__MAIN_TEXT__

Page 1

Helmond 2018 • 4de jaargang nummer 8 • September

Furore laat het zonnetje schijnen

Schoon met Furore

Nieuwe Savant-auto’s in straatbeeld

Toekomst Helmond Sport

Mijn bedrijfslocatie

Brandefood Culinair

P 1,3-5

P 8-9

P 14-15

P 19

P 23-25

Starpro

Stichting Bedrijventerreinen Helmond P 34-35

Tok of the Town

Peelland Advocaten

P 39

P 42-43

P 30-31

zakelijkhelmond.nl


2

SAKKO TANKSTATIONS Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag!

ZAKELIJK DIESEL EN EURO95 TANKEN IN HELMOND MET DE HOOGSTE KORTINGEN? LAAT U VERRASSEN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VIA TANKPAS@SAKKOCOMMERCIAL.NL OF BEL MET 0164-271020! LOCATIE SAKKO STATION HELMOND LAGEDIJK 11 5705 BX HELMOND WWW.SAKKOTANKSTATIONS.NL

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl


3

Vervolg van de voorpagina

Furore laat het zonnetje schijnen Door Susan Verheij

Furore Schoonmaaksercie is vanaf 1 juli geheel in handen van Dennis Birjmohun en zijn vrouw Trudeke Roxs. Om met de deur in huis te vallen, je had de zaak toch samen met Sam Sanders? “Klopt,” zegt Dennis Birjmohun, “na 15 jaar compagnonschap gaan we zakelijk ieder een ander pad in. Soms lopen dingen zo en het voelt beter zo. We staan er beiden achter, blijven ook allebei actief in de schoonmaak.” Dennis’ vrouw Trudeke Roxs stapte ook in het bedrijf. Het kantoor is inmiddels ook naast hun huis aan de Helmondse Barrierlaan gelegen. Furore maken betekent succes hebben. Zij zegt daarop: “Wij zien de toekomst zonnig tegemoet, kunnen nog groei aan. De markt is groot genoeg, immers elk bedrijfspand dient schoon gehouden te worden.” Ook werkt Furore voor VVE’s en voor woningcorporaties, zo houden zij de algemene ruimtes en ramen schoon in Helmond en Eindhoven en worden nieuwbouwpanden keurig opgeleverd.

Schoon is voor deze medewerkster van Furore heel gewoon


4

Geen zorgen

Maarreh… waar is en blijft Furore sterk in? “Wij zorgen ervoor dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de reinheid van hun pand. Zowel kantoorschoonmaak als het schoon maken van algemene ruimtes zoals trappenhallen in wooncomplexen, scholen, horeca en winkelpanden.” Allemaal objecten waar zij de glasbewassing als schoonmaakonderhoud voor kunnen uitvoeren. Noemenswaardig is natuurlijk ook de businessclub van Helmond Sport waar Furore al jaren trouwe sponsor van is. Het team zorgt ervoor dat medewerkers geen omkijken hebben naar het bijhouden van de werkvloer, zij hoeven zich alleen bezig te houden met hun eigen taken. “Dát is onze service. Wij doen het onderhoud zoals het reinigen de prullenbak, vloeren, deuren en toiletten maar ook kantines en magazijnen. Ook doen we veel glasbewassing. Daarvoor gebruiken we de laatste technieken, zo hebben we een eigen osmosesysteem in één van onze bussen waarmee we ramen en andere materialen echt streeploos schoon krijgen.” Ook maakt Furore gebruik van hoogwerkers tot wel 55 meter voor glasbewassing op grote hoogte. Ik blijf het na al die jaren nog fijn vinden glasbewassing zelf mee uit te voeren, het verschil is telkens weer zichtbaar.”

Logo van de zon

Aha zij zorgen dat het binnen glanst waardoor het zonnetje ook binnen schijnt. “Precies!,” zegt Dennis “Niet voor niets kent men ons logo van de zon.” Dennis en Trudeke worden

bijgestaan door zes personeelsleden en beschikken over een aardig wagenpark. “Personeel en klanten weten wat ze aan me hebben,” vervolgt hij. “Ik ben vrij direct, ook in mijn afspraken. Werk zelf ook hard mee. Tegelijkertijd is er ook ruimte voor een grap tijdens een kop koffie of een borrel na werktijd.” Trudeke Roxs zegt hierover: “Het is een kleine maar hechte club van 3 vrouwen en 3 mannen waar we echt van op aan kunnen en de klanten dus ook.”

Vertrouwen belonen

Dennis Birjmohun is dus het type dat zelf ook aanpakt. “Ik loop niet in een pak, maar in werkkleding. Was en poets liever zelf mee. Sta graag dicht op de werkvloer en ben er ook van overtuigd dat klanten daarvoor bij mij blijven. Zo werken we onder andere voor Adriaan van den Heuvel, Mosman Autoschade en Van Oorschot Mode, stuk voor stuk trouwe klanten. Op maandagen zijn we met enkele personeelsleden in het Helmondse centrum om glasbewassing te doen bij winkels en horecapanden. Ook doen we veel voor de Driessen Groep in Helmond, zoals de glasbewassing. Zij hebben een eigen schoonmaakdienst, maar wij leveren daarvoor assistentie op momenten dat het nodig is. Dat kan allemaal. Ook de andere Driessen van de Autogroep met zaken in Helmond, Eindhoven en Valkenswaard mogen we tot onze klanten rekenen. Bij Job van Baars Slowfood Masters is de schoonmaak lang in eigen beheer gedaan, zij geven nu ons het vertrouwen. Tot aan de handzeep toe. Ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat we dat vertrouwen gaan belonen met goed onderhoud.”


5

Offertes stelt Furore Schoonmaakservice niet op op basis van te maken uren. “Ik offreer de meters en de taken en de frequentie die de klant wenst, dan is het aan ons om het schoon af te leveren, niet hoe we er het snelst vanaf kunnen zijn.”

Het is duidelijk; men is blij als Furore weer weg is en blij als ze weer komen.

Blij als we weg zijn

Wil je nog ergens de aandacht op vestigen? “Steeds meer bedrijven en particulieren hebben zonnepanelen. Het is belangrijk voor de opbrengst dat die regelmatig gereinigd worden. Wij gaan daarvoor hun dak op en controleren meteen of ze goed vastliggen. Ons osmosesysteem zetten we hier ook voor in. De panelen drogen streeploos op zonder kalkdruppels achter te laten,” aldus Birjmohun. Sinds een tijdje reinigt Furore ook festivaltenten van Epic Shelters uit Veghel. Voor hen rijdt Furore het festivalseizoen Nederland en België door om zogeheten shelters te reinigen, zodat bezoekers van Tommorowland en Dance Valley onder een schone shelter staan. Dat doen zij ook met osmosewater. Furore Schoonmaakdiensten brengt dan zelf 800 liter osmosewater mee waarmee de tenten ook streeploos opdrogen.

