__MAIN_TEXT__

Page 1

Helmond 2019 • 5de jaargang nummer 6 • Juni

NH Adviseurs helpt dromen realiseren lees verder op 5-7

NH Adviseurs Het grote voordeel van de drie-eenheid

Helmond Sport zet zich in voor sportievere en vitalere stad

Je gezondheid is echt te beïnvloeden volgens Shirley Brouwers

Arte begrijpt de kunst van verbeteren arbeidsomstandigheden

P 5-7

P 12-13

P 19-21

P 28-29

Peelland Advocaten

eLoket voor informatieplicht en ergiebesparing

Marktplaats van reststromen

SecuMD Security & Beurs nieuwe stijl

P 34-35

P 38

P 39

P 44-45


2

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL

MET REGBAT BESPAART U GELD, HET IS GOED VOOR HET MILIEU!

Zie onze website www.regbathelmond.nl voor meer informatie of bel ons direct op 0492-330039 en mailen kan natuurlijk ook naar helmond@regbat.nl


3

NIEUW: ZAKELIJK BOODSCHAPPEN DOEN Betaal je boodschappen achteraf op rekening of direct per pin

AL JE BOODSCHAPPEN IN 1 KEER BESTELD

Jumbo, Helmond, Huiskensstraat 2 Azalealaan 64, Dorpsstraat 58D


4

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

coaten

Poedercoating

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

RENEEAstra VAN VEGHEL Stramon: wij staan altijd voor u klaar!

WijINKOOP zijn een/ familiebedrijf gespecialiseerd in de finishing touch van ADMINISTRATIE staalproducten: afwerken door middel van duurzame methodieken 0493 het - 691837 enrenee@astrastramon.nl materialen. Wij leveren onder andere aan de foodindustrie, gevelbouw, interieurbouw en metaalindustrie. 25 jaar ervaring: uitstekende vakkennis en een soepel proces We voorzien uw staalproducten van een duurzame, beschermende laag op het hoogste kwaliteitsniveau. Ons full service dienstenpakket RVS Finishing Bouwschadeherstel kenmerkt zich door de flexibiliteit en korte lijnen. Onze mensen samengevat: jarenlange ervaring gecombineerd met passie en enthousiasme. Deze combinatie maakt ons tot een prettige en betrouwbare partner om mee samen te werken.

Poedercoaten

RVS Finishing

Bouwschadeherstel

Graandijk 5 | 5704 RB HELMOND 0493 691 837 | info@astrastramon.nl | www.astrastramon.nl

www.astrastramon.nl


5

Het integrale van de drie-eenheid fiscaal, bancair en bedrijfskundig is het grote voordeel

NH Adviseurs helpt dromen realiseren Door Susan Verheij De advertentie prijkt al enige tijd in Zakelijk Helmond. Hun slogan luidt: ‘Kan het anders? Wij denken van wel’. Het neigt naar Yes we can van Obama. “We helpen dromen te realiseren,” zegt Ad van de Nieuwenhof. Zo dat is nog eens een uitspraak. Een overtuigende glimlach volgt. Menig ondernemer droomt van een financieel goede toekomst of meer grip op de dagelijkse gang van zaken, soms leidt dat tot slapeloze nachten. Ad van de Nieuwenhof en zijn compagnon Peter Hulsen geven aan; Een goed advies leidt tot rust. Toch onthouden zij zich niet van zaken die bij menig bedrijf tot onrust leiden. Peter Hulsen: “Wij doen geen boekhouding, geen jaarrekeningen en openen ook geen bankrekeningen. We zijn geen bank en geen accountant.” Wel hebben zij van drie disciplines veel kennis. NH Adviseurs laat ondernemers en managers in drie disciplines - bancair, fiscaal en bedrijfskundig - vooruit kijken. Het integrale van die drie maakt ons een onderscheidend adviesbureau.”


6

“Ons advies verdient zich terug” Hij vervolgt: “Bancair vertalen we de klantbehoefte naar een goed plan en goede bancaire voorwaarden, fiscaal adviseren we hoe een bedrijf zo min mogelijk belasting kan betalen en bedrijfskundig helpen wij ondernemers zowel organisatorisch als financieel succesvoller te zijn.” Het eerste heldere inzicht geven zij direct prijs. Ad van de Nieuwenhof zegt: “Veel bedrijven en organisaties kijken vooral naar het resultaat uit de boekhouding, echter cijfers zijn vooral geschiedschrijving. Dat zegt natuurlijk wel iets over de stand van zaken, maar te weinig over welke dromen je als bedrijf kan realiseren.” Heeft elk bedrijf wel dromen? Is het niet zo dat menig ondernemer zich laat leiden door de waan van de dag? De heren reageren: “Juist daarom is het goed dat zij zich laten adviseren en een hernieuwde toekomstvisie voor ogen krijgen.”

Route

Regie pakken. De toekomst een andere draai geven. Richting geven. Goed rond blijven kijken en soms de route of droom bijstellen. Vertrouwen winnen we door de bedrijven successen te laten beleven. Dat zijn termen die vallen. Peter Hulsen geeft een symbolisch voorbeeld: “Natuurlijk begint een slimme route bij het bepalen van je actuele standplaats. Je kunt nog zo’n geavanceerd navigatiesysteem hebben, maar als je je huidige positie niet kent en geen duidelijk zicht hebt op je gewenste doelen, dan kun je ook de route naar je gedroomde eindbestemming onmogelijk bepalen, laat staan tussentijds je route bijstellen.”

Oplossingsgericht en toekomstgericht

Natuurlijk geven huidige cijfers een beeld. “Zeker, en daarbij willen wij vooral laten zien waar een bedrijf staat in de benchmark met branchegenoten. Toch geven cijfers vooral het verleden en het nu aan, niet de toekomst, niet de wensen van een organisatie. Daarom houden we interviews in het bedrijf en informeren ons goed. Dan koppelen we terug: Wij omschrijven het gedrag dat we daarbij constateren en welke invloed dit heeft op resultaten. Het is de vraag of je daar tevreden mee bent of dat je iets anders wilt. En zo ja, wat dan? Wij houden met verschillende methodes het management én werknemers een spiegel voor. ”Dat vindt niet elke ondernemer makkelijk toch? “Onze adviseurs weten hoe ze dat moeten doen. Dé eigenschap die centraal staat bij onze adviseurs is dat zij oplossingsgericht zijn én toekomstgericht denken. Juist die constructieve zakelijke klik is belangrijk om aansluiting te vinden bij een bedrijf. Voor ons betekent het dat wij niet altijd met een standaard oplossing komen.”

Waar ligt het hart?

Wat is de achtergrond van beide eigenaren eigenlijk? Ad van de Nieuwenhof werkte als belastingadviseur en financieel

adviseur en is in 1997 gestart met het eigen adviesbedrijf wat uitgegroeid is tot NH Adviseurs. “Mijn drive is altijd het maximale eruit te halen voor de klant.” Peter Hulsen werkte als bedrijfskundig en financieel adviseur bij een bank. “Mijn interesse gaat altijd uit naar waar het hart ligt van de ondernemers, wat beweegt bijvoorbeeld die vakman die is doorgegroeid en waar worstelt hij of zij mee? Daar kom je achter door goede gesprekken, maar ook door assessments.” Een bank en een accountant spelen een eigen rol, maar zijn niet altijd onafhankelijk. “Wij wel,” zeggen de heren. Een klant kan immers op elk moment van hen afscheid nemen. Overtuigd van hun aanpak vervolgen zij: “In eerste instantie denken ondernemers dat ons inschakelen alleen geld kost. Het tegendeel is echter waar. Ons advies verdient zich terug. Het goedkoopste geld kun je bij de fiscus halen door belastingen te verminderen of uit te stellen. De beste stappen zetten ondernemers en managers uiteindelijk zelf. Wij houden hen scherp.”


