Page 1

OOSTINDIE | LEEK | 7 WONINGEN TYPE KARMIJN


WONEN IN EEN

GROENE OMGEVING
LEEK HEEFT VEEL TE BIEDEN

Wonen

Cultuur

Winkelen

Recreatie

Leek biedt u de mogelijkheid te wonen in een groene en rustige omgeving met de belangrijkste voorzieningen binnen handbereik. Dorpse gemoedelijkheid voorzien van alle hedendaags comfort. Jong en oud vindt in Leek alles wat het leven zo prettig maakt: ruimte, groen, sport, winkels, uitgaan en scholen. Voor al uw inkopen kunt u terecht bij de grote verscheidenheid aan winkels die Leek kent. Leek beschikt over twee moderne, overdekte winkelcentra met een hoog kwaliteitsniveau en een grote diversiteit aan producten. Op donderdag kunt u een bezoek brengen aan de markt op de Dam.

Op cultureel gebied is er het nodige te beleven in Leek. Er zijn vele muziek, toneel- en zangverenigingen. Voorstellingen worden gegeven in het regiotheater en ‘s zomers in het openluchttheater van Nienoord. Bijzondere films worden gedraaid door Filmhuis Nienoord. Heel bijzonder is het landgoed Nienoord in Leek. Naast een monumentale borg, omvat dit park tal van recreatieve voorzieningen zoals een subtropisch zwemkasteel en een openluchttheater. U kunt op het landgoed ook heerlijk wandelen of fietsen.

Ook op het gebied van sport heeft Leek veel te bieden. Er zijn uitgebreide sportfaciliteiten, met een Sportcentrum, Topsporthal, verschillende sportverenigingen en een groot hippisch centrum in Tolbert.

Aan de rand van het landgoed ligt ook de haven van Leek. Deze grenst aan het schitterende Leekstermeer. Een aantrekkelijk decor voor kleine watersport. De haven van Leek is de ideale plek om uw boot aan te leggen. U kunt dan genieten van de rust en al het moois dat landgoed Nienoord te bieden heeft.

In de gemeente Leek kun je op allerlei manieren sporten: individueel of in verenigingsverband, buiten of binnen, recreatief of in competitie, van kleuter tot en met senior. En voor watersporters heeft het nabijgelegen Leekstermeer eindeloze mogelijkheden.

De haven is ook een tussenstop voor kanoĂŤrs van het lieflijk gelegen kanocentrum Lettelbert. En door de uitstekende waterverbindingen zit u snel op de doorgaande vaarroutes met bestemmingen als de Friese meren en de Waddenkust.

Sport

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK
OOSTINDIE 


ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK

Oostindie is de nieuwste woonwijk van Leek. Groen, waterrijk en kindvriendelijk. In Oostindie ligt de nadruk op veilig wonen in een ruim opgezette wijk met een grote diversiteit aan woonmilieus.

Oostindie

Naast woningbouw is er een brede school met openbaar en christelijk basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal. Daar tegenover liggen de voetbalvelden. Voor voortgezet onderwijs kunnen de leerlingen terecht op de nabij Oostindie gevestigde regionale scholengemeenschap. Verder zijn er verschillende parken en veel speelterreinen, heerlijk dichtbij huis voor de allerkleinsten.

Optimale bereikbaarheid

Oostindie kent uitstekende verbindingen. In de wijk Oostindie is een halte van de Qliner, de snelle buslijn tussen Leek en Groningen. Via de A7 rijdt u met de auto in 20 minuten naar Groningen of Drachten en met een kwartiertje fietsen ben je in het centrum van Leek. Winkels, voortgezet onderwijs en sportvoorzieningen liggen op loop- of fietsafstand.

Leek heeft veel te bieden

Leek heeft alles in huis om prettig te wonen, te werken en te recreëren. Ga in de vrije tijd lekker naar het Leekstermeer, geniet van de zon aan de Lettelberterzwemplas of maak een fietstocht door de prachtige recreatiegebieden. Geniet van de vrijheid van het groen en het water. Maakt u het liever een dagje thuis gezellig? Ook dat kan in het project ‘De Boomgaard’. Hier woont u precies zoals u wilt!

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK
UW WONING NAAR EIGEN

SMAAK
U MAG KIEZEN

Het plan “De Boomgaard” biedt de mogelijkheid te wonen naar wens. Dankzij zeer doordachte plattegronden zijn er talrijke indelingsmogelijkheden, geheel kosteloos. De grote keuzevrijheid maakt dit plan bijzonder.

Indelingsmogelijkheden

Heerlijk met een kop koffie aan de keukentafel genietend van het uitzicht op uw heerlijke tuin of toch liever met uitzicht op het openbaar groen? Aan u de keus. Voor de begane grond geldt dat u kunt kiezen om tuin- of straatkamer gericht te gaan wonen. Welke variant u ook kiest: De hoge kozijnen bieden een riant uitzicht en zorgen ervoor dat het daglicht overvloedig binnen komt.

