Page 1

VIP

PORTRETT

HÄSTENS Herskapelig søvn

MAGASINET

SALONG LUDWIG

Utgave 02 / 2010

Hårfin luksus

RANGE ROVER Kongen over firehjulstrekkere

MONACO Sofistikert paradis

CORTADO

Fra skøyteproff til Outlet konge

Perle i byen

ÅDNE

SØNDRÅL

HUGO BOSS / CHAMPAGNEBEHANDLING / MAKESTYLE

www.vipmagasinet.no 1


PORTRETT

VIP MAGASINET 2


ACNE HUGO LAGERFELD J.LINDEBERG FILIPPA K POLOJEANS THE LOCAL FIRM JOHN RICHMOND WHYRED

CCVest, Lilleaker - Lilleakerveien 16 - 0283 OSLO- TLF 22 50 31 71


20 10

02 VIP MAGASINET REDAKTØR Zahid Shah post@vipmagasinet.no

GRAFISK DESIGNER Charlotte Hellebostad charlotte@vipmagasinet.no

MOTEANSVARLIG Elin Ahlkvist elin@vipmagasinet.no

SALGSANSVARLIG Zahid Khan zk@vipmagasinet.no

SKRIBENTER Gunnhild Bjørnsti, Malini Gaare Bjørnstad, Martine Borring, Jahan Narui og Ida Dahl

FOTOGRAFER Even Knudsen, Anette Schive, Alexander Holm, Kristian Solli, Remi Salievski og Jahan Narui

INSPIRERENDE

HØST-

OG JULESESONG

H

østen er over oss, videre står julen for dør. Da er det på tide å lene seg tilbake, finne godposituren i sofaen og ha favorittlektyren klar mellom fingrene. Siden du leser dette skjønner jeg at du har funnet fram til andre utgave av VIP Magasinet- og jeg kan love deg mange inspirerende godsaker du kan kose deg med. I dette nummeret har vi portrettert tidligere skøyteløper Ådne Søndrål, som er en av gründerne bak merkevarebyen Norwegian Outlet. Vi har besøkt gourmetrestauranten ORO i Tordenskioldsgate, som drives av kjendiskokk Terje Ness og vi kan friste med opplevelser i ekte VIP-stil på Ullevaal stadion. Høst- og julesesongen er en tid for inspirasjon. Kanskje er du en av dem som starter i ny jobb, eller tar fatt på nye og spennende utfordringer denne sesongen? Da er både garderobe og søvn to viktige stikkord. I følge Hästens sengemakeri er nemlig nøkkelen til en bra hverdag en god natts søvn. La deg inspirere av sengemakeriets deilige drømmesenger eller VIP Magasinets egen moteserie fullspekket av sesongens trender. Ikke glem å fortelle oss om din mest romantiske historie og vær med i trekningen av en middag for to på gourmet-restauranten ORO. Dersom du av en eller annen grunn skulle trenge en forandring fra årstidens mulm og mørke, kan vi friste deg med reisereportasje fra det yrende jetsetlivet i Monaco. Ha en herlig høst- og julesesong!

Zahid Shah Redaktør

Forsidefoto EVEN KNUDSEN Modell JULIE G/PHOLK Make Up Artist ELIN AHLKVIST Kjole COAST Øredobber CELINE ENGELSTAD Hårstylist LINDA WOLD

GRAFISK PRODUKSJON Merkur-Trykk AS

OPPLAG

Opptil 15.000 VIP MAGASINET distribueres til husstander og næringsdrivende i Oslo og omegn, samt utvalgte forretninger. © VIP MAGASINET har alle rettigheter reservert.

VIP MAGASINET 4 må ikke reproduseres, gjengis Innhold i magasinet eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiver.


BOSS Store Oslo Akersgata 16

BOSS Selection

HUGO BOSS Nordic ApS Phone +45 33 188000 www.hugoboss.com


02

INNHOLD Utgave 02 /2010

22 10 10 PORTRETT 6 ÅDNE SØNDRÅL Fra skøyteproff til Outlet konge.

FASHION 12 PERLE I BYEN Cortado- Moderne herremote av høy kvalitet.

17 DESIGNERPORTRETT

“Babyen er født og det er bare oppdra gelsen som gjenstår.”

Modist og designer Åse Strand forsyner motebeviste nordmenn med spesialdesignede hatter og tilbehør.

22 DEAD END Ta en titt på trendene denne sesongen i moteserien “Dead End”.

38 FASHION ÅDNE SØNDRÅL

VIP kveld hos Hugo Boss.

44 SHOPPINGMEKKA Hos Norwegian Outlet er mulighetene store for å gjøre motekupp.

48 EARTH, WIND AND FIRE Moteserie med elegante festkjoler.

VIP MAGASINET 6

VELVÆRE 54 BELLEFONTAINE CITY SPA Unn deg en luskuriøs spabehandling med champange og alger.

59 VIP SANSELIGHET Gunnhild Bjørnsti presenterer dufter i vår nye spalte.

64 LUKSUS FOR ALLE Makestyle.no kryr av skjønne produkter

68 SALONG LUDWIG Et friminutt av velvære


02

INNHOLD Utgave 02 /2010

120 REISE 72 FRED OLSEN Cruise i verdensklasse.

74 MONACO Møt Charlotte L. Molstad som nylig avsluttet alle forberedelsene til programmet “4-stjerners reise” fra Monaco.

DESIGN 82 HÄSTENS Drømmesøvn med håndlaget seng

89 GADGETS Sony 3D-TV og Siemens nye vaskemaskin som nesten gjør hele jobben for deg.

KULTUR 91 BEER PALACE VIP Opplevelse vår nye faste spalte, hvor du i hvert nummer kan lese om utvalgte perler i Oslo

94 UBC Miks business og pleasure på Ullevaal Business Class.

98 VIP CREDIT CARD Det mest unike fordelsprogrammet i hele Norge.

100 KINOPREMIERER Kommende kinofilmer du ikke må gå glipp av.

102 KULTUR OG UNDERHOLDNING Oversikt over kommende konserter, teater forestillinger og operastykker.

104 TIPS TIL JULEN

26 GOURMET 107 ORO RESTAURANT & BAR Unik gourmetopplevelse.

112 THE WHISKY BAR Whiskysmaking med whiskykjenneren Derek Brown.

MOTOR 116 RANGE ROVER Kongen over firehjulstrekkere.

120 LOTUS ELITE DB9-ribal fra Lotus.

123 PORSCHE Porsche på glattisen.

Gled deg til de kommende juleforestillingene. www.vipmagasinet.no 7


PORTRETT Ådne Søndrål

VIP MAGASINET 8


PORTRETT Ådne Søndrål

OUTLET KONGEN Etter livets kanskje skarpeste svinger står Ådne Søndrål nå med begge beina godt plantet på jorda. Han har gått fra å være skøyteproff til Outlet konge. Av MARTINE BORRING Foto KRISTIAN SOLLI

U

te har den friske, sprø høstluften tatt fatt, det er september og den verste stormen har lagt seg siden Norwegian Outlet åpnet i juni. Jeg møter Ådne Søndrål på kontoret hans i Oslo. Et typisk kontorlokale som ikke inspirerer til mye annet enn hardt arbeid, hvilket er noe Ådne har stiftet bekjentskap med i de siste årene. Øynene mine hviler på det trygge smilet og vesenet til den tidligere skøyteverdensmesteren. Jeg finner en mann som vet hva det vil si å nå målstreken.

Failior is not an option

Da Ådnes kompanjong kom hjem etter en USA tur hadde han med seg en t- skjorte tilbake. På den stod det trykket; Failior is not an option. - Dette ble en lang periode i våres virkelighet. Og selv om perioden var utrolig tøff beskriver Ådne det som en tid der han virkelig kjente at han var i livet. Han forklarer at når du har kniven på strupen, blir du virkelig godt kjent med deg selv.

“Babyen er født og det er bare oppdra gelsen som gjenstår.”

Øyeblikk av tristhet

Det gikk bra, heldigvis og potetåker ble til Outlet. Likevel beskriver Ådne åpningen som et øyeblikk av tristhet. – Det ble et slags vakum etter åpninLangt svangerskap gen, fordi du har nådd målet. Babyen Å få Norwegian Outlet opp og stå ÅDNE SØNDRÅL er født og det er bare oppdragelsen beskriver Ådne som et over tre års som gjenstår. På mange måter ser langt svangerskap, med mange opp Ådne likhetstrekk i sine to karrierer. Det å åpne Vestby og nedturer. Eventyret startet med at Ådne og komble litt som å gå et O L. -Du forbereder deg, og har et panjongen knuste sparegrisen og kjøpte femti mål bestemt mål og det føles som om verden stopper opp tomt i Vestby. En periode slet de med i det hele tatt å få etterpå. Men den går videre, den gjør det, går videre. lov til å bygge noe, og så kom finanskrisen dundrende. - Da er du fryktelig sårbar. Vi hadde et så stort personlig engasjement og så mange penger investert, at konFra skøyteløper til ”business mann” sekvensene av ikke å lykkes ville gjøre fryktelig vondt. Ådne beskriver seg selv som svært privilegert som fikk Det fulgte en lang periode med lite nattesøvn og på en barndomsdrøm til å gå i oppfyllelse. Han fikk en dette tidspunktet lovet Ådne seg selv at han aldri noen periode av livet leve av sin største lidenskap. Han regang skal ta en så stor risiko igjen. iste rundt med en kompisgjeng og opplevde verden. www.vipmagasinet.no 9


PORTRETT Ådne Søndrål

Det er som når du er ferdig med russetiden så forstår du at en epoke er over. Det var gøy, men du gjør det ikke igjen. ÅDNE SØNDRÅL

-Jeg fikk realisere meg selv herfra til evigheten. Det er som når du er ferdig med russetiden så forstår du at en epoke er over. Det var gøy, men du gjør det ikke igjen. Søndrål valgte selv å legge karrieren på hylla mens han var på topp. - Ingen skulle fortelle meg at jeg måtte slutte. Jeg vant de siste løpene jeg gikk og det var et bevisst valg og legge bort en karriere mens du enda var stolt, for så å åpne en ny.

Sorgprosess

Kaffekoppen blir satt litt hardt i bordet og Ådne flytter den muskuløse skøytekroppen sin til kanten av stolen. Han lener seg litt over bordet og setter øynene i meg. - Jo, mer det blåser jo, mer må du lene deg frem, prøv igjen og igjen og igjen. Du tryner og tryner, og tilslutt får du det til. - Og det gjorde du. Sier jeg og smiler. Ådne lener seg tilbake og tar en pause, før han med trygghet i stemmen sier – ja, det gjorde jeg, jeg klarte det! For livet var ikke bare en dans på roser på skøytebanen, og Ådne slet en periode med fall. Men selv om han bruker litt tid på å innrømme det ovenfor meg, har han en unik ”stayerevne”. -Hver dag er et viktig sannhetens øyeblikk der du må levere. For Ådne handler det om aldri å gi opp.

Etter tiden i skøyteeliten forklarer Ådne at han begynte å kjede seg. - Idrettsbanen er et stort kick der du opplever alt som veldig viktig, selv om det i det store og hele kanskje ikke er det. For Ådne var det en sorgprosses Nå smiler livet da skøytene var hengt på spikJeg føler at jeg har sittet og eren. Han savnet det han gjorde hørt på et eventyr, fortalt så infør, og følte at livet behandlet ÅDNE SØNDRÅL tenst og fortrolig at jeg virkelig han hardere. Da han var god på forstår at hvert ord er sant. skøyter var det noen som alltid Men hvordan er egentlig slutten på eventyret. Ådne stod klar og gjorde alt for han. Så kom en ny hverdag sier han har det veldig bra nå. Han påpeker nok en der Ådne rykket tilbake til start. gang at han egentlig hadde det bra da det stod på som -Det er en overgang der du går ut den ene døra og alt verst også. -Det er gøy når verden rister og pulsen slår. du sier er amen og halleluja, og så går du inn døren på Ådne forklarer at han slites mer med kjedsomhet enn nytt og opplever at du sitter ytterst på bordet og formed smerte. Han må alltid ha noe å brenne for. Selv står du skal holde kjeft og hente kaffen. Dette var en om outletten i Vestby er oppe og går, bruker han fremperiode der det var tett mellom ørefikene, men Søndrål deles mye tid på den. Dette er fremdeles en baby som hevder han ikke hadde vondt av noen av dem. skal lære å gå helt av seg selv. Ådne så på arbeidslivet som mye flatere og gråere enn Hverdagen består av ulike roller som alle engasjerer den hverdagen han var vant med. Likevel ble kjenÅdne nok til at han ikke kjeder seg. En av dem er rolnetegnene større da han begynte å engasjere seg i len som far, for sine to barn som han har på halvtid. Norwegian Outlet prosjektet. -Jeg kunne igjen kjenne En annen er jobbrollen som selvsagt fremdeles engasfølelsen av at i dag gjelder det. Jeg må få det til, kojerer. Og det er tydelig at det allerede er nye prosjekter ste hva det koste vil. Både i arbeidslivet og på skøytepå gang. En ting er sikkert. Dette eventyret har ingen banen kostet det, og når Ådne ser tilbake føler han at kjedelig slutt. den viktigste erfaringen han sitter igjen med er og ikke gi opp.

“Du tryner og tryner, og tilslutt får du det til.”

VIP MAGASINET 10


PORTRETT Ådne Søndrål

FAKTA • I løpet av skøyte karrieren tok Søndrål 4 gull og 6 sølv i VM på enkeltdistanser. Han har 26 enkeltseire i verdenscupen (7 på 1000 meter og 19 på 1500), og han vant verdenscupen sammenlagt to ganger (1500 meter i 1999 og 2000. • Ådne har master of management fra Handelshøyskolen BI Oslo og en PMD fra Harvard Business School i Boston, USA • Var med i etableringen av Argentum, Norges største fond i fond i Private Equity og har jobbet i corporate avdelingen i First Securities som senior rådgiver. • Søndrål og hans tidligere First Securities-kollega Trond Vegar Brattlie eier halvparten av Norwegian Outlet selskapet, mens investor Endre Glastad eier den andre halvparten. • Søndrål jobberer også som TV-kommentator i NRK

www.vipmagasinet.no 11


22 44 44 41 Skovveien 6A, 0257 Oslo

Sjokoladedelikatesser til julen


FASHION Hårpynt ÅSE STRAND Body WOLFORD Veske AGAPE Strømpebukser WOLFORD Sko D&G fra ZENON WOMAN

Foto EVEN KNUDSEN

www.vipmagasinet.no 13


PERLE I BYEN Cortado

Cortado er den eneste butikken i Oslo som har Lagerfelds dresslinje i sitt sortiment. VIP MAGASINET 14


PERLE I BYEN PORTRETT Cortado

PERLE I BYEN

CORTADO Av IDA DAHL Foto REMI SALIEVSKI

D

gjør det kvalitetssikkert og spesielt. Godt håndverk u trenger ikke å dra til utlandet for å har sin pris, men Cortado ønsker å sørge for at kunden finne det beste moteindustrien har å vet hva han betaler for. tilby. Det mener i hvert fall Thomas Westbye. Som daglig leder av Cortado Fashion AS, er han opptatt av I butikken står service og god varekunnskap i å holde sine kunder oppdatert på hva sentrum. Alle som kommer inn skal behandles med resom skjer i moteverden, og levspekt. De fleste kundene til Corere kvalitet fra øverste hylle. For tado er trend- og kvalitetsbevett år siden oppsto Cortado fra isste menn, men de som ikke er kleskjeden For Men, og åpnet fullt så oppdatert på motebildet sin første butikk i den nye delen er også velkomne. Personalet Vi ønsker å bringe frem ønsker å dele sin ekspertise med av CC Vest kjøpesenter. Konseptet er fremdeles under utvikling, de nyeste og flotteste trend- alle menn, uansett hvor mye de og kommer sannsynligvis alltid vet fra før av. Ikke alle er like til å være det ettersom markeproduktene, men kvaliteten oppdaterte på det nyeste, og da det er i konstant endring. For det være fint å få tilbudt et må være fantastisk god kan Thomas Westbye er det viktig å ferdig, stilfullt antrekk. Andre tenke langsiktig, og å alltid være foretrekker å handle på egen THOMAS WESTBYE oppdatert. hånd, og derfor er det lett å

Cortado står for moderne herremote av høy kval-

itet, og ønsker å fremme de unike klesmerkene som ikke finnes i alle andre motebutikker. Cortado har flere av de store navnene i butikken, som Hugo Boss, J. Lindeberg, Richmond og Galliano. Men for Cortado er ikke merkelappen det viktigste. Framfor alt er det kvalitet som gjelder. - Vi ønsker å bringe frem de nyeste og flotteste trendproduktene, men kvaliteten må være fantastisk god, forklarer Westbye. For han handler gode trendprodukter om trygghet innenfor kvalitet. Det er det gode håndverket som ligger bak et produkt, som

finne fram i butikken. Cortados lokaler er romslige, lyse og enkle, og produktene blir presentert på en oversiktelig måte. Og det er det det hele handler om; å presentere mote. Alle som kommer inn kan forvente seg en god handleopplevelse og kvalitetsprodukter som varer lenge. Cortado er spesielt egnet for kunden som vil ha litt ekstra, og som vet hva han betaler for. - Presenterer du en jeans til flere tusen kroner skal det være noe ved den som gjør at det er verdt pengene, mener Westbye.

www.vipmagasinet.no 15


PORTRETT PERLE I BYEN Cortado

Daglig leder av Cortado Fashion AS, Thomas Westbye, er opptatt av 책 holde sine kunder oppdatert p책 hva som skjer i moteverden

VIP MAGASINET 16


PERLE I BYEN PORTRETT Cortado

Moteverdenen er et stort og variert marked, som flommer over av produkter og designere. Alle er stolte over hva de har produsert, og alle ønsker å vise seg fram. Det gjør det vanskelig å sortere ut hvem som virkelig leverer. Men for Cortado betyr det også at man kan tillate seg å være kresen på leting etter nye merker. Mange merker baserer produkter på det de har skapt fra før, og disse produsentene blir uinteressante etter en tid. Cortado foretrekker innovative merker som tenker nytt, og som presenterer nye produkter hele tiden. Westbye mener at det er viktig å være ydmyk i et slikt marked, men man må allikevel aldri slutte å lete, og aldri slutte å være kresen. - De merkene vi jobber med bør ha vist langsiktighet. Det er viktig for oss at de har levert før, at de jobber for å forbedre seg og at de har en positiv utvikling, forteller han. Når Cortado ser etter nye merker er det mange

ting som er viktig. Eksklusivitet, kvalitet, snitt, inspirasjon, detaljer og merkets evne til å virkelig levere gang på gang er blant kriteriene. Det skal ligge følelser bak hvert produkt, og det skal synes i utfallet. The Local Firm er et lite, svensk merke som kom seg gjennom Cortados nåleøye. Merket er innovativt på små områder, og produktene handler om enkelthet, men har også attitude. Fasongene på plaggene er kombinert på en enkel måte som er lett å forstå. - The Local Firm var et virkelig funn, sier Westbye. Et annet funn er Campomaggi, et lite italiensk merke som håndlager sine produkter. Campomaggi leverer blant annet skin-

nvesker som blir banket med metallrør for å få det rette vintage-preget. Dette gjør at veskene ser brukt ut, men varer i årevis. Merket er alene om å tilby slik eksklusivitet, og lang levetid. Andre viktige merker er Red Seal og Blue Blood, som spesialiserer seg på denim. Jeans er et produkt som det er viktig å ha fokus på, fordi jeansmarkedet er så stort, og behovet aldri minsker. Det finnes uendelig mye å velge mellom, så det er viktig å være kresen på leverandører. Red Seal er helt uten sidestykke, et flaggskip av et denimmerke, forteller Westbye. Jeansene er håndlaget i Italia, og det ligger mange følelser og mye håndverk bak materialene. I noen plagg blir detaljer vasket inn i timevis. Cortado er også den eneste butikken i Oslo som har Lagerfelds dresslinje i sitt sortiment. En slik varemiks er unik i hele Norge.

