Page 1

Helmond 2017 • 3de jaargang nummer 4 • April

Hettema Verhuisd

3

Eerder betaling van uw diensten en/of producten!

5

Theaterhotel Venlo

9-11

Mijnbedrijfslocatie.nl

15

Helmondse Energie Community

15

Ondernemers cafe Helmond

16-17

Centrumperspectief Helmond 2030

22-23

Galafeest Helmond Sport

26-27

Veiligheid : ‘Succes cameratoezicht’

31

HelmondPeelland beurzen 2017

35-37

Peelland Advocaten en Hettema Bedrijfshuisvesting b.v. Verhuizen naar Kanaaldijk Noord West 81 in Helmond. lees verder op 3


2

Webdesign‌ betaalbaar, simpel en No- Nonsens Computer Reparatie, Onderhoud & Verkoop Cloud diensten, OfďŹ ce 365, VoIp telefonie, Internet, netwerk aanleg en beveiliging (bedraad en draadloos) netwerkbeheer, beheer op afstand, pc reparatie etc. Torteltuin 9 | 5754 HA Deurne Nederland 0493-842607 | 0622842069 | info@coscom.nl | www.coscom.nl


3

Vervolg van de voorpagina

Peelland Advocaten en Hettema Bedrijfshuisvesting B.V. Verhuizen naar Kanaaldijk Noord West 81 in Helmond. Het nieuwe advocatenkantoor Peelland Advocaten en de inmiddels 12,5 jaar bestaande bedrijfsruimte specialist Hettema Bedrijfshuisvesting B.V. verhuizen van Parc La Vie aan de Prins Hendriklaan 25-27-29 naar het Rijksmonument, gebouwd omstreeks 1882 aan het kanaal tegenover het voormalige EDAH-terrein. Kanaaldijk NW 81 is volgens de Monumenten Inventarisatie Noord Brabant (deel M.I.P. Gemeente Helmond, 1991) als fabrikantenvilla in opdracht van Wilhelmus Swinkels gebouwd in eclectische stijl. Het is een rijksmonument vanwege het architectonische en industrieel-archeologisch belang. De huidige eigenaar, Bravamij b.v. uit Beek en Donk heeft het gebouw compleet gerenoveerd. Naastgelegen, als aangebouwd (voormalige) fabriekscomplex was de textielfabriek van de familie Swinkels. Het perceel werd later verkocht aan de N.V. EDAH die er ondermeer de slagerij in vestigde. Dat complex is afgebroken nadat het perceel van circa 8.700 m² in handen was gekomen van de Gemeente Helmond. Dat verklaart de kale zuidgevel waarop thans een beamerprojectie over industrieel erfgoed in Helmond zichtbaar is.

Hettema Bedrijfshuisvesting b.v.

Hettema Bedrijfshuisvesting is inmiddels ruim 12 jaar als

zodanig in Helmond gevestigd. Het bedrijf, opgericht door Eduard Hettema, houdt zich vooral bezig met het bemiddelen bij verhuren en verkopen van bedrijfsgebouwen (productie-, magazijn-, en expeditie hallen) maar ook winkels en kantoren in opdracht van bedrijven en particulieren. Hettema Bedrijfshuisvesting is ook actief als meermaals gecertificeerd taxateur van bedrijfsmatig onroerend goed. Voor kleine en grote beleggingen in commercieel vastgoed kunt u ook bij Hettema Bedrijfshuisvesting terecht.

Peelland Advocaten

Helmond is een advocatenkantoor rijker. Civiele advocaten Roel Janssen en Erik Jansen zijn de trotse eigenaar van Peelland Advocaten. Sinds 1 januari bedienen de twee heren de zakelijke markt in de regio Helmond, waarbij de nadruk ligt op huur- en arbeidsrecht. Peelland Advocaten is door Rabobank Helmond uitgeroepen tot Starter van het Kwartaal. Hoewel de twee officieel starter zijn, voelen ze dat niet zo. ‘Het klopt dat het ondernemerschap nieuw is voor ons, maar we hebben allebei al heel wat jaren gewerkt als civiel advocaat. We verstaan ons vak’, vertelt Erik Jansen. De afgelopen weken stonden voor de ervaren advocaten in het teken van zaken “regelen”. Van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de Orde van Advocaten tot het bijhouden van de administratie en het opnemen van de telefoon. ‘Inderdaad dat is even wennen, maar het voelt geweldig. Eindelijk hebben we de ruimte om zelf te bepalen hoe we ons vak willen uitoefenen’.

Betrokkenheid

De twee werkten voorheen bij (middel)grote advocatenkantoren in de regio. ‘Ik heb er een fantastische tijd gehad, heel leerzaam ook’, vertelt Erik. ‘Toch miste ik iets. Er was geen tijd om er écht te zijn voor de klant.’ Roel vult zijn confrère aan. ‘Die betrokkenheid vormt nu de rode draad binnen ons bedrijf.’ Oprecht betrokken, de slogan die onder het bedrijfslogo staat, is volgens het duo geen holle frase. ‘Het is wat we zijn. We zijn écht betrokken bij onze klanten en ook bij de Helmondse samenleving. Zo zijn wij bijvoorbeeld heel actief binnen het verenigingsleven. Daarnaast zijn we regelmatig aanwezig bij verschillende netwerkbijeenkomsten. Van businessclubs tot borrels. We hebben iets met Helmond en de Peelregio. Dus ja, we zijn écht oprecht betrokken in alles wat we doen’.


4

N Light BV is leverancier van ARKOSlight en LAES N Light BV • Noorddijk 5, 5705 C X Helmond • +31492 548000 • info@nlight.nl

nlight.nl

UW PARTNER IN KABELS & SPECIAALKABELS Panovenweg 32 5708HR Helmond T +31(0)492 529 645 F +31(0)492 528 515 info@edec.nl www.edec.nl

Speciaalkabels en spiraalkabels op maat gemaakt voor o.a. telecommunicatie, navigatiesystemen en de medische industrie. Geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar vanaf 100 meter. Speciaal ontwikkeld en gefabriceerd volgens klantenspecificaties.

Kabel B.V.


5

EERDER BETALING VAN UW DIENSTEN EN/OF PRODUCTEN! Afgelopen met bedrijven die ondernemers dwingen om in te stemmen met onredelijk lange betaaltermijnen. Vanaf 1 juli 2017 geldt een maximale betalingstermijn van 60 dagen, dat staat in een Wet die de Eerste Kamer met 148 van de 150 stemmen heeft aangenomen. Net als in de rest van de EU is het in Nederland normaal om binnen 30 dagen of eerder een rekening te betalen. Voorheen konden door allerlei uitzonderingen betaaltermijnen eindeloos worden opgerekt. Vanwege deze uitzonderingen kregen leveranciers te maken met betaaltermijnen van wel 90 dagen, en soms wel van 120 dagen of meer. De wet moet ervoor gaan zorgen dat betaaltermijnen van 90 en 120 dagen tot het verleden gaan behoren doordat betaaltermijnen langer dan 60 dagen tussen het grootbedrijf en het MKB en ZZP niet meer mogelijk zijn. Grote bedrijven moeten een boete betalen aan de kleine leverancier als zij zich niet aan de maximale betaaltermijn van 60 dagen houden.

Voor huidige contracten geldt een overgangstermijn van 1 jaar. Bij inwerkingtreding van de wet op 1 juli 2017 moeten lopende contracten voor 1 juli 2018 worden aangepast. Indien dat niet gebeurt, wordt de contractuele betaaltermijn automatisch 30 dagen.