7

Adviezen moeten passen bij de organisatie die erom vraagt. Daarvoor moeten de adviseurs van NH regelmatig out of the box denken. Niet voor niets zeggen zij ‘Het kan anders’. Een voorbeeld; “Bij een bestaand geschil tussen een ondernemer en zijn accountant enerzijds en de belastingdienst anderzijds hebben we al regelmatig met succes mediation toegepast als alternatief. Dat proces hadden beide partijen niet voorzien, maar werkte wel als oplossing voor de ondernemer. Ook treffen we bedrijven die van een bank een nee te horen krijgen. Een klant zag een overname in eerste instantie niet doorgaan. Hij liep vast en kwam bij NH Adviseurs terecht. Dan gaan wij graven en doorvragen, zodat we samen met de ondernemer met een goed, gedegen plan naar de bank kunnen. Wie beslagen ten ijs komt en risico’s zelf al doorziet en onderbouwt hoe deze worden aangepakt, heeft altijd meer succes.” Dus jullie maken het plan mooier? Weer die glimlach. “Nee,” zegt Peter Hulsen ad rem, “Niet mooier dan het is, wij benoemen en onderbouwen alle cruciale zaken.” Ad van de Nieuwenhof vult aan: “Ik heb een fiscale achtergrond, dus de inhoud moet sowieso kloppen. Eerlijk zijn, er verstand van hebben en het juiste toevoegen.” Met het juiste sausje opgediend, wordt het bij voorbaat net wat smakelijker.

Soms confronterend

Heren, een goed advies moet de ondernemer wel wat brengen en jullie bestaan 22 jaar. Vertel, Hoe dan? “Door echt te luisteren naar wat ondernemers beogen, waar ze van hebben geleerd en door kritisch te zijn. Ook middels door te vragen in diverse lagen in de organisatie leggen we potentiële verbeteringen bloot en maken we deze bespreekbaar. Dit kan soms confronterend zijn. Toch beklijft het wel en stellen ondernemers daardoor hun visie of beleid bij. Ook komen we niet met dikke rapportages. We adviseren de klanten vooral om actie te ondernemen en helpen hen daarbij. Wij maken zichtbaar welke mechanismen er spelen en met hernieuwde inzichten bepaalt de onderneming zelf welke stappen prioriteit krijgen.” Belangrijk is ook om die veranderingen te borgen. Klanten spreken over hen als het fijne klankbord waar zij op terug kunnen vallen, een ander zegt dat NH Adviseurs het niveau huistuinkeuken-adviseur ver ontstegen is. Op de website spreken hun klanten over: ‘een adviseur die me niet naar de mond praat’, ‘ook fijn bij gevoelige dossiers’, ‘blindelings vertrouwen’, ‘veel inlevingsvermogen’, ‘precies op het snijvlak tussen bank en accountant’ en ‘zij bepalen mee de koers’. Een ander roemt hen omdat zij over generaties heen kunnen kijken terwijl er sprake was van conflicterende en emotionele belangen. Op dergelijke complimenten mogen zij en hun medewerkers trots zijn.

Krachtig

De adviseurs van NH begeleiden ook praktisch. Bijvoorbeeld door samen een gesprek met een derde partij voor te bereiden, zodat een traject beter verloopt. Ook wordt soms geoefend met rollenspellen. Peter Hulsen zegt het recht voor zijn raap: “Met belastingadvies zijn organisaties altijd blij, bancair vaak ook, maar een bedrijfskundig advies ligt gevoeliger. Daarbij hulp vragen wordt als een zwakte gezien, terwijl het juist heel krachtig is. Topteams hebben topcoaches nodig.”

”Aanvullend zegt Ad van de Nieuwenhof: “Begin met kleine doelen dan kun je ook snel successen vieren. Dat kan bij het ene bedrijf het aanpakken van verspilling van voorraad zijn en bij het andere de medewerkers beter betrekken bij de strategische visie.” Het kan dus anders.

NH Adviseurs Panovenweg 12 5708 HR Helmond T 0492 505 300 F 0492 554 330 E info@nhadviseurs.nl www.nhadviseurs.nl


8

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

Mercedes-Benz GLE 350 d 4Matic AMG Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 74.450,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 40.693 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 30-03-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Kia pro_cee’d 1.6 T-GDI GT 204PK NIEUW Prachtige Kia Proceed 1.6 T-GDI GT 204PK. Dit betreft een nieuwe auto direct uit voorraad leverbaar. deze prachtige shooting brake beschikt over alle denk bare opties en met zijn 1.6 turbo ook nog eens over een top vermogen. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Handgeschakeld Wit metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

1 km 2019 BTW is aftrekbaar

€ 41.450,-

incl.btw

Volvo XC90 2.0 T8 Twin Engine AWD Inscription 7 Persoons Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 54.850,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 51.343 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 28-03-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


9

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé 250 4MATIC AMG TREKHAAK SCHUIFDAK Chique GLC-Klasse 250 Benzine Coupé AMG-Styling op voorraad met fraaie fabrieksextra’s zoals: AMG-pakket binnen & buiten, Navigatie, Treeplanken, Zwarte binnenhemel, Trekhaak afneembaar, LED, Spiegelpakket, Stoelcomfortpakket, Chroompakket, Achteruitrijcamera en 20 inch AMG Meerspaak velgen in de warme kleur 992-Selenietgrijs metallic. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 62.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 35.758 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1a: 02-02-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Stijl Nu met accessoire pakket t.w.v. € 750,- helemaal GRATIS: Interieur pakket (RVS uitlaatsierstuk, stootlijstset, bagageruimte-organiser, bumper beschermplaat, instaplijst) OF Exterieur pakket (DRL Accent Line, sierlijst voorbumper, skidplate voor en achter). Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Handgeschakeld Beige metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

5 km 2019 BTW is aftrekbaar

€ 31.798,-

incl.btw

Audi Q7 3.0 TDI e-tron quattro Sport Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 64.950,-

ex.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 5 Automaat Grijs

Kilometerstand: 132.160 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 15-08-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


10

MEER DAN 300 OCCASIONS OP VOORRAAD

Al meer dan 50 jaar het beste adres in de regio voor nieuwe en gebruikte bedrijfsauto’s. uitstekende service website: www.vdhurk.nl

scherpe prijzen

telefoon: 0492 536 652

persoonlijk contact

adres: Kanaaldijk Zuid West 7b, HELMOND


11

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


12

Nieuw concept Heel Helmond Sport moet Helmonders in beweging krijgen

Helmond Sport zet zich in voor sportievere en vitalere stad Bij Helmond Sport prijkt komend seizoen niet hoofdsponsor Vescom, maar de naam van een nieuw en uniek concept op het shirt. Vescom blijft hoofdsponsor, zal prominent op de achterzijde van het shirt blijven staan, maar stelt de plek op de borst beschikbaar voor Heel Helmond Sport. Met het concept wil de club samen met een aantal partners Helmond sportiever en vitaler maken. Om het goede voorbeeld te geven gaan alle spelers van Helmond Sport zich komend seizoen een aantal uur per week inzetten voor maatschappelijke en sportieve projecten in en om de stad. Aanleiding voor de nieuwe koers zijn de tegenvallende sportieve resultaten en teruglopende populariteit van de club de afgelopen jaren. Om deze problemen structureel tegen te gaan is Helmond Sport op zoek gegaan naar haar bestaansrecht en heeft gekeken wat zij voor de stad en regio kan betekenen. In samenwerking met de gemeente, OMO Scho-

lengroep Helmond, Jibb+ en het Elkerliek Ziekenhuis wil de club het voortouw nemen om de stad en de regio onder de naam Heel Helmond Sport sportiever en vitaler maken. De bouw van het nieuwe multifunctionele stadion en de bijbehorende sport- en beleefcampus, die in de zomer van


