Page 1

Tips

Eten & drinken

Shopping

Bars

Sightseeing

Jouw stadsgids voor

Maastricht

Events


Maastricht Introductie

Maastricht Maastricht heeft iets magisch over zich. Al op weg naar deze stad zie je het landschap langzaam veranderen. De stad wordt omsloten door het Limburgse heuvellandschap, doorsneden door de Maas en op straat hoor je het Limburgse dialect; het zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat Maastrict aanvoelt als bijzondere, haast buitenlandse stad. Deze unieke sfeer vormt een aangenaam decor van een gevarieerd aanbod winkels en horeca. Maastricht beschikt naast de sterk vertegenwoordigde tradionele restaurants ook over enkele trendy adresjes. Ook vind je in Maastricht nieuwe winkelcentra, hippe hotels en sterrenrestaurants die het tot een stad maken waar je het gemakkelijk naar je zin zult hebben. Vergeet het Vrijthof en ontdek de vele verborgen parels van Maastricht. Beleef Maastricht zoals de Maastrichtenaar. Wij helpen je daarbij graag op weg en geven je een overzicht van de wijken in Maastricht, de leukste winkelstraten en natuurlijk een overzicht van de leukste adresjes. Reizen naar Maastricht Maastricht is vanuit heel Nederland goed bereikbaar met de auto. Wel kan het op werkdagen erg druk zijn op de A2 rondom Eindhoven. Ga je enkel op stedentrip in Maastricht, dan biedt de trein een prima alternatief. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit Amsterdam en Utrecht naar Maastricht. Vanuit het noorden van Nederland reis je via Utrecht naar Maastricht. Vanuit Rotterdam en Den Haag kan dat via Eindhoven. Besluit je toch met de auto naar Maastricht af te reizen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren. Dat kan op drukke dagen het beste bij de zogenaamde Park and Ride parkeerplaats bij het MECC Maastricht. Dit parkeerterrein ligt aan de rand van de stad van waar er aansluitend busvervoer naar de stad plaatsvindt voor een aantrekkelijk tarief. Maastricht in het kort Iemand die voor het eerst in Maastricht komt, zal zich snel 'toerist in eigen land' voelen. Als meest zuidelijk stad van Nederland is Maastricht niet alleen geografisch, maar ook karakteristiek gezien een bijzondere stad. Hier viert het bourgondische stadsleven nog altijd hoogtij, zeker als de zon een beetje zijn best doet. Gelukkig is die kans groot want Maastricht geniet van een aangenaam zuidelijk klimaat. Veel Nederlanders komen naar Maastricht voor een gezellig middagje shoppen in het oude centrum of in de gezellige wijk Wyck, dat van de oude stad wordt gescheiden door de prominent aanwezige rivier de Maas. Maastricht is puur genieten, of je nu de exclusieve winkels in het elegante stokstaartkwartier bezoekt of lekker van het zonnetje geniet op een terras op het Vrijthof, hier gebeurt alles in het bijzijn van de typische Limburgse gastvrijheid. Meer informatie over Maastricht Je hebt deze city guide gedownload op Youropi.com. Wist je dat je op www.youropi.com nog veel meer informatie over Maastricht en ruim 80 andere steden kunt vinden? Youropi.com, your personal city guide.

Het weer voor Maastricht

Do

11° C N/A° C Wind: W-13 km/u

Copyright 2010 Youropi.com

2/20

Vrij

Za

9° C 15° C

7° C 14° C

Wind: WZW24 km/u

Wind: W21 km/u

Powered by

Zo

Ma

7° C 15° C

7° C 17° C

Wind: NW8 km/u

Wind: ZW11 km/u


Maastricht Map

A - Puur Smaak

B - Ginger

Niet op de kaart:

C - Mediterraneo E - Restaurant O G - Petit Bonheur I - Tapas Y Mas K - La Bonbonnière M - Desigual

D - Harbour Club F - Coffee Lovers H - Sukhothai J - Beluga nxt door L - Café Zuid N - Nijntje Winkel

1 - Fort Sint Pieter 3 - De Bisschopsmolen 5 - De Kadans 7 - Café zondag 9 - Café de Twee Heeren 11 - Pasar Malam Asia

2 - Wijngaard Slavante 4 - Rederij Stiphout Boottochten 6 - de Tribunal 8 - Quasi Molo 10 - FM-Kaffee 12 - Nederlandse Dansdagen

O - Kideku Q - Chocolate Company S - IJssalon Luna Rossa U - Le Salonard W - Beaumont

P - SjiekdeFriemel R - Het Hemelsch Geschenkenhuis T - Sam & Diago V - Townhouse X - B&B Hotel Kind of Blue

14 - Koopzondag november 16 - Extra koopzondag november

Y - Vespa scooter verhuur

Z - Bonnefantenmuseum

13 - Koopzondag oktober 2010 15 - Extra koopzondag november 17 - Extra koopzondag november 19 - Extra koopzondag december 21 - Schaatsbaan Winterland

Copyright 2010 Youropi.com

3/20

18 - Koopzondag december 20 - Extra koopzondag december 22 - Winterland Maastricht

Powered by


Maastricht Handige informatie aantreffen. De wijk heeft dan ook meerdere restaurants met Michelin sterren en keukens vanover de hele wereld. Leuke winkelstraten in Wyck zijn de Wyckerbrugstraat en Rechtstraat.

Wijken Maastricht is een bijzondere stad, misschien wel de meest bijzondere stad van Nederland. De sfeer is er anders dan in andere steden, mediteraans, on-Nederlands en bourgondisch. Binnen de stadgrenzen zijn ook verschillende wijken en pleinen die ieder hun eigen karakter hebben. Oude historische panden worden afgewisselt met uiterst moderne architectuur. Dat is op bijzondere wijze gedaan zonder dat het historisch karakter van de stad is aangetast. De verschillende delen in de binnenstad van Maastricht zijn door gezellige authentieke straten aan elkaar verbonden.

't Bassin 't Bassin is een unieke plek in Maastricht waar heden en verleden elkaar ontmoeten. De authentieke binnenhaven is in zijn geheel gerenoveerd en biedt momenteel plaats aan fraaie jachten en is tevens thuishaven van prima restaurants. Gerenoveerde pakhuizen geven de kade aparte twist en onder de pakhuizen vind je leuke, historische kelders waar lokale en buitenlandse restaurants verrassende gerechten opleveren. Bij mooi weer is het prima toeven op een van de vele grote terrassen aan de rand van het water. Maak een verfrissende wandeling langs de kade en neem daarna plaats op één van de vele terrassen.

Oude centrum Het centrum van Maastricht wordt in tweeën verdeeld door de Maas. Aan de stationszijde van deze rivier vind je de wijk Wyck, en aan de andere zijde het oude centrum. Het oude centrum van Maastricht heeft drie bekende pleinen waar het altijd gezellig druk is: het Vrijthof, de Markt en het Onze Lieve Vrouwenplein.

Jekerkwartier Het Jekerkwartier is een leuke wijk in Maastricht gelegen op een steenworp afstand van het Vrijthof. Het Jekerkwartier is omgeven door het stadspark en de oude stadsmuren. De horeca is hier zeer gezellig en gastvrij. Restaurants, eetcafés, cafés en galerieën zijn hier allen vertegenwoordigd. Voor museumliefhebbers; ben je in de buurt, neem dan meteen een kijkje bij het Natuurhistorisch museum. Dit levendige en wellicht nog wat onontdekte stukje Maastricht is een regelrechte aanrader.