Overheid

DeurwaarderHelmond Johan van Ras

Onder de nieuwe wet is de norm om binnen 30 dagen te betalen maatgevend. Voor overheidsinstellingen is het nu al verplicht om een factuur binnen 30 dagen te betalen. Bedrijven mogen, als zij dat afspreken, afwijken van de norm tot een termijn van maximaal 60 dagen. Het grootbedrijf moet bij overschrijding van deze 30 dagen een boete van 8% betalen. Een contractbepaling waarin wordt overeengekomen dat de betaaltermijn langer is dan 60 dagen is nietig. De betaaltermijn valt in die gevallen automatisch terug tot 30 dagen, net als in een situatie waarin geen bepaling is opgenomen over de betaaltermijn. De nieuwe wet zorgt ervoor dat extreme betaaltermijnen juridisch niet zijn toegestaan. Het is een overtreding van de Wet als bedrijven een langere termijn dan 60 dagen opleggen.

Juridische positie

De aanscherping van de Wet biedt een betere bescherming voor eenmanszaken/ZZP-ers en MKB-bedrijven tegenover met name de grootbedrijven.

Met deze wet is het afgelopen dat kleinere leveranciers door ongerechtvaardigde trage betaling van bedrijven in financieel zwaar weer terecht komen. Wij kunnen ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

www.deurwaarderhelmond.nl info@deurwaarderhelmond.nl 0492 522196


6

MAGIC is something you make…… Na een loopbaan van 23 jaar bij een groot telecombedrijf liet de roep van mijn hart zich steeds vaker en luider horen. “Ga schrijven en je zakelijk en persoonlijk verbinden met mensen, die bij je passen, die dezelfde energiefrequentie uitstralen als jij.” En dit gebeurde…. Nu schrijf ik voor verschillende bladen in Helmond. Daarnaast ben ik Numeroloog en Docent workshops. Ik maak numerologische horoscopen en geef consulten. Verder kan ik binnen een half uur helderheid en inzicht verschaffen vanuit een zielskrachtcoachende rol.

TEKSTSCHRIJVEN:

Redigeren en corrigeren van teksten Verzorgen van redactionele artikelen

INTERVIEWEN:

Interviewen van ondernemers en het uitwerken van de verhalen

WORKSHOPS:

Basis en vervolg Schrijven vanuit het Hart Charismatisch Presenteren Basis en vervolg Numerologie

NUMEROLOGIE BEDRIJVEN:

Sollicitatiebegeleiding: aan de hand van het CV maak ik numerologische persoonsanalyses. Past de kandidaat in het profiel van de functie en sluit deze persoon aan bij de visie van het bedrijf? Presentatie/lezing: over de getallenleer van Pythagoras

Hetty Aarts | 06 – 26 806 494 | info@hettyaarts.nl | www.hettyaarts.nl


7

Diensten: -

juridische advisering opstellen voorwaarden debiteurbeheer incasso gerechtelijke procedures (conservatoire- en executoriale) beslagen - constatering - met name op gebied van huur- en internationale incasso

Mierloseweg 138 - 5707 AS Helmond - telefoon: 0031 492 522196 info@deurwaarderhelmond.nl - www.deurwaardershelmond.nl

Alles op het gebied van roestvrijstaal!

Varenschut 21 E, 5705 DK Helmond Telefoon 0031 492 588978 | www.stainlessfirm.nl


8

UW PARTNER IN DATA -& TELECOM specialist in digitale netwerk verbindingen

Engelseweg 242 • Industrieterrein 2446 • 5705 AK Helmond T: +31 492 549 189 • info@foanederland.nl • www.foanederland.com


9

SAMENWERKEN EN ELKAAR VERSTERKEN Op 17 mei a.s. wordt het nieuwe Theaterhotel aan de Markt in Venlo geopend. Aan het roer staat Gijs Hendrikx, een jonge ondernemer in hart en ziel. Hij woont in Helmond, maar zijn roots liggen in Venlo.

Enthousiasme en trots

Na een wandeling door de schitterend vernieuwde binnenstad van Venlo, meld ik me bij de receptie van De Maaspoort Theater & Events. Een van de dames wijst me vriendelijk de weg naar het Theaterhotel, dat in verbinding staat met het

Theater. Mijn kennismaking met Gijs gebeurt in de toekomstige Hotel Lobby van het Theaterhotel. “Deze ruimte zal samen met de Hotelbar de Miste in de komende maanden een metamorfose ondergaan,” vertelt Gijs. “Het krijgt een prachtig interieur. Hoe dat eruit komt te zien blijft nu nog


10

een verrassing. Eerst moeten alle kamers in het hotel gereed zijn. Kom, dan laat ik je meteen enkele kamers zien, die op enkele details na, al in gebruik kunnen worden genomen.” Terwijl we de trap op naar boven lopen, vertelt hij enthousiast: “In totaal zijn het 42 kamers, waarvan zes één persoonskamers en 36 twee persoonskamers. Er zijn verschillende klassen: Comfort, deluxe, executive en suite.” Wanneer hij de deur van een kamer opent en ik er binnenstap, ervaar ik meteen de warme rustige sfeer, die van het interieur uitgaat. “Alleen de stoelen zijn er nog niet,” zegt Gijs, “die komen medio april. Voor het interieur hebben we gekozen voor meer hout. Bepaalde grondstoffen die worden gebruikt in combinatie met de kleuren, zorgen ervoor, dat je een warme kamer krijgt. Je voelt je snel thuis.” De trots, die in zijn stem doorklinkt ontgaat me niet.

De passie voor het horecawezen is al vroeg ontstaan.

Op jonge leeftijd kwam Gijs in aanraking met de horeca in Helmond. “Dit had alles te maken met mijn zus Lisette en zwager Bjorn van de Brug, bekende ondernemers in Helmond. In 1997 startten zij met het uitbaten van Café Franske, al snel gevolgd door Proeverij De Bank, Café t Kappertje en Restaurant Se7en, dat nu haar onderkomen heeft in het voormalige VVV kantoor aan de Markt in Helmond. Toen ik 13 jaar was, werkte ik al in de weekenden bij hen in de horeca. Ik ontdekte dat ik dit heel leuk vond en wilde het liefst meteen naar de Hogere Hotelschool. Maar dat ging natuurlijk niet. Eerst volgde ik de opleiding op de Middelbare Hotelschool. Toen ik 17 was, ging ik een half jaar naar Londen. Daar heb ik stage gelopen in een hotel met 500 kamers. Nadat ik uit Londen terugkwam had ik de Middelbare Hotelschool afgerond en ben ik meteen naar Maastricht verhuisd om daar nog vier jaar de Hogere Hotelschool te doen. Ik liep stages in de horeca maar ook bij een horeca-adviesbureau. Daarna ben ik vast in Helmond gaan wonen en zette voor mijn zus en zwager een horecazaak op in Beek en Donk. Bij Björn en Lisette kreeg ik de mogelijkheid te ervaren hoe het is om een ondernemer

te zijn. Daar ligt dus mijn basis. Gedurende de jaren heb ik diverse periodes meegemaakt, soms wat mindere maar gelukkig veel goede. Op mijn 26e trad ik in dienst als Sales- en Marketingmanager bij Van der Valk Hotel Venlo. Hier werkte ik vier jaar en gedurende deze periode heb ik veel ervaring opgedaan en kreeg ik veel kennis van de regio.”

