__MAIN_TEXT__

Page 1

Helmond 2018 • 4de jaargang nummer 9 • Oktober

Regbat Helmond geopend lees verder op 3-5

Regbat nieuw in Helmond

Beurs nieuwe stijl

Peelland Advocaten

Mijn bedrijfslocatie

TON Projectstoffering

P 1,3-5

P 10-11

P 16-17

P 21

P 23-25

Stichting Bedrijventerreinen Helmond P 30-31

De Schevelingse Inloop

Bustripje.nl

Helmond Sport

P 34-35

P 39

P 43-45

zakelijkhelmond.nl


2

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL


3

Vervolg van de voorpagina

Regbat nu in Helmond

Regbat Helmond opende op zaterdag 29 september 2018 zijn deuren als nieuwe onderneming aan de Lage Dijk 2A in Helmond en is gespecialiseerd in het regenereren van accu’s & tractiebatterijen. Indien regeneratie niet toereikend is levert REGBAT ook nieuwe en gebruikte accu’s & tractiebatterijen. Pero Swinkels was werkzaam als accountmanager bij een producent/leverancier in elektronische beveiligingssystemen waarbij voor de back-up van deze systemen accu’s worden gebruikt. Pero was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam in contact met een bedrijf in Hoofddorp genaamd REGBAT. Na meerder malen met Theo de Wit (eigenaar REGBAT HOOFDORP) in gesprek te zijn geweest hebben Theo en Pero besloten om REGBAT HELMOND op te starten. REGBAT HOOFDDORP is in 2011 gestart en heeft al meer dan 7 jaar

bewezen dat het concept werkt. Accu’s en tractiebatterijen worden vaak afgedankt als de capaciteit terugloopt. Niet doen! Want bij Regbat zorgen ze dat een tractiebatterij weer volledig – en milieuvriendelijk – opgeladen zijn werk kan doen en dat scheelt geld en grondstoffen. Bovendien gebruikt de tractiebatterij na regeneratie een stuk minder stroom tijdens het opladen. Indien regeneratie voor de klant niet voldoende resultaat heeft behaald kan REGBAT een aanbieding doen voor een gebruikte of nieuwe accu of tractiebatterij.


4

De techniek

Sulfatering is in de meeste gevallen de oorzaak van de veroudering van accu’s en tractiebatterijen. Loodsulfaat zet zich vast op de loodplaten en werkt als een isolerende laag, waardoor de loodplaten steeds minder in contact komen met het accuzuur. Steeds minder elektrische energie wordt omgezet in chemische energie en de capaciteit van tractiebatterij neemt geleidelijk af. Ofwel, de tractiebatterij is sneller leeg.

Met behulp van het REGBAT-procedé is het mogelijk het loodsulfaat te verwijderen. Hiermee wordt de capaciteit van de tractiebatterij weer teruggebracht naar het oorspronkelijke niveau. Het REGBAT-procedé is gepatenteerd en wordt uitgevoerd met speciaal voor dit procedé ontwikkelde apparatuur in combinatie met een katalysatorvloeistof. De regeneratie duurt 24 tot 72 uur.


5

Zowel voor als na het regeneratieproces worden de prestaties van de accu of tractiebatterij nauwkeurig gemeten om de capaciteitstoename voor de klant inzichtelijk te maken. REGBAT geeft een garantie van één jaar op het resultaat.

Win-win

Het voordeel voor de consument/bedrijf is een prijsbesparing tot 70% ten opzichte van een nieuwe accu of tractiebatterij.

En het voordeel voor het milieu is minder grondstoffengebruik en afvalreductie. “Onze slogan is daarom ‘goed, groen en goedkoop’.” REGBAT HELMOND verleent zijn diensten aan particulieren en bedrijven en is actief in alle sectoren waar accu’s en batterijen worden toegepast. Voor het bedrijfsleven van (intern) transport en opslag tot land- en tuinbouw en voor particulieren van scootmobielen tot auto’s. “De regeneratie van accu’s en tractiebatterijen is niet milieubelastend en er gaat geen vloeistof of lood uit de batterij”.

Werkwijze no cure no pay

REGBAT voert eerst een uitgebreide analyse uit op de accu’s of tractiebatterij. Daaruit blijkt of het zinvol is om daadwerkelijk een regeneratie uit te voeren. Iedere batterij wordt weliswaar beter van een regeneratiebehandeling, maar de capaciteitstoename moet wel voldoende groot zijn. REGBAT voert de analyse uit en informeert u daarna over de te realiseren capaciteitstoename en bijbehorende kosten. Als er niet tot regeneratie wordt overgegaan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Zie onze website www.regbathelmond.nl voor meer informatie of bel ons direct op 0492330039 en mailen kan natuurlijk ook naar helmond@regbat.nl


6

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


7

N Light BV is leverancier van ARKOSlight en LAES N Light BV • Noorddijk 5, 5705 C X Helmond • +31492 548000 • info@nlight.nl

nlight.nl

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645 F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspecificaties.

Kabel B.V.


8

Uw partner sinds 1965

www.vdhurk.nl

MEER DAN 300

Occasions op voorraad!

Bedrijfswagens


9

Furore laat het zonnetje schijnen Vastgoed onderhoud • Schoonmaakonderhoud • Hogedrukreiniging • Heetwatertechniek Glasbewassing • Gevelreiniging • Vloeronderhoud • Bouwopleveringen

Barrierlaan 3 | 5706 CW Helmond 0492- 55 25 84 | 06 54 38 18 31 info@furoreschoonmaakservice.nl www.furoreschoonmaakservice.nl

Koel,- vriescellen, KoeltoonbanKen maar ooK geKoelde productielijnen. veKah heeft meer dan 35 jaar ervaring op deze KoeltechnieKen. veel bedrijven werKen met onze producten.

de aarde levert ons warmte, uit de grond maar ooK uit water en lucht. wij leveren de technieK om deze warmte te gebruiKen voor ruimte verwarming maar ooK voor warmwatersystemen.

de opwarming van de aarde leidt tot hogere temperaturen ooK in nederland. wij helpen u om het Koel te houden in de zomer. maar wist u dat een airco ooK als verwarming te gebruiKen is? het rendement is zelfs nog hoger dan een gasverwarming. raadpleeg veKah.

gebruiK de gratis energie die de zon ons levert. zonnepanelen Kunnen u geld gaan opleveren. veKah heeft ervaring met de levering en montage van zonnepanelen van hoge Kwaliteit.


10

BEURS NIEUWE STIJL

op 7 en 8 november

Aanmelden kan nog tot 25 oktober 2018. • Mensen verbinden in een ongedwongen sfeer. • Gezichten van ondernemers in beeld brengen. Dat is de doelstelling van deze beurs! Met deze boodschap zijn we inmiddels ruim een half jaar op pad om andere ondernemers mee te nemen in de gedachte waarmee we begonnen zijn deze beurs te organiseren. Vele met ons waren er van overtuigd dat de manier van ondernemen en netwerken steeds sterker met elkaar verbonden zijn. En dat een b2b beurs zoals we die kennen een hele boel goede punten heeft maar dat er in een tijd als deze ook veel dingen missen. Bijna 125 aanmeldingen! Fantastisch al natuurlijk voor een compleet nieuw initiatief al zeggen we het zelf! Wil jij ook op de lijst erbij komen zodat we mogelijk met 150 enthousiaste ondernemers 2 leuke maar vooral ook nuttige Beurs-nieuwe-stijl-avonden gaan beleven!