Rondom het Vrijthof Rondom het Vrijthof vind je vele horeca en terrassen maar ook prachtige bezienswaardigheden. Het Vrijthof van Maastricht is misschien wel het beroemdste plein van Nederland. Aan dit plein staat de Sint Servaas Basiliek en de Sint Janskerk en dit plein is de ontmoetingsplek van Maastricht. De sfeer die hier hangt doet denken aan de prachtsteden Brussel en Parijs. Ook shoppen is mogelijk rondom het Vrijthof; slenter door de omliggende straatjes en ontdek de vele leuke winkeltjes en eetgelegenheden nabij het Vrijthof. Op zoek naar een leuk café? Op het Vrijthof tref je enkele grote cafés. Mocht je meer keuze willen, loop dan even de Platielstraat in. Zeker weten dat je daar een passende locatie zult vinden.

Céramique De wijk Céramique is vooral interessant vanwege haar prachtige architectuur ontworpen door ondermeer Aldo Rossi, Álvaro Siza en Mario Botta. In 1987 is men begonnen om deze wijk in zijn totaliteit een metamorfose te geven. Daar plukt men nu de vruchten van. In deze levendige woonwijk heb je prima parkeergelegenheid. Het oogappeltje van Céramique is toch wel restaurant Beluga gelegen aan Plein 1992. Plein 1992 is het levendige hart van Céramique. Vanuit Céramique is het historische centrum van Maastricht prima te bereiken via de nieuwe Loopbrug Hoge Brug.

Overzicht Wijken in Maastricht In onderstaand overzicht staan de eerder beschreven wijken weergegeven. De cijfers corresponderen met de wijken onder het kaartje.

De Sint Janskerk en Sint-Servaasbasiliek domineren het Vrijthof. Rondom de markt De markt van Maastricht is het gerestaureerde hart van de stad. Het zeventiende eeuws Stadhuis in het midden van het plein valt hier direct op. Rondom de Markt is een mix tussen de rijke historie van de stad en de hedendaagse architectuur. Rondom de Markt vind je vele goede, en vooral gezellige restaurants met een authentieke keuken en zoals men gewend is van Limburg; een warme gastvrijheid. Liever winkelen in Maastricht? Neem eens een kijkje in het ultramoderne shopping centrum Mosae Forum, een van de nieuwste trekpleisters van de oude binnenstad. Elke vrijdag wordt er een grote versmarkt opgebouwd op het centraal gelegen Marktplein. Rondom het OLV plein 's Zomers is het Onze Lieve Vrouwe Plein één groot zinderend terras met genietende mensen. Voor drankjes, lunches en diners the place to be. 's Winters is dit plein een fascinerende en prachtige plek om rond te wandelen en de kerk te aanschouwen. De omliggende straten herbergen lekkere keukens en prima uitgaansgelegenheden voor jong en oud.

©2009 Europa Technologies, LeadDog Consulting, Tele Atlas 1. Rondom het Vrijthof | Oude Centrum 2. Rondom de markt | Oude Centrum 3. Rondom het OLV plein | Oude Centrum 4. Wyck 5. 't Bassin 6. Jekerkwartier 7. Céramique

Wyck Wyck grenst direct aan het centraal station van Maastricht waardoor je er eigenlijk wel doorheen moet lopen wil je naar het oude centrum van de stad. De speciale winkels met luxe voedingswaren en antiquairs met beeldende kunst, interieur en boeken zijn overdag trekpleister voor locals en toeristen. Naast deze winkels zul je hier meerdere unieke restaurants

Copyright 2010 Youropi.com

4/20

Powered by


Maastricht Handige informatie

Reizen naar

Het busvervoer is frequent en heeft een snelle verbinding naar de centraal gelegen Markt in Maastricht. P&R vanaf het MECC wordt enkel aangeboden op dagen waarop veel bezoekers worden verwacht. Met borden op de A2 word je dan naar de P&R-locatie verwezen. Zijn de buslijnen buiten dienst, dan maak je het beste gebruik van één van de volgende parkeergarages in de binnenstad van Maastricht.

Maastricht is de meest zuidelijke gelegen stad van Nederland. Voorbij Maastricht begint België en ook Duitsland ligt om de hoek. Via de A2 rijd je naar het zuiden om uiteindelijk in Maastricht aan te komen. De afstanden vanaf Nederlandse steden: Utrecht Maastricht: 175 km Amsterdam Maastricht: 205 km Groningen Maastricht: 330 km Arnhem Maastricht: 160 km Rotterdam Maastricht: 190 km Den Bosch Maastricht: 120 km Eindhoven Maastricht: 87 km Den Haag Maastricht: 220 km Breda Maastricht: 140 km

Parkeergarages in Maastricht De volgende parkeergarages liggen allemaal in het centrum van Maastricht. Je bereikt de meeste bestemmingen in het centrum vanaf deze parkeergelegenheden dan ook gemakkelijk te voet. In onderstaand kaartje staat de locatie van de betreffende garage met het cijfer aangeduid.

Met de trein naar Maastricht Er zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit Amsterdam en Utrecht naar Maastricht. Vanuit het noorden van Nederland reis je via Utrecht naar Maastricht. Vanuit Rotterdam en Den Haag kan dat via Eindhoven. Maastricht beschikt op twee stations: het centraal station en station Maastricht Randwyck. Voor een stadsbezoek is alleen het centraal station relevant. Kijk op de website van de Nederlandse Spoorwegen voor gedetaileerde informatie over hoe met de trein naar Maastricht te reizen: www.ns.nl. Eenmaal in de stad kun je gebruik maken van het openbare busvervoer dat wordt verzorgd door Veolia Transport. Ook zijn er in Maastricht volop taxi's beschikbaar, met name rondom de stations. Voor een taxi kun je bellen met De Taxi Service Maastricht: +31 (0)43 3631111.

©2009 Europa Technologies, LeadDog Consulting, Tele Atlas 1. Q-Park Vrijthof | 445 plaatsen Vrijthof 100, 6211 LE Maastricht 2. Q-Park Bassingarage | 407 plaasten Maastrichter Grachtstraat 21, 6211 BG Maastricht 3. Q-Park O.L. Vrouweplein | 350 plaatsen Maasboulevard 80, 6211 JW Maastricht 4. Q-Park Mosae Forum | 1082 plaatsen Maasboulevard 40, 6211 JW Maastricht 5. Q-Park Céramique Zuid | 303 plaatsen Serpentilunet 1, 6221 KW Maastricht 6. Q-Park AZM | 454 plaatsen P Debeyelaan 3, 6229 HX Maastricht

Het Centraal Station van Maastricht ligt midden in de stad.

7. Q-Park De Colonel | 297 plaatsen Stationsplein 17, 6221 BT Maastricht

Met de auto naar Maastricht

8. Q-Park Céramique Noord | 330 plaatsen Plein 1992 53, 6221 JP Maastricht 9. Q-Park De Griend | 351 plaatsen Griend 4, 6221 AJ Maastricht

Maastricht is goed bereikbaar met de auto via de A2. Plan je om via Eindhoven naar Maastricht te reizen per auto, houdt dan rond het spitsuur rekening met vertraging. Je kunt eenvoudig je route plannen pop de website van Routenet: www.routenet.nl. Eenmaal in Maastricht zijn er talloze parkeerplaatsen beschikbaar. Openbare parkeerplaatsen Maastricht Op openbare parkeerplaatsen geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 08.00-18.00 uur, op donderdag (koopavond), extra koopavonden tot 21.00 uur en koopzondagen. Let op, de meeste parkeerplaatsen aan de straat in de binnenstad van Maastricht zijn uitsluitend voor vergunninghouders. Deze plaatsen worden aangegeven met borden. P&R Maastricht Op drukke dagen (weekenden en nationale vakantiedagen) kun je in Maastricht gebruik maken van Park & Ride (P&R). Je kunt parkeren bij het MECC Maastricht (Forum 100, 6229 GV Maastricht) en met de bus naar het centrum reizen en weer terug. Voor slechts 5 euro koop je een zogenaamd P&R-kaartje in de bus waarop je dan met maximaal 5 personen op en neer mag rezien naar de stad.

Copyright 2010 Youropi.com

Eenmaal in Maastricht vind je makkelijk je weg met de bewegwijzing.