Ik zag het resultaat al helemaal voor me…

“Dit project loopt al een aantal jaren. Mensen uit mijn netwerk spraken er vaak over. Ik raakte steeds enthousiaster en merkte dat er veel behoefte was aan een vier sterren hotel in het centrum. De afgelopen jaren heeft de binnenstad van Venlo nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Hierdoor zag ik mogelijkheden om in te spelen op de behoefte van zowel zakelijke gasten als toeristen. Want hoe geweldig zou het voor hen zijn, om op een echte toplocatie in het centrum van Venlo te kunnen overnachten. Daarnaast lag een samenwerking met De Maaspoort Theater & Events voor de hand. In gedachten had ik mijn ondernemingsplan al klaar op papier. Zo laat de toekomst nu al zien, dat er steeds meer internationale congressen hier gaan plaatsvinden en dat vraagt om samenwerking met meerdere hotels in het centrum.” De organisatie hiervan pakt Gijs graag op. Dit soort grootse evenementen verstevigt het samenwerken en daardoor het verbindingsproces. Dat vindt Gijs belangrijk.

Denken in oplossingen…

Gijs gaat op een prettige manier met de mensen om. “Als er een fout wordt gemaakt, moet je daar niet stil bij blijven staan, maar juist de problematiek oplossen. Het heeft geen zin om boos te worden.”

De kracht zit in samen…….

“Voor de werknemers van De Maaspoort komt er een hotel bij. Op het gebied van receptie ga ik nauw samenwerken met De Maaspoort. Op deze manier hebben de receptionisten een gecombineerde functie en kunnen straks ook vragen over het Theaterhotel beantwoorden. Hoewel de meeste bezoekers de tickets online boeken, zijn er altijd mensen die binnenwandelen om een cadeaubon te kopen, een ticket te ruilen of informatie in te winnen. Straks wordt door de receptionisten de aandacht gelegd op up selling. De bezoeker wordt dan geïnspireerd om te upgraden. Bijvoorbeeld: een hotelgast kan 10% korting krijgen – naar last minute een ticket bestellen voor een voorstelling in het theater. Daarnaast ontbijten ze bij restaurant Cabillaud, gesitueerd in De Maaspoort. Zo kun je elkaar gewoon versterken. Door


11

die wisselwerking wordt iedereen nog productiever. Vanuit dat perspectief gaan we alles samen aanvliegen. Hierin zit de kracht.”

Hospitality staat hoog in het vaandel..

Gijs heeft een positieve mindset en denkt innovatief. “Het product moet goed zijn. Dat betekent: een goed bed, een goede douche, een perfect wifi netwerk en een smart tv. De basisdingen die je thuis hebt, moeten hier ook uitstekend zijn.” Het is voor Gijs een goed gevoel, te weten dat De Maaspoort de hospitality ook hoog in het vaandel heeft staan. “Op hen kan ik bouwen en vertrouwen.”

Brabant Autolease denkt mee…

“En nu heb ik mijn eerste bedrijfsauto: een opvallende Fiat Fiorino in een elegante huisstijl bestickerd,” zegt Gijs trots. “Met veel vertrouwen kon ik deze stap zetten. Dankzij het goede advies van Brabant Autolease. Wat heb ik dit op prijs gesteld. Venlonaar Frans Nefkens en Ton van Abeelen denken met me mee. Ook het onderhoud is in goede handen en gebeurt bij VDNS in Venlo en Helmond.”

In het samenwerken liggen vele kansen…

Het is zo belangrijk om elkaar op verschillende gebieden te versterken. Nog even en dan kan Gijs eindelijk zijn eerste gasten welkom heten. Hij kan nu al niet meer wachten. Als ik het hotel uitloop kijk ik nog eens achterom en weet nu al zeker dat het niet bij dit ene bezoek blijft. Binnenkort ga ik een arrangement boeken: een theatervoorstelling gecombineerd met een hotelovernachting inclusief ontbijt. Hier kijk ik echt naar uit… De officiële opening van Theaterhotel Venlo gebeurt op 17 mei a.s. door Burgmeester Scholten van Venlo.

Nieuwe ideeën…

Gijs bruist van nieuwe ideeën. “Daar wil ik nog niets over zeggen hoor,” zegt hij lachend. “Maar ik kan nu al zoveel mooie concepten bedenken in het samenwerken met anderen. Dit gaat nog zoveel moois opleveren. Maar eerst moet de basis er goed staan en dan komt de rest zeker vanzelf…”

Theaterhotel Venlo Maaspoortpassage 1 5911 HC Venlo T 077 – 206 66 66 info@theaterhotel.nl www.theaterhotelvenlo.nl


12

VOOR NU EN DE TOEKOMST…

R&L Recycling staat garant voor de beste recycling op het gebied van ICT elektronica. Doel: het zoveel mogelijk hergebruiken van afgedankte elektronica op een verantwoorde manier. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de wet- en regelgeving voor wat betreft het recyclen van afgedankte elektronische en elektrische apparatuur. Sinds 1 juli 2015 moeten alle bedrijven, die bedrijfsmatig elektronica verwerken WEEELABEX gecertificeerd zijn. Dit is een Europese regelgeving. Nederland is één van de eerste EU landen, die verwerking volgens de WEEELABEX regels verplicht stelt. Het afgelopen jaar heeft R&L Recycling dan ook veel tijd en energie gestopt in de wet- en regelgeving. Zij ontwikkelde zich volgens de gestelde norm en heeft het certificaat behaald.”

R&L Recycling B.V. Lage Dijk 31a 5705 BX Helmond Tel: 0492-392004 Email algemeen: info@r-lrecycling.nl www.r-lrecycling.nl


13

k de la n i k stra ning ns vak ! o w Uw so Dat i

0492 - 551977 Schilderwerken Wandafwerking Glaszetten Gevelreiniging

Kijk op onze website voor een speciale aanbieding !

www.vbh-schilderwerken.nl

Schilders- en afwerkingsbedrijf voor Particulieren en Vastgoedonderhoud

Koel,- vriescellen, KoeltoonbanKen maar ooK geKoelde productielijnen. veKah heeft meer dan 35 jaar ervaring op deze KoeltechnieKen. veel bedrijven werKen met onze producten.

de aarde levert ons warmte, uit de grond maar ooK uit water en lucht. wij leveren de technieK om deze warmte te gebruiKen voor ruimte verwarming maar ooK voor warmwatersystemen.

de opwarming van de aarde leidt tot hogere temperaturen ooK in nederland. wij helpen u om het Koel te houden in de zomer. maar wist u dat een airco ooK als verwarming te gebruiKen is? het rendement is zelfs nog hoger dan een gasverwarming. raadpleeg veKah.

gebruiK de gratis energie die de zon ons levert. zonnepanelen Kunnen u geld gaan opleveren. veKah heeft ervaring met de levering en montage van zonnepanelen van hoge Kwaliteit.


14

Specialist op het gebied van verpakkingen van golfkarton Erma verpakkingen is sinds november 1992 actief in de verpakkingsbranche. De naam “ERMA” is eenvoudig te verklaren; ERwin en MArk Saris twee broers en tevens de twee compagnons. ERMA verpakking is een; “sheetplant” d.w.z.; wij vervaardigen verpakkingen uit golfkartonnen platen.

Onze specialiteiten zijn: XXXL-dozen Driedubbel golfkarton Palletdozen Stansdozen Drukwerkdozen Vakverdelingen

Branchweg 10 • 5705 DR Helmond (industrienr. 2160) Telefoon : 0492-528675, Fax : 0492-527335 E-mail : info@erma.nl •Internet : www.erma.nl


15

Mijnbedrijfslocatie.nl De website helmond.mijnbedrijfslocatie.nl is een neutraal platform met actuele, relevante informatie over de Helmondse bedrijventerreinen. U vindt hier vraag en aanbod van bedrijven en/of te ontwikkelen locaties. Steeds meer ondernemers maken gebruik van de site. Ook voor tips over bijvoorbeeld drugspreventie in verhuurpanden kunt u de website raadplegen. De vraag- en antwoordpagina verwijst u door naar de juiste instantie omtrent vragen over huisvesting. Enkele voorbeelden van vragen waarop u antwoord vindt via de site: • Moet ik weten wie mijn pand precies huurt? • Moet ik als verhuurder op de hoogte zijn van wat er speelt in een pand dat ik verhuur? • Mag ik als verhuurder zomaar een pand binnenlopen om te kijken wat er speelt? • Ik wil mijn bedrijfspand verduurzamen, hoe kan ik beginnen? • Wat zijn de regels voor reclame-uitingen op en rondom mijn bedrijfspand?

