Issuu on Google+

COMPONENTS D’ORDINADOR · La font d’alimentación: Està situada a la part posterior(a dalt o a vaix depenent de la caixa). Serveix per donar-li corrent a l’ordinador.

· La placa base: És per dir-ho d’alguna manera el cos de l’ordinador en el cual s’enllaçen les extremitats (font d’alimentació, memoria RAM, disc dur, tarjeta gràfica, processador, disquetera, el dissipador…).

· Processador: És el cerbell de l’ordinador. Depenent de la calitat del processador l’ordinador reaccionarà més ràpid o més lent, també depén de l’us que li donis.

· Memòria RAM: És vàsicament la capassitat de pensar d’un ordinador. Depenent de la memòria que tinguis l’ordinador té més capassitat de pensar. Es venen mòduls de 2, 4,


8, 16, 32, 64 GB depenent dels que nessecitis.

· Disc dur: El disc dur és on s’emmagatzemen totes les dades de l’ordinador. Poden haber-hi 2 discos el disc local C (on normalment està instal·lat el sistema operatiu com windows o linkat). Despres està el disc D (on pots instal·lar els programes).

· Dispositiu de memòria óptima: És una disquetera que permet a l’ordinador llegir DVDs, com si fossin PENDRIVE.

· Ports d’un ordinador: L’ordinador té molts tipus de ports com el VGA, DVI o HDMI, que són per transmetre imatge l’HDMI també transmét só. Els ports Jak 3.5mm que són per conectar diferents aparells multimèdia com cascos, micrófon, etc...Els ports LAN son per connectar cables de conecció a internet i els ports USB que són per a


conectar teclats, ratolins, PENDRIVEs…

· Targetes d’extenció: Hin han de tres tipus: Les targetes gràfiques, les de só d’internet. ·Gràfiques: Serveixen per donar més potencia a la qualitat de l’ordinador.

·Só: Les targetes de só són similars a les gràfiques però per millorar la calitat de

l’audio. ·Internet: Les targetes d’internet són com les dues anteriors però per a millorar una

conexió a internet. · Com funciona una memória òptica: Les memóries òptiques funcionen de la següent manera. L’ordinador funciona per números vinaris és a dir el 0 i l’1. Les memóries òptiques tenen uns petits clots els quals el lector rep i transmet mitjançà un làser.PC Components