Det er viktig for Cortado å finne de beste merkene

som finnes i Europa. De ønsker å tilby produkter for både den vågale og for den klassiske mannen. Derfor har butikken et bredt vareutvalg av kvalitetsvarer. En god blanding av ”flashy” og stilrene produkter gir et balansert og trendy inntrykk. Motebildet for menn endrer seg mye roligere enn for damene, men det er allikevel viktig å alltid være i front. Og for å alltid ligge et skritt foran velger Cortado å fremme klær som er inspirert av kunstneriske aspekter, og som er fulle av følelser. Klær som er annerledes, unike og oppdaterte. Plagg som er håndlagd, hvor det ligger en historie bak. Produkter som varer i årevis. Da vet kunden hva han betaler for, og han vil alltid komme tilbake. www.vipmagasinet.no 17


PORTRETT

VIP MAGASINET 18


TREND Designerportrett

ÅSE

STRAND - DAME FOR SIN HATT

Siden 1996 har modist og designer Åse Strand forsynt motebeviste nordmenn med spesialdesignede hatter og tilbehør. En hatt er ikke bare en hatt og i Åses verksted fins alle mulige former for hodebekledning. Av MARTINE BORRING Foto ALEXANDER HOLM www.vipmagasinet.no 19


TREND Designerportrett

Hatten er som en ramme rundt ansiktet, og det er derfor viktig at den passer til ansiktsform og farger. ÅSE STRAND

Å

lage en ramme

-Hatten er som en ramme rundt ansiktet, og det er derfor viktig at den passer til ansiktsform og farger. Åse lager skreddersydd design for kunden. Hun er gjerne behjelpelig med å finne ut hvordan hatten bør være og hva som passer best sammen, og ikke minst til hvilken anledning. Jeg møter Åse i verkstedet hennes, som også fungerer som butikk. Her er det en hyggelig rolig atmosfære, radioen summer og går, og på alle kanter henger det ulike former for hodebekledninger. Åse sitter og jobber med en såkalt ”pilleeskehatt”. Dette er en liten rund hatt som vi ofte ser plantet på kongelige hoder. I dette tilfellet er det en bestilling fra en dame som skal i bryllup i England. Sammen har de funnet ut av hvordan hatten bør være, og nå gjenstår det snart bare å se om hun liker resultatet.

Kvalitet fremfor alt

Åse benytter seg kun av naturstoffer og så langt det er mulig økologiske materialer, som hun for det meste kjøper i England. Kvalitet står i høysete for Åses design både fordi det gir et penere resultat, men også fordi hun mener en hatt er et plagg som skal kunne gå i arv. Alt Åse produserer lager hun fortiden selv, alt er håndlaget. Dette gir også hver enkelt hatt et unikt preg

VIP MAGASINET 20


TREND Designerportrett

www.vipmagasinet.no 21


PORTRETT TREND Designerportrett

“Noen ganger tar jeg på meg merkelige hatter bare for å provosere frem blikk hos folk.” ÅSE STRAND

VIP MAGASINET 22


TREND PORTRETT Designerportrett

Vågal i hatt

-Det ender som oftest med at jeg kler meg i sorte klær med rød hatt. Selv liker hun å bruke hatt på fest, men også ved et mer hverdagslig kafé besøk. Da er det ofte hun føler seg i hjel stirret og hun opplever at folk ikke riktig vet hvor de skal se. For selv om hatten er en moteklassiker som svinger i popularitet er det ikke alle som tørr å bruke den. - Noen ganger tar jeg på meg merkelige hatter bare for å provosere frem blikk hos folk. Vi nordmenn er nok ikke det flinkeste folkeslaget når det gjelder å tørre å skille seg ut, men hatten har kommet for å bli, og det er også et flott tilbehør til aftenkjolen når vi går høstens festiviteter i møte.

Tidens tann

En periode skulle både menn og damer bære hatt når de for eksempel gikk i teateret eller operaen. Så kom en tid da vi skulle være folkelige, gjerne gå i Operaen i jeans. Nå er tiden inne for å pynte oss igjen. Hatten både har og har hatt mange funksjoner. Før i tiden kunne man kaste hatten for å gjøre opprør, det var strenge regler for hvordan man skulle hilse med hatten og ikke minst etikette for brem størrelsen. Nå er tilsynelatende nesten alt lov og vi kan leke oss med lekre hodeplagg.

“Vi nordmenn er nok ikke det flinkeste folkeslaget når det gjelder å tørre å skille seg ut, men hatten har kommet for å bli...” ÅSE STRAND www.vipmagasinet.no 23


DEAD END Fotograf ANETTE SCHIVE Modeller SYLVIA, TORE C OG KRISTOFFER G/PHOLK Make up Artist ELIN AHLKVIST H책rstylist RIKKE MONJOR


Frakk HIGH fra ZENON WOMAN Genser HUGO fra CORTADO Bukse DSQUARED2 fra ZENON MEN www.vipmagasinet.no 25


PORTRETT

Bukse og genser fra ACNE Skjorte FILIPPA K fra CORTADO

VIP MAGASINET 26


Blazer HUGO fra CORTADO T-skjorte ZENON MEN


Kjole MICHAEL KORS Sko VALENTINO fra ZENON WOMAN


PORTRETT

www.vipmagasinet.no 29


PORTRETTTil høyre: Antrekk TIGER OF SWEDEN Til venstre: Bukse fra ZENON MEN Skjorte fra TIGER OF SWEDEN

VIP MAGASINET 30


PORTRETT Wool dress fra BY MALENE BIRGER Sko SPAZIO fra ZENON WOMAN Herresko fra venstre: MARLBORO CLASSICS og ACNE fra CORTADO Herrebukser: ZENON MEN

www.vipmagasinet.no 31


Blazer og topp BY MALENE BIRGER Smykke fra ZENON WOMAN


PORTRETT

Jakke DSQUARED2 fra ZENON MEN Topp BY MALENE BIRGER www.vipmagasinet.no 33


PORTRETT

Genser og smykke BY MALENE BIRGER VIP MAGASINET 34


Jakke BERNEDETTO fra ZENON WOMAN


Blazer BY MALENE BIRGER Cardigan TIGER OF SWEDEN


Skjorte FILIPPA K fra CORTADO


Oft did she heave her napkin to her eyne, Which on it had conceited characters, Laundering the silken figures in the brine That season’d woe had pelleted in tears, And often reading what content it bears; As often

shrieking undistinguish’d woe

In clamours of all size, both high and low.


FASHION HUGO BOSS

VIP-KVELD HOS

HUGO

BOSS Av IDA DAHL Foto KRISTIAN SOLLI

V

IP Magasinets redaksjon ble invitert til lanseringen av HUGO BOSS’ høst- og vinterkolleksjon for menn, og et slik event kunne vi jo ikke takke nei til! Dermed bar det avgårde en kjølig høstkveld i starten av oktober. Arrangementet fant sted i butikklokalene til HUGO BOSS, som ligger i Akersgata, like ved Karl Johan. Vi stablet oss av gårde over brostein og trikkeskinner, kledd i høyhælte sko, kjoler og dress. Vel fremme ble vi møtt av rød løper og fotograf, så vi benyttet anledningen til å posere foran kamera. Det første vi la merke til ved butikken var utstillingsdukkene som sto i vinduet. De hadde på seg noen av kolleksjonens nøkkelplagg, blant annet store vesker på armen og brune plagg blandet med grått. Vi ble nesten skremt til døde da utstillingsdukkene i vinduet plutselig rørte på seg, og vi oppdaget at det ikke var dukker i det hele tatt. Det var levende modeller! En stilig måte å presentere mote på. Vi gikk videre inn i butikken og fikk champagne og fingermat. Inne i forretningen var det satt opp miksebord, og DJen var allerede i full gang med å spille låter.

VIP MAGASINET 40


FASHION PORTRETT HUGO BOSS

En kul måte å presentere mote på. IDA DAHL


FASHION PORTRETT HUGO BOSS

Det var mye latter og god stemning i hele butikken. IDA DAHL

VIP MAGASINET 42


FASHION PORTRETT HUGO BOSS

Men til alvoret. Vi var tross alt ikke her (bare) for å

som inneholdt dresser og slips, med både tradisjonelt håndverk og kunstnerisk design. Alt i alt var plaggene en blanding av forskjellige stiler og stoff. Denne høsten har HUGO BOSS beholdt rocka og klassiske detaljer, lagt til noen nye og spennende farger og vist at lag-på-lag med forskjellige stoffer fremdeles er in.

drikke champagne, men for å se på den nye kolleksjonen. De levende modellene presenterte klær fra HUGO BOSS som var klassiske og sporty, og var ikke redd for å mikse farger og stoff. Vi fikk blant annet se strikkede oransje skjerf, røde lakksko, lilla bukser og oversized vesker. HUGO BOSS preDet var mye latter og god senterte flere av sine kjente stemning i hele butikken. Med varemerker. BOSS Black var en imponerende el-fiolinkonen blanding av det urbane og sert, framført av Ingrid Berg glamorøse, med sine flotte deMehus, en dyktig artist med taljer og strømlinjeformede glimt i øyet og et voldsomt ensnitt. Stilen var inspirert av gasjement, ble kvelden komamerikanske stilarter fra 40IDA DAHL plett. Dette var på mange og 50-tallet. Til sin BOSS måter kveldens høydepunkt. Orange-kolleksjon har HUGO BOSS hentet inspirasDet er slike artister vi vil se! Kvelden var glamorøs og jon i New York, og rocket opp stilen. Fargepaletten morsom, og vi i VIP-redaksjonen var svært fornøyde var en blanding av svart, grått, hvitt og nyanser av da vi dro videre til La Belle Sole. HUGO BOSS har blått. Klærne var tøffe, med den samme vintage-stilen nok igjen vist at de fremdeles er med i ”gamet”, og vi som er å se hos mange av de store motehusene denne gleder oss til å se mer i mange, mange år til. sesongen. Vi ble også presentert for BOSS Selection

Denne høsten har HUGO BOSS beholdt rocka og klassiske detaljer.

www.vipmagasinet.no 43


D&G DONDUP MICHAEL KORS MISSONI M MET JEANS MØLLER PELS PAUL & JOE PLEIN SUD VALENTINO RED TIMO


FASHION Norwegian Outlet

SHOPPINGMEKKA

Støvletter fra Marc Jacobs, dresser fra Hugo Boss eller allværsjakke fra Helly Hansen – hos Norwegian Outlet er mulighetene store for å gjøre motekupp for både han og henne. Av MALINI GAARE BJØRNSTAD Foto ALEXANDER HOLM

VIP MAGASINET 46


PORTRE

M

“Norwegian Outlet har blitt sterkest på outdoor i Nord-Europa.”

ålet vårt er følelsen aktivt – hos oss at du skal finner du aldri en ovsitte igjen enfra og ned-holdning, sier han bestemt. med en god I følge Sørland har kuppfølelse merkevarebyen tatt etter å ha hensyn til at nordmenn besøkt oss. Alle våre 40 buEINAR SØRLAND trives like godt i allværtikker tilbyr nemlig merkesklær som i silke. varer og produktserier som er - Nordmenn ser på outdoorbekledning litt som fashi sesong eller på vei ut av sesong. Samtidig tilbyr vi ion, og det er ikke et uvanlig syn å se Ola og Kari på egne produktserier og unike vareprøver - og alltid med byen med parkasen rundt seg. Dette har vi tatt hen30 til 70 prosent rabatt, forteller Einar Sørland, som syn til, og det har ført til at Norwegian Outlet har blitt er merkebyens daglige leder. Nå trenger du ikke lenger sterkest på outdoor i Nord-Europa, forteller han. Men reise til utlandet for å få den deilige shoppingrusen du i tillegg finner du selvfølgelig de fremste motemerkene ikke finner i de butikkene du vanligvis handler i. som Tommy Hilfiger, Gant, Hugo Boss, In Wear og - De fleste store merkenavn lager åtte kolleksjoner i året, men med kun fire sesonger å slippe dem på sier Noa Noa. det seg selv at det blir mange godbiter å finne, sier Sørland. Det er jo en kjensgjerning at pappaer ofte går fortere lei av shopping enn mor, og dette har merkevarebyen også tatt hensyn til. - Hos oss finner du et eget opNorsk vri pholdsrom hvor Eurosport ruller og går, så dersom En merkevareby er bygget opp av mange små butikker shoppingen til mor skulle ta litt overhånd er det bare å som hovedsakelig eies og drives av butikkene selv. Mye sette seg til rette i pappaloungen vår, ler Sørland. av inspirasjonen er hentet fra outlets både i USA og Senteret har blitt bygget slik at kundene skal kunne andre steder i Europa, og er det raskest voksende hanfå følelsen av å gå ute, gjennom en ”high street”, men delskonseptet etter internetthandel. samtidig kunne gå tørrskodd og ha enkel adkomst til - Vi har latt oss inspirere av merkevarebyen Bicester både butikker og parkering. Og etter timer med shopVillage utenfor London. Her har de vært dyktige på ping kan merkevarebyen friste med en utsøkt lunsj på å få fram de riktige merkene, samt at ouletsenteret Linneas Café, som bruker råvarer fra lokale produsentoser av en inkluderende følelse. For oss er det viktig at er, eller en herlig smaksopplevelse hos Dolly Dimple’s. kunden føler seg sett og at betjeningen bruker denne

www.vipmagasinet.no 47


PORTRETT

“En liten by av merkevarer til 30 70 prosent rabatt hele året må jo være alle kvinners – og menns – drøm.” KATHRINE SØRLAND

VIP MAGASINET 48


FASHION PORTRETT Norwegian Outlet

Merkevarebyen

Mottoet vårt er look smart – shop smart.

er merkebevisste Ola og Kari med høy inntekt og utdannelse, som har Internasjonale studier har vist lyst til å gjøre motekupp. Kundene at en vellykket og veldreven våre er her ofte lengre enn på andre EINAR SØRLAND merkevareby ideelt sett burde shoppingsteder, og bruker ofte mer ligge langs en hovedinnfartpenger, men får til gjengjeld mye mer igjen for det, sier såre, og med mellom 20 til 60 minutter kjøring unna den daglige lederen. en større by. - Norwegian Outlet har rundt 35 prosent Modell og altmuligdame Kathrine Sørland jobber av Norges befolkning bosatt innen én times kjøring som merkebyens moteekspert og skal bidra til at Norfra oss, så mange av handelsaktørene så det som mest wegian Outlet skal holde den rette looken. - Kathrine gunstig at merkevarebyen skulle ligge i Vestby, langs hjelper oss å vurdere hva vi skal tilby i butikkene våre, E6 syd for Oslo. Samtidig er det viktig å poengtere at samt at hun tilrettelegger for ulike aktiviteter, som for et outletkonsept ikke skal ligge oppå annen distribuseksempel motevisninger, som vi arrangerer, forteller jon, slik at det stjeler ”oppmerksomheten” til hovedhan videre. Selv har hun sagt at hun synes det er en butikkene i hovedstaden, forklarer han. Med over 800 ære få jobbe med et gjennomført konsept, som tilbyr parkeringsplasser ligger Norwegian Outlet på samme smart shopping for folk flest. - Smart shopping og slow kundeskala som IKEA. fashion har preget kles- og motebransjen det siste året, - Det passerer nærmere 35.000 biler her hver dag, og som et resultat av finanskrisen og tynnere lommebøkhelt siden merkevarebyen åpnet 3.juni i år har vi hatt er. En liten by av merkevarer til 30 - 70 prosent rabatt en strøm av kunder, så det er tydelig at vår location er hele året må jo være alle kvinners – og menns – drøm, perfekt. Men vi er jo klar over at ikke alle benytter seg har hun uttalt til norwegianoutlet.no. av bilen som fremkomstmiddel, så vi vurderer å sette opp direktebuss fra Oslo sentrum som skal gå på lørdNorwegian Outlet er i stadig utvikling, og denne ager, opplyser Sørland. høsten åpner blant annet klesmerkene DC Shoes og Diesel butikk i merkevarebyen. - Det er en betydelig Eksklusiv kundeprofil jobb å plukke ut de rette eplene for å få en god kurv. Vi Det er det tidligere skøyteesset Ådne Søndrål som er har nemlig ansvar for at vår sammensetning av ulike initiativtaker og gründer bak Norwegian Outlet, og butikker fører til at kunden sitter igjen med en enkel sammen med makker Trond Vegar Brattlie ønsker og unik handleopplevelse, avslutter Einar Sørland. de at senteret skal ha en eksklusiv profil. - Mottoet vårt er look smart – shop smart, og målgruppen vår

Ideell beliggenhet

www.vipmagasinet.no 49


PORTRETT

Blå stråhatt med fjær og brosje fra ÅSE STRAND. VIP MAGASINET 50


PORTRETT Brun fjærpynt med perler fra ÅSE STRAND.

