Kunst en Cultuurgids Deventer 2022

Page 1

2e jaargang - 2022 Prijs 1,50

Kunst & Cultuurgids

0570

Deze gids is een uitgave van Gezellig In b.v.


16

stillevens portretten vrij werk werk in opdracht

FINE ART GALERIE


Kleine Overstraat 28, Deventer charlesniel.nl charlesniel@gmail.com 06 43 586 988

Mijn passie is de fine art fotografie en ik ben voornamelijk autodidact. De analyse die ik aan de fotovakschool in Amsterdam leerde, hinderde mij in het begin. Ik kwam pas tot ontwikkeling toen ik dit besefte en vanuit mijn gevoel ging fotograferen. Ik probeer met mijn werk te raken, de kijker in het beeld te trekken en ieders aandacht vast te houden. Mijn proces kenmerkt zich door een zoektocht naar raakvlakken.Tussen schilder- en fotokunst, oud en nieuw, vergankelijkheid en eeuwigheid. Het beeld moet tot de verbeelding spreken en écht tot leven komen. Mijn stijl is consistent en herkenbaar, met de oude Hollandse meesters als inspiratiebron. Hierbij geef ik een eigen en eigentijdse invulling aan de composities van de Gouden Eeuw. Uitgangspunt is de natuur, aangevuld met gebruiksvoorwerpen, vaak uit die periode. Bij portretten streef ik naar authenticiteit van de mens die afgebeeld wordt.


VVV Deventer De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is via een bezoek aan de VVV Deventer. Hier vindt u alle informatie over Deventer en de regio. U kunt er terecht voor verschillende wandelingen door de historische binnenstad van Deventer en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn de leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen? Wilt u wandelen of fietsen in Salland, dan is ook hier uw startpunt! Voor meer informatie: VVV Deventer Brink 89 (Penninckshuis) 7411 BX Deventer T. 0570 - 71 01 20 info@vvvdeventer.nl www.deventer.info www.deventerwebwinkel.nl Openingstijden: maandag: 11.00-16.00 uur dinsdag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur zondag: 11.00-16.00 uur


Met het pontje oversteken

Welkom in de mooie Hanzestad Deventer! Met het pontje oversteken mag bij een bezoek aan Deventer niet ontbreken. Al meer dan 50 jaar lang heen en weer, komt u ook nog eens een keer? Elke dag zijn wij hier open tot 23.00 uur, hoeft u de brug niet over te lopen.

Een stad vol historie, schitterende oude gebouwen in sfeervolle straten. Een stad die bruist door de vele unieke winkels afgewisseld met ateliers, galeries en musea vol kunst en bijzonderheden. Deze gids biedt een mooie verzameling van al wat Deventer zo uniek maakt. Geniet en laat u vooral verwonderen...

COLOFON Kunst & Cultuur gids 0570 is een uitgave van: Gezellig In B.V., T.G. Gibsonstraat 23, 7411 RP Deventer, Peter Lantsheer 06 - 54 36 15 31, www.kunstencultuurgids.nl. Vormgeving en opmaak: YVONNE RECLAME!, Yvonne Tiemes, 06 - 27 04 25 17 www. yvonnereclame.nl, info@yvonnereclame.nl Kunst & Cultuur gids 0570 heeft een oplage van ca. 10.000 exemplaren en wordt verspreid onder de deelnemers, de VVV en op strategische punten zoals campings, vakantieparken en hotels in en rond Deventer. Druk- en zetfouten voorbehouden.

KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 05.


2

Olde Bakkerieje Brocante & Curiosa middenin het Bergkwartier! U stapt bij d’Olde Bakkerieje binnen in een 14e eeuws patriciërshuis waar elk plekje wordt benut om een zeer uiteenlopende verzameling te tonen: Schitterend gekleurd glaswerk, mooi klein zilverwerk, lepeltjes en bestekken, Delfts blauw, serviezen, kroonluchters, meubels etc... kortom teveel om op te noemen. Kom binnen kijken in onze Olde Bakkerieje met houtoven en origineel bakkersinterieur, Ben en Kitty Strik verwelkomen u graag!

