Page 1

  nieuwsbrief Rotterdam. nummer 3, december 2013

dichterbij jongeren in Rotterdam

Passion of the m’all Een tijdje geleden hebben we een leuk, leerzaam en zeer gevarieerd evenement georganiseerd voor de jongeren uit het jongerencentrum The Mall. Het thema van het evenement was ‘Passion of the m’all’. Het evenement stond in het teken van ieders passie. De naam heeft eigenlijk ook een dubbele betekenis. Ten eerste kun je het lezen als passie van iedereen en ten tweede ook als passie van The Mall. We wilden met dit evenement ervoor zorgen dat The Mall en de Millinxbuurt in een beter daglicht zouden komen te staan. Dit omdat de Millinxbuurt de afgelopen jaren negatieve aandacht heeft gekregen. Goede opkomst! Zo’n 35 jongeren waren er bij het evenement. Niet alleen jongeren die er

altijd komen, maar ook anderen. We habben verschillende workshops: een zang & rap workshop, kookworkshop, art workshop, motivational speaker en Hip Hoop optreden (evangelische hiphop). Ook supermarktketens Netto Markt en Albert Heijn hebben hun steentje bijgedragen door spullen voor de kookworkshop te doneren. Niet weg te slaan De jongeren hebben enthousiast meegedaan aan de verschillende workshops. We hebben niet alleen met veel plezier aan dit evenement gewerkt maar de

jongeren waren ook enorm te spreken over het evenement. Dat was duidelijk te merken aan de hoge opkomst tijdens Passion of the m’all. Ze waren figuurlijk niet weg te slaan! Dat zien wij natuurlijk graag. Maar de opkomst is ook sinds het evenement enorm gestegen. Samen met de positieve feedback die we hebben mogen ontvangen kunnen we concluderen dat dit evenement een groot succes is geweest voor alle partijen.

Bid je mee voor: • de jongeren en het team in Rotterdam. • The Mall. Dat dit een veilige en betrouwbare plek blijft voor jongeren. • het team. Dat zij inspiratie mag blijven ontvangen als ook creativiteit en wilskracht.


The Mall is tweede huis voor Orlando Orlando is een jongen die je dagelijks tegenkomt bij The Mall. Ogenschijnlijk is deze jongen net als alle andere jongens. Maar zoals bij de meeste jongens die bij The Mall komen, schuilt er achter deze jongen ook een bijzonder en inspirerend verhaal. Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is Orlando in aanraking gekomen met de politie en heeft hij straf moeten uitzitten. Toen hij daarvan verlof had, is hij op een avond bij The Mall wat gaan poolen. The Mall gaf hem rust en hij voelde zich er vertrouwd en veilig. Hier werd hij niet veroordeeld of schuin aangekeken. Ze zien dat het anders kan De jongerenwerkers staan open voor een ieder. Zij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen het vertrouwen te herstellen dat ze om wat voor reden dan ook zijn kwijtgeraakt. Ze willen de jongeren helpen en begeleiden. Daarmee schep je hoop en die hoop is wat deze jongen nodig heeft. De jongerenwerkers helpen de jongeren hun sociale vaardigheden te verbeteren en te versterken. Dit doen ze door onder andere een voorbeeldfunctie te zijn van hoe je met mensen kan omgaan. Daarmee slaan ze twee vliegen in een klap. Niet alleen versterkt dit de band tussen jongere en jongerenwerker, maar jongeren zien ook hoe het anders kan. Niet foutloos Mensen maken fouten in het leven maar verdienen een tweede kans. Sinds Orlando zijn eerste bezoek bij The Mall komt hij hier bijna iedere inloopavond. Het is zijn tweede huis geworden. Hij is zelfs zo geïnspireerd door The Mall en het werk wat de jongerenwerkers verrichten, dat hij heeft aangegeven bij de penitentiaire inrichting dat hij enorm graag zijn dagbesteding bij The Mall zou willen vervullen.

“Nu ben ik bij jou en ben ik blessed” Jongerenwerker Jeffrey Neijs vertelt zijn passie voor jongeren. Waarom ben jij gedreven door jongeren? Iedereen is jong geweest. In je tienertijd ga je de kans krijgen om fouten te maken. Ik wil jongeren helpen inzien dat het niet te laat is om weer het juiste pad op te gaan. Dit doe ik door met hen samen te kijken hoe zij hun leven kunnen verbeteren. Ik vind het werk interessant en vooral vind ik het mooi om te zien hoe iemand kan groeien. Wat zul je niet zo snel meer vergeten? Een tijdje geleden was er een jongen die wat heisa maakte en voor enige problemen zorgde. Ik had hem al een paar keer vriendelijk verzocht buiten even af te koelen. Tevergeefs. Maar toen gingen de overige jongeren zich ermee bemoeien. Zij vroegen de jongen respect voor me te tonen omdat ik hier voor hen was en zij het op die manier naar hun zin konden hebben. Ze maakten me duidelijk dat ze ‘my back’ hadden.

Jongerenwerker Jeffrey Neijs

Youth for Christ Rotterdam Rijsoordstraat 62a 3081 BX Rotterdam www.yfc.nl/rotterdam 010 2833 020 Hans Leeflang hans.leeflang@yfc.nl 06 4717 3442 Giften: Youth for Christ t.n.v. Rotterdam IBAN NL28 RABO 0111 4448 88

Wat hoop je voor de toekomst? Ik hoop dat The Mall blijft bestaan, dat we de jongeren kunnen blijven helpen en dat de jongeren ook dichterbij God kunnen komen. Ik hoop dat ze Hem leren kennen. Je ziet dat ze dichter naar het geloof groeien door grapjes zoals ‘nu ben ik bij jou en ben ik blessed’. Ze weten waar het werk voor staat wat we hier bij The Mall doen en waar The Mall voor staat. Wat is een inspirerende Bijbeltekst? Efeziërs 4:32: Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.

Nieuwsbrief Rotterdam december 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you