Page 1

Programma voor seizoen 2016 -2017


ZONDER VRIJWILLIGERS GEEN THEATER DE VERBEELDING Aad Brinkman, Ad Klompenhouwer, Alex Greuter, Ariane van Pelt, Astrid Lagerburg, Cor Stam, Daphne van Pelt, Dick de Bruijn, Dick Glastra, Els van den Houten, Esther Cohen, Fieke Zuurveld, Flip van Doornik, Frank Andriessen, Frank Verdonk, Fred Smalhout, Gabrielle Goezinnen, Gemma Wouters, Gera Kremer, Hanneke Otte, Hans Hennes, Henk Zevering, Henri van Wezel, Ineke Punt, Ineke Waaijman, Jan Lamers, Jarin Klinkenberg, Joeri Schardam, Jos Rigter, Karin Groeneveld, Klaas Kwadijk, Liesbeth van de Wouw, Loes Greuter, Lucas Donker, Ludo Simons, Lysette de Boer, MariĂŤlle Kijser, Marianne de Boer, Marie-Louise Kramer, Marja Zevering, Marjan Zuurveld, Marloes van der Velden, Miep van Doornik, Mink Zuurveld, Nanny van der Woude, Nicole Coehoorn, Oebele van der Woude, Olga Smalhout, Paul Veen, Peter Zuurveld, Pieter Janssen, Ria Minne, Roy Blom, Susanne Greuter, Tjitske Hiemstra, Ton Rigter, Willem Jan Ernsting en Wineke Helmigh.

2

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017


VOORWOORD SEIZOEN 2016-2017

Een kwart eeuw Theater De Verbeelding En daarmee kunnen we dus gerust zeggen dat we volwassen zijn geworden. Nou hadden we dat gevoel natuurlijk al lang. Eigenlijk al vanaf het begin in 1991 toen we startten in het ietwat tuttige, maar toch wel gezellige Stamhuis. Nog steeds horen we groepen met enige heimwee praten over die kleedkamer onder het toneeltje met dat biljart. Maar die tijd hebben we achter ons gelaten en de nieuwe zaal in P3 heeft een belangrijke impuls gegeven aan de kwaliteit van onze voorstellingen. 25 jaar is een mooie gelegenheid om eens flink uit te pakken. In de programmering, maar ook in de vorm van het magazine zoals u dat de laatste jaren van ons gewend bent. Tot nu toe trof u achtergrondinformatie en programma in één magazine. Dit jaar hebben we dat losgekoppeld. Het complete programma van het seizoen 20162017 vindt u in dit ­magazine. U zult zien dat we ook dit feestjaar weer een heel mooi programma hebben samengesteld met een aantal feestelijke momenten waarin we uitgebreider stilstaan bij ons jubileum. Daarnaast hebben we dit jaar een apart jubileummagazine gemaakt met een terugblik, maar vooral ook een vooruitblik naar onze toekomst. Want we zijn er van overtuigd dat we die hebben. Wij wensen u veel voorpret bij het uitkiezen van voorstellingen en veel leesplezier met ons jubileummagazine.

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

3


25 jaar Theater De Verbeelding In een apart jubileummagazine staan we uitgebreid stil bij het 25-jarig bestaan van Theater De Verbeelding. Maar natuurlijk is er ook in ons programma voor het seizoen 2016-2017 uitgebreid aandacht voor dit feest. Een overzicht van de jubileumactiviteiten die u verderop in dit seizoenoverzicht kunt terugvinden: • Elke maand hebben we een voorstelling met het label 25. Te herkennen aan het logo dat bij die voorstelling in het programmaoverzicht staat. Steeds een voorstelling van een groep of een artiest die een geschiedenis heeft bij Theater De Verbeelding. Rond elk van deze voorstellingen hebben we een speciale actie. Welke dat is? Kijk op onze website en dan weet u wat voor speciaals u kunt verwachten.

• Een verrassing aan het eind van het seizoen. In april/mei kunt u van ons nog een speciaal programma verwachten. Als afsluiting van ons jubileumjaar. Nadere berichten hierover volgen.

Toegangsprijzen verhoogd Met ingang van het seizoen 2016-2017 zijn onze toegangsprijzen verhoogd tot e 14,00 / e 12,00 (met korting). Voor de jeugdvoorstellingen vragen we aan de volwassenen ook e 1,00 meer. Deze verhoging heeft te maken met stijgende kosten en gelijkblijvende subsidies. Wij durven deze (kleine) prijsverhoging aan u te vragen in de wetenschap dat we daarmee nog steeds tot de goedkoopste theaters in Nederland behoren.

Cadeaubon

• In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 oktober vieren we uit­ gebreid feest. Sprekers, discussie, maar natuurlijk vooral veel theater. We nemen het hele gebouw van P3 in beslag. In alle hoeken en gaten valt te genieten van bijzondere optredens. Hou dit weekend dus vrij.

Wilt u één of meerdere mensen een avondje bij Theater De Verbeelding cadeau doen, dan kunt u bij de kassa een speciale cadeaubon kopen. Wilt u deze bon wat persoonlijker maken met een aangepaste tekst of foto dan kan dat ook. Geef uw wens door aan publiciteit@theaterdeverbeelding.nl en wij zorgen voor de afhandeling.

Dubbelspel

Theatermenu bij Kriti Met het Griekse restaurant Kriti (Kerkstraat 37) hebben we afspraken gemaakt voor een compleet avondje uit. U reserveert en betaalt bij Kriti en krijgt dan: • Een driegangen tapas menu (drank niet inbegrepen) • Koffie/thee in Theater De Verbeelding • Een theatervoorstelling En dat voor de aantrekkelijke prijs van e 32,- p.p.. Reserveren kan ook via reserveer@theaterdeverbeelding.nl. U kunt dit theatermenu ook cadeau geven, stuur daarvoor een mail aan publiciteit@theaterdeverbeelding.nl.

4

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

Tot onze grote vreugde ontdekken steeds meer mensen Dubbelspel, het gezamenlijke aanbod van Theater de Purmaryn (P) en Theater De Verbeelding (V). De programmeurs stelden weer een vijftal aantrekkelijke combinaties samen van twee voorstellingen die op de één of andere manier iets met elkaar te maken hebben. 1. TONEEL Toneelgroep Oostpool (V) en Theater Utrecht (P) 2. BEELDEND THEATER Fred Delfgaauw (P) en Ulrike Quade Company (V) 3. CABARET Eva Crutzen (P) en Anne Neuteboom (V) 4. SOLOTONEEL Laura van Dolron (V) en Nasrdin Dchar (P) 5. MUZIEKTHEATER Esther Apituley en Lenie Breederveld (P) en Beppe Costa (V) Meer informatie over deze series en hoe deze te bestellen vindt u op pagina 28.

Ringleiding Sinds kort kunt u, als u wat minder goed hoort, weer alles horen in onze zaal omdat er een ringleiding is aangelegd. Koptelefoons kunt u reserveren of aanvragen bij de kassa en afhalen aan de bar.


UITdag(en)

in het seizoen

2016 2017

25

vieren we het

jarig bestaan van Theater De Verbeelding

47

met in totaal

voorstellingen en nog een speciale afsluiting in april/mei

Opening culturele seizoen ZATERDAG 24 SEPTEMBER MIDDAGPROGRAMA 12.00 - 17.00 UUR AVONDPROGRAMMA 19.00 - 23.00 UUR

André Manuel De Onzen (try-out)

ZATERDAG 17 SEPTEMBER 20.30 UUR CABARET

De afgelopen twee jaar werd het culturele seizoen in Purmerend geopend met de UITdagen. Ondanks het toenemende succes hebben we daar voor het komende seizoen, door verschillende omstandigheden, helaas van af moeten zien. Toch willen Theater de Purmaryn en Theater De Verbeelding een gezamenlijke aftrap geven van het theaterseizoen. Het programma speelt zich af op het Waagplein en in Theater de Purmaryn. ’s Middags vooral gericht is op kinderen, ’s avonds voor volwassenen.

Cabaretier André Manuel opent het nieuwe seizoen van Theater De Verbeelding. In zijn 632ste programma De Onzen gaat hij op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan maakt Manuel dit programma. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. De Pers over zijn vorige voorstelling? “Niet Joods genoeg.” “Hij legt rare accenten.” “Een onver­be­ terlijke atheïst die wat meer naar onze vader had moeten luisteren.” Het is 2016. We bombarderen de moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons. Het Parool: “André is scherper dan ooit, strooit zout in een recordaantal wonden.” www.bunkertheaterzaken.nl

Wat kunt u verwachten? Lokaal talent krijgt uitgebreid de kans zich te presenteren. Maar wij willen ook een indruk geven van wat er het komende theaterseizoen allemaal bij Theater De Verbeelding te zien is. De kleine zaal van Theater de Purmaryn wordt ’s avonds, eenmalig, De Verbeeldingszaal. Wij presen­ teren daar het programma van ons jubileumjaar met een aantal korte optredens van onder meer Mylou Frencken, Samir Calixto, Lizy Timmers en Theatergroep Flint. ðð Het hele programma vindt plaats in en rond Theater de Purmaryn. De toegang is gratis.