Onderling zaken doen…

Terugkijkend op de afgelopen jaren, zijn we het er over eens dat de dagen op de jaarlijks terugkerende beurzen altijd supergezellig waren. Maar ze waren ook vermoeiend. Steeds dat leuren en sleuren naar een beurs.

Om eerlijk te zijn, hebben we dit nu toch wel een beetje gehad. Iedere keer als je na een beurs aan anderen vroeg: “Hoe was jouw beurs?” kregen we steeds vaker te horen dat er onderling beter zaken werd gedaan dan met de bezoekers.


*Rondgang met 4 koude luxe hapjes *Grote diversiteit frituurhapjes ( wij zorgen dat dit altijd voldoende is ) *Onze huis diskjockey Sound4All ( flexibel, netjes en correct )

11

Alleen business to business, geen bezoekers… Prijs arrangement nummer 1, € 35,00 per persoon

Arrangement nummer 2

Dit is wat wij je bieden:

• Reclamewand van 2 x 1 meter voorzien van logo en foto deelnemer • Visitekaartjes, voorzien van logo, foto deelnemer en *Ontvangst met één glas kirr royal contactgegevens *Chocolade crème petit four op de tafels • Batch voorzien van naam en foto deelnemer, tevens *Tafelgarnituur bestaande uit pinda s, cashewnoten en zoute koekjes op de tafels entreepas • Twee avonden een *5 uur lang drankjes naar keuze Hollands assortiment goed verzorgd walking-dinner en drank *5 uur lang uitbreiding van mixdranken • Entertainment naar keuze *Rondgang met 3 koude luxe hapjes • Bewaking bij de deur • Voldoende gratis parkeerplaatsen *Spiesje van gemarineerde varkenshaassaté met • Alleen B2B,satésaus geen bezoekers • Geen verdere voorbereiding *Grote diversiteit frituurhapjes ( wij zorgen dat dit altijd voldoende is ) • Deelname vermelding op de website.

*Wij zullen rondlopen met puntzakjes met frieten met of zonder mayonaise *Onze huis diskjockey Sound4All ( flexibel, netjes en correct )

Dit is wat wij van je vragen:

Prijs arrangement nummer 2, € 40,00 per persoon

MELD JE SNEL AAN! Opgeven kan nog tot 25 oktober 2018

• Bedrijfslogo • Foto van de deelnemer • Aanwezigheid op woensdag 7 en donderdag 8 november • Van 18.00 – 00.00 uur bij restaurant de Steenoven • € 400,00 exclusief BTW per persoon.

S

Er is plaats voor minimaal 50 en maximaal 400 ondernemers. Wees er snel bij, want vol = vol. Niet aangemeld is geen toegang!

de

teenoven

Ben je geïnteresseerd in en enthousiast over dit nieuwe concept om in een geweldige ambiance te netwerken en nieuwe ondernemers te leren kennen, schrijf je dan in op onze website: www.beursnieuwestijl.nl Team Beurs Nieuwe Stijl

Voor meer informatie

Bregje van de Vrande 06 - 22 36 21 22 bregje@onlinebedrijfskleding.nl www.onlinebedrijfskleding.nl

Leon Kuyten 06 - 54 35 22 38 info@black-colors.nl ww.black-colors.nl

Beurslocatie: De Steenoven Steenovenweg 21 5708 HN Helmond


12

UW PARTNER IN DATA -& TELECOM specialist in digitale netwerk verbindingen

Engelseweg 242 • Industrieterrein 2446 • 5705 AK Helmond T: +31 492 549 189 • info@foanederland.nl • www.foanederland.com


13

085-4875670

info@solarunie.nl

www.solarunie.nl

Ieder dak is geld waard! SolarUnie maakt het mogelijk

Ook voor de ideale werkschoen bent u bij ons op het juiste adres!

J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl


14

Schootense Dreef 9-11 Helmond

TE HUUR

De bedrijfshal met kantoor is ontsloten via de Schootense Loop aan de Schootense Dreef, de doorgaande weg van bedrijventerrein “Groot Schooten” die gesitueerd is aan de westelijke rand van Helmond aan de A270 (Helmond-Eindhoven). Het bedrijvenpark is circa 40 hectare groot en is bestemd voor kennisintensieve industriële bedrijvigheid en kantoren. Het kenmerkt zich met name door Automotive gerelateerde bedrijven met een ruime en representatieve opzet qua architectuur en bebouwing. In de directe omgeving zijn ondermeer de Automotive Campus, Driessen HRM, Van Dorp installateurs, Smulders Staalwerken, QPI, BAM en E-quest gevestigd.

Huurprijs: n.o.t.k.

TE KOOP / TE HUUR

Oppervlakte: Kantoor en overige ruimtes Circa 175 m² Bedrijfshal Circa 753 m² (te splitsen in 2 units) Parkeerplaatsen: Het gebouw beschikt over voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De 12 parkeerplaatsen liggen binnen de omheining en worden evenredig toegedeeld aan de te huren ruimte. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is goed. Het object is gunstig gelegen met een directe verbinding op de A270 (Helmond-Eindhoven), alsmede de op loopafstand gelegen bushalte die een directe verbinding heeft met het NS-station. Het terrein waarop het gebouw zich bevind is ontsloten middels een stalen poort.

Weth. Den Oudenstraat 8 Helmond

Het betreft een kantoorgebouw gelegen op kleinschalig bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Helmond. De omliggende bebouwing is divers maar bestaat uit overwegend hoogwaardige bedrijfscomplexen met aangrenzend woonbebouwing en recreatie. Oppervlakte: Bedrijfshal Circa 1.200 m² Kantoor Circa 125 m² 1e etage archief / showroom Circa 120 m² Parkeerplaatsen: Op eigen terrein zijn er circa 12 parkeerplaatsen aan de voorzijde. Beschikbaar per: In overleg, op korte termijn.. Bereikbaarheid: Het object is uitstekend bereikbaar. Zowel per openbaar vervoer als per auto. Op circa 10 minuten loopafstand bevindt zich het nieuwe treinstation en bushalte dat recent is opgeleverd en op loopafstand van het centrum van Helmond is gelegen. Via het nabij gelegen kanaaltracé (N266) zijn steden als ’s-Hertogenbosch en Weert goed bereikbaar. De Kanaaldijk biedt tevens toegang tot de op- en afrit van de A67 met verbindingen naar de A2. Ook is de A270 (autosnelweg tussen Helmond en Eindhoven) is binnen 10 minuten bereikbaar.

Kanaaldijk Noordwest 81, Helmond

N.o.t.k.

TE HUUR

Nabij het centrum aan het kleine stadskanaal gelegen zeer fraai gerenoveerd Rijksmonument bestaande uit kantoorruimten in drie bouwlagen en voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Huurprijs: n.o.t.k.