Op de site vindt u tevens actuele wegwerkzaamheden in en rondom Helmond! Neem eens een kijkje en doe er uw voordeel mee. Heeft u een vastgoedobject te koop/te huur op een van de Helmondse bedrijventerreinen? Via de site kunt u uw object aanmelden om te plaatsen. helmond.mijnbedrijfslocatie.nl

Helmondse Energie Community Twee nieuwe deelnemers Helmondse Energie Community

In maart hebben twee nieuwe bedrijven zich aangesloten bij de Helmondse Energie Community. Bij Arveco Arbo & Veiligheid Consultancy past de aandacht voor energie binnen de bredere duurzaamheidsfilosofie van het bedrijf. Bij Munsters Metaal staat energiebewust ondernemen al meerdere jaren prominent op de agenda. Ook meedoen aan de HEC, kijk dan op www.bedrijventerreinehelmond.nl of neem contact op met hec@bedrijventerreinenhelmond.nl

gebouwen de standaard als het gaat om nieuwbouw. Op rijksniveau is bovendien aangekondigd dat kantoren met een label dat slechter is dan C vanaf 2023 niet meer gebruikt mogen worden. Dit maakt energiezuinige panden meer gewild en dus beter verhuurbaar. Voor het financieren van maatregelen bestaan verschillende financiële regelingen.

HEC-bedrijven besparen: met de CO2-prestatieladder

De deelnemers van de Helmondse Energie Community zijn ook afgelopen jaar weer bezig geweest met het treffen van energiemaatregelen. In de nieuwsbrief van SBH worden elke maand voorbeelden gedeeld. Zo hebben enkele HEC-deelnemers afgelopen jaar weer certificaten gehaald in het kader van de CO2-prestatieladder: een systematiek waarmee op gestructureerde wijze gewerkt wordt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bij Du Pre Groenprojecten werd binnen 1 jaar de hoogste trede van de prestatieladder bereikt (niveau 5).

Slimme financiering energiemaatregelen vastgoed

Voor eigenaren van vastgoed is het zinvol om te investeren in energiemaatregelen. Vanaf 2021 zijn energieneutrale

Neem contact op over de verschillende mogelijkheden met hec@bedrijventerreinenhelmond.nl.


16

Ik wens je veel personeel toe Beste bezoeker van Ondernemerscafé Helmond, Op 5 april is er weer een nieuwe editie van Ondernemerscafé Helmond. Ditmaal gaan wij zelf naar de ondernemers toe, we staan namelijk woensdagavond vanaf 20:00 uur op de Bedrijven voor Bedrijven Beurs Helmond Peelland, Engelseweg 149 te Helmond. Onze gasten zijn Piet Heerkens van Lavans, Miranda van Hout van Interrec en Pim van der Linden van A2B security. Zij gaan met onze presentatoren in gesprek over het thema Personeel. Waar vind je goed personeel? Hoe behoud je ze? En wat doe je in geval van een arbeidsconflict? Naast de inhoudelijke gesprekken is er tussendoor ruimte voor een korte quiz, cabaret van Marcel Stevens. Voorafgaand aan Ondernemerscafé Helmond heeft u uiteraard de gelegenheid om de beurs te bezoeken. We zien u graag op woensdagavond 5 april. Toegang tot de beurs is gratis, vergeet echter niet uw ticket te printen via: bit.ly/Ticket_BBHP17. Tot woensdag 5 april! Met vriendelijke groet, Team Ondernemerscafé Helmond


17


18

VOOR UW GEMAK ALLES ONDER ÉÉN DAK VOOR UW GEMAK Brabant Autolease Autolease in in Helmond Helmond is is een een regionale regionale merk-onafhankemerk-onafhankeBrabant ALLES lijke leasemaatschappij. leasemaatschappij. Wij Wij maken maken onderdeel onderdeel uit uit van van Autodroom Autodroom lijke Helmond en en hebben hebben een een samenwerkingsverband samenwerkingsverband met met Bovemij. Bovemij. Helmond ONDER ÉÉN DAK Steeds meer meer bedrijven bedrijven geven geven de de voorkeur voorkeur aan aan een een samenwerking samenwerking Steeds

met herkenbare herkenbare en en lokale bedrijven. bedrijven. De De ontwikkelingen ontwikkelingen rond rond met Brabant Autolease in lokale Helmond is een regionale merk-onafhankemobiliteit in in combinatie combinatie met met de de veranderende veranderende arbeidsmarkt arbeidsmarkt gaan gaan mobiliteit lijke leasemaatschappij. Wij maken onderdeel uit van Autodroom erg snel. snel. Brabant Brabant Autolease Autolease gaat gaat graag graag met met uu in in gesprek gesprek en en samen samen erg Helmond en hebben een samenwerkingsverband met Bovemij. met uu op op zoek zoek naar naar de de beste beste oplossingen, een een stukje stukje maatwerk. maatwerk. met Steeds meer bedrijven geven oplossingen, de voorkeur aan een samenwerking Want mobiliteit mobiliteit is is méér. méér. met herkenbare enWant lokale bedrijven. De ontwikkelingen rond mobiliteit in combinatie met de veranderende arbeidsmarkt gaan Wij staan staan voor voor uu klaar. klaar. Wij erg snel. Brabant Autolease gaat graag met u in gesprek en samen met u op zoek naar de beste oplossingen, een stukje maatwerk. WantVolvo mobiliteit is méér. Volkswagen Volvo Fiat Volkswagen Fiat Wij staan voor u klaar.

1x 1x

1x 1x

Type Volkswagen Type Volkswagen Volkswagen

Type Type Volvo

GolfGTe GTePlugin Plugin Golf Executive Plus Executive Plus

Bijtelling 7% 7% Bijtelling

1x

1x 1x

1x

VolvoV40 V40 Volvo Business Sport// Business Sport Kinetic Kinetic Bijtelling 14% Bijtelling 14%

Type Type Fiat

1x

FiatFiorino Fiorino1.3 1.3jtd jtd16v 16v Fiat multijet Airco Schuif multijet Airco Schuif deur deur Lease FullOperationele Operationelev.a. v.a. Lease Full € 249 p.m.* € 249 p.m.*

Leaseprijzengebaseerd gebaseerdop op60mnd/10000 60mnd/10000km kmp/j p/jexcl. excl.BTW BTWBrandstof Brandstofen enVervangend Vervangendvervoer vervoer **Leaseprijzen Type

Volkswagen

Type

Volvo V40

Type

Fiat Fiorino 1.3 jtd 16v

Lease

Full Operationele v.a. € 249 p.m.*

Locatie: Autowijk Helmond Helmond Varenschut Varenschut 21e 5705 DK DK Helmond Helmond Golf GTe Plugin Business Sport21e / multijet Airco Schuif Locatie: Autowijk 5705 Executive Plus Kinetic deur Tel: 0492 0492 588 588 972 972 ton@brabantautolease.nl ton@brabantautolease.nl Ton Ton van van Abeelen Abeelen 06-23225695 06-23225695 Tel:

Bijtelling 7%

Bijtelling 14%

* Leaseprijzen gebaseerd op 60mnd/10000 km p/j excl. BTW Brandstof en Vervangend vervoer


19

Middendijk 38d 5705 CC Helmond Ind. terreinnr. 2528

T. 0492 59 94 94 F. 0492 59 94 14 M. 06 534 501 40

Voor meer informatie bezoek onze website www.BressersTenten.nl

dus nooit meer een andere tent als u die van Bressers gewend bent!