5/20

Powered by


Maastricht Handige informatie Koopzondagen in Maastricht De eerste zondag van de maand is het koopzondag in Maastricht. De winkels zijn dan tussen 12.00 tot 18.00u geopend.

Praktische informatie Maastricht Maastricht algemeen Populatie: 118.140 Betaalmiddel: € / euro Netnummer land: 0031 Netnummer stad: 043 Alarmnummer: 112 Lokale krant: De Limburger

Extra koopzondagen Maastricht 29 november 2009 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 6 december 2009 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 13 december 2009 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 20 december 2009 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 27 december 2009 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 21 november 2010 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 28 november 2010 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 12 december 2010 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur 19 december 2010 winkels geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur

Geldzaken Maastricht Maastricht beschikt over veel pinautomaten op straat waar je met de meeste pinpassen gewoon geld kunt opnemen. In de meeste winkels en horeca kun je ook zonder problemen met je pinpas afrekenen. Een creditcard wordt doorgaans overal geaccepteerd.

Historie Maastricht Maastricht is ontstaan als schakel in de verbindingsroute tussen Gallië en Germanië rond de Maasovergang. Om de oversteekplaats te beschermen bouwden de Romeinen rond de derde eeuw op die plaats een fort.

Post Maastricht Verspreid over Maastricht tref je verschillende brievenbussen. Voor postzaken kun je terecht op het Postkantoor Maastricht (Statenstraat 4, Tel: 0900-7678526).

In de vierde eeuw werd de zetel van het bisdom naar Maastricht verplaatst en bisschop Servatius liet er de Onze-Lieve-Vrouwenkerk bouwen. Anderhalve eeuw later werd binnen de stadsmuren ook de Sint-Servaas kapel opgericht en werden beide concurrerende centra. Aan het begin van de vijfde eeuw kwam Maastricht onder het bestuur van de Franken. Later onder dat van de Karolingers en nog later ging het gezag over op de hertogen van Brabant. Vooral onder de Karolingers kende de stad een rijke groei- en bloei periode.

Toeristeninformatie Maastricht Het VVV Maastricht geeft toeristische informatie over Maastricht. Het VVV Maastricht zit gevestigd in het Dinghuis (+31 (0)43 3252121) midden in het centrum (voetgangersgebied van de stad). Er is ook een vestiging in de ANWB winkel in de Wijcker Brugstraat.

In de vijftiende eeuw werd het Brabantse Rijk opgenomen in dat van de Bourgondiërs en het huwelijk van Maria van Bourgondië en Maximiliaan van Oostenrijk bracht Maastricht voor een deel onder Habsburgs gezag. In het begin van de zestiende eeuw nam de welvaart van Maastricht erg toe.

Gevaren Maastricht Maastricht is over het algemeen een hele veilige bestemming. Maar zoals in iedere grote stad is het wel handig om je portemonnee in de gaten te houden in verband met zakkenrollers.

In 1579 werd Maastricht door de Spanjaarden ingenomen om later, in 1632, door Fredrik Hendrik veroverd te worden, waarna de republiek der Verenigde Nederlanden ontstond. Dit betekende, op twee korte onderbrekingen door oorlogen met de Fransen na, een vreedzame periode. In 1794 maakte de komst van de Franse revolutionaire legers een einde aan het Ancien Régime.

Maastricht voor kinderen Maastricht is een drukke stad, maar heeft voldoende activiteiten te bieden voor kinderen. Hoogtepunten voor kinderen zijn onder andere Speeltuin Fort Willem, Grotten Sint Pietersberg, Recreatiepark Dagstrand Oost Maarland, een rondvaart over de Maas of een van de Maastrichtse musea.

Na de Napoleonistische oorlogen werd de kaart van Europa grondig herkend. De Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden werden verenigd en vormden een buffer tegen Frankrijk. Deze unie viel snel uiteen toen de Belgen in opstand kwamen en in 1830 hun onafhankelijkheid uitriepen. Geografisch had Maastricht toen een deel van België moeten worden, maar de bewoners weigerden dit en de provincie Limburg werd in tweeën verdeeld, waardoor Maastricht in Nederlandse handen bleef.

Rondleidingen Maastricht In Maastricht worden veel rondleidingen georganiseerd. Stadswandeling, vanaf VVV Maastricht, € 4,50 p.p., Tel: +31 (0)43 325 2121 City tour met oldtimer bus, vanaf het Vrijthof, € 6,50 p.p., Tel: Tel: +31 (0)43 351 5300 Rondvaart op de Maas, € 7,- p.p., Tel: +31 (0)43 351 5300 Fietstocht door de stad, € 17,50 p.p., Tel: +31 (0)43 311 3613

Het begin van de negentiende eeuw was een moeilijke periode voor Maastricht, gekenmerkt door armoede, dakloosheid en honger. Met de komst van het industrialisatieproces kwam hier pas verandering in. Maastricht was immers de eerste geïndustrialiseerde stad van Nederland, met grote aardewerk- en papierfabrieken. Dit bracht een hoop fabrieksarbeiders naar Maastricht toe. Hierdoor kwam er een chronisch tekort aan huizen en tartten heel wat choleraepidemieën de bevolking. Hierin kwam aan het einde van de negentiende eeuw verandering, onder andere door de opkomst van liefdadige instellingen.

Markten Maastricht De Markt, warenmarkt, woe 8.00 t/m 13.00, Marktplein De Markt, waren- en vismarkt, vrij 8.00 t/m 13.00, Marktplein Pleintje met de klok, biologische markt, do 14.00 t/m 18.30, Stationsstraat Vlooienmarkt, za 10.00 t/m 16.00, Stationsstraat

De tweede wereldoorlogen in de twintigste eeuw zorgde voor een terugval in de opkomende welvaart in de stad. Woningnood en werkloosheid zorgden voor crisisjaren. Vooral na WO II was het gebrek aan woningen dramatisch.

Algemene winkelopeningstijden Maastricht Maandag: 13.00 - 18.00 Dinsdag: 09.00 - 18.00

Vandaag de dag is Maastricht een bedrijvige stad waarbij haar centrale ligging in Europa nog steeds het karakter bepaalt. Dankzij het Verdrag van Maastricht dat er in 1991 tot stand kwam, werd de stad in een klap wereldwijd bekend.

Woensdag: 09.00 - 18.00 Donderdag: 09.00 - 21.00 Vrijdag: 09.00 - 18.00 Zaterdag: 09.00 - 17.00 Zondag: Iedere 1e van maand koopzondag Let op: enkele winkels in Maastricht openen pas om 10.00u.! Ook hanteren sommige winkels in de binnenstad zoals de grote warenhuizen (Bijenkorf en V&D) ruimere openingstijden. Door de weeks zijn zij tot 18.30u geopend en donderdag tot 21.00u.

Typisch Maastricht • Apostelhoevewijn • Grotten van Sint Pieter • Asperges • De Maas • Carnaval

Koopavond Maastricht Iedere donderdag is het koopavond in Maastricht. De meeste winkels zijn dan geopend tot 21.00u.

Copyright 2010 Youropi.com

6/20

Powered by


Maastricht Handige informatie

Leuke straten Winkelen kan perfect in Maastricht. De stad heeft een chique karakter en vooral de smalle pittoreske straatjes maken de stad tot een favoriete winkelbestemming. Met de nieuwe winkelcentra Mosae Forum en Entre Deux heeft Maastricht nog meer te bieden. Van unieke kleine boetiekjes tot de grote bekende ketens die er prachtzaken hebben. Vergeet zeker niet de de chique Bredestraat, Stokstraat en Rechtstraat met haar leuke winkels te bezoeken. Of neem een kijkje in de Hoogbrugstraat in Wyck. Deze straat is altijd in ontwikkeling en juist daardoor extra leuk om te bezoeken. Onderstaande overzicht geeft meer informatie over de verschillende winkelstraten in Maastricht.

