Page 1

Helmond 2019 • 5de jaargang nummer 3 • Maart

Astra Stramon, 1 naam 2 locaties Stichting Bedrijventerreinen Helmond

Beurs nieuwe stijl 2.0 Trotse ondernemers van het Jaar Geldrop-Mierlo

1-3 4-5 10-11

15

18-19

Ondernemers Peelland programma 2019

25

Community farm in Aarle-Rixtel

29

Scoor met de werkgeversconferentie op 16 apri

35-37

Expositie Willeke van der Weerden

41

Peelland Advocaten

44-45

Helmond Sport

48-49

Astra Stramon opent ook in Helmond lees verder op 4-5


2

N Light Direct • Noorddijk 5, 5705 CX Helond • 0492 54 80 00 • info@nlightdirect.nl

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL


3

Vervolg van de voorpagina

Astra Stramon, 1 naam 2 locaties Door Susan Verheij

Ondernemen is stappen zetten die het bedrijf vooruit brengen. Een mooi voorbeeld hiervan geven de broers en zus Van Veghel. Samen leiden Nick, Ruben en zus Renée Astra Stramon. In Asten. Maar binnenkort ook vanuit Helmond. 1 naam, 2 locaties. Expanderen in vierkante meters, maar ook in bedrijfsaanpak. De tijd is rijp om te expanderen. Het bedrijf verhuist niet in zijn geheel. In feite splitst Astra Stramon de bewerkingslocaties van staal en RVS. Zij frissen de materialen als het ware op. Dat geldt nu ook voor hun bedrijfsprocessen. In Helmond vestigen zij de RVS-afdeling in een nieuw pand aan de Graandijk 5, nabij Gielissen en Kemi. De staalbewerkingen blijven op ’t Hoogveld in Asten. Het betreft twee verschillende bewerkingen. Zo is bij staal het stralen een voorbewerking terwijl dat bij RVS de eindbewerking is. “We kunnen op beide locaties mee innoveren met de markten die wij bedienen,” zegt Ruben van Veghel.


4

Het bedrijf heeft haar oorsprong in Asten. Hun ouders Jean-Pierre van Veghel en Jolanda Zanetti leidden het bedrijf van 2001tTot ze n 201de tijd rijp vonden voor overname door hun drie kinderen. Nick van Veghel is algemeen directeur, zus Renée de financiële en is verantwoordelijk voor de verkoop en Ruben is verantwoordelijk voor de technische en onderhoudsmatige aspecten. In 2006 namen hun ouders de stap om naar de huidige Astense locatie aan ’t Hoogveld te verhuizen. Toen leek dat pand te groot, maar inmiddels hebben we alweer jaren ruimte tekort,” vertelt Ruben van Veghel. Het buitenterrein wordt deels gebruikt als opslagplaats. “Dat kan dadelijk op de twee locaties gewoon binnen. Vandaar nu deze stap naar een tweede vestiging.” De ingebruikname van het nieuwe pand vindt in april plaats. In mei wordt nog een open dag gepland.

Een forse uitbreiding, vooral voor RVS

Het gebouw in Asten behelst 3500 m2, waarvan 800m2 in beslag wordt genomen om RVS te stralen. In Helmond wordt dat 2500 m2 voor het stralen én beitsen van RVS. Een forse uitbreiding dus, met op beide locaties nog ruimte over voor innovaties. “Er worden nieuwe straalcabines geplaatst en we maken milieuvriendelijke keuzes. Nieuw is dat zij ook RVS gaan beitsen & passiveren. Het bedrijf doet ook aan natlakken, als er geen andere optie is . Ruben is zich ervan bewust dat dit een milieubelastende bewerking is. “We doen dat het liefst zo min mogelijk en sturen klanten zoveel mogelijk op poedercoaten, dat is echt een betere keuze.” Astra Stramon is een van de vele toeleveranciers aan de staalindustrie die onze regio rijk is. Ruben van Veghel vertelt: “Wij maken niets, maar maken staal en RVS wel beter, schoner en duurzamer. Wij bewerken het door te stralen,metalisseren, beitsen en poedercoaten.” De hoofdzaak

van staalbewerking is het conserveren om roest te voorkomen en om het te voorzien van een kleur. Voor staal heeft Astra Stramon vooral klanten uit de gevelbouw. De verhuizende werkzaamheden, het behandelen van RVS vooral gedaan voor bedrijven die werken in de voedingsindustrie (o.a. voor Sormac Venlo) en voor de machineindustrie (bijvoorbeeld Van Bussel in Asten). De markten voor RVS-en staalbewerkingen verschillen nogal. Ruben van Veghel: “De voedingsmiddelenindustrie accepteert geen resten zoals oliën en vetten. Wij halen alle verontreiniging van de half- en eindfabricaten af en zorgen met het stralen ervoor dat het materiaal glad, rein en hygiënisch is én een sterke visuele waarde heeft. Dat kan via stralen met glasparel, en met beitsen.” Deze regio legt hen met zoveel maakindustrie geen windeieren. “Hoewel het echt andere markten zijn, is het voor beiden van belang dat de producten hoogwaardig afgeleverd worden en dat wij onze afspraken nakomen. Wij zeggen ja omdat we onze afspraken na kúnnen komen.”

Strenge kwaliteitscontroles en planning

Astra Stramon voldoet aan strenge eisen en gaat zelfs nog een stap verder “Inhouse hebben wij strenge controles.” Samen met de medewerkers zorgen Nick, Renée en Ruben ervoor dat hun productieproces top is. Alle producten krijgen een label mee dat zij meetbaar goed zijn. Dat is voor de klant een bewijs wat wij controleren. Wij volgen de Quali Steelcoat-normen en die van VMRG en leggen daar extra eisen bovenop.” De drie directieleden Van Veghel hebben zich ook laten adviseren. Ruben vervolgt: “De producten waar wij mee werken


5

zitten achteraan in een productieproces. Inherent daaraan is dat de rek er vaak al uit is en eindgebruikers er vaak al op de producten zitten te wachten. Het belang van een goede planning is groot. Niet alleen strak plannen, maar ook de juiste flexibiliteit daarin.

makkelijk om de juiste mensen te vinden. “Het kan eentonig en zwaar werk zijn, ook is er de continue uitdaging om te voldoen aan de eisen die de keurmerken stellen. Mensen die er regelmatig een schepje bovenop doen. De sfeer in ons bedrijf is wel echt goed.”

Wat heeft hij eigenlijk met de producten of het materiaal? “Eerlijk gezegd niet zoveel, meer met het behandelen ervan en het bedrijfsmatige proces heel erg. Ik liep hier als kleine jongen al rond, heb ook elders gewerkt maar ik ben in het familiebedrijf gestapt omdat ik niet afhankelijk wil zijn van anderen. Je werkt samen met broer en zus aan je eigen toekomst. We hebben de vrijheid in de keuzes die we maken en daar intern en extern op te sturen. Dat spreekt mij erg aan.” Houden jullie elkaar scherp? “ Behoorlijk, we zijn eerlijk naar elkaar. We sparen elkaar niet als dat het bedrijf ten goede komt. We vullen elkaar goed aan.”

Met klant meegroeien

Personeel dat er een schepje bovenop doet

Het is maar een korte rit van Asten naar het Helmondse BZOB. “Dat was voor ons een voorwaarde én is prettig voor het personeel. Zo’n dertig man en een vrouw; Helma. “Een belangrijke vrouw, de spil in de planning,”zegt Ruben. “Een deel van ons personeel gaat mee naar de nieuwe vestiging, anderen blijvenin Asten. Maar er is ook ruimte voor nieuwe, gemotiveerde medewerkers dus mocht je iemand weten voor ons, we horen het graag. We gaan er op meerdere vlakken op vooruit.” De drie Van Veghels werken met mensen die er veelal al jaren werken. Sommigen al 25 jaar. Toch is het volgens Ruben niet

Niet alleen medewerkers werken er al heel lang, Astra Stramon kan ook genieten van klanten die zij al jaren hebben. “Zij groeien en wij groeien op die manier met hen mee. Nieuwe klanten kunnen genieten van hun vakkennis.” Hoe zorg je dat relaties klant blijven? “Door te zorgen dat alles klopt, van ontvangst, bewerken tot uitlevering. Dat vertelt zich rond in de markt en men ervaart in de praktijk dat wij de lat hoog leggen en meedenken.” Astra Stramon is lid van de Metaalunie, VMRG, IOM, VSEM en VOM.

Graandijk 5 5704 RB HELMOND 0493 691 837 0493 699 277 info@astrastramon.nl www.astrastramon.nl

‘t Hoogvelt 6 5721 VW ASTEN


6

Vossenbeemd 13-15, Helmond

TE KOOP / TE HUUR

Representatief bedrijfsobject gelegen op een zichtlocatie aan een van de hoofdwegen van het bedrijventerrein Hoogeind. Het object is omstreeks 1989 gebouwd en uitgebreid in 2000. Het perceel is circa 6.587m² groot welke uitbreidingsmogelijkheden biedt aan zowel voor- als achterzijde van het object (bebouwingspercentage perceel: 70%). Verdere uitbreiding van het perceel behoort ook tot de mogelijkheden. Direct achter het perceel ligt circa 16.000m² bouwgrond welke door Gemeente Helmond wordt uitgegeven.