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

5


MaxTak

Pudding Tarzan (6+) ZONDAG 25 SEPTEMBER 15.00 UUR JEUGDTHEATER / DE KLEINE VERBEELDING Pudding Tarzan is een vrolijke en muzikale voorstelling, gebaseerd op het beroemde boek van de Deense schrijver Ole Lund Kirkegaard. De voorstelling vertelt het verhaal van Iwan Olsen. Iwan is nogal klein voor zijn leeftijd en spierballen krijgen wil ook maar niet lukken. Zijn klasgenoten pesten hem hierom en noemen hem Pudding Tarzan. Maar Iwan laat zich niet op zijn kop zitten. Met zijn geweldige gevoel voor humor en zijn rijke fantasie gaat hij de pestkoppen te lijf. Pudding Tarzan wordt gespeeld door een zeskoppig ensemble van acteurs en musici, dat het publiek meeneemt in een verrassende mix van hilarische scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Pudding Tarzan ontroert, grijpt je bij de keel en toch loop je, door de opzwepende muziek en de grappige liedjes, vrolijk de zaal uit. www.maxtak.nl

Met deze voorstelling biedt MaxTak verzet tegen het pesten

Ro Theater / Esther Scheldwacht Helga Maria Baumgarten ZATERDAG 1 OKTOBER 20.30 UUR TONEEL Een tragikomedie over één van de duizenden mensen waar je in het leven aan voorbijgaat zonder hen te zien. Helga is verzorgster in een psychiatrische kliniek. Als dochter van Chinese acrobaten werd ze verkocht aan een Duitse circusfamilie. Na een turbulente jeugd moest ze het circus verlaten. Helga verdwijnt naar de achtergrond, maar doordat Scheldwacht een voorstelling over haar maakt, wordt ze gedwongen zichtbaar gemaakt. Dit leidt tot een absurdistische confrontatie tussen actrice en personage. Helga Maria Baumgarten is de derde solovoorstelling van Esther Scheldwacht en het meest persoonlijke deel van deze trilogie. Centraal in al

6

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

haar stukken staat een schijnbaar onopvallende mens waar een groot verhaal achter schuilt. Scheldwacht was eerder bij Theater De Verbeelding te zien met haar solovoorstelling De Sunshine Show. Ook Op een mooie Pinksterdag, met Stefan de Walle, dat zij schreef en regisseerde was bij ons te zien. www.rotheater.nl

“De stille scènes zijn de mooiste. Uit iedere handeling spreekt eenzaamheid” (de Volkskrant)


Golden Palace

Het moet wel leuk blijven ZATERDAG 15 OKTOBER 20.30 UUR BEELDEND THEATER Golden Palace maakt absurd humoristische voorstellingen, waar fysieke actie niet wordt geschuwd.

Feikes Huis / Servaes Nelissen & Ilse Warringa Popje hou je muil

ZATERDAG 8 OKTOBER 20.30 UUR BEELDEND THEATER

In deze nieuwe voorstelling komt een clubje buurtbewoners bijeen in gemeenschapshuis de Toekomst. Zij vinden dat de samenleving wel wat positiviteit kan gebruiken. Het leven is erg ingewikkeld geworden en veel mensen voelen zich eenzaam en depressief. Onder het motto ‘Het moet wel leuk blijven’ doen de buurtbewoners een poging om de boel een beetje op te vrolijken.

Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen en beginnen samen Schoenenhuis Fermeta. Na een tijdje botert het niet meer zo goed tussen het stel. Ferry wordt zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is toe aan een nieuw concept. Ze bedenken ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’. Alle schoenen moeten de deur uit. Deze uitverkoop moet de weg openen naar een fris en nieuw begin. Een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoe­ nenverslaving. Ilse heeft met 465 paar er net iets meer dan de 436 van Servaes. Tijdens een praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken. www.feikeshuis.nl

Viktor, Menno, Linda en John gaan het publiek de avond van hun leven bezorgen. Net als Golden Palace de afgelopen jaren deed met succesvolle voorstellingen als Rampen­ training voor stewardessen, Death by PowerPoint, Restaurant Amore en Seksbom. www.goldenpalace.nl

“Golden Palace fileert menselijk gedrag op vlijmscherpe wijze, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”

Samir Calixto / Korzo producties / NDT M

VRIJDAG 21 OKTOBER 20.30 UUR DANS Met een compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid graaft Samir Calixto net zo diep in de thematiek van zijn voorstellingen tot deze een tijdloze kwaliteit krijgen.

Samir Calixto heeft in de afgelopen jaren veel indruk gemaakt met zijn bewerkingen van Winterreise (Schubert), 4 Seasons (Vivaldi) en Paradise Lost (Milton) Voor zijn nieuwe voorstelling M laat hij zich inspireren door filo­sofische inzichten uit Friedrich Nietzsches Also sprach Zarathustra. Nietzsche hechtte grote waarde aan de kennis die in het lichaam is opgeslagen: “er is meer wijsheid in het lichaam, dan in de diepste filosofie”. Calixto richt zich in M op het vermogen tot transformatie dat in ons lichaam besloten ligt. Op een moderne bewerking van Mahlers muziek brengen vijf Mannelijke dansers hun hele Menszijn naar het podium: hun lichamelijke en geestelijke inzet en overgave, hun extreme kracht en kwetsbaarheid, hun persoonlijke lotgevallen en paradoxen. www.samircalixto.com

(de Volkskrant)

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

7


Jubileumweekend Een kwart eeuw Theater

De Verbeelding – feest dus ZATERDAG 29 OKTOBER 19.30 UUR ZONDAG 30 OKTOBER 13.30 UUR Een weekend lang vieren we het 25-jarig bestaan. In alle zalen van P3 zijn korte voorstellingen te zien. Vier tegelijk. U kunt ze allemaal zien als u een passepartout voor het hele weekend koopt. De voorstellingen duren circa dertig minuten. Daarnaast discussie, debat, muziek, eten en drinken. En op zondag een unieke uitsmijter. Mis het niet!

Twee dagen, in alle zalen van P3, vieren we het jubileum van Theater De Verbeelding

DE VOORSTELLINGEN OP ZATERDAG EN ZONDAG

1. Peter de Graef Straf Peter de Graef beheerst alle disciplines van het theatervak. Hij schrijft, regisseert en acteert. En in alles blinkt hij uit. Niet voor niets kreeg hij prijzen voor zijn teksten en een Louis d’Or voor zijn acteerprestatie. Dit weekend is hij te zien in de intieme voorstelling Straf. Zij was buiten zichzelf! Van woede. Van verbijstering. Van onmacht ... Zij had nooit kunnen denken dat zij op haar leeftijd nog door zulke hevi­ ge emoties kon worden overvallen. Zij was zo niet van nature, Vera. Nooit geweest. Maar de maat was vol, een grens overschreden. Dit was het. Tot hier en niet verder. Hoe voelt het als iemand een straf krijgt die niet gerechtvaardigd lijkt? Voor dat dilemma komt Vera te staan op een lentedag in 1998. Een dag waarop het koud is, de zon schijnt en de paasbloemen wiebelen.

2. Korzo producties Crosstown Korzo producties uit Den Haag is nog één van de weinige productiewerkplaatsen in Nederland voor moderne dans. Wij hebben mogen putten uit hun rijke arsenaal van talentvolle choreografen en dansers. Tijdens ons jubileumweekend presenteren we twee solo’s.

3. Maarten Ebbers en Eefke den Held / Jeroen Woe en Peter van Rooijen Het Nieuwe Lied Het Nieuwe Lied is de naam van een collectief van singer-songwriters en cabaretiers die in wisselende samen­ stellingen optreden. Het is een uniek concept in Nederland en dé plek waar het Nederlandstalige theaterlied nieuw leven ingeblazen wordt. Bij ons zijn te zien: OP ZATERDAG • Maarten Ebbers: streekgenoot en in 2009 winnaar van het Leids Cabaret Festival. Daarna heeft hij twee programma’s gemaakt. Blinkt vooral uit in mooie liedjes. • Eefke den Held: actrice, zangeres, oprichter en artistiek leider van Het Nieuwe Lied. Daarnaast ook singer-songwriter. OP ZONDAG • Jeroen Woe: cabaretier die vooral bekendheid geniet in de combi­ natie met Niels van der Laan en samen met hem winnaar van tal van cabaretprijzen. Woe maakt ook deel uit van het veelgeroemde tv programma De Kwis. Vanmiddag solo met eigen liedjes. • Peter van Rooijen: in 2012 winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Maakte twee programma’s en speelt bij de muziek­theatergroep Circus Treurdier.

4. Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken Zomaargasten Altijd al eens te gast willen zijn bij een live talkshow? Grijp dan nu deze unieke kans en schuif aan in de provisorische studio van Kocken & Nederkoorn, waar zij proberen om met behulp van beeld- en muziekfragmenten de allerpersoonlijkste verhalen boven tafel te krijgen. Tot op het laatste moment is ook voor de presentatoren volslagen onbekend wie er plaats zal nemen voor een diepte-interview, maar één ding staat vast: deze ‘zomaargasten’ zijn bijzondere mensen, met een minstens zo bijzondere levensloop.