Winkelstraten Wycker Brugstraat | Wyck De Wycker Brugstraat is de hoofdstraat van Wyck (spreek uit als "Wiek"), het stadsdeel tussen Maas en NS-station. Het is een verzamelplek voor design, interieur, oude boeken, fine food, juwelen en mode. In panden van allure of in spannende boutiques ga je op ontdekkingstocht naar precies dát leuke cadeau of heerlijk stukje culinaire surprise gemaakt door de traiteur.

De Wycker Brugstraat

Winkelcentra

Rechtstraat & Hoogbrugstraat | Wyck Als je stadsdeel Wyck bezoekt, en je loopt door de Wycker Brugstraat, vergeet dan niet af te slaan bij de Rechtstraat. Deze straat heeft een leuk aanbod unieke winkeltjes en herbergt ook enkele bijzondere restaurants. Het is de perfecte overgang naar de Hoogbrugstraat. In deze straat is het aanbod winkeltjes pas echt uniek. En het leuke is: niet iedereen weet van het bestaan af. Dat maakt deze straat tot een rustige en leuke bestemming.

Mosae Forum | Oude Centrum Tussen de Maas en het Martkplein vind je een hypermodern winkelcentrum: het Mosae Forum, een architectonisch paradepaartje. Dit moderne winkelcentrum in hartje Maastricht is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Anno 2009 vind je er vooral grote winkelketens die er prachtige zaken hebben neergezet. Onder het Mosae Forum is een gigantische parkeergarage gevestigd. Wij hebben de indruk dat dankzij die parkeergarage het Mosae Forum redelijk wordt bezocht, want om eerlijk te zijn, de winkels die er zijn gevestigd vind je verderop in de stad ook.

Stokstaartkwartier | Oude Centrum Ga op verkenning in het chique stokstraatkwartier. De voornaamste winkelstraten in dit gebied zijn de Wolfstraat, Plankstraat, Bredestraat en Stokstraat. Je vindt hier de fine fleur op gebied van haute couture, antieke sieraden, horloges, prenten en luxe lederwaren zoals tassen en persoonlijke accessoires.

Entre Deux | Oude Centrum Nog zo’n verrassing in het hart van de stad; Entre Deux met drie verdiepingen aan divers winkelaanbod in een fraai vormgegeven complex met fraaie glazen overkapping. Mode, lifestyle, optiek en horeca komen samen in een strak vormgegeven complex. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Dominicanerkerk, een historische kerk omgetoverd tot moderne boekenwinkel met trendy koffiebar. Ook de vestiging van Men at work in het winkelcentrum is zeker een kijkje waard.

Hoofdwinkelstraat | Oude Centrum De Hoofdwinkelstraat wordt gevormd door de Kleine straat, de Grote straat en de Maastrichter Brugstraat. Je vindt in deze hoofdwinkelstraat de voornaamste ketens terug. Ondanks dit feit is het er toch aangenaam winkelen. Dat komt omdat het decor schitterend is. De hoofdwinkelstraat ligt zeer centraal in de stad.

Overzichtskaartje winkelstraten Maastricht

Het Stokstaartkwartier leent zich door de duurdere winkels perfect voor window shopping.

©2009 Europa Technologies, LeadDog Consulting, Tele Atlas

Plein 1992 | Céramique Plein 1992 is een centraal gelegen plein in de moderne wijk Céramique. Je vindt er topkwaliteit gastronomie en een selectief aanbod interieur, woonaccessoires, haute couture en beeld & geluid. Het toprestaurant Beluga, bekend van de Michelin ster, is ook aan dit plein gevestigd. Verder is Coffeelovers hier gevestigd: een absolute koffiesensatie in Maastricht!

Copyright 2010 Youropi.com

1. Wycker Brugstraat | Wyck 2. Rechtstraat & Hoogbrugstraat | Wyck 3. Stokstaartkwartier | Oude Centrum 4. Hoofdwinkelstraat | Oude Centrum 5. Plein 1992 | Céramique 6. Mosae Forum | Oude Centrum 7. Entre Deux | Oude Centrum

7/20

Powered by


Maastricht Winkelen Desigual

Nijntje Winkel

Kideku

Markt 56

Maastrichter Smedenstraat 2

Rechtstraat 31

6211 CL

6211 GL

6221 EG

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31(0)43 3500472

Tel:+31(0)433260326

Tel:+31(0)433500351

Desigual is een eigenwijs modelabel uit

Bij Nijntje denk je al snel aan de bekende

Hier wordt je spontaan vrolijk van. Kideku in

Spanje. In Nederland maar op een klein

boekjes van Dick Bruna, maar er is veel

Maastricht heeft een ruim assortiment

aantal plaatsen verkrijgbaar dus lekker

meer. In dit winkeltje vind je tassen,

kleurrijke meubels, lampen, tassen, sieraden

exclusief. De designs van de jassen, jurkjes,

kaartsen, stickers, pennen, t-shirts,

en kinderkleding in een vrolijk ingerichte

truitjes en accesoires zijn al net zo eigenwijs

ondergoed, badmode, knuffels, speelgoed,

zaak aan de Rechtstraat. Met producten uit

als het logo. Desigual is anders dan anders

servies, artikelen voor een kinderkamer,

alle hoeken van de wereld zie je hier hoe

maar zeker heel draagbaar. Ben je de

schoolartikelen, haaraccesoires en nog veel

goed het mogelijk is om uiteenlopende stijlen

doorsnee mode zat dan is Desigual wellicht

meer. Een must visit als je een origineel

met elkaar te combineren. Naast leuke

iets voor jou.

cadeau zoekt voor een kleine baas.

gadgets vind je er vooral ook originele accessoires om je huis te verfraaien en op te leuken. Het vriendelijke personeel staat je graag bij met vrijblijvend advies. Het zou zonde zijn om dit leuke adresje voorbij te lopen!

Ma Di Woe Do Vrij Za

Openingstijden 13:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 10:00 - 18:00 10:00 - 17:00

Copyright 2010 Youropi.com

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 13:00 - 18:00 10:00 - 17:30 10:00 - 17:30 10:00 - 21:00 10:00 - 17:30 10:00 - 17:00 gesloten

8/20

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 13:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 17:00 gesloten

Powered by


Maastricht Winkelen SjiekdeFriemel

Chocolate Company

Het Hemelsch Geschenkenhuis

Hoogbrugstraat 7

Onze Lieve Vrouwe Plein 2

Rechtstraat 43a

6221 CN

6211 HD

6221 EG

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)43 3633323

Tel:+31 (0)43 321 85 31

Tel:+31 (0)43 3265938

SjiekdeFriemel is een gezellig winkeltje aan

Chocoladefanaten opgelet. De Chocolate

Wie het Hemelsch Geschenkenhuis in

de start van de Hoogbrugstraat. Je vindt er

Company in Maastricht is een adres waar de

Maastricht betreedt, waant zich meteen in

allerlei spullen om je huis op te leuken:

passie voor chocolade hoog in het vaandel

een andere, mystieke wereld waar westerse

woondecoraties, originele cadeaus,

staat. Het assortiment bestaat uit exclusieve

en oorstere invloeden elkaar ontmoeten. Het

hebbedingen, knuffels, bijzondere verlichting,

bonbons uit eigen keuken en de eigen

is maar de vraag of de vele

antieke meubeltjes, mooi perselein en

interpretatie van de Bossche Bol. Hiervan

boeddhabeelden, voornamelijk uit Birma,

geboortegeschenken. Door de constante

kun je samen met een lekkere kop koffie

hier nog wel weg willen. In tegenstelling tot

aanvoer van betaalbare, eigenzinnige en

genieten in de lunchroom. Chocolate

veel andere winkels heerst hier namelijk één

originele producten is het steeds weer een

Company zit ook gevestigd in Aachen en

harmonieuze Oosterse sfeer. Naast de

ervaring om rond te snuffelen.