N.o.t.k.

TE HUUR

Oppervlakte: Kantoorruimte Totaal: circa 151m² Bedrijfsruimte I: circa 560m² Bedrijfsruimte II: circa 290m² + circa 850m² Magazijn Totaal: circa 236m² Parkeerplaatsen: Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: Via diverse uitvalswegen o.a. de N266 (Weert – Den Bosch) en N279 (Veghel – Asten) binnen 10 autominuten, is het object prima te bereiken. Ook de snelweg A67 (Eindhoven – Venlo/ Duitsland) bevindt zich op 10 autominuten afstand. Trein en busverbindingen zijn in de buurt (bushalte nabij), het NS station bevindt zich op circa 15 minuten loopafstand.

Marshallstraat 6, Helmond

Op bedrijventerrein ‘Hoogeind’ op een hoeklocatie gelegen representatieve kantoor-/atelier-/laboratoriumruimte met bedrijfsruimte inclusief magazijnen en een installatieruimte op de eerste verdieping. “Hoogeind” kenmerkt zich voornamelijk door middelgrote en grootschalige productie- en handelsbedrijven. Oppervlakte: Magazijn Circa 300 m² Luxe showroom met kantoren Circa 560 m² Perceel Circa 2.000 m² Parkeerplaatsen: Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Beschikbaar per: In overleg. Bereikbaarheid: Het object is gelegen nabij de Churchilllaan, één van de 4 hoofdontsluitingen vanbedrijventerrein “Hoogeind” gelegen in het zuidoosten van Helmond. Hoogeind is goed verbonden met de A67 Venlo-Eindhoven en de A270 Helmond-Eindhoven.

Middendijk 5A, Helmond

N.o.t.k.

TE HUUR

Op goed ontsloten bedrijventerrein “Hoogeind” gelegen bedrijfsruimte met kantoorruimte in twee lagen. Kadastraal bekend Gemeente Helmond, sectie H, nummer 675

N.o.t.k.

Oppervlakte: Bedrijfsruimte Circa 435 m² Kantoorruimte begane grond Circa 65 m² Kantoorruimte eerste verdieping Circa 65 m² Parkeerplaatsen: Er zijn voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein. Beschikbaar per: In overleg. Bereikbaarheid: Het object is gelegen nabij één van de uitvalswegen c.q. hoofdtoegangsweg van het bedrijventerrein “Hoogeind”. Provinciale wegen N266 (Weert – Den Bosch) en N279 (Asten – Veghel) zijn binnen 10 autominuten bereikbaar. Vanuit deze locatie is er een ook goede verbinding met de A67 (Venlo – Eindhoven) en de A270 (Helmond – Eindhoven).

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


7

Steenweg 18, Helmond

TE HUUR

Op een uitstekende locatie in het Steenwegkwartier gelegen commerciële ruimte. De Steenweg is recentelijk geheel gerevitaliseerd. Oppervlakte: Oppervlakte winkelruimte: Circa 400 m²;. Frontbreedte: Circa 12 meter; Parkeerplaatsen: In de directe omgeving is betaald parkeren mogelijk op verschillende parkeerterreinen of in de overdekte parkeergarage onder Boscotondo. Op eigen terrein bestaat de mogelijkheid om vier parkeerplaatsen te huren. Aanvaarding: In overleg. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is zowel met het openbaar vervoer als auto uitstekend. Het object is gelegen nabij de N270, dit is de doorgaande weg van Helmond naar Eindhoven. Op korte afstand zijn een bus-/treinstation gelegen.

Huurprijs: n.o.t.k.

TE HUUR

Winkelcentrum Brandevoort, Helmond

Er zijn diverse objecten beschikbaar voor verhuur, variërend in oppervlakte. In Brandevoort zijn onder andere gevestigd: Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Gall & Gall, Primera, Keurslagerij Vogels, Freestyle Kappers, Bakkerij ’t Bakkertje en Hema. Oppervlakte: De Plaetse 54 Circa 105 m² De Plaetse 56 Circa 105 m² De Plaetse 75 Circa 229 m² (ex Zeeman) De Plaetse 76a Circa 75 m² De Plaetse 89a Circa 101 m² De Plaetse 165a Circa 124 m² Parkeerplaatsen: Het station Brandevoort beschikt over ruim voldoende parkeermogelijkheden onder andere in de ondergelegen parkeergarages. Beschikbaar per: Per direct Bereikbaarheid: De wijk Brandevoort is gelegen tussen Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen.

Kanaaldijk Noordwest 81, Helmond

Huurprijs: n.o.t.k.

TE HUUR

Nabij het centrum aan het kleine stadskanaal gelegen zeer fraai gerenoveerd Rijksmonument bestaande uit kantoorruimten in drie bouwlagen en voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Huurprijs: n.o.t.k.

Oppervlakte: Oppervlakte begane grond: Circa 120 m²; VERHUURD Oppervlakte eerste verdieping: Circa 115 m²; VERHUURD Oppervlakte tweede verdieping: Circa 105 m²; Parkeerplaatsen: 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van het kantoorgebouw direct gelegen aan de N612 (Neder)Weert – ’s Hertogenbosch is goed, zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer. De autosnelweg A270 Helmond-Eindhoven alsmede de provinciale weg ’s-Hertogenbosch-Helmond-Weert met directe aansluiting op de A69 Eindhoven-Venlo zijn nabijgelegen.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


8

De beleving van de gasten… daar draait het om...

Ook voor uw bedrijfsuitje of personeelsfeest

eren

etings • Lunchen • Din

Feesten • Borrelen • Me

Asdonkseweg 6 • 5735 SP Aarle-Rixtel T: 0492 - 550 871 • E: info@landgoeddenheikant.nl

www.landgoeddenheikant.nl


9

Voor elk feest of evenement heeft Bressers de juiste tent... Waarom Bressers Tenten?

Furore laat het zonnetje schijnen • Groot assortiment partytenten, spantenten, alu-tenten en membraantenten, van klein tot groot

• Voor kleine gezelschappen maar ook voor mega-manifestaties

Vastgoed onderhoud • Schoonmaakonderhoud • Hogedrukreiniging • Heetwatertechniek •Glasbewassing Flexibel door• eigen vrachtvervoer Gevelreiniging • Vloeronderhoud • Bouwopleveringen • Verzorgt ook vloeren, podia, aankleding, inrichting, geluid, verlichting, sanitair en stroomvoorziening • Kortom: bij Bressers Tenten heeft u alles onder één dak! Barrierlaan 3 | 5706 CW Helmond 0492- 55 25 84 | 06 54 38 18 31 info@furoreschoonmaakservice.nl www.furoreschoonmaakservice.nl

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!


10

Bijeenkomst donderdag 28 maart van 12.00-14.00 uur

Helmondse Energie Community

‘Samen naar duurzame en circulaire bedrijfsvoering’

Dat is het motto dat uitstekend past bij het streven van Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) om energiebewust & duurzaam ondernemen veel meer een gezamenlijk doel van alle Helmondse bedrijven te maken. De Helmondse Energie Community (HEC) is een netwerk van bedrijven onder de vlag van SBH, die kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van duurzaam en energiebewust ondernemen. Deelnemen aan bijeenkomsten van de HEC is gratis en bedoeld voor alle Helmondse bedrijven; groot en klein en van elke branche. “U bent te gast bij Lampdirect, onderdeel van Any Lamp, een bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie. Lampdirect: “Het is onze missie om Europese bedrijven te helpen verduurzamen en daardoor hoge kosten te besparen. De makkelijkste manier om dat te doen, is door LED verlichting voor uw bedrijf aan te schaffen: tot wel 70% besparing op uw kosten. Lampdirect ontzorgt u van A tot Z: wij adviseren, leveren en installeren. Ook direct geld gaan besparen? We ontmoeten u graag op 28 maart!” De bijeenkomst staat in het teken technische mogelijkheden, kansen en nieuwe ontwikkelingen. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 22 maart via www.bedrijventerreinenhelmond.nl/bijeenkomsten

Programma 11.30 uur: Inloop Lampdirect, Schootense Dreef 27 12.00 uur: Ontvangst met lunch, aangeboden door gastbedrijf Lampdirect 12.20 uur: Frits Rutten, Parkmanager Stichting Bedrijventerreinen Helmond Welkom en korte samenvatting lopende projecten 12.30 uur: Ralph Broeders, Lampdirect Verduurzamen en besparen d.m.v. verlichting 12.50 uur: Joyce Bongers, namens Stichting Bedrijventerreinen Helmond Duurzame bedrijfsgebouwen (kansen, mogelijkheden en verplichtingen) 13.10 uur: Immanuel Geesing, Stichting InduSym Interactieve sessie ‘circulaire bedrijfsvoering’ 13.35 uur: Aukje Kuypers, Algemeen Directeur Kuijpers Installaties en zakenvrouw van het jaar 2018 Energieke Circulariteit 14.00 uur: Einde bijeenkomst


11

Energiebewust & Duurzaam Steeds meer Helmondse ondernemers vinden duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend. Ze streven niet alleen naar een financieel gezond bedrijf, maar leveren ook een bijdrage aan een schoon milieu en een betere samenleving. Bij de Stichting Bedrijventerreinen Helmond juichen we dit toe. Grondstoffen worden schaarser en het gebruik van fossiele brandstoffen (zoals aardgas voor verwarming) is lang niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Bedrijven die investeren in o.a. het hergebruik van reststromen, energiebesparing en schone energie, denken vooruit en zijn beter voorbereid op de toekomst.