J van de Vrande Bedrijfskleding Kanaaldijk ZW 9a Helmond 5706 LD Helmond www.onlinebedrijfskleding.nl

Dat werkt!


20


21

Markt 213 | 5701 RJ Helmond | Tel: 0643547002 | E-mail: info@se7en.restaurant

www.se7en.restaurant

0492 - 79 90 22 Verwarming - Sanitair - Onderhoud

www.helmond-loodgieter.nl

Loodgieter nodig in Helmond? Installatie & ond

erhoud!

24/7 bereikbaar bij spoed Elk probleem snel verholpen


22

Beleving Onlangs is het Centrumperspectief Helmond 2030 gepresenteerd. Daarin wordt uiteengezet hoe het centrum zich zou moeten ontwikkelen op de middellange termijn. Even een terugblik, twee belangrijke feiten die in de periode 2000-2015 een rol hebben gespeeld zijn:

1) Het in 2004 gepresenteerde Centrumplan:

U weet nog wel, de bijna megalomane vergroting van het winkelareaal in Helmond Centrum met 23.000 m² dat door de crisis en met name de internethandel, gelukkig voor iedereen, niet is doorgegaan. Toch was het plan en de gedachte erachter niet zo vreemd: Helmond heeft op zich een veel te klein winkelvloer oppervlak voor een stad met 90.000 inwoners. Maar Helmond is geen Eindhoven ondanks dat we 4 stations hebben (die Eindhoven niet heeft). Maar het Eindhovens NS-station is op loopafstand van het Eindhovense centrum gelegen terwijl je in Helmond een end moet lopen

en de gevaarlijke, veel te drukke N270 moet oversteken. En opvallend is dat die 4 Helmondse stations een uitstekende verbinding vormen met de Eindhovense binnenstad. Hetzelfde zie je bij Brandevoort aan de N270: twee afslagen naar links, een afslag naar rechts, ’t is niet te geloven…

2) De kwaliteitsimpuls

De heren Verspaget en de Wit bedachten een plan om de binnenstad van Helmond eens flink op te knappen. En dat is ze gelukt! Helmond is zelfs een tijdje een voorbeeld geweest voor diverse steden in Nederland en Tjieu de Wit zaliger gaf door het hele land college in hoe je zoiets aanpakt. Dat het Cityplan niet is doorgegaan wil nog niet zeggen dat er niet opnieuw een visie op ons Centrum gewenst is. Die


23

is er dus nu. Men gaat uit van (externe) trends en ontwikkelingen: twee daarvan vallen meteen op: “versmelting van detailhandel en horeca” en “beleving staat voorop”. De eerste is in volle gang. Helmond heeft sinds enkele jaren een groeiende eetcultuur. Een inmiddels wat oude trend maar voor Helmond betrekkelijk nieuw. Steeds leger wordende winkelstraten worden met horeca gevuld. Het is fantastisch dat een stand alone locatie als de Cacaofabriek een uitstekende kaart heeft, het zit er bijna altijd vol en ze verkopen nog goeie bonbons ook. Maar ook de Steenweg doet goed mee, met veelbelovende restaurants (de Rosario) en trendy bars (Bobby’s bar). Dat stimuleert het Havenplein als uitgaansgebied. Op de Markt blijft het echter halverwege (op restaurant Se7en na) stil, terwijl dat eigenlijk een gebied is dat schreeuwt om meer horeca. De tweede: beleving is, met het uitvoeren van de boven genoemde kwaliteitsimpuls in gang gezet maar helaas toch stil gevallen. Misschien een idee om de westgevel van de Markt eens aan te pakken. Want de gevels van bijvoorbeeld C&A of de oude bibliotheek vallen niet te rijmen met beleving. Een idee zou kunnen zijn om de westgevel van de Markt te verbrandevoordiseren*. Dat is zeker fraai en het verwijst ook nog eens naar ons wereldberoemde stadsgedeelte! Beleving is heel belangrijk: steden als Maastricht, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam hebben dat van nature. Het zijn organisch gegroeide binnensteden waar veel monumentale objecten behouden zijn gebleven of goed gerestaureerd. Maar de beleving kan ook ontstaan door de mensen die er leven die in het centrum wonen en uitgaan: studenten bijvoorbeeld. Beide heeft Helmond nauwelijks en dan moet je iets anders doen. We zouden eens kunnen beginnen met een vierbaans tunnel vanaf de paalwoningen onder het ongebruikte deel van het kanaal door tot aan het politiebureau….

* verbrandevoordiseren: het verfraaien van gevels in de Brandevoortse stijl (ter verbetering van de beleving).


24

Black & Colors ook voor al uw stickers in alle maten en vormen Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl

Helmond - 2e Indumaweg unit 3

TE KOOP ALGEMEEN Deze nieuwbouw bedrijfsunit ligt op bedrijventerrein “Hoogeind” te Helmond. De bedrijfsunit is goed bereikbaar via de A67 en de A2. Het gebouw heeft een zeer representatieve uitstraling en is uitermate geschikt voor midden-kleinbedrijven en zzp-ers. PARKEERGELEGENHEID Bij de unit horen 2 parkeerplaatsen gelegen aan de voorzijde van het complex op het verharde buitenterrein.

Aanvaarding: in overleg

BEREIKBAARHEID Het object ligt goed bereikbaar op bedrijventerrein “Hoogeind” te Helmond met de op en afritten van de A67 (Venlo - Antwerpen) en de A2 (Eindhoven – Amsterdam) op korte afstand. Tevens is er een bus halte in de nabije omgeving. Aanvaarding: in overleg

Koopprijs: € 97.500 ex. btw

prins hendriklaan 25 • 5707 CJ Helmond • T 0492-565 000 • F 0492-565 744 • www.hettemabhv.nl • info@hettemabhv.nl


2533

Koop appartement Spanje Mooie investeringvoor vooru! u! Mooi investering Haalbaar rendement rendement van van 8% 8% op op uw uw 2e 2ehuis huisaan aande deCosta CostaBrava. Brava Te koop koop of of te te huur: huur geheel Appartement woonoppervlak woon opperTe geheel gerenoveerd gerenoveerd Duplex Duplex Appartement vlak 100m2 op een zeer mooie ligging in Palamos 100m2, op een zeer mooie ligging in Palamos. Het appartement ligt op de 2e lijn in Palamos ongeveer 100 meter van het Het appartement ligt op de 2e lijn in Palamos, ongeveer 100 meter van het strand en een kleine 5 minuten wandelen naar het centrum van Palamos, strand en een kleine 5 minuten wandelen naar het centrum van Palamos. Het appartement is onlangs geheel gerenoveerd met een luxe keuken die Het is onlangs geheel gerenoveerd met een luxe keuken, die van appartement alles is voorzien. van alles is voorzien. Het appartement heeft een klein balkonnetje en een wat groter balkon, Het appartement heeft eenHet klein balkonnetje en een wat balkon, beide aan de achterkant. is een duplex woning en isgroter via een aanwezige lift te bereiken op de 4e etage wentel trap op naar u beiden aan de achterkant. Het ismet eeneen duplexwoning debeneden 4e etagebereikt en is via het woongedeelte opbereiken. de 3e etage. een aanwezige lift te Met een wenteltrap naar beneden bereikt u het woongedeelte op de 3e etage. 2 badkamers met douche en wc en 4 slaapkamers waarvan 2 slaapkamers een dubbel en 2 en slaapkamers enkele beden er is 2ruimte voor 7 2met Badkamers metbed douche toilet en 4met slaapkamers, waarvan slaapkamers tot 8 personen. met een dubbel bed en 2 slaapkamers met enkele bedden. Er voor 7 tot 8 personen. Hetis isruimte volledig ingericht. een wasmachine & vaatwasser zijn aanwezig, Het volledig ingericht. Een voor wasmachine en vaatwasser zijn aanwezig. Het is appartement is te koop € 212.500 incl. inrichting mogelijkheden tot overname van de hypotheek rond de 2,5% behoren tot Het appartement is eigen te koop voor €bij212.500 inrichting. de mogelijkheden, inbreng de bankincl. tussen de 20 en 30% Overname van de hypotheek rond de 2,5% behoort tot de mogelijkheden. Het appartement is ook te huur voor het gehele jaar € 750,p/m excl. Eigen bij de bank tussen de 20 en 30%. Het appartement is ook te Electrainbreng en water. huur voor het gehele jaar: € 750,- p/m exclusief electra en water.