Oppervlakte: Oppervlakte begane grond: Circa 120 m²; VERHUURD Oppervlakte eerste verdieping: Circa 115 m²; VERHUURD Oppervlakte tweede verdieping: Circa 105 m²; Parkeerplaatsen: 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van het kantoorgebouw direct gelegen aan de N612 (Neder)Weert – ’s Hertogenbosch is goed, zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer. De autosnelweg A270 Helmond-Eindhoven alsmede de provinciale weg ’s-Hertogenbosch-Helmond-Weert met directe aansluiting op de A69 Eindhoven-Venlo zijn nabijgelegen.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


15

Steenweg 18, Helmond

TE HUUR

Op een uitstekende locatie in het Steenwegkwartier gelegen commerciële ruimte. De Steenweg is recentelijk geheel gerevitaliseerd. Oppervlakte: Oppervlakte winkelruimte: Circa 400 m²;. Frontbreedte: Circa 12 meter; Parkeerplaatsen: In de directe omgeving is betaald parkeren mogelijk op verschillende parkeerterreinen of in de overdekte parkeergarage onder Boscotondo. Op eigen terrein bestaat de mogelijkheid om vier parkeerplaatsen te huren. Aanvaarding: In overleg. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is zowel met het openbaar vervoer als auto uitstekend. Het object is gelegen nabij de N270, dit is de doorgaande weg van Helmond naar Eindhoven. Op korte afstand zijn een bus-/treinstation gelegen.

Huurprijs: n.o.t.k.

TE HUUR

Winkelcentrum Brandevoort, Helmond

Er zijn diverse objecten beschikbaar voor verhuur, variërend in oppervlakte. In Brandevoort zijn onder andere gevestigd: Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Gall & Gall, Primera, Keurslagerij Vogels, Freestyle Kappers, Bakkerij ’t Bakkertje en Hema. Oppervlakte: De Plaetse 36 Circa 114 m² De Plaetse 54 Circa 105 m² De Plaetse 56 Circa 105 m² De Plaetse 75 Circa 229 m² (ex Zeeman) De Plaetse 76a Circa 75 m² De Plaetse 89a Circa 101 m² De Plaetse 165a Circa 124 m² Parkeerplaatsen: Het station Brandevoort beschikt over ruim voldoende parkeermogelijkheden onder andere in de ondergelegen parkeergarages. Beschikbaar per: Per direct Bereikbaarheid: De wijk Brandevoort is gelegen tussen Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen.

Kanaaldijk NW 43-45, Helmond

Huurprijs: n.o.t.k.

TE KOOP / TE HUUR

Half vrijstaande monumentale kantoorvilla in drie bouwlagen, gelegen in het centrum van Helmond met parkeergelegenheid op eigen terrein. Kadastraal bekend Gemeente Helmond, sectie G, nummer 2450. Het object is geschikt voor de combinatie werken en wonen.

N.o.t.k.

Oppervlakte: Kantoorruimte/showroom/atelierruimte begane grond: circa 375 m2; Algemene c.q. woonruimte eerste verdieping: circa 137 m2; Algemene c.q. woonruimte tweede verdieping: circa 103 m2; Parkeerplaatsen: Zes parkeerplaatsen op eigen terrein. In de directe omgeving zijn openbare parkeerplaatsen (betaald parkeren). Tevens is er een afgesloten en overdekte fietsenstalling op eigen terrein aanwezig. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van het object is zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed. Helmond heeft goede aansluitingen op de belangrijke internationale hoofdverkeersaders A2 (Amsterdam-Maastricht-Aken/Luik) en A67 (Duisburg/Ruhrgebied-Venlo-Antwerpen). De provinciale weg N612 biedt een goede verbinding met Veghel/’s-Hertogenbosch. In de toekomst zal de bereikbaarheid van Helmond nog verder worden verbeterd, wanneer de “ruit om Eindhoven” alsnog wordt gerealiseerd.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


16

Transitievergoeding na 2 jaar ziekte wordt gecompenseerd Zoals bekend is sinds 1 juli 2015 de transitievergoeding verschuldigd als een werknemer wordt ontslagen via de rechter of via UWV. Deze vergoeding is de werkgever verschuldigd als sprake is van een dienstverband van ten minste twee jaar en als de reden voor de beëindiging niet is gelegen in ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer. Dit betekent echter dat de werkgever ook een transitievergoeding verschuldigd is als een werknemer 104 weken ziek is geweest., zelfs als de werknemer blijvend en volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard door UWV en een IVA uitkering ontvangt. Dit was veel werkgevers een doorn in het oog, omdat zij het loon van de werknemer al gedurende twee jaar (volledig of in ieder geval voor 70%) hadden moeten doorbetalen en zij ook al veel kosten hadden gemaakt in het hele re-integratietraject dat tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid was doorlopen. Veel werkgevers kiezen er dan ook voor om de werknemer ‘gewoon’ in dienst te houden. De verplichting om loon (tijdens ziekte) aan de werknemer te betalen bestaat immers toch niet meer, omdat die verplichting na 104 weken ziekte eindigt. Dit wordt een ‘slapend dienstverband’ genoemd. Maar hieraan kleeft wel een risico. Als de werknemer namelijk weer (gedeeltelijk) herstelt, kan hij weer bij de werkgever aankloppen om weer tot het werk te worden toegelaten. Hij is immers nog steeds bij de werkgever in dienst en heeft, als hij weer (gedeeltelijk) hersteld is en zich weer beschikbaar stelt, recht op loon over de uren dat hij weer beschikbaar is. Veel werknemers die in een slapend dienstverband zaten, hebben een procedure opgestart tegen hun werkgever, omdat zij van mening waren dat de werkgever hen zou hebben moeten ontslaan, nu zij twee jaar ziek waren. Voor 1 juli 2015 gebeurde dat immers ook en de enige reden dat dit nu niet gebeurde was dat de werkgever de transitievergoeding niet wilde betalen. Rechters gingen echter niet mee in deze eis van de werknemers. Weliswaar werd in verschillende uitspraken wel aangegeven dat de handelwijze van de werkgevers niet de schoonheidsprijs ver-

diende, maar dat er geen verplichting bestaat voor de werkgever om ontslag aan te vragen voor een werknemer. De wetgever heeft geconstateerd dat sprake was van een onwenselijke situatie, maar ook dat er wel enig begrip kon worden opgebracht voor het standpunt van werkgevers dat het onredelijk was om een transitievergoeding te moeten betalen als een werknemer al twee jaar ziek was en de werkgever al veel had moeten investeren tijdens de re-integratie. Er is toen gekeken of hiervoor een oplossing kon worden gekozen waarbij aan de belangen van zowel werkgever als werknemer tegemoet kon worden gekomen. Deze oplossing is inmiddels ook tot stand gekomen: de “compensatieregeling transitievergoeding ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid”. Een hele mond vol, maar wat houdt deze regeling nu in, hoe werkt die en wat hebben werkgevers en werknemers er aan als de periode van 104 weken ziekte al geruime tijd geleden is verstreken? Hierna zal ik ingaan op de vraag vanaf welke datum de regeling van toepassing is, of het van belang is hoe de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, wat de (vermoedelijke) datum van inwerkingtreding is, welk bedrag wordt gecompenseerd, hoe de aanvraag moet worden gedaan en wat moet worden aangeleverd bij de aanvraag. De compensatieregeling geldt voor alle werknemers waarvan de periode van 104 weken arbeidsongeschiktheid is geëindigd vanaf 1 juli 2015, de datum waarop de Wet Werk en Zekerheid in werking is getreden en de transitievergoeding zijn intrede heeft gedaan. De regeling heeft terugwerkende kracht en geldt dus ook voor werknemers die al geruime tijd een slapend dienstverband hebben.