STANLEY EN DE MENZO’S

8

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017


VOOR DE KINDEREN (5+) ALLEEN OP ZONDAG

Laros & de Jong Beeldmakerij De Wolkenfabriek In De Wolkenfabriek luistert Willy, de wolkenmaker, elke avond naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens dagje vrij. Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt? De voorstelling wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot popup boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Een lust voor het oog, vol vondsten en verrassingen,

PETER DE GRAEF

ZATERDAGAVOND 29 OKTOBER

19.30 uur Een kwart eeuw Theater De Verbeelding, een terugblik, maar vooral ook vooruitblik met sprekers, een debat en theater 20.30 uur Een toost 20.45uur 1e voorstellingen ronde 21.45 uur 2e voorstellingen ronde 22.30 uur Borrel in foyer met muziek door Rhytm en Jacoba

Speciaal voor kinderen is er de hele middag in de foyer de workshop Strontvliegen. MUZIEK De zaterdag wordt afgesloten door Rhytm en Jacoba. ZOMAARGASTEN

De swingende afsluiting van het weekend wordt verzorgd door Funky Vibe Mixtape.

ZONDAGMIDDAG 30 OKTOBER 13.30 uur Aftrap met een verrassend

optreden & jeugdtheater van Laros & de Jong Beeldmakerij 14.00 uur 3e voorstellingen ronde 15.00 uur 4e voorstellingen ronde & jeugdtheater van Laros & de Jong Beeldmakerij 16.00 uur Stanley en de Menzo’s De hele middag in de foyer Strontvliegen een workshop voor kinderen DE WOLKENFABRIEK

HET NIEUWE LIED

Zondag wordt het feestprogramma in de theaterzaal afgesloten door de bijzondere formatie Stanley en de Menzo’s. De afzonderlijk namen van de leden van deze groep zullen u waarschijnlijk meer zeggen dan de naam van de groep. Het is een zangensemble dat niet zo vaak optreedt maar voor deze bijzondere gelegenheid graag naar Theater De Verbeelding komt. Henry van Loon, Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn in het dagelijkse leven te bewonderen als acteurs en cabaretiers in theater, op de radio en op tv. Als ze samen hun muzikale krachten bundelen veranderen ze in een a capella zanggroep die je gezien en gehoord moet hebben.

16.45 uur Afsluiting met Funky Vibe Mixtape in de foyer KAARTVERKOOP

• Toegang zaterdag • Toegang zondag • Weekend passepartout • Jeugdvoorstelling

€ 12,50 € 15,00 € 20,00 € 5,00

De kaartverkoop start op 12 september via www.theaterdeverbeelding.nl.

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

9


mugmetdegoudentand Een flinke linkse vrouw

ZATERDAG 12 NOVEMBER 20.30 UUR TONEEL Margje is een zorger. Ze zorgt voor planten die ze bij de vuilnis vindt. Ze helpt de asielzoekers van het centrum om de hoek. Maar ze wil nog een stap verder gaan.

Toneelgroep Oostpool

De Lankmoedigen ZATERDAG 5 NOVEMBER 20.30 UUR TONEEL De Lankmoedigen is het laatste deel uit het succesvolle drieluik Goede Bedoelingen van schrijver en regisseur Joeri Vos, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en uiteenlopende wereld-verbeterende ideeën. Elk deel biedt een ander perspectief op de botsing tussen die milieus, en op de menselijke onbeholpenheid die er zowel oorzaak als gevolg van is. De Lankmoedigen speelt zich af rond het ziekenhuisbed van Hansje, een dramathera­peute en transgender. Ze is in coma geslagen op een terrein van hufterproofcontainers, een pres­tigeproject van de gemeente. Terwijl Hansje en de dokters in het ziekenhuis vechten voor haar leven, verandert het persoonlijke drama buiten in een media-rel. www.toneelgroepoostpool.nl

Over de kwetsbare mens die ondanks zijn vele gebreken en on­ vermogen toch steeds probeert te redden wat er te redden valt

10

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

Ze neemt Jan, de verkoper van de daklozenkrant, in huis. Jan heeft een verleden, een mening, en vijftig volle verhuisdozen. Margje: Ik heb me wel ingesteld op een verblijf voor, nou ja, onbepaalde tijd. Jan: Onbepaalde tijd. Margje: Zo lang als het gaat. Jan: Zo lang als het gaat. Margje: Vind je dat vreemd? Jan: Nee, het is ontzettend aardig. Nou. Dan blijf ik. Voor onbepaalde tijd.

Een komedie over visite en vis, win­ ners en losers en Homeless van Paul Simon. De tweede samenwerking van Lies Visschedijk en Marcel Musters met schrijfster Aaf Brandt Corstius na het succesvolle Fiftyfifty. Het Parool: “Hilarisch en scherp.” NRC: “Vrolijke komedie.” www.mugmetdegoudentand.nl

Jan: Van mij mag je alle schepsels helpen die je wilt helpen, Margje. Maar denk eraan: je bent zelf ook een schepsel


Mylou Frencken Zinloos zuchten

ZATERDAG 26 NOVEMBER 20.30 UUR CABARET Verlangen is verrukkelijk. Je kan er je hele leven druk mee zijn. Met wat nog komen gaat, met wat ooit was. Je zou bijna vergeten dat er nu ook nog van alles moet gebeuren.

Danstheater AYA SMART

ZATERDAG 19 NOVEMBER 20.30 UUR DANS / JONGEREN De eerste dansvoorstelling in Nederland waarin je verplicht je mobiele telefoon gebruikt. Een happening waarin het publiek wordt aangespoord digitaal mee te doen. SMART is een achtbaanvoorstelling van vier dansers en een MC. Ze laten zien dat digitaal oneindig veel mogelijk is. We appen met iedereen. We zijn het middelpunt van de wereld, dankzij ons uitschuifbare ik – de selfiestick. Maar kunnen we elkaar ook aanraken?

Vergeet je mobieltje niet op te laden en mee te nemen, je zult hem nodig hebben Hoeveel bytes, zweet en tranen kost het om jong te zijn? Zit je identiteit in je smartphone of bepaalt je lichaam wie je bent? Volg je de wereld om je heen via een scherm of zet je al je zintuigen in? Bezoekers kunnen met sms’jes en WhatsApp-berichten reageren. Laad je mobieltje op en kom! Want gedeelde smart is halve smart.

Hoe krijg je het voor elkaar: liefde, lef, lessen, lust, levensdoelen. En het liefst een beetje snel. Wat als je blijft hangen in het eeuwige verlangen? Wat is het juiste moment om daaruit te breken? Kun je de werkelijkheid aan? In haar nieuwe voorstelling verkent zangeres/cabaretière/liedschrijfster Mylou Frencken het zoetzure sen­ timent van de saudade. Ze neemt haar publiek mee naar Lissabon en Rio de Janeiro. In de studeerkamer van haar vader luisterde ze al op jonge leeftijd naar zangers en zangeressen als Caetano Veloso en Elis Regina. Samen met gitarist Ronald Schmitz, haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en haar humoristische zelf brengt Mylou Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik. www.myloufrencken.nl

Theater Gnaffel Oma, mag ik mijn pop terug? (6+) ZONDAG 27 NOVEMBER 15.00 UUR JEUGDTHEATER / DE KLEINE VERBEELDING Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. “Mijn oma heeft heel veel vel. Veel meer dan eigenlijk op haar hoofd past. Daardoor lijkt ze een beetje verfrommeld. Ook zit haar mond los. Ze kan al haar tanden er in één keer uithalen. Ze slapen in een glas water.” Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. Fien ziet dat haar oma steeds meer begint te vergeten. Wat als oma is vergeten dat ze je oma is? Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen. www.gnaffel.nl

“Gnaffel slaagt er in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun (klein)kinderen” (Theaterkant.nl)

www.aya.nl Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

11


BEER muziektheater

Theater Tieret

ZATERDAG 3 DECEMBER 20.30 UUR TONEEL

ZONDAG 11 DECEMBER 15.00 UUR JEUGDTHEATER / DE KLEINE VERBEELDING

Twee sterke persoonlijkheden in één voorstelling: René van ’t Hof en René Groothof in een fascinerend samenspel met veel wrange humor.

Opa is moe, heel erg moe. Hij gaat met heel kleine stapjes. En vooral achteruit. Eten doet hij slechts een beetje. Maar als opa vertelt, vertelt hij honderduit.