Walstraat 55 / Golstraat 1 & 5, Deventer 0570 - 616 179, 06 - 39 21 60 12, khstrik@hotmail.com www.oldebakkerieje.nl 06. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


Theewinkel

to-go loket

Koffiewinkel

3

Roemar koffie & thee Al meer dan 10 jaar een begrip in de Deventer Walstraat op het gebied van koffie en thee. Waar ambacht, vakmanschap, kennis van en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. We verwelkomen U graag om onze 15 soorten koffie te laten zien,ruiken en proeven of U mee te nemen in de wereld van de 200 soorten thee of kruiden ook lokaal geteelde. Natuurlijk hebben wij ook leuke kadootjes. Wist U dat we lokaal gebakken taart bij onze koffie serveren?

Walstraat 45, 7411 GJ Deventer | 06 42270957 info@roemarkoffiebranderij.nl www.roemarkoffiebranderij.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 07.


1

Factor-Li Vilt voor aan de muur en Vilt-objecten van pure wol. Handgemaakt en abstract weergegeven in mijn atelier en tevens expositieruimte en winkel. Opdrachten zijn ook mogelijk. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en op afspraak.

Factor-Li - Lilian van den Einden Walstraat 63, 06 1293 2775 www.factor-li.nl , instagram, facebook 08. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


4

Galerie bij Floors de berg op Is een collectief van zeven beeldend kunstenaars met zeven verschillende disciplines. Wij zijn een laagdrempelige galerie en bieden een diversiteit van kunstwerken aan. Klein tot groot formaat en aantrekkelijk geprijsd. Eén van onze kunstenaars is altijd aanwezig in de Galerie. Kom kijken en laat je inspireren.

Walstraat 8, 7411 GM Deventer Tel. 06-83823649 www.galeriebijfloorsdebergop.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 09.


5

Charles Dickens Kabinet In dit kleinschalige museum zijn talrijke boeken, waaronder enkele eerste drukken, prenten, fraaie kostuums en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. In de bibliotheek kunt u de meest bijzondere uitgaven en knipselmappen van en over Charles Dickens inkijken. De tentoonstelling en bibliotheek is samengesteld met een groot aantal pronkstukken uit de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn dat jaarlijks in december plaatsvindt. Walstraat 20 7411 GM Deventer, 0570 649 959 , www. dickensfestijn.nl Wij zijn geopend van 12:00 tot 16:00 uur


Het Antyc-Huys - Antiek en kunst

8

De nostalgische Walstraat en Golstraat, zijn een ware trekpleister voor toeristen en liefhebbers van vintage, antiek en tweedehands spullen. Aan de Golstraat 20-22 en aan de Walstraat 77 vindt u de schitterende panden vol met antique van J.W. Strik. Winkels waar je meer dan 100 jaar oud antiekwaar kunt kopen. Hier vind je met name prachtig antieke meubelen, mooi porselein, kristallen objecten, zilver werken, tinnen producten, schilderijen en klokken. Allemaal meer dan 100 jaar oud. Het is net alsof je een stap terug in de tijd zet.

Golstraat 20-22, 7411BP Deventer Walstraat 77, 7411 GK Deventer KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 11


Bij CaroArtGallery is Kunst een beleving! Met persoonlijke noot. Je wordt van harte uitgenodigd op deze inspirerende plek een kijkje te nemen.

Liever persoonlijk contact? Mail caroline.geerling@gmail.com of bel 06 25008683.

CaroArtGallery is ook voor vernissages, kunstlezingen, cursussen & workshops.

Kijk op

Bij CaroArtGallery biedt de gedreven galeriehoudster Caroline Geerling je in haar ruime, lichte kunstgalerie een aanbod van professionele, eigentijdse en betaalbare kunst, vermengd met een bevlogen, persoonlijke aanpak.

www.caroartgallery.com voor meer informatie.