17

Daarnaast is niet van belang op welke manier de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Het maakt dus niet uit of nu de procedure bij UWV Werkbedrijf wordt gekozen of dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd via een vaststellingsovereenkomst. Als wordt gekozen voor beëindiging via een vaststellingsovereenkomst, is wel van belang dat in de vaststellingsovereenkomst expliciet langdurige arbeidsongeschiktheid als reden voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst wordt gekozen. Wordt een andere reden gekozen, dan is de compensatieregeling niet van toepassing. De compensatieregeling gaat vermoedelijk in per 1 april 2020. De aanvraag voor compensatie met terugwerkende kracht kan pas worden ingediend vanaf 1 april 2020 tot 1 oktober 2020. Voorwaarde voor het kunnen doen van een aanvraag is dat de (transitie)vergoeding ook daadwerkelijk is uitbetaald voordat die aanvraag wordt gedaan.

• als de arbeidsovereenkomst niet is opgezegd na een verkregen ontslagvergunning van het UWV: een verklaring van de werkgever dat de werknemer ziek was op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigde, de ziekteperiode en de naam van de bedrijfsarts; • een bewijs van betaling van de vergoeding; • de gegevens waarop de hoogte van de transitievergoeding is gebaseerd; • loonstroken waaruit blijkt welk loon tijdens ziekte is betaald. De ‘oude’ gevallen kunnen tot zes maanden na (vermoedelijk) 1 april 2020 bij het UWV worden ingediend, waarna het UWV zes maanden de tijd heeft om te beslissen. Voor gevallen van na de inwerkingtreding kan steeds tot zes maanden na betaling van de vergoeding een compensatieverzoek worden ingediend. In de nieuwe gevallen beslist het UWV in principe binnen acht weken.

Compensatie kan worden gevraagd voor het bedrag dat door de werkgever is betaald en voor ten hoogste het bedrag dat in de periode van 104 weken arbeidsongeschiktheid als loon is betaald aan de werknemer en gemaximeerd tot de transitievergoeding zoals die was ten tijde van het verstrijken van de 104 weken arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat voor oude situaties beter een vaststellingsovereenkomst kan worden afgesloten, dan dat een procedure bij UWV wordt gevoerd. Als de procedure via UWV wordt gevoerd, is de werkgever de hogere transitievergoeding verschuldigd zoals die ten tijde van de opzegging is. Als de opzegging bijvoorbeeld plaatsvindt tegen 1 februari 2019 en de periode van 104 weken ziekte in december 2015 is geëindigd, heeft het dienstverband drie jaar langer geduurd en zal de transitievergoeding worden gebaseerd op het dienstverband tot 1 februari 2019. Dat levert de werknemer in ieder geval een transitievergoeding op die minimaal een maandsalaris hoger is dan op basis van de datum van 104 weken arbeidsongeschiktheid. Dat maandsalaris kan niet worden gecompenseerd. Dit geldt niet bij beëindiging via een vaststellingsovereenkomst. Daarbij kunnen werkgever en werknemer een vergoeding afspreken die zij zelf overeenkomen. En dan kan dus ook worden afgesproken dat een vergoeding wordt toegekend die gelijk is aan de transitievergoeding zoals die was ten tijde van het bereiken van de 104 weken arbeidsongeschiktheid. En deze vergoeding wordt wel volledig gecompenseerd. Bijkomend voordeel is dat dan ook direct de afspraak kan worden gemaakt om de vergoeding niet direct uit te betalen, maar pas net voor het moment van ingangsdatum van de regeling. De werkgever hoeft dan niet gedurende lange tijd de (vaak forse) vergoeding voor te financieren. De aanvraag moet worden gedaan door middel van een formulier dat door UWV ter beschikking worden gesteld. Hierbij moeten de volgende gegevens worden aangeleverd. • de arbeidsovereenkomst; • documenten waaruit blijkt dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (bijvoorbeeld: de ontslagvergunning, de ontbindingsbeschikking of de vaststellingsovereenkomst);

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor advies over hoe om te gaan met ontslag na 104 weken ziekte, kunt u terecht bij Peelland Advocaten (www.peellandadvocaten.nl), gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst. Erik Jansen Advocaat


18

TEAMBUILDING IN EEN ESCAPE ROOM? Onze ruimtes:

* Back to the Future * The Pink Panther * Land of the Giants

Teambuilding: Escape spellen zijn de ideale teambuilding activiteit. In korte tijd worden alle elementen van samenwerken tot het uiterste getest. Samenwerken om hetzelfde doel te bereiken en de handen in elkaar te slaan om tot een oplossing te komen, is essentieel! Durft jouw team de uitdaging aan? Jong, oud, ervaren of ‘novice’, …..het maakt allemaal niet uit. Diversiteit in het team en positieve interactie zijn des te belangrijker. Er is geen fysieke kracht nodig om van deze teambuildingactiviteit een succesverhaal te maken. Laat jouw teamleden de hoofdrol spelen in een unieke, (ont)spannende activiteit die voor iedereen toegankelijk is.

Training in de escape room? Een coach observeert: Hoe functioneert het team en welke rol speel jij als individu? In de training vertalen de coaches de ervaringen in de escape room naar de werkvloer. Hoe kan het team beter en effectiever functioneren? De focus ligt op energie, lef, samenwerken, verbinden en veiligheid. Meer info over de trainingen? Neem contact op! Edward Jacobs 06 53295847

WWW.ROBAFESTA.NL

|

T. 06 23056984

Steenovenweg 36 B | 5708 HN Helmond | Info@robafesta.nl


19

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS!

Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


20

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhanke lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Brabant Autolease is onderdeel van Autodroom Helmond. uniek concept. Dit is namelijk de erg snel. Brabant Autolease gaat graag met uEen in gesprek en samen eerste locatie in Nederland waar u met al uw autowensen aan het juiste adres bent. Dus ook voor (private) lease. met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Alle bedrijven en medewerkerkers bij Autodroom Helmond gaan nét een stapje verder. Deze Want is méér. goed advies en hoogstaande bedrijven versterken elkaar. U kunt dusmobiliteit rekenen op persoonlijk,

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

service.

Kies voor gemak Brabant Autolease is hét adres voor leasing. Dat betekent dat wij alles van A tot Z regelen. Wij geloven in ontzorgen. U wilt niet uw winterbanden bij het ene bedrijf verwisselen en bij het andere bedrijf reparaties uit laten voeren. Gemák, daar draait het volgens ons om bij leasing.

Wij staan voor u klaar.