EARTH, WIND AND FIRE Fotograf EVEN KNUDSEN Modeller CELIN OG JULIE G /PHOLK Makeup Artist ELIN AHLKVIST Hårstylist LINDA WOLD (med bruk av GHD-rettetang fra makestyle) www.vipmagasinet.no 51


PORTRETT

Øredobber fra ZENON WOMAN Kjole fra DIIN BRUD & SELSKAP

VIP MAGASINET 52


Perleveske fra COAST Kjole fra DIIN BRUD & SELSKAP


Kjole fra DIIN BRUD & SELSKAP


VELVÆRE www.vipmagasinet.no 55


VELVÆRE Spabehandling

LUKSUS med champagne og alger Det luksuriøse Bellefontaine City Spa ligger som prikken over i-en på det ellers så travle Sandvika Storsenter. Jeg tenker at det må være umulig å slappe helt av inne på et kjøpesenter, men med en gang jeg kommer inn i resepsjonen er det som om bråket og ulydene fra de mange handlende dempes og forsvinner. Av IDA DAHL Foto ALEXANDER HOLM

VIP MAGASINET 56


VELVÆRE Spabehandling

L

okalene på Bellefontaine City Spa er åpne og lyse, med en behagelig atmosfære. Straks jeg er inne blir jeg tilbydt en plass i sofaen og noe å drikke mens jeg venter. Fra der jeg sitter har jeg utsikt over fjorden rundt Sandvika, men idyllen blir dessverre litt ødelagt av E18. Jeg har nemlig god utsikt over alle trailerne og bilene som dundrer forbi.

på hva jeg har rotet meg inn i. Jeg blir bedt om å ta av meg alle klærne, og får bare ha på en liten papirtruse. Så er det på tide å klatre inn i maskinen, og behandlingen begynner.

Chakrabehandling

Med rolig bakgrunnsmusikk starter terapeuten med å trykke på visse punkter på kroppen min for at jeg skal slappe av. Det er først litt ubehagelig å ligge på det som kjennes som hard plast med knotter. Men etter hvert som jeg slapper av er det slett ikke så ille. En rotete bransje Behandlingen starter med alle jenters klissete drøm; Bellefontaine Spa ble grunnlagt av Knut Valle, som er en varm og deilig sjokolademassasje. Terapeuten min gründer. Han forteller at Bellefontaine spesialiserer seg forklarer at sjokolade er en super anitoksidant, og skapå to områder: huddelen og medisindelen. Huddelen per lykkefølelse. Snart er jeg helt dekket av sjokolade, er den delen de fleste forbinder med et spa; massasje, og hun konsentrerer seg om chakraskrubb, ansikts- og kroppsbehandlinpunktene mine. Chakrasystemet er et ger osv. Under medisindelen finner du energisystem i kroppen, som blir påblant annet botox, laserbehandlinger, virket av negativ og positiv tankegang. permanent hårfjerning og tannbleking. Det består av syv energihjul, som alle Valle forteller at mange av avdelingens har sin oppgave. Terapeuten fyller opp metoder og produkter er hentet og inskålene over meg med olje, som drypspirert fra andre land, og at det å drive per ned på noen av chakrapunktene et spa er en konstant kamp om å bli mine for å stimulere dem. Hun forklarer størst og best i en ellers ganske rotete at chakra-behandlingen fører til at jeg bransje. blir mer bevisst på hvem jeg er, hva jeg føler, hvordan jeg kommuniserer og at Aqua Spa Gold jeg blir klar over mine egne meninger og Når alt er klart blir jeg vist inn i et lite står for dem. Dette høres jo helt fantasrom av terapeuten min, Katrine. Inne KNUT VALLE tisk ut. Ikke bare er behandlingen herlig i rommet er det varmt, lukter godt avslappende, men den har plutselig blitt og det står levende lys og hudpleiespirituell! Den påvirker bokstavelig talt produkter langs veggene. Midt i rommet står det en både kropp og sjel. merkelig innretning. Det ser ut som en benk i plast og

“Mange av avdelingens metoder og produkter er hentet og inspirert fra andre land.”

tre, med en bøyle over. Fra bøylen henger det skåler. Denne innretningen heter Aqua Spa Gold, og kommer fra Italia. Den er visstnok et eget spasenter i seg selv, og kan utføre tretten forskjellige behandlinger, alt ifra gjørmeinnpakninger til melkemassasje. Arbeidsbenken er den eneste av sitt slag i Norge. Ved første øyekast ser den ganske skummel og ubehagelig ut, og jeg lurer

Lymfedrenasjon

Neste steg i behandlingen er en lymfedrenerende vakummassasje. Syns du det høres vondt ut? Det er det også. Terapeuten bruker et apparat som kjennes som en støvsuger mot huden. Etter behandlingen får jeg faktisk små blåmerker. Hun forklarer at en lymfed-

www.vipmagasinet.no 57


VELVÆRE PORTRETT Spabehandling

renasjon gjør at kroppen kvitter seg med avfallsstoffer, og holder vannbalansen i orden. Den knuser fett, og er effektiv for bekjemping av cellulitter. Det gjør spesielt vondt på leggene og på innsiden av lårene, men jeg biter tenna sammen og forestiller meg cellulitter som forsvinner på magisk vis. Men så enkelt er det heller ikke. Hun forteller meg at det ikke er uvanlig at jeg går litt oftere på do i de nærmeste dagene, og at jeg muligens kommer til å føle meg svimmel. Husk å drikke mye vann, legger hun til. Man må visst lide for skjønnheten på både den ene og den andre måten

Algebehandling

Nå som jeg har blitt ren og glatt er tiden inne for en god skrubb. Terapeuten min bruker en skrubb som er satt sammen av alge- og planteekstrakter. Det lukter sterkt av sjø og tang. Algen som brukes er veldig populær innen urtemedisin, og inneholder C-vitaminer og Polysaccharaider som holder på fuktigheten. Planteekstraktene er rike på mineraler, og gir en god eksfoliering. Terapeuten lar skrubbekremen ligge på, og masserer huden min med varme steiner. Fordelen ved å bruke steiner er at eksfolieringen virker dypere, og at huden tar til seg flere av de aktive ingrediensene i skrubben. Huden min blir fornyet, og blodsirkulasjonen øker. IDA DAHL

Thermalvann

Terapeuten forteller at det er mange som mister flere centimeter av denne behandlingen.

Etter vakummassasjen er jeg fortsatt full av sjokolade og olje, og før behandlingen fortsetter blir jeg dusjet med noe som kalles Thermalvann. Terapeuten forteller meg at dette er naturens eget oppvarmede kildevann. Vannet er fullt av mineraler som gjør godt for huden, og er kjent for sin stimulerende og avslappende effekt. I sentral-Europa er det vanlig å bade i Thermalvann en gang i uka, fordi det løser opp spenninger i kroppen og forebygger slitasje på skjelettet. Thermalvannet jeg blir dusjet med er også blandet ut med blåbærekstrakt, som er rikt på antioksidanter. Vannet er behagelig temperert, og det føles forbausende bra å bli vasket av en annen person...

58 VIP MAGASINET

Champagnedusj

Etter algeskrubben forteller terapeuten at hun skal helle champagne over meg. Jeg tenker at dette hørtes både dyrt og eksklusivt ut. Men hva er det godt for? Boblene i champagnen legger seg på huden, og er visstnok bra for meg. De små boblene åpner og renser porene, og skal gjøre slik at huden puster bedre. Terapeuten finner fram en flaske champagne som kunne ha kommet rett fra polet, og heller i vei. Det kiler og er litt kaldt, men ellers merker jeg ingen særlig virkn-


VELVÆRE Spabehandling

ing. Mens boblene fortsatt ligger på huden smører hun meg inn med en selvoppvarmende algemaske. Masken er bra for stoffskiftet, gjør huden fastere og skal virke oppstrammende. Terapeuten forteller at det er mange som mister flere centimeter av denne behandlingen. Greit for meg! Så forlater hun rommet, og jeg blir liggende på benken full av champagne og alger. Utrolig nok føler jeg meg totalt avslappet. Det er vanskelig å forestille seg at jeg fortsatt befinner meg på et kjøpesenter. Det er varmt i rommet, og Enya synger magiske sanger fra høytaleren. Slik skulle hver dag ha startet. Etter hvert kommer terapeuten tilbake for å vekke meg fra dvalen, og jeg blir dusjet med Thermalvann enda en gang. Hun lar det være igjen noen rester av algemasken på huden min, slik at algene kan trenge enda dypere inn. Helt til slutt blir jeg smurt inn med en fuktighetsgivende krem, og kan endelig kle på meg igjen.

Slik skulle hver dag ha startet. IDA DAHL

Kongelig behandling

Etter behandlingen føler jeg meg frisk og opplagt. Huden min er glatt og smidig, og jeg er rolig og avslappet. Det er alltid hyggelig å bli stelt med, og jeg føler meg virkelig kongelig behandlet etter å ha ligget i Aqua Spa Gold i to timer uten å lee en finger. Terapeuten min, Katrine, var hyggelig og flink, og alt i alt var det en veldig god opplevelse som jeg vil unne meg igjen en annen gang! Det eneste jeg syntes var negativt var at jeg ikke fikk tatt meg en dusj etterpå. Jeg lukter sterkt av alger, og håret mitt ser fett ut på grunn av luftfuktigheten i det lille rommet. Men bortsett fra det besøker jeg gjerne stedet igjen, og jeg er spent på å prøve ut noen av de andre behandlingene klinikken tilbyr.

www.vipmagasinet.no 59


VIP MAGASINET 60


SKJØNNHET VIP Sanselighet

Jacques Polge er det franske motehuset Chanels egen nese.

Klassikere på

MOTEN Chanel, Guerlain og Boucheron. Et motehus, et kosmetikkhus og en juveler. Fellesnevneren er forkjærlighet for kvalitetsdufter. Av GUNNHILD BJØRNSTI

NY VIPSPALTE SANSELIGHET

VIP

Sanselighet Gunnhild Bjørnsti

er en engasjert skribent med forkjærlighet for fransk stil. Hun har fulgt parfyme- og kosmetikkindustrien i over 25 år, og interesserer seg spesielt for hvordan duftopplevelser påvirker oss.

www.vipmagasinet.no 61 Foto KRISTIAN SOLLI


NY VIPSPALTE SANSELIGHET PORTRETT

VIP

SKJØNNHET VIP Sanselighet

Coco Mademoiselle: Foaming Shower Gel kr 365, Moisturizing Body Lotion kr 410, Limited Edition Velvet Body Oil kr 455.

Sanselighet

CHANEL En nese for duft

som passer perfekt på høsten og i selskapssesongen. Den avgir en sensuell, varm duft, med lett krydret touch. Som en chef trenger gode råvarer for å lage velsmakende Kvalitetsingrediensene er nøye utvalgt og består av matretter, trenger en parfymør kvalitetsingredienser for appelsiner fra Sicilia, bergamott fra Calabria, iris fra å skape en spesiell duft. En duftkreatør kalles for ”nese” Firenze, mairose og sjasmin konsentrater fra Chanels fordi faget krever gjenkjennelse av flere hundre, ja opp blomsterhage i Grasse, patsjuli fra Indonesia, vetiver til 1000-2000 duftnyanser. Det franske motehuset Chafra Haiti, Bourbon vanilje og litt hvit nel har sin egen nese, Jacques Polge, musk. som kvalitetssjekker ingrediensene, tester ut nye planter og råvarer for spennende lukter, og komponerer Duft i dusjen de mest fascinerende dufter. Han er Velduftende dusjgele og kroppskrem er ikke opptatt av trender, men duft en delikat måte å parfyme seg på, og som kunstverk! Chanel lanserer kun utgjør flotte gaveideer. I høst lanserer parfymer når huset har skapt noe Chanel kroppsprodukter i en serie kalt spesielt. Nyhetene er fremelsket av ”Boudoir”, så du kan dufte Coco Makunstnere som Jacques Polge på demoiselle fra innerst til ytterst. Prøv duftsiden, og andre i teamet for flaGUNNHILD BJØRNSTI den skummende dusjgeleen som avgir kongdesign og visuell presentasjon. velduftende og rensende mousse. Følg Det ligger mye arbeid bak hvert enopp med fuktighetsgivende bodylotion som raskt trekeste konsept. Slik skapes dufter som blir klassikere. ker seg inn i huden med lett skimmereffekt. Eller fløyelsmyk kroppsolje på spray som trekker seg raskt inn. Både bodylotion og kroppsolje parfymerer huden akkuBli kjent med Coco Mademoiselle rat passe, og er et diskret alternativ til parfyme. Duft Coco Mademoiselle er en av Polges duftkomposisjoner, og kroppsprodukter er nøye balanserte, så du kan fint som er verdens nest beste solgte duft. Etter Chanel N. bruke både bodylotion og parfyme sammen. 5! Coco Mademoiselle har en herlig orientalsk aroma,

I høst lanserer Chanel kroppsprodukter i en serie kalt “Boudoir”

VIP MAGASINET 62


PORTRETT

Jade Jagger er smykkedesigner og har tegnet 책rets jubileumsflakong av Shalimar!

www.vipmagasinet.no 63


PORTRETT SKJØNNHET

Boucheron eau de parfum kr 675, eau de toilette kr 585

VIP Sanselighet

BOUCHERON GUERLAIN Shalimar 85 år

Guerlain fra 1828 er verdens eldste dufthus, med hovedsete på nr 68, Champs Elysées i Paris. Første etasje har et elegant parfymeri, og en original vindeltrapp som leder deg opp til et asymmetrisk rom belagt med gullfliser på vegger, gulv og tak. Her er den store duftavdelingen med alle Guerlains dufter, og på den ene veggen renner ulike parfymer ned gjennom transparente rør hvor du kan få tappet din favoritt i valgt flakong. Hva med den kjente Abeille flasken med biemønstre, laget til keiserinne Eugénie?

Klassisk på mote

ner om et eventyr fra 1001 natt og er hentet fra den indiske hagen i Taj Mahal som var vitne til kjærlighetshistorien mellom prinsesse Mumtaz og Shah Jahan. Linjene i flakongen og den vifteformede, safirblå korken gir assosiasjoner til fontenene i Shalimar. Parfymeflakongen ferdiggjøres for hånd, med børsting av silketrådene i forseglingen før den legges i sitt etui. Jacques Guerlain

Shalimar fra 1925, feirer 85 års jubileum i år. Den ble laget av Jacques Guerlain, er en av verdens mest kjente dufter og rangerer fremdeles blant bestselAlain Boucheron gerne. Shalimar regnes som den første orientalske duft, og ble anerkjent som en pioner vedrørende ingredienser og komposisjon. Sitron, bergamott, sjasmin, mairose, iris, røkelse, tonkabønner og vanilje utgjør den sensuelle aromaen. Shalimar-navnet min-

VIP MAGASINET 64

BOUCHERON Juvelerens parfyme På Place Vendôme i Paris, skapte Frédéric Boucheron en av de mest legendariske sagaene i historien om franske smykker. Han etablerte sin personlige stil, som kombinerte tekniske utfordringer med unike edelstener samlet med lidenskap. Boucheron skapte smykker, ringer og kroner for kjente personer, kongelige og maharajaene i India. Som eneste juvelerhus, har Boucheron fortsatt atelieret sitt på Place Vendôme. I butikken på gateplan kan alle ha glede av utstillingene med perler og fargerike edle steiner med ekstra skinnende glans. Alain Boucheron, siste generasjon juveler, ville gi husets parfyme samme status som smykker. Flakongen er formet som en gullring med blå cabochon slipt safir som kork, med inngravert signatur, - en design skapt av Boucherons smykkeverksted med glass fra Baccarat. Parfymeingrediensene er bergamot, mandarin, galbanum, basilikum, aprikos, ylang ylang, sjasmin og appelsinblomst som utgjør en duftbukett, som avrundes med vanilje og lett pudderpreg.


PORTRETT VIPSKJØNNHET SANSELIGHET VIP Sanselighet

Shalimar eau de parfum kr 565, eau de toilette kr 475

DUFTGUIDE Hva betyr de ulike konsentrasjonene? Parfyme: Parfyme er den opprinnelige

oppskriften, franskmennene kaller den gjerne ”extraît” (ekstrakt). Den er konsentrert og man trenger kun noen få dråper ved påføring. Parfyme koster mer, men er svært drøy i bruk. En feiloppfatning er at parfyme lukter for sterkt. Det stemmer ikke. Formelen er konsentrert, men balansert. Og man skal ikke bruke for mye.

Eau de parfum: Parfyme med noe mer alkohol, men fortsatt med konsentrert formel. I dag lanseres nye dufter oftest som eau de parfum, ikke ren parfyme.

Eau de toilette: Denne varianten inneholder mye alkohol, og duften fordunster etter ca 1-2 timer. Den kommer ofte i sprayform så du kan sjenerøst dusje deg, på både kropp og hår hvis du ønsker. Eau de toilette dufter er oftest lette, friske og med innhold av blomster, frukter og sitrus. Hvor påføre duft?

De klassiske stedene er pulspunktene, som bak ørene, hals og håndledd, fordi her avgis varme og duften utvikler seg raskere. Er duften i sprayform, er en fin variant å spraye ut i luften og gå inn i ”duftskyen” så duftregnet faller ned over hår og kropp. Synes du at duften kan bli for sterk, påfør duften på håndleddene, som er lengre fra nesen. www.vipmagasinet.no 65


VELVÆRE Makestyle

Vakker høst hos

MAKESTYLE.NO Skjønnhet kommer innenifra, likevel er det fint å kunne pusse litt på det ytre. Riktig verktøy og pussepapir for å gå en vakker høst i møte finner du hos makestyle.no. Av MARTINE BORRING Foto MAKESTYLE.NO

VIP MAGASINET 66


VELVÆRE Makestyle

D

ette er nettbutikken med èn visjon: om at privatpersoner skal få tilgang til de produktene som profesjonelle bruker. Nettbutikken fokuserer på kosmetikk som ikke inneholder allergifremkallende stoffer, god produktinformasjon og ikke minst fornuftige priser. Makestyle.no har akkurat vunnet en stor pris: Årets nykommer kåret av bring LOAD. Det er også et mål for Janne Borlaug, som innehaveren av nettsiden, at du som kunde skal få kjøpt alt fra topp til tå.