13

Daar sluit ook Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport, zich bij aan. ‘Met het concept Heel Helmond Sport is er iets heel bijzonders ontstaan. We hebben met Helmond Sport, mede door de tegenvallende sportieve resultaten, een aantal lastige jaren gehad. We willen meer dan zomaar een voetbalclub zijn. Door samen te werken met onze partners creëren we een waardenetwerk en kunnen we laten zien op wat voor manier sport mensen verbindt.’ Naast de naam op het shirt en het inzetten van spelers voor maatschappelijke en sportieve projecten, gaat Helmond Sport de komende tijd meer initiatieven opzetten om ervoor te zorgen dat uiteindelijk heel Helmond sport. 2023 op sportpark De Braak gerealiseerd moeten zijn, is daarbij als inspiratiebron gebruikt. De plek moet een thuisbasis voor iedere Helmonder vormen. Van de 23 selectiespelers van Helmond Sport tot de 1.700 leerlingen die er dagelijks naar school gaan. En van de ouderen die komen sporten om vitaal te blijven tot gezinnen die een stukje willen wandelen. De campus moet een trekpleister worden voor alle 92 duizend Helmonders en 220 duizend inwoners in de Peelregio. Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport, heeft het volste vertrouwen in de nieuwe koers die werd uitgestippeld door sportmarketingbureau Triple Double uit Eindhoven. ‘De kracht van sport is enorm. Daar kun je veel van leren. Sport zorgt voor discipline, vertrouwen en respect. Sport leert je te incasseren, keuzes te maken en samen te werken. Essentiele vaardigheden waar mensen de rest van hun leven profijt van hebben. Kortom, sport is de school voor het leven.’

www.helmondsport.nl


14

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS!

Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


15

Koel,- vriescellen, KoeltoonbanKen maar ooK geKoelde productielijnen. veKah heeft meer dan 35 jaar ervaring op deze KoeltechnieKen. veel bedrijven werKen met onze producten.

de aarde levert ons warmte, uit de grond maar ooK uit water en lucht. wij leveren de technieK om deze warmte te gebruiKen voor ruimte verwarming maar ooK voor warmwatersystemen.

de opwarming van de aarde leidt tot hogere temperaturen ooK in nederland. wij helpen u om het Koel te houden in de zomer. maar wist u dat een airco ooK als verwarming te gebruiKen is? het rendement is zelfs nog hoger dan een gasverwarming. raadpleeg veKah.

gebruiK de gratis energie die de zon ons levert. zonnepanelen Kunnen u geld gaan opleveren. veKah heeft ervaring met de levering en montage van zonnepanelen van hoge Kwaliteit.

N Light Direct • Noorddijk 5, 5705 CX Helmond • 0492 54 80 00 • info@nlight.nl


16

LOGISTIC FORCE IS GESPECIALISEERD IN HET SAMENBRENGEN VAN WERKGEVERS EN WERKNEMERS EN OPLEIDINGEN BINNEN TRANSPORT EN LOGISTIEK

UITZENDEN RECRUITMENT OPLEIDEN PAYROLL LOGISTIC FORCE EINDHOVEN DE DONGE 2 5684 PX BEST T: 040 - 787 36 60 eindhoven@logisticforce.nl

WWW.LOGISTICFORCE.NL


17

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediënten en een ongeëvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie.

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Nieuw

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85

Occasions

Verhuur

info@coffeesystems.nl www. coffeesystems.nl

Service

Aanhangerland Gehamie B.V. • Schootensedreef 19a • 5708 HZ Helmond • 0492 - 52 52 53


18

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


19

“Je gezondheid is echt te beïnvloeden” Door Susan Verheij

Shirley Brouwers heeft zich een jaar geleden in Helmond gevestigd als orthomoleculair diëtist, eenvoudig gezegd een mix tussen een reguliere diëtist en een arts. Aan de Europaweg houdt zij kantoor. Wat doet zij eigenlijk en wat houdt de term orthomoleculair in? Zij zegt: “Meer en meer zien mensen het verband tussen hun gezondheidsproblemen, hun niet-fit voelen en hun voedingspatronen. Je lichaam vertelt jou hoe het zich voelt, je moet wel bereid zijn ernaar te luisteren. En om ernaar te gaan handelen.” Brouwers vertelt je hoe je het juiste kunt doen voor jouw lichaamscellen. Ook geeft zij haar cliënten de zekerheid dat de methode baat heeft. “Ik heb iets te bieden.” De meeste mensen die een diëtist benaderen willen afvallen. “Dat kan een belangrijk doel zijn. Toch is er voor bijna iedereen winst te halen.” Shirley zal niet stellen dat alle aandoeningen te verhelpen zijn met goede voeding. “Allerminst, was het maar waar. Toch is bij veel klachten enorme verbetering te bereiken. Je hebt echt veel invloed op hoe je lichaam reageert. Ik geef daar inzicht in.”

Of iemand nou wil afvallen, diabetes II heeft of darmklachten of last van de overgang, het moeilijkste is om oude gewoontes los te laten. “De nieuwe aanleren valt de meesten nog niet zo zwaar, maar de oude gewoontes zijn ingesleten en het volhouden van het nieuwe is het moeilijkst. Samen doorbreken we die


20

cirkel. Als tiener fascineerde het mij al dat mensen andere eetgewoontes hadden. Ik groeide op in De Rips met een vader die in de agrarische sector werkte en tussen de middag aten we thuis bij mijn moeder Eerst een bruine boterham , dan pas wit. ’s Avonds aardappelen, groenten en vlees en in het weekend wat extra’s. Een gezin met vaste eetmomenten én genietmomenten. Het is nog steeds een feestje als we allemaal thuis zijn.” Ze realiseert zich dat zij is opgevoed met grenzen, een vanzelfsprekendheid voor haar. “Dat is voor iedereen anders. Juist daarom koos ik voor de opleiding Voeding en Diëtetiek . Voor haar opleiding kon zij in Nieuw Zeeland bij Nutricia aan de slag. Wat een kans! “Een fantastisch bedrijf en land, toch voelde ik dat ik meer met de mensen zelf aan de slag wilde en niet enkel met de producten. Mijn tweede stage in New York was bij restaurant Rouge Tomate, opgezet door een zakenman die zich afvroeg waarom hij na zakenlunches altijd zo’n dip kreeg. Terwijl eten je energie moet geven. Dat herkent iedereen. De kok werkte samen met een diëtist. Zij specialiseerden zich van grondstof tot manier van bereiden. Ook werd bij alles nagedacht over duurzaamheid. Enorm inspirerend.” Deze keten gaf certificeringen aan restaurants als zij aan deze manier werkten. Shirley schreef daar de duurzaamheid handleiding voor. “Dit heeft mij de ogen geopend. In de opleiding leer je vooral het credo van het voedingscentrum. Ik leerde bij Rouge Tomate juist over de invloed van voedingscombinaties en de voedingswaarde.”

Kleine en grote stappen

De ambitie van Shirley Brouwers blijkt al uit deze twee stages. Jaren werkte ze als verkoopmedewerkster en drogist. “Ook daar ervoer ik het belang van persoonlijk contact met

klanten.” Ze ontwikkelde haar eigen visie. “Hoe meer ik me verdiepte, hoe meer ik overtuigd ben van de orthomoleculaire wijze. Hiermee is echt de gezondheid van mensen te beïnvloeden.” Natuurlijk moeten mensen het wel zelf doen. “Zeker, de eerste stap is dat zij zich fitter willen voelen. Bij de één kunnen kleine dingen al voldoende opleveren, bij een ander zijn grotere stappen nodig.”

