Page 1

foto: andreas almlöf (jonas helgesson), eva wernlid (jan hjärpe), illustrationer susanne engman/ ikon

Vad innebär det att vara människa? Hur kan jag bli en bättre förälder? Ystads församlings föreläsningsserie sätter fokus på centrala mänskliga aspekter kring föräldraskap, identitet och relationer.

reFleKtera över livet lyssna, inspireras, diskutera och väx Ystads församlings uppskattade föreläsnings- och samtalskvällar kring föräldraskap, identitet och relationer fortsätter med nya spännande föreläsare. Under tre kvällar i höst får du tillfälle att inspireras av vad det innebär att vara förälder, partner och individ. I stort, vad det innebär att vara människa. Varje kväll inleds med föredrag. Därefter ges tillfälle till samtal och frågor. Arrangemangen är gratis. Ingen föranmälan krävs. Du hittar höstens program inne i foldern.

synpunkter och idéer? Har du synpunkter och idéer kring vår föreläsningsserie är du välkommen att höra av dig. Lars Rubin, 0411-692 14/33, lars.rubin@svenskakyrkan.se Anitha Andersson, 0411-692 09/47 anitha.andersson@svenskakyrkan.se

Föreläsning föräldraskap identitet relationer

höst 2012

föräldraskap identitet relationer föräld raskap identitet relationer föräldraskap identitet relationer föräldraskap identi relationer föräldraskap identitet relatio ner föräldraskap identitet relationer fö äldraskap identitet relationer föräldras identitet relationer föräldraskap identi relationer föräldraskap identitet relatio svenska kyrkan ystads församling postadress: box 74, 271 22 ystad besöksadress: klostergatan 12 telefon: 0411-692 00 fax: 0411-655 15 www.svenskakyrkan.se/ystad www.facebook.se/ystadsforsamling ystad.forsamling@svenskakyrkan.se


Progr am höst

2012

måndag 17 september 19.00, Klostergården

måndag 22 oktober 19.00, Klostergården

måndag 26 november 19.00, Klostergården

ett cp-bra liv

abrahamism, jesustro och islam

august strindberg och religionen

Jonas Helgesson, som mot alla odds har blivit succéförfattare och egen företagare, delar med sig av viktiga saker som han har lärt sig som handikappad, golfare, student, gift, ståuppare och föreläsare. Han berättar om sin träning inför att bestiga Kebnekaise, om varför han vill arbeta med människor och inte följa alla välvilliga råd som går ut på att han borde arbeta med datorer, om sitt livs allra bästa dag, om hur det är att starta eget och om varför han inte tror att man måste vara Ernst Kirchsteiger för att bli en lycklig människa. Jonas säger: ”Om jag ska välja ett talesätt som beskriver mitt liv väljer jag det här: Ibland blir det inte som man har tänkt sig - ibland blir det bättre. Vilket CP-bra liv jag lever!”

Professor Jan Hjärpe, en av vår tids allra största islamkännare, hjälper oss till ökad förståelse av den arabiska våren och utvecklingen i Mellanöstern.

Biskop emerita Caroline Krook berättar om en troende tvivlare med exempel från hans liv och dramatik. Caroline Krook älskar teater. Hon älskar det så mycket att hon själv tänkte bli skådespelerska innan hon kom på andra tankar och läste till präst. Intresset för Strindbergs verk fick hon med sig i barndomen. Hennes morfar var skådespelare på Strindbergs teater, Intima teatern.

Jan Hjärpe är religionshistoriker, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet, ledamot av Vitterhetsakademin och prästvigd i Svenska kyrkan. Han har varit rådgivare åt bland andra Lennart Bodström vid Utrikesdepartementet.

”Det finns säkert många äldre präster som vuxit upp i miljöer där bibelcitaten varit en del av basfödan i barndomshemmet. Så var det inte för mig. I mitt hem var det Strindbergcitaten som kryddade måltiderna.” (Caroline Krook 2011-12-14 seniorbloggen.se)

Föreläsningar hösten 2012  

Ystads församlings föreläsningar hösten 2012.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you