Barrierlaan 3 5706 CW Helmond 0492- 55 25 84 info@furoreschoonmaakservice.nl www.furoreschoonmaakservice.nl


6

RUIM

2 M 0 0 0 . 8 EZIER!

AUTOPL

Helmond, Vossenbeemd 109B / C-D TE

HUUR

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A 200 AMG Aut Night Panodak MBUX Camera Voll AMG Panodak MBUX Uiteraard is de FABRIEKSGARANTIE van kracht op deze Mercedes.INFO 0492588988, Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 48.950,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 4 Automaat Berggrijs metallic

Kilometerstand: 4.866km Bouwjaar: 2018 Datum deel 1a: 16-05-2018 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

Kia Optima 2.0 GDi PHEV Business ExecutiveLine Kia optima sw met gunstige bijtelling voor de zakelijke rijder (15%) zeer compleet met o.A. Elek.Stoelen, pano dak, navi+ camera, leder, stoelverwarming en nog veel meer. Uiteraard is de FABRIEKSGARANTIE van kracht op deze Kia.INFO 0492-588988, Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 4 Automaat Grijs

Kilometerstand: Bouwjaar: Datum deel 1: BTW Aftrekbaar:

14.233 km 2016 30-12-2016 BTW is aftrekbaar

€ 39.745,-

incl.btw

Kia cee’d ExecutiveLine De nieuwe KIA Ceed Executiveline. met o.a. Leder, elek.Best stoel, stoelverwarming en ventilatie, Led Koplampen, en nog veel meer. bel voor meer info 0492-588958 of marlon@vdnsbv.nl. VDNS-KIA is al jaren een begrip in Helmond en omstreken. in 2017 is VDNS-KIA wederom verkozen tot Platinum Prestige Dealer en Dealer of the Year. U bent van harte welkom in Onze showroom, wij zijn Maandag tot en met Donderdag geopend van 09:00 tot 18:00 op Vrijdag tot 19:00 uur en op Zaterdag van 10:00 tot 17:00.

€ 31.745,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Benzine 5 Handgeschakeld Blauw metallic

Kilometerstand: Bouwjaar: Datum deel 1: BTW Aftrekbaar:

120 km 2018 10-07-2018 BTW is aftrekbaar


7

Alles onder 1 dak: Autodroom Helmond. Dit concept is uniek in Nederland. Alle wensen op autogebied onder één dak. Wilt U een nieuwe of gebruikte auto kopen, keuze genoeg. Leasen of huren? Financieren, leasen of huren? Geen probleem. Reinigen, onderhoud, reparatie of schadeherstel? Ervaren vakmensen staan voor u klaar. Zelfs voor de autoverzekering zit U helemaal goed. Dat bedoelen wij met alles onder één dak. In Autodroom Helmond is gevestigd: VDNS Kia, VDNS Suzuki, vd Nieuwenhuijzen Auto’s en Brabant Autolease, Bekkers Autoschade en Carcleaning Helmond.

Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

KIA NIRO 1.6 Design Edition Aut. Navi+Park.Cam.LED,lmv,Lane assist,Pdc,BlueT.,Schuifd.,Stoel+Stuurverw. Uiteraard is de FABRIEKSGARANTIE van kracht op deze Kia.INFO 0492-588988, Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 29.945,-

incl.btw

Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Hybride 5 Automaat Blauw

Kilometerstand: 21.444 km Bouwjaar: 2018 Datum deel 1: 21-02-2018 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

BMW 4 Serie 420d Gran Coupe Corporate Lease M Sport AUTOMAAT Uiteraard is de FABRIEKSGARANTIE van kracht op deze BMW. INFO 0492-588988, Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s! Brandstof: Aantal deuren: Transmissie: Kleur:

Diesel 5 Automaat Zwart metallic

Kilometerstand: 93.553 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 04-01-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar

€ 33.950,-

incl.btw

MERCEDES-BENZ C-KLASSE 350e Estate Avantgarde Aut. Night 2016 47Dkm.,15pro.bijtelling,ex btw LED,Luchtvering,Navi Sportinter.+stoelverw. Uiteraard is de FABRIEKSGARANTIE van kracht op deze Mercedes.INFO 0492-588988, Welkom bij v.d. Nieuwenhuijzen Auto’s, al vele jaren een begrip in regio Helmond en omstreken. Heeft u vragen over deze interessante occasion? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs:0492-588988. Onze showroom is geopend van: Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur Zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 Zie onze website voor meerdere foto’s!

€ 53.950,-

incl.btw

Brandstof: Hybride Aantal deuren: 5 Transmissie: Automaat Kleur: Obsidiaanzwart metallic

Kilometerstand: 47.037 km Bouwjaar: 2016 Datum deel 1a: 08-12-2016 BTW/Marge regeling: BTW is aftrekbaar


8

BECAUSE RECYCLING...

IS OUR BUSINESS!

Heeft u computer afval? contact: tel.: 0031 - 492 - 39 20 04 R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond

Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl

R&L Recycling is WEEELABEX en ISO 14001 gecertificeerd.


9

Nieuwe Savantauto’s in straatbeeld

Vanaf de zomer rijden er in het straatbeeld van Helmond en omliggende dorpen meerdere nieuwe Savant-auto’s rond. Een auto in de huisstijl van Savant voor Savant-medewerkers die zorg bij de mensen thuis leveren. Reden genoeg om deze auto’s feestelijk uit te reiken aan medewerkers. Het was Savant-dag bij VDNS.


10

g de eerste sleutel van de nieuwe Savant-leaseauto, MariÍlle van Lieshout, verzorgende bij Savant Zorg, ontvin eur Zorg Thuis Marian van Engelenburg op 25 juni een spiksplinternieuwe Kia Picanto uit handen van direct de auto’s. tijdens de feestelijke bijeenkomst van de uitreiking van


11

Medewerkers die zorg bij de mensen thuis leveren, kunnen de auto leasen middels een voordelige regeling. Tot op heden zijn er enkele tientallen medewerkers die daarvan gebruik maken. Marian van Engelenburg, directeur Zorg thuis bij Savant, is blij met het enthousiasme. “We vinden het als werkgever belangrijk om onze medewerkers voordelen te geven. Kunnen kiezen voor deze mooie Savant-leaseauto is daar een voorbeeld van. Het is een extraatje en financieel interessant voor collega’s in de thuiszorg die veel zakelijke kilometers rijden.”