Den Bosch.

boeddha's vind je in deze geschenkenzaak esotherische cadeaus, woonaccessoires, sieraden, edelstenen, wierook en etherische oliën. Het Hemelsch Geschenkenhuis opent binnenkort ook met een kelder.

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden gesloten gesloten gesloten 10:00 - 21:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 gesloten

Copyright 2010 Youropi.com

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 13:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 11:30 - 18:00

9/20

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden gesloten 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 20:00 10:00 - 18:00 10:00 - 17:00 gesloten

Powered by


Maastricht Winkelen IJssalon Luna Rossa

Sam & Diago

Le Salonard

Graanmarkt 4

Hoenderstraat 34

Rechtstraat 84

6211 HG

6211 EM

6221 EL

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)6 27035861

Tel:+31(0)43 3101382

Tel:+31 (0)43 3510525

IJssalon Luna Rossa is een nieuwe aanwinst

Sam & Diago Maastricht is een prachtige

Le Salonard is een overheerlijke

voor het Onze Lieve Vrouweplein en

boetiek met een uitgebreide selectie

delicatessenzaak in het hart van de gezellige

omgeving. De meest uiteenlopende

damesmode. Hou jij van een eigen stijl,

Rechtstraat in Maastricht. Ambachtelijk

exotische en originele ijssoorten worden in

trendy maar stijlvol dan moet je hier zeker

gebakken (biologisch) brood is zonder twijfel

deze schitterende ijssalon tentoongesteld.

eens binnenlopen. Sam & Diago is

het meest populaire product van Le

En wie eenmaal binnenloopt verlaat de

gespecialiseerd in betaalbare designmode

Salonard. De broden worden met biologisch

winkel niet met lege handen: het ijs is om te

en biedt net even wat anders dan het

meel van de Commandeursmolen uit

smullen. Alles wordt zelf bereid en dat proef

doorsnee modebeeld. Leuke jurkjes,

Mechelen in Zuid-Limburg. Maar naast deze

je! De prijzen zijn ook nogeens schappelijk:

blousjes maar ook complete outfits. Soms

pure broden zijn er ook tal van andere

een bolletje ijs voor € 1,50,, twee voor € 3,-,

een tikje zakelijk, soms vrouwelijk en sexy.

heerlijkheden te ontdekken zoals biologische

drie voor € 4,25 en vier bollen voor slechts €

kazen uit Frankrijk, fruitige confituren,

5,-. Je vindt Luna Rossa ook aan de

ambachtelijk geteelde en gebrande koffie,

Hoogbrugstraat 45 in Maastricht.

geurige thee en tal van heerlijke patisserie. Le Salonard verzorgt ook proeverijen en workshops. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijke Booij via telefoonnummer 06-51717781.

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00 11:00 - 23:00

Copyright 2010 Youropi.com

Ma Di Woe Do Vrij Za

Openingstijden 13:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 21:00 09:00 - 18:00 09:00 - 17:00

10/20

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden gesloten 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 gesloten

Powered by


Maastricht Eten & drinken Puur Smaak

Ginger

Mediterraneo

Keizer Karelplein 15

Tongersestraat 7

Rechtstraat 73

6211 TC

6211 LL

6211 EH

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31(0)433270147

Tel:+31(0)43-3260022

Tel:+31(0)433255037

In restaurant Puur Smaak kun je

Een leuke Aziatisch restaurant in Maastricht.

Mediterraneo in Maastricht is een echt

verschillende kanten op. Kies voor het

Dim sum, salades met rosé gebakken tonijn

Italiaans restaurant. De sfeer, de bediening,

huismenu 'Puur Smaak' of kies voor twee tot

of pekingeend, noodles, sushi: Aziatisch

de wijnen en de echte en pure Italiaanse

zes gangen 'keuken van de markt' voor een

restaurant Ginger heeft het in huis. Je kunt

keuken. De gerechten zijn vooral gebaseerd

smaaksensatie rechtstreeks van de markt.

met recht zeggen dat dit restaurant tot de top

op de Toscaanse keuken. Naast a la carte

Je kunt ook gewoon a la carte bestellen.

van moderne Aziatische restaurants in

kun je er kiezen voor een 4 of 5 gangen

Voeg daar een wijn van de zeer uitgebreide

Maastricht hoort. Met een leuk en trendy

menu eventueel met een lekker

Italiaanse wijnkaart aan toe en je

interieur is dit restaurant een aangename

wijnarrangement. Je moet soms ver van te

mediteraans getinte diner is compleet. TIP:

afwisseling in de stad.

voren reserveren als je hier terecht wil en dat

Absoluut even reserveren als je hier in het

is niet voor niets. Hier horen we ook alleen

weekend wil eten, het restaurant zit dan

maar goede verhalen over. Daarbij komt ook

namelijk nagenoeg altijd vol.

nog eens het gastvrije onthaal. Een aanrader.

Keuken: Lunch, Vis Ambiance: Trendy, Romantisch Voorgerecht: € Hoofdgerecht: € 30 – 55 / 3 gangen

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Lunch 12:00 - 14:30 12:00 - 14:30 12:00 - 14:30 12:00 - 14:30 12:00 - 14:30 gesloten gesloten

Copyright 2010 Youropi.com

Keuken: Aziatisch, Aziatisch fusion, Fusion, Indisch Ambiance: Trendy Voorgerecht: € 6 - 16 Hoofdgerecht: € 12 - 22

Diner 17:30 - 22:00 17:30 - 22:00 17:30 - 22:00 17:30 - 22:00 17:30 - 22:00 17:30 - 22:00 gesloten

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 12:00 - 23:00 12:00 - 23:00 12:00 - 23:00 12:00 - 23:00 12:00 - 23:00 17:00 - 23:00 17:00 - 23:00

11/20

Keuken: Italiaans, Mediterraans, Vis Ambiance: Romantisch, Chic, Populair Voorgerecht: € 14 - 34,Hoofdgerecht: € 25 - 49,-

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 18:30 - 22:30 18:30 - 22:30 18:30 - 22:30 18:30 - 22:30 18:30 - 22:30 18:30 - 22:30 gesloten

Powered by


Maastricht Eten & drinken Harbour Club

Restaurant O

Coffee Lovers

Bassinkade 4

Rechstraat 76

Ruiterij 2, Plein 1992

6211 AL

6221 EL

6221 EW

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31(0)434506666

Tel:+31(0)43 325 9747

Tel:+31(0)43 35619 44

Harbour club is een stijlvol restaurant dat

In het oudste straatje van Nederland vind je

Coffee Lovers Maastrihct, van ons mogen ze

gevestigd zit in de voormalige pakhuizen

restaurant O. De O staat voor het Franse

de Starbucks van Nederland worden. Coffee

langs het Bassin, de pittoreske jachthaven

Eau en is een verwijzing naar de lekkere

Lovers heeft koffie in alle smaken en soorten

van Maastricht. Jan des Bouvrie tekende het

dingen uit het water. Naast vis staan er ook

en uiteraard vers bereid. Om ter plekke van

interieur en dat zie je terug in kleurgebruik en

vleesgerechten op de kaart. Ook voor een

te genieten of in een handige beker 'to go'.

strakke vormgeving. Personeel is hier in

lekkere fruit de mer ben je hier aan het juiste

Naast koffie serveert Coffee lovers lekkere

tegenstelling tot wat de naam doet

adres. De koks van O deden eerder ervaring

Italiaanse broodjes. De ligging aan Plein

vermoeden, erg informeel. Een aanrader

op bij Beluga en Sapiche.

1992 past perfect bij deze hippe koffiebar.

voor een romantisch etentje zijn de loveseats

Snel meer zaken openen in de rest van

bij de haard.

Nederland zouden we zeggen.