Meer info 0492 525888 Of neem een kijkje op http://www. tentholidays.nl/appartement_kopen_of_ huren_in_palamos


26

Geslaagd Galafeest Helmond Sport

Op 18 maart vond de elfde editie van het Helmond Sport Galafeest plaats. Net als de vorige editie werd het Galafeest gehouden op het terrein van het Lavans Stadion. “Het was een erg leuke en succesvolle avond voor zowel Helmond Sport als alle aanwezige bedrijven”, zegt commercieel manager Antoine Beije. De ontvangst deze avond vond plaats in de Business Club van Helmond Sport. Waarna alle 300 gasten werden begeleid naar hun gereserveerde tafel in de geweldige en mooi ingerichte spiegeltent. Nadat iedereen zijn plaats had gevonden aan de tafels kon de avond beginnen. Algemeen directeur Marcel van den Bunder wenste iedereen een fijne avond toe waarna artiesten Ton Wolters, Sharon Doorson en de band Soul Solution voor mooie live muziek zorgden. Tijdens de avond was er ook een veiling, waarbij prachtige veilingstukken werden geveild. Zo konden de aanwezigen o.a. bieden op voetbalreizen naar Barcelona, Madrid, Liverpool, een privé vlucht naar Parijs en op diverse kunstwerken. Eén dag hoofdtrainer bij Helmond Sport en rugsponsor tijdens de vierde periode en de play-offs. “Het was een erg leuke avond met goed entertainment. Ik heb een aantal partners weer gezien en Gesproken. Dat is altijd fijn”, zegt van den Bunder.

Volgens Antoine Beije, is het contact tussen de partners en Helmond Sport een hele mooie bijkomstigheid van dit soort activiteiten. “Deze extra activiteiten zijn naast het voetbal vaak zeer goede contactmomenten. Onze partners zijn erg belangrijk voor ons, daarom proberen we gerichte activiteiten te organiseren”. Helmond Sport mag spreken van een uiterst succesvolle avond. Uiteindelijk werd er een mooi bedrag van € 100.000,opgehaald tot tevredenheid van Beije. “Een fantastisch bedrag dat we heel goed kunnen gebruiken. We kijken nu alweer uit naar volgend jaar.” Helmond Sport bedankt alle aanwezige bedrijven voor hun bijdrage deze avond.


27


28

catering op maat Wij verzorgen catering op maat voor elke groot- en kleinschalige gelegenheid. Ons gekwaliďŹ ceerd en representatieve personeel is in staat om van uw unieke evenement een succes te maken. We leveren alle materialen van servies tot statafels van stoelen tot bestek, van tafels naar een gezellige bar en glaswerk, eventueel een spectaculair ingerichte feesttent in alle maten uitgebreid met eventuele sfeerverlichting, tapijt etc etc. VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

culinair Of het gaat om buffetten, walking diner, bittergarnituren, diversiteit amuses, dranken etc. etc. we geven een smaakvolle invulling aan uw culinaire wensen. We realiseren het feest dat u voor ogen heeft binnen het door u gesteld budget. Niks is standaard en wij zullen dan ook eerst naar uw persoonlijke wensen luisteren Besteed de catering uit aan een specialist; Het team van de Steenoven!

Tevens werken wij samen met een correct verhuurbedrijf wat ook top kwaliteit heeft, schoon materiaal en enorm exibel is.

Steenovenweg 21 - 5708 HN Helmond - Tel.: 0492-507507 info@restaurantdesteenoven.nl - www.restaurantdesteenoven.nl Restaurant gedeelte 6 dagen per week geopend, Restaurant gedeelte op Woensdag gesloten

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week


29

Aanvulling vorige uitgave In onze vorige uitgave van zakelijk Helmond zijn we vergeten te vermelden dat het stuk “Een ladies night met een lach en een traan!” is geschreven door Bregje van de Vrande van J. van de Vrande bedrijfskleding Bregje Nogmaals bedankt voor je mooie bijdrage aan de vorige editie van zakelijk Helmond! Met vriendelijke groet,

30

Ook de verwennerij die de dames bij Prinssen hair design kregen werd zeer gewaard eerd. Waarvoor onze dank! Daarna gingen we terug naar de business club van Helmond Sport. Helaas moest ik daar de BMW weer overdragen aan Nobra Cars…….. Hans Martens bedankt voor het beschikbaar stellen van deze prachtige bolide.

Iedere dame kreeg bij binnenkomst een welkom aangeboden door Luc’s stdrankje Wine&Drinks. Restaura nt Roka stond lekker voor iedereen ter plekke heerlijke sushi te bereiden. De Pandoer had gezorgd voor 2 verschillende soepjes heerlijk broodtafel met en een allerlei lekkere tapanad e’s , salades en kazen. Expresso Zueco zorgde voor een overhee koffie waar de Chocola rlijk kopje de Cacao Fabriek een lekkere bonbon bij had. Ook zorgde Jumbo Supermarkten Helmon d voor een lekker ijsje. En om het feest echt goed te laten beginnen liep Shake&Serve rond voor overheerlijke cocktails. Tijdens deze dit hele gebeure n was er een optreden Live! van Stan

De avond werd geopend door de algemeen directeu Helmond Sport Marcel r van van den Bunder. Na een mooi woordje gaf hij de microfoon over aan Vivienne van Leuken die na uitleg van de stichting Vipe de dames naar voren haalde om zich te presenteren. Een van de dames was nog steeds in het bezit van een pruik die ze gekregen had via de stichting Vipe. Het was haar teveel om zelf iets te vertellen maar Vivienne las haar brief voor waarin ze uitlegde waarom het hebben van Na de een pruik erg belangrij wedstrijd zat de feestste k was en hiervoor bedankt mming er goed in maar e zij ook de deze nog stichting Vipe nogmaa werd ls. eens extra opgezweept met een optreden van de Lits, mogelijk gemaak Ferry t door Metafa en VGL Daarna was het tijd om Pro. te feesten en lekker te eten. Want Iedereen naast het vullen van de bankrekening van kon geduren de de avond lotjes kopen de stichting Vipe rij moesten er ook nog wat voor de lote. De opbrengst was natuurlij mondjes gevuld worden k ook . En wel van Na het voor Vipe. zo’n 130 dames! Top optreden van Ferry de opkomst dus. Lits was het tijd om bekend te maken wat er die avond opgehaald was voor de Vipe! € 1435,00! Wat stichting een mooi bedrag.