Opties

Naast voornoemde indelingsvarianten waarbij wanden kunnen worden verschoven of wanden worden toegevoegd zijn er ook aanvullende uitbreidingsopties mogelijk: • Een verlenging van de begane grond aan de achtergevel; • Extra kamers op de zolder; • Een bij het ontwerp passende dakkapel, waarbij extra ruimte en licht ontstaat. Tevens kunt u kiezen voor een garage, bijkeuken, een schuifpui of terrasdeuren. De mogelijkheden zijn talrijk.

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEKDE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK
Heerlijk vrij uitzicht op veel openbaar groen

Es 10


SITUATIE | 7 WONINGEN TYPE KARMIJN

Kersenboom

199 m2

1

135 m2

2

212 m2

3

216 m2

4

220 m2

5

225 m2

6

236 m2

7

11


BEGANE GROND

BEGANE GROND B WOONKAMER TUINGERICHT SCHAAL 1:50

3830

5800

8100

woonkamer

4200

keuken

toilet

eethoek

mk

hal

12

3180


BEGANE GROND

BEGANE GROND F WOONKAMER STRAATGERICHT SCHAAL 1:50

keuken

2530

5800

8100

eethoek

kast

toilet

mk

woonkamer

4130

hal

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

13


VERDIEPING

EERSTE VERDIEPING A INDIEN KEUZE BEGANE GROND A T/M D SCHAAL 1:50

3030

2700

slaapkamer 2

4900

3830

slaapkamer 1

badkamer 2700

14

slaapkamer 3 3030

3130

2030

overloop


VERDIEPING

EERSTE VERDIEPING C INDIEN KEUZE BEGANE GROND F SCHAAL 1:50

slaapkamer 3

overloop

slaapkamer 1 slaapkamer 2

3030

3330

4400

3630

badkamer

2530

2700

3030

2700

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

15


ZOLDER

open houten spant

TWEEDE VERDIEPING A INDIEN KEUZE BEGANE GROND A T/M D SCHAAL 1:50

1500+

th g gwk

mv-unit

16

zolder

5800

nok

4508

wa

1500+


ZOLDER

open houten spant

TWEEDE VERDIEPING C INDIEN KEUZE BEGANE GROND F SCHAAL 1:50

1500+

4508

mv-unit

nok

zolder

th g gwk wa

1500+

5800

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

17


U MAG KIEZEN

18

BEGANE GROND (A) Woonkamer tuingericht

BEGANE GROND (B) Woonkamer tuingericht

BEGANE GROND (C) Woonkamer tuingericht

BEGANE GROND (E) Woonkamer straatgericht

EERSTE VERDIEPING Indien keuze begane grond (E)

TWEEDE VERDIEPING Indien keuze begane grond (E)


KEUZE INDELINGEN

SCHAAL 1:100

BEGANE GROND (D) Woonkamer tuingericht

EERSTE VERDIEPING Indien keuze begane grond (A T/M D)

TWEEDE VERDIEPING Indien keuze begane grond (A T/M D)

BEGANE GROND (F) Woonkamer straatgericht

EERSTE VERDIEPING Indien keuze begane grond (F)

TWEEDE VERDIEPING Indien keuze begane grond (F)


OPTIES

BEGANE GROND Mogelijk bij begane grond (A t/m D) Optie 1: verlengen woonkamer 1200mm. Optie 4: terrasdeuren

BEGANE GROND Getekend is begane grond (F) Optie 1: verlengen eethoek/keuken 1200mm.

BEGANE GROND Getekend is begane grond (F) Optie 2: bijkeuken

Optie 7, 8 en 9 zijn ook mogelijk bij begane grond (E)

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (A t/m D) Optie 7: zolderkamer + dakkapel

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (A t/m D) Optie 8: wasruimte + zolderkamer

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (A t/m D) Optie 9: wasruimte + 2 zolderkamers


OPTIES

SCHAAL 1:100

BEGANE GROND Mogelijk bij begane grond (A t/m D) en (F) Optie 2: bijkeuken Optie 3: garage/berging Optie 5: schuifpui

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (F) Optie 7: zolderkamer + dakkapel

EERSTE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (A T/M D) Optie 6: ligbad in badkamer

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (F) Optie 8: wasruimte + zolderkamer

EERSTE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (F) Optie 6: ligbad in badkamer

TWEEDE VERDIEPING Mogelijk bij begane grond (F) Optie 9: wasruimte + 2 zolderkamers


EEN MAXIMUM AAN WOONCOMFORT

IMPRESSIE IS BEGANE GROND (B)

22


DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

23


Ter inspiratie geven wij u een kleine indruk van een aantal actuele woontrends:

Sfeer:

De tijd van koel en strak design is voorbij. Het is tegenwoordig helemaal in om kamers warm en gezellig aan te kleden. Het gebruik van allerlei ‘warme’ materialen zoals textiel, wol en vilt hoort erbij.

Welke woonstijl heeft uw voorkeur? Kiest u voor praktisch, of hecht u waarde aan een smaakvol en tot in de puntjes verzorgd interieur?

Voor de meeste mensen is het zaak om de juiste balans te vinden tussen een gezellig ingericht huis en het zo effectief mogelijk benutten van de beschikbare ruimte. Dat is nog een hele uitdaging! Wij helpen u graag bij het kiezen van een indelingsvariant, maar adviseren desgewenst ook over kleur, materiaalkeuze, de rangschikking van de meubelen en de aankleding van de woning.

