Page 1

Beauty editie 2 jaargang 2012

Een herinnering in een flacon

N78 48

Welk parfum past bij u?

Yves Rocher!

Een kijkje achter de schermen bij


2

Een kijkje achter de schermen bij Yves Rocher

Wat als geluk de gedaante van een parfum zou aannemen? Aan de introductie van een nieuw parfum gaan veel stappen vooraf. De creatie van een nieuwe geur kan vaak wel meer dan 2 jaar in beslag nemen. Een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van ons veelgeprezen parfum `Moment de Bonheur´.

Creatie van het parfum Het ontwikkelen van een nieuwe geur begint bij het aanvragen van een ontwerp bij een parfumeur, ook wel `neus´ genoemd. Voor de ontwikkeling van `Moment de Bonheur´ koos Yves Rocher voor het ontwerp van parfumeur Annick Menardo, sinds 1991 werkzaam bij het Zwitserse Firmenich. Zij ontwikkelde bekende geuren voor ondermeer Hugo Boss en Dior. `Moment de Bonheur´ betekent letterlijk `geluksmoment´ en dat is ook precies waar dit parfum voor staat: levenslust, sierlijkheid en optimisme. Voor Annick Menardo geldt dat geluk zich het beste laat uitdrukken in kleuren. Technisch gezien doelt ze daarmee op een frisse, groene opening met een stralend hart van bloemen. De essence van één van de kostbaarste rozensoorten ter wereld, de meiroos, moest centraal staan, want rozen staan immers voor geluk. Annick Menardo

Prestigeuze Prijs

“De prijs-kwaliteit verhouding van Yves Rocher parfums blijft bewonderenswaardig: krachtige geuren die niet snel vervliegen en luxe verpakkingen voor een hele fijne prijs. Ze weten ook telkens weer een mooie geurvariant binnen de collectie te creëren, dit keer een klassieke rozengeur met een verfrissende moderne touch. Een sympathiek en steeds hipper wordend authentiek Frans merk.” ‘Moment de Bonheur’ heeft de felbegeerde Beauty Astir Award 2011 gewonnen in de categorie ‘beste

damesparfum mass market’. De jury, bestaande uit een deskundig panel van 40 toonaangevende beautyredacteuren, is vol lof over `Moment de Bonheur´ en onze geuren in het algemeen. De Beauty Astirs worden elk jaar door de Vereniging van Cosmeticajournalisten toegekend aan de beste beauty-producten van het jaar. Deze prijs wordt al jaren beschouwd als ‘de Oscar’ van de cosmeticaindustrie.


3

Rozenteelt en productie In de Provence groeit één van de kostbaarste rozensoorten ter wereld: de meiroos of Rose Centifolia (‘roos met de honderd bloemblaadjes’). De met dauw bedekte rozenblaadjes worden voor zonsopgang met de hand geplukt. Op dat moment bevat de bloem namelijk de meeste geurstoffen. Direct na het plukken wordt de oogst naar de fabriek gebracht waar de blaadjes worden verhit in grote roestvrijstalen vaten. Aan het einde van dit proces blijft een buitengewoon zuiver rozenextract (essentiële olie) over met een onvergetelijke rozengeur. Voor 1 kilo meiroos extract moet er maar liefst 800 kilo bloemen worden verwerkt; een kostbare aangelegenheid! Vervolgens wordt een percentage van het rozenextract opgelost in alcohol. Door het percentage rozenextract groter of kleiner te maken, ontstaan de verschillende geurkwaliteiten zoals eau de parfum of eau de toilette. Samen met vele andere ingrediënten vormt dit de receptuur van het parfum. Is de geur dan klaar om verkocht te worden? Nee. Pas na een proces van bezinking en bevriezing, blijft er een heldere vloeistof over. Dit is dan het parfum zoals het in de flacon zit.

Flacon De vormgeving van de flacon van `Moment de Bonheur´ onderstreept de geur: de kleuren groen en roze symboliseren de fragiele frisheid van de meiroos, de rechthoekige vorm is eenvoudig en puur. In de dop weerkaatst het licht als in een kristallen bol. Kortom: elegant, vrouwelijk en helder; precies zoals de vrouw waarvoor het gemaakt is.