Gi jernet

Et stylingjern fra Ghd er et absolutt must for å, på en skånsom måte kunne style håret på ulike måter. Jernet har flere unike funksjoner, som skiller det fra andre typer stylingjern. Jernet baserer seg på en negativ ionteknologi. Det tar kun få sekunder å varme opp, og blir aldri varmere enn 190 grader hvilket virker skånsomt på håret. Håret vårt er

nemlig bygget opp av positive ioner, det vil si at i møtet med stylingjernet nøytraliseres ionenene og håret ditt tar ikke skade. Jernet er enkelt å bruke og du trenger ikke ha frisørgener eller å kurses på noen måte for å oppnå den frisyren du ønsker.

Glødende vakker med glominerals

Stikkord for høstens trender; naturlig glød. Har du vakker hud, tenger du ikke så mye mer. Glominerals er den ultimale sminken for å oppnå et naturlig vakkert utseende. Glominerals er mineralsminke som innholder vitaminer. Mineralene smelter i et med huden, hvilket gir et naturlig utseende og sminken holder hele dagen. Mineralene tetter ikke porene, hvilket ofte forekommer ved bruk av annen type pudder eller foudation. Huden puster og hjelper samtidig med å forebygge uren hud. Vi tiltrekkes automatisk urolige elementer i andres hud. Dette kan lett skjules på en naturlig måte ved hjelp av mineralpudder.

www.vipmagasinet.no 67


VELVÆRE Makestyle

Sjokolade solpudder som lukter sjokolade og passer til alle!

Nettbutikken kryr av

NYHETER Stikkord som beskriver Makestyles produkter:

- ØKOLOGISK - MILJØVENNLIG - PARFYMEFRI - UTEN ALLERGISTOFFER

VIP MAGASINET 68 68 www.vipmagasinet.no


VELVÆRE PORTRETT

De rike saltmineralene eksfolierer huden mens oljene smører den, og etterlater huden fløyelsmyk.

Makestyle

er kåret til

Årets nykommer av Bring LOAD

Beaute Pacifique

Stedet å starte på veien mot et vakkert utseende er huden. En fin og ren hud gjør mye med selvtilliten og de ulike produktene fra beaute pacifiqe hjelper deg garantert på veien. Dette er en av de bestselgende merkene hos makestyle.no, antagelig fordi det er så lett å se de gode resultatene. Det danske firmaet Beaute pacifiqe tilbyr skjønnhetspleie produkter som ligger på grensen mellom kosmetikk og legemidler. Hudpleieserien har produkter som passer til alle; mange gode renseprodukter, produkter mot uren hud, samt flere ulike kremer for deg som ønsker å redusere og forebygge rynker på en skånsom måte. I innhøstningen av skjønnhetsprodukter på nett dukker det antageligvis opp en del spørsmål, men ikke fortvil. Makestyle.no har spesialisert seg på å gi deg god informasjon om de ulike produktene. Utdannede folk innen faget kan svare deg på spørsmål. På siden finner du blant annet en ABC til hvordan du skal sminke deg, samt en “fremedordbok” som forklarer de ulike begrepene som svever der ute i skjønnhetsjungelen.

www.vipmagasinet.no 69


PORTRETT

Et friminutt av

VELVÆRE

Innimellom kontorbygninger, forretninger og den yrende togstasjonen på Vika finnes det et sted som vet å gi deg et pusterom i din ellers så travle hverdag. Av MALINI GAARE BJØRNSTAD Foto ALEXANDER HOLM VIP MAGASINET 70


VELVÆRE PORTRETT Salong Ludwig

- Her hos oss i Salong Ludwig er vi veldig opptatt av å se individet slik at vi møter hver enkelt kundes behov og ønske, sier daglig leder Veronika Andersson. I det du entrer frisørsalongen blir du møtt med tente stearinlys, duse farger og blide jenter som står klare for å dulle deg bort. For ikke å glemme den merkverdige stillheten.

Frisørsalongen, som tidligere ble eid av berlineren Ludwig, har ligget i Ruseløkkveien i hele 22 år. Selv om Veronika nå har overtatt eierskapet av salongen er Ludwig himself innom et par ganger i uken for å ta seg av de aller mest trofaste kundene. - Vi har noen fjonge frognerfruer som nekter å la seg bli behandlet av andre enn Ludwig, så selv med sine 75 år holder han fremdeles koken og kontrollen over frisørsaksen, ler Veronika.

Å komme til oss er å gi seg selv et friminutt og en avkopling fra omgivelsenes tjas og mas

Hvor er bråket fra de kraftige hårfønerne og den overdrevne høye musikken vi er vant med fra andre frisørsalonger? I alle Stadig i utvikling fall ikke her. - Mange av - I gamle dager var det kundene våre er forretvanlig at frisørene klippet ningsfolk fra nærområdet kundene etter den frisyren som bruker lunsjpausen til de skulle sette håret opp i, VERONIKA ANDERSSON å koble av med en ekstra mens det i dag er ulike belang hodebunnsmassasje, hov alt ettersom hvem de eller kommer innom etter jobb for å freshe seg opp med ulike kundene er. Noen har håret oppsatt, andre har føn av hår før en eventuell forretningsmiddag, sier hun. det alltid utslått, mens noen både skal ha en frisyre Hovedfokuset er å gi kunden litt luksus i hverdagen. som fungerer oppsatt og utslått. Derfor er det nødv- Vi er her for å få kunden til å føle seg vel, og er oppendig for oss at vi følger med i tiden, og holder oss opptatt av at kunden skal slappe av og nyte behandlingen daterte på hårtrender både for klipp og farge, forklarer de får av oss. Å komme til oss er å gi seg selv et frimsalongens fargespesialist Lisa Hoøen. inutt og en avkopling fra omgivelsenes tjas og mas, forteller hun.

www.vipmagasinet.no 71


VELVÆRE PORTRETT Salong Ludwig

Frisørsalongen ble tidligere eid av berlineren Ludwig.

Vi har noen fjonge frognerfruer som nekter å la seg bli behandlet av andre enn Ludwig

tester vi for tiden ut økoloJentene hos Salong Ludgiske produkter ved siden wig er stadig på kurs hos av de klassiske produktene samarbeidspartner Wella, våre. Men det er viktig å i tillegg til at de én gang i poengtere at vi ikke bare året reiser på frisørmesse tilbyr økologiske produki London. ter fordi at det er i vinden - Wella arrangerer trendakkurat nå, men at det også vision-visninger hvor vi VERONIKA ANDERSSON må fungere og tilfredsstille blir kjent med de komkunden like godt som de anmende hårtrendene, samdre produktene vi har, sier Veronika. tidig som vi får deltatt på farge- og klippekurs. Men for oss er det viktig å lære av hverandre også, og det I følge salongeier Veronika og fargespesialist Lisa gjør vi ved å dele erfaringer og tips, sier Lisa. er det myke farger og feminine frisyrer som er årets - Vi henter også mye inspirasjon fra Oslo by, såkalt høsttrend. - Etter en hard og kontrastfylt sommer streetfashion, og tar ofte en kikk på hårtrendene som på hårtrendfronten er det nå på tide å gå back to baakkurat nå befinner seg på for eksempel Grünerløkka sic. Gutta skal være dresskledde med barske frisyrer, kontra Majorstuen, sier salongeier Veronika. mens damene skal ha romantiske og myke hårklipper – gjerne med fargespill fra sommerens soldager, fortelBack to basic ler de to. Så, dersom du er en av dem som trenger et Salongen holder også på med et prøveprosjekt hvor de pust fra en stressende hverdag står jentene på Salong tester ut økologiske hårprodukter. Ludwig klare med massasjestol, dempet belysning - I dagens samfunn, hvor økt fokus på miljø er viktig, og fingere som ivrer etter å gi deg en himmelsk hodesamtidig som allergivennlige produkter er etterspurt, bunnsmassasje.

VIP MAGASINET 72


PORTRETT

REISE www.vipmagasinet.no 73


REISE PORTRETT Cruise i verdensklasse

Opplev det årlige cruiset opp Amazonaselven.

NORSK KVALITETSCRUISE

I VERDENSKLASSE Drømmer du om å oppleve eksotiske destinasjoner uten å stresse med leiebil og pakke kofferter i løpet av ferien? Da er et cruise med Fred.Olsen Cruise Lines noe for deg. Av MALINI GAARE BJØRNSTAD Foto FRED. OLSEN CRUISE LINES BARBADOS TOURISM AUTHORITY- UK

M

Behagelige skip – eksotiske destinasjoner ange som reiser på cruise ønsker et Fred. Olsen Cruise Lines har fire skip i flåten. Skipene avbrekk fra en stressende hverdag. er av en slik størrelse at de kan anløpe havner som -Man vil oppleve noe nytt, slappe ikke er tilgjengelige for mange av de større skipene. Et av, la seg skjemme bort av hyggelig eksempel er det årlige cruiset opp betjening Amazonaselven. og slippe å måtte tenke på hvordan daI følge Kleven representerer Fred. gene skal organiseres. Hos Olsen en spennende nisje i et stort oss er det meste tilrettelagt cruisemarked. fra det øyeblikket du befinner - Vi er stolte av å kunne tilby klasdeg på skipet, forteller Ingrid siske cruise slik det var den gang Kleven, assisterende manager denne ferieformen var forbeholdt i Fred Olsen Travel. de få. I tillegg til å anløpe meget Fred.Olsen Cruise Lines tilbyr eksotiske destinasjoner, er våre cruise i store deler av verskip intime og bidrar til å skape den. Hvert år kan man velge INGRID KLEVEN en hyggelig og behagelig stemning blant ca. 140 cruise med ulik blant gjester og mannskap. Innvarighet. - Hos oss kan du redningen bærer preg av kvalitet med fokus på kunst, oppleve eksotiske Amazonas, døsig luksus i Karibien, noe som gir skipene et individuelt inntrykk, forteller spennende destinasjoner i Afrika og Asia, storbyer som hun. Rio de Janeiro, Sydney og Dubai, og destinasjoner i Norden og Europa. Mulighetene er med andre ord mange, frister Kleven.

Hos oss er det meste tilrettelagt fra det øyeblikket du befinner deg på skipet


REISE PORTRETT Cruise i verdensklasse

Fred.Olsen Cruise Lines tilbyr cruise i store deler av verden.

Alle skipene har s v ø m m e b a s s e n g, jacuzzi, helsestudio og spa. INGRID KLEVEN

Opplevelser i kø

Et cruise skal blant annet gi den reisende mulighet til å oppleve, oppdage og nyte, skal vi tro Fred. Olsen Travel. - Det er fullpakket program fra tidlig om morgen til sent på kveld, men det er jo selvfølgelig opp til hver enkelt om man vil være med på de ulike aktivitetene eller ikke. Hver morgen har vi for eksempel ”walk a mile”, hvor de reisende går fem runder rundt på dekk sammen med en pådrivende trener, sier Kleven. I tillegg til fantastiske opplevelser i land, er livet ombord på skipet også en opplevelse i seg selv. - Alle skipene har svømmebasseng, jacuzzi, helsestudio og spa. Ellers har vi eget bibliotek og kortrom for de spesielt interesserte. Det arrangeres bridgeturneringer for de som ønsker det. Om kvelden, etter en bedre middag i en av våre restauranter, er det tid for show og underholdning, forteller hun videre. Fred.Olsen Cruise Lines ønsker at du som gjest skal føle at livet ombord er som å være home away from home. - Som sagt er skipene våre akkurat passe store, samtidig som de er intime nok til at gjestene kan bli kjent med hverandre og det

hyggelige mannskapet. Våre cruise passer derfor godt for de som reiser alene, sier Kleven.

Norgescruise

Dersom det store utland ikke frister, kan du bli med og oppdage vårt kjære Norge. Fred.Olsens skip tar deg med forbi fjorder og fjell langs hele norskekysten. - Norgescruise er et populært alternativ for dem som har blitt mettet på verdensdestinasjoner. Vi tilbyr også cruise til Baltikum med stopp i bl.a. Russland, Sverige og Danmark, og cruise med eksotiske naturopplevelser på Island og Svalbard, forteller hun entusiastisk. Fred. Olsen Travel arrangerer også mini-julecruise hvor årets destinasjon er den koselige byen Antwerpen i Belgia. - Det er mange som ønsker å gjøre noe originalt ut av julebordet og tar med seg kolleger på minicruise. I løpet av dette tre dagers cruiset kan man løsne litt på snippen og bli bedre kjent med hverandre i uformell sammenheng, samtidig som man får oppleve en vakker europeisk by, frister Kleven. Fred. Olsen Travel opplever at de som har vært på ett cruise ofte får smaken på cruiselivet og bestiller reise til en ny destinasjon relativt raskt etterpå. - Det å reise på cruise er noe helt for seg selv. Hvem ønsker ikke å bli forflyttet fra sted til sted uten å løfte en finger, spise god mat og dra på show om kvelden eller døse i armkroken til sin kjære mens man sitter på dekk og ser på solnedgangen?, spør Kleven og smiler. www.vipmagasinet.no 75


Charlotte Lotherington Molstad er innkommende agent, organisator og kjentkvinne. Hun har 10 års erfaring fra området og kan arrangere turer fra A-Å. www.charlotteandcompany.com

VIP MAGASINET 76


REISE PORTRETT Monaco i fornyelse og utvikling

Casinotårnet er Monacos mest kjente landemerke.

MONACO har bevart sin egenart!

Uttalelsen kommer fra Charlotte Lotherington Molstad! Hun har bodd og arbeidet i Syd-Frankrike i over 15 år, og har nylig avsluttet alle forberedelsene til programmet ”4-stjerners reise” fra Monaco som vises på TVNorge i høst. Av GUNNHILD BJØRNSTI Foto GUNNHILD BJØRNSTI, www.visitmonaco.com og www.monaco.me www.vipmagasinet.no 77


REISE Det er morsomt å organisere opplegg i Monaco. Det er god service og alt er litt ekstra stas. Grupper og firmaturer blir svært fornøyde. Ordet ”emerveillé” – henrivende på norsk, beskriver drømmeopplevelsen man har på fin restaurant i Monaco.

Monaco i fornyelse og utvikling

Bassenget i Les Thermes Marins har oppvarmet saltvann, og enorme panoramavinduer.

C

“Folk er blide og hyggelige, alle snakker med alle, enten om du møter en prins eller en håndverker.”

rimeligere. 2008 og 2009 var harlotte har jo stille, fordi mange amerimottatt norkanere og andre rike turske grupper i CHARLOTTE L. MOLSTAD ister uteble. Men fra 2010 Monaco i en gikk besøkstallet opp med årrekke. Hun 25%. Tour de France gikk også innom Monaco i år, en kjenner det lille landet svært godt, og god markedsføringsplan. er entusiastisk over mulighetene for unike opplevelser.

Hva særpreger Monaco i disse dager?

- Prins Albert II har rundet 50, giftet seg med en smellvakker pike fra Sør-Afrika og overtatt som statsoverhode. Han er miljøbevisst og opptatt av veldedighet. Dogmeskiftet går ut på ønsket om å fornye lilleputtlandet og gjøre Monaco til det nye Singapore i Europa. Det blir en god balanse mellom det sagnomsuste Monte Carlo med jetsettere og Casino, og et moderne Monaco. Vi ser allerede en røffere og kulere stil på restauranter, klubber og arkitektur. Landet er i en foryngelsesfase.

Hvilke mennesker kommer til Monaco?

- Nå tiltrekkes nye trendy mennesker, ”les branchées” som de kalles på fransk. Mange er yngre enn tidligere. Det er bygget et senter ved havna for de unge som kalles XBox, det viser at landet satser. Faktisk er Monacos byplan tegnet ut på nytt og bygget mer ut i havet, det er litt Shanghai-aktig.

Hvordan markedsfører landet seg?

- Monaco er dyktig på å selge seg selv, på en riktig måte. De vet hva de gjør. Selv om det var dårlige tider, solgte de ikke hotellrom og plasser til Formel 1

Hvordan er stemningen i Monaco?

- Monaco har en stilig og samtidig laid-back atmosfære. Folk er blide og hyggelige, alle snakker med alle, enten om du møter en prins eller en håndverker. Atmosfæren er avslappet, og folk vil ha det gøy. 90% franske går ut der, for Monaco regnes som classy i forhold til Frankrike. Og hele verden møtes, - landet er som en smeltedigel av kosmopolitter. Internasjonale firmaer har kontorer der, og det arrangeres kongresser, møter og events. Ellers setter den store yachthavnen visuelt preg.

Hvor går man ut på kvelden?

- Hele havneområdet er bygd om til et kult utestedsområde. Brasserie de Monaco med mikrobryggeri, er kjent. Der kan man smake på hjemmelaget øl. Black Diamond er populær club og restaurant, og hit kommer man på kvelden for å spise eller en drink. Der er det alltid liv. Like ved ligger Zest, en ny restaurant med butikk vegg-i-vegg som selger delikatesser. Ellers er La Rascasse en gammel traver i havna, kjent for avslappet, god musikk – stedet er alltid en hit. Moods Music Bar ved Casino, er stedet for levende musikk, de


REISE Casinobygningen har også restaurant og teatersal.

Det er luksus i Monaco og mer rustikke opplevelser i fjellene bak. Du kan kombinere glamour turen med fjellsport og fotturer.

Monaco i fornyelse og utvikling

Monaco er en helårsdestinasjon. Terrassen på Les Thermes Marins er populær.

FAKTA Restauranten på Les Thermes Marins serverer lett og smakfull gourmetmat.

Monaco er verdens nest minste land, etter Vatikanstaten. Monaco har eget postvesen, egen rettsvesen og helseavtale med Frankrike. Ikke EU medlem. Landet er kjent for sin sikkerhet. Man gå utendørs til alle døgnets tider, - trygt! Monaco er delt inn i bydelene Monaco-Ville (gamlebyen), La Condamine (havneområdet), Monte Carlo (viktigste boligområde og casinoet), Moneghetti (med eksotisk hage) og Fontvieille som ble bygd for 30 år siden, ut i havet. Prins Rainer var svært stolt av den bydelen.

Takterrassen på Hotel Fairmont (4 stjerner) har stort basseng og praktfull utsikt.

Styreform Konstitusjonelt monarki. Høyeste punkt Ligger 140 m.o.h. i sydskråningen av Mont Agel. 12 offentlige heiser fører folk opp og ned klippeskråningene. Innbyggere 32.000, hvorav 7.000 er ekte monegaskere. Statsborgerskap For å bosette seg i Monaco og søke om statsborgerskap, må man bevise god finansiell situasjon, og at man er et skikkelig menneske med god vandel. Priser Monaco har verdens dyreste eiendomsmarked. De beste eiendommene koster 68 000 dollar pr m2. Klima Monaco har over 300 solskinnsdager i året og klimaet er mildt.