Inspiratie:

Woonbladen, tv-programma’s over wonen, internet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Voordat u doelgericht op zoek gaat naar de items die uw interieur gaan bepalen, is het handig om een globaal idee te hebben van de stijl die u voor ogen hebt.

24

Kleuren:

Warme zachte pasteltinten zoals oranje, mos en cactusgroen, blauw geel en roze doen het goed, afgewisseld met meer pittige accenten zoals paars of zwart.

Het verre oosten:

Een vleugje mystiek is hartstikke trendy. Indigo-blauw, origamiachtige vormen en symmetrische patronen passen hier goed in. Evenals textiel in de vorm van matten en vloerkussen.

Retro:

Kleuren als oudroze en turquoise of een zwart art-deco behang in de mix van glamour en nostalgie: het mag weer! Back to the fifties is hot.

Groen:

Breng het buitenleven in huis door het gebruik van natuurlijke materialen als hout, wol en touw. Grote kamerplanten en veldboeketten versterken de sfeer. Zomerse geeltinten en grasgroene kleuren maken het beeld compleet.


LAAT U INSPIREREN

DE JUISTE

BALANS IN HUIS


MAAK VAN HET INRICHTEN VAN UW

NIEUWE HUIS EEN FEEST

26


LEEK HEEFT LAATVEEL U INSPIREREN TE BIEDEN

Handige tips: Planten houden van mensen

Zet verschillende planten bijeen voor een heus oase-effect en stem de kleur van de vaas af op bijvoorbeeld wat kussentjes.

Breng kleur in je leven

...en breng kleur in uw huis, bijvoorbeeld door één muur of het plafond een fris kleurtje te geven. Gebruik de kracht van herhaling en laat dezelfde kleur terugkomen in accessoires als vazen, lampen of zitjes.

Kijk omhoog

Benut de ruimte slim door opbergideeën in de hoogte. Laat kasten bijvoorbeeld helemaal doorlopen tot aan het plafond.

Ruimtelijke effecten

Vergroot de woning door gebruik te maken van optische illusies. Zo lijkt een lange ruimte nog langer door de vloerdelen in de lengte te leggen.

Multi-meubelen

Leve de multifunctionele meubelen. Door modulemeubelen (met losse delen) kan een ruimte op allerlei manieren in gedeeld worden. Of koop een salontafel met opbergruimte voor uw kranten en tijdschriften.

Spanning in huis

Verrassende combinaties van materialen maken het interieur spannender. Glazen met fris fruit op een schaal geeft kleur aan uw tafel. Combineer glans met mat, hout met staal, doorleefd met nieuw etc.

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

27


EEN HEERLIJKE 28

KEUKEN


EEN NIEUWE KEUKEN

Gebruiksgemak in de keuken De keuken is een belangrijke ruimte die intensief wordt gebruikt. Naast een sfeer die aansluit bij de rest van de inrichting is vooral het gebruiksgemak van groot belang. In de keuken wilt u alles letterlijk onder handbereik hebben. De woningen in het project ‘De Boomgaard’ bieden prima mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Laat u informeren en maak uw eigen keuze...

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

29


GENIET VAN UW

BADKAMER


EEN NIEUWE BADKAMER

Sanitair & wooncomfort Goede sanitaire voorzieningen kunnen het wooncomfort aanzienlijk verhogen. U wilt u immers prettig voelen in huis; daar hoort ook het sanitair bij. Een heerlijke douche of toch liever een ligbad, een of twee wastafels, een warme uitstraling. De woningen worden uitgerust met mooi sanitair van Sphinx. De closetten zowel in het toilet als in de badkamer zijn vrijhangend en voor de douche wordt een thermostatische mengkraan van Grohe toegepast. Heeft u meer wensen of wilt u weten wat nog meer mogelijk is, neem dan contact op met de sanitairspecialist van dit project.

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

31


AFWERKING PER VERTREK

Beganegrond

Eerste verdieping

Buitenentree

Trapopgang/Overloop

Voordeur Elektra

Hal

Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Toilet

Cementdekvloer met houten vloerplinten Afwerkingsgereed Spuitwerk Conform tekening Plaatradiator Meterkast met elektrische installatie en gasmeter Kruipluik

Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Vloertegels (200x200mm) Wandtegels (150x150mm) tot een hoogte van ca. 1200mm. Boven de tegels spuitwerk Spuitwerk Conform tekening Vrij hangend closet met inbouw reservoir, kunststof zitting en deksel Handwasbakje met kraan Afvoerventiel ten behoeve van de mechanische ventilatie.

Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Cementdekvloer met houten vloerplinten Afwerkingsgereed Spuitwerk Conform tekening Thermostaat t.b.v. de centrale verwarming Onbedrade leiding voor telefoon en CAI Plaatradiator

Woonkamer

Keuken

Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

32

Hardhouten deur met brievenbusopening Beldrukker Aansluiting buitenverlichting

Cementdekvloer met houten vloerplinten Afwerkingsgereed Spuitwerk Conform tekening Plaatradiator Afgedopt gasaansluitpunt Onbedrade aansluitpunten voor elektrisch koken en voor een boiler Twee dubbele wandcontactdozen voor huishoudelijke apparaten Bediening voor de mechanische ventilatie Afvoerventielen ten behoeve van de mechanische ventilatie.

Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra

Cementdekvloer met houten vloerplinten Afwerkingsgereed Spuitwerk Conform tekening

Slaapkamers 1, 2 en 3 Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Douche/badkamer Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Cementdekvloer met houten vloerplinten Afwerkingsgereed Spuitwerk Conform tekening Plaatradiator Onbedrade telefoon leiding in slaapkamer 1

Vloertegels (200x200mm) Wandtegels (150x150mm) tot een hoogte van ca. 2100mm. Boven de tegels spuitwerk Spuitwerk Conform tekening Plaatradiator Vrijhangend closet met inbouw reservoir, kunststof zitting en deksel Douchehoek (10mm verdiept, tegels op afschot) met thermostatische mengkraan en douchegarnituur Wastafel met planchet, spiegel en kraan Lichtpunt boven wastafel Afvoerventiel ten behoeve van de mechanische ventilatie


ENERGIEZUINIG WONEN

Tweede verdieping Trapopgang/Zolder Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Elektra Uitrusting

Cementdekvloer Afwerkingsgereed Hellende dakconstructie onbehandeld in het zicht. De dakconstructie bestaat uit geschaafde gordingen en spanten (onbehandeld) en geïsoleerde dakplaatelementen (zichtzijde standaard glad en wit afgewerkt) Conform tekening Unit voor de mechanische ventilatie Aansluiting voor wasmachine HR combiketel

Energiezuinig wonen: De woningen zijn zeer energiezuinig ontworpen en voldoen aan de nieuwste overheidseisen. De woningen hebben een energie prestatiecoëfficiënt lager dan 0,6 en zijn hierdoor hoogwaardiger dan Energielabel A. Een aanzienlijke besparing op de energienota wordt bereikt door de toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen. In alle buitenkozijnen, ramen en glasdeuren wordt HR++ isolerende beglazing toegepast. De woningen worden tevens gekenmerkt door een hoog afwerkingsniveau en worden op traditionele wijze verwezenlijkt. Zo heeft u weinig onderhoud en maximaal plezier van uw eigen woning, tegen een zo laag mogelijke maandlast.

DE PRETTIGSTE WOONWIJK VAN LEEK

33


Hoogteligging en maatvoering

Als peil (P) wordt aangehouden de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. Vanuit dit peil worden alle hoogtematen gemeten. Hoogteverschil ten aanzien van het straatpeil wordt door de gemeente aangegeven. De maatvoering op de tekening betreft ”circa” maten.

Grondwerk

De buitenwanden van de woning bestaan uit een gemetselde spouwmuurconstructie. De spouwmuur wordt voorzien van isolatiemateriaal (Rc≥ 3,5m2K/W). De woningscheidende muur tussen twee woningen onderling wordt uitgevoerd als een ankerloze spouwmuur (120-60-120 mm).

Hiertoe behoren alle ontgravingen die nodig zijn voor de aanleg van de fundering, riolering, kabels, leidingen en bestrating. De kavel wordt op hoogte gebracht met de tijdens het ontgraven vrijgekomen grond. Er wordt geen extra grond aangevoerd.

Gevels

Riolering

De begane grondvloer van de woning is een geïsoleerde betonnen ribcassette spansysteemvloer (Rc≥ 3,5m2K/W). De vloeren van de verdieping zijn betonnen kanaalplaat systeemvloeren.

De binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststof buizen en overeenkomstig plaatselijke voorschriften aangelegd en aangesloten op het gemeenteriool. De leidingen zijn voorzien van de nodige ontstoppingsstukken, stankafsluiters en beluchters.

Buitenbestrating en terreininventaris

De buitenbestrating zal door de koper worden aangebracht. Het gemeenschappelijk achterpad c.q. zijpad wordt door de bouwondernemer uitgevoerd in gladde grijze betontegels, afmeting 300x300x45 mm, op een 100 mm dik zandbed e.e.a. zoals op de situatietekening is weergegeven. Langs de openzijden van het achterpad worden grijze gladde betonnen opsluitbanden afmeting 50x150x1000 mm aangebracht. De kavel wordt aan de voorzijde door de gemeente voorzien van een groene beukenhaag, circa 600mm hoog. De koper zal het (overige) terrein afscheiden door een deugdelijke afrastering.

Fundering

De fundering wordt uitgevoerd in geprefabriceerde gewapende betonnen heipalen waarover een frame van gewapende betonnen funderingsbalken. Één en ander volgens berekening en tekening van de constructeur en met goedkeuring van Bouw- en Woninginzicht. De zwaarte en type fundering zijn mede afhankelijk van de plaatselijke gronddruk die moet worden bepaald aan de hand van een sonderingrapport. Onder de begane grondvloer wordt een bodemafsluiting aangebracht van schoon zand. De ruimte onder de begane grondvloer wordt geventileerd door middel van prefab kunststof ventilatieroosters.

34

Bouwmuren

De buitengevels worden gemetseld in een handvorm baksteen, kleur rood/bruin. Het siermetselwerk, wordt voorzien van keimwerk, kleur wit/crème.

