Page 5

Teksti Henry Järvinen Kuvat Lauri Karppinen

–  Jokainen urheilija oli aiemmilla suorituksillaan paikkansa kisoissa ansainnut, painottaa Niemi-Nikkola. –  Moni urheilija suoriutui myös itse kisoissa omalle tasolleen, mutta se vaan ei riittänyt mihinkään kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Tässä tilanteessa kuitenkaan urheilijaa ei pidä syyttää, vaan nimenomaan valintakriteereitä. –  Meillä on ollut jo pitkään sellainen järjestelmä, jossa kisoihin valitaan kaikki kiintiöpaikan saavuttaneet urheilijat. Tämä on ollut selkeä ja tasapuolinen tapa

hoitaa valinnat, joka on voitu myös hyvissä ajoin lajiliittojen suuntaan viestittää, Niemi-Nikkola painottaa.

Valintasysteemi purettava Lontoon kisojen jälkeen Kari Niemi-Nikkola luovuttaa organisaatiouudistuksessa viestikapulan seuraajalleen Mika Kojonkoskelle, jolle tulevien valintalinjojen määritteleminen kuuluu yhdessä olympiakomitean hallituksen kanssa. PyydettäLontoon kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluva Tower Bridge sai olympiarenkaat jo toukokuussa.

essä Niemi-Nikkola kuitenkin esitti oman mielipiteensä pitkän kokemuksensa pohjalta. –  Purkaisin tämän valintajärjestelmän, koska siinä on liian suuria eroja lajiryhmien välillä. Tietyissä lajeissa hyvinkin lähellä maailman huippua olevia urheilijoita jää armotta pois kisakoneesta, kun kyseisen lajin esikarsintajärjestelmä on kova. Sitten taas toisissa lajeissa olympiakisojen osallistumisoikeus heltiää, vaikka urheilija olisi olympiatilastoissa sadan huonommalla puolella.

4 • 2012  5

Valmentaja_4_2012  

valmentajalehti 4/2012

Valmentaja_4_2012  

valmentajalehti 4/2012

Advertisement