen. Uw specialist in vloeronderhoud o.a. linoleum natuursteen en hout.

Een heldere visie, helder resultaat! Een heldere visie, een heldereen resultaat! Pieters BV Ambachtweg 50 5731 AG Mierlo info@pietersbv.nl www.pietersbv.nl

Specialist in schoonmaak


Tapperij - Restaurant

chevelingen Een Helmonds Tapperij – Restaurant, landelijk gelegen

Aarle-Rixtelseweg 107 - 5707 GK Helmond - Tel.: 0492-792444 info@schevelingen.nl - www.schevelingen.nl Openingstijden 7 dagen per week geopend Maandag tot en met Zaterdag vanaf 16.00 uur en Zondag vanaf 12.00 uur.

Profile for ZakelijkZakelijk

ZakelijkHelmond201944  

ZakelijkHelmond201944  

Advertisement