6


7


9

De Hipshop De hipshop is een winkel en galerie ,met wisselende exposities (elke drie maanden een andere kunstenaar). We proberen het zo gevarieerd mogelijk te houden. De galerie is laagdrempelig omdat het ook een winkel is met leuke design items en Scandinavische herenkleding. En dat allemaal midden in het bergkwartier ,en wel de roggestraat,het mooiste straatje van Deventer!

ingang roggestraat /of brink 21 (de Hip) 06 44858443, huub@dehipshop.nl Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter 14. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


10

Deventer Schouwburg Dé plek in Deventer waar je alle vormen van podiumkunsten kunt zien, je stadsgenoten ontmoet en samen bijzondere momenten beleeft. Onze voorstellingen laten je genieten, nadenken, lachen en geven ruimte voor nieuwe gedachten en emoties. Samen naar theater gaan verbindt mensen en maakt leven, wonen en werken in onze bruisende Hanzestad nog mooier.contact via mail

Leeuwenbrug 2 , 7411 TJ Deventer 0900 - 3000 200 www.deventerschouwburg.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 15



Kunstcircuit Deventer

Het Servicepunt Amateurkunst & Talentontwikkeling is er voor jou! Meedoen aan kunst & cultuur brengt jouw talent tot leven. Of je nu wilt dansen, muziek maken, schilderen, toneelspelen of fotograferen. We laten zien welk cursusaanbod er is, welke verenigingen actief zijn en verbinden vraag en aanbod. Ook helpen we culturele aanbieders om hun cursus of activiteit te promoten & ondersteunen bij subsidieaanvragen. We zijn initiatiefnemer van het platform Deventer Cultuurlink. En bieden met onze projecten een podium! Denk hierbij aan het Deventer Open Podium, de Deventer DansDagen, de HuiskamerTheatertour en de Week van Alle Cultuurmakers. Wil je meer weten over onze activiteiten? Neem gerust contact op.

Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer | 0570-665083 amateurkunst@kunstcircuit.nl | www.kunstcircuit.nl

11


12

Gustave Nouel Gustave (www.gustavenouel.exto.nl), met een academische en postacademische opleiding, heeft in de praktijk ervaring portret-schetsen en -schilderen opgedaan bij veel internationale kunstbeurzen en kunstactiviteiten. Maar hij heeft vooral voor deze cursus ‘relevante’ ervaring opgedaan als internationale portrettekenaar en portretschilder op pleinen en straten in diverse landen, waar hij samen met straattekenaars en straatschilders uit de hele wereld, portretten tekende en schilderde. Hierdoor kon Gustave een elementaire, universele cursus ontwikkelen en deelt hij nu veel ‘geheimen’ van straatportret-kunstenaars met u!

Voor meer informatie mail: gn140154@gmail.com of www.kunstcircuit.nl 18. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


13

Een warm welkom bij de Centrumgarage! In het centrum van Deventer

24/7 Open

Oplaadpunten

Centrumgarage Op de Keizer 1 7411 TC Deventer 0570 - 616 099 www.centrumgaragedeventer.nl


16

14 Deventer begint bij De Waag! Museum De Waag vormt het startpunt van een kennismaking met Deventer, één van de oudste steden van Nederland. Aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie vertelt het museum de rijke geschiedenis van deze markt-, vesting- en industriestad. Veel plezier gewenst in het oudste waaggebouw van Nederland! Bezoekadres: Brink 56, Deventer www.museumdewaag.nl