KLANT AAN HET WOORD Een waar geluksmoment “Al op zeer jonge leeftijd heeft Frankrijk mijn hart veroverd. De taal, de veelzijdige natuur en de heerlijke producten. Dat is ook de reden dat ik Frans ben gaan studeren. Bij La France denkt men vaak als eerst aan wijn en kaas of aan de modehoofdstad Parijs. Ik vergeet echter zeker niet de fijne beautyproducten van Yves Rocher, wiens roots in het mooie Bretagne liggen. De unieke geur van ‘Moment de Bonheur’ geeft mij namelijk dat échte Frankrijk gevoel. Jeugdsentiment van een vakantie aan zee, bloemenvelden in de bergen en mijn eerste woordjes Frans. Kortom, deze geur doet haar naam eer aan want zij geeft me een waar ‘geluksmoment’ !”

Nathalie Weijers

Nu is het parfum klaar om geïntroduceerd te worden op de markt!

Productie van parfum en eau de toilette


4

Geuren worden vaak ondergebracht in geurfamilies, die te herkennen zijn aan bepaalde ingrediënten die bij de creatie van elk familielid gebruikt zijn. Het dragen van een bepaalde geur zegt veel over uw persoonlijkheid. Een geur kan uw uitstraling versterken of zelfs uw stemming beïnvloeden. Het is dus belangrijk om geuren uit te zoeken die bij u passen! Bijvoorbeeld een frisse geur voor dagelijks gebruik, een houtachtige geur voor zakelijk gebruik en een verleidelijke geur voor het uitgaan.

Welk parfum

Geurfamilies:

Vrouwelijk en romantisch

Vrouwelijk Warm en enmysterieus romantisch

Kijk snel op www.yvesrocher.nl/beautyboulevard

Ontdek welke geurfamilie bij u past en ontvang een aantrekkelijke aanbieding! Heeft u geen internet? Bel dan 035 - 609 11 22 voor een persoonlijk advies van één van onze beauty experts. (van ma. t/m vr. van 08:00 - 21:00 uur, za. van 08:00 - 17:00 uur)

Bloemengeuren:

Oriental geuren:

een bloem of een boeket van bloemen in de hoofdrol. Bijvoorbeeld: Comme une Evidence, Moment de Bonheur, Tendre Jasmin, So Elixir Purple

specerijen zoals vanille, houtsoorten, exotische bloemen, musk en amber. Bijvoorbeeld: Vanille Noire, Voile d´Ambre, So Elixir Eau de toilette, Hoggar


5

past bij u?

Energiek en fris

Geraffineerd en elegant

Groene geuren:

Chypre geuren:

frisse geuren, vaak met citrusvruchten, munt, groene thee en bergamot.

zwoel met een kruidige ondergrond, op basis van wierook, mos, patchouli en kruiden zoals koriander.

Bijvoorbeeld: Comme une Evidence Homme Green, Naturelle, Nature

Bijvoorbeeld: Iris Noir

Comfortabel en zoet

Gourmand geuren: associaties met zoete, eetbare ingrediĂŤnten zoals vanille, karamel, chocolade en fruit. Bijvoorbeeld: So Elixir Eau de parfum, Flowerparty, NĂŠonatura Cocon


6

Een herinnering in een flacon Geuren zijn van grote invloed op emoties, gevoelens en motivatie. 75 % van onze emoties wordt zelfs beïnvloed door wat we ruiken. Onzichtbare stemmingmakers dus! Door het dragen van een fijne geur, zit u lekkerder in uw vel. Frisse, fruitige en bloemachtige geuren geven bijvoorbeeld vaak een goed gevoel en houtachtige geuren zorgen voor een zekerder gevoel. Geuren kunnen daarnaast een heel sterke herinnering oproepen, vaak aan een heel specifieke dag of moment. Een parfum ruikt bij iedereen anders. Dit komt doordat de zuurgraad (pH-waarde) en temperatuur van iedere huid anders is. Bij parfums wordt vaak gesproken over geurnoten. Parfums zijn namelijk opgebouwd uit drie verschillende niveau´s. Topnoten zijn de geuren die direct na het opbrengen sterk overheersen. De geur van de hartnoten komt vrij snel daarna. De basisnoten blijven het langst en vervliegen pas op het laatst.


