Page 1

Simit - sultanens favorit


Det runde brød med kant

Vi har arbejdet hårdt for at skabe et brød af højeste kvalitet og er stolte over at kunne præsentere simit – et anderledes brød fyldt med traditioner og en enestående smag. Det er 500 år siden, at det første gang blev muligt at sætte tænderne i et simit. Brødet har rødder tilbage til 1500 tallet, hvor det blev udviklet af de dygtigste osmanniske bagermestre til ære for sultanen. Meget har ændret sig i verden siden dengang, men ikke den gode smag, passionen for brød og unikke råvarer. Vi producerer stadig vores simit med særlige råvarer, efter en unik opskrift og med masser af passion. På de næste sider kan du læse mere om, hvad det indeholder, hvordan det produceres og hvad man kan spise det med. God fornøjelse


Sesam Sesam

Sesam er ikke bare sesam. Der findes over 25 forskellige slags sesam til dette brød. Sesamet til simit simrer i en særlig sirup i 24 timer, som er med til at give brødet sin unikke smag.

Hvad er Simit? - udover et underligt navn

Simit er et anderledes brød, der overrasker med sin sprøde gyldne overfalde og den bløde og saftige, men massive struktur. Siruppen giver brødet en mild sødme og sesamet en frisk sprødhed, der tilsammen gør brødet til en unik smagsoplevelse. Simit produceres efter en helt speciel opskrift og særligt udvalgte råvarer. Fremstillingen af simit er et håndværk, der skal læres ned til mindste detalje, da selv den mindste variation påvirker smagen og kvaliteten. Det perfekte simit er frisk, sprødt og saftigt, med en smuk gylden farve – og det er præcis sådan vi laver dem.

Bagning

Sirup

Du kan ikke sige simit uden at sige sirup. Simit er altid blevet lavet med vindruesirup. Grunden til, at det er vindruesirup og ikke almindelig sukkersirup, er, at det egner sig rigtig godt til brød. Det er ikke for sødt, og beskytter sesamfrøene i at blive brændt og miste sin smag.

For at give simitbrødet den sprøde kant og bløde indre skal det bages på en helt særlig måde. Dejen dyppes i et kar med sirup og vendes i sesam. Derefter sættes brødene i et varmt og fugtigt venterum, inden de bages i ovnen.


Samarbejdspartnere Det er vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere har den samme passion for deres arbejde, som vi har for vores. Vi er ildsjæle, der arbejder seriøst og engageret for at opnå det absolut bedste resultat. Derfor kan du også forvente, at vi altid leverer den højeste standard i forhold til levering, service og kvalitet. Vi har et godt og velfungerende samarbejde med Easyfood, der er kendt for deres innovative og fleksible arbejdstilgang.

Kvalitet

Kvaliteten er noget vi ikke går på kompromis med. Lige fra vi fik idéen om at bringe simit til Danmark, har vi testet og udviklet gennem flere år, for at opnå den bedste smag og kvalitet. Råvarerne vi bruger er nøje udvalgt og vi er oplært af nogle af de bedste håndværksbagere fra Tyrkiet.


Simit - Sultanens favorit

I Osmannerriget var simit oprindeligt et eksklusivt brød for sultanen og nogle udvalgte elitesoldater. I dag kan brødet nydes af alle og er velegnet som både morgenmad, frokost og snack – eller bare til en god

kop kaffe eller te. Nyd det friske og sprøde simit som det er, eller spis det med dit yndlings fyld – det er kun din egen fantasi, der sætter grænser.


Sandwich - God smag har mange former

Et rigtig simit er rundt, men vi har udviklet et firkantet simit, der egner sig specielt godt til fyld af enhver slags. Brødets sprøde skorpe og bløde, saftige struktur passer til det meste og fyldet kan varieres i det uendelige. Vi har sammen med køkkenchef på

Scandic City Aarhus, Torben Rohde, lavet et hæfte med serveringsforslag. Brug opskrifterne til at lave de lækreste sandwich med spændende og anderledes fyld, eller bliv inspireret til at lave dine helt egne.


Sultanen & Soldaten Der er meget mystik omkring brødets historie og oprindelse. En gammel historie fortæller, at sultanen samlede landets absolut dygtigste bagere på sit palads for at udvikle et helt specielt brød til ære for ham. Brødet kaldte man for simit og bagerne for simitci. Dette eksklusive brød var kun forbeholdt sultanen og nogle udvalgte af hans elitesoldater, der fik brødet som en gave så de havde noget at stå imod med.

Ahmet & Murat

Vi vil måske ikke kalde os for vor tids simitci bagere, men vi er mændene bag Simitci. Vi er to brødre, der med stor passion arbejder for vores hjertebarn og ønske om at bringe simit til Danmark. Vores kærlighed til brødet er stor og vi har arbejdet ihærdigt på at udvikle et brød af den bedste kvalitet. Derfor har vi også været grundige i vores arbejde og testet og justeret brødet så det passer til danskernes smag.


KONTAKT:

Ahmet G端nes 21717185 info@simitci.dk www.simitci.dk www.facebook.com/simitcidk

Simitci  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you