Volop mogelijkheden En gemak, dat bieden wij. Zo is de keus aan u! Wij hebben een uitgebreid Volkswagen Volvo Fiataanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s en zijn niet gebonden aan een merk. Onze leasecontracten bieden dat gemak ook. Er is een keuze uit een looptijd van 24 tot 48 maanden en daarnaast behoort shortlease (vanaf 3 maanden) tot de mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor medewerkers met een tijdelijk contract. De voordelen van Brabant Autolease op een rijtje: • • • • • •

Persoonlijk Type Lokaal Gedreven Maatwerk Bijtelling Klantgericht Volop mogelijkheden

• Full operationele Type lease en netto operationele lease • Zowel zakelijk als privé leasen • Grote voorraad gebruikte auto’s • Onderhoud Bijtelling en service op één adres • Scherpe tarieven

Contact Brabant Autolease Type Autoboulevard Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Lease

Tel: 0492 588 972 info@brabantautolease.nl

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21eonder 5705 DK Helmond Voor uw gemak alles een dak! Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


21

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


22

www.black-colors.nl

betrouwbaar snel en professioneel

XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING FLYERS • STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN PENNEN • CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN PLASTIFICEREN • ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


23

“Er kan meer dan mensen denken”

Vloeren van TON Projectstoffering verrassen jou en je klant Door Susan Verheij Je kunt een nieuwe vloer laten leggen of tegelijkertijd iets bijzonders aan je pand én huisstijl toevoegen dat jouw klanten, je medewerkers en jijzelf telkens verrast. Daar komt het feitelijk op neer als je in zee gaat met TON Projectstoffering. Dat dit bedrijf met bijzondere ideeën komt is inmiddels ook bekend bij het Rijksmuseum en bij modeontwerper Jan Taminiau, die tijdens één van zijn shows de jurken qua patroon liet terugkomen in de vloer. Grote maar zeker ook kleine organisaties krijgen de volle aandacht. Nu het bedrijf sinds februari aan de Korenmijt in Beek en Donk is gevestigd kunnen zij daar terecht voor vloeren. Van tapijt, vinyl, gietvloeren, houten vloeren maar ook voor zonwering en raambekleding. Het bedrijf zat jarenlang in Nijnsel. Ton en Marianne Gijsberts kozen voor een pand in Beek en Donk van waaruit hun bedrijf verder kan groeien.

Paul (onderaan), Ton, Maurice, Denise en Marianne


24

De vijf medewerkers en acht vaste stoffeerders maken met hen de slogan ‘persoonlijk betrokken’ waar. Die betrokkenheid krijgt bij TON Projectstoffering vorm doordat zij op zoek gaan naar de vraag achter de vraag. “Klopt, zegt Ton Gijsberts, “het kan zijn dat iemand een aantal m2 vloerbedekking vraagt, maar we gaan niet lukraak bestellen. We willen weten waar het voor is, wat voor bedrijf het is, hoe er gewerkt wordt, wat voor mensen over die vloer lopen en hoe vaak, wat willen ze uitstralen en vooral hoe kunnen wij dat allemaal combineren terwijl we ook rekening houden met budget, tijdsdruk en andere klantbelangen? Ik vind het belangrijk dat wanneer je een ruimte betreedt je het juiste gevoel krijgt bij de ruimte. Die moet als een warme deken aanvoelen en het moet kloppen;. Met de technieken van tegenwoordig kan veel meer dan de meeste mensen denken, ook custom made. Maatwerk hoeft niet per definitie onbetaalbaar te zijn.”

Aansprekende voorbeelden

De dag dat Zakelijk Helmond hem sprak was hij bij een tandarts in Utrecht die het tandartsbezoek vooral voor kinderen een fijne ervaring laat zijn, hij had grote Bert en Ernie’s in de stoelen zitten en knuffelbeesten alom. “In plaats van een houten vloer adviseerde ik een vloer die lijkt op een grasveld vol beestjes, bloemen en een verdwaald schoentje. Dit is niet alleen creatief maar dient ook een commercieel doel; rustige en tevreden klantjes die terug willen komen.

Fantasie wordt werkelijkheid

Een mooi voorbeeld van het realiseren van een private opdracht die bijblijft: Een oudere dame met alzheimer moest

noodgedwongen haar intrek nemen in een verzorgingstehuis. “Ze kon er niet aarden. Dat was zo verdrietig, niet alleen voor haar maar ook voor de achterblijvers. Met behulp van een foto van de parketvloer in haar ouderlijk huis mét Perzisch tapijt ontwierpen we haar eigen vloer met tapijt in vinyl. Zo leek het net alsof ze thuis was, alleen dan zonder risico van vallen over de franjes.” De toegevoegde waarde van de ideeën van TON Projectstoffering zit ‘m ook in de beleving van een kantine bij trailerbouwer Knapen in Deurne. Zij kregen de vraag om voor de nieuwe kantine iets moois te bedenken . Uiteindelijk hangt er een bijzonder tapijt aan de wand waarbij de diversiteit van de medewerkers naar voren komt; een grote foto van diverse mensen die met elkaar klinken met ieder een eigen drankje. Een tapijt met een boodschap; iedere medewerker herkent zich in een van de personen, zo krijgen zij bovendien het samen-gevoel.

Content gevoel

Ton Gijsberts vervolgt: “Opdrachtgevers proeven dat wij zo’n project ook echt samen gaan doen. Wij kunnen de regie nemen, houden het overzicht en werken met andere partijen zoals een aannemer of facilitypartner samen. Alles om de klant een content gevoel te geven.” Het bedrijf wordt benaderd door bedrijven zelf, maar is voor interieurarchitecten en kantoorinrichters partner in vloer- en raamafwerking. “Wij schaven niet aan het ontwerp van een architect, leggen hen wel bijzondere producten en diensten voor waar wij van op de hoogte zijn. Dát is soms net het juiste alternatief of een verrassend aanvullend idee.”


25

In het Rijksmuseum mocht TON Projectstoffering via een architect 1100 m2 vinylvloer leggen die enkel voor een bepaalde voorstelling ontworpen was en daarna vervangen werd.

Persoonlijk, betrokken. Dat maakt het team waar

Ton lacht als hij terugdenkt aan hoe hij het vak is ingerold. “Ik wist op jonge leeftijd eigenlijk niet zo goed wat ik wilde en was behoorlijk eigenwijs. Op mijn 18e ben ik per ongeluk in de vloerbedekking beland. Al snel bleek dat adviseren en verkopen wel aan mij besteed was. Ik miste het persoonlijke aspect. Daarom ben ik in 2012 voor mezelf gestart.

Het ontwerp van Taminiau loopt door in de wandbekleding van TON

Niet geld gedreven maar vanuit de behoefte te werken op mijn manier; persoonlijk, betrokken, betrouwbaar en samen met een klant. Niet voor niets is onze slogan persoonlijk betrokken. Dat maakt het team waar. Zij werken echt samen met de klanten. We hebben prachtige projecten gerealiseerd.” Een trots ondernemer. Hun team zorgde ervoor dat TON Projectstoffering inmiddels is uitgegroeid tot een betrouwbare partner. Het werkgebied strekt zich uit over heel Nederland met klanten in de sectoren onderwijs, kantoor, hotel & recreatie en gezondheidszorg. Eens een kijkje nemen in het bedrijf? Dat kan op afspraak. Materialen zien, voelen en beleven. De bedrijfsruimte is zo ingericht dat je er op avontuur kunt; trap op naar een heuse skybox, uitkijken op een bassin met zeehonden…niets is wat het lijkt. “Wij verrassen de mensen waardoor zij ervaren hoe dat ook in hun eigen pand zou kunnen. Dat is het vertrekpunt.”

www.tonprojectstoffering.com


- Leitner standbouwsystemen -

- Pop-up beurs systemen -

- Ontzorging -

- Mobiele presentatiesystemen -

- Turnkey projecten

-

- Aluvision standbouw systemen -

- www.greenbrick.eu -

-

- Roll-up banner systemen -

- Design -

- Service -

-

- Duurzame beurssystemen -

- Brandstand Iso Wave systeem -

- Service -

-

- Doordacht -

26

-


27

Met oog voor detail Jouw gasten, voelen zich gezien, gewaardeerd en verwend. En jij komt professioneel en gastvrij voor de dag omdat alles klopt. Of we nu beeld, licht en geluid leveren voor een vergadering of een compleet feest voor je organiseren, wij maken jouw relaties blij. En blije relaties, die komen graag terug. Daar weten wij alles van. Kijk maar eens naar onze projecten. Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak en reken op VGLpro: voor professioneel licht, geluid en beeld, waar en wanneer dan ook. Altijd met een scherp oog voor detail.

