Page 1

NIEUWSBRIEF VEENENDAAL. NUMMER 2, SEPTEMBER 2013

dichterbij jongeren in Veenendaal

Zomers tafereel Het is op zich een gewoon zomeravond tafereel. Zo’n acht jongeren spelen een potje voetbal in het park. Hun jassen hangen nonchalant over het hek en degene die niet meespelen verdelen hun aandacht tussen het voetbal kijken en het schermpje van hun telefoon. Toch zit hier een heel verhaal achter, want waar eerst doelloos werd rondgehangen en ‘rotzooi geschopt’, wordt nu gevoetbald. Dit alles onder toeziend oog van Gerben en Christiaan; de jongerenwerkers van Youth for Christ Veenendaal.

DOVO. Wat Gerben daarmee bedoeld wordt meteen zichtbaar. Tijdens het voetballen verzamelt zich een groepje uit het naburige eetcafé rond het veldje. Met een jointje in de hand, nippend aan een AA-drinkflesje nodigen zij zichzelf uit om mee te spelen.

BEÏNVLOEDBAAR “Het is mooi werk maar het valt niet altijd mee want jongeren zijn sterk beïnvloedbaar, zowel positief als negatief”, volgens Gerben. Gerben is naast jongerenwerker ook voetbaltrainer bij v.v.

ONDERSTREEPT Hoewel gezellig, wordt hiermee ook het belang onderstreept om het werk van Youth for Christ te blijven doorzetten en uitbreiden. Al met al wordt het een sportief uurtje, waar het vertonen van

balvaardigheid belangrijker lijkt dan het bijhouden van de scores. MOBIELE MALL “Al enige tijd ben ik bezig om met behulp van de Mobiele Mall een vaste stek in en bij het park te krijgen”, vertelt jongerenwerker Gerben. “Ik wil meer dan alleen kunnen voetbalballen met de boys.” BELANGRIJKE STEM “De buurtbewoners hebben hier een belangrijke stem in, zij wonen hier tenslotte”, vervolgt Gerben. Om daarachter te komen worden er regelmatig gesproken met de bewoners die direct aan het park wonen. BETERE GESPREKKEN De Mobiele Mall - een omgebouwde SRV-wagen - moet ook in de wijk ‘Het Hoorntje’ dé locatie zijn waar jeugdige wijkbewoners zich op een positieve manier kunnen vermaken met elkaar. Inmiddels zijn de meesten naar huis of weer richting het eetcafé vertrokken. Christiaan staat nog even na te praten met de laatste twee aanwezigen. Dit zijn vaak de momenten om wat betere gesprekken met ze te hebben. Het was een leerzame avond, en ondanks dat er nog vele uitdagingen in het verschiet liggen, is er toch al een goede basis gelegd door de vrijwilligers.


Mobiel vermaak In augustus heeft ook de lokale jeugd van de wijk Petenbos voor het eerst kennis mogen maken met de Mobiele Mall.

Even voorstellen:

Maurits

Ik ben Maurits de Jong en ik ga mij voor Youth for Christ Veenendaal bezighouden met de communicatie.

Maurits

Aan het uiteinde van de parkeerplaats van de Jumbo supermarkt staan een pannavoetbalkooi, wat stoelen en een tafelvoetbal uitgestald. Binnen in de wagen spelen enkele jongeren met de gamecomputer.

Hoewel ik in de buurt van Rotterdam ben opgegroeid en tien jaar in Amersfoort heb gewoond, heb ik in Veenendaal het grootste deel van mijn leven doorgebracht.

POLSHOOGTE De aanwezigheid van Youth for Christ in de wijk gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast de jongeren kwamen ook enkele leden van het buurtplatform en de dienstdoende handhavers (BOA’s) even polshoogte nemen.

Na het afronden van het CIOS en een 12-jarige carrière bij de Landmacht, werk ik nu een aantal jaar in de fitness en buitensport. Daarnaast schrijf ik voor fitness en lifestyleorganisatie Fitclub NL en datingsite Funky Fish.

NIEUWSGIERIG De mensen zijn nu nieuwsgierig en we weten niet hoe het verder gaat, maar uiteindelijk moet de Mobiele Mall een vertrouwd fenomeen gaan worden in de diverse wijken in Veenendaal. In de volgende nieuwsbrief meer over de Mobiele Mall.

Schrijven is een passie voor mij. Des te leuker is het dan ook dat ik de nieuwsbrief voor jullie mag schrijven. De komende maanden ga ik dan ook alles op alles zetten om Youth for Christ Veenendaal bekend te maken bij zoveel mogelijk mensen. Ik leef nu ongeveer ruim zeven jaar met God. Zijn plan met mijn leven is meer dan ik mijzelf kan voorstellen. Door te schrijven voor Youth for Christ kan ik mijn talenten inzetten voor het juiste doel: Zijn werk!

Gebedspunten • Youth for Christ Veenendaal De Sterke Arm 2 3901 ER Veenendaal www.yfc.nl/veenendaal Carlo Steenbergen carlo.steenbergen@yfc.nl 06 224 67544 Giften: Youth for Christ t.n.v. Veenendaal IBAN NL28 RABO 0111 4448 88

• • •

Dat de relaties met jongeren zich verdiepen, dat zij hun hart durven te openen. Voor de toekomst van Youth for Christ Veenendaal, specifiek m.b.t. de aanbesteding. Voor een zegen over de inzet van de Mobiele Mall. In een wijk ervaren we weerstand van de buurt over ons werk. Wilt u bidden voor wederzijds begrip tussen de mensen in de wijk? We hopen op een blijvende plek. Het nieuwe seizoen begint weer. Bid dat de jongeren een goed jaar mogen hebben.

Veenendaal nieuwsbrief najaar 2013  
Veenendaal nieuwsbrief najaar 2013  
Advertisement