Orthomoleculair

De term ‘orthomoleculair’ is opgebouwd uit twee delen: ‘ortho’ betekent: juist, optimaal; en ‘moleculair’ staat voor: de samenstelling van moleculen. In de orthomoleculaire geneeskunde wordt gewerkt met specifieke voedingsstoffen die een lichaam nodig heeft. Voeding is ten alle tijden de basis. Langdurige tekorten van micro-nutriënten (vitaminen, mineralen en spoorelementen) leiden tot stoornissen in onze stofwisseling. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen. De methode waar Shirley Brouwers mee werkt is Metabolic Balance. “Allereerst kijk ik echt naar de persoon en stel vragen, zelfs hoe iemands nagels zijn en of iemand vaak een droge mond heeft.” Elk individu ondergaat een onderzoek. Een reguliere diëtist laat geen bloedonderzoek doen, bij Brouwers is dat eigenlijk een vereiste. “Het gaat om een vingerprik en een aantal druppels bloed, een eenvoudige bloedtest, waarbij de uitslagen inzicht geven in eventuele tekorten of duiden op een disbalans in het lichaam. Met de juiste voeding, eventueel aangevuld met supplementen is het lichaam vaak weer in balans te brengen. Het doel is om een leefstijl te vinden die alle lichaamsprocessen ondersteunt en bevordert. Ook worden klachten voorkomen of verminderd na het blootleggen van een achterliggende oorzaak; Na de


21

intake en bloedwaardes maakt Shirley een persoonlijk voedingsplan. Zij legt uit: “Je lichaam moet als het ware terug naar de basis en gaan ervaren welke voedingsmiddelen goed en niet goed vallen.” Het is volgens haar cruciaal om je daar 16 dagen aan te houden. “Dan voel je het effect ervan. Bovendien bied ik in het voedingsplan volop keuzes en hoef je niets te eten wat je niet lust.”

Tekorten opheffen

Shirley Brouwers geeft een voorbeeld van een vrouw die veel last had van haar overgang. De opvliegers beïnvloeden haar dagelijks leven zo erg dat werken zelfs amper ging. “We zijn gestart en met de Metabolic Balance voedingsplan. De juiste voeding voor haar lichaam. Nu heeft ze geen last meer van opvliegers en is zelfs een paar kilo afgevallen. Je begrijpt dat zij hier blij mee. Dit vergroot echt haar geluk. Een man met overgewicht liep echt gezondheidsrisico’s en wilde niet rigoureus lijnen, maar wel gezonder leven. Dan houd ik daar rekening mee in zijn voedingsplan. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor brood op basis van rogge in plaats van tarwe. En andere soorten kaas. Ik leg hem voor dat een feestje best kan, maar kies dan of voor drankje of voor de hapjes.” Ieders levensstijl is anders. “Klopt en daar houd ik rekening mee, je kunt ook gewoon mee eten met het gezin. Mijn methode is er om te zien welke tekorten er zijn en hoe we die kunnen opheffen. Je gaat beter luisteren naar je lichaam, juist omdat je je fitter gaat voelen. Je ervaart al na een paar weken dat een beter eetritme en betere voedingsstoffen je goed doen.” Zeg Shirley, is het niet zo dat als je gewoon regelmatig gezond eet en een multivitamine slikt dat je dan al goed bezig bent? “Als jij je dan fit voelt dan kan dat. Maar als mensen eerlijk zijn weten ze eigenlijk ook wel dat zij zich nóg beter willen voelen. Dat kan echt. Bovendien als uit de test blijkt dat je een magnesiumtekort hebt, dan red je het niet met een flink bord spinazie om dat aan te vullen. Dat moet je ook eten, maar ik lever een magnesiumtauraat en malaat, die direct opgenomen wordt in het lichaam, het darmwelzijn bevordert en wordt ogpenomen in de cellen die het nodig hebben. Terwijl een magnesiumoxide of synthetische multivitamine bij de drogist geen cellen voedt, maar gewoon worden geloosd door het lichaam. Investeer dan liever in een op jouw lijf geschreven voedingsplan en ga het ervaren.” We genieten allemaal wel eens van een flink bord pasta en weten dat overdaad schaadt. Shirley zegt hierover: “Waarom zijn Italianen niet dik? Pasta is een brok koolhydraten die de bloedsuiker laat stijgen, maar doordat zij er olie én de goede kruiden aan toevoegen stijgt die bloedsuikerspiegel niet zo snel én ben je eerder verzadigd. Bovendien heeft je lichaam die goede vetten nodig, omarm die goede vetten.” Ze is stellig: “Ik ga niet aan een dood paard zitten trekken, iemand moet zich wel afvragen of hij of zij de motivatie heeft om zich gezonder te gaan voelen. Ze gaan echt in zichzelf en in hun leven investeren en het positieve effect al vrij snel merken. Ik zal hen daarbij handvaten bieden en stimuleren.” De geest is gewillig maar het vlees is zwak. Het weerstaan van verleidingen is niet eenvoudig. “Daarom bied ik hen coaching. Precies wat bij die persoon nodig is.” Voor 875 euro krijgt een klant een intake, een bloedwaardetest, een per-

soonlijk voedingsplan en 9 consulten. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de eerste drie uren diëtist. Een deel van de kosten kan ook gedekt worden uit een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

Geniet met hoofdletter G

Nog tips voor de vakantieperiode aanbreekt? “Geniet met hoofdletter G en overdrijf niet. Ga wel uit eten maar kies voor de gezonde producten. Net iets vaker fruit en groente, ook bij de barbecue. Barbecueën is niet gelijk aan vlees laden. Wat vaker vis dan vlees. Een bolletje ijs in plaats van drie. Proef wat je eet. Ga wel bewegen en loop ’s avonds eens een rondje. Voel hoe je je voelt. Is dat niet best? Het kan beter.”

0492 Shirley Brouwers is ook lid Netwerkclub0492, een ondernemersnetwerk voor Helmond en omstreken. Elke vrijdagochtend komen ze bijeen in het Solar Unie Stadion in Helmond met als doel: kennis maken met elkaars ondernemingen en bevorderen dat ondernemers elkaars ambassadeur worden.

www.shirleybrouwers.nl


22


23

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl

Betaalbaar – Merkonafhankelijk – Betrouwbaar

APK KEURINGEN

AIRCOSERVICE

BANDEN EN BANDENOPSLAG

SCHADEHERSTEL

ONDERHOUD

Nijverheidsweg 37 | 5731 HZ, Mierlo | Tel: 0492 – 66 43 33 | Email: info@bmgauto.nl


24

TEAMBUILDING IN EEN ESCAPE ROOM? Onze ruimtes:

* Back to the Future * The Pink Panther * Land of the Giants

Teambuilding: Escape spellen zijn de ideale teambuilding activiteit. In korte tijd worden alle elementen van samenwerken tot het uiterste getest. Samenwerken om hetzelfde doel te bereiken en de handen in elkaar te slaan om tot een oplossing te komen, is essentieel! Durft jouw team de uitdaging aan? Jong, oud, ervaren of ‘novice’, …..het maakt allemaal niet uit. Diversiteit in het team en positieve interactie zijn des te belangrijker. Er is geen fysieke kracht nodig om van deze teambuildingactiviteit een succesverhaal te maken. Laat jouw teamleden de hoofdrol spelen in een unieke, (ont)spannende activiteit die voor iedereen toegankelijk is.