Prins Albert bor i fyrstepalasset.

PORTRETT

Helikopter fra Nice til Monaco koter bare 100 euro, en opplevelse.

Monaco er kun 2,5 km2. Samme størrelse som Stavern og Central Park, i New York.

Innredningen i restaurant Louis XV minner om speilsalen i Versailles. Foto: B. TOUILLON

“Liker man golf, kan man spille på en 18 hulls bane med flott utsikt.”

har alltid konserter på kvelden. neskene, bilene og Casino. Så En nyhet for utelivet, er Buddha kan man stikke ned på Moods Bar i Casino mens Jimmy’z er like ved og høre på musikk CHARLOTTE L. MOLSTAD den legendariske nattklubben. etterpå. Rampoldi også like Og Sass cafe, en restaurant og ved Casino, ligger på Formel 1 pianobar, er svært kjent. Her sees italienere med tunge løypen ned mot løpssvingen, og gir legendarisk parisgullkjeder og dresser, og damer med dype utringinger – isk følelse med rød velur og gulldekor. Her gjelder ”se ja, selve essensen av Monaco! og bli sett”. På vei dit, ligger også japanske Maya Bar, med sushi – et kult sted. La Salière er en italiensk restaurant, med risotto og antipasti. Den er moderne med Hva vil du anbefale å se og oppleve Monaco? god stemning, og en av favorittrestaurantene til ral- Liker man golf, kan man spille på en 18 hulls bane lykjører Petter Solberg som bor her. Vil man oppleve med flott utsikt. For sol og velvære har Monaco flotte en 3 stjerners Michelin restaurant, ligger Louis XV til strender, Europas flotteste spa Les Thermes Marins, Alain Ducasse i Hotel de Paris. Lokalet minner om og shoppingmuligheter i verdensklassen. Vil man gå en Speilsalen i Versailles. Vil man ha et minne for livet, tur langs havet, start ved stadioen og Marriot hotell, anbefaler jeg La Bastide de Moustiers, Ducasse’s resog gå langs kysten til Plage Mala. Det er en kjempefin taurant i fjellene. tur, og Mala har solstoler og strandbar, - en paradisisk bukt. Man kan også leie båt, men det koster ca. 2500 euro dagen for en båt à la Sunseeker 50 fot. Men da kan Når er den beste tiden å komme? 8 personer komme til Nice og St. Trophez. - Monaco har behagelig klima hele året, det er aldri - For alle som elsker fart, arrangerer jeg også mulighet snø og aldri stekende hett. Få tenker nok på å dra til for å testkjøre på Formel 1 bane i Brignoles, Provence, Monaco på vinteren, men det startet med vinterturca 1,5 timer kjøretur unna. Det er en internasjonal isme her for 150 år siden. Gjennomsnittlig temperatur bane og det koster rundt 15000 pr person, - en opplever 12 grader fra november til mars, så kan man ofte else for livet. spise lunch utendørs med en lett jakke og solbriller. Og samtidig stå på ski samme dag i Alpene. Eller ta en svipptur til Italia for en herlig pastarett. Avstandene Hvilke restauranter finnes? er korte. Det er bare å komme og nyte livet her, avslut- Selve storstuen er Cafe de Paris på Casino-plassen, ter Charlotte. hit slenger alle innom. Man sitter og ser på alle menVIP MAGASINET 80

Les mer om hva som skjer i Monaco på www.vipmagasinet.no


REISE Monaco i fornyelse og utvikling

I mai foregår ATP tennisturnering, på Monte Carlo Country Club, - rene Ascot stemning og flotte luncher. Spennende å overvære!

Det vrimler av lekre bilder, mange er Ferrarier.

Monaco har akkurat publisert en ny hotellklassifikasjon, med 2, 3, 4 og 5 stjerners hotell. Tre har fått 5 stjerner, som Monte Carlo Beach, Metropole (på bildet) ogHotel de Paris.

HVA SKJER I

M O N A C O? JANUAR // Rally Monte Carlo, har holdt på i 60 år. Nettsiden

www.acm.mc beskriver dette og Formel 1 løpet, og hvordan man kjøper billetter. I 2011 er datoene 19.-23. januar. Noen dager før er det historisk Rally Monte Carlo, med samme løype. Det kommer veteranbilder fra hele Europa også Norge.

PÅSKE

// Flotte opptog i gamlebyen, og man opplever et annet

Monaco.

APRIL // ATP tennisturnering, på Monte Carlo Country Club, som ligger nesten på stranden. Ascot stemning og flotte luncher. Spennende å overvære, og det koster ikke mye å se kamper i de innlede innledende runder. Finalen er litt dyrere.

Sitroner henger på trærne, i januar! Den måneden går Formel 1 av stabelen.

MAI // Formel 1 finale. I 2011 er datoen 29.mai. ATP tennisturnering, på Monte Carlo Country Club, som ligger nesten på stranden. Ascot stemning og flotte luncher. Spennende å overvære, og det koster ikke mye å se kamper i de innledende runder. Finalen er litt dyrere. JUNI

// Sprangridning, internasjonalt stevne.

JULI

// Golden League (friidrettstevne), i bydelen Fontvieille.

JULI/AUGUST // VM i fyrverkeri. Book bord i havna, se fyrverkeriet derfra. En opplevelse. Kammermusikkfestival i nærliggende Menton eller i Prinsepalassets patio. SEPTEMBER/OKTOBER // Konferansemåneder. På Grimaldi Forum arrangeres seminarer, messer, konferanser. Kunstfronten skjer noe hele året.

Fra vinkjelleren til Hotel de Paris, der er det mye godt i flaskene.

NOVEMBER/DESEMBER // Tid for førjulstur, nydelig belysning i gatene, deilig mat på restaurantene. Julepakker fra hotellene til gjestene. Hva med julebordstur til Monaco?


PORTRETT

There are only 7 cruise lines with 20 vessels that can truly say they operate within the LUXURY cruise segment

Many aspire - few achieve.

VIP MAGASINET 82


PORTRETT

DESIGN Foto HÄSTENS

www.vipmagasinet.no 83


DESIGN PORTRETT Drømmesengen

DRØMMESØVN med håndlaget seng

Det finnes fremdeles noen der ute som ikke bryr seg om at det eksisterer maskiner som gjør alt dobbelt så fort. Sengemakeriet Hästens benytter seg nemlig av verdens mest unike maskineri – den er femfingret og bedre kjent som hånden. Av MALINI GAARE BJØRNSTAD Foto HÄSTENS

VIP MAGASINET 84


DESIGN PORTRETT Drømmesengen

www.vipmagasinet.no 85


DESIGN PORTRETT Unik kombinasjon

Hästens har siden 1952 gjort de kongeliges nattesøvn ytterst behagelig og luksuriøs.

I

... ikke minst kunstverket vårt Vividus, som jeg tør påstå er verdens mest behagelige og luksuriøse seng,

Köping, og eksporteres derfra en verden hvor tidog ut til kundene. - Fabrikken sklemma er hver- vår i Köping er av den gamle dagsfienden er beskolen, med knirking i gulhovet for god søvn, vene og sengemakere på rad og og det å våkne rekke. Her blir sengene laget opplagt til en ny på bestilling fra kundene, etter dag, vårt viktigste samme oppskrift som Hästens motvåpen. Den svenske sensengemakere har gjort i gengeprodusenten Hästens har erasjoner før oss, sier daglig i over 150 år håndlaget de ANNE MARIE COSMA leder Anne Marie videre. behageligste senger, kun bestående av naturlige materialer, nettopp for at du og jeg skal få den skjønnhetssøvnen vi trenger. Unik kombinasjon Det hele startet i 1852, da Pehr Adolf Jansson la grunnlaget for familiebedriften. I utgangspunktet var Produseres i Köping – selges i hele verden I de lyse og lekre lokalene til Hästens eneste rene kon- Hästens et salmakeri som lagde saler for hester, derav septbutikk i Norge, som ligger ved Rådhuset i Oslo, inspirasjon til bedriftsnavnet, men på denne tiden var står ekteparet Anne Marie og Terje Cosma klare til å det også vanlig at salmakerne lagde madrasser. veilede deg fram til drømmesengen. - Folket har blitt - I gamle dager ble det brukt halm i madrassene, men mye mer bevisste på hva de ligger på, og er opptatt Jansson utviklet en egen kombinasjon av hestehår, av både kvalitet og varighet. Vi kan tilby tre forskjel- ull, lin og bomull som viste seg å være mye mer belige type senger, alt ettersom hva behovet til kunden hagelig å sove på. Hästens har valgt å holde på denne er. Hos oss finner du kontinentalsenger, rammesen- tradisjonen, og kombinasjonen med madrassene og ger og stillbare senger, og ikke minst kunstverket fjærsystemet vi har i våre senger er det ingen andre vårt Vividus, som jeg tør påstå er verdens mest be- sengemakere som kan tilby, sier hun. Alle materialene hagelige og luksuriøse seng, forteller Anne Marie. Selv som benyttes er slitesterke og naturlige, og gjør at senom Hästens har etablert seg i over 30 land rundt om gen har lang levetid. - Bomull, ull og lin gjør at sengen i verden, produseres alle sengene i den svenske byen puster, er allergifri og har god oppsugningsevne.

VIP MAGASINET 86


DESIGN PORTRETT Unik kombinasjon

Bomull, ull og lin gjør at sengen puster, er allergifri og har god oppsugningsevne.

Alle materialene som benyttes er slitesterke og naturlige, og gjør at sengen har lang levetid.

Det er jo også litt gøy å tenke på at de svenske prinsessene kanskje har lekt Prinsessen på erten med sin Hästens-seng i tidlige barneår ANNE MARIE COSMA

www.vipmagasinet.no 87


Foto KIM ANDREOLLI

DESIGN Angela Missoni

DESIGN PORTRETT Utmerkelser

barneår, undres hun. I tillegg til å ha fått utmerkelse av de kongelige har Hästens gjort det sterkt på andre arenaer også. - Vi er alene om å ha fått samtlige senger godkjent i henhold til miljømerket Svanen, ØkoTex og Møbelfaktas kvalitetstester, skyter Terje inn. I følge det anerkjente designmagasinet Wallpaper er Hästens Sänger å regnes som The Haute Couture of The Bed Industry, og tidligere i år ga magasinet flere kjente utenlandske designere anledning til å style en Hästens-seng. Blant disse var den italienske motedesigneren Angela Missoni, arving til det tradisjonsrike og familiedrevne klesmerket Missoni, som nettopp tok utgangspunktet i H.C. Andersens eventyr om prinsessen på erten. - Det er flere grunner til at jeg tror Hästens er for senger hva Missoni er for fashion: begge har vi en sterk fortid og begge har vi utviklet et ikonisk mønster som Hästens ble tildelt designprisen 2010 for er gjenkjennelig over hele verUtmerkelser beste seng av Wallpaper, for rammesengen den. Samtidig deler vi en passion I 1952 ble Hästens for første Superia II. for innovasjon og å kunne tilby gang utnevnt til Kongelig Hofkunden det fremste av kvalitet, fleverandør av senger til den og komfort, har Angela Missoni fortalt til magasinet. svenske kongefamilien, og har siden den gang gjort de Hästens ble også tildelt designprisen 2010 for beste kongeliges nattessøvn ytterst behagelig og luksuriøs. seng av Wallpaper, for rammesengen Superia II. - Det - I anledning Kronprinsessebryllupet tidligere i år reer gøy å se at sengene våre blir tatt godt imot, og det designet vi den populære blårutesengen vår, som vi ga er nok liten tvil om at en god natts søvn på naturlige i bryllupsgave til Victoria og Daniel. Det er jo også litt materialer er noe vi alle drømmer om, avslutter Anne gøy å tenke på at de svenske prinsessene kanskje har Marie. lekt Prinsessen på erten med sin Hästens-seng i tidlige Om vinteren holder for eksempel ullen deg varm, mens den om sommeren gjør at det føles svalt for kroppen å ligge i sengen. Det er nettopp kombinasjonen av alle disse materialene, fra hestetaglet til den nordiske furuen, som gjør sengen slitesterk og robust, og derfor har en holdbarhet på minst 30 år. Hästens har også utviklet, og tatt patent på, et eget fjæringssystem. - Fjærene hos oss er varmebehandlet på en spesiell måte, som gjør at sengen er mer fleksibel og føyelig, samtidig som de kan bevege seg enda mer individuelt. Det er nemlig spenstigheten, utholdenheten og mykheten i fjærene som avgjør hvor behagelig nattessøvnen blir. Så dersom du har en partner som beveger seg mye i løpet av natten, slipper du heldigvis å bli berørt av dette, da fjæringssystemene er individuelle, forteller Anne Marie med et smil.

VIP MAGASINET 88


Angela Missoni tok utgangspunktet i H.C. Andersens eventyr om prinsessen p책 erten da hun designet denne sengen for H채stens.

DESIGN PORTRETT Angela Missoni

www.vipmagasinet.no 89


ARTESIO www.bildstein.com

Knowing what counts.

www.poggenpohl.com

Poggenpohl Studio Oslo, Lysaker Brygge 26, 1366 Lysaker, Tel. 67 10 43 20


GADGETS

Sony 3D TV TV: KDL-60LX900 - veiledende pris 45 000,Blu-ray-anlegg: BDV-IZ1000 - veiledende pris 9 000,For den virkelig store hjemmekinoopplevelsen i 3D dette året er kombinasjonen av TV-en Sony BRAVIA LX900 og Blu-ray hjemmekinosystemet BDV-IZ1000 et perfekt valg. LX900 i SIGNATURE-serien tilfører stuen en unik stil, og leverer 3D samt tilgang til et stort utvalg av online tjenester. TV-en har også Intelligent Presence Sensor med ansiktsgjenkjennelse for maksimal komfort og brukervennlighet. BDV-IZ1000 er et 5.1 alt-i-ett-system og kan vise 3D-innhold fra Blu-ray. Systemet har trådløse bakhøyttalere og er utstyrt med 1000W digital S-Master forsterker. Lyden kalibreres automatisk, og det brukes avansert teknologi for å gjenskape lyden man kjenner fra en kinosal. De som bruker iPhone- eller iPod touch kan dessuten laste ned en gratis applikasjon fra Apple App Store som gjør at enheten fungerer som en fjernkontroll. Både TV-en og Blu-ray hjemmekinoanlegget følger designkonseptet Monolithic Design. Monolithic Design betyr rene linjer, materialer av høy kvalitet og en minimalistisk, funksjonell stil for å gi stuen nytt liv.

Siemens nye vaskemaskin gjør nesten hele jobben for deg Det eneste du må gjøre er å legge i vasken og trykke på start. i-Dos identifiserer så vasken på graden av skitt og type tekstil, og vaskeprosessen tas hånd om automatisk. Tid, temperatur, vannmengde, ekstra tilførsel av vaskemiddel og antall skyllinger tilpasses deretter i de to automatiske programmene, et for bomull og syntetiske stoffer og et for mer ømtålige tekstiler. i-Dos rommer vaskemiddel til én måneds forbruk for en husholdning på fire, og doserer selv riktig mengde vaskemiddel. Så endelig kan du bruke tiden din på noe mer verdifullt enn klesvasken!


KULTUR

B B BB

VIP MAGASINET 92


BB IP V O

VEL E L P P

SE

VIP Opplevelse er vår nye faste spalte, hvor du i hvert nummer kan lese om utvalgte perler i Oslo. Vi drar på hemmelig oppdrag rundt omkring i byen, og ser på service, lokaler, stemning og hva som gjør stedet spesielt. Dette betyr at VIP Opplevelse er en uunnværlig guide til Oslos uteliv. Vi anbefaler ingen steder som ikke er verdt et besøk, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får en god opplevelse. www.vipmagasinet.no 93


VIP OPPLEVELSE Beer Palace

BEER PALACE

I denne utgaven av VIP Magasinet kan du lese om hvordan det gikk da vår journalist dro undercover på Beer Palace på Aker Brygge. Nederst i artikkelen kan du se hvor mange VIP Stjerner stedet fikk. Av IDA DAHL Foto BEER PALACE

D

et er alltid liv på Aker Brygge uansett årstid og tid på døgnet, men det er i den travle gaten på baksiden at stemningen alltid er på topp. Med flott beliggenhet rett ved siden av Peppes Pizza midt i gågata, ligger Beer Palace- et sted for ølkjennere, sportsinteresserte, og de som setter pris på flotte lokaler med stemning og sjel. Hvis du haster forbi forsvinner fasaden i mursteinen som kler de fleste bygningene på Aker Brygge, men hvis du stopper opp og ser nærmere etter vil du finne mange spennende detaljer.

sitte i en av de litt roligere avlukkene og nyte en kald øl i fred. Hver søndag kl. 19 er det quiz-kveld for den konkurranselystne. I første etasje kan du sitte på en av de mange barkrakkene, med levende lys på runde bord og snakke om hva du vil, uten å bli forstyrret. Eller du kan lene deg tilbake i en gammeldags Chesterfieldsofa og prøve ut de mange forskjellige ølmerkene.

“Her finnes øl fra alle verdens land.”

For B-en i Beer Palace står definitivt for øl, og det i et imponerende utvalg. Her finnes øl fra alle verdens land. Har du lyst på en en kinesisk øl? En tsjekkisk? Eller får du bare aldri nok av pils fra Storbritannia? Da må du avUtenfra ser Beer Palace legge Beer Palace et besøk. For IDA DAHL ut som en fransk bistro med sin det er ikke noe som heter å ikke store uteservering, blomsterkasser og steinkledde veglike øl på dette stedet. Er du usikker på hva du liker ger, men på innsiden minner stedet mer om en engelsk kan du melde deg på et ølkurs, hvor du får smake på pub. Men ikke la deg lure! Lokalene er utrolig gjennomforskjellige ølsorter og lærer blant annet om ølbrygging ført, og gir et inntrykk av å være en ekte Gentlemen’s og ølens historie. Club. På veggene henger hundrevis av øletikketter og gamle reklameplakater for øl og tobakk. I krokene er Jeg besøker Beer Palace en varm sommerkveld i ølflaskene linet opp, som i hulen til en ungkar. Møblene juli, og blir først overveldet av det store utvalget. Hvor er brune, med en vintage-look. Veggene er en blanding skal jeg begynne? Hele veggen bak baren ser ut til å av murstein og panel malt mørkt grønt, noe som gir være dekket av hundrevis av ølflasker. Heldigvis er en følelse av å være i en kjeller. Det er mange forskjelkveldens bartender både hyggelig og hjelpsom, og spør lige rom, og her finnes noe for enhver smak. I overetasganske enkelt om jeg vil ha en god øl. Han gir meg en jen kan du enten se på sport på en av de mange flatLeffe Dark på flaske, en mørk sterk-øl fra Belgia. Ikke skjermene, spille biljard, backgammon eller dart, eller et valg jeg ville tatt selv, men jeg blir positivt overrasVIP MAGASINET 94


VIP OPPLEVELSE Beer Palace

Beer Palace er stedet for øldrikkere.

ket. Ølen er god; smaken er tung og fyldig, men allikevel forfriskende. Ettersmaken er en smule bitter, og akkurat passe. Fargen på ølet er mørk brun, og den lukter søtt av malt og humle. Som forventet på Aker Brygge koster ølen over 70 kr. Dyre 33cl, men i dette området er ikke det til å komme bort fra.