8

2 13 4 5 6 7 8

tips! Langer ruiken

Als u van uw favoriete parfum ook de douchegel en de bodylotion gebruikt, blijft u de geur veel langer ruiken door het laagjeseffect. Doe na het douchen eerst de parfum op en daarna de bodylotion. Zo fixeert de bodylotion de geur.

Misverstand

Nooit parfum achter de oren aanbrengen. De talgkliertjes achter de oren zorgen er namelijk voor dat het parfum anders gaat ruiken dan hij behoort te ruiken.

Wat is het

7

verschil?

Parfum: de puurste vorm en daarmee ook de duurste. Bevat 15 tot 30 % aan geurconcentraat en houdt 8 tot 12 uur. Eau de parfum: langhoudend en goedkoper dan een parfum. Bevat 7 tot 15 % aan geurstoffen en houdt 6 tot 8 uur.

Eau de toilette: verfrissend of ter aanvulling van een parfum gedurende de dag. Bevat 5 tot 10 % aan geurstoffen en houdt 4 tot 6 uur. Eau fraîche: licht geurwater, vaak met citrusnoten. Bevat 3 tot 5 % aan geurstoffen en houdt 3 tot 5 uur.

Kleur en geur behouden

Behoud de kleur en geur van een parfum door deze op een koele plek en uit het zonlicht bewaren.

Aanbrengen van een parfum

Speciale herinnering

Binnenkort een bijzondere gelegenheid, zoals een bruiloft? Koop dan een speciaal nieuw parfum om die dag te gebruiken. Als u het dan later nog eens gebruikt, zult u door de geur altijd herinnerd worden aan die speciale dag.

Wisselen van geuren

Op de plaatsen waar de bloedvaten dicht onder het huidoppervlak lopen, is de huid het warmst. Daardoor kan een geur helemaal tot ontwikkeling komen en blijft het langst aanwezig. De polsen en de hals zijn bijvoorbeeld goede plaatsen voor het aanbrengen van een parfum.

Wrijf de polsen niet over elkaar na het aanbrengen van een parfum. Dit vlakt de geur af.

Door af en toe te wisselen tussen verschillende geuren, treedt minder gewenning op en blijft u uw parfum zelf ook ruiken.

Seizoen

Stem een parfum af op het seizoen, draag zomers bijvoorbeeld frissere geuren dan ’s winters.

Ontwerp van parfumflesje

Let op de kleur en vormgeving van het parfumflesje. Het flesje is speciaal ontworpen bij de geur en kan dus heel veel over het parfum vertellen.

Tip van de parfumexpert

“Met een Yves Rocher parfumcreatie heb je een topparfum voor de helft van het geld dat je normaal betaalt voor een dergelijk juweeltje. Bijvoorbeeld Tendre Jasmin uit de Secrets d´Essences collectie: totaal bloemig, een super bloemengeur zoals er ook velen zijn geweest in het verleden, best klassiek in die zin. Licht, zacht en rond, een lieve geur. Ik ruik zeker jasmijn, maar ook lelies. De geur doet de naam Tendre Jasmin echt eer aan.”

Roos Lubbers, Saela Parfumconsult


Verwacht

B

Uw schoonheid is belangrijk voor ons. In de onderzoekslaboratoria van Yves Rocher wordt dan ook voortdurend gewerkt aan nieuwe innovaties in Plantaardige Cosmetica. In de komende maanden kunt u de volgende nieuwe producten verwachten!

Peau Parfaîte

Pure Light fond de teint second skin effect

BB cream 6 in 1

Expert make-up

Nieuwe oogschaduw tinten  Natuurlijke, rijke kleuren voor een sprekende oogopslag.

Sérum Végétal

Eau de parfum

Ultra verstevigend serum

 Fascinerend mysterieus en vrouwelijk parfum met de heerlijk geurende tuberoos in de hoofdrol.

 Dag na dag meer volume en stevigheid van de huid.

oktober

So Elixir Purple

www.yvesrocher.nl/beautyboulevard

Papier afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Luchtige fond de teint voor een egale en stralende huid.

 Een perfecte huid in één enkele handeling! Verkrijgbaar in de kleuren Light en Medium.

Alle prijzen zijn in euro´s. Druk- en zetfouten voorbehouden.

september

Expert make-up

Beauty Boulevard 2  

Een kijkje achter de schermen bij Yves Rocher! www.yvesrocher.nl - Editie 2 | Jaargang 2012

Advertisement