Keuken: Vis Ambiance: Trendy, Romantisch Voorgerecht: € 12,50 Hoofdgerecht: € 17,50 – 27,50

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Lunch gesloten 12:00 - 15:00 12:00 - 15:00 12:00 - 15:00 12:00 - 15:00 12:00 - 15:00 12:00 - 15:00

Copyright 2010 Youropi.com

Keuken: Frans, Vis Ambiance: Romantisch, Chic Voorgerecht: € 9 – 14,50 Hoofdgerecht: € 21 - 39,-

Diner gesloten 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Lunch gesloten 12:00 - 14:00 12:00 - 14:00 12:00 - 14:00 12:00 - 14:00 gesloten gesloten

Keuken: Lunch, Ontbijt Ambiance: Trendy, Bar, Overig Voorgerecht: € 4,50 - 6 Hoofdgerecht: nvt

Diner gesloten 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:30 18:00 - 22:30 17:00 - 22:00

12/20

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 08:00 - 18:00 08:00 - 18:00 08:00 - 18:00 08:00 - 18:00 08:00 - 18:00 10:00 - 19:00 10:00 - 19:00

Powered by


Maastricht Eten & drinken Petit Bonheur

Sukhothai

Tapas Y Mas

Achter de Molens 2

Tongersestraat 54

Rechtstraat 83

6211 JC

6211 LP

6221 EH

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31(0)433215109

Tel:+31 (0)43 3217946

Tel:+31 (0)43 3541011

Deze verborgen parel van Maastricht

Sukhothai is een Thais restaurant in het

Lekker Spaanse hapjes eten in Maastricht.

herbergt achter de poort van een 17e

centrum van Maastricht. In de keuken zijn

Tapas y Mas is een gezellig tapasrestaurant

eeuwse stadsboerderij. Al snel is duidelijk

geen concessies gedaan aan de Nedelandse

aan de Rechtstraat. Hier worden een

waarom dit een klein geluk is genoemd.

smaak, waardoor gerechten nog die

dertigtal Spaans georiënteerde Tapas

Direct word je ondergedompeld in een

authentieke en eerlijke Thaise smaak

gepresenteerd die je direct doen denken aan

Franse sfeer die nauurlijk ook is terug te

bezitten. Sinds 1995 heeft het restaurant een

het zonnige Spanje. Dat wordt verterkt met

vinden in de ruime menukaart en zelfs eigen

vermelding in de michelingids en dat zegt

gezellige Spaanse muziek en de

sfeervolle wijnkelder. Intiem tafelen in de

genoeg over de kwaliteit. Hier ga je naartoe

kleinschaligheid dat restaurant extra sfeer

patio is een absolute aanrader.

voor een Thais etentje in optima forma, want

geeft. Naast de kaart kun je hier ook nog

buiten het eten, is ook de entourage perfect.

genieten van dagelijks wisselende Tapas del Dia & Cocktails aan de bar.

Keuken: Frans Ambiance: Romantisch Voorgerecht: € 7 - 13 Hoofdgerecht: € 18 - 23

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00 18:00 - 22:00

Copyright 2010 Youropi.com

Keuken: Aziatisch, Thais Ambiance: Overig Voorgerecht: €6-9 Hoofdgerecht: € 16 - 23

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Keuken: Spaans, Tapas Ambiance: Levendig, Casual Voorgerecht: €2-5 Hoofdgerecht: € 5 - 10

Openingstijden gesloten 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00

13/20

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00 17:00 - 00:00

Powered by


Maastricht Eten & drinken Beluga nxt door

La Bonbonnière

Café Zuid

Koestraat 2-6

Achter de Comedie 1

Plein 1992 15

6211 HR

6211 GZ

6221 JP

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)433101020

Tel:+31 (0)43 3500935

Tel:+31 (0)43 3610555

Beluga in Maastricht heeft er een hip zusje

La Bonbonnière is een oergezellig grand-

De absolute troef van Café Zuid is zonder

bij: Beluga nxt door. Het is een lounge-

café aan het Onze Lieve Vrouweplein in

twijfel het ruime terras aan de maas. Hier is

restaurant waar je in een trendy setting met

Maastricht. Het is een van de meest

het bij de eerste zonnestralen heerlijk toeven

paarse lichttinten van goed verzorgde

markante gebouwen in de Maastrichtse

onder het genot van een hapje en een

gerechten met ingrediënten van hoge

binnenstad waar voorheen de

drankje. Als het echt goed warm wordt,

kwaliteit geniet. De kaart bevat Aziatische

stadsshouwburg gevestigd zat. De

bieden de lounge zitjes uitkomst. Binnen zit

invloeden geuit in creatieve gerechten. Het

theaterzaal La Bonbonnière op de

je ook aangenaam tussen modern ingericht

establishment bestaat uit een lounge- en

bovenverdieping wordt vandaag de dag nog

interieur en een praktische leestafel. De

restaurantgedeelte. Reserveren kan niet,

steeds gebruikt voor besloten

lunch- en dinerkaart is eenvoudig maar

waardoor het voorkomt dat je wat langer

bijeenkomsten. Het Grand-Theatercafé is

goed.

moet wachten, maar is dat vervelend aan

jaarrond geopend. Het nostalgische decor

een trendy loungebar?

van dit café doet denken aan Parijs in de jaren '30. Hier geniet je van een heerlijk

Keuken: Aziatisch, Modern Europees, Vis Ambiance: Trendy, Chic, Bar Voorgerecht: € Hoofdgerecht: € 17,50 - € 35,-

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Lunch gesloten gesloten gesloten 12:00 - 14:30 12:00 - 14:30 13:00 - 22:00 13:00 - 21:00

Copyright 2010 Youropi.com

Diner gesloten gesloten 17:00 - 22:00 17:00 - 22:00 17:00 - 00:00 gesloten gesloten

drankje, goede lunch of een compleet diner. Keuken: Lunch, Modern Europees Ambiance: Voorgerecht: € 4 - 12 Hoofdgerecht: € 9,50 - 21,50

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden gesloten 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 20:00

14/20

Keuken: Lunch, Modern Europees Ambiance: Buitenterras, Levendig, Populair, Modern Voorgerecht: € 4 - € 10,Hoofdgerecht: € 13,50 - € 17,50

Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

Openingstijden 10:00 - 00:00 10:00 - 00:00 10:00 - 01:00 10:00 - 01:00 10:00 - 01:00 10:00 - 01:00 10:00 - 01:00

Powered by


Maastricht Uitgaan De Kadans

de Tribunal

Café zondag

Kesselskade 62

Tongersestraat 1

Wycker Brugstraat 42

6211 EN

6211 LL

6221 ED

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31(0)433261800

Tel:+31(0)433210390

Tel:+31(0)433219300

Naast brasserie en restaurant is Kadans ook

Tribunal is een prima café om de echte

Café Zondag is duidelijk een café met eigen

dé plek om met de voetjes van de vloer te

Maastrichtse sfeer te proeven. Al bij

karakter. Een gezellig en modern interieur in

gaan op heerlijke moderne salsa en

binnenkomst is de sfeer voelbaar waarmee

combinatie met goeie muziek en vriendelijk

merenguemuziek. Rond 23.00u gaan in de

Tribunal lang geleden een begrip is

personeel zorgt voor een gemoedelijke

Brasserie de tafels en stoelen aan de kant

geworden in Maastricht en omstreken. Jong

atmosfeer. Op vrijdag en zaterdag avond is

waardoor een gezellige danskelder ontstaat.

en oud voelt zich direct thuis in deze

dit café open als danscafé. Er treden ook

Naast salsa en merengue treden hier ook

gemoedelijke, ongedwongen omgeving die

regelmatig live bands of D.J.'s op. Kijk voor

regelmatig DJ's op. Tip: Iedere

zich aandoet als een ware huiskamer. Het is

een actueel programma van optredens op de

zaterdagavond "Down Under, een nieuw

dan ook de stamkroeg van conservatorium-

website van Café Zondag.

clubconcept met techhouse, deephouse &

en toneelacademiestudenten, advocaten en

House! Kijk op de website van Kadans voor

staf van de universiteit. Lokale of nationale

meer informatie.

beroemdheden doen het café ook dikwijls aan, als ze zelf even "local willen gaan" in Maastricht zijn.