Medewerkers vragen om Savant-leaseauto

De vraag om leaseauto’s kwam van de medewerkers zelf. Verzorgende Mariëlle van Lieshout is een van hen. “Ik werk in de zogenaamde flexpool van Savant. Met ons team vullen wij openstaande diensten in en komen zodoende bij veel cliënten thuis in verschillende plaatsen. Ik maak veel kilometers en voor mij is dankzij deze regeling het rijden stukken goedkoper. Ook fijn is dat ik nu meer service heb, als ik bijvoorbeeld vroeg in de ochtend pech heb met de auto en direct geholpen kan worden. Bovendien wil ik met deze herkenbare auto graag kenbaar maken dat ik voor Savant werk, hier ben ik hartstikke trots op!”. Met de leaseauto zijn medewerkers verzekerd van een goede en veilige auto. En hebben ze geen omkijken naar onderhoud en geen vaste lasten. “Zeker in een tijd waarin personeelstekort in de zorg

steeds grotere vormen aanneemt, is het aantrekkelijk blijven als werkgever een belangrijk speerpunt van Savant Zorg” vult Marian aan. De Savant-leaseauto is een witte vijfdeurs Kia Picanto. De auto is herkenbaar dankzij de opvallende belettering in de huisstijl van Savant Zorg. Na de feestelijke bijeenkomst, die plaatsvond bij de autodealer VDNS KIA in Helmond, vertrokken alle medewerkers met hun nieuwe auto. VDNS Varenschut 21A 5705 DK Helmond T (0492) 588 988

Savant Zorg Steenovenweg 4 5708 HN Helmond T (0492) 572 000


12

… n e t s a g e d n a v g in v De bele . . . m o t e h it a a r d r a a d

Ook voor uw bedrijfsuitje of personeelsfeest

eren

etings • Lunchen • Din

Feesten • Borrelen • Me

Asdonkseweg 6 • 5735 SP Aarle-Rixtel T: 0492 - 550 871 • E: info@landgoeddenheikant.nl

www.landgoeddenheikant.nl


13

Voor elk feest of evenement heeft Bressers de juiste tent...

Oprecht betrokken Waarom Bressers Tenten? • Groot assortiment partytenten, spantenten, alu-tenten en membraantenten, vanPeelland klein tot Advocaten groot

Kanaaldijk Noord West mega-manifestaties 81 • Voor kleine gezelschappen maar ook voor 5707 LC Helmond

• Flexibel door eigen vrachtvervoer

T 0492-543093 • Verzorgt ook vloeren, podia, aankleding, inrichting, geluid, verlichting, sanitair en stroomvoorziening Mob Erik 06 - 21 42

57 72

• Kortom: bij Bressers Tenten heeft u alles onder één dak!

Mob Roel 06 - 46 07 65 58 info@peellandadvocaten.nl

www.peellandadvocaten.nl

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!


14

Kernboodschap: hoe Helmond Sport haar toekomst ziet en gaat vormgeven De afgelopen vier maanden heeft Helmond Sport een uitvoerige interne analyse uitgevoerd. Er is met veel mensen binnen en buiten de club gesproken over de positie van Helmond Sport in de stad en de regio en de noodzakelijke vernieuwing. Dit heeft geleid tot een meerjarig beleidsontwikkelingsplan hoe Helmond Sport haar toekomst ziet en gaat vormgeven.

Aanleiding

De (voetbal)wereld verandert continu en het tempo neemt toe. Dit vraagt van een BVO om zichzelf continu te verbeteren en te vernieuwen. Stilstaan is geen optie. De laatste vijf jaar is er een structurele prestatievermindering waarneembaar. Het toeschouwersaantal is gedaald naar gemiddeld

foto: Wim van de Broek

1284 toeschouwers per wedstrijd in het afgelopen seizoen, een vijftiende plaats als gemiddelde eindrangschikking met een negentiende plaats in seizoen 2017-2018, onvoldoende maatschappelijke betrokkenheid en groeiend wantrouwen vanuit de stad en haar regio. De Multi Functionele Sport Accommodatie (het nieuwe stadion) in 2023, als onderdeel van de Sport- en Beleefcampus, eist een sterke sportieve en maatschappelijke partner. Helmond Sport is dat aan de stad en haar regio verplicht. Dit vraagt een visie en meerjarig be-


15

foto: Wim van de Broek

leidsontwikkelingsplan hoe je als club de toekomst ziet én gaat vormgeven, je verantwoordelijkheid neemt voor de stad Helmond en haar regio. Helmond Sport meerjarig beleidsontwikkelingsplan: ‘Samen op reis naar de Sport- en beleefcampus in 2023’ Helmond Sport heeft als bespeler van de Multi Functionele Sport Accommodatie en als onderdeel van de Sport- en beleefcampus een mooie toekomst voor zich. Door gastheerschap, het nemen van de rol als verbinder en het delen van topsportexpertise gaan wij onze meerwaarde laten zien voor een sportief, sociaal, gezond en innovatief Helmond. Helmond Sport zal het initiatief nemen om middels samenwerking met de gemeente Helmond, maatschappelijke organisaties, het onderwijs en het bedrijfsleven betekenis te geven aan de toekomst van onze stad en haar regio. Wij willen de stad weer naar ons toe halen door projecten te organiseren die gericht zijn op gezondheid, onderwijs, talentontwikkeling, economie en innovatie. Ook nodigen wij de Helmondse en regionale sport- en cultuurwereld uit om ons op te zoeken met vragen of ideeën hoe we samen een mooie bijdrage kunnen leveren aan onze stad en de regio. Helmond Sport is een Betaald Voetbal Organisatie en heeft sportieve ambities. Wij willen in 2023 ieder seizoen in de top van de eerste divisie spelen, met een aantal regionale zelfopgeleide spelers, middels de play-offs strijden voor promotie naar de eredivisie en een toeschouwersaantal van minimaal 3500 supporters. Tevens willen wij in het jaar 2023 beschikken over een volledige zelfstandige jeugdopleiding die is ingericht als beroepsopleiding.

nieuwe stadionnaamgever, een nieuwe professionele organisatiestructuur waar voetbal centraal staat, een nieuwe veiligheidscoördinator, een nieuwe cateraar en wij zijn gestart met een zelfstandige jeugdopleiding i.s.m. OMO.

Ambitie seizoen 2018-2019

Vanuit de visie hoe Helmond Sport haar toekomst ziet en gaat vormgeven hebben wij een ambitie geformuleerd: Een stijging van het gemiddeld aantal toeschouwers van 1284 naar minimaal 2000. (+36%) Wij zullen na vijf mindere jaren stap voor stap werken aan het verbeteren van de sportieve prestaties en een gezonde bedrijfsvoering. Daarnaast willen wij een volle business club, een stijging van 217 naar 300 Business Club stoelen. (+38%)

Helmond Sport, van en voor iedereen.

We zijn al onderweg op weg naar de toekomst

De reis naar het nieuwe stadion is inmiddels ingezet. Wij hebben de afgelopen vier maanden het initiatief genomen om de synergie te vergroten met verschillende partners om samen vandaag te gaan reizen naar de Sport- en Beleefcampus. Ook binnen de organisatie zijn er al de nodige veranderingen doorgevoerd en zijn er stappen gezet, zoals een nieuwe coach, opbouw van een nieuw team, twee nieuwe bestuursleden, nieuwe directeur, samenwerking met NAC Breda, een

Zou u eens vrijblijvend kennis willen maken met de Business Club van Helmond Sport? Stuur dan een mail naar sales@helmondsport.nl


16

ONDERSCHAT DE IMPACT VAN BEDRIJFSBRAND NIET! Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar bij veel ondernemers is de preventie niet goed op orde. De gevolgen kunnen groot zijn voor uw onderneming. Uiteraard kunt u schade hebben aan uw gebouw of inventaris, maar de bedrijfsschade is vaak veel groter. In meer dan de helft van de gevallen gaat het bedrijf failliet. Ook bij een kleine brand, is er een kans dat uw bedrijf een tijd stil komt te liggen. Uw omzet daalt, maar uw bedrijfskosten lopen gewoon door. Wij adviseren u over brandrisico’s, brandpreventie en kijken samen naar verzekeringsoplossingen, zoals een bedrijfsschadeverzekering. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een van onze adviseurs? Neemt u dan contact met ons op.