De nazi en de kapper

Ze brengen een controversieel verhaal over een oorlogsmisdadiger die na de Tweede Wereldoorlog aan zijn veroordeling ontkomt. Hoe? Door zich de identiteit van zijn Joodse jeugdvriend aan te meten en zich als kapper in Israël te vestigen. De voormalige kampbeul roept hier­mee het noodlot over zichzelf af, want wie houdt hij nou eigenlijk voor de gek? Het publiek wordt verleid te volgen in zijn schijnbaar onmogelijke persoonsverwisseling. Helmert Woudenberg schreef het scenario, gebaseerd op het gelijk­ namige boek van schrijver Edgar Hilsenrath. Door de gevoelige thematiek (nazi wordt zionist) duurde het maar liefst tien jaar voordat het boek een (moedige) uitgever vond. Woudenberg zet samen met regisseur Aike Dirkzwager pijnlijke vraag­tekens bij de bedrieglijke eenvoud van morele tegenstellingen. www.denaziendekapper.nl

Rimpelwals (4+)

Korzo producties DansClick 18

ZATERDAG 10 DECEMBER 20.30 UUR DANS Ontdek én ontmoet als eerste de choreografen van de toekomst. DansClick biedt het publiek van een geweldige ervaring met de nieuwste generatie dansmakers. De avond start met de introductie van de makers in videopor­tretten. Na de voorstelling kunt u op het podium onder het genot van een drankje napraten met de chore­o­ grafen en dansers. Deze achttiende editie van DansClick omvat een gevarieerde triple-bill met drie ta­len­ ten die op indrukwekkende wijze debuteerden. Maak kennis met het werk van Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar. Club Guy & Roni danseres Dunja Jocic verrast met allereerste chore­ ografie Don’t talk to me in my sleep: “Briljante voorstelling.” (Dagblad van het Noorden) Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende duet Doubleyou: “Elegant, krachtig mannenduet.” (Theaterkrant.nl) Rutkay Özpinar baart opzien als jongste dansmaker in ons land met het duet Grip: “Indringend en ontroerend.” (Dans Magazine) www.korzo.nl

12

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

Stoere verhalen over verre reizen vol grootse avonturen. Dans, opa, dans! Dans nog eenmaal de rimpelwals! Een voorstelling vol grote woorden voor kleine mensen. Een voorstelling over dikke vrienden en magere troost. Over klein verdriet en groot afscheid. En over hoop, een hele hoop. Met één speler een zaal plat spelen, in een voorstelling die werkelijk er­gens over gaat en een onuitwisbare indruk achterlaat? Het Vlaamse gezelschap Theater Tieret bewijst dat het mogelijk is. In een fabuleus decor met allerlei verrassingen en technische hoogstandjes, speelt Joost Van den Branden de sterren van de hemel. www.tieret.be

Rimpelwals heeft vaart, karakter, humor, span­ ning en ontroering en is een absoluut hoogte­ punt in de wereld van het poppenspel


Joachim Robbrecht The Great Warmachine ZATERDAG 17 DECEMBER 20.30 UUR TONEEL In november 2011 houdt toen­ malig commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm een lezing in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Hij beargumenteert daarin waarom wapens helpen de vrede te bewaren. De lezing inspireert theatermaker Joachim Robbrecht tot een voorstelling waarin hij de toeschouwer uitdaagt het fenomeen oorlog door een andere bril te bekijken. The Great Warmachine is een zinderende uitwisseling van gedachten over oorlog en de betekenis ervan in ons dagelijks leven. Oorlogsstrategieën worden gebruikt in corporate business, marketing en politiek. Het hele leven is een slagveld waarop angsten moeten worden beheerd en vermarkt.

Geselecteerd voor het Vlaams Theater­ festival 2015 De Pers over de voorstelling: “Er gaat een zeldzaam infecterende werking uit van Robbrechts ritualistische performance.” (de Volkskrant) “De teksten zijn komisch, slim en snel. Ze nemen de luisteraar op sommige momenten griezelig ver mee in de oorlogsretoriek.” (Theaterkrant.nl) ðð Let op The Great Warmachine is een Engelstalige voor­stelling.

Theater RAST

De vlucht van een granaatappel ZATERDAG 7 JANUARI 20.30 UUR TONEEL Na de succesvolle voorstellingen George & Eran lossen wereld­ vrede op! speelt Theater RAST nu de voorstelling: De vlucht van een granaatappel. De Koerdische Celil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke maken het publiek om hen heen deelgenoot van hun nooit vertelde verhalen en nimmer gestelde vragen. Een persoonlijk en humorvol relaas van vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatie­kloof.

Deze tragikomische voorstelling, die zich afspeelt tussen de wens te willen weten en het verlangen te willen verzwijgen, neemt ons mee in het leven van vier vrienden. Over persoonlijke vluchtgeschiedenissen van twee generaties. Beiden met de noodzaak meer over elkaar te weten. Beiden met de angst de ander te belasten met onuitgesproken leed. www.rast.nl

www.joachimrobbrecht.com

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

13


Kirsten van Teijn

Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy

Zalf

Nero (2+)

ZONDAG 15 JANUARI 15.00 UUR CABARET

ZONDAG 22 JANUARI 15.00 UUR EN 16.15 UUR JEUGDTHEATER / DE KLEINE VERBEELDING

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt. Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Want als je op één plek krabt begint het ergens anders weer te jeuken en als iemand zegt ‘stop’ wordt het alleen maar erger. Kirsten stopt niet, ze is pas net begonnen. Na haar succesvolle droomdebuut Heilloos, dat ook bij Theater De Verbeelding was te zien, is dit haar tweede programma: een mu­ zikale cabaretvoorstelling die de jeuk naar het theater brengt maar ook de zalf. Want als Kirsten gaat krabben, krabt ze ook u. Met liefde. www.kirstenvanteijn.nl

“Een monumentale stem, ongekende flair, ontwapenend schaam­ teloos en eerlijk” (de Volkskrant)

Laura van Dolron Wij

ZATERDAG 21 JANUARI 20.30 UUR TONEEL Laura van Dolron staat bekend om haar frisse, eerlijke stand-up filosofievoorstellingen. Humor en diepgang wisselen elkaar in razend tempo af. Na haar zeer succesvolle voorstelling Liefhebben, het afgelopen seizoen bij Theater De Verbeelding te zien geweest, gaat zij nu een dubieuzer begrip te lijf. Ze vraagt zich af wat we bedoelen als we WIJ zeggen. Wie zijn WIJ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke WIJ? En gaat het lukken om te erkennen dat ‘zij’ bij ons horen? “Ik stel me voor dat er een terrorist voor me staat. Hij is bereid te sterven voor waar hij in gelooft. Hij vraagt mij, terwijl hij wat rommelt aan zijn bomgordel, ‘Waar staan jullie voor?’ Waar WIJ voor staan... het is zo vanzelfsprekend dat ik het niet meer kan uitleggen...” www.lauravandolron.com

14

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

Als je ’s nachts naar boven kijkt en er geen ander licht is dan dat van de sterren, neemt je verbeelding het over. We kijken naar het duister als naar een leeg schildersdoek. De verbeelding wordt gestimuleerd.

Kijkspel over het donker, voor kinderen van 2 tot 5 jaar De ruimte: een rechthoekige zwarte doos. Toeschouwers en performers zitten vlak bij elkaar. Licht en reflecties weerspiegelen op de donkere muren en spelen hun eigen spel. Zijn we in het theater of zitten we onder de sterrenhemel? Jij beslist! Nero geeft de fantasie vleugels. Nero is een dans van licht. Zinola & McCarthy creëren met eenvoudige lichtmiddelen magische effecten. Dit internationale kijkspel is een subtiele licht-ervaring die je niet mag missen. “Het is een fascinerende wereld waar de kinderen uitgenodigd worden om in te duiken. Een wereld gemaakt door de acteurs en de verbeelding van de kinderen.” (Christine Matschke, tanznetz.de) www.alfredozinola.com


PROGRAMMA 2016-2017

NEEM HET PROGRAMMAOVERZICHT UIT, HANG HET OP EN U WEET ALTIJD WAT ER SPEELT


1 2 3 4 5 Toneelgroep Oostpool 6 7 8 9 10 11 12 mugmetdegoudentand 13 14 15 16 17 18 19 Danstheater AYA 20 21 22 23 24 25 26 Milou Frencken 27 Theater Gnaffel 28 29 30

1 RO Theater / Esther Scheldwacht 2 3 4 5 6 7 8 Servaes Nelissen & Ilse Warringa 9 10 11 12 13 14 15 Golden Palace 16 17 18 19 20 21 Samir Calixto 22 23 24 25 26 27 28 29 25 jaar Theater De Verbeelding 30 25 jaar Theater De Verbeelding

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 André Manuel 18 19 20 21 22 23 24 UITdagen 25 MaxTak 26 27 28 29 30

31

NOVEMBER 2016

OKTOBER 2016

SEPTEMBER 2016

31

1 2 3 BEER muziektheater 4 5 6 7 8 9 10 Korzo producties / DanClick 11 Theater Tieret 12 13 14 15 16 17 Joachim Robbrecht (Engelstalig) 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

DECEMBER 2016

Programma Theater De Verbeelding seizoen 2016-2017

Beeldend theater Cabaret Dans Familievoorstelling Jeugdtheater Muziektheater Toneel Totaaltheater

Verklaring kleuren

Theater De Verbeelding Purmersteenweg 17-19 1441 DK Purmerend

Adres

www.theaterdeverbeelding.nl 0299 411234

Reserveren

Kaarten € 14,- / € 12,- (met korting) Jeugdtheater € 9,- / € 6,- (tot 13 jaar) Familievoorstellingen € 10,-

Prijzen


1 2 3 tgECHO 4 Rieks Swarte 5 6 7 8 9 10 11 Lizzy Timmers 12 Theatergroep Flint 13 14 15 16 17 18 Jens van Daele’s Burning Bridges 19 20 21 22 23 24 25 DudaPaiva Company 26 27 28