Vloeren

Daken

Het hellende dak van de woning wordt samengesteld uit geschaafde houten gordingen, waarover geïsoleerde dakplaatelementen (Rc≥ 3,5m2K/W) worden aangebracht. Het hellende dak wordt afgewerkt met eerste soort betonnen dakpannen, kleur zwart.

Buitenkozijnen, deuren en ramen

De buitenkozijnen, buitendeuren en ramen worden gemaakt van hardhout. De buitenkozijnen, buitenramen en buitendeuren worden behandeld met een dekkend schildersysteem.

Binnenkozijnen en deuren

De binnendeur kozijnen zijn stalen montage opdekbinnendeur kozijnen, kleur wit, met bovenlichten van helder glas. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte wit kleurige binnen opdek-deuren.

Hang- en sluitwerk

Alle ramen en deuren, in een uitwendige scheidingsconstructie, worden voorzien van eerste soort hang- en sluitwerk en voldoen aan de weerstandsklasse voor inbraakwerendheid. Alle buitendeuren worden uitgevoerd met cilindersloten in een gelijksluitend systeem. De binnen opdekdeuren worden voorzien van een loopslot, deurkrukken, kortschilden en paumelles. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. De opdekdeuren van het toilet en de douche/ badkamer hebben een vrij- en bezetsluiting.


TECHNISCHE OMSCHRIJVING

Trappen en hekwerken

De trap van de begane grond naar de verdieping is een dichte vurenhouten trap. De trap van de verdieping naar de zolder is een open vurenhouten trap. De bomen, de treden, respectievelijk de stootborden en de spil van worden (wit/crème) gegrond. Boven de trappen wordt aan één zijde tegen de muur een transparant houten muurleuning aangebracht. Langs de open zijde van de trappen en rondom de trapgaten wordt een gegrond (wit/crème) hekwerk aangebracht. Het hekwerk bestaat uit houten spijlen en een houten afdekregel.

Betegeling en sanitair

Met betrekking tot de vloer- en wandtegels in het toilet en de badkamer is een ruime keuze in kleur en variatie. Het sanitair wordt uitgevoerd in wit kristalporselein. Onder de buitenkozijnen wordt een aluminium lekdorpel aangebracht, kleur wit/crème. Onder de buitenkozijnen met gemetselde borstwering worden aan de binnenzijde kunststof vensterbanken aangebracht, kleur wit, diep 250 mm.

Keuken

De woning wordt niet voorzien van een keukeninrichting. Uw keukenleverancier maakt de tekening van de keuken, waarop de aansluitpunten zijn aangegeven. U informeert ons tijdig over de diverse aansluitpunten. Wij zorgen dan voor de diverse aansluitpunten conform het Bouwbesluit.

Beglazing

De glasopeningen van kozijnen, ramen en deuren van de woning worden voorzien van HR++ isolerende beglazing.

Schilderwerk

De houten kozijnen aan de buitenkant van de woning zijn zowel binnen als buiten dekkend geschilderd. E.e.a. volgens kleurenschema.

Installaties

Gas, water, elektra, rookmelders, CAI en PTT De installaties worden volgens de geldende normen uitgevoerd. Vanaf de gasmeter wordt een gasleiding aangelegd naar het gaswandtoestel met warmwatervoorziening en een afgedopte leiding naar het gasfornuis. Vanaf de watermeter wordt een koudwaterleiding aangelegd naar keuken, toilet, douche/ badkamer, wasapparaat en warmwatertoestel. Vanaf het warmwatertoestel wordt een warmwaterleiding aangelegd naar de keuken en douche/badkamer.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt uitgevoerd met inbouwmateriaal in de woning, respectievelijk opbouwmateriaal op de zolder, kleur wit/crème. Diverse wandcontactdozen, schakelaars, wand- en plafondlichtpunten zijn op de tekening aangegeven. Bij de voordeur wordt een buitenwandlichtpunt (zonder armatuur) aangebracht met een schakelaar in de hal. De woning wordt voorzien van een belinstallatie.

Rookmelders

Conform het Bouwbesluit worden er rookmelders in de woning geplaatst. De rookmelders worden op het lichtnet aangesloten.

CAI / KPN

De hoofdaansluiting wordt in de meterkast aangebracht. In de woning worden twee onbedrade leidingen aangebracht voor een telefoonaansluiting (woonkamer en slaapkamer 1) en één onbedrade leiding t.b.v. van het centraal antennesysteem (woonkamer).

CV-installatie/warmwatervoorziening

De woning wordt voorzien van een Hoog Rendement combiketel. Deze voorziet de woning tevens van warmwater. De verwarming geschiedt middels radiatoren die fabrieksmatig wit worden afgewerkt. De temperatuur wordt geregeld d.m.v. een kamerthermostaat in de woonkamer. De (volgens voorschriften) te realiseren binnentemperaturen zijn als volgt: woonkamer, keuken en slaapkamers: 20 °C; douche/badkamer: 22 °C;

Ventilatie

De open keuken, het toilet en de badkamer worden mechanisch geventileerd d.m.v. een afzuigunit die op de zolder wordt geplaatst. Er wordt een bedieningspaneel in de keuken gesitueerd. De ventilatie van de woonkamer, keuken, slaapkamers, zolder, hal en overloop geschiedt d.m.v. draaibare delen en/of ventilatieroosters zoals op de tekening is aangegeven. Voor de bouwkundige ventilatie worden in de spouwgevels stootvoegroosters aangebracht.