Het meest speelse museum van Nederland! Speelgoedmuseum Deventer is dé museale speelplaats voor jong en oud! Het speelgoedmuseum heeft met ruim 13.000 objecten de grootste speelgoedcollectie van Nederland. De topstukken zijn hier te zien in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt over onszelf. Wil je na een bezoek aan het speelgoedmuseum lekker buitenspelen? Dat kan met de buitenspeelroute van Speelgoedmuseum Deventer! Doe uitdagende challenges op de mooiste plekjes van de Deventer binnenstad. Het speelgoedmuseum daagt je uit om gezond in beweging te blijven. Haal een avonturenzak vol met buitenspeelgoed tegen kostprijs op bij de balie in het museum, ga op avontuur en doe in de buitenlucht leuke oude en nieuwe spelletjes. Plezier gegarandeerd! Brink 47, Deventer www.speelgoedmuseumdeventer.nl

15


17

Het Bouwhuis Het Bouwhuis is een uniek winkelconcept. Naast een groot aanbod van delicatessen bieden wij een breed pallet aan kunstenaars in wiens werk wij geloven. Bevlogen mensen die zichzelf en hun omgeving onderzoeken en op die manier komen tot unieke kunstwerken. Kom kijken en genieten.

Kleine Overstraat 17, 7411 JH Deventer 06- 51463812 www.hetbouwhuis.net 22. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


18

Pakje Kunst

Ook een stukje Deventer kunst in huis halen? Trek dan een pakje kunst uit de automaat bij boekhandel Praamstra en laat je verrassen wat de verschillende kunstenaars kunnen neerzetten op dit bijzondere formaat. Het kan verbazen, verwonderen, troosten en je tot lachen brengen. Er is echter één gevaar: het kan verslaven!

Lange Bisschopstraat 1, 7411KG Deventer info@pakjekunst.com www.pakjekunst.com KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 23


21

22

19 20

24 25 23

18

28 26

WC

27 29

De nummers op de plattegrond corresponderen met de nummers in de advertenties.

17

Vind de dichtstbijzijnde AED in Deventer.

16


WC

10 11 12 WC

13 WC

3 4

5 8

2 6 7

WC

9

14

15

1


19

Mini Oranje Museum Het Mini Oranje Museum omvat een rijke en brede verzameling objecten gerelateerd aan ons Koningshuis, zoals dat door veel Nederlanders de afgelopen eeuwen is verzameld om uiting te geven aan hun warme gevoelens voor de Oranjes. Van schitterend uniek porselein tot borduurwerkjes, etc. Het is voor veel bezoekers een feest van herkenning, herinnering en verhalen. In het museum is tevens een muurschildering uit 1549 van de feestelijke intocht van Filips II in Deventer te zien.

Pontsteeg 24, 7411 KR Deventer 0570 - 769215 www.de3ridders.nl 26. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


20

Museum Geert Groote Huis Geert Groote (1340 – 1384) is de belangrijkste Deventenaar aller tijden. In Museum Geert Groote Huis vertellen we op eigentijdse wijze (met o.a. film, Virtual Reality, lichtkunst en een audiotour) zijn verhaal, hoe hij tot zijn inzichten kwam en waarom zijn gedachtegoed nog altijd actueel is.

Lamme van Dieseplein 4, 7411 LX Deventer 0570-858999 www.geertgrootehuis.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 27


22

Kunstwerkt voor iedereen Kunstwerkt is een atelier/galerie met exposities van kunstenaars die behoefte hebben aan individuele aandacht en begeleiding. Kunstwerkt is ook een werkplaats voor iedereen die zijn of haar kunstzinnige talenten wil ontdekken en ontwikkelen. Vier dagen per week zijn we open voor dagbesteding. ’s Avonds en in het weekend vinden in het atelier cursussen en workshops plaats. Kunstwerkt werkt daarnaast samen met bedrijven op het gebied van teambuilding. Openingstijden zijn op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Nieuwstraat 20, 7411LM Deventer Marianne de Bakker - 06.24645934 / Chris Visser - 06.83975314 www.kunstwerkt.info 28. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


23

Bibliotheek Deventer In het centrum van de Deventer vind je de hoofdvestiging van de Bibliotheek Deventer. De vele grote ramen halen de oude stad binnen en maken dat wat de bibliotheek te bieden heeft zichtbaar voor iedereen die langsloopt. Voel je welkom en lees een krantje, schuif voor een kop koffie of gezonde, maar vooral lekkere lunch aan bij biebcafé Freshman. Gebruik onze wifi en onze computers. En vergeet ook niet te genieten van het prachtige uitzicht op het dakterras. Liefhebber van oude boekcultuur? Loop dan vooral de oude proosdij eens binnen. In de tijdelijke tentoonstellingen laat de Athenaeumbibliotheek haar rijkdom aan unieke, historische boeken zien.