Europaweg 158 5707 CL Helmond

088-8000900

WWW.RIVEZ.NL

info@rivez.nl


17

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl

Ook voor de ideale werkschoen bent u bij ons op het juiste adres!

J van de Vrande Bedrijfskleding | Kanaaldijk ZW 9a Helmond | 5706 LD Helmond

www.onlinebedrijfskleding.nl


- Leitner standbouwsystemen -

- Pop-up beurs systemen -

- Ontzorging -

- Mobiele presentatiesystemen -

- Turnkey projecten

-

- Aluvision standbouw systemen -

- www.greenbrick.eu -

-

- Roll-up banner systemen -

- Design -

- Service -

-

- Duurzame beurssystemen -

- Brandstand Iso Wave systeem -

- Service -

-

- Doordacht -

18

-


19

mijnbedrijfslocatie Helmond De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier naast vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties ook tips en informatie over huisvesting. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een ander bedrijfspand, bijvoorbeeld een grotere bedrijfshal, een andere locatie of een bouwperceel om uw nieuwe droompand te ontwikkelen kunt u ook terecht bij helmond. mijnbedrijfslcoatie.nl. Met onze kennis van de terreinen, de daarop gevestigde ondernemingen en het vestigingsbeleid kunnen wij u de weg wijzen naar een voor u geschikte locatie om te ondernemen. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om (kosteloos) te laten plaatsen.


20

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK Brabant Autolease in Helmond is een regionale merk-onafhanke lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan een samenwerking met herkenbare en lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Brabant Autolease is onderdeel van Autodroom Helmond. uniek concept. Dit is namelijk de erg snel. Brabant Autolease gaat graag met uEen in gesprek en samen eerste locatie in Nederland waar u met al uw autowensen aan het juiste adres bent. Dus ook voor (private) lease. met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. Alle bedrijven en medewerkerkers bij Autodroom Helmond gaan nét een stapje verder. Deze Want is méér. goed advies en hoogstaande bedrijven versterken elkaar. U kunt dusmobiliteit rekenen op persoonlijk,

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

service.

Kies voor gemak Brabant Autolease is hét adres voor leasing. Dat betekent dat wij alles van A tot Z regelen. Wij geloven in ontzorgen. U wilt niet uw winterbanden bij het ene bedrijf verwisselen en bij het andere bedrijf reparaties uit laten voeren. Gemák, daar draait het volgens ons om bij leasing.

Wij staan voor u klaar.

Volop mogelijkheden En gemak, dat bieden wij. Zo is de keus aan u! Wij hebben een uitgebreid Volkswagen Volvo Fiataanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s en zijn niet gebonden aan een merk. Onze leasecontracten bieden dat gemak ook. Er is een keuze uit een looptijd van 24 tot 48 maanden en daarnaast behoort shortlease (vanaf 3 maanden) tot de mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor medewerkers met een tijdelijk contract. De voordelen van Brabant Autolease op een rijtje: • • • • • •

Persoonlijk Type Lokaal Gedreven Maatwerk Bijtelling Klantgericht Volop mogelijkheden

• Full operationele Type lease en netto operationele lease • Zowel zakelijk als privé leasen • Grote voorraad gebruikte auto’s • Onderhoud Bijtelling en service op één adres • Scherpe tarieven

Contact Brabant Autolease Type Autoboulevard Helmond Varenschut 21e 5705 DK Helmond Lease

Tel: 0492 588 972 info@brabantautolease.nl

Locatie: Autowijk Helmond Varenschut 21eonder 5705 DK Helmond Voor uw gemak alles een dak! Tel: 0492 588 972 ton@brabantautolease.nl Ton van Abeelen 06-23225695


21

085-4875670

info@solarunie.nl

www.solarunie.nl

Ieder dak is geld waard! SolarUnie maakt het mogelijk

Met oog voor detail Jouw gasten, voelen zich gezien, gewaardeerd en verwend. En jij komt professioneel en gastvrij voor de dag omdat alles klopt. Of we nu beeld, licht en geluid leveren voor een vergadering of een compleet feest voor je organiseren, wij maken jouw relaties blij. En blije relaties, die komen graag terug. Daar weten wij alles van. Kijk maar eens naar onze projecten. Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak en reken op VGLpro: voor professioneel licht, geluid en beeld, waar en wanneer dan ook. Altijd met een scherp oog voor detail.

T: 06 22 13 07 25

info@vglpro.nl

www. vglpro.nl


22

TEAMBUILDING IN EEN ESCAPE ROOM? Onze ruimtes:

* Back to the Future * The Pink Panther * Land of the Giants

Teambuilding: Escape spellen zijn de ideale teambuilding activiteit. In korte tijd worden alle elementen van samenwerken tot het uiterste getest. Samenwerken om hetzelfde doel te bereiken en de handen in elkaar te slaan om tot een oplossing te komen, is essentieel! Durft jouw team de uitdaging aan? Jong, oud, ervaren of ‘novice’, …..het maakt allemaal niet uit. Diversiteit in het team en positieve interactie zijn des te belangrijker. Er is geen fysieke kracht nodig om van deze teambuildingactiviteit een succesverhaal te maken. Laat jouw teamleden de hoofdrol spelen in een unieke, (ont)spannende activiteit die voor iedereen toegankelijk is.

Training in de escape room? Een coach observeert: Hoe functioneert het team en welke rol speel jij als individu? In de training vertalen de coaches de ervaringen in de escape room naar de werkvloer. Hoe kan het team beter en effectiever functioneren? De focus ligt op energie, lef, samenwerken, verbinden en veiligheid. Meer info over de trainingen? Neem contact op! Edward Jacobs 06 53295847

WWW.ROBAFESTA.NL

|

T. 06 23056984

Steenovenweg 36 B | 5708 HN Helmond | Info@robafesta.nl


23

Brandefood Culinair weekend op 15 & 16 september 2018


24

Op zaterdag 15 september tovert Brandefood de markthal in Brandevoort (Helmond) om tot een waar Pop-Up restaurant. In samenwerking met Floris Raijmakers en Rooijakkers Party & Events presenteert Brandefood u een culinaire avond met een fantastisch diner en bijzonder entertainment. Op deze unieke locatie wordt het diner verzorgd door Pieter van Mierlo van Tafel 10 en Marc Mitchell van Basilicum. Een 5 gangen diner op topniveau, welke u compleet kunt maken met een bijpassend wijnarrangement van onze huisvinoloog VinoJo. De avond wordt muzikaal omlijst door Pasta e Basta uit Amsterdam.

Van Italiaanse aria’s tot moderne popballads en jazzstandards, de zingende obers en serveersters van Pasta e Basta zingen u en uw gasten toe terwijl ze u de beste service bieden.