Openingstijden Ma 22:30 - 02:00 Di 22:30 - 02:00 Woe 22:30 - 02:00 Do 22:30 - 02:00 Vrij 22:30 - 05:00 Za 22:30 - 05:00 Zo 22:30 - 02:00

Copyright 2010 Youropi.com

Openingstijden Ma 08:00 - 02:00 Di 08:00 - 02:00 Woe 08:00 - 02:00 Do 08:00 - 02:00 Vrij 08:00 - 03:00 Za 08:00 - 03:00 Zo 09:00 - 20:00

Openingstijden Ma 10:00 - 02:00 Di 10:00 - 02:00 Woe 10:00 - 02:00 Do 10:00 - 02:00 Vrij 10:00 - 02:00 Za 10:00 - 03:00 Zo 11:00 - 02:00

15/20

Powered by


Maastricht Uitgaan Quasi Molo

Café de Twee Heeren

FM-Kaffee

Bassinkade 5

Platielstraat 17

Markt 24

6211 AL

6211 GV

6211 CJ

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)433270033

Tel:+31 (0)43 3262288

Tel:+31 (0)43 3270552

De beste coctails uit Maastricht vind je hier in

Café de Twee Heeren in Maastricht ligt in de

Voor wie na een cafébezoek in Maastricht

bar Quasi Molo, naast het Italiaanse

gezellige Platielstraat in Maastricht, een

nog verder wil gaan biedt FM-Kaffee aan de

restaurant Molo 5. De bar ligt in een

zijstraat van het welbekende Vrijthof.

Markt in Maastricht uitkomst. Hier is het

prachtige gewelfkelder aan de chique

Overdag is dit een eetcafé waar je zowel op

werkelijk iedere dag van de week tot in de

Bassinkade nabij de Markt. Deze bar heeft

het terras als binnenvan een uitgebreide

kleine uurtjes feest. FM Kaffee staat niet

een van de uitgebreidste coctailkaarten van

lunch of een van een diner kunt genieten.

alleen voor de radiofrequentie, maar ook

Maastricht, met de klassiekers en natuurlijk

Aanrader daarbij zijn de heerlijke

voor de eigenaren Frank en Mickel. Zij

ook nieuwe coctails. Ook overdag is dit een

maaltijdsalades. Van dinsdag t/m zaterdag is

hebben een voorliefde voor golden oldies: de

bezoekje waard voor panini, huisgemaakte

Café de Twee Heeren bovendien een

muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s die er nog

soep en echt Italiaans ijs.

oergezellig danscafé. Op de doordeweekse

steeds toe doet! Voorzien van goed licht en

dagen wordt het café voornamelijk bezet

allerhande drankjes is FM-Kaffee een prima

door studenten, maar in het weekend vind je

café om de nacht af te sluiten.

er voornamelijk toeristen en locals die er op bekende oude en nieuwe rock, 60's 70’s, 80’s, nederlandstalige muziek, top 40 en dance een feestje bouwen. Een gemoedelijke sfeer en feest zijn dan gegarandeerd!

Openingstijden Ma 17:00 - 00:00 Di 12:00 - 00:00 Woe 12:00 - 00:00 Do 12:00 - 00:00 Vrij 12:00 - 00:00 Za 12:00 - 00:00 Zo 12:00 - 00:00

Copyright 2010 Youropi.com

Openingstijden Ma 11:00 - 02:00 Di 11:00 - 02:00 Woe 11:00 - 02:00 Do 11:00 - 02:00 Vrij 11:00 - 03:00 Za 11:00 - 03:00 Zo 11:00 - 02:00

Openingstijden Ma 18:00 - 05:00 Di 18:00 - 05:00 Woe 18:00 - 05:00 Do 18:00 - 06:00 Vrij 18:00 - 06:00 Za 18:00 - 06:00 Zo 18:00 - 05:00

16/20

Powered by


Maastricht Hotels Hotel Townhouse

Hotel Beaumont

Hotel B&B Hotel Kind of Blue

St. Maartenslaan 5

Wycker Brugstraat 2

Wilhelminasingel 87

6221 AV

6221 EC

6221 BG

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)43 3211111

Tel:+31(0)433254433

Tel:+31(0)43 3101160

Hotel Townhouse in Maastricht is een hip

Hotel Beaumont is gevestigd in een prachtig

Één van de nieuwste aanwinsten voor

designhotel met een stijlvolle uitstraling. Dit

pand middenin de levendige Wycker

Maastricht. Place to be hotel Kind of Blue.

gecombineerd met ouderwetse gezelligheid.

Brugstraat. Door de ideale ligging in het

Slechts 3 kamers tref je aan in dit prachtig

Townhouse ligt dichtbij het station en op 10

centrum van ligt de historische binnenstad

verbouwde herenhuis. De eigenaren wonen

minuten lopen van het Vrijthof. De kamers

op loopafstand. Het hotel won in 2005 een

er zelf ook. De kamers zijn ontworpen door

zijn rustig en ruimtelijk ingericht. Tevens zijn

'Dutch Hotel Award'. Het restaurant van het

een gerenomeerde architect en dat zie je

de kamers erg licht. Elke kamer is uitgerust

hotel, dat onderdeel is van 'Maastricht

terug. Design in optima forma. Gelegen in de

met een eigen badkamer.

Culinair', bied je voortreffelijke gerechten en

hippe wijk 'Wyck' vlakbij het centraal station.

een uitgebreide selectie wijnen.

Boek nu!

Stijl: Romantisch, Hip&Trendy, Chic Gemiddelde prijs: € 125 p.p

Stijl: Bed&Breakfast, Hip&Trendy, Design hotel Gemiddelde prijs: vanaf € 150

Stijl: Hip&Trendy, Design hotel, Charmant Gemiddelde prijs: € 110,-

Copyright 2010 Youropi.com

17/20

Powered by


Maastricht Activiteiten Vespa scooter verhuur

Bonnefantenmuseum

Fort Sint Pieter

Postwagenstraat 8

Avenue Céramique 250

Luikerweg 80

6219 NP

6221 KX

6212 NH

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)43 6090705

Tel:+31(0)433290190

Tel:+31 (0)43 3217133

La Dolce Vespa in Maastricht maakt het

Het museum heeft een vaste collectie oude

Één van de meest markante onderdelen van

mogelijk om een echte origineel Italiaanse

kunst, middeleeuwse sculpturen, Italiaanse

de Maastrichtse vestingwerken is het Fort

Vespa te huren en hiermee het Toscaans

schilderkunst en uit de zuidelijke

Sint-Pieter, dat dateert uit 1701-1702. In

aandoende Limburg te ontdekken. Met de

Nederlanden uit de 16e en 17e eeuw. Verder

2007 is het helemaal gerestaureerd en is het

speciale gratis Vespa routekaart is het heel

voorwerpen uit de collectie Neutelings,

schootsveld weer vrijgemaakt. Je kunt er

gemakkelijk om je eigen Vespatour samen te

hedendaagse kunst en kleinere collecties,

door de lange gangen lopen en zelfs

stellen. Samen met z'n tweeën, of nodig

zoals Maastrichts aardewerk en zilver.

helemaal boven op het fort komen, waar je

familie, vrienden of collega's uit voor een

Eigenlijk teveel om op te noemen, zeker als

een magnifiek uitzicht hebt over Maastricht,

onvergetelijke dagtrip op één van de meer

je hier de wisselende tentoonstellingen aan

het Maasdal en het Jekerdal! Op afspraak

dan 100 Tutti Bella Vespa's! Zowel

toevoegd. Kijk op de website van het

kun je het hele jaar door in groepsverband

particulieren als bedrijven, instellingen of

Bonefantenmuseum voor een overzicht van

de kazematten en/of het fort zelf ontdekken.

organisaties kunnen van de Vespa verhuur

actuele exposities en tentoonstellingen. Tip:

mogelijkheden en bijpassende Vespa

Combineer je bezoek met een lunch of diner

arrangementen gebruik maken voor een echt

in het trendy restaurant Ipanema, direct bij

onvergetelijke dag!

het Bonnefantenmuseum!