31 De trekking van de loterij werd gedaan door de dames van de verwenmiddag. Er viel van alles te winnen. Een voor 2 personen van Roka, een Wellness arrenge diner bon ment voor 2 personen bij Fitland Helmon d, een doos bonbons van Chocolade Cacao Fabriek, een koffie workshop bij Expresso Champagne met glazen Zueco, van Luc’s Wine&Drinks, 2 uur bowlen van Carlton de Brug. En als klapper van de avond een vlucht in een Ultra light vliegtuig beschikbaar gesteld door de Pandoer en een Campin g Cheque door van Zon &Warmerdam en M2Z! Met veel plezier heb ik hier aan meegewerkt. Tot volgend jaar bij een nieuwe ladies night!?

Alle Lampen

Gratis verzending bij bestelling vanaf €50


30

www.black-colors.nl

betrouwbaar snel en professioneel

XXL POSTERS FC • BOUW TEKENINGEN • FEESTGIDSEN • SUPPLIES • BANNERS T-SHIRTS BEDRUKKEN • DTP OPMAAK • PERSONALISEREN • MAILING FLYERS • STROOIFOLDERS • FAM DRUKWERK • LAMINEREN • INBINDEN PENNEN • CANVAS • ZEIL • LIJSTEN • WIRE - O • HUISSTIJLEN PLASTIFICEREN • ZWART / KLEURKOPIEEN • STICKERS • ETIKETTEN

Black & Colors Panovenweg 35 - Helmond - Tel.: 0492 - 527250 e-mail: info@black-colors.nl - www.black-colors.nl


31

Veiligheid : ‘Succes cameratoezicht’ Stichting Bedrijventerreinen Helmond heeft op diverse delen van bedrijventerreinen in Helmond al camerabewaking gerealiseerd. Dat cameratoezicht een grote toegevoegde waarde heeft is afgelopen maanden meer dan eens bewezen. Diverse malen werden zogenaamde ‘hits’ gesignaleerd via kentekenregistratie. Hierop volgde direct contact met de politie, waarna deze verdachte voertuigen konden worden gecontroleerd en in enkele gevallen zijn aangehouden. Ook zijn met behulp van camera’s minstens twee keer criminelen op heterdaad betrapt en door de snelle inzet van politie ook daadwerkelijk aangehouden. Om alle bedrijventerreinen te kunnen voorzien van cameratoezicht is het project camerabeveiliging op Hoogeind, De Weijer, Automotive Campus, Groot Schooten en Helmond

West in volle gang. Een mooie ontwikkeling waar u, als ondernemer op een van de terreinen, baat bij heeft.

Stichting Bedrijventerreinen Helmond is de parkmanagementorganisatie van Helmond. Wij behartigen de belangen voor collectieve activiteiten op de bedrijventerreinen. Frits Rutten, Jeannine van den Reek en Niels Rutten zijn uw aanspreekpunten. Samen met het Bestuur en de Raad van Toezicht, die bestaan uit een afvaardiging van de bedrijventerreinen, verenigen we ondernemers en zorgen we voor een aantrekkelijk en toekomstbestendig vestigings- en ondernemingsklimaat. Daarnaast is Stichting Bedrijventerreinen Helmond een van de werkorganisaties van Stichting Ondernemersfonds Helmond. Voor meer informatie: www.bedrijventerreinenhelmond.nl parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl


Helmond Beek en Donk Den Bosch

Wordt in het begin van elke maand in een oplage van 1000 stuks gedrukt en verspreid bij alle Eindhoven bedrijven op de 5 bedrijventerreinen in Helmond!

Deurne

Someren Asten

HET blad voor Ondernemingen in Helmond

Wij hopen met zakelijk helmond een belangrijke spil te kunnen zijn in de communicatie en het promoten van u en uw bedrijf. Hierdoor zijn we in staat om samen met u verbindingen te leggen met andere ondernemingen hier in Helmond. En wat mooi is: U kunt zelf de schijnwerpers op een andere wijze op uw onderneming richten. U neemt het heft in eigen hand en geeft aan hoe u uw bedrijf in dit blad naar buiten wil laten uitstralen. Dit alles bepaalt u zelf. Er is heel veel mogelijk. Want bent u op zoek naar deskundige medewerkers, wilt u een auto verkopen, een pand verhuren of verkopen, dan bent u hiervoor aan het juiste adres. Misschien bent u naarstig op zoek naar nieuwe leden voor uw vereniging, stichting of sportclub. Heeft u aanbiedingen en acties, waarmee u uw bedrijf extra in the picture wil zetten, ook dan is dit blad de juiste plek om het gewenste onder de aandacht te brengen. Door middel van een creatieve promotiewijze in de vorm van een aantrekkelijke advertentie, kunnen wij u op een laagdrempelige financiële wijze op de meest uiteenlopende gebieden van dienst zijn. Denk ook aan het adverteren van uw producten, diensten en bedrijfsfeesten. Echt waar, het kan allemaal. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën om uw onderneming in de spotlights te zetten. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek. Met een pakkend interview kunt u zichzelf als betrokken ondernemer op een unieke manier op de kaart zetten. Hierdoor kunt u zelf uw onderneming naar een nog hoger en interessanter level tillen. U heeft het allemaal zelf in de hand…. “wie wil dit nou niet?”

Hoe zien de kosten eruit? Bij het aanleveren van een kant en klare advertentie betaalt u:

Kiest u voor het afnemen en publiceren van een interview, dan betaalt u:

Halve pagina full colour € 65,- ex. btw Hele pagina full colour € 110,- ex. btw

€ 100,- ex. btw* + € 110,- ex BTW (Hele pagina full colour)

Wilt u dat wij een advertentie voor u opmaken, dan berekenen wij voor een:

* Dit bedrag heeft betrekking op een hele pagina inclusief foto.

Halve pagina full colour € 50,- ex. btw Hele pagina full colour € 65,- ex. btw

Wij wensen u veel leesplezier met deze nieuwe editie van Zakelijk Helmond.

U dient hierbij zelf uw fotomateriaal, illustraties, teksten en logo’s aan te leveren.

Zakelijk Helmond is een uitgave van Black en Colors • Panovenweg 35 • 5708 HR Helmond

Voor aanleveren advertenties of meer info: info@zakelijkhelmond.nl www.zakelijkhelmond.nl

Redactie Zakelijk Helmond, info@hettyaarts.nl • www.hettyaarts.nl Mobiel: 06 – 26 80 64 94


33

regio Helmond

* Zakelijk vervoer * Groepsreizen * Rolstoeltouringcar

* Business Taxi * Airport transfers * Zieken- en Zorgvervoer

WWW.BERGERHOF.NL | WWW.BUSTRIPJES.NL Wilhelminastraat 78 | 5731 ER Mierlo | T: 0492-662260 | F: 0492-664333 | info@bergerhof.nl

CATERING HEESTERAKKER Nuenenseweg 167 5667 KP Geldrop Tel. (040) 2802444 E-mail: info@cateringheesterakker.nl Website: www.cateringheesterakker.nl


34

PASFOTO’S NODIG? Nieuw bij Black & Colors Officieel goedgekeurde pasfoto’s! Direct klaar terwijl u wacht, zonder afspraak! Gratis parkeren voor de deur!

Panovenweg 35 ~ 5708 HR Helmond Tel: 0492-527250 ~ info@black-colors.nl www.black-colors.nl


35

Helmond-Peelland beurzen 2017: Bedrijven voor Bedrijvenbeurs NETWERK beurs HELMOND-PEELLAND: Met meer dan 250.000 inwoners is het gebied Helmond-Peelland een krachtig gebied. Het ‘gunnen’ van opdrachten van bedrijf aan bedrijf, is en blijft zeer belangrijk. Doel is om ondernemend Helmond-Peelland en omstreken, met parels van bedrijven, met elkaar in contact te brengen, elkaar aan te vullen en elkaar diensten aan te bieden.