Stromarkt 18, 7411 PK Deventer 0570-67 57 00, www.bibliotheekdeventer.nl Onze openingstijden kun je vinden op: www.bibliotheekdeventer.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 29


24

Voor al uw kunstenaars benodigdheden!

Kunstlokaal | Droom & Daad Stromarkt 9 | 7411 PJ | Deventer 0570 - 78 42 99 www.droomendaad.nl | www.kunstlokaalwebshop.nl


25

Athenaeumbibliotheek De Athenaeumbibliotheek is de oudste stadsbibliotheek van Nederland en maakt onderdeel uit van de Bibliotheek Deventer. De unieke, vaak eeuwenoude collectie bestaat uit in Deventer gedrukte boeken, incunabelen en handschriften. Eventuele inzage van de boeken is mogelijk op afspraak. De meest bijzondere boeken komen alleen uit de kluis voor speciale gelegenheden. Dan gaan ze naar een tentoonstelling in het land of naar de Bibliotheek aan de Stromarkt voor een wisselexpositie in het oude proosdijgedeelte. Een afspraak voor een rondleiding maak je via de VVV.

Klooster 12, 7411NH Deventer www.bibliotheekdeventer.nl/athenaeumbibliotheek Onze openingstijden kun je vinden op: www.bibliotheekdeventer.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 31


26

Mimik Dé nieuwe culturele uitgaansplek aan de IJssel. Met 4 filmzalen, 1 multifunctionele theaterzaal, café en bar is er altijd wat te beleven. Je ziet in MIMIK o.a. de nieuwste films, actuele documentaires, junior voorstellingen, beroemde cabaretiers en nieuw theatertalent. Kijk op mimik.nl voor het actuele programma.

Achter de Muren Vispoort 8- 10, 7411 SL Deventer 0570 618822 www.mimik.nl 32. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


Deventer Antiquariaten Papyrus | Oude Liefdes Nieuwstraat 29, 7411 LG Deventer 06-51 50 98 05 Gedrukt en Geknipt voor U Kleine Overstraat 50, 7411 JM Deventer 0570 64 34 50 Antiquariaat De Kameleon Kleine Overstraat 81, 7411 JK Deventer 0570-64 92 80 Das Gute Ist Immer Da! Kleine Overstraat 33, 7411 JH Deventer 06-48 35 33 84 Bonbonboek dinsdag t/m zaterdag, Walstraat 39, 7411GJ Deventer E-L-G: Exlibris, Libris, Grafia internetantiquariaat, 0570 - 641 098, 06-20 96 42 97 Reba Boek en Muziek Walstraat 30, 7411 GM Deventer 06 82 43 19 48 En Passant Lange Bisschopstraat 1 , 7411 KG Deventer 06-53 12 99 00 ZiNiZ (internetantiquariaat) 06-53 38 71 68 Boekhandel ABC, Nieuwstraat 37, 7411 LG Deventer, 06-29 15 19 37

Kijk voor meer informatie op

www.deventerantiquariaten.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 33


27

Brievenbuskunst is een online platform dat ruimte en podium biedt aan kunstenaars om hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Het is een mooie verzameling van diverse kunstenaars met een grote diversiteit aan stijlen en werkwijzen. Met brievenbuskunst kunnen we samen kunstliefhebbers bereiken, zo is jouw werk op meer plekken te bewonderen. Alle brievenbuskunst is in klein formaat, in kleine oplage en zeer betaalbaar. Op deze manier wordt kunst laagdrempelig & toegankelijk voor iedere kunstliefhebber. Want kunst maakt blij! Is het niet? Grote Kerkhof 30 7411 KV Deventer www.brievenbuskunst.nl