Speerpunten

Omdat duurzaam ondernemen nog geen gemeengoed is en veel bedrijven hierbij informatie, advies en ondersteuning kunnen gebruiken, is het stimuleren van duurzaam ondernemen één van onze speerpunten. Binnen het thema Duurzaam Ondernemen voeren we projecten en activiteiten uit die vooral te maken hebben met Energiebewust ondernemen en Circulaire economie.

Daarnaast stimuleren we projecten en activiteiten die zich richten op: • Slimme en duurzame mobiliteit • Water en groen: klimaatbestendigheid en biodiversiteit • Sociale aspecten/MVO Voor dit thema werken we o.a. samen met de ondernemers op de bedrijventerreinen, maar ook met andere ondernemersnetwerken in Helmond en in de regio, de gemeente Helmond en verschillende organisaties die zich richten op duurzaamheid.

Energiebewust ondernemen

In Helmond wordt hard gewerkt aan energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie. Op termijn wil Helmond volledig klimaatneutraal en aardgasvrij zijn. Dat heeft ook

consequenties voor de bedrijven in Helmond. Veel Helmondse ondernemers zijn al bezig met het treffen van energiemaatregelen. Soms omdat het moet (wet- en regelgeving), maar vaak ook omdat het loont.

Vanuit Stichting Bedrijventerreinen Helmond ondersteunen we bedrijven door: • Kennisuitwisseling via de Helmondse Energie Community • Het zonnepanelenproject ‘Zonnig Helmond’ • De uitvoering van de intentieverklaring Aardgasvrij Helmond.

Circulair ondernemen

De vraag naar producten, grondstoffen en voedsel neemt wereldwijd nog steeds sterk toe. Onze huidige lineaire economie (maken – verbruiken – weggooien) zorgt voor verspilling, uitputting van voorraden en aantasting van het milieu. Bedrijven die circulair ondernemen zorgen er voor dat kringlopen worden gesloten zodat grondstoffen steeds weer opnieuw kunnen worden ingezet voor nieuwe, hoogwaardige producten. Landelijk, provinciaal en op Helmonds niveau wordt hier de komende jaren sterk op ingezet. Vanuit de Stichting Bedrijventerreinen Helmond ondersteunen we bedrijven die met circulair ondernemen aan de slag gaan. Het online reststromenplatform InduSym ondersteunt daarbij.


12


13

ATEPS Wij zijn ATEPS Wij bouwen EXCELLENTE systemen, wij REGULEREN hernieuwbare ENERGIE! ATEPS Nederland BV Panovenweg 34 • 5708 HR Helmond • www.ateps.com • info@ateps.com

Light & Sound solutions T: 06 22 13 07 25 0217197.pdf 1

info@vglpro.nl

www.vglpro.nl 27-9-2018 15:14:32


14

6&7 NOVEMBER 2019 HELMOND KIJK OP WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL

MELD JE NU AAN! WWW.BEURSNIEUWESTIJL.NL/AANMELDEN-2019


15

Beurs nieuwe stijl 2.0 Na een succesvolle eerste editie in november 2018 zijn we al druk bezig met de organisatie van de editie 2.0! Om de naam eer aan te blijven doen moest er natuurlijk wel een aanpassing aan het programma komen. Nadat er onder de deelnemers van de eerste editie een mening was gevraagd naar wat wel en niet bevallen was, heeft de organisatie het programma uitgebreid. Zo zal in de basis het beursplein er hetzelfde uit blijven zien. Ook dit jaar krijgen alle deelnemers eenzelfde paneel met daarop logo, profielfoto en bedrijfsgegevens. Wel is er nu meteen de optie gegeven om eventueel een paneel te delen wanneer voor een bedrijf niet beide avonden dezelfde deelnemer aanwezig zal zijn. Toegevoegd aan het programma zijn op de woensdagavond de mogelijkheid om een bedrijfspresentatie te houden. Hiervoor kunnen gegadigde zichzelf opgegeven. VOL=VOL. Op de donderdagavond kan men zich opgeven voor een speeddate sessie. Beide avonden zullen worden gepresenteerd door Rob van Oorschot! De locatie is verplaatst naar het restaurant van de Automotive Campus. De uitbater, Steenoven Catering, zal ervoor zorgen dat niemand iets tekort gaat komen! Goed eten en drinken is dus verzekerd!

Aan de prijs hebben we niets veranderd!

Voor 1 deelnemer op beide avonden € 400,00 Voor 2 deelnemers verdeeld over de 2 avonden € 500,00 Hiermee is alles geregeld! Paneel, visitekaartjes, badge met foto, logo en gegevens. Eten en drinken. Mogelijkheid tot deelname aan de presentatie avond en speeddate sessies. Beveiliging aan de deur. Vermelding op de website met link naar bedrijfspagina. Ook is gebleken onder de deelnemers dat het een positieve manier van netwerken is door geen bezoekers toe te laten. Bij voorkeur eigenaren of medewerkers met zeggenschap uit te nodigen. En met het verzoek alleen met elkaar contact op te nemen wanneer dat zo is afgesproken. Dus geen eindeloze verkoop telefoontjes en mailtjes na de beurs!

Geïnteresseerd of meer informatie? www.beursnieuwestijl.nl


- Leitner standbouwsystemen -

- Pop-up beurs systemen -

- Ontzorging -

- Mobiele presentatiesystemen -

- Turnkey projecten

-

- Aluvision standbouw systemen -

- www.greenbrick.eu -

-

- Roll-up banner systemen -

- Design -

- Service -

-

- Duurzame beurssystemen -

- Brandstand Iso Wave systeem -

- Service -

-

- Doordacht -

16

-


17

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl

Werkkleding voor alle weersomstandigheden

J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl


18

Trotse ondernemers van het Jaar Geldrop-Mierlo Op 16 januari vond dé nieuwjaarsbijeenkomst van Geldrop – Mierlo plaats. Gemini organiseerde samen met Ondernemend Geldrop – Mierlo voor alle leden deze bijeenkomst in Centrum Hofdael, waarbij tevens de winnaars van de verkiezing Ondernemer van het Jaar bekend werden gemaakt. Het was een mooie avond, volle bak en hele goede winnaars. Centrum Hofdael bleek een prima decor voor deze avond. De hoge opkomst (ruim 100 ondernemers) zorgde voor veel geanimeerde gesprekken en veel interactie tussen leden van beide verenigingen. De avond werd gestart met een opening door beide voorzitters. Gemini voorzitter Adri Geerts was duidelijk blij dat ze erin geslaagd zijn om een mooi gezamenlijk evenement op te tuigen. Daarnaast gaf hij een kort overzicht van de plannen van Gemini voor 2019. Het belooft een actief jaar te worden met mooie bijeenkomsten, belangenbehartiging en het ontwikkelen van een nieuwe koers. Tot slot natuurlijk nog een woord van dank richting aftredend bestuurslid Jac van Stratum. Meer dan terecht natuurlijk, gezien zijn jarenlange staat van dienst. Na een korte pauze werden de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemer van het Jaar verkiezing. Er waren twee categorieën, grote bedrijven en MKB bedrijven. In beide categorieën was het moeilijk om tot een keuze te komen, maar de jury kwam toch in beide gevallen unaniem bij een winnaar uit. Bij de grote bedrijven was dit Christ van den Hoven van Andritz Feed en Biofuel B.V. ( en verwees Nanogate Eurogard

naar de 2e plek) Bij de MKB bedrijven ging Joey Boon van Inkglourious Basterds (ten kosten van Van de Weijer Witgoed) met de winst aan de haal. Zie bijgaand persbericht.