T: 06 22 13 07 25

info@vglpro.nl

www. vglpro.nl

Van Dorp Helmond Schootense Dreef 23 | 5708 HZ Helmond | T: (0492) 504 444 | E: infohelmond@vandorp.eu

Diensten Van Dorp biedt een totaalpakket aan technische diensten. Met een team van ervaren en betrokken medewerkers wordt alle techniek in gebouwen zelfstandig ontworpen, gerealiseerd en beheerd. Bij alle diensten staan duurzaamheid en besparing op natuurlijke bronnen als elektriciteit, gas en water centraal. Naast alle gebouwgebonden disciplines zoals Technisch beheer, Energieconcepten, Brand- en inbraakbeveiliging, heeft Van Dorp ook nog een aantal specials zoals Grootkeukens, Railinfra en Zwembaden.


28

VERANDERINGEN IN UW BEDRIJF? CHECK UW VERZEKERINGEN! Als er veranderingen zijn in uw bedrijf, veranderen ook uw risico's. Op uw huidige bedrijfsverzekeringen zijn die risico's niet automatisch meegenomen. Bijvoorbeeld als er nieuwe activiteiten in uw bedrijf plaatsvinden, u voor het eerst personeel aanneemt, bij uitbreiding van uw onderneming of verhuizing. Laat uw polissen daarom regelmatig controleren of u nog goed verzekerd bent. Wij controleren en adviseren u over aanpassingen. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neemt u dan contact met ons op.

Europaweg 158 5707 CL Helmond

088-8000900

WWW.RIVEZ.NL

info@rivez.nl


29

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl


30

Nieuwe huisstijl Stichting Bedrijventerreinen Helmond

Sinds vorige week is Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) de trotse eigenaar van een geheel vernieuwde website, gerestylde nieuwsbrief en logo. Het geheel heeft een modernere uitstraling gekregen en bevat zoals u gewend bent relevante informatie voor ondernemers op de Helmondse bedrijventerreinen.

We nodigen u graag uit om de website eens te bezoeken en te ondervinden wat SBH voor u als ondernemer of pandeigenaar kan betekenen. SBH is ook te volgen op Twitter (@SBH_Helmond) en LinkedIn (Stichting Bedrijventerreinen Helmond

Bedrijventerreinen beter bereikbaar met de BravoFlexbus Ideaal voor werknemers, zakenrelaties en studenten. Met name op bedrijventerrein zuid oost Brabant (BZOB) is dit een mooie uitkomst omdat daar geen standaard openbaarvervoer verbinding is. Bravoflex is een handige vervoerservice op afroep, die rijdt van halte naar halte in Helmond. Welke haltes? Dat bepaal jij. Er is dus geen dienstregeling. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naar toe reist. Je bestelt Bravoflex dus als het jou uitkomt. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat doen we alleen als jouw aankomsttijd niet in gevaar komt. Je betaalt altijd ₏ 3,00 per rit. Bravoflex is beschikbaar tijdens de volgende uren: maandag vrijdag: 07.00 - 19.00 uur zaterdag: 08.00 – 18.00 uur

Meer informatie op www.bravoflex.nl


31

Helmondse duurzaamheidsconferentie 10 oktober “Inspirerend en informerend, speciaal voor bedrijven” Op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, organiseren de gemeente Helmond en Stichting Bedrijventerreinen Helmond de vierde Helmondse duurzaamheidsconferentie Alle lichten op groen. Deze staat dit jaar in het teken van het bedrijfsleven. Alle Helmondse ondernemers zijn dan ook van harte welkom op onze prachtige gastlocatie, gebouw IJK van Driessen Groep [Vlamovenweg 4].

Wat kunt u verwachten

Duurzaamheid loont!

Vervolgens verzorgt directeur John Dagevos van Telos (Brabants universitair kenniscentrum voor duurzame ontwikkeling) een presentatie over hun nieuwe duurzaamheidsmonitor waarbij de resultaten in Helmond en de rol en kansen voor ondernemers in Helmond zullen worden uitgelicht.

Nieuwsgierig? Kom ook!

De conferentie start in het theater met korte interviews met gastheer Jeroen Driessen, wethouder Antoinette Maas en parkmanager Frits Rutten van Stichting Bedrijventerreinen Helmond over o.a. een terugblik op het afgelopen jaar en over de toekomstvisie duurzaam ondernemen in Helmond.

Na een korte pauze kunt u deelnemen aan interactieve sessies waarin alle ruimte is om volop vragen te stellen, informatie op te halen en/of te discussiëren over zaken waarmee u als ondernemer in eigen praktijk (direct) mee aan de slag kunt. Enkele van de sessies waaraan u kunt deelnemen: • Indusym-software voor hergebruik materialen door bedrijven • Zonnepanelen op bedrijfsdaken • Maatschappelijk verantwoord inkopen • Van het (aard)gas af • Subsidies en financieringsconstructies voor verduurzamen bedrijven

Duurzaam ondernemen en tegelijkertijd (meer) geld verdienen. In Helmond bewijzen al vele bedrijven dat het kan. Tijdens de duurzaamheidsconferentie kunt u rekenen op praktische, inspirerende tips waarmee u zelf direct concreet aan de slag kunt. Alvast één tip: u hoeft niet ineens uw hele bedrijfsvoering om te gooien, duurzamer worden kan stapje voor stapje.

Duurzaamheidsconferentie Alle Lichten op Groen 2018 Datum: 10 oktober 2018 Tijd: 14.00-19.00 uur Locatie: Driessen Groep in het gebouw van IJK, Vlamovenweg 4, Helmond

Aanmelden Wilt u zich aanmelden voor de conferentie, stuur dan een e-mail naar info@allelichtenopgroen. nl. U kunt ook collega´s meenemen. Geeft u dan a.u.b. bij aanmelding hun naam door.


32

De beleving van de gasten… daar draait het om...

Ook voor uw bedrijfsuitje of personeelsfeest

eren

etings • Lunchen • Din

Feesten • Borrelen • Me

Asdonkseweg 6 • 5735 SP Aarle-Rixtel T: 0492 - 550 871 • E: info@landgoeddenheikant.nl

www.landgoeddenheikant.nl


33

Oprecht betrokken Peelland Advocaten Kanaaldijk Noord West 81 5707 LC Helmond T 0492-543093 Mob Erik 06 - 21 42 57 72 Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl


34

Altijd tijd voor De Schevelingse Inloop Wanneer u nog nooit binnen bent geweest bij De Schevelingse Inloop heeft u geen idee wat er schuil gaat achter de voorgevel van dit authentieke historische pandje. Aan de buitenkant treft u nergens de naam van ons bedrijf aan, “Schevelingen� zoals het in de volksmond genoemd wordt, is een begrip in de omgeving. Eenmaal binnen ervaart u gelijk de warmte en de ongedwongen sfeer die hier duidelijk aanwezig is. Een enthousiast, gastvrij team staat te trappelen om u te mogen verwelkomen.