28

Galerie Branka Op een mooie historische plek tussen de Lebuinus Kerk en het Oudste huis van Nederland heb ik 25 jaar geleden mijn galerie Branka geopend. In een wisselende opstelling worden schilderijen van Jan Slijkhuis en Branka Perosevic en beelden van Jos van Oosterhout gepresenteerd. Open zaterdag van 13.00-17.00 uur En op telefonische afspraak.

Hofstraat 2, 7411PD Deventer, 0570-616733 / perosevicbranka@gmail.com www.brankaperosevic.nl 36. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


31

Femke Teussink Fotografie De studio van Femke Teussink is gevestigd in het Havenkwartier. In de studio maar ook op locatie maakt ze portretten in opdracht, campagnebeelden en kunst. Ze creëert sterke beelden met een eigen signatuur.

Kijk voor meer informatie en fotografie op: www.femketeussink.nl / www.artistiekkindportret.nl KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 37


29 EICAS nodigt je uit. Ze neemt je, geïnspireerd door de Nul- en Zero-beweging, mee langs nieuwe beelden, woorden, geuren en sensaties. Ze speelt met je verwachtingen. Ze verwondert en verandert je manier van kijken, denken en doen.

Corrie de Boer

EICAS is een playground waar je – telkens opnieuw – uitgedaagd wordt. EICAS is de plek waar je je verwachtingen bijstelt en je de wereld anders beschouwt. Naast de vaste collectie met werk van de Nederlandse Nul-beweging is er altijd een tweemaandelijkse expositie met werk van hedendaagse kunstenaars.

herman de vries

www.eicas.nl Museum EICAS preview Polstraat 6a Deventer 06 42 84 27 79 info@eicas.nl

Henk Peeters


Semna van Ooy

J.A. Mulder

9 december 2021 20 februari 2022 Franck Gribling 25 februari | 17 april 2022 Gerard Caris & Koos van der Sloot oktober 2022 januari 2023 Openingstentoonstelling Museum EICAS Nieuwe Markt 23 Henk Peeters, tactiele werken 1990 | 2010 Informele Kunst 1955 | 1961

Franck Gribling

Esther de Graaf


“Tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst”


30

Bekijk onze tentoonstellingsagenda op www.kunstenlab.nl Toegang gratis Havenplein 20 in Deventer Op een spannende industriële locatie in het Havenkwartier organiseren we tentoonstellingen waarin experiment en onderzoek centraal staan. We bieden kunstenaars hier een podium om nieuw werk te ontwikkelen en de bezoeker een plek om avontuurlijke kunst te zien en ervaren. Je vindt ons midden in het Havenkwartier, een 100 jaar oud industrieterrein waar ook volop wordt geëxperimenteerd. Zo is er een dynamische plek ontstaan waar erfgoed, architectuur, wonen, werken, kunst, cultuur en horeca samenkomen.


32

Street Art Streets Murals Deventer Met Street Art Streets vertellen we de verhalen van Deventer door gebruik te maken van verschillende vormen van street art murals. Dit project is een initiatief van Deventenaren Egbert Scheffer en Mano Scherpbier. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en kleur kan gebruiken. De murals zijn in de openbare ruimte in en rond het centrum van Deventer.