Neste øl jeg vil teste er greske Mythos. Alle som har vært i Hellas har smakt Mythos, og derfor er det ekstra interessant å prøve klassikeren på bortebane. Fargen er lys, og skummet er hvitt og fint. Den lukter litt søtt. Smaken er mild og god med et hint av sitrus, men dessverre litt kjedelig. Den havner i samme klasse som andre typiske sommerøler. Det positive er at de er lettdrikkelige og forfriskende. Det negative er at de er lite minneverdige og ofte smaker likt. Med en skive lime i denne kan jeg forestille meg at den smaker helt likt som Tuborg Lime Cut. Det er vel sant som de sier, at lokalt øl smaker best. Heretter holder jeg meg til Mythos når jeg besøker de greske øyer. Etter denne skuffende åpenbaringen bestemmer jeg

meg for å være ekstra vågal, og bestiller en kinesisk øl. Flasken er grønn, og på etiketten står det Tsing Tao (jeg lærer senere at det uttales ”Ching-dow”). Denne ølen er kjent som det beste ølet i Kina, men alt det sier meg er at kineserne ikke kan så veldig mye om øl. Smaken er flat og tam. Konsistensen er tynn og utvannet. Det eneste jeg sitter igjen med er en meget bitter ettersmak som

ikke gir seg. Skuffet igjen! For å få bort smaken kjøper jeg en boks med chillinøtter, som etter min mening er snacks som kun skal spises ved siden av øl. Chillinøttene fra Beer Palace er sterkere enn vanlig, og veldig gode.

Den siste ølen jeg prøver kommer hele veien fra Mexico, og heter SOL. Den er oppfinnsomt nok oppkalt etter solen, og serveres med en skive lime. Den er passe frisk og lettdrikkelig, men limen dominerer det meste av smaken. I en blindtest ville jeg ikke kunnet skilt den fra Corona. Men jeg er fornøyd, for ølen passer fint til en varm sommerkveld som denne. Ølutvalget på Beer Palace er kanskje det beste i

Oslo, og min favoritt i kveld er Leffe Dark fra Belgia. Hvis du besøker Beer Palace og tror du ikke liker øl, så stol på at bartenderen finner noe for din smak. De har også et utvalg av alkoholfrie drikkevarer, hvis du foretrekker det. Sørg for å spørre deg fram, og ikke gi deg etter det første glasset. Selv om Beer Palace kan virke som et sted for gutta passer det fint for andre også. Stedet er åpent på dagen for den som vil ta en kaffe i fred, og hver kveld for alle som setter pris på god stemning, livlige diskusjoner og, ikke minst, en kald pils. Jeg kommer gjerne tilbake hit!

VURDERING BBBBB


KULTUR Ullevaal Business Class

SPORTY RELASJONSBYGGING På Ullevaal Business Class kan du mikse business og pleasure, og nyte sosialt samvær med dine forretningsforbindelser over en bedre middag, eller en kald øl, mens gutta på banen briljerer med fotballen.   Av MALINI GAARE BJØRNSTAD Foto ALEXANDER HOLM

P

å begynnelsen av 90-tallet, samtidig som Norge begynte å gjøre det bra på fotballbanen, ble Ullevaal Business Class (UBC) etablert. -I 1996 ble det et AS og heleid datterselskap av Norges Fotballforbund. UBC ønsker å være en arena hvor man kan pleie kontakt med kollegaer og businesspartnere samtidig som man kan oppleve ekte fotballglede, forteller Harald Ensrud, salgssjef i UBC.

Egne losjer

Ullevaal Stadion har de siste årene gått igjennom en oppussingsfase, og dette ser man på det lyse og innbydende interiøret som omgir en når man besøker stadion. - Vi har interiørmessig valgt å holde oss på det moderne og lyse plan, og er veldig fornøyde med lokalene våre slik de fremstår i dag, sier salgssjefen. For dem som liker å mingle er VG-tribunen stedet å være. Her kommer man tett innpå det som skjer på banen, samtidig som man kan sosialisere seg med andre gjester, mens det serveres en fingermatbuffet. På DnB NOREt VIP-medlemskap i HARALD ENSRUD tribunen er det mulig å nyte et UBC gir deg en rekke fordebedre tre retters måltid med ler slik at du og dine medardine kollegaer. Dersom du velger VIP-pakken, hvor beidere kan nyte noen velfortjente timer i sosialt lag, man får egen firmalosje, kan du nyte en tilbaketrukket enten det er under en fotballkamp eller på en konsert. middag med kollegaer og businesspartnere, samtidig - Firmaene har fast bord i et av våre lokaler, og VIPsom man har kort vei til den stemningsfulle tribunen. plasser på tribunen med gode skinnseter med armlener Firmaene kan benytte seg av losjene utenom kampdaog koppholder. I tillegg har de egen VIP-inngang, får ger også. - Vi tilbyr medlemmene våre å bruke losjene kampanalyse før kampen av fotballprofiler og blir sersom møterom ellers i året. Så dersom det skulle være vert av hyggelige og blide servitører opplyser Ensrud. behov for et sted hvor man kan holde møte er det bare å bruke privatlosjen.

Dersom du velger VIP-pakken kan du nyte en tilbaketrukket middag med kollegaer og businesspartere

VIP MAGASINET 96


PORTRETT KULTUR Ullevaal Business Class

Nyt et herlig mültid, kombinert med førsteklasses utsikt og service. www.vipmagasinet.no 97


KULTUR Ullevaal Business Class

Den sirkelformede baren passer perfekt til utstillinger og kick-offs.

Underveis får man selvfølgelig personlig service av våre medarbeidere HARALD ENSRUD

VIP MAGASINET 98

Komfortable skinnseter med koppholdere og armlener venter på VIP-tribunen.


PORTRETT KULTUR Ullevaal Business Class

Velger dere VIP-pakken får dere en egen firmalosje og kan nyte en tilbaketrukket middag med kollegaer og businesspartnere.

For omreisende VIP-medlemmer kan UBC friste med gunstige priser hos det nyoppussede Thon-hotellet som ligger vegg i vegg med stadion.

Kurs og konferanse

i Restauranten står det dekket opp til lunsj for kursdeltakerne dersom det er ønskelig, forteller Ensrud.

Det er ikke bare

for de voksne at VIP-medlemskapet er gunstig. Ullevaal Business Class arrangerer nemlig ”Barnas Dag på Ullevaal ”, hvor medlemmene kan ta med seg sine egne barn og se på landslaget trene. - I mai i år inviterte vi barn og voksne til å se på Drillo trene landslagsgutta før hjemmekampen mot Montenegro. Det var en fantastisk stemning: is og pølser gikk ned på høykant og jubelen sto i taket da fotballgutta kom ut for å signere bilder og ta lagbilde med barna, forteller Ensrud.

I november i fjor sto den 660 kvm store UBC-salen ferdig, og kongressalen kan skilte med tipp topp moderne lyd- og lysutstyr. Salen kan brukes både til konferanser, banketter, messer og events. - Vi er veldig stolte av å kunne skilte med å være et av Norges største kurs- og konferansesentre, og kan tilby hele 44 møte- og konferanserom. Alt etter kundens behov. Vi har UBCsalen med kapasitet til 800 I stedet for rød løper har HARALD ENSRUD personer og kan deles i tre, Ullevaal Business Class lagt Colosseum som med videofram grønne matter som på vegg, plasmaskjermer og sirkelformet bar som passer en artig måte illustrerer hvilket miljø vi befinner oss perfekt til utstillinger og kick-offs, auditoriumet Kii, og i følge salgssjefen er det rom for en uformell holdnoteket som passer perfekt til å holde pressekonferanser ning selv på VIP-nivå. - For mange år siden var det og foredrag i, UBC-Loungen som er et elegant møtelosånn at du fikk låne et slips i døra dersom du ikke hadkale med eget kjøkken slik at man kan kokkelere og de det på deg da du ankom UBC, men heldigvis har vi servere gjestene sine, og til sist, som nevnt tidligere, løsnet litt på snippen nå og setter pris på en litt mer Firmalosjene som er et mindre møterom med en sjaruformell stemning blant VIP-medlemmene våre, avmerende utsikt til fotballbanen. Underveis får man slutter han. selvfølgelig personlig service av våre medarbeidere og

Vi er veldig stolte av å kunne skilte med å være et av Norges største kursog konferansesentre

www.vipmagasinet.no 99


KULTUR PORTRETT VIP Credit Card

Petter Syversen er eier og daglig leder av VIP Credit Card

Du får blant annet 10-50% rabatt hos mange av Norges ledende merkenavn innen sitt felt, rabatten trukket ifra før du betaler og gratis inngang på populære utesteder.

100 VIP MAGASINET


VIP

KULTUR VIP Credit Card

CREDIT CARD FOR LIVSNYTERE Av IDA DAHL Foto ALEXANDER HOLM

D

et å handle på kreditt er ikke noe nytt, og det er heller ikke uvanlig å ha et kredittkort i lommeboka. Mange assosierer dessverre kredittkort med gjeld, fristelser og dårlig samvittighet. Så hva skal man gjøre når man vil leve det gode liv, men ikke vil bli en gjeldsslave? Som eier og daglig leder av VIP Credit Card har Petter Syversen svaret. Han presenterer et kredittkort som er gratis å anskaffe, gratis å bruke, og som gir kunden fordeler og rabatter i flere eksklusive affærer. For han er det viktig at kortet er nyttig, morsomt å bruke og at det blir en naturlig del av hverdagen. Samtidig skal det være eksklusivt, og gi kunden den rette VIP-opplevelsen. Det er ingen startavgift eller årsavgift på kortet, og det gir inntil femti dagers rentefri kreditt. Men det er ikke enda et nytt ”alt-i-ett-kort”. VIP

Credit Card tar sikte på å velge sine fordelspartnere med omhu, slik at kunden kun mottar det beste fra hver bransje. Denne ordningen vinner alle på; det blir lettere å handle for kunden, fordi butikkene allerede er sortert; fordelspartnerne slipper å se alle sine konkurrenter på ett kort; og VIP Credit Card kan være stolte av å tilby noe som er unikt og eksklusivt. Med VIP Credit Card skal kunden få et mye større og bedre fordelsprogram enn det andre kredittkort kan tilby. Du får blant annet 10-50% rabatt hos mange av Norges ledende merkenavn innen sitt felt, rabatten trukket ifra før du betaler og gratis inngang på populære utesteder. Noen av fordelspartnerne VIP Credit Card samarbeider med er blant mange andre Elixia,

Bølgen&Moi, Adam og Eva frisør, La Belle Sole og Høyer. Høyer er VIP Credit Cards nyeste kunde, og en viktig en sådan. En meget eksklusiv klesbutikk som fører de største, internasjonale merkene. Høyer finnes flere steder i Norge, blant annet på Eger Karl Johan, Norges største High-end motehus.

VIP Credit Card passer for alle som er opptatt

av skjønnhet, shopping og livsstil, samt helse, trening og reise. For å anskaffe et VIP Credit Card må du være kredittverdig. Deretter er det bare å gå inn på hjemmesiden og bestille. Første gang du bestiller mottar du en velkomstgave til en verdi av over 2000 kroner. Pakken inkluderer blant annet en hudpleietime hos Wahwah Skin Trim, et produkt fra Linda Johansen, tre gratis magasiner fra enten HENNE eller Autofil og mer. Alt fra velkomstpakken, til designet på kortene, til konvoluttene de ankommer i skal være eksklusivt og gjennomført. Det må være høy standard på alle tjenester og produkter, og fordelspartnerne må være landsdekkende i størst mulig grad.

På grunn av det brede spekteret og designet på

kortet vil man alltid ønske å ha det med seg. Det gir en følelse av stil og klasse, og det skal være kult å ha i lommeboken. VIP Credit Card er VISA-basert, og kan brukes over hele verden. Kortet gir også gratis reiseforsikring, slik at en hver livsnyter kan bruke det uansett hvor de befinner seg. VIP Credit Card jobber kontinuerlig med å utvikle det eksisterende konseptet med gode fordeler. De er stolte av å presentere det mest unike fordelsprogrammet i hele Norge. www.vipmagasinet.no 101


Gazas Tårer

KINOPREMIERER

Kinopremiere 05.11.2010

Tron: Legacy Kinopremiere 17.12.2010

Sam Flynn er en teknologikyndig mann på 27 år, som er opphengt i å finne sin far, Kevin Flynn, som forsvant på mystisk vis for 20 år siden. Kevin var en gang kjent som verdens dyktigste videospillutvikler. En dag mottar Sam et signal som bare kan ha vært sendt fra faren, og drar for å undersøke. Plutselig blir han dratt inn i det visuelle cyber-universet Tron, en verden faren selv har skapt, og hvor han har vært fanget siden han forsvant. Kevin og Sam legger ut på en farlig flukt gjennom verdenen som har blitt langt mer avansert siden den ble skapt.

Gazas Tårer er en dokumentarfilm som handler om ettervirkningene av Israels angrep på Gaza-stripen i 08/09. Vi følger en liten jente og en liten gutts to forskjellige, men like fullt grusomme, historier. Vi møter også deres familie og slektninger. De to barna er ikke opptatt av hevn og viser ingen bitterhet – de er tvert i mot opptatt av fremtiden og av å jobbe for en bedre verden. Filmen inneholder sterke bilder fra krigen, og vi kommer tett innpå både skadde og døde.

Sykt lykkelig Kinopremiere 05.11.2010

The Rum Diary Kinopremiere 26.12.2010

The Rum Diary er basert på boka med samme navn, skrevet av den amerikanske forfatteren Hunter S. Thompson. Johnny Depp dukker opp i hovedrollen som Paul Kemp, en freelance journalist som flytter fra New York til San Juan for å skrive for en falleferdig avis. Paul blir utfordret på mange måter, og finner seg selv midt i blant en gruppe tapte sjeler, alle oppsatt på selvødeleggelse. Thompson er kjent for å skrive bøker som blander fakta og fiksjon, og hvis du likte Frykt og avsky i Las Vegas kommer du til å like denne også.

VIP MAGASINET 102

Sykt lykkelig er en norsk komedie, som handler om utroskap, hvite løyner og blowjobs. Kaja er en evig positiv dame, til tross for at mannen hennes heller vil være sammen med gutta enn henne, og at han nekter å ha sex med henne fordi hun ”ikke er spesielt attraktiv lenger”. Men slik er det bare! Alt går bra, helt til det perfekte paret flytter inn i nabolaget. Det blir vanskelig å holde følelsene i sjakk, og det nye naboforholdet åpner en ny verden for Kaja. Når julen ringer inn blir det klart at ingenting kan bli som før igjen.

Av IDA DAHL


VIP Credit Card gir deg helt unike fordeler. Rabatter på shopping, restauranter, skjønnhetspleie, trening, fri inngang på de mest populære utestedene, meget gunstig mobiltelefonabonnement og mye mer. Rabatter på 10-50% blir trukket ifra før du betaler. 1. Norges beste og mest eksklusive fordelsprogram

VIP Credit Card Svarsending 2011 0091 OSLO

Gratis å anskaffe Gratis å bruke

2. VISA kredittkort som er 100% gebyrfritt og gratis å bestille 3. Velkomstgaver til alle nye medlemmer

Bestill ditt VIP Credit Card på

www.vipcredit.no

Nominell rente: 20,8% Årlig effektiv rente (ved 10.000 kr): 22,9%

www.vipmagasinet.no 103


KULTUR Underholdning

MUSIKAL Mamma Mia, Oslo Spektrum

Spilles 28. - 31. oktober Denne gang skal originalversjonen av Mamma Mia framføres i Oslo. Historien utspiller seg på en gresk øy, og handler om en jente som prøver å finne faren sin. Problemene oppstår når hun finner ut at det er tre mulige fedre…

BALLETT

Billetter kan bestilles på nett.

KONSERT Mesteraften 2010, i Den Norske Opera

Stykket spilles fra 29. oktober-18. november

A-ha,

Oslo Spektrum 2.-4. desember

Det er 25 år siden a-ha slo igjennom med ”Take on me”, og nå takker de for seg. For å feire en utrolig karriere legger de ut på sin siste verdensturné, ”Ending on a High Note”. a-ha har valgt å gi seg mens de er på topp, så kvelden i Oslo Spektrum blir en blanding av både nye og gamle slagere.

Denne kvelden samler de beste danserne seg til den beste musikken, med de beste koreografene i kulissene. Stykket er et innblikk i ballettens utvikling, hva som har revolusjonert dansen og ikke minst en opplevelsesrik reise. Koreografer: Glen Tetley, William Forsythe og Jirí Kylián


PORTRETT KULTUR Figaros Bryllup

OPERA Figaros Bryllup, i Den Norske Opera Figaros Bryllup er en komisk opera, som handler om tjeneren Figaro som skal gifte seg med Susanna. Handlingen utspiller seg på et slott i Spania på slutten av 1700-tallet. Det viser seg at greven er forelsket i Susanna, og krever å få tilbringe bryllupsnatten med henne. Herifra er det en lang rekke misforståelser og forviklinger som gjør stykket hylende morsomt. Musikk: Mozart 15. oktober – 15. november

www.vipmagasinet.no 105


KULTUR

TEATER

Reisen til Julestjernen, Nationaltheateret

Spilles 3. november-31. desember I år kan du se Reisen til Julestjernen igjen, denne gang med nye kostymer, ny scene og ny regissør. Den enkle historien om Sonja som gjør alt hun kan for å redde julestjernen ligger dypt i våre hjerter, så istedenfor å se den russiske versjonen på TV på julaften – hvorfor ikke dra på teater?

