Page 65

65

Suomen lounaisessa kolkassa Saa-

ristomeren rannikolla sijaitsee maamme vanhin maakunta Varsinais-Suomi. Kyseessä on paikka, jossa merellisyys ja vanha agraarikulttuuri kohtaavat modernin kaupungin, huipputeknologian ja korkean koulutuksen. Kyseessä on ilmeisesti siis mielenkiintoinen seutukunta? – Minusta tuntuu, että yleisesti ottaen alalla kuin alalla kuulumme edelläkävijöihin, arvio 62-vuotias Varsinais-Suomen liiton maakuntajohtaja Juho Savo rohkeasti. Ylpeä kotiseudustaan on selvästi myös 33-vuotias Varsinais-Suomen Yrittäjien

puheenjohtaja ja ravintola- ja cateringalan yrittäjä Hanna Munter. – Meiltä löytyy huippuosaamista lähes joka alalta, Munterkin nyökyttelee.

Laaja kirjo Savo ja Munter ovat siis yhtä mieltä siitä, että vahvoja toimialoja Varsinais-Suomesta löytyy. Molemmat intoutuvatkin niitä kilvan luettelemaan, mutta aloitetaan nyt vaikka lääke- ja bioalasta. – Lääke- ja diagnostiikkalaitteiden val-

¾¾– Varsinais-Suomessa on ”itte tekemisen” meininki. Hankerahat ovat minimaaliset useimpiin muihin maakuntiin nähden. Maakunnassamme on todellista voimaa, kykyä ja halua toimia, Hanna Munter ja Juho Savo kertovat.

Juho Savo • Juho Savon juuret ovat syvällä VarsinaisSuomen historiassa. – Olen juuriltani niin varsinaissuomalainen kuin vain kuvitella voi. Vanhimmat juuret löytyvät Turun Tuomiokirkon keskiaikaisista hautaholveista. Alasatakuntalaista verta löytyy vähän seitsemän polven takaa. • Myös opinnot ja työelämä ovat aina olleet hyvin sidoksissa seutuun. – Olen syntynyt Aurajoen latvoilla Pöytyällä, opiskellut Turun yliopistossa ja ollut täällä töissä maakunnan asioissa koko työikäni. • Juho Savoa viehättää erityisesti varsinaissuomalainen tapa olla näennäisesti vaati­ maton. – Ei kehuta eikä kerskailla, mutta pienin elein osoitetaan, että asiat ovat paljon paremmin kuin niillä, jotka omiaan vuolaasti kehuvat.

YRITTÄJÄ 4/2011

Yrittäjä-lehti 4/2011  
Yrittäjä-lehti 4/2011  

yrittäjä 4/2011