Training in de escape room? Een coach observeert: Hoe functioneert het team en welke rol speel jij als individu? In de training vertalen de coaches de ervaringen in de escape room naar de werkvloer. Hoe kan het team beter en effectiever functioneren? De focus ligt op energie, lef, samenwerken, verbinden en veiligheid. Meer info over de trainingen? Neem contact op! Edward Jacobs 06 53295847

WWW.ROBAFESTA.NL

|

T. 06 23056984

Steenovenweg 36 B | 5708 HN Helmond | Info@robafesta.nl


25

Oprecht betrokken Peelland Advocaten Kanaaldijk Noord West 81 5707 LC Helmond T 0492-543093 Mob Erik 06 - 21 42 57 72 Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl

Werkkleding voor alle weersomstandigheden

J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl


26

KAN HET ANDERS? WIJ DENKEN VAN WEL... Met een creatieve en bekwame blik gaan wij uw bedrijfskundige en financiële uitdagingen te lijf. Juist door ANDERE PADEN TE BEWANDELEN dan gebruikelijk. Zo behaalt ons enthousiaste team het grootste voordeel voor u! Gebruik maken van onze 26464/10

ideeën? Bel 0492 50 53 00 voor uw NH Adviseur.

BEDRIJFSKUNDIG BANCAIR BELASTINGADVIES


27

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl


28

Arte begrijpt de kunst van verbeteren arbeidsomstandigheden; van groeve tot eindproduct

Verantwoordelijkheid nemen van India tot Helmond

De zeventien ‘Sustainable Development Goals’, zijn in 2015 ontwikkeld door de Verenigde Naties, om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’. Steeds meer MKB bedrijven gaan aan de slag met deze doelen. Bij werkbladenleverancier Arte Groep uit Helmond vormen de SDG- doelen de leidraad voor haar beleid. Arte wil de aanjager zijn van positieve verandering in de gehele waardeketen, van groeve tot en met eindproduct. Als eerste in de branche zijn ze gecertificeerd op de MVO-prestatieladder niveau 4. Iets waar we als bedrijf enorm trots op zijn. Vanwege hun inzet van India tot in Helmond. Algemeen directeur van Arte Groep,gevestigd op het BZOB, Hugo van Osch: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit al jaren verankerd in het beleid van Arte.” En dat is niet zonder succes, Aan de indicatoren van de MVO-prestatieladder zijn o.a. de sustainable development goals gekoppeld, waarbij Arte zich specifiek richt op de SDG’s waar zij een verschil in kunnen maken. Zo kiest het bedrijf ervoor om jaarlijks in de vorm van een MVO-verslag te laten zien wat er wordt gedaan om bij te dragen aan een betere wereld. Dit verslag is gebaseerd op drie pijlers; mens, milieu en maatschappij. Die betere wereld creëren zij niet alleen in de eigen productlocaties in Helmond, maar heel bewust ook in de steengroeves waar de materialen vandaan komen. Ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt komt uit India, een land dat beschikt over één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Arte tracht al 10 jaar om de arbeidsomstandigheden in de groeves te verbeteren. Arte werkt samen met Earthworm (voorheen TFT). Dit

is een wereldwijde non-profit organisatie die verschillende branches stimuleert om te verduurzamen.

Kinderarbeidvrije zones

Ook buiten de groeves wil Arte haar steentje bijdragen. Met het zogenoemde Arte Right To Education (A.R.T.E.) project werkt Arte al enkele jaren met verschillende partijen samen om ervoor te zorgen dat kinderen een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst. 253 kinderen in Ballikurava Mandal gaan niet naar school. Zij verrichten arbeid in de landbouw of doen huishoudelijk werk. Het streven is om een ‘Child Labour


29

Free Zone’ te creëren in dorpen rondom de granietgroeves in India, waar kinderen de kans krijgen om naar school te gaan en niet te hoeven werken. Positieve resultaten zijn inmiddels bereikt, 38 kinderen die voorheen niet naar school gingen, gaan nu structureel wel. Voor Arte stopt het niet na dit project. Om ook op lange termijn positieve verandering te brengen in het gebied, heeft Arte in 2018 de stichting Arte Responsible Stone Foundation opgericht. Een stichting die ervoor moet zorgen dat het project niet meer afhankelijk is van subsidie, en kennis eventueel kan worden gedeeld met andere gebieden. Niels van den Beucken, financieel directeurvan de Arte Groep, reist enkele keren per jaar af naar India om het project te volgen en daar de voortgang te bespreken. Ook wordt er gesproken over nieuwe plannen om in de toekomst nog meer voor dit gebied te kunnen betekenen. Het A.R.T.E. project sluit aan op; ongelijkheid verminderen (SDG 10), kwaliteitsonderwijs (SDG 4) en vrede, justitie en sterke publieke diensten (SDG 16).

Sociale ambities

“We willen zorgen voor het welzijn en de vitaliteit van onze medewerkers. Indirect in het buitenland en direct ook op onze Helmondse vestiging. Het verlichten van werkzaamheden door bijvoorbeeld tilhulpen en het dagelijks aanbieden van gratis fruit en een gezonde saladebar, zijn onderdeel van onze sociale ambities” vertelt Hugo. Met interne opleidingsprogramma’s wordt de mogelijkheid geboden tot diversiteit in werkzaamheden. Allemaal factoren die aansluiten op de SDG doelen; goede gezondheid en welzijn (SDG 3) en waardig werk en economische groei (SDG 8).

Bewuste stappen voor beter milieu

Om eraan bij te dragen dat mensen die samenwerken met Arte ook in de toekomst van het leven kunnen blijven genieten, heeft Arte aandacht voor het milieu. Ze richt zich hierbij op een aantal SDG-doelen. Schoon water en sanitair (SDG 6), betaalbare en duurzame energie (SDG 7), verantwoorde consumptie en productie (SDG 12) en leven op het land (SDG 15) zijn doelen die samengaan met de ambities van Arte op het gebied van milieu.

Dat blijkt uit de eigen waterzuiveringsinstallatie in de fabriek op BZOB, waarvoor productiewater wordt gerecycled en waar regenwater aan wordt toegevoegd. Via de milieubarometer wordt jaarlijks de CO2 voetafdruk gemonitord met als doel deze te minimaliseren. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door een samenwerkingsverband met EKB Nederland. Zij zijn de energieleverancier van Arte, en planten ter compensatie met het ‘Smart Forest Project’ bomen in o.a. Bolivia en Oeganda. Dit project draagt bij aan SDG 12 en 15.

Eigen moestuin

“Op ons bedrijventerrein hebben we een grote biodiversiteitstuin aangelegd,” vervolgt Hugo van Osch, “We willen hiermee collega’s stimuleren om naar buiten te gaan, en bijvoorbeeld tijdens pauzes in onze eigen moestuin te werken. De groentes uit deze moestuin worden gebruikt voor de lunch of worden door medewerkers mee naar huis genomen. We hopen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de werkomgeving en de gezondheid van mensen.” Daarbij sluit biodiversiteitstuin aan op SDG doel 16; leven op het land”, aldus Hugo. Allereerst zet Arte deze stappen omdat zij er volledig achter staan. Ook zijn zij graag een inspirerend voorbeeld voor andere ondernemingen. Nu zij als eerste in de branche gecertificeerd op prestatieladder MVO niveau 4 zijn vervult dit Helmondse bedrijf met Deurnese roots een voorbeeldfunctie voor ketenpartners, eindgebruikers en andere stakeholders. Al sinds 1995 speelt Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen, en daarna ook op andere materialen zoals composiet, marmer, keramiek, Dekton en Neolith. Inmiddels bestaat Arte Groep uit Arte in Keukens en Arte in Projecten, waarbij volledige projecten voor o.a. hotels en restaurants worden gerealiseerd. Arte heeft 75 medewerkers.

www.artegroep.nl


- Leitner standbouwsystemen -

- Pop-up beurs systemen -

- Ontzorging -

- Mobiele presentatiesystemen -

- Turnkey projecten

-

- Aluvision standbouw systemen -

- www.greenbrick.eu -

-

- Roll-up banner systemen -

- Design -

- Service -

-

- Duurzame beurssystemen -

- Brandstand Iso Wave systeem -

- Service -

-

- Doordacht -

30

-


31

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspecificaties.