JULEMARKED Bondens Julemarked, Bogstadveien/Vibes gate, Majorstua 18. desember

Et hyggelig julemarked, hvor du kan kjøpe både julegaver og ingredienser til julematen. Av matvarer får du kjøpt blant annet økologisk pinnekjøtt, svineribbe, bakevarer, ost og økologisk honning. Samt mye annet! Økologisk pinnekjøtt, svineribbe, julepålegg, karbonader av viltkjøtt, ferdigpakket gavepakninger, ost, økologisk honning, økologisk eplemost, bakevarer, røykt laks, lutefisk og rakefisk.

VIP MAGASINET 106


KULTUR

LATTER Julelatter 2010, Latter

27.oktober- 18.desember Hva skjer når fire av landets morsomste standup-komikere trår inn på scenen sammen? Da ligger det meste til rette for en latterlig aften på Latter på Aker Brygge. Med: Anne-Kat. Hærland, Dagfinn Lyngbø, Are Kalvø og Nils Ingar Aadne.

OPERA Nøtteknekkeren, Den norske opera

25. november- 23. desember I år kan du se Reisen til Julestjernen igjen, denne gang med nye kostymer, ny scene og ny regissør. Den enkle historien om Sonja som gjør alt hun kan for å redde julestjernen ligger dypt i våre hjerter, så istedenfor å se den russiske versjonen på TV på julaften – hvorfor ikke dra på teater?

Eller er du lei av jula? Oslo reptil museum holder åpent helt til 28. desember, og her kan du se foring av slanger og øgler hver tirsdag klokken 17.00. www.vipmagasinet.no 107


PORTRETT

GOURMET

VIP MAGASINET 108


GOURMET PORTRETT

ORO

Et ærlig kjøkken

RESTAURANT OG BAR – ET ÆRLIG KJØKKEN

Godt plassert mellom Aker Brygge og Karl Johan ligger ORO restaurant og bar. Med sine tidløse lokaler, solide menyer og anerkjente kokker på kjøkkenet, har stedet overlevd både finanskrisen og eierskifte. Av IDA DAHL Foto ALEXANDER HOLM

D

a restauranten åpnet for ti år siden mottok den innen kort tid en stjerne fra Guide Michelin, og beholdt den i flere år. Det er i dag kun fem restauranter i Norge som har en stjerne i Michelinguiden, så det sier ganske mye om restaurantens standard.

under stjernen. BibGourmand betyr ”god mat til en billig penge,” og er i følge Ness den beste tittelen ORO kunne fått, fordi den trekker flest kunder.

Da Terje Ness tok gull i kokkelering for mer enn ti år siden, var han midt i startfasen til det som skulle bli ORO Restaurant. På den tiden skulle restauranten være et middelhavskjøkken. Problemet var bare at han ikke hadde funnet noe passende På kjøkkenet står blant navn. Ness ønsket et navn som skulle andre internasjonale kokk være enkelt å si, enkelt å huske og det Terje Ness, som er kjøkkenmåtte fungere internasjonalt. På en sjef og deleier av ORO resreise til Mallorca like etter å ha motIDA DAHL taurant. Han har lang erfartatt gullmedaljen, fant han endelig ing innen restaurantbransjen, og er stolt innehaver av sin muse. En fra lokalbefolkningen fortalte han at ORO flere prestisjetunge utmerkelser. Han har blitt kåret til er det spanske ordet for gull, og ettersom Ness ikke var årets kjøkkensjef for sitt arbeid på Bagatelle, og vunredd for å spille på sin nyvunne tittel, passet det pernet Bocuse d’Or, som er det uoffisielle verdensmesterfekt. Det var både symbolsk og enkelt. I tillegg førte et samspill av gulltitlene til ekstra oppmerksomhet rundt skapet i kokkekunst. I dag eier han flere restauranter nyåpningen, både fra medier og offentligheten. Ness i Oslo-området, blant andre Haga i Bærum, som også har mottatt en stjerne fra Guide Michelin. ORO ressolgte ORO i 2004, men kjøpte det tilbake igjen i 2009 taurant har i dag tittelen BibGourmand, som er nivået sammen med Rune Pal.

Det er i dag kun fem restauranter i Norge som har en stjerne i Michelinguiden

www.vipmagasinet.no 109


PORTRETT GOURMET En smaksopplevelse

ORO er et todelt sted, med en restaurantavdeling og en bar- og grillavdeling. Når man går gjennom dørene til ORO, kommer man først inn i baren. Her er det både langbord og enkeltbord, og i midten av rommet står den store baren. Stedet er tilrettelagt slik at man både skal kunne ta seg en kjapp lunsj, eller drinker om kvelden. Rune Pal er mannen som har ansvaret for baren, i tillegg til å være deleier og kjøkkensjef. ORO bar og grill er et uformelt sted, hvor man kan spise lunsj seks dager i uken, og dessuten få småretter og rustikk mat tilberedt på kullgrill. Baravdelingen passer for alle, og er åpen hele dagen. Restaurantavdelingen trekker flere businessmennesker, og er mye mer firmabasert. Her kan man nyte tre- til niretters middag, med tilhørende vinmeny. Lokalene her er mer lukket, men allikevel enkle og tidløse. Møblene er lyse og står i kontrast til gulvet som er dekket av fliser i mørk stein. Det hele gir et veldig luksuriøst inntrykk. Kjøkkenet er åpent, slik at gjestene kan se kokkene i aksjon. ORO restaurant har ingen ting å skjule!

VIP MAGASINET 110

Menyen er sesongbasert,

og for tiden serveres det mye fisk og vilt fra Norge. Terje Ness er opptatt av gode, norske råvarer, og mener at fisk og skalldyr fra Norge er noe av det beste som finnes. På menyen står også lam, kylling, hjort og rype, alt fra Norge. På ORO restaurant skal en torsk være en torsk – det skal ikke gjøres for mye med råvarene, fordi det kan ødelegge smaken. Gjestene skal kunne se, lukte og smake at det er fisk de har fått servert. Ness er opptatt av rene og intense smaker, gjerne en kombinasjon av bitre, søte og sure smaker som gjør harmonien rett. Men råvarene må ikke nødvendigvis være økologiske. Mange forbinder økologisk mat med dyre varer, så for å beholde en bra pris har Ness valgt og framfor alt fokusere på rene produkter. Men det betyr ikke at han ikke er opptatt av leverandørene. ORO restaurant jobber tett med lokalleverandører som leverer det beste fra hele Norge. Det skal være et ærlig kjøkken, der gjestene vet hva de får. Vin er også en viktig del av smaksopplevelsen, og derfor er det utarbeidet vinmenyer som gjestene kan bestille til maten. Ness vil at gjestene skal få en spesiell opplevelse de ikke glemmer i form av en god kombinasjon av mat og vin.


GOURMET PORTRETT En smaksopplevelse

Her kan du nyte en tretil niretters middag, med tilhørende vinmeny.

www.vipmagasinet.no 111


GOURMET En smaksopplevelse

Dette gjør at gjestene får en helt spesiell opplevelse når de besøker ORO. IDA DAHL

På ORO restaurant er det ofte stamgjester, forret-

ningsmennesker og en og annen kjendis. Disse gjestene vet som regel hva de går til, og stoler på at kelneren velger ut noe som passer både deres smakssans og lommebok. Ness vil gjerne innfri alle budsjetter, og har derfor menyer i flere prisklasser. Signaturrettene som serveres passer best for de som vil spandere litt ekstra på måltidet, men gjestene kan også velge mellom faste flere-retters menyer eller plukke enkeltretter. Kelneren anbefaler vin som passer til hver enkelt rett, men man kan selvfølgelig også velge selv. På den måten kan hver eneste gjest tilpasse sitt måltid, og gjøre det til en fornøyelse. I baren er det en kombinasjon av nye gjester og stamkunder, og her er det enda større mulighet for å plukke og velge selv. På menyen står alt fra sandwicher til blåskjell dampet med chili til grillet svinenakke.

Terje Ness ser

på ORO restaurant som ”babyen sin”, og har lagt mye av sjelen sin i stedet. Dette gjør at gjestene får en helt spesiell opplevelse når de besøker ORO. Stedet har utviklet seg mye, men er allikevel det samme stedet som da det åpnet for ti år siden. Alt fra menyen til kunsten på veggene skifter i sesongene, men mannen bak det hele består. Terje Ness vet å utnytte sin status for å skape publisitet, og avslører at han har et nytt prosjekt på gang. En Fine Dining Gourmet restaurant som åpner i mai 2011. Det blir den sjette restauranten hans, og det betyr at han har funnet nøkkelen til suksess. Gjester som vil ha en smakebit av suksessen eller bare er nysgjerrige på mannen bak det hele kan ta turen innom ORO restaurant og bar. Bon apetite!

VIP MAGASINET 112


GOURMET PORTRETT En smaksopplevelse

www.vipmagasinet.no 113


GOURMET The Whisky Bar

Whiskyekspert Derek Brown

VIP MAGASINET 114


GOURMET The Whisky Bar

Whiskysmaking på

The Whisky Bar VIP redaksjonen ble invitert på whiskysmaking med whiskykjenneren Derek Brown. The Whisky Bar stod for arrangementet hvor vi lærte om hvordan du lager whisky, litt om whiskyens historie og om Skotlands nasjonalwhisky: The Famous Grouse. Av IDA DAHL Foto ALEXANDER HOLM

T

ning jubileet til The Famous Grouse. Merket feirer å he Whisky Bar er en liten bar i Rådha vært Skottlands mest solgte whisky i tretti år, og husgata, og som navnet sier spesiahar i den anledning introdusert en limited edition juliserer de seg på whisky. Whisky er bileumsflaske. en voksende trend både hos menn og kvinner, og det åpner stadig nye Dagens whiskyekspert er Derek Brown som har whiskybarer rundt omkring, både i kommet helt fra Skottland for å introdusere jubileOslo og i resten av Norge. The Whisky Bar åpnet i umsflasken, samt noen klassikere. Brown har jobbet mai i år, og er dermed relativt ny. Baren ligger ved med varemerket The Famous Grouse siden 1996, og siden av Dubliner Folk Pub, og det går an å bestille har spesialisert seg på merkets hiset lite måltid fra Dubliners kjøktorie og arv. Han er lidenskapelig ken. Daglig leder av The Whisky opptatt av sitt arbeid, og gir oss en Bar, Eirik Jakobsen, mener at kjapp innføring i merket. Logoen til folk interesserer seg mer og mer The Famous Grouse (”den berømte for spesialiserte varer, og blir rypa”), er som navnet tilsier et bilde mer kravstore. Derfor er de anav en rype, og rypefiguren blir brukt satte utdannet og kvalifisert til å både som maskot og i diverse reklasvare på spørsmål og til å selge mekampanjer. Merket er kjent som whisky. Jakobsen forteller videre Skottlands nasjonalwhisky, og ligger at de importerer mye whisky også på topplista i hele Skandinavia. selv, og har flasker i baren som VIP-redaksjonen fikk smake på noen ikke finnes noen andre steder i IDA DAHL av merkets etablerte whiskyer, samt Norge. Whiskyen kommer hojubileumswhiskyen som har vært lavedsakelig fra Irland, Skottland, gret i hele tretti år. The Famous Grouse har noen tunAmerika, Sverige og Japan. Det er en veldig blandet ge whiskytyper hvor man virkelig kan kjenne røykskundegruppe som kommer til The Whisky Bar. Noen maken, men også noen lettere varianter som har blitt kommer for å hygge seg, noen er bare nysgjerrige og populære hos det kvinnelige kjønn. Det er få ingreditorsdager og fredager er det ofte forretningsfolk som enser i whisky, så smaken kommer hovedsakelig an på kommer innom for å ta et glass etter jobb. Et glass hvor lenge whiskyen blir lagret i, hvor lenge bygget whisky koster alt fra førti kroner til to tusen kroner. det brygges på blir tørket, kildevannet det blir blanI blant arrangeres det whiskysmaking i baren, for å det med og hvilke eikefat som benyttes. The Famous presentere nye eller gamle flasker. Det er et slikt arGrouse er spesielt nøye på å velge sine eikefat, fordi rangement VIP redaksjonen ble invitert til, i anled-

Whisky er en voksende trend både hos menn og kvinner

www.vipmagasinet.no 115


GOURMET The Whisky Bar

The Whisky Bar

whisky og ikke øl fortsetter prosessen med destillering. Destilleringen foregår i to store kopperkjeler, og skjer to ganger. Etter første gang har vi en alkohol på rundt 20 prosent, og etter andre gang har vi en sprit på 70 prosent. Spriten tappes deretter på eikefat. Neste steg er modningen. Spriten må lagres i minst tre år for å få lov til å hete whisky, og det er fra eikefatene spriten får fargen, karakteren og mye av smaken. The Famous Grouse er som nevnt ekstremt nøye når de velger nye eikefat, og benytter som regel sherryfat, det vil si at karene har Det å fremstille whisky blitt brukt i sherryproduker en kunst, og prosessen tar sjon. Før spriten helles på blir årevis. Maltwhisky, den oppfatene brent på innsiden, for å rinnelige whiskytypen, går gi god smak. For at whiskyen igjennom en prosess med syv skal bli riktig god kreves yttrinn. Det er et mysterium terligere 10-15 års lagring. hvordan whiskyen får sin fylEik er en porøs tresort, som dige smak, med tanke på at puster inn atmosfæren fatet det kun er tre ingredienser; ligger i, noe som betyr at det vann, gjær og bygg. IDA DAHL lokale lagringsmiljøet har mye å si for den ferdige whisOm vi skal forstå whiskykyen. Det siste steget er flasketappingen. Som regel ens smaksrikdom, må vi se på de tusen år gamle tradiblandes et stort antall fat sammen i et enormt kar, og sjonene, håndverket og teknikken som ligger bak. Det deretter fraktes whiskyen til tappingsanlegget. første steget i prosessen er malting. Etter at kornet er det er så mange faktorer som påvirker eikens bidrag til whiskyen. Noen av faktorene er klimaet der eiken har vokst, årringenes tetthet, alder ved felling, hvordan plankene har blitt tørket og hvor mange ganger fatet har blitt brukt tidligere. Det som skiller The Famous Grouse fra andre whiskyprodusenter er at de er såpass nøye med valg av fat, at whiskyen ikke kjølefiltreres og at den ikke blir tilsatt farge. Dette er ganske vanlig blant andre produsenter, men det ødelegger mye av smaken.

Under prøvesmaking av whisky har det vist seg at kvinner har mer utviklet lukte- og smakssans enn menn.

høstet, blir det renset og bløtlagt i kaldt vann i to til tre dager. Når vannet helles av begynner bygget å spire, og stivelsen i bygget omdannes til sukker. Bygget kalles nå for maltbygg, derav navnet maltwhisky. Dette må til for at det skal dannes alkohol, og spiringen pågår i en drøy uke. Neste steg er tørking. Bygget blir helt utover et gulv i et tørkehus, og det tennes bål i en ovn under gulvet. Det er på dette stadiet whiskyen får sin røyk- og torvsmak. Så kommer meskingen, hvor den tørkede malten renses og males ned til et grovt mel, som igjen blandes med varmt kildevann. I denne prosessen omdannes stivelsen til en gulaktig sukkerløsning, som pumpes videre til store gjæringskar. Neste steg er selve gjæringen, hvor et par hundre kilo gjær blir tilsatt i hvert kar. Gjæringsprosessen varer i et par dager, og når det er klart har væsken en alkoholinnhold på fem til åtte prosent. Men for at det skal bli VIP MAGASINET 116

Interessen for whisky i Norge er større enn noen sinne, og tradisjonelt sett har whisky vært mest populært blant menn. Men i løpet av de siste årene har også kvinner oppdaget whiskyens gode egenskaper. Under prøvesmaking av whisky har det vist seg at kvinner har mer utviklet lukte- og smakssans enn menn, og har dermed lettere for å finne nyansene i aromaen og smaken. Barer og restauranter har også fått med seg den økende trenden, og har derfor et mye større utvalg i dag enn for noen år siden. Det åpnes stadig nye whiskybarer i Oslo, og en av disse er The Whisky Bar. I løpet av kort tid har baren fått ett respektert omdømme hos whiskykjennere, og utvalget av whisky vokser i takt med kundekretsen.


MOTOR

www.vipmagasinet.no 117


PORTRETT MOTOR Biltest

TEST

RANGE ROVER SPORT TDV6 Vi kan ikke legge skjul på at Range Rover for de fleste er toppen av firehjulstrekkernes kransekake. Etter en ukes test i denne luksuriøse arbeidshesten er vi overbevist. Tekst og foto JAHAN NARUI VIP MAGASINET 118


MOTOR PORTRETT Biltest

R

du navigerer gjennom undermenyene. ange Rover har en helt utrolig Utvendig har vi de mest tydelige endringene i lyktene status. Det er absolutt like fint både foran og bak. I en pen og ren stil finner vi nå å ankomme en galla i en Range LED-lykter, noe som faktisk gir bilen et ganske så Rover, som det er i en Jaguar. moderne utseende i forhold til dagens konkurrenter. I Range Rover er toppen av hva tillegg har kjøretøyet fått en ny grill, L a n d men dette er som regel noe kjennere Rover kan legger merke til. prestere i luksus og teknologi. Derfor var det med en viss spenning vi mottok nøklene til Størrelse betyr noe innstegsmodellen tilbydende omDet kan umiddelbart sies at bilen trent alt i luksus og utstyr; Range er stor. Høy, lang og bred. Vi hadde Rover Sport TDV6. fornøyelsen av å parkere bilen i et av Grovt sagt kan Land Rovers hovedstadens mange underjordiske kunder inndeles i tre kategorier; parkeringsanlegg. Det har aldri vært eventyreren, landsmannen og et problem å få denne giganten innenJAHAN NARUI godseieren. De kjøper henholdsfor vegger eller tak, selv om man fikk vis Defender, Freelander og altså følelsen av at bilen var ganske så tett Range Rover. Når det gjelder Discovery 4, er dette noe klistret på taket. Sistnevnte er en følelse man snarlig vi vil plassere som et mellomledd fra landsmannen til mister etter at man innser at det faktisk er plass til godseieren – selv om den til syvende og sist med nyeste minst en skiboks på taket før det kan nærme seg en oppdateringen vil vippe mot godseieren. fare for riper på topplokket. Å trikse og mikse med Størstemann fra modellprogrammet, nemlig Range bilen midt i hovedstadens sentrum var helt uproblemRover som vi ønsker å gratulere med sine 40 år bak atisk, med en følelse av å ha like god kontroll over alt seg, er en storvokst hingst fra romertiden med blått av kroker som i en kompakt og mindre stasjonsvogn. blod i årene. Arbeidshestens kompetente firehjulstrekk forenes med limousinens skinn og luksus.