35


KLEUR- EN MATERIAALSTAAT | DOORSNEDE

36

ONDERDEEL

MATERIAAL

KLEUR

GEVELSTEEN

BAKSTEEN

ROOD/BRUIN

GOOT

ZINK

NATUREL

DAKPAN

BETON

ANTRACIET

HWA

KUNSTSTOF

GRIJS

VENTILATIEROOSTERS

ALUMINIUM

NATUREL

METSELWERKVERFRAAIING

KEIMWERK

WIT/CRÈME RAL 9001

KOZIJNEN EN RAMEN

HARDHOUT

WIT/CRÈME RAL 9001

DEUREN

HARDHOUT

WIT/CRÈME RAL 9001

RENVOOI


EEN WONING MET ZEKERHEID VAN HEUTINK Veilig wonen

Uw thuis is een te kostbaar bezit om het ten prooi te laten vallen aan dieven. Heutink heeft een eigen timmerfabriek die gevelelementen, kozijnen, ramen en deuren fabriceert. Het hang- en sluitwerk voldoet aan de Nederlandse Norm NEN 5088, die in samenspraak met de politie en verzekeringsmaatschappijen tot stand is gekomen. Het toe te passen hang- en sluitwerk voldoet aan de norm voor inbraakpreventie en sociale veiligheid: POLITIE keurmerk “VEILIG WONEN”.

Een woning met zekerheid

Tegelijk met uw woning koopt u de ingebouwde garantie die alleen gerenommeerde ondernemingen kunnen bieden. Hiervoor is Heutink lid van Woningborg, die hanteert strenge selectienormen voordat een bouwondernemer ingeschreven kan worden. Deze zijn: vakbekwaamheid, deskundigheid, technische kwaliteit, kredietwaardigheid etc.

Wat betekent de Woningborg-garantie voor u:

Een afbouwwaarborg: Als de bouwondernemer tijdens de bouw failliet gaat, zorgt Woningborg voor de afbouw van de woning. Is het afbouwen onmogelijk, dan verstrekt de Woningborg de koper een schadeloosstelling. Eén en ander conform de in de Garantie- en waarborgregeling vastgestelde regels. Een herstelwaarborg: De bouwkundige kwaliteit wordt door de bouwonderneming gegarandeerd tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering en wat betreft fundamentele gebreken in de constructie tien jaar en 3 maanden. Slechts enkele onderdelen worden van garantie uitgesloten. De garantietermijnen staan vermeld in de Garantie- en waarborgregeling brochure, welke u bij ondertekening van de koop-/ aannemingsovereenkomst krijgt. Woningborg waarborgt deze garantieverplichting van de bouwondernemer. Als de bouwondernemer niet meer kan voldoen aan de herstelplicht, dan draagt Woningborg hier zorg voor.

Screening door Woningborg

Bij elk project dat voor garantie bij Woningborg wordt aangemeld, vindt er een juridische beoordeling plaats. Hierbij wordt de koop-/ aannemingsovereenkomst beoordeeld. Daarnaast vindt er een technische planbeoordeling plaats. Hierbij wordt de technische omschrijving, de tekeningen en de verkoopbrochure beoordeeld door een technisch planbeoordelaar. Pas als aan alle eisen wordt voldaan, mag de woning onder Woningborg-garantie worden verkocht en ontvangt de koper na het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst het Woningborg garantiecertificaat.

Garantiebepaling

Ongeacht hetgeen in deze brochure is bepaald, gelden onverkort de door Woningborg gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden. Ingeval enige bepaling in deze brochure daarmee onverenigbaar c.q. nadeliger mocht zijn voor de koper, prevaleren steeds de bepalingen van Woningborg.

Wie is Heutink

Voor Heutink is het ontwikkelen en realiseren van projectmatige woningbouw al generaties lang dagelijks werk. De onderneming is opgericht in 1921 en opereert vanuit Genemuiden en Lelystad. Heutink heeft alle disciplines van het bouwen in één hand. Hierdoor kan zekerheid geboden worden vanaf het ontwikkelen, het realiseren tot de nazorg van de woning. Onze onderneming kenmerkt zich door een flexibele instelling, goede onderlinge communicatie en 100% inzet. In vast dienstverband werken circa 120 gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Dankzij onze ruime ervaring bent u bij ons verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Om de organisatie, tijdsplanning en bouwkwaliteit op een hoog niveau te houden, beschikt Heutink over eigen metsel-, timmer, dakdekkers-, tegelzetters- en lijmploegen. Heutink heeft een vlakke organisatie, met als gevolg dat de lijnen kort en duidelijk zijn.