Achtergrondinformatie: Prijsuitreiking winnaars Ondernemer van het jaar 2018 Geldrop-Mierlo voor MKB en Grootbedrijf Is georganiseerd door Gemini en Ondernemend Geldrop-Mierlo. Voorzitter Gemini: Adri Geerts Voorzitter Ondernemend Geldrop-Mierlo: Marianne Hoevenaars Vakkundige juryleden t.b.v. van de genomineerde bedrijven. Silvester Kool, Kool & Partners Renée Hoekman, oud wethouder gemeente Geldrop-Mierlo Piet van der Wielen, Brainport Development Tinie Manders, oud Ondernemer van het Jaar


19

Winnaar Ondernemer van het jaar 2018 Grootbedrijf Andritz Feed and Biofuel BV Geldrop | De heer Christ van den Hoven Beoordeling Jury: Door een slimme samenvoeging van twee Nederlandse vestigingen, nu in Geldrop, creëert Van den Hoven een sterk groeiend modern en steeds vernieuwend goed geoutilleerd metaalbedrijf. Hiermee gaf en geeft hij het lokale bedrijventerrein een forse impuls. Innovatie vindt plaats op alle ter-

reinen, zowel techniek, procesmatig, product matig, duurzaamheid als in het personeelsbeleid. Het bedrijf is sterk internationaal gericht, bedient daarnaast 75% van de markt in Nederland en is nog steeds sterk groeiend. Het beleid is transparant. Regionaal is er een netwerk met kennisinstellingen en zijn er volop kansen voor jongeren en stageplekken op diverse niveaus.

Winnaar Ondernemer van het jaar 2018 MKB Inkglourious Basterds Geldrop-Mierlo | De heer Joey Boon Beoordeling Jury: Maar liefst 50.000 volgers op Instagram en 200.000 op Facebook bij aanvang van zijn tatoeagebedrijf. Wereldwijd bekend, creatief, vanuit verschillende ambachten gekomen tot zijn passie. Ondertussen werk voor zes tatoeëerders en een

officemanager. Vanuit een harde leerschool in staat keuzes te maken, een proces waar hij nu middenin zit. Een bedrijf met internationale exposure en bezoekers. Een wachtlijst tot 2022. Creativiteit zorgt voor veel meer business ideeën maar focus is ook hier key.

Nadere informatie: Adri Geerts, voorzitter Gemini. (06) 53711096 of a.geerts1@me.com Kijk ook op: www.ov-gemini.nl


20

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhanke lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Brabant Autolease is onderdeel van Autodroom Helmond. uniek concept. Dit is namelijk de erg snel. Brabant Autolease gaat graag met uEen in gesprek en samen eerste locatie in Nederland waar u met al uw autowensen aan het juiste adres bent. Dus ook voor (private) lease. met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Alle bedrijven en medewerkerkers bij Autodroom Helmond gaan nét een stapje verder. Deze Want is méér. goed advies en hoogstaande bedrijven versterken elkaar. U kunt dusmobiliteit rekenen op persoonlijk,

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

service.

Kies voor gemak Brabant Autolease is hét adres voor leasing. Dat betekent dat wij alles van A tot Z regelen. Wij geloven in ontzorgen. U wilt niet uw winterbanden bij het ene bedrijf verwisselen en bij het andere bedrijf reparaties uit laten voeren. Gemák, daar draait het volgens ons om bij leasing.

Wij staan voor u klaar.

Volop mogelijkheden En gemak, dat bieden wij. Zo is de keus aan u! Wij hebben een uitgebreid Volkswagen Volvo Fiataanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s en zijn niet gebonden aan een merk. Onze leasecontracten bieden dat gemak ook. Er is een keuze uit een looptijd van 24 tot 48 maanden en daarnaast behoort shortlease (vanaf 3 maanden) tot de mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor medewerkers met een tijdelijk contract. De voordelen van Brabant Autolease op een rijtje: • • • • • •

Persoonlijk Type Lokaal Gedreven Maatwerk Bijtelling Klantgericht Volop mogelijkheden

• Full operationele Type lease en netto operationele lease • Zowel zakelijk als privé leasen • Grote voorraad gebruikte auto’s • Onderhoud Bijtelling en service op één adres • Scherpe tarieven

Contact Brabant Autolease Type Autoboulevard Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Lease

Tel: 0492 588 972 info@brabantautolease.nl

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21eonder 5705 DK Helmond Voor uw gemak alles een dak! Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


21

Laat u eens verrassen en kom op de open bedrijvendag

U kunt bij ons terecht voor diverse creatieve toepassingen en voor slimme op 17vannovember 2018 van 16:00 oplossingen praktische problemen die10:00 wij graagtot samen met uur u bekijken. Laten we een afspraak maken!

U kunt bij ons terecht voor diverse creatieve toepassingen en voor slimme oplossingen van praktische problemen die wij graag samen met u bekijken. Laten we een afspraak maken! www.facebook.com/TONProjectstofferingBV/

Bezoekadres: Korenmijt 23a 5741 PP Beek en Donk

www.linkedin.com/company/ton-projectstoffering/

info@tonprojectstoering.com www.tonprojectstoering.com T 0413 - 764 467

Koel,- vriescellen, KoeltoonbanKen maar ooK geKoelde productielijnen. veKah heeft meer dan 35 jaar ervaring op deze KoeltechnieKen. veel bedrijven werKen met onze producten.

de aarde levert ons warmte, uit de grond maar ooK uit water en lucht. wij leveren de technieK om deze warmte te gebruiKen voor ruimte verwarming maar ooK voor warmwatersystemen.

de opwarming van de aarde leidt tot hogere temperaturen ooK in nederland. wij helpen u om het Koel te houden in de zomer. maar wist u dat een airco ooK als verwarming te gebruiKen is? het rendement is zelfs nog hoger dan een gasverwarming. raadpleeg veKah.

gebruiK de gratis energie die de zon ons levert. zonnepanelen Kunnen u geld gaan opleveren. veKah heeft ervaring met de levering en montage van zonnepanelen van hoge Kwaliteit.


22

KAN HET ANDERS? WIJ DENKEN VAN WEL... Met een creatieve en bekwame blik gaan wij uw bedrijfskundige en financiële uitdagingen te lijf. Juist door ANDERE PADEN TE BEWANDELEN dan gebruikelijk. Zo behaalt ons enthousiaste team het grootste voordeel voor u! Gebruik maken van onze 26464/10

ideeën? Bel 0492 50 53 00 voor uw NH Adviseur.

BEDRIJFSKUNDIG BANCAIR BELASTINGADVIES


23

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


24

TEAMBUILDING IN EEN ESCAPE ROOM? Onze ruimtes:

* Back to the Future * The Pink Panther * Land of the Giants

Teambuilding: Escape spellen zijn de ideale teambuilding activiteit. In korte tijd worden alle elementen van samenwerken tot het uiterste getest. Samenwerken om hetzelfde doel te bereiken en de handen in elkaar te slaan om tot een oplossing te komen, is essentieel! Durft jouw team de uitdaging aan? Jong, oud, ervaren of ‘novice’, …..het maakt allemaal niet uit. Diversiteit in het team en positieve interactie zijn des te belangrijker. Er is geen fysieke kracht nodig om van deze teambuildingactiviteit een succesverhaal te maken. Laat jouw teamleden de hoofdrol spelen in een unieke, (ont)spannende activiteit die voor iedereen toegankelijk is.

Training in de escape room? Een coach observeert: Hoe functioneert het team en welke rol speel jij als individu? In de training vertalen de coaches de ervaringen in de escape room naar de werkvloer. Hoe kan het team beter en effectiever functioneren? De focus ligt op energie, lef, samenwerken, verbinden en veiligheid. Meer info over de trainingen? Neem contact op! Edward Jacobs 06 53295847

WWW.ROBAFESTA.NL

|

T. 06 23056984

Steenovenweg 36 B | 5708 HN Helmond | Info@robafesta.nl


25

Ondernemers Peelland

Het programma 2019 staat als een huis

De kop is eraf. Op donderdag 21 februari jl. gaf algemeen directeur Helmond Sport Leon Vlemmings de aftrap voor het nieuwe seizoen van Ondernemers Peelland. De eerste in een reeks activiteiten die de vereniging inzet om ondernemers op een ontspannen manier samen te brengen. Een simpele formule die al bijna 25 jaar goed werkt. “Het programma 2019 staat als een huis. Daarmee onderscheiden we ons echt van andere ondernemersclubs”, vertelt bestuurslid Aldi van Lierop enthousiast. “Het jaar 2019 is de opmaat naar ons 25-jarig jubileum in 2020. Daarom zetten we dit jaar de deur extra ver open voor ondernemers die kennis willen komen maken. We snijden boeiende thema’s aan, zoals integriteit en jong ondernemerschap, we zijn te gast bij de bedrijven Sligro en Can-Pack en in juni worden we in Helmond’s zusterstad Mechelen ontvangen door burgemeester Bart Somers. Somers is er inmiddels zeventien jaar burgemeester en beroemd om de manier waarop hij diversiteit omarmt en de stad tot bloei heeft gebracht. Dat is een ontmoeting waar ik met veel plezier naar uitkijk. En als we dan toch in België zijn, drinken we natuurlijk ook gezellig een smakelijk biertje met elkaar. Samen lekker eten en drinken is sowieso vaste prik. Die Brabantse gemoedelijkheid koesteren we bewust.”