La delce vita in ottima forma. Romantisch met z’n tweeën of gezellig met een groep? Brandefood Pop-Up Restaurant met Pasta e Basta is dé plek voor een complete avond culinair en cultureel genieten. De zanger of zangeres, studerend aan het conservatorium, bedient u aan tafel en zingt tussendoor de mooiste liedjes.

Kaarten voor dit unieke evenement zijn te bestellen op www.brandefood.nl/culinair Voor bedrijven hebben we een speciaal bedrijfsarrangement, informeer naar de mogelijkheden via de website. We maken graag een afspraak met u.


25

Zondag 16 september is het weer tijd voor het foodtruckfestival van de Helmondse wijk Brandevoort. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om tussen 13:00 en 20:00 uur onder en rondom de markthal te komen genieten van de signature dishes van bekende, maar ook vooral weer nieuwe, foodtrucks.

Rooijakkers Party & Events.

Namen als Meat-Up en Pazza zeggen u misschien niet zoveel, maar de gerechten spreken voor zich. Smoked Ribs, Anti Pasti en andere heerlijkheden zullen weer geserveerd worden.

Brandefood belooft u een culinair weekend in september met twee mooie evenementen in de karakteristieke wijk.

Laat u vooral verassen door de unieke smaken van deze foodtrucks. En drink daarbij een heerlijk (speciaal) biertje of onze huisselectie wijnen, verzorgd door

Tot Brandefood!

Zoals u inmiddels van ons gewend bent is Brandefood gratis toegankelijke en zeer kindvriendelijk opgezet. Ook voor entertainment wordt dit jaar nog meer gezorgd.


26

UW PARTNER IN DATA -& TELECOM specialist in digitale netwerk verbindingen

Engelseweg 242 • Industrieterrein 2446 • 5705 AK Helmond T: +31 492 549 189 • info@foanederland.nl • www.foanederland.com


27

0492 - 79 90 22 Verwarming - Sanitair - Onderhoud

www.helmond-loodgieter.nl

Loodgieter nodig in Helmond? Installatie & ond

erhoud!

24/7 bereikbaar bij spoed Elk probleem snel verholpen

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645 F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspeciďŹ caties.

Kabel B.V.


28

Mobiliteit op maat! Shortlease aanbieding!

Ford C-Max 125 pk Titanium 5x direct uit voorraad leverbaar 3 Per maand opzegbaar 3 Op basis van 3000km per maand

3 Reparatie, onderhoud

â‚Ź 799,-

excl. btw per maand

& banden

3 All Risk verzekering 3 Wegenbelasting 3 Pechhulpservice met vervangend vervoer

Autoverhuur Helmond B.V Vossenbeemd 13 5705 CL Helmond TEL: +31 (0)492-820280

www.autoverhuur-helmond.nl


29

Koel,- vriescellen, KoeltoonbanKen maar ooK geKoelde productielijnen. veKah heeft meer dan 35 jaar ervaring op deze KoeltechnieKen. veel bedrijven werKen met onze producten.

de aarde levert ons warmte, uit de grond maar ooK uit water en lucht. wij leveren de technieK om deze warmte te gebruiKen voor ruimte verwarming maar ooK voor warmwatersystemen.

de opwarming van de aarde leidt tot hogere temperaturen ooK in nederland. wij helpen u om het Koel te houden in de zomer. maar wist u dat een airco ooK als verwarming te gebruiKen is? het rendement is zelfs nog hoger dan een gasverwarming. raadpleeg veKah.

gebruiK de gratis energie die de zon ons levert. zonnepanelen Kunnen u geld gaan opleveren. veKah heeft ervaring met de levering en montage van zonnepanelen van hoge Kwaliteit.

N Light BV is leverancier van ARKOSlight en LAES N Light BV • Noorddijk 5, 5705 C X Helmond • +31492 548000 • info@nlight.nl

nlight.nl


30

Nieuw boksmerk maakt sterke opkomst

Starpro opent Europees magazijn in Nederland Helmond, - Zo’n 3 jaar terug werd het boksmerk Starpro geïntroduceerd tijdens ‘s werelds grootste sportbeurs; de ISPO te München. Sindsdien maakt Starpro een indrukwekkende ontwikkeling door. Met de opening van een Europees distributiecentrum krijgt het boksmerk een nieuwe impuls.

STARPRO

Starpak, de producent van Starpro, was het eerste bedrijf in Pakistan dat in 1984 hoogwaardige boks- en martial arts producten ontwikkelde en begon te produceren. Starpak werkt voor de grootste merken wereldwijd. De CEO van het bedrijf, Zain H. Shabbir, weet als geen ander waar zijn producten aan moeten voldoen. Hij studeerde in Europa en is een perfectionist. “We werken met de modernste apparatuur, we gebruiken de beste materialen en we zijn continu op zoek naar innovaties. Onze bokshandschoenen bijvoorbeeld moeten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Niet alleen voor de handschoenen die we maken voor de professionals, maar ook de recreant moet erop vertrouwen dat ze met Starpro het beste en meest innovatieve product hebben. De pasvorm, materialen en afwerking moeten perfect zijn zodat het een veilig, prettig zittend en duurzaam product is.” “Om onze Europese distributeurs van dienst te zijn hebben we, in samenwerking met het Helmondse bedrijf CB Fashion, een Europees distributiecentrum geopend dat komende maand van start gaat.”

CB FASHION

CB Fashion bestaat al ruim 20 jaar! In 1996 richtten Mark Fransen en Marie-Jose van der Linden Fashionwheels op. Inmiddels zijn ze samen met hun klanten uitgegroeid tot een succesvolle fullservice logistiek dienstverlener. Hun hart klopt Fashion en ze leveren slimme logistiek. “We kijken ernaar uit te blijven ontwikkelen en samen te gaan werken met Starpro!”

NIHON SPORT

Het Helmondse bedrijf Nihon Sport is vanaf het begin de Benelux distributeur van Starpro en is uiteraard erg in zijn nopjes met het distributiecentrum dat op een steenworp afstand van de thuisbasis ligt. “Dit is natuurlijk van enorm toegevoegde waarde voor ons” zegt directeur Peter Wetzer. “We krijgen nog meer mogelijkheden en ons assortiment zal verder uitgebreid worden.”


31

“Dit biedt ook extra mogelijkheden voor onze professionele zakelijke wederverkopers zoals gespecialiseerde winkels en Internetshops. We kunnen ze optimaal bedienen met de bes-

te producten tegen aantrekkelijke prijzen.” “Sportscholen, verenigingen, trainers en sporters kunnen ook rekenen op de beste service! Dit is pas het begin!” zegt Wetzer vol trots.


32

WWW.ERMA.NL

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


33


34

Stichting Bedrijventerreinen Helmond

bedrijventerreinen Helmond Veiligheid op de bedrijventerreinen Extra surveillance rondes BZOB

Begin juli zijn door Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) extra surveillance rondes van beveiligers ingezet op bedrijventerrein zuidoost Brabant (BZOB) om het brandgevaar in verband met droogte te beperken. Enkele keren is hiermee een brandhaard in het aangrenzend bos vroegtijdig ontdekt en de brandweer ingeschakeld, waarmee uitbreiding naar het terrein is voorkomen. Ondanks enkele regenachtige dagen is de droogte nog niet voorbij en worden de surveillance rondes voorlopig nog uitgevoerd.