1 2 3 4 5 6 7 Theater Rast 8 9 10 11 12 13 14 15 Kirsten van Teijn 16 17 18 19 20 21 Laura van Dolron 22 Alfred Zinola & Maxwell McCarthy 23 24 25 26 27 28 Toneelgroep Het Volk 29 30 31

www.theaterdeverbeelding.nl

FEBRUARI 2017

JANUARI 2017 1 2 3 4 Suver Nuver 5 6 7 8 9 10 11 De Kolonie MT / Peter De Graef 12 13 14 15 16 17 18 Theater Gnaffel 19 Anne Neuteboom 20 21 22 23 24 25 Beppe Costa 26 27 28 29 30 31

MAART 2017

MEI 2107 1 2 3 4 5 6 Iona&Rineke / Orkater 7 De Stilte 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

APRIL 2017 1 DudaPaiva Company 2 3 4 5 6 7 8 Jasper van Luijk 9 Gehring & Ketelaars 10 11 12 13 14 15 Ulrike Quade Comapny 16 17 18 19 20 21 22 Urland 23 24 25 26 27 28 29 TG Fantasten 30


PROGRAMMA 2016-2017


Toneelgroep Het Volk Veteranen

ZATERDAG 28 JANUARI 20.30 UUR TONEEL Toneelgroep Het Volk is de enige groep die alle 25 seizoenen te zien is ge­weest bij Theater De Verbeelding (één jaar zelfs twee keer). Ze mogen dus ook in dit jubileumjaar niet ontbreken. Krijn Versluijs en Nico Kranenburg kwamen elkaar nooit tegen in hun actieve tijd onder de wapenen. Maar vanaf de tach­tiger jaren vormen ze ieder jaar getweeën de erewacht tijdens de herdenking bij het plaatselijke oorlogsmonument. De gereformeerde leraar Krijn, voorzitter van het organisatie­ comité, weet in de jaren tachtig de eigenzinnige katholieke bakker Nico voor de herdenking te strikken. We volgen de mannen tijdens

negen herdenkingen over meer dan dertig jaar. In de onvervalste stijl van Het Volk vol herkenning, humor en ontroering spelen Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten de twee veteranen die steeds minder erkenning ontmoeten, maar elkaar uiteindelijk wel vinden in een diepe kameraadschap. Veteranen is een speciaal op Het Volk toegesneden versie van het door Bouke Oldenhof geschreven Friestalige Feteranen dat in het seizoen 2014-2015 in Friesland 45 maal voor overwegend uitverkochte zalen met meer dan 10.000 toeschouwers werd gespeeld. www.toneelgroephetvolk.nl

tgECHO

Burgerlijke Schemering VRIJDAG 3 FEBRUARI 20.30 UUR TONEEL Burgerlijke Schemering breekt een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wanneer iemand waanzinnig is? En is dat eigenlijk erg, gek zijn?

Beeldend teksttoneel met waanzinnige muziek over het schemergebied tussen gek en normaal zijn In Burgerlijke Schemering leven twee vrouwen en een man in een eigen universum. Samen bepalen ze ‘de norm’. Ze willen niet buiten de groep vallen, maar tegelijkertijd bijzonder zijn en gezien worden. Doordat er gespeeld wordt met machtsverhoudingen en uiteenlopende realiteiten ontstaat er uiteindelijk een grillige sfeer in de groep. Regels worden ter plekke verzonnen of weggegooid. Waar bij de één een kinderlijk enthousiasme toeslaat, raken de anderen in paniek. www.tgecho.com

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

19


Lizzy Timmers De Terugkeer-Turk

ZATERDAG 11 FEBRUARI 20.30 UUR MUZIEKTHEATER Voor het eerst in de geschiedenis verhuizen er meer mensen uit Nederland naar Turkije, dan Turken naar hier.

Rieks Swarte Potters Beesten

Wat betekent het als jonge mensen met potentie, ‘echte Hollanders’, ons land beginnen te verlaten? Ligt het ideaal van onze multiculturele samenleving aan diggelen? Of is het allemaal niet zo dramatisch?

ZATERDAG 4 FEBRUARI 20.30 UUR BEELDEND THEATER Vijf verhalen van Beatrix Potter worden 25 jaar na dato opnieuw op het toneel tot leven gebracht in een remake met de oorspronkelijke spelers: Rieks Swarte, Ferdi Janssen, Servaes Nelissen en Hans Thissen. Geen middel wordt geschuwd om de verbeelding op gang te brengen: poppen, verkleedpartijen, tekenfilmacteren, kartonnen decors, namaak­ sneeuw, vet Brits acteerwerk en mooie muziek. Hoe zacht en kwetsbaar de boekjes van Beatrix Potter ook zijn, de vier spelers gaan op het toneel keihard de concurrentie met elkaar aan om de verhalen van Potter tot leven te wekken. Ze bui­ telen over elkaar en zijn in 25 jaar bepaald niet milder geworden.

De speelgoedvoorstel­ ling voor volwassenen (waarbij kinderen ook welkom zijn) is terug! De kranten 25 jaar geleden: “Humor en bloeddorst.” “Sinds Potters beesten durf ik geen muizenval meer te zetten.” “Prachtig beestentheater van Swarte.” www.rieksswarte.nl

20

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

Theatergroep Flint Sal Ek Altyd Wit Wees ZONDAG 12 FEBRUARI 15.00 UUR MUZIEKTHEATER Vanwege het 25-jarig bestaan van Theater De Verbeelding keren we voor één keer terug naar ’t Stamhuis, de plek waar we tot 2006 huisden. Sal Ek Altyd Wit Wees is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Eeen multimediale voorstelling met superieure musici: trombonist Wolter Wierbos, componist/ pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met een spel van video en licht spelers en bezoekers voort­ durend in een ander (politiek) landschap.

De Terugkeer-Turk is een fictieve informatieavond en een muzikale en morele achtbaan ineen. Een door de wol geverfde journaliste presenteert vaardig en objectief de resultaten van een onderzoek naar onze multiculturele maatschappij. Wanneer er echter een Turkse man opstaat die zijn hartverscheurende verhaal deelt met de zaal, kan de journaliste haar eigen emoties niet langer verbergen. Een komische en ontregelende confrontatie tussen de ‘witte’ presentatrice en de ‘terugkeer-turk’ is het gevolg.

De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het ZuidAfrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen. Door de verbluffende schoonheid van het Afrikaans van Antjie Krog en de medewerking van wereldberoemde musici belooft Sal Ek Altyd Wit Wees een magische voorstelling te worden. ðð Let op de voorstelling is in ’t Stamhuis (Kerkstraat 11).

www.viarudolphi.nl www.theatergroepflint.nl


DudaPaiva Company De Grieken (remake) (8+)

ZATERDAG 25 FEBRUARI 19.30 UUR FAMILIEVOORSTELLING / DE KLEINE VERBEELDING In 2014 maakte Duda Paiva in samenwerking met Maas theater en dans zijn eerste voorstelling voor kinderen.

Jens van Daele’s Burning Bridges Tierra

ZATERDAG 18 FEBRUARI 20.30 UUR DANS In Tierra bundelt Jens van Daele zijn krachten met de gerenommeerde Canadese choreografe Ginette Laurin. Tierra behandelt het thema aarde en hoe de mens daar als minuscuul stofdeeltje in en op staat. Een voorstelling als een vernietigende lava­ stroom, waarin de krachtige en theatrale danstaal van Van Daele versmelt met het pure, acrobatische en poëtische idioom van Laurin. Tierra is een wervelstorm waarin de dansers verdwalen en uiteindelijk bedolven worden onder een verstikkende laag aarde. Percussionisten Alexandra Bellon en Richard van Kruysdijk zetten een arsenaal aan – deels zelf ontworpen – slagwerk in om hun opzwepende, gelaagde compositie live uit te voeren.

Het werd een dansdrieluik waarin drie Griekse mythen de basis vormden van spannende en hilarische ontmoetingen van de dansers met levensechte poppen. King, over een man die altijd honger heeft en in zijn gulzigheid zelfs zijn dochter niet ontziet. Nike, over een engel die op aarde wordt vastgehouden door haar vleugels te breken. En Cycloop, de eenogige reus die bedrogen wordt.

“Dit was een hele mooie dansvoorstelling met grappige stukjes maar ook soms erg ontroerend” (Kinderjury Zapp Theaterprijs)

“De Grieken is een uitermate geslaagde ontmoeting van Duda Paiva en Jeugdtheatergroep Maas, die alles in zich heeft om een internationaal succes te worden. Voor kinderen én ouders.” (Theaterkrant.nl) www.dudapaiva.com

Tierra is een spannend samenwerkingsverband van internationale klasse waarmee Jens van Daele zijn tienjarig jubileum als choreograaf graag met u wil vieren. www.jensvandaele.com

Een niet te missen dansconcert Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

21


Suver Nuver Casino Royale

ZATERDAG 4 MAART 20.30 UUR BEELDEND THEATER Suver Nuver is na acht jaar weer terug in het theater met een hilarische en confronterende voorstelling over Poen, Pensioen en Privatiseringsverdriet.