35

Maar wat hebben wij u te bieden?

We zijn dagelijks geopend vanaf 12.00 uur, en wat ons onderscheidt van veel andere horecabedrijven is het feit dat wij tijdens de lunch naast de kleine lunchkaart ook serveren van onze uitgebreide á la carte kaart. Dus een snel lunchhapje of een uitgebreidere lunch met uw (zaken)relatie, het kan allemaal. En wees nu eerlijk, bij wie loopt het water niet in de mond als je tijdens de lunch bijvoorbeeld al een zeetong kunt bestellen? Tussen lunch en diner voeren we een zogenaamde “borrelkaart”, zoals de naam al aangeeft, heerlijke, uiteenlopende gerechtjes voor bij de borrel. Maar wat wordt nu precies bedoeld met een borrel? We hebben een uitgebreid drankenassortiment, en een erg leuk onderdeel daarvan zijn onze Speciaal Bieren, waarvan we er meer dan 30 op de kaart hebben staan, dus zeker de moeite waard om wat te komen proeven! Tijdens het diner kunt u naast de á la carte kaart ook gebruik maken van ons zogenaamde “Schevelingetjes menu”. Een concept waarbij u voor een vast bedrag onbeperkt gerechtjes kunt eten, stuk voor stuk lekkernijtjes, welke u zelf per gang uitkiest. Als u nu denkt dat dit alles is dan heeft u het mis, ook bestaat bij ons de mogelijkheid om een (bedrijfs)feest te organiseren. Ook hier zijn er heel veel mogelijkheden, samen met u bekijken, zoeken en vinden wij de perfecte invulling voor uw feest, dit wordt altijd maatwerk, geheel naar de wensen van u, als gast. Bent u nieuwsgierig geworden? Dan wordt het hoog tijd dat u het een keertje komt ervaren, want zoals de titel al aangeeft, “Altijd tijd voor de “Schevelingse Inloop” U bent van harte welkom! Met gastvrije en culinaire groet, Uw gastvrouw Jolanda van de Braak en Chefkok Mark van Diemen


36

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

Mercedes-Benz GLE-Klasse Getoonde prijs is incl. 6 maanden BOVAG garantie. Afleverpakket bedraagt € 595,-. Hiervoor krijgt de auto een afleverbeurt, professioneel poetsbeurt en nieuw APK. Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 75.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 40.693 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 30-03-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Kia Optima Sportswagon Deze nieuwe KIA Optima DynamicLine Automaat bieden wij rijklaar aan voor de actie prijs van € 36.495,- zonder bijkomende kosten. Binnen 5 werkdagen uit voorraad leverbaar Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Wit metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: BTW Aftrekbaar:

1 km 2018 BTW is aftrekbaar

€ 36.495,-

incl.btw

Kia Niro 1.6 GDI HYBRID EXECUTIVELINE Getoonde prijs is incl. resterende fabrieksgarantie. Afleverpakket bedraagt € 595,-. Hiervoor krijgt de auto een afleverbeurt, professioneel poetsbeurt en indien nodig een nieuw APK. Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 31.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 9.328 km Bouwjaar: 2018 Datum deel 1: 06-04-2018 BTW Aftrekbaar: BTW is niet aftrekbaar


37

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Kia Sportage 1.6i Dynamic-Line Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 27.450,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Handgeschakeld Bruin metallic

Kilometerstand: 47.255 km Bouwjaar: 2017 Datum deel 1: 08-02-2017 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Renault Espace 1.6 TCE INITIALE PARIS Getoonde prijs is incl. 6 maanden BOVAG garantie. Afleverpakket bedraagt € 595,-. Hiervoor krijgt de auto een afleverbeurt, professioneel poetsbeurt en nieuw APK. Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Automaat Grijs metallic

Kilometerstand: 43.449 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 04-01-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

€ 34.950,-

incl.btw

Porsche Macan 3.0 S Getoonde prijs is incl. 6 maanden BOVAG garantie. Afleverpakket bedraagt € 595,-. Hiervoor krijgt de auto een afleverbeurt, professioneel poetsbeurt en nieuw APK Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 64.950,-

incl.btw

Brandstof: Diesel Aantal deuren: 5 Transmissie: Automaat Kleur: 4T4T Grijs metallic

Kilometerstand: 63.016 km Bouwjaar: 2015 Datum deel 1a: 20-02-2015 BTW/Marge regeling: BTW is niet aftrekbaar


38

Veluwetocht

Vanuit de laatste opstapplaats rijden we ‘naar Harskamp waar we bij Partycentrum De Molen worden ontvangen met een koffietafel. Na de koffietafel staat er een rondrit met de bus op het programma. Onder leiding van een deskundige gids geniet u in 1,5 uur tijd van de prachtige natuur richting Park De Hoge Veluwe en de Ginkelse Heide. In het enorme beschermde natuurgebied de Veluwe, heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse Big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Na de rondrit keren we terug naar Partycentrum De Molen waar meester-verteller Louis Fraanje met smacht op u staat te wachten. Een bezoek aan de Veluwe kan niet zonder een fantastisch natuurpresentatie. Louis Fraanje is verhalenverteller, schrijver, natuurfotograaf en een echte vrijbuiter. Door zijn werkzaamheden in de Veluwse bossen, kwam hij in contact met boswachters, jachtopzichters en ook stropers. Hij spreekt vloeiend de Veluwse taal en de verschillende dialecten, die op het platteland door de boeren en schaapsherders nog gesproken wordt. Onder het genot van grootmoederscake en 2 maal een kop koffie/thee geniet u van interessante weetjes en verhalen. Na de presentatie stappen we in de touringcar en sluiten we de dag af met een 3-gangendiner. Kortom, een heerlijke dag in de mooie Veluwe!

Vertrekdata: Dinsdag 6 november €78,50 p.p. Specificaties: • Deze dag is toegankelijk voor rolstoelers • Heeft u intensieve zorg nodig, of bent u niet in staat om zelf handelingen te verrichten? zorg dan zelf voor uw persoonlijke begeleiding. • Reisleiding aanwezig • Verwachte aankomsttijd Eindhoven om 21:00 uur

Incl.: vervoer per luxe touringcar, koffietafel, rondrit o.l.v. gids, presentatie, 2x koffie/thee met grootmoederscake en diner.