Bilen er skapt behagelig for alle begivenheter.

Kaptein på eget skip

Facelift

Range Rover Sport har det siste året gjennomgått et såkalt ansiktsløft, men hva innebærer denne oppdateringen? De utvendige endringene er minimale, mens interiøret står for de omfattende forandringene. Den svarte plasten er sporløst forsvunnet, og det er 50 % færre knapper ettersom multimedia-systemet nå er styrt via touch-skjermen. Det er effektivt og akkurat slik du finner i en Jaguar XF. I tillegg ønsker vi de fire nye knappene på dashbordet velkommen, da du ikke lenger behøver å gå tilbake til hjemmesiden hver gang

Du føler deg ganske så raskt som en kaptein, snarere enn en sjåfør. Bilen er skapt behagelig for alle begivenheter. Byr hverdagen på mange svinger, og du liker å legge fra deg kurver i høyere hastigheter, må du velge Range Rover Sport som er mindre på alle ledd. I en alminnelig Range Rover skal du i stedet glede deg over å føle en sikkerhet og ro, som kapteinen på en megacruiser. I en tanks på denne størrelsen skal motorrommet være på topp. Titanic kunne ikke klare seg uten sine mange kullfyrte ketler, og det kan heller ikke en Range Rover Sport med en totalvekt på ca. 3,2 tonn i sagens natur. www.vipmagasinet.no 119


Under panseret finner vi nemlig V6-dieselen med 245 hestekrefter og et dreiemoment på fenomenale 600 Nm.

eller grus: det er bare å bestemme seg. I tilfelle du skulle velge feil, Land Rover har utviklet og gjør bilens styreelektronikk det endret på motorer i samarbeste ut av situasjonen. Land beid med Jaguar, og en av JAHAN NARUI Rover har alltid plassert seg på disse har vi under panseret toppen av det høyeste fjellet, ini vår testbil. Renere, mer økonomisk og enda mer gen konkurrenter over eller ved siden. Det umulige i kraftfull, løser den nye dieselmotoren på tre liter alle terrenget blir med andre ord mulig! svakhetene ved den gamle 2,7-literen. Utover det, føles

Ny motor

nå motoren enda kvikkere og smidigere, samtidig som det ikke påvirker drivstofforbruket i negativ retning. En motor i denne kategorien er alt du trenger. Under panseret finner vi nemlig V6-dieselen med 245 hestekrefter og et dreiemoment på fenomenale 600 Nm. Det betyr at bilen til alle tider har rikelig med krefter, uansett gir eller fart. Den er ikke en sprinter, men en glider som aldri setter sin eier i mørket. Det er imponerende at vi faktisk klarte å oppnå et gjennomsnittlig dieselforbruk på ca. 1 liter i mila. Det er godkjent, for motoren trekker nemlig som et lokomotiv.

Terrain Response

Du kan ikke la være å smile bredt når turen kommer til terrenget. Her er det ingen av konkurrentene som kan følge den velbygde briten. Det ekstremt effektive systemet “Terrain Response”, som vi også finner i Land Rover Discovery, gjør at bilen tilpasses absolutt alle detaljer til den type terreng du har valgt. Snø, sand

VIP MAGASINET 120

Komfortabel

Vi fulgte en utvidet testrute i forskjellige underlag og omgivelser, og følte samtidig en ro underveis som i de bedre luksusbiler vi har testet. Setene støtter nøyaktig hvor de skal, og det er ingen verkende rygg eller skuldre, selv etter 700 km på én og samme dag. Det er herlig å sette hastighetskontrollen og nyte roen. Eller skru opp anlegget som kan spille høyt uten forvrenging. Ja, man forventer neppe dette av en grovkornet firehjulstrekker, men den kan være stille som et kapell selv ved 100 km/t. Og får anlegget lov, kan det spille opp til dans som en bedre utstyrt orkestergrav. Anlegget kommer for øvrig fra velkjente og fantastiske Harman.

Komplett utstyrsliste

Vi har sjeldent kjørt en bil rommende så mye utstyr. Vi tillater oss derfor å bruke de neste linjene på en lengre ramse. Uansett hvor øyet rammer i kabinen, er det


MOTOR Biltest

knapper og kontakter som kan skrues og trykkes på. Som i de fleste biler i dagens Norge, byr Range Roveren på el. ruter, nedfellbart baksete, setevarme, el. speil, fjernstyrt sentrallås, regnsensor og tåkelys foran. For å ikke nevne rattbetjent musikkanlegg. Legg deretter til en rekke elektroniske nytelser for å få det mest mulig komfortabelt under kjøringen din; CBC (Corbering Brake Control), HDC (Hill Descent Control), EBA (Emergency Brake Assistent), EBD (Electronic Brakeforce Distribution), DSC (Dynamic Stability Control) og et godt Traction Control System til det permanente firehjulstrekket, så forstår man raskt at det ikke er en standard hyllevare vi snakker om. Og hvis du tror at vi er ferdige, så tar du gruelig feil. Range Rover setter trumf på luksuskortet med hanskemykt skinn overalt, varme i bakseter, dobbelsonet klima, kjøling av forseter, el. justerbare forseter med minne, oppvarmet ratt, musikkanlegg fra Harman Kardon, stemmestyring av flere funksjoner, elektronisk styrt luftfjæring, touch screen med tv og infodisplay, retningsbaserte bi-xenon frontlykter, med mer. Ja, det er til å miste pusten av å ramse opp resten. Heldigvis fungerer det hele i fantastisk samhørighet, så du kan i prinsippet øyeblikkelig sette deg inn og dreie på rattet, så fyker du avsted.

Uovervinnelig

Å sette seg inn og kjøre en maskin som Range Rover Sport, gir en herlig følelse av makt og overskudd. Du

har kontroll på alt, og en fornemmelse av at uansett hva veien foruten måtte tilby bilen, så vil den kvittere med å passere hindringer uten bry. Ujevnheter forsvinner fullstendig i den elektronisk styrte luftfjæringen, og kjøring off-road virker nesten like naturlig som turen langs villaveien i rikmannskvartalet. Vi møtte absolutt ingenting i testuken som Range Rover Sport ikke kunne takle uten anstrengelse. Det er virkelig imponerende.

Konklusjon

Kritikere kaller firehjulstrekkere som Range Rover Sport for miljøsvin og rester fra en fortid hvor det kun hersket jungellov og dinosaurenes mosebunn. Logisk er det vel nok en del uhensiktsmessigheter ved en så stor og forsluket bil, men omvendt kan vi for all del ikke huske å ha følt oss bedre tilpasset i noen annen bil. Enhver tid bak rattet var en fryd og glede. Vi imponerte oss over fartsressursene i V6-dieselen samtidig som vi ble hensatt til en herlig tilstand når lydanlegget spilte yndlingsnumre med dynamikk som på en konsert. Ingeniørenes verk ved å skape et understell hvor et enkelt trykk på en knapp innstiller bilen til det aktuelle underlaget, er ubeskrivelig perfekt. Det er et faktum at ca. 1,2 millioner kroner er ufattelig mye penger for en bil, men så er det jo selvsagt snakk om å se valuta for pengene. Range Rover Sport TDV6 HSE er hver eneste krone verd. Herligheten er rett og slett perfekt – SUVeren! Kongen over firehjulstrekkere, intet mindre.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER Modellnavn Pris Motor motorvolum (ccm): effekt (kW/hk): dreiemoment: drivstoff: topphastighet (km/t): akselerasjon 0-100 km/t (s): forbruk (gjennomsnitt): tankvolum (liter): CO2: Karosseri dimensjoner (cm): egenvekt (kg): dekk: Garanti nybilgaranti: lakkgaranti: garanti mot gjennomrusting:

Range Rover Sport 3,0 TDV6 HSE

1.159.150,2.993 180/245 600 Nm v/2000 omdr. Diesel 193 9,3 0,92 l/mil 84 243 g/km 478 (l) x 200 (b) x 173 (h)

2535 275/45-20 3 år / 100.000 km 3 år / 100.000 km 6 år


MOTOR Lotus satser større

DB9-RIVAL FRA

LOTUS Av JAHAN NARUI Foto LOTUS

VIP MAGASINET 122


N

MOTOR ye tider med ny sjef

Lotus har store, raske og dyre planer under sin nye sjef. Den nye bossen bak det hele er Dany Bahar. Det gjelder først og fremst Lotus Elite som kanskje er den største, raskeste og dyreste i gjengen. Det er snakk om en Aston Martin DB9-rival med frontmontert motor og fire seter. Lanseringen skal etter planen finne sted i 2014.

Kraftig motor

Lotus tar sikte på å ta på Porsche, Ferrari og Aston Martin i de nærmeste årene. Det er et stort mål, men Elite har sine sterke sider. Under det lange panseret, men bak forakselen, finner vi en femliters

V8-motor fra Toyota. Denne motoren utvikler 610 hestekrefter ved 8.000 o/min, og er også å finne i den mektige Lexus IS-F. I motsetning til IS-F, som har en mer enn god nok motor, er den vi finner i Lotus Elite utstyrt med en kompressor. Lotus hevder at sprinten fra stillestående til 100 km/t skal klares på rundt 3,5 sekunder, noe som setter Elite i en ganske så seriøs posisjon.

Fra Ferrari til Lotus

Formen er designet av Lotus’ nye designsjef, Donato Coco. Han begynte hos Lotus i januar 2010, og det er ingen tilfeldighet at designsjefen kom fra Ferrari, der han var sjef for design av konseptbiler. Ingen tilfeldighet av to grunner: 1. Bossen hos Lotus, Dany Bahar, kom også fra Ferrari. 2. Coco var en del av Ferrari da elegante California tok form.

Lotus hevder at sprinten fra stillestående til 100 km/t skal klares på rundt 3,5 sekunder, noe som setter Elite i en ganske så seriøs posisjon. JAHAN NARUI

www.vipmagasinet.no 123


PORTRETT MOTOR Lotus satser større

Hybrid

Det er tekniske detaljer her også. I tillegg til de 610 hestekreftene under panseret, vil Lotus Elite ta i bruk hybrid teknologi. Gjenvinning av energi i F1-stil og integrering av elektrisk motor er stikkordene. I hybrid drakt veier den 1.650 kg, ca. 100 kg mindre enn DB9. Lotus Elite er 10 cm kortere enn Aston Martin DB9, men det mest betydelige gapet mellom de to bilene kommer i form av CO2-utslipp. Elite er spådd å hoste ut akkurat 215 gram CO2 per kilometer, hele 40 prosent mindre enn DB9.

Dyr

En stor overraskelse er også Nytt segment en hevet prislapp. Før diverse Eks-Ferrari mannen advarer mot å avgifter vil den koste deg ta feil, og hevder at det er et klart 115.000 britiske pund. Det er markedsbehov for Elite. Bahar prisen som Lotus har merket mener at man her får den ultimate på Elite; en klar indikasjon på sportsbilfølelsen med komfort og at den skal bli ansett som ekplass. Og selv om det alltid vil være sklusiv. Det er verdt å merke noen som mener Lotus bør holde seg at det er grunnprisen for seg til små sportsbiler, fremhever ikke-hybrid versjonen, som er Lotus-sjefen at Elite ikke er desigantatt å inneha en litt mykere net til å være lett. Han trives godt i motor på 550 hestekrefter. denne sektoren som har vært svært Den britiske bilprodusenten vellykket i det siste, og er nå klar for må heve spillet sitt enormt i JAHAN NARUI å heve Lotus’ referanseportefølje form av indre passform, finish enda høyere. og duppedingser for å rettferdiggjøre prislappen, og videre friste kjøpere bort fra Kan Lotus virkelig ta på de store gutta i sitt eget spill? sin Porsche. Dany Bahar lyder uansett selvsikker. Eller bør den britiske bilprodusenten holde seg til lettvektere? Det får tiden vise – vi venter spent!

I tillegg til de 610 hestekreftene under panseret, vil Lotus Elite ta i bruk hybrid teknologi.

VIP MAGASINET 124


PORTRETT MOTOR Porsche på glattisen

PORSCHE tilbyr kurs i vinterkjøring Av JAHAN NARUI Foto PORSCHE

Ny vinter med nye utfordringer

Iskalde landskap, isbelagte fjell og frosne innsjøer. Så må vi for all del ikke glemme å nevne Porsche. Å smelte sammen de sistnevnte setningene er lettere sagt enn mestret, for det krever nemlig sitt å ha full kontroll i en bil av dette kaliber når vinterføret begynner å bli utfordrende.

Fra årsskiftet

Å kjøre en kraftig bil er en utfordring under vanlige værforhold. Nå er vinteren i ferd med å komme til Europa, og den er spådd ganske skummel i år. Så Porsche har bestemt seg for å gi kundene sine en tilpasset trening for denne type kjøreforhold. Kunder kan registrere seg for ulike kurs i vinterkjøring på Porsche Sport Driving School og Porsche Travel Club, fra januar til mars 2011.

Ulike grader

Nivåkursene innen ytelse og mestring finner sted i Finland, der deltakerne vil lære å håndtere en Porsche i glatte og snødekte forhold på isete veibane. Førerne skal øve på korrekt styring og bremsing samt reaksjonsevne under ulike svinger. Dette blant andre ferdigheter.

Deltakerne skal lære å bedre mestre sine kjøretøy ved kjøring under glatte, men kontrollerte forhold. JAHAN NARUI

Kurset inneholder tre treningsnivåer: presisjon (precision), ytelse (performance) og mestring (master). Deltakerne skal lære å bedre mestre sine kjøretøy ved kjøring under glatte, men kontrollerte forhold.

Sammenhengende nivåer

Det er greit å bemerke seg at det er fullt mulig å leie en Porsche på stedet istedenfor å ta med sin egen, men dette gjelder dog kun på presisjonsnivået som foregår i Østerrike. Videre kan det også være lurt å vite at ytelsesnivået krever fullført presisjonsnivå, mens begge disse unnagjort åpner dørene for mestringsnivået.

Pris

Prismessig ligger treningsnivåene presisjon, ytelse og mestring på henholdsvis € 2.090, € 4.190 og € 5.490. Om ikke ferdighetene står på spill, så kan man vel alltids ta dette som en opplevelse man sent vil glemme. Dette kan nemlig være den nye trenden innen vintersport! www.vipmagasinet.no 125


PORTRETT VIP EVENT Lotus satser større

Executive Chef Renald Macouin

VIP MAGASINET

EVENT

Ask Mr. Cruise inviterte i samarbeid med VIP- Redaksjonen utvalgte samarbeidspartnere til en gourmetopplevelse og omvisning på et av verdens mest luksuriøse cruiseskip: M/S Insignia, Oceania Cruises. Foto ALEXANDER HOLM VIP MAGASINET 126


Skipet med dets flotte detaljer

Vi ble servert et seks retters gourmetm책ltid

www.vipmagasinet.no 127


PORTRETT

Romantisk VINN EN

MIDDAG FOR TO!

Fortell oss om din mest romantiske opplevelse. Vi k책rer den beste historien! Vinneren f책r en middag for to p책 gourmet-restauranten ORO Restaurant og Bar. Send din historie til konkurranse@vipmagasinet.no Frist innen 10.desember. VIP MAGASINET 128


FORHANDLERLISTE Ask Mr.Cruise

www.askmrcruise.no

Bellefontaine City Spa By Malene Birger

www.cityspasandvika.no www.bymalenebirger.com

Celine Engelstad

www.celineengelstad.no

Coast

www.coast-stores.com

Cortado

www.cortadofashion.no

Diin Brud & Selskap Fred Olsen Travel Hästens

www.diin.no www.fredolsentravel.no www.hastens.com

HUGO BOSS

www.hugoboss.no

La Belle Sole

www.labellesole.no

Makestyle

www.makestyle.no

Marlboro Classics

www.marlboroclassics.com

Norwegian Outlet

www.norwegianoutlet.no

Oro Restaurant og Bar Poggenpohl Range Rover Salong Ludwig

www.ororestaurant.no www.poggenpohl.no www.landrover.com TLF 22 83 17 14

Sebastien Bruno

www.sebastienbruno.no

Tiger of Sweden

www.tigerofsweden.com

Ullevål Business Class

www.ubc.no

VIP Credit Card

www.vipcredit.no

Wolford

www.wolford.com

Zenon Man

www.zenon.no

Åse Strand

www.modist.net


The bed of your dreams.

Naturlige materialer gir sunt velvære. Unn deg selv ekstraordinær komfort, og sov i et sunt klima.

Hästens Luxuria

180x200 cm inkl. BJX overmadrass

Kr. 60 900,-

HÄSTENS STORE OSLO RÅDHUSET H Heyerdalsgate 1, 0160 Oslo Tel. nr 22416650, Fax. nr 22415807 VIP MAGASINET 130 oslo@hastensstores.com

Hästens Anatomiske pute 50x60 cm

Kr. 1 190,-


PORTRETT

SESONGEN 2011 EM kval kamp Privatlandskamp Privatlandskamp EM kval kamp EM kval kamp Cupfinalen(NM)

Lørdag 26. mars Tirsdag 7. juni Onsdag 10. aug Fredag 2. sept Tirsdag 11. okt November

Tippeligakamper og

Norge - Danmark Norge - Tsjekkia Norge - Island Norge - Kypros Cupfinalen 2011

NM-kamper: UBC Acc ess

Norge på vei mot EM 2012 Kampene mot Danmark, Island og Kypros ser du best fra VIP-tribunen på Ullevaal

forener business og fotballglede ede For bestilling og mer info: www.ubc.no/vip p

U ku BC Bo rs er ok og et a in ko v g te nfe norg lef r on an es s 23 ses tør 00 en ste 83 ter 06 .

Med VIP-medlemskap på Ullevaal Business Class får du reservert plass på VIP-tribunen til alle Norges hjemmekamper og cupfinalen. I tillegg får du med deg alle hjemmekampene ekampene til Vålerenga. Våre eksklusive lokaler er perfekte til å pleie gode kunder, eller å treffe nye.

www.vipmagasinet.no 131


PORTRETT

VIP MAGASINET 132

+ 47 22 55 40 00

E-POST: post@labellesole.no

47 55 22 55 00 | E-post: E- POST: post@labellesole.no Tlf: +22 404000 post@labellesole.no

VIP Magasinet utgave 2  
VIP Magasinet utgave 2  

høst/jule nummer

Advertisement