Extra ogen leiden tot aanhouding

De preventieve controle rondes hebben bovendien in een aantal situaties diefstal kunnen voorkomen en hebben zelfs geleidt tot de aanhouding van enkele verdachten door de politie. Ondanks het feit dat niet alles kan worden voorkomen, zijn extra ogen op de terreinen absoluut van waarde.

een beveiliger of zelfs direct de politie in. De kentekencamera’s registeren bovendien wanneer een gestolen auto, of een om een andere reden geregistreerd voertuig het terrein open afrijdt. Recent is mede door camerabeelden een verdachte van diefstal aangehouden. Zo werken we samen aan veilige bedrijventerreinen in Helmond!

bedrijventerreinen Helmond

Cameratoezicht

U heeft ze waarschijnlijk al eens zien staan. Beveiligingscamera’s aan de toegangswegen en op diverse plekken op de bedrijventerreinen. Niet alleen op BZOB, maar inmiddels ook op de bedrijventerreinen Hoogeind/De Weijer, Groot Schooten/Automotive Campus en Helmond West. Aan de toegangswegen zijn kentekencamera’s geplaatst. Deze zijn aangesloten op de Regionale Toezicht Ruimte, waar de beelden onder directe politiebegeleiding worden uitgekeken. Indien een verdachte situatie zich voordoet, schakelt de surveillant

Meer weten over het zonnepanelen project? Kijk op www.bedrijventerreinenhelmond.nl


35

SDE-subsidie toegekend in collectief zonnepanelen project! We hebben goed nieuws ontvangen: de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft onze collectief aangevraagde SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) toegekend. Met 24 bedrijven (18 uit Helmond, 6 uit Laarbeek) waaraan de subsidie is toegekend kan bijna 9 hectare aan bedrijfsdaken van zonnepanelen worden voorzien. Hiermee kan 12,9 Megawatt piek aan vermogen worden opgewekt. De verduurzaming van de bedrijventerreinen komt hiermee wederom een flinke stap verder. Subsidie Duurzame Energie: SDE+ najaarsronde start op 2 oktober

De najaarsronde van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie start dit jaar op 2 oktober en loopt tot 8 november 2018. Het beschikbare budget is â‚Ź 6 miljard. De basisbedragen voor enkele categorieĂŤn duurzame energie zijn enigszins aangepast.

Meer weten over het zonnepanelen project? Kijk op www.bedrijventerreinenhelmond.nl


36

Kanaaldijk NW 43-45, Helmond

TE KOOP / TE HUUR

Half vrijstaande monumentale kantoorvilla in drie bouwlagen, gelegen in het centrum van Helmond met parkeergelegenheid op eigen terrein. Kadastraal bekend Gemeente Helmond, sectie G, nummer 2450. Het object is geschikt voor de combinatie werken en wonen.

N.o.t.k.

TE HUUR

Oppervlakte: Kantoorruimte/showroom/atelierruimte begane grond: circa 375 m2; Algemene c.q. woonruimte eerste verdieping: circa 137 m2; Algemene c.q. woonruimte tweede verdieping: circa 103 m2; Parkeerplaatsen: Zes parkeerplaatsen op eigen terrein. In de directe omgeving zijn openbare parkeerplaatsen (betaald parkeren). Tevens is er een afgesloten en overdekte fietsenstalling op eigen terrein aanwezig. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van het object is zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed. Helmond heeft goede aansluitingen op de belangrijke internationale hoofdverkeersaders A2 (Amsterdam-Maastricht-Aken/Luik) en A67 (Duisburg/Ruhrgebied-Venlo-Antwerpen). De provinciale weg N612 biedt een goede verbinding met Veghel/’s-Hertogenbosch. In de toekomst zal de bereikbaarheid van Helmond nog verder worden verbeterd, wanneer de “ruit om Eindhoven” alsnog wordt gerealiseerd.

Winkelcentrum Brandevoort, Helmond

Er zijn diverse objecten beschikbaar voor verhuur, variërend in oppervlakte. In Brandevoort zijn onder andere gevestigd: Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Gall & Gall, Primera, Keurslagerij Vogels, Freestyle Kappers, Bakkerij ’t Bakkertje en Hema. Oppervlakte: De Plaetse 36 Circa 114 m² De Plaetse 54 Circa 105 m² De Plaetse 56 Circa 105 m² De Plaetse 75 Circa 229 m² (ex Zeeman) De Plaetse 76a Circa 75 m² De Plaetse 89a Circa 101 m² De Plaetse 165a Circa 124 m² Parkeerplaatsen: Het station Brandevoort beschikt over ruim voldoende parkeermogelijkheden onder andere in de ondergelegen parkeergarages. Beschikbaar per: Per direct Bereikbaarheid: De wijk Brandevoort is gelegen tussen Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen.

Schootense Dreef 9-11 Helmond

Huurprijs: n.o.t.k.

TE HUUR

De bedrijfshal met kantoor is ontsloten via de Schootense Loop aan de Schootense Dreef, de doorgaande weg van bedrijventerrein “Groot Schooten” die gesitueerd is aan de westelijke rand van Helmond aan de A270 (Helmond-Eindhoven). Het bedrijvenpark is circa 40 hectare groot en is bestemd voor kennisintensieve industriële bedrijvigheid en kantoren. Het kenmerkt zich met name door Automotive gerelateerde bedrijven met een ruime en representatieve opzet qua architectuur en bebouwing. In de directe omgeving zijn ondermeer de Automotive Campus, Driessen HRM, Van Dorp installateurs, Smulders Staalwerken, QPI, BAM en E-quest gevestigd.

Huurprijs: n.o.t.k.

Oppervlakte: Kantoor en overige ruimtes Circa 175 m² Bedrijfshal Circa 753 m² (te splitsen in 2 units) Parkeerplaatsen: Het gebouw beschikt over voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De 12 parkeerplaatsen liggen binnen de omheining en worden evenredig toegedeeld aan de te huren ruimte. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is goed. Het object is gunstig gelegen met een directe verbinding op de A270 (Helmond-Eindhoven), alsmede de op loopafstand gelegen bushalte die een directe verbinding heeft met het NS-station. Het terrein waarop het gebouw zich bevind is ontsloten middels een stalen poort.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


37

Kanaaldijk Noordwest 81, Helmond

TE HUUR

Nabij het centrum aan het kleine stadskanaal gelegen zeer fraai gerenoveerd Rijksmonument bestaande uit kantoorruimten in drie bouwlagen en voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Huurprijs: n.o.t.k.