Meer informatie & route: www.streetartstreets.nl 42. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


BEELDENTUIN / ATELIER / EXPO-RUIMTE IN WELSUM

34

Stap op de fiets en maak een rondje langs de IJssel. Neem het pontje in Deventer en ga via de dijk langs Terwolde naar de beeldentuin in Welsum. Geniet van beelden / koffie / thee en ga via het pontje in Olst weer terug naar Deventer. (25 km) VAN HARTE WELKOM! OPEN: vr. en zo. 11.00-16.00 uur Anneke Mensink Veldweg 13 8196 KS Welsum 06 30176113 www.annekemensink.nl


33

Meer kunst in Gorssel

Dorien Plaat Dorien Plaat haar werk trekt aan of stoot af.een middenweg is er bijna niet. Haar werk is opgenomen in diverse kunstcollecties en is getoond in galeries en musea. In Gorrsel, vlakbij More museum werkt zij 5 dagen in de week. Een bezoek is zeker mogelijk. www.dorienplaat.nl

Nicole van Heeswijk Elke dag mag ik ( Nicole van Heeswijk, edelsmid ) aan bijzondere sieraden werken. In opdracht en vaak met hergebruik van oude sieraden of aan vrij werk voor in de winkel/atelier. Kom daar maar eens een kijkje nemen op zaterdag (alleen dan geopend 11-17 uur). Molenweg 58 te Gorssel. www.preciousworks.nl tel: 06-25006784.

44. | KUNST & CULTUURGIDS 0570


Ju-keramiek

Keramische objecten en cadeaus. Judith Mulder is keramiste en daarnaast is ze grafisch opgeleid wat duidelijk terug te zien is in haar werk. Ze maakt handgevormde objecten, unieke stukken, soms gemaakt in series. Met een voorliefde voor abstract en figuratief. Patronen, lijnen en structuren geven expressie aan haar werk. Accenten worden benadrukt met verschillende oxydes en glazuren. Ze laat doorlopend haar werk zien in de atelierwinkel in Gorssel aan de Molenweg 58. Iedere zaterdag geopend. Voor meer info www.ju-keramiek.nl mail: junic@home.nl tel: 06-15032282

Atelier Ted Kahmann Ted Kahmann ‘51 volgde de Kunstakademie te Utrecht en specialiseerde zich in het vak emailleren, een techniek waarbij glaspoeder samensmelt met een metaal, in dit geval rood koper. Emaille onderscheidt zich van andere kunstvormen door zijn prachtig warme tinten en is geschikt voor binnen en buiten. De enorme kracht die het emaille na afkoeling uitstraalt, blijft fascineren. Welkom in mijn atelier, wel graag op afspraak. Molenweg 58a (achter Dorien Plaat) 7213 XH Gorssel, 06-20 42 93 32

KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 45


Welkom bij Kunstcollectief ‘t Sal

Petra Hoff-Mul (D-tale) www.d-tale.nl

Een groep enthousiaste kunstenaars uit Olst-Wijhe. Zij exposeren regelmatig samen in de regio. De leden vertegenwoordigen disciplines als schilderen, 3d werk, fotografie, grafisch werk en glaskunst. Enkele leden verzorgen workshops. De ateliers van de kunstenaars zijn op afspraak te bezoeken. De dorpen Olst-Wijhe zijn door hun unieke ligging aan de IJssel een bezoek meer dan waard. Kom kunst kijken of rechtstreeks kunst kopen bij deze lokale kunstenaars! De groepswebsite van tsal: www.tsal.nl

Joke Proper www.proper.exto.nl

46. | KUNST & CULTUURGIDS 0570

Anneke Mensink www.annekemensink.nl

Jean Nieuwenhuis www. jean-photoart.nl

35


Harry Ravers www.inankira.nl

Wilto Kampinga www.wiltokampinga.nl

Christien de Jong Facebook christien.dejong.50

Henny Beckers www.hennybeckerspaintings.nl

Henny Schaapman www.deverbeeldingwijhe.nl

Wil Bijker www.wilbijker.nl

KUNST & CULTUURGIDS 0570 | 47


POPPODIUM EN NACHTCLUB IN HET HART VAN DEVENTER

21

CONCERTEN • CLUBAVONDEN • TALENTONTWIKKELING

@BURGERWEESHUIS

CHECK ONS PROGRAMMA VIA BURGERWEESHUIS.NL OF SCAN DE QR-CODE VOOR MEER INFORMATIE!


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.