NEN-EN-ISO 9001: 2000

Heutink is als gevolg van haar hoge interne kwaliteitsnormen gecertificeerd met het NEN-EN-ISO 9001: 2000 certificaat. Het ISO-certificaat staat voor een kwaliteitsborging bij het ontwerpen, het realiseren en de nazorg van uw woning. De organisatie-processen en - procedures zijn volgens internationale normen duidelijk omschreven in een Kwaliteitshandboek. Heutink verplicht zich te houden aan hetgeen is omschreven in het Kwaliteitshandboek. Twee maal per jaar vindt een toetsing plaats door een onafhankelijk certificeringsbureau, zodat een hoge kwaliteitsnorm gehandhaafd blijft.

Klantgericht bouwen

Projektontwikkeling en bouwbedrijf Heutink is in het bezit van het certificaat: Keurmerk Klantgericht Bouwen. Van de ruim vierduizend bouwers die Nederland telt hebben slechts 75 bouwbedrijven het keurmerk. Het keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting Klantgericht Bouwen, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland, de overkoepelende organisatie voor bouwers. Stichting Klantgericht Bouwen beoordeelt in eerste instantie de kwaliteit van de opgeleverde woningen. Daarnaast verzoeken wij u (de kopers), een schriftelijke enquête in te vullen. Om het keurmerk te mogen blijven voeren, moeten wij ieder jaar opnieuw op alle criteria beter presteren dan het gemiddelde in de markt. Een uitdaging die Heutink uiteraard graag aangaat.

37


PROCEDURE BIJ AANKOOP VAN UW WONING

Aankoop van uw woning

Wanneer u besluit om een woning te kopen, dan wordt u een koop-/aannemingsovereenkomst aangeboden voor ondertekening. Bij de koop-/aannemingsovereenkomst ontvangt u de technische omschrijving (bestek) en de Bestektekening van uw woning. De bouwondernemer verplicht zich tot de bouw van de woning en de levering van de daarbij behorende grond, terwijl de verkrijger (koper) zich onder meer verplicht tot betaling van de koopsom in termijnen. De originele koop-/ aannemingsovereenkomst wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële akte van eigendomsoverdracht kan opmaken.

Belasting- en financiële aspecten

In het gehele gebeuren rond het eigen woningbezit, speelt de fiscus een zeer belangrijke rol. Alle kosten, verbandhoudende met de financiering van uw woning, zijn namelijk fiscaal aftrekbaar in het jaar waarin betaling heeft plaatsgevonden. Wij noemen o.a.: hypotheekrente en de kosten voor de verkrijging van de hypotheek. Het is in vele gevallen ook mogelijk en aantrekkelijk uw belastingvoordeel, wegens aftrekbare kosten, direct per maand te ontvangen. U moet dan bij de Inspectie der Directe Belastingen een beschikking tot voorlopige teruggaaf van inkomstenbelasting aanvragen. In de praktijk betekent dit, dat de belastingdienst per maand een bepaald bedrag op uw rekening stort.

Wanneer u moet gaan betalen

De termijnen en betalingen staan vermeld in de overeenkomst. Na de ondertekening ontvangt u van ons een factuur, waarop de vervallen termijnen in rekening worden gebracht, overeenkomstig de termijnregeling van het woningborg. Er zijn dan een aantal mogelijkheden: Indien u over ‘eigen geld’ beschikt, betaalt u de factuur. Heeft u geen ‘eigen geld’ en kan de hypotheekakte nog niet gepasseerd worden dan krijgt u, conform de koop-/ aannemingsovereenkomst, uitstel van betaling. Over de verschuldigde, maar niet betaalde termijnen wordt de overeengekomen rente berekend, die later bij de notariële eigendomsoverdracht met u wordt verrekend.

Notariële eigendomsoverdracht

Voor de datum van de eigendomsoverdracht zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven. Op deze afrekening wordt tevens vermeld welk bedrag de notaris zal ontvangen van uw financier en welk bedrag u eventueel zelf aan de notaris moet overmaken. Het hypotheekbedrag dat in depot blijft, moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden met eigen middelen. Op de transportdatum worden in het algemeen twee akten getekend: de akte van eigendomsoverdracht en de hypotheekakte.

38

Hypotheek tijdens de bouw

Na de notariële overdracht zal uw financier voor de betaling zorgdragen. Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat één der termijnen is vervallen, ontvangt u van ons een verzoek tot betaling. U ontvangt van ons de nota’s over de vervallen termijnen in tweevoud. De kopie stuurt u zo spoedig mogelijk voorzien van uw handtekening naar uw geldgever, die dan de betaling (binnen 14 dagen) kan verzorgen. Vanaf de transportdatum betaalt u hypotheekrente. Deze is opgebouwd uit de rente die u betaalt over het volledige hypotheekbedrag met daarop eventueel in mindering de te ontvangen rente over het nog in depot staande bedrag. De werkelijke kosten van renteverlies tijdens de bouw kunnen worden meegefinancierd.

