Page 1

  nieuwsbrief utrecht. nummer 2, september 2013

dichterbij jongeren in Utrecht

Bont gezelschap Bij de vorige nieuwsbrief zat een uitnodiging om een avond met ons mee te denken over de toekomst van Youth for Christ Utrecht. Inmiddels ligt 24 april ligt alweer achter ons. We willen jou de uitkomsten van deze avond niet onthouden. Er waren zo’n 20 deelnemers die verdeeld werden in groepen. Ze gingen met drie thema’s voor de toekomst aan de slag: het meidenwerk, het idee van Bart van Empel voor een interkerkelijke jeugdgroep en voor nieuwe plannen. In elke groep werd enthousiast gepraat en gebrainstormd. Missionaire kerk Albert Frans Welmers, regiomanager

bij Youth for Christ Nederland leidde de groep die nieuwe ideeën inbracht: “In deze workshop hebben we nagedacht over hoe een van de grotere kerken in Utrecht -waar twee deelnemers in de groep lid van zijn- missionair/diaconaal actief kan worden in de wijk Zuilen. Dit was ook de brug naar de andere onderwerpen die we besproken hebben: hoe kerken in het algemeen en Youth for Christ nader kunnen optrekken. We concludeerden dat dit onderwerp meer aandacht vraagt.”

Koffiebar 2.0 In de workshop onder leiding van Bart van Empel is nagedacht over zijn idee van een interkerkelijke jeugdgroep. Bart droomt ervan opnieuw een beweging te zien ontstaan van christelijke jongelui die samen op zoek gaan naar antwoorden voor nu. Gekscherend noemt Bart het ook Koffiebar 2.0 of Profetenschooltje: een beweging waar gevierd wordt, talenten ontdekt en ontwikkeld worden, Bijbelstudie wordt gedaan en samen plezier gemaakt wordt. In de workshop heeft Bart met een bont gezelschap dit idee verkend. We kijken uit naar het vervolg! Duurzaam meidenwerk Een heel aantal deelnemers had zich aangesloten bij het onderdeel onder leiding van Youth for Christ-medewerker Bertina Kramer: het meidenwerk. Met de groep werd nagedacht over hoe het meidenwerk op een duurzame manier sterk neergezet kan worden in Utrecht. De deelnemers hadden daar goede ideeën over, die afgelopen maanden in het verder uitwerken van het plan zijn meegenomen. Ontzettend gaaf was dat er na afloop twee deelnemers zich hebben aangemeld als vrijwilliger voor het meidenwerk!


A perfect day Zomervakantie. De meidenkamer is uitgestorven. Ik slijt mijn dagen achter m’n laptop in een stil kantoor. Mails beantwoorden, mappen ordenen, dat soort ellende. Met liters koffie naast me die ik opslurp totdat ik een klotsende maag heb. Mademoiselle Het is dus zomervakantie, ergens aan het begin. Zo’n bewolkte dag, een beetje warm en benauwd maar wel lekker. Wanneer ik ergens in de middag aanstalten maak een eind te breien aan mijn werkdag, krijg ik een appje. Van Amira, één van de meiden van de donderdagclub. Zij is overigens erg cool. Ze heeft van dat haar dat, wanneer je het uitkamt, recht overeind staat. Dikke donkere krullen. Ze lijkt Marokkaans maar dat is ze helemaal niet. Ze is namelijk Frans. Met de elegantie van een mademoiselle en de brutale lach van een stadsmeisje. Bikini Het appje groeit uit tot een plan. Een plan waar ik op zat te wachten. Weg uit dat kantoor, hop naar het water! Niet moeilijk doen, behalve dan over wat ik aan moet trekken. Bikini, of toch maar een korte broek? Sneakers of slippers? Als ze aanbelt geef ik haar knuffel. Ze heeft mijn dag gemaakt! Bertina Kramer Meidenwerkster Youth for Christ Utrecht

Vrouwen in Utrecht: laat je horen! We zijn hard op zoek naar vrouwen die het leuk vinden om een aantal uur in de week of maand meidenwerk te doen in Utrecht. • Meidenwerk in Kanaleneiland – Pak samen met meidenwerker Frouckje het meidenwerk op. Lijkt dit je leuk of ken je iemand voor wie dit iets zou zijn? Mail Frouckje: frouckje@gmail.com. • Huiswerkbegeleiding in Zuilen – Veel meiden in de wijk kunnen goed meekomen op school, maar hebben soms bijles nodig. Hun ouders kunnen dat vaak niet betalen of de meiden vinden thuis de rust niet om hun huiswerk te maken. • Creabea – Heb jij een talent en lijkt het je leuk die in te zetten voor het meidenwerk? Kun je bijvoorbeeld goed dansen, ben je creatief of muzikaal? Mail Bertina: bertina.kramer@yfc.nl.

Youth for Christ Utrecht De Lessepsstraat 76 3553 RL Utrecht 030 2230 509 www.yfc.nl/utrecht Bertina Kramer bertina.kramer@yfc.nl 06 224 367 92 Giften: Youth for Christ t.n.v. Utrecht IBAN NL28 RABO 0111 4448 88

Missie voor meiden Het lijkt wat stil te zijn geworden bij Youth for Christ Utrecht. De jongerencoaches zijn gestopt en daardoor zijn er beneden minder jongeren in het jongerencentrum. Maar de meiden zijn er nog steeds! Drie middagen en avonden komen zij over de vloer en er komen er steeds meer bij. Boven, in het kantoor van Youth for Christ, worden er spijkers met koppen geslagen om dit meidenwerk ook voor de toekomst veilig te stellen. Droom Onze droom is om in Utrecht op allerlei plekken, door relaties met meiden op te bouwen, dichtbij jonge meiden te zijn. We willen zoals de missie van Youth for Christ het zegt: gedreven vanuit Gods liefde meiden helpen groeien en hoop geven. Dit gebeurt op dit moment al volop. Omdat we echter in de toekomst niet zeker weten of we van de gemeente subsidie krijgen, willen we de mensen in de wijk en in de stad warm maken voor het werk van Youth for Christ. We hopen dat meiden die dichtbij de meiden wonen ze bijvoorbeeld gaan helpen met het maken van huiswerk, met een aantal vriendinnen/vrouwen een meidenclub starten of op een andere manier aansluiting zoeken met meiden. Doordat op deze manier jongeren gekoppeld worden aan mensen uit de wijk, worden de relaties duurzaam en intiem! Bid mee! We zijn hard bezig deze droom te verwerkelijken. We vragen om jullie gebed voor deze droom, voor de juiste vrijwilligers en een blijvende toestroom van meiden.

Hallo! Dit is Lotje Lomme. Lotje gaat vanaf september de meidenclub in Overvecht draaien. We zijn echt ontzettend blij met haar. Ze heeft erg veel zin om te beginnen en wij hebben heel veel zin om met haar samen te werken! Stuur Lotje een kaartje om haar welkom te heten. Want hoe leuk is het als je op kantoor zomaar een kaartje vindt! Het adres vind je hiernaast.

Nieuwsbrief Utrecht najaar 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you