“Een schaamteloos moralistisch en super­ geestig pamflet tegen het neoliberalisme” (Trouw)

Via hoogtepunten uit hun carrière blikt Suver Nuver terug op de tijdgeest van de jaren tachtig. Geld was niet belangrijk, alles draaide om de kunst! We waren bang voor aids, niet voor de banken. Nu worden we om de oren geslagen met doemverhalen over robots in de thuiszorg en verdampende pensioenen. De angst zit er flink in, maar wat is waarheid in het pensioendoolhof? Suver Nuver zoekt het uit. Suver Nuver is back in bu$ine$$. Casino Royale wordt gemaakt door Dette Glashouwer, Peer van den Berg, Henk Zwart, Joop van Brakel (muziek) en Moniek Merkx (eind­ regie). www.suvernuver.nl

22

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

De Kolonie MT / Peter de Graef Rudy

ZATERDAG 11 MAART 20.30 UUR MUZIEKTHEATER Opnieuw creëert Peter De Graef een aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend personage. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy. Rudy is het verhaal van een therapeut die zich tot het publiek richt om zijn maatschappijkritiek af te vuren. Peter De Graef weet moeiteloos het persoonlijke op te tillen tot op het niveau van het universele. De Graef vertolkt Rudy in zijn geheel eigen stijl. Als een echte standup comedian laat hij Rudy fulmineren. In de live gezongen songs zoekt hij verstilling en verdieping op. De

muziekscore is origineel gecomponeerd door Bo Spaenc. Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. En ook als acteur staat hij zijn mannetje en werd onder meer onderscheiden met een Louis d’Or. "Wat een rijke voorstelling met zoveel inhoud in laagjes, met zoveel emoties en doordenkers! Dank ook aan de muzikanten voor hun essentiële bijdrage.” (Miek De Kepper) www.dekoloniemt.be

“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde, typische De Graef-vertelling die balanceert tussen fil­osofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek” (Knack)


Theater Gnaffel Het Wilde Westen van Calamity Jane (8+) ZATERDAG 18 MAART 19.30 UUR FAMILIEVOORSTELLING / DE KLEINE VERBEELDING

Beppe Costa

Vivaldi, Venetië, Vondelingen

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen, maar haar leven was niet gemakkelijk.

ZATERDAG 25 MAART 20.30 UUR MUZIEKTHEATER

Ze groeide op in een bikkelharde wereld, tussen de revolverhelden en bandieten. Maar achter die stoere Wild West-heldin zit een meisje vol dromen en verlangens. Haar verhaal wordt in deze show verteld. Verwacht geen Wild West als in de film, al is het verhaal van Calamity Jane wel spannend! Samen met poppenspeler Elout Hol vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Anne Neuteboom

De voorstelling is door Ad de Bont geschreven. Hij werkte al eerder samen met Theater Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar. Hoogtepunten in zowel de carrière van Elout Hol als die van Ad de Bont.

Zoals we allemaal weten zijn millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van.

www.gnaffel.nl

Weg

ZONDAG 19 MAART 15.00 UUR CABARET Maak kennis met Anne Neuteboom, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015 en ja, ook een millennial.

Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maakt maatschappijkritiek anno 2015: zonder correcte dt-spelling, maar met een frisse analytische blik. “Verplichte kost voor alle babyboomers en ouderen die neigen te verzuren en open staan voor een lesje fatsoen en omgangsmanieren van een jonkie.” (Theaterkrant.nl) “Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (...) Wat een talent.” (de Volkskrant) www.anneneut.nl

Begin 18e eeuw wordt Antonio Vivaldi muziekleraar aan het meisjesweeshuis Ospedale della Pietà in Venetië. Hij geeft de weesmeisjes muziekles en vormt ze tot een orkest, dat binnen een paar jaar één van de grootste attracties van Venetië wordt. Vlakbij het weeshuis staat nog steeds het huis van Beppe Costa's oma Maria Lucchin. De liefde voor Vivaldi begon bij Costa als kind, toen hij oma bezocht. In deze voorstelling gaat hij op zoek naar de schoonheid en de passie die Vivaldi's muziek bij hem teweegbrengt. Samen met een strijktrio van jonge dames gaat hij proberen een brug te slaan van zijn muziek naar die van Vivaldi. Lidewij Mahler, actrice en celliste, speelt Anna Giraud, een groot zangeres uit die tijd en tevens muze en verpleegster van de oude en zieke Vivaldi. De regie is van Ko van den Bosch. www.allesvoordekunsten.nl

Een zoektocht naar de troostende kracht van schoonheid, tegen de angst om vergeten te worden

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

23


Jasper van Luijk / Korzo producties The Nonsense Society ZATERDAG 8 APRIL 20.30 UUR DANS

DudaPaiva Company Blind

ZATERDAG 1 APRIL 20.30 UUR DANS/BEELDEND THEATER In deze solo keert Duda Paiva terug naar zijn jeugd in Brazilië. Een periode waarin een onbekende ziekte niet alleen zijn lichaam veranderde maar ook zijn ogen aantastte.

Het choreografietalent Jasper van Luijk brengt met cellist en componist Antonis Pratsinakis en twee dansers een voorstelling over de hedendaagse kunstenaar als rebel. Van Luijk laat zich inspireren door het gedachtengoed van Die Unsinn­ gesellschaft (The Nonsense Society), een kunstenaarsbeweging in het vroeg 19e eeuwse Wenen, waarvan Schubert een van de prominente leden was.

www.dudapaiva.com

In zijn choreografie kijkt Van Luijk met kritische blik naar de huidige tijdgeest. Hij brengt de meeslepende muziek van Schubert en de teksten van The Nonsense Society in dialoog met het lichaam van nu. Niet om een spiegel voor te houden, maar om in de cyclische herhaling van de menselijke geschiedenis de eigen stem in deze tijd te vinden en die te laten klinken. www.jaspervanluijk.com

24

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

SEXIETY

ZONDAG 9 APRIL 15.00 UUR TOTAALTHEATER Worstelen met seksualiteit is een teken van zwakte. Seks moet goed zijn. En als het niet gewoon goed is, dan toch graag jaloersmakend heerlijk of een beetje stout. Niet schaamte­vol of moeilijk in ieder geval. Anne Gehring en Vera Ketelaars zijn een samenwerking gestart met programmamaker Gian van Grunsven. Ze creëren: SEXIETY, een nieuw theaterconcept: een crossover van theater en journalistiek, fictie en non-fictie. Een ruimte waar openlijk en vrijelijk over seksualiteit gesproken wordt. Het publiek is langere tijd deelgenoot van een minimaatschappij, het normatief denken wordt aan de kaak gesteld en de grenzen van het theater worden opgerekt.

Op zoek naar genezing volgde een surreële tocht langs westerse en shamaanse geneeswijzen. In Blind gebruikt hij deze intense jeugd­ ervaring als metafoor voor het anders zijn, er niet bij horen en het vinden van een antwoord daarop. Blind is een kleurrijk verhaal, vol schakeringen van dans en poppenspel, met bewerkingen van Yoruba songs uit de Afrikaans-Braziliaanse subcultuur en de kracht van muziek en licht. “In Blind danst Duda Paiva met zijn demonen en brengt de dans een extra dimensie aan het poppenspel (...) sterk gechoreografeerd en geregisseerd, gedragen door sound­ scape en decor (...) met hele mooie poppen van grotesk realistisch tot bijna abstract (...) ze doen soms denken aan de portretten van Marlene Dumas.” (Theaterkrant.nl)

Gehring & Ketelaars

In SEXIETY wisselen scènes, mono­ logen en interviews elkaar af. Ook videobeelden, minicolleges, muziek en live interviews met verschillende gasten komen voorbij. Ze smelten samen en leiden onherroepelijk tot een climax waar Gehring, Ketelaars en Van Grunsven hun goedgekozen rol moeten afleggen en de vraag zich opdringt: waar staan we nou eigenlijk? www.gehringenketelaars.nl


Urland

EXPLORER/Prometheus ontketend ZATERDAG 22 APRIL 20.30 UUR TOTAALTHEATER

Ulrike Quade Company Coco Chanel

ZATERDAG 15 APRIL 20.30 UUR BEELDEND THEATER Als icoon van elegantie bevrijdde Coco Chanel met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. Coco Chanel kende een bewogen levensgeschiedenis waarin ze vanuit een weeshuis opklom tot de hoogste Franse kringen. Ulrike Quade en Jo Strømgren zijn gefascineerd door de complexe geschiedenis van deze vrouw. Als meester van de illusie koos Chanel er consequent voor zichzelf te mythologiseren. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte tegelijkertijd haar mode tot een symbool van emancipatie.