Kabel B.V.

F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

ATEPS Nederland BV We give you control over your own Energy

Schootense Dreef 9 • 5708 HZ Helmond www.ateps.com • info@ateps.com


32

… n e t s a g e d n a v g in v De bele . . . m o t e h it a a r d r a a d

Ook voor uw bedrijfsuitje of personeelsfeest

eren

etings • Lunchen • Din

Feesten • Borrelen • Me

Asdonkseweg 6 • 5735 SP Aarle-Rixtel T: 0492 - 550 871 • E: info@landgoeddenheikant.nl

www.landgoeddenheikant.nl


33

HERKENT U ALS WERKGEVER DE SIGNALEN? • Is iemand frequent kortdurend ziek? • Wordt er regelmatig om een voorschot gevraagd? • Is er al loonbeslag gelegd? Eén fulltime medewerker met schulden kost de werkgever gemiddeld zo’n € 13.000,- per jaar. Quitte kan er voor zorgen dat de medewerker weer zicht heeft op een financieel gezonde toekomst. 06-15467087 • a.vandeursen@quitte.nu • www.quitte.nu

Light & Sound solutions T: 06 22 13 07 25 0217197.pdf 1

info@vglpro.nl

www.vglpro.nl 27-9-2018 15:14:32


34

Overtreding van concurrentiebeding of niet? Waar kan het fout gaan? In het arbeidsrecht wordt nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van een concurrentiebeding, of van een bepaalde vorm van concurrentiebeding, te weten het relatiebeding. De voorwaarden die gelden om hierop een beroep te doen als werkgever zijn strikt. Hierbij zal ik u twee praktijkvoorbeelden geven waarin het fout ging voor de werkgever en hoe dit had kunnen worden voorkomen. Het eerste voorbeeld betreft een kwestie waaruit blijkt hoe belangrijk de formulering van het concurrentie-/relatiebeding is. In dit voorbeeld heeft de werkgever het relatiebeding te ‘strikt’ omschreven, op basis waarvan een beroep op het beding in een specifieke situatie onmogelijk was. De werkgever was een relatiebeding overeengekomen met zijn werknemer. De tekst van dit relatiebeding luidde als volgt: “Het is werknemer, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de werkgever niet toegestaan om binnen een termijn van twee jaar na het einde van deze overeenkomst, direct of indirect in enigerlei vorm voor zichzelf of voor anderen, werkzaam te zijn voor of betrokken te zijn bij relaties van werkgever, dan wel relaties te bewegen de band met de werkgever te verbreken. Onder relaties worden verstaan alle (natuurlijke of rechts-) personen die in een periode van 24 maanden voorafgaand aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de werkgever of haar rechtsvoorgangsters een nota hebben ontvangen: de administratie van de werkgever is daarbij doorslaggevend.” Dit relatiebeding bevat meerdere elementen. Allereerst wordt een periode genoemd waarvoor het relatiebeding geldt, daarnaast wordt omschreven wat de werknemer verboden is en tot slot wordt aangegeven wat wordt beschouwd als een relatie. Deze elementen zijn ook gebruikelijk voor een concurrentiebeding/relatiebeding en zelfs noodzakelijk. Er moet immers een termijn worden gesteld waarvoor het beding geldig is en ook

moet expliciet worden omschreven wat de (ex-)werknemer nu precies wordt verboden. Het laatste element is echter niet perse noodzakelijk. Welke termijn als een redelijke termijn wordt beschouwd voor de geldigheid van een concurrentie-/relatiebeding verschilt per branche en per functie. Een termijn van 1 jaar wordt in zijn algemeenheid als een redelijke termijn beschouwd. Voor sommige functies in branches waar juist de relatie het belangrijkste bedrijfsdebiet is van de werkgever, is ook een termijn van 2 jaar geaccepteerd. Het goed formuleren van de verboden activiteiten is ook een belangrijk element van het concurrentie-/relatiebeding. Want het moet wel duidelijk zijn dat de gedraging waaraan de ex-werknemer zich schuldig maakt ook daadwerkelijk in strijd is met het beding. En als de omschrijving in het beding niet ruim genoeg is geformuleerd, kan de gedraging van de werknemer net niet onder de omschrijving vallen. En daardoor is dan ook geen sprake van een overtreding van het beding. En dan het element waar het fout ging in het hiervoor genoemde voorbeeld. De werkgever had het begrip relatie uitgewerkt in het beding en het begrip voor hem zelf beperkter gemaakt dan strikt noodzakelijk was. Als relatie in de zin van het beding was namelijk opgenomen “alle (natuurlijke of rechts-) personen die in een periode van 24 maanden voorafgaand aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de werkgever of haar


35

rechtsvoorgangsters een nota hebben ontvangen: de administratie van de werkgever is daarbij doorslaggevend.” Als relatie werd niet beschouwd een klant waarvoor werkzaamheden waren verricht in de periode van 24 maanden voor het moment dat de arbeidsovereenkomst met de ex-werknemer eindigde, maar een klant die in deze periode een nota hadden ontvangen van de werkgever. En daar strandde de zaak voor de werkgever. Wat was het geval? De werknemer had werkzaamheden verricht voor een klant van de werkgever en daarbij waren ook een aantal andere bedrijven betrokken, waaronder bedrijf X. Een vertegenwoordiger van bedrijf X was ook altijd aanwezig als er besprekingen werden gehouden en er werd ook rechtstreeks gecommuniceerd door de ex-werknemer met bedrijf X. De werkgever stuurde echter alleen aan de klant van de werkgever een nota en niet aan de andere bedrijven, waaronder dus bedrijf X.

De rechter maakte korte metten met het standpunt van de werkgever. In de cao stond niet dat het beding zoals dat in de cao was opgenomen, automatisch van toepassing was op de arbeidsovereenkomsten, maar dat dit beding kon worden gebruikt. De rechter concludeerde dat er in het geheel geen concurrentie-/relatiebeding was overeengekomen en wees de eis van de werkgever af. Ook dit had gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Als de werkgever het beding letterlijk had opgenomen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer, was het wel degelijk van toepassing geweest en had de rechter zich in ieder geval inhoudelijk over de kwestie moeten uitlaten.