TE KOOP / TE HUUR

Oppervlakte: Oppervlakte begane grond: Circa 120 m²; VERHUURD Oppervlakte eerste verdieping: Circa 115 m²; VERHUURD Oppervlakte tweede verdieping: Circa 105 m²; Parkeerplaatsen: 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Beschikbaar per: Direct. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid van het kantoorgebouw direct gelegen aan de N612 (Neder)Weert – ’s Hertogenbosch is goed, zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer. De autosnelweg A270 Helmond-Eindhoven alsmede de provinciale weg ’s-Hertogenbosch-Helmond-Weert met directe aansluiting op de A69 Eindhoven-Venlo zijn nabijgelegen.

Weth. Den Oudenstraat 8 Helmond

Het betreft een kantoorgebouw gelegen op kleinschalig bedrijventerrein aan de rand van het centrum van Helmond. De omliggende bebouwing is divers maar bestaat uit overwegend hoogwaardige bedrijfscomplexen met aangrenzend woonbebouwing en recreatie. Oppervlakte: Bedrijfshal Circa 1.200 m² Kantoor Circa 125 m² 1e etage archief / showroom Circa 120 m² Parkeerplaatsen: Op eigen terrein zijn er circa 12 parkeerplaatsen aan de voorzijde. Beschikbaar per: In overleg, op korte termijn.. Bereikbaarheid: Het object is uitstekend bereikbaar. Zowel per openbaar vervoer als per auto. Op circa 10 minuten loopafstand bevindt zich het nieuwe treinstation en bushalte dat recent is opgeleverd en op loopafstand van het centrum van Helmond is gelegen. Via het nabij gelegen kanaaltracé (N266) zijn steden als ’s-Hertogenbosch en Weert goed bereikbaar. De Kanaaldijk biedt tevens toegang tot de op- en afrit van de A67 met verbindingen naar de A2. Ook is de A270 (autosnelweg tussen Helmond en Eindhoven) is binnen 10 minuten bereikbaar.

Steenweg 18, Helmond

N.o.t.k.

TE HUUR

Op een uitstekende locatie in het Steenwegkwartier gelegen commerciële ruimte. De Steenweg is recentelijk geheel gerevitaliseerd. Oppervlakte: Oppervlakte winkelruimte: Circa 400 m²;. Frontbreedte: Circa 12 meter; Parkeerplaatsen: In de directe omgeving is betaald parkeren mogelijk op verschillende parkeerterreinen of in de overdekte parkeergarage onder Boscotondo. Op eigen terrein bestaat de mogelijkheid om vier parkeerplaatsen te huren. Aanvaarding: In overleg. Bereikbaarheid: De bereikbaarheid is zowel met het openbaar vervoer als auto uitstekend. Het object is gelegen nabij de N270, dit is de doorgaande weg van Helmond naar Eindhoven. Op korte afstand zijn een bus-/treinstation gelegen.

Huurprijs: n.o.t.k.

Kanaaldijk NW 81 • 5707 LC Helmond • T 0492-565 000 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


38

Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

HET blad voor Ondernemingen in Helmond Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Want bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 125,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (2 Hele pagina’s full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, s.verheij3@upcmail.nl


39

Talkshow in Cacaofabriek maakt de tongen los

‘Tok of the Town’ Op 15 september vindt de eerste editie plaats van Tok Of The Town; een show talkshow waarin de bedenkers van de show - Joop Vos & Robert van den Broek - mensen ontvangen die iets te vertellen hebben. Helmondse verhalen van Helmondse gasten. Ondanks de datum zal het vanavond zeker niet gaan over financiën, maar veel meer over passie en emotie. De gasten deze avond zijn Jurgen Streppel (trainer van Willem II), kunstenaar Jan Bouckaert, Colinda Verbaarschot (de koningin van het Haagje)en de voormalig adjudant van onze koning, Timo Beaufort.

Daarnaast is er plaats ingeruimd voor de rubriek ‘Het Helmond van....’en die ruimte is deze eerste editie gereserveerd voor Nelcinda Sousa

‘Tok of the Town’, iedere 3e dinsdag van de maand vanaf 20.30 uur, in de Cacaofabriek in Helmond. Toegang gratis.


40

www.black-colors.nl

betrouwbaar snel en professioneel

XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING FLYERS • STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN PENNEN • CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN PLASTIFICEREN • ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


41

7&8 NOVEMBER BEURSLOCATIE: DE STEENOVEN STEENOVENWEG 21

AL RUIM OVER DE 100 DEELNEMEERS!

“Netwerken en nieuwe ondernemers leren kennen in een gezellige en ongedwongen sfeer!” Dus ben je geïnteresseerd? Schrijf je in op onze website www.beursnieuwestijl.nl Maximaal 400 ondernemers! VOL=VOL Niet aangemeld is géén toegang!


42

De AOW-gerechtigde werknemer, hoe zat dat ook alweer? Regelmatig krijgen wij de vraag van werkgevers hoe zij moeten omgaan met oudere werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken. Soms om te kunnen regelen dat ze met de werknemer verder kunnen gaan omdat ze de kennis en ervaring van de werknemer goed kunnen gebruiken. Soms echter ook juist om ervoor te zorgen dat ze afscheid kunnen nemen van de werknemer omdat de werknemer niet meer de energie en de drive heeft om het uiterste te kunnen geven voor de werkgever. Allereerst zal ik kort uiteenzetten hoe het precies is geregeld voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en daarna zal ik een aantal opties geven hoe een oudere werknemer nog voor enige tijd gebonden kan blijven of worden. Sinds 1 juli 2015 is de regeling met betrekking tot de oudere, AOW-gerechtigde medewerker gewijzigd. Het is nu mogelijk om de arbeidsovereenkomst met de werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt te beëindigen. Deze beëindigingsgrond is opgenomen in de wet. Als werkgever kun je de arbeidsovereenkomst opzeggen tegen of na de dag waarop de werknemer de in de AOW bedoelde leeftijd heeft bereikt. Ook goed om te weten is dat bij een beëindiging op deze grond de werknemer geen recht heeft op de transitievergoeding. Dit betekent dus dat het beëindigen van de arbeidsovereenkomst niet perse dient te gebeuren tegen de datum dat de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, maar dat dit ook kan gebeuren op enig moment nadat de werknemer de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het is belangrijk om twee situaties van elkaar te onderscheiden, te weten de situatie dat niets is afgesproken in arbeids-

overeenkomst of cao over het bereiken van de pensioen- of AOW-gerechtigde leeftijd en de situatie dat hierover wel iets is afgesproken. Allereerst de situatie dat er niets is afgesproken. In die situatie loopt de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer ‘gewoon’ door als de werknemer dat wenst. Als werkgever kun je dan op basis van de hiervoor genoemde beëindigingsgrond de arbeidsovereenkomst met de werknemer opzeggen. Hierbij moet de werkgever wel de voor deze werknemer geldende opzegtermijn in acht nemen. Hij hoeft echter geen voorafgaande toestemming aan UWV te vragen of via de kantonrechter een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te verzoeken. Voor opzegging van de arbeidsovereenkomst kan worden volstaan met de volgende bepaling: Als er voor wordt gekozen om de arbeidsovereenkomst te laten eindigen op de AOW-gerechtigde leeftijd: “Op [datum] bereikt u de AOW-gerechtigde leeftijd. Op grond van het bepaalde in artikel 7:669 lid 4 BW zeg ik hiermee de arbeidsovereenkomst met u op met ingang van [datum bereiken AOW-gerechtigde leeftijd], zulks met inachtneming van de voor u geldende op-


43

zegtermijn. Wij danken u voor de door u getoonde inzet binnen ons bedrijf.” Als er voor wordt gekozen om de arbeidsovereenkomst op een later moment te laten eindigen: “Op [datum] hebt u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Op grond van het bepaalde in artikel 7:669 lid 4 BW zeg ik hiermee de arbeidsovereenkomst met u op met ingang van [datum gewenst einde arbeidsovereenkomst] , zulks met inachtneming van de voor u geldende opzegtermijn. Wij danken u voor de door u getoonde inzet binnen ons bedrijf.”