EXPLORER/Prometheus ontketend is het tweede deel van de Internet Trilogie, een voorstellingsreeks over de opkomst, expansie en de grenzeloze belofte van het internet. Generatie Before the Computer (CREW) ontmoet generatie After the Computer (Urland) en delen gezamenlijk het podium. Ze vragen zich af wat er van het utopisch ideeëngoed van begin jaren negentig is geworden – de tijd dat het world wide web explodeerde. De droom is werkelijk­heid geworden. Een nieuwe (paralelle) wereld is niet alleen mogelijk, ze is er. CREW en Urland willen deze belofte re-enacten. Urland herbeziet in deel

twee zijn puberteit en de groeipijn van het internet. CREW bekijkt de utopische jaren. De virtuele realiteit is vaak een afspiegeling van de werkelijkheid zoals theater een verwijzing is naar het leven. Hoever kunnen we het lichaam laten transformeren en/of laten verdwijnen? Het is absoluut de wens van CREW/ Urland om Urlands eigen fysieke afwezigheid centraal te stellen. www.urland.nl

Een van de eerste theaterexperimenten met de motion capture 3D-techniek

Coco Chanel is een coproductie van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani en laat zien hoe mode het mensbeeld bepaalt, hoe kostuum lichaam wordt en hoe lichaam tot pop wordt. Quade en Strømgren maakten samen eerder de succesvolle voorstelling The Writer. www.ulrikequade.nl

Coco Chanel koos er als meester van de illusie consequent voor zich­ zelf te mythologiseren

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

25


Iona&Rineke en Shaking Godspeed (Orkater/De Nieuwkomers) Rumspringa

ZATERDAG 6 MEI 20.30 UUR MUZIEKTHEATER

TG Fantasten Waanzin

ZATERDAG 29 APRIL 20.30 UUR BEELDEND THEATER Soms voel ik de waanzin opkomen. Als een donkere passagier die met me meereist. Een andere keer is zij weer glashelder. Dan helpt ze me enorm. Ze maakt het leven een stuk vrolijker. Ze onder­ neemt dingen die ik nooit zou durven. Of toch wel? Zij is mijn voorbeeld en mijn schrikbeeld.

Iona en Rineke studeerden in 2012 af aan de HKU en vormen sindsdien het (schrijvers)duo Iona& Rineke. De eigenzinnige rockband Shaking Godspeed stond onder andere in het voorprogramma van Deep Purple. Een gemeenschappelijk verleden brengt hen op het toneel, want dit kunnen ze alleen maar samen vertellen.

TG Fantasten maakt al tien jaar surrealistische voorstellingen. Het gezelschap onderscheidt zich door de opwindende onvoorspelbaar­ heden van de gekozen theater­vorm: een krachtige en organische symbiose tussen moderne dans en muziektheater. www.fantasten.nl

26

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

HiHaHuttenbouwers (2+) ZONDAG 7 MEI 14.00 UUR EN 16.00 UUR JEUGDTHEATER / DE KLEINE VERBEELDING Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat een..., ja wat staat er eigenlijk? Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in je opkomt. Heel subtiel ontluiken de verhalen. Er verschijnen een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling.

Surrealistische voor­ stelling vol opwindende onvoorspelbaar­heden Waanzin is een voorstelling over een onbesuisde cowgirl, die weigert verslagen te worden. Vastberaden om de waanzin te bezweren stort Marle Brouwer zich in een solo, in de regie van Sarah Ringoet, bij haar eigen gezelschap TG Fantasten, met muziek van Eva van Manen en met Clara Hupkes-Bovenberg als waanzinnige sidekick.

De Stilte

In Rumspringa vertellen ze hun opzienbarende verhaal over een bijzondere vriendschap en een geheim genootschap. Over mensen die verstrikt raken in een kleine surrogaatmaatschappij, waarbinnen eigen regels en wetten gelden. Waar je zowel binnen- als buitengesloten kan raken. Een persoonlijke voorstelling over raadselachtige gebruiken en wezenlijke idealen. Over vasthouden aan een geloof, zelfs als dat wat je altijd verteld is niet langer waar kan zijn. Wie ben je nog, als je verleden op losse schroeven komt te staan? www.ionarineke.nl

Met Hihahuttenbouwers trakteert De Stilte jong en oud op een fantasierijk beeldverhaal in een intieme omgeving. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt. Dankzij de gelaagdheid is deze voorstelling ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders! www.destilte.nl

Ontdek dans met de allerkleinsten in dit fantasierijke duet in een intieme omgeving


Wordt nu vriend Voor slechts € 15,ontvangt u een jaar lang € 2,- korting* op alle voorstellingen

De Vrienden van De Verbeelding feliciteren de jarige Theater De Verbeelding van harte. De afgelopen jaren schommelt het aantal vrienden rond de honderd. Wij kunnen ons geen fijner cadeau voorstellen dan dat dit aantal in 2016 aanzienlijk zal stijgen. Voor het jubileumjaar heeft Theater De Verbeel­ ding een wensenlijstje opgesteld dat wij

graag honoreren: herinrichting van de kleedkamer en vervanging van de balletvloerrollen. Met een groei­ end aantal Vrienden kan de Vriendenstich­ ting ook in de toekomst nieuwe wensen voor de accommodatie, bezoekers, artiesten en vrijwilligers in vervulling laten gaan. Doet u mee? Geef de jarige een cadeau!

Vriend worden? Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar info@theaterdeverbeelding.nl * niet geldig bij familievoorstellingen en De Kleine Verbeelding

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

27


twee podia, dubbel genieten 1. TONEEL

2. BEELDEND THEATER

3. CABARET

ZATERDAG 5 NOVEMBER 20.30 UUR (V)

WOENSDAG 18 JANUARI 20.30 UUR (P)

VRIJDAG 2 DECEMBER 20.30 UUR (P)

Toneelgroep Oostpool • De Lankmoedigen

Fred Delfgaauw • Minder is meer

Eva Crutzen • Spiritus

De Lankmoedigen is het laatste deel uit het succesvolle drieluik Goede Bedoelingen van Joeri Vos. een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en uiteenlopende wereld-verbeterende ideeën. Vorig jaar was, het zeer goed ontvangen, deel één De Onren­dabelen in Theater De Verbeelding te zien (zie ook pagina 10).

Volgens Herman van Veen is Fred Delfgaauw een gezelschap in zijn eentje. Deze meesterverteller kan met zijn prachtige manipu­laties van poppen meer vertellen dan een heel toneelgezelschap. Delfgaauw gaat nu voor de perfecte eenvoud waarbij hij op een leeg toneel kan uitpakken en zijn dromen zichtbaarder worden dan ooit. Maak kennis met de meest magische vorm van theater die Nederland rijk is.

“Eva Crutzen brengt met Spiritus een extreem vlotte en geestige show die op alle fronten imponeert,” schreef de Volkskrant. Het Parool omschrijft het als “een geweldig dynamische avond vol kleine verrassingen” en De Telegraaf kan maar één conclusie trekken: “Eva Crutzen is een aanwinst voor de cabaretwereld.” Er volgde een sterrenregen met vier sterren van alle belangrijke lan­delijke dagbladen. Als dat geen aanrader is!

ZATERDAG 15 APRIL 20.30 UUR (V)

ZONDAG 19 MAART 15.00 UUR (V)

Ulrike Quade Company • Coco Chanel

Anne Neuteboom • Weg

Als icoon van elegantie bevrijdde ze met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. Coco Chanel kende een bewogen levensgeschiedenis. Ulrike Quade is gefascineerd door de complexe geschiedenis van deze vrouw (zie ook pagina 25).

Maak kennis met Anne Neuteboom, winnares van de Jury & Publieksprijs tijdens Cameretten 2015. Ze stak met kop en schouders boven haar medefinalisten uit. De Volkskrant schreef: “Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (...) Wat een talent.” Hou deze naam in de gaten! (zie ook pagina 23).

WOENSDAG 3 MEI 20.15 UUR (P)

Theater Utrecht • Hedda Gabler Hedda Gabler, de klassieker van Henrik Ibsen, is meer dan honderd jaar oud, maar in handen van regisseur Thibaud Delpeut is het een angstaanjagend scherp portret van een hedendaagse generatie. Een generatie voor wie het leven een feest was, maar die nu met een kater wakker wordt. Hoe kan het dat een volledig geslaagd bestaan aanvoelt als een volslagen mislukking. Een even alarmerende als ontroerende voorstelling.

28

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017


Vijf series van steeds twee voorstellingen waarvan één in Theater De Verbeelding en één in Theater de Purmaryn. En dat met een aantrekkelijke korting!

4. SOLOTONEEL

5. MUZIEKTHEATER

ZATERDAG 21 JANUARI 20.30 UUR (V)

ZONDAG 16 OKTOBER 14.30 UUR (P)

Laura van Dolron • Wij

Esther Apituley en Lenie Breederveld • Bach en Bleekwater

Laura van Dolron staat bekend om haar frisse, eerlijke stand-up filosofie voorstellingen. Humor en diepgang wisselen elkaar in razend tempo af. Vorig jaar was ze met haar succesvolle voorstelling Lief­ hebben in Theater De Verbeelding. In Wij vraagt ze zich af wat we bedoelen als we WIJ zeggen (zie ook pagina 14).

Muzikante Esther Apituley zoekt graag een nieuwe aanpak voor concerten. Deze keer combineert ze een ensemble van acht topmusici met het droog-komische talent van Leny Breederveld (Carver, Orkater en tv). De dames ontmoeten elkaar door een planningsfout van het theater. De een komt om een concert te geven, de ander om schoon te maken. Bob Zimmerman schreef een arrangement dat uitgevoerd wordt door een plaat­selijk koor.

WOENSDAG 22 FEBRUARI 20.30 UUR (P)

Nasrdin Dchar • DAD (try-out) Nasrdin Dchar wordt vader. Hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Zijn aanstaande vaderschap is ook een confrontatie met zijn roots. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders gaat hij overdragen op zijn kind? Een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over leven en dood. Over liefde!

