Page 72

UUTISMAAILMA » Poimintoja

72

Voimaa syksyn sateisiin Älä unohda terveellistä ruokavaliota syyskiireessä!

Olivadon uusi Omega 3,6,9 -öljy yhdistää kolmen korkealaatuisen ruokaöljyn

kolme omega-rasvahappoa yhteen pulloon. Maukas avokado-, oliivi- ja pellavansiemenöljyjä sisältävä uutuus sopii sekä leivän kastamiseen että salaattien ja kasvisten päälle pirskoteltavaksi. Kylmäpuristettujen ekstra-neitsytöljyjen puristaminen alle 50 asteen lämpötilassa säilyttää öljyissä monia terveydelle edullisia ainesosia, kuten polyfenoleja ja karotenoideja. Sen sijaan raffinoiduista öljyistä monet hyödylliset aineet on puhdistettu lähes kokonaan. Omega-3-sarjaan kuuluva alfalinoleenihappo ja omega-6-sarjan linolihappo ovat välttämättömiä rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei pysty itse tuottamaan. Linolihaposta muodostuu pitkäketjuista arakidonihappoa, joka osallistuu useiden elimistön toimintojen, kuten verenpaineen, hermoston ja vastustuskyvyn säätelyyn. Olivado Omega 3,6,9 -öljyn muut ravintoaineet ovat eduksi muun muassa sydämen ja silmien tervey­delle: Avokadoöljy sisältää beetasitosterolia, joka vähentää kolesterolin imeytymistä suolesta. Karotenoideihin kuuluva luteiini puolestaan ennaltaehkäisee silmänpohjan rappeutumista.

Näppäimet hukassa? Maailman johtava oheislaitteiden

Sosiaalinen media vaikuttaa yhä enemmän verkko-ostajiin Descom Oy:n teettämästä verkkokauppatutkimuksesta käy ilmi, että suomalainen kuuntelee verkossa toisia kuluttajia. Peräti yhdeksän kymmenestä suomalaisesta lukee toisten kuluttajien arvosteluja ennen tuotteen ostamista. Ja puolet heistä on myös sitä mieltä, että toisten kuluttajien arvostelut ovat joko erittäin tärkeitä tai melko tärkeitä ostopäätöksen tekemisessä. Sosiaalisen median rooli verkko-ostamisessa korostuu ja tuotearvosteluilla on monissa tapauksissa ratkaiseva merkitys ostopäätökseen. Tutkimuksesta käy lisäksi ilmi, että suomalaisten verkkoostaminen on yllättävän keskittynyttä. Neljä viidestä suomalaisesta käyttää vain 2–5 eri verkkokauppaa ostoksiinsa. Suomalaiset ovat siis verkossakin varsin uskollisia kuluttajia. Myös tunnettuus ja luotettavuus ovat suomalaisille tärkeitä kriteerejä verkkokauppojen valinnassa.

YRITTÄJÄ 4/2011

valmistaja Logitech tuo markkinoille kirjoittamista helpottavan näppäimistön Applen iPadille. Logitech Fold-Up Keyboard for iPad 2 on oiva matkakumppani kirjoitustarpeisiin. Täysikokoisen Bluetooth-näppäimistön ja tukirakenteensa ansiosta se on helppo avata ja ottaa käyttöön. Se on myös helppo sulkea pois tilaa viemästä, kun sitä ei tarvita. Suljetussa tilassa näppäimistö on kätevästi iPadin alla. Avattuna se taas nostaa iPadin oikeaan katselukulmaan ja tuo näppäimistön helposti esiin käytettäväksi kirjoitus­ tarpeisiin. Logitech Fold-Up Keyboard for iPad 2 myös lataa itsensä usb-liitännän kautta, joten paristoja tai ladattavia akkuja ei tarvita. Logitech Fold-Up Keyboard for iPad 2 tulee saataville syyskuun aikana 99 euron kuluttajahintaan.

Yrittäjä-lehti 4/2011  
Yrittäjä-lehti 4/2011  

yrittäjä 4/2011