Goede relaties als fundament

Lid van het eerste uur, Sicco van Maanen, sluit ook dit jaar weer met plezier bij alle activiteiten aan. “Mijn lidmaatschap levert me nog steeds veel inspiratie en plezier op. Iedereen kan in een gemoedelijke omgeving ervaringen delen. Mensen enthousiast maken en houden voor het ondernemerschap is veel meer dan zeggen ‘mag ik een opdracht van je?’ Het gaat bij OP niet om het directe zakendoen. We horen wel

graag hoe we je in je ondernemerschap kunnen helpen. Daar is het 25 jaar geleden ook allemaal mee begonnen. Toen nog onder de naam Jonge Ondernemers Peelland. We hadden bij de oprichting eigenlijk besloten dat je na vijf jaar ondernemerschap geen lid meer kon zijn. Daar zijn we op teruggekomen omdat juist de combinatie van ervaren en minder ervaren leden mooie gesprekken en ontmoetingen oplevert. Iedere ondernemer weet dat goede relaties het fundament zijn onder zijn of haar business. Aan dat fundament dragen met Ondernemers Peelland graag een steentje bij.”

Hoe integer ben jij?

Op donderdag 21 maart is de volgende bijeenkomst van Ondernemers Peeland. Aldi: “Daarvoor hebben we Nourredine Zarroy uitgenodigd, via D66 een goede bekende van Sicco van Maanen. Noureddine Zarroy is trainer en adviseur op het gebied van integriteit. Wat bepaalt jouw oordeel of gedrag van jezelf en anderen integer is? Wat beweegt jou om integer te zijn en met welke dilemma’s heb jij als ondernemer te maken? We rekenen op een boeiende presentatie en interessante discussie, recht uit het leven (van onze leden) gegrepen.” Meer informatie en aanmelden: www.ondernemers-peelland.nl

Lid van het eerste uur Sicco van Maanen en bestuurslid Aldi van Lierop zien nieuwsgierige ondernemers graag komen. Foto: Harold van der Horst


26

ONDERSCHAT DE IMPACT VAN BEDRIJFSBRAND NIET! Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar bij veel ondernemers is de preventie niet goed op orde. De gevolgen kunnen groot zijn voor uw onderneming. Uiteraard kunt u schade hebben aan uw gebouw of inventaris, maar de bedrijfsschade is vaak veel groter. In meer dan de helft van de gevallen gaat het bedrijf failliet. Ook bij een kleine brand, is er een kans dat uw bedrijf een tijd stil komt te liggen. Uw omzet daalt, maar uw bedrijfskosten lopen gewoon door. Wij adviseren u over brandrisico’s, brandpreventie en kijken samen naar verzekeringsoplossingen, zoals een bedrijfsschadeverzekering. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neemt u dan contact met ons op.

Europaweg 158 5707 CL Helmond

088-8000900

WWW.RIVEZ.NL

info@rivez.nl


27

LOGISTIC FORCE IS GESPECIALISEERD IN HET SAMENBRENGEN VAN WERKGEVERS EN WERKNEMERS EN OPLEIDINGEN BINNEN TRANSPORT EN LOGISTIEK

UITZENDEN RECRUITMENT OPLEIDEN PAYROLL LOGISTIC FORCE EINDHOVEN DE DONGE 2 5684 PX BEST T: 040 - 787 36 60 eindhoven@logisticforce.nl

WWW.LOGISTICFORCE.NL


28

GERWEN-NEDERWETTEN LOOP

16 MAART 2019 START: 15:00 UUR INSCHRIJVEN TOT 15 MAART

DE GEZELLIGSTE LOOP VAN BRABANT!

MEER INFO: WWW.GERWENNEDERWETTENLOOP.NL


29

Community farm in Aarle-Rixtel

Drie jaar geleden loopt de toenmalige communicatieadviseur Carmen Coolen (26) een burn-out en depressie op, wat haar doet besluiten naar Santiago de Compostella te lopen met haar ezel Prairie: om tot rust te komen en persoonlijk te groeien. Een jaar van afstand tot de moderne samenleving en de diepe connectie met mens, dier en natuur brengen haar waar ze naar op zoek is. Met de opgedane kennis en ervaring opent ze in mei een platform voor psychische klachten, op de geitenmelkerij aan de Lieshoutseweg in Aarle-Rixtel. “Onze maatschappij en het niet weten om te gaan met stress, zijn de belangrijkste oorzaken van psychische klachten als burn-out en depressie. Het gevolg is een grote behoefte aan zorg en die is inefficiënt.”, vertelt Carmen. Ze ontwikkelde het concept Community Farm. Een plek waar ze mensen die op het randje van uitvallen staan, een ‘refuge’ biedt om weer in contact te komen met zichzelf en de omgeving. De authentieke ecologische kaasboerderij wil Carmen behouden en tevens de ziel van de plek benutten voor een zorgplatform.

Zorgplatform

Zorgbehoevenden komen hier kosteloos samen om hun verhaal te delen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling door het meewerken in het boerenbedrijf (melken, kaas maken, tuinieren, dierverzorging), creatief en muzikaal bezig zijn, lezen, sporten, rusten, enzovoorts. Daarnaast zijn zelf-

standige zorgaanbieders vanuit alle hoeken aanwezig (regulier en alternatief) om complementaire en integrale zorg te bieden en om hun kennis te delen.

Investering

“We hebben al 86,5% van het totale bedrag, maar we missen nog 50.000 euro om echt van start te kunnen gaan.” Carmen heeft nog een maand de tijd om donateurs of investeerders te vinden. “Iedereen die wil doneren of een maatschappelijke lening voor 10 jaar wil afsluiten mag contact met me opnemen.”

Meer over dit initiatief vind je op www. communityfarm.nl of bel 0625268178.


30

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS!

Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


31

Oprecht betrokken Peelland Advocaten Kanaaldijk Noord West 81 5707 LC Helmond T 0492-543093 Mob Erik 06 - 21 42 57 72 Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl

TO U R S

* Zakelijk vervoer * Groepsreizen * Rolstoeltouringcar

B .V.

Bustripjes.nl Bus

* Business Taxi * Airport transfers * Zieken- en Zorgvervoer

WWW.BERGERHOF.NL | WWW.BUSTRIPJES.NL Wilhelminastraat 78 | 5731 ER Mierlo | T: 0492-662260 | info@bergerhof.nl


32

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


33


34


35

Haal rendement uit vergroten basisvaardigheden

Scoor met de werkgeversconferentie op 16 april Onze maatschappij is sterk in transitie. Veranderingen gaan snel en deze ontwikkelingen vragen veel van ondernemingen Ên hun medewerkers. Dat is niet nieuw. Ondernemers zijn zich steeds bewuster van de noodzaak om medewerkers duurzaam inzetbaar te laten zijn. Zeker in een krappere arbeidsmarkt. Echter‌ Is uw organisatie voorbereid? Op 16 april vindt een Werkgeversconferentie plaats in Helmond waarin bedrijven meer inzicht krijgen hoe zij de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers kunnen vergroten. Inzet van taal loont daarbij. Vijf partijen hebben hun krachten gebundeld en heten u welkom op deze gratis bijeenkomst. Zij komen met voorbeelden hoe je tot een beter rendement kan komen. Frits Spits is dagvoorzitter. Bezoekers krijgen inspirerende voorbeelden en concrete oplossingen. Investeert u een paar uur?

Susan Verheij, Eveline Sijmons aan tafel: Astrid Daelmans, Rudolf Staal en Moon Fung Fong Fotograaf: Nora van Leipzig


36

De organisatie is in handen van ROC Ter AA, Leren & Werken, Taalhuis Helmond Peel, Taalhuis Dommeldal en Taalhuis Lage Beemden en Stichting Lezen en Schrijven. Zij doen dit samen met adviesbureau Cubiss Brabant, dat deze conferenties ook organiseert in Tilburg, Breda en Den Bosch.

1 op de 6

Om de ontwikkelingen te kunnen volgen moeten arbeidskrachten in onze regio over meer kennis, basisvaardigheden ( lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) en flexibiliteit beschikken dan zij nu doen. Te veel mensen missen nu al de aansluiting en beschikken over een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijna 18%. Zo hoog is het aandeel mensen Helmond dat moeite heeft met lezen en schrijven. Dat is één op de zes personen van 16 tot 65 jaar. Bij 65plussers is één op de 5 te laagtaalvaardig . Andere basisvaardigheden die nodig zijn in de meeste werkomgevingen zoals werken op de computer nog niet meegerekend. In deze regio is het een stuk hoger dan landelijk het geval is (12%), bijna 1,8 miljoen mensen in Nederland.

