Page 1

Задачата Да докажем, че с мобилен интернет може да се прави много и че не е скъпо. Идеята Социален експеримент с един пич из България. За 30 дни, без право да говори по телефон и с почти никакви кинти, Ники трябва да обиколи 30 места започващи с поредна буква от азбуката. Разчитайки само на мобилен интернет (мобилен Facebook, Twitter и т.н.) от LOOP Surf, Ники трябваше да си осигури душ, храна, купон и подслон. В нарочен уебсайт, следяхме в реално време генерирания от Ники трафик и го остойностявахме до стотинка. Канали TV, Радио, WWW, Social Media, BTL, Virals, всекидневни TV анонси. Резултати За по малко от два месеца събрахме над 365,000 видео гледания във vbox7 и Facebook и над 57,000 разглеждания на снимки във Facebook. В пика на кампанията, дневните действия на потребителите само във Facebook (съобщения, коментари, like-ове, качване на съдържание) бяха над 7200. В рамките на кампанията, Ники Surf The Nation достигна 1,500,000 (милион и половина) интеракции със света. П.П. Ники измина точно 8830 километра (номерата в LOOP започват с 0883).

Телевизионен клип

www.surfthenation.bg Сайт, който интегрира twitter акаунт, vbox канал, google maps и facebook група, през които всеки можеше да проследи къде са Ники и Wosh. На 3 март във Варна, Wosh MC се присъедини и не си тръгна до края.

Ники, Wosh, Сешисе и Мисиши обиколиха 30 населени места за 30 дни по азбучен ред.

Всекидневни ъпдейти в новините на Mad TV.

Първото родно photostory в списание VICE

1,500,000 интеракции. Ники Surf the Nation - най-интерактивната кампания на Loop досега.


Задачата Промотиране на концерта Loop Live 09 Идеята Взехме най-разпознаваемия персонаж от клипа на Илмейт ‘Песента’ - Заека. И го пуснахме по телевизията, в интернет и сред хората.

Телевизионен клип

Канали TV, Радио, WWW, Social Media, BTL, Virals. Резултати За половин месец имахме над 30 000 посещения на сайта, на концерта присъстваха над 65,000 тийнейджъри. fame картичка, разясняваща механизма.

Снабдихме с GPS, което позволяваше следенето му на сайта в реално време. Веднъж намерил го не ти оставаше нищо друго освен да се снимаш с него и да вземеш наградите.

www.looplive09.com - Сайт-мозайка, съставен от снимки, ълпоуднати от потребителите.

web banner

facebook профил на Get theRabbit

За финал на кампанията, Заекът се качи на сцената, откри концерта и...танцува като звяр.

LOOP Surf The Nation Campaign Board  

The FARA Board for the Surf The Nation Campaign.

Advertisement