Bustripjes.nl


39

carrousel vol levensliedjes Vanuit Eindhoven rijden we rechtstreeks naar Postel (België) om een gezellige en muzikale middag te ervaren bij De Kaasboerin. Corry treedt samen met Albert, Kurt Crabbé, David van Dijck en Bobby Prins op in de middagshow “Carrousel vol Levensliedjes”. Corry met haar prachtige levensliedjes zal 2x 25 minuten optreden, Albert zorgt voor de komische noot, Kurt Crabbé brengt de sfeer erin en David van Dijck en Bobby Prins zorgen met hun liedjes voor een intiemer moment. Voor ieder wat wils! Omstreeks 12:45 uur arriveren we bij De Kaasboerin, waarbij we eerst starten met een koffietafel incl. koffie/thee. Vervolgens start omstreeks 14:30 uur het gevarieerde, middagprogramma met de genoemde top artiesten. In de pauze heeft u de mogelijkheid om met de artiesten op de foto te gaan en een handtekening te krijgen. Na deze muzikale middag sluiten we bij de Kaasboerin af, met een 3-gangendiner, inclusief 1 consumptie naar keuze. Kortom, een gezellige dag om over na te praten! 3-gangendiner speciaal samengesteld voor Bustripjes.nl: Soep * Kipfilet met saus, warme groenten en aardappelgarnituur * Dessert

Vertrekdata: Woensdag 28 november €74,50 p.p. Specificaties: • Deze dag is toegankelijk voor rolstoelers • Heeft u intensieve zorg nodig, of bent u niet in staat om zelf handelingen te verrichten, zorg dan zelf voor uw persoonlijke begeleiding. • Reisleiding aanwezig • Verwachte aankomst Eindhoven om 20:30 uur

Reserveringsinformatie Reserveringstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

: 08:00-15:00 : 08:00-14:00 : 08:00-16:00 : 08:00-16:00

Specificaties:

Wij verzoeken u vriendelijk om bij iedere dagtocht de specificaties goed te bekijken om zelf te kunnen beoordelen of de gewenste dagtocht voor u geschikt is. Twijfelt u, neem dan altijd contact met ons op zodat wij u verdere informatie kunnen geven omtrent de dag.

Reisleiding,-verzorgers

Ons reisleidingteam bestaat uit vrijwilligers die u de dag zo comfortabel mogelijk maken en helpen waar nodig is. Zij zijn echter geen verplegers maar verzorgenden. Indien u intensieve zorg nodig heeft, zorg dan dat u zelf professionele begeleiding bij heeft.

Administratiekosten

Indien u uw boeking annuleert, wordt er naast de annuleringsvoorwaarden, €9,50 administratiekosten in rekening gebracht.

Annuleringsverzekering

U heeft de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten van €2,00 per persoon. Daarbij komt er bij een annulering, de annuleringsvoorwaarden te vervallen. Er wordt enkel het verzekeringstarief én de administratiekosten berekend.


40

Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

HET blad voor Ondernemingen in Helmond Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Want bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 125,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, redactie@zakelijkhelmond.nl


41

LOGISTIC FORCE IS GESPECIALISEERD IN HET SAMENBRENGEN VAN WERKGEVERS EN WERKNEMERS EN OPLEIDINGEN BINNEN TRANSPORT EN LOGISTIEK

UITZENDEN RECRUITMENT OPLEIDEN PAYROLL LOGISTIC FORCE EINDHOVEN DE DONGE 2 5684 PX BEST T: 040 - 787 36 60 eindhoven@logisticforce.nl

WWW.LOGISTICFORCE.NL


42

regio Helmond

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediĂŤnten en een ongeĂŤvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie.

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85

info@coffeesystems.nl www. coffeesystems.nl

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


43

Helmond Sport in stijl naar uitwedstrijden

Eigenaar van TwinTours Perry van Berlo (tweede van links)


44

De selectie van Helmond Sport reist dit seizoen in stijl naar uitwedstrijden. TwinTours stelt namelijk een nieuwe spelersbus beschikbaar aan Onze Club. De bus is geheel in de kleuren van Helmond Sport en wordt op vrijdag 5 oktober, bij de uitwedstrijd tegen Jong AZ, officieel in gebruik genomen. De selectie gaat gebruik maken van de speciale VIP Touringcar. Deze luxe bus is van alle gemakken voor-

zien en draagt bij aan een perfecte wedstrijdvoorbereiding. “Voor de uitstraling van de club is het natuurlijk goed. Met deze bus kunnen ze in de regio en ook in de rest van Nederland niet meer om Helmond Sport heen. Daarnaast is het belangrijk dat onze spelers op een comfortabele manier naar uitwedstrijden kunnen reizen. Op die manier kunnen zij zich volledig focussen op de wedstrijd�, zegt Antoine Beije, commercieel manager van Helmond Sport.


45

Perry van Berlo, eigenaar van Twin Tours is eveneens blij met de samenwerking. “Als Helmonder én supporter van Helmond Sport is het geweldig om de club te mogen vervoeren! Uiteraard doen we dat met een VIP touringcar in clubkleuren. Dat past ook perfect bij onze slogan ... TwinTours - dan zie je nog eens wat!”

Zou u eens vrijblijvend kennis willen maken met de Business Club van Helmond Sport? Stuur dan een mail naar sales@helmondsport.nl


46

regio Helmond

Voor al uw transport oplossingen Burg. van Lokvenstraat 112 5731 LR Mierlo Tel./fax: +31 (0)492 - 661890 Mobiel: +31 (0)6 - 51340855 www.nicovandewieltransporten.nl

info@nicovandewieltransporten.nl

BMG Autoservice is een universeel en merkonafhankelijk garagebedrijf met jarenlange ervaring in de mobiliteitsbranche. U kunt bij ons terecht voor personenauto’s, lichte en zware bedrijfswagens, touringcars en autobussen.

Betaalbaar – Profesioneel – Betrouwbaar

APK KEURINGEN

AIRCOSERVICE

Hoog tijd voor de APK? Kom langs bij BMG Autoservice!

Alles voor uw Airconditioning reparatie, onderhoud en service

BANDEN EN BANDENOPSLAG Verkoop van alle merken zomer- en winterbanden

SCHADEHERSTEL U kunt bij ons terecht voor alle schadegevallen.

Industrieweg 9 | 5731 HP Mierlo | Tel: 0492 – 66 43 33 | Email: info@bmgauto.nl


regio Helmond

Uw specialist voor dagelijks en of periodiek schoonmaakwerk in kantoren en gebouwen. Uw specialist voor de reiniging van ramen gevels en zonweringen. Uw specialist in vloeronderhoud o.a. linoleum natuursteen en hout.

Een heldere visie, helder resultaat! Een heldere visie, een heldereen resultaat! Pieters BV Ambachtweg 50 5731 AG Mierlo info@pietersbv.nl www.pietersbv.nl

Specialist in schoonmaak

47


catering op maat Wij verzorgen catering op maat voor elke groot- en kleinschalige gelegenheid. Ons gekwaliďŹ ceerd en representatieve personeel is in staat om van uw unieke evenement een succes te maken. We leveren alle materialen van servies tot statafels van stoelen tot bestek, van tafels naar een gezellige bar en glaswerk, eventueel een spectaculair ingerichte feesttent in alle maten uitgebreid met eventuele sfeerverlichting, tapijt etc etc. VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

culinair Of het gaat om buffetten, walking diner, bittergarnituren, diversiteit amuses, dranken etc. etc. we geven een smaakvolle invulling aan uw culinaire wensen. We realiseren het feest dat u voor ogen heeft binnen het door u gesteld budget. Niks is standaard en wij zullen dan ook eerst naar uw persoonlijke wensen luisteren Besteed de catering uit aan een specialist; Het team van de Steenoven!

Tevens werken wij samen met een correct verhuurbedrijf wat ook top kwaliteit heeft, schoon materiaal en enorm exibel is.

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week Steenovenweg 21 - 5708 HN Helmond - Tel.: 0492-507507 info@restaurantdesteenoven.nl - www.restaurantdesteenoven.nl

Profile for ZakelijkZakelijk

Zakelijk Helmond - editie 31  

Zakelijk Helmond - editie 31  

Advertisement