Faalkosten voor de onderneming?

De term duurzame inzetbaarheid is hip. Ook de zin ‘een leven lang leren’ is vaker te horen. Ontwikkelen hoort bij een innovatief en concurrerend bedrijfsleven. Toch begint elke ontwikkeling met basisvaardigheden. Als deze onvoldoende beheerst worden levert dat aantoonbaar faalkosten op. Een negatief effect op macroniveau voor de economie en op microniveau in elk bedrijfsresultaat. Medewerkers begrijpen werkinstructies en veiligheidseisen niet, leggen het personeelsblad onaangeroerd bij het oud papier of loggen nooit in op een personeelsdossier. Ook hebben zij moeite met zelf wijzigingen doorgeven in een rooster. Tevens is de kans op schulden groter, wat weerslag heeft op de productiviteit. Mensen met weinig basisvaardigheden hebben een verminderde (ervaren) fysieke en mentale gezondheid, met hoger ziekteverzuim als gevolg. Begrijpelijkerwijs heeft dit een negatieve invloed op de werkomgeving, samenwerking én op de productiviteit.

Investeren in taal loont

Om dit aan te pakken is er een brede aanpak in deze regio. In een bijzonder programma wordt tijdens de Werkgeversconferentie op 16 april (15.00u) in het gebouw van HRM Driessen in Helmond (met dank voor het beschikbaar stellen) uitleg gegeven wat voor middelen beschikbaar zijn. Enkele bedrijven geven uitleg hoe zij hun rendement al verhogen door oog te hebben voor taal en hiermee met hun medewerkers aan de slag gaan. Voormalig Astens ondernemer Piet van Horrik durft open kaart te spelen en zijn ervaringen als laaggeletterde te delen. Ook krijgen bezoekers aan de conferentie inzicht in het herkennen en doorverwijzen, en horen zij de mogelijkheden die we in deze regio bieden aan het bedrijfsleven. Zo zijn er taallessen, taalcafés, maar ook andere vormen van training en ondersteuning. Deels is daar subsidie voor beschikbaar. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om te netwerken tijdens de conferentie. Onze werkgelegenheidsregio telt 27.000 mensen met te weinig basisvaardigheden!is dat er iets aan moest gebeuren en werden er extra gelden ingezet om dit percentage een halt toe te roepen en liefst terug te dringen. Mede daarom zijn de afgelopen jaren Taalhuizen opgezet; een samenwerking van organisaties en bedrijven die het ontwikkelen van deze basisvaardigheden aanpakken. Zij zijn eerste aanspreekpunt voor het aanbod op dat vlak in de eigen gemeentes.

Elk bedrijf welkom

Elke onderneming uit de arbeidsmarktregio Helmond De Peel (hoek Geldrop-Helmond-Gemert-Asten) die open staat om meer rendement te halen is welkom na aanmelding. Eén van de kartrekkers is Stichting Lezen&Schrijven (ja die van prinses Laurentien, hoewel zij geen voorzitter meer is)). Astrid Daelmans uit Helmond is projectleider voor de regio. “Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en om moet kunnen gaan met een computer. Wij geloven dat onze samenleving sterker wordt als iedereen kan meedoen. Het bedrijfsleven ook. We ondersteunen zoveel mogelijk mensen en organisaties om aan de slag te gaan. Door het op diverse niveaus bespreekbaar te maken, belemmeringen weg te halen, aanbod te stimuleren. Zo voorkomen en verminderen we laaggeletterdheid. ” Lezen&Schrijven is aangesloten bij de Taalhuizen. Dat is een samenwerking van organisaties en bedrijven die zich kort gezegd richten op aanbod. Taalhuizen zijn het eerste aanspreekpunt voor burgers, organisaties én bedrijven. Zij zijn veelal gevestigd in bibliotheken, mede vanwege de collectie en laagdrempeligheid. Zo zijn er in Helmond, Gemert, en Geldrop, Laarbeek, Deurne, taalcafé’s waar iedereen met een taalgerichte vraag terecht kan. Namens de drie Taalhuizen Helmond Peel, Dommeldal en Lage Beemden zegt Taalhuiscoördinator Susan Verheij: “In diverse bibliotheken en zelfs bij een speeltuin zijn er ook informele taalcafé’s. We horen dagelijks van hoe lastig mensen brieven vinden. Hoe moeilijk ze het vinden om een treinkaartje te kopen, dat ze met een ook ongemakkelijk gevoel het briefje aannemen dat de juf of leidinggevende mee geeft. Denk alleen al aan feit dat verwacht wordt in te kunnen loggen op het schoolsysteem of personeelsdossier op het werk, of dat zij zich schamen in een whatsapp-groep van het werk en daarom nooit reageren. Het belemmert hen echt. Onlangs zei een man nog dat hij niet mee


37

Laaggeletterden op de arbeidsmarkt Percentage laaggeletterden op de arbeidsmarkt 13,9% 12,7% 9,7%

9,5%

8,6%

8,2%

6,5% 4,2% 0%

Industrie & energie

Bouw

Zorg & Welzijn

Handel & Horeca

Transport

Overige dienstverlening

F&Z dienstverlening

Openbaar bestuur

Onderwijs

wil op personeelsuitje omdat er altijd opdrachten gedaan worden en hij niet door de mand wil vallen. Een misverstand over laagtaalvaardigen is dat het vooral migranten betreft. Echter de meerderheid is van Nederlandse afkomst. Oftewel geboren Nederlandstalig.”

geleide werknemers, werkzoekenden, studenten, inburgeraars. Op alle niveaus: van alfabetisering tot staatsexamenniveau (3F). De lessen worden op de werkvloer of op een van onze leslocaties in de regio Helmond gegeven. Steeds staat de taal in de (werk)praktijk centraal.”

Het Taalhuis is een eerste aanspreekpunt. Verheij vervolgt: “Wij inventariseren de vraag, verwijzen door naar bijvoorbeeld aanbod van het ROC ter Aa, LEV Groep die taalmaatjes en taalvrijwilligers hebben en ander aanbod. Ook kan er aanbod op maat worden besproken met Leren&Werken.” Eveline Sijmons vertegenwoordigt deze organisatie. Zij is adviseur bij Servicepunt Helmond De Peel: “Door het organiseren van leer-werktrajecten en het bieden van opleidingsadvies help ik het bedrijfsleven aan beter gekwalificeerd personeel. Daarnaast bieden wij nascholingsadvies en loopbaanadvies aan werkzoekenden en werknemers. Deze dienstverlening is kosteloos en ik ga graag persoonlijk in gesprek. Daarin bied ik onafhankelijk advies over leren en werken. Voor iedereen; werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en werkgevers.”

Dat er meer aandacht is voor laagtaalvaardigen die al aan het werk zijn, spreekt Moon Fung Fong erg aan. Zij is adviseur taalvaardigheid voor werkgevers bij Cubiss Brabant, een provinciale ondersteuningsorganisatie. “In Brabant zijn 170.000 laagtaalvaardigen meer dan de helft van de laagtaalvaardigen heeft een baan. Dit heeft zijn weerslag op hun werkgevers en collega’s. Wij organiseert en ondersteunt organisaties die zich bezighouden met vraagstukken rondom lezen, leren en informeren. We doen dit Brabantbreed, samen met het onderwijs, organisaties in het sociaal domein en bibliotheken. Wij organiseren regionale bijeenkomsten voor werkgevers, zoals deze in Helmond bij Driessen HRM. We verzorgen workshops voor HR-managers, zoals de workshop ‘eenvoudig schrijven’. Tijdens deze kosteloze workshop leer je in begrijpelijke taal te schrijven.” En niet geheel onbelangrijk, zij adviseren en ondersteunen werkgevers bij subsidieaanvragen.

Voldoening uit de ontwikkeling van cursisten

Rudolf Staal: “Ik ben inmiddels 21 jaar werkzaam binnen het volwassenenonderwijs van ROC Ter AA. In het verleden gaf ik les, ontwierp cursussen en opleidingen en was ik bij vele projecten betrokken. Op dit moment ben ik als teamcoördinator, projectleider en relatiebeheerder werkzaam. De meeste voldoening op het werk haal ik uit de ervaring dat het onderwijs dat we bieden, ervoor zorgt dat iemand zich beter kan handhaven en ontwikkelen op de werkvloer en/of in de maatschappij.” Rudolf Staal ziet de vooruitgang bij cursisten en hun werkgevers. ROC Ter AA staat bekend als beroepsonderwijs voor jeugdigen, maar er worden veel bedrijfsopleidingen en volwassenenonderwijs wordt gegeven. Binnen het volwassenenonderwijs worden o.a. lessen Nederlands gegeven aan laag- midden- en hoog op-

Laat u inspireren door de bedrijven die hun best practises vertellen en die geïnterviewd worden door Frits Spits.