Meer- en minderwerk

Nadat u een optie heeft verkregen, heeft u het recht tot eerste koop. Indien u besluit tot aankoop zal een bouwkundig adviseur van Heutink een afspraak met u maken om persoonlijke wensen te bespreken. Naar aanleiding van het gesprek wordt er een vrijblijvend prijsstellingoverzicht aangeboden. Hierop kunt u aangeven welke meer- en minderwerk posten u wel of niet wenst. Deze wensen zullen op de Bestektekening worden verwerkt. Vanaf startbouw tot en met de oplevering begeleidt een vakbekwaam uitvoerder de bouw van uw woning. De uitvoerder is tijdens de bouw uw contactpersoon. Hij bespreekt met u diverse zaken, zoals het opstarten van de bouw, de planning en de eventuele meer- en minderwerk wensen die tijdens de bouw aan de orde komen. Dit betreft het uitzoeken van wand- en vloertegels en eventuele wijzigingen in het sanitair e.d. Voor de definitieve plaats van de wandcontactdozen, schakelaars e.d., zal er door de elektricien tijdens de bouw met u een afspraak gemaakt worden.

Oplevering, sleuteloverhandiging

Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, ofwel de datum waarop uw woning voor bewoning gereed zal zijn. Wij moeten daarbij de nodige reserves in acht nemen, omdat de voortgang van de bouw sterk afhankelijk is van een aantal niet of nauwelijks door ons te beïnvloeden factoren zoals de weersomstandigheden. Het bouwen van een woning brengt nog steeds veel ambachtelijk werk mee en zo kan er als het vriest niet gemetseld worden, als het regent niet geschilderd etc. Naarmate de bouw vordert, worden de prognoses van de oplevering nauwkeuriger. Nadat uw woning gereed is voor oplevering ontvangt u de sleutels van u woning, mits door u aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Samen met u, en eventueel “Vereniging Eigen Huis”, nemen wij uw woning op en plaatsen eventuele bemerkingen op een opleveringsstaat. Deze staat wordt door beide


COLOFON

partijen getekend. Geconstateerde tekortkomingen zullen zo spoedig mogelijk opgelost worden. Met één belangrijk aspect dient u rekening te houden: een huis is opgebouwd uit levende materialen. Materialen die nog kunnen gaan ‘werken’, zoals dat in bouwtermen heet. Zo kunnen er bij stucwerk bijvoorbeeld haarscheurtjes ontstaan. Deze worden veroorzaakt door wisselende temperaturen en uit uw woning wegtrekkend vocht. Deze kleine dingen kunnen nooit worden voorkomen.

Verzekeringen

Tijdens de bouw is uw woning volledig verzekerd tegen brand- en stormschade, middels een ‘Constructie-All-Risk’ (CAR) verzekering. Vanaf de dag van oplevering dient u zelf voor de verzekering van uw woning zorg te dragen.

Wijzigingen

Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van tekeningen en gegevens verstrekt door de architecten en adviseurs van dit project. Desondanks moeten wij echter een voorbehoud maken ten aanzien van wijzingen, die onder andere voort kunnen vloeien uit eisen van overheden en/of nutsbedrijven. De bouwondernemer is gerechtigd tijdens de (af-) bouw die wijzigingen in het project aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen ernstige afbreuk doen aan de waarde, kwaliteit, het uiterlijk aanzien en de bruikbaarheid van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen enig recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. De ingeschreven maten op de tekeningen zijn “circa” maten. Indien de woning gekocht wordt terwijl deze al gereed is en er een geschil mocht zijn tussen de technische omschrijving en de werkelijkheid, dan prevaleert de uitvoering van de woning.

Situatietekeningen en perspectieven

Aan de algemene woonpaden, trottoirs, parkeer- en groenvoorzieningen, op de situatietekening aangegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Ondanks dat de situatietekening met de grootst mogelijke zorg is vervaardigd aan de hand van de tijdens de samenstelling van deze brochure beschikbare (gemeentelijke) gegevens, is de bouwondernemer niet aansprakelijk voor geringe maatafwijkingen in de perceelgrootte. De situatietekening die in de brochure is opgenomen, betreft in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimten kunnen zich dan ook voordoen. Wanneer het perceel groter of kleiner wordt dan in de koop-/aannemingsovereenkomst staat vermeld, bestaat er geen recht op verrekening. De perspectieftekening dient enkel ter illustrering om u een idee te geven van het uiterlijk van de woning. Aan deze tekening kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

PROJECT: DE BOOMGAARD 7 WONINGEN TYPE KARMIJN www.deboomgaardleek.nl ONTWIKKELING EN REALISATIE: Heutink Ontwikkeling en Bouw Sisalstraat 1 8281 JJ GENEMUIDEN Tel (038) 385 43 44 Fax (038) 385 60 40 www.ikbouwmetheutink.nl info@ikbouwmetheutink.nl VERKOOP: BRUINING EN DE REUS Boveneind 20, Postbus 138 9350 AC LEEK Tel (0594) 554355 Fax (0594) 554350 www.bruiningdereus.nl leek@bruiningdereus.nl THUIS NIEUWBOUWMAKELAARS Peizerweg 72B 9727 AK GRONINGEN Tel (050) 210 42 42 www.uw-thuis.nl info@uw-thuis.nl

39


Ontwerp: Z-RTV Design | www.zrtv.nl

w w w.deboomgaardleek.nl

De Boomgaard Leek - type Karmijn  
De Boomgaard Leek - type Karmijn  

De Baamgaard Leek - type Karmijn 7 Halfvrijstaande woningen aan de Es te Leek

Advertisement