Duidelijk was dus wel dat de ex-werknemer wel werkzaam was geweest voor bedrijf X, maar ook duidelijk was dat de werkgever geen nota had gestuurd aan bedrijf X. En dus viel bedrijf X niet onder de reikwijdte van het relatiebeding. En dus stond het de werknemer vrij om na het einde van zijn dienstverband met de werkgever voor bedrijf X werkzaam te zijn. Hoe was dit te voorkomen geweest? In deze kwestie zou de uitkomst mogelijk anders zijn geweest als in het beding niet was opgenomen dat het hebben ontvangen van een nota essentieel was voor het begrip relatie. Als bijvoorbeeld opgenomen was geweest dat als relatie waren te beschouwen alle (natuurlijke of rechts-) personen waarvoor de werknemer in een periode van 24 maanden voorafgaand aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de werkgever werkzaamheden heeft verricht, dan zou de uitkomst van deze kwestie mogelijk heel anders hebben uitgepakt. Een tweede voorbeeld ziet op de vraag of überhaupt wel een concurrentiebeding is afgesproken. Een keiharde eis is namelijk dat een concurrentiebeding schriftelijk moet zijn overeengekomen. En voor de duidelijkheid, dit moet zijn overeengekomen in de laatste versie van de arbeidsovereenkomst tussen partijen. Staat het beding daar niet in, dan is het beding ook niet van toepassing. Zelfs niet als wordt gemeld dat ‘ook de andere voorwaarden uit de eerdere arbeidsovereenkomst van toepassing worden verklaard’. Ben daar dus heel zorgvuldig in. Recentelijk moest de kantonrechter zich uitspreken over de volgende situatie. Op de arbeidsovereenkomst tussen partijen is een cao van toepassing, waarin melding wordt gemaakt van de mogelijkheid om een concurrentiebeding overeen te komen. De tekst van het beding dat kan worden gebruikt, wordt in de cao geciteerd. De werkgever had in de arbeidsovereenkomst wel aangegeven dat de cao van toepassing was, maar had niet ook nog een concurrentiebeding opgenomen. De werknemer ging voor zichzelf beginnen en ging klanten van de werkgever benaderen. De werkgever was van mening dat de werknemer hiermee het relatiebeding overtrad en stapte naar de rechter, om de werknemer te dwingen om te stoppen met deze overtreding van het beding.

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor advies over het opstellen van een concurrentie-/relatiebeding of voor een geschil op dat gebied, kunt u terecht bij Peelland Advocaten (www.peellandadvocaten.nl), gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst. Erik Jansen Advocaat


36

6&7 NOVEMBER 2019 HELMOND KIJK OP WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL

MELD JE NU AAN! WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL/AANMELDEN-2019


37

Van Dorp Helmond Schootense Dreef 23 | 5708 HZ Helmond | T: (0492) 504 444 | E: infohelmond@vandorp.eu

Diensten Van Dorp biedt een totaalpakket aan technische diensten. Met een team van ervaren en betrokken medewerkers wordt alle techniek in gebouwen zelfstandig ontworpen, gerealiseerd en beheerd. Bij alle diensten staan duurzaamheid en besparing op natuurlijke bronnen als elektriciteit, gas en water centraal. Naast alle gebouwgebonden disciplines zoals Technisch beheer, Energieconcepten, Brand- en inbraakbeveiliging, heeft Van Dorp ook nog een aantal specials zoals Grootkeukens, Railinfra en Zwembaden.

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


38

eLoket voor informatieplicht en ergiebesparing Uiterlijk 1 juli 2019 moeten naar verwachting zo’n 800 Helmondse bedrijven rapporteren over de energiebesparende maatregelen die zij in hun bedrijf hebben getroffen. Uitgangspunt voor de landelijke informatieplicht zijn de Erkende Maatregelenlijsten (EML). Deze bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen.


39

Alle bedrijven die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3aardgas(equivalent) verbruiken, hebben de plicht hun energiebesparende maatregelen te rapporteren.

Erkende Maatregelenlijsten

Uitgangspunt voor de informatieplicht zijn de Erkende Maatregelenlijsten (EML). Deze bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. De actuele EML met daarin nieuwe maatregelen is 5 maart 2019 gepubliceerd. Ook zijn er meer subsectoren en gebouwtypen toegevoegd.

Bereid u goed voor op de informatieplicht 1 Bekijk de introductiefilm Informatieplicht Energiebesparing 2 Gebruik het Stappenplan informatieplicht energiebesparing om te controleren of uw bedrijf of instelling aan de informatieplicht energiebesparing moet voldoen. 3 Heeft u een informatieplicht bepaal dan met het stappenplan welke Erkende Maatregelenlijst voor uw bedrijfstak geldt en wat de lijst op hoofdlijnen inhoudt. Het stappenplan is een hulpmiddel. Het echte rapporteren doet u in eLoket. 4 Schaf eHerkeningsmiddel niveau 1 aan. Hoe u dat moet doen, staat in het stappenplan.

5 Loop voordat u gaat rapporteren de complete EML voor uw bedrijfstak door op uw genomen energiebesparende maatregelen. Is er voor uw bedrijf of instelling geen EML? Zet dan op een rij welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen die voor uw bedrijf of instelling een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. 6 Rapporteer uiterlijk 1 juli 2019 de door u genomen maatregelen in eLoket. Meer weten? www.rvo.nl/informatieplicht Erkende Maatregelenlijsten Informatieplicht Energiebesparing (EML)

Meer weten? www.rvo.nl/informatieplicht Erkende Maatregelenlijsten Informatieplicht Energiebesparing (EML)

Reststromen marktplaats Stichting Bedrijventerreinen Helmond heeft in samenwerking met de TU Eindhoven de software InduSym ontwikkeld. InduSym is een online platform waar bedrijven hun vraag naar grondstoffen en aanbod aan reststromen kunnen invoeren. Hiermee willen wij bedrijven helpen bij het vinden van een nuttige bestemming voor hun reststromen of een goedkopere bron van grondstoffen. Naast de mogelijkheden om geld te besparen, worden de bedrijventerreinen hiermee milieuvriendelijker en zelfvoorzienender. Weten hoe het werkt? Kijk op www.indusym.nl

Hulp nodig?

Weet u niet waar kansen liggen voor uw materialen, heeft u hulp nodig bij het invullen van de reststromenmarktplaats of heeft u daar nog geen match gevonden? Vraag de materia-

lenscan aan en een van onze consultants komt langs om samen met u te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Vraag de materialenscan aan via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl.


40

www.black-colors.nl

BETROUWBAAR, SNEL EN PROFESSIONEEL

VOOR AL UW XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING • FLYERS STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN • PENNEN CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN • PLASTIFICEREN ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN ETC. ETC. ETC. ETC. ETC.

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


41


42

Stationsstraat 46, Helmond

TE KOOP

In het “Stationskwartier” nabij het centrum en het vernieuwde NS-station gelegen representatieve kantoor-/balieruimte met 4 bijbehorende parkeerplaatsen in de onderliggende parkeerkelder. Oppervlakte: Kantoorruimte Circa 122 m² Parkeerplaatsen: In de onder het gebouw gelegen parkeerkelder zijn vier parkeerplaatsen behorende bij het te verkopen object. In de directe omgeving zijn meerdere openbare parkeergelegenheden. Beschikbaar per: In overleg, op korte termijn. Bereikbaarheid: Door de ligging nabij het NS-station en het busstation is deze locatie zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie is gelegen aan de doorgaande weg Kasteel Traverse en heeft directe aansluiting op de A270 Helmond-Eindhoven.

Koopprijs nader overeen te komen

TE HUUR

Geysendorfferstraat 11, Helmond

Het betreft een kantoor- praktijkruimte / atelier van circa 107 m², gelegen op een prominente hoeklocatie op de kop van het Winkelplein Straakven. Het pand is vrij indeelbaar en heeft een royale etalage mogelijkheid. De winkel is onderdeel van een modern representatief gebouw. Voor de deur is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Oppervlakte: Circa 107 m² Parkeerplaatsen: Ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Aanvaarding: In overleg. Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto of de fiets, de dichtstbijzijnde bushalte is op circa een kilometer afstand.

Bezichtiging de moeite waard! Winkelplein Straakven compleet gerenoveerd.

Vossenbeemd 109b-c Helmond

Huurprijs nader overeen te komen

TE HUUR

Op industrieterrein “Hoogeind” gelegen nieuwbouw bestaande uit bedrijfshallen met kantoren op een perceel van circa 3,8 hectare op toplocatie aan de hoofdontsluiting van het industrieterrein.