Ondernemingen en organisaties die verder geïnformeerd wensen te worden, mail naar het Taalhuis via taalhuis@bibliotheekhelmondpeel.nl


38

www.black-colors.nl

betrouwbaar snel en professioneel

XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING FLYERS • STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN PENNEN • CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN PLASTIFICEREN • ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


39

Aanhangerland Gehamie B.V. • Schootensedreef 19a • 5708 HZ Helmond • 0492 - 52 52 53

Naamloos-1 1

16-1-2019 16:21:31

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediënten en een ongeëvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, Naamloos-1 1

cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie. Naamloos-1 1

16-1-2019 16:21:31

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85

info@coffeesystems.nl www. coffeesystems.nl


Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

Hét blad voor Ondernemingen in Helmond

Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 125,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, redactie@zakelijkhelmond.nl


41

Willeke van der Weerden toont haar realistische olieverfschilderijen voor het eerst aan het grote publiek Een idee, plan of visie, ontstaan in haar hoofd, te kunnen delen, visualiseren of tastbaar maken vindt ze geweldig. Haar creatieve geest komt tot uiting in haar werk als vormgever binnen haar bedrijf Studio W2 maar ook op het canvas. “Schilderen geeft me de totale vrijheid om het beeld wat ik in mijn hoofd heb, op mijn manier met verf te projecteren op het doek. Dit is waar ik intens van geniet!” Haar schilderijen zijn te zien van 16 tot 29 maart tijdens de expositie – VAN DICHTBIJ – in galerie The Art Chamber aan de Kraaienbosstraat 20 in Oud-Turnhout België. Wil je

haar werk “van dichtbij” komen bekijken? Kijk dan op www. theartchamber.be voor de openingstijden. www.willekevanderweerden.nl www.studiow2.nl


42

N Light Direct • Noorddijk 5, 5705 CX Helond • 0492 54 80 00 • info@nlight.nl

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


43

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645 F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspecificaties.

Kabel B.V.

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl


44

Oeps, teveel loon betaald. Wil je dat even terugbetalen beste werknemer!? Een werkgever heeft op enig moment geconstateerd dat zij door een foutieve administratieve verwerking in het tweede ziektejaar te veel salaris en vakantietoeslag aan een werknemer heeft betaald. Er heeft een aanvulling tot 100% van het salaris plaatsgevonden in plaats van een aanvulling (conform de toepasselijke CAO) tot 70%. Werkgever vordert daarom op grond van onverschuldigde betaling het teveel aan werknemer betaalde bedrag terug. De werknemer is het oneens met de vordering van de werkgever en stelt dat terugbetaling niet aan de orde kan zijn. Enerzijds niet omdat hij het gerechtvaardigd vertrouwen had dat hij recht had op het door hem ontvangen loon gedurende het tweede ziektejaar en anderzijds omdat terugbetaling in strijd is met goed werkgeverschap. Hoe zit dat nu? Vast staat dat de werkgever de werknemer teveel salaris heeft betaald gedurende een bepaalde periode en dat de werknemer daar geen recht op had. Niet op grond van de arbeidsovereenkomst, niet op basis van de wet en niet op basis van de van toepassing zijnde CAO. Maar maakt dat dan ook dat de werkgever dit bedrag aan teveel betaald loon dan zomaar kan terugvorderen van de werknemer? Dat hangt ervan af. Hierna zal ik aangeven waar dat dan vanaf hangt en wanneer het teveel betaalde salaris kan worden teruggevorderd van de werknemer.

In de meeste gevallen maakt de rechter korte metten met dit argument. In een uitspraak van de rechter ging het om een werknemer die 100% salaris doorbetaald had gekregen in plaats van 70% waarop de werknemer tijdens ziekte recht had. Naar het oordeel van de kantonrechter was geen sprake van zodanige feiten en omstandigheden dat de werknemer hiervan uit mocht gaan. Weliswaar heeft de werkgever gedurende een aantal maanden het loon voor 100% doorbetaald, maar zij is hiermee gestopt nadat zij haar vergissing bemerkte. Vanaf dat moment is zij de werknemer 70% gaan betalen.

In principe geldt als hoofdregel dat een werknemer slechts aanspraak kan maken op het loon waarop hij recht heeft uit hoofde van zijn arbeidsovereenkomst, wet en/of CAO. Als een werknemer teveel loon heeft ontvangen over een bepaalde periode is dat dan ook onverschuldigd betaald door de werkgever. Met andere woorden, de werkgever had geen verplichting richting de werknemer om dit bedrag te betalen en hij kan dit dan ook terugvorderen van de werknemer.

De werknemer had ook nog aangevoerd dat de werkgever niet uit zichzelf had ingezien dat zij een fout had gemaakt, maar dat dit pas duidelijk was geworden in het kader van een bezwaarprocedure die door de werknemer was opgestart in het kader van de discussie of wel of niet sprake was van arbeidsongeschiktheid. Dat deze vergissing aan het licht kwam in het kader van deze bezwaarschriftprocedure, wordt door de rechter niet van belang geacht.

Op deze hoofdregel zijn echter in de rechtspraak uitzonderingen gemaakt. Werknemers zijn het vaak niet eens met het feit dat de werkgever het teveel betaalde salaris wil terugvorderen. In het kader hiervan voeren zij dan als reden aan dat zij er gerechtvaardigd op mochten vertrouwen dat de werkgever het correcte salaris had uitbetaald en dat zij niet hadden hoeven of kunnen weten dat het salaris onjuist was.

Ook in een andere situatie die voor de rechter kwam, is de rechter tot het oordeel gekomen dat geen sprake was van gerechtvaardigd vertrouwen aan de kant van de werknemer. In deze kwestie had de werkgever aan alle werknemers een memo overhandigd waarin was opgenomen dat gedurende het eerste ziektejaar 100% van het loon zou worden uitbetaald en


45

in het tweede ziektejaar 70%. Van gerechtvaardigd vertrouwen aan de zijde van werknemer dat hij gedurende het tweede ziektejaar 100% van het loon zou krijgen kan dan ook geen sprake zijn. Het verweer van werknemer dat hij niet op de hoogte was van de inhoud van de memo vanwege het feit dat hij in die periode psychisch in de war was als gevolg van (het vaststellen van) zijn ziekte kan volgens de rechter ook niet tot een ander oordeel leiden. Werknemer had immers ook op een later moment nog kennis kunnen nemen van de memo, zeker gelet op het feit dat deze ruim een half jaar voor het verstrijken van het eerste ziektejaar aan hem was overhandigd.

de werknemer op ‘gerechtvaardigd vertrouwen’ gaat niet snel op. Pas in een situatie dat sprake is van een bestendig gebruik kan dit beroep opgaan. Constateert u als werkgever dat je een werknemer teveel hebt betaald in een periode, maar kies je ervoor om dat in een nieuwe vergelijkbare situatie niet te doen, maak dan ook expliciet duidelijk aan de werknemer dat er teveel salaris is betaald in een eerdere situatie. En geef ook expliciet aan dat in een toekomstig geval dat niet meer zal gebeuren en dat dan ‘gewoon’ het salaris wordt betaald waarop hij recht heeft.

In deze kwestie heeft de werknemer ook nog aangevoerd dat de terugvordering van het teveel betaalde salaris in strijd is met het goed werkgeverschap en dat een verplichting tot terugbetaling zou betekenen dat hij gelet op zijn persoonlijke omstandigheden in financiële problemen zal komen. De kantonrechter erkent weliswaar dat een terugbetalingsverplichting – zeker gelet op de persoonlijke situatie van werknemer – problemen oplevert voor de werknemer, maar de rechter acht deze desondanks niet in strijd met goed werkgeverschap. Dit geldt temeer omdat werkgeefster meerdere malen geprobeerd heeft met werknemer een minnelijke regeling te treffen aangaande de terugbetaling van het salaris. Een soepele houding van de werkgever wordt dus door de rechter dus wel gewaardeerd in dit verband. Maar wanneer wordt een beroep van de werknemer op gerechtvaardigd vertrouwen wel gehonoreerd? Een goed voorbeeld hiervan is de volgende kwestie. Een werknemer was eerder al langere tijd arbeidsongeschikt geweest. In deze periode had hij de hele tijd 100% van zijn salaris uitbetaald gekregen. Toen hij daarna weer gedurende langere tijd arbeidsongeschikt was, kreeg hij in eerste instantie ook 100% van zijn salaris uitbetaald. Omdat de werkgever van mening was dat de werknemer niet alles deed wat hij moest doen in het kader van zijn re-integratieverplichtingen ging hij de werknemer vanaf enig moment 70% van het salaris betalen. Dit was ook hetgeen waarop de werknemer conform zijn arbeidsovereenkomst met de werkgever recht had. De werknemer vorderde toen bij de rechter dat de werkgever hem 100% van zijn salaris moest blijven uitbetalen. En in deze situatie gaf de rechter de werknemer wel gelijk. Volgens de rechter mocht de werknemer op basis van de gang van zaken tijdens de eerste ziekteperiode, waarbij hij de volledige periode 100% had ontvangen, er gerechtvaardigd op vertrouwen dat hij ook nu in deze nieuwe ziekteperiode weer 100% zou ontvangen. Wel gaf de rechter nog aan dat er andere omstandigheden zouden kunnen zijn die met zich brengen dat de werknemer er bij de nieuwe ziekmelding niet op zou mogen vertrouwen dat zijn salaris volledig zou worden doorbetaald. Die waren er echter niet in deze situatie, aldus de rechter. Als er een situatie bij u voorkomt waarbij wordt geconstateerd dat een werknemer te veel salaris heeft ontvangen, kunt u dit van de werknemer terugvorderen. Let er wel op dat u sowieso niet het volledige bedrag ineens kunt terugvorderen. De werknemer behoudt maandelijks in ieder geval recht op het bedrag waarop geen loonbeslag mag worden gelegd. Een beroep van