Waarom organiseert Adcommunicatie deze netwerkbeurs?

Het is geen hoofdzaak voor Adcommunicatie, deze beurs wordt naast de normale bedrijfsvoering georganiseerd en is een uit de hand gelopen hobby. Die veel tijd kost, dus zolang het ‘leuk’ blijft, blijven we dit organiseren. Hoofddoel is om ondernemend Peelland met elkaar in kontakt te brengen. Als organisatie verdienen we er aan, zoals het een goed ondernemer betaamt, maar het dekt bij lange na niet alle uren die er in gestoken worden. Ook lopen we elk jaar een groot financieel risico, dat we zoveel mogelijk proberen af te dekken.

Kan een andere organisatie deze beurs ook organiseren?

Dat wordt moeilijk denken we. Adcommunicatie geeft zelf een weekkrant uit in Helmond en 1x per maand in groot Peelland, is online heel actief en heeft een breed netwerk, dus heeft volop reclame mogelijkheden. Een andere partij zou kapitalen uit moeten geven om tot hetzelfde resultaat te komen.

Is deze beurs noodzakelijk in deze tijd?

Wij geloven in het fysiek netwerken op zo’n beurs. Als men normaal zijn klanten bezoekt dan ben je vlug een maand per jaar kwijt. In 2 dagen kan je op een beurs deze kontakten allemaal ontmoeten en spreken.

Moet zakelijk Helmond dit evenement omarmen?

Wij denken en hopen van wel, niets doen is geen optie. Deze beurs is van alle ondernemers, niet alleen van de organisatie.

Wat bedoel je met ‘samen maken we de beurs’?

De standhouders/ondernemers nodigen hun relaties uit voor deze beurs, zo komen de standhouders met elkaars relaties in contact. Als organisatie kunnen we veel, maar we kunnen het niet alleen.

Waarom wordt deze beurs altijd in een leegstaande hal gehouden?

Helmond heeft geen evenementenhal of zoiets dergelijks, dus moeten we elk jaar wel uitwijken naar een leegstaande locatie, die we dan tegen een normale huurprijs moeten huren. Een tentencomplex is geen optie, dit wordt te duur en dan zouden de stand prijzen ook verhoogd moeten worden.

Organisatie Adcommunicatie Helmond, www. adcommunicatie.nl, uitgever van Weekkrant De Loop Helmond en Groot Peelland. Graag tot ziens als standhouder of als (zakelijke) bezoeker. Zie www.bbhp.nl


36

Ondernemers cafe Helmond op de Bedrijven voor Bedrijven Beurs Helmond Beste bezoeker van Ondernemerscafé Helmond, Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de komende editie van Ondernemerscafé Helmond. We nodigen u alvast uit om op woensdag 5 april vanaf 20.00 uur aanwezig te zijn op de Bedrijven voor Bedrijven Beurs Helmond Peelland, Engelseweg 149 in Helmond Tijdens deze avond gaan wij met gasten in gesprek over het onderwerp personeel. Naast de gesprekken die u van ons gewend bent zijn er deze editie ook een aantal andere zaken die er aan de orde komen. Hier komen wij volgende week graag bij u op terug. U kunt alvast de avond van woensdag 5 april in uw agenda zetten en de gratis tickets voor de beus printen via bit.ly/Ticket_BBHP17. Dan zorgen wij samen met de organisatie van de beurs voor de invulling van de avond. Tot woensdag 5 april! Met vriendelijke groet, Team Ondernemerscafé Helmond


37

Ontdek Tesla en Model X op de NETWERKbeurs Tesla is aanwezig op de Bedrijven voor Bedrijven NETWERKbeurs op woensdag 5 april en donderdag 6 april. Het is Tesla’s missie om de transitie naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod van steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s en producten voor hernieuwbare energieopslag. Tesla is het enige bedrijf ter wereld dat elektrische auto’s levert in het segment van grote premium sedans en SUV’s. Op de beurs zal Model X te bewonderen zijn. Model X is ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit. Door de ligging van de batterij is het zwaartepunt ontzettend laag. Hierdoor is de kans op over de kop slaan ongeveer de helft kleiner vergeleken met andere voertuigen in deze klasse. Door het ontbreken van een grote brandstofmotor fungeert de extra kofferruimte aan de voorzijde als enorme kreukelzone.

de eerste elektrische SUV ter wereld die tot 2250 kilo mag trekken. De in het oog springende Falcon wing doors zorgen voor een eenvoudige instap. Zo kan er een kind in de middelste stoel worden gezet zonder te bukken, zelfs als er weinig ruimte is. Dertig centimeter afstand tussen Model X en een andere auto is al voldoende. Kortom, Model X is een elektrische SUV zonder compromis.

Model X heeft standaard vierwielaandrijving en een accu met een capaciteit van 75 tot 100 kWh, voor een maximale actieradius van 565 km. Daarnaast biedt Model X voldoende ruimte voor zeven volwassenen en hun bagage. Model X is

Geïnteresseerd in Tesla? Leer tijdens deze dagen meer over Tesla’s revolutionaire auto’s en energieproducten. Maak ook kans op een dag Tesla rijden door uw visitekaartje bij ons achter te laten.


38

regio Helmond

EMPE zorgt voor uw complete koffievoorziening met hoge kwaliteit koffieautomaten, de beste ingrediĂŤnten en een ongeĂŤvenaarde service. Uw koffievoorziening via EMPE betekent zorgeloos genieten van een Italiaanse espresso, cappuccino of latte macchiato. Wij zorgen voor de koffie.

Contact

Gerard Bildersstraat 8B 5753 DE Deurne

Tel 0493 - 35 49 84 Fax 0493 - 35 49 85 info@coffeesystems.nl

Voor al uw transport oplossingen Burg. van Lokvenstraat 112 5731 LR Mierlo Tel./fax: +31 (0)492 - 661890 Mobiel: +31 (0)6 - 51340855 www.nicovandewieltransporten.nl

info@nicovandewieltransporten.nl


39

regio Helmond

STAAT U OP UW STREPEN, DAN BENT U BIJ VAN DEN BERG BELIJNINGEN OP HET JUISTE ADRES.

www.vandenbergmarkeringen.nl

info@vandenbergmarkeringen.nl


Steenovenweg 21 - 5708 HN Helmond - Tel.: 0492-507507 info@restaurantdesteenoven.nl - www.restaurantdesteenoven.nl

De Steenoven voor al uw feesten & partijen en totaal catering op maat, 7 dagen per week

Restaurant gedeelte 6 dagen per week geopend, Restaurant gedeelte op Woensdag gesloten

De Kluis 2 - 5707 GP Helmond - Tel.:0492 536 361 info@paviljoendewarande.com - www.paviljoendewarande.com

De mooiste horeca locatie van Helmond

6 dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. Restaurant Maandag gesloten

Tapperij - Restaurant

De chevelingse in-Loop Aarle-Rixtelseweg 107 - 5707 GK Helmond - Tel.: 0492-792444 info@schevelingen.nl - www.schevelingen.nl

Een Helmonds Tapperij – Restaurant, landelijk gelegen

6 dagen per week geopend vanaf 14.00 uur en op Zondag vanaf 12.00 uur. Restaurant Dinsdag gesloten

Brasserie

Ridderplein 3 - 5421 CV Gemert - Tel.: 0492-361252 info@brasseriedekeizer.nl - www.brasseriedekeizer.nl 7 dagen per week geopend vanaf 10.30 uur de gehele dag geopend

Gemertse Brasserie, op een unieke locatie

Profile for ZakelijkZakelijk

Zakelijkhelmond201715  

Zakelijkhelmond201715  

Advertisement