Huurprijs nader overeen te komen

Oppervlakte: Oppervlakte bedrijfsruimte: circa 1.992 m²; Oppervlakte kantoorruimte: circa 442 m²; Vrije hoogte bedrijfsruimte: minimaal 7,45 m1 en maximaal 10,5 m1; Vloerbelasting bedrijfsruimte: circa 2.500 kg/m2;; Parkeerplaatsen: Iedere unit beschikt over een aantal eigen parkeerplaatsen direct vóór het object. Tevens is er (extra) voldoende parkeerruimte op het centrale verharde terrein. Aanvaarding: In overleg. Bereikbaarheid: Het object is met eigen vervoer goed te bereiken middels de provinciale weg N266. De N266 sluit onder andere aan op de A67 (Venlo-Antwerpen). De A67 vindt aansluiting op de autosnelweg A2 (Amsterdam-Maastricht). De N270 (Eindhoven-Venray) is eveneens nabijgelegen. Op het bedrijventerrein zijn enkele bushalteplaatsen. NS-station en openbare voorzieningen zijn op circa 5 autominuten afstand gelegen.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


43

Veestraat 49 te Helmond

TE HUUR

In het kernwinkelapparaat van Helmond gelegen winkelruimte met uitbreidingsmogelijkheden. In de directe omgeving zijn onder andere gevestigd: Witteveen, van Dal Mode, Blokker, Jeans Center, Jola mode, Hema, van Oorschot Mode, van Haaren Schoenen, Rituals, Casa, Holland + Barrett, Ziengs, Vodafone, Ici Paris XL, Didi mode, Bakker Bart, Wibra en Zeeman.

Huurprijs nader overeen te komen

TE HUUR

Oppervlakte: Perceel oppervlak 213 m² Oppervlakte winkelruimte Circa 100 m² Parkeerplaatsen: Een parkeerplaats op eigen terrein. Voldoende parkeergelegenheid in het centrum: Parkeergarage Elzas, parkeerterrein achter de Hema, aan de Torenstraat (gratis) en parkeergarage City / Monkeytown. Aanvaarding: In overleg.

Marshallstraat 6, Helmond

Op bedrijventerrein ‘Hoogeind’ op een hoeklocatie gelegen representatieve kantoor-/atelier-/laboratoriumruimte met bedrijfsruimte inclusief magazijnen en een installatieruimte op de eerste verdieping. “Hoogeind” kenmerkt zich voornamelijk door middelgrote en grootschalige productie- en handelsbedrijven. Oppervlakte: Magazijn Circa 300 m² Luxe showroom met kantoren Circa 560 m² Perceel Circa 2.000 m² Parkeerplaatsen: Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Beschikbaar per: In overleg. Bereikbaarheid: Het object is gelegen nabij de Churchilllaan, één van de 4 hoofdontsluitingen van bedrijventerrein “Hoogeind” gelegen in het zuidoosten van Helmond. Hoogeind is goed verbonden met de A67 Venlo-Eindhoven en de A270 Helmond-Eindhoven.

Geysendorfferstraat 3, Helmond

Huurprijs nader overeen te komen

TE HUUR

Het betreft een winkelruimte van circa 75 m², gelegen op een mooie locatie van het Winkelplein Straakven. Het pand is vrij indeelbaar en heeft een royale etalage mogelijkheid. De winkel is onderdeel van een modern representatief gebouw. In de directe omgeving is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur aanwezig. Oppervlakte: Circa 75 m² Parkeerplaatsen: Ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Beschikbaar per: In overleg. Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto of de fiets, de dichtstbijzijnde bushalte is op circa een kilometer afstand.

Huurprijs nader overeen te komen

Winkelplein Straakven compleet gerenoveerd.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


44

SecuMD Security & Beurs nieuwe stijl SecuMD Security mocht als jonge onderneming de toegangscontrole voorzien voor Beurs Nieuwe Stijl. De beurs werd georganiseerd onder leiding van Bregje van de Vrande en Leon Kuijten. In november vorig jaar kwamen tientallen bedrijven samen. SecuMD Security geeft aan met de beurs hun doel 100% bereikt te hebben. Sleuren met beursstanden, materiaal en ook nog de voorbereidingstijd die een beursplek vergt, is met de komst van de formule van Beurs Nieuwe Stijl voltooid verleden tijd. De naam zegt het al. De ingeschreven bedrijven ontvingen een persoonlijke beursstand op maat en huisstijl van de bedrijven met daarbij passende visitekaartjes. De ingeschreven bedrijven hoefden enkel aanwezig te zijn en op een informele manier met elkaar netwerken.


45

Deze nieuwe aanvraag was zelfs gekoppeld aan twee aparte aanvragen. Prachtig! Een maand later waren de veiligheidsaspecten voor deze aanvragen besproken, onderliggende afspraken gemaakt en het Veiligheidsplan was geschreven. Voor ons een mooie kans. Ook deze aanvragen hebben wij met succes afgerond. Onze deelname aan Beurs Nieuwe Stijl heeft ervoor gezorgd dat wij door andere bedrijven en organisaties worden gezien. Dat geeft weer nieuwe inzichten en mogelijke nieuwe samenwerkingen. Ook in 2019 nemen wij deel aan Beurs Nieuwe Stijl. Wij zijn benieuwd met wie dit jaar mogen kennismaken. Wij hebben er zin in!”

Indien je geïnteresseerd was in één van de aanwezige bedrijven c.q. dienstverleners was het mogelijk om een visitekaartje in vakje “neem contact met mij op” te plaatsen. Zo kon je op een heel toegankelijke manier contacten leggen. “Dat werkt!,” zeggen de onderneemsters Maayke Derks & Mandy van Doren van SecuMD Security. “Wij stonden ook op de Beurs met een beursstand. Tegelijkertijd verzorgden wij de toegangscontrole. Voor ons als jonge onderneming uit Milheeze een mooie combinatie. Zichtbaarheid wordt ook in de Helmondse regio op deze manier vergroot. Na Beurs Nieuwe Stijl kregen wij een paar dagen later al een nieuwe beveiligingsaanvraag. Ze hadden ons gezien op de beurs.

www.secumd.nl

www.beursnieuwestijl.nl


Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

Hét blad voor Ondernemingen in Helmond

Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 125,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, redactie@zakelijkhelmond.nl


47

VOOR UW GEMAK ALLES Jaguar I-PACE 2018 ONDER ÉÉN DAK

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK

EV400 SE 1.038km Volledige bijtelling 4% Lease v.a. € 979,-

Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhankelijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan erg snel. Brabant Autolease gaat graag met u in gesprek en samen met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Want mobiliteit is méér. Wij staan voor u klaar.

Volkswagen

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Type Kleur: Kilometerstand: Bijtelling Bouwjaar: BTW/Marge regeling:

Volvo

Elektrisch 5 Automaat Type Zwart metallic 1.083 km 2018 Bijtelling BTW is aftrekbaar

Fiat

€ 78.950,Type

Lease

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


Tapperij - Restaurant

chevelingen Een Helmonds Tapperij – Restaurant, landelijk gelegen

Aarle-Rixtelseweg 107 - 5707 GK Helmond - Tel.: 0492-792444 info@schevelingen.nl - www.schevelingen.nl Openingstijden 7 dagen per week geopend Maandag tot en met Zaterdag vanaf 16.00 uur en Zondag vanaf 12.00 uur.

Profile for ZakelijkZakelijk

ZakelijkHelmond201939  

ZakelijkHelmond201939  

Advertisement