Kaarten bestellen Kaarten voor de Dubbelspelseries zijn alleen te verkrijgen via het bestel­for­ mulier bij de Purmaryn­gids of via de website www.depurmaryn.nl. U kunt deze series kopen door te kiezen voor dubbelspel 1, 2, 3, 4 of 5. NB. Kaarten voor de voorstellingen zijn ook los te kopen.

Bezoek twee voorstellingen, één in Theater De Verbeelding en één in Theater de Purmaryn, en ontvang acht euro korting

ZATERDAG 25 MAART 20.30 UUR (V)

Beppe Costa • Vivaldi, Venetië, Vondelingen Vlakbij het weeshuis waar Vivaldi muziekleraar was, staat nog steeds het huis van Costa’s oma. De liefde voor Vivaldi begon bij hem als kind, toen hij zijn oma bezocht. In de voor­stelling gaat hij met een strijk­trio op zoek naar de schoonheid en de passie die Vivaldi's muziek bij hem teweegbrengt (zie ook pagina 23).

P = THEATER DE PURMARYN V = THEATER DE VERBEELDING

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

29


Hoe, wat en waar

Theater De Verbeelding

Theater De Verbeelding programmeert in de theaterzaal van Pop- en Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend, tegenover het stadhuis. Kom op tijd, want na aanvang is er geen toegang meer mogelijk.

Toegangsprijzen

Losse kaarten kosten € 14,-. Met Vriendenpas, CJP of 65+ € 12,-. Kaarten voor De Kleine Verbeelding kosten voor kinderen tot 13 jaar € 6,- en € 9,- voor volwassenen. De familievoorstellingen (van 8 tot 80 jaar) hebben één prijs: € 10,-. Voor deze én de voorstellingen van De Kleine Verbeelding worden geen kortingen gegeven.

Hoe komt u aan kaarten?

Kaarten kunt u vanaf 4 juni voor het gehele theaterseizoen online bestellen en betalen via onze website theaterdeverbeelding.nl. Vanaf vier weken voor de gewenste voor-

30

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

stelling kunt u ook, 24 uur per dag, telefonisch reserveren via de Reserveerlijn 0299 411234.

Online bestellen

Op onze site kunt u per voorstelling maximaal zes kaarten bestellen en di­rect afrekenen met iDeal. De iDealtransacties lopen via uw eigen bank en worden voor ons afgehandeld door het bedrijf Mollie. Desgewenst kunt u kaarten voor meerdere voorstellingen aan uw mandje toevoegen. Per transactie betaalt u € 1,extra, dit is dus ongeacht het aantal kaarten/voorstellingen. Op de voorstellingsdag zelf kunt u tot 17.00 uur online bestellen. Wanneer u nog niet eerder online kaarten heeft besteld, meldt u zich eerst aan als klant. Op de site wordt precies aangegeven welke stappen u moet zetten.

Online korting

Theater De Verbeelding biedt bezoekers de mogelijkheid kaarten met korting te bestellen via de site. Hoe

meer voorstellingen hoe hoger de korting wordt. Voegt u kaarten (maximaal zes per voorstelling) voor zes of meer voorstel­lingen aan uw winkelmandje toe dan krijgt u automatisch een korting. Bezit u een Vriendenpas, CJP of bent u 65+ dan geldt de onderstaande korting bovenop de reductieprijs. Hierbij wordt jeugd/familietheater niet meegerekend. • 10% korting bij 6 tot 10 voorstellingen • 20% korting bij 11 of meer voorstellingen

Bestelformulier

Voor bezoekers die niet online bankieren blijft het mogelijk om een bestelformulier te downloaden van de website. Dit bestelformulier kunt u printen, invullen en opsturen voor 12 september. Bestelt u via dit formulier dan zijn dezelfde voorwaarden en/of bovenstaande kortingen van toepassing. Na betaling van de factuur worden de kaarten per e-mail toegestuurd.


PROGRAMMERING THEATER DE VERBEELDING Peter Zuurveld, Marjan Zuurveld, Marja Zeverng TEKSTEN EN SAMENSTELLING MAGAZINE Miep van Doornik, Olga Smalhout, Cor Stam, De Zagerij ontwerpbureau CONCEPT, ART DIRECTION EN VORMGEVING De Zagerij ontwerpbureau LOGO 25 JAAR THEATER DE VERBEELDING Fred Smalhout

Verhinderd?

Moet u onverhoopt annuleren? Tot uiterlijk drie dagen van tevoren kunt u een e-mail sturen naar reserveer@ theaterdeverbeelding.nl. Vermeld hierin uw naam, bestelnummer, de datum en het aantal te annuleren kaarten. Wij verplaatsen – in overleg met u – de kaarten naar een andere voorstelling naar keuze of u ontvangt een tegoedbon. Deze bon blijft twee jaar geldig. Levert u uw kaarten later in, dan proberen wij deze – alléén bij uitverkochte voorstellingen – door te verkopen. Pas als dat lukt, ontvangt u een tegoedbon.

Telefonisch reserveren

Onze Reserveerlijn is 24 uur per dag bereikbaar op nummer 0299 411234. Reserveren kan vanaf vier weken voor de voorstellingsdatum. Op de voorstellingsdag zelf kunt u telefonisch reserveren tot 19.00 uur. Spreek het antwoordapparaat in met uw reserveringswens. U wordt alleen teruggebeld wanneer wij u niet meer kunnen plaatsen. U betaalt wanneer u de kaarten afhaalt aan de theaterkassa. De kassa gaat drie kwartier voor aanvang van de voorstelling open. Niet afgehaalde kaarten kunnen vanaf een kwartier voor aanvang worden doorverkocht.

Vrienden van De Verbeelding

Als Vriend helpt u wensen van Theater De Verbeelding te vervullen voor bijvoorbeeld investeringen in apparatuur voor de theaterzaal.

Wanneer u zich heeft aangemeld als Vriend ontvangt u jaarlijks een betalingsverzoek van de stichting Vrienden van De Verbeelding. In ruil voor uw bijdrage van (minimaal) € 15,- wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten en ontvangt u een Vriendenpas. Deze pas is geldig voor één persoon en geeft een seizoen lang recht op € 2,korting op de toegangsprijs (niet geldig bij familievoorstellingen en De Kleine Verbeelding). Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar info@theaterdeverbeelding.nl wanneer u ook Vriend wilt worden.

Website en sociale media

Op theaterdeverbeelding.nl vindt u uitgebreide informatie over de voor­stellingen, links naar gezelschappen en informatie over Theater De Verbeelding. Volg ons op Twitter @thdeverbeelding of bezoek onze Facebook pagina facebook.com/theaterdeverbeelding voor actuele gebeurtenissen en leuke weetjes over groepen die Theater De Verbeelding bezoeken.

Onder voorbehoud

Alle voorstellingsinformatie in dit magazine is onder voorbehoud. Raadpleeg onze website voor de meest actuele informatie.

FOTOGRAFIE Saskia Kerkhoff, cover (Zalf, Kirsten van Teijn) Patrick Agrirakis, binnenzijde (Blind, DudaPaiva Company) Sacha Jennis, middenpagina (Nero, Alfredo Zinola) En verder: Emiel Neuderman (André Manuel), Monica Ragazzinni (Feikes Huis), Ben van Duin (Golden Palace, Het Nieuwe Lied, Suver Nuver), Eyjólfur Eyjólfsson (Samir Calixto), Karin Jonkers (Peter De Graef), Krista van der Niet (Toneelgroep Oostpool), X+L (mugmetdegoudentand), Govert de Roos (Mylou Frencken), Erik Franssen (Theater Gnaffel), Rob Hogeslag (Rutkay Ozpinar), Marinus Groothof (Dunja Jocic), Nichon Glerum (Theater RAST), Michiel Hendryckx (Laura van Dolron), Saris & den Engelsman (Alfredo Zinola), Hans Vissers (Toneelgroep Het Volk), Miek Uittenhuit (tgECHO), Rieks Swarte, Jan Dirk van der Burg (Lizzy Timmers), David Jonathan (Jens van Daele), Phile Deprez (DudaPaiva Company), Bram Vandeveire (De Kolonie), Ron Greve / Gravue (Theater Gnaffel), Roxanne Hellevoort (Anne Neuteboom), Jasper van Luijk, Bowie Verschuuren (Ulrike Quade Company), Jochem Jurgens (Urland), Hans Gerritsen (De Stilte), Jeroen Hofman (Theater Utrecht), Huff & Reuter (Eva Crutzen), Janey van Ierland (Nasrdin Dchar), Fred Smalhout (pagina 30), Ariane van Pelt (pagina 31) SUBSIDIËNTEN Voorstellingen bij Theater De Verbeelding worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Purmerend en het Fonds Podiumkunsten.

Dit magazine is ook te lezen op www.issuu.com (zoek op Theater De Verbeelding).

© Theater De Verbeelding 2016

www.theaterdeverbeelding.nl facebook.com/theaterdeverbeelding facebook.com/dekleineverbeelding @thdeverbeelding

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, foto­kopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

Theater De Verbeelding programma 2016 - 2017

31


Theater De Verbeelding weet al 25 jaar wat er speelt www.theaterdeverbeelding.nl

Theater De Verbeelding 2016-2017  

Seizoensmagazine 2016-2017 van Theater De Verbeelding uit Purmerend.