In de laatste situatie moet uiteraard wel een nieuwe arbeidsovereenkomst (voor bepaalde tijd) worden aangegaan, ingaand de dag na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Ook dan bestaat de mogelijkheid om maximaal zes arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aan te gaan gedurende maximaal 48 maanden zonder dat u weer voor onbepaalde tijd vastzit aan de werknemer.

Deze manier van opzeggen kan overigens wel maar eenmalig. Dus als de werkgever van deze bevoegdheid gebruik heeft gemaakt en daarna alsnog een nieuwe arbeidsovereenkomst aangaat met de werknemer, zullen wel gewoon de reguliere ontslagbepalingen moeten worden gevolgd. Ook hierin is echter voorzien in de wet. Een werknemer die na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd in dienst wordt genomen door een werkgever (dus ook na een ontslag op of na de AOW-gerechtigde leeftijd) kan zes arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aangeboden krijgen voor een periode van maximaal 48 maanden. Deze arbeidsovereenkomsten eindigen steeds na het verstrijken van de bepaalde tijd waarvoor ze zijn aangegaan. Op deze manier kan een werkgever bijvoorbeeld van jaar tot jaar kijken of de werknemer nog voldoet en of hij nog steeds met de werknemer verder wil. Maar hoe zit dat nu als in de arbeidsovereenkomst met de werknemer, of in de cao die ook op de werknemer van toepassing is, al een bepaling staat dat de arbeidsovereenkomst in ieder geval eindigt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of de AOW-gerechtigde leeftijd? In die situatie eindigt de arbeidsovereenkomst automatisch bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of de AOW-gerechtigde leeftijd. Dit is namelijk in de arbeidsovereenkomst of in de cao zo afgesproken. Van de eenmalige mogelijkheid om dan de arbeidsovereenkomst te beëindigen is dan automatisch al gebruik gemaakt doordat de bepaling geldt. Dat is dus ook het geval als werkgever en werknemer daarna ‘gewoon’ met elkaar verder gaan en geen nieuwe afspraken maken. De werknemer is dan weer opnieuw voor onbepaalde tijd in dienst getreden. Voor u als werkgever is het dan ook zaak om, als deze bepaling in de arbeidsovereenkomst is opgenomen, tijdig actie te ondernemen als u met de werknemer verder wilt na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd en niet wilt dat de werknemer dan opnieuw voor onbepaalde tijd in dienst is. Dit kan op twee manieren. De eerste is dat partijen voorafgaand aan dat moment expliciet met elkaar afspreken en schriftelijk vastleggen dat de arbeidsovereenkomst niet eindigt op datum bereiken AOW-gerechtigde leeftijd. Dit is overigens niet mogelijk als de bepaling in de cao is opgenomen, omdat die bepaling dan voorgaat. De tweede manier is dat de afspraak wordt gemaakt dat het dienstverband na deze dag wordt voortgezet voor bepaalde tijd.

Voor alle vragen op gebied van arbeidsrecht, dus ook voor advies over hoe om te gaan met de oudere werknemer, kunt u terecht bij Peelland Advocaten (www.peellandadvocaten.nl), gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. 81 in Helmond. Wij zijn u graag van dienst. Erik Jansen Advocaat


44

regio Helmond

LOGISTIC FORCE IS GESPECIALISEERD IN HET SAMENBRENGEN VAN WERKGEVERS EN WERKNEMERS EN OPLEIDINGEN BINNEN TRANSPORT EN LOGISTIEK

UITZENDEN RECRUITMENT OPLEIDEN PAYROLL LOGISTIC FORCE EINDHOVEN DE DONGE 2 5684 PX BEST T: 040 - 787 36 60 eindhoven@logisticforce.nl

WWW.LOGISTICFORCE.NL


45

regio Helmond

Voor al uw transport oplossingen Burg. van Lokvenstraat 112 5731 LR Mierlo Tel./fax: +31 (0)492 - 661890 Mobiel: +31 (0)6 - 51340855 www.nicovandewieltransporten.nl

info@nicovandewieltransporten.nl

Bouwtekeningen printen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Met onze printers kunnen wij uw bouwtekening snel printen en altijd voor een scherpe prijs. Kleur/zwart- wit, gevouwen/ongevouwen, grootformaat digitaliseren, geen probleem Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond 0492-527250 • info@black-colors.nl •www.black-colors.nl


46

regio Helmond

TO U R S

Bustripjes.nl Bus

B .V.

* Zakelijk vervoer * Groepsreizen * Rolstoeltouringcar

* Business Taxi * Airport transfers * Zieken- en Zorgvervoer

WWW.BERGERHOF.NL | WWW.BUSTRIPJES.NL Wilhelminastraat 78 | 5731 ER Mierlo | T: 0492-662260 | info@bergerhof.nl

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediënten en een ongeëvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie.

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85

info@coffeesystems.nl www. coffeesystems.nl


regio Helmond

47


catering op maat Wij verzorgen catering op maat voor elke groot- en kleinschalige gelegenheid. Ons gekwaliďŹ ceerd en representatieve personeel is in staat om van uw unieke evenement een succes te maken. We leveren alle materialen van servies tot statafels van stoelen tot bestek, van tafels naar een gezellige bar en glaswerk, eventueel een spectaculair ingerichte feesttent in alle maten uitgebreid met eventuele sfeerverlichting, tapijt etc etc. VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

culinair Of het gaat om buffetten, walking diner, bittergarnituren, diversiteit amuses, dranken etc. etc. we geven een smaakvolle invulling aan uw culinaire wensen. We realiseren het feest dat u voor ogen heeft binnen het door u gesteld budget. Niks is standaard en wij zullen dan ook eerst naar uw persoonlijke wensen luisteren Besteed de catering uit aan een specialist; Het team van de Steenoven!

Tevens werken wij samen met een correct verhuurbedrijf wat ook top kwaliteit heeft, schoon materiaal en enorm exibel is.

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week Steenovenweg 21 - 5708 HN Helmond - Tel.: 0492-507507 info@restaurantdesteenoven.nl - www.restaurantdesteenoven.nl

Profile for ZakelijkZakelijk

Zakelijk Helmond - nr. 30  

Zakelijk Helmond - nr. 30  

Advertisement