Openingstijden Ma 08:00 - 22:00 Di 08:00 - 22:00 Woe 08:00 - 22:00 Do 08:00 - 22:00 Vrij 08:00 - 22:00 Za 08:00 - 22:00 Zo 08:00 - 22:00

Openingstijden Ma gesloten Di 11:00 - 17:00 Woe 11:00 - 17:00 Do 11:00 - 17:00 Vrij 11:00 - 17:00 Za 11:00 - 17:00 Zo 11:00 - 17:00

Copyright 2010 Youropi.com

Openingstijden

18/20

Powered by


Maastricht Activiteiten Wijngaard Slavante

De Bisschopsmolen

Rederij Stiphout Boottochten

Heugemerweg 6 c

Stenenbrug 1 - 3

Maaspromenade 58

6221 GJ

6211 HP

6211 HS

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Tel:+31 (0)43 3212155

Tel:+31 (0)43 3270613

Tel:+31 (0)43 351 53 00

Uit de archieven van Maastricht blijkt dat al

Zelf een Limburgse vlaai bakken? De

Rederij Stiphout verzorgt diverse tochten en

in de middelweeuwen wijnbouw plaatsvond

Bisschopsmolen Maastricht is de oudste,

rondvaarten op de Maas. De vijf

bij het voormalige Observantenklooster, wat

nog werkende watermolen van Nederland

passagiersschepen varen dagelijks over de

vandaag de dag Slavante heet. Mede door

met een eigen bakkerij in hartje Maastricht.

Maas en het Albertkanaal en laten je de

de diepe historie vormt deze wijngaard een

Hier wordt dagelijks bewezen dat

mooiste plekjes van de streek zien. Er zijn

zeer interessante uitvalsbasis voor diverse

broodbakken een kunst is. En dat een

verschillende tochten variërend van een

rondleidingen die er gegeven worden. Er zijn

heerlijke vlaai alleen gemaakt kan worden

rondvaart van 50 min. tot een dagtocht naar

rondleidingen met proeverij, uitleg over

met liefde, én met de allerbeste

Luik en van een romantische Saturday Night

wijnbouw en wijnen voor groepen vanaf 10

streekproducten. Het leuke is dat je in een

Cruise tot een Brunchboottocht. De duur van

personen.

workshop de kneepjes van het vak kunt

de rondvaart en de prijs hangen sterk af van

leren! In de molen maak je kennis met het

de rondvaart die je wil maken. Voor een

ambacht van de molenaar en zie je hoe men

retourtje Maastricht - Luik ben je bijvoorbeeld

van het oergraan spelt, meel gemaakt wordt.

voor € 20,- van 10.00 - 17.30 uur op pad.

Vanuit de Bisschopsmolen worden ook fiets-

Een rondvaart op de Maas daarentegen kost

en molentochten georganiseerd. Kijk voor

€ 7,- en vertrekt ieder uur. Ook is het

een compleet overzicht van de activiteiten op

mogelijk een city tour te maken met een

de website van de bisschopsmolen.

oldtimer autobus die vanaf het Vrijthof vertrekt. Afhankelijk van de soort tour ben je € 6,80 tot € 17,30 kwijt. Kijk voor meer informatie over de rondvaarten en citytours in de brochure van Rederij Stiphout.

Openingstijden

Copyright 2010 Youropi.com

Openingstijden Ma gesloten Di 09:30 - 18:00 Woe 09:30 - 18:00 Do 09:30 - 18:00 Vrij 09:30 - 18:00 Za 09:30 - 18:00 Zo 11:00 - 17:00

Openingstijden Ma Di Woe Do Vrij Za Zo

19/20

Powered by


Maastricht Evenementen

Evenementen in Maastricht Alle informatie over de leukste (gratis) evenementen in Maastricht. Maastricht heeft naast enkele vast terugkerende evenementen ook veel leuke tijdelijke evenementen en exposities. Wij geven hier een overzicht van de leukste evenementen in Maastricht.

Pasar Malam Asia

Nederlandse Dansdagen

Begin: 2010-09-24

Begin: 2010-10-01

End: 2010-09-26

End: 2010-10-03

Address: Forum 100

Address: Vrijthof

Informatie over De Pasar Malam in Maastricht. De Pasar Malam Asia in MECC

Informatie over de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Voel de dans-vibes tijdens

Maastricht is een leuke manier om jezelf even in een exotische wereld te wanen,

deze 13de editie van de Nederlandse Dansdagen in hartje Maastricht.

gewoon hier in Nederland.

Koopzondag oktober 2010

Koopzondag november

Begin: 2010-10-03

Begin: 2010-11-07

End: 2010-10-03

End: 2010-11-07

Address: Binnenstad

Address: Binnenstad

Koopzondag in Maastricht. Op 3 oktober 2010 openen de winkels in de binnenstad van

Zondag 7 november 2010 staat Maastricht weer in het teken van de koopzondag.

Maastricht de deuren voor de maandelijkse koopzondag.

Gezellig winkelen op zondag in Maastricht.

Extra koopzondag november

Extra koopzondag november

Begin: 2010-11-14

Begin: 2010-11-21

End: 2010-11-14

End: 2010-11-21

Address: Binnenstad

Address: Binnenstad

Zondag 14 november 2010 kun je in Maastricht weer naar hartelust winkelen tijdens

Zondag 21 november 2010 is de ideale dag om te gaan winkelen tijdens deze extra

deze extra koopzondag.

koopzondag in Maastricht

Extra koopzondag november

Koopzondag december

Begin: 2010-11-28

Begin: 2010-12-05

End: 2010-11-28

End: 2010-12-05

Address: Binnenstad

Address: Binnenstad

Zondag 28 november 2010 is er een extra koopzondag in Maastricht. Deze

Zondag 5 december 2010 zullen de winkels in de binnenstad van Maastricht weer

koopzondag zal in het teken staan van Sinterklaas!

geopend zijn voor de maandelijkse koopzondag die in het teken zal staan van Sinterklaas.

Extra koopzondag december

Extra koopzondag december

Begin: 2010-12-12

Begin: 2010-12-19

End: 2010-12-12

End: 2010-12-19

Address: Binnenstad

Address: Binnenstad

Zondag 12 december 2010 kun je tijdens de extra koopzondag in Maastricht weer naar

Zondag 19 december is de allerlaatste koopzondag van 2010 in Maastricht die geheel

hartelust winkelen of de eerste inkopen voor de feestdagen doen.

in het teken staat van de feestdagen!

Schaatsbaan Winterland

Winterland Maastricht

Begin: 2010-12-03

Begin: 2010-12-03

End: 2011-01-02

End: 2011-01-02

Address: Vrijthof

Address: Vrijthof

De schaatsbaan op het Vrijthof in Maastricht. Alle informatie over schaatsen op de

Winterland in Maastricht gaat in 2010 door onder een andere naam: Magisch

grote kunstijsbaan tijdens de kerstperiode in Maastricht.

Maastricht.

Copyright 2010 Youropi.com

20/20

Powered by


City guide Maastricht  

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Maastricht. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie,...

City guide Maastricht  

Stadsgids met handige informatie en praktische tips over de stad Maastricht. Een praktisch overzicht met reisinformatie, parkeerinformatie,...

Advertisement