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor informatie over loonvorderingen of wanneer sprake is van gerechtvaardigd vertrouwen bij een werknemer, kunt u terecht bij Peelland Advocaten, gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst. Erik Jansen Advocaat


46

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

Kia Optima Sportswagon 1.7 CRDI GT-LINE Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 33.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

41.221 km 2018 BTW is aftrekbaar

Kia Soul EV ExecutiveLine 27kWh volledig electrisch Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Elektrisch 5 Automaat Blauw metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: Datum deel 1a: BTW Aftrekbaar:

2.615 km 2017 31-05-2017 BTW is aftrekbaar

€ 34.945,-

incl.btw

BMW 2 Serie Coupé M2 DCT Performance package, NIEUWSTAAT, Eibach Pro, 450 PK Deze liefhebber auto is van 1e eigenaar. Auto verkeerd in een uitmuntende staat en heeft een aantal specifieke opties zoals: Eibach Pro verlaagd. BMW Performance CS velgen. BMW Performance Carbon achterspoiler. Motorvermogen 450 pk. Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 69.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 2 Automaat Blauw metallic

Kilometerstand: 23.682 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1: 13-11-2017 BTW/Marge regeling: BTW is niet aftrekbaar


47

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Kia Stinger 3.3 Twin Turbo V6 AWD GT De nieuw KIA Stinger GT, exclusief verkrijgbaar bij VDNS Helmond. deze prachtige Gran Turismo beschikt over een 3.3 liter sterke Twinturbo motor met maar liefst 370 PK. en is full option uitgevoerd met o.a. een 360-Graden camera, automatische achterklep, Drive mode select, elektronisch instelbaar onderstel, Stoelverwarming en ventilatie en natuurlijk 7 jaar garantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 89.500,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 17.443 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1a: 28-11-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Kia Sportage 1.6 CRDi GT-Line DCT/7 Automaat Dit betreft een nieuwe nog niet geregistreerde auto, Deze Sportage GT-Line beschikt over vele extra opties qua interieur en exterieur en dankzij de nieuwste mild Hybrid technologie daarnaast ook over een zeer zuinig brandstof verbruik. Deze auto is binnen 10 werk dagen direct uit voorraad leverbaar ook door heel Nederland op locatie. Bel voor meer info 0492-588958 of mail naar marlon@vdnskia.nl. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

1 km 2019 BTW is aftrekbaar

€ 41.945,-

incl.btw

Mercedes-Benz GLS 350 d 4-Matic AMG Deze volle GLS 350d AMG 4-Matic 7-Persoons Automaat met vele opties o.a. COMAND®, ILS LED, Panoramadak, 360°-camera, AMG Pakket, Airmatic Luchtvering, Stoel ventilatie, Distronic, Trekhaak, Night pakket en nog veel meer in de kleur Obsidiaan zwart in combinatie met Leder zwart heeft nog resterende fabrieksgarantie. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 119.000,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 49.544 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1a: 09-02-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


48

Rondje Regio met de Business Club van Helmond Sport Op woensdag 27 februari organiseerde Helmond Sport voor haar Business Club leden de jaarlijkse activiteit ``Rondje Regio´´. Tijdens deze middag werd een bezoek gebracht aan stadionpartner SolarUnie in Gemert en Inalfa in Venray. Diverse autodealers zorgden voor het vervoer met mooie bolides. Helmond Sport bedankt de bedrijven die deze dag mogelijk hebben gemaakt. En uiteraard ook de deelnemers.


49

Wilt u een keer kennis maken met de Business Club van Helmond Sport? Stuur een mail naar sales@helmondsport.nl


50

regio Helmond

De groei van BUVO vraagt om extra aandacht voor het aantrekken van technisch personeel. Helmond – Een actieve wervingscampagne voor de techneuten van vandaag en morgen. BUVO Castings uit Helmond is al bijna 40 jaar actief als Helmondse werkgever. Binnen de muren van BUVO Castings worden high-end gietdelen geproduceerd en bewerkt voor diverse industrieën waar iedereen dagelijks mee te maken heeft: de producten van BUVO vind je immers terug in de meeste gerenommeerde automerken en in CV-ketels. Om het specialistische vakwerk te kunnen blijven leveren en voorop te lopen in de markt is BUVO afhankelijk van de beste technische specialisten. En juist dat is een actuele uitdaging voor veel bedrijven vandaag de dag. Niet voor niets laat de Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie zien dat het aandeel bedrijven dat opzoek is naar nieuw personeel nog altijd toeneemt. Begin 2018 had 47% tenminste één vacature openstaan, eind 2018 is het aandeel gegroeid tot 58%. BUVO gaat de strijd met het personeelstekort aan. BUVO is van mening dat er veel onbekendheid is in de directe omgeving over de technische mogelijkheden die de regio Helmond biedt. Veel Helmonders weten niet wat er allemaal wel niet geproduceerd wordt in hun stad. En daar wil BUVO met diverse initiatieven verandering in brengen. In heel Helmond zagen we in 2018 posters van BUVO collega’s die vertelden wat hun werk in de techniek én bij BUVO zo leuk maakt. Op deze manier wilde BUVO de jeugd, hun omgeving maar ook herintreders en

andere werkzoekende enthousiasmeren voor de techniek én het bedrijf. Deze campagne werd versterkt door inzet van media waarin ook duidelijk wordt wat het bedrijf kan en doet. Door een intensieve en integrale inzet van Social Media, regionale media, vakmedia en andere brandings activiteiten werd het bedrijf van meer dan 350 medewerkers ineens zichtbaar in de regio. Verder gelooft BUVO in het vroeg enthousiasmeren voor techniek. En dat mooie doel is één van de doelen waar de Stichting High-tech Helmond zich hard voor maakt. In de Stichting Hightech Helmond- de Peel zijn ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen verenigd, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio. Om de woorden kracht bij te zetten heeft BUVO zich aangesloten bij Stichting Hightech Helmond- de Peel en is een actieve samenwerking met een groot aantal onderwijs instellingen gestart. Samen met colle-

ga bedrijven zet BUVO zich in om het hele jaar door leuke en interessante activiteiten te organiseren voor (voornamelijk) de jeugd. Al deze maatregelen lijken effect te hebben en in de regio wordt de naam BUVO meer en meer een begrip en weten werkzoekenden het bedrijf te vinden. Dat neemt echter niet weg dat BUVO nog altijd op zoek is naar personeel. De ingezette weg zal daarom in 2019 doorgezet worden. Om de groeiambities waar te maken kan het team nog op veel fronten versterking gebruiken. Engineers, monteurs, draaiers, frezers maar ook diverse management functies worden nog altijd gezocht. www.buvocastings.nl/werken-bijbuvo


regio Helmond

Uw specialist voor dagelijks en of periodiek schoonmaakwerk in kantoren en gebouwen. Uw specialist voor de reiniging van ramen gevels en zonweringen. Uw specialist in vloeronderhoud o.a. linoleum natuursteen en hout.

Een heldere visie, helder resultaat! Een heldere visie, een heldereen resultaat! Pieters BV Ambachtweg 50 5731 AG Mierlo info@pietersbv.nl www.pietersbv.nl

Specialist in schoonmaak

51


Tapperij - Restaurant

difwfmjohfo Aarle-Rixtelseweg 107 - 5707 GK Helmond - Tel.: 0492-792444 info@schevelingen.nl - www.schevelingen.nl Openingstijden 7 dagen per week geopend Maandag tot en met Zaterdag vanaf 16.00 uur en Zondag vanaf 12.00 uur.

Een Helmonds Tapperij – Restaurant, landelijk gelegen

Brasserie

Ridderplein 3 - 5421 CV Gemert - Tel.: 0492-361252 info@brasseriedekeizer.nl - www.brasseriedekeizer.nl Geopend op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Gemertse Brasserie, op een unieke locatie

Profile for ZakelijkZakelijk

ZakelijkHelmond201936  

